Sziasztok!!
Ági!! Bocsi a tegnapi rövid e-mail miatt. A gépem elromlott, ezt is most a laptopon pötyögöm, és így sokkal lassabb
... szóval egyáltalán nem haragszom.
Dotti! Milyen immunerősítésre gondoltál? Gyógyszeresre vagy gyógynövényesre? Attól is függ, hogy beteg e most a párod.
Ha most meg van fázva, akkor mindenképp valami gyógynövényes lenne a fő!!
Echinacea vagy grapefruit csepp, vagy homoktövis, vagy ginseng!!!!!! Ezeknek létezik több formája is!
Én ezt kiegészíteném c vitaminnal. Ez nagyon fontos, mert antioxidáns hatása van! Ha nem eszik elég gyümit akkor napi 1000-2000 mg mindenképp amíg meg van fázva. Ha nem beteg akkor is egészen tavaszig kell a napi 500 mg. Én 2000-et szedek amugy egy nap./ DE csak ha nincs probléma a veséjével!!!!!/
Amiket nem ajánlok ha már beteg azok a multivitaminok! Meg azt amúgy se nagyon ...
Én, ha most bejönnél hozzám a gyógyszertárba, akkor adnék neked egy echinacea cseppet, egy ginseng ampullát és egy calcium sandoz pezsitabit amibe van 1000 mg c vitamin is, és egy 200 mg-os zinkes c vitamint. / a zinc nagyon jó baci ölő/
Jobbulást a párodnak!
Olyan sokan voltak ma is a gyógyszertárban. És nem is ez a probléma, hanem az a zsibvásár ami ilyenkor kialakul.
Állandóan összevesznek az emberek, pedig már sorszámosztógép is van.
pl ... tegnap ... szép délelött. patikába nyugalom, csend ... ezt szeretem, így lehet nyugodtan dolgozni nekünk is.
3 tára /kassza/ van én középen ... két szélén két kollegína... mind a 3 táránál egy-egy beteg ... a többi 5 beteg szépen csendben várja a sorát, és lesi a plazmatv-t, hogy mikor jelenik meg a sorszám, hogy jöhet kérni.
...bunkó pasi beront .. köszönés nuku ... odajön hozzám /miközbe én a beteggel épp tárgyalok/, de ez őt láthatóan nem nagyon érdekli, és pofátlan módon közbeszól, " van szódabikarbóna?"
én nyugodt maradtam, és mondtam neki, hogy igen van.
erre bunkó pasi "kérek egyet" ... én még mindíg nyugodtan " jó, de legyen szíves sorba állni, mert az itt látható emberek mind ön elött érkeztek és mindenki a sorát várja"
bunkó pasi " nem érdekel, kérek egy szódabikarbónát"
na most erre mit lehet csinálni? aki ismer, és ismeri a habitusomat azt mondaná, hogy tuti elküldtem melegebb éghajlatra, mert sajna ilyen esetben nem tudom magam tűrtőztetni .. de szerencsémre egy fiatal lány megelőzött aki mellesleg egy pici babával várta a sorát, és úgy beolvasott a pasinak hogy az kirohant és úgy becsapta a patika ajtót, hogy azt hittem hívhatjuk az üvegest.
sajnos az ilyenek minden naposak .. és ez után az incidens után a bent lévő összes beteg hőbörögni kezdett, és pillanatok alatt olyan hangzavar lett, hogy na most légy okos és most ne keverd össze a gyógyszereket és sorolhatnám... néha nagyon nehéz
nem panasz akart ez lenni, csak azért írtam hogy sajnos rengeteg türelmetlen, bunkó emberrel van dolgunk, de persze jópofit kell vágni /majdnem/ mindenhez!!
Dotti, Te hogy bírod??