ZoliApu!
És a másik fele?Nekem meg erre nyílik a bicska a zsebembe!
Hogy "te csak a gyerekekkel vagy"????Nem ugyanaz?
És azért az sem igaz,hogy csak a férj tartja el a családot!!!Az ember a gyerekek mellett is kap pénzt(és ne a GYes-t nézzük),családi pótlékot,adókedvezményt..Ez nem kereset?Még ha nem is milliók...
Egyébként kíváncsi lennék,hogy ezeket saját tapasztalatból írtad?
Nekem volt olyan ismerősöm,ahol fordítva volt és mégis működött.Apa volt Gyed-en és Anya dolgozott...
Sőt,én is megyek vissza 1 év után dolgozni,de nem azért hogy ne érje szó a ház elejét.
Egyébként Selejtes az általad emlegetett sort arra írta,hasaját lábán állna meg,ha jól értelmezem és nem a családi "idill" esetére.Olvasd csak el újra!És akkor már nagyon is igaza van!
És bár lehet,hogy van tapasztalatod,de a gyereknevelés sokszor nehezebb szellemileg,mint bmilyen munkhely.Nincs olyan,hogy kikapcsolok 10 percre és bambulok(mert úgyssem veszik észre),vagy megiszok egy kv-t nyugodtan,elolvasom az újságot.Ha a gyerek fent van,akkor minden idegszáladdal azt figyeled,mit mikor ránt le,mikor eszi meg a virágföldet,borul fel,rántja magára az asztalterítőt stb..ha alszik,kezdődik a házimunka.Ebéd-vacsora főzés két ütemben,egyet a picinek,egyet a nagyobbnak(Apa),mert ha ugye nincs kaja sem,akkor jön az "ugyanmitcsináltálegésznap???"...És az,hogy némelyeknek még van idejük ideülni(vagy enegriájuk),az már csak a nap szépsége,de vminek biztosan a rovására megy
!
(és ez mind nem igaz,ha nem olyan helyen dolgozol,ha igazi angyalok a gyerekeid és egy imádnivaló férjed van,mint !!!!)
És hogy menjen dolgozni,mert mások között a helye?Olyan férfimentalitással,mint amit apukája is tanusít:neked a gyerek mellett a helyed---->HOGYAN???
A 2) pontot is meg kell cáfolnom!A bátyámnak volt olyan élettársa évekig,akinek a megismerkedésükkor volt 6 hónmapos a fia.Hááát,az elválásnál bátyám a gyerekhez jobban ragaszkodott és meg is sínylette miatta nagyon az egészet!Akkor ez a tiszetelet a kivételnek?
Lányok!
Hozzátenném a saját véleméynem egy kicsit.Szerintem ez az egész pénz dolog társadalmi borzalom,félreértés és rossz beidegződés.A férfiak azt hiszik,hogy azt várja tőlük mindenki,hogy tartsa el a családot.Arról nem mi tehetünk,hogy a gazdasági rendszer ilyen,ami két keresőre alapoz úgy,hogy a gyereknevelés korai szakaszában csak ennyi jár.. jár!!!!
Viszont a legvissaztaszítóbb dolog az,ha vki ezzel visszaél és ezt dörgöli amásik orra alá.Tudom,mert Apukámtól is megkaptam az énházamamígittlaksz....dolgot.És megfogadtam,hogy én ilyet biztosan nem etszek.Legalább is nem ilyen formán,ha szükség is lesz rá.
Nálunk volt fordított helyzet,Amikor a férjem ott hagyta külföldi nagyon jól kereső állását,hogy együtt lehessünk,házasságot köthessünk,gyereket vállaljunk,akkor egy jó darabig csak én kerestem,mert idő kellett,míg az itthoni üzletet beindítja.És eszem ágában sem volt az orra alá dörgölni ezt!!!!De ő nagyon félt ettől és nem egyszer meg is jegyezte.És csitítottam,de előfordult,hogy egy-egy kis összezördülés alatt téma lett és akkor vérig sértődött,hogy ugyan ne dörgöljem az orra alá.És tudjátok,mi volt az érdekes?Hgy mindig ő provokálta ki és ezt utólag be is látta.Aztán a vállakozás beindítása után is voltak gondok,sokszor csak az én Gyed-em és magánóráimból származó pénz volt.Ettől néha kicsit depi volt és megint jött a duma,hogy mert ő képtelen pénzt keresni stb...És én csitítottam.Azóta megoldódott és én úgy látom,hogy ez tényleg egy rossz szokás(vagy mi) náluk,egyszerűen a társadalom ezt neveli beléjük.Erről nem ők tehetnek,de ostoba dolog,az biztos.Ettől függetlenül nagyon etikátlan és övön aluli ezzel visszaélni!És a szerepcsere a legnagyobb ostobaság,maradjon meg a népmese szintjén.Mert bár tanulságos,de szülést,gyereknevelést(korai időszakban) és munkát összekeverni nem szabad!A természet így alakította,maradjon is így,ez nem a Junior c.film.
Végezetül és ZoliApunak is:
Hogy egy nagy írónk szavaival éljek(ha nem is pontosan) és elég legyen a közhely:
A nő és a férfi soha nem fogja megérteni a egymást,mert mindketten mást akarnak.A nő a férfit, a férfi a nőt..
Úgyhogy feminizmust és férfisovinizmust elásni!
Maradjanak a tények és a segítség!
Anyapoc