Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm mindenkinek aki gondolt ránk!
minden ok,gyönyörű szép nyílvarrat látható a ct-n (hazahoztuk)
a dokinő véleménye:kifogástalanul fejlődik.minden irányba forog.a koponya konfiguráció minimálisan scaphocephal jellegű.neurólogiai gócjele nincs. a ma készült csontablakos ct-n craniostenosisra utaló jel nem látható,idegsebészeti teendő nincs

holnap jövök majd de ma nagyon hosszú napunk volt!

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora, de jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó :lol: :lol: :lol: Rengeteget gondoltam Rátok!!!!!!!!!!!

Kép
vickybabe

Esztora:D
HURRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!
Bocsi mindenkitől, de ezere a dolog, majd igyekszem jönni:D
puszik

porsika

Vicky, én nagyon drukkolok :) Fogsz Te még útközben csatlakozni hozzánk :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Jaj Esztora,de orulok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
arwen07

Esztora, hurrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gondolom, egy ekkora kő esett le a szívedről!

Kép

Kép

Kép
nán-dorka

Sziaszok!

Vicky akkor jó napunk volt tegnap!!!!
Nándorka háááát igen ,kemény félév bizonytalanság volt de végé!!

Köszönjük mindenkinek aki gondolt ránk nagyon jól esik!!!

Bridzsi

Kép
esztora

Esztóra,
nagyon örülök nektek. Sokat gondoltam rád :lol:

Vicky,
én meeeeegmondtaaaam :lol: :lol: Hidd el ok lesz minden. Most mennek a megadrukkok.

Nándorka,
annyira jókat írsz! A babóknak tényleg egy boldog, kiegyensúlyozott anyukára van szükségük. Én a házimunka miatt voltam sokszor depi, hogy szalad a lakás és mennyire nem tudom kordában tartani a rendet. Aztán a védőnőm (egy tündéri nő) azt mondta, hogy a házimunka rossz esetben úgyis megvár, de a babónak inkább egy boldog, pihent anyára van szüksége, mint pendáns rendre

huhh.. most akció van, később jövökq[/quote]

Kép
Kép
adrienna

Halihó Lányok!

Esztora! Mondtammondtammondtammondtammondtam! Örülök nagyon, dehát ez látszódott is, hogy Nyunyinak gyönyörűséges kis buksija van! Pusszancs Neki!

Vicky, hát ekkora tüszőkkel nincs olyan kiskatona, aki ne akarná megzabolázni :twisted:

Pinkiné, jajj, ez az anyós téma...hát asszem én is szerencsés vagyok, leszámítva azt a pár dolgot, amit meséltem, nem szólnak bele, mit hogyan. Meghát ugyi messze is vannak. De szeretek Náluk lenni, egy-két apró kibukáson kívül. :P

Arwen, sajnálom, hogy ilyen rosszak az éjszakátok. Nálunk is nehézkes volt az elmúlt pár nap, ne izgulj, hamarosan másként lesz. Nándorka, én is 10ből 9x cickóra teszem, vagyis nem, 10ből 10x. Próbálnám meg csak simogatni. Olyan hisztit vágna le :roll:

Éppen ki is buktam picit. Persze a barátnőm mondja, hogy hát így nagyon nehezen fog majd leszokni róla. Ők a vízivással voltak így (pont 1 évvel idősebb a kisfia), és az is egy harc volt. Szóval ugyi olvasom, hogy hát ballagáskor már biztos nem a cicinkre csimpaszkodva akar majd elaludni, és persze megtanulja a gyerek, hogy alaltassa el Magát, de ez idő. Okés, de mennyi? Azt sosem írják le, mikor jöhet el az az idő, amikor meg tudod már beszélni Vele, hogy most nincs cici, alvás van. Abszolúte nem zavar, hogy most cicin alszik el, és este is egyből rákéreckedik, dehát majd egyszercsak jön a tesó. Terhesség alatt meghát nem tudom, hogy jó -e a szoptatás, de akkor is stafétát kell adjon a kistesójának! Szóval okés, hogy 2 éves koráig így fog megnyugodni, de aztán mi lesz, mit csinálok? Vagy a 2 év is hosszú? Persze tudom, hogy ez gyerekfüggő, csak nem látom a végét.
Tényleg nem panaszkodom, mert Csongi ugyan stabilan 3x kel este, cicin legtöbbször el is alszik, én is gyorsan vissza tudok aludni. Ezt bírnám még sokaáig, csakhát azért van limit...
Nálatok hogy volt ez? Nándorka, Fio és Hajni? Többiek, Nektek mi a véleményetek?

A másik kérdésem, hogy hogy álltok a kajával, hányszor adtok Neki. Szerintetek már adjak Neki estére vacsit is? A doki tegnap azt mondta, hogy most már mehet még egy főzelék, vagy tejpép.
Tejpépet Ti adtok Neki? Vagy mit adtok olyat, amiben gabona van, és anyatejes babának még nem korai?

Bocsi, hogy ennyi mindent kérdezek...de most elöntöttek ezek a kérdések, és nem találok rá válaszokat.

Igen, a kiegyensúlyozottságra vonatkozóan én is olvastam, hogy egy gyerek arra nem fog emlékezni, hogy milyen szép rend volt a lakásban, de arra igen, hogy anya fáradt volt, ingerült. És persze Apák is jobban örülnek egy vidám Anyának. Jó persze ehhez kell néma flegmatikusság, mert a rendmániásoknak ez szörnyűűű, nahát én nem vagyok rendmániás, sőt, sajnos sokszor lusti is vagyok. Én akkor kezdek el pakolgatni, ha Apa otthon van. Addig pihi, vagy netezés, séta a Kicsivel...

No megyek is, mára pici olvasást iktattam be... :P

Arwen, mi lehet Attival, hogy ennyit sír???? A foga? Egyszerűen nem értem. Nálunk ezeddig szerencsés volt, mert így még sosem sírt, ált. meg tudtam állapítani miért van, tudtam is kezelni, tehát annyira vészes nem lehetett Neki, mert végül mindig gyorsan megnyugodott. Ha kellett cicizett egész nap (majdnem). Azt hiszem szerencsések vagyunk, hogy nincsenek ilyen vigasztalhatatlan sírásaink :roll: Sajnálom Attit és Téged is. De fel a fejjel, tényleg napról napra változik minden!!!

Pusszancs

KépKép
KépKép
ragota

Jaj Esztora, nem is írtam, mennyire örülök, hogy nem találtak semmit a Ct-n! :D :D :D Dehát miért is lett volna bármi baj is? :):):):):)

Ma reggel arra ébredtem, hogy kedves anyós rádiót hallgatott a földszinten. Olyan hangerővel, hogy a dalt éneklő énekes minden egyes szavát értettem. Kedves, nem?

Egyébként sokszor normális és tudom hogy szeret minket, csak van, amikor totál ki tud akasztani. Férjem szerint ez azért van, mert 2 dudás nem fér meg 1 csárdában. :roll:
Én másként látom.
Én nem szeretnék mást, csak hogy békén hagyjon, hogy élhessük az életünket a saját elhatározásunk alapján. Ne akarjon mindig mindenről tudni, mindenben tanácsot adni. Ha érdekelni fog, úgyis megkérdezem, nem? :roll: :roll: :roll:
A baj csak az, hogy Ő úgy gondolja, hogy anyaként - a szeretére hivatkozva - úgy imád minket, ahogy akar, nekünk pedig ezt csendesen el kell viselni, mert ha nem, akkor jön a sírás, hogy mi nem is szeretjük őt. :shock: :shock: Azt gondolom, hogy ez egy 2 évesnél talán működik, de két felnőtt embernél? :roll: :roll:
Szerintem ez az érzelmi zsarolás élő példája. Nála az iránta érzett szeretett megnyilvánítása az, hogy elviseled a hülyeségeit és ez butaság.
A férjemnél működik neki a dolog, mert hát ebben van része szegénynek 26 éve és inkább lenyeli a dolgokat, mint hogy az anyja duzzogva ne szóljon hozzá 2 hétig.
Velem nehezebb dolga van. Mi 3-an voltunk tesók, anyukámnak a suli, építkezés és 2 munkahely mellett sosem volt ideje arra, hogy ilyen mániákus, zsarolós majomszeretettel viseltessen irántunk. Teljesen normális embereknek nevelt minket, arra tanítva, hogy az életben - bár tudjuk hogy Ő háttérként ott van - próbáljunk meg a saját lábunkra állni.
Így persze sokszor nem tetszik neki, hogy nem vagyok partner a hülyeségeiben.

3 éve élünk együtt, de a mai napig megsértődik azon, hogy én elmegyek itthonról úgy, hogy nem megyek be hozzá puszi-puszival elköszönni, nem mondom meg hova megyek, ha odaérek nem hívom fel és ha hazamegyek nem megyek be megint puszilkodni. Mert a férjemnek ez a napi kötelessége. Szerinte csak aggódás. Szeintem mániákus ellenőrzési, uralkodási inger.

De már nem is ágálok ellene. Ha neki így jó, csinálja.

De azt előre kijelentettem, hogy ha a gyerekkel egyszer az életben is megpróbál így viselkedni, isten uccse elköltözöm 400 km-rel odébb, oda, ahova még busz, vonat és semmi sem jár. Sőt, még telefon sincs :):):):) Az én gyerekemet hagyja békén. A sajátját úgy nevelte, ahogy jónak gondolta, de az enyémet nem.

Bár múltkor már azt is mondta, hogy Ő mint nagymama, a gyerek barátja, tehát megengedhet neki minden olyat, amit én nem engedek. Ő ettől nagymama, ettől fogja Őt szeretni a gyerek. :shock: :shock: :shock:
Erre csak annyi volt a válaszom, hogy 2x megcsinálhatja. Harmadszor már nem fogja látni a gyereket, mert nem engedem hozzá. Inkább bébiszittert fogadok. Persze megint megsértődött.

Szóval ezek vannak nálunk. Így élem 3 éve az életem. A rossz az, hogy a saját családomon (anno anyukám, bátyám, a barátnőim) kívül mindenki azt gondolja, hogy én anyóst nem szeretem és mindig csak a rosszat keresem a viselkedésében, hogy legyen min puffogni, kötözködni. Az még senkinek nem tűnt fel, hogy nem kell keresnem, ott van a szemem előtt a dolog.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Pinkiné, hát, nincs könnyű dolgod ebben az anyóskapcsolatban.... Nem tudom, láttad-e, amit múltkor írtam. Én Pinki segítségét kérném a helyedben a villámhárításban. Ha Ti ketten Pinkivel egy erős szeretetburokban vagytok, és Pinki ennek a Ti molekulátoknak a közös döntéseit kommunikálja Anyukája felé, sokkal kevesebbet kell súrlódnod. Nekünk bevált, h a kényesebb témákat ki-ki a saját szüleivel megbeszéli, h ne kelljen annyit konfrontálódni. És ha egy ilyen témát mégis a vejnek/menynek dobnak fel, mondhatja a férj vagy feleség a szüleinek: majd megbeszéljük a párommal, és elmeséljük Nektek, mit döntöttünk.

Ágota, másfél éves korra mondják, h meg lehet már beszélni a gyerekkel, és nekem be is jött. Nem akartam már éjjel szoptatni a kisfiamat, és mondtam neki, h csak akkor van szopi, amikor világos van. Nem is hittem benne egészen, mégis bejött. Egy db-ig el kellett neki mondani, elfogadta, aztán lassan már nem is kérte.

Kép

Kép
nán-dorka

Ágota, nagyon sokaknak jó tapasztalata van az ún. tandem-szoptatással. én nem próbáltam...

Kép

Kép
nán-dorka

Dorka, az a baj, hogy Pinki inkább csöndben van, mint hogy konfrontálódjon az anyjával. Mint ahogy írtam is, szerinte - mivel ebben él születése óta - nem olyan szörnyű a helyzet. Mindig azzal jön, hogy csak szeretetből csinálja én meg ne puffogjak.

Amikor nyáron jártunk dilidokihoz :) akkor sok jó tanácsot kaptunk, amit alkalmazott is. Elolvastattak vele egy könyvet, az "anyaterrorizmusról", ami annyiban nyilvánul meg, hogy az anya még mindig 2 éves pelenkásként kezeli a gyerekét, s érzelmi zsarolással próbálja meg kézben tartani az irányítást. De amióta nem járunk ("gyógyultnak" lettünk nyilvánítva), azóta minden, amit akkor felépített, jelentőségét vesztette. Legalábbis én így érzem.

Tudod az én párom utál konfrontálódni. Velem is, anyjával meg aztán pláne.
Egyszer középsulisként megkérte, hogy reggel ne kísérje ki a kapuba és ne ugorjon a nyakába puszilkodni, mert ciki. 3 hétig nem szólt hozzá ez a nőci!!!!!!! :evil: :evil: :evil: Duzzogott mint egy óvodás, akinek elvették a játékát.

Néha tényleg úgy gondolom, hogy letojom a dolgokat, de sajna az én habitusommal nagyon nehéz.

Mióta nő a pocim, úgy érzem, mintha mutogatna, mint egy tenyészkancát a kirakatban. Múltkor is bementem a lakáskulcsért a presszóba (amit ő vezet) és kigomboltatta velem a kabátomat, hogy mutogassa a hasamat!!!!!!!!!!! :evil: :evil: Füstben, bűzben ott álltam. Meg tudtam volna ütni. :evil:
Múltkor meg együtt voltunk piacon vásárolni, találkoztunk valami ezer éve nem látott rokonnal, bemutatott, majd a következő beszélgetés zajlott le köztük: "Jaj hát igen, nálunk is jól vannak a gyerekek. Dolgoznak, most volt lakásátalakítás, 4M Ft-ot költöttek, olyan, mintha egy magazinból másolták volna ki, boldogok, élnek mint marci hevesen, most meg már jön a babuci is". Hányingerem volt tőle, komolyan.

Pinkinek meg hiába mondom, szerinte nem utólag kéne felhánytorgatni a dolgokat, hanem ott helyben. Ebben meg van valami, de az utcán nem fogok nekiállni vele üvölteni.

És hát még van a sok apróság. Pl. hogy akárhányszor megyünk vásárolni, neki szólni kell róla. 4 keréken guruló bevásárló kocsinak tekint minket, s persze közben 5x telefonál még, hogy ezt, meg ezt elfelejtette. Mert bár van autójuk, após nem az a vásárlós típus, így ha mi már megyünk, vásároljunk már nekik is. A baj az, hogy én ugye nem cipelhetek, amikor hazaérünk Ő meg épp filmet néz, dolgozik, alszik, így szegény Pinki egyedül cipeli fel a lakásba a 2 család cuccait. Ami a legrosszabb, hogy amikor puffogok, lehurrog, hogy dehát nem nekem kell felvinni.
Ha esetleg gyalog lemegy a városba és vásárol, én meg itthon vagyok, halálos sértődés van belőle, ha vigyorgó fejjel nem ülök kocsiba és megyek el érte egy darabon, mert hát úgyis itthon vagyok. S persze Pinki meg a pártját fogja, hogy hát igazán megtehettem volna, nem nagy dolog.
Karácsonykor elment neki párom a boltba, mert anyós lusta volt felkelni a tv elől elmenni mákot venni!

Na, akkor erre mit mondjak?

Bocsánat, hogy így kiakadtam, s kiteregettem a családi szennyest, de néha kibukok. :oops: :oops: :oops: Bocs, hogy mindent a nyakatokba akasztottam :(

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

Pinkiné, nekem az jutott eszembe, hogy nem lehetne valahogy azt a könyvet anyóssal is elolvastatni? Talán magára ismerne. :twisted: Másik, ami szemet szúrt:
[quote]a írta:z utcán nem fogok nekiállni vele üvölteni.

Bár, ezt bagoly mondja verébnek, én se vagyok az a csendes típus. :roll: Ezért inkább sokszor a páromat kérem meg, mert tudom magamról, hogy ha bajom van, nem tudok tekintettel lenni a körülményre. :twisted:
Szóval lényeg a lényeg, nem tudod megoldani üvöltve. :(

Ágota!
Hát nekem Lilla nem ébredt éjjel nagyon. :lol: Viszont én is sok helyen olvastam, hogy nem hagyják abba a szopit várandóság miatt. Vagy olyat is, hogy akkor a baba nem kérte, mert más lett a tejcsi ize. Én maximálisan Lillára bíztam a szopit. De sztem is meglehet már egy 1,5 évessel beszélni az ilyet. Ami még eszembe jutott, hogy ebben a párod segíthetne. Pl. éjjel ő veszi fel Csongit majd. Már most van annyi eszük, hogy apától nem kérnek szopit. :twisted:
Tejpép. Én akartam, de ez a rizs dolog most elbizonytalanított. :roll: Azért gondolkodom, hogy be kéne egy tízórait vezetni. Ez Lillával mindig gyümi volt.
Megvettem ezt a könyvet:
http://bookline.hu/control/producthome?id=49926&type=22
Eszméletlen jó. Tulajdonképpen azok vannak benne, amik a kismamaújság, általam (4 évvel ezelőttitől) vásárol részeiben, de nagyon szupi, hogy egy helyen vannak. Teli irtó jó ötletekkel.

A kajcsira, én úgy tudom, (és úgy is csináltam anno) hogy a vacsora az utolsó, amit elhagynak. Először az ebéd, utána a tízórai vagy uzsonna váltódik ki, majd a reggeli, és legvégül a vacsi. Én most fordítottam meg délbe, hogy először szilárd, majd utána szopi. Nem akartam elhagyni még, de mióta mászik, elalszik szopi közben, és nagyon elhúzódik az ebéd.

Én általában éjjel megszopiztatom mindenképp. Az szokott előfordulni mostanában, hogy 10-11 körül elalszik, és mondjuk, 1 óra múlva felsír. Ilyenkor megpróbálom előbb szopi nélkül nyugtatni, ha nem megy, akkor adok neki. Persze ehhez hozzátartozik, hogy mi (felnőttek) ilyenkor még nem alszunk. :?

Szeri, engem valahogy nem győzött meg ez a gyógytornász. Kicsit olyan ellentmondásos ez nekem. Bocsi. :? :oops:

Dorka, ma hatásodra én is elővettem a könyvet. :lol: Köszi! Persze sokat én se tudok haladni vele. :? Még azt kérdezném, meddig érvényes az útlevél? Én el se tudom képzelni, hogy ha nincsenek határőrök, akkor minek nekik útlevél? Vagy, hogy ellenőrzik? :roll:

Arwen, csak azt tudom mondani, mint a többiek. Nálunk pl. most sincs beágyazva. 8)

Esztora! Hipp-hipp hurrá!!!!!!!!!! :mrgreen: Lényeg, hogy túl vagytok rajta! :wink:

Hajni, LIlla annyira szép, múltok is akartam írni. :lol:

Bodzi, aludj sokat, és reméld a legjobbakat. :D Azért gyere is.

Dorka, a súly: Ne viccelj. Miért lenne ez kevés? Bár pont ma ijesztgetett a védőnő minket is, hogy Oli keveset hízott, de én tudom, hogy minden ok! És Dorka sem úgy néz ki, mint aki éhezne. :wink: Egyszerűen nem lehet mindig egyformán gyarapodni.

Rólunk. Ma reggel Oli rám támaszkodva kinyomta magát úgy, hogy már szinte állt. :lol: Azért szeretném, ha sokáig mászna. Tegnap óta pedig, egyfolytában ülni akar. Idáig naponta 1× felült, aztán annyi. Most meg állandóan úgy van. :mrgreen:

Sokat játszik a nővérével. Dúl köztük a szerelem, bár Lilla eléggé irányítani akarja. :roll: Ebből még lesz gond. Amúgy a fiatalúr eszméletlen akaratos. (bak ASC, Kos Mars, 5.házas Nap :twisted: ) Már látom, hogy sokat fogunk apával a sarokba állni. :twisted:

Nyugodalmas éjszakákat kívánok mindenkinek! :wink:

KépKép
KépKép
fioona

Kép

Kép

Kép

Itt éppen fürcsi után, azért ilyen kócos. :twisted: A társasjáték szabályzatát tanulmámyozza.

KépKép
KépKép
fioona

Ágota, nálunk egy plusz kajcsi van, általában délután. Szopi után közvetlenül vagy egy órán belül.
Nálunk is Apa nagy segítség volt, mikor este el akartam hagyni a szopit. Ő vitte aludni. (Ez 20 hónapos kora körül volt már.)

Fio, tündérek ezek a gyerkőcök!!!
Leírod, hogy alakult, h Lilla szereti becopfozva a haját? Én majd szeretnék kicsit hosszabb hajat Dorónak, de tartok a tiltakozásától.
Örülök, h belelkesítettelek a könyvre. Írd meg, Neked bejön-e!

Kép

Kép
nán-dorka

sziasztok lányok!

Holnap lesz a nagy nap, utána önkéntes száműzetésbe vonulok a fórumról, mert nem akarok egyfolytában a babán agyalni. Nagyon bízom, hogy 2 hét múlva pozitív tesztet tudok nektek mutatni! Azért drukkoljatok, én is gondolok rátok! :D

Sok puszi!
Viki

Kép
vickybabe

Juj, Viki, nagyon fogsz hiányozni, de ha Neked így a legjobb. Ahogy érzed! Mi rettenetesen gondolunk Rád! (no ezt már nem tudom tovább fokozni) Puszik és tudod, drukkhegységláncolatok!!!

Fio, többet igazoltatnak, és a picik így tudják igazolni magukat.

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok, most csak gyorsan.

Esztora: De szuper!!! :D

Fio, igazad van, a másik gyógytornász meg azt mondta, hogy nem kéne ültetni a gyereket, amíg nem ül. Azért kérdeztem meg másikat is, mert nekem is kétségeim voltak. Viszont etetéshez ültethetem, de egyébként ne. Na akkor most mi van??? :shock:
Végülis úgysem szoktam ültetni, mert ha leteszem ülve, akkor rögtön elkezd mászni, így ülni nem szokott, csak ha etetem...
De vajon fog bármikor is ülni??? Ugyanis Balit ez nem érdekli, inkább mászik, áll...

Vicky, drukkkk!!!!!!!!!!!!++++++++++++++++
szerika

Ne aggódj, Szeri, fog ülni! Amint megkaparintja a legdrágább ketyerét közel s távol, és alapos vízállósági tesztelésnek vagy szétszerelhetőségi vizsgálatnak veti alá - no mindezek közben szépen csücsülni fog... :lol:
Furcsa dolog ez az ültetés, én mindig kicsit igyekszem megtámasztani a hátát, de amúgy úgy szeret már ülni. Már várom, h az etetőszékét használhassuk. Egyelőre ölben etetem.
Az is nagy ügyesség, h ülésből mászni kezd! És gyorsan mászik már?

Fio, gratula Oli tudományaihoz!

Doró egyre jobban tud kúszni. De mindig csak a legközelebbi játékig (v akármiig). Meséltem már, h térképpel is hozzátápláltuk? :lol: A kakijában volt egy fél Kossuth Lajos utca... :P :D
Annak idején a fiamnál fűszál volt, hiába, az nyáron volt.
Gagyogás nagyon édi. Bábábá lerövidült babára, persze csak úgy, jelentés nélkül. Apa, azt is mondja néha véletlenül. De főleg azt, h tetete.

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Esztora,
der örülök, hogy minden rendben van.

Fio,
még mindig gyönyörűségesek ezek a gyerekek!!

Nándorka,
ez a térképes sztori nagyon tetszett :lol:

Vicky,
nagyon várunk vissza!! ++++++++++++++++++++++++++++

Kép
bodzi

Viki! Megadrukkok mennek! Gyere majd a pozitív teszt képpel! :wink: :D ++++++++++++++++++++++++

Pinkiné! Nem irigyellek anyósod miatt! Nem lehet könnyű! De ne hagyd magad! Pici Peti vagy Flóra a te gyereked lesz, és nem az övé! :wink:

Esztora! Örülök, hogy minden rendben! :D

Fioona! Tündériek a gyermekeid! :D :wink:

Nándorka! Nagyon édes Dorka az útlevélképen! :D

Ragota! Én is sokat problémázok a szopi, evés, alvás kérdésen....
Az a rossz, hogy Csenge tulajdonképpen csak cicin hajlandó elaludni, bár ott pár perc alatt. Ez akkor jó mikor itthon vagyunk, de ha megyünk vlahova, vagy én mennék el itthonról, akkor már annyira nem jó.
A másik az éjszakázások. Én is mindig megszoptatom, mert így rögtön visszaalszik, de úgy gondolom, hogy egy 8 hónapos babaának éjszaka már ne lenne szüksége evésre, max ivásra, ami vizzel megoldható. Úgyhogy már jópárszor elhatároztam, hogy leszoktatom az éjszakai evésről, de aztán mindig annyiban maradt a dolog. Részben azért mert párom másnap megy dolgozni (és hát ki kellene pihennie magát), másrészt meg mindig aggódok, hogy én ezzel lelki törést okozok neki (mivel valószínűleg csak megnyugtatásnak kell neki éjszaka a cici). Persze valószínűleg, ha végre rászánnám magam a leszoktatásra, akkor kivenném az ágyból és mindent bevetnék, hogy megvígasztaljam, csak cicit nem kapna.
Vacsorára nekem azt mondta a doki, hogy adjak neki főzeléket, mert jobban eltelíti, és hátha átaludná az éjszakát. Na hát kiprbáltuk: fürcsi előtt főzit kapott, majd fürcsi, és szopi. 3 óra múlva ugyanúgy ébredt, és csak szopival aludt vissza.... :cry:

Úgyhogy nem tudom mi lenne a megoldás... :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Sziasztok Drágáim!

Bocsi az eltűnésért, elégsűrűek a napok mostanság...:D

Ágota:D
Az éjjeli szopival kapcsolatosan én is úgy hallottam, hogy olyan 14-18 hónapos kora között mármeg lehet Vele beszélni, hogy nincs éjjel cici. Vagy Apa is jó ötlet. Nálunk az éjjeli etetés elégrapszodikus. Én ha felébred, általában megpróbálom szopi nélkül visszaaltatni. Van, hogy cumi, meg egy kis simi elég, van, hogy teát kér, utána kicsit ringatom, és elalszik, dema éjjel pl. fél 3 korbekakilt, így kénytelen voltam felkelteni,és nagyon megélénkült, pedig sötétben tettemtisztába, nem szóltam hozzá, csak keveset...szóval bár általában az a dolgok "rendje", hogy hat előtt nem kap cict, most fél4kor bedobtam a törcsit, és megszoptattam:15 perc múlva mér békésen szuszogott. Ara ré kellett jönnöm, hogy felesleges olyanokon paráznom,amik régebben komoly fejfájástokoztak, hogy nem szabad eltérni a megszokott "rendtől",mert a Gyerek megszokja, és akkor is igényelni fogja, ha már nem lenne rá szükség. Ez hülyeség! Egyrész a Gyerek gyerek, nem gép. Másrészt Áki most, hogy beteg volt majdnem egy teljes hónapot velünk aludt, kétszer-háromszor cicizett éjjel, és láss csodát, ahogy jobban lett, minden visszaállt a régi kerékvágásba.
Én isúgy tudom, hogy lehet terhesség alatt szoptatni, más kérdés, hogy kényelmes-e Neked.
De volt pl egy kedves ismerősöm, akinek a kisfi akét és fél éves koráig szopizott éjjel (igaz, csak egyszer), és akkordöntöttek úgy, hogy na most elég. Három napig a nagyinál aludt, és ógy elfelejtete, hogy valaha is szopizott (akkoriban napközben már rég nem cicizett), hogy mikor pár hét elteltével láttak egy anyukát szoptatni a játszótéren, megkérdezte anyáját, hogy mit csinál a néni.
Szóval kitartás!
Ja, és azt akartam még kérdezni, hogy Csongi napközben is csak cicn alszik el? Mert nálunk pl. csak az esti,meg a reggeli első visszaalvaás van cicvel, a többi simán megoldható másképp,szóval ha nálatokis ez van, akkor nyugi,nem lesz Csonginak nagy megrázkódtatás, hiszen máshogy is el tud aludni, csak lehet, hogy kicsit tovább fog tartani.

Dorka:D
Tündérlány nagyon kis ügyes!
A térkép sztori nekem is nagyon tetszik! Melyik várost fogjátok kirakni? ;)

Fioo:D
A Gyermekek még mindíg gyönyörűek! Oli nagyon ügyes fiú! Annyitfejlődnek sokszor napok alatt, hogy döbbenetes! Ákoson is sokszor csak ámulok,bámulok,hogy jéé, ezt meg mikor tanulta?

Vicky:D
Nagyon sok drukk és puszihegyek! Hiányozni fogsz nagyon, de remélem két hét múlva zebrinccsel térsz vissza a "számüzetésből" :D
Azért ha időközben meggondolnád magad, és jól esne kicsit kiírni magadból bármit, gyere ám!

Bodzikám:D
Nagyon ügyesek vagytokBence babával! Én csak csodálkozom,mint Szeri Balázsánál, hogy ilyen Gyerekis van, hogy nem kell altatni? Szupi ügyesek vagytok! Énmárazt várom, mikor be tudunk bójni egy mesekönyvel az ágyba, paplan az orrunkig,egybögre (cumisüveg) teával, és mese!!! :D Jó lesz nagyon, remélem fogja igényelni.

Szeri:D
Akkor megnyugodtam. :D

Ninoka:D
ISmered a véleményem az üggyel kapcsolatban, így nem kommentálom:D

millió puszi mindenkinek:D

porsika

Sziasztok! Néha néha ha időm engedi szoktalak olvasni titeket mert én is 2007-ben szültem. De irni eddig még nem irtam most is egy kérésel fordulok hozzátok,kérlek benneteket ha ídőtök engedi szavazatok a kisfiamra beneveztem egy helyi versenybe. Előre is köszönöm és bocs,hogy igy ismeretlenül http://www.egerszeginfo.hu/2/zegibaba_s ... asztott=87
renus

Sziasztok!

Vicky,
megadrukkok mennek es rengeteget gondolok Rad az elkovetkezo 2 hetben is!Aztan varunk vissza!!!!!!!!!!!!!++++++++++++

Pinkine,
huuuu hat nem irigyellek Anyosod miatt!Nem egyszeru a helyzet.
Nalunk is az van,hoygha vmi van,akkor megkerem a ferjem,hoyg beszeljen veluk o,legyen ez barmi,nem csak feltetlenul konfliktus,de amire ugy erzem az en szambol nem hangzana jol... :oops: altalaban bevalik,bar nalunk nagyon ritka barmi ilyesmi,vitank meg sosem volt,szoval en nagyon szerencses vagyok.Es en mondjuk nagyon-nagyon vigyazok nehogy megbantasm oket,vagy barmi,szoval uvoltes meg ilyesmi nalunk szerintem elkepzelhetetlen.
De ehhez az kell,hoyg ok nagyon jo fejek es partnerek mindenben.
Ha nem ilyenek lennenek...huuu hat akkor nehez lenne,mert ne sem vagyok az,aki magaba fojtja a dolgokat...... :roll:
Azert bizom benne,hoyg javulni fog a helyzet es csak nem lesz olyan "elrontos" nagymami,amirol beszel.... :roll:

Porsi,
en pont ugyanigy csinalom Attilaval,mindent bevetek,ha ejjel felke es ha semmi nem segit,na akkor szopi.Perzse van olyan,hoyg nincs erom"taktikazni"...es akkor egbyol szopi... :roll:
Az az iagazsag,hoyg abban angyon egyetertek Veled,hoyg valtozni fog ez is,ahogy MINDEN az o kis eleteben.Olyan gyorsan valtozik minden szokasa,hogy csak na..legalabbis nalunk...szerintem semmi nincs,ami szuletes ota meglenne.
En azt hittem nagyon-nagyon sokaig,hoyg csak cicin fog tudni elaludni,mert eleinte ugy ment.Aztan kb 3 hos kora ota magatol alszik el az agyaban!Este is,nappal is.Ha esetleg nyugosebb es meg dobalja magat,akkor bemegyek simizem,cumi,ujra es ujra es kb 15 perc ilyen utan elalszik.
Nem tudom honnan jott neki ez,de egyszer csak igy alakult.Mondjuk probalkoztam vele,persze,hoyg magatol aludjon el,estenkent is,meg amugy is,de pl nem hagytam uvolteni,amig el nem alszik,meg ilyesmi!!!
Ha nem ment,akkro ujra cici,volt olyan,hogy azt hittem,megorulok,mert mindieg igy lesz az alatatas,es nem!

Szoval en is abban bizom,hoyg az ejszakak is valtoznak.
Nalunk most rosszak az ejszakak,de 4hos koraig okesak voltak,es azota is ez az utobbi 1,5 het nagyon rossz,de elotte meg hol jo volt,hol rossz.Siman at tudja aludni az ejszakat,mert csinaltam mar olyat,hoyg aludt egyhuzamban este9-reggel6ig,vagy 7ig is!Szoval vmi mostansag ebreszti,de kepes ra :wink: :wink:

Neha en is ketsegbe esem,hoyg ez igy lesz meg veekig,de hat csak nem!massal nem tudom magam vigasztalni.
Sogornomeknel is 2 evesen szokott le az ejszakai cicirol a nagylanyuk,de ugy,hoyg befujtak parfummel a cicit,mert mar semmi nem segitett,nem lehetett vele megbeszleni,hisztirohamot kapott,ha nem adott neki cicit.Aztan racuppant a parfumos cickora es elfintorodott...ez eg ynapig tartott,es elfelejtette,hyog valaha is volt cici.Perzse ez eleg "drasztikus",de naluk nem maradt mas..
Ez volt a negativ pelda a leszoktatasra,de sok pozitiv is van!
Es naluk pl a masik ket gyerkoccel egyalataln nem igy volt,szoval erdekes,hoyg mennyire gyerekfuggo.

Angyalkrisz,
en is pont ilyeneket gondolok ejjel :lol: Marmint,hoyg nehogy torest okozzak meg ilyesmi.... :roll:
Nem emlkeszem,hoyg multkor irtam-e,de Csenge annyira helyes kislany!Annyira edi a hossszu hajaval!!!!!!

Bodzi,
Bence baba nagyon szep!Ugy elment az ido,hihetetlen,hoyg mar o is ekkora!!!Jo,hoyg jottel,remelem most mar surubben :wink:

Nandorka,
jot nevettem en is a terkepdarabon es a fuszalon :lol: :lol: :lol:

Szeri,
en is szoktam magamtol iylet kerdezni,hoyg "vajon fogja-e ezt vagy azt valaha is csinalni????"de mindig rajovok,hoyg perzse,csak az o tempojaban,amikor o akarja,ki kell varnunk. :lol:
Hisz meg nem lattam olyan ovodast pl,aki nem tud ulni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nalam az a dilemma,hogy nem akar hasra fordulni,pedig mar majdnem,de meg nem.....hason meg mar kezdi a kuszast!Olyan edin huzza maga ala a labikoit :lol:

Fio,
nagyon aranyosak a kepek!!!!!Zabalnivalo mindketto!!!!!
Olio nagyon ki eros :lol:
A konyvet mar be is tettem a bookline-on a kosarba,mar ugyis varakozik ott par konyv,csak meg nem rendeltem meg :lol: :lol: :lol:

Ragota,
hat en is kivagyok,amikor UGY sir,nagyon megvisel engem is...
Gondolom,hyog a foga...na de ki tudja ezt biztosra....
Alul kint van a ketto,mar nagyon cuki vele :lol: de hogy hol bujik meg...azt nem tudom..nem igen engedi megnezni....
De pl este is mikor ebredt bekentem Dentinox gellel alul,felul,es megnyugodott,visszaaludt.Szoval csak az lehet.....
De nagyon sajnalom......
Kaja:nalunk tizoraira kap gyumit,azt kivaltottuk,most meg ebedezunk fozelekkel,aztan majd valamikro azt is kivaltjuk.
Attila mar evett tejpepet este,neki nagyon bejon,de pl az alvasa ugyanugy alakul,nem alszik tole tobbet :lol: :lol: :lol: :lol:

Csajok,nekunk kedden kellene majd egy kis drukk,mert Attilamat visszuk szemeszetre.Apajanak volt eg yksi kancsalsag gyerekkoraban (aztan meggyogyult,szemuveggel),es Attilanak is neha ugy tunik,mintha...de ezt lehet,hoyg csak a szeles orrnyereg meg stb miatt van,de ezt csak szakember tudja megmondnai,szoval elvisszuk mindenkepp.Drukkoljatok,hogy mindne okes legyen a pici szemivel!!!!

Kepzeljetek megint van egy telek,amire beindultunk :lol:
Szombaton visszuk az epiteszt,hog ynezze meg o is,hoyg ugy lehet e csinalnia dolgokat,ahogy mi elkepzeltuk,es aztan ha ok,akkor hajra!Remelem a tulaj jo fej lesz (mar talalkoztunk vele,normalisnak tunt,remelem az is marad),na meg minden oke lesz a telekkel-a papirk szempontjabol....
De minden jo,ott ahol szerettuk volna,nagyon jo kornyek,hatalmas telek,minden a kozelben,csendes...szoval nagyon tetszik.....
DRukkot kerunk majd ehhez is :wink: :wink:

Visszaolvasom az elozo oldalt is :wink:

Kép

Kép
arwen07

Adri,
megnezem mindjart Gabi babat iwiwen :wink: Reg lattam mar!!!

Nandorka,
mindjart jozok idezeteket is!
Megfeszites:Attila is csinalja nehanyszor(mar ha arra gondolok,amire Te :lol: ) es en is azt gondolom,hoyg olyankor probal kakilni,de van,hoyg nincs semmi utana a pelusban.
De pl Attila csinal olyat is,hoyg megfesziti magat hanyatt,hidba!!!!!Sokszor!Na ez miert van? :roll: En arra gondolok,hogy vmit csinalni akar,tehat mozgasilag....fordulni pl.... :roll:

Na felsirt Attila...... :roll:

Kép

Kép
arwen07

Tenyleg,Szeri,
vettetek kengurut?Vagy hogy dontottetek?
Fozi:hat jo kerdes,hoyg hogy csinald,hoyg tobbet egyen...talan ez is csak turelem kerdese...legalabbis Attilam ha nem akar enni,akkor nem es nem,szoval csinalhatok barmit.....
De esetleg adhatsz tobbet (ugy ertem tobbszor egy heten,vagy zat varialva) abbol,amit szeret,vagy abbol sem eszik tobbet?

Kép

Kép
arwen07

Hajni,
hoyg alakulnak az ejszakak azota?Lilla remelem alszik es nem "kapja el" a nem alvast innen a topicrol :lol:

Nandorka,
jo a negykezlabazos Dorka :lol: Ugyi!Es olyan aranyos!A suly miatt ne izgulj,nalunk eddig volt kevesebb par honapig,de szerintem nem kell aggodni,ha vmi eszmeletlen sovanysag lenne,meg rossz kedelyu stb,akkor igen,de itt ilyesmirol szo nincs :lol:

Csajok,
volt egy baba tanacsadason Attilam mellett a pelenkazon,7 honapos volt a kissrac.Azt nem tudom hany centi volt,de mondjuk 5-6 centivel lehetett hosszabb Attilanal (tehat mondjuk 72kb) es 10 kilo volt :shock:
Attila olyan volt mellette,mint egy ujszulott! :lol: Olyan furi,hoyg ez mennyire adottsag,hoyg ugyanattol a baba mennyire hizik.Anyatejes volt a baba,es eszeget ezt-azt,gyumit,fozit...
Szerintem Attila akkor sem lenne ennyi,ha szalonnaval etetnem.Erdekes nem?Marmint,hoyg az ilyen piciknel is mennyire kijon a genetika..

Kép

Kép
arwen07

Nehanyan nagyon eltuntek!!!!
Csajok tessek jonni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Meri,Toti!

Niko:Boldog babas uj evet kivanok Neked is,es gyere Te is surubben! :wink:

Kép

Kép
arwen07

Es akkor kedvenc idezetek tolem is:

"Nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy ember fenntartás nélkül engedje szeretni magát. Bátorság, csaknem hősiesség. A legtöbb ember nem tud szeretetet adni és kapni, mert gyáva és hiú, fél a bukástól. Szégyelli, hogy odaadja, s még sokkal inkább szégyelli, hogy kiadja magát a másiknak, elárulja titkát. Azt a szomorú, emberi titkot, hogy szüksége van gyengédségre, nem tud meglenni nélküle."-Márai Sándor

"És ha így lesz is, ha valóban elveszítem, akkor is nyertem egy boldog napot. És ha arra gondolok, milyen szörnyű ez a világ, akkor egyetlen boldog nap is maga a csoda. "-Paulo Coelho

"Legyél derűs! Programozd át magad a nap minden percében: töltődj fel olyan gondolatokkal, amik többé tesznek! Ha ideges vagy, vagy zavart, próbálj nevetni magadon. Nevess hangosan, nevesd ki azt a nőt, aki aggódik, gyötrődik, és azt hiszi, hogy az ő problémáinál nincs fontosabb a világon. "-Paulo Coelho

"Ne sírj, mert vége lett! Mosolyogj, mert megtörtént." -Gabriel Garcia Márquez

"Akkor a legelviselhetetlenebb valaki hiánya, mikor melletted ül és tudod, hogy sosem lehet a tiéd."-Gabriel Garcia Márquez

"Boldogság az, amikor az ember megérkezett, behúzza evezőjét és azt mondja: megérkeztem, nem megyek tovább. " -Müller Péter

"A munka meg fog várni, amíg megmutatod a szivárványt a gyereknek, de a szivárvány nem vár addig, amíg végzel a munkával. "-Patricia Clafford
Ugye-ugye Lanyok????? :lol: :lol: :lol:

"Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás. "-Albert Einstein

"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." -Galla Miklós

"A lustaság nem más, mint pihenés elfáradás előtt." -Jules Renard

most ennyi!
pusz

Kép

Kép
arwen07

Arwen, Neked is nagyon köszi az idézeteket! Annyira-de-annyira jókat írtatok!!!

Ágota, múltkor siettem. Biztos tudod, h a két gyerek együtt szoptatását hívják tandem-szoptatásnak. Így kereshetsz rá a neten vagy a Szoptatás c. könyvben is biztos van erről.

Köszönjük a megnyugtatásokat súly és megfeszítés témában.

Ma volt a barátunk temetése. Megint megerősödött bennem, h addig kell odafigyelnem azokra, akik vannak és voltak az életemben, míg élnek. És ez nem is olyan könnyű.

Kép

Kép
nán-dorka

Köszi mindenkinek!!

Vicky nagyon pozítivan várunk vissza!!!!

Nyunyi szerencsére egyre jobban alszik éjjel 9 től 1/2 3ig aludt és utána is csak 2 szopi volt.azért ne irigyeljetek több mint 6 hónapja nem aludtam végig egyetlen éjszakát sem.

tegnap volt a védőnő és mondta hogy ehetne spenótot Nyunyi de ahány hely annyi vélemény szerintetek?

Fioo én is megvettem a kismamás könyvet és tényleg nagyon jóóóó!

Bridzsi

Kép
esztora

Arwen, mennek ám a drukkok mára!!! +++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++

Spenótot megnézem majd a táblázatunkban.
Örülök, h hosszabb lett az éjszakátok!!

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Nalunk tok jo volt az ejszaka,fel9kor alvas,majd felsirt 11utan,de mi meg nem aludtunk,szoval bementunk hozza,dajkaltuk,megnyugodott,majd egy hang nelkul visszaaludt es csak 5 elott kelt par perccel.Akkor szopi es utana aludt meg egy orat...na 6 utan viszont mar nem aludt vissza...de ne legyek telhetetlen :wink:

Nandorka,
keddre kerjuk a drukkot :wink: :wink: :wink:
Gondolom akkor a tegnapi nap nagyon nehez volt Nektek...
Hat igen,nehez,de tudatositani kell magunkban naprol-napra,hogy ugy kell(ene) elni,mintha csak az az egy perc-ora-nap adatna meg!

Esztora,
spenotot nekunk is mondta a doki-vedono,hoyg mehet,krumplihoz.Meg mar csomo mindent sorolt...brokkoli,cukkini,olaj,zoldborso(paszirozva)lassan meg husika....
Orulok,hoyg jobb volt az ejszakatok!

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok Drágáim!

Arwen:D
Még tegnap akartam írni, hogy úgy ajnálom a pocsék éjszakákat! Nálunk hála IStennek ilyen hosszú vígasztalhatatlan sírásmég nem volt, bizti én is nagyon nehezen viselném, hisz még akkor is majd megszakad a szívem, mikor pár percig pityereg. Egy hős vagy, te lány! (Meg perszemindenki más is itt a topicban :D )
Örömmel olvastam, hogy a mai éjszakátok jobban telt:D Nálunk ma Ákos megébredt 4kor, és annyira élénk volt megint,hog csak a cici jött be:D fél9ig folyamatosan a szájában volt:D
Drukkok mennek keddre!

Hát, a tegnapi sztorit olvasva megint csak le a kalappal! Egészségleg rendbe jöttetek már, vagy még az is rátesz az éjjeli nyugtalanságra egy lapáttal?

Csajok, egéz meghoztátok a kedvem ehhez a babakonyha könyvhöz, lehet, hogy megnézem én is.

bocsi, mennem kell, millió puszi mindenkinek!

porsika

bocs, Arwen, de nem baj, a drukkok szavatossága egy hét! :wink:
klassz, h jobb volt az éjszakátok!

Esztora, spenót és sóska a mi táblázatunk szerint 10 hótól, legfeljebb heti 1 alkalommal.

köszönjük, Porsika, azt lehet mondani, h most mindenki egészséges végre!

Kép

Kép
nán-dorka

Nándorka köszi!addigra talán lesz friss a kertben mert fagyasztotról nem sok jót hallottam.

Arwen Nyunyi is sokmindent ehet már,barack alma sütőtök krumplinál tartunk most.
vettem céklát meg biorépát (ez bébiétel formában),meggyet
a cukkini,borsó,olaj nálunk következő körös 7.hótól tervezem

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Bocsi csajok, eltűntem... megint. :oops:

Beteg vagyok. Influenza, tüszős mandula... kicsit kivagyok...
Meg melóznom is kellett...

Esztora:
örülök, h minden ok. :)

bocsi, most csak ennyi, majd jövök.

Kép
Kép
h@jni

ja..

Vicky:
naná, h drukkolunk. +++++++++++++++++

Kép
Kép
h@jni

Na újra itt

Szeri,
Gabi baba változó, hogy mikor lesz éhes a déli főzi után. Van hogy kb 1,5-2 órával, de van, hogy egyáltalán nem és ilyenkor rendesen 3-3,5 óra múlva eszik legközelebb. Nem tudom ez mitől van. Gondolom, hamar átszalad rajta a főzi. Illetve egyes zöldségek. Én úgy vagyok vele, hogy amikor látom rajta, hogy éhes, akkor megetetem :lol: A napi átlag 5 kaja mindig kijön. Most, hogy fáj nagyon a fogacskája, éjjel is van, hogy eszik :roll:
Vettünk ülést Römer King. Nem olcsó, de a család összedobta, fő a biztonság. Az én kis manóm úgy trónol benne, mintha mindig is ezt használta volna :lol:
Ültetés: mi is ültettük Gabi babát, mert utált feküdni. Ő sem maradt viszont sose ülve mindig hasra dobta magát. Aztán most, hogy négykézláb el kezdett mászni, szépen megtanulta feltolni magát. Szóval hidd el nagyon hamar menni fog Balinak is. Gabcsi most már álldogál és próbálkozik menni a bútorokba kapaszkodva, még nem nagy sikerrel.

Arwen,
nagyon sajnálom az éjszakákat. Nekünk a panadol baby nagyon bejött. Nem vagyok az ilyen jellegű fájdalomcsillapitás hive, de amikor látom, hogy szenved nagyon, akkor majd megszakad a szivem érte és beadom.

Már nem tudom, ki kérdezte, de Gabi baba nagyon sokáig csak a hátán feküdt, aztán egyszercsak elkezdett forogni rá egy hónapra már mászott. Szóval hirtelen beindult nagyon.

Kép
Kép
adrienna

Nahhh... ma voltunk a SOTE Szemészeti Klinikán. Apa is és én is rövidlátók vagyunk, hát beutaltak. Akartam kérni időpontot, de azt mondták, hogy olyan sokan vannak, hogy nem adnak időpontot... :shock: Menjünk oda 8-12 között egyik csütörtökön. Odaértünk fél 9-re, persze millióan voltak, de láss csodát már 1 óra múlva behívtak. Elsődleges vizsgálat, minden ok, jött a pupillatágitó szemcsepp. Szegénykét le kellett fogni.. úgy sírt ahogy szétfeszitették a szemét... :cry: Mondták, hogy várjunk 20 percet kint és majd újra hivnak. Eltelik fél óra és valóban behívnak, leültetnek egy székre.... 10.20-kor hívtak be... 10.30; 10.50; 11.00 és mi még mindig ülünk a széken, senki nem szól hozzánk :? Mérgesen puffogok már fél órája, mondják, hogy legyek még türelemmel, mert EGYETLEN EGY doktornő tudja megnézni a kisbaba szemfenekét :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: Végül 11.30-kor sikerült megvizsgálni közel 2 perc alatt. Apa kint már el sem tudta képzelni, hogy mi történik velünk bent. Szerencsére Gabi baba szeme tökéletes, ami persze nem garancia, de egyelőre minden ok. 2-2,5 évesen kell újra menni.

Kép
Kép
adrienna

Vicky,
nagyon gondolunk rád +++++++++++++++++++

Hajni,
jobbulást kivánok!

Nándorka,
térképes sztori nagyon jóóóóóóó :lol: :lol:
Nekünk azt mondta a védőnő, hogy a spenótot ha csak simán keverem krumplival, akkor már 6 hónapos kortól lehet. A tej miatt mondják 10 hónapos kortól. Sajna Gabi babának tejérzékenysége van, igy ez szóba sem jöhet. Már mint a tej egy darabig

Most mennem kell...

Kép
Kép
adrienna

Sziasztok!

Vicky, gondoltam rád tegnap nagyon!! Óriási drukk hegyek és várunk egy zebrával a kezedben vissza! :):) Persze ha úgy alakul, anélkül is szeretünk :):):):):)

Arwen, örülök hogy javult valamennyit az alvásotok. Éjjelente, amikor felébredek pisilni és félkómásan kibotorkálok a mellékre, nekem bizony eszembe jut, hogy jesszus, vajon ha meglesz a baba mennyit fogok így kelni :):):)

Dorka, sajnálom a temetést. Hétfőn du. mi is megyünk tesómmal vidékre. Ma kaptunk a hírt, hogy nagynéném férje, aki 29 hónapja fekvő beteg volt, ma délben végleg elszenderett. :cry: :cry: Pont 1 hete volt az 58. szülinapja. Pokoli szenvedés volt az állapota neki és az egész családjának.

Hajni, gyógyulást Neked minél előbb! :wink: :wink:

Adri, örülök hogy minden rendben Gabi baba szemével :):):):) Annak kevésbe, hogy ennyit várattak benneteket. :evil: :evil:
Mi hasonlóképpen vártunk, amikor 8 hetesen mentünk vissza szívdobogás néző uh-ra. 2,5 órát ültünk a váróban mire bejutottunk a dokihoz. S persze 5 perc múlva már kint voltunk. :evil:

Képzeljétek én meg jól megijedtem ma. :roll: Szokás szerint a tegnapi napot végig öklendeztem, az almán, banánon és kőrözöttes kenyéren kívül mindentől hányingerem volt. Igen ám, de ezektől a kajáktól estére meg jó kis gyomorégésem lett.
Még este hallottam a tv-ben, hogy szegény Palotás Petra 5 hónaposan elvesztette a babáját. Megsimogattam a pocimat, s hálát adtam az égnek, hogy a mi babánk jól van. Majd ma reggel felkeltem, egész nap semmi hányinger, émelység, öklendezés. Mintha elvágták volna. Persze totálisa megijedtem, hogy baja van a gyereknek, rémeket láttam.
Apa persze nyugtatgatott, hogy biztos azért hagytam abba, mert hogy a gyerek most már érezhetően mozogni fog, (a védőnő azt mondta, ha megmozdul, elmarad a hányinger) néha egyébként már éreztem kis bugyborékolásokat. De én továbbra is paráztam, hogy a hányingert nem vágják el egyik napról a másikra.
Már olyan szinten pánikoltam, hogy felhívom a dokit, hol van jelenleg, azonnal nézzen meg utlrahanggal.
Közben elérkeztünk a tescoba vásárolni, s a zöldséges pultnál egyszer csak az én drága gyermekem rúgott egy érezhetőt. :):):):):):):):):)
Apa persze jól kiröhögött, hogy hát látom, mi baja lenne a gyereknek. Dehát az anyja vagyok :) kötelességem aggódni érte :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Pinkiné, klassz, h megnyugodtál! És h mozog, az is nagyon klassz!

Adri, jó, h jöttél! Nahát, h már áll ez a baba! Csak ámulok!
Nekünk 1,5 é korig várni kellett a kisfiammal a tejtermékekkel, sztem már írtam is, de egész megszoktam. Borsófőzelék pl. fini tej nélküli habarással is sztem. Persze nemigen főztem neki külön :oops: , inkább én alkalmazkodtam...

Fio, írtam privit!

Kép

Kép
nán-dorka

Hahó!

Vicky, nagyon sokat gondolok RÁTOK! Már biztosan Kismami vagy! :P
A tesztet ne siesd el, légyszí!

Pinkiné, gratula a rúgáshoz, fantasztikus érzés ugyi? A felkeléssel ne törődj. Én azt gondoltam, hogy milyen iszonyat fáradt leszek, mert míg Csongi a pocakomban volt, egyszerűen kínszenvedés volt pl. ébresztőre kelni. No de amikor a Pici Babád kelt, az teljesen más.... :P

Arwen, örülök, hogy jobbak az éjszakák. Egyetlen állandó van a gyereknevelésben, hogy minden változik... :roll: Az idézetek nagyon szuperek volak!

Nagyon köszönöm a tapasztalatokat, véleményeket. Megnyugodtam, meg aztán majd lesz valahogy! 8) de laza vagyok, mi? eddig paráztam...áá, csak felvetődött a kérdés és nagyon kíváncsi voltam.
Nem is hallottam erről a tandem-etetésről, ez eddig eszembe sem jutott. Azért ez nem célom (ha minden a terv szerint halad, 3 éves lesz lassan mire jön a tesó, szóval azért az egy kicsit sok lenne), de köszi Nándorka.
Nagyon nevettem a térképen. annyira édes Dorka az útlevélen. Olyan komolyan néz bele a kamerába, mint a nagyok! Jó, hogy végre egészségesek vagytok. A súlygyarapodás...hát édes drága Nándorka, ha mindig ugyanabban az ütemben nőne Dorka, akkor 1 éves korára nagycsoportos ovodás mérete lenne :lol:
szóval valamikor el kell kezdeni a stagnálást. És valljuk be, Dorka nem az a gebe-típus. Édes kis DunDiégó!

Fio, igen, köszönöm, az akönyv tényleg szuper, megvan a tesómnak. azért én is megveszem külön, mert mindennapi használatra jó! Oli már annyira ügyes!

Vettem rizspehelyt. Szerintetek azt főzzem meg, vagy nyersen ehető. Erről egyszerűen fogalmam sincs!

Adri, örülök, hogy minden rendben Gabi szemével! Jajj, ezek a kórházi látogatások, brrr, utálom.

Hajni, jobbulást!

Esztora, A spenótról én azt hallottam, hogy azért 10 hónap után (12 hónap uán) javasolják, mert a pici még nem tudja feldolgozni azt. Tehát nem a tej miatt, azzal meg pláne 1 évig nem adható, hanem emiatt. Bár azt nem tudom, hogy a saláta nem ugyanaz -é? merthogy azt már most lehet adni. Franc se tidja.
A borsóról pedig, mindenképp a héja nélkül kell adni!!! Márhogy nem a hüvely nélkül, hanem a borsószem héja nélkül!
A cékláról pedig azt, hogy kalcium-hajtó hatása van, ezért ált. túróval szokták adni, hogy azonnal pótolja is azt, amit kihajt.

Porsi, napközben a hintában alszik, illetve most az új szokása, hogy kimegyünk sétálni, ott nézelődik. elkezd bömbölni, bejövünk,és cicin alszik egy órát...dehát mint tudjuk, ez is változni fog
:lol:

Angyalkrisz, hát igen. Amikor még volt mérlegem, lemértem, hogy azt a mennyiséget, amit Csongi este megeszik, azt a reggeli és esti szopinál bőségesen meg tudná enni. de nem, ő eszt 4részletben szereti... :roll: Biztos vagyok benne, hogy ez csak megnyugtatás. Anya ottlétének fizikai megtapasztalása 8)
Igen, azt mondják, hogy ez is tanulható. hogy ez okoz -e lelki törést Náluk vagy sem, ezt nem tudhatjuk. Illetve mikor jön el az a pont, amikor már nem "anyában nem bízhatok, és egyedül vagyok a világban, különben is engem senki sem szeret" tudattalan reakciót váltasz ki belőle? A kérdésem lényegében erre irányult. de ezek szerint ez kb. 1és fél - 2 éves korra tehető...

A másik kérdés, hogy kinek hol alszik a csemeteéje. Nekem nincs szívem még áttenni a másik szobába, merthogy ugyi egy gyereknek egy sasját szobára van a legkevésbé szüksége...Itt is a majd megbeszélem Vele kategória működhet, vagy ez az, amit nem lehet megbeszélni? ????

Képzeljétek, nekem még mindig nem jött meg. Ennek tök örülök, nem hiányzik. Kíváncsi vagyok, mikor rendeződik "nőiességem" valószínű ez is közrejátszik.

Tegnap nekiálltam hasizmozni, de a seb jobb oldalán nekem fáj, vagyis kellemetlen: Nektek nincs ilyen. Egyszer rosszul léptem és ott nagyon meghúztam, azóta ilyen érzékeny. Lehet ez probléma?

No megyek, pihizem én is.

Pusza

KépKép
KépKép
ragota

előjött ősi paraszt énem: ezt helyett eszt írtam, de gáz... :roll:

KépKép
KépKép
ragota

bocs, csak elfelejtettem írni, hogy aki még nem tette, kezdje el intézni a GYED-kérdést...én most álltam még csak neki :shock:

KépKép
KépKép
ragota

Sziasztok Drága Lányok!

Ninokaaaaaaaaaaaaa:D
Azta, tök jó, hogy megmozdult!
Ne parázz, nincsen semmi gond! Egyébként meg pont így szokott elmúlni, egyik napról a másikra, legalűbbis én nem elékszem, hogy lett volna "átmeneti hányás"időszakom:D:D:D:D

Ágota:D
Jaj, drága, pont akartam mesélni, hogy gye eddig délután nekem is mindígcicin aludt Ákiegy-két órát. Most ha akarom sem tudom erre rávenni, úgyhogy tényleg változik, pedig magam sem hittem volna! Nálunk most napközben úgy néz ki a dolog, hogy délelőtt 11 körül elalszik kb egy órára, (akkor karban elringatom). Utána fölkel, séta, itt újra alszik úgy fél-egy órát, de ha nem sétálunk, kettőig, a köv. evésig nem tudom elaltatni, úgyhogy most parázok is, hogy mi lesz, mert esik :( Szerintem a teraszon fogom tologatni, hátha:D:D:D
Délután eddig a kettes evésnél volt a cicinalvás, most 15 prc után kiköpi, és ógy négyig dumál. Mivel élt. délután megyek boltba, addig Ő vagy a kocsiban alszik ,Anyukám meg vigyáz Rá, vagy ha nem megyünk sehova,akkor olyan 4-5 között megint elaltatható ringatással úgy fél-egy órára, attólfügően, hogy délelőtt mennyit aludt. Így Ő összesen kb 3 órát alszik napközben, nem túlsok, de Ő ilyen baba, már nem parázok azon, hogy emiattvisszamarad a fejlődésben. Ha több alvásra lenne szüksége, látszana rajta.
Viszont mostanság éjszaka 4-5 között kel szopizni, ami nem lenne gond, de eddig evett kb. 20 per cet,utána még egy kis komfortszopizás, és max 45 perc alatt elszenderedett, és utána kiköpte és aludt mellettem. Most folyton a szájában van, ez egy kicsit kényelmetlen, tekintve, hogy 9 körül kel, de ez is tuti lesz még máshogy, és mindíg azt mondogatom magamnak, hogy inkább aludjon így, mint hogy órákat kelljen Vele hajnalok hajnalán sétálnom.
Ja, szoba: nekem ebből a szempontból egyszerű dolgom van, ugyanis egyenlőre egy hálószobánk van, majd tavasszal tervezzük a hozáépítést. De egyébként is úgy terveztük, hogy legalább fél-de inkább egy éves koráig velünk egy szobában alszik. Mondjuk annyi hátránya van a dlognak, hogy mostanában pl. mikor felkel először hajnalban (még nem szopizni, hanem előtte egy olyan másfélkét órával) nem sír, csak mocorog, és lehet, hgy hs nemlennék ott, magától visszaaludns, de így ahogy kiszúr,kinyomja magát és felélénkül. :D

Örülök, hogy mindenki egészséges, remélem, már így is marad!
Doró tényleg nagyon felnőttesen néz az útlevélképen, mintha a dolog jelentősségét akarná szemléltetni:D
Hova mentek, hogy kellett az útlevél, ha szabad kérdeznem?
Én most megint beleszerelmesedtem Provence-ba (ha tehetném, valami Dél_Francia halászfaluban élnék, vagy esetleg Toscanaban, de még Portugáliában is meglennék, bár ott még nam voltam, ígycsak a látott utifilmek alapján tudom elképzelni magam ott), mondtam is Apának, hogy készüljön, mert jövő nyáron a nyakunkba vesszük a világot:D:D:D

Adri:D
Örülök, hogyGabi szemével minden rendben!
Az éjszakáitok most milyenek? Remélme a Panadol ezt a gondot is megoldotta. Gabi nagyon ügyes, olyan nagyfiú már! Megnéztem iwi-en, gyönyörű!!

puszihegyek

porsika

Porsikám, azért remélem a világ nyakbavételével megvárjátok míg Annával megszülünk :):):):)

Egyébként nem aggódom már :) A tegnapi rugás után a gyerek elcsendesedett, s ma reggel ismét tisztességgel meghánytatott :)

Apa mondta is, hogy biztos a tudatalattim hajtogatta a gyereknek hogy ha már nem mozog, akkor hánytasson :) Olyan édes :)

Reggel beszélgettünk és mondtam hogy kiváncsi vagyok, milyen lesz a kövi uh. :) Ez a drága ember meg kifejtette, hogy Ő arra kiváncsi, valaha vége lesz-e a hányásnak :) Szegényt jobban megviseli mint engem :) Mondta, hogy még hallgatni is rossz, mert hát tudja, milyen pocsék hányni.

Csajszik, szerintetek mennyi esélye van, hogy ha a hányáskor való erőlködéstől kipattogzik az arcom, akkor szülésnél is ez lesz? Apa nagyon fél, hogy a szülésnél az erőlködnéstől annyira kipattogzom, nem fog elmúlni.

Szerdán ha megyek vérvételre meg is kérdezem a szülésznőt :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

sziasztok!

Gyors életjel a száműzetésből :lol:

Jól drukkoltatok, nagyon pozitív élmény volt az egész, ellentétben a korábbi rossz tapasztalattal - hihetetlenül kedves volt velem mindenki, a doki is végig beszélgetett és viccelődött, és a párom kisfickói is megemberelték magukat, 40% mozgott! :lol: :lol: Összesen majdnem 20 milliót kaptam vissza belőlük :lol: Egy már csak célba ér, úgy érzem, most sikerülni fog! :D Úgy mentem oda, hogy igenis pozitív élmény lesz és sikerülni fog, és ezt azóta is így érzem :D

Sok puszi!
V.

Kép
vickybabe

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?