Sziasztok!
Egész hétvégén őrület volt nálunk, de azért próbálgattam visszaolvasni...
Tegnap délelőtt bevásárolni voltunk az Outlet Centerben, adidasoztam egy kicsit
(magamnak vettem egy felsőt meg nacit, és Boginak egy hófehér melegítő együttest, tudom, hogy állandóan halálmocskos lesz, de 3900-ért akkor se hagytam ott, és olyan éééééédes benne a csajszi...
) meg a férjemnek vettünk télibakancsot, mert miért is ne most menjen szét a lábán a bakija... Roni meg kapott egy pár mamuszkát, aminek az orrára két csörgős szivecske van varrva, ahogy rugdos, úgy csörög, meg van tőle őrülve
. Délután meg a szomszédasszonyék települtek át hozzánk, nincs internete, és megnézett pár dolgot, persze jött a majdnem 6 éves nagyfia, akit Bogi egyszerűen imád - Apa féltékeny is rendesen
, meg a 16 hónapos kislányuk is, úgyhogy ez a 3 terrorista szétszedte a lakást, mintha a Katrina hurrikán tombolt volna a nappaliban meg a gyerekszobában, és a hangzavar is akkora volt. Ronikám meg szinte végigaludta az egészet.
Ráadásul így a szomszédsrác is tudott pihenni, éjszakás szegénykém, nappal kéne aludnia valamicskét, ha hagyják a gyerekei...
Ma meg egész délelőtt mostam-főztem-takarítottam, délután meg korcsolyázni vittük a főhercegnőt, akit mostanra sikerült végre elaltatni.
Pilla,
köszi!
Susy, Tami,
asszem már volt egyszer téma a Kristóf név, akkor írtam, hogy az ismerőseim Krisz-nek becézik a Kristófjukat, bár a kissrác félig angol, így inkább Christopher és Chris...
Jutta,
szerintem olyan sokat nem kéne még zabálnia a kiscsajnak! A tápi sokkal tovább dolgozódik fel, mint az anyatej, valószínűleg az állandó "rátöltés" miatt fájhat a pocókája. A Gripe Water segíthet, próbáljátok meg! Én a kajálásnál "szigorú" vagyok az időpontokat tekintve, a kajának ugyanis meg is kell emésztődnie... Minden adag kaja ugyanakkora nálunk, most eszik 5x180 ml-t Roni, jelenleg a BEBA H.A.-t kapja, eddig ugyanennek a Start változatát ette. Ez már egy kicsit másabb összetételű, tovább biztosít jóllakottságot. Reggel 9-kor eszik először, aztán 12.30-13.00, majd 16.30-17.00, aztán 20.00-kor fürcsi utána kaja, és általában 23.30-24.00 az utolsó evés, és reggelig szunya! Én kajálások között szoktam itatni is a bébit, Bogi is kapott gyógynövényes vagy csipkebogyós babateát (a vizet utálta, most se nagyon issza), Roni is. A teázással kapcsolatban két nagy pártra szakad a világ, vannak akik támogatják, vannak akik a gyilkossággal egyenértékű bűncselekményként kezelik... Minden anyának szive joga, mit hogyan csinál. Én azt vettem észre, hogy nálunk kell, mert egyrészről száraz a levegő, másrészről a picik is szoktak szomjasak lenni (ezen sokan meglepődnek, főleg akik azt hiszik, hogy a 3 óránkénti cumisüvegezés bőven elég a csöppeknek). Persze nem egy egész üveggel iszik meg egyhúzásra, hanem csak 20-40 ml-t, és a vízivás nem befolyásolja a kajálási kedvet, legalábbis nálunk. Így Roni is kapja az innivalót, napi átlag 120 ml megy el, van hogy kevesebb, van hogy több. Szerintem kipróbálhatnád a csecsemő- vagy babateákat. Ha nem akarsz főzögetni, nyugodtan vedd meg a HIPP vagy Milupa granulátumos teák bármelyikét, amelyiket 4 hós kortól lehet adni. Szeretik a babák az édesköményes vagy a gyógynövényes granulátumot is, nem csak a gyümölcsöset - bár nálunk a csipkebogyó-málna keverék a sláger, illetve Boginál a kékszőlő, amit istentelen nehéz kimosni a ruhájából
. Persze ne olyan koncentrátumban keverd, ahogy rá van írva, hanem felesben (mellesleg Bogi is még mindig így, "hígítva" issza, ha ilyet csinálok neki). Szóval ha 1 dl-hez egy teáskanál granulátumot írnak, akkor csak mokkáskanálnyit tegyél a vízbe. Kicsit langyosítsd meg, és úgy már adhatod a lánynak, a kétlyukú (másnéven teás) cumival. Lehet, hogy "csak" szomjas a drága, és a szomját próbálja elverni a ngy zabálással, amitől fáj a pocija, ezért nem tud rendesen pihenni, nyűgös, azt hiszed éhes, megkajáltatod, továbbfeszíti a pocit, stb-stb-stb. Ördögi kör, de lehet, hogy csak egy kis víz vagy tea a kulcsa... Okosabbat nem tudok...
Katica,
semmi gáz nem lesz!!! Ezerrel küldi neked mindenki a pozitív gondolatokat!!!
Giga,
atyaisten, még szinte tegnap volt, hogy ledöbbentél a pozitív teszteden, aztán már kifelé igyekszik a kissrác... Húha... Egy kicsit azért marasztald még, inkább vedd igénybe a család minden tagját a napi dolgokban, Te csak pihizzél. Egy ismerősöm úgy csinálta, hogy kicsit sötétebb képet festett a "fenyegető koraszüléséről" a család előtt, és így tudott bő 2 hetet pihenni, mielőtt megérkezett a baba. A nagyik főztek neki és vigyáztak a nagyobbik gyerekre felváltva, a nagypapik meg isteni jól tudtak ügyintézni meg bevásárolni. A férje meg mosott és takarított... Csak egy tipp...
Na, megyek, mert kezdődik a Dallas-Giants meccs, megnézem, ha beledöglök is (hajnal fél 3-ig tart... tiszta hülye vagyok....)
Jó éjt!!!