Új privát üzeneted érkezett!

Jutta
nálunk még nics kialakult napirend, csak abban, hogy általában 3-4 óránként eszik, de néha ez sem igaz, mert van, hogy 2 óránként. Éjjel és nappal is mindig van egy-egy blokk, mikor 3 órát alszik egyhuzamban, de olyan csak egy van és aztán 3 óránként kajál egészen reggelig. Délelőtt általában 2 óránként. Mondjuk mi kisebbek vagyunk.
Próbáltad már azt, hogyha sír akkor megeteted? Mert én mindig azt csinálom, hogyha kaja után gügyörészik és 1.5-2 óra után már sír és nyüglődik, akkor megint kaja, nem nézem mennyi idő telt el. Akkor majdnem mindig elalszik és kész. Na persze, ha front van, vagy akármi, amit nem tudok mi, akkor ez sem igaz. Ez csak egy ötlet, nálam általában beválik, de van hogy totál nem.

Ja, és már írtam, hogy azt hallottam a gripe water nagyon jó...

KépKép
Kép
danka33

RONI BABA! BOLDOG NÉNAPOT KÍVÁNUNK NEKED!

Kép
Vendég

Jó reggelt!

Nircee, egyetértek Becsivel, én is 38 fölött csillapítok csak.

Jutta, ebben a korunkban nekünk pont fordított volt a dolog. Szonja alig aludt valamit. Nálatok olyasmi lehet, hogy hiába alszik sokat, az nem pihentető alvás. A kinti levegő nagyon jó. próbáld meg délelőtt is kitenni, és hátha akkor kipiheni magát annyira, hogy nem alszik majd egész nap olyan sokat. Csak ötlet... :roll:

Alvás nálunk is érdekes. Vagyis az elalvás. Reggel későn kel Szonja, délután 2 fele alszik el. Viszont akkor 2-3 órát is alszik. Este még 10-kor is futkos a lakásban. Na most már az utóbbi két napban lefekszünk, és gondol egyet megint indulna. De látom, hogy fáradt, úgyhogy nem engedem. Sír egy 5 percet, rángatja az ajtót, hogy nyissam ki. De dörzsöli a szemét, úgyhogy mondtam neki, hogy nem megyünk már sehová. Előbb utóbb kéredzkedik vissza aludni. NA ilyen cirkuszok vannak nálunk :?

thenus

Sziasztok!

Katica!
Nyugi!Nekem mind a három gyerkőcnél előbb csak a petezsákot látta a dokibá!De azt mondta,hogy ez már terhesség! :!: :wink: Hiszen így indúl,csak nagyon korán megyünk orvoshoz!Sokan nem mennek csak 2 hónap után és azért látszik már a kis dobogó szivecske!!!! :wink: Nyugi!!!!!Anettet és Zsanit alig találta meg elősszőr,még a popsim alá is tett valamit ami megemelte a medencémet!aztán megtalálta és már mondta is!Bár csak a petezsákot diagnoztizálta,de megnyugtatott,hogy ott van és semmi gond nincsen,csak menjek vissza 3 hét múlva,hogy lássa élő-e a terhesség!!De olyat nem mondott még véletlenűl sem,hogy a legtöbb terhesség ijen korban hal el!!!!!! :shock: :shock: Mijen orvos az ijen??????????Bocsi!!!!!! :( Annyit mondott még,hogy nagyon korai terhesség,de nyugi!!!

Jutta!
Szerintem is az lehet,hogy nem alszik egészen nyugodtan és ezért nem piheni ki magát teljesen az alvással a pici!Nállunk van olyan,hogy Zsani nagyon fáradt és elájúl,de egy fél órán belül fekel ,visszakel altatnunk,hogy legalább aludjon 1 órát még egyhuzamban!!Aztán olyan is van,hogy 1 órát alszik és úgy kel fel minta aludt volna 2-3 órát!De olyan is van mint amit Henus leírt az alvási kálváriáról! :lol: Szerintem is a levegő nagyon jót tesz,hiszen a friss levegő teljesen kiszívja őket és ez álltal jobban alszanak (jóízübben) :wink:

Nircee!
Jobbulást Marcinak!Remélem hamarosan rendbe jön!A lázat én is csak 38 körűl csillapítom!Kell,hogy felmenjen addig,mert akkor öli a bacikat!!!!!

A képek nagyon édesek,egytől egyig! :wink: :D
Bár nem ide tartozik de muszály leírnom!
Képzeljétek mi történt nállunk!Elszállt a gépünkről 190GB-os partició!
Amin sajnos az összes képünk rajta volt! Apa már lementette a lemezről az anyagot,egy progival,de az a hejzet,hogy nem lehet megnyitni a képeket,progikat,filmeket stb...!Még kisérletezik pár dologgal,mert dühítő egy hejzet!szerintem addig megy amíg sikerűl neki!A héten akartam kiírni a képeket lemezre,de gondoltam majd most a hétvégén megcsinálom!Tessék,erre péntek estére elszállnak az adatok!Remélem apának sikerűl helyre hozni a dolgokat! :( :evil: :evil:

Szép napot sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee!
Még neked akartam,hogy az ételt ne is erőltezsd ijenkor!Inkább egyen kekszeket,ropit,kukacot ehhezz hasonló "nasikat",hogy valami azért legyen a pociban!a folyadék viszont kell!Már az is jó,ha pár kortyot iszik!!!!!Mindég itass vele pár kortyot,ha kell fél óránként adj Marcinak inni!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tiop, végül is én nem haragszom a dokira, amiért mondta, hogy sok baba elmegy ilyen korban, csak figyelmeztetett, hogy még nagyon pici.(Az egy dolog, hogy nem esett túl jól, de nem haragszom rá) Meg kérdeztem, hogy a védőnőhöz menjek-e, és ő erre mondta, hogy még várjuk meg a köv. uh-ot(3 hét múlva), és utána menjek, mert annál rosszabb szerinte nincs, ha kiállítják a kiskönyvet, és mégsem lesz baba. És ebben igaza van. De laborra már mehetek, jövő hét vmelyik reggel bemegyek a kh-ba vérvételre. Kész is lesz a lelet, mikorra megyek vissza a dokihoz. Érzem én, hogy nem lesz itt semmi gond! :D Sárikámmal se volt.

Jutta, nekünk ilyen idősen Sára kb.14 órát aludt. Vagy még annyit sem. Általában mindig keveset aludt. Éjszaka jól, sokat, ekkor bezzeg átaludta az éjszakát, 10-12 órákat egy huzamban, most bezzeg nem alussza át. Többször felkel, pár korty szopi, és alszik tovább. Nappal meg nagyon csodálkoztam, aztán beletörődtem, hogy annyi idősen 2x fél óra volt az alvása nappal. Hónapokon keresztül. Aztán mikor elkezdett aktívabban mozogni, akkor változott 2x1 órára, most meg már csak egyszer alszik, délután, 1,5-2 órát.

Henus, kísértetiesen hasonlít a ti alvási szokásotok a miénkhez. Kilenckor kel, délután kettő után alszik el(van, hogy négy körül :twisted: ), és utána sokszor 10kor is még birkózni kell az alvásért. De ha fáradt, akkor kilenckor "már" alszik. Bezzeg néhány hónapja fél8-8 körül aludt minden este. De most túl érdekes a világ, túl sok dolga van, és nem ér rá aludni a kisasszony :lol:

Tiop, remélem, a férjed vissza tudja varázsolni a képeket. Most hogy mondod, én is archiválni fogom a képeket, meg a videókat, 3 hónap anyaga nincs kiírva.

szép napot nektek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Köszi lányok a nyugtatást kaja ügyben, amiatt én sem aggódtam, inkább az ivás miatt. Most sem iszik még sokat, de folyton kínálom, és így 1-1 korty azért lemegy. Szívjuk az orrát is ezerrel, mert nagyon dugult, biztos ez is közre játszik, de rögtön szívás után sem iszik. :cry: Mindegy, nem adom fel, minden kortynak örülünk. Kajával meg én is úgy vagyok, hogy felőlem most csak csokit is ehet, csak egyen valamit. Majd visszaáll, ha jobban lesz. Ezt is itt tanultam a fórumon, nem ez az első ilyen eset, viszont ivással nem emlékszem, hogy lett volna gond.

A lázzal egyetértek, én is csak 38 felett szoktam csillapítani, de azt elfelejtettem hozzátenni, hogy tegnap ünnepeltük a Nagymamám 77. szülinapját (10 percre laknak tőlünk), muszáj volt elmennünk, ezért kivételesen a 37,4-re adtam Panadolt, hogy megelőzzük a lázat. Ma nem adtam neki, csak köptetőt, remélem, ez a lázas rész már elmúlt, most 37,2 volt néhány perce.

Ja, a Gripe Water tényleg nagyon jó, és Marci is nagyon szerette! Ő mondjuk nem volt hasfájós, de azért megesett, hogy csikart a pocija, vagy feszítették a gázok, és pár percen belül szuperül megnyugtatta a hasiját!

Tiop,
Hű, az aztán nagyon méreg!!!!!! Drukkolok, hogy sikerüljön visszatenni az adatokat! Én mindig mentek DVD-re, többmenetesen írok, így folyamatosan hozzá lehet tenni az új képeket/videókat, míg meg nem telik. Addig nem törlök a memóriakártyákról (2 van, egy 1Gb-os és egy 512Mb-os, de most akarok venni 2 db. 2Gb-osat, mert sokat videózom a fényképezővel), míg nem mentettem ki azokat a képeket. Így kicsi az esélye, hogy elvesznek az adatok.

Katica,
nekem a doki még a laborra is azt mondta, hogy csak a köv. UH után menjek, addig semmi értelme. :? Mindegy, nem ugrálok annyira a vérvételért, úgyhogy nem bánom.

Kép
Kép
nircee

Tiop,
jók az új vonik!!! :wink:

Kép
Kép
nircee

Nircee, már akartam írni, csak elfelejtettem, hogy lehet, hogy a foga is ludas a dologban. Sára többször is belázasodott, mikor jött a foga. Meg egy kis orrfolyással is járhat a fogzás. Na nem mondom, hogy csak ez a baj, biztos bekapott Marci valami bacit, de lehet, hogy a fogzás is közre játszik. Nem? Én karácsonykor adtam hőemelkedésre lázcsillapítót Sárikának, hogy jó kedve legyen aznap, különben én is szoktam hagyni, hagy dolgozzon a szervezete.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Köszönöm a tippeket... kitaláltam egy napirendet, persze úgy hogy végiggondltam mi szokott nagyjából működni a csajnál és most azt fogom megpróbálni bevezetni... háááát a remény hal meg utoljára, de nem adom fel!!!

Elszállt képek: ha sehogy se (informatikus se tudja), akkor próbáljárok meg a Kürt Rt-nél, úgy tudom nem csak cégeknek, hanem magánszemélyeknek is dolgoznak...

Jutta

KépKép
jutta

Akik tápit adtak / adnak a gyerkőcnek (ez még napirenddel kapcsolatos kérdés), én eddig mindig ugyanannyit adtam a csajnak (mármint napon belül, tehát az adag nőtt már :wink: ), az hülye ötlet, hogy reggelire, ebédre és vacsira többet pl. tízóraira meg kevesebbet??

Arra gondoltam, hogy reggelire, ebédre és uzsira normál adagot kap, este kicsit többet, és tízóraira kevesebbet?
Azért filózok ilyenen, mert délelőtt amire fáradt, addigra egy kicsit éhes is... de még korán van egy teljes kajához (2,5 óra)... este meg a giga adagja nélkül nem tud aludni... így 5 kajálás lenne és nem 4 (ami amúgy is jobb elvileg) de nem egyformák, hanem estére maradna a 235 ml, reggeliből, uzsiból és ebédből meg egy picit lecsalva lenne egy tízórai is, ami kisebb adag lenne?

Jutta

KépKép
jutta

jutta

szerintem nem kéne, így sakkozni a kaja mennyiséggel, bár ilyen picinek nem volt tápos babám, de sajna üvegből kapták a tejet, de mindig annyit és akkor amennyire éhesek voltak....ők mondjuk pontosan 3 óránként ettek jó sokáig..., ez úgy is változik akár naponta is, majd hétről, hétre növöget, csak fölöslegesen stresszelnéd magad, hogy most kevesebbet vagykétszer annyit evett....
filóztam ezen, hogy írtad sokast alszik Dorka....nem figyeltem viszont, hogy jó e a súlygyarapodása és azt sem tudom ilyen kicsinél lehet-e a sok alvás tünete a vashiánynak, de nekem ez jutott eszembe...én egyébként marhára örültem volna egy ilyen alvós bébinek :lol:
becsi
Iklad

Nircee, nem lehet, hogy Marcinak fáj a torka, azért nem eszik/iszik? Csak mert akkor esik nehezükre a nyelés.... Csak agyalok.. :roll: De jól csináljátok, hogy sokszor megkínálni, és a pár korty is valami.

Tiop, nálunk is szokott ilyen lenni, vagy durvább. Elszáll az egész vinyó. De a zuram informatikus, szokott sikerülni menteni. Viszont volt már példa, hogy el kellett vinni egy olyan helyre amit Jutta is mondott. :? Mérgesítő.

Tusi, veled mi van? Teljesen itt laktok már? Sosem látlak! :roll: Most sétáltunk arra felétek, azért jutottál eszembe :wink: Mehetnénk együtt sétálni, ha már nálatok minden ok. :wink:

Na megyek vasalni... :? :x

thenus

Becsi, az a gond, hogy Dorka annyit eszik, amennyit én adok neki... akkora adag tápszert még nem csináltam, hogy a gyerek hagyott volna belőle... és szerintem ezért is hasfájós mert zabás!
(Egyszer szopi után még marha éheset adott anno, hááát 280 ml-igadtunk neki, többet nem... ha még van az üvegben megeszi! :shock: :shock: , ezt úgy 2,5 hósan..., jelenleg a 235 ml után 5 percig sír még ált. hogy kérne, majd lassan megnyugszik... :shock: :shock: :shock:)
Ezért görcsölök ennyit! (szerintem anyatejből is addig evett amíg volt... úgy 4 hetes kora óta... és mivel volt, hajnalban meg még sok is volt így 2 hósan mértem én 220 ml-t is szoptatás után... mindezt egy ciciből... most az a cél, hogy ne növeljem a kaja mennyiségét egy pár hétig, hátha a pocija egyszercsak utoléri az étvágyát.

Vashiány? Annak milyen tünetei lennének? Jól gyarapszik és gondolom a tápszernek a vashiányt is meg kellene oldania, hiszen az "optimális" összetételű? Vagy még a szopi óta lenne neki? (Kari óta nagyjából tápis a csaj, ici-pici szopi volt még, azóta nem fogadta el, most meg már nincs is tejci :cry: :cry: pedig fejtem)
Bár volt egy időszak, hogy lassabban gyarapodott (2. hónap), de behozta (3. hónap). Most 5, 6 kg és 3,3-mal született!

Amúgy köszi, hogy agyaltok rajta mi lehet!! Hátha rájövünk!!

Jutta

KépKép
jutta

jutta

a fáradékonyságot tudom, de nagyobb gyerkőcnél /na és magamnál :oops: /, de pl a barátnőm féléves szopis babájánál megállapították a vashiányt, ő nem gyarapszik az előírás szerint.

nagy zabás a csajod

:lol:

mire rájössz a megoldásra szerencsére változik a dolog, mert folyamatosan változnak ezek a manók :wink:
becsi
Iklad

Sziasztok!

Jutta sajna nem tudok segíteni ebben, mert ilyen nálunk nem volt pedig a Benyó tápis volt, de soha nem ette meg a dobozon előírt adagot, a legtöbb az 200-220 ml volt, lehet attól is ilyen fáradt, hogy sokat eszik és a kis gyomra nem tud kiürülni a köv etetésig és nyomja neki ezáltal nem alszik olyan nyugodtan, nem tudom, legközelebb kérdezzd meg a dikitokat vagy a védőnőt, az is lehet, hogy egy vérvételből kiderülne, hogy van-e vas vagy magnézium hiánya és azért alszik ennyit, tudom, hogy drasztikusan hangzik, hogy megszúrják a babót, de legalább megnyugszol, hogy minden rendben van

Nircee
Marcinak jobbulást, te meg ne gondolj semmi rosszra, a barátosnémnak is azt mondta a dokija, hogy egyenlőre csak a petezsák van ott (ez volt náluk 5 hetesen) és mikor legközelebb mentek (8 hetesen) már dobogott Dóri kis szivecskéje, azóta pedig már fél éves :wink: úgyhogy nyugi minden rendben lesz

Tiop sajnálom, hogy így jártál, tudom milyen érzés, nekem már tünt el teljesen is rengeteg kép és a fene evett meg :evil: remélem sikerül vissza imátkozni

Piroska gratulálok a vizsgáidhoz

pár kép még szilveszterről
Kép Kép Kép Kép Kép :lol:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Susy: na nekem pont ez volt a bajom a Kristóf névvel, hogy nem lehet becézni: A Krisi amit Szantre írt szerintem úgy hangzik, mintha Kriszti lenne, Hallottam már a Stofit , Krisó, Kisó, de mi általában manónak, vagy Bubónak hívjuk.
Igazából úgy voltam vele hogy majd a haverjai kitalálnak neki becenevet!

Giga: Fogmosás, mi vettünk neki a gyógyszertárban kimondottan tanuló fogkefét tanuló fogkrémmel, állítólag a babáknak az a bajuk, hogy mivel még nem tudják kiköpni a fogkrémet "rossz" íz marad a szájukban, ezt a fogkrémet nem kell kiköpni se leöblíteni és egy ujjra húzható fogkefe van hozzá, gumi sörtékkel.
Kristóf imádja, minden este hisztizik a fogmosásért, és amikor meglátja a fogkefét, apa nem tudja visszatartani.
Nyitja a száját, sőt ha kb. 2 perc után abba akarom hagyni akkor balhézik és tátja a száját, hogy még!

Kép
tami2900

Sziasztok!

Köszi az ötleteket, biztos közrejátszik Marci torka és a fogzás is a "jó" hangulathoz. Ma egyébként stagnált a helyzet, láz már nem volt, viszont nagyon csúnyán köhögi fel a trutyit. Éjszaka óránként keltünk, aztán hajnal 5-kor orrot is szívtunk. Nem tudom, ma milyen éjszakánk lesz, de a férjem is egyfolytában trüsszög és köhög, és folyton folyik az orra. Ennek megfelelően ő édesdeden alussza végig az éjszakát, míg valami hihetetlen erővel horkol = akkor sem tudok aludni, mikor Marcitól tudnék. :? :roll:
Mindegy, túlélem. Semmi nem tart örökké. :wink:

Timi,
nagyon édes vagy, hogy nyugtatsz, de nekem már volt szívpulzálás és volt embrió, én anno Marcinál aggódtam, mert akkor volt a petezsák, mikor már nagyobbnak kellett volna lennie. Katica aggódik, mert most Nála láttak csak petezsákot. :wink:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Katica!
Persze nem is azért mondtam,hogy haragudj a dokira,csak megütötte a szememet amit írtál!Azt nekem is mondta,hogy majd 10.hét felé menjek a védőnőhöz,amikor már látják,hogy dobog a kis szive!!Ebben teljesen igaza van!!!Nekem csak az a mondat volt fura,amit leírtál! :?Igen igaza volt,abban is,hogy ennyi idősen veszítik el a terhességet sokan,csak akkor sem kellett volna ezt kimondania!!Na mindegy! :oops: Bocsi,ha megsértettelek!Nyugi,nem lessz semmi gond!!! :wink:

Henus!
Küldök privit!

Czakoca!
Nagyon tetszenek a képek!!!!Látom nállatok is" komoly"szilveszter volt! :wink: :D Majd esetleg,ha visszavarásolja a képeket az uram akkor én is teszek még fel mutatóba párat!!! :wink:

Köszi csajok az eggyütt érzést,remélem sikerűl apának az orvoslás!!! :roll: :? :wink:

Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Egész hétvégén őrület volt nálunk, de azért próbálgattam visszaolvasni...

Tegnap délelőtt bevásárolni voltunk az Outlet Centerben, adidasoztam egy kicsit :wink: (magamnak vettem egy felsőt meg nacit, és Boginak egy hófehér melegítő együttest, tudom, hogy állandóan halálmocskos lesz, de 3900-ért akkor se hagytam ott, és olyan éééééédes benne a csajszi... :oops: ) meg a férjemnek vettünk télibakancsot, mert miért is ne most menjen szét a lábán a bakija... Roni meg kapott egy pár mamuszkát, aminek az orrára két csörgős szivecske van varrva, ahogy rugdos, úgy csörög, meg van tőle őrülve :lol: . Délután meg a szomszédasszonyék települtek át hozzánk, nincs internete, és megnézett pár dolgot, persze jött a majdnem 6 éves nagyfia, akit Bogi egyszerűen imád - Apa féltékeny is rendesen :wink: :lol: , meg a 16 hónapos kislányuk is, úgyhogy ez a 3 terrorista szétszedte a lakást, mintha a Katrina hurrikán tombolt volna a nappaliban meg a gyerekszobában, és a hangzavar is akkora volt. Ronikám meg szinte végigaludta az egészet. :wink: :D Ráadásul így a szomszédsrác is tudott pihenni, éjszakás szegénykém, nappal kéne aludnia valamicskét, ha hagyják a gyerekei...
Ma meg egész délelőtt mostam-főztem-takarítottam, délután meg korcsolyázni vittük a főhercegnőt, akit mostanra sikerült végre elaltatni.

Pilla,
köszi!

Susy, Tami,
asszem már volt egyszer téma a Kristóf név, akkor írtam, hogy az ismerőseim Krisz-nek becézik a Kristófjukat, bár a kissrác félig angol, így inkább Christopher és Chris... :wink:

Jutta,
szerintem olyan sokat nem kéne még zabálnia a kiscsajnak! A tápi sokkal tovább dolgozódik fel, mint az anyatej, valószínűleg az állandó "rátöltés" miatt fájhat a pocókája. A Gripe Water segíthet, próbáljátok meg! Én a kajálásnál "szigorú" vagyok az időpontokat tekintve, a kajának ugyanis meg is kell emésztődnie... Minden adag kaja ugyanakkora nálunk, most eszik 5x180 ml-t Roni, jelenleg a BEBA H.A.-t kapja, eddig ugyanennek a Start változatát ette. Ez már egy kicsit másabb összetételű, tovább biztosít jóllakottságot. Reggel 9-kor eszik először, aztán 12.30-13.00, majd 16.30-17.00, aztán 20.00-kor fürcsi utána kaja, és általában 23.30-24.00 az utolsó evés, és reggelig szunya! Én kajálások között szoktam itatni is a bébit, Bogi is kapott gyógynövényes vagy csipkebogyós babateát (a vizet utálta, most se nagyon issza), Roni is. A teázással kapcsolatban két nagy pártra szakad a világ, vannak akik támogatják, vannak akik a gyilkossággal egyenértékű bűncselekményként kezelik... Minden anyának szive joga, mit hogyan csinál. Én azt vettem észre, hogy nálunk kell, mert egyrészről száraz a levegő, másrészről a picik is szoktak szomjasak lenni (ezen sokan meglepődnek, főleg akik azt hiszik, hogy a 3 óránkénti cumisüvegezés bőven elég a csöppeknek). Persze nem egy egész üveggel iszik meg egyhúzásra, hanem csak 20-40 ml-t, és a vízivás nem befolyásolja a kajálási kedvet, legalábbis nálunk. Így Roni is kapja az innivalót, napi átlag 120 ml megy el, van hogy kevesebb, van hogy több. Szerintem kipróbálhatnád a csecsemő- vagy babateákat. Ha nem akarsz főzögetni, nyugodtan vedd meg a HIPP vagy Milupa granulátumos teák bármelyikét, amelyiket 4 hós kortól lehet adni. Szeretik a babák az édesköményes vagy a gyógynövényes granulátumot is, nem csak a gyümölcsöset - bár nálunk a csipkebogyó-málna keverék a sláger, illetve Boginál a kékszőlő, amit istentelen nehéz kimosni a ruhájából :x . Persze ne olyan koncentrátumban keverd, ahogy rá van írva, hanem felesben (mellesleg Bogi is még mindig így, "hígítva" issza, ha ilyet csinálok neki). Szóval ha 1 dl-hez egy teáskanál granulátumot írnak, akkor csak mokkáskanálnyit tegyél a vízbe. Kicsit langyosítsd meg, és úgy már adhatod a lánynak, a kétlyukú (másnéven teás) cumival. Lehet, hogy "csak" szomjas a drága, és a szomját próbálja elverni a ngy zabálással, amitől fáj a pocija, ezért nem tud rendesen pihenni, nyűgös, azt hiszed éhes, megkajáltatod, továbbfeszíti a pocit, stb-stb-stb. Ördögi kör, de lehet, hogy csak egy kis víz vagy tea a kulcsa... Okosabbat nem tudok...

Katica,
semmi gáz nem lesz!!! Ezerrel küldi neked mindenki a pozitív gondolatokat!!!

Giga,
atyaisten, még szinte tegnap volt, hogy ledöbbentél a pozitív teszteden, aztán már kifelé igyekszik a kissrác... Húha... Egy kicsit azért marasztald még, inkább vedd igénybe a család minden tagját a napi dolgokban, Te csak pihizzél. Egy ismerősöm úgy csinálta, hogy kicsit sötétebb képet festett a "fenyegető koraszüléséről" a család előtt, és így tudott bő 2 hetet pihenni, mielőtt megérkezett a baba. A nagyik főztek neki és vigyáztak a nagyobbik gyerekre felváltva, a nagypapik meg isteni jól tudtak ügyintézni meg bevásárolni. A férje meg mosott és takarított... Csak egy tipp... :wink: :D

Na, megyek, mert kezdődik a Dallas-Giants meccs, megnézem, ha beledöglök is (hajnal fél 3-ig tart... tiszta hülye vagyok....)

Jó éjt!!!
andibab

Jó reggelt mindenkinek!
Kép

Andibab!
Muti a cuccokat!!!!!!Haláli lehet Bogi a ruciban! :wink: :D

Osztom a véleményem veled,hogy igenis kell a pici babáknak is a tejcsin kívűl más folyadék is,hiszen ha jól belegondolunk,én ha iszok tejet,utánna szomjas vagyok!!! :? :wink: amit leírtál az úgy jó ahogy van,nem is tennék hozzá semmit! :wink: Jutta!Próbáld meg!!!!Nállam is ivott mindegyik gyerkőv ennyi idősen HIPP teákat,így ahogy Andibab leírta!Sőt Roli 2 hetes korától! :wink:

Giga!
Atya gatya,tényleg mégcsak most tudtuk meg,hogy babád lessz(megint)és már alig van pár heted!!!Próbálj meg beszélni tényleg a családdal,hogy most több segítségre van szükséged!Tuti,hogy megértik!A "baba" érdekében!!!!!!!! :wink: :D

Szép napot sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Csajok, ma veszek Gripe Watert és teát, köszi a tippeket!!

Valami már csak bejön!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Nircee bocsi :oops: :oops: :oops: Katicára gondoltam miközben írtam, csak annyi minden volt az agyamban, hogy összekevertelek titeket :oops: :oops: :oops:

Katica tényleg nem lesz semmi baj és a hozzászólásom kicsit feljebb az neked szól :oops: :wink:

Megyek ébreszteni, lassan indulni kell az oviba.

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Tiop mindent az ő kedvükért :wink: :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Tami! Krissz? Mint becenév? Mi így hívtunk egy osztálytárst anno, nomeg egy gyerkőcnél Krisztofóró? (most direkt nem angolosan írom)

Czakóca! Tök jók a képek! Gyerekbuli! :lol: :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok, most csak kérdezni szeretnék..
Hol lehet venni olyan babakekszet (és mi a neve), amiben nincs glutén, tojás, cukor meg ilyesmi? (De vajon akkor miből készül.. :roll:)

Esetleg más ötlet, amit a Márk kezébe adhatok, és csócsálhatná egyedül? Még nincs fogunk.

Köszi.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre talán a BISKOTI gyerek keksz az ilyen és nagyobb bevásárló központokban lehet kapni (Cora, Auchan)

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Szantre!
Esetleg a bioköles? Az olyan mint a pufi. Lilinek sem volt még asszem foga, amikor adtam neki, és azt szépen el tudta szopogatni.

Hát igen csajok. Már tényleg nincs sok hátra. Azóta szerencsére nem voltak jóslófájásaim, de tegnap a rakottkrumpli készítését félbe kellett hagynom, hogy lepihenjek, mert nagyon fájt a hasam, tiszta kemény lett. Aztán később már jobb lett. Lili olyan aranyos volt. Ledőltem a kanapéra, odajött mellém, de nem akart felmászni, nem csimpaszkodott rám. Biztosan tudta, hogy anya most egy kicsit pihizni szeretne. A fejemet simogatta. A hajam nagyon érdekelte, simizni szerette volna azt is, de néha belekapaszkodnia sikerült. :? :wink:
Imádom ezt a kis szarost.
Szegénykém tiszta takony megint, és köhög is. A ma estét köztünk töltötte, mert a kiságyában 10 percenként felsírt. Aztán odavettük magunkhoz, és tök jól átaludta az éjszakát. :? Szegénykém, úgy sajnálom ilyenkor a kis betegeket!

Kép
Kép
giga1

Nagyítás

Holle tönköly babakeksz - 150g

Ára: 875 Ft

6 hónapos kor után adható. Teljes kiőrlésű tönkölybúzadarából, édesítés nélkül, tojás nélkül készült termék. Gluténtartalmú.

Összetevők ellenörzött biogazdaságból:
tönkölyliszt, rizsszirup, vaj, teljes tejpor, B1 vitamin

A Holle bio bébi tönkölybúza kétszersült kiváló minőségű biológiai összetevőkből készül.

A lágy íz és a könnyű emészthetőség miatt a Holle bio bébi tönköly baba keksz igazán alkalmas kisbabák táplálására, kisebb uzsonnaként elmajszolva, elrágcsálva hogy ezzel is erősödjön az álkapocs izomzata.

Gyártó: Holle
Kiszerelés: 150g
Kép

ezt találtam

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Hétvégén be se kapcsoltam a gépet, szombaton voltam Miskolcon és Debrecenben tanfolyamra beiratkoztatni (bizony, egy nap alatt megjártam a kettőt, Intercityvel).
Tegnap vendégek voltak, úgyhogy délelőtt nagytakarítás, délután meg vendégvárás...

Szóval zajlik nálunk az élet... Képzeljétek, Lolo arca pöttyös lett szombat estére, és azóta se múlt el! Fogalmam sincs, mi lehet, mert semmi újat nem kapott (kaját), főleg az a fura, hogy nem múlik azóta se, pedig olyan kaja meg végképp nincs, amit azóta is kap állandóan... :? Se mosószert, se fürődetőt nem váltottam, úgyhogy elképzelésem sincs, mitől lehet... (most így hirtelen egy tippem van: péntek este megkaparintotta a parfümömet és a szájába is vette, kicsi juthatott a szájába, ami a fúvókán kívülről volt, de hogy azóta se múlt el a pöttyösség, az fura...)
Na mindegy, majd kiderül - vagy nem... figyelgetem!

Nircee: jobbulást nektek!!! Pedig még akartam is mondani, hogy nyugodtan jöhettetek volna, mert csúszott kicsit a zeneház...

Giga: te jó ég, már itt tartasz?! Mindjárt szülsz!!!

A friss kismamiknak mondom, nem ijesztgetésül, de a szívhang sem jelent semmit... nekem az első terhességem úgy ment el, hogy már volt szívhang. Ha petezsák van, és jó helyen van, akkor máris 90% az esélye, hogy meg is fog születni! ;) A problémákkal meg ráértek akkor foglalkozni, ha - esetleg - lesznek, de nem lesznek! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Giga!
Jobbulást Lilinek!

Verna!
Szerintem ha aparfűmtől lenne akkor az elmúlt volna már!Inkább valami vírus okozhatja!!!!!Esetleg adhatsz neki Fenistil cseppet!Az ha valamijen alergától lenne esetleg(de kétlem)akkor elmulasztja!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Végre ismét van Marcinak étvágya, ebédre meg is evett egy jó adag borsós husilevest, utána spenótot, végén leöblítette alma-banán pürével! :D :D :D Éjszaka beköltöztem hozzá, mert a férjemmellett nem tudtam volna aludni, és olyan, de olyan jót aludtam, hogy azt el sem tudom mondani!!!! Marcika sem ébredt éjjel, néha köhögött és nyöszörgött, de reggel 1/2 7-ig bírta, akkor megéhezett a szokás szerint, megette a tápit, és még visszaaludt 3/4 8-ig. Akkor már nem nagyon kapott levegőt, nyöszörgött, így orrot szívtunk, és azóta isteni hangulata van, aludni sem hajlandó, pedig már itt az alvás ideje. :lol: Szóval, ha szerencsénk van, akkor kifele megyünk ebből a vacakból. Az a fura, hogy a férjem is tiszta takony, egyedül én, a kismama vagyok egészséges! :shock: Igaz, az orvosom véleménye ellenére szedek Elevitet (Marcival is szedtem az első 3 hónapban, mert alapban is szedek multivitaminokat), és szerintem most az védett meg.

Szantre,
én Hipp Baby Keks-et vettem Marcinak, mikor még nem volt foga. Az is 6 hónaptól adható, és elolvad a szájában, ha esetleg nem rágná meg.

Verna,
már hiányoltalak!!!!!! Pörögsz ám rendesen!!! :shock: Egyébként tény, hogy a szívhang sem jelent semmit, ezért mondják, hogy az első 12 hét a rizikós, addig bármi történhet. Én ezért addig nem élem bele magam a dologba, már amennyire nem lehet. :lol: A szívhang inkább lelkileg jelent sokat a kismamának! :wink:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Szantre!
Glutén és minden mentes szerintem is csak a kölesgolyó. Az viszont kicsit kemény , ha még nincs foga Márknak. :roll: A babakekszek is jók, bár nekem kicsit fura az ízük. Dóri is szereti.

Giga
Nálunk is rakott krumpli volt a vasárnapi ebéd. :lol: Lilinek jobbulást!

Hát lányok, az anyósom az idegeimre megy. Mióta megvan a keresztelő időpontja, állandóan helyettem akar mindent elintézni, megszervezni. Arról már álmodni se merek, hogy a szülinapi tortája esetleg olyan legyen, amilyet én szeretnék... :( Amúgy nagyon rendes és tényleg csak segíteni akar, de valahogy nekem most a hátam közepére se hiányzik a problémázgatása. Még másfél hónap hátra van, de már a menün agyal, meghogy van-e fűtés a templomban.. :shock:

Na, dugulok, megyek a dolgomra.

KépKép
tüccs

Most csak gyorsan Szantrénak írok, mi is olyan kekszet eszünk ami mindentől mentes, kukoricából készül egyébként.

3 Pauly a márkája és Mais Keks vagy Aprikosen Keks (ez sárgabarackos) 600 forint és 200 g körüli, a konyhában van, csak nem bírok lábra állni.

Ja, sajna a derekam becsípődött, mint egy nagyi úgy közlekedek és ma még vinni kellett Lellét szemészetre, gyerekorvoshoz a kiütései miatt, úgyhogy kész vagyok. Szerencsére a férjem itthon maradt ma és jött velünk, valamint a hugomat is riasztottam, mert egyik a gyereket másik engem huzigált. Tök jó.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Szantre találtam mégegy félét a babaszobán, de azt magadnak kell elkészíteni, nem akarok fontoskodni csak most ráérek és nézegettem mik vannak, ezt én is kipróbálom, bár nekünk nincsen semmilyen allergiánk

babakeksz

Berenjiné kedvenc receptje

A dietetikus véleménye:
Akinek van ideje, maga is elkészítheti gyermekének a babakekszet, ami egy kis gyülölccsel kiegészítve számos uzsonna "hozzávalója" lehet.

Idő: 30 perc
Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
2 ek. Rama, 2-3 ek. cukor, 10 ek. kukoricaliszt, víz
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, kukoricalisztes deszkán vékonyra nyújtjuk, óvatosan szaggatjuk, sütőpapíron 15 percig sütjük.
Típus: Édességek
Életkor: 8 hónapos kortól
Diétás javaslat: Lisztérzékenységre

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Hi!

Szantre,
amit Pimpoka írt 3Pauly keksz nagyon finom, Boginak is azt vettem sokáig (én is fincsinek találtam :oops: ). A sárgabarackos isteni!!! Gyümölcspürébe beletördelve nagyon laktató uzsi van belőle. Szerintem bio termékekkel foglalkozó boltokban lehet kapni. Én az Örsön vettem mindig, a buszpályaudvar melletti piactér bio-üzletében, ott mindenféle ételallergiára árulnak kajákat.
A babaszoba.hu oldalon rengeteg recept van, én onnan töltöttem le gluténmentes babapiskóta receptet is! Esetleg megpróbálhatod még a liszterzekeny.hu oldalt is.

Pimpoka,
mit csináltál a derekaddal??? Nagyon sz@rul hangzik a dolog...

Itt van pár kép a kiscsibéimről, ma készültek. Persze a csajok pörögnek ezerrel, én meg hulla vagyok az éjszakai meccsnézés miatt, amit akkor nem bánnék, ha végignéztem volna, de bealudtam, és nem láttam a harmadik negyedet. Szerencsére délután ismétlik... :wink:

Kép

Kép

Kép

Bogi ezt az idétlen méhecskecsápos hajbvalót tegnap kapta a Pólusban, most játsszák azt az új méhecskés rajzfilmet, és az egyik fajta popcornmenühöz ez jár ajándékba. Egy nőci Boginak adta, ő meg azóta nem hajlandó levenni, rohangál a lakásban körbe-körbe és üvöltözi, hogy "zümmm-zümmmm"! :roll: :lol: :lol:

Pápá!
andibab

Sziasztok Lányok,

Kistarcsán fogok szülni június végén és még nincs fogadott orvosom. A nőgyógyász akinek a magánjába járok, már nem vállal szüléslevezetést : (

28-án megyek genetikai UH-ra és a Várkonyi doktor fogja csinálni. Úgy döntöttem, ha szimpi, felkérem a "feldatra".

Van valakinek infója róla?

Előre is köszi!
Piros
pironya

Sziasztok!

Pironya
később írok neked a Várkonyiról bővebben csak most indoluk a gyerkőcért az oviba, én mind a kettőt nála szültem, később jelentkezem, mehet priviben is ?

Timi
Kép
Kép
czakoca30

hali,
régen jártam erre, csak helyzetjelentek, hogy minden ok velünk, már 19+1-en vagyunk, el sem hiszem, hogy hétvégén félidőnél járunk. Voltam 4markeres teszten, minden eredmény tuti, meg a 19. héten genetikai uh-n, ami szerint úgy néz ki kislány lakik odabent, már a 12 hetesen is mondták. Dobok egy képet is róla: Kép

Még annyi kérdésem lenne, hogy szülőszobalátogatás mikortól van? Van a Flórban valamilyen szülésfelkészítő tanfolyam esetleg (szokásokra gondolok+néhány szülésznőt, csecsemőst lehetne látni még szülés előtt)? 1 illetve 2ágyas szobákra mikortól kell feliratkozni? Ezek mennyibe kerülnek?

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

nem tudok utánaolvasni, de már csak egy vizsgám van. :) :)
és mindegyik ötös a közgáz karót kivéve, amit kijavítottam ötösre. :D :D :D
azért most így a vége felé bevallom nektek, hogy nem volt egyszerű
de mindegy, már mindjárt túl leszünk rajta :D :D :D
Didrike az ölemben alszik. vagyis aludt, mert felébredt és már vigyorog :)
Na, csók mindenkinek, nemsokára jövök :):):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Gumicuki, gratula és jó egészséget! :)

Nircee, szurkolok, hogy minden rendben legyen!

Giga, remélem nemsokára már jön a kis drága :)

Tiop, nem találom Fótot a városszavazáson. :(

Na, tényleg megyek!

Csók! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pimpoka,
részvétem, az nagyon tud fájni! Remélem, hamar elmúlik!!!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szia Czakoca, Timi,

Várom a beszámolót az emilkém: pironya@gmail.com

Köszi,
Piros
pironya

Megint hasfájós napunk van... felhívtam a dokit, egy másik vette fel (helyettesítés van), hááát... azt mondta, hogy jóeséllyel tejcukor- vagy tejfehérje-allergia és gyógytápszer kellene... ha ezek közül valamelyik, akkor 2 héten belül javul a gyógytápszertől a dolog, ha nem javul akkor gasztroenterológushoz kell menni...
Ilyet még az én dokim nem mondott (csak olyat, hogy majd kinövi, illetve hagyni kell sírni... :evil: :twisted: )

Úgyhogy megyek dokihoz receptért!

Jutta

KépKép
jutta

Lányok, köszönöm szépen a válaszokat.

Ez a 3 Pauly keksz jónak tűnik, ezt mindenképp megkóstoljuk. Nekem a többi is tetszik, de az evés terén próbálok tényleg szigorú lenni, mert több allergiás is van a családban.

Giga, a bioköles, amit írtál a DM-ben kapható? Vagy ez is bioboltban? Én még csak olyan biokölest láttam ami kis kölesszemek zacskóban horribilis összegekért - gondolom nem erre gondoltok, ugye?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Tiop, dehogy sértettél meg :wink: attól még nagyon messze jársz :lol:

Andi, Timi, Verna, köszi :D

Ma voltunk Sárikával baba-mama szopi klubban, már nagyon rég voltunk, most újra elmentünk. Volt pár kérdésem terhesség+ szoptatás kapcsán. Lánykám volt a legidősebb, na meg a legelevenebb. Belemászott egy üres szekrénybe, az asztal alatt bújócskázott, hurcolta mindenkinek a cipőjét, meg ehhez hasonló fontos dolgokat csinált :wink:

Andi, nagyon édesek a csajok!! Nemsokára én is két kölökről tehetek fel képeket :lol: No de azért Giga és Susy hamarabb áll a sorban :wink:

Piroska, gratulálok a nagyszerű teljesítményedhez!!Nem vagy semmi!!Didri mellett ilyen jól teljesíteni!!Le a kalappal!

Szép délutánt nektek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Szantre!
A kölesgolyót a DM-ben (de pl Corában, Plusban is láttam már) találod, nagy zacsiban vajszínű golyócskák.

KépKép
tüccs

Jutta, remélem, hamar kiderül mi az oka a pocifájásnak, és reméljük, nem lesz semmi komoly!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Pironya küldtem privit, bármi van még esetleg kérdezz nyugodtan itt vagy priviben :wink:

Gumicukor nagyon édi a babád és mekkora már ő is, pedig mégcsak pocaklakó :wink:

Piroska nem semmi teljesítmény ez Dudri mellett, gratulálok hozzá :D mi van a csajszival

megyünk pancsizni :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Didri, bocsi :oops: :oops: :oops: :) :) :)

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?