Új privát üzeneted érkezett!

Jaaaajjj, Enahma, hajráhajrááááá! Ármin/Emmaapuka, várunk a hírekkel! :D

Nevek. Na. (Ez a kedvenc témám ) :P Nálunk azért is van 2 nevük, mert a vezetéknevünk nagyonnagyon rövid. Andris, ha lány lett volna, Hanna Luca lett volna, Hanna Luca meg Ármin Benjámin, szal így öröklődtek a nevek... Míg Hannával terhes voltam, próbáltuk másképp variálni, szóba jött a Luca helyett a Réka is, mint befutó, de aztán elvetettük mégis. Benjámin meg azért lett az Ármin, mert tetszett, hogy összecseng a végük, és lehet Bencének becézni. Ő egyébként Rebeka Sára lett volna; de ez már nem öröklődik tovább, mert találkoztam egy Rebeka nevű kislánnyal, éshát, ahogy Devcsa is írta, nem túl szimpatikus dolgokat társítok azóta ehhez a névhez... :P Így, ha lesz még egy lányunk, valszínű Eszter Sára lesz. Vagyishogy az Eszter szinte biztos, a másik név még nem. Ha lesz fiúnk, fogalmam sincs, hogy fogják hívni, nagyon tetszik az Ábel, a Péter, hátnemtom. MIvel férjem Ferenc (és náluk minden férfiági rokon ) 8) én szerettem volna, ha egy fiú gyerekünk másodiknak megkapja ezt a nevet, de apjuk erősen tiltakozik ellene. :lol:
Na, hát így. :P
Vendég

HAJRÁ ENAHMAAAAA!!!

Kép
Vendég

Szorítok Enahmának, hogy gyors és könnyű szülése legyen :lol:
Amikor nekünk megmutatták a fiúk az uh-n azt, hogy mi van a lábuk között, már nem is gondolkodtunk lány néven, csak addig :D De mivel mindketten császárosok voltak, ezért kellett még a műtét előtt egy fiú és egy lány nevet is mondani. :roll: Daninál kérdezte a párom, hogy milyen lány nevet mondjon, persze nem volt lány nevünk, de mivel a terhességem elején még kétesélyes volt a dolog :wink: ezért ezért szóba került akkor a Bettina, Dorina. Kérdezte párom, hogy jó lesz-e a Bettina? Mire én azt mondtam neki (gáztól szerzett tudattalan állapotomban :lol: ), hogy tök mindegy, mert Dani lesz a neve. Szóval akkor úgy kerültem a műtőbe, hogy a papírkára a Dániel és a Bettina nevet írták.
Dominik pedig ha lány lett volna, akkor Hermina lett volna. Vagy Lilla Hermina, nekem így jobban tetszett volna. :lol:
Na léptem tanulni, még holnap egy szigorlat és ha sikerül akkor kicsi pihi.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Hú, de jó Enahma HAJRÁ!!! Mi is szorítunk, de te is szorítsd, ill. nyomd!!!!!!

Névválasztás: a Szabolcs név nekem is tetszik, az öcsémet is így hívják, pedig régen ez nagyon ritka név volt. Mi nem akartuk a férjem nevét is adni a gyereknek (pedig szép neve van ERVIN) hiszen ő egy teljesen más egyéniség , ezért hívják is másképp. Én mondjuk nem vagyok 2 keresztneves-párti, ezért is gondolkodtunk csak egy fiúneven, ha lány lett volba Nikolett lett volna!

Kép
timesz

HAJRÁ ENAHMA!!!!!
KIVÁNOM HOGY ÖRÖMTELI LEGYEN EZ A NAP!
SZORITOK NAGYON!!!!!!
Vendég

moni már túl vagy a felén :D
Vendég

Hajrááááááááááááááááááá!!! :)

Kép
Kép
banoed

kismókus,christell,mi van veletek?
Vendég

Hali!
Tanácsadáson voltam a kölkekkel, most értünk haza, rohantam a hírekért... Enahma babája már biztos megszületett! Remélem, jól vannak.
Timesz, milyen ritka neve van a férjednek! Olivér nagyon nyerő! Nekem tecc.
Szabó Szabolcs? Cseriani, jó, hogy nem szúrtatok ki Kristóffal... :lol: Mondjuk nekem a Kristóf név is tecc. Dadomi, klassz, hogy fiaid lettek! 8) :wink:
Vendég

Cseriani!
Igen már túl vagyok a felén.
Jo gyorsan megy az idö mindjárt Május! :roll: :roll: :roll:
Vendég

Mi újság Enahmával, Senki nem tud semmit?

Ma nagyon nyűgös napunk volt, Olikának egész nap hiába kentem a fogacskáját, csak sírt és sírt, már nem bírtam hallgatni a szenvedését, és kapott egy kis Nurofen fájdalomcsillapítót, most alszik, mivel ma csak 20 perceket aludt és az éjszakánk is rossz volt, sokszor felkeltette a foga és nehezen aludt vissza. Nincs valami ötletetek?

Kép
timesz

Cseriani, Dadomi!
Látom a ti érdeklődéseteket is felkeltette Nadomi segítőkész tanácsadó topikja. Nagyon rendes, hogy ilyen önzetlenül próbál segíteni. (Most lebuktatok! hahaha - csak vicc volt)

Kép
timesz

Emma! Én már nagyon kivagyok, ezért nem mindent értek ám, amit nekem "mondanak" :roll: Nem tetszenek a lánynevek, amiket írtam? Vagy miért írtad, hogy klassz, hogy fiúk lettek? :shock:

Dominikkal meg mennünk kell kivizsgálásra, hasmenése van a tejalapú tápszertől, meg kell nézetnem, nem tejallergiás-e. :cry: Pedig mindent betartottunk, amit a dokik mondtak, mivel veszélyeztetett volt 4 hós kora óta.

dadomi

Dadomi, jézusom, ugye nem bántottalak meg? :oops: A Dorina és a Lilla kifejezetten tetszik egyébként. :D Asszem túl izé voltam, siettem és nem gondolkodtam... Merthogy a Bettinával sincs bajom, a Herminával is csak azért, mer öööö... volt egy ilyen nevű kisebbségi :oops: osztálytársam, oszt azé...
Szóval, bocs, hogy megbántottalak - éshát nem is fontos, hogy én mit gondolok, vagy más mit gondol, az a fő, hogy nektek nagyon tetszettek! A fiúneveitek egyébként nagyon bejönnek nekem, főleg a Dániel. :)

Timesz, nekem is a Nurofent javasolták, mikor Ármin kínlódott... Nem tudok sajnos tanácsot adni... Hűthető rágókát nem próbáltatok?
Vendég

ma szült meg Evelin ovónénije, valószínűleg akkor találkozhatott Enahmával. Neki kislánya lett. Árminapuka már egyre jobban várjuk a híreket, remélem már túl vannak az első szopin.
Vendég

Emma! Méghogy te megbántottál! Dehogyis!!!!!!!!!!!!! Nem azért írtam, csak az a baj, hogy ide csak betűk jönnek, arckifejezés, hangsúly nem, és ezért nem értettem, hogy mire gondolsz! :D Én vagyok nagyon gyagya mostanában, bár nem csoda :? A Hermina névre kaptam én olyan reagálást is, hogy hát az a Harry Potteres csaj (aki egyébként Hermione). Nekem tetszik, és hát ki tudja még mit hoz a jövő :wink: , nem tervezek, de ha jönne egy babó még, nem lennék a gyilkosa. De a Lilla meg a Dorina is nagyon szép nevek.
Egyébként még mielőtt Dominik megszületett, mondta valaki, hogy van az utcánkban egy Dominik, már nem kicsi gyerek, 15-16 éves lehet. Hát én mikor megláttam, hogy kiről van szó, azt mondtam, hogy semmi Dominik kinézete nincs, és nem is tudom ehhez a névhez párosítani.
Meg párom tesójának "drága" felesége ajánlgatott nekünk neveket, nagyon mondta, hogy miért nem lesz Barnabás - BOCSI ÁFI!!! - én meg mondtam neki, hogy csupán azért mert a vezetéknevünkhöz elég hülyén hangzana, csupa a-betűs lenne a gyerek neve, ami nekem nem tetszik. Maga a Barnabás név tetszik, de a mi vezetéknevünkhöz nem illik. Pl a Blanka tetszett még nekem nagyon, de tegyétek hozzá a vezetéknevünkhöz, elég nevetségesen hangzik. Hiába szép egy keresztnév, a vezetéknévhez adjuk, nem mindegy, hogy az összhatás milyen.

dadomi

Dadomi,
szinte szóról szóra ugyanazt mondtam pár napja valahol amit te: önmagában lehet bármilyen egy keresztnév, ha a vezetéknévhez nem passzol akkor az csúf lesz, tetszhet valakinek bárhogy önmagában. Egy németes vezetéknévhez egy "ősmagyaros" pl, vagy egy tisztán magyar vez.névhez egy ámerikás, vagy ha a vez.név vége és a keresztnév eleje összehangzik (pláne ha minden mindenhol összehangzik :lol: Szabó Szabolcs... :P ) vagy ha kimondva egyszerűen nem passzol stb... :wink:
Vendég

Ármin ma három óra öt perckor megszületett, az Úr 2008. esztendejében az januárius holdnap 14. napján.
4310 gramm és 58 centiméter, azonnal felsírt és szopási hajlandóságot mutatott. Bőre rózsás, arca hosszúkás, de telt, teste tökéletesen arányos, mellkasa hatalmas, válla széles. Természete nyugodt, de éber, figyelmes.
APGAR: 9/10

Az egyik kérdésre válaszolva: Igen, végig bent voltam.
Bátor feleségem hősiesen és igen fegyelmezetten küzdött.
Vajúdásánek kőkemény része két és fél óra volt. Természetes úton született, csak egy kis gátmetszéssel.
Mindenkinek nagy hálával és tisztelettel köszönöm a szeretetteljes szurkolást.

Árminapuka

Kép

Kép
enahma

Ez a "Lehet, hogy ma születek?" vonalzó már nem aktuális, csak én nem tudom leszedni.

Kép

Kép
enahma

Enahma és családja,
Kép

Nemsemmi méretekkel született a nagylegény!
Vendég

Gratulálok a nagyfiúhoz az egész családnak!!! :lol:

Kép
Kép
josi

Köszönjük!

Kép

Kép
enahma

GRATULÁLOK!!!! ENAHMA!!!!! Nagyon szép méretekkel született az úrfi és köszönjük az apukának a szép és árnyalt beszámolót de mindenekelőtt gratulálunk!!!!!

Emmamami! Köszi, de már a hűthető rágóka is megvolt, nemsok eredménnyel!

Kép
timesz

Hű, nagyon sok szeretettel gratulálok én is! (Nagyon meghatott ez a megfogalmazás...)
És igen, hatalmas nagyfiúúú! Legyetek nagyon-nagyon boldogok! Várjuk vissza Enahmát, és a további híreket róluk...
Kép
Vendég

Na, még itt éjnek idején elírogatok magamban... :P
Dadomi, örülök, hogy nem akasztottalak ki; a Blanka nagyon szép név tényleg, de megértelek... Én is így gondolkodom egyébként, mint Áfi és te. Kényes dolog ez a névkérdés nagyon...
Más.
Hágikát megen leküldeném Szekszárdra, hogy kipróbálhassa, amit megcsinált... :evil: Ma mesélte egyik ismerősöm a férjemnek, hogy a feleségét ma befektette a Varga, mert túlhordja a babáját. Illetve, csak fektette volna, mert nem volt ágy... :shock: :!: Na, hazahozta az asszonykát, délután meg vitte vissza, addigra felszabadult egy. Mámint ágy. Hát ez eccerűen döbbenetes... Pont ugyanaz, mint Áfi szülésénél.
Timesz: pedig gondoltam... Látod, több tippem nincs... :lol: Remélem, nem tart sokáig ez a fogzásos kínlódása szegény kis Olivérnek.
Vendég

Árminapuka gratulálunk mi is,sok boldogságot Árminhoz,és jó egészságet. Enahmának is,és add át üdvözletünk!!!
Pár nap,és már tényleg nem lesz csendes a házatok!!! :lol:
Ne haragudjon most meg az,aki a Blanka nevet mondta,de nekem volt egy ismerősöm,akinek az enyhén duci kutyusát hívták Blankának. :?
Igaz,a mi kutyusunk meg Zsuzsi :D
És lakik is az utcában egy Zsuzsi..múltnap kiabáltam a kutyának,és a csaj kapásból idefigyelt..erre én: bocsi,csak a kutyának szóltam :oops: cseppet sem volt kínos szituáció :oops: :oops:
Pedig a csaj nagyon-nagyon aranyos,remélem nem haragudott meg. Mikor hazahoztuk a kutyust és gondolkodtunk a nevén azt mondta szegény apukám,hogy szerinte olyan Zsuzsis. Hát,így lett Zsuzsi... :D
Vendég

Emma,
és tudod mi a szörnyű? Hogy mindeközben (hogy vagy van ágy vagy nincs) volt és biztosan van is olyan, aki több mint egy hónapja benn fekszik a semmiért!!! Konkrétan nekem a szobatársam volt egy szerencsétlen anyuka, hetek óta benn feküdt, mert szoptatás alatt fogant, így nem tudták pontosan megállapítani a magzat korát, és azt hitték már túlhordja, és fektették csak fektették, otthon a másfél évese anya nélkül, pár hét után derült ki hogy még jó hogy nem indult be a szülése az indítgatásokra mert nem is hordja túl, hovatovább van még neki vissza, na de hát azt már meg tudja várni itt a kórházban is... és ezen kívül semmi baja nem volt az égvilágon! :evil:
Vendég

Enahma!
Nagyon nagyon gratulálok a fiucskátokhoz!
Nagyon irigyellek hogy már megszületett a gyermeked.
Sok boldogságot és jo egészséget kkivánok nektek!
Engem is meghatott "rminapuka megfogalmazása.
:roll:
Vendég

Moni, mostmár nemsokára te jösssz! :lol:
Cseriani, kutyus... :lol: :lol: Á, erre nem kell adni. A keresztapámék egyik kutyáját pl Bencének hívták... :shock:
Áfi, hát ezaz. Sőt, mikor visszatartáson voltam, egy kiscsajjal egy szobában, aki szintúgy visszatartáson volt, bár meg merte tenni, hogy nem szedte be a gyógyszerét, hanem leengedte a mosdóban, szal ez a csaj, összvissz 2 hónapot dekkolt bent, de komolyan, a semmiért. Akkor töltötte a 36. hetet, mikor én, simán mehetett volna haza, de kérte, hadd maradhasson még egy hónapot, mer ha beindul a szülés, nem tud bejönni, etc etc (azt a szót, hogy "mentő" nem ismerte, vagynemtom). És maradhatott bakker! Mint egy szállodában. 3 hónapot végigaludt, mint a medvék. (Ezt ő maga mondta...) Na jó, akkor még nem volt ennyire vészes a helyzet, Bonyhádot épp akkor kezdték el "kiüríteni", hogyúgymondjam, nagyon bízom benne, hogy mostmár ilyenek nincsenek bent. Dekituggya... Jah, és egyszerre szültünk. Időre... :roll:
Vendég

Enahma és családja nagy gratuláció az óriás babához. Nagyon űgyes volt Enahma, hogy sikerült simán szülni.
Nekem volt egy cicám akit Bencének hívtunk, utána született nővérem kisfia Bencének nevezték el, ezért kellett a cicusomnak nevet változtatni.
Timesz kitartást a fogzás alatt. Nálunk is val. szeg. jön a foga, mert az éjszaka is fenn voltunk 1,5-2 órát. Nem maradt el, csak velem, még wc-re is jött, különben üvöltött volna. Még a cici sem kellett neki. Ilyet nem szokott csinálni. Csak az ölemben pihizett, ha le akartam tenni és mellé feküdni akkor is üvöltött.
Moni hamar itt lesz az idő, hidd el. Észre se veszed és már a szülőszobán leszel.
Vendég

De jo is lenne ha már ott tartanánk.
Persze nem akarom sietettni az idöt csak álmodozom.

Képzeljétek most olvastam hogy Palotás Petra elvetélt 5 hónapos volt,hogy a fenébe nem vették észre hogy valami gáz van.
Nagyon rossz lehet most neki.
Sajnálom. :( :( :(
Vendég

Palotás Petrát én is nagyon sajnálom. Dehát nem lehet mindig észrevenni, hogy baj van/lesz...
Vendég

nna,Elizám 63 cm,és 6.5 kg. Megkapta na 4 hós védőoltást. Viszont mehetünk a szemészetre,mert a doktornéni szerint mintha picit kancsal lenne,és inkább nézzék meg,minthogy baj legyen. Hó végén meg mehetünk vérvételre. Szegénykém,már előre sajnálom. Kristófom meg agyhártyagyull.elleni védőoltást kap,valószínű még a héten,ha be tudom szerezni...
Vendég

Nagyon gratulálok az újabb Babanet-bébihez!Sok boldogságot!

Kép
Kép
banoed

Cseriani, nekem is ez a bajom... vagyishogy Ármin kancsal és félek, hogy túlságosan. És én hülye, tegnap tanácsadáson elfelejtettem megemlíteni a dokinéninek... Sztem én is beviszem Szekszárdra. Ti is odamentek, a gyerekszemészetre? Mi már egyszer voltunk, más miatt, egy nagyon aranyos fiatal dokinéni volt.
És grat. Eliza szép súlyához/hosszához! Te is kizárólagosan szoptatod?
Jah, és Hannával meg vérvételre megyünk pénteken... Apja már szabit vett ki, mondtam neki, egyedül el nem viszem, mert nem tom lefogni... (tegnap mérték, 16 kiló és 1 méter) :lol: Elizánál ez a vas miatt kell, ugye?
Vendég

én Elizánál észre sem vettem,meg a doktornéni is csak azt mondta,mintha az lenne...Kristófnál látom én is,de nála meg minden rendben...nem értem én ezt...
Igen,Elizának a vas miatt kell vérvétel...
Csajok,agyh.gyull.elleni szuri mellékhatása??
Ja,igen,oda megyünk,Németh doktornénihez...
Vendég

Cseriani, Ármin tegnap kapott, de még csak nyűgös sem volt. Biztos gyereke válogatja, de súlyos mellékhatásai biztos nincsenek.
Vendég

Megpróbálok képet küldeni még ma. De előbb át kell néznem őket magamnak is.
Árminapuka_

Kép

Kép
enahma

Én is félek az agyhártyaelleni szuritól, Csilla jövőhéten kedden kapja az elsőt. Cseriani,jó kis súlya van Elizának! :lol: Elég cipelni gondolom.

Kép
Kép
josi

Csilla már kap??? :shock:
Vendég

Nekem azt mondták,egy év alatt nem igazán adják,ha muszáj-valami miatt-akkor viszont kettőt kell kapni. Egy év felett csak egyet.
Vendég

csajok,ezt nézzétek:Kristóf 4 hósan: 6390g,63cm
Eliza 4 hósan:6340g,63cm
:lol:
Ja,Emma,igen,csak szopizik :D
Vendég

Árminapuka, üdv újra itt! Nagyon várjuk a képeket! Enahma jól van? És a kis Ármin?
Josi, szabad kérdeznem, ki a gyerekdokitok? Mi tegnap voltunk tan.adáson és volt ott egy csaj, olyan, mint te, és a kislánya meg tisztára olyan volt, mint Csilla... Azt hittem, ti vagytok, de komolyan... De aztán meglestem a kiscsaj kiskönyvén a nevét, éshát nagyon nem ti voltatok... :lol: Még jó, hogy nem szólítottam meg a csajt, biztos lesett volna. Na, ennyit az arcmemóriámról... :oops:
Vendég

Cseriani, mintha testvérek lennének... :lol:
Vendég

A hős Enahma és méltó szülötte, Arminius Grandus, victor roboris Romae a lehető legjobban vannak!
A fiam erősen szopik, édesanyja egyre kipihentebbnek tűnik.
A történelem kereke imígyen forgott tehát, az elmúlt egy napban.

Ám a képeket IDE nem tudom feltenni, érdekes, levélben tudok képet küldeni, de a rendszer ITT mindig kiírja, hogy hiba történt. Fogalmam sincs, hogy miért. De türelem, legkésőbb a hétvégén bekerülnek a fórumba, mert Enahma Arminiussal hazatér!

Kép

Kép
enahma

Enahma Apuka! Várjuk a képeket, az anyukát meg pusziljuk!

Cseriani! Az Olivér is már megkapta az agyhártyagyull. elleni oltást 2 oltás között. Meg kellett venni 2800 Ft volt.

Kép
timesz

Igen Csilla 2 szurit kap agyhártyagyulladás ellen.......dokink mondta hogy annyi sok oltás van,ő nem mondja egyikre se igazából hogy adassam be vagy se,de ezt mindenképpen ajánlja. Én meg hát hallgatok rá. Most kapja az elsőt 4 hónaposan meg a másodikat. Itt Pakson így "szokás". Egry Tibor a gyerekorvosunk.....nekem bevált. Emma ti bejátok Paksra orvoshoz??? :shock: Árminapuka,pedig már nagyon kíváncsiak vagyunk arra a nagyfiúra.....van ám nekünk egy szép kislányunk :lol: bocsi Devcsa.... :D

Kép
Kép
josi

enahma Nagy gratula! Ja és le a kalappal; nem kis teljesítmény.
Az oltást öt hónapos kor körül ajánlOTTÁK NEKEM.
Vendég

A nevekről jut eszembe. Évekkel ezelőtt nyári munkán tankönyveket csomagoltam. Ha nem a saját szememmel látom el se hiszem. A kedves lurkót emígyen hívták: Nemoda Buda
A másik eset meg mikor a kis húgom osztálytársát Est Hajnal Csillag-nak hívták és anyukám le Hajnalkázta, mire a kedves szülő felháborodottan mondta az ő lánya nem Hajnalka, hanem Hajnal.
Vendég

Még jó hogy minden orvos mást és mást ajánl. Nálunk az agyhártyagyulladás elleni szurira azt mondta a doktornő, hogy elég egy éves kora után beadni, legalább nem kell kétszer szúrni.
Cseriani nekem Réka nagyon nyűgös volt más nap, egy pici hőemelkedése is volt. Mindenen sírt, nem akart aludni, csak cicin. De a következő napra mintha elmúlt volna teljesen.
Most azért nyűgösebb a szokásosnál, mert 4 fogunk jön egyszerre. Szóval kínlódás a köbön.
Devcsa nálunk az utcában az egyik kislánynak Gvendolin a neve. Azért ezzel a névvel is nehezebb lesz neki iskolában.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?