Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok csajok!
Nem tűntem ám el, de annyira nincs időm egész nap, leginkább csak gyors megnézem az iwiw üziket, és ennyi. Gyönyörűek a babukák, és remélem az anyukák, ill. leendő anyukák is jól vannak. mi elvagyunk, kicsit hasfájósan (espumisan bejátszik), éjjel egész jó, bár vannak ilyen is-olyan is napjaink, dehát ez így van rendjén. Tej nem nagyon van, napi 2x40 körül, úgyhogy tápit eszünk. Pedig én próbálkozok Milusan tea, homeo bogyó, hipp natal tea, kecskerutafű tea...stb. dehát egyre kevesebb van. Most jöttünk a levegőzésből, amit nagyon imád :)
Tittinek kitartás, nem sok van már hátra, használd ki! :)
Puszi

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Semmi időm visszaolvasni, nézzétek el, hoyg csak magunkról írok. Nincs semmi baj :) , szerencsére, a hőemelkedésem pillanatnyi volt, remélhetőleg, mert azóta is jól érzem magam, de valóban le vagyok foglalva. Kriszta az este jött haza, és eddig imádja a hugicáját. :D
Szopi terén van változás, mert Boróka megkedvelte a másik mellet is, de ma pl. hatalmas vérhólyagot szívott rá. :( A másik is már sebes. :( Sajnos, úgy látszik, hoyg a szoptatást nem nekem találták ki. Bár eszem ágában sincs még feladni, de már kapott a csajszi lefejt anyatejet. Ez van. Majd aztán mesélek bővebben is (mert eléggé kálváriás sztori ez), csak kicsit rendeződjenek a dolgok nálunk is. Puszilok mindenkit! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Drumka
Miért egyszerűbb cumisüvegből a tea, mint a pár korty cici? :shock:
Mondjuk azon kívül, hogy azt más is odaadhatja... :)

Edit
Sajnálom, hogy nálatok is ilyen rosszul indul a szopi! :cry: :cry: :cry:
Mi a 4. hét végén tartunk, a bal mellem már 1 hete meggyógyult, a jobb még mindig sebes picit, de már az is majdnem meggyógyult.
Nem tudlak mással vigasztalni, csak azzal, hogy ahogy telik az idő, mindketten ügyesedtek, egyre többet lesz jól mellen a pici, és akkor gyógyulni kezdenek majd a sebek!
KITARTÁS!!! :)
(Egyébként ülve vagy fekve szoptatsz? Nekem pl. csak fekve megy jól, ülve vhogy bénázok, és egyből jó kis sebek az ára... :()

Tittina
jelentkezz! Hogy vagytok? :)

Kép
Kép
Kép
cas

Ne aggódj Cas, nem vonulok be a kórázba anélkül, hogy ne írnék ide Nektek egy "sziát". :)
Egész nap semmi jele, csak kő-kemény a pocakom.
Amúgy a doki is azt mondta, hogy nagyon lent/bent van a fejünk, ahol lennie kell! :)

Akkor nem várom, hogy lenyugodjon a Törp mozgásileg, ha Viki Nálad is, meg Cas Nálad is ugyanúgy volt mocorgás.

Mondtam is tegnap Apácskának, hogy ez egy izgő-mozgó gyerek lesz... Nem semmi mit művel most is...

Edit, Kriszti
Kitartás a tejcihez, szopihoz!
(Ettől még jobban félek, mint a szüléstől) :(

Kép
tittina1982

Cas: :D
Én nem mondom, hogy könnyebb a cumisüvegből a tea, csak érdeklődtem, hogy kellehet e vagy sem. A fiam 1,5 évig csak szopott és az első 6 hónap csak anyatejet kapott. De mivel Barbi kap (igaz csak az este 11 órás etetésnél) tápot, így arra gondoltam, hátha kellhet neki. Olyan sokan teáztatják a babákat, és tőlem is sokan kérdezték, hogy miért nem adok neki. Persze a cumisüvegből tea is csak + egy nyűg. :lol: De eddig is elvoltunk nélküle szerintem ezután is elleszünk. Nyugodt baba, így nem hiszem, hogy pont a tea kéne neki. :roll:
Tittina: :D
Amiatt ne aggódj, hogy sokat mozog a pocakba akkor kint is sajtkukacos zsák lesz. :lol: Csak nézd meg Barbit. Amennyit mocorgott meg feszengett azt hittük hiperaktív lesz. Erre fel én még ilyen nyugis babát nem láttam. kop-kop-kop :lol: Sokan jönnek hozzánk, és nem hiszik el hogy gyerek van a házba. Szerintem mióta itthon vagyunk 3 hete összesen nem sírt 2 órát. Úgyhogy szerintem nem lehet következtetni abból, hogy a pocakban hogy viselkedett.
Cicifájós lányok: próbáltátok a Garmastan krémet? Én megvettem 1X vagy 2X kentem vele és sokat segített. De én akkor is azt vallom, hogy a legjobb gyógyír a további szoptatás. Nekem is nagyon fát de most már kezd "érzéketlen" lenni. Azaz csak abban a pillanatban fáj mikor rászív, és utánna felpuhul és semmit nem érzek. :wink:

drumka

Drumka
Hát igen, nekem is nyomják a teáztatást, de Csilla egyelőre csak szopik. Remélem így is marad, bár én majd akkor nyugszom meg, ha elmúlik 3 hónapos (Sebi akkor lett teljesen tápis az addigi csak-anyatejesből).
Bár néha visszasírom, mennyivel kényelmesebb volt az apját ugrasztani etetni, amikor én már nem bírtam felkelni?! :lol:
Szemtelenkedik is mostanság, hogy ő milyen kipihent apuka! :D
Szopi: na igen, amikor rászív, olyankor én is csillagokat látok, főleg a jobbnál (az a bimbóm vaskosabb), aztán mikor ellazul onnantól tényleg jó!
irigyellek a csendes lányodért! CSilla egy tündér, de neki aztán van hangja! :D (Persze azért nem cserélnék! :lol:)

Titti
Na azért! Várjuk azt a "sziát"! :D
A szopitól meg ne rettegj, legalább felkészülten futsz neki, de hidd el, a legtöbb anyukának gond nélkül megy! CSak arról kevesebbet hallani... :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, te hogyan, mivel gyógyítottad meg őket? És szoptattál közben?

Drumka, Garmastanom van, már kentem egyszer vele. Igazából ma kezdődtek a problémák.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sedith, azt olvastam a Garmastan-ról, hogy inkább megelőzésre jó.
Még pedig azért, mert hámosít, meg varasít, de a Baba nyálától ez fellazul, leesik, és kezdheted előlről - ördögi kör.

Viki, remélem a próféta szól Belőled, és ha nem is lesz olyan nagyon jó Baba a miénk, mint a Tiétek, de legalább fele annyira az legyen.

Cas, az biztos, hogy mindenre jól fel tudok készülni Mellettetek... :)

Kép
tittina1982

Sziasztok lányok!
Viki és Cas!

Ugye mi is tápszerezünk egy kicsit és elképesztő, hogy mennyire erőltetik ezt a tea kérdést!!!
Először én is készítettem teát, de baromira nem szerette és rájöttem arra, hogy cicike tökéletesen elég! Szív kettőt hármat és már el is alél.
Amitől meg nagyon kiakadtam, hogy mindenki cukros felfőzött vizet, vagy cukrozott teát akart adatni!!!! Úgy néztek rám, mint a véres rongyra, mikor közöltem, hogy nem adok cukrot a gyereknek!
A fiam kb 2-3 éves koráig szintén nem kapott cukrozott teát, cukrozott üdítőt pláne, csokit és sütit is csak egészséges mennyiségben.
Már 13éves és még egyben van!:-)
Tegnap az anyósom is közölte, hogy tea nélkül nem élet az élet!!! Szóval nagy a nyomás, de én akkor sem adok feleslegesen. Maximum kis forralt vizet 1 csepp citrommal nyáron, ha több lesz a tápszer, mint a tejcike.
Az ülve szopinál egyébként nekem is nagyobb eséllyel sebesedik a cicim. A hónaljszopi viszont remekül bevált, több tejci préselhető a ciciből szoptatásnál. Nálunk is ugye minden csepp számít....Nekem van garmastan krémem, bepanthen krémem, de a legjobb eddig a sebekre a kipréselt anyatej volt!!! Bekenem, rászárad, kb fél óránként megint kenek rá! Ja és edződik ezerrel a bimbó. Ami vizsont igénybe veszi, az az elektromos fejés....attól rettentő érzékennyé válik.

Tittina!:
Az utolsó napokban én is istenieket alukáltam, pedig akkora hasam volt, mint a ház!Állítólag horkoltam is!!!:-)
Ja és nem csodálom, hogy kevesebbet mozog, mégis hol mozogna??? kicsi a hely!
A vérmérsékletét meg csupán mozgásból nem lehet megállapítani!
Barátnőm kislánya csendes volt pociban, de amit idekint rendez, az több, mint katasztrófa! Nem csodálkoztam, amikor beadta bölcsibe és visszament dolgozni részmunkaidőbe!:-)

No feltöltök egy képet, amint a lányom (bal oldalt) épp az exférjemék kisfiával "hentereg". 2 napkülönbséggel születtek.
Mindenkinek napsütéses sétálós időt kívánok!
Tittinának kitartást!!! Hamarosan babázhat !

Kép

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!
Marcika már "szólítgat", ezért időm nincs, csak jelentkezem, hogy megvagyunk, s igyekszem ám olvasgatni Benneteket, csak mire írásra kerül a sor -mint most is - addigra szólít a Főnök :wink:

Pár napja adjuk az infacolt, s azóta annyit bukik, hogy úgy gondoltuk tegnap este, hogy visszatérünk az itteni cseppekre. Volt, hogy fájdogált a hasa amellett is, azért próbáltuk ki. Láss csodát, megint nem bukik, illetve csak az egészséges mennyiséget :roll: Van valaki, aki adja, s hasonlót tapasztalt???
Vannak mélypontjaink, amikor kicsit kibukok, de hamar vigasztal egy-egy mosollyal a Drága, s akkor már minden nehézség felejtős...

Domi :D
Nagyon tetszik a kép - én nem mertem kérdezni, hogy neked is második kapcsolatból született-e Dominika, de már választ is kaptam....viszont az időzítés sem volt semmi :lol: s ilyen jóban is van a két család??? Tök szuper!!!

Titti :D
Már nagyon közeleg a Ti időtök!! MIndenképpen várjuk a jelentkezésedet, s biztos lehetsz benne, hogy nagyon szorítunk!! Ha bármi van, akkor írj a kórházból is!! Úgy gondolom, hogy kérdés, vagy csak társaság hiány :wink:

Szopi:
Nekem ezek szerint szerencsém van a cicivel, mert elinte fájt, s azóta tényleg csak akkor egy pillanatra, amikor elkapja....s persze nagyon ügyes baba, mert ha én bénázok is, akkor ő "megoldja" :wink:
Napi egyszer-kétszer kell neki tápi, de most az utsó két napban mintha kevesebb lenne a tejci (nem is iszom annyit :oops: )

Az lehet, hogy megjön nekem (is)???
Cas :D te írtad a múltkor, hogy 6 hétig nem mensi, ugye???

Folytatom...de most mennem kell..

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Csajok!

Én most Rokicától olyan szupi instrukciókat és új dolgokat kaptam szopival kapcsolatban, hogy az csak na!!!!
Le is tesztelem rögtön!!! Összeadom a Ti tapasztalataitokkal (jól írtam le?) és.....= lesz annyi tej, egy szem ciciből, hogy tejcsárdát fogok nyitni!!!!

Szilvia72:
Igen Nekem is ez a második házasságom. :-)
Szerencsére mi jóba vagyunk az exékkel, a volt férjem és a mostani például együtt is dolgozik a családi vállalkozásban.:-)
Meg ma együtt csavarognak, így elmarad a séta Apával.:-(
Én őszintén bevallom, hogy soha nem akartam 1 gyereknél többet. Elvoltam egy szem fiammal, féltem még a gondolattól is, hogy két gyerekkel egyszerre nem bírok majd.Aztán jött egy szerelem, és felborított mindent. A Manót ugyan hangyányival későbbre terveztük, de védekezni már egy éve nem védekeztünk. Volt egy nőgyógyászati betegségem, amit műteni kellett volna. A dokim azt mondta, hogy műtét nélkül nem sikerül majd teherbe esnem. A műtétet elhalasztottam és időközben február végén eltemettem imádott édesanyámat is. Nagy volt a meglepetésünk, mikor április elején két csíkot mutatott a teszt!!!!Hiába...a temészet és a csodák.....
Szóval tényleg jól kijön a két család, még ugyanannál a dokinál is szültünk.Elvben exék szültek volna később, a dokink folyamatosan ugratott, hogy beelőztek minket, húzzunk bele!

Tejcike: tényleg nagyon jó dolgokat ír Rokica, priviben kérd ki nyugodtan a véleményét, nekem tök új dolgokat mondott. Rohanok is fejni, mert már csak 2 órányi "nyugim" van és a nagyfiam vérét is ki kell szívnom kémia ügyben!

Sziasztok

Kép

Kép

Kép

dominika1

Edit
Folyamatosan szoptattam, és igyekeztem mindig nagyon figyelni, hogy jól legyen cicin, de az úgy marha nehéz, ha mindenhogy úgy érzem, mintha késsel hasogatnák a bimbómat. :(
Szopik között pedig bekentem PureLan kenőccsel, meg időnként bepanthennel. De leginkább hagytam rászáradni Csilla nyálát meg egy kis tejet. És folyamatosan hagytam szellőzni (csak pamutpóló van rajtam). Sebinél használtam Garmastant, de nekem nem annyira vált be.
De a legfontosabb tényleg az, hogy szopi közben ne rágcsálja újra és újra ki, de ez marha nehéz, tudom. :(
Fejni nem tudok, és sebes bimbókkal nem is ajánlják a szopis tanácsadók, úgy tudom. (Meg én bele is haltam volna, egyszer próbáltam, annyira fájt a sebes bimbómnak a fejő...)
Egyébként a sebeken kívül van más baj is? És tudod/érzed, hogy mikor van jól a szájában a cici?
(Én most jöttem rá, hogy Sebinek gyakorlatilag SOHA nem volt elég mélyen a szájában a bimbó, nem csoda, hogy mindig kirágta?!)

Krisz
Nekem anyu nyomja a teát. ha már a gyereknek nem adok, legalább én igyak, hogy átmenjen a tejbe?! :lol:
Micsoda ősi berögzülések ezek?
Tápi mellé tényleg kellhet plusz folyadék, de nem úgy, hogy gyakorlatilag egyszer kap csak tápit napjában (mint nálatok, ha jól értettem), hanem ha csak tápis (Sebinek még úgy is iszonyat szorulása lett tápitől, hogy kapott mellé bőven folyadékot...).
Róki tanácsait itt is megoszthatnád, engem nagyon érdekelne!!!

Szilvi
Én is kiborultam csütörtökön teljesen Csillától, pedig aznap csak 1 gyerekem volt. Aztán sétáltunk egy nagyot, dolgoztam egy kicsit anyuéknál, és visszazökkentem a normális kerékvágásba. :)
És igen, én írtam, az első 6 hétben úgy tudom minden vérezgetést még a gyermekágyi folyáshoz számítanak.

Kép
Kép
Kép
cas

Hú, ma egy hónapos a lányom!
Érdekes, mintha tegnap lett volna a szülés, mégis ezer éve... :)

Titti
jelentkezz, hogy vagytok! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, nagyon aranyos vagy, hogy érdeklődsz! :)
Jelentem, jól vagyunk. Ma is volt olyan "fájásom", de most többször is. Aztán elmúlt.
Most semmi... Csak egy kis derékfájás.
Gratula Csilla-babának az első hónaphoz!
Szilvia
Igen, már nagyon itt van. Vagy mégse? Mert ugye eredetileg 30-ára voltam kiírva, csak Törpi összes Uh-s adata azt bizonyította, hogy nagyobbak vagyunk. Ja, és nekem soha nem volt pontosan 28 napos a ciklusom - állítólag ez is meghatározó tényező lehet.
Mindegy, majd amikor mind2en felkészültünk, akkor HAJRÁ! :)

Kép
tittina1982

tartozás :)

Kép

Kép

Eszter sem maradhat le:
Kép

Cas, köszi az infot. érdekes, hogy ez a csepp pont máshogy hat, mint az infacol ezek szerint, holnap veszünk! az éjszakáink extra vacakok :( pedig abban reménylkedtem, hogy az Esztinél jobb lesz...

KépKép
KépKép
and

CSak ennyi vagyok most... :)

A korhazban:
Kép Kép
Hazaerkezve:
Kép Kép Kép Kép

A Krisztas kepek kameraval keszultek, es azok meg nincsenek a gepen, de amint tudom, potolom. Puszi mindenkinek. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Cas, latom valaszoltal, megprobalok en is irni par sort. En is folyamatosan szoptatok, szerencsşre csak az egyik mellem a sebes. A verholyag visszhuzodott, szerencsere, ez csak erzekeny, bar nagyon.
Igen, erzem, mikor van jol a szajaban a cici, amikor elkapja, akkor jol csinalja. Most mar nem telik orakba, amig elkapja, hanem 1-2 probalkozasra sikerul is. Kicsit megcsappant a tejem (azert en minden fejesnel kifejtem kb.60 ml-t, es kb. ennyit is eszik meg), de tegnap rengeteget volt mellen, es remelem, hogy ennek magvan a hatasa. Ma hozott anyosom szopis teat, hatha ez is segit serkenteni.
A Garmastan valoban csak szaritotta, massal en meg nem kentem, hanem azt csinaltam en is, hogy ugy hagytam, nem mostam le szopi utan, sot, meg tejet is kentem ra. Nagyon remenykedem, hogy minden rendbejon.

Csak annyit szeretnek ezutan, hoyg ne jojjon nekem senki olyan szoveggel, hoyg konnyu annak, aki szoptat. Szerintem tapszerrel etetni ezerszer konnyebb egy csecsemot, sot, idegileg-lelkileg senki sem keszul ki tole.
Mindegy, nagyon remelem, hoyg par het mulva nekem is kellemes elmeny lesz a szoptatas. :)

Bocs, hogy semmi mast nem irok most.

Tittina, drukkolok a konnyu es gyors szuleshez! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Meg nehany kep, az elso talalkozas:
Kriszta es Boroka:
Kép
JAj, mi ez a bogomasina itt:
Kép
Edi tesoka: Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

CAS!

Íme egy kis idézet Rokica tanácsaiból. Lehet, hogy ez valakinek nem újdonság, de nekem az volt.

Ha pedig csak azért fejsz hogy lásd mennyi van benne, akkor érdemes belekalkulálni, hogy a baba sokkal, de sokkal hatékonyabban ki tudja üríteni a mellet szopival mint te a fejéssel. Ő a lefejt mennyiség akár kétszeresét is ki tudja szopni. Tehát ha te 20-at fejsz, a babának akkor is az egy 40 grammos étkezést jelentene, ha mellre raknád.

A mell sosem ürül ki igazán, a tejtermelés állandó, és akkor a leggyorsabb, mikor üres a mell. Ilyenkor a szervezet érzékeli, hogy nincs tele a mell, úgyhogy ezerrel ráhajt, hogy pótolja. Ha tele a mell, akkor lassul a tejtermelés. Ezért nem érdemes "tartogatni" a mellben a tejet, mert akkor egyre lassabban termel utána. Ha gyakran ki van ürítve, akkor gyorsan utántermelődik, minél gyakrabban, annál több.

Szaporítani a tejet úgy lehet, ha gyakrabban üríted a melleidet mint eddig. Ezt lehet fejéssel vagy gyakrabbi szoptatással.

Hogy miért? Mert ha üres a mell, akkor ezt a szervezet észleli, és ráturbózik a tejtermelésre. Magyarul akkor termelődik leggyorsabban a tej, mikor üres a mell. Ergo, minél több tejet akarsz termelni, annál üresebben kell tartani a mellet. Ami azt jelenti, hogy minél gyakrabban szopja vagy fejed üresre a melledet, annál több tej fog termelődni. Mikor a mellek telítődnek, a tejtermelés lelassul, hiszen már nincs hova "rakni" a plusszt. Ezért nem érdemes tartogatni, "gyűjteni" a tejet a mellben, mert ezzel tkp csak lassítod a termelést. Érdemes gyakrabban szoptatni, illetve fejni, ezáltal gyorsul a termelés, növekszik a mennyiség is.

A fejés és a szoptatás mint írtam, nem egyenértékű. A baba sokkal hatékonyabban ki tudja szívni a tejet mint te kifejni.

A tejszaporítás leghatékonyabb módja tehát az, hogyha szopinapot/napokat tartasz a lányoddal, amikoris arra törekednél, hogy minél gyakrabban minél többet szopizzon a melledből. Bújjatok ágyba, bújjatok össze, felejts el minden más tennivalót, felejtsd el a napirendeteket, és szánd rá a napot a szopira, illetve a tejszaporításra. Pihenj te is mikor ő alszik. Ha teheted, éjjel is tartsd magad mellett. Hagyd, hogy minden szopiigényét a melleden elégítse ki. Hagyd, hogy álomba szopizza magát. Még az is lehet, hogy ha bármikor szopizhat, nem kell neki se a pótlás, se a játszócumi. Ha egy mell nem elég neki, nyugodtan rakd át a másikra, sőt, ha az sem, akkor rakd vissza az elsőre. Mivel mondod, az egyik melled már szinte üres, ez jó lehet arra is, hogy beindítsa abban is a termelést. Próbáld meg rárakni erre a mellre is, talán nem akkor mikor nagyon éhes, de érdemes mindig azzal a mellel kezdeni, amelyikben kevesebb van, aztán átrakni a másikra, aztán vissza az elsőre... és így tovább. Ezt a váltogatást vég nélkül lehet csinálni amíg meg nem elégszik, mert amíg ő a másik mellel van elfoglalva, addig az előzőben termelődik a tej, még ha csak egy pár kortynyi is. Az éjjeli szoptatás szintén nagyon jótékony a szaporítás szempontjából, ilyenkor más a hormonháztartás, és még jobban serkenti a termelést.

Szóval tea ügyben úgy látszik tűrnünk kell!!!:-)
Vagy cukros vizet adni.:-)
Jaaaa és itt vidéken nálunk a pálinkás cumi is menő!!! Meg adjak tehéntejet, mert micsoda dolog tápszerezni!!!:-)
De van még egy-két Isteni ötlet. Szerintem 6 hónaposan elkezdjük bevezetni a pacalpörit kóbásszal!

Edith!!!Baromi Édes a családod!!!!!

Cicirágás: sajna elég sűrű nálunk is, pedig jól helyezem a szájába...elég néha egy kis türelmetlenség Manó részéről. A legjobb ha a szétrágott bimbó minimum pihen egy szoptatásnyit!Bár ebben az esetben telítődik a cici és ugye ezt sem ajánlják! Na "most légy okos domokos"!!!:-)
Szóval mintha egy kicsit kivitelezhetetlen lenne....
Istenítik az Aventes krémet is, de őszintén bevallom, hogy baromi drága.
Talán megér egy misét.

No ennyi elég belőlem.....

sziasztok[/quote]

Kép

Kép

Kép

dominika1

Edit
Sajnálom, hogy ennyire rossz nektek! :( Tényleg csak azzal tudlak vigasztalni, hogy minden nappal könnyebb lesz, Boróka is ügyesedik, kicsit nagyobb lesz a szája, erősödik, és nem lesz ilyen kínszenvedés az egész. :) Mi már egész ügyesek vagyunk, a kisasszony már néha azért reklamál, hogy túlságosan is dől a szájába a cucc. :D
Szóval kitartás!!! :)
(És igen, ha gondok vannak a szopival akkor kb. ezerszer könnyebb tápit keverni és cumisüvegből beletölteni a gyerekbe, de kitartás, én már tényleg kezdem élvezni a szopit, annyira bensőséges és otthonos! :) Bár sokszor nehéz is, főleg amikor Sebi is szeretne vmit, és nem tudok rá figyelni, mert Csilla leköt. :()
És helyesek a tesók együtt!!! :)

Krisz
Köszi, hogy megosztottad Rókica tanácsait! Tanulságos, bár vhol furi, hogy így működünk... :)
És tényleg kellemes, ha a sebes bimbó pihenhet egy kicsit hosszabb időnyit, viszont ha jól van a pici szájában, akkor az sem árt neki. Csak hát rohadt nehéz eldönteni, jól van-e a szájába, mert annyira fáááááj... :(

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Még szép, hogy megosztottam!!!! Ezek szerint te sem gondoltad, hogy így működünk???
:-))

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Egy gyors beqqcs..

Edith, And, Krisz
Nagyon szépek a gyerekek :wink:

Tegnap Levi 4820 gramm volt :shock: (1 hete 4400 g)
Egy kicsit sok...

Ma már 1 órát aludt az erkélyen... nagyon jó idő van nappal...

Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Még mindig 2in1! Semmi jele, hogy indulni kellene... De ami késik, nem múlik! :)

Csajok, olyan szépek a Babócák! Én is akarom mááár!!!

Puszi Nektek,

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Nagyon édesek a babák a képeken!!!

Sajnos nem nagyon tudok még bejelntkezni, mert semmi időm, de próbáltam most gyorsan átfutni amiket írtatok.

Csongor nagyon sokat van fent és sokszor két etetést is egybehoz. Alap a 2-2,5 órás fentlét, majd 2 max. 3 órás alvás, bár akkor már az utolsó órában nagyon nyüszög.
A tejem már sokkal jobb, de még nem elég. Persze ahhoz képest, hogy szinte semmi nem volt, most minden szopinál 20-30 grammot eszik a többi még sajnos tápi, mert ezt a mennyiséget is kb. 40 perc-1 óra alatt eszi meg. Nagyon-nagyon lusti, bár az is igaz, hogy alapvetően nagyon nyugodt és rendes baba. Alig sír és hihetetlen türelmes, viszont a szopizások nagyon nehezek, mert három szívás után elalszik és kelltegethetem. Igazából hipp-hopp ki tudná szívni a mennyiséget talán-talán, de annyira lassan szív és annyit alszik közben, hogy lehetetlen a kb. 60-80 ml-es mennyiséget produkálni, mert akkor 3 órát csak szoptatnék és soha nem lenne vége, mert a végére újra megéhezne.

Valakinek van ilyen lusti babája, mit lehet kezdeni? Csak mert egész szopi alatt csiklandozom, maszírozom, morzsolgatom a kezét, lábát, de még így is küzdelem.
Változhat esetleg?
Persze nekem így nincs cicisebesedés problémám, mint ahogy olvastam többeteknél. Nem tudom melyik a jobb persze, az is nagyon-nagyon kellemetlen lehet és fájdalmas...

Képek már vannak újabbak, de nem tudok még feltenni. Az az igazság hogy borzasztó fáradt vagyok és ez az egész szopi téma még mindig kimerít. Vettünk elektromos mellszívót és a 2-2,5 órás fenntléte után állok neki fejni, így aludni szinte semmi időm, de igyekszem. Éjszaka is 2-3 órát alszik, de akkor még fejni sem tudok olyan fáradt vagyok.
Tudom lesz ez sokkal könnyebb is, igyekszem örömködni is persze benne, mert annyira édes :) .

Ráadásul szegénykének a kakija mindig nagyon folyós és bugyok a hasa, mert nekem a végbélvarrás miatt még mindig parafint kell ennem és hát ő is kap belőle a tejjel.

Mindenkinek ezer puszi és bocsánat, hogy most nem írok semmi hozzászólást. Majd jelentkezem.

Réka

Kép
solymosy

Sziasztok Kismamák. :)

Elnézést a zavarásért, de van 2 eladó légzésfigyelőm.

egyik:

Kép
Angelcare ** AC100 ** Légzésfigyelő
Légzésfigyelő ** Angelcare AC100** Matrac alatti szenzor-pad elhelyezés ** Teljes matracfelületen történő érzékelés ** Bármilyen szabvány kiságymatraccal használható (12 cm. vastagságig), kókuszmatraccal is.

5 nemzetközi díjas, 2 érzékelőlapos légzésfigyelő készülék. 2 drb. 1,5 V AA alkáli elemmel működik.
Ajánlott: 0-12 hónapos kor között minden babának.
Nekünk nagyon bevált, nem volt téves riasztás, csak a tudat, h. nyugodtan alhatunk.

Ára: 15000 Ft.

Másik:
Angelcare AC201R
Kép

Angelcare ** AC201R ** Légzésfigyelő és bébiőr
Légzésfigyelő és bébiőr egyben ** Hordozható ** 150 méter hatótávolságú ** Hangtovábbító szülői egységgel (Bébiőr).
2 lapos érzékelő, hang és fényjelzés.Hordozható szülői egység.Kókuszmatraccal is működik,nincs téves riasztás. Elemmel és adapterrel is működik.
Ára: 19000 Ft.

Ha valakit érdekel írjon pü.t. :)

További szép babavárást Nektek és gyors, könnyű szülést. :)

üdv: Hajni

Kép
Kép
h@jni

Krisz
Miert is kell megvarni a hatodik honapot a pacallal??? :P :P :P :P Kosz Rokica levelet!

Edith!
Sajnalom ezt a szopi-mizeriat! Gyonyoruek, es nagyon edesek a tesok!

Titti!
Kitartas! Sokat gondolok rad, es nagyon varom a hireket! Szoval MI IS VARJUK MAAAAR!

Cas!
Gondoltam am ratok tegnap, csak nem tudtam feljonni a forumra, hogy irjak. Szoval utolag is gratula a honapfordulohoz!

And!
Edesek!

Kia!
Levi is nagyon edes!

Mi mindannyian dogrovason. Rebeka most az egesz csaladot megfertozte. Hasmenes, gyomorfajas, mosr mar torokfajas is. Zsofi egyik takonvkorbol a masikba esik, mar tobb, mint ket hete beteg!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

de édes Kriszti és Boróka együtt :) persze külön is ;) csak én a családi képeket imádom :)

pont azért ugrottam be, hogy nekem is mennyire bjött a szopis nap, de látom elkéstem vele :)
szóval nekem is tanácsolta ezt Rokica, és betartottam: ágyba be, 2 palack víz az ágy mellé, és csak du 3-kor keltem ki kajálni, aztán, mikor hazaért a bölcsis nagycsajom. és estére már mind a két cicim érezhetően tele volt! nagyon hatékony módszer, nyílván, mivel élettanilag így működik a dolog.

Gem, nektek jobbulást!!!

Réka, ugyancsak Rokica tanácsolta: tarkó simi :)

KépKép
KépKép
and

Helló Lányok!!!

Tittina!!
Kitartááááááás!!!!!!Hamarosan külön és nem 2 in 1 ! :-)

Gem!
Igazad van, holnap már pacalozunk!!!:-) persze velővel....
Ja és szívesen!

Kia!
Mi is sokat híztunk 500 grammot, de azt mondták, hogy ez majd "beáll".
Ti sem mertek még sétálni menni???
Én is csak az udvarra tologatom, meg ablak alá felöltözve....:-)

And!

Én is szopisnapot tartottam tegnap és rájöttem, hogy nem a tejci mennyiségével van a baj, hanem drága hercegnőm lustaságával.
Nem szopizza ki egyszerúen!!!( szopi után fejek is és még 60-70 ml-t ki tudtam fejni!!!)
De ma is szopinapozunk majd. A tegnapiba úgy belefáradt, hogy éjjel 6 órát alukált egyhuzamban!!!

Szóval kitartást MINDENKINEK!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Még mindig semmi...
Tegnap este lefekvés után voltak azok a jóslófájások, vagy mik. Elég nyugtalanul is aludtam, de azóta sincs semmi.
Lehet csakazért sem akar még jönni a Törpe, mert ilyen NAGYON várom??? :)
Apácska az éjjel legalább 5x álmodta, hogy megyünk szülni. :) És minden pisikor megkérdezte, hogy "na, nem megyünk?" Reggel pedig azt, hogy mehet-e dolgozni, vagy inkább a kórház felé vesszük az irányt?!
Most már Ő is izgul - de ez így van rendjén.

Krisz
Gratula az első betöltött hónaphoz! :)

Na megyek, sütök egy kis csirkecombot...

Pussz

Kép
tittina1982

Tittina kitartás és köszike a gratulációt!
Tudom, hogy ez nem vígasztal de én tovább hordtam egy héttel.

Nálunk szegény Apának az utolsó időkben olyan vérvörös szeme volt, mint a bagzó nyúlnak.
Ráadásul nem tudott dolgozni, mert én már nem értem el a hasamtól a pedálokat, így nem tudtam vezetni és ő cipelte a fenekemet mindenhová.55 km-re lakunk a kórháztól.

A jóslófájások meg igen becsapósak tudnak ám lenni!!!
Próbálj meg jó sokat pihizni, nagyokat sétálni és süssél csirkecombokat! (utána úgy sem lesz időd rá)

Kitartás!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Szopiestet tartottunk, mellettünk aludt, de csak hajnal 5kor cuppant rá! Ma megyek nődokihoz, aztán megint próbálkozunk. Szegény olyan kis náthamanci...Hála az égnek a doki telefonon gyógyít és nem kellett bemenni hozzá. Azért majd kihívom, ha nem alakul holnapig. Kaptunk nasivin orrcseppet, c vitamin cseppet, meg valami ambroxolt a köhögésre. Lázat nem mértem, de nem meleg a kis homloka. Mikortól számít popsiban lázasnak?

Kép
nyafi

Nyafi!

Popsiból vett érték -5 fokot le kell vonni. Ha így is 38 C felett van, akkor lázas.
Ha adsz neki lázcsillapítót, után szintén mérni kell és, ha még mindig 38 felett van, akkor borogatás, ha ettől "durvább", akkor hűtőfürdő kell.
Engedsz egy 37 fokos vizet, beleteszed Abigél Manót és folyamatosan hűtöd. 10 percnél tovább nem lehet benne. És lázas gyereket kitakarni és nem fülig betakarni kell.
Szóval én így tudom, persze az orvos véleménye többet nyom a latban.:-)

Jobbulást Kismanókádnak! Gondolom így nehezebben is szopizott szegényke.:-(

Amúgy hova tűntetek csajok???? Olyan csend van itt a fórumon!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Megvagyunk, csak küzdünk az altatással.
Éjjelre egy szavam sincs, mert gyönyörűen alszik a csajszi, csak szopizni kel.
Nappal viszont borzasztó felszínesen alszik?! Illetve azt figyeltem meg, hogy könnyen elszunyókál, de nagyon soká jut el a mély álom fázisába. Addig meg nem lehet betenni a kiságyba, mert azonnal felébred. :? És úgy is csak 40 perceket alszik.
í]y elég fárasztóak a napjaink.
No persze most szavam sincs, 2 órája alszik! :D (Naná, mert mennénk vhová?! :D)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

nanáááááááááááá!!!!!!!!!!Murphy törvénye.
Nálunk csudaszép idő van, gyorsan elhúztunk sétálni!
Annyira élvezte, hogy elfelejtett hisztizni.:-)
Legalább éjjel tudsz egy kicsit pihenni! Nem kéne neki nappal jobban aludnia, ebben a korban?
Mi holnap leszünk 1 hónaposak, egész nap 2x is alszunk 3-3 órát.
Igaz, éjszaka 4-4 óránként kelünk.

A fene se érti ezeket a Manólényeket......:-)

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Domi
Mi sem sétáltunk még..
Inkább az erkélyen alszik a babakocsiban..
Rá akartam venni Apát, hogy menjünk le, de
még sár van...
Na és itt a magasban jobb a levegő is, mint a kocsik között. :wink:

Alvás
Nekünk úgy néz ki így marad a program..
Este 11 körül eszik, aztán 2 körül és 6 után.
Így kibírható.

A nappali alvás néha neki is csak úgy működik, ha az ölemben van.. Az ágyban ritkán sikerül aludni.

Holnap nődoki - gyorsan elment az idő.

Gem Jobbulást nektek és Abigélnek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Tittina
Drukk
Már csak pár nap! :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

bocsi, de csak az utsókat sikerült visszaolasnom..

Gem - ezt már nem hiszem el, szegények!!! jobbulást Nektek!!!

Cas - az, hogy éjjel alszik Csilla már szép nagyon, szerintem :wink:
Nálunk is az van, hogy este 11 és éjjel 1 között valamikor elalszik, s utána 3-4 körül és 6-7 körül ébred,. Én ennek nagyon örülök.. :lol:
Most megint nyöszörög, de hát kaja idő van, megyek is mindjárt.

Nekünk muszáj menni, mert hétfőtől csütörtökig én megyek Kristófért a suliba, s ahhoz kell igazítanom a kocsikázást, levegőre ritkábban jutunk..mire kiteszem felébred :oops:

Még igyekszem jönni, de már nagyon sír...

Titti - várjuk a híreket!!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Kia!

Akkor asszem mégis mázlista vagyok. Este 9-kor elalszik( vagy előbb).
Fél 12-kor kaja, aztán fél 3-kor, aztán reggel fél hatkor.
Utána fél 8-ig alszik, majd vagy fennvan, vagy alszik tovább.

Én már leszoktam arról, hogy kézben altassam hosszú ideig. Nekem is felébred, ha leteszem, de egy kis nyöszörgés után alszik tovább.
Ha mégsem, akkor "úgy jártam"!

:lol:

Mi ma mentünk ki először komolyabb sétára! Eddig én is ablak alá tettem, vagy ki az udvarra. Teljesen odáig volt a sétától, meg vissza!

Tittina ma még nem volt itt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lehet, hogy már nem 2 in 1??????????????

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Tök jó, hogy így aggódtok! :)
Még mindig semmi. :(
Holnap kell mennem háziorvoshoz. Utána jelentkezem.
Puszi Nektek,

Kép
tittina1982

sziasztok!
Vivi baba megőrjít. Nem kell cici, sajna már menstruálok, nem kell a tápi. Sem a nutrilon, sűrű mint állat, sem a Beba HA start. Egész napos vesződés. Holnap megyünk dokihoz, szerintem iratok fel másik tápit. Már félek, hogy nemhogy hízik, hanem lefogy. Úgyhogy elég strapás most az élet. Tittina kitartás, már ezek a leghosszabb napok, de utána mit nem adnál ezekért.

kikuka

Csak egy perc még...
Kia- gratula a gyarapodáshoz ügyesek vagytok!

Réka - kitartás!! nagyon gyorsan szalad az idő, már el sem hiszem, hogy babám van, nem újszülöttem...már kinőtte az első ruhácskáit...s én mindegyiken szomorkodom, s persze örülök, hogy szépen fejlődik, az a dolga

Marci egyre többet, minden nap nevetgél, most már szerintem tudatosan, s már vasárnap 5050grammok voltunk (Kia - én is soknak tartom, de szerintem inkább ez legyen a bajunk, mint hogy nem hízunk), most éppen Kristóf szórakoztatja a játékszönyegen :lol:
Csatlakozom az "előttem szólokhoz", s elnézést kérek, hogy nem írtam mindenkinek, s hogy én sem igazán "szólok hozzá", de most szerintem mindenki ebben a státiumban van..tanulgatjuk egymást, s nálunk még nagyon messze van bármilyen rendszer, pedig nagyon jó lenne..
Ja, és szopizunk, van, hogy alig kell kiegészíteni, de most pl tápit adok neki, mert előzőleg csak 70ml volt 40 perc alatt a két ciciből, így most hagyom, s majd a fürdés után lesz egy jó hosszú szopi...remélem...

Mindenkinek jó éjszakát - Titti :lol: aludj mindannyiunk helyett!!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Domi - ügyik vagytok, gratula a sétához!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!
Szépek a babukák, mi is jól vagyunk, bocsi, hogy csak egy gyors helyzetjelentés :)
Tejcsi még mindig alig van, 2-szer 40 ml (reggel,este), miközben 800 körül eszik naponta, hozzáteszem 6-szor, ugyanis éjjel már 2 hete nem eszünk, 22 körül eszik, aztán reggel negyed6-fél 6 körül, és mostmár nem is nagyon ébred fel közben, ha igen, akkor kap egy kis teát max. és alszik tovább, de nem akarjuk hozzászoktatni az éjjeéli tezáshoz :)
Mennem kell, jók legyetek!
Puszi

Kép
kkriszti77

Kép Kép

Kép
kkriszti77

Kép

Kép
kkriszti77

Kirszti - Nagyon édes Bence baba, s nagyon ügyik vagytok az éjszakáva. Milyen édesen mosolyog :lol:

Mi jelzem 3/4 3-kor aludtunk el, s fél 7-kor keltünk. Fürdetés este 9-kor volt, s előtte sem aludt Marci, ezért nagyon ingerlékeny, s nyűgös voltam...
Ami nálunk furcsa, hogy úgy veszem észre, hogy hétfő óta nem akrja elfogadni a tápszert. Naponta általában egyszer kell adnom, tegnap éjjel is próbálkoztunk, apuci tudott egy kicsit belediktálni...1/210-től 11-ig szopizott két mellből 160ml-t, majd egy óra ringatás, majd éjféltől egy óráig két ciciből 50ml, s ezek után nyúltam a tápszerhez, melyet már nem akart, de egy óra alatt belediktált apuci 60ml-t .... újabb sírás, nyüszögés, ringatás, s így aludt el 3/4 3-kor...most alszik, de megyek mindjárt vasalni, hátha napközben nem lesz idő...

Edit :D
Gyönyörűek a lányok (azt hiszem, hogy még nem írtam), s a családotok természetesen :lol: Mikor most átolvastam, hogy mit irsz a szopiról, akkor annyira egyet tudtam érteni :oops: tegnap éjjel én is azt mondtam, hogy ezt nem bírom. Pedig nekem nincs kisebesedett mellbimbóm, s nagyon ügyes Marcus babám a szopizással :oops:

Szopis nap - tök jól hangzik, de ezt most nem tudnám kivitelezni :oops:

And - bocsi, még a te kismanóidat sem dícsérem, természetesen tüneményesek, mint minden topik baba :wink:
s jó sok csajszi jut a fiainkra :wink:

HOlnap megint megyünk dokihoz, de tudja valaki, hogy az arcon/nyakincán levő pici pöttyökre mit tehetnénk. Doki nem mondott semmit két hete, csak hogy nem allergiás, mert száraz kiütések, s én is azt gondolom, hogy tisztul a bőre, de most már olyan jó lenne, ha elmúlnának a pöttyök....most kamillás vízzel tisztogatom napi 2-3-szor...

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Krinya!!

Szegénykém!!! Jó sokat küszködtök akkor. Kíváncsi vagyok mit mond a dokitok, hogy ilyenkor mi van?!Azért kitartás, biztosan rendeződni fog!
Amikor az én lányom ezt csinálta, akkor azt mondták, hogy cumizavaros. (én üvegből adtam a tápszert). Most egy kupicáspohárból adom neki a lefejt tejet vagy tápszert, de csak 3 napja. Az tény, hogy azóta nem tépi a cicit és nem nyávog annyit. :lol:
(mindig beszívta a cumit, majd kiköpte, közben cuppogott hogy éhes!)ezt játszottuk üvöltéssel kombinálva
Próbáld ki hátha.......

Kkriszti77!

Bence kiscsávó nagyon édi!
Már most gyakorolja a kemény nézést!?:-)

Szilvi72!

Már biztosan tudatosan mosolyog!!!! :lol:
Lányom is gyakorolja, először azt hittem,hogy megint a lámpának köszönhető.
Nálunk ugyanis a lámpa van a TOP1-es helyen. Utána a bratyó (mert szemüvege van), esetleg utána hozzám is leereszkedik, de csak szopi közben vagy ló nincs szamár is megteszi alapon. :wink:
Annyi érdekes dolog van....anya már uncsi. :lol:
Ugye milyen "szörnyű", hogy nincs már 56-os méret????
Most jöttem rá, hogy pótlásra szorul a 62-es méretgarnitúránk!És hipp hopp máris kamaszok!!! Lásd saját gyermekeink!

No mindegy. Töltök egy képet. Bratyó látható a két tesójával.
Balra aaz én lányom, jobbra a két nappal idősebb Márk kisemberke, ő az apjáéknál.
Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szóval majdnem jó lett a képfeltöltésem Nem találom azt a fotót!
Na jöjjön egy másik balra Apa+Dominika, jobbra az exem Márk fiával. Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

hát a mai reggel se volt kutyafüle. Evett drágám kb. 40 anyatejet, szigorúan üvegből és hát kb 20 ml tejpépet jó hígra csinálva. Azért még lecsúszott kb 20ml narancslé is mivel tegnap nem volt kaksi. Azért sosem gondoltam volna hogy ilyen nehéz lesz, főleg úgy, hogy második gyerek. A nagyobbik már 7 éves múlt, vele nem voltak ilyen gondok. Vagy csak már nem emlékszem. Bocsi hogy csak panaszkodom, de azért jó kiirni magamból :oops: Ja és tegnap próbáltam krumplipürét adni anyatejjel simán, hát arra is csak fintorgás volt. Azért még meg kéne próbálni talán ma is. Már teljesen tanácstalan vagyok. :cry: Köszi csajok a hozzászólásokat gondolom más is volt hasonló helyzetben.

kikuka

Hello Lányok!
Jelentem még egyben, de sztem már nem sokáig.
1/2 6 óta fent vagyok - fájdogálok. De nem mensi-szerű görcsök, hanem inkább ilyen összenyomásos (talán méhösszehúzódás lehet?!?!). Ja, és rendszertelen.
Ne haragudjatok, amiért nem nagyon reagálok semmire és senkire, de annyira be vagyok sz@rva. :( Azt azért meg kell mondjam, hogy gyönyörűek a gyerekek...
Tudni fogom mikor kell elindulni? Minden rendben lesz a Babócámmal? Csak mert ugye itt nagyon sok fontos szűrővizsgálat maradt ki... És mert sehol senki Rajtatok kívül, aki bármiben is segíteni tudna.
10-re megyek a házidokihoz, kíváncsi leszek mit mond.
Szorítsatok kérlek!

Kép
tittina1982

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?