Új privát üzeneted érkezett!

Moni ezen még ráérsz azért kondolkodni. Míg nem szülsz élvezd ki a terhességed minden percét. Nagyon jó dolog, főleg mikor már egyre erőteljesebben rugdos a babád.
Majd ráérsz a szülőszobán parázni, akkor meg már nem lesz rá időd. Én is Evelinnél egyáltalán nem tarotttam a szüléstől. Bennem akkor tudatosult a dolog, mikor a vizsgálóban vártam az orvost. Akkor esett le, hogy onnan már csak kettőben jövünk ki. De megérte.
Vendég

Igazad van rékababa!
Csak ugy parázok!!!!!! :oops: :oops: :oops: :roll:
Vendég

Biztasd magad azzal, hogy bent nem maradhat örökre. Meg hát mások is szülnek már évszázadok óta. :roll: :roll:
Vendég

Ezekre gondolok én is!
Csak túl élem valahogy! :lol:
Vendég

Sziasztok csajok!

Már rég nem jártam erre ( :cry: vizsga időszak még mindig + munka + babi....)
Timesz remélem már teljesen jól vagy.
Josi; Csilla csoda szép, ha mindenki stoppolgat, akkor én is. Az én kis Zsombimnak stopp.

Story: Tízévvel ezelőtt, mikor anyukám szült az Imre dokinál. (akkor még nem volt divat ez a nagy pénz csengetés, az adott csak aki megtehette. Imre még egészen friss orvos volt) Anyukám át nyújtott neki egy borítékot. Imre doki meg csak irult-pirult nem akarta elfogadni, de végül is csak elfogadta.
Tudjátok mi volt a boritékban: könyv utalvány :D
Nem tudom milyen képet vágott utána, de biztos nem erre számított.
Mivel ügyeletesnél szültem, én csak a szülésznőket ajándékoztam meg egy kozmetikai csomaggal. Imre doki meg bukta, mert Szegeden volt.
Vizsgálatokért meg annyit fizettem amennyi a magán rendelése, mert oda jártam.
Vendég

Zsombor baba tv-t néz
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.14 09:16-kor.
Vendég

Szia Devcsa! Ha Csilla felkelt,mert most alszik meg is mutatom neki a képet Zsombiról!! Nekem tetszik :D Jót nevettem az anyukád borítékán :lol: :lol: :lol: És elgondolkodtam hogy most mit szólna egy ilyenhez :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
josi

Devcsa,
anyud stílusos :D
Zsombor meg csudaszép :) Biztos a Minimax megy :wink:
Vendég

devcsa,ez ötletnek sem utolsó. Szerintem is nagyon jó ötlet volt!!!
Zsombor nagyon édes!!!Kár,hogy nem látszik a tv,meg a márkája,elküldhetnétek a gyárnak :D
Vendég

Speciel én örülnék egy könyvutalványnak. Imádok olvasni, be se merek menni a könyvesboltba :twisted:
Én nem kérdeztem rá az árra, mikor elvállalt. Mondta, hogy agusztusba megy nyaralni, ne izguljak. Úgyis annyit fizettem volna amennyit jónak látok. (Tegyük hozzá én 70000 nem engedhetek meg magamnak. Jó annak , aki megteheti )
Vendég

devcsa én is megkérdeztem a doktorbácsimat,de a vizsgálatokra meg a szülésre is azt mondta,hogy annyi,amennyit én gondolok. Sőt,a terhesség vége felé,mikor már kéthetente,majd hetente nézett,sokszor nem is fogadott el semmit.
Vendég

az olvasást ne is emlegessük,míg nem volt a két kis kópé,faltam a könyveket. Azóta kicsit kevesebbet olvasok,főleg,mióta Eliza is megvan...
Vendég

Amíg nem tud helyet változtatni olyan gyorsan, még jó vagyok, de ha menni fog! Azt hiszem, akkor lőttek az olvasásnak :?
Vendég

igen devcsa,olvashatsz éjjel,mikor alszik,vagy a kádban fekve,ha van időd kicsit befeküdni. Vagy főzés közben(ha alszik).Én egyszer így égettem oda a levest :!: :lol: Komolyan,minden lé lefőtt róla,és elszenesedtek a répák,stb... :oops:
Vendég

Mindenki gyerkőce jó evő? Vagy csak az enyém válogat :?
Mindenbe brokkolit kell keverjek, hogy megegye.
Vendég

Devcsa, ne is emlegesd az evést.....szörnyű pláne így hogy van egy csomó ételallergiája a Noéminek........és még itt nem is lehet kapni,Pesten szoktunk beszerezni ezt-azt. Nekem azt mondta a gyerekorvosunk,hogy amíg nem fogy addig ne is foglalkozzak vele,azzal meg csak mégjobban ártok ha erőletetem neki. Bevallom volt olyan is hogy megszaroltuk hogy egyen....aztán mikor már öklendezett akkor azt mondtam hogy na itt most befejeztem. Azóta eszik ha éhes és kész.

Kép
Kép
josi

jaj,nem megSZaroltuk,hanem megZSaroltuk.

Kép
Kép
josi

Én szerencsére nem panaszkodhatom. Nekem mind két lányom jó evő. Nálunk már Réka is szinte mindent eszik, bár az elején csak a bébiételeket volt hajlandó elfogadni. Rékánál még mindig nagyon bejön a saláta főzelék, borzasztó az íze, de a lánykám imádja. Ha kell megadhatom a receptjét. Brokkolival vigyázz, minden nap nem ehetnek. Kép
Megnéztem volna én is az orvos képét mikor kibontotta a borítékot, legalább művelődhetett. Volt idő mikor én is szerettem olvasni, most meg örülök, ha egy-egy cikket el tudok olvasni.
Vendég

devcsa Kristóf nagyon leveses,meg sültkrumplit,rántott karfiolt,pogácsát,kakaós kalácsot,tejet(kakaót) reggel,este 3-3 dl-t,és mindenféle édességet-bombi,csokicsillag,kekszet,nápolyi,stb...eszik csak. Viszont a levesben szinte mindent megeszik. És jó sűrű leveseket eszik. Ja,meg persze pudingot,joghurtot,krémtúrót. Kenyeret csak pirítósnak.És nem eszik felvágottat-sonkát,virslit is a levesben eszik,csakúgy mint sajtot,tojást...
De én ezen már nem sakadok ki,3 éves létére 106 cm és 16 kg,és nem beteges...
Egyszer egy hétig írtam,hogy mit eszik,és elvittem a doktornénihez a listát-valami étvágyhozót akartam kérni...
Azt mondta,hogy amíg így néz ki,nő a súlya,nem beteges,addig ő nem ír fel semmit...
Sokan piszkálnak vele,hogy mennyi mindent nem eszik meg,és ez nem okés így,de ha belebolondulok,akkor sem eszik mást...
Majd talán idővel...
Egyébként,mikor annyi idős volt,mint a fiad,akkor ő mindent gyümölccsel evett. Az üveges bébiételbe tettem bele krumplit,tojást,stb...mit mikortól lehetett. De mindig csak gyümölcsbe. Mostmeg gyümölcsöt is csak úgy eszik,ha joghurtba teszem...
Vendég

rékababa nagyon-nagyon jó ez a kép!!!
Nagyon aranyosak!!!
Vendég

josi zsarolás már nálunk is volt. Most legutóbb a joghurttal. Mostmeg ott tartunk,hogy már ő kéri délelött :wink:
De erőltetni tényleg nem lehet...
:?
Vendég

Na az én lányom meg 111cm,19kg. 2 év alatt nőtt 1 cm és hízott 1 kilót.......talán. Most az uszodával zsaroljuk,de csak finoman! Mi tavaly kaptunk 1 üveg Peritolt,evett is rendesen :) akkor hízta azt az 1 kilót. Doki azt mondta hogy nem ír ki többet,mert vigyázni kell vele,mert férfi hormont tartalmaz.Remélem hogy ha tartjuk a szigorú diétát akkor fog hízni.

Kép
Kép
josi

Szió, csak egy apró kukk. Enahmáról semmi hír? Azt hittem, benn a kórházban hamarabb meglesz az a bébi, de nagyon ragszkodó:-)
Félelmetesen keveset alszom, hiába ébred csak 2x egy éjjel a kiscsaj, az 2x2 óra. Hogy mikor változik majd a bioritmusa?És az az érdekes, hogy az éjjeli etetéseknél 120-at, 140-et is benyom, és mégis háromóránként követeli az újabb tejcit. Napközben meg van, hogy nagyobb szüneteket tart, mégis kevesebbet eszik. Itt áll a szabály, hogy alvás közben megéhezik???
Jövő héten már egyedül leszek a gyerkőkkel. Eddig azért mindig jött anyu vagy anyósom, beugrottak egy órára délelőtt, mert mondtam, nekem az is elég, ha elviszik Tomit sétálni egy picit. Hát, lehet hogy jövő héten már a kicsi lányt is ki kell rángatnom. Mennyire, mennyi ideig szabad télen sétáltatni egy kéthetes csöpeszt?
Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
banoed

banoed nem lesz egyszerű,hidd el nekem.
Én Kristófot is 2 hetesen vittem ki először-ugye ő decemberi-és fél órát szinte minden nap kinnt voltunk. Jól felöltöztettem-de azért túlzásba se ess-,és olyan jó meleg volt,mikor bejöttünk,tehát tuti nem fázott. Hivatalosan minusz 3 alatt ne nagyon vigyük ki a törpikéket...
Vendég

ma sincs senki?? :cry:

Árminapuka mi újság enahmáról??
Vendég

Semmi.
Azaz vizsgálatok, de a bab még nem akar kijönni.
Nagyon hagyománytisztelő ez a gyerek.
Apám is, nagyapám is, én is kilenc és fél hónapra születtünk. Szegény anyák!

Árminapuka

Kép

Kép
enahma

Árminapuka nagyon drukkolunk. Árminbaba nem várhat addig,én legalábbis úgy tudom,hogy a 42.héten császároznak,ha addig semmi. Tovább nem várnak...
Vendég

nna,látszik ám a kora reggeli matektudásom: 42.hét az 9 és fél hónap :oops:
Vendég

moni Karácsony Mirkó Bendegúz lesz a kicsifiatok? :D Most láttam a vonalzód. A Mirkó szerintem nagyon szép név :wink:
Vendég

Hali!
Én is itt vagyok. Cseriani, korán volt még a számoláshoz! :wink: :lol:
Szegény Enahma. Ármin úgy látszik, tényleg követi a hagyományokat, de azért bízzunk benne, meggondolja még magát... Nagyon durva ez a várakozás. Várjuk a híreket - bármifélét - Árminapuka, és további kitartást nektek, főleg Enahmának!
Rékababa, te gyerekeidet is dicséret illeti! :D
Banoed, lesz ez még jobb is... Ködös, párás, esős, nagyon szeles idő szintén nem tesz jót a kicsi bébiknek. Sztem ebben az időben, ami most van, nyugodtan kiviheted.
Vendég

Most nézem én is Moni vonalzóját; de én látok ott vesszőt. Nem Mirkó, vagy Bendegúz? Moni, ha erre jársz, világosíts fel lécci minket... :lol:
Vendég

Hello csajok!Mirkó Bendegúz lesz a neve,a vesszö véletlen volt!
Mit szoltok amúgy hozzá?
A Mirkó álltalába mindenkinek tetszik,a Bendegúz már nem mindenkinek.
Ugyhogy az még nem tuti,de a Mirkó igen. :lol:
Vendég

Moni,
ha már így kérdeztél minket... :wink: ÉN másodiknak kicsit komolyabb nevet választanék, szal olyasmit, amit felnőtt ember is nagyon szívesen visel esetleg. NEKEM a Mirkóról és a Bendegúzról is egy jófej kissrác jut eszembe; felnőtt férfi nem biztos, hogy örülne két kiskölykös névnek. :)
Remélem, nem bántottalak meg... :wink:
Vendég

Nem bántottál meg ezért kérdeztem a véleményeteket.
Most röhögni fogtok de mivel páromat Istvánnak hivják és ö az elsö gyerek náluk hagyomány hogy tovább adják a nevet az apukája is István volt meg a nagypapa is meg dédi papa is,ugyhogy igazából Karácsony István Mirkó Bendegúz,csak igy marha hosszú ugyhogy valoszinüleg a Bendegúz az lefog maradni.
Elöször különben én Botondot akartam csak páromnak nem tetszik,mondjuk szerintem az elég férfias név,de az meg nem megy a Mirkóhoz,de a Mirkóhoz meg ragaszkodik férjem.
Ugyhogy ez a helyzet! :lol: :lol: :lol:
jol összezagyváltam it a dolgokat! :oops: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Moni,
sokat ne ötletelj már a további keresztneveken, Magyarországon legfeljebb kettőt kaphat belőle a gyermek. :lol:
Vendég

Karácsony is, meg István is... Najó, ez már poénnak indult ám! Nekem teccik, mert apukám is István (meg a nagyapám, dédapáim is anyum ágán) - és Karácsonykor van a névnapja. Szal, NEKEM a Karácsony István Mirkó begyön. :wink: (Bendegúzzal együtt mán azé, ha lehetne is, sok lenne... ) :)
Vendég

Moni egyet értek a csajokkal. Nekem a Bendegúzról kapásból a film jut eszembe. És fordítva nem gondolkodtatok: Karácsony Mirkó István ?
Nekem így is nagyon tetszik.
Apukám is István volt :cry:
Vendég

Arik vagytok!
Eztete nem is tudtam hogy csak 2 neve lehet. :lol:
Cseriani!Gondolkodtunk forditva is de szerintem igy jobban hangzik.
Szóval akkor megmondom férjemnek hogy megbeszéltem veletek a dolgot ,ö ugy hiv titeket hogy (kolegák) :lol: .
Ugyhogy Karácsony István Mirkó lesz vagy forditva :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Most gondolkodom forditva jobb!
Karácsony Mirkó István :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vagy Karácsony M. István. :P (Sztem elöl a Mirkóval jobban hangzik... ) :wink:
Kollegák? Ez jó! :lol:
Meg van olyan is, hogy valaki a középső nevét nem használja. Ismerek olyant, aki csak hangzáskönnyítés miatt adott 2 nevet a gyerekének (akit így Kiss András Kristófnak hívnak, de Kristófnak szólítják mindig). Meghát az a gyakoribb, aki az uccsó nevét nem használja. Végülis szülőktől sok minden függ, ők hogyan szólítják kezdettől fogva.
Ti hogy fogjátok?
(Öcsém is megkapta egyébként apukám nevét is, de soha nem használta, csak hivatalos iratokon/helyeken.)
Vendég

Sziasztok csajok! Vagyok ám néha olvasgató üzemmódban, de el vagyok havazva a tanulással :( Most is csak egy picit vagyok, aztán megyek úgy csinálni, mint aki tanul. :shock:
Emma! A tortarecit nem felejtettem ám el, amint tudom írom!!

Névválasztás: Nálunk a Dániel kezdettől fogva nagyon tetszett mindkettőnknek, sőt én már évekkel Dani születése előtt eldöntöttem, hogy ha egyszer lesz egy fiam (kettő is lett :lol: ), akkor Dániel lesz a neve. Nem is volt belőle vita.
Aztán mikor kiderült, hogy a második gyerkőc is fiú, akkor bajban voltam, ő már nem lehetett Dani :lol: :lol: Lázas utónévköny-bújás kezdődött, persze párom állandóan csak legyintett, hogy még ráérünk a névvel :? . Aztán megmondtam neki kerek-perec, hogy akkor Dominik lesz a babóca, nekem ez a név tetszik. Neki is tetszett (főleg az a tény, hogy nem kellett átolvasnia az utónévkönyvet :wink: ). Aztán mikor megszületett Domi, és már minden papírt kitöltöttek a születési anyakönyvi kivonathoz, akkor kitalálta, hogy legyen a második neve Szilveszter, mivel szilveszterkor született, és ez így tök bulisan hangzik. Hát én meg mondtam neki, hogy nem bulis nevet akarok adni a gyerekemnek, én sem kaptam meg a Zoltán nevet második névnek, csak azért mert Zoltán napon születtem (pedig milyen bulis lett volna, mi? :shock: )

Moni! Nem bántásként, de a Bendegúz névről nekem egy kicsit lökött ismerősöm (nem akarok csúnyábban fogalmazni, bárki láthatja, és magára ismerhet :wink: ) gyereke jut eszembe, és ezért nem tetszik. A Mirkó az tetszik :) Ha meg hagyománytisztelő vagy, akkor a másik neve is megvan a babának :) Nálam kikötés volt, hogy a mi neveinket nem kaphatják a gyerekeink, nekem nem tetszik - én is "használt" nevet kaptam, nem szeretem...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Istvánt mi sem szeretnénk használni csak hivatalos helyeken,szoval igy lenne anyakönyvezve de Mirkónak hivnánk.
Vendég

Nekem a Bendegúz tetszik jobban :D
A nevekkel mindenki úgy van, ha tud hozzá társítani egy számára kellemetlen embert, akkor az a név már nem is tetszik neki.
Nekem is két nevem van és a másodikról sokan nem is tudják ,hogy van. Egyszerűen azért, mert csak hivatalos helyeken használom.
A becenevek is ilyenek, ha egyszer valakire rá ragad más néven nem is emlegetik.
Vendég

A nővérem kisfiát Ferenc Bencének hívják, és a Bencét használják. Azért a Ferenc az első mert az apját is így hívják.
Nálunk az Evelint az apja választotta, nagyon tetszett neki. Rékánál én mondtam, hogy legyen ez a neve, bár volt egy másik név is de az mégis kiesett. Ha véletlenül lesz még egy gyerkőcünk és talán-talán fiú lesz akkor pedig László Márk lesz a neve. Ez a fiú név már az első babánknál meg volt. Mi mindig a lány nevekkel voltunk bajban.
Vendég

Enahmánál elindult. Fájásai vannak, az NST határozott volt a görbéivel, az orvosunk a mai délutánt "prófétálta.

Szívből köszönöm, hogy drukkoltok!
Híradást nem fogok tudni írni egyhamar, csak ha hazajöttem. ne lepődjetek meg. Amint le tudok ide ülni, írok.

Árminapuka (estleg Emmaapuka, de úgy is nagyon jó)

Kép

Kép
enahma

Nekünk meg a lány név volt mindíg a könnyebb, az elsőt a férjem választotta a másodikat én. A fiú névvel mindíg hadilábon álltunk,de mind a kétszer Szabolcsot mondtunk. De persze én mindíg is bíztam benne hogy csak lányaink lesznek.....én nagyon lány párti vagyok. De van 2 keresztfiam :) és imádom őket!

Kép
Kép
josi

Jaj most látom csak......Enahmánál jön a baba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: szorítunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Várjuk a híreket!

Kép
Kép
josi

Enahma hajrá! Nagyon szorítúnk, remélem, hogy estére már a kezedben tarhatod a kisfiad!
Vendég

Szorítunk :D
Kép
Vendég

enahma kitartás. És persze Árminapukának is!!! Neked sem könnyű most!!! Bennt leszel a szülésnél? Mindegy mikor jelentkezel,csak jelentkezz,tudósíts,hogy vannak-mostmár biztos hamarosan külön!!!

Hú,Szabolcs...mindig is nagyon tetszett ez a név,csak nálunk sztem furán nézett volna ki:Szabó Szabolcs :)
Pedig nagyon-nagyon tetszik!!!
Nélunk ha Eliza fiú lett volna,fogalmam sincs,hogy hívnák,mert szinte nem is gondolkodtunk fiú néven. A Kristóf az tuti volt :D
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?