Sziasztok csajok! Vagyok ám néha olvasgató üzemmódban, de el vagyok havazva a tanulással
Most is csak egy picit vagyok, aztán megyek úgy csinálni, mint aki tanul.
Emma! A tortarecit nem felejtettem ám el, amint tudom írom!!
Névválasztás: Nálunk a Dániel kezdettől fogva nagyon tetszett mindkettőnknek, sőt én már évekkel Dani születése előtt eldöntöttem, hogy ha egyszer lesz egy fiam (kettő is lett
), akkor Dániel lesz a neve. Nem is volt belőle vita.
Aztán mikor kiderült, hogy a második gyerkőc is fiú, akkor bajban voltam, ő már nem lehetett Dani
Lázas utónévköny-bújás kezdődött, persze párom állandóan csak legyintett, hogy még ráérünk a névvel
. Aztán megmondtam neki kerek-perec, hogy akkor Dominik lesz a babóca, nekem ez a név tetszik. Neki is tetszett (főleg az a tény, hogy nem kellett átolvasnia az utónévkönyvet
). Aztán mikor megszületett Domi, és már minden papírt kitöltöttek a születési anyakönyvi kivonathoz, akkor kitalálta, hogy legyen a második neve Szilveszter, mivel szilveszterkor született, és ez így tök bulisan hangzik. Hát én meg mondtam neki, hogy nem bulis nevet akarok adni a gyerekemnek, én sem kaptam meg a Zoltán nevet második névnek, csak azért mert Zoltán napon születtem (pedig milyen bulis lett volna, mi?
)
Moni! Nem bántásként, de a Bendegúz névről nekem egy kicsit lökött ismerősöm (nem akarok csúnyábban fogalmazni, bárki láthatja, és magára ismerhet
) gyereke jut eszembe, és ezért nem tetszik. A Mirkó az tetszik
Ha meg hagyománytisztelő vagy, akkor a másik neve is megvan a babának
Nálam kikötés volt, hogy a mi neveinket nem kaphatják a gyerekeink, nekem nem tetszik - én is "használt" nevet kaptam, nem szeretem...