Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nyuszimanó: nem, a Donátot most teljesen kilőttük Kép
Alapvetően jól vagyok, de szép lassan kezdem magam terhesnek érezni Kép Én nem érzem ennyire a mozgását, mert egyrészt a mellső falon van a lepény, másrészt kicsit több a magzatvíz is az átlagosnál. Az uh-on volt egy nagy mozgása a babónak, amin a doki is meglepődött, de én semmit sem éreztem belőle. De már sehogy se jó feküdni lassan.

cory 31+5

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Andi,
Lucának boldog szülinapotKépKép!

Cory,
szia itthon!Kép AlbertKép vagy ZsomborKép.

Szila
Szila

Sziasztok!

Csak jelzésszerűen írok, hogy hazajöttünk.

Lucának nagyon boldog 2. szülinapot kívánunk!KépKépKép

Peti is hisztizsák, 2-3 hete iszonyúan anyás is lett, úgyhogy semmit sem pihiztem anyukáméknál, pedig anya szabit vett ki a hétre. Ráadásul megint rengeteget szopizik. Ez van. Én sem tudom, mit lehet tenni a hisztiző gyerkőccel.Kép Ált. kiabálok, de aztán igyekszem mérlegelni a helyzetet és normálisan megszólalni. Nagyon embertpróbáló dolog ez. Peti sem hall meg semmit, ha nem akar és ez borzasztóan idegesít.
Márti
Olyan jól leírtad, hogy bizony hiányzik az olvasás meg minden saját dolog, amire régen volt időnk. Ilyenkor arra gondolok, hogy ha nyugdíjas leszek, lesz rá időm. Anyukám azonban rávilágított, hogy ő már most sem nagyon tud olvasni, mert ahogy örgszik, egyre hamarabb elfárad a szeme.Kép Na befejezem, mert kezd szómenésem lenni.

Menta
Nagyon gratulálok és szorítok nektek!Kép

Mi holnap nem tudunk talizni, de mielőtt mindenki dolgozna meg szülne, össze kéne még jönni akár egy másik napon is.

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

hazajöttünk mi is. Nagyon jól éreztük magunkat. Hanna mindnekit levett a lábáról. rengeteg új szót is tanult és olyanokat is mondotta miket nem is tanítottunk nekiKép

Márti! Nálunk is hatalmas gond a hisztizés. Hanna olyankor harap és csíp is, ha elviszem valahonnan vagy nem kapja meg amit kért. Kitartás!

Gorsi, Cory! Üdv itthon.Kép

Csatlakoznék Gorsihoz tali ügyben, mert holnap el kell vinnem Hannát az orvoshoz, még mindig köhög, és félek, hogy 1 hét múlva nem engedik bölcsizni és az elég húzós lenne. De találkozni meg nagyon jó lenne még valamikor.

Tikk

Ja, és Cory az Áron és Zsombor elég tutiKép
tikk

Cory!
Szerintem meg Zalán Kép Csak hogy ne legyen olyan egyszerű!

Akkor holnap szigetelünk?

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Akkor mikor lesz tali? Melyik nap lenne jobb a többségnek? Hol lesz a tali?

Márti:????? Hogy vagy? Tudtál pihenni?

Cory: Áronra szavazok! És ha mégis kislány, akkor mi lesz? Volt már ilyen...Kép

Nyuszimanó: Hol fogsz szülni és hány napig leszel kórházban? Ott kell külön fizetni a dokinak? Eldöntöttétek már a pici nevét vagy vártok ti is 2 hetet, mint a finnek? Lesz külön szülésznőd, vele milyen nyelven fogsz beszélni?

Hiszti nálunk is van, mostanában nagyon rossz alvó Dorka, szinte 2 óránként felébred, jön a 16. foga. Összesen hány foguk lesz, mikor kell kijönnie az összesnek?

Norci: Te írtad, hogy ti kevés húst esztek? Tudnál küldeni pár receptet az emailemre, ha van időd, vagy csak linket, ahonnan Te szoktál főzni, mert a férjem is átállt a húsnélküli étkezésre és nem tudom, mit főzzek. Persze Dóri meg csak húst hajlandó enni vagy tejterméket.

Tegnap lemértem Dórit és május óta 4 cm-t nőtt, így 81 cm magas a kisasszony, de továbbra is épphogy 10 kiló.

Molylepke ellen mi hatásos? Adjatok tanácsot megőrülök tőlük és nem tudom kiírtani őket, pedig már mindent kidobtam, amiben tanyáztak. Kép

Nincs mostanában valamelyik anyukának itt az osztályban szülinapja? Úgy emlékszem tavaly többen írták volna, hogy augusztusban vagy szeptemberben ünneplik a szülinapjukat.

üdv: zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Mi is hazajöttünk a nagymamázásból.
Luca nevében is köszönjük mindenkinek a szülinapi jókívánságokat!Kép
Sajnos a szülinapi buli nem sikerült úgy, ahogy terveztük...Kép Szegény Luca pénteken már be is lázasodott, pedig előző este a dokinéni azt mondta, már semmi baja. Tegnap is egész nap 38 fok körül volt a láza. Ma szerencsére már jól volt, a láza lement, nem köhög, csak egy kicsit folyt az orra.
A maradék ünnepi hangulatot is hamar elrontották a szüleim... Zsófi elkezdett hisztizni, mert nem játszhatott a babával, amit Luca kapott, sírás, veszekedés, és minden volt, csak jókedv nem....
Lehet, hogy a héten rendezünk Lucának csak úgy egy pót-szülinapot.
Zsófi mostanában elég nehezen kezelhető, nagyon akaratos, és nagyon érzékeny, megviselte a sok változás... Nagyon nehéz vele. Ezt a szüleim (főleg az anyukám)nem igazán akarják megérteni, csak azt hajtogatják neki, hogy rossz vagy....

Tali ügyben én is azt mondom, hogy nagyon jó lenne valamikor, de holnap még én sem merek elindulni, még véletlenül sem akarunk senkit megfertőzni.
Nem lehetne mondjuk csütörtök-péntekre átteni?

Márti, Cory és a többiek!
Teljesen megértem a panaszotokat. Nekem is vannak nehéz pillanataim, amikor nem tudom, mit csináljak... Én sem vagyok a legjobb formámban, és tudom, hogy Zsófi sem jókedvében hisztizik és ellenkezik állandóan. Luca hisztijét sokkal egyszerűbb kezelni, ő nem olyan kitartó, és könnyebben megmagyarázom neki, hogy azt miért nem szabad, vagy elterelem a figyelmét. Zsófi keményebb dió, ráadásul igen hangos is, amit sokáig nehéz elviselni. És ha mind a kettő rázendít....
Bővebben most nincs időm válaszolni, Zsófi még nem alszik.

Cory! Én is a Zsomborra szavazok!Kép (Ha már nekem nem lehetett ZsomboromKép)

Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Edit: csak 4 napig voltunk Ausztriában, ill. abból is 2 teljes nap volt az utazás Kép De jó volt így is! Zebda tök jó Kép

Andi: Lucának nagyon boldog 2. szülinapot kívánunk Tomival együtt!!! Hihetetlen, hogy így öregszenek ezek a gyerkőcök Kép

Zsuzsi: ma kaptunk Julitól 1 nagyon vidám sms-t, voltak aquaparkban, napozott és jól szórakozott.

Laura: Bregenz Kép Toncsi forgás Kép Kép Kép

Nyuszimanó: rendetlenség - nálunk főleg a nagyok nem bírják a kupit, pedig ha tudnák, milyen egy IGAZI rendetlenség... Szerintem nálunk nincs is nagy kupi Kép
Rebi: genetika Kép legalább az eredmény jó lesz !!!

cory: jaj, de jó, hogy megint itthon vagytok Kép 1 szavazat Zsomborra Kép

Dzsili: apa is megkapta a férget Kép Elég nehezen tudta csak kiirtani. Mivel minden percünk be volt osztva Ausztriában, meglepően jól bírtam Tomi nélkül az életet. De esténként nagyon hiányzott...

Tomi új szavai: busz, tótó =autó, hogy csinál a ló kérdésre prüszköl. Folyton autózik Kép Szerintem osztályon belül alakíthatnánk egy hiszti-csoportot, mi alapító tagok lettünk Kép Tomi is tudja, kihez mi tartozik, azaz kié a pohár, autó, szoba, stb. Ja és végre elérte a 11 kilót!!!

Ma apa egész délelőtt szerelt!!! A gyerekek fürdőjébe törölközőtartókat, akasztókat, zuhanyfüggönytartót+függönyt, WC-be pótpapírtartót. Naggggggyon megdícsértem Kép
Viszont tönkrement Tomi IKEA-s jó kis padkája, amiben a játékait tartjuk Kép((( Danié és Julié jó, ez meg egyszerűen szétjött a rugónál. Apa szerint passz Kép
Zsófi tegnap/ma Pilisvörösváron volt búcsúban, sokat táncolt és ma délben jött haza Kép Csak azért írom, hogy tudjátok, mi vár még rátok Kép Kép Kép

Jó éjt és pusz: bogancsiék

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Na mikor lesz tali?

zsu
zsu26

Márti
Szerintem ebben a korban vannak, egyszer idegtépően rosszcsontok máskor meg igazi kis tündérek, ezzel csak az a gond, hogy mindig valamilyen korban vannak! Kép

Fel a fejjel mindegyőnk úgy van ezzel, hogy időnként tele van a hócipőnk, sőt még mérgesek is vagyunk, rájuk is, magunkra is, de hidd el nem te, rontottál el valamit egyszerűen, csak próbálkoznak.

Talán tényleg szüksége lenne rád, amíg a kicsivel vagy /eteted/, talán tényleg figyelemfelhívás, de azok a gyereke is tesz, akik egyedül vannak, vagy nagy tesójuk van/mint Napocsnak, aki szintén zenész/ és az anyukájuk éppen mást kénytelen csinálni /főz, takarít stb./!

Szerintem egyszerűen kíváncsiak!Kép
Tudják, hogy nem szabad hallották, hogy mondtuk nekik, no de mi van, ha nem fogadnak szót?
Ezt mind ki kell próbálniuk.
Egy részt, mit szól a felnőtt, ha nem azt csinálják, amit mi akarunk, más részt mi lesz, ha pl. kiborul a liszt, széttörik a tojás, leesik a pohár. Nekünk ez természetes de ők még nem találkoztak vele.

Hogy ez roppant bosszantó, amikor jó ideig takarítunk utánuk, és az idegeinkre mennek vele néha? Kép
Naná, nekem is.
Ez meg egy normális reakció tőlünk.

Kezd kialakulni, határozott ÉN tudatuk. Amihez hozzá tartozik, hogy az akaratukat szeretnék érvényesíteni ennek egyik kiváló eszköze a hiszti. Bármilyen aranyos és kedves gyerkőc is, alapjáraton ez is előtör néha, aztán hogy meddig tart……?

Szerintem az a legjobb, ha ahogyan írtad is, egy ideig külön mész tőle a másik szobába, ahol nem tehet kárt magában vagy fontosabb tárgyban, persze legalább hallótávolságra, vagy még jobb, ha azért látod is, és hagyod hagy, mérgelődje ki magát, közben te is megnyugszol.

Nálam az is bejött a kis fiamnál, aki iszonyú hisztis volt, hogy ő ugyan ütött és kiabált-hiszen dühös volt rám és nem mérlegelte mit tesz,- viszont nem kiabáltam vele és egyebek, hanem magamhoz öletem és mondtam neki, hogy mennyire szeretem, és nem haragszom rá.
Egy pici idő után sírva borult a karomba, mert hiába rám volt mérges megnyugvást is nálam keresett az Anyukájánál.

Persze azért én sem vagyok mindig ilyen megértő, de engem a nagyobbak hisztije jobban zavar és talán már megedződtem ebben ezért könnyebben, veszem, ha a lányom rosszcsontkodik vagy hisztizik. Én is rászólok, ennyi.
Vagy elviszem onnan és elterelem a figyelmét, persze nekem nem kell közben egy indur-pindurkával is törődnöm.

Tudom, hogy már unásig emlegettem, de ha még egy kicsit nődögél Vilka is és átalusszák az éjszakát végre mind a ketten, vagy a délutáni szundit sikerül úgy alakítani, hogy mind a ketten egy időben alukáljanak, akkor az estéidből lecsippentve sikerülhet olyan dolgokkal is foglalkoznod, ami kikapcsolódást jelent szellemileg is, legalább is én így tudom megoldani.
Éjszakai bagoly vagyok.
Ha van segítség, a párod vagy nagyszülők esetleg ebben a párosításban akkor legyél csak annyira „önző” hogy ne házimunkázz és főzz, hanem olvasgass vagy fessél, ami jól esik, még ha csak egy óra az egész, akkor is több mint a semmi.

Különben nagyon megértelek időnként rendesen tele tud lenni a Kép amikor tehetetlen dühömben a nagyobbakat tolom le minden féle csipp-csupp dologért, ez van emberek vagyunk.
És hogy hogyan lehet elviselni?
Ez jó kérdés, ha megpróbálod az ő szemével nézni a dolgokat, és az ő eszével gondolkozni, azt hiszem megértőbb az ember.

KépDzsili
dzsili

Sziasztok!

Na, ahogy a topicot nézem, holnap nem indulunk neki a világnak.
Nekünk a héten a csütörtök lenne az igazi, ha más napról van szó. A helyszín nagyjából mindegy, valahogy csak megoldjuk.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat! Kép Bár, hasznosítható ötleteket továbbra is várok, mert abban még nem dúskálok Kép A rácsapást én nem tartom jó módszernek, ezért (amíg csak bírom - de remélem, kitartok) nem fogok rácsapni - így az kilőve! Kép Az indokaimat most nem fejteném ki Kép Egyszer már megtettem tavaly vmi olyasmi című topikban, hogy "olyat tettem, hogy magam is megbántam" - vagy vmi hasonló - ha vkit érdekel, megkeresem, ill. szívesen elmondom, vitázok, stb. - de felkérés nélkül nem szeretnék most hosszan erről írni. Gondolom, mindenki megkönnyebbült - hurrá! KépKépKép
Egyelőre nálunk a szépen ill. már hangosabban való rászólás, néha kiabálás Kép, a szobába beküldés, a kétszázadszoriselviszemonnan, ha nagyon kiborulok, a sírás a "módszerek". Sokat gondolkoztam ezen, főleg, miután leírtam és válaszolni kezdtetek. Biztos, hogy Árminnak néha rossz, hogy az eddigi napi 24 óra helyett most kevesebbet foglalkozom vele, de azt hiszem, alapvetően nem féltékeny Vilkára (egy-egy konkrét szituációt leszámítva): reggel elsőként őt keresi, ha csak fél órát is nélküle töltünk egy szobában (vagy ő mással a parkban pld), akkor keresi, néha sírva is, úgyhogy Vilkát még alvás közbenm is meg szokta nézni, simogatja, odahordja neki a játékait, könyveit, minden hozzánk jövőnek megmutatja Vilkát, ha szopizik, mindig mondja a melleimre: abbúl (Kép) te (vagyis Ármin), abbúl Vlikababa - szóval, szerintem abszolút elfogadja, hogy Vilka baba a miénk, velünk lakik, szeretjük és ő is szereti Kép Sajnos, én türelmetlenebb vagyok, mint voltam Kép És ez sajnos leginkább Árminon csapódik le: Vilka (szerencsére) még túl kicsi ahhoz, hogy vele veszekedjek, Ármin pedig nagyon szeretne mindent megismerni, megnézni, megfogni, kipróbálni. Az agyammal belátom, hogy nagyon nagy kísértést jelentenek neki az érdekes dolgok, nagyobbat sokszor, mint az én "nem szabad"-om, főleg, hogy sokszor magyarázat nélkül mondom. Persze, a magyarázás sem old meg mindent KépKépKép Azt, hogy az ajtót melyik 1000 ok miatt nem szabad csapkodni, már nagyon jól ismeri! Csak épp olyan klassz hangja van, mikor kiszakad a tokjából... KépKépKép De mikor látja, hogy szomorú és dühös vagyok, amiért becsapta az ajtót, igazi, őszinte megbánással jön oda puszit adni és mondja, hogy ajtót jem - csak fél óra múlva ismét ott az erős csábíííítás Kép És tudom, hogy ilyenkor kéne figyelemelterelni, más, kreatív, alkotó, stb-vel ... de nemcsak szopi közben nem megy, hanem sokszor örülök, hogy élek és nincs erőm klassz dolgokat kiötleni neki Kép Biztos, hogy az is baja, hogy nem jut le mindennap a parkba - de nem tudom egyedül levinni őket Kép
Ma anyukámnál voltunk, ott ő szinte egész nap csak Árminnal foglalkozott Kép, én meg Vilkával Kép, András meg végre kialudta magát - és most nagyon jó minden Kép Leszámítva a házimunkát Kép, amit hétvégén nem végeztem el, hogy minél többet legyünk együtt, de amit el kell végezni, ha máskor nem, a hétköznapokon, mikor egyedül vagyok velük... kicsit ördögi kör, nem? Jaaa! És ma újabb 50-60 oldalt olvastam el a bnévnapi könyvemből KépKépKép Karácsonyra végzek is Kép

Cory! jó, hogy itt vagytok és jól vagytok! Kép (egy szavazat a Lőrincre Kép)

Andi! szülinap+egyebek: Kép de küldök helyette KépKépKép-ket!

Mi talizni nem tudunk menni Kép, majd gondolunk rátok! Az Orczy kertet most nem javaslom, mert iszonyú por van a szárazság miatt, baromi szemét a koncertek miatt és még tart a napközis tábor a játszótéren Kép

Rebi! EZ a dokijárás-TB-stb úgy meg tudja nehezíteni a babavárást Kép DE mennek a drukkok, hogy minden rendben legyen KépKépKép

Elküldöm, aztán írok még majd, ha tudok Kép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Dzsili! KépKépKép

Márti++
márti

Sziasztok!Kép

Andi
Szomorú hogy nem sikerült a szülinap úgy ahogyan szerttétek volna, a pót szüli jó ötlet ilyet mi is szoktunk.
Azt a legkönnyebb ha a nagyszülők ledorongolják a kicsiket hogy milyen rosszak ahelyett hogy átéreznék cseppet miért ilyenek.
Tudom ez nálam azóta áll mióta gyerekim lettek, hiába magyarázom nekik.....és nekünk milyen roszul tud esni.Kép
Sok-sok gyógyi Lucának hogy a maradék bacik is lelépjenek!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Bogancsi
Egy piros pont férjnek, gratula Tomi új szavaihoz és a 11 kilójáhozKép/nekem egyik képen sem tünt soha soványkának, miért a végre szócska?/ !

Zsuzsi
Molylepkére: levendula ha jól emlékszem.
De lehet kapni háztartási boltokban risztót amit be kell tenni a szekrénybe többféle is van!
Dorkának a fogacskákhoz KépKépKép és az alváshoz KépKépKépKépKépKépKép küldünk Napoccsal vigyorikat!
Napsit is lemértem 83 cm és 11 és fél kiló.

Laura
Áááá nem park olyan 1000 négyzetméter lehet.
Napocsnak is van zsírkrétája, szerintem nem olyan korai már nekik. Előbb utóbb úgy is neki állnak rajzlni valamivel, legfeljebb később dekorálják ki a falat és a bútorokat.
Nagyon sok helyről takarítottam már le a "rajzait" a művésznőnek pl. bútorok, hűtőszekrény, és hát vannak freskóink a ház különböző részein Napocs magasságban!Kép

Tikk
Hannának köhögés elleni gyógyik röpennek! KépKépKépKépKépKépKép
Ha lesz időd írjál kicsit bővebben magatokról!

Gorsi
Szia!KépKépKép
Ilyen a szómenésed?
Pedig én szívesen olvasom hogy mi újság nálatok, hogy éreztétek magatokat, Petivel?

Cory
Üdv a fedélzeten, KépKépKépén nem szavazok névre úgy is ti döntitek el!Napocs Kende lett volna./Nem túl gyakori és még rövid is, persze nem feltétlenül tetszik mindenkinek/
Napocs is imádja a ventillátort kapcsolgatni,és ugyebár ne is tiltott gyümölcs.
Gratula Balu dumcsizásához!KépKépKép
Nálunk még egy módszer jól jött ha azért ment a hiszti mert valamit szerett volna megkapni. Felajánlok neki két-három olyan dolgot amit megkaphat és hogy válasszon.
Ebben az a jó hogy nem megtiltok neki valamit hanem felajánlok egy játékot hogy válasszon, tehát döntsön, vagyis úgy érzi az ő akarata érvényesül.

Szilvi
Jó pakolászástKépKép /vagy ilyen nincs?/, biztosan vacak nekik ha nem lehetnek annyit kint és szaladgálhatnak mint szeretnének.

Nyuszimanó
A rend:
Az valamiféle elvont fogalom lehet, ami kizárólag olyan építményekben fordulhat elő, ahol gyermekek csak mutatóban vannak jelen.
Egyszóval én csak próbálok uralkodni a káoszon.
Nálunk a lakás minden helységében vannak játékok, hiszen a fürdőben a fürcsizéshez hsználatosak várják az esti bevetést, a konyhában leányzó főzősei /és egyebek/ ugyanis ő is főz velem, a nagy szobában alszik és kicinek itt volt külön válsztva /néha most is/ a nagy fiuktól ha olyannal foglalkoztak amivel neki nem lehetett, a gyerekszoba meg....Kép

Rebi
A Genetika Kp. tipikusan magyar egészségügyi intézmény sajnos!KépKép
Hová mentek végul is a 12. heti UH-ra?

Norci
Napocs is szokott ilyen cicizést csinálni mint amit írtál, nem harapdál csak játszik kiköpi egy kicsit vissza még puszilgatja is. Én rászoktam szólni és elveszem tőle. Ő sem tudja valahogy eldönteni hogy abba hagyja- e a szopit vagy ne, akar is szopizni nem is, mert már nem táplálkozás neki, egy bögre kakaót többre tart!KépKép

Jó éjt!
Dzsili
dzsili

Márti
Én sem tartom jónak a rácsapást,mert nem hiszem hogy érti.
Pl. ma az apja idétlenkedett velük , végül is elszabadult a játék és rá csapott az öcsi fenekére. Na innentől Napocs mindekinek neki ment alig tudtam meggyőzni hogy ne csinálja mert fáj és apa szereti a Mátét csak rosszul sült el stb.Az összes baba megkapta a magáét olyan elkeserítő volt.
Én sem vagyok szent.De nem hiszem hogy ütni kellene abból az jön le hogy ha gondom van így oldjam meg.
Az én fiaim is kaptak már egy-egy fülest mert nagyon elszaladt velük a ló, vagy ragadtam meg határozottan a kezüket hogy most már elég, de nem ilyen picinek.
Nagyoknál sem helyeslem de előfordult hogy kiborultam bevallom őszintén.
Én viszont bocsánatot kértem mer hiszem hogy megértik hogy nem bántani akartam őket, ők se tegyék másokkal, csak tehetetlen dühöm fordult ellenük amit a viselkedésük okozott.

Én nem szeretnék senkit elítélni vagy megbántani, mindenki úgy viselkedik és neveli a saját gyerkőcét ahogyan azt jónak látja. /Persze ésszerű határok között, de itt azért nincsenek szadista meg elhanyagoló szülők, köztünk /

Dzsili
dzsili

Töltöttem fel képeket az Ismerjük meg egymást/KépNapsugárKép topicba új képeket rólunk!Kép

Na most már megyek aludni.

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

<font color="ff0000">Luca!
Boldog 2. szülinapot!</font>

Enikő!
Üdv köztünk! Az alvás dologban Laurához hasonlóan szerintem is felszinesen aludhat Bogi.

Laura!
Ez igen! Nagyon ügyes Toncsi!Kép

Márti!
Kép Én még többgyermekes tapasztalatok hiányában nem tudok tanácsot adni. Viszont az utóbbi néhány napban Zsani is olyan hisztis és akaratos lett, hogy nem is ismerek rá.Kép Ha valami nem úgy történik, ahogy ő akarja elkezd toporzékolni és ilyenkor hozzá sem lehet érni. Fogalmam sem volt, mit kezdjek a helyzettel, mivel az odacsapással nem hiszem, hogy bármit el tudnék érni és nem is szeretném ezzel büntetni. Így bevizesítettem a kezemet és lespricceltem az arcát: jól meglepődött és abbahagyta a hisztit, majd odabújt hozzám bocsánatot kérni(?). Néhány alkalom után márcsak annyit kérdeztem, hogy "lespricceljelek?" és fejét rázva odabújt hozzám. Azt nem tudom, meddig válik be ez a módszer...

Rebi!
Együttérzésem a genetikai miatt! Én is hasonlóan jártam, igaz 1 héttel korábban. Szó szerint kb. 5 másodpercenként nyomkodtam az újratárcsázást, mire véletlenül nem volt foglaltKép, majd a Zsaninál már megjegyzett melléket tárcsáztam és nem akarták felvenni a genetikán csak kb. a 10-15. csörgésre.Kép A nővérem is épp pénteken telefonálgatott és csak 12 előtt néhány perccel sikerült végre felvenniük a telefont.Kép A dokim nekem is mondta, hogy időben jelentkezzek be, de én tudtam, hogy csak a 18. héten foglalkoznak velünk.Kép Persze időpontot adnak, de attól teljesen függetlenül hívnak be, legalább 3-4 óra, amíg végre sorra kerül az ember...mi 25.-ére kaptunk időpontot és viszem a videókazit is.Kép

Cory!
Örülök, hogy már van több fiúnevetek is! Tényleg, mi van ha mégis kislány lesz?

Edit!
Köszi, jól vagyunk!Kép A Kismanónk múlt héten elkezdett mocorogni, bár csak "udvariasan" bökdös és nem csinált Zsani-féle bukfencet.Kép Szóval elejétől fogva teljesen más ez a terhesség, de most a hasam 2-3 nap alatt jól megindult.Kép

Pussz
Szilvi + Zsani + Kép
sztigris

Sziasztok!

A csütörtöki tali jó ötlet, ma nekünk se lett volna jó.

Off. képzeljtéek híztam a nyáron két kilót, elértem az 50 kilós határt, mehetnék már vért adni Kép Sajna az eloszás nem az igazi Kép

Dzsili!
Köszi a szopis hozzászólást, valószínú tényleg abból adódik, hogy még nem döntötte el, hogy kell vagy nem kell a szopi Kép

Andi!
Lucának gyógypusizk és egy jól sikerült pót szülinapot kívánok!

Hiszti ügy: Vili akkor hisztis ha fáradt, kiborító volt most a játszótéren is üvöltött, amiért nem hagytam beleenni a mások chipsébe, káposztás fornettijébe, stb. Hazajöttünk és alszik is, szóval sok múlik ezen.
Ha semmi nem jön be, akkor mászkálunk mindenfele ami érdekli Vilit, olyankor lehiggad.

Olvasás: én is este szoktam, vagy ha látom, hogy Vili leköti magát egész jól egyedül akkor két-három oldalt lopva. Főzés általában, ha Vili alszik akkor oldom meg, ha ébren van, akkor meg ő is főz velem, kavargatja, kóstolgatja, meg van hogy feladatot is adok neki, pl. múltkor jó mély edénybe tettem vizet és kértem, hogy mossa meg a krumplikat, majd tegye át a lábosba és annyira élvezet Kép Valahol az is egyfajta önmegvalósítás, hogy az ember tanítgatja a gyerkőt, meg leköti a figyelmét. Ezt kifejezetten élvezem.

Rácsapás: eleinte próbáltuk, mi is a a "dádá"-t, bár inkább csak mondtuk, mint tettük, Vili ha nem szabad dolgot csinál már mondja is, de nem igazán alkalamazzuk, Márti akkor tök jól leírtad, hogy miért feleslges, nem csapok akkorát, hogy fájjon, így játéknak veszi. Alapvetően nem is értek vele egyet, viszont szvsz. vannak dolgok amit muszáj bütetni, ami az életéről szól, pl. konektorozás, úttestre szaladás stb., remélem nem lesz rá szükség, de a "keményebb" büntetéseket ezekre kell tartogatni.

Nálunk volt egy nagyon édes törtétnet múltkor, meguntam hogy Vili ledobálja az etetőszékből ami nem kell neki, főleg hogy az étkező mellett van a bejárat, ha nincs időm összeszedni hordjuk szét a lakásban a folyosón, stb, meg különben is. Szóval
rászóltam szép szóval, csakazért is csinálta, többször elmagyaráztam, hogy miért ne, no még folytatta, majd a poharát is ledobta, no ekkor már kiabáltam és apa is rászólt nagyon szigorúan, hogy "Vili mit csináltál, szégyelld magad", mire Vili majdnem sírt és mondta, hogy "dádá" és oylan pofit vágott, mint aki tényleg nagyon szánja bánja amit tett. Mi alíg bírtuk ki röhögés nélkül a végén, de muszáj volt Kép Azóta nem is dobál.

Zsuzsi!
Hú még Dzsilinek is adós vagyok receptekkel. Különösebb linket nem tudok, szakácskönyvet se, álatlában kútfőből csinálom a dolgokat. Egy-két ötlet: húsnélküli rakott zöldségek, pl. rakott zöldbab (zsemlemorsza, párolt zöldbab, főtt tojás, sajt tejföl, só és sütő), padlizsánkrém, sajtkrém, tojáskrém, tejfölös túró, rántott zöldségek (pl. padlizsán, patiszon, karfiol), pirított zöldségek (Ahhoz Dórinak píríthatsz húst is), saláták abból is csinálhatsz magadnak és Dórinak húsos változatot is (pl. csirkemell saláta), besameles zöldségek. Zöldséglevesek zellerkrém, zöldborsó, karfiol, karalábé, zöldbab, stb. Rakott krumpli (kolbász nélkül) helyette sajttal tejföllel (bér én a kolbászosba is teszek). Tojásos nokedli, sztrapacska juhtúróval, káposztával. Paradicsomos krumpli, Gyümöcsszsószok., főzelékek, amihez Dórinak és magadnak szintén csinálhatsz virslit, pörköltet, stb.-t, párodnak adhatod főtt tojással. Lecsó rizzsel, vagy tojással. Zöldséges rizottó, stb. Most ezek jutotak eszembe.

Sziasztok

Norci
norci

Sziasztok!

Én írtam a rácsapást, de én nem a hisztinél alkalmazom, hanem mikor valami veszélyeset csinál (pl. konnektorozás). Ha nem akarja megérteni, hogy ez veszélyes és hagyja már abba. Bármennyire is elítélik sokan, nálunk hatásos, nagyon is tudja, hogy ilyet többet soha sem szabad csinálni. Jobb, ha én adok neki kisebb fájdalmat (bár egy kézre csapás, nem hiszem, hogy annyira fáj, hiszen csak jelzésként csapok rá, hogy ez már túlzás), minthogy megrázza az áram vagy megsüsse az ujjait a sűtőnél.
Nem találok semmi rosszat, abban ha valaki bizonyos esetben nem talál más megoldást, mint a rácsapást. Pl. én kicsi koromban minden egyes reggel a kakaót direkt kiöntöttem, hogy az anyámat idegesítsem, puszta mókából, persze anyám próbálkozott mindennel, szép szóval, magyarázgatással, de a vége mindig az lett, hogy kuncogó mosollyal direkt anyám orra előtt kiöntöttem a szönyegre a kakaót. Egyszer elege lett ebből és kaptam egyet a kezemre, utána sosem öntöttem ki...
Én tudom, hogy olyan fajta vagyok, akinek néha jól jön egy pofon, mert akkor kijózanodok és nem csinálok butaságot, nem hergelem be magam. Éppen ezért nem is haragszom arra, aki éppen ezt a kijózanítást magára vállaljaKép
Annak ellenére, hogy Dórit ebben a szellemben nevelem, most is éppen egy egész ragasztó szalagot szedett szét és az egész lakás tele van szalaggal. Erre természetesen nem rácsapással válaszolok, hanem együtt rendet rakunk. Nem a világ felfedezését szeretném meggátolni, hanem azt hogy magában és másokban ne tegyen kárt és tudja, hol van a határ (pl. nálam, az anyjánál). Továbbra is azt godnolom, hogy egy leszídás után, ha nekem igazam volt, nem szabad a gyerektől (esetleges lelkiismeretfurdalás miatt, hogy túl kemény voltam) bocsánatot kérni, mert azzal az egész nevelést rombavágom, de azt mindig mondom, anya és apa mindig szeret téged, de ennek ellenére ezt nem szabad csinálni.

Márti, mindig is csodáltam a türelmedet és a jó természetedet. Én erre nem vagyok képes. Ami nálad lehet, hogy belefér a világot felfedező kategóriába, az már nálam lehet, hogy rosszaság, amire bizony szegény Dórikám kap egy kis leszídást. Szerintem addig nincs gond a büntetéssel, amíg a gyereket boldognak, kiegyensúlyozottnak látom. Ha jobban megviselné egy leszídás, akkor biztosan változtatnék a módszeremen. Az egész a gyermek jellemétől függ, van, akinek elég egy szigorúbb hangnem, van akinek, pedig bizony oda kell csapni.

Tali akkor csütörtök és hol?

Dzsili: ha Dóri alszik, megnézem a fotókat!

Üdv: a rettenetes Kép Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Hát, magunkra maradtunk... A hétvégén épségben visszaadtam a fiúkat a nővéremnek, azóta akkora a csönd nálunk, hogy az már szinte elviselhetetlen. KépKép Ráadásul még Lacikát is el akarták vinni magukkal, még jó, hogy a legkisebb testvérük (4 éves) hallani se akart róla. Kép Lacika azóta is örökké őket keresi, úgy sajnálom, olyan kis bánatos. Kép Rengeteget tanult tőlük, persze nagyobb részt olyan "komoly" dolgokat, hogy ha az autóra azt mondja, hogy brüm-brüm, akkor a repülőre ne ugyanezt mondja, hanem azt, hogy brrrrüüüüüüümmmmmmmmmmmmmmmm. Kép Ja, és hirtelen rengeteget nőtt! Nem tudom írtam-e, vagy csak Anyának keseregtem el, hogy az elmúlt fél évben összesen nem nőtt Lacika 1 egész cm.-t. Amikor a fiúkat hoztuk el, akkor is megmértük Judinál, és a 81 cm.-t is csak egy kis jóindulattal érte el. Az 1 éves státusz vizsgálatkor 80 cm. volt. El se hittem volna, hogy nem mérési hiba, ha a ruháin is pontosan ez nem látszott volna. A 80-as bodykkal húsvétkor már alig mertem elindulni 1 hétre Anyáékhoz, mert annyira pont passzosak voltak, hogy attól féltem, hogy a hét végén már nem fogom tudni ráadni őket. Ugyanazok a body-k 2 hete még simán jók voltak rá. Viszont tegnap rányitott az Apjára a WC-n. Hoppá, mióta éri el Lacika a kilincset?! Gyorsan megmértük, 84,5 cm volt! Kép Azért az vicces, hogy a tavasszal pont méret hosszú ujjú body-kat majdnem őszig tudta (volna) hordani, most meg rögtön 2 mérettel kell nagyobbat vennem?! Kép

Laura! Nagyon más ám +2 nagy, mint egy kicsi meg egy pici! (De azért köszi a gratulát! Kép) Ők már megmondják, hogy mi a bajuk, és mit szeretnének, önállóan esznek és fürdenek, eltalálnak a hűtőszekrényig, és azt is megértik, ha pl. csúszik kicsit a vacsora. Ugyanakkor lakásszerte széthagyják a szennyes ruháikat, szemtelenül visszadumálnak, felhangosítják a TV-t, és pornográf oldalakat nézegetnek a neten. Kép Szóval egészen más... Kép Ja, és összekarcolták valamivel a monitort, nagyon pocsék lett, szivárványos csíkok futkároznak a szemem előtt. KépKépKép Nem tudom, lehet-e ezzel még csinálni valamit képcsőcserén kívül. Kép
Nem semmi, hogy Toncsi már át tud fordulni! Ezt nevezem! Gratulálok!!! Kép
Nekem is nagyon hiányzik a kertészkedés, de hát nekem nincs is kertem. KépKép Amikor hazamegyünk a szüleimhez, legtöbbször gyorsan lepasszolom szegény LAcikát, és belevetem magam Anyukám óriási kerjébe. Semmi más nem tud úgy kikapcsolni, megnyugtatni és ellazítani, mint ha 1-2 órát kertészkedhetek. Kép

Menta! Biztosan csak átmeneti az intim probléma, amiről írtál. A helyedben én is aggódnék a babáért, és ez azért eléggé blokkolhatja a vágyakat, pláne egy nagy adag fáradtsággal tetézve. Lacika alvási (illetve nem alvási) szokásai miatt ez nálunk is gyakran előfordult, amikor éjszakáról éjszakára 20 perceket aludtam csak, este a romantikázáshoz már se kedvem, se energiám nem volt. Márpedig egy előjáték közben elalvó asszony elég flusztráló lehet a férjének. Kép Nekem bevállt az, ha már az esti rituálék alatt arra gondoltam, hogy hű, mi lesz itt, csak aludjon már el a gyerkőc végre. Így gondolatban rákészülve már sokkal gördülékenyebb az ügy... Kép Ja, és (nekem) nem szabad azonnal ágyba bújni, ha Lacikát végre elaltattam, mert akkor K.O.. Viszont ha akkor még lezuhanyozok, kicsit teszek-veszek, akkor átlendülök az elálmosodási hullámvölgyön, és átmenetileg még ébren tudok maradni egy kicsit akár ágyközelben is... Kép

Nyuszimanó! Nálunk is olyan a lakás, "mintha játékbomba robbant volna". Kép Kicsit kiegészítve egyéb konyhából, fehérneműs fiúkból, szennyestartóból, innen-onnan szerzett kincsekkel. Kép A fél életemet pakolással töltöm, de nem hiszem, hogy el lehetne rekeszteni a rumlit egy helyre, mert Lacika csak ott szeret játszani, ahol éppen én vagyok. KépKép
Minden részvétem a tiéd a csoki tilalom miatt! Hú, hogy én mennyi kókuszos szaloncukrot ettem meg az utolsó hetekben! Kép Nem is tudom, mi lett volna velem, ha megtiltják. Tarts ki, az a lényeg, hogy a Babucival minden rendben! Kép

Enikő! Lacika is egyszer alszik napközben, egy jó nagyot ebéd után. Viszont őszintén irígyellek az önállóan aludni menő kislányodért. Kép Én biztosan nem avatkoznék bele, ha Lacika is ilyen kis ügyes lenne! Kép Az oviban meg majd úgyis ébren tartja délelőtt az, hogy semmiből nem akar kimaradni, amikor meg fekvés van, és csönd lesz hirtelen, akkor úgyis kiüti a fáradtság. Kép
Az meg, ha a megszokottól eltérőek a nézeteid, csak színesíti a társaságot. Kép

Edit! Lacika is odáig van a virsliért. Semmi hasonló formájút se lehet enni előtte, mert örjöngve követeli. Hármat is benyom, és még enne, ha kapna. Igaz, ő kenyérrel nem vacakol. Kép

Borcsa! Erről a mikkamakkáról írnál valami bővebbet? Érdekelne engem is, de a térképen nem tudtam kinézni semmit. Hol van pontosan, és milyen?

Márti! Időnként Lacikának is vannak ilyen rohamai, amikor végigdúlja a lakást, és minden namszabadot kipróbál, közben meg szikrázó szemekkel vigyorog, mintha tényleg remekül szórakozna rajta, hogy mindjárt felrobbanok. Bevallom, eg yidő után én üvöltözni szoktam, és bizonyos disznóságokért (pl. konektorozás) még az is kitelik tőlem, hogy a kezére csapjak. Maximálisan egyetértek veled abban, hogy ezek nem jó módszerek, de sajnos nem tudok jobbat. Kép Olyan szituációban, amikor ez megoldható, egyszerűen kirakom, ha már elviselhetetlen, és mondjuk főzök, vagy a fürdőszobában vagyunk. Felkapom, megszidom, kirakom az ajtó elé, és kicsukom. Ott üvölt egy darabig, azután sértődötten elvonul játszani, de akkor utána már nem tér vissza ahhoz a csökönyhöz, amin "összevesztünk". Pl. belenyugszik, hogy nem ihatja ki az öblítős üveget, vagy nem nyithatja ki a forró sütő ajtaját. Dzsilivel értek egyet, én is azt hiszem, hogy azért csinálja, mert kíváncsi, hogy mi történik akkor, ha mégis megteszi, amit nem szabad. Szerintem ha ilyenkor kedvesen és türelmesen elkezdjük a kedvét keresni valami érdekes elfoglaltsággal, azzal csak arra neveljük, hogy rosszalkodjon, ha unatkozik, vagy több figyelmet szeretne. Én pl. ha Lacika hisztiből, dühből üvölt, úgy szoktam tenni, mint ha nem is látnám, nem is hallanám. Maximum sajnálkozva megjegyzem, hogy látom, mennyire dühös, de ezt akkor se szabad, ha ilyen nagyon szeretné. Nagyon nem szeretném, ha olyan lenne, mint a Nővérem legkisebb fia, aki ha valami nem úgy van, ahogy ő szeretné, akkor fülsértő üvöltésbe kezd, amit Judi nem tud elviselni, és végül úgyis enged. Ha ez hetente 2-3 alkalommal fordulna elő, akkor is azt gondolnám róla, hogy hüm-hüm, de Gábor óránként 2-3 alkalommal adja elő, és olyankor az egész világnak őhozzá kell alkalmazkodnia, pl. a nagyoknak abbahagyni amit addig csináltak, és vele játszani, vagy az egész családnak hazaindulni, stb. nagyon nem szeretném, ha Lacika is ilyen lenne. Mázlista vagy Vilkával, hogy ilyen türelmes és alkalmazkodó! Kép
Jót vigyorogtam Anyósodon (bár sejtem, hogy te nem), mert Laci pont ilyen. Elkezdjük együtt nézegetni a frissen előhívatott képeket, és ő okosan kommentálja nekem, hogy Lacika eszik, Lacika fürdik, stb... nini, tényleg?!?! Kép Megőrülök tőle!!! Kép

Hű, már itt tartunk?! Jönnek a 2. szülinapok?! Kép

Lucának mi is boldog szülinapot kívánunk!!!

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Dzsili: csak azért VÉGRE 11 kg, mert sokáig nem gyarapodott és mindenki megelőzött minket Kép De soványnak 1 percig se volt mondható Kép Kép Kép A bölcsi előtt megynk majd a doktornénihez és leméretem mindenféle méretét. A mi telkünk is 1000 négyzetméter.

Szilvi: a bukfencek még hátravannak Kép

Norci: még jó, hogy ebéd után olvastam a kaja-soraidat; Nyamm Kép

Borcsa: hát, nem tudom Pesten esik-e az eső, de itt Telkiben kb. 40 fok van egy mililiter esőféle nélkül. Úgy látszik, Szilárd se tökéletes Kép

bilizés: tegnap nem is írtam Tomi legújabb kalandját a bilivel. Szóval épp engedtem a vizet a kádba és ráültettem a bilire a fürdőszobaszőnyegünkön (hogy ne legyen hideg a talpának) Tomit, de csak úgy, hogy mondtam neki, próbálja ki. Erre ő néhány másodperc után fölpattant, visszavitte a bilit a mosdó alá, visszarohant a szőnyegre és rákakilt! Szerencsére nem vesztettem el a humorérzékemet, így csak annyit mondtam neki, hogy ha lehet legközelebb a bilibe kérem a termést. Nem volt könnyű kimosni, mert újabban a sok gyümöcsltől gyakran van hasmenése, tegnap is ...
Most pedig odament a fürdőszobafüggönyhöz és közölte: papa, azaz papa szerelte tegnap Kép

A csütörtök lehet, hogy jó lenne nekünk is talizni; még szervezkedek egy kicsit Kép
pusz: bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok Lányok!

Örömmel tudatom veletek, hogy napra pontosan fél év után megújult a profilom... Kép

Csak, ha érdekel valakit... Kép

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!
Bogancsi! Azért írtam, hogy csak a Szilárd mondtaKépKépKép Itt Kelenföldön is csak hőguta volt, csapadék csak helyileg, amikor Luca kiborította a reggeli tejeskávématKépKép.
BMárti!
Mikkamakkáról bővebb: http://www.mikkamakka.hu/
Még mi se jártunk benne,csak itt olvastam, hogy a második osztály tart ott találkozókat pocsék időben.

Luca nagyon kipöttyösödött Kép Vagy az oltás, vagy a meleg.

Hisztire küldök antihisztimint KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép minden rászorulónak.
Luca is kezd belenőni: visít, szívfacsaróan brühög, összeszorított öklöcskékkel vicsorogva nyögdécsel - mikor mjut eszébe. Én meg igyekszem nem rötyögni és nem bedőlni. A Réka-hisztik rosszabbak, olyankor rendesen fel tud forrni az agyvizem. Jó receptem sajna nincs.
(Luca eddig tolerálta a gépelésem, folyt. köv.)
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Laura: végre!!!!Kép Nagyon aranyosak a gyerekek! Tényleg nagyon élénk mindkettő! Romola is mennyit nőtt és látszik rajta, hogy milyen kacér lányKép Antal pedig gyönyörű!! De tényleg! Nagyon érdeklődő szeme van, biztosan okos kisfiú lesz. Jól látom, hogy neki mintha sötétebb lenne a szeme?
Szóval mégegyszer gratulálok a gyermekeidhez! Jó nektek!Kép

Képzeljétek a barátnőm, aki ikrekkel terhes azonos időre van kiírva a másik barátnőmmel (most tudtam meg, hogy terhes, eddig nem volt publikus, félt, hogy elmegy), akivel egy napon szültünk. Szóval, megint elképzelhető, hogy barátnős vajúdás lesz. Mikor Dorkával vajúdtam, akkor végig smseztünk a barátnőmmel, hogy ő hol tart, nagyon vicces volt. Most ugyanez lesz csak a másik barátnőmmel. Most aztán főhet a fejem, mindekettőjükért aggódhatok és ráadásul 3 babáért!!!KépKép
Mondtam a férjemnek, hogy körülöttem mindenki tehes, hozzuk össze mi is a kistesót. Erre ő: fél, hogy nem tud eltartani minket...
Mit lehet ilyenkor tenni????KépKépKép

Andi: mit kapott Luca szülinapjára???? Sajnálom, hogy nem sikerült a szülinapja, de a pót biztosan vidám lesz! Zsófinak jobb már a kedve, megnyugodott már?

BMárti: nem volt semmi, amit végig csináltatok Lacikával és a nagy fiúkkal, de úgy érzem, azért Te is élvezted!Kép

Borcsa:Kép Kép remélem Luca, azért jobban néz ki és csak a melegtől van!

Bogancsi: végülis ez már félsiker a bilizéssel kapcsolatban! Hogy sikerült eltakarítanod a nyomokat a szönyegen, sima vízzel?

Dzsili: megnéztem a fotóidat, nagyon jók lettek, írtam is.

Norci: köszi az ötleteket, nagyon jók! Elhatároztam, hogy hetente el megyek a Lehel téri piacra vásárolni, mert olcsó és friss az áru, úgyis akartam szilvalekvárt főzni. Akkor bevásárolok sok-sok zöldségből is. Káposztákkal hadilábon állok, eddig még nem sikerült finomat főznöm belőleKép
A XI. kerületben hol van jó és olcsó piac?

Borzasztó meleg van.

Üdv: Zsuzsi

Minden kismamának hüvősebb napokat kívánok, nagyon kényelmetlen lehet most nektek!
zsu26

Sziasztok!

Mi is megjöttünk a nyaralásból, még a hétvégén, de most tudtam csak átvágni magam a teendőnkön keresztül a számítógépig... Az egy hét Balaton nagyon jól sikerült, Bálint fő vezérszava a "víz" volt, ha rajta múlt volna, a vízben töltötte volna a hetet, megvízkövesedve. Tulajdonképpen úgy jellemezném a "pihenésünket", hogy szellemileg sikerült, viszont fizikailag még jobban leamortizálódtunk mindketten (mármint mi, szülők), ugyanis Bálint ebéd utáni másfél (nem három meg kétésfél!!!!!!) órányi alvása előtt és után folyamatosan "pattogtatott" KépKépKép minket, pláne szegény apját... "apa deje víz", "apa deje víz lapát dömpi" és még sorolhatnám a vezérmondatokat... Egy pillanatra sem tudtunk pl. ledőlni egy pár percet napozgatni...
Őrületes sokat beszél, folyamatosan ledöbbenünk, hogy miket ki nem mond, sok szó csak úgy magától jön, nem is emléxem, hogy tanítottam volna neki... Szóval félelmetes... mondjuk megérteni igazán csak mi tudjuk, mert elég hibásan beszél, de lényeg az akaratKépKépKép És persze borzasztóan édesKép
Egyelőre áradozásból elég ennyi, most pedig reagálgatok, de a teljesség igényével sajnos nem megy, ne hari érte:

Először is Menta, hatalmas gratula, vigyázz nagyon-nagyon magatokra!!! Én nagyon remélem, hogy a két gólya közül (akiket egy réten álldogálva láttam "beszélgetni" nemrég) az egyik a Tiéd volt, a másik meg talán az enyémKépKépKép Az intimitás-probélmával kapcsolatban pedig egy percig se aggódj, a férjed biztosan megérti, amúgy pedig a nagykönyvben is meg van írva, hogy "törvényszerű" szinte, hogy az első harmadban adódnak problémák szexuális téren... Ugyanúgy ropiztam én is Bálinttal, mint Te, nem mertem semmit akciózni, és folyton a wc-re rohangáltam ellenőrizni a bugyim... Aztán majd jön az édes második harmadKépKépKép

Enikő, üdv. a fedélzeten részemről is, és nehogymár, hogy kiutáljunk innen, szerintem jó fej vagy és készKép A többi topikkal meg ne törődj! Kép Bogi nagyon helyes kislányKép
A rendszertelen alvással se törődj szerintem, inkább örülj neki, hogy van időd magadra, és pláne ne akard egy alvásra szoktatni, ha nem akarod közösségbe adni...

Laura, én megnéztem ám az új profilodatKép Toncsiról kérünk több közelit!!!! és gratula Toncsi forgásáhozKépKépKép Stramm legényKép

Nagy Luca, nagyon boldog 2. születésnapot kívántunkKép Ezt is megéltük (és milyen gyorsan eljött), hogy már a 2. születésnapokra kell köszöntgetnünk a gyerekeket... félelmetesen rohan az idő...

Márti, idegeidnek drukk, most nem kezdek el én is panaszkodni, hogy Bálint ilyen meg olyan, pontosan olyan, mint Ármin vagy Balu vagy GOrsi Petije, rossz néha, mint a bűn... Ilyenkor én is fogösszeszorítva próbálok uralkodni magamon, nem sírni, nem kiabálni... Tényleg anyát próbáló dolog... Én bizony alkalmazom a kézrecsapást, bár csak kitüntetett alkalmakkor, de olyankor legalább látszik rajta, hogy tudja, hogy miért kapta, mert megáll, összeteszi a két kezét, elgondolkodik egy pillanatra (nem sír), aztán odébbáll mást tenni-venni, és vissza nem megy a tett helyszínére... Szóval nálunk ez van.

Rebi, genetikai központ: bravoKép Jól vagy mostanában? Hányinger? Vagy írtál róla az elmúlt napokban és csak nekem kerülte el a figyelmemet?

Cory, Tersztenyák Áronra szavazokKép Te is már 32 hetes vagy (ismét: hogy rohan az idő...), mindjárt szülsz itt nekünkKépKépKép

Huhh, elég ennyi egyszerre, nem foglalom a helyetKép

Folyt. köv.

Cuppantás mindenkinek,
Beja+Bácus
beja

Szilvi
De jó már érzed a kicsit is mocorogni!KépKépKépKép
A sógornőm annak idején egy fél pohár vízzel locsolta le a lányát ha hisztizett, ettől meglepődött rendesen meg ugyebár jól sem esett, náluk bevált!

Borcsa
Pöttyöskédnek jobbulást! KépKépKépKépKépKépKépKép

Bogancsi
Ááá értemKépKép
Fürdőszoba szőnyeg!Kép
Képzeld nagy nehezen most /már három hónap/ sikerült Mátém arcáról a szemölcsöket eltüntetni, azt hittem sosem lesz megint szép a kis pofija rendesen látszottak, de most örülök, mert mire új közösségbe kerüól, nem kérdezikmajd folyton hogy mik azok az arcán.

Zsuzsi
Szinte éreztem hogy magadra veszed, Képhogy ebben a kédéseben másként látom a helyzetet.Kéz ráütésről többen írtatok pedig.
Természetesen itt elvekről van szó és anyukák temperamentumáról is, nem gondoltam rólad sem és másótokról sem itt köztünk azért ennyi idő távlatából már megállapítható, hogy elveri a gyerkét, vagy akkorákat csap a pici kezére hogy a fájdalomomtól fetrengjen, itt nem erről van szó.
De mint már írtam ebbe nem is megyek bele, mert van aki ezt használható dolognak tartja és ekként él, én nem én meg másként.
Bocsánatot nem azért kérek a fiúktól, akik azért már nagy gyerekek és az értelmükre lehet sőt kell is hatni, mert megbüntettem őket egy olyan dologért amit nem kellett volna elkövetniük.
Azért kérek elnézést mert megütöttem.
Érzésem szerint azért mert nagyobb és erősebb vagyok, bármilyen jót is akarok, nincs jogom őket bántani, ha én vagyok a felnőtt akkor nekem kellene a bölcsebbnek is lennem és a dühömet kordában tartanom.
Én-hangsúlyozom hogy mind végig magamól beszélek-tudom magamról hogy tehetelneségemben ütök és ezt igenis szégyenlem, azt viszont nem hogy amikor lecsendesedett a dolog akkor leülök és megbeszélem velük, hogy miért kapták a büntetést ami JOGOS volt, csak másképp kellett volna megoldanom.
Szerintem értik sőt értékelik ezt a gesztust, szerencsére ritkán fodul elő.
Kakó borogatás:- ejnye bejnye de rosszcsont gyerkőc voltál………..Kép
Nekem point az a bajom, hogy a gyerekeimet sokkal jobban tudom kezelni és megérteni, hogymit miért tesznek, mint a férjemt.
Ebben nagyon béna vagyok, úgy hogy nem is okoskodok itt tovább még megbántok másokat is!KépKép

BMárti
Gondolom Lacika most nem nagyon érti hová lettek a nagy fiuk.
Most egy kicsit belegostolhattál a mi életünkbe, bár azén srácaim valamivel fiatalabbak még, nagyon jól jellemezted hogy milyenek tudnak lenni, én meg mosolyogtam a bajszom altt.Kép
Az elszállt irományaimban írtam, hogy az én tesómat is Juditnak hívják /a Petra anyukája/, az én fiam is tudott /most is csak másképp/ hisztizni, de én nem hagyom rá mint ő, már mint hogy ha elég kitartó akkor eléri a bömböléssel amit akar.
Elég nehéz ebben a korszakukban pl. boltba menni erre mifelénk mert ugyebár mindenkit ismerünk jóformán és folyton azt hallgatom, hogy milyen szívtelen anya vagyok hogy nem veszem meg neki azt a …amikor annyira sír. Látod következetes is tudok lenni.
Próbáltad már egyszerűen lemosni a monitort, képernyőt, ha olyan szivárványos színekben pompázik lehet hogy csak összekenték, nem? Én már játam így.

Laura
Vééégre kép rólatok,Kép illetve inkább Romiról, de nagyon örültem neki, jó lenne még több és olyan is ahol Toncsi közelebbről látszik.
Romi nagyot nőtt olyan kis aranyos! Esetleg családi fotó, csak mert most aztán vérszemet kaptam!

Többen írtátok a konnektorozást mint „büntettet”, nálunk vakdugó van abban amit nem használunk illetve én élből olyan vagyok, hogy valamit mindenképp oda húzok eléjük vagy elbarikádozom őket /amit használunk és elérik /.
A sütőmmel meg úgy vagyok, hogy elég volt neki egyszer kétszer mondani hogy meleg és sziszegni hozzá hogy bizony fáj és éget, illetve amikor már meleg volt rendesen de azért nem forró oda tettem a kis kezét amikor annyira akarta és megértette hogy nem szabad, szerencsémre kikerüli ha világít, tehát be van kapcsolva.

Ma én is megjártam, elveim ellenére kimentem a fiukhoz amikor szóltak valamiért a fürdőszobából ahol a leányzó már a fürdő víz mellett állt pucéron ERRE FEJEST UGROTT.

Én is indultam volna vele ezért nagy vizet engedtünk tele volt a kád, és elléptem mellőle az ajtóban álltam amikor hallottam a csapódást. Egy pillanat alatt fejjel bele esett a fürdőkádba, nem ütötte meg magát szerencsére mert sok víz volt benne, de teljesen elmerült éppen kikapta a fejét amikor én is kikaptam a vízből. Tényleg csak másodpercekig tartott, csak meglepődött, nem is sírt csak magyarázta hogy bele esett a vízbe, de én nagyon megijedtem.
Pont levegőt vett szerintem amikor elmerült és mire megint kellett már kint volt a vízből, de ha bemegyek, vagy nem is tudom talán meg is fulladt volna.
Nagyon kell vigyázni.

Ma voltunk iskolai cuccokat venni, inkább nem írom le, hogy mennyi vagyont fizettünk ki érte! De a kis fiam olyan boldog szíve szerint az új táskájával aludna szerintem!

Zsuzsa még nyaraltok, merre vagy????
Készülnek a srácok a suliba????

Heniről nem tudtok valamit, ha nem is tud írni csak hogy hogy vannak, minden rendben van náluk???

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Nyuszimano!
Kicsit kesve, de valaszolok. Igen, nekem is olyan kenyersuto-gepem van, igaz eddig meg csak kenyereket sutottem benne.
Ami Donci nagyon jo agyat illeti, meg nem neztem korul, hogy lehet-e itt kapni, de nemsokara megteszem.
Minden rendben lesz a babaval, en is sok csokit ettem az elso lanyommal. Mindenki azt mondta hogy nagy baba lesz, o pedig 3150 gr.-mal szuletett.

Edit!
Gratula az uj fogacsihoz!

Dzsili!
sok-sok gyogy Napocska fejere, a multkori ket eses miatt.

Norci!
Koszi a valaszt agy ugyben.
Vili nagyon aranyosan beszel

Rebiek!
Gratula az uj fogacsikoz!
Jo a kep Csengerol! Bar Madikenek lenne mar ennyi haja.

Zsuzsi!
Nagyon szep Dorka a kepen.
Gratula az angol tesztedhez!

Menta!
GRATULAAAAA! Oriasi gratula! Es udv. ujra itt!!!!!
Helena nagyon ugyes.

Dzsili!
De jo nagy kertetek van.Gratula!

Bogancsi!
De jo, hogy ilyen jol sikerult a gyarlatogatasotok.
Gratula Tominak az uj szavakhoz!

Laura!
Gratula Toncsinak a megfordulashoz!
Nagyon jok a kepek. Gratula a gyerekeidhez!

Eniko!
Madike par nappal fiatalabb a kislanyodnal. O csak egyszer alszik napkozben, kb. 1,5-2 orat es utana atalussza az ejszakat. De minden gyermek alvasigenye mas es mas.
Furdetes: probaltatok mar nagykadban a kozos furdest. Lehet, hogy a meretektol fel.

Andi!
BOLDOG SZULETESNAPOT LUCANAK!
Kép

Jobbulast Lucanak es egy sokkal jobb pot-szulinapot!

Bocsi, hogy a tobbieknek most nem reagalok, de Madike felebredt a delutani szundizasbol es itt az uzsi ideje.

Andysj
andysj

Sziasztok!

Laura! Naná, hogy érdekel!!! Kép Nagyon jók a képek, különösen az tetszett, amelyiken úgy néz ki, hogy Romi mindjárt bemászik Toncsihoz. Kép Én is ígértem a családi fotót, de abból egyelőre nem lesz semmi. Igaz, sikerült a fotó, amit Anyósom csinált rólunk, de amikor megláttam napokig tiszta depresszió voltam, és tuti, hogy soha nem veszem fel többé azt a bizonyos szexi blúzocskát. Kép

Borcsa! Köszi az infót, és az antihisztimint! Kép Lacika úgy szokta előadni, hogy leguggol, a fejét a térdére hajtja, egészen összegömbölyödik, és ellilult fejjel üvölt. Néha nekem is kedvem lenni vigyorogni rajta. Kép

Zsuzsi! Jól érzed, igazán élveztem a nagycsaládos heteket, bár néha tincsekben őszültem tőlük. Kép

Dzsili! Igen, szegény Lacika még ma is azzal kezdte a napot, hogy ártrohant a nappaliba, ahol a nagyok aludtak, amíg itt voltak, és csak utána mászott be közénk bánatosan. Kép
A monitort azonnal letöröltük speckó alkoholos monitor tisztító kendővel, mikor gyanús lett, hogy baja van. Sajnos utána még sokkal csúnyább és feltűnőbb lett a sok mély karcolás. Polárszűrő és tükröződésgátló réteg van rajta, és ezeknek a sérülése okozza a szivárványos színhatást. Kép
Nálunk a konnektorokat Laci lecserélte baba-biztosra, és még dugó is van bennük, ennek ellenére tiltom szigorúan a piszkálásukat, mert bármikor találkozhat máshol (vendégségben) nem biztonságosakkal. A sütő tapogatás megengedése, amikor még nem éget, csak jó meleg, nagyon tuti 5let. Legközelebb kipróbálom. Végül is szegénykém mit értene abból, hogy mindig mondom, hogy vigyázz, süt, megégeti a kezed, stb. mikor még soha nem tapasztalta meg, milyen az a vigyázzmeleg. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

SZiasztok!

Csak egy kis dicsekvésre ugrom be Kép a múltkori panasznap után: Ármij megtanult 3 mondókát! KépKépKép A "Répa, retek, mogyoró"-t, a "Kip-kop, kopogok"-ot és a "tenyeres, talpas, lompos farkas"-t KépKépKép Nem mondom, hogy hibátlan a kiejtése, de érthetőek KépKépKép És olyan szépen beszél! Kép (pld. ma reggel: hol többi gumigolyó? itt ninc gumigolyó! hol a más(z)ik fagolyó? még egy basát! (a pont-pont vesszőcskét rajzoltam neki) megyek házikóba (András nagyon jó házacskát épített neki egy hatalmas papírdobozból)

Viszont, jaj Kép is van: szörnyen viszket orra-szeme, folyton dörzsöli Kép Úgyhogy csütörtökön megyünk dokihoz (Vilkával amúgy is kell oltás miatt). Már a múltkor mondtam neki, akkor azt mondta, hogy az allergián kívül a giliszta Kép is okozhat ilyen tünerteket, etessek vele sok fokhagymát - gilisztával még azóta sem találkoztam, elég undorító, de az allergiánál jobban örülnék neki Kép

És nem hajlandó inni, csak szopizni Kép Már kicsit acetonszagú a lehellete KépKépKép Mit csináljak vele, hogy igyon???

Megyünk szopizni!

Márti++
márti

Márti! Nagy gratula Árminnak a mondókákhoz! A te bögrédből se akarna inni? Luca szopin kívül főleg kunyerálásbólKép és fürdésbőlKép fedezi a folyadékszükségletét.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Szia Márti!

Hát, tényleg inkább giliszta legyen, mint allergia, de ha pont most jött ki, parlagfű virágzás idején, akkor gyanús... Kép

Az ivási kedv meghozására nálunk a nagyfiúzás szokott bejönni. Először egy AVENT varázsitatóval kezdtük, amiben víz volt, és mindig Lacikánál lehetett. Játszhatott vele, pancsizhatott belőle, amennyire tudott, és EGYEDÜL ihatott belőle. Utána jött a szívószál, kis dobozos Cupp üdítőt adtam neki eleinte úgy, hogy kicsit megnyomtam a dobozt, hogy a szájába kerüljön pár csepp itóka. Ez elég is volt, mert imádja a gyümölcsleveket, már szívta is, mint a gép. Kép Mostanában meg a pohárból ivás a mindene, igaz, hogy eleinte folyt mindenfelé, de már egész szépen megy. Szívószállal vagy pohárból annyit inna, amennyit csak adok neki, képes lenne kipukkadni is akár, úgy élvezi a játékot, és a nagyoskodást. Kép Szóval szerintem érdemes kipróbálni többféle ivási módot, hátha valamelyik megtetszik Árminnak is. Többen írták már (nem tudom, te hogyan gondolkozol erről), hogy nem adnak cukros italokat a kicsiknek, de az ivásra való szoktatásban nagy segítség lehet, ha nagyon ízlik neki, amit kap. Lacika főfő kedvencei a Cupp és a Yippi őszibarack italok, és a Millupa granulált instant teái. Nem szereti viszont a 100%os és/vagy cukrozatlan gyömölcsléket. Kép Én is csak étkezés után szoktam ilyesmit adni Lacikának, ha viszonylag száraz és darabos kaját evett, mert szerintem se jó, ha örökké cukros lötyiket iszik, de azért mértékkel biztosan nem árt neki. Ja, és imádja a joghurt italokat is. Esetleg azt, vagy valami nagyobb nedvesség tartalmú kaját, levest, hígabb főzeléket ha adnál Árminnak, azzal is jutna valamennyi folyadék a szervezetébe.

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti!

Az a baj, hogy Ármin rendes körülmények közt nagyon is sokat szokott inni, nem tudom, mi ütött bele, hogy most nem kell semmi Kép Végül is egy kis zsaroláshoz folyamodtam Kép, azt mondtam, akkor szopizhat, ha megivott egy pohár teát (1 dl) Megitta KépKépKép Aztán a reggelihez is ivott egy keveset, evett kovászos uborkát, paradicsomot és körtét, amik mégiscsak tartalmaznak némi vizet. Most megpróbálkoztam a szívószállal, de nem jön rá, hogy hogy kell Kép Próbáltam, hogy én teliszívtam a szívószálat, befogtam a tetejét és alulról szívogatta - ez teszett, utána egy kicsit tudott pohárból is szívni (dobozosunk nincs itthon, leugrani pedig nem tudok érte Kép), de aztán megint csak a fogaival harapdálja Kép Én egyébkény Kubut is és más gyümiléket is szoktam neki adni (boltit is meg magunk készítettét is) és MÁSKOR issza is - de most Kép Pedig úgy izzad, mint egy kis lovacska, szóval, nagyon kéne a folyadék! Most kb. fél pecenként kínálgatom és mindig mondom is neki, hogy a nagy melegben sokat kell inni - hát, egy-egy korty lecsusszan így, de látom, hogy csak kötelességtudatból Kép iszik ! Ez egyszer még a fürdővízből sem kért inni, pedig jó hosszan fürödtünk, direkt, hogy igyon ... jajj, de nehéz kitalálni, mit miért (nem) akar éppen Kép

Reggeli közben megtanulta: "régi étel nem jó, friss étel a jó, bakakmagot(barackmagot) nem jabad, nad, kemén (mert nagy és kemény), padommagot jabad enni, köttemagot, dinnyemagot jabad, amamag kicsi, azt is jabad. Kicsi tonno jó (tonno=tonhal), régi tészta nem jó (innen indult ki a dolog, hogy talált valahol egy szál makarónit és rágni kezdte). SZóval, beszél, na! KépKépKép Én ezt úgy élvezem! Kép (És a hisztijeit meg annyira nem Kép) Úgyhogy, Borcsa, hozzánk jöhet sajna antihiszta Kép-és hisztimin is KépKépKép

Ismét megyünk szopizni, mert hajlandó volt érte megint inni vagy fél decit Kép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Sziasztok!

Laura: tudhatnád, hogy senkit sem érdekel Kép Végre láttam Toncsit Kép

Borcsa: Kép

Zsuzsi: mondd meg neki, hogy 4-et is el lehet tartani Kép - valahogy Kép szőnyegtisztítás: először a kádban lezuhanyoztam (de erről nem számoltam be apának Kép ), aztán súrolás kefével, majd a mosógép.

Beja: klassz, hogy már ennyit beszél Bálint!

rosszcsontkodáshoz: szerintem már hiányzik a társaság a gyerekeinknek, mi már kevesek vagyunk nekik. Legalábbis ezt vettem észre Tomin. Akárhányan vagyunk itthon, egy darabig eljátszik valakivel, aztán megy a másikunkhoz. Remélem, Tominak jót fog tenni a bölcsi Kép
Apropó bölcsi: ma felhívtam a budakeszi magánbölcsit; tavasszal 25 ezret mondtak havonta, most a következőt: napi 2500 + a kaja és a foglalkozások + óránként 500 Ft !!!! Hát, ha akartok, akkor számoljatok utána. Szerintem felháborító Kép Szóval kérek szépen drukkokat, hogy felvegyék a VI. kerületi bölcsibe!!! Mert különben, fogalmam sincs, mit fogok csinálni. Esetleg magammal viszem a munkahelyemre és beosztjuk félórákra, hogy mindig legyen vele valaki ... Most majd játszhat vele a flúgos bolgár nagyfőnök a szőnyegén Kép Kép Kép

Dzsili: HOGYAN ???????????? mármint a szemölcsöket mivel szüntetted meg???? Azt vettem észre, hogy már a vérehulló fecskefű is sokkal, de sokkal lassabban javít a helyzeten, mint eddig. Lehet, hogy hozzászokott a szervezete???

BMárti: azért muti meg azt a képet, lehet, hogy nekünk nagggggyon tetszenél Kép

Márti: jaj, szegény Ármin! Hát akkor már tényleg inkább giliszta, mert az hamar leküzdhető. Adj neki ropit, arra tutira megszomjazik! Esetleg vele együtt igyál; 1 kortyot Te, egyet ő. Egyébként giliszta nálunk is volt már, a 2 lány hozta haza vmi táborból, aztán Dani is, én is elkaptuk. Képzelhetitek: volt napi 24 órában "matat a kakiban" Kép Kép Kép

bogancsi
bogancsi

Alszanak! KépKépKép Egyszerre KépKépKép

Ármin már egész rendesen ivott Kép - a lehelete viszont maradt aceton szagú KépKépKép Hogy lehet ez és miért???

Bogancsi! A bölcsi nagyon durva! KépKépKép Az ár is, de mi az bölcsiben, hogy foglalkozások??? Szerintem örülj, hogy nem oda fog járni! Kép A VI. kerületihez drukk!

Laura! Én sem nézem meg Toncsit KépKépKép És még nagyobb képen sem szívesen nézném meg Kép Romi sem érdekel Kép A kutyáról nincs kéééép???? KépKépKép

Beja! Apa örömmel ment vissza a nyugis munkahelyére? Kép És te? Mikor leszel szabin? Kép

Zsuzsi! Én sem hiszem, hogy brutálisan püfölnéd Dórit Kép A látszólagos türelmem sajnos néha romokban hever KépKépKép

Márti++
márti

Sziasztok!

Márti! Bocs, akkor teljesen félre értettelek. Biztosan nem olvastam elég figyelmesen, és azt gondoltam, hogy Ármin eddig se ivott mást a szopin kívül, és csak most, hogy nagy a meleg és a konkurencia Kép lett ez kevés.

Bogancsi! A magán bölcsi tényleg durva. Kép A kép borzasztó, pfuj, meg ilyenek, a családnak se mutatom meg, utána alig tudtam rászánni magam, hogy emberek közé menjek. KépKépKép Legszívesebben itthon a konyhakéssel nekiálltam volna lenyiszálni a nagy idétlen tőgyeimet. KépKépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Köszönöm a tanácsokat az intim kérdésemmel kapcsolatban. Tényleg szerencsés vagyok, mert Győző tényleg nagyon megértő és türelmes. Hiába, na, ő a világ legjobb férje! KépKépKép

Beja, nagyon jó lenne, ha te lennél a párom, továbbra is drukkolok.

Edit! A sétán kb 30-35 kép volt kiállítva és ebből a 15 legtöbb szavazatot kapó kép benne lesz a szeptemberi kismamában. Szólok, ha benne látom.

Mi nem tudunk menni a csütörtöki talira, mert holnap vidéki nagyizni megyünk. Szombaton jövünk haza, mert Győzőnek sikerült ingyen jegyet szerezni a vasárnapi Hungaroringes nagydíjra. Úgy örülök, neki, mert nagy Forma1 rajongó.

Képzeljétek, tegnap sikerült a kresz vizsgám!!! Kép 1 hibám lett csak. Ma már jelentkeztem is vezetésre, de mivel nagy autón szeretnék tanulni, így csak kb. 2 hét múlva kezdhetek állítólag egy Fiat Bravan. Remélem, hogy addigra egy kicsit alább hagy ez a döglesztő meleg is.

Jaj!!! Lucának én is nagyon Boldog 2. Szülinapot Kívánok!!! KépKépKépKép

Rácsapás: én is tisztára úgy vagyok vele, mint Dzsili. Szerintem nem szabad rácsapni a gyerekre. És, ahogy Andi is írta szerintem ebben a korban még annyi minden más módja van annak, hogy elérjük, amit szeretnénk. És ráadásul utána akkor nem hiteles az, hogy azt mondom neki, hogy ne üsd a testvéredet, társadat, mert tőlem is ezt látja. Én végső esetben egyszerűen elviszem onnan Helenát, ahol mondjuk a veszélyes hely van. De legtöbbször ha szépen rászólok, már akkor szót fogad. És akkor mindig megköszönöm, hogy szótfogadott. Mondjuk nálunk az nem számít "bűnnek" ha szétszórja a zsírkrétáit, viszont mindig igyekszem kicsit rendet rakni, mire hazajön Győző. Ha valamiért mégis "hisztizik", akkor először is mindig megpróbálom kitalálni, hogy mi a baj. Szerintem nagyon fontos, hogy az okát orvosoljuk a bajoknak. Mondom neki, hogy mondja, vagy mutassa mit szeretne stb. Ha olyan dolgot akar, ami veszélyes vagy nincs rá idő, akkor mindig elmondom neki egyszerűen, hogy miért nem lehet. Ha mégis sír, akkor azt mondom neki, hogy tudom, hogy nem így szeretné, meg, hogy most ő szomorú vagy dühös, de sajnos nincs idő, vagy félek, hogy beüti a kicsi fejét stb. Szóval szerintem az fontos, hogy mi is kimondjuk az érzéseinket és ő is kimutathassa, és lássa, hallja, hogy értjük is, hogy ő most mit érez. Van olyan is, hogy azt mondom neki, hogy most azért nem megyek mondjuk labdázni vele, mert fáradt vagyok, de ilyenkor mondom neki azt is, hogy hozza ide a mesekönyvét, vagy a rajzos füzetét, az egy kicsit kevésbé fárasztó.
Meg a figyelem elterelés. Az is nagyon hatásos. Nézd ott a halakat, madarakat, fákat stb. Bármi bárgyúnak tűnő dolog is érdekelheti őt.
De azzal is érdemes tisztában lenni, hogy van két állapotuk, amikor bármilyen kis dologra erősebben reagálhatnak. Az éhség-szomjúság és a fáradtság. Ha csak gyanúm van rá, hogy ezek fennállnak, akkor már fektetem is le, vagy megetetem egy gyümivel, megitatom, de még mindig a szopi a leghatásosabb nyugató csodaszerem. Kép
Azért írtam le ezeket ilyen hosszan, mert én is sokat gondolkoztam ezeken, mert én is szoktam vele kiabálni. (Olyankor kiabálva mondom neki, hogy fáradt vagyok, meg idegesít, meg ilyenek, de majd mindjárt lenyugszom, ne haragudjon!)
Engem ráadásul úgy neveltek, hogy kicsit vertek és ezért néha nekem is eljárna a kezem ösztönösen, de szerencsére eddig még mindig győzőtt bennem az elhatározás.

Márti! Szerintem kicsit több olyan dologba próbáld bevonni Ármint, ami Vilkával kapcsolatos. Kérd meg, hogy amíg Vilka szopizik, addig ő rajzolja le Vilkát, vagy a cicit, vagy mit tudom én. Vagy énekeljetek együtt Vilkának, számoljátok meg a lábujjait, stb.
Én abban reménykedem, hogy valahogy (persze nem 100%-osan), de mégis sikerül így majd a következő babával is sokat foglalkoznom és Helenával is sokat együttjátszanom. Hát kiváncsi vagyok mit írok majd 9 hónap múlva, hogy én ezt nem bírom?!Kép

Laura! majd csak a 8. héten megyek dokihoz, szerintem elég, ha akkor megyek.

Gorsi! Helena is ilyen nagyon-nagyon anyás lett kb. 1 hónapja. De örülj neki, mert ez azt jelenti, hogy jól fejlődik Peti. Ez ugyanis a másfélévesek újraközeledése. Ilyenkor rájönnek, hogy azzal, hogy megtanultak járni, el is távolodhatnak és néha számukra túlságosan is messzire. Nagyon jól jöhet ilyenkor, hogy még szopizik Peti. És én azt vettem észre Helenánál, hogy nagyon meghálálja, ha ilyenkor nem akarom lépten nyomon lepasszolni őt másnak, hanem inkább örülök neki, meg abajgatom sokat. Egy biztos, mint ahogy Beja is írta: anyát próbáló időszak ez. De sebaj, hamar kinövik, aztán meg máris itt a dackorszak. Kép Szerintem még visszasírjuk ezt az anyás időszakot fél év múlva. Kép

Szóval holnaptól nem vagyunk netközelben, így hát puszi mindenkinek és szép ünnepet!

Menta+Helena+kisGyőzővagyVeronika Kép
menta

Sziasztok!

Márti
de ügyes a mondókázós nagy fiad, nem semmi!!!!Kép
Én is úgy várom már hogy Napocska itt tartson.
Szerintem az allergia valószínübb, főleg most, Mátém is szedi a gyógysziját+orr spray és szem csepp, ez van.
Ha gilisztás nagyon viszket a popsija amit állandóan vakarna,mert a bél féreg így szaporodik, hogy a petéket a végbélnyílásba helyezi /ilyenkor látszik mert kijönnek/ és az ember fertőz másokat is és önmagát is újra az álltal hogy vakarászás közben a körme alá szoruló petéket tovább adja, ami a szájba kerülve újra lejut a bélbe és ott el kezdi felszívni a tápanyagot.
A kakiját jól nézd meg általában ürül vele giliszta is, még ha nem olyan sok is van, vékony cérna szerű fehér mozgó állatok.
Mivel sötét meleg helyen jönnek elő petét rakni ezért azt szokták csinálni hogy éjjel ha alszik a gyerek vagy délután, finoman hogy ne ébreszd fel /egy pelusosnál elég gáz/ egy darabka celluszot ragasztanak a végbélre és kis idő után megnézik ragadt e bele valami, ha igen tuti.....
Én próbáltam de Máté már nagyobb volt, észre sem vette, pedig kísérleteztem szegénykémmel annyira be voltam parázva hogy gilisztás, akkor szedtem össsze róla mindent amit tudtam.
Egyébként a dokink is azt kérdezte hogy honnan tudom hogy férges előbb győződjek meg róla mielőtt legyógyszereznénk.

Gyakran aceton szagú a lehellete vagy csak most, mostanában nem lehet hogy valami olyat evet, ez nálam is volt már.

A vércukor szint megbolydulása is okozhat ilyen száj szagot, meg szerintem még ezer más dolog, a doktor nénitek majd biztosan bölcsebb lesz!

Napocs tegnap óta egyedül iszik pohárból, eddig tartottam neki, de most már ő borogatja, és nagyon üges nem is ment mellé. Azóta mindig inna, próbáld meg hátha beválik.Kép

BMárti
Napocs is iszik rostos leveket amiben nincs cukor azt nem fogadja el, hiába próbáltam anno /mielőtt valaki erre azt mondaná hogy szoktatás kérdése/ akkor inkább nem ivott, azt meg mégsem engedhettem.
Na az a kép mégsem lehet olyan rossz mint gondolod, avagy csak a kép lett béna, mert tisztán emlékszem hogy milyen örömmel írtad hogy a párodnak mennyire tetszett a dekoltázsod le sem vette róla a szemét......
Nem emlékszel?
Hát én arra inkább adok amit a férjed tett, mint amit így utólag érzel!!! Szerintem dögös volt!Kép

Bogancsi
Egy Decaris nevű gyógyszert kapott és krémet hozzá,ami csak egy bőrpuhító hogy az elpusztult szemölcsök szépen letisztuljanak, ez egy kapaszkodj meg bél féreg írtó gyógyszer, mondta is a bőrgyógyász asszony hogy ne lepődjünk meg kiválóan bevált a futószemölcsökre eddig, csak rendszeresen kell hogy szedje hetente egyet. Amikor elment táborba nagyon csúnya volt ak is arca mire megérkezett akkor még ezt nem tudtuk és ugyan egy gógyszit kapott de ecsetelték az arcát, ami nem vát be.
Ez most igen.Kép
Máténak kisebb- nagyobb, a bőrből kitüremkedő idővel megbarnulő szemölcsei voltak, lehet hogy Tomié más milyen, de lehet hogy meg kellene nézetni mással is.
Bölcsi
Igen én is hallottam magán bölcsikről, ovikról, stb. nekem nem megfiztehtő az biztos, de van akinek igen, tehát vannak.
Számomra csillagászati öszegeket kérnek olyan tizes a szorzó legalább, nagyon drukollok nektek, az államihoz!KépKépKépKépKépKépKép

Menta
Hiába, rokon lélek, szívemből szóltál! Kép
Én is a 8-9. héten mentem orvoshoz.

Zsuzsi
Merre vagy ma még nem is írtál, remélem nem rám haragszol?Kép

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Dzsili: itt vagyokKép! (ahogy a lányom mondja, miután elbújt, azt is mondja elbújtam). Miért kéne haragudnom?
Azért nem írtam, mert takarítok az új lakásunkban, de mégcsak 3-szor mostam fel, de még mindig nagy a por és még annyit kell takarítani. Dorka is segített, szívesen dörzsölte a parkettát szivaccsal, nagyon aranyos volt, csak tiszta víz lett mindenKép

Különben próbáltam a ti módszereteket Dorkánál alkalmazni, de az én lányom az én lányom Kép Olyan szemtelen már most, hogy el sem hinnétek! Az apjával csak nagyokat nézünk, hogy ilyen nincs! Pl. délután nem akart játszótérre menni, amit egyszerűen nem hittem el, de ő mindent megtett, hogy ne menjünk, nem engedte, hogy beplenkázzam, nem akart felöltözni, össze-vissza szaladt a lakásban pucéran és a képembe röhögve kiabálta NEEM Kép Persze a játszótérről pedig alig lehetett hazacibálni este. Mostanában szopizás közben is jókat kacarászik, ha mondom neki, hogy ugyan már fejezzük be és menjünk játszani vagy enni. Állandóan kinevet és látom a pimasz arcán, hogy úgyis az lesz, amit én akarok. Tudjátok az én lányom az, aki már 10 hónaposan kinyilvánította, hogy mit akar felvenni ruhát... Szóval magamat ismerve és drága anyámat is, az én kislányom is borzasztó szemtelen leszKép Legalább valamiben rám is hasonlít. Képzeljétek már tud mellébeszélni is, direkt el kezd másról dumálni, mikor éppen egy leszídás közepén vagyunk, mintha nem is neki beszélnénk. Ezért vagyok kénytelen komolyabb dolognál odacsapni, különben elhülyéskedi és nem érti meg, hogy tényleg nem szabad. Olyan nálunk nincs, hogy anya fáradt, Dorka kíválóan tudja ordítani, hogy anya és megfogja a kezemet és kiráncigál az ágyból vagy a székről...Kép IMÁDOM ŐT Kép Arról ne is beszéljek, hogy ha lemerem vinni a szemetet, akkor amíg nem térek vissza, tiszta erővel veri az ajtót és ordít.

Ti hogyan viszitek le a szemetet????? Nálam ez egy örök probléma, mindig hiszti van belőle.
(ha alszik nem vihetem le, mert akkor az ajtónyításra rögtön felébred)

Márti: nagyon jó érzés, mikor az ember látja a gyermekén, hogy hogyan fedezi fel az anyanyelvét. Az is elgondolkozatató szerintem, hogy milyen igéket használ gyakrabban, abból is már lehet látni, hogy mi az érdeklődési köre.

Menta: Gratulálok a kresz vizsgádhoz, nagyon ügyes vagy! Gyorsan zavard le a rutint és a forgalmit, mert minél nagyobb a pocakod, annál nehezebb lesz koordinálnod magad, nekem nagyon nehéz volt a végén, főleg a rutin miatt írom. Szerintem jobb pótórákat venni és biztosra menni, és ha nem szimpatikus az oktatód, azonnal válts, mert jobb az elején elkerülni a konfliktust.

Bogancsi: ez a magánbölcsi szerintem meglovagolja a sznobok butaságát, ez szinte hihetetlen, mennyit elkérnek! Vannak jó magán intémények, de ez a magán bölcsi kissé hülyére veszi a szülőket, miért nem ad egy komplett árat, amiben felsorolná, hogy mi tartozik az árba.
Vasárnap voltunk Mesterségek Ünnepén a Várban és ott volt egy erdélyi kürtöskalácsos. Így most már én is tudom, hogyan kell feltekerni a sütőre a tésztát! Parázson sütötték helyben a kütöskalácsot, egy kis fogaskerekes szerkezettel forgatták a hengereket, nagyon érdekes volt. Dorkának tetszett persze, mert forgott. A kalács ára elég húzós volt, így nem vettemKép (800,-Ft) Nagyon jó ötlet volt a lányodtól ilyen sütőt hozni Erdélyből!

BMárti: Dóri nagyon keveset iszik, max. 2 dl egy nap. Csak vízet hajlandó, néha kubut elfogad, de abból is max.1 dl-t. Igaz a levest nagyon szereti, de az nincs mindennap. Nem tudom rávenni, hogy igyon többet.

sok voltam ma is, kellemes ünnepet!

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Mivel mi már a korán kelést gyakoroljuk, így már fent vagyunk lánykámmal.Kép

Dzsili! De ari vagy, hgy hiányolsz mi van velünk. Hétfőn indul az új élet, nekem suli, Hannának bölcsi.Most emiatt kezd kicsire zsugorodni a gyomrom, de biztzos megoldjuk.Kép Hanna kicsit taknyos volt, de most már jobban van, most kezdtünk el szedni immunerősítőt az őszre és bölcsire való tekintettel. Voltunk fogorvosnál is, mert az is kellKép 16 ép szép foga van.Kép Egyébként viselkedésben mint a többiekKép Hiszti, énakarom, majd én csinálom stbKép
Rengeteget beszél, most vagy 3 napja jönnek elő olyanok amiket soha nem is tanítottam neki. Tegnap közölte, hoyg "kolbász rajzoljak"Kép Vagy előhozta valamelyik játékát és mondta, hoyg ki adta. Szóval kb így vagyunk, amúgy meg nagy takarításban minden szekrény átpakolásban vagyokKép
Majd teszek fel új képet a profilban, olyan csicsásatKépKépKép

Zsuzsi: szemetet a párom viszi este amikor hazajött vagy én amikor alszik vagy jön velemKép

Márti! Jó ötlet, hogy egyedül igyon pohárból, olyanból mint te és te is igyál sokatKép
Hanna így képes naponta kb majdnem egy litert is meginni. Na meg fél literes üvegbőlKép

Laura! Gyönyörűek a képekKép

Na most megyek,m ajd folytatom, így se írtam még ilyen sokat soseKép

Szép napot mindenkinek

Tikk
tikk

Márti!
Csináltam meggylét, nagyon ízlett a fiúknak, így pláne nem fog a fagyasztott meggyem sokáig tartani, sebaj télen eszünk almás piskótát.
Gratula Árminnak a mondókázáshoz Kép
Ívás, nem lehet, hogy a torka is fájt Árminnak? Magamból kiindulva én olyankor majd megőrülök, mert szomjas vagyok, de nem tudok nyelni, csak a mézes tea ami segít.

Menta!
Gratula a vizsgádhoz Kép

Zsuzsi!
Szemét, nálunk az apa dolga és kész Kép

Tegnap Vili is fel akart zárkózni a többiekhez rosszaságban, pedig aludt három és fél órát napközben, szóval tuti nem a fáradtság miatt. Kiszakított egy kisajtót a szekrénysorból az ott leragasztott dobozban originált zacskóban lévő csavarokat kibontotta és szétszórta a parkettán Kép, letépte a német szótár gerincét, egy teljes doboz fa memória játékot (mármint a darbajait) egyesével berámolta az ágy alá, stb. Remélem ma jobb kedvében lesz.

Ezenkívül Vili iszonyú apás korszakát éli, sír mikor apa dolgozni megy, napközben is ha ébred őt keresi, hozza a fényképalbumot és mutatja benne apát Kép

Jó pihenést mára mindenkinek!

Norci
norci

SZIP vagy Sziget?
KépKépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Úgy tűnik jó idő lesz én a szigetre voksolok.Kép

Tikk
tikk

Sziasztok!

A sziget nekünk is jó.Kép

Zsuzsi
Miért nem Dorkával együtt viszed a szemetet? Mi zacsiba gyűjtjük, így ha pl. lemegyünk a játszóra, vagy boltba, akkor visszük a szemetet is. Nekem van egy hülye fóbiám, hogy a gyereket sosem hagyom egyedül a lakásban, mert mi van ha pl. éppen akkor tűz üt ki vagy mittudomén, és akkor baja esik, én meg nem voltam mellette.

Ki jön még talizni?

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

bölcsiügyben kissé félreérthető voltam, bocs. Szóval: 2500 FT/nap (ebben benne van a kaja és a foglalkozások) plusz óránként 500 Ft. Baromi drága Kép

Bmárti: nem hiszem, hogy több volna rajtad, mint rajtam (25 kg) Kép

Menta:gratulálok a kreszhez!!! Egyetértek Veled a hiszti kezelésben, csak nem mindig tudom betartani Kép

Dzsili: köszi, megkrédezem a dokinéninket.

Zsuzsi: hajrá felmosás Kép Tomi is a nemet tudja a legjobban Kép Kürtőskalács 800ért már majdnem olyan, mint a budakeszi bölcsi Kép

Gorsi: szerintem se jó egyedül hagyni a gyerekeket a lakásban. Velem még tavasszal fordult elő, amikor Tomi még visszaaludt reggeli után, hogy olyankor vittem a kutyát sétálni, de minden alkalommal tiszta ideg voltam. Azóta, ha kell, akkor együtt megyünk Tomival.

napközbeni alvás: Tomi újabban csak 1-1,5 órát alszik ebéd után. Pont mire befejezzük mi az ebédet és kész a mosogatás, ébredezik ... Remélem, a bölcsiben nem lesznek túl brutálisak vele és hagyják majd felkelni, vagy adnak neki könyvet nézegetésre, mint anno Zsófinak.

Norci: szóval Vili is nagyfiúsodik Kép

OFF: Julitól csupa vidám sms-eket kapunk Kép Holnap mennek Cannes-ba Kép A végén még kap valami díjat Kép Már csak hármat kell aludni és jön ...

Szép tűzijátékot mindenkinek, aki látja majd! Mi a helyit nézzük a lányok teraszáról Kép

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!Kép

Jó talizást,látom nagy a készülődés!

Képzeljétek miután ugyebár vízbe fulladnia nem sikerült, a lánykámnak a jó múltkor, megpróbálta magát levetni az emeletes ágy harmadik fokáról, lett nagy órdítás belőle, aztán egy nagy kést sikerült elorozom tőle, majd egy csavar húzót. Ennyi önveszéjes tárgy láttán már kezdek elgondolkozni nem depressziós-e a gyermekem.
Félre téve a viccet, engem meg ilyen "büntettekkel" akaszt ki.

Zsuzsi
O.K.Kép
csak már előre féltem hogy ha meg merem írni hogy szerintem miért nem jó ha a szülők ilyen kézcsapis módszereket használnak valaki megharagszik, pedig hát ez az én véleményem, és nem gonosz szándékkal írtam.
Szerencsére nem bántódtál meg és ennek nagyon örülök, már mint hogy nem értettél félre, nem tégad akartalak kritizálni.
Mikor költöztök,/mi sosem/ én is neki álltam már ablakokat tísztítani, de a sok festék pöttytől elég macerás és hosszadalamas.

Napocs is pont ma rendezett le egy Dórihoz hasoló hisztit.
Anyuéktól indultunk volna haza ebédelni,amikor bekakilt tisztába tettem, ehhez a cipőjét le kellett vennem. Az istenér sem akart vissza venni. Hiába győzködtük csináltunk vele bármit, csak hisztizett meg dobálta magát.
Mondtam neki hogy mit szertne mardjunk a nagyinál,NEM ! Kimenjünk? NEM
Mondanom sem kell cipőt feladtam rá /ehhez le kellett bírkózni/aztán elindultunk. Szerintem a fáradság lehett, én sajnáltam kicsit, de hát kimenni csak cipőben lehetett.
Ja, és rendszeresen elszalad az ellnkező irányba ha hívom öltözni, mert sétálni megyünk, pedig imád kint lenni, ki érti ezeket a mini csajokat?Kép

No meg hiába vagyunk ennyien körülötte, nálunk a két fiú is ugyebár álltalában az anya kell neki, mindent én csináljal körülötte, velem alszik stb.
Persze zabálnivaló ahogyan kiabál a tesóknak, hogy Báki /Márki/ meg Öcsi!

Tikk
Hát hogyne hiányolnánk, szerintem biztosan jó bírjátok majd a bölcsit, és ha nem kell az anyukának folyton a négy falat nézegetni, mert van körülötte élet, társaság, új dolgok és arcok, még ah tanulni is kell hozzá az jót tesz neki.
Hanna meg vagány csaj, Képmajd elirányítja többi kis embert! Majd írd ám meg hogy alakulnak a dolgok! megnézem akis csicsást majd figyelek hogy mikor teszel fel új képet, ha csatlakozom újra.

Vilike
Hajrá, mint legkisebb le ne maradj rosszcsontkodásban, az nem járná!!!!Kép

Márti
Voltatok dokinál, mit mondott? Hogy van Ármin?

Pussz: DzsiliKép
dzsili

</font>

Hogy én mért nem lepődnék meg ha Juli tényleg kapna valami díjjat??
Örvendetes hogy csupa remek hírt ad magáról!KépKépKép

Bölcsibe majd elmondod mit szeretnél, ők meg hogy miért nem lehet!KépKépKép
Ez csak egy idétlen tréfa volt, biztosan jól alakul nálatok is!

Ti nem együtt szoktatok ebédelni Tomival?
Napocs azért fekszik kicsit később mert együtt eszünk legalábbis a három gyerek meg én az tuti, az apjuk meg ha itthon van.

</font>
dzsili

Sziasztok!

Rövid leszek, mérges vagyokKép.
Úgy készültem a holnapi talira, de beleköptek a levesembe.... Az unokatesómat kell szórakoztatnunk, aki most a hugoméknál van, de ők holnap dolgoznak. Ő meg persze nem babák között akar ücsörögni, hanem az Ikeába menni....
Ha a Szip-ben lett volna, akkor egy kicsit mi is tudtunk volna menni, mert a tesómék a közelben laknak, de a Sziget az most nem megy.Kép
Azért remélem, még jövő hétfőn is lesz valami tali.

Este még jövök, most kidühöngöm magam.
Puszi
Andi

Andi
andi3

Andi és többi talizó:
akkor legyen a SZIP, és hátha az unokatesód meggondolja magát és marad babázni!

Én Szipre szavazok!

Dzsili: teng a lányodban az energia! nem semmi miket csinál! Kép Nem költözünk, mert maradunk albérletben és a miénket kiadjuk, hogy egálba legyünk költségek terén.

üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Mi semmiképp sem talizunk Kép, de ti érezzétek jól magatokat! KépKépKép

Dzsili! Holnap megyünk csak dokihoz, majd megírom, mi volt! KÖszi az érdeklődést Kép Napocska és a víz: KépKépKép

Andi! Mennyi idős az uncsitesó? Miért ne érezné jól magát a szigeten? (kibicnek semmi sem ... KépKépKép ... na, jó, nem dumálok bele)

Menta! Kreszhez gratula! Kép Én is Fiat Brava-n tanultam, nagyon szerettem Kép jó lenne olyan itthonra is!

Szemét: nálunk András viszi le, ha nincs itthon, akkor sem viszem le. Én semmiképp sem hagynám itt egyedül Őket, épp azért, mint amit Gorsi írt Kép

Norci! Vili nagyon okos-ügyes! Kép Örülök, hogy sikerült a meggylé Kép

Mióta panaszkodtam, Ármin alig "rosszalkodott" KépKépKép Valszeg egyzserre volt rossz napunk, azt toleráltuk mind rosszul.

Úúúúúúgy szeretnék tűzijátékot nézni, de idén (meg már 2 éve) ez nem megoldható KépKépKép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Sziasztok!
Ti Vilinek még a rosszalkodáshoz is gratuláltok? Azt hittem jobban szerettek engem ennél, na azért a talin majd ne bíztassátok további rosszcsontkodásra Kép Kép

Ma Vili is egy angyal volt, meg apa is Kép Így tudtam főzni, aludni, voltunk együtt hármasban játszótéren, sétálni (Vili motorral), Vili aludt majdnem négy órát napközben, még egymásra is volt időnk Vityával, szóval szuper volt. Imádom az ilyen napokat Kép Kép Kép

Andi!
Legyen akkor inkább SZIP! Kép

Laura!
Édesek a gyerkők a képen nagyon Kép

Zsuzsi!
Piac a XI. kerületben, hát régen a Skála, bár az dárga, most az Etelére járok (Borcsáékhoz a Bikásnál), hétvégén van nagypiac, akkor még őstermelő is akad, hétköznap csak reggel érdemes menni. Nyáron mi annyira nem vagyunk érintettek, mert nagyszülők, dédnagyszülők kertjéből élünk. Ha viszont befőzéshez nagytételben akarsz vásárolni, akkor vasárnaponként nagyon nagyon ajánlom Gyálon a zöldségpiacot, mert elképesztően olcsó, még a benzinköltséggel együtt is megéri.

Más egy hülye kérdés: akinek jól evő babőja van, de nem eszi már meg a bébiéltelt, a darabosat se, ha elmentek mit visztek magatokkal ebédre? Nekem fogalmam sincs, hogy mit vigyek? (Eddig a sütőtök krumpli midig bejött, abból az se volt gond, hogy pépes, de félek, hogy már az se lene nyerő) (Melegbe elvihető főtt kaja nincs itthon Kép, és nagyon szeretnék holnap talizni) Várom az ötleteket!

Márti!
Iváshoz még: elég hasonló Ármin meg Vili ízlése gyümik terén, hátha az innivalókban is. Vili imádja a savanyú ízeket, első dolog amit képes volt meginni, az a rém savanyú Milford tea cukor nélkül (ribizli, csipkebogyó, hibiszkusz, stb.) hátha Árminnál is bejön. Most is csak minimális cukorral issza és imádja.
Köszi Vilinek a gratulációt! Barátnőm azzal szivat, hogy jaj ne csodálkozzak, hogy Vili ilyen okos, mikor az én gyerekem Kép

Norci
norci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?