Új privát üzeneted érkezett!

Ági! Nem akarok okoskodni, de nekem mindig ráírták a beutalóra, amikor a kórházba küldtek, h "T. János kórház!" Nem tudom, h ez kell-e, kérdezd meg a dokitól! Én negatív vagyok, nekem kellett ellenanyagot nézni, de pozitívnál elméletileg nem kell. Ne is mondd a vénasszonyokat! Amikor ott állsz hatalmas pocakkal, csak néz mindegyik, de egyik sem enged maga elé. Undorító.

Teri

KépKépKép
pruci

Jajjj, Teri, dehogy okoskodsz! :wink: Tudod, több szem többet lát alapon örülök, ha valaki még hozzászól a szerencsétlenkedésemhez... :lol: Az én beutalómon annyi van, T.Labor!...

Zsófi, nekem is vettek már éhgyomri vércukrot a 12.héten, de most is rá van biggyesztve a beutalóra... nem a doki irta egyébként, hanem az asszisztensnőci... biztos nagyon utál :roll:

Mindig olyan csúnyán néz rám és megjegyzi, hogy rohamosan hizok ám, ez nem jó... :evil: a doki meg nem szól semmit, hogy mennyit hiztam... imádom az ilyen aszisztenseket, okosak nagyon, olyan mérges tudok lenni, amikor anorexiával indultam és közli a mostani 68 kilómra, hogy sok... anyja, az sok! A védőnéni is azt mondta, ahogy kinéztem, jobb is nekem is és a babának is, hogy hiztam ennyit... én is sokkal jobban érzem magam egyébként... :wink: igy kicsit husisabban :lol:
Vendég

Jaaaaa, LÁNYOK, AKIK SZÜLTETEK A JÁNOSBAN......!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi az, amit vinni kell a babának? Gondolok itt a pelusra, popsitörlőkendőre, popsikrémre stb......
Ruhát adnak neki ugye, azt nem kell vinni?
És a szülőszobán (a felkészitőben ezt olvastam) kapok hálóinget, nem kell sajátban szülni?

Csak azért kérdem, mert más topicban irták többen, minden kórház más és más, van ahol vinni kell mindent, van ahol nem..... :roll:
a Jánosban pedig még nem szültem.... :)

Tudom, hogy nem holnap lesz, de szeretek felkészülni jóelőre... :wink:
Vendég

Pumpóka!

A Jánoskórház honlapján (golyahaz.hu) van lista,hogy mit vigyél magaddal konkrétan a Jánosba!

Kép

Kép
ibm

ági, ibm jól írta, fent van minden a honlapon.

jaj néha úúúúgy várom már ;) télleg, lehet h egy szobában leszünk ?? :lol: :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

Ági, szerintem is nyugodtan mehetsz a Jánosba a laborra, és még csak sorba se kell majd állnod - ami nem utolsó szempont :)
Zsófi, én is jövő héten megyek a terheléses cukorra, szerintem vagy kedden, vagy csütörtökön. 7-re kell bemennem, akkor adja a doki a beutalót, aztán lesz az első szúrás, utána kell meginnom a glükózos trutyit (amit én viszek magammal), és egy UH is lesz még délelőtt vmikor. Tegnap voltam egyébként az orvosnál, úgy néz ki, hogy Csenge van alul, és sikerült beszélnem a fejével, mert befordult, és már nem harántfekvéses, úgyhogy a doki szerint nem kizárt, hogy bekifuthatunk a természetes szülésnek, hurrrááá :) Egyébként minimális különbség van csak a két gyerek mérete között, minden OK. Boldog vagyok most nagyon :) :) :)
Egy tegnap készült kép:
Kép

Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Köszi lányok!

Kata, hogy te milyen csini vagy! :wink:

Zsófi, ahogy elnézem, többen is vagyunk, akik majdnem teljesen egy időben fogunk szülni, csak egy-két nap az eltérés köztünk.... én szivesen kiirom majd ide a telcsiszámomat, hogy aki majd bekerül, dobjon egy sms-t, hogy ott van, hátha-hátha leszünk egy páran egyszerre az osztályon... :) tökjó lenne talizni legalább valamelyikőtökkel.... az ikres mamik azért kérdésesek, mert nekik több az esély sokkal, sőt, inkább az a valószinübb, hogy pár héttel előbb jönnek a manók... igy velük talán nst alkalmával... :)

De én is nagyon várom már.... néha olyan láz van rajtam, hogy legyen már tavasz, legalább március... néha meg még tartanám odabenn tovább, mert annyi mindent kéne addig elintézni, megvenni, páromnak a lakást teljesen befejezni, az extől addigra teljesen elválni, Zolival meg összeházasodni..... hogy lesz erre idő????? Lehet, sehogy... :)
Vendég

Sziasztok Lányok!

Kedden voltunk dokinál, tegnap pedig UH-n. Minden rendben van kis Balázzsal.

A tegnapi ultrahangvizsgálatunk során a doki első mondata ez volt: „Milyen szép nagy feje van!” Igen, pici buksija valamennyi méretében kb. 31 hetes magzatok fejméreteivel vetekszik (BPD 8,32, HC 28,04). A tegnap mért adatok átlaga alapján amúgy csak egy héttel nagyobb átlagos kortársainál. Súlya – becslések szerint – 1300g. Tegnap a március végi születési súlyát kb. 3600-3800 grammra tették. Na ezért akkora a pocakom!
Tegnap azt is megtudtuk, hogy hajas baba lesz! Jó képeket nem engedett csinálni magáról, inkább aludt egy jót a vizsgálat alatt, de azért csatolok egy bébi-profilt.

Kép

Szerencsére a vércukrommal is minden oké. Sőt! Igazából nem értem, hogy az éhgyomri 4,8 mmol/L után hogy lehet a terheléses érték 3,8 mmol/L. No mindegy, lényeg a lényeg, nem kell diétázni, bár elkezdtem nagyon-nagyon odafigyelni, mert már +11,5 kg-nál tartok és a terveimben csak szumma 14kg szerepelt :) Viszont a dokim egész jól fogadta ezt a hírt.

Ági!

A jánosos labor szerintem nagyon jó. Pörög, nem kell sorban állnod és kórházi átlaghoz képest szerintem nagyon kedvesek. 7-től 10-ig mehetsz. 8-kor különben kong az ürességtől, mert mindenki 7-re megy. Ha odaérsz, tedd láthatóvá a pocakod és már mehetsz is a betegfelvevő nővérekhez.

Nálunk még semmi nincs kész/meg/elkezdve, de már nagyon várom a március végét!

Eszter

Kép
eszter.eu

Eszter! Nagyon édi Bazsi-manód!!! :) Azt nem is irtam, hogy nekünk is van hajunk ám :) Ha a feje szép nagy lesz, akkor az szülésnél lehet, nehezebb lesz kicsit... bár ahogy a születési súlyát saccolják, lehet, hogy kicsit előbb jön és akkor nem lesz nagyobb a fejecskéje sem...

Én attól féltem inkább mindkettőnél, hogy nehogy a válluk széles legyen... de szerencsémre nem volt és Zsófinak is szép nőcis vállai vannak :lol: Szegény anyum járta meg Öcsikémmel anno, kijött simán a feje (pedig nem volt kicsi) a vállai meg olyan szélesek voltak, hogy mindenfelé repedt szegény....

Akkor odamegyek a Jánosba a laborba, remélem, nem üznek vissza a Kapásba... :shock:
Vendég

Szióka,

Kata, isteni ez a kép, tényleg nagyon csinos vagy :)

Eszter, nem is tudtam, hogy a 4D-s uh-n a haj is látszik :shock: Nem semmi, aranyos kép :)

Lányok, én kb. a hét óta kezdtem érezni a magzatmozgásokat (a dokim mondjuk hülyének nézett, azt mondta, korai, de én akkor is éreztem és kész), azóta minden este "jelentkezett" legalább egyszer a baba. Viszont tegnap egész nap csend volt, és ma sem túl aktív, a derekam és kicsit lejjebb az ágyékomnál viszont enyhe szúró fájdalmat érzek (tegnap húzódott is kicsit a derekam).

Most picit aggódom, hogy minden oké-e odabenn; nektek volt hasonló élményetek? Ugye ilyenkor még belefér, ha nem érzi minden nap a babát az ember?

Kép
elan

Bocs, kissé hiányosan küldtem el :) Szóval a 15. hét óta éreztem a babát.

Kép
elan

Elan!

Ilyenkor még ha 4-5 napra 'elbújik' a babó és nem érzed, az is normális. Ezek a szúrások, feszülések teljesen normálisak. Nekem is voltak. Addig nem kell aggódni, amíg görcsölés nem jelentkezik.

Eszter

Kép
eszter.eu

Elan, én most a 3.-at a 16. héten kezdtem el érezni és volt, hogy napokig semmi egy-egy mocorgás után. Ez azért van, mert ilyenkor inkább akkor érzed, amikor az egész testével mozdul... és mocorog ő akkoris amikor te nem érzed, csak akkor épp a kezével vagy a lábával, teljes testtel ritkábban.... :wink: úgyhogy ne izgulj, egypár hét és már azt is érzed, ha csak a lábát vagy a kezét megmozditja :lol:
és beletipor a hólyagodba... :lol:
Vendég

Kép Na, én meg itt tartok kerületileg. :)

Petra
Kép
petricsek

Jaja, a képem felkerült, a levelem meg felszívódott! :)

Sziasztok Lányok/Asszonyok!

Kata, nagyon jól nézel ki a képen! Mennyit híztál eddig? Nekem így a 31-32. hétre 11 kilót sikerült felszednem. A dokim majdnem minden terhesgondozáson elmondja, hogy DIÉTA, a védőnénink szerint viszont -mivel ikrek- teljesen normális az eddigi pluszsúly. ... hát nemtom ... azért, megpróbálok minél jobban odafigyelni a táplálkozásomra. :oops:

Főleg az ikres mamikhoz szól a köv. kérdésem:
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a Jánosban van-e Koraszülött osztály? A védőnéni szerint jó lenne egy alternatíva (Schöpfi v. SOTE), ha előbb akarnának jönni a srácok. Bár én minden nap elmondom nekik, hogy addig van Hawaii, amíg bent vannak! :lol:

Petra

Petra
Kép
petricsek

Petra, én úgy tudom, hogy van koraszülött-osztály...

A Schöpf-Mérei pedig már fizetős lett, tehát készülj szép lóvéval, ha a védőnő oda akar küldeni... ott már semmi nincs ingyen! De lehet, hogy azóta már el is költöztek onnan, mert még karácsony előtt jóval hallottam, hogy mennek.... de inkább nem beszélek arról a "kórházról"..... :evil:

Egyébként tényleg nem sok a 11 kiló... én egy gyerekkel a hasamban hiztam eddig 16 kilót :lol: főleg ikrekkel nem sok és már a végén vagy... :wink:
Vendég

Eszter, Pumpóka, köszönöm a megnyugtató választ; görcseim nincsenek, úgyhogy akkor békében várom a hétfői ultrahangot :)

Petricsek, szép nagy poci, de szerintem ahhoz képest, hogy ikreket vársz, annyira nem óriási. Láttam ennél sokkal grandiózusabb pocakokat :) Tudomásom szerint van a Jánosban koraszülött osztály, az egyik volt kolléganőm ott dolgozott nővérként. És a weboldalukon is fenn van, ugyhogy tuti :)

Kép
elan

Hát köszi az infót, reméljük a legjobbakat! Azért még meginterjúvolom a dokim, hogy mire számítsunk. :?
A Schöpfit én is hallottam, hogy ... khm ... kissé költséges mulatság, ráadásul azt sem tudni, hogy most melyik osztály hol van. :?:

Ti egyébként szedtek tabletta formájában valamit? Nekem Magnéziumot és Vas+Folsavat írt fel a dokim, de a védőnő - :roll: - szólt, hogy a Vas savas közegben tud felszívódni, ezért jobb két étkezés között bevenni, és almát v. citrusfélét majszolgatni, különben semmi értelme nincs a szedésének. Nekem ezt a dokim pl. nem mondta ...

Ezt csak azért írtam be, mert hirtelen eszembe jutott és hátha fontos lehet Nektek is.

Petra

Petra
Kép
petricsek

Eszter, nagyon jó a kép! És szép Balázs súlya is! A terheléses vizsgálat után nem érezted sz*rul magad? Csak mert azon gondolkodtam, hogy onnan nekem kocsival, egyedül kell majd hazajönnöm, és mi lesz, ha kiüt a cukros lötyi? vagy hülye vagyok és ez nem fordulhat elő?

Ági, szerintem is dobjuk majd fel a tel.számainkat, hátha találkozunk néhányan odabent - bár én most úgy érzem, hogy azért a 38-40. hétig nem nagyon szeretnék egyben maradni (most ébredt fel Marci és próbál bebújni a bordám alá, huhhh :))

Elan, köszi :) :). Ilyenkor már simán érezheted a kismanó mozgását, és az is normális, hogy néhány napig nem - pár héten belül úgyis annyit fog mozgolódni, hogy csak na :)

Petra, szép nagy a pocakod, és nagyon klassz a súlyod is! Én a 25. héten tartok +10 kg-nál :evil: Tegnap a doki húzta kicsit a száját, de ez van, nem akarok koplalni... A védőnő szerint ikrekkel a legideálisabb a +15-16 kg a szülésig (hát ezt én szerintem túl fogom lépni). Nekem egyébként most elevitet kell még mindig szednem napi 1-et, illetve Maltofer vastablettát 2-szer naponta.

Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

én csak magne B 6ot szedek steénként és elevitet ha eszembe jut. a vérképemre azt mondta a doki, h jobb mint az övé, szóval én vasat nem szedek.

én is előbb szülök, ha április 15-ig nem indul be magától akkor akkor tuti csaszi (április 20 a 40. hét) szal én a 39. héten legkésőbb szülök.

a legutóbbi vizsgálaton néztük a heggemet ami most 4.9 mm ami nagyon ok, de 2 mm a határ, ha akkora akkor császár. nehogy baj legyen.

lányok én samuval 20 kilót híztam. (56ról fölfelé) szal 11 ikrekkel hahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nekem nem lesz éhgyomri, csak terheléses. juhé.

telószám: naná!!!!!!!!!
kerekpocak

eszter nagyon jó a kép!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

basszus heg nem hegg. :oops: :oops: :oops: :oops:
kerekpocak

ide is felteszem:

Kép Kép
kerekpocak

Zsófi, holnap már 100 napon belül leszünk mindketten! :) :) :)

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Samu pedig tündéri... a kis alkesz :)

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Samu tán szomjas volt kicsit???? :lol: :lol: nagyon cukipofa!!!!!

Egyébként a 4D számitások és méreteink szerint énis április 20-ra lennék.... tehát egy napot siet a vonalzóm.... de most már nem javitok rajta.... :D úgyhogy egyidősek vagyunk Zsófi, Kata!!!! :wink:

Kata! Én meg gyalog megyek a terhelésesre, az sem jobb, villamos-busz, ahol néha még leülni sem lehet! Főleg éhgyomorra reggel, aztán kétóra múlva meg csak egy zsömi meg tej lesz bennem.... én meg nem tudok enni büfében meg ilyen helyen, én csak itthon tudok kajálni, ez ilyen hülye heppem :roll: úgyhogy viszek vagy másfél liter teát magammal, hogy legalább a vérnyomim ne essen majd le nagyon és felhajtom a 2. vérvétel után! :? Szeretnék már túl lenni rajta!!!!

Én sem szedek semmit, csak a magneb6-ot a keményedéseim miatt, de most át fogok térni a magnézium citrátra (remélem jól irtam) mert a doki azt mondta, az nagyobb dózis és igy nem kerül annyiba sem, mert a magneb6-ból már a napi 3x2-t szedtem és az kész anyagi csőd... :shock: igy felirta ezt a másikat... :)
A vérképem nekem is tökéletes egyébként... meg a cukrom is :wink: igy nem is izgat a terheléses eredménye.... anya szokta mérni nekem mikor náluk vagyok és a múltkor is egy egész délelőttös csoki-süti-somlói zabálás után koradélután tökéletes cukrot mért... :wink: édesszájú lesz a csajszi, mint az anyja meg az apja :)
Vendég

jahaj ági te már 100 napon belül vagy!!!!!!

kata mi meg holnap ;) szuper!!!!
kerekpocak

A Schöpf-Mérey PIC-jét kapta a János kórház (asszem júniusban), ezért is szülök én a Jánosban. Szempont volt a választásnál, ha előbb jönnek, ne kelljen akár pocakban, akár koraszülött mentővel átsípolni a városon...Szóval, jó helyen lesztek! :D

Kép
babyteve2

éééééééééés 9 nap!! :lol: :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

izé... 99
kerekpocak

huhhhhh... én egy kicsit most betojtam :) :) :)

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Zsófi!

9 nap, dejóóóó lenne már!!! :lol: :lol: :lol:

Kata!

Nem tojunk be, nincs mitől!!!!! :wink:
Vendég

Háát nekem már csak kb annyi van!! :wink:

Orsi

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

sziasztok,
én is János kórház... Szuromi dokinál fogok szülni, a legutóbbi uh. szerint június 10-én, de a naptár szerint júni 5-én. aztán majd a gyerkőc eldönti szerintem. :D

mia_snow

Nekem is Ő a dokim :D Nagyon meg vagyok elégedve :D

Kép
babyteve2

babyteve2: ez megnyugtató.
egy indiszkrét kérdés: te minden vizsgálatra a Jánosba mész hozzá? szoktál neki ott fizetni?

mia_snow

Eddig mindig a Jánosban voltam, nem fizettem, most hívott először a magánrendelőbe. (A barátnőm ajánlotta Őt, és mondta, hogy csak egyszer kell menni magánba...annyi belefér :D Aztán majd szülés után jön a hálálkodás :D )

Kép
babyteve2

értem... én a magánrendelőjébe járok már 3 éve, járok mondjuk túlzás, mert évi 1-2 alkalom. :D amióta babát várok, még ne voltam a magánrendelőjében, nem is kért, hogy oda menjek. viszont múltkor is fél órán átt uh-zott (a genetikainál), mert nem találtuk hogy fiú-e vagy lány... mindig telefonon egyeztetünk időpontot, ő maga veszi le a vért, soha sehol nem kell sorban állni, ide-oda szaladgálni beutalóval, stb... sosem jött még úgy ki a szitu, hogy láttam volna rajta, hogy pénzt vár, de annyira rendes, hogy elgondolkoztam azon hogy talán illene-e már most adni, vagy csak szülés után?

mia_snow

Igen, ez nálam is így van...a héten volt a terheléses cukrom, éhgyomri, 60 perces és 120 perces vérvétellel, és azt is Ő csinálta, kijött értem időre, még csak rácsörögnöm sem kellett... :D Szóval, le a kalappal előtte :D Én a szülés után adok majd.

Kép
babyteve2

értem. okés... ha már ketten vagyunk így, akkor nem ciki. :D
nem tudtam, hogy hogy szokás, csak azért kérdeztem.
nekünk hétfőn volt genetikai uh, akkor 3-4 hétre javasolta a 4d-t, ami után ő nem csinál, azt mondta hogy jó neki annak az eredménye, ha megvan, hívjam fel.

te dolgozol még? mert ki akarom íratni magam február 1-től... de emiatt is őt kell hívnom majd azt hiszem. fogalmam sincs, hogy ez a része hogy működik...

mia_snow

Nem, nem dolgozom, suliba jártam júniusig, utána meg augusztusban lombikoztunk, így már nem maradt időm elhelyezkedni :D Biztosan elmondja, hová kell menned...asszem az Ő javaslatára a háziorvoshoz? :oops:
Engem az ikrek meg a lombik miatt eddig 2-3 hetente nézett meg...de a szülést még nem beszéltük át.

Kép
babyteve2

Hello Lányok!

Köszi szépen a Balázs bókokat!

Kata!
Tégy próbát. Megtudsz enni 2 kiskanál mézet magában, gyors egymásutánban? Ha simán, semmi gondod nem lesz, csak vigyél citromlevet. Miután leveszik a terheléses vért, én befaltam egy jó nagy szenyát, mert már marha éhes voltam és így tökéletesen éreztem magam. Ha kicsit gyengének érzed magad, kis séta indulás előtt sokat tud segíteni.
Ja! Én számítok Rád, a szülés időpontját tekintve
:lol: Persze ne teljesen egyszerre szüljünk, mert hát a dokinkból csak egy van, de pár óra eltéréssel még ő is jól jár :)

Zsófi!
Samu nagyon édes. Látom se sörből, se játékokból nem szenved hiányt :)

Tabik: Én Vas+Folsavat szedek, elvben napi kettőt, de sokszor csak egy sikerül. Ezen kívül kálciumot, mert egyre gyakrabban görcsöl a lábam éjjel. Kb. egy hónapig Calcium Sandozt ittam, napi 2-t, de aztán a gyomrom már nem bírta és azóta egy Foreveres cuccal próbálkozom. És persze MgB6-ot szedek még, elég rapszódikusan, de napi 1-2 mindig lecsúszik.

Balázs súllyához még annyit: mi mindketten három kilóval születtünk, Kristóf asszem a 40. héten, én a 42. héten. Elevitet csak az első harmadban szedtem, mert utána tejcukor érzékeny lettem. Mindezekkel együtt lesz ekkora babánk. Kiugró evolúciós fejlődés :)

Eszter

Kép
eszter.eu

Sziasztok Lányok!
Én az ikrekkel kb. az 6. hónaptól (november óta) vagyok táppénzen. Először kivettem az évre még fennmaradt szabijaimat, majd a szülészem (Dr. Ruzsványszki) írt egy táppénzbevételi javaslatot a háziorvosnak. Vele és a munkáltatóval kell egyeztetni, hogy pontosan mikortól indul a táppénz.

Kata, én is kezdek tojni :D ... már csak másfél hónap ... :shock:
Petra

Petra
Kép
petricsek

lányok, köszi a táppénzes "menetrendet"... tehát ha feb. 1-től akarok nemdolgozni, akkor jan. utolsó hetében hívom a dokim, aztán irány a háziorvos. királyos. 15 munkanap van hátra. el sem hiszem... a munkát még bírnám, csak a légkör.... :roll:

mia_snow

jónás:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
kerekpocak

Húú Zsófi!

De jó képek, gratula :D amikor mi voltunk felébreszthetetlen volt a kis Atti és a keze +a lába az arca előtt, tehát mondjuk egy fél profilt mutatott végig.
Orsi

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

És ráadásul hasaonlít is Samura!

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

köszi :) :) :)
kerekpocak

ági neked is a helyet!!! szuperkedvesek voltak!!!
kerekpocak

Zsófi! Ez hihetetlenül jó lett, nagyon édes a kis törpe... :wink:

Örülök, hogy tetszett a hely, mi még mindig emlegetjük és ha vki megkérdezi tőlem majd a jövőben is vmikor, hogy hol voltunk és merem mindenkinek ajánlani, mert tényleg nagyon rendesek és nem az az összecsapott 30perces 4D... nem ragaszkodnak az időhöz, hanem ahhoz, hogy minőséget kapjál és lásd a bébit, ha már ezért mentél oda... :)

Mi tegnap elhoztuk a kiságyat is, össze is raktuk, legalábbis a háromnegyedét, mert unokatesómék vagy 10 csavarral kevesebbet adtak, mint ami kell bele. Igy vár most 1-2 napot, mig Zoli néz csavart hozzá, de már egyben áll legalább a helyén. Szivacsot kell vennem bele majd, meg a pelenkázószekrényére....

Tegnap vmit bütykölt Zoli a 4D-s dvd-n itt a gépen, lehet, hogy sikerült neki képnek menteni belőle még, megnézem és ha igen, akkor teszek egyet-kettőt...
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?