Új privát üzeneted érkezett!

Képzeljétek nem tévedés. 1 hónapra előre kaptam időpontot a szurira :shock: :shock: . Pedig akkor már a másodikat kellene kapnunk. Lehet, hogy nincs ebben semmi rendkívüli, csak én nem értem :? . Egy szuri nem csak egy perc? Azt gondoltam hipp-hopp megvan. Ezek szerint valami más is van, amit még nem tudok :? . Nálatok hogy van ez?

KépKép
Kép
danka33

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!
Danka!
BENI BABÁNAK BOLDOG HÓFORDULÓT! Kép
A szuri egy pillanat!Meg is mérik ijenkor de az egész művelet nincsen több 5 percnél!Legalábbis nállunk így működik! :wink:

Verna!
Megnéztem a képeket,nagyon szép Flóra mindegyik képen!Ahogy a babakocsit tologatja,igazi kis hölgy már!Nagyon szép a szeme is a csajodnak! :D :wink:

Becsi!
Szerintem az ajándékot egy olyan helyen vedd meg ahól tudnak mutatni egy 2 éves csajszinak valót!akkor tudsz válogatni!Könyveket szereti?Baba,étkészlet,takarító szett,konyha,valami kinti játék!Tricigli?Én ijeneken gondolkodok Zsaninak! :wink: :D

Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Danka,

az egy hónap azért elég sok, akkor már a 3 hós oltást kellene kapnia. Nekünk is csúszott két hetet az első oltás, mert akkor meg volt fázva valamint a költözés miatt. Utána az összes oltás csúszott emiatt.Nincs nálatok egészséges tanácsadás? Hát én bevinném csak úgy és addig lennék ott vele, amíg be nem adjá neki az oltást, azért nehogymár egy hónapot kelljen várni a 2 hós oltásra.

Boldog hófordulót Beninek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Danka, nálunk is úgy van, hogy az egészséges tanácsadásra időpontot kell kérni telefonon. Ott mérik a súlyát, hosszát, majd a doki megvizsgálja, csípőjét, kutacsát, hasát, ilyenmeket, és ha aktuális valamelyik kötelező oltás, akkor be is adja.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

És nagyon boldog hófordulót Beninek! :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Ismer valaki közületek egy Dr. Csikós Tamás nevű gyerekorvost Kistarcsán? A kórházban is dolgozik, mint külső orvos, illetve kártyát is lehet hozzá leadni.
Ha valaki tud róla valami közelebbit, legyen szíves segítsen!
Köszönöm szépen!

Ildikó
bi

sziasztok

giga

ráérek megvenni, de kitalálni már szeretem jó előre...bár nálam novemberre becsomagolva sorakoznak a karácsonyi ajándékok...már 10 éve /miután Bencét dec17-re vártuk/ rászoktam arra, hogy az ajándékokat jó előre intézem......már most azon agyalok mit kap a párom a 40. szülinapjára ami jöv. szeptemberben lesz :oops:

Szonjával teljesen bajban vagyok, hisz minden van már itt 3 gyerek után...és főleg a nagyok játékai érdeklik...a sajátja nem
:cry:

danka szerintem nenyugodj bele ebbe az időpontba...szerintem valamit félreértettek...ha pedig ilyen a rendszer nálatok akkor a védőnődnek szólnia kellett volna...honnan tudd...hívd fel őt szerintem első körben

sziasztok
becsi
Iklad

Bi
írtam neked privit!

Köszönjük szépen a köszöntéseket mindenkinek!!! Képzeljétek, Beni ma reggel tele szájjal mosolygott rám és mondta, hogy gőőőő. Azt hittem megzabálom. Ez az első alkalom, hogy tele szájjal mosolygott. Úgy látszik ez a meglepetés tőle, így a 2. hónap reggelén. Pedig pont tegnap kérdezte a védőnő, hogy mosolyog-e már és nagyon csodálkozott, mikor mondtam hogy még nem.

Lányok, egész éjjel ezen a hülye védőoltáson filozófáltam. Olyan mérges vagyok, hogy nem is igaz :evil: :evil: . Mit tehetek róla, hogy nem tudtam, előre be kell jelentkezni? Még a vakcinát is hamarabb legyártják, minthogy beadják.
Pimpoka, úgy fogok tenni ahogy mondod, egyszerűen csak beviszem Benit valamikor és kivárom vele a sort. Pofátlanság ide vagy oda...

KépKép
Kép
danka33

Becsi
a védőnőt már tegnap felhívtam. Azt mondta, ha ez így van, akkor így van és bele kell nyugodni. De ő is meghökkent kicsit az időponton.

KépKép
Kép
danka33

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Jelenleg nincs nőgyógyászom, és a meddősségi központban ahová járok, felírtak nekem egy laparoszkópiás műtétet, (hogy körül nézzenek a méhemben, illetve megnézzék, hogy még mindig átjárhatóak-e a petevezetékeim) tudnátok nekem javasolni valakit a kistarcsai nőgyógyászatról aki foglalkozik ilyen beavatkozással? Sajnos egyáltalán nem vagyok ott ismerős, nem rég költöztünk ki Pestről Isaszegre! Köszönöm ha válaszoltok!
Házitücsök
Vendég

Sziasztok!

Nem ígérem, hogy visszaolvasok.... :oops: :oops: :oops:

Danka: :shock: :shock: :shock: :shock:
Azééé... nálunk az első 1 hetet, a második 2 hetet csúszik, node rögtön 1 hónapot? :shock: :shock: :shock:
Amúgy mérik is meg megnézik, hogyan fejlődik (tartja -e a buksit, fordul -e a csörgő felé...) de az egész pár perc és a felét védőnő csinálja, mármint nálunk!

Ja mi még mindig hasfájósak vagyunk! :twisted: :twisted:
És tápszeresek, a kiscsaj az első mensim óta nem hajlandó... konkrétan üvölt, vagy ha rá is kap akkor is 10-20 ml majd üvöltés... mostmár lassan nem is lesz mit, pedig fejtem... és már fel is adtam.. (lefejve sem kéri, meg egyéb praktikák bevetésével se)
A hasa a tápi óta jobb volt, de pár napja megint nem... amióta a milumil-on változtattak...

Giga, hogy bírod a poci a pici mellett?? Minden OK-s? Lassan már készülődhetsz!

Csajok kellene már napirendünknek lennie? Mert nemigen van... sőt konkrétan nincs... pedig én próbálkozok... de... áhhhh...

Andi, leírod hogy nálatok mi a napirend? Hátha ihletet kapok! (azért Te, merthogy második gyerek és kicsit idősebb! :lol: :lol: )

Jutta

KépKép
jutta

De bárki más is megírhatja, hogy egy 3 hós gyereknek mi az ideális (babának is, mamának is) napirendje! Hálás köszönet érte!!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Beni babának boldog hófordulót!

Giga

Igen, a családra gondolok. Nekem valahogy nem tudják elfogadni, olyan nagy szám az, ha az embernek nincs rá pénze?
De mostmár csillapodnak a dolgok.

Pimpoka

Ha jól emlékszem te vagy a homeos szakértő :)
Hol lehet beszerezni őket?
csomó mindent ajánlottak, és szeretnék párat beszerezni belőle.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Susytunder, én patikában szoktam, de most már láttam DM-ben is egy párat! Állítólag olcsóbb is ott valamivel, mint a patikában. De ha patikában nincs, neten rendlem meg. Innen: http://www.simonmed.hu

Jutta, nálunk ilyenkor már kialakult a rend, kajában, alvásban is. Én akkor csinálok bármit is, ha ő alszik, vagy ha járókában van, most a karácsonyfa van még a helyén, de már nagyon várom, hogy újra járóka legyen. Mert akkor többmindent tudok én is csinálni, így nem, főleg amióta elindult.
Hasfájásra használtok valamit?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Házitücsök!
Írtam privit!

Danka!
Ne idegeld magad, szerintem nem lesz gond , hogy később kapja az oltásokat. A lényeg, hogy megkapja és kész.

Jutta!
Nálunk 3hósan délelőtt (1órát) és délután (2-3 órát) is aludt a csaj. Este 8-kor fürdés , utána szopi és alvás. A többi kaja is fix időpontokban volt (+/- fél óra). Szerintem a szigorú napirendnek is köszönhetem, hogy Dórival nem sok probléma volt/van.
Én meg akkor csináltam valamit is, mikor ő aludt.
Ha rátértek valami napirendre, szerintem mindenképp a fokozatosságot tartsd szem előtt. Először a fürdés legyen fix, aztán pl a délben ebéd stb...

Képzeljétek megérkezett a mosogatógép szerelő 1 hónap után. Potom 8400ft-ért megmondta, hogy a gépnek semmi baja, csak az asztalos tette fel rosszul a konyhabútor borítást rá. :twisted: Ettől nem nyílt le rendesen az ajtó. Szétvet az ideg, ennyi pénzt kidobtam az ablakon. :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép
tüccs

Lányok egy SOS kérdés

3 hónapos babája van a sógornőmnek és kengurut szeretne neki venni. Mindenki mást mond. Ti milyet használtok, milyet ajánlotok?
Valóban csípőficamot okoz a kenguru? Vagy a fektethetős nélkülözhetetlen, feltétlen kell az?
A másik kérdés kicsi még ő ahoz, hogy emberek közé menjen vele pl. vásárolni. (6 kg-os)

Előre is köszönjük

Kép
Kép
susytunder

Suzy!
Szerintem vásárláshoz (pl Cora, Tesco) a hordozóban a legkényelmesebb a gyerkőcnek. Azt bele lehet tenni a bevásárlókosárba. A kenguru még korai szerintem. Legalábbis nálunk Dóri igazán 4-5 hósan volt benne el, de akkor se sokat, kb. fél-1 órát.

KépKép
tüccs

Ja, nekünk nem fektethetős van, hanem a hagyományos.

KépKép
tüccs

Kedves Lányok!

Itt is nagyon köszönöm a priviket, aranyosak vagytok!

Üdv, Tücsi
Vendég

Sziasztok!

Danka,
kicsit ledöbbentem... nálunk ilyen elő nem fordulhat!!! Itt a védőnők tartják rendben az orvosok "egészséges-rendelési" (másnéven: tanácsadási) időbeosztását. Egy héten 2x 2 óra van minden dokinál ilyen a rendelési idejébe beillesztve, és érdekes módon, max 1 hét eltolódással, de mindig, mindenki belefér. A védőnővel egyeztetek, ő mondja, hogy most mi következik, szól, hogy írassunk fel tápszert, meg mosdókrémet, meg popsikrémet, hogy milyen pluszban beadható védőoltások vannak, és kérdezzem meg a dokit róla, stb-stb-stb. A babák úgy mennek be a dokihoz, hogy már le vannak mérve, kiskönyv kitöltve, oltás előkészítve. Doki megcsodálja a babát, válaszol közben a kérdéseimre, ezt-azt ami szükséges, megbeszélünk, beadja az oltást, megkapom a kért recepteket, amiket a doki asszisztense már kinyomtatott, és viszlát. Az egész max 10-12 perc gyerekenként. Vagyis szerintem csak szervezés kérdése... Van egy gyanúm, hogy mi a dokitok szándéka ezzel az időpontozással... Még nem mondta, hogy házhoz is megy? Mert hallottam már olyan orvosról, aki nagggggyon szeret házhoz menni, ott pénzért kell ugye beadni az oltásokat, és persze így neki is megy még valami a zsebébe... Nem véletlenül van egyébként megadva, melyik oltást milyen korban kell a gyerkőcnek kapnia... ÉS BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!

Jutta,
nektek is így utólag, a 3. hónapos "szülinapra" sok boldogságot! Jól megöregedtetek ti is! :lol:
Kicsit félve írom le a napirendünket, nehogy "kiutáljatok" a jódógom miatt - már ami Ronit illeti. :wink: Az én drága picurkám ugyanis már 4 hetes kora óta átalussza az éjszakát, ami azt jelenti, hogy kábé éjféltől (ekkor kajál utoljára) reggel 9-ig durmol (fél óra ide-oda tolódhat). Napközben óramű pontossággal 3,5-4 óránként eszik. Délelőtt rövidebben, kábé félórát szuszókál, mert olyankor nagy a csatazaj Bogi miatt, és Ronit mostmár baromira érdekli, mit csinál az a garázda nagytesó. 8) :D Ráadásul a járókából tökéletesen belátja a terepet. Délután alszik picit hosszabban, van hogy 1 órát is, a zajszinttől függően. Habár ez is relatív, mert ha fáradt, akkor elalszik akármilyen zenebonában is.

tüccs,
esetleg hasbarúgni az asztalost? :evil: :twisted: :twisted:
andibab

Sziasztok!

El voltunk tünve, mert betegek voltunk :( írtam múlthét csüt, hogy megyünk a 15 hós oltásra, de lázasan ébredt, így azt nem kaptuk meg, dokinéni meghallgatta, benézett a torkába, de semmi gyanus ezért a fogára gyanakodott ő is (még mindig nem bújt ki 7-ke), aztán estére megint belázasodott, éjszaka szinte végig lázas volt és péntek reggel 39,5-re ébredtünk :cry: kicsit megijedtem, hogy lángol a gyerek arca, homloka, mindene, nurofen be, hidegvizes lepedőbe csavartuk szagénykémet még plusszba, képzelhetitek :oops: :cry: , hívtam dokinénit, hogy jöjjön ki, de nagyon sokan voltak így a rendelés végén felhívott a védőnő, hogy eljön értünk kocsival ha nem tudjuk megoldani (apa dolgozott), kiderül, hogy afták vannak a torkán és ettől lett hirtelen lázas és a fülét is fájlalta, mert oda sugárzott ki a fájdalom, rossz volt nézni szegénykémet, ahogy leraktam úgy maradt és csak feküdt, azért is ijedtem meg, mert nem volt még ilyennel tapasztalatom, Bencénél nem volt még soha ilyen magas láz, ezért nem jöttem, mert vele voltam 24-ből 24 órát, amihez hozzá is szokott a drágám
A lényeg, hogy már jól vagyunk és minden a régi, az én kicsi lánykám hozza a formáját amit megszoktam tőle és új dolgai is akadnak, mostanába mindenhová felmászik és feláll, valamelyik nap a babytaxira áll fel :oops: rá sem mertem szólni, nehogy leessen, de azzal a lendülettel már szaltózott is egy nagyott úgy, hogy elsem bírtam kapni :oops: kezd egy kicsit veszélyes lenni a lelkem :wink:

Minden szülnaposnak boldog szülinapot a hófordulósoknak boldog hófordulót :D :D

Pimpoka
a torták csodaszépek és a tiétek is szép volt, igaz a másikon szebbek voltak a betűk :)

Danka kicsit sokkalom én is ezt az 1 hónapos idővallumot, nálunk mindig mikor tanácsadáson vagyunk előre adnak időpontot a köv alkalomra, a szurink most lesz majd 31-én, de ez is csak másfél hetet csúszik, nem értem ami nálatok van :roll:

A pocakosainknak kitartás már nem sok van hátra a szülésig és nagyon sajnálom ami velük történik :(

Az új pocaklakóknak és anyukáiknak pedig hatalmas gratula :wink:

Megyek, mert indulunk Benyóért az oviba, majd este még benézek.

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Lányok, csak gyorsan bekukkolok:

ÖTÖS A KÖZGÁZOM!!!!!!!!! :):):):):)

A többi jegyem is ötös, kivéve a közgáz írásbelit, ami négyes. :)
Na, nemsokára jövök.
Azért valaki írhatna nekem egy összefoglalót, ha ráér, mik történtek idén, mert semmit nem tudok rólatok :( Tegyétek már meg, légyszíííí. :)

Na, csók, megyek vezetéselméletet tanulni.

Csók mindenkinek! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pimpoka
Köszönöm szépen, utánajárok!

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Danka!
Szerintem se hagyd azért annyiba ezt a szuris dolgot!Andibabnak igaza van,nem hiába vannak korra megadva az időpontok!
Nállunk úgy müködik,hogy a védőnő kijön házhoz,vagy felhív,hogy ekkor és akkor menjünk az éppen alkalmas szurira!Most pl-úl egy papírt is hozott amit alá kellett írnom! :? Egy hónap szerintem is sok!A dokink mindég mondja,hogy +/- 1 hét az még elmegy! :!: Nállunk is tanácsadás van és oda kell vinni a gyerkőcöket!Legyél erőszakos!!!! :wink:

Jutta!
Nállunk ijen korban már rég megvolt a napirend!
Reggel amikor felkelt 7-8 felé,akkor cici+játék!Aztán alvás1 órácska!12-13 óra felé cici(ahogy felkelt)délután alvás fél 1 óra!Persze az igény szerinti cicizés az megvolt mindég!Nem vártam mindég meg a 4 órát!Akkor csináltam ithon bármit is amikor aludt!így amikor fent volt tudtam vele foglalkozni4Persze amikor nem aludt akkor is kint volt velem a konyhában (hordozóban -fél óránál többet nem volt benne sosem egyhuzamban)A fürdés mindég egyidőben volt álltalában 7-kor!cici és alvás!Éjjel 2Xkelt cicizni,de mondhatjuk inkább csak 1x mert éjfél körül és 4 körül ébredt mindég!Aztán alvás 7-8-ig!
Ja és a séta délelőtt,vagy délután volt,attól függött,hogy mikor aludt és kelt fel!A rendszerességet a fürdetéssel kezd,majd a sétáva!Hozzákell szokniuk,hogy egy időben van a fürcsi!a séta pedig direkt jó,késöbb már ők követelik4Zsani már hozza a csizmát és mondja,hogy tá-tá az ajtóra mutatva!ezt mindég délelőtt teszi leginkább! :D :wink:

Tüccs!
Én bizony benyujtanám a számlát az asztalos krapeknak!!!! :evil: :!:

Susy!
Nyugodtan mehet vásárolni a babával,bár én a kengurút nagyon nem komálom!Sőt neki még nagyon korai is,bár lehet kapni fekvőt is!Én mindég elleneztem a kengurút,mert szerintem nem kényelmes se a babának se a mamának!Én mindenhova babakocsival mentem!Felvettem a plépofát és hajrá!!!! :wink:
De a hordozó jó ötlet,ha kocsival mennek!akkor azt tényleg belelehet tenni a bevásárló kocsiba!
:wink:

Czakoca!
Sajnálom,hogy ijen betegek voltatok! :cry:
a bébytaxis művelet pedig nagyon ismerős!Mi már eldugjuk Zsani elől,mert odaviszi mindenhovavá és felál rá,nyújtozkodik addig amíg pl fel nem mászik az asztalra! :oops: :( Így csak akkor használja,ha 100%-ban figyelni tudunk rá! :? :roll: :wink:

Piroska!
Kép

sZÉP NAPOT!SZIASZTOK!jÓ HÉTVÉGÉT MINDENKINEK!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Csak pár sor, hogy el ne felejtsetek :lol:

Bocs, hogy nem olvasok vissza, de akkor nem tudnék írni, mert napokig tartana.

Anyukám itthon volt 3 hétig az USA-ból, úgyhogy volt nagy jövés-menés.
Lili nagyon élvezte a karácsonyt, a fát még mindig nem bontottuk le, annyira imádja, hogy még nem volt szívem hozzá.
December 25-én pedig ELINDULT! Azóta meg sem lehet állítani, jön-megy ezerrel. Persze vannak nagy esések is, és sok kékzöld foltunk :(
Már mondja, hogy Lili, vau nagyon édi. Megtanult telefonálni az apjától, és a távírányítót odatartja a tv felé. Egy ideje a kupakot próbálja az üvegre visszacsavarni, még nem tökéletes de nagyon ügyesen rárakja. A halálom viszont a lépcső :evil: Nálunk nem lehet rácsot fölrakni mert nem olyan a lépcsőnk, így nagyon parázok tőle. Most egy kicsit megfeledkezett róla, de karácsonykor le sem lehetett szedni a lépcsőről.

Próbálok képet is föltenni, ha addig nem ébred föl.

Boldog szülinapot utólag is Flórának, Lellének és Kristófnak!

Juj tényleg, és BÚÉK mindenkinek kicsit megkésve!

üdv
Kata

Kép
murphyke

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy most nem írok személy szerint, meg nem szólok hozzá a témákhoz, csak egy gyors helyzetjelentés. Nem voltam mostanában, mert tanultam, holnap vizsgázom, parázok rendesen...

Ma voltunk a dokinál, kicsit elkeseredtem, mert már úgy készültem rá, hogy láthatom a picúrkát, már a szíve is hátha dobog, erre kiderült, hogy fiatalabb még a terhességem, mint amire számítottunk, és még csak a petezsák látszik :( És még olyan picike, védtelen, törékeny. Azt mondta a doki, több az ilyen korban elveszített "baba", mint gondolnánk. Szóval most kicsit be vagyok tojva, nehogy valami baja legyen Picúrkámnak. :cry: Három hét múlva kell visszamenni uh kontrollra. Akkor már okosabbak leszünk. De az még olyan messze van!!!!!!!

Ne haragudjatok, hogy ilyen negatív vagyok ma, de ilyen a hangulatom: :( :( :(

Puszi nektek, szép estét!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ja, és a leleten a diagnózik: "terhesség gyanúja" :shock: :cry: :cry:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica

én még nem is gratuláltam!!
nyugi nem lesz semmi baj!!!
gondolom ilyen idősen ezt kell mondaniuk, túl lesz a bébid ezen az időszakon és hivatalosan is pocaklakóvá válik!!!
vigyázz magatokra és gratulálok!!

jó éjt
becsi
Iklad

Sziasztok!

Katica,
FEL A FEJJEL!!!!!!!!!!!! Nekem ugyanez volt Marcival!!!! Egyszerűen minden számítás szerint min. 6hetesnek kellett volna lennie (egész egyszerűen úgy volt szex), mégis az UH csak egy 5 hetes petezsákot mutatott. Persze én is nagyon elkeseredtem, mert hát akárhogy is számoltam, nem lehetett 5 hetes, aztán a 9. heti UH-on napra akkora volt, amekkorának lennie kellett. :shock: :lol: Most is kisebb az embrió, mint a számítások szerint lennie kellene, és most is tudom, hogy dec. 3-án voltam együtt a férjemmel utoljára, de hát ez van, majd csak behozza. Abban meg igaza van a dokinak, hogy ilyenkor a legsérülékenyebbek, de azok egészen a 12. hétig, nem? Akkor is az lenne, ha már lenne szívhang! Én is olyan sok sztorit hallottam, hogy elhalt a 6./ 8./ 10. héten, de olyat is, hogy a 26. /28. héten. Úgyhogy ez persze előfordul, de a lényeg most, hgy nem méhen kívüli, jó helyen tapadt, a többit meg sajnos tényleg a természetre kell bízni. Még az első terhességem elején azt mondta a dokim, hogy az első 12 hétben semmit nem lehet tenni a magzat érdekében, utána már igen. De figyi, ne erre gondolj, legyél pozitív, beszélj a picihez már most minden este elalvás előtt, és biztasd, hogy fejlődjön szépen, és hogy mennyire várjátok és szeretitek! Én is ezt teszem! És minden wc-zéskor azon izgulok, hogy ne legyen ott az a piros folt.... Nyugi, együtt fogunk szülni, ez tök jó lesz! :wink:

Murphyke, Piroska,
jó, hogy jelentkeztetek!!!!!! És gratula a vizsgához Piroska, és a járáshoz Murphyke!!!!!!!

Danka,
utólag is boldog hófordulót Beni babának!

Timi,
örülök, hogy túl vagytok a betegségen!

Mi sajna most megyünk bele. Reggel a férjem ébredt Marcihoz, én annyira hulla voltam, hogy 1/4 10 után ébredtem. Mondanom sem kell, lekéstük a zeneházat. :? :cry: Ami így utólag nem is baj, mert Marci egész nap köhögött és prüszkölt, majd délutánra 38 lett a láza. Kapott Panadolt meg köhögéscsillapítót. Egész nap jó volt a kedve szegénykémnek, de azért mikor lázas volt, kicsit lecsendesedett (ami annyit jelent, hogy "csak" futkározott fel-alá, de már nem mászott fel sehova). Majd hatott a gyógyszer, és újult erővel mászta meg az összes hegyet itthon. :? :roll: Este aztán etetés után hányt is egy kicsit, valószínűleg a légcsövéből jött ki a trutymó. Nagyon nehezen aludt el, már annyira hulla volt, hogy aludni sem bírt. Végül már nem tudtam mit tenni, letettem az ágyijába, hagytam kicsit sírni. Kíváncsi leszek, milyen éjszakánk lesz.
Én sem vagyok 100%-os, én nem is hallottam, hogy terhességekor hőemelkedés van, mert Marcival sosem volt. :shock: De az tény, hogy eléggé fáj a fejem, és egész nap trüsszögök én is, reggelenként meg a torkom is fáj. A férjem sem érzi jól magát, úgy látszik, minden óvatosságunk ellenére elkaptuk ezt a nyavalyát. :evil:
Mindemellett persze itt van az örökös hányinger, de talán már voltak olyan percek, mikor elmúlt. 8) :lol:

No megyek, mert sok dolgom van, amit ma Marcika miatt nem tudtam megtenni. Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
nircee

Húúú annyit írtok, hogy nem győzöm követni.
Először is köszönjük a köszöntéseket mégegyszer, nagyon aranyosak vagytok!!!

Ichtus
Ne félj semmitől! Ez természetes, hogy az orvos nem azt fogja mondani, hogy most már biztosan kihord a kismama egy egészséges kisbabát és kész. Emlékszem én is nagyon örültem, mikor kiderült, hogy terhes vagyok és a férjem nagyon nem is élte bele magát, annyi negatív történetet hallottunk a környezetünkben. De én tudtam, hogy Benibaba meg fog egyszer születni :D
Most már célegyenesben vagy és ez a lényeg!!! Kismama vagy és most minden a legnagyobb rendben van, csak kicsit türelmetlen vagy.
Ne félj, csak higgy!

Nircee
Jobbulást nektek, igyál sok-sok folyadékot. Jobbulást a kicsi Marcinak is... Szegénykém...

Murphyke
gratulálok a járáshoz!!!

Tiop
nahát tőlem az erőszakosság elég távol áll. Most is azért kerültem ilyen hülye helyzetbe, mert egyszerűen olyan béna vagyok. Mindig azt nézem, csak nehogy másnak rossz legyen, a saját érdekemet meg háttérbe szorítom. Mindig abban reménykedtem, hogy majd ha gyerekem lesz, biztosan nem leszek ilyen és most tessék itt állok megint, mint egy csődtömeg..

Andy,
hátha ez így van, ahogy írod, akkor nagyon el vagyok keseredve. Nagyon mérges vagyok általában véve az egész pénzes ügy miatt. Ma megfogadtam, hogy hülye bunkó leszek és ezentúl soha senkinek nem fogok borravalót adni :evil: :evil: . Mert mindig adok a pizzafutárnak, meg a taxisnak, meg a fodrásznak, meg az ételhordónak, meg a dHL-nek de soha többet. És tudod, az orvosok sem azért ilyen számítóak, mert ilyen az egészségügy, hanem mert a magyar embernek sose elég a pénz, egyszerűen intézményes lett ez a rendszer és kész, minden orvos zsebre dolgozik és hülye aki nem ezt csinálja.
Na egyébként a mi dokink nagyon kedves és alapos és nem fogadott még el pénzt, pedig volt kint háznál négyszer is. És nagyon segítőkész és csak jókat tudok róla mondani!!!

Jutta
még mindig hasfájósok vagytok? Próbáltátok már a grippe water-t? Én nagyon jókat hallottam róla. Mi nem használtuk, mert Beni szerencsére nem hasfájós.

Lányok, képzeljétek, Beni nagyon szuperul viseli ezt a terpeszpelenkás dolgot, de én kezdek meginogni ennek hatékonyságában. Miközben kötögetem rá a hatszáz pántot, mindig elgondolkodom, hogy micsoda egy elavult sz...r ez, nem is értem. A barátnőm gyógytornász, holnap felhívom és meg fogom tőle kiváncsiságból kérdezni, hogy hogyan vélekednek általában erről a terpeszes dologról. Nekem nagyon úgy tünt az ortopédián, hogy csak biztos ami biztos alapon írták fel, úgymond ' ezzel ártani nem ártunk' alapon. Mert a doki csak inkább odavetette utolsó mondatként.

KépKép
Kép
danka33

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget kenguru ügyben, de így utólag látom, hogy tök fölösleges volt. Senkinek a tanácsát nem fogadja meg a sógornőm, csak akkor meg ne mtudom miért mondja, hogy kérdezzem meg. Neki a hordozó túl nehéz és bonyolult kiszedni, mert adapteres. Mindegy.

Katica
Mikor nekem pozitív lett a teszt, ledöbbentem. Mai napig sem tudom elképzelni, hogy hoztuk össze.
Mikor elmentem a dokihoz, azt mondta 5 hetes vagyok, de akárhogy törtem a fejem lehetetlen volt. 2 hét múlva az ultrahang pedig már 8 hetet mutatott, ami még lehetetlenebb volt :roll:
Szóval nekem is érdekes volt.

Pimpoka
Köszi a homeos tippet!

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

jó reggelt

nircee

nem vagyok orvos, nem is kell megfogadni, de szerintem napközben ha köhög akkor ne köhögéscsillapítót adjál hanem inkább köptetőt, hogy felszakadjon neki, mert addig nem gyógyul meg...vagy nehezebben.....este elalvás előtt pedig a köhögéscsillapítót...

mit használsz egyébként?

gyerekorvostól hallottam, hogy az sem baj ha a gyerek ilyen köhögősen szaladgál, ugrál, mert az köhögésre serkenti és szakad fel a cucc, ez a cél, hogy az ott feljöjjön...

mi most hányós nyavalyától rettegünk....itt nagy járvány van és kórházba is kerülnek gyerekek...remélem senki nem hozza haza :cry:

Jobbulást Nektek!

sziasztok szép napot!
becsi
Iklad

Sziasztok!

Katica!
Fel a fejjel! Vigyázz magadra! Ne emelgess SEMMIT (bár ezt biztosan te magad is tudod!), és akkor nem lesz semmi baj! Most ez alatt a pár hét alatt próbálj egy kicsit jobban magadra figyelni, és ne másra. Tudom, hogy ezt könnyű mondani, de mégis meg kell próbálni kistesó érdekében! :wink:

Susy!
Szerintem ne foglalkozz vele, hogy mit mond a család. Tégy úgy, ahogy neked a legjobb. A mai világban egyáltalán nem csoda, ha az embernek nincs pénze az orvosra. Nekünk sincs. Pl.tegnap voltunk a bankba megkötni a hitelszerződést. Ahol rögtön ki is derült, hogy cirka 150 ezer forintba fog nekünk ez kerülni. Ezek mellett még kell a Lilinek is, meg a Bulcsúnak is venni egy rahedli dolgot, plusz még nincs redőnyünk, meg jó néhány dolog a lakásba. Szóval most akárki akármit mond nem fogok dokit fogadni. Kész-passz!
De mondom, nálunk szerencsére ebbe nem szól bele a család.

Piroska!
Gratula a sikeres vizsgákhoz!!!

Becsi!
Értem már. Jó előre felkészülsz akkor ezekre az ünnepekre. Én is szeretném így csinálni, de nem mindig sikerül. Sőőőt...
Majd ha kitaláltad, hogy mit veszel a férjednek a 40.szülinapjára írd meg, mert kíváncsi vagyok. Az én férjem is idén lesz 40, csak ő dec. 25-én. Az még jóval odébb van, de én sem tudom, hogy mi legyen az ajándéka...

Képzeljétek!
Csütörtök este már jóslófájásaim voltak. Nem sok, csak 3, de azért megijedtem. Az első kettő között 6 perc volt, aztán a 2. és a 3. között már 12. Utána szerencsére el tudtam aludni. Remélem még bent marad Bulcsú legalább 3 hetet. :? Szorítsatok!!!

Kép
Kép
giga1

giga

az enyém jövő szeptemberben :lol: :D bibi

csak csendben jegyzem meg én az előzmények miatt Szonjánál rendszeres ittam vörösbort, főleg ha éreztem, hogy feszül a hasam, nem sokat fél deciket max...nagyon jól lazított....bírta is bent 39. hétig...ez nálam nagy csoda volt

de hogy már 35 hetes vagy azon kicsit kiakadtam :o
becsi
Iklad

Becsi!
Akkor tényleg ráérsz még az ajándékkal... Én már nem annyira. :wink: :D
Kipróbálom majd ezt a vörösboros tippet, az úgyis nagyon jó vérképző! És fél-fél deci nem árthat meg!!!
Hát igen, már a 35-ben vagyunk. Szerintem is nagyon elrepült az idő. Lilivel lassabbnak tűnt valahogy. :? :shock:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Micsoda szép idő lett!! Király!! Voltunk is nagyot sétálni délelőtt. :)

Giga!
Hűha, még tartsd bent a kissrácot egy picit!! Sok sok pihit kívánok!

Czakocza!
Elég rémisztően hangzott ez a betegség Dettinél. Jó, hogy túlvagytok rajta.

Katica!
Nyugi, minden rendben lesz! Az orvos pedig csak a te érdekedben óvatos, amit teljesen meg lehet érteni. Meglátod, hipp-hopp 35hetes leszel te is, mint most a többiek.. :lol:

Nircee!
Jobbulást a családnak! Hátha ez a szeles idő elfújja a bacikat már!

Piroska!
Gratula a vizsgákhoz! Az összefoglalóra szerintem nem sok idő jut senkinél se. Majd bekapcsolódsz újra! :wink:

Jó hétvégét mindenkinek!

KépKép
tüccs

Néhány kép , a héten készültek.
Kép mosógépnél Kép nem dőltem fel! Kép huncut-huligán

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Látom zajlanak a dolgok. :wink:

Murphyke, pont eszembe jutottatok egyik nap, hogy régen írtál. Jó, hogy jelentkeztél :wink: Gratula Lilinek a járáshoz!

Katica, ne keseredj el, szerintem. De érdekes, nekem is 5 hetesen állapított terhességet a doki, nem mondott ilyen dolgokat. Elhiszem, hogy beparáztál.

Nircee, hát sajna kicsit vagy nagyon, de mindenkit elkap ez a hülye nyavalya. Te pihizz sokat ( hehe de könnyű ezt mondani) Marcival meg addig nincs nagy baj, még futkos. :wink:

Andi, Roni nem semmi, milyen nyugis baba. De sebaj, hamarosan titeket is elér a korszak, mikor mászik majd ezerrel, meg fut mindenhová. :D MAjd akkor is megkérdezünk... :lol: :lol: Bocsi, de gondolom ezt te is tudod. :D

Napirend: Nem nagyon emlékszem 3 hós korban, de tuti, hogy a fürcsi, és a lefekvés, felkelés, illetve alvások kb stabilak voltak. Az igény szerinti szopi, meg ugye belefér.

Czakoca, szegény Detti. Nálunk is ez a hülye láz volt, már nagyon idegelt. Benyó egészséges maradt?

Tüccs, Dóri mekkora!!!!! :shock: És a haja???!!! Nagyon édes, kis göndör!!! :D

Ahogy itt írjátok az orvosi vizsgálatok módját, egyre jobban mérgel, hogy nálunk mennyi mindent elmulasztanak. :evil: :evil:

Danka a dokitok se semmi ezzel az időponttal. Szerintem is megvan az oka amiért bizonyos korban kell bizonyos oltásokat megkapni. Ehhez minek időpont? Ez legrosszabb estben is egy perc. Fura ez nekem. :roll:

Susy nekünk nagyon hamar volt kenguru, és nagyon szerettük. Enyém gyermek utálta a babakocsit. :? És mi már kb 6 hetes korától vittük mindenhová. ( Persze nem örökké, de ha nekünk volt ügyünk, jött ő is)

NA most mennem kell, mert apa szorgalmazza, hogy mi is sziesztázzunk kicsit, majd este leszek. :wink:

thenus

Tüccs!
Zabálnivaló ez a csaj! Eszméletlen jó a haja!!! :lol: :lol: :lol: És az a huncut vigyor a végén... :!: :wink:

Képzeljétek!
Asszem nem is mondtam még, hogy tegnap ráálltam a mérlegre, és a 2 hete tartó diétázásom alatt már jó 1 kilót fogytam. :shock: :evil:
Így, a mostani állás szerint csak 5 kilót híztam Bulcsúval. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz itt a végén... :?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Az igért képek:

A fején lévő bugyit én kaptam, viszont még nem jutottam hozzá, mert egyszerűen nem lehet elvenni tőle. így mászkál, hogy vagy a nyakában vagy a fején van :oops:

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

itt éppen a karácsonyfát mutatja nagy lelkesen

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Tyű most látom csak a híreket :lol:

Nircee, Ichtus nagy-nagy gratula nektek, csak halkan!

megyek összepakolok kicsit, remélem később be tudok nézni!

üdv mindenkinek, végre sütött a nap :lol:

Kép
murphyke

Sziasztok!

Tüccs hát igen, eléggé félelmetes volt a láz, meg látni milyen elesett szegénykém, de legközelebb már nem parázom, remélem nem lesz legközelebb, Dóri lányod nagyon huncut

Thenus Benyónak nem volt semmi baja, ő monjuk az ünnepek alatt volt kicsit taknyos, de ennyi és mire oviba kellett menni első nap nyoma sem volt a taknyosságnak, ő ennyivel megúszta

Tiop a taxit azóta kiköltöztettem az előszobába, erre ma a kis széken csinált hasonlót, de sikerült elkapnom, sokat nézzük Zsani mászós képeit :lol: :wink: remélem azért hamar túl leszünk ezen a mászós korszakon

Giga tényleg milyen hihetetlen, hogy 35 hetesek vagytok már :shock: nekem is hamar elszaladt a Dettivel a kilenc hónap, de biztos azért mert van az ember mellett egy örökmozgó emberpalánta és rá kell figyelni, amúgy én is csak 5 kg híztam a tesóval, de nekem nem kellett diétáznom, szorítok, hogy azért még benmaradjon egy kicsit Bulcsú

Kicsinyítek pár képet aztán felteszem őket

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Lányok, annyira drágák vagytok!!Olyan jól esett a sok kedves, bíztató szó!! :D Ma már nekem is sokkal jobb a hangulatom, mint tegnap :wink: Meg túl vagyok vizsgán, az is stresszelt. Lesz még egy két hét múlva is.

Becsi, Murphyke, Pilla, köszi a gratulációt! :D

Giga, eszméletlen, milyen hamar eltelt az idő. Már csak öt heted van :D Sárika és Marci mellett Nircee, biztos, hogy nekünk is repülni fog az idő.

Nircee, együttérzek veled a hányingeres témában. Nálam tegnap kezdődött, az óta szinte egyfolytában. Pedig már kezdtem reménykedni, hog ez elmarad. Sáránál ugyanis végighánytam az első három hónapot. Most igazán kihagytam volna ezt :wink:

Most mennem kell, hív játszani a leánykám. Még egyszer köszönök mindent! :lol:

Szép estét nektek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Hát, nekünk sajna egyelőre csak romlik a helyzet, Marci ma reggel is 37,4-el kelt, beadtam neki Panadolt, azután jobb lett. Majd délutánra ismét felment a láza 38,2-re, akkor ismét Panadol, így lefekvés előtt már csak 37,1 volt. A hangulatával még mindig nincs gond, bár a délutáni láz előtt kicsit bágyadt volt. de ahogy hatott a gyógyszer, ismét a régi önmaga lett. Az én bajom csak annyi, hogy egyáltalán nem eszik (ez még a kisebbik baj, mert azért 1-1 falatot összecsipeget), de a legfőbb baj, hogy inni sem iszik! Általában napi 8-9 decit tuti meg szokott inni, ma alig tudtam beletölteni 2 decit!!!!! És próbáltam már mindent, gyümölcslevet higítva, higítatlanul, teát natúr és cukrozva, sima vizet, de semmi nem ment. Végül szerencsére a mézes-citromos hársfateát itta meg, de abból is csak 1 decit.... Ez aggaszt a legjobban, mert inni muszáj lenne! Tanácstalan vagyok. Beveszi a szájába, húz egyet, és már köpi is ki. :? :cry:

Danka,
én is ugyanilyen szerencsétlen vagyok, mint Te, ha oda kéne tennem magam. Itthon persze nagy a szám, megmondom mindenkinek, mit kellene mondani, és kit hova kellene elküldeni, de mikor szitu van, csak nyökögök, és tudomásul veszem, amit mondanak. Utólag persze verem a fejem a falba. Valami tréninget kellene elvégeznünk együtt, szerintem Andibab jó tanárnéni lenne! :wink: :lol:

Becsi,
én is vörösbort ittam a keményedésekre, ráadásul a kórházban, a dokibácsim szigorú előírására!!!! Tök vicces volt, ahogy vettem elő a boros üveget a hűtőből. :lol:
Sinecod volt tegnap itthon, azt adtam Marcinak, de ahogy írtad, reggel el is küldem a férjemet Rhinatiol köptetőért, már azt kap! Köszi, megmondom őszintén, nem is gondoltam bele, de még jó, hogy van a fórum! :wink:

Giga,
tényleg nagyon elerpült az idő!!! :shock: Vigyázz nagyon Magatokra, remélem, Bulcsú vár még néhány hetet! De irigyellek az 5 kiló miatt!!!!!!!!!! Én már most 4 kilónál tartok úgy,hogy alig eszem valamit emiatt a hányinger miatt. :? :oops: Persze hánynom nem kell, mert akkor legalább megkönnyebbülnék. Nem, csak az inger van egész nap! :evil:

Murphyke,
köszi! :wink:

Tüccs,
eddig mindig olyan "jókislány"-nak tűnt Dórika, de most végre látom, hogy Ő is nagy huncut ám! Édesek a képek! :lol:

Ichtus,
kitartás! :wink: :lol:

Kép
Kép
nircee

Nircee, jobbulást kívánok Marcinak! Remélem, hamar meggyógyul!!

Tüccs, Murphyke, a lányaitok nagyon jó fejek! :lol: :lol: Úgy látom, nekik sem kell egy kis huncutságért a szomszédba menni, mint az én Sárámnak sem :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

nircee

a kaja miatt ne aggódj, mi sem eszünk ha betegek vagyunk, ivást azért ne hagyd, de nem lesz semmi gond így sem ha kevesebbet iszik /képzeld el ha hányna vagy hasmenése lenne/, próbálj a kedvébe járni.a láza sem olyan vészes, túl lesz rajta nyugi....napközben inkább várd meg, hogy 38,5-ig felmenjen, dolgozzon benne a láz...hamarabb túl lesz rajta, kinyiffanak a bacik, vírusok.

vörösbor tényleg muris lehetett

nekem Dorkával volt 23 óra 50 perces hányingerem 3 hónapig...reggel az első 10 percben nem volt semmi onnantól non-stop.....totál depi voltam, kajára gondolni sem tudtam...így is sikerült 15 kg hízni

:oops:

ja sinecod jó nagyon

Dori és Lili nagyon édi, már egyre csajosabbak, nem olyan babásak :D

jó éjt
becsi
Iklad

Katica,
köszi!

Ja, azt nem is mondtam, hogy emellett épp jönnek ki a felső 2-es fogacskák!!! :roll: Az egyik már áttört, ma vettük észre, a másik meg a napokban fog.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Friss terhes mamik: ne aggódjatok! nem lesz gond! Pihi és jól beágyazódnak azok a kistesók!

Giga, a vörösbort én is javaslom. Tényleg lazít... mondjuk engem konkrétan annyira, hogy túlhordtam 8 nappal a megrövidült méhszáj miatt 26. héttől veszélyeztetett terhességemet! :shock: :lol:
Ezen kívül Béres Magne B6 és kálcium (Tovita talán?)... de már csak 2 hétig szedj ilyeneket, mert a végén ki kell majd csalogatni a kislegényt!

Dóri és Lili tüneményes!!

Csajok, napirendhez köszi a hozzászólásokat...
Mi 7-8 közt fürdetünk és utána alvás van, van hogy 5 perc alatt bealszik, van hogy 2 óra... Dorka nagyon sokat álmos, de nehezen alszik el, ez a legnagyobb probléma... azt hiszem még mindig a hasfájás a ludas...
Ja és 4x eszik 235 ml-t, amit 5x200-ra próbáltam az elmúlt pár napban változtatni, de a hasa csak jobban fájt és a kialaklóban lévő napirendünk is borult... ja és alig aludt el... hát akkor inkább marad a 4x235 (8-kor, 12-kor, 4-kor, fél 8-kor)... csak a nappalok extra nyűgösek és totál össze-visszák... ha délelőtt alszik 45 percet (ilyenkor mindig ébred magától), majd délután 2-3 órát (babakocsiban fedett és 3 oldalról zárt teraszon - tehát hajrá jóidő, mert ha nem tudom kint altatni akkor borul ez is!!!) akkor is 6-ra már nyűgös... mi lehet emögött... Van olyan nap hogy összességében 17 órát alszik és még így is nyűgös... az altatás meg 10-20 perc (rossz esetben 2 óra) ordítás, miközben már ásít és fáradt az elejétől fogva! :cry: :cry: :cry:
Ugye jól gondolom, hogy ez az alvásmennyiség már sok egy 3 hósnak? És hogy ha nem fájna semmije akkor lassan magától el kellene aludnia, ha fáradt? (Játék közben járókában stb...)

Jutta

KépKép
jutta

Jutta,
nekem rögtön az jutott az eszembe, mikor olvastam, hogy túl sokat alszik Dorka. Szerintem. De ezt Te is érzed ezek szerint. De sajna abban nem tudok segíteni, hogy mit kellene tenned, mert nekünk ilyen gondunk szerencsére nem volt, sem az altatással (vacsi közben mindig bealszik Marci), sem a napközbeni alvással. Nagyon ritka a nyűglődés, talán havi 1x fordul ilyen elő. Akkor hagyjuk, játsszon egy kicsit, előbb-utóbb elálmosodik, és akkor betesszük az ágyába. De remélem, kapsz majd előbb-utóbb hasznos tanácsot, és kívánom, hogy megoldódjon ez a probléma!

Kép
Kép
nircee

Ja hízás... én 23 :!: :roll: kilót híztam (fogalmam sincs hogyan, ennyit azért nem ettem) a terhesség alatt, ebből 2 :!: van még meg (plusz az induló súlyom is tartalmazott 3 fölös kilót).... nem fogyóztam, szoptattam és nem volt étvágyam... :shock: :shock: :shock:
Konkrétan az első 3 hétben úgy kellett belém tömni a kaját... na nekem akkor volt hányingerem (ilyet se hallottam még... de tényleg a kaja gondolatától rosszul voltam), utána a gyerek hasfájása miatt mindenféle hülye diétát tartottam (k betűsök és egyéb puffasztók, tej és tejtermék, tojás...) így a maradékból csömöröm lett és nem ettem túl sokat... majd depi egy mensi (már megjött :twisted: ) kialakuló és utána véglegesült szopisztájk miatt... és 3 hónap alatt 20 kiló (jó ebben a szülés is benne van, de nálam az össz-vissz 5 kg volt)...

Jutta

KépKép
jutta

Nircee, akkor jól érzem... és ha fent van, akkor 1,5 óra után fáradt-nyűgös... 12 óra alvás után!!! :shock: :shock: :shock:

Vki azt mondta, hogy a rossz pocija miatt nem jól (pihentetően) alszik és ez a gond... :roll: :roll:

Jutta

KépKép
jutta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?