Új privát üzeneted érkezett!

Mirama

jól van ezt elszúrtam...azt hittem Noel is januári. :oops: BoCSi!!! :D

Juti
merre vagy??
Vendég

Sziasztok Csajok!

A csalad epp alszik, most van idöm irni. Tudom, mar jo regen nem jelentkeztem. :oops:

Olvasni azert olvastalak am benneteket! Minden betegeskedönek jobbulast kivanok!

Talan meg Zilia, te kerdezted, hogy van -e mar nevünk? NINCS! Fiu nevet egy csomot tudnek valasztani, de lany nevet valahogy meg nem talaltunk. Nekem a Lili tetszik, de Dieter hallani sem akar rola. Mindenkeppen rövid nevet szeretnek 3 . vagy 4. betüset, mert szerintem az passzol jol Larahoz. Nem mintha olyan fontos lenne, hogy passzoljanak egymashoz, de en örülnek neki. :)

Szülinapra keszülünk , de ez az idei csak egy közös csaladi reggeliböl fog allni, mert pont ezen a hetvegen van itt a faluban az un. Narrentreffen. A Dieterek szervezik a boszicsapattal. Több ezer vendeg 2 napon keresztül. Es sajnos a Dieter az egyik fö szervezö es mivel a keresztmama es a keresztpapa is bennt van a boszi csapatban, sajnos nekik sincs idejük du. itt lenni. Es nekem is segitenem kell este es ejjel. Viszont jön az anyu, az viszont biztos jo szülinapi ajandek lesz Laranak. Majd teszek fel kepeket, ill. ha meglesznek a homepage-en beirom ide a cimet. Mar majdnem egy eve szervezik az egeszet, remelem minden siman fog lezajlani.

Rik!

Erika! Kislanya, Aliz lesz jan.18-an 2 eves.

Szeretnek meg nektek egy-ket kepet feltenni karacsonyrol meg szilveszterröl. Lara 01.30-ig tancolt a nagymamajaval szilveszterkor.

Kép
Kép
reni76

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
reni76

Erika!

Bocsi, neked meg nem is gratulaltam a kisfiuhoz! :D
Hogy vagy?
Es Katus Te?
Juti? Mar tul sok nincs hatra.

Kép
Kép
reni76

Anikó,
[quote]B írta:io-Krómomat, hétfőn kezdem a fogyikúrát

ez micsoda és hol veszed és hat? :lol:

KépKép
viol81

Szia Viol!

Gyógyszertárban vettem (kb. 2700Ft, napi 1 tabletta kell, 60 db-os), a vércukorszintet stabilizálja, vmi dán kutatás alapján. Nekem úgy hatott 6 éve :roll: , mikor karcsú menyasszony akartam lenni, hogy nem kívántam az édeset, a kenyeret, a tésztát, nem voltak esti evési rohamaim. Nekem segített, anyunál nem hatott :? . Szuperkarcsú, csini ara lettem!!! És tudtam tartani a súlyomat, amíg dolgoztam, még a terhesség alatt is (a Bio-króm nélkül !). De mióta itthon vagyok, könnyen csábulok, sütögetek :twisted: :twisted: :twisted: , hízok-hízok....

Anikó

Kép[/url]
quito

Reni

köszi :oops:
Te mi ez a boszinap??leirod??Kiváncsivá tettél(na és én mindig az vagyok :oops: )
Lara az első képen olyan nagylánynak látszik!!Hány cm körül van??
Te hogy érzed magad?
Vendég

Sziasztok!

Na, most egy kicsit van időm, most sokat kell pótolnom. Az a helyzet, hogy katasztrofális helyzet van a gyerekszobánkban, mert az előttünk lakók valamelyike mészfestékre festett diszperzittel, és az első réteg kibírta évekig, de most hogy újra akartuk festeni lejött az összes réteg, mint a matricát, úgy húztuk le a drága festéket a falról. Úgyhogy most ott tartunk, hogy levakarásztuk a régit, lefestjük mélyalapozóval, és jöhet rá az új festék. Szenvedés az egész. És persze ebben a szobában van a számítógép, eddig nem is tudtam használni, le volt takarva. De most kibányásztam a fólia alól, kicsit írok, aztán holnap folytatjuk a festést.

Teljesen jól vagyok még, elméletileg holnap kezdem a 35. hetet, még nem érzem, hogy közeledne a nagy nap. Több energiám van, mint eddig bármikor volt, a lakás többi része ragyog, takarítgatok, főzök, mosok, és ha kész lesz a gyerkőc szobája, akkor elkezdem az ő ruháit is kimosni, kivasalni. Szerintem ez a várandósság egyik legizgalmasabb időszaka. A ruhácskák rendezgetése. Elméletileg mindenem megvan, kisbodytól nagykabátig minden, már csak egy pelenkázóra várok otthonról, és kész!

Ne haragudjatok, olyan sokat írtatok, nem tudok most visszaolvasni, ha valakinek felém eső kérdése vagy kérése van, akkor küldje priviben! Köszike!!!!

Sajna ezentúl sem leszek olyan sokszor itt köztetek, de amint elkészül a gyerekszoba, többet tudok majd jönni.

Sziasztok!!!

Mindenkinek Minden Jót Kívánok!!!!

Puszi

jutiboszi

Sziasztok!!

Reni!! Milyen nagylány már Lara!! És milyen szép!! :wink: Köszi a gratulációt!! Mi jól vagyunk, szerencsére már én is.
Mi pont fordítva vagyunk, lánynév lenne, de a fiúnevekkel hadilábon állunk!! Adj már pár tippet, ami neked tetszik!! :lol: :lol:

Juti, tényleg klassz időszak ez!!! De hamar elmúlik. :lol:
babaszobához kitartás, bizti szép lesz!!

Rik! Meló... :roll: Biztos azért jó lesz!!

Betegeknek továbbra is jobbulást!!!

Puszi!!

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!

Juti,
á, igen, ismerős érzés a babacuccok rendezgetése... :) Bár ez nálam már jóval korábban kezdődött, nem bírtam magammal... :)
Hűű, az a festék dolog nem semmi... :? El is hiszem, hogy bosszankodtok eleget...

Anikó,
naaaaaa, azért ne panaszkodj, nem vagy te most sem nagy darab! :D És ezek a bogyók nagy darabok? Mert én nagyokat nem tudok beszedni. Egy kapszulához képest pl mekkorák?
Jah, és hány kg vagy most? Ha nem titok... :roll: Ha igen, jöhet priviben is... :lol: Én 64,5... :?

Erika,
hát, Erika,
pedig gondolkodjatok csak a pasineveken!! :D Nálunk Máté lett volna. De most hirtelen nem is tudnék mást mondani, ami nekünk bejönne. De ti fiatok lesz! :wink: :D

KépKép
viol81

Sziasztok!

Viol-mint egy sima tabletta, akkora. Én nem tudom a súlyom, szülés óta nem álltam mérlegen :roll: , annyira utálom a súlymérést, hogy sose vettem. Terhesen is ez volt a horror, mikor mérlegre kellett állni :evil: :evil: :evil:

Juti- húú, az a festék tényleg szörnyű lehet. Mi is Kincső születése előtt, tavasszal csináltuk meg a szobáját. Ti milyen színt választottatok? Nálunk halványzöld tapéta volt, és hatalmas macis bordűr. Akkor külön szobája lesz a fiatoknak? Nálunk bevállt a külön szoba-persze a nagy- és az ő szobája között mindig nyitva volt az ajtó. Most van igazán külön, mert itt a lakás másik felében van a szobája, nincs is kilométerhiánya a sok gyaloglásól :lol:

Reni-komoly nagylány már Lara, csak néztem :shock: Csupa szem és mosoly! :lol: :lol: :lol:

Ma Kincső délelőtt odajött hozzám, átölelte a nyakamat és azt mondta: mamam :lol: . Teljesen elolvadtam.....

Anikó

Kép[/url]
quito

[quote] írta:tölelte a nyakamat és azt mondta: mamam

óóóóóóóóóóh, hány ilyen lesz még!!!! :D És egyre jobbak!! Igaz Dorka nem dumál hozzá, de rengeteget bújik és rengeteg puszit ad. Olyan nagyokat tud cuppantani az arcra, hogy ihajj... :roll: :D Ilyenkor érzem, hogy szerelmes vok a gyerekembe... :D :D
Én is utáltam mérlegelni terhesség alatt... És érdekes, az itthoni vhogy mindig kevesebbet mutatott, mint a védőnőnél... :?

Hűű, Reninek épp vmelyik nap keveredtem iwiw-adatlapjára, megnéztem a képeket és tök jóóók!! Sok van, és frissek! Tényleg nagyon nagylány már Lara. Igazi nővére lesz a kishuginak... :wink:

Külön szoba itt is bevált, pontosan 2 hónapos volt, amikor külön tettük - persze izgultam, mint állat :D - de nem volt semmi gond. Szerintem így a jó, de persze mindenki ahogy érzi. :P

KépKép
viol81

Szép álmokat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anikó

Kép[/url]
quito

Anikó,
mit baglyoskodsz olyankor még fent? :shock: :lol:

KépKép
viol81

Sziasztok!

Juti, jó hogy jelentkeztél. Festés :evil: :evil: :evil: Anno én is kb.ennyi idős kismama lehettem amikor a gyerekszobát csináltuk és olyan jó volt látni ahogy készül.Én úgy kaptam kölcsön egy csomó gyerekruhát így az elején nem kellett sokat vennem persze azért nem tudtam megállni ,de olyan jó volt rendezgetni őket.Milyen lesz a gyerekszoba mármint milyen színű? Nevetek már van végleges?

Reni,hát bizony régen voltál már.Milyen nagynak tünik Lara a képeken mintha nem is kétéves lenne hanem több.És azok a szemek a szőke kunkori tincsekkel és a mosoly.Szerintem nem is tud Lara morcos vagy rosszkedvű lenni.Vágjátok a haját? Látom neked sem kell többet főznöd van segítséged.Mit szólt a karácsonynak Lara?Szilveszterkor jól bírta a kiscsaj.Anyud megelpetés lesz Laranak a szülinapjára?Meddig marad a nagyi vagy oma?Te ill. ti jól vagytok?Milyen fiú neveitek vannak tudom , hogy nem az kell de hát kiváncsi vagyok.Majd jó lesz a harmadik gyerkőcnek. :P Nekem tetszik a Lili ,de amikor mi is névválasztás elött voltunk Ákosnak sem tetszett.Ilyenek ezek a férfiak.Gyere gyakrabban.Dolgozol még?Lara hogy áll a szobatisztasággal?Délutáni alvásról végleg leszokott?Nálatok is 3 évesen mennek a gyerekek oviba?Na elhalmoztalak egy csomó kérdéssel csak győzd megválaszolni őket.Bocsi de hát mint már írtam kiváncsi vagyok.

Anikó, jobban van már Kincső?Dolid készen lett? Már most jó utat és kikapcsolódást kívánok nekktek hátha nem tudok addig jönni.Érezd jól magad.Kincsőnek meg bizti jó lesz a mamai kényeztetés, de azért hiányozni fogsz.

Rik, jan.28-i munkakezdés :evil: .Én nem nagyom vágyom vissza dolgozni :oops: remélem nem is kell visszamennem ,mert addigra talán összejön a kistesó.Most nem gondoltál arra , hogy megint alkalmazd a testgyertyázást háta megint hozzsegít a harmadik babához?Kicsi lányod meg nagyon ügyi bizti hamar megszokja az ovit.

Dzsezmin,eredményeid rendbe vannak?Vigyázz magadra és egyél!
És ha túlórázol azt kifizetik?Mit szól a család , hogy ilyen sokat kell plusszba is dolgoznod?

Katus, hogy vagy voltál már ellenőrzésen mit mondtak?

Csajok hogyan lehet eldönteni szerintetek, hogy a gyerkőc milyen kezű? Alexandra mind a két kezét használja valamit a jobb kezéval tud ügyesebben van amit a ballal. A védőnönk mondott egy ötletet hogyan lehet megállapítani aszerint jobb kezes, de igazság szerint szinte mindent elöször a bal kezével prómál ki, ha nem megy neki próbálja kia jobbkezével.Szerintem az a baj , hogy én jobb kezes vagyok apuci viszont balkezes.Na szokásomhoz híven megint jó hosszú lettem.

Szép napot mindenkinek!

Zília

Kép
kertész ákosné

Sziasztok!

Viol-megírtam a dolimat!!! Végre... Holnap küldöm át, éjjel még a főnökömnek emaileztem el, ha már a sulimról írtam, tudjon róla és radírozza ki belőle az esetleges hülyeségeket :roll:

Zília-kézügyben nem vagyok tapasztalt. Állítólag a pocakban sokat ulrahangozott babák nagyobb eséllyel lesznek balkezesek :shock: Kincső sokáig 2kezes volt, most valahogy többet használja a jobbat, pedig ő minden hónapban 2-3x kapott ulrahangos kukucskálást.

Jaj, csajok, most már komolyan kezdek kibukni :? Amióta ezt a 15 hós oltást megkapta Kincső állandóan beteg, egyik nyavajából esünk a másikba :cry: Hasmenés, láz, most meg köhög, az orra pedig egyre csak folyik... Írjatok vmi vigasztalót..... :( Ma az alvás is elmaradt, köhögött végig, 1 óra múlva kivettem, felöltöztettem, ebéd, azóta nincs köhögés :shock: Csak az én szunyásom maradt ki, majd lefordulok a székről, mindjárt iszok egy méregerős kávét :?

Anikó

Kép[/url]
quito

Sziasztok!

Látogassátok meg a köv. oldalt.
Mondókákat fogtok találni :-D

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Vagy

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Köszi

Sziasztok

Üdv.
maci1981

Anikó

azt tudom csak mondani,hogy edződik a kicsi Kincső,és meglásd nem lesz ennyit beteg.
Tényleg!Jártok valahova,gyerekekhez,hogy többször beteg?VAgy csak séta??
Én igazábol inkább csak sétálok velük.Bátyám gyerekeivel találkozunk vasárnap.JA meg Réka azt oszt.társaival nap mint nap.... :D NA akkor végülis nálunk van baciforrás! :?
Adsz neki valami immunerősítőt??
És mit baglyoskodsz fent,Te csaj,???Most meg álmos vagy!!
:roll: :lol:

Zília

most visszamegyek dolgozni,aztán elkezdem azt a gyertyázs dolgot.Amugy nem is jutott eszembe,Te hoztad az ötletet!! :wink:
Az ugyis 7 hét....(mármint a gyertyázás)
Ti jól vagytok??
Alexandra szobatisztasága hol tart??

Viol

Tegnap rátaláltam anyudékra az iwiw-en.Egyből észrevettem őket,mert a kisunokájuk velük volt!! :wink: :lol:
Az a kép a Ti kertetekben készült???
Vendég

Erika,
végignéztem a képeket anyuék adatlajpján, és egy olyat találtam, ami úgy néz ki, mint egy kerti kép, de az nem az, hanem a házunk mögött lévő étterem terasza. Ha kíváncsi vagy, küldök kertes képet! :wink: :D

KépKép
viol81

Viol
arra gondoltam,a padon ülnek,Dorka meg áll köztük cserfesen
Küldjélszívesen megnézném! :wink:
Vendég

Rik, jól vagyunk hála most nem vagyunk betegek.Szobatisztasággal úgy állunk, hogy napközbe már nem kell neki sőt ha Sopronba megyünk vonattal a nagyiékhoz akkor sincsen pellus csak, ha autóval megyünk mondjuk vásárolni mert ilyen hidegbe macerás megállni az út szélén mondjuk és pisiltatni.Félek, hogy megfázna majd tavasszal arról is leszokunk.Éjjel még kel neki nem is ébred fel arra, hogy bemegy.Néha még ebéd utáni alvásánál is becsurran, de egyre ritkábban.Sokszor ha úgy megyünk valahova akkor kérdezi van-e pellusa mert csurrcsurr lesz.Örülök, hogy én adtam neked ezt a jó ötletet és 7 hét után nemsokkal arról számolsz be útba van a harmadik picur.Egyébként állapítottak meg nálad valami konkrét okot amikor a steril rendelésre jártál miért nem esel teherbe? Remélem nem vagyok nagyon indiszkrét?Lehet nekem is ki kéne próbálni.Jó lenne ha egyszerre lennénk kismamák.

Viol, udvari képeket én is szívesen megnézném

Zília

Kép
kertész ákosné

cajok,
majd teszek fel udvari képeket - bár nem nagy szám - csak még kutakodnom kell... :D

anikó,
miért volt annyi uh kincsőnél?
vigyasztalót nem tudok írni a nyavajákról... nem tudom van-e közük az oltáshoz... sőőőt, nemsokára jön a 18 hós, nekem az volt a halálom... az nálunk nagy kín volt, nem tudott lábra állni, fájt neki, remegett, nem sorolom... :?

zília,
jajj, de jó nektek ez a pelus-ügy, kíváncsi vok, itt mikor lesz vmi. persze még igggen ráérünk. én csak attól tartok, hogy a "nem beszél" miatt fog elhúzódni a leszoktatás... :?

KépKép
viol81

Viol, mert még Dorka nem beszél?Szerintem, ne félj nálunk Alexandra kb.1 hónappal a 2. szülinapja elött kezdte ela szavak első szótagját ismételgetni és kb. két évesen kezdett el szavakat mondani, de szinte egyszerre 2-3 szavas mondatokat.És aztán napról napra fejlődött és tisztán beszél igaz vannak betűk amiket nem tud kimondani ilyen az l,f,r betű ezeket beszokta helyettesíteni mással.Addig meg csak nem ,apa, anya, ja , baba böbe volt a szókincse.A doki nénink is megdicsérte múltkor, hogy milyen tisztán beszél és azt mondta ez nagyon ritka én ezt nem tudom.De tényleg azt hallottam én is többhelyről, hogy ha később kezd el beszélni annál tisztábban fog és egyszerre sokat.Úgyhogy kitartás.A pellusról meg 26,5 hósan kezdett leszokni ,de aztán akkor meg tényleg egyik percről a másikra csak az éjjeli van meg,de az aztán kérdés meddig merthogy én azért nem fogom felébreszteni éjjel, hogy pisiljen.Majd meglátjuk védőnénink szerint van még ideje.

Jó éjszakát mindenkinek !

Zília

Kép
kertész ákosné

Sziasztok!

Most én is baglyoskodom, de írok, és megyek aludni!

A baba külön szobában lesz, amikor lakást vettünk, az volt az első szempont, hogy legyen min. 3 szobás, 2 gyereknek külön, 1 meg nekünk. Egyelőre csak 1 gyerekszoba lesz, a másikat hálónak használjuk. Ha elég nagyok lesznek a gyerkőcök, akkor vagy elköltözünk, vagy megkapja az egyik a hálónkat. Ez még a jövő kérdése.
Babaszoba színe: zöld, szép kékeszöld, és a felső 50 cm kék. Nem lesz bordűr, mert figurákat szeretnék festeni a falra, bordűrrel meg már sok lenne. Ha kész lesz, teszek fel képeket mindenképpen!!! Van egy kép, amit számítógéppel buheráltam, azt meg tudom mutatni, valami hasonlót tervezek.
Kép
Rengeteg ruhát kaptam én is az ismerőseimtől, szóval nem kell vennem semmit, csak akkor veszek valamit, ha nagyon megéri, vagy ha nagyon megtetszik valami.
A név most már elég véglegesnek tűnik: Dobos Milán lesz a drágaság.

jutiboszi

reni!Mekkorát nőt megint Lara!KKész kis hölgy!Látom a konyha nagy sláger a kiscsajok körében!Anyud mikor is megy?Meddig marad?
Tudsz pihenni Lara mellett?

Zília!Hát épp tegnap dühöngött az egyik kolléganőm,hogy kurva kevés pénzt kapott valószínű nem fizették ki neki a túlórát!Ma kapjuk meg a bérpapírt talán kiderül belőle valami vagy gépen meg kell nénzi!
Szerencsére apa nem szól,hogy sokat melózok persze annak nem igen örül ha nem fizetik ki a plussz óráimat meg a túlórát hozzáteszem én sem!Ezért addig vagyok amíg a munkaidőm tart bár ezt elég nehéz betartani.Tegnap is 9-kor el kellett volna már húznom,de fél 10-előtt nem tudtam elmenni,mert nem végeztem!ez egy ilyen meló!Én választottam anno,de élvezem,szeretem csinálni!
De ügyike Alexandra pelusba!!!!Nálunk éjjel van meg sajnos még délutáni alvásnál is!Remélem nyáron ezt is el tudjuk hagyni!
Kéz ügyben nem igazán tudok neked segíteni nekünk egyből kimutatkozoztt,hogy Levi jobb kezes lesz/lett!Talán még próbálgatja magát melyikkel lesz könnyebb neki,de én személy szerint úgy vagyok ezzel,hogy inkább jobb kéz párti vagyok!Nemtom miért,de örülök,hogy Husi jobb kezes lett!

rik!Egyébként voltál dokinál mostanában babóca ügyben?

Viol!Ó ne aggódj beszéd ügyben én néha visszasírom azt az időt amikor Levi még nem beszélt,mert mióta dumál annyit beszél mint a kacsa valaga!Egy filmet nem lehet tőle megnézni,mert állandóan karattyol vagy énekel!ami persze nem baj csak néha idegesítő amikor az ember egy kis csöndre vágyna!Dorka is hipp-hopp elkezd majd fecsegni!

Juti!Szépek a rajzok a falon!Ki csinálta?Én is gondolkodom Levi szobájába kéne csináltatni!

Kép
dzsezmin

Anikó!Az oltástól nem lett semmi baja?Talán legyengítette egy kicsit az immunrendszerét!Nem kérdezted meg a védőnőt vagy a dokit,hogy mennyi összefüggés van az oltáss meg a sok betegséggel?

Kép
dzsezmin

Juti,
hűűű, tök jó lesz a szoba!!! :) Sztem a színek is nagyon jók!
(Gabó, asszem Juti festi majd a képeket, ő tud ilyet, ha minden igaz és jól emlékszem... :roll:)
A név meg... nekem ez tetszett jobban, mint a Kevin... :oops: :P :wink: Szép neve lesz!

Gabó,
hja, én is azt hallom mindenhonnan, hogy várjam csak meg, amíg elkezdi, aztán meg majd visszasírom az időszakot, amikor még csend volt.. :) :) Csak hát olyan jó lenne már a hablatyolását hallgatni meg megfejteni! :)

Zília,
igen, Dorka még nem beszél, csak azt mondja, hogy baba és mama. Amúgy ugat, nyávog, kukorékol, elefántot utánozza, autónak berreg és hasonlók... :) Megért szinte mindent, szóval nem aggódok. Csak tényleg jó lenne gügyögni hallani. De amúgy sikogatni, gonoszan kacagni is tud... :lol:

KépKép
viol81

Sziasztok!

Gabó- Kálmán szerint is az oltás gyengítette le, és ezért gyorsan kaphatta el ezt a hasmenést, aztán a többit... Doktornő nem mondott erről semmit, ma gondoltam Kincsőt elvinni a védőnőhöz mérni, majd ott rákérdezek... Orvoshoz holnap elviszem, ma eddig nem volt köhögés, csak egy pici orrfolyás. Olyan utálatos mostanában, hogy az embernek azért a pénzért is könyörögnie kell, amiért megdolgozott :evil: :evil: Remélem, nálad nem lesz gond!!!

Viol- a beszédet én is várom!!!! Olyan édes, Kincső is ért egy csomó mindent, de nem beszél... Nem mond semmit, csak karattyol, gesztikulál. Nincs mama, papa, se állathang... Néha kegyesen egy hinta, amit mostanában a hintalova kap, amit elmélyülten hintáztat :)

Juti-szép lesz a szoba!!!!

Zília-ügyes Alexandra a pelussal!!! Úszni jártok? Mi talán belefogunk februártól újra.

Katus-hogy vagy?

Anikó

Kép[/url]
quito

Anikó,
a 15-hós oltás Ágnest is kiütötte. Két hétig volt beteg egyhuzamban utána. Volt hasmenéses kétszer, nagyon magas lázas napokig, amit semmi sem csillapított és már előre utálom a 18-hóst, most a köhögés miatt halasztottuk...

Kép
Kép
Kép
amica

Anikó,

ha jól emlékszem, Vincét is nagyon kiütötte a 15 hós. Sokáig volt beteg utána ő is, de a 18 hós már nem annyira. Szerintem a 15 hós rosszabb!
Kitartás. Vince most nem bír ebből a nyavajából kimászni én meg már be vagyok csavarodva a bezártságtól...

Már csak kicsit kell kibírjuk és jön a tavasz és hurrá!

KépKép
KépKép
esztermami

Sziasztok!

Anikó, nem járunk úszni ebbe a szezonba nem is voltunk még.Mivel Alexandra már a nagyokhoz kerül (kinőttünk a Hajnitól ) ott meg én mág kicsi lányomat kicsinyelettem ezért úgy gondoltuk apucival egy kicsit várunk had legyen Alexandra nagyobb.Most úgy néz ki, hogy jövő héten elkezdjük, mert Alexandar egyre többet emlegeti az uszit hiányzik neki.Kiváncsi vagyok mit mond a védőnőtök lehet-e a szuri az oka , hogy Kincső mostanában ilyen beteges.Nálunk hála isten a lányzót egy oltás sem viselte meg.Szerencsénk volt.

Dzsezmin,nem próbáltad Levusnál, hogy ebéd után nem adsz rá pellust?Én úgy csináltam, hoyg egyszerüen nem adtam rá.Első két alkalommal száraz maradt utánna bement aztén megint 2-3 alkalommal nem aztán egyszer megin és így lassan megszokta, hogy nincs pellus.Persze azért teszek alája nejlont ne a babakocsiját áztassa el.( mert mi még mindig abba alszunk ebéd után az istennek nem akar másba aludni )Nem azt mondom, hogy néha nem csurran még be , de hát ha nagyobb lesz is előfordulhat még.Lefekvés elött próbálom mindig pisiltatni nem mindig sikeresen.Remélem te megkaptad a túlórapénzedet is.

Viol, én is nagyon vártam , hogy Alexandra beszéljen most meg mint Dzsezmin jó lenne ha néha csönbe maradjon a sok miért kérdés stb. Ja és tényleg egy filmet sem lehet megnézni, mert folyton jár a szája, de persze olyan jóóó hallgatni ahogy csacsog.

Juti,szép lesz a gyerekszoba főleg a mici mackós képek nagyon ügyi vagy, hogy ilyeneket tudsz csinálni.Nemhiába ovónéni vagy, de kell hozzá jó kézügyesség is.Nekem mondjuk a zöld meg e kék egymás alatt, fölött nem annyira jön be.Remélem azért nem sértődtél meg és haragítottalak magamra.Könyvből fested vagy valamilyen sablon alapján.Én papírból akartam megcsinálni Alexandra falára ezeket a motívumokat, de nincsen sablonom olyan nagy amilyent szeretnék ezért el is maradt.A név amit választottatok nekem is jobban tetszik mint a Kevin, de ezt anno már írtam.Szeretnék tőled ötletet kérni, hogy mit lehet ekkora gyerkőccel barkácsolgatni mint az én lányom.Tegnap pl. wc papír gurigából csináltunk cicát valami ilyesmikre gondoltam.Gondoltam neked több ötleted van mint nekem.Tudsz ötletet adni hogyan lehet és miből bábokat készíteni? Alexandrának van 3 db úgy kapta őket és úgy vettem észre élvezi ha játszunk vele , gondolta kéne neki csinálnom többfélét, de nem tudom, hogyan álljak neki.Tudnál segíteni??? Előre is köszi.

Azt hiszem én vagyok az örökös regényíró.

Rik merre vagy?

Zília

Kép
kertész ákosné

Sziasztok!

Bocsi, de gyors leszek, őszintén lusta vagyok írni is :( :( :(

Köszönöm az érdeklődést megvagyunk, változatlanul :( :( :(
lehet kezdek kicsit depis lenni :( Félek elmenni, a dokihoz nehogy valami legyen, Máténál ilyenkor volt ugye, tudom nem szabadna parázni, de nem tudom megállni.....Jövő héten viszont szerdán elmegyek...

Beszéd, ne legyetek elkeseredve, mit szóljak én, 29 hónapos Máté és még 10 szót sem mond....igaz be nem áll a szája, de sajnos értelmetlenül karattyol, lehet egy harmadik nyelvet talált ki, mutogat kitalál jeleket, a dolgokra és úgy magyaráz :shock: van jelünk a vonatra, beton keverőre stb....én is alíg várom, hogy beszéljen....

15 hós oltástól Máté hetekig nagyon beteg volt....

puszi

katus78

Zília

vagyok-vagyok én is,csak már a melóhelyre meg vásárolgatni rohangászok,mert az oviba is kell pár dolog.Aztán a házimunkában sem segit senki.Mire idekeveredek inkább picit pihennék...
Voltam ma abba a gyógynövényboltba gyertyáért.Sajna nem volt,de igérte hogy hoz...
Belevágok ismét!
Amikor jártam sterilre semmit se találtak.GYulánál se.Aztán ugye a petevezeték átfúvás már elmaradt... :lol:
Remélem nincs bajunk.Apa épp a cigiről próbál leszokni,talán ez hátráltató tényező lehet...
Alexndra ügyes hogy már nem kell a délutáni alváshoz pelus!!
Nekem egyszerre szokott le a délutánirol és az éjjeliről,. novemberben.De akkor végleg.
Most azt hajtogatja hogy ő ovis nagylány!! :lol: :lol:

Juti

látom pörögsz ezerrel még mindig!! :D
A szoba jó lesz,a színek nekem is kicsit erősek,de lehet hogy csak igy képen ilyen...
Milán a befutó!!Juhéjj!! :D

Bocsi Petra felkelt anyát keres...
majd folytatom este!!
Vendég

Sziasztok!

Eloszoris mindenkinek szeretnek gyorsan boldog uj evet kivanni!
Ugy elrohant ez a karacsonyi szunet, hogy csak kapkodom a fejemet. Pedig nem volt nalunk senki iden, anyosomek sem jottek, Anyuek sem, szoval magunkban voltunk, es igy nagyon nyugis volt, sok pihenessel. Azota tegnapelott mar ujra beindult a verkli, jarunk iskolaba, es a Bence ennek nagyon nem orult, hogy mar vege is a szunetnek.
Majd kicsinyitek kepeket.

Olyan sokat irtatok, hogy biztos nem tudok mindenre reagalni, de azert megprobalok.

Katus,
Oszinten szolva nem emlekszem mikor kezdett a Balint beszelni, szerintem olyan 2 eves kora korul talan, de ugy, hogy lehet vele beszelgetni, es o is mondatokban valaszol, meg kommental mindent, meg verseket mond, enekel, azt par honapja csinalja. Egyelore a magyar erosebb neki, de ez a Bencenel is igy volt anno. Velem toltik a napjuk nagy reszet, igy ez termeszetes is, de ennek ellenere megy nekik az angol, ill. a Bence teljesen egyenlo szinten beszeli mind a kettot.

Rik,
Mi ez a test gyertyazas? Bocs, de el sem tudom kepzelni, hogy hogy nez ez ki, ill. mit kell csinalni?

Juti,
Nekem is jobban tetszik ez a nev! :wink: Jo lesz a szoba! Kicsit nekem is erosek ezek a szinek, de persze lehet, hogy csak a szamitogepen sikeredtek ilyenre. (?)

Viol,
A pelussal nem vagytok elkesve semmirol, nezz meg minket! A Balint most ott tart, hogy napkozben elvan alsogatyaban, de alvashoz mindenkeppen kell neki pelenka, neha delutan szarazon ebred, de reggel mindig pisis. Azonkivul nem mindig szol, hogy pisilni kell, ugyhogy inkabb nekem kell resen lenni. A kakit viszont egyertelmuen csak es kizarolag a gatyajaba hajlando engedni. :? :evil:

Nem is tudom mit akartam meg irni, kicsit visszaolvasok es jovok meg.

Kép
Kép
agi

Rik, akkor drukkolok neked mármint babaügyileg te te is ám nekem :wink: . Mi épp ma voltunk az oviba megkérdezni mikor lesz a beiratás.Alexandra szt mondja tetszik neki megmutatta a vezetőocónéni a termet ahova majd járni fog a játékokat meg mit kaptak a gyerekek karácsonyra.Nagyon barátságosak voltak, de hát hisz gyerekkorom óta ismerek egy-két ovónénit és dadust is.A vezetőovónéni meg az utca elején lakik.Hát aztán kiváncsi leszek ha majd témylegesen mennie kell mit fog hozzá szólni, de addig még van egy kis időnk.Petrának mi lesz a jele?

Katus, fel a fejjel nem lesz semmi baj depisnek meg nem szabad lenni árt a babának , tessék vidának lenni!!!! :D Aztán megírd ám mit mond jövő héten a doki, de bizti rendbe lesz minden.Máté hogyhogy egyszerre két nyelvet tanul?Lehet, hogy a két nyelv zavarja .A férjem hallotta a rádióba, hogy akik egyszerre két nyelven tanulnak beszélni azok sokszor csak jóval később kezdik el a rendes beszédet ézért jobb akkor elkezdeni a második nyelvet, ha már az egyiket tudja.De nem akarok ám én okoskodni. :)

Zília

Kép
kertész ákosné

Zília

persze hogy drukkolok!!!!CSak mihamarabb jöjjön,ugye? :wink:
Az ovit Ő is nagyon várja,szívecske lesz a jele.

Ági

testgyertya:
a köldökbe teszel egy gézlapot,arra a meggyujtott viasz csakra gyertyát helyezed.Amig a vonal mutatja addig leégeted.
Amikor leveszed a köldökről,akkor látod hogy mennyi sárga por jön ki a "hasadbol" Azért irom idézőjelbe ,mert elég furán hangzik,de a gyulladást huzza ki a szervezetől.Amikor már a 7.héten a 7.gyertyát égeted el,nincs benne ilyen sárga trutyi.Ez nagyon érdekes!!! :shock:
Várjuk a képeket!!
Anyudék mikor tudnak menni?

Viol

Szerintem sincs elkésve akisleány,hisz még kettő éves sincs.a bátyám kisfia,szeptemberben volt 2 de az égvilágon semmit se mond,de megérteti magát!!

Katus

nagyon rossz lehet tényleg Neked most bezárva lenni,de nem szabad elhagyni magadat!!Ahogy Te is írod!Kicsi Máténak is szüksége van Rád!Tessék mosolyogni sokat,hisz egy kis élet van a pocakodban,neki se mindegy hogy anyuci jókedvű-e?! :shock:

Dzsezmin

Levi jár a bölibe??Örült,hogy mehet???
(hát még TE! :wink: )
Vendég

Sziasztok!

Köszi csajok a biztatást, az unokatesóm babáját is nagyon megvisete anno a 15 hós oltás :cry: :cry: :cry: Ma mintha keverednénk ki az egészból, nem volt köhögés, az orrszívás is egyre kevesebb.

Eszter-már én is kivagyok ettől a bezártságtól, csak a fontos ügyeket intézzük, ma a bankban voltunk, addig Kincsőt lepasszoltuk Kálmán kolléganőjére 1 órát :shock: . Jól elvoltak, a csaj azt mondta, hogy ilyen jó babára jó vigyázni, vigyem máskor is :lol: Egyáltalán nem hiányolt , de mikor megérkeztem érte, felkérezkedett és kaptam két nyálas puszit és csavargatta a hajam, ez az új szokás :lol: :lol: :lol:

Katus- gondolok rád minden nap, elhiszem, hogy depis kezdesz lenni...Férjed kényeztet? Finom tea? Puha takaró?

Rik-a cigi elhagyás már fél siker!!!! Sokat ne üldögéljetek teli forró kád vízben se, gyertyafény mellett, bármilyen romantikus is :roll: :roll: Az egyik ismerősömék évekig próbálkoztak babával, mikor a doki javasolta nekik, hogy ezt a szokásukat hagyják egy pár hétre, kopogtatott a gólya :lol: Ezt a gyertyát én is kipróbálnám, hol lehet venni? Mi a neve? Én a gyertyás :lol: :lol: :lol: :lol:

Anikó

Kép[/url]
quito

Anikó :D

Én pár napja ujbol nagyokat sétálok Petruval,mert észrevettem hogy elfekszem,nincs semmihez kedvem.NA ezt nem akarom hogy eluralkodjon rajtam(igy melókezdés előtt)szal mozgatom magunkat!! :D
A gyertyát én is a Vitnyédibe vettem,de ma nem volt.Még körülnézek...
TÁDÉ csakra viaszgyertya a neve.
Nem ül forró vizbe(ezt tudjuk mi is),meg már kávét is iszik. :lol: Azt mondják az növeli a gyorsaságukat! :lol: :lol: :lol:
NA erről ennyit.
Nem szeretnék erről beszélni többet,majd remélem jön egyszer csak amikor nem várom...Szorits(atok)!!!
Vendég

Sziasztok!!
Ki merre van ma??????
Vendég

Sziasztok!

Rik! Én nagyon szorítok! Komolyan! De ne gyötrődj, hagyd hogy az események magukkal sodorjanak. Tudom, könnyű ezt mondani, de nekem is mindenki azt mondta, hogy minél görcsösebben akarom, annál nehezebben jön! Relax!!!

Csajszik!

Asszem félreértettétek, ez még nem a kész szoba, a netről töltöttem le a képet, és arra szerkesztettem rá a színeket a számítógépen. Szóval nem ez a kész szoba, csak egy terv!!! Vasárnap lesz kész a szoba festése, a figurák is csak később kerülnek fel a falra, azt is én fogom felfesteni. Szóval kb. hétfőn láthatjátok a kész szobát, ami sokkal-sokkal szebb lesz, mint hinnétek!!! :)))))))

Dzsezmin! Kár, hogy nem Sopronban vagytok, mert szívesen festenék a Te faladra is bármit!

Viol!

Nekem is Milán jön be jobban, a Kevin olyan "amcsis", a Milán legalább európai! De még nem tudom, lehet, hogy lesz egy második neve is. Az még kérdéses, hogy mi! Majd születés után lesz fix!

Zília!

Nem sértődtem meg, én ugyanígy voltam a színekkel, mint Te! Soha el se tudtam képzelni a kéket és a zöldet együtt, aztán egy újságban megláttam egy képet, és beleszerettem. Azóta ezerszer átrágtam, hogy ilyen legyen-e, és végül ilyen lesz! Nem hétköznapi, és ilyen tuti, hogy csak Milán szobájában lesz!!! Egyébként szerintem Neked is fog tetszeni, ha elkészül a szoba. Azért tetszik, mert a zöld nem teljesen zöld, hanem kékeszöld, így illik hozzá a kék. Majd meglátod!!!
A figurákat általában netről töltöm le, vagy mesekönyvből, aztán fogom a kezemben, és felmásolom a falra ceruzával. Sablon nélkül. Nekem könnyen megy, mert nem akarok nagyképű lenni, a nagypapámtól örököltem némi kézügyességet, és amellett évekig tanultam a suliban is rajzolni. Meg festeni, meg mindent. Szóval így könnyen megy.
Bábokra rengeteg ötletem van:
-kartonból kivágsz emberalakot, együtt kiszinezitek, és fakanálra vagy erősebb hurkapálcára felragasztod
-vagy kartonból kivágod a figurát, és textilből ragasztotok rá ruhát, a haja lehet fonalból, stb.
-zokniból is lehet pl. csíkos zokniból kukacot, két gomb a szeme, vagy kígyót, két gomb a szeme, fonalcsík a nyelve
-papírzsákból is gyorsan elkészíthető, csak megrajzolod az arcot, és kész is!
Nem is tudok most hirtelen többet, de ha van egy kis időd, neten is biztos találsz ötleteket, barkácsoldalakon, vagy báboknál. csak beírod egy keresőbe, biztosan vannak jó ötletek.

Na, most lassan lépek aludni, remélem tudtam segíteni!

Puszi mindenkinek!!!

jutiboszi

Jó reggelt!

Zília!Próbáltuk,hogy nem adunk rá rá a bölibe is próbálták,de 98%-ba bepisil!A délutániról pedig jó lenne leszokni,mert addig nem mehet oviba!
Hát bérpapírt ma kapok elvileg kifizették majd ma kiderül!

rik!Na számolsz vissza?
Igen jár bölibe már 2.-a óta!Ó nagy örömmel ment imád járni pedig azt hittem gond lesz,hogy másfél hétig nem volt,de hál isten úgy futott be,hogy még puszit is elfelejtett adni az apjának! :) :)

Katus!Ne parázz küldjük neked a pozitív enregiát nem lesz semmi gond!Én is hallottam,hogy akit több nyelven tanítanak nehezebben kezd el beszélni!

Juti!Hát biztos is,hogy jöhetnél festeni ha otthon laknánk!
Kíváncsian várom milyen lesz a lurkó szobálya! :) :) :)

Ági!Anyudék miért nem voltak meg anyósék sem?Mondjuk nem árt egy kis pihi,mert az ünnepek csak rohanásból állnak legalább is nálunk!

Kép
dzsezmin

sziasztok!
ma nagyon kritikus hangulatban ébredtem :lol: :lol: :lol: ,
teszek inkább képet karácsony reggelről :P
nálunk pizsiben jött a jézuska :D

Kép

Kép
Kép
Kép
amica

amica!Istenem,de drágák!! :) :) :) :) :)

Kép
dzsezmin

Andi,
de nagyon szépek!!!! :) És a legkissebb hogy vigyorog!!! :lol: :lol:
Ágnes nagyon nagyot nőtt!! :shock: :P Ő "beszélget" már valamit?

Katus,
á, nem ám befordulsz!! Tessék pihenni, nyugton maradni, nem lesz semmi baj!! És punktum!! :roll: :D Biztosan nagyon rossz, én nem voltam ilyen helyzetben, de átérzem. Kitartás!!! :P

KépKép
viol81

Amica

hogy mekkora már a kisleányod!!! :shock: Én leragadtam a bébinél!!! :oops:
Látni,hogy már igazi kiscsapat van nálatok.Ugy értem,olyan igazi pajkosak,és már Ágnes is benne van a csapatban!! :wink:
Miért ébredtél kritikus hangulatban??Csak nem????????? :shock: :roll:

Dzsezmin

Te Levitől ezt is vártuk nem??Olyan életre való egy kölyök!!!!
Vendég

sziasztok!

Andi,
gyönyörűek és tényleg igazi kis csapatnak látszik!
Sok erőt Neked, sok együtt nevetés lesz még!

Katus,
sok sok puszi Nektek. Gondolunk Rátok. Te is tudod, hogy ez egy másik gyerkőc, minden egy kicsit más lesz. Szurkolunk!

Rik,
Nektek is szorítunk. Egyszer csak meg is fogsz lepődni!

Juti,
nagyon klassz lesz a szoba!

Nálunk Vince jobban van, de nagyon gyenge és nem eszik. Ez alatt a betegség alatt lefogyott 1,5 kg. Szerintetek mit lehet tenni? Vigyem el megint a dokihoz?

KépKép
KépKép
esztermami

Javítok, kritizálós hangulatban, szóval minden ok :lol: :lol: :lol:

Már most látszik, hogy mennyire összenőnek a gyerekek, Ágnes meg benne mindenben!!!!!!!!!!!!
Nagyon huncut :lol: :lol: :lol:
Amiket már mond: apa, anya, baba, bobo(ő a kedvenc viziló), boba ( ez a balfi víz :lol: ), még hasonló egyszerű babaszavak és "anya gyeje" :wink:
Tökéletesen ért mindent, mostanában a nagyok tanítgatják dolgokra és ez nagyon tetszik neki. Délelőttönként minden tiltott játékot előszed amíg a gazdáik az oviban vannak :lol:

Eszter,
ha már lesz étvágya biztosan összeszedi magát Vince, nem is csodálom, hogy lefogyott, egy felnőtt sincs különben egy ilyen betegség után. Próbáld gyümölcsökkel, vitaminokkal etetni.

Rik,
oda kéne írnod ahol engem néha megtaláltál itt a babaneten, rengeteg okosat tudnak a csajok.

Gabó, Viol, pusszantás :wink:

Juti, sajnálom, hogy más soproni kismama nem talált ide, lassan kihalóban a topik, a mi babáink már kölykök, anyukáink lassan elmennek újra dolgozni.

"Öregek"! Emlékeztek milyen jó volt itt közel egy időben sok-sok kicsi gyerekkel?????????????????

Kép
Kép
Kép
amica

Erre gondoltok?????????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
Kép
Kép
amica

Az előző mozgó :lol:
Szép álmokat!