Új privát üzeneted érkezett!

Szijasztok!

Niki K.! Nekem a védönöm adott igazolást a
betöltött 91. napról, szerintem te is töle kérd.

Moncsi! NAgy gratula a pozitiv teszthez! Mikor a barátnöm aerobic edzöje is kismama lett és ugyanúgy tartotta az edzéseket egész nap. Az 5.hónaptól annyit módositott, hogy kihagyta a hasizom gyakorlatokat.
A rosszullétröl: nem mindenki van rosszul. Én a 21. héten tartok, de még mindig olyan jól érzem magam, mint azelött pocaklakó nélkül. Sosem voltam
rosszul és nem is hánytam. Néha én is aggódtam, hogy normális-e ez. De a védönöm megnyugtatott.

Szijasztok, Lara-21
lara (lara)

Sziasztok!
A másik topicba már néhányszor írtam, bár inkább olvasgató vagyok.
Szerettem volna elmondani/ mindenkinek azt hiszem /, hogy kisbabát várunk!KépKépKépNagyon örülünk neki bár úgy alakult, hogy a doktorbácsink szerint sokkal öregebb tapintás alapján a baba mint hittem. 6 hetes helyett 10. Ez azért jelentős különbség nem? Holnap megyek este ultrahangra, mert a magánrendelőjébe van 3D ultrahang,kórházból hozzák át rendszeresen azt hiszem, de még csak mostanában indult az orvosom dicsekedett vele boldogan. Van valaki aki a Szt. Imrébe fog szülni ?
Az üröm az örömben, hogy a baba mellett van egy elég csúnya méhszájsebem is amit most vizsgálnak laborba és a kicsi miatt nehezebb kezelni. Volt valakinek hasonló ?
Üdvi: Dzsili
Dzsili

Sziasztok!

BGabinak:
Megadnám én is az adataimat, mert csak tegnap csatlakoztam Hozzátok.
Szóval januárban voltam 21 éves
A Babám 20 hetes, október 10-re vagyunk kiirva.Igaz, hogy váratlanul jött, de nagyon örülünk neki!
Pécsett lakom

Hogy bírjátok ezt a szörnyű hőséget? És még mi lesz később?
Gondolkoztam vizi kismamatornán, de jót is, rosszat is hallottam róla, nem tudom, kezdjem-e el!? Tud valaki tanácsot adni? És a strandolásról mi a véleményetek, lehet ilyenkor? A védőnő csak a melegvizes medencét nem ajánlotta, de lehet, hogy a babának a hideg sem fog tetszeni.

Tényleg, van még valaki Pécsről?

Sziasztok
Erás

Sziasztok!

Hát igen a hőség. Tegnap még a suliból is leléptem félidőben. Ugyanis egy pici terembe van bezsúfolva 10 számitógép, 10 ember. Hiába van nyitva az ablak és az ajtó is, levegő az semmi sem volt. Úgyhogy 3/4 5-kor úgy döntöttem ennyi elég volt.

Erás! Én úgy tudom, hogy addig lehet strandolni amíg teljesen zárt a méhszáj, de szerintem kérdezd meg a dokidat. Egyébként én is pécsi vagyok! Kép Ki a dokid?

Sziasztok
Katus
Katus14

Szia Lara!

Emlékszel még rám a másik topikból? Ott sokat beszélgettünk.
Ma is voltam tornázni, a nagyon ugra-bugra részeket kihagytam és helyette lépegettem. Jól esik tornázni, bár már most is érzem, hogy nem bírom olyan intezíven csinálni, mint 1-2 hónappal ezelőtt.
Majd én is bejelentkezek, de majd csak jővő héten tudom meg a pontos adatokat, számításaim szerint most vagyok 4 hetes.
Moncsi

Sziasztok!

Eszter! Hol vetted azt klassz a fürdöruhát? Én is szeretnék egy újat, mert az eddig használt bikinikben ugyan érdekesen néznék ki... Kép Feltétlenül egyrészes kell, hogy legyen, amiböl nem buggyan ki a hasam, mert pillanatnyilag egyáltalán nem terhesnek, hanem kicsit kövérkének látszom. Kép Ez még nem lenne gond, egyrészes fürdöruhával tele van a város, de amikor hozzáteszem, hogy E kosaras legyen a melltartó réssze, akkor meg szoktak omlani az addig legkészségesebb eladók is. Kép

Terhességi csíkok ellen ki milyen krémet használ? Tudnátok ajánlani valami tuti jót? Lassan kezd idöszerü lenni, már érzem néha, hogy feszül és viszket a bör a hasamon és a melleim oldalán.

Holnap megyek az elsö ultrahangra! Jaj, úgy izgulok, hogy minden rendben legyen! Végül is ez lesz az eslö olyan vizsgálat, ami már információt adhat arról, hogy minden rendben van-e a pocaklakóval... Szorítsatok nekem!

Márti (11.)
Márti

Ja, a hónapok. Én úgy számolom, hogy március 20.-án volt az utolsó mensim, tehát április 20.-án 1, május 20.-án 2, június 20.-án 3, stb. hónapos a baba. Így szerintem sokkal egyszerübb, mint 4 vagy 5 hetes hónapokkal manipulálni, és táblázatot megjegyezni hozzá.

Márti
Márti

Sziasztok!

El kell mesélnem mai horrortörténetemet! Gyanútlanul elmentem terheléses cukorvizsgálatra. Elõször leülök az egyik nõhöz, aki elkezdi nyomkodni az egyik karom, majd a másik, nem talál semmit. Erre közli, hogy akkor véletlenszerûen fog megszúrni. Ekkor én kiakadtam, és közöltem vele, hogy akkor talán valaki más szúrjon meg. El kezdte csapkodni a papírom, hogy mit képzelek én magamról stb. Végül egy másik nõhöz kerültem, de sajnos neki is csak másodikra sikerült jó helyen megszúrnia Kép

cory
cory26

Sziasztok!

Megint itt vagyok!
Üdv az újaknak!
Beléptem az 5.hónapba! Kép

Mónika!
Olvastam, hogy neked sem adják át a helyet sehol. Debrecen már csak ilyen.Kép
Szerintem itt sokkal több bunkó ember van, mint bármelyik településen, és ez sajnos nem csak a hely nem-átadásában nyilvánul megKép

Márti!
Én a gyógyszertárban vettem terhességi csikok ellen krémet, a Milupa gyártja és "terhességi krém" néven árulják. 700 Ft. körül van, de még csak most kezdtem használni, nem tudom milyen.

Szeretnék kérdezni valamit.
Nincs valami tapasztalatotok az elõtejtermelõdésrõl?
Nekem már 2-3 napja nagyon érzékeny a mellbimbóm (már az is fáj, ha a póló vagy melltartó hozzáér) és ma azt vettem észre, hogy elõtej szivárog a mellembõl. Eléggé megijedtem, mert a könyv ezt csak a 20. hétre irja, én pedig csak a 17.-ben járok. Ráadásul az irja a könyv, hogy "elõtej nyomható ki a 20.héten", de nekem minden további nélkül, csak ugy magától szivárog. Nem sok, de az ingem csupa pecsétes már..Kép
Lécci, ha valaki tud errõl valamit, irjon!

Köszi!
helga - 17

Sziasztok, szép jó reggelt mindenkinekKép

Ma már csütörtök vanKép És lassan belépek a 4. hónapba. Még 4 napKép Ez nagy örömmel tölt el és kezdem kiszivárogtatni a dolgot a kollégák körében. Talán így kicsit elnézöbbek is lesznek és nem terhelnek annyiraKép

Erás,
Én a kilencedik héttöl kezdve elkezdtem úszni járni, a víz hömérséklete 26-27 fok. És bevallom nagyon jólesik. Sajna a tornát-jártam aerobicra míg terhes nem lettem hetente kétszer- abba kellett hagynom de kilenc hétnél nem bírtam tovább mozgás nélkül ezért vállalkoztam az úszásra. Szerintem nagyon jó, kellemesen átmozgat minden izmot. Csak arra kell vigyázni, hogy olyan uszit válassz ami tiszta. Ezenkívül én utána mindig Lactacid intim zuhannyal átöblítam magam, a biztonság kedvéért. Most már 1 hónapja járok és nem is nagyon szeretném abbahagyni.
Nyáron is biztosan fogok úszni természetes vizekben, Balcsi, Velencei tó. Ha zárt a méhszáj nem lehet semmi gond. De a dokiddal feltétlenül beszéld meg.

Különben engem is nagyon érdekelne a terhestorna vízben de nem tudom Pesten hol lehet ilyen. Van valakinek ötlete?
Erás, milyen rosszakat hallottál róla? Én eddig csak jót...

Pussz mindenkinek,
Évike
Évike 12

Szia Évike!

Hogy tudtad négy hónapig titokban tartani a kollégák előtt? Nekem már el kellett mondanom, mert úgy domborodik a pocim, hogy az nem igaz!Kép De ha bejelented, akkor valoban vigyáznak majd rád, én nagyon élvezem. Tegnap hozott egyik kolléga olaszbol csokit, én persze kettöt kaptam, mert ketten vagyok! Kép Szoval ilyen aproságok, de feldobják az embert.

Lányok, tudjátok, az a furi, hogy én néha tényleg ugy érzem, hogy a baba mocorog. Olyan furcsa (hogy is mondjam, nem tudom mihez hasonlítnai) simogatásfélét, enyhe mozgolodást érzek. Néha olyan, mintha csak simán a pocakomban a kaja dolgozna, de valahogy ez akkor is más. De ez azért lehetetlen, mert most vagyok a 12. héten. Szoval bizti nem a baba Kép, de ilyet akkor sem éreztem még azelött. Vagy lehet, hogy máskor is volt, csak egyáltalán nem figyeltem rá? Igazán várom már, hogy jo alaposan oldalba taszajtson az én babám, mert akkor végre nyilvánvalo jelét adná annak, hogy "Szia anya, itt vagyok!" Kép

Remélem mindenkivel minden rendben, mostanában ilyen ritkán tudok jönni (ne keverjetek az uj Nikivel).

Kedves Niki K!

Kösz a névváltoztatást! Kép Remélem, jol érzed magad köztünk.

Sziasztok!!

Niki
Niki

Még1 fontos kérdés, nem tudom, tudtok-e segíteni.

A ház, amit vettünk, tele volt macskákkal. Néhány antik bútort is vettünk az eladoktol, az egyiken alszunk most, mert a mi ágyunk még nincs meg. Szoval ezen a kinyithato heverön játszottak a macskák mindíg, és a toxoplazma miatt egy kicsit meg vagyok ijedve. Ezt így még el lehet kapni? Igyekeztünk kiporszivozni persze, de a kisördög bennem van, hogy akkor is maradt rajta macsekször. Mi a véleményetek?

Niki
Niki

Fürdoruha: nézd meg az Anitát a Kékgolyó utcában, ott nagyon jók vannak, mindenki szerint.

Niki K., mi itt lakunk most benn a városban, de csak albérletben, úgyhogy nem vagyunk fovárosi polgárok, illetve a férjem az, úgyhogy lehet, hogy az is számít! De osszel végre kész lesz a házunk a Pilis lábainál és akkor végleg kiköltözünk. Azért is jó nekünk a Kútvölgyi, mert az könnyen elérheto a tizes útról is - legfeljebb majd nem a háromperceseknél indulunk el, hanem már korábban...

moncsi, szerintem ne aggódj a rosszullétek hiányán, sokan vannak akik cserélnének veled, velem az élen!

Márti, az a Milupa krém olyan, amit már érdemes minél elobb elkezdeni kenegetni? mert akkor veszek én is.

na sziasztok, mindenkinek mindne jókat
még1Kata
mégegykata 10

Sziasztok lányok!

Niki, szijaKép Úgy tudom, hogy a macska ürülékében található meg a t. vírus (épp ezért a macska által bepiszkított föld is tartalmazhat ilyen vírust). Tehát naturálisan szólva ha rápisiltek vagy rákakkantottak volna, az jelentené igazán a gondot... legalábbis szerintem... Volt jópár link ebben a topicban, bocsi, de már nem emléxem, hogy ki tette bele, azokat én mind tüzetesen áttanulmányoztam, és én ezt a fõ konzekvenciát vontam le.

Ez nálam a 12. hét, és egy pár napja elkezdett a hasam erõteljesen húzni, feszíteni. Ez azóta is tart, tulajdonképpen mindig érzem... Az, hogy folyamatosan érzem, nem gond szerintetek?

cupp, Beja
Beja 12

Sziasztok Lányok!

Köszi mégegykata 10, lehet, hogy elszóltam magam, mert ma elég hányingerem van!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ma elég eros fehérfolyásom van, szerintetek ez mitol lehet? Jelent-e valamit?

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok Lányok!
Itt Niki K....
Tényleg jól érzem magam közöttetek!
A cica dologhoz túl sokat nem tudok hozzászólni, de az ürülékükben van az a bizonyos dolog nem?

Még1kata! Jó lesz nektek a jó levegon! Mi szívhatjuk a jó büdöd pesti levegot továbbra is... Mire a baba kicsit önállóbb lesz szeretnénk kiköltözni egy külso kerületbe... Kicsit elgondolkodtam én is, hogy ha megindul a szülés csúcsforgalomban mennyi ido a kórház-lakásunk útvonal... (BKV-val is 35-40 perc min.)

Lányok, a pisilés oly módon úrrá lett rajtam, hogy éjjel felkelek, kimegyek, és a legrosszabb, hogy nem tudok visszaaludni.... Nappal meg majd leesik a fejem .... (az álmosságtól).
Moncsi! A viszonylag bo hüvelyváladék jellemzo a terhesekre nem? Ha zavar azért kérdezd meg a dr-det..
Vigyázzatok magatokra!
Puszi mindenkinek!
Niki K.
Niki K.

Kedves Még1Kata!

Milupát én is vettem, és már kenem magam nagyon. A védönö mondta, hogy a csikok egy része megelözhetö, ha már elötte használod, mint ahogy kialakulna.Kép

BEJA!!! KépKépKépKépKép Szia!!!

Kösz a választ, már aszittem elvesztél. Kb. 5 hete nem írtál az emilre. Neked is feszit a pocak??? NEKEM IS!! Szerintem tuti nem baj, nö a Mano, vele nö a pocak is. Jövö szombaton megyek uh-ra, 13 hetesen, nagyon kiváncsi vagyok, mennyit nött a multkori ota! Olyan édi lehet!

Moncsi!

A folyás normális, a hormonális változások teszik. Minden terhesnél erösebb, mint addig volt, ez nem betegség!!! De ha nagyon aggodsz, menj a dokidhoz és ö majd megnyugtat.

Sziasztok!

Niki
Niki

Nagyon kedves Mindenki!

Most jottunk meg egy fantasztikus olaszorszagi nyaralásból. Nagyon jól kipihentuk magunkat és babának is nagyon tetszett. Pici rengeteget mocorog, túlestünk a terhetléses cukron (citrommal egészen jól le lehet gyürni a levet). Egy furcsaság azért kiderült: nincs olyan biztosító, amelyik utazási balesetbiztosítást kotne 7 hónaposnál elõrehaladottabb kimamára! Semmilyet, semmi pénzért!!! Mert sokan visszaéltek azzal, hogy átjártak Ausztriába szülni. Azért szerintem ez nem szép a biztosítóktól.

Most megpróbálom leolvasni a lemaradásomat, sziasztok!
Pocok

Köszönöm a válaszokat! Annyira nem vészes a folyás, megnyugtattatok!
Majd úgyis jövo héten megyek orvoshoz és a biztonság kedvéért rákérdezek!
Még 1X köszönöm,

Moncsi
Moncsi

Sziasztok lányok!
Ma vagyok 16 hetes.KépKépKép
Már nagyon vártam , hogy eljöjjön ez a nap.
Sajnos ma is hánytam reggel. Puszilom az új kismamákat!
Sajnos rossz a kolléganöm gépe amiröl írni szoktam így a másik kollégámtól kuncseráltam el néhány percre a gépét, mert olyan letört voltam egész nap mert nem tudtam nektek írni , nem tudtam rólatok semmit.

Szia Helga!
Örülök, hogy találkoztunk és ha legközelebb látlak biztosan megismerjük egymást.Kép
Hogy érzed magad?
Én erröl a tejszivárgásról már hallottam de úgy tudom ez teljesen normális bár a családunkban ez még így nem volt.

Szia Moncsi!
Ez a "fehérség" teljesen normális nekem is volt és van bár nem valami kellemes.
Ma az utcán hpciztam és jött belölem szóval nagyon rossz de normális

Puszi mindenkinek
Mónika 16

Szia Niki K. 15!

Nem tudom honnan gondolom, hogy kisfiú de azt hiszem. Még nekem nem mozdult meg a pici, de minden pillanatban azt várom csak az a baj nem biztos, hogy megismerem azt az érzést...
De ha tudom írok
puszi
Mónika 16

SziasztokKép

Képzeljétek kb 2 perce jelentettem be az emebereimnek hogy legkésőbb nov 1-től de inkább okt 1-től számítsanak új főnökreKép Hát baromi jó érzés hogy túlvagyok rajta. Innentől nyílt titok lesz az egész cégnél.Kép Már nagyon vártam ezt a pillanatot...Kép

Amúgy nincs különösebb, ma egész nap feszül és topán fájdogál a hasam,nem vészes, talán elkezdett nőniKép
Olyan jó érzésKép
Pussz mindenkinek,
Évike
Évike 12

Sziasztok kismamàk,
S.Szilvia vagyok 27éves,elsö babàmat vàrom,a 24.hétben vagyunk.Nagyon tetszik ez az oldal,lehet egy kismamàval több?Kép
Esetleg van közületek aki szeptemberben fog szülni
a Kutvölgyiben?
Hogyan lehet a tàblàzatba bekerülni?
Minden jot lànyok és egészséges babàkatKép
Szilvia

Sziasztok!
Képzeljétek, kb. 5 perce felhívott a védonom... Itt a munkahelyemen... Meglepett... Igaz ez a kötelessége.
Évike! nekem is fájogat a hasam, egy kicist. Nyugtatgat a kolléganom (aki már szült), hogy a novekedéstol van...
Ugye milyen jó túllenni a vallomáson? Én utána repülni tudtam volna... És egészen jól fogadták... Kedvesen, azóta kérdések, figyelmességek tömkelege...
Mónika 16. Várom jelzésedet a bab mozgásairól Kép
Niki K. 15
Niki K. 15

Sziasztok!

Régóta olvaslak benneteket, de még nem írtam.
Ha minden igaz, akkor nemsokára én is csatlakozhatok a kis csapathoz.
Jövő héten veszek egy tesztet és akkor minden kiderül... Kép
Nagyon kíváncsi vagyok már, hogy mi a helyzet, de még várni akarok egy kicsit a teszttel.
Ti milyen korán teszteltetek?
Én ha igaz, akkor kb. 3 hetes lehetek.
Remélem hamarosan én is felkerülhetek a táblázatotokra!
másikildikó
másikildikó

Szijasztok!

Ma voltam dokinál, a méh a kornak megfelelö méretü, és a baba szivhangját is meghallgattuk! Olyan édesen dobogott :-))))

Petra!Igaz én nem fogytam az elején, de a kiindulástól számitva én is pont 2,5 kg-ot szedtem fel, mint te.

Moncsi! Igen emléxem rád Kép
Én ma akartam kérni a dokimtól engedélyt a terhestornához, erre azt mondta, hogy válasszak vagy táppénz vagy kismamatorna, mert a kettö együtt nem megy.
Úgyhogy nekem marad a napi 6 km séta.
Szerintem vigyázz, nehogy túleröltesd magad, csak annyit tornázz, amennyi jól esik.
Dokinál voltál már? Mikor mész?

Márti! ne is mondd a fürdöruhát! Nekem kétrészes van, és a bugyi része folyton legördül a hasamon, eccerre csak azt veszem észre, hogy a gumi rész szép lassan lekezd lepörögni :-)))
Egyékbént ahogy te számolod a hónapokat, abban is van logika! Az a baj, hogy nincs erre egy általános szabály.

Szijasztok, Lara-21
lara (lara)

Szia Lara!

De jó, hogy emlékszel rám! Most olvasgattam a topik elejét és azt olvastam, hogy a menstruáció elso napjától számítjuk a 40 hetet, akkor én jelentem, hogy ma betöltöttem a 6. hetemet és holnap belelépek a 7. hétbe!
Bár ha azt vesszük, hogy az én ciklusaim nem 28, hanem 33-35 naposak és tudom, hogy nem a 14.-ik hanem a 18.napom volt a fogamzás, akkor minden kitolódik 4 nappal.
Jövo hét csütörtökön megyek orvoshoz eloször, már nagyon várom és nagyon jó lenne, ha csak jókat mondana.
Tegnap is voltam tornázni, szóltam a tanárnak, hogy babát várok és o pedig a nagyon ugrálós részek helyet, valami lazábbat mutatott nekem. A többiek ugráltak, én pedig visszafogottabban csináltam.
Nagyon jól esik a torna, nem érzem, hogy megerolteto lenne.
A dokim azt mondta, hogy nyugodtan csináljam.
Bár most lejárt a bérletem, csütörtökig nem veszek újat, ahnem megvárom, hogy mit mond az orvos és majd utána.

Engem is vegyetek fel a listába, a következoek az adatok:
Moncsi,1 ciklus, 6hét,0nap,Budapest, 26év, Nemtudom, hogy mikorra várható, elso baba!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok lányok!

Ma annyira igyekeztem, hogy felrakjak egy táblázatot. Kb. délre lett netünk, lehet, hogy picit hamarabb (ugyanis ma karbantartás van), letöltöttem az oldalt, és mire végigolvastam, már megint nem volt net Kép

De reggel megígérem, hogy lesz táblázat Kép

Hasfájás sajnos nekem is jelentkezik, az az érzésem, hog végig fogok szenvedni most is töle.

Helga!
Elötejtöl ne ijedj meg, teljesen normális. Nekem is nagyon hamar volt az elsö terhességemnél, egyáltalán nem gond. Ha nagyon csöpög, és a melltartó sem fogja meg, akkor lehet kapni melltartó betétet, van belöle egyszerhasználatos, és van mosható is. Használd, ha ennyire folyik. Nekem van mindkettö féle, kórházba majd egyszerhasználatosat kell vinni.

Sziasztok
BGabi
Bánhidi

Sziasztok!

Köszönöm a megnyugtató hireket az elõtejjel kapcsolatosan! Kép

Mónika!
Szerintem is meg fogjuk ismerni egymást! Hogy hogy vagyok?
Mostanában fáradt, mert készülök az államvizsgára és már nem fér több több tudomány a fejembe!Kép
Néha elkeseredem, hogy nem fogok tudni felkészülni idõre, de ilyenkor mindig a picire gondolok és máris jobban leszek!Kép
Amúgy a meleget nem nagyon birom. Néha szédülök is tõle. De a baba mozgását mostmár rendszeresen érzem, és ez csodálatos!Kép
Bizonyára nemsokálra te is megérzed! Kép
helga - 17

Szasztok!

Még1kata! Nem tudod véletlenül, hogy milyen árakban vannak a fürdöruhák az Anitában?
A Milupa krémet a Növérem szerint a 3. hónaptól érdemes használni, de szerintem biztosan nem rosszabb vele, ha az ember lánya elöbb kezdni. Ártani biztosan nem árt. Kép Nekem már nagyon sokat nöttek a melleim is és a hasam is, ahhoz képest, hogy még csak a 11. hétnél tartok. Gyakran feszül és is viszket a böröm a kritikus tájakon, úgyhogy ma vettem is egy ilyen Milupa terhességi krémet, és lefekvés elött kipróbálom.

Képzeljétek! Ma voltunk az elsö ultrahangon! Jaj, olyan klassz volt! Mondjuk teljesen váratlanul ért, hogy hüvelyi UH volt. Hallottam én róla, hogy olyan is van, de valamiért azt hittem, hogy majd késöbb lesz olyan. Bementünk, Életem Párját leültették a vizsgáló ágy mellé, engem meg elküldtek levetközni. Néztem bután, hogy mennyire? Én azt hittem, hogy elég lesz felhúzni a pólómat... A hölgy, aki az UH-t csinálta, mondta, hogy derékig. Én meg még mindig bután néztem, hogy merröl derékik? Alulról vagy felülröl? Na, akkor szépen, kedvesen azt felelte, hogy lépjek ki a bugyimból, mintha nögyógyásznál lennék, mert itt most hüvelyi UH következik. Jaj, úgy szégyelltem magam, hogy én milyen buta vagyok!
A következö megdöbbenés Életem Párját érte, mikor felfeküdtem a vizsgálóágyra, és hozták azt a nagy izét. Elöször döbbenten megbámulta az eszközt, aztán mikor leesett neki, hogy mit akar tenni vele(m) a hölgy, akkor aztán drámaian zavarba jött. Azt se tudta, hogy hova nézzen. Kép
Végül megállapodott a tekintete a monitoron, és hamarosan oda is szegezödött. Jaj, olyan édes volt a Picurikánk, ahogy ott hadonászott a csöpp kis kezecskéivel! Lenyügözö élö adás volt a Pocaklakóról, majdnem el is sírtam magam. Ünnepélyesen megbocsátottam a terhesgondozás minden nyügjét és kellemetlenségét ezért az élményért! Láttam a kisbabánkat, és ez valami fantasztikus! El se tudom hinni még most se, hogy ott lapít benn a hasamban, és hadonászik a csöpp kezecskéivel, és kalimpál a lábacskáival, és él, és nö, igazi kis emberke máris! Kép
Ráadásul 2 hét múlva újra megnézhetem, mert visszahívtak kontrollra egy kis ciszta miatt, amit a petefészkemben láttak, de azt mondták, hogy a babára nézve teljesen veszélytelen, csak ellenörizni kell, hogy nö-e, vagy felszívódik. Meg úgysem volt még 12 hetes a baba, és azt mondta a hölgy, aki az UH-t csinálta, hogy még eléggé korai volt ez a vizsgálat, a baba miatt is jobb, ha a megfelelö idöben újra megnézzük. Én meg vadul egyetértettem... Kép Kép

Márti
Márti

Sziasztok,
Olvastam, hogy valamelyikotok, mar nem tudom, ki, azon kesergett, hogy mindig a bal oldalon kot ki alvaskor. Mr Spock (ha ismeritek, az Internettorol doki) viszont pont azt nyomja allandoan, hogy csakis a bal oldalon szabad aludni, a jobb sem tul jo, a hat meg kifejezetten rossz.
Lara, a baba koranak szamitasat en ugy oldottam meg, hogy a kiirt szulesi idoponttol szamitok vissza naptari honapokat, ez kulonben kb egybeesik Beja szamitasaval. Igy pl. a 7. honapom a 28. heten kezdodott.
Moncsi, en nem hagytam abba a tornat, futast, max. az orakon a hasizmot hagyom ki, a haspres ui ellenjavallt. Es en sem voltam rosszul eddig egyszer sem, ugyhogy te se aggodj emiatt, meg a hanyasok, stb hianya miatt.
Helyatadasrol tomegkozlekedesben csak annyit, hogy nehany hete meg engem akart felallitani egy oreg faszi itt Becsben a vilin, nemhogy nekem atadnak egyszer is a helyet, pedig mar 28 hetes vagyok.
Bocs a hosszu "zavarasert" itt nalatok, tovabbi boldog babavarast kedves kismamak!

Cili2
(a nehany hettel idosebb kismamak iker topicjabol, az Ami a Szules Elott Van-bol. Csak azert irom a nevet, mert szivesen latunk ott is mindenkit szerintem tok jo tanacsokkal, szulestortenetekkel, stb; foleg annak erdekes, aki mar nem igazan az elso hetekben van. Ez nem a reklam helye, csak azt latom, hogy sok mindenrol, amirol ti irtok, ott is szo van.)
Cili2

Kedves Márti, mégegykata és a többi feszülos hasú mami!
Én a Milupa krémrol eddig csak rossz véleményeket hallottam és láttam. Én most 24 hetes terhes vagyok és a Vichy terhességi csíkok elleni krémmel kenem a pocim, a mellem és a combom is, és még egyáltalán nem viszketett a hasam, pedig elég rendesen no!!! Kép Igaz, hogy ez jóval drágább(5300 ft), de szerintem megéri, ja, és még egy csík sincs a hasamon! A barátnom ezzel a milupával kente végig a pociját és eszméletlenül csíkosodott, amik a mai napig rajta maradtak sajnos!
A Vichyt patikában lehet kapni, ha gondoljátok!
Egyébként én is nagyon várom már a pocaklakónkat, nekünk már nagyon sokat fickándozik és reagál mindenre!

Vigyázzatok magatokra mindannyian!!!
Sziasztok: Virág
Névtelen

Sziasztok!
Mar ezer eve nem irtam, idom is alig volt benezni az utobbi idoben. Koszontok minden uj kismamat!
Indigo! Nagyon sajnalom ami tortent es szoritok, hogy hamar leteljen a varakozasi ido es egy gyonyoru terhesseg elfeledtesse veled ezeket a szornyu elmenyeket.

Nalam semmi kulonos. Hanyingerem valtakozo, altalaban akkor erosodik ha kajara gondolok; szerintem kevesebbet is eszem, mint szoktam, viszont nekem is szoritanak a nadragjaim es a cicim koruli barna folt nagyon kiterult, gondolom az is normalis....
Irigykedve olvaslak Titeket milyen sokat jartok UH-ra. Sajnos itt osszesen max. 2x van UH!!! Kép
Sot ha minden rendben van a terhessegnel es nem lesz tul nagy a baba, akkor 1 a 18. het kornyeken. En most soron kivul megyek jovo heten a korabbi vetelesem miatt, nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen. Mindenkinek huvelyi UH volt ebben az idoszakban? Vagy ez valtozo? Nagyon varom a jovo keddet, de azert felek is.... Rettegek nehogy ismet ugyanaz zajlodjon le mint a multkor... na, de erre gondolni sem szabad...

Ancsarol tud valaki valamit? Lehet, hogy atsiklottam rajta, de ugy emlekszem, hogy kb. 2 hete ment egy masik dokihoz, talan Beja, a Te dokidhoz? Es azota nem irt... Remelem, minden rendben vele!

Picur11
Picur11

Picur

En itt csak sima ultrahangon voltam. Nekem elso 11 heten volt. Azon kivult nekem meg sikerult par extra UH szert tennem. De ezt csak annak kozsonhettem, hogy picurka nem akart orias bebi lenni. Igy ossze jott a 4 es ebbol egy 3D volt. Sajnos itt nem viszik tulzasba a dolgot. Sot AFP is csak akkor van ha te akarod.

Napocska
Napocska (napocska)

Sziasztok!

Gyorsan rakom a táblázatot, ma sem lesz túl sok idöm.

BGabi

<pre>
Tvica 26 hét Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 26 hét 1 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 24 hét 2 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Erás 20 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Lara 1.c. 20 hét 4 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 19 hét 4 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 19 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 18 hét 3 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 16 hét 6 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 16 hét 1 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 16 hét 0 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 15 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 14 hét 4 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 14 hét 2 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 14 hét 1 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Gabi 1.c. 14 hét 0 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Niki 10.c. 12 hét 5 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 12 hét 4 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 12 hét 0 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Beja 8.c. 11 hét 6 n Budapest 25 év dec. 15. 1.b.
Orsi 8.c. 11 hét 3 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 11 hét Bp. (Érd) 25 év dec. köz. 2.b.
Picur 1.c. 11 hét 4 n Kanada 31 év dec. 17. 1.b.
Ada 2.c. 11 hét 1 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 11 hét 1 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 10 hét 4 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 10 hét 3 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 9 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Ancsi 4.c. 9 hét 1 n Adács 27 év dec. 31. 1.b.
Pucur 2.c. 7 hét Budapest 29 év jan. 10. 1.b.
Mamacica 1.c. 7 hét 5 n Szolnok 28 év jan. 13. 1.b.
Erika 14.c. 7 hét Erdély jan. 17.
Moncsi 1.c. 6 hét 1 n Budapest 26 év 1.b.
</pre>
Bánhidi

Sziasztok lányok!

Catnet vagyok azaz Niki a chatrol. Mostanság ritkán jöhettem, mert itt a cég nem engedi!
Mostantól én is ide tartozom ugyanis tegnap voltam uh-n és láttam a 6 hetes és 6mm-es pindurkámat! Kép)))))
Láttam ahogy vert a pici szive! Kép)))))
Lenne egy oriási kérdésem! Mennyire természetes a pocifájás és a derékfájás?
El&#337;re is köszi a válaszokat!
Sok puszi minden kismamának és a várakozóknak is!
Niki
catnet

Sziasztok lányok!
Olyan jó látni magamat a táblázatban... Köszönöm! Ahogy elnézem az életkorokat eléggé hasonlóak vagyunk!
Képzeljétek, a barátnom amikor kismama volt "egyszeru" babolajjal kenegette a pocakját... Nem lett csíkos. A baba meg élvezte, mert ugye simi-simi volt neki...
Szia Catnet Niki.... Ennyi Niki! Kép
Ha nem görcsös a fájás semmi gond szerintem...
Puszi mindenkinek!
Niki K.
Niki K.

Sziasztok!

Húú, szépen lemaradtam, itt az elmúlt két napban! Még nem is volt idöm elolvasni!
Tegnap éjszaka értünk haza, úgyhogy nem is igen volt kedvem dolgozni jönni, de mivel úgy is itt lesz a hosszú hétvége, gondoltem elötte benézek hozzátok!

Velünk csak annyi történt, hogy kedden voltam kontrollon, ahog minden rendben volt. Ma 10-re megyek UH-ra, azt mondta a doki, hogy vigyek videokazettát és felveszi! Már alig bírok magammal!

Most megyek olvasni, majd UH után jövök!

Sziasztok!
Orsi
Orsi-11

Sziasztok Lányok! Már régebben írtunk a terhességi csíkok témájáról, de mivel elég sokan érdeklödnek a téma iránt én szívesen elmondom újra a véleményemet. Szóval a lényeg az, hogy tök mindegy milyen márkájú krémmel kenegetitek magatokat, a csíkosodás egyrészt hajlam, másrészt pedig a hirtelen hízás eredménye. Kenni azért érdemes a pocit és a melleket minden fürdés után, de nem a márkán múlik, hogy csíkosak lesztek-e vagy sem. Én egyébként Milupát használtam az elözö terhességeimnél és most is azt használom, csík rajtam szerencsére egysem voltKép.
Szép hétvégét Mindenkinek!
Andrea
Andrea

haho,

Az Azulenol krém is nagyon jó és olcsó is. Már kezd visszanöni a böröm (nem figyeltem rá ay elején és teljesen lehámlott).

Ami a helyátadást illeti, még áprilisban egy bolond öregember megtámadott (pedig már akkor is volt hasam) és kicsavarta a kezemet. Az ok: a háza elé parkoltam, mellesleg teljesen szabályosan a felfestett két csik közé, ahogy azt szokás. Még jó, hogy a párom a közelben dolgozott és fel tudtam hivni idöben: mikor meglátta, hogy a tata lökdös, szabályosan megkergette. Öröm volt nézni, hogy a bácsi mekkorát futott százon, még Olimpiát is nyerhetett volna. Kedvesem elég békés, ilyennek még nem is láttam, mint akkor volt, de nagyon jól esett, hogy megvédett. A járókelök meg álltak és néztek, ahogy azt szokás. Ami rossz volt (a kificamodott kisujjamon kivül), hogy az öreg aztán az utca tuloldaláról kiabált, hogy "legyen nyomorék a gyerekük", meg ilyeneket. Pár napig még álmodtam is vele, és azóta se megy kis sajna a fejemböl. Talán most, hogy igy leirtam... szóval az öregek elég furcsán viselkednek, föleg itt Bp.en. Anyunál, vidéken sokkal kedvesebb mindenki.
Pocok

Sziasztok lányok!

Catnet-Niki, üdvözlet a fedélzetenKépKép Gratulálok az UH-hoz és a 6 mm magas csöppséghezKép Vigyázz magadra!!!

Lányok... van egy rossz hírem... Picur11, Te kérdeztél Ancsiról. Nem jött mostanában ide, mert otthon volt táppénzen és nem volt nete... Tegnap írt egy SMS-t, hogy szerdán elkezdett vérezni, és tegnap visszarohant az orvoshoz (igen, én ajánlottam neki, az enyémnél járt), és sajnos elhalt a babájaKépKépKép Sajnos ez nála már a második eset volt, engem nagyon megrázott...

Beja
Beja12

erre nem is lehet mit irni, borzalmas lehet most Ancsinak.
Pocok

Sziasztok !
Sajnos csak megint 2 percre kaptam gépet. Ma megint kihánytam a reggelit, de egyébként jól vagyok.
Szia Helga!
Jó tanulást neked!
Remélem igazad lesz és hamarosan megmozdul a babucim.
Milyen sokan vagyunk már a táblázatban! Szuper.
Sok puszi mindenkinek és jó pihenést, kedden megyek AFP-re.
Mónika 16

SZiasztok!

Nagyon rossz lehet Ancsinak! Szerintetek mitol lehet ez? O a 9-ik hétben volt már?

Gabi!
Köszönöm, hogy bevetttél a listába!

Nincs valami hatásos szeretek, ami rendben tartja a székletet?

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!
Találtam egy címet, ahová a menstruációs adataitokat beírva "egyedi" fejlodési naptárat kaptok...
[url=http://www.babapont.hu/babavar/fejl/terhnapt.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/fejl/terhnapt.html[/url]
Szerintem aranyos...
Kellemes pihenést a 3 napra...
Üdv. mindenkinek!
Niki K.
Niki K.

Szia Moncsi!

Az elsõ hetekben én is széklet-gondokkal küszködtem (nem is kicsivel). Ami a legjobban bevált, az az aszalt szilva rágcsálása reggeli elõtt és este, lefekvés után. A másik pedig a szilvalekvár, ugyanezekben az idõpontokban... Ajánlják még a joghurtot, esetleg tehetsz bele müzlit vagy búzakorpát, de valakinek a reggeli egy pohár langyos tej (nem kakaó!) is elég a sikerhez. Nekem a narancs is hatásos volt. Szedsz terhesvitamint? Mert ha igen, akkor a venne lévõ vas is okozhatja, de a hormonváltozás is okolható, mert ilyenkor lelassul a bélmûködés.
Egyébként nekem kb. a 9 hét körül szünt meg a székrekedésem, remélem, Neked is hamar elmúlik.

cupp, Beja
Beja12

Sziasztok!
Sajna még mindig nem volt idöm elolvasni a lemaradásomat, és már csak a jövö héten lesz, mert most eltépek haza, ha már elengedtek!

Ma végre láthattam a kisbabámat! Nagyon aranyos volt, még integetett isKép! A szülés várható idöpontja az UH szerint is dec. 15. Felvettük az egészet videóra, úgyhogy a párom is láthatja, mert sajna nem tudott velem jönni.

Most már tényleg megyek, mert a végén még bezárnak ide hétvégére Kép!

Sziasztok! Jó hétvégét!

Orsi
Orsi-11

Szia Picur 11!

Én elöször 8 hetesen voltam orvosnál és UH-on is. És nekem nem hüvelyit csináltak pedig lelkileg arra készültem és nagyon örültem, hogy végül is hasi volt. Nekem még soha nem csináltak hüvelyit de nem is hiányolom.Ez sokkal diszkrétebb és a lényeg ugyanaz. Ezek szerint már 8 hetesen a hasival is ki lehet mutatni a babucit.
Szia Cathnet!

Nekem is fájni szokott a derekam és ahasim is.
Azt mondják ez természetes.
Most te hány hetes vagy?
Nekem olyan 15 hetesen jelentkezett elöször a derékfájkásom.
Puszi
Mónika 16

Beja!

Szegény Ancsi, ez iszonyu!! Kép Valamit ki kéne találnunk, hogy vigasztaljuk meg szegényt, én komolyan nem tudom, hogy bírnám feldolgozni ezt a két tragédiát. ... Nagyon nagyon sajnálom, egyszerüen nem is tudok mit írni.
Lehet, hogy a dokink tud neki valami értelmeset mondani, mitöl lehetett ez a helyzet, ö tényleg nagyon jo orvos, talán tud Ancsinak is segíteni.

Szegény Ancsi, fel a fejjel, ne csüggedj! Lesz Neked még baba a kiságyban! Majd minden csajjal közösen egyszerre szorítunk Neked, az elsö 20 hétben legalábbis folyamatosan, hátha ezen mulik.
Nagyon szedd össze magad, és ha van eröd, kezdjétek ujra. Tudom, hogy a Herczegh doki segíteni fog, Kép elég megbizhato orvos.

Sziasztok!

Niki
Niki

Hát lányok, ez nagyon ijeszto, egy hét alatt a második babát vesztjük el itt a babaneten. Eloször indigo, most meg Ancsi. Ilyenkor belémhasít a félelem - ti nem aggódtok?

Köszönöm a krémes infokat, asszem én is veszek egyet. Jól ugyan még nem vagyok, de egy-egy nap néha már egész jól elvagyok. Pl. ma ettem egy nagy tál levest - egy hete még rá sem bírtam volna nézni, az biztos. Remélem, hogy lassan elmúlnak ezek a rosszullétek.

A hosszú hétvégén pihenjetek sokat, érezzétek jól magatokat és vigyázzatok a babákra,
még1Kata
mégegykata 10

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?