Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Itthon vagyunk!!!
Egyelőre még mindig nehézkes a szopi, bár már ügyeskedik a csajszi. Amúgy jól vagyunk.
Kriszta szuperül fogadta a tesókát, majd megmutatom videón, de az nem éppen most lesz. :P :D
Amint egy kicsit ülni is tudok, majd jövök beszámolóval. Addig is puszilok mindenkit! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Egy gyors szia mindenkinek....napközben nem volt net, most meg kajaidő van, csak apucin szunyál a drága, de fel akarom kelteni :oops:

Hál Istennek csak pánikoltam tegnap, nem volt semmi gond :lol: :lol:

Kia :D - ügyes vagy fejés ügyben!! Ennyi volt a maradék hami után?? :shock: Ez nem semmi, tényleg...én hajnalban tudok ilyet, ha egyikből eszik csak, akkor néha a másikat lefejem (volt már 100 is :lol: ), de utána a következőre nem elég, ezért inkább alszom :oops: s nem fejek mostanság

Domi :D - az én fiam bújik, azzal nincs baj, csak már olyan nagy :wink: most látom csak igazán...én is inkább a nővére vagyok/voltam, mint az anyja, remélem, hogy nem "üt" majd vissza ez a fajta nevelési elv...na mondjuk én sokáig egyedül neveltem őt (nagyszülői, baráti segítséggel), sokat volt felnőtt társaságban, de ez hosszú :lol: jól fogadta a kistesót, néha már bohóckodik neki, de persze van, hogy észre sem veszi. Nem erőltetem, ha jön örülök neki, ha nem jön ráhagyom. Ő szólt pár napja, hogy szóljunk ha van fürdés, mert ő is ott akar lenni :lol:

Viki - éppen tegnap próbáltuk ki az ilyen forma fürdőkádat (a kádban van ez a támasztó) , annyira zavart, hogy a "fél gyerek" nincs vízben, s biztos megfázik, stb...hogy pont vissza akartam térni a régihez :oops: s ebben hogy mosod meg a popsiját???? :roll: mert arra még nem jöttem rá :oops:

Cas :D - na végre :wink: akkor te is "csak" ember vagy :wink: :lol:
MI ma kétszer is voltunk "el" itthonról. Egyszer a Kristófért a suliba (persze 10 perccel indulás előtt kezdett el sírni - persze éhes volt, de a kocsiban csend lett), most meg a Kristófot vittük fodrászhoz...már olyan régen akart menni, s nem akartam megint nemet mondani neki..de a közelkövőben nem megyek "egyedül" a Marcival időre, az tuti..kifáradtam.

Réka :D Üdv itthon újra!! Nagyon szép Csongor Baba!!! Hihetetlen, hogy már ti is otthon...

Edit :D - csak egy képet tegyél, ha tudsz, a többit majd, ha időd engedi (nem lesz ilyen, csak ha valamiből elcsípsz öt percet :lol: )

Tuti, hogy valakit kihagytam, ezért bocsi, de most már tényleg megyek....
Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

ez az...Szilvi :D jó, hogy már optimistább, vidámabb a hozzászólásod!!! Reméljük, hogy Levi egyre jobb kedvű lesz!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Még egy edti bekukkantás :lol:
A fiammal megfürdettük Barbit. Simán leizzadtam úgy paráztam. :lol: Milyen szerencse, hogy ez a kiscsaj szinte sosem sír, így nem fokozta a pánikot. De megoldottuk a feladatot. Eddig ugyanis én csak aszisztáltam apa fürdetet, de mivel apa ma sokáig dolgozik Barbit meg fürdetni kell ezért erőt vettem magamon. :lol:
Szilvi: na igen popsi mosás.... elég nehéz ebbe az izébe de Barbi sokáig áztatja magát és csak tegnap próbáltuk ki hogy engedtünk vizet neki a kádba eddig csak zuhanyzott azaz apa locsolta én meg mostam (fú de hülyén néz ki ez leírva :lol: ) mikor aztán kezdené megunni amit persze eddig még nem értünk el szóval mikor már 10-15 perc locsolás után úgy gondolom elég a pancsolásból akkor apa kiveszi és a fenekét is megmossuk, ma ezt egyedül kiviteleztem a nagyfiammal. :D :wink: De ne tagadjuk jó lett volna egy használati utasítás hogy, hogy kell babát fürdetni ebbe a székbe, vagy legalábbis hogy kell benne popsit mosni. :lol: :lol:
Na megyek rittyentek apának krumplipürét, most hívott hogy 40 perc múlva itthon van, aztán bepuhulok a kádba egy kicsit.
Mindenkinek jó éjszakát! :wink:

drumka

Viki - Ügyik vagytok!! Én inkább egy etetéssel "hátráltattam" a fürdést tegnap, hogy megvárjuk apát....nem mertem a fiammal belefogni :lol: szóval gratula!!
Én is lépek...mi még csak most fürdetünk majd :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Edith!
De jo, hogy mar ti is otthon vagytok! Drukkolok, hogy minden rendben menjen a szoptatassal, es hogy megjojjon a tejed rendesen! Kivanom, hogy minel hamarabb regeneralodj alul! Pihenj, ha tudsz, minel tobbet! (Nincs is ennel egyszerubb dolog egy masik aprosag mellett...) Kriszta jobban van mar? Es te?

Krisz!
Szeretettel koszontelek a forumon! Zombisag? Mi tobb, mint nyolc hete ebben elunk! Egyszer rossz, masszor meg rosszabb! Kitartas! Edes a kislanyod! Sok sikert a szoptatashoz!

Szilvi17!
De orulok, hogy jobban van Levi! Egy kis hos a fiad!
Az alvasmennyiseghez gratulalok! Es hogy tenyleg ennyit kajal, ez hihetetlen! Aztan majd nem gyozol nagyobb meretu ruhakra valtani!

Reka!
Gyonyoru Csongor!!!! Majd meselj, ha idod engedi! Nagyon izgultam erted!

Roki!
Nohat-nohat! Orulok, hogy ilyesmibe vagtad a fejszed, hisz mindig is nagyon erdekelt a tema! Majd azert meselj, esetleg priviben, hogy vagytok!
(Ugyan Rebeka eleg sokaig szoptattam, biztos lesznek ujabb kerdeseim Zsofival kapcsolatosan. Akkor majd megkereslek. Bar kerdes, hogy az irasban adott tanacsadas szamithat-e gyakorlatnak... mi ugyanis nem Magyaroszagon elunk mar.)

Titti!
Hu a mindenit! Mar csak ket heted van hatra! Hajra hajra!!!

Drumka!
Csodaszep ez a kisasszony! Es megegyszer: csodaszep es csodaaranyos a masik kepen is!

Kia!
Levi is irto edes! Ugye milyen aranyos, amikor igy ebredezik az ertelmuk?

Lanyok!
Vigyazzatok a pucer kepekkel! Emlekeztek, mirol beszeltunk nehany hete????

Cas!
Irigyellek a napi kimenetelert. Nekem altalaban nem jon ossze, mert vagy egyik, vagy masik beteg. No de majd igyekszunk...

Rolunk: mi sokkal jobban, de meg mindig betegen. Meg mindig megy a kohoges es az orrtisztitas, de Zsofi mar 3 napja nem hanyt, es vegre elkezdett normalisan szopizni! Annyira jo latni, ahogy kezd megint onmaga lenni!

Benszi, Amaryl, Anita!
Merre jartok? Tulelitek meg az anyasagot???

Puszi mindenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nem akarok senkit frusztrálni, de Csilla 1/2 10-től 1/2 5ig egy szó nélkül aludt. :shock: Ez már a 3. éjszaka, hogy viszonylag sokat alszik fektetés után egyben... el se hiszem, mert Sebi 5 és fél hónapos koráig rendesen 3-4 óránként kelt éjjel is enni.
Persze én 1-kor nézegettem az órát, hogy mikor kel már a csajszi? :)
(Az ágynemű meg reggelre tocsogott a tejben, hiába terítek a melleim alá mindig törölközőt...)
A dolog titka vhol abban lehet, hogy fürdetés előtt, mikor felkel kap egy nagy cicit, fent van 1-2 órát, és megkapja a másik teli cicit fürcsi után, úgyhogy jól bekajál - valszeg ezért bír ki ennyit egyben. :roll:

Edit
Üdv itthon! Majd mesélj!
A szopihoz meg kitartást!!! :)

Szilvi
Igen, nagyon nehéz egy ilyen "rendszertelen" mütyűrrel időre menni. :( Azért nagyon ügyesek vagytok, hogy nektek sikerült! :)

Viki
Te jó ég, este 10-kor még van erőd főzni?! Komolyan irigyellek!!! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Gem
Ma jó napom van, Sebi lelépett anyuékhoz reggel, úgyhogy ma csak egy-gyerekes anyuka vagyok! :D Szerencsére nem fagy, úgyhogy megyünk is majd Csillával sétálni egy nagyot!
Lassan megőrülök itt a négy fal között... :(
És tegnap este Sebin is nagyon látszott, hogy hiányzik neki a rendszeres mozgás, remélem anyuval sokat mászkálnak ma mindenfelé (a játszó csurom víz sajna, oda nem mehetnek).
Örülök, hogy túl vagytok a betegség nehezén, én mindennap hálát adok, hogy az influenza-szezon közepén egyelőre megúsztuk a takonykórokat. (Ami fura, hogy én viszont lassan második hónapja hurutosan köhögök... és nem akar elmúlni?! Na mindegy, ha végre eljutok a házidokimhoz majd megkérdem, mi a javaslata.)
A hányástól meg egyenesen rettegek, Sebi összesen egyszer hányt életében (inkább a hasa szokott menni az ilyen típusú vírusoktól), de azt nagyon rosszzul viseltük mindannyian... :(

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
En sajnos nagyon otthon vagyok hanyas temaban, mert Rebeka rendszeresen hany, amikor beteg. Nagyon nem szeretem azokat az idoszakokat! :roll:
Rebeka hal`Istennek minden nap kimozdul, mert viszi az apaja a bocsibe. Februartol meg ovis lesz, bar a pelus meg mindig nem hagyta el teljesen, ugyhogy nem tudom, hogy fel fogjak-e venni. :?

Jo lenne, ha te is eljutnal vegre dokihoz, hisz a te egeszseged is eleg fontos!
En tegnap voltam a hathetes kontrollon (nyolc es fel het utan kaptam idopontot foleg Karacsony es Ujev miatt), es minden OK. Mar csak 2 es fel kilot kene leadnom, hogy a kezdosulyomnal legyek (10 mar lement), es onnan mar csak 15 kilot kellene valahogy lekuszkodnom magamrol, hogy kicsit szivesebben nezzek a tukorbe :oops:

Rebeka reggel elment bolcsibe, Zsofi meg a reggel 6 orai szoptatas utan bealudt, es meg mindig alszik. Hihetetlen. Egy pillanatra ugy erzem, mintha nem is lenne gyerekem. :o Persze azert hajat mosni nem tudom, mert ugye vizes-samponos hajjal hogy rohan az ember az uvolto gyermekhez...

Nehany kep tegnaprol
Kép

Kép

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok Lányok!

Elnézést, de még mindig nem tudtam visszaolvasni, de a gratulációkat nagyon köszönjük (azokat gyorsan átfutottam :) ).

A lényeg, hogy január 4-én este 10-kor ment el a magzavizem és fél 11-kor már a kórházban voltunk. Nagyon hamar jöttek az erős és 1 perces fájások, de sajnos a szülés menete lassabb volt és így kb. 3 órás vajúdás után érzéstelenítést kaptam (a kórházba érve 3 cm volt a méhszáj, de nagyon lassan tágultam), mert nem bírtam volna a végéig erővel. Hozzátartozik, hogy „gyorsan” kellett a szülést is végigcsinálni, mert zöld volt a magzatvíz (tele darabos foszlányokkal) és nagyon sokat nyelt belőle a pici, ráadásul a szívhangja sem volt kielégítő. A fájdalomcsillapítás (EDA) 2 órát hatott, ami alatt jól összeszedtem minden erőmet és kb. 5 órás vajúdás után megszületett kis Mazsolánk. A köldökzsínór a nyaka köré volt tekeredve és már a lenyelt zöld magzatvíztől alig kapott levegőt. Azonnal elvitték tőlünk és majdnem 4 órát megfigyelés alatt tartották. Sok folyadékot szívtak le, de állítólag minden csúnyaságot ki tudtak szedni belőle és hétfőn tiszta tüdőhanggal engedtek haza bennünket. Igazából inkább melegítették a csecsemőosztályon, mint kiderült, mert annyira kifáradt a szülésben ő is.
A Gábor végig velem volt, iszonyatosan sokat segített és ahhoz képest hogy mennyire nem bírja mindent végigcsinált és nézett. Elmondhatatlan segítség volt a számomra és nem is tudom nélküle hogy is lett volna, annyira jó volt hogy velünk volt végig.
A gátmetszés nem túl nagy, de sajnos a végbelet is varrni kellett, így az első pár nap azért nem volt egy leányálom és nagyban nehezítette az első szopikat, hogy nem kellhettem fel nagyon. Ráadásul az egyik cicimen nem a "legideálisabb" a mellbimbó. Kicsit halmozott a dolog, de nem adjuk fel, mert annyira szeretném szoptatni és annyira fontos lenne neki az anyatej.
Iszom a laktoherb tehát és szedek homeós bogyót is persze.
Jaj, lányok drukkoljatok nekünk nagyon!!!
Etetések után min. 40 ml tápira van szükésg). Az elkövetkezendő két hét mérvadó. Mivel nem szabad a hozzátáplálást cumisüvegből csinálni (mert akkor végképp esély sincs rá, hogy anyatejes legyen), így az etetések elég nehezek (kispohárból kell).

Tegnap már picit sírtam is, de itthon megnyugtattak, hogy ne csináljam már, hiszen csak 4 napja szültem és még van időn, hogy beinduljon. Mára már jobb a helyzet, de szerintem csak 1-2 ml jöhet belőle egy-egy szopinál. Persze ezt pontosan nem tudom, de mindig olyan éhes marad még utána.
Na jó, panasz áradat vége, csak tudjátok milyen nehéz ez.

A lényeg hogy itt van, gyönyörű és egészséges kisbaba. IMÁDJUK!

Majd jelentkezem, de nem ígérem, hogy mostanában.

Puszi

Kép
solymosy

Gem
Itthon bezzeg csak betöltött 3 év UTÁN veszik fel oviba. Pedig Sebi már rég szobatiszta. :? Szóval ő 3,5 évesen mehet majd csak szeptemberben. Na mindegy, nem szólok, mert a nagyik sorban állnak érte, csak a rendszer bosszant picit. (Ja és örüljek, ha egyáltalán felveszik, mivel itthon vagyok a picivel ez is szinte kegy, mert 5 éves korig nem lennének kötelesek bevenni... :()
Jók a képek a csajokról! Micsoda kék szeme van Zsófinak?! Gyönyörű! Van rá esély, hogy ilyen marad?
Rebekának meg a hajába vagyok szerelmes... :D
Kíváncsi vagyok, Csillának is olyan göndörke haja lesz-e, mint a páromnak (meg az összes tesójának).
Sebit sűrűn nyírom, de a férjem már leszögezte, hogy Csilla frizurájánál ő dönt majd (én őt is meg fogom kopasztani az elején 1-2-szer...) :D
6 hetes kontrollra lassan én is bejelentkezem. Bár még mindig vérezgetek, épp csak alig, de már nagyon unom...
Fogyás: +20-ról indultam, +10-zel jöttem haza, most +5-nél tartok. CSakhogy a kiinduló súlyom is volt egy +10-es, szóval lenne még mit leadni?! :D Szerencsére a szopival én remekül fogyok...
Hajmosás: én is napok óta tologatom. :)

Réka
Szegénykéim, akkor nem volt egyszerű a szülés egyikőtöknek sem. :(
De mostmár túl vagytok rajta! Remélem mihamarabb felépülsz te is! Napról napra sokkal könnyebb lesz, hidd el!!!
Szopizni pedig ügyesen megtanul majd Csongor, nekem sem épp ideálisak (a jobb különösen bajos), de Csilla már nagyon profi, igaz kellett hozzá pár hét, hogy belejöjjünk! De kitartás!!! :)
Aztán megjön majd a tejcsi is, tényleg korán van még, simán beindulhat még. Csak legyen minél többet cicin a pici, ha bírod!
Ja, és pohár ügyben: én vettem a kórházban egy nagyon klassz itató-poharat Csillának. Mindjárt megkeresem a nevét meg lefotózom. Próbálj ilyet szerezni, mi még nem használtuk, de állítólag nagyon jó.
Ha nem sikerül beszerezni szívesen kölcsönadom, szerencsére nekünk nem kellett még.
Ja, és a pohárnál haladósabb addig is fecskendőből adni a tápit, vagy a Nurofen folyadék adagolójával!

Kép
Kép
Kép
cas

Helló Lányok!

Küldök én is egy fürdős fotót, de nem olyat, hogy jó legyen a köcsög pedóknak!:-)

Gemini:Nagyon édesek a Manóid!!!!És kösz a köszöntőt!!!:-)

Solymosy: ha segít, nekem se ideális az egyik cicim és mi is tápszerezünk egy kicsit. Nekem a jobb cicimben egyáltalán nincs tejcike!És én üvegből etetem, mert a pohárból annyira kapzsin evett, hogy hiába büfiztettem sűrűn, mindig kihányta! Hangsúlyozom, hogy hányta és nem bukta! 1-es méretű, bimbóutánzós cumival etetek és lelkesen szopizik még mindig!!!Legalábbis nekem nem szokott le a cumizásról.
De nagyon-nagyon-nagyon szorítok, hogy beinduljon ezerrel a tejcikéd!!!Ha vígasztal, az enyém is napról-napra több, még ha nem is elég....
Ja és sírj csak, az jót tesz ilyenkor!!!És nagyon örülök, hogy túl vagy ezen a nem túl könnyű szülésen!Kitartás és várom a fotót én is!

Cas: képzeld a lányom ciciürítés után bevág még egy csomó tápit este, de mégsem alszik többet 3,5 óránál...:-(
Pedig napközben nem tudok pihenni, reggel 5 kor meg kelek a skacokkal és olyan jó volna egy kis pihike.....
Szóval a hajmosás nem csak nálam marad el mindig????:-)

Viki: jó ötletet adtál a krumplipürével!!!Máskor is "főzhetsz" a fórumon!Tegnap felzabálta az összes köretet a siherehad, egész idáig azon agyaltam, hogy mit készítsek a sült hús mellé.....
Fürdetés: hasonló a kádunk, mint az a betét, amit használtok a nagykádba. Én úgy szoktam a kis édes fenekét megmosni, hogy a bal karomra ráfordítom a gyereket úgy, hogy a kezem keresztbe a két hónalja alatt legyen.Így kompletten hátul le tudom mosni úgy, hogy csak az egyik kezem foglalt.
Ha kell, küldök róla fotót.

Szilvia72!: nem panaszkodom...tegnap este bújt a kiskamasz.....Bár öt perc múlva negédesen megkérdezte, hogy kap-e tejbegrízt?!
Érdek csávó lenne??:-)

Kép

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Krisz
Sebi is tápis volt, igazán feltankolhatott volna, mégse aludt ő se 3-4 óránál egyben többet soha. Szóval ki tudja, min múlik?! :)
5-kor kelés: jajjjj... nem irigyellek. Én most nem bírnám. :( Egy időben kellett Sebihez 1/2 6-kor kelni, és az is megviselt... :)

Réka
Na itt a kispohár, a neve Drickskal, svéd gyártmány. Sajna a neten nem találtam, hol lehet ilyet kapni... :( Úgyhogy szívesen kölcsönadom, ha ki akarjátok próbálni!
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Domi :D
áááá :wink: dehogy érdek, csak éhes :lol:
Popsimosós képet (priviben) én is kérek..mert nekünk azt hiszem (kép alapján) pont ilyen kádunk van, s ez a popsimosás nekem nagy talány ám :shock:

Gem :D
Nagyon tündériek a csajok (mint mindig :lol: ) Lehet, hogy Zsófi mégsem annyira Rebekára hasonlít :roll: mikor kisebb volt, akkor jobban úgy láttam, most én is azt néztem, hogy "világosabb tónusú" a kiscsaj, mint a nővérke :wink: bocs, hogy elemzem a lányaidat :oops:
A pucérkodos fényképekre jó, hogy reagáltál, én is gondoltam már rá (ezért nem is teszek)
Azért nektem sem lehet egyszerű minden nemű segítség nélkül :roll: nagyszülők nem is szoktak meglátogatni?? Ti mikor mertek elindulni a picivel Magyarországra?
Én szeretnék mielőbb menni (sajnos apum beteg lett, s bár most kijönnek egy - két hétre február elején, de utána nem tudom, hogy mikor tud majd utazni :cry: ). Gondoltam áprilisban - májusban már talán repülhetünk :roll:

Cas :D
szépen alszik már Csilla :lol: Gratula!! Marci sem alszik 3 - max4 óránál többet. Tegnap pótoltam tápival a 90 ml-es szopit, de utána úgy sírt szegénykém, szerintem a pocija fájt(50ml-et evett, de valamennyi visszajött)...aztán kapott 10 perc cicit (mert sztem azt ml-ben nem lehetett mérni), s úgy aludt el a drága, mint akit fejbe vágtak. De mindez már 3/4 1-kor volt, s utána fél négykor, s negyed hétkor keltünk....majd csak lesz több is, én már annak is nagyon örülök, hogy az éjszakai (3-4 óra körüli) kelése után gyorsan kajcsizik, s már alszik is (a legtöbbször , kipp-kopp)

Réka :D
Nagyon nem hangzik jól a szülésed története, de a lényeg, hogy minden jó, ha a vége jó!!!! Csongos gyönyörű, egészséges baba, s nem emlékszik semmire a megrázó születéséből.
Én is szoptatok s adok hozzátápit, s mint már valaki írta az AVENT 1-es cumiját használjuk, ami mellett hál Istennek nem szokott le a ciciről. Sokszor úgy sajnálom szegényt, hogy keresi a cicit, s kapja a cumit, de ez van :? annak is örülök, hogy a nagy része a kajának anyatej :lol:

Ma már ügyesebbek voltunk a Kristófért suliba menet, s még előtte voltam vele sétálni is a környékünkön. Ha így megy nem kell konditerem, mert felfelé tollni a babakocsit...húúúúúúú, az nem volt semmi, a tüdőm akartam kiköpni..pedig már jó régen nem dohányzom :lol:

Ma vagyunk kerek 1 hónaposak :lol: olyan hihetetlen, s már van olyan ruha, amit nem tudok ráadni...jajj, én úgy sajnálom a mert elmúlt időt, s bár nem gondolom komolyan, de már néha eszembe jut, hogy de jó lenne újra átélni :oops: ...

Kép
Kép
Kép
szilvia72

mert elmúlt idő = már elmúlt idő :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi
Marcusnak boldog névnapot!
Most csak ennyi , mert reklamál a csajszi, majd jövk!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Dominika: Én imádok főzni a fiúk meg imádnak enni. :lol: Sajnos most elég sok kaja kiesik az étrendemből (hüvelyesek, K betűsök) így elég nehéz változatosan főzni, ezért van hogy szintem mindíg két félét főzők. :D
3. azaz harmadik éjszak hogy 6 órát aludt. Szerintem ez már így is marad azaz remélem. :lol:
Holnap megyünk a klinikára kontrollra, remélem mindent rendben találnak. Persze listát írtam a kérdéseimből, nehogy valamit elfelejtsek megkérdezni. :lol:

drumka

Az előbb írtam, de elveszett azt hiszem...

Nagyon aranyosak vagytok és köszi a nyugtatást is ez ilyenkor olyan jó, mert mindenki mást mond.
Ma a gyerekorvos azt mondta, hogy ha a legrosszabb eset van és csak tápis marad, akkor nagyon beteges lesz. Ez megijeszt. Más azt mondja, hogy ez azért így nem igaz egyértelműen és ne stresszeljem magam ezen.

Cas
Vettünk mi is igazi kis újszülött táplálásához csőrös poharat, de nagyon küzdünk vele és sajnos sok levegőt nyel. Majd meglátjuk, azért örülök, hogy vannak ellenpéldák is a cici kontra cumisüvegre, ha nem megy, mi is áttérünk.

Próbálom sokat cicire tenni és fejegetek is. Megpróbálunk mindent és nagyon reménykedem hogy tényleg van még rá időnk hogy beinduljon.

Most gyorsan rohanok letusolni, a hajmosás nekem sem megy (Atya Világ hogy nézek én is ki, mert már a szülés napján akartam mosni, de elmaradt :shock: ).

Puszi és köszi még egyszer mindenkinek.

Igyekszem benézni, de még nagyon szét vagyok esve, végül is még csak 3 napja vagyunk itthon.

Kép
solymosy

Cas :D Köszike, de a szülinap közelsége miatt az augusztus 14-i névnapot tartjuk majd...legalább is úgy néztem, hogy akkor is van Marcell nap :roll:

Réka :D - szerintem küldd el a gyerekorvost vhova....hogy hogy lehet ilyen nem normális :twisted: :twisted: aki ilyet mond egy pár napja szült anyucinak, az lehet, hogy nyerte vhol a diplomáját :twisted: bocsi, de nagyon dühít....persze, hogy jobb az anyatej, de attól nem lesz több, hogy ilyen hülyeségeket hord össze, ahelyett, hogy adni épkézláb gyakorlati tatnácsokat :twisted:
Na eldugultam...bocsi...

Viki - kár, hogy nem lehet teleportálni a kaját, amit főzöl, befizetnék :wink: nekünk jó lenne a szűkített repertoár is :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Vagyok én is,nem tüntem el,csak költözünk anyósékhoz,mármint külön lakrészbe(felső szint a sógoroméké,az alsó a mienk,anyósék külön kis házban)és egész nap lent vagyunk.Verjük szét a konyhát,fürdőtwc-t.Festés,parkettázás stb.

Minden baba nagyon aranyos!!!!!!!!
Edit,Réka:Mégegyszer nagy gratula a babákhoz!!

Tegnap voltunk dokinál,már kezd elmulni a náthánk,és 3730g-ok vagyunk.Szóval a csodatevő tejcsináló szerek annyitt tettek,hogy napi 180-200g az összes mennyiség.
Kaptunk tápit külön bukós babáknak,és képzeljétek annyira jó,hogy egész éjszaka nem jött vissza semmi,és ma sem.
Lehet hogy hülyeség,de mintha sokkal nyugodtabb lenne tőle.Mármint pocakügyileg.

Alvás:Egyszer kétszer előfordul,hogy 1/2 8-tól 1-ig alszk,de álltalában 3 óránként simán eszik éjszaka még mindig.

Na lépek,mert sirdogál...

Kép

Kép
ancsa03

Jajj és isten értesse Marcell babát a névnapján,és az egy hónapos évfordulóján............

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok lányok! pici segítség kéne. Vivike dec.27-én volt 3 hónapos. Eddig kizárólag anyatejet kapott nem is volt gond. Havonta hizta az ideális 600 grammot. most utoljára a mérésen csak 40dkg-t hizott másfél hónap alatt. Kicsit megijedtem. Az az igazság, hogy nem érzem hogy túl sokáig cicizne, kb 5 perc egyik cici sírás, büfi, másik cici kb 1perc és helló. Próbáltam lefejni, hátha jobban megy üvegből. Hát ott is olyan 120 ml az adag. Viszont a 100 ml-t is már csak kb kétszeri fejésre hoztam össze. A cicim tök puha. Szóval kitaláltam, hogy lehet hogy nincs elég tejem. Dokinő felirta a BEBA HA startot. Az úgy ahogy eszegeti. Azért mellre is teszem több kevesebb sikerrel. Kombinálom a tápit a cicivel. Szerintetetek? :roll:

kikuka

sziasztok!

elnézést, de nagyon rídonlí vagyok, vagy még arra sem futja :oops: :oops: :oops:

mi jól vagyunk, Julinak fájdogál a hasa, ennek megfelelő állapotban vagyunk. nekem is van ez a kézzsibbadás, de pár napja mintha javulna. hallod Tittina?! van remény! ;)
ráadásul pár napja övsömöröm is van, persze a szopis csíkban, úgyhogy drukkolunk, hoigy ne legyen Juli barihimlős, de állítólag ennek nagyon kicsi az esélye.

Cas, légyszi erről a cseppről írjál nekem valamit, hogy mit tud! köszi!!

Rokicával egyidősek a nagylányaink, ismerjük egymást, és nekem is segít most szopi ügyben, úgyhogy én is csak megerősíteném, hogy forduljatok hozzá bizalommal!!!! nagyon tájékozott, nagyon alapos, és segítőkész :)

még egy képet azért keresek...

KépKép
KépKép
and

hozzátáplálás: mi az aventos 0ás teás cumisüveget használjuk a tápszernél, abból alig jön, beba ha-s tápszer, tök szar az íze, de azért megeszi, de látszik, hogy mohón és nem olyan kéjelegve mint a cicin. Ha nincs tej, akkor is érdemes komfortszopiztatni, mert akkor jól jön majd utánna a cicitej meg sokkal finibb és meleg is a cici, sztem ne félj, hogy azért mert gyorsabban jön leszokik.

Kép
nyafi

Na minden csoda 3 napig tart, a tegnapi ultr-nyűgi nap után Csilla is kelt rendesen 3-4 óránként enni, és 4-kor úgy döntött, reggel van... :)
Ja, és kitaláltam a frankót, mivel éjjel csorog a tejem, és a melleim alá terített törölköző is folyton átázott, babylove-os eldobható pelenkázóalátétet terítettem az ágyba, szuper volt! :D

Réka
A gyerekorvosod "jópofa". :? Nem túl empatikus! :(
Szerencsére nem törvényszerű, hogy a tápis gyerek beteges, Sebi tápis volt, mégis az egyik legegészségesebb gyerek az ismeretségi körben a kortársai közül! Szóval ezen ne idegesítsd magad!
(Utálom, hogy ma nálunk "szopi-terror" van, és folyton frusztrálják a kismamákat, pedig nyilván mindenki szívesen szoptat, aki tud! Akinek meg gondja van, annak az ilyen beszólások nem segítenek! ) :evil:
Levegőnyelés-pohárból: ezért írtam a fecskendőt és/vagy a nurofen-adagolót, abból könnyebben "kiszopizza", és a cumizavar se fenyeget, meg levegőt se nyel. Egy próbát megér szerintem...

Ancsa
Huh, a felújításhoz kitartás! :)
Bukós-tápi: teljesen elképzelhető, hogy jobban érzi magát tőle, ha nem bukik annyit!

Krinya
Szerintem keress meg egy szopis tanácsadót! (Pár hozzászólással feljebb Rókicát, vagy az LLL oldalain is vannak.) Úgy tudom pont ilyen korban szokott lenni szopisztrájk, és ha eddig csak anyatejjel gyarapodott szépen, ilyenkor már nem szokott "csak úgy" elmenni a tejcsi (hacsak nem ért vmi trauma)... :roll:
Szóval fordulj szakértőhöz, ő biztos tud segíteni!
Sok sikert!!! :)

And
A neve Sab simplex, és az óriásbuborékoknak feloldja a felületi feszültségét, szétesnek sok kicsire, és úgy már nem fáj tőle (annyira) a pocakja, meg könnyebb kipréselnie is. CSilla szerencsére mostmár egész jól ki tudja nyomni a kisebb pukikat, így nem nyűglődik annyit. Meg a kakilással se, bár nemtom ennek van-e köze a cseppekhez...
Én kaja előtt adok neki 15 cseppet. 1 üveget már elpusztítottunk, most kezdjük a másodikat, próbálom 10 cseppre csökkenteni az adagot, hátha az is elég (mégse gyógyszerezzem feleslegesen, bár azt írja a papírja, hogy nem szívódik fel egyáltalán).
Ha ilyet nem kapsz állítólag az Espumisan cseppek is ezen az elven működnek. (De ezt csak hallottam.)

Kép
Kép
Kép
cas

Helló Lányok!!!

Annyit írtatok, hogy csak kapkodom a fejem!!!!

Szilvi72!: küldök akkor egy spéci fenékmosós képet. Nem bizti, hogy ma lesz, de igyekszem!
Marcusnak boldog névnapot akkor is, ha augusztusban tartjátok!:-)
Bezzeg nekem csak 1 névnapom van...:-(

Cas!: Remélem Neked megmarad azért a 6 órás alvás!!!Előbb-utóbb mi is "normalizlódunk":-)Jaaa és ezt a poharat kergetem ezer éve!!! A Jáhn Ferencbe a csecsemőosztályon árulnak ilyet!!!!!Én marha akkor még nem vettem, de 21-én megyünk ultrahangra, akkor tutira veszek!!! Addig meg (ne nagyon röhögjetek ki!) marad a kupicás pohár és a cumisüveg!!!:-)

Réka! a gyerekorvost megcsípte valami!!!! Az én fiam tápszeren nőtt fel, ha megfázik az is csodaszámba megy!Szegény gyereket néha sajnálom, mert, ha reggel azt mondja, hogy rosszul érzi magát, akkor 100 %, hogy dolgozatot írnak!!! Ugyanis a "betegség" dumát nem veszem be, mert soha nem is beteg!!!És ő tápszeres baba volt mindig!!!
A hugom kisfia 8 hónapos koráig kizárólag szopizott, mégis 2 hetente volt beteg!!!
Szóval nem ezen múlik, hanem a géneken és a környezeti hatásokon!!!!

Krinya!!
Szerintem is keresd meg Rókicát, és lapozd át a hozzászólásokat, mert a csajok nekem is adtak tök jó tejnövelő hozzászólásokat!!!
Én rástartoltam a laktoherb teára, de csak 1 napja iszom, úgyhogy mérhető haszna még nincs....
És szigorúan sűrűbben teszem mellre, ha kell másfél órát is etetem, csak, hogy ne kelljen annyi tápszert adnom. Bár még így is kell sajna.
Jobb ötletem nekem sincs.:-(
Ja és szopi után mehet a tápi!!!! Mi is így csináljuk!

Ancsa!
Ha végeztetek, hozzánk is jöhettek!!!:-) Van még itt is befejezetlen fürdőszoba, meg félkész konyha.....:-)
Ja és főzhetsz is nyugodtan....bár én is imádok, csak mostanság idő nincs annyi.:-)

Képzeljétek lányok, hogy 50 dkg-ot hízott a Domi 2 hét alatt!Azt mondták, hogy nem lesz ennyire drasztikusan sok a közeljövőben.
Lehet, hogy tanácsaitoknak köszönhetően, van értékes tejcike???
(bár biztosan, mert van, amikor cici után elég 30ml tápszer is a korábbi 70 ml helyett. És ugye hivatalosan azóta nagyobbak vagyunk nagyobb étvággyal)

Szóval most ennyi, mindenkinek szép és szebb napot.
Itt megint köd van....:-((

Üdv mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ja és még valami!!!

Nekem is agyamra megy a "nem vagy jó anya, ha nem szoptatsz" szuggeráció.
Szerintem kevés olyan nő van, aki direkt nem akar szoptatni!!!
Ja és direkt ki akar dobni egy csomó pénzt a tápszerre, és élvezettel forral vizet hajnalok-hajnalán éhségtől üvöltő gyerekkel a hóna alatt!

Szóval unom, hogy ha nincs tej, akkor nyomban felhördül mindenki, megy a köpködés és megvetés, érdemi segítség meg alig!
Mert azt senki nem nézi, hogy mitől nincs tejci! Azt mindenki elvárja, hogy legyen otthon kaja, rend, és biztos háttér.
Ne légy ideges, mondják! Persze, nem leszek az, amikor december elején beadtam a TGYÁS igényt ma kaptam értesítést, hogy valami papírt elkevertek odabenn, faxoljuk és küldjük el mégegyszer!
Majd szólok a banknak, hogy ő se legyen az, egyszer csak befizetem a lakástörlesztőt! :-)
Szóval itt nem az én idegeskedésem a lényeg, hanem MINDENKIÉ.
Nem akartam hőzöngeni, de ma is annyi észosztóval találkoztam, hogy a mókuskerekem is kiakadt tőle!

na tényleg vége mára....:-)

:oops:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Egyelőre egyetlen képet tudtam kicsinyíteni, azt meg is mutatom. Hosszabb beszámolóra még mindig nincs érkezésem, de aztán csak leírom én is a sztorit! :)

Szóval ő Boróka Júlia, hazaérkezés után néhány perccel. :)
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!
Megjöttünk a kórházból, minden rendben. Most nem volt baj a vizeletemmel. (kopp-kopp-kopp)
A doktorbá' szerint már nagyon behelyezkedett a fejecskénk, még az állunkat, poficsontunkat is sikerült kitapintania. :)
Jövő héten házidoki, 2 hét múlva kórház?!?!? Igaz, akkorra már átlépnénk a 40. hetet, ha egyben mennék oda... :D Meglátjuk.
Sajna Apácska nem tudott egész napra elkéredzkedni, de azt mondta este visszamegyünk és megvesszük a hiányzó dolgokat. Hazafelé beugrottunk egy útbaeső áruházba, de ott midnen drágább volt, mint ahol előre kinéztem.

Képzeljétek alig aludtam valamit. Olyan vihar volt esővel, hogy komolyan már majdnem féltem. És pont az ablakunkra verte az összes esőt, jeget. :(

Ma gyorsan összehajítok egy kis káposztástésztát, úgysem ehetek már sokáig ilyesmit. És mást nem is csinálok - talán kivasalok, úgysincs sok.

And
Köszi a bíztatást, nem adtam fel a reményt. Örülök, hogy Neked már javul... Viszont az ígért kép lemaradt :(

Réka
Nem egyszerű a szülés-történeted, de a lényeg, hogy túl vagytok rajta, és mindketten jól vagytok!

Gem
Csodaszépek a Csajok! :)

Domi
Édes a pancsis kép, látom van fülbevalótok. Egy-két napja mondtam én is Apácskának, hogy ha kislányunk lesz, akkor szreetném ha lenne fülbevalója. Nem nagyon van elragadtatva az ötlettől... Pedig olyan helyesek vele.

Na lepihenek egy kicsit, mert majd elborulok a gép elől...

Kép
tittina1982

Sedith, gratula Nektek még egyszer!
Nagggyon szép a KisCsaj! :)

Kép
tittina1982

Kicsi lányom alukál, így még rászánok néhány percet egy gyors helyzetjelentésre. :)

Szóval, pénteken éjjel kb. fél 1-kor kezdődtek az erősebb, de rendszertelen fájások. MIre megfürödtem és rendbetettem magam (kb. fél 3-ra) sűrűsödtek, de még mindig szabálytalan időközönként jttek.Krisztát felöltöztettem és IStván elvitte anyósékhoz. Mire megjött, mindennel kész voltam, akkor voltak felváltva 5 és 2 perces fájásaim. Kb 4-kor érkeztünk a kórházba, 4 cm-re nyitva. negyed 6-kor 6-7 cm voltam, 5.20-kor burkot repesztettek. Akkor kezdődött a haddelhadd :D, de szerencsére nagyon felgyorsultak a dolgok és kerek 1 órára rá, 6.20-kor kibújt a kicsi kincsem. :D Megváratta magát, de kárpótolt a gyors világrajövetellel. JAj, és képzeljétek, egyetlen fájással kinyomtam. :shock: :oops: Egy hosszú nyomással kijött a feje, majd icipici szünet után, egy másik nyomásra kicsusszant a többi része is :D , 10/10-es lett az Apgarja.

A szopi nehezen ment a kezdetektől, nehezen kapja el a bimbómat, azt is csak a bal mellen eddig. :roll: a másikat fejem. Tejcsi annyi van, mint hétnek, azért nagyon remélem, hoyg ahogy még nő, ügyesedik egy picit és akkor a másikat is el tudja kapni, mert a bal, már kissé ki van készülve. :roll:
Nagyon hosszasan kínlódunk az elkapással, de ha rácuppant, akkor már jól eszik. Ha jóllakik, akkor utána nagyon sokat alszik, az éjszaka pl. kb. 4-től szinte de. 10-ig vágta. NAgyon jó baba, keveset lehet hallani a hangját, bár picit hasfájós, és ez is megviseli.
Nos, kb ennyi, dióhéjban.
Amúgy aggódok magam miatt, mert 37 körüli a hőm, és nagyon félek, hogy ne ismétlődjék a "történelem", mint anno Krisztával, hoyg nem tisztult ki rendesen a méh és visszakerültünk a kórházba. :( Azt hiszem, ha így lenne, nem bírnám ki depi nélkül. :oops: De nagyon remélem, hoyg nem kerül erre sor.

Most megyek, mert a csajszi, kezd mozgolódni. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Bocs', még annyi, hogy CAS, nagyon igazad volt a bimbóvédővel kapcsolatban. Jó nagy marhaság, azzal szoptatni nem lehet. Dehát én megpróbáltam. :roll: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith!

Gyönyörű ez a kiscsajszika!!!!
Majd még, ha van időd, küldj képeket!Én nagyon szorítok, hogy ne kelljen visszamenni a kórházba! Nem lehet, hogy a hőemelkedésed még a tejbelövellés miatt lehet???
Vagy esetleg bacilus miatt??? Ha 37 körüli, az még nem gáz talán...
Lehet, hogy érdemes volna azért egy dokit legalább felhívni.....
Bár általában egy gyulladás vagy fertőzés magasabb lázzal jár.

Kriszti!

Féltem a fülbevalótól, de a kórházban is azt javasolták, hogy most tegyük be. Egy jajszava sem volt amikor betették!!!
Most sem kap bele és tök szépen begyógyult. Féltem attól, hogy később félni fog a fülbevaló berakásától, ezért csináltattuk meg most.
És olyan nőcikés....:-)

Ha a baba behelyezkedett, akkor már tényleg nemsokára külön lesztek! Gondolom már alig várod...:-)
Addig meg pihenj sokat és kitartás!!!

Üdv

Kép

Kép

Kép

dominika1

CSajok! Köszi a hozzászólásokat. Mérlegeletem a dolgokat, majd lesz valahogyan de a lényeg hogy már nem görcsölök annyira, hátha ez a tejcsinek se tesz rosszat.
:lol:

kikuka

Amit még elfelejtettem: :oops: valaki légyszi irja már le nekem, hogy hogyan kell ilyen gyönyörű kis vonalzókat gyártani és kirakni ide. Köszi :wink:

kikuka

Végre péntek! Holnap megyünk apával sétálni a Hármashatárhegyre!!!

Kép
nyafi

Kép
így nézett ki múlt hétvégén!!!

Kép
nyafi

Sziasztok!
Remélem mindenki jól van babák,mamák és Tittina Kismamák gyöngye. :wink:

Nincs most időm visszaolvasni(jó sokat írtatok),apának ma van a születésnapja.Ma 40 éves.

Jó hétvégét mindenkinek.

Sziasztok
szilvi17

Kép
Tegnap előtt kép fürdés előtt.
szilvi17

Kép
Kis izmoska:)
szilvi17

Sziasztok!
Csak gyorsan bekukkantok, mert 1000 a dolog itthon.
Tegnap voltunk kontrolon a kórházba. A 2X3 cm-es mellékvese bevérzés már csak 8X8 mm. Megmutattam a köldökét is és azt mondta a doki, hogy valószínű, hogy azén vérhigítóm miatt van, és nem hogy nem kell neki a K Vitamint adni hanem heti 2 ampulla kell neki, mert a gyógyszer amit szedek az a "K Vitamin ellen dolgozik" így amíg a napi kajája 1/3 része anyatej szedjük a Vitamint.
Csajok olyan szépek a babucik!!! :wink:
Sedith: Ez aztán villám szülés volt! Gratulálok! :wink: :lol:
Megyek, mosni, főzni, rendetrakni, port törölni és HAJATMOSNI. :lol:

drumka

Viki!

Még jó, hogy mindegyik mást mond a K vitaminról!!!
Azért jelentősen csökkent a bevérzés, nem gondolod??? Amúgy minden más rendeben volt???

Hajrá HAJMOSÁS!!!Kívánom, hogy erre is jusson idő!!!:-)Én ma úgyis sztrájknapot tartok. (= nem csinálok semmit, de azt nagyon alaposan)

Szilvi 17!
Édes a kis izmoska!:-) Papának gratula a jeles évfordulóhoz!!!Ohhh és jó bulizást Nektek!

Krinya!
Tejcin nem görcsölni, ha kevés van az is több a nullától egy picivel!Majd beindul, akkor meg nem győzöd lefagyasztani!

Vonalzó
Menj fel a www.babafalva.hu honlapra. Ott megtalálod a fenti menük között, hogy vonalzó létrehozása.
Elkészíted a vonalzót ( egyszerű lesz, adja magát) beírod a születést+nevet, kiválasztod a vonalzót, kiválasztod azt, hogy milyen figura legyen a vonalzón és tudsz képet is hozzárendelni.
Ha ez megvan, kapsz egy emilkét egy kékkel kijelölt kóddal.
Ha ez megvan, itt a babaneten bemész a profilodhoz, és profilon belül bemásolod a kódot úgy, hogy http-vel kezdődően.
Utána elmented és lecsekkolod, hogy jó lett-e???
Ha nem lett jó, lehet, hogy én írtam marhaságot!!!!:-))

Azért jelezz vissza, jóóó???

Üdvc

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krinya!

A profilnál az aláíráshoz másold be azt a kódot!!!
Bocs ez lemaradt!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Edith!
Kerlek, ne gondolj a rosszra! A 37 az meg messze nem laz! Az idegeskedessel, es a negativ gondokkal nagyon rossz iranyba is el lehet vinni a dolgokat. Szoval orulj, hogy sok a tejed, Boroka meg ugyis hamar megtanul szopizni! Adj magatoknak egy kis idot, minden szep lassan ki fog alakulni! Ja, es csodaszep a kiscsaj!!!

Szilvi17!
De jo, hogy magadrol is tettel fel kepet! En valahogy teljesen mashogy kepzeltelek el! Szep a kicsifiu!!!

Nyafi!
Egyszeruen sir a szivem, amikor ilyen gyonyoru havas tajat latok! Annyira hianyzik a ho, hogy el sem tudom mondani! Tavaly egyszer esett, februar 8-ikan, es estere mar el is olvadt. :(

Zsofi vegre nagyokat kajal, es neha rendesen be is alszik tole. Kulonben meg sokat mosolyog. Annyira edes. Turi, hogy Rebeka nyuzza, es csak mosolyog ra.
Tul sokminden velunk mostanaban nem tortenik, Rebaka megint benyalt valamit a bolcsiben, de lehet, hogy ezt mar meg sem kellene emlitenem, majd akkor szolok, ha egeszseges.

Viszont nagy hir, es most ne rohogjetek ki, hogy tegnap bilibe kakilt, magatol, most eloszor. Nagy volt az unneples. Mindezt bk ket bilin eltoltott ora utan produkalta! Szoval nem megy konnyen nekunk a pelusrol valo leszokas, irigylem azokat (Cas), akik ezen mar tulvannak!

Cas!
Igen, ez tok jo, hogy itt mar ket es feleves korban elkezdheti az ovit, amit itt ecole maternelle-nek, szoval mar iskolanak hivnak. Biztos vannak olyan ovik is, ahova itt is nehez bekerulni, de mi ide, a helyi oviba akartuk beiratni. Juliusban irattuk be februarra! Szoval azert itt is elore kell gondolkodni, de ha gondolkodsz, legalabb eleg jo esely van ra, hogy lesz is helye! A koltsegeket meg nem tisztaztuk, de elvileg ez mar ingyenes (a bolcsi nem az), csak a kajat meg a pluszprogramokat kell fizetni.
Kivancsi leszek, hogy fog-e neki tetszeni.

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Kicsit eltűntem...

Rokica jó, hogy jöttél....
Lehet írok is neked...

Sajnos van egy kis csomócska a jobbosban, nem tűnik el..
Levi érdekes pózokban szopik, masszírozom és fejem, de semmi.
Ma volt a védőnő azt mondta jó rá a káposzta borogatás, aztán melegvíz, masszázs .. :shock:

Valakinek volt / van hasonló?

Szépek a babák:
Csongor, Gem szép kék szeme van Zsófinak, Boróka, Abigél - Nyafi (látom 4-esben sétáltok), Levi...

Szilvi17
BOLDOG SZÜLINAPOT Apának!!

Gem
Gratula a bilizéshez!

And jobbulást!

Találtam a gépen - Apa csinálta még telefonnal - szülőszobás kép:
Kép

egy majdnem mosoly ma:
Kép

Levi éjjel most is hagy aludni.. 3x eszik...
Remélem jó fiú marad!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Dominika: A bevérzés sokkal kissebb és a doki azt mondta, hogy nem igényel kezelést, magától felszívódik. A K vitamin nem adása "csak" a köldök vérzést hozta elő, de hosszú távon csecsemőkori vérzékenység is lehetett volna belőle.
Jelentem HAJATMOSTAM!!! :lol: :lol:
Ma BArbi nagyon nyugis baba volt. Csak enni ébredt föl, és kaja után azonnal visszaszunyált. MEgint egyedül fürdettem és még egy nyekergés sem volt, pedig ha apa itthon van 8-kor elkezdődik a hiszti és 11-ig szórakoztatja az apját. Most meg olyan békésen szunnyad, hogy volt időm egy jót puhulni a kádba. :wink:
Megmértem a királylányt és 4530 gramm 150 grammot gyarapodott egy hét alatt. Véleményeket kérek, hogy az kevés vagy normál.
Na megyek virslit meg krumplit sütni, mert apa fél óra múlva farkaséhesen érkezik. :lol:

drumka

Sziasztok!

Képzeljétek már második napja,hogy Réka este 8-kor kajál,újabban már nem elég a 90g 140-150-eket nyom a lelkem,és 2-ig simán alszik,és utána 5-6 körül ébred.Remélem nem három napig tart a csoda.

Szilvi17:Nagyon szépek vagytok igy eggyütt. Apácskának Boldog Szülinapot.

Dominika:Nem én vagyok a szakember,apa csinál mindent,de szólhatok pár szót az érdekedben :wink: :wink: :wink:

Kia:Örülök hogy jelentkeztél.Levi baba is nagyon csini.......

Egy kép.Igy tudom tartani a cumit :wink: :wink:
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!
Mit gondoltok, törvényszerű az mindenkinél, hogy a szülés közeledtével kevesebbet mozog a baba? Nekem ugyanolyan sokat mozog, viszont vannak furcsa érzéseim. ami talán már a nagy nap közeledtét jelzik. Olyan, mintha egy tekegolyó nyomná a gátamat. Esténként (már 3. napja) van egy 2-3 perces fájásom, ami aztán elmúlik. Viszont rendesen tudok aludni (a 2szeri pisilést leszámítva). Ja, és már minden nehezemre esik. Ma is aludtam kb 9 órát, de simán el tudnék aludni még most is.
Tegnap aszt hittem szétszakadok: Törpi úgy megfeszítette magát. Balra egy popsi, jobbra meg két lábikó. :) Apája csak pislogott...

Lányok!
Nagyon széepk a Babókák, és mekkorát nőttek?! :shock:

Szép 7végét Nektek!

Kép
tittina1982

Titti
Csilla még a tolófájások között is taposott rendesen, és addig végig nagyon mocorgott. :)
Tekegolyó a gáton: akkor már nagyon jól beilleszkedett, simán lehet hogy pár napon belül megérkezik! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Tittina: :D
Nekem ugyannyit mozgott aznap is Barbi mikor született mint előtte. De viszont azt észrevettem, hogy szülés előtt pár napig nagyon jókat aludtam éjjel is, és igazi pihentető alvás volt. Majd szülés után olvastam, hogy a szervezet így készül föl a szülés utáni "erőltetett menetre". Talán lehet benne valami. :roll:
Szerintetek lehetséges, hogy Barbi éjjel csak azért ébred föl mert szomjas? Ébredés után 2-3 korty szopizás és már alszik is tovább. Tegnap kérdeztem a védőnőt, hogy esetleg adhatnék e teát vagy vizet neki, és rámförmedt, hogy csak anyatej. :?

drumka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?