Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Menta

GRATULA!!! KépKépKépKépKépKépKépKép ... remélhetőleg Beja és/vagy GORsi lesz a párod... meg még aki épp szeretne pocaklakót Kép

Még nem vagyunk az új házban.. még épül.... de már azért halad Kép Talán október végére tudunk költözni, de az is lehet, hogy csak még később, mert az alsó 2 szint sűrgősebb... Anyóséknak muszáj költözni a lakásból, mi meg még elférünk itt egy darabig Kép

Dzsili
KépKép akkor lennék igazán bátor, ha olyankor nyírnám, amikor ébren van... még egy pár szálat sem lehet levágni olyankor, mert fél másodpercre nem képes nyugton maradni, és olyankor is közli, hogy "Cengus!" Kép .. még mit nem... Kép

.. na megyek aludni...
jóéjt
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Menta
Én már nem is tippelgetek,
DE NAGYON ÖRÜLÖK NEKTEK! Kép

És természetesen drukk hegyek az egészséges babócához!
Helena is nagyon ügyeske ha jól belegondolsz és össze írod mindjárt kiderül, mennyi mindent mond már!
Hajacskája meg nő, csak nem akarja hogy ilyen dilemmában legyél mint itt többen hogy vágjad, vagy ne, majd mire hűvösebbre fordul lesz szép hosszú neki akkor mg már maradhat mert csak melegíti! Át van ez gondolva!
Napocs is iszonyú anyás egy ideje már, egész nap ANYÁZIK roppant ragaszkodó, és még mindig Pánik a fedőneve mert csak gyerekekkel haverkodik, meg a csupa vigyor nénikkel!
Ja és egyre ritkábban szopizik akkor is csak immel ámmal, inkább csak a cicizésért úgy hogy szerintem nem sokára már egyszer sem fog naponta.

Edit!
Köszi KépKép
Riki nem fél a macskáktól? A szüleim szomszédjában van egy kis cica, Napocs úgy retteg tőle, hogy még. Ha a közelébe jön már menekül cia, cica kurjongatásokkal!

Szila
Képzeld a múlt héten mi is akartunk menni kirándulni családilg Szentendrére vagy Viselgrádra,de melg miatt lefújtam, meg megijedtem hogy mit fog ott Napocs csinálni...
Nektek hogy alakult?

Zsuzsi
Köszike KépKép
Hát hogy milyen tesók majd kiderül ha megnőnek, de szerintem is sok múlik a nevelésen!
Azért nem költözünk mert a férjem egy idealista aki azt hiszi ha most mindent rendbe tesz /legalább is belülről/ a házban egy jó ideig csak hátra dölnie kell.
Téved, ezt én tudom ő meg nem fogadja el.
Szóval a pénzt gyüjtögeti még, hogy a bútorokat megvegye, engem meg az ideg rág, mert nekem már ezek a jelenlegiek is megfelelnének egy időre, csak hogy ne látogatóba kelljen haza mennünk végre.
Szerintem majd a suli már elkezdődik mire oda kerülünk szép lesz egy most elsőssel, meg egy éppen ötödiket kezdővel aki most szokja hogy minden tárgyat más tanít és ugyebár minden keményebb mint eddig, szóval mindezekkel együtt pakolászhatok majd. De hát a párom férfiból van nem érti ezt!

Sajnos mostanában nem készítettem igazán jó képet mert mindig elszaladgáltak ezek a fránya gyerekek, de majd igyekszem!

Teszek fel egy képet a kertünkről:

Pusz:Dzsili
dzsili

Kép

Ez a Kép gép állandóan újra indul, így nem tudtam az előbb a képet elküldeni.

S.O.S.
Segítsen már nekem valaki aki ért a programokhoz!
XP-van és Explorerm.
Egy rövid idő után ha csatlakozom kiírja hogy:
Rendszer leállítás
Mentsek amit tudok és vissza számol egy percről, aztán újra indítja a gépet,
az NT AUTHORITY\SYSTEM miatt.
A távoli eljárás hívás /RPC/ kezdeményezi.

Na most mit csinálják, mert ez így kinyírja hogy Netezhessek???

Mi állítódott el vagy mit kapcsoljak ki,
Ez van ha fiam nyúzza szegény gépemet!

Köszi: Dzsili
dzsili

Rebi
De aranyos "Cengus" hogy magát szólítja, Napocska nem nevezi meg ,magát pedig mindig mondjuk neki, igaz hogy a MAMA az megy a Márk viszont BÁ,ki tudja miért? Maximmum babát mond ha látja magát a tükörben vagy képen.
Ja és olyan kis édi volt ebből is látszik hogy mennyire tanulniuk kell a nyelvet, lefekvéshez készülődtünk délután a múlt héten a Márk is ott volt mellette és szólt neki hogy ne az órájára tegye a fejét mert az fájni fog neki, mire Napocska közölte hogy BÁ OJJA, vagyis Márk orra!

Dzsili
dzsili

Dzsili! Ez a gyönyörű, hatalmas kert téyleg a tiétek? Csak ámulok és bámulok és egy kicsit titokban sárgulok is! Hát akkor várj türelemmel! Egyszer csak átköltöztök, a lényeg, hogy már a tiétek!

Egyébként Helena magára is azt mondja, hogy mama. Ha meglátja magát fényképen következetesen mamának hívja magát. Szerintem ez azért lehet, mert még nem teljesen vált le rólam, azaz még sokszor azt hiszi, hogy még mindig egy személy vagyunk. Kép

Köszönöm a gratulációkat és főleg a bíztatást! Olyan jó volt olvasni a sok optimista írást, hogy én is sokkal optimistább lettem. Rebi, neked külön köszi a mélért, főleg, hogy leírtad, hogy volt a szopi nálatok! Kép

Lányok, én azt sem bánom, ha több párom lesz! Norci, Beja, Gorsi, Szilvi, bármelyikőtöknek szívesen lennék párja, de akár egyszerre többőtöknek is! Az lenne az igazán tuti! Kép

Edit! Volt egy évfolyamtársam és tudom, hogy neki is többször műtötték a kezét, mire végre tényleg sikerült. Sajnos nem tudom az elérhetőségét, pedig szívesen megkérdezném. Azért ne add fel, hátha találsz egy jó sebészt! Ja, az LLL-es sétán a férjem is szavazott rátok, pedig nem is árultam el neki, hogy kik az ismerőseim.

Zsuzsi! Nem gondoltam volna, hogy tényleg segíteni tudtam, de nagyon örülök neki. Viszont most meg mi vagyunk egy kicsit furán. De ez sajnos túl intim ahhoz, hogy tanácsot kérjek tőletek, pedig jó lenne egy-két jó tanács. Tudjátok mit, elmondom. Szóval mostanában nagyon-nagyon ritkán kívánom meg a férjemet, de inkább a szexet. Fáradt is vagyok, meg ez a stressz sem múlt még el, hogy legyen baba, most meg, hogy megmaradjon. Győző rendkívül türelmes, de látom, hogy a határokat súrolom. Nekem az nagyon nem jön be, hogy hagyjam magam és akkor majd csak túl leszünk rajta. Nem tudnék színészkedni és különben is hamar észrevenné. Viszont a romantikázásba még több energia kell, az meg nekem van most nagyon a határon. Igazából én arra gondolok, hogy nem tudom, hogy miért, de talán később kevésbé leszek fáradt, vagy nem tudom. Nem tudtok valami jó ötletet?
Ne haragudjatok, hogy ezt ide írtam le. Anyukám szokott mindig segíteni, de ő ebben nagyon régimódi.
Hát sziasztok!
Puszi!
Menta
menta

Tudom kit hagytam még ki tegnap!
Solya! Veletek mi a helyzet? Ti is régen írtatok!
(Edit, mint írtam én amíg nem írtam, mindig olvastalak ám titeket, azért vagyok képben.) Kép
Menta
menta

Dzsili,
vírus terjed a hálón, Blaster Worm nevű, ez csinálja a connectálás utáni 1 perces újraindulást. Sürgősen írtsd le és addig ne levelezz!

Lina
Lina

Menta!
Csak azért csodalkozom,mert sok topicban megfordulsz,ahol irsz is és ennek ellenére csak olvasassal is igy képben vagy itt!!KépKép
Koszonom a férjednek,hogy szavazott rank,de elmeséled,hogy mi kapcsan lehetett és miért pont az LLL-es sétan?Mert én ilyeneket nem tudok!KépKép
Koszi!
A doki megmondta amikor mutott,hogy ez hajlam kérdése és barmikor visszajohet.KépDe én hiszem,hogy nem igy kell leélnem az életemet és meggyogyul egyszer.

Dzsili!Riki egyenlore minden allatot nagyon szeret!Kép

Edit
edith16

Lina
Átfutattam a Norton Antivírust és nem talált semmi!
Levelet még nem küldtem azóta, de köszi utánanézek!
A fiaim vack régi játékai szoktak galibát okozni szegénykémnek, azt íta hogy súlyos rendszerhiba után állt helyre a rendszer, ba állt az ú.n. kék halál csak nem láttam mert kinyomták a rosszcsontjaim, akkor nem voltam a hálón.

Na most megijedtem!

Dzsili
dzsili

Lina
Ó,és levelet sem kaptam az idő tájt, csak így terjedhetne vírus igaz? Vagy nem?

Dzsili
dzsili

Dzsili, nem. A Norton pedig nem találja meg. Hogy mi találja, kapásból nem tudom, de keress rá neten (ha tudsz a vírustólKép, bocsi) Megkaphatod pl. akkor is, ha fertőzött oldalt nézel meg.

Lina
Lina

Edit! Nem Riki van az egyik szoptatós képen, nagy csodálkozó-mosolygó szemekkel? A Liga meg a Kismama hirdette meg ezt a pályázatot és aug. 2-án a Ligás Szoptatásért sétán lehetett rájuk szavazni. Én megesküdtem volna rá, hogy Riki az a képen.
Menta
menta

Menta!
Annyira boldog vagyok, hogy te vagy a zebraKép Én már nem is mertem benne annyira reménykedni... Szívből gratulálok.KépKépKépKépKép

Dzsili!
Itt "esz" meg a sárga irigység. Hogy lehet ilyen klassz kertre szert tenni?????? Annyira jól néz ki a nagy fákkal, a gyeppel és a naplementével, hogy szinte álomnak tűnik!!!!!! Gratula hozzá!

Edit!
Köszi a kérdésed, torkom már nem fáj (koppkoppkopp), lakást is össze tudtam pakolni (nagyjából), a játékokkal meg hadilábon állunk, és estig pl. tuti nem pakolom össze őket, csak ha tudom, hogy vendégek jönnek.
Már gondolkodok azon, hogy ki kellene jelölni egy játszóhelyet Doncinak, kicsit pl. el is barikádozni, mert így olyan a lakás, mintha játékbomba robbant volna.
Lányok, ti hogy oldjátok ezt meg?

Ma voltam terhesrendelésen, minden szuper és jó, egy gond van, sokat híztamKép Mondjuk a gond az, hogy elkezdtem kívánni a csokit és szinte naponta eszem valamennyit, erre ma megkaptam, hogyha nem akarok 4kg-os vagy annál nagyobb babát szülni, akkor nem ehetek több csokit. brühühühKép Poci még nincs leszállva, a babuci feje még mozog, nincs beilleszkedve, szóval nincs jele annak, hogy korábban jönne. koppp-koppp-koppp. Szurkoljatok, mert már csak 3 hét és nem koraszülött a bébiKép
HIHETETLENKép

Puszi lányok, szép hétvégét! Nyuszimanóék (ma betöltött 34Kép hét)
nyuszimano

Sziasztok!

Menta: GRATULÁLOK !!!!!! Nagyon drukkolok Neked, hogy minden rendben legyen!!! Férj: próbáld megbeszélni vele az érzéseidet és kérd meg, hogy legyen egy kicsit még türelemmel mindannyiótok érdekében.

Laura: remélem, mondtad neki, hogy épp tegnap csináltattad a dauert Kép

Dzsili: Te se tudod összeterelni őket egy közös fotózásra... Hú, tök jó a kertetek!!!

Mr egy órája csak olvaslak Titeket. Kép Rólunk:
Férjjel nagyon jó volt; óriási élmény volt a gyárlátogatás (a cégnek 5 gyára van Ausztria nyugati csücskében és abból 3-at láttunk), Bregenzben láttuk a tószinpadon a West Side Storyt, előtte vacsi egy tóparti teraszon, másnap magashegyi kirándulás (túléltem Kép ), lefelé traktorral hoztak le minket - hátul volt egy 1x1 méteres plató 2 kerékkel ! , ja és halálra etettek minket... Én, a nagy zabás, már gondolni se bírok ételre. Na, azért reggel ittam egy cacajót Kép
Tegnap éjjel értünk haza, így a gyerekeket csak reggel láttam. Tomi felébredt, rohantam fel hozzá, nézett-nézett (kb. 4 másodperc), majd széles vigyorral feltérdelt. Rögtön kéredzkedett ki hozzám és szorított-szorított. Jaj, de jó volt! Kép Most az ebéd után nem akart lefeküdni, nehogy elmenjek megint, de elmondtam neki, hogy most már nem megyek el, és alvás után együtt sétálunk majd. Rögtön letette a fejét és elaludt. Anyósom nagyon dícsérte Zsófit és Danit, mennyit segítettek neki.
Juli már tök jól érzi magát Antibes-ban a kezdeti elsőnapos szokásos "jaj, de egyedül vagyok" után. Volt már vitorlázás, séta Nizzában, vett Zebda-lemezt, (francia együttes, akikért rajong), szóval minden rendben.
Bocs, hogy most egyenként nem írok másnak, de vár a mosás...
pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Menta: GRATULÁLOK !!!!!! Nagyon drukkolok Neked, hogy minden rendben legyen!!! Férj: próbáld megbeszélni vele az érzéseidet és kérd meg, hogy legyen egy kicsit még türelemmel mindannyiótok érdekében.

Laura: remélem, mondtad neki, hogy épp tegnap csináltattad a dauert Kép

Dzsili: Te se tudod összeterelni őket egy közös fotózásra... Hú, tök jó a kertetek!!!

Mr egy órája csak olvaslak Titeket. Kép Rólunk:
Férjjel nagyon jó volt; óriási élmény volt a gyárlátogatás (a cégnek 5 gyára van Ausztria nyugati csücskében és abból 3-at láttunk), Bregenzben láttuk a tószinpadon a West Side Storyt, előtte vacsi egy tóparti teraszon, másnap magashegyi kirándulás (túléltem Kép ), lefelé traktorral hoztak le minket - hátul volt egy 1x1 méteres plató 2 kerékkel ! , ja és halálra etettek minket... Én, a nagy zabás, már gondolni se bírok ételre. Na, azért reggel ittam egy cacajót Kép
Tegnap éjjel értünk haza, így a gyerekeket csak reggel láttam. Tomi felébredt, rohantam fel hozzá, nézett-nézett (kb. 4 másodperc), majd széles vigyorral feltérdelt. Rögtön kéredzkedett ki hozzám és szorított-szorított. Jaj, de jó volt! Kép Most az ebéd után nem akart lefeküdni, nehogy elmenjek megint, de elmondtam neki, hogy most már nem megyek el, és alvás után együtt sétálunk majd. Rögtön letette a fejét és elaludt. Anyósom nagyon dícsérte Zsófit és Danit, mennyit segítettek neki.
Juli már tök jól érzi magát Antibes-ban a kezdeti elsőnapos szokásos "jaj, de egyedül vagyok" után. Volt már vitorlázás, séta Nizzában, vett Zebda-lemezt, (francia együttes, akikért rajong), szóval minden rendben.
Bocs, hogy most egyenként nem írok másnak, de vár a mosás...
pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

OFF

LinaKép

Bár mostanában ritkán írok, lécci, ne használd a nevemet, mert most is kaptam jó pár emilt, hogy most én írok-e regisztráció nélkül! Előre is köszike!!

ON!

Mentának nagy gratula, szorítunk mi is! És mindenkit csókolunk!

Lina + Martin
lina

Menta!
Mi nem kuldtunk be képet,de mostmar kivancsiva tettél!Meg lehet nézni ezeket a képeket valahol?Vagy csak ott lehetett?

Nyuszimano!Orulok,hogy jobban vagy és hogy a pakolas is nagyjabol sikerult!Mi most egyszobasban lakunk és mi is ugy nézunk ki,mint egy jatszotér.KépFoleg,hogy Riki mostanaban dobalozos kedvében van.Mar az erkély is tele van.KépA kulon jatszohely jo otlet!

Edit
edith16

Sziasztok!
Elnézést kérek, hogy bepofátlankodok, de kérdeznék valamit. Az én kislányom is 2001 június és 2002 májusa között született, egészen konkrétan 2002. március 25-én. Azt szeretném kérdezni, hogy egy ekkora gyereknek (16,5 hónapos) napközben hányszor kellene aludnia?? Bogi végigalussza az éjszakát kb este 8-9-10 től (változó) reggel 7-8ig. Majd napközben kb 3 óránként elálmosodik és szundi! Ez annyit jelent, hogy ha pl 7-kor kel reggel, akor napközben minimum 2x alszik 1-1,5 órát, de van, hogy 2 órát is,sőt! Szóval tesóm megjegyezte, hogy jó volna átszoktatni valahogy a napi egyszeri alvásra méghozzá ebéd utánra. (dél körül letenni és kb 3-ig, aludjon) Igen ám, csak én erőszakkal nem tudom (és nem is akarom) befolyásolni a Bogi alvásigényét. Ha elmegyünk valahova ahol nagy a nyüzsgés, vagy nálunk vannak vendégek, akkor nincs az a pénz amennyiért ágyba lehetne dugni és érdekes, hogy ilyenkor nem is látszik fáradtak. Biztos nem akar lemaradni a buliról Kép De ha hagyományos hétköznap van, esemény nélkül, akkor bezzeg egy mormota. A tesóm szerint azért kellene rászoktatni, a napi egyszeri alvásra, hogy ha majd bölcsibe,oviba megy ott nincs kecmec délig ki kell, hogy húzza alvás nélkül, ebéd után viszont szigorúan szundi van! Na ezt nem fogja bírni a Bogi ezt garantálom. Ha nem álmos egyszerűen lehetetlen elaltatni, de ha álmos önállóan bemegy a szobájába, magára húzza a takaróját és lefekszik aludni Kép Szóval egy ekkora gyereknek mennyit kell aludnia egy nap? Hány órát? A tietek mennyit alszik?

Megnéztem mindenkinek a profilját. Kép Hát azt hiszem mindegyikőtök simán benevezhetné a gyermekét egy szépségversenyre! Nekem Dzsili családja tetszett a legjobban, mert ők sokan vannak Kép Nagy család mániás vagyok! Kép Nagyon szépek a nevei a gyermekeidnek!

És a többieknek is nagy-nagy gratula a törpékhez! Meg a pocakosoknak a pocaklakóhoz.

Menta, én is végig görcsöltem meg vérezgettem, pedig nem szoptattam a terhesség alatt! A szopi témához nem tudok hozzászólni, nem értek hozzá, de nem hinném hogy a szopi miatt görcsölnél, vagy befolyásolná az esetleges vetélést -ne adj ÚrIsten-. A természet mindent tökéletesre kidolgozott, tudod Kép!!! Egyébként mit mondott rá az orvos? Beszéltél vele ezzel kapcsolatban? Az ő véleménye kell, hogy a mérvadó legyen! Hanyadik hétben vagy? Kitartás!Szorítok! Kép

Bocsi mégegyszer, hogy idepofátlankodtam, de nektek van az enyémmel egykorú gyerkőcötök és gondoltam Ti tudtok nekem segíteni avagy véleményt nyilvánítani! Köszi előre is!
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Lányok!

Muszáj megírnom, nem tudom magamban tartani: Toncsi megfordult a hasáról a hátára!!!!! Most, egy fél perce történt, én úgy meglepődtem... Azt hiszem, ő is... Kép Kép Kép
Tegnap volt 10 hetes...
Hihetetlen! Romola 7 hónapos korában adta elő ugyanezt. Kép

Este jövök még, sziasztok: Laura
p_laura

Szia Enikő!
Dehogy pofátlankodsz ide, gyere csak bátran máskor isKépKépKépKép

Alvásról jut eszembe: nekem kicsit tényleg fura, hogy még 2x alszik napközben Bogi, viszont ha ő ennyit igényel, akkor kész, ennyit alszik. Mondjuk azt nem értem, hogy pl. délelőtt ti otthon vagytok és akkor is elmegy magától aludni?? Mi van, ha pl. 10 körül leviszed a játszótérre, egy órát ott vagytok, hazamentek egy gyors ebéd és lehet is szunyálni. Nálunk ez a menetrend, igaz 12-től, fél1-től viszont átlag 3 órát alszik Donci, de van hogy 3és feletKép

Puszi, Nyuszimanó
nyuszimano

Enikő!

Ne kérj már ennyiszer elnézést, minden új osztálytársnak nagyon örülünk, ha van kedved és többször is írnál nekünk magatokról, akkor maradj itt! Kép

Dorka fél éves korától másfél éves koráig egyáltalán nem aludt, most már szerencsére alszik du. 1-kor egy órát. Nálunk ez nagy eredmény! Én úgy szoktattam rá Dorkát az alvásra, hogy szép fokozatosan eltoltam az alvási idejét, kb. 4 nap alatt sikerült áttolnom a kívánt időpontba az alvási időt. Ha álmos volt előbb, akkor játszottam vele valami aktívabbat, és a kívánt időre már magától aludt el. Irigyellek, hogy a lányod ennyit szeret aludni, örülj ennek, ha téged nem zavar, hogy 2-szer alszik, akkor hagyd a régi rendszert. Minden gyerek másképpen működik!Kép Úgy csináld, ahogy mindkettőtöknek jó!

Menta: a terhesség elsőszakaszában sokaknak csökken a libidójuk (nekem is, barátnőmnek is), de ez a második szakaszban megváltozhatKép Addig "félmegoldásokkal" ki lehet húzni, legyetek nyíltak a férjeddel és próbáljatok mindkettőtök kedvébe járni. A közös simogatások, masszírozások, fürdések ugyanannyi örömmel járnak.
Hogy megnyugodjál, nagyon sok pár terhességtől függetlenül nem átlagosan (havi 1-2 max.) élik a házaséletüket, mégis boldogok, kiegyensúlyozottak. Szerintem a legfontosabb, hogy mindketten őszinték legyetek egymással és figyeljétek egymást.

Dzsili: tényleg gyönyörű ez a kert!!!!Kép Pihenjetek benne sokat!

Üdv: zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!
Nyuszimanó,Zsuzsi! Köszi a válaszokat. A mai napunk úgy telt, hogy reggel 7-kor felébredt Bogi. Benyomott egy cumi kakaót, majd olyan 8 körül reggeliztünk. Kimentünk az udvarra hintázni, homokoztunk, tologattuk a játékbabát a játékbabakocsiba...stbKép 10:30-kor benyomott egy barackot, majd elkezdett esni az eső és bementünk a házba. Feltetem neki a kedvenc lemezét és elkezdett legózni. Lementem a konyhába, hogy gyorsan feldobjam a levest (kb 10 perc) mire felértem aludt Kép a kiságya mellett a földön a szőnyegen a sárga takarójával (még ebédelni is azzal megy, nélküle sehova, meg egy plüss kutyával, ami akkora, hogy alig bírja átölelni Kép!!!) Betettem az ágyba nehogy megfázzon. Szóval bealudt olyan 3/4 11 körül és 13:30-ig húzta. Délután a szokásos, kaja, játék séta a parkban (ő csak kicsit sétál főleg a babakocsiban ülKép) Majd 17 órakor szólt, hogy vuvutaka (azaz a plüsskutya meg a sárgatakaró) és ment föl az emeletre aludniKép Este 7-kor ébredt fel. Kimentünk játszani egy kicsit a kutyával, vacsiztunk és 9-kor kidőlt! Letettem. Most alszik.És fel sem kel reggelig. Próbáltam már eltolni az alvást, de akkor olyan nyűgös lett, hogy egész nap csak sírdogált,hisztizett. Ha nem alszik eleget és akkor amikor szüksége van rá,tiszta hiszti a kiccsaj. Meg sajnálom is nem letenni aludni. Ha pl valahova mennünk kell és tömeg van(azt nagyon élvezi) akkor eszébe nem jut aludni, simán kibírja egész nap is akár. De ha otthon vagyunk......szundiiiiiiiii!!!! Engem egyébként tényleg nem zavar, hogy ennyit alszik, tök jó, mert tudok tenni-venni, járok suliba és így van időm tanulni is. De a tesóm beültette a bogarat a fülembe, hogy mi lesz ha majd bölcsibe oviba megy, miért nincs még kialakult rendszer...stb....???? Az a legjobb az egészben, hogy eszem ágában sincs még bölcsibe adni Bogit. Nem is szeretném bölcsibe adni egyáltalán. Majd oviba, de oda is csak ami kötelező. Kép Anyukáméknál tök jól elvan és ők el is vállalják, ha majd munkába állok! Most is ők vigyáznak rá, ha suliba vagyok! Kép

Zsuzsi: Kösz az invitálást, hogy maradjak itt, de nem örvendek valami baromi nagy népszerűségnek itt a babaneten, mert kicsit más elveket vallok(általában a legtöbb dologról),és kicsit másmilyen életet élek, mint az itteni anyukák.Kép Ezért nem kifejezetten csípnek engem és most még finom voltam Kép De azért köszi, rendicsek vagy!Kép És te is Nyuszimanóóó!Kép

Laura: Toncsi 10 hetesen megfordult???? Az igen!!!!Gratula! És Toncsi kisfiú vagy kislány?Kép És ő Romola kistesója? Romolának szép neve van, még sosem hallottam, de tetszik Kép Mit jelent? Azt megnéztem, hogy latin eredetű, de tudod a jelentését?

Pussz!
Enikő

ceniko
Szeged

Laura: Gratulálok, húúú de ügyes Toncsi! Na akkor felhúzhatod a gatyádatKép, mert nem lesz túl nyugodt gyerek!!! Már elkezdhetitek a mászókát építeni a gyerekszobábaKép

Bogancsi: nagyon jó lehetett Ausztriában, azért ők tudnak valamit a vendéglátásról!Kép Akkor Juli lelke is megnyugodott?Kép Tomi nagyon aranyos lehet, Dorka is jól megvizsgál, hogy én vagyok-e.

Mindenkitől azt hallom, hogy jobb a gyereknek megszokni, hogy nemcsak az édesanyjával van, de én úgy látom, hogy azért lelkileg megviseli őket az anyukájuk távolléte. Szerintetek mikortól egészséges hosszabb ideig anya nélkül hagyni a gyereket? Én nem emlékszem, hogy megviselt volna a bölcsi, sőt nagyon szerettem, akkor most mi a jó gyereknek?

Vége az angol intezív nyelvtanfolyamomnak, volt értelme, szerintem elég sokat fejlődtem, de most aztán jobban kell figyelnem, hogy ezt a tudást el ne felejtsem. Szeptembertől csak 2x3 -as tanfolyamra fogok járni este, így nem lesz fura Dórinak. Akkor legalább az apjával játszhat.
Köszönöm a drukkot a teszttel kapcsolatban, 80%-os lett! Az utolsó óra elég hülyén sikerült, mert a tanárnőnket egy helyettesítő tanár pótolta, nem tudott bejönni az utolsó órára a miénk. Ez a helyettesítő tanár pedig nagyon antipatikusan viselkedett. Ha megkérdeztem, hogy a tesztben mi miért volt és ne,m azonnal értettem meg, akkor csak azt felelte: "hogy ez a napnál is világosabb". Na így aztán biztosan megértettem a grammatikát az ő magyarázatával. Áldom, hogy nem őt kaptuk tanárnak. Minden mondatával azt sugallta, hogy mi kis hülyék vagyunk, ő meg a nagy okos. Persze elég feszült lett így a légkör...
Szóval minden volt ezen a tanfolyamon, tanulás, szórakozás, szappanoperába illő párbeszédek...
A lényeg, hogy megmerek végre szólalni angolul, igaz nem helyesen, de nem félek!

Mit szóltok, hogy fél USA-ban nincs áram, azért ez elég gáz! Hihetetlen mik történnek!

Dzsili: www.symantec.com-on (http://securityresponse.symantec.com/avcenter/tools.list.html) tudod letölteni a vírusölőt. Vigyázz, mert van olyan vírus, ami 16-án aktiválódik! Tuti, hogy vírusod van! Gyorsan nyírd ki!Kép

Jó éjt!
Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!
Menta!KépKépKép De jó!! És szorítok nagyon én is. Eleinte mindkét leányzóval volt ilyen "jaj istenem, mindjárt megjön" érzésem - szaladgáltam is WC-re ellenőrizni.
Apakényeztetés - valszeg az is benne van a libidócsökkenésben, hogy félted a pocidat, meg a hormonok is fejük tetejére fordultak.
Esti eltöttyentség ellen nálam a langyos zuhany+testradírozás szokott működni.

Dzsili! Nagyon klassz a kertetek, én is költöznék márKépKépKép.

Rebi! Gigagratula a dumáló Cengusnak!!

Enikő! Szerintem hagyd bátran Bogira, mikor alszik. Azt mondod, nyüzsiben eszébe se jut - eszerint semmi gond nem lesz a bölcsiben/oviban, hiszen ott csak a csendespihenő alatt nincs nyüzsi.

Nyuszimanó! Megsütöttem a sütit, körtével+dióval a tetején. Nyami!Kép
A babód biztos kivárja mostmár az idejét! Küldök hozzá drukkokatKépKépKépKépKép!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Jaj! És Laura! Nagy-nagy gratula a forgolódó Toncsinak! KépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Enikő: max. ha nyugtalanít a kislányod alvásigénye, megkérdezhetnéd az orvosotokat, hogy ő mit gondol erről. A családban nem volt hasonló nagy alvásigényű gyermek?
Végülis ha van nagyon kis alvásigényű gyerek, mint pl. az én Dórim is (kb. 10 óra), akkor lehetnek nagy alvásigényű gyerekek is.
Könnyedén elalszik, mély álomban alszik? Mindig ennyit aludt?

Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Bogancsi!
Orulok,hogy jol éreztétek magatokat a férjeddel!KépHany napig is voltatok oda?Tok jo,hogy Juli jol érzi magat és hogy ennyi programmja van!Még sose hallottam a Zebdarol,de mostmar csak azért is megnézem kik azok és milyen zenét jatszanak!KépKép

Eniko!Nyugodtan gyere hozzank maskor is!Dehogyis pofatlankodsz!Riki csak egyszer alszik napkozben,azt altalaban negyed 12-tol teszi nagyjabol két oran keresztul.Ejjel pedig altalaban 11 orat alszik,de felkel egyszer vagy kétszer szopizni.Szerintem ha ennyit igényel Bogi,akkor hagyni kell.De Zsuzsihoz hasonloan én is azt mondom,hogy csusztatassal megprobalhatod megvaltoztatni a dolgokat.Persze csak ha tényleg akarod,mert ahhoz biztos sok energia kell,hogy a faradt gyereket ébren tartsd.A bolcsiben pedig elképzelheto,hogy masképp lenne.Uj kornyezet,uj jatékok,sok uj gyerek.Nem biztos,hogy aludni akarna menni.KépMeg hat ugye erre valo a beszoktatas.Igy megtanulja az uj "szabalyokat",megszokja az uj kornyezetet.

Laura!Gratulalok Toncsinak!Nagyon ugyi baba!KépKépKépKép

Dzsili!Tényleg el is felejtettem irni,hogy szép nagy a kertetek!Tetszik az a maszoka!Kép

Menta!Mar nagyon okos tanacsokat kaptal.Valoszinuleg még a baba elvesztésétol valo félelem miatt van az egész.Ezért ezt nyugodtan elmondhatod a férjedenek,biztosan megfogja érteni!Es még valami!Kérj segitséget,hogy sokat tudj pihenni,relaxalni!Talan a gorcsolgetések is alabbhagynak,ha elmulik a stressz beloled!En drukkolok!

SzTigris!Hogy vagy?Kép

Nyuszimano!Szoritok neked a 3 hétért!KépCsoki!Kép

Képzeljétek Riki ugy szereti a virslit!Ha kinyitom a hutot,odajon és mutatja,hogy kér.Meg tud enni kettot is kenyérrel.(Persze fotten)KépKép
Ha tehetném megszamolnam,hogy hany puszit kapunk tole egész nap!Szerintem nem gyozném a szamolast!KépKép

Edit
edith16

Sziasztok!

Menta! Szívből gratulálok nektek! Nagyon vigyázz magatokra! És igazad van valóban találkozhatnánk. Hátha már nincs babonádKépKépKép

Laura! ez hihetetlen! Milyen ügyesKép

Enikő! Szerintem is próbáld mindig egy kicsit kitolni az alvását, ha tudod és majd átáll ő magától az 1x alvásra vagy sem.Kép Had aludjon! Olyan jó neki!KépKép

Coryval beszéltem, jól vannak, neki is jó a sziget-tali hétfőn, viszont, szerinte nem lesz jó idő. Kérdezi, hogy mit csináljunk ha nincs jó idő? nem tud valaki játszóházat vagy ilyesmit??

Dzsili! Tényleg gyönyörű a kertek!

Rebi! Örülök, hogy jól halad a ház.Kép

Mindenkinek jó hétvégét! Mi meglátogatjuk a nagyszüleimet, reggel indulunk.

Pussz

Tikk
tikk

Sziasztok:
Zsuzsi: Én vagyok(lennék) ilyen mormota.Kép Lehet, hogy igazatok van abban, hogy egyszerűen ilyen az alvásigénye és kész! Azért próba cseresznye, megpróbálom kicsit eltolni az alvást a délelőttit koradélutánira és utána meglátjuk! Ha valóban álmos, percek alatt elalszik, kicsit dudolászik magába, dörzsölgeti a lábát a takarójába és szundi. De nem alszik mélyen. Lábujjhegyen kell közlekednünk ha alszik a Bogi. Kikapcsolom a csengőt és a telcsinket is lenémítjuk. Ha felriad valami zajra (telefon, szúnyogpermetező repülőgép...stb) akkor hosszan képes sírni, és sehogyan sem képes megnyugodni. Olyankor beültetem a kislavórba langyos vízbe fürödni attól esetleg megnyugszik. Éjszaka nem gond, akkor szólhat a zene is, bármi....de nappal! Vigyázni kell minden neszre. Nem értem miért van ez!!!

Még valami: A nagykádban nem szeret fürödni. Fél, sír, mint akit nyúznak, a kiskádjában se, nem tudom miért. Anyunak van egy lavórja, amibe a kézzel mosandó ruhákat szokta leáztatni.Direkt a Bogi ruhácskáinak vette, még amikor megszületett! Na egyedül abban szeret beleülni (mivel kicsi, csücsülésen kívül mást nem is tudna csinálniKép). Abban annyira szeret, tiltakozik ha ki akarom venni megtörölni! Szerintem azért szeret benne, mert kicsi és biztonságérzetet nyújt, nem? Ott szokott relaxálni fél órákat is néha. Teljesen kiázik a kis keze. Kép

Edit: Kinek az ötlete volt a Henrik?? Tök jó!! Kép Nekem is van egy Henrik nevű cimbim, mi Heninek becézzük. Szerintem olyan fennséges név, király! Kép

Csók!
Enikő

ceniko
Szeged

A szigettől közel van pl. az a Mikkamakka, amit nem találtunk az elmosott SZIP-talinál. Azóta kilestem.
Kép
Az esőt amúgy a Szilárd igérte be, közvetlenül miután kijelentette, hogy hó végéig marad a jó időKép.

Tikk! Jó utat!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Eniko!A Henrik a parom otlete volt és én egybol belementem!KépPersze nekem is voltak valasztott fiuneveim,de azokbol egyik sem tetszett neki!KépNalunk is mindenki megkérdezte,hogy hogy fogjuk becézni és amikor eloalltunk a Rikivel(ez az én otletem volt),akkor csodalkoztak!KépDe volt akinek mar a Henrikkel problémai voltak.Most mar nem tudom ki,de valaki a csaladbol azt kérdezte,hogy "Jobbat nem talaltatok?"Egyébként a parom azt szerette volna,ha a Sandor az elso,mivel o is az,de errol gyorsan lebeszéltem!Kép

Edit
edith16

Sziasztok!

Lina
Először is köszönöm szépen, hogy segítettél, itt álltam értetlenül, nagyon jól jött hogy felhívtad a figyelmemet erre a féreg vírusra.
Iszonyú nehezen tudtam csak /volt hogy öt, volt hogx 15 percig hagyott békén aztán újraindította a gépem/ infót összeszedni róla, de az hogy név szerint tudtam kutakodni sokat jelentett.
A Microsoft-tól kell egy javító változatot letölteni és aktíválni ez betömi a védelmi rést ami problémát okoz, ez roppant hasznos megelőzés szempontjából is, az NT típusú gépeken/NT, XP,2003/ feltétlenül ajánlom, nem kimondottan emil útján terjed!
Azóta egy órát vírus kerestem a Panda vírusírtójával, és nem talált semmit!
Azóta nincs gondom!
Most olvastam hogy az internet szolgálatatom ma este /időben mi?/küldött este kilenckor egy infó levelet ahol leírják a problémámat és hogy ezen a címen lehet javítania Windows-okat!
http://support.microsoft.com/?kbid=823980

Zsuzsi
Neked is köszi, szerencsére mire elolvastalak már megoldódott a dolog!

Bölcsibe menő kisemberek anyukái, görgessetek tovább!!!!!!

Bölcsi dolog, csak mert kérdezted:
Szerintem eleinte nehéz nekik aztán megszokják,mint mindent az életben, rájönek hogy nem veszítik el az anyukájukat egy életre és hogy attól még szeretjük őket hogy el kell vállni tőlük.
Nekem a szívem szakadt meg amikor a nagy fiam két évesen kezdte az óvodánk mini csoportját/akkor még volt ilyen,bölcsi az nem/ és reggelente sírva ordította hogy :
-Anya ne menj el, szeretlek! Ne hagyj itt!
Ő ott sírt én meg itthon, ki is akartam venni de muszáj volt suliba járnom.
Márk szépen beszélt és szoba tiszta volt ekkor már, okos kis ember volt, de ez megviselte egy kicsit.
Mátém három múlt amikor ovit kezdett vele nem volt ilyen sírós gondom, de ez valószínűleg azért is volt, mert ismerte a Márk álltal az óvodát.
Arra akartam kilyukadni hogy nézetem szerint egy három éves jobban megérti hogy mi miért történik körülötte, már nem csak egymás mellett játszanak hanem elkezdenek egymással is, ez egy ilyen vízválasztó kor.Tehát szerintem akinek nem gond az járjon közösségbe a gyerkőccel azt élvezi biztosan, de az anyukájával.
De nem mindenki teheti meg/annak idelyén én sem/ hogy várjon még egy évet, meggyőződésem hogy annak ellenére amit írtam nem fog ez mély megrázkódást okozni a gyerekeknek, megszokják, megtanulnak bízni, attól is függ milyen típusú beállítottságú a kicsi, van aki könyebben viseli van aki nehezebben, de azért ők már elég nagyok ahhoz hogy egy időre leváljanak.
Gratula a teszthez, látod mégis ért valamit ez a tanfolyam, még ha kalandosra sikeredett is!

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat a kertről hát ha még azt is láttátok volna hogy nézett mindez ki év elején, érdemes lett volna lefényképezni,Kép de valahogy nem gondoltunk rá.
Fű egy szem se volt, ellenben ahol most a vár áll, azelőtt egy jó rész tyúk óllal, és egyéb nyalánkságokkal volt beépítve.

Laura
Toncsi igazán ügyi kis babóca! Kép

Bogancsi
Sikerült a kiruccanás férjel, ennek igazán örülökKépKépKépKépKép, hogy bírtad Tomitlanul?

Nyuszimanó
Ó ezt a pár hetet már fél lábon is, tutira nem lesz gond a babókával időben fog születni, ha ennyien drukkolunk érte ez a minimum tőle! Kép

Edit
Napocs is virsli zabáló, képzeld el hogy múltkor többet evett mint én, persze ő kenyér nélkül, de hármat bavágott csak lestem.....
Aranyos lehet ahogyan pusziszkodik Riki! KépKépKépKépKép

Menta
Próbálj megnyugodni, nagyon hatékonyan tudunk szorítani érted és a kicsiért, minden rendben lesz meglátod!Kép
Nekem is voltak görcseim sőt még vérezgettem is, mégis .....KépKépKépKép
Ne legyen lelki ismeret furdalásod, szerintem a párod amilyen megértő ember biztosan melletted áll és ha már nem leszel ilyen szorongó, mert biztosabb leszel magatokban minden rendben jön!!!
Én egyáltalán nem kívántam amikor terhes voltam sem az eljén /álmosság, émelygés stb./ sem a vége felé, a férjem ezt még akkor el tudta fogadni.

Enikő /MT/
Szia itt is,Kép nem kell folyton egyet értenünk, ezért nem szoktuk egymást kiutálni. Én különben is bírom a stílusod!
Köszönöm a bókokat kedves tőled!KépKép
Megnéztem Bogit nagyon aranyos a nagy szemeivel!KépKépKépKép
Én is úgy gondolom, hogy hagyd őt aludni nyugodtan.
Ha nem igényli majd nem alszik ennyit.
Gondolom kicsi baba korában is jó alvókája volt, ő ilyen lehet hogy felnőttnek is nagyobb lesz az alvás igénye mi sem vagyunk egyformák, ők sem.
Napocska is egyszer alszik napközben de olyankor többnyire elég sokat két-három órát, ha nyugi van itthon körülötte, és ő is jelzi hogy álmos és aludni szeretne.
Éjjel sem kel fel, ugyan nem olyan korán fekszik le mint a lánykád, de cserébe képes velem 9-10 óráig húzni a lóbőrt akár.
Ha nem is akarod őt közösségbe adni még, meg nyugodtan lehet minden úgy ahogyan neki jó, nem kell másokhoz alkalmazkodnia.

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Andi! Lucának nagyon szép 2. szülinapot és hosszú, boldog életet! KépKépKép

Egy kicsit(?) hadd panaszkodjak - bár tudom, ilyenkor hétvégén nem nagyon van itt senki, de muszáj Kép Megőrülök Ármintól KépKépKép TEgnap egész nap hol nyafizott és szopini akart, hol kirobbanó jókedvvel csinálta a lehető legnagyobb marhaságokat, úgy, hogy pontosan tudta róluk, hogy nem szabad! KépKépKép Szétcincálta a szobanövényeimet, összefirkált mindent, bedobta a vízbe a mesekönyvét, szétkente a falon a paradicsomot ... és még sorolhatnám. Az egész napomat olyan mértékben lefoglalta (és úgy látszik, hogy ma is ez lesz Kép), hogy Vilka babához, aki egy édes tündér, csak mint egy etetőgép jutottam oda, azt is csak úgy futtában Kép Ő meg csak mosolyog, nézelődik, szopizza az ujját Kép - bennem meg egyre nő a feszültség, hogy nem foglalkozom vele KépKépKép Ármin pontosan tudja, érti, mikor mondom, hogy vmit nem szabad tennie, de teli szájjal röhögve csinálja Kép Ma kiborította az ágyra az egyik cserepes növényemet, utána még jól bele is tapicskolt, "puha-puha" örvendezéssel telitette Vilkát párnákkal, akkorát ugrott a térdemre, hogy alig tudok ráállni Kép Már azt hittem, rácsapok KépKépKép Végül győzött a normalitás bennem (de nehéz volt! Kép) és csak beküldtem a szobájába. Visított, mint akit nyúznak, persze, bementem hozzá, megint elmagyaráztam, mit miért nem szabad, adott puzsit bűnbánó pofival (biztosan komolyan is gondolta) - de ha megint itt lesz az alkalom egy jó kis rosszalkodásra, megint nem fogja tudni megállni Kép És tudom, hogy ez életkori sajátosság és normális, valszeg én vagyok a hülye, de nem tudom, hogy kezeljem, mit csináljak vele Kép Nem akarok sem rácsapni, sem üvöltözni, pontosan tudom, hogy nem jó módszer egyik sem - de akkor mit???? Vagy hogy kell ezt elviselni? Most egyébként nagyon édes, kedves, normális Kép, jópofa és okos dolgokat mond. Azt hiszem, én lettem nagyon türelmetlen KépKépKép Nem akarom erre fogni az egészet, de 3 héten belül másodjára jött meg a vérzésem, lehet, hogy ettől is hülye vagyok - remélem, kinövöm! Ti mit csináltok az épp nem normális gyereketekkel? Ráadásul, mikor tegnap már épp a teljes megbolondulás szélén álltam és András hazajött, majd levitte Ármint a parkba motorozni, hogy kicsit egyedül lehessek, megjelent anyósom Kép a sógornőmék esküvői képeivel, hogy majd itt megvárja Andrásékat Kép Erről sikerült lebeszélnem, lement hozzájuk, de előtte 1 órán át mutogatta a családi képeket, ebben a stílusban: nézd, ez itt Árminka! Ez pedig te vagy Andráskával! - vajon miért nem tételezi fel rólam, hogy megismerem magunkat??? KépKépKép

SZóval: mi a recept a gyerek(ek)től való kiborulás ellen???

Enikő! szerintem hagyd aludni Bogit! Kép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Sziasztok!
Márti: Recept kiborulás ellen: Nyomd a férjed kezébe a gyerekeket, küldd el őket otthonról és aludj, vagy ők maradjanak otthon Te meg menj el vásárolni, fodrászhoz...ilyesmi. Ez tuti beválik! Kép Mennyi idősek a gyerekeid? A profilodban nincs róluk írva semmi Kép

Dzsili: Hát igen Kép jó alvókája van egészen 3,2 hónapos korától. Az első 3,2 hónap maga volt a pokol (biztos a pocakfájás miatt), de azóta egy szavam se lehet!!! Egyszerűen szeret aludni és kész! Én el is fogadom, csak tudod sz*r, hogy mások mesélik a napirendjüket, én meg csak nézek, mert nekünk olyan nincs! Kép Egyébként azt észrevettem, hogy a frontokra nagyon érzékeny és erőteljesen befolyásolják a "működését".Kép Ha esős nap van, akkor pedig képes szinte gész nap aludni Kép

Edit: Henrik telitalálat, a Sándor pedig tökéletes második névnek!Kép Az én nagyapám volt Sándor, nekem egyébként tetszik a név, csak mindig a Bakterházból a Patás Sanyija jut róla eszembe KépKép De mivel ez egy zseniális film, ezért teccik a Sanyi is KépKépKép

Enikő és BB (Bogibaba)Kép

ceniko
Szeged

Enikő!
Köszi Kép, ha András itthon van, nincs gond Kép, akkor nagyon sokat és nagyon jól foglalkozik Árminnal (21 hó) és Vilkával is szívesen sétálgat (2,5 hó) - a baj akkor van, mikor itthon vagyok egyedül kettejükkel és Ármin megbolondul Kép (ez egyébként szerencsére eddig ritka, általában szelíd, kedves, stb. - lehet, hogy azért is viselem ilyen rosszul, mikor nem ilyen) Fodrásznál még életemben nem voltam Kép, úgyhogy azt nem most fogom elkezdeni - vásárolni néha mennék, csakhogy Vilka ilyen melegben akár félóránként is szopik, tehát nélküle nem lehet. Vele pedig, azt hiszem, nem lenne nagy élvezet, sem nekem, sem neki!

Én nagyon örülnék, ha Ármin annyit aludna, mint Bogi! Ő este 10-11-től alszik reggel 6-7-ig, aztán kb 11-12-től max. másfél órát és ezzel kész Kép Én egyébként nem kialvatlan vagyok, hanem az a bajom, hogy nincs időm olvasni, festeni, főzni (mármint nyugiban, esetleg vmi bonyolultabb kaját) - szóval, az önmegvalósítást keveslem meg a rövid távon is eredményes kreatív alkotómunkát, esetleg némi szakmai önképzést ... Félreértés ne essék, nagyon szeretek itthon lenni a gyerekekkel, csak néha kéne egy kis szabi KépKépKép

Márti++
márti

Sziasztok!

Márti
Úgy látszik van valami a levegőben, vagy csak épp életkori sajátosság, hogy most bújik ki a csemetéinkből a kisördög KépKép Hogy én mit csinálok?... pánikszerűen felhívom a nagyszülőket KépKép szerensére még tudnak jönni, mert szünet van... Aztán amikor nekik kezdődik, akkor nekem is Kép... Akkor meg azért lesz jobb, mert fél napot dolgozom, és szerintem már alig fogom várni, hogy ne egy hülye főnököm, hanem a tündéri csemetém cincálja az idegeimet KépKép

Enikő
Nehogymár ne gyere, mert máshol nem szeretik a stílusod Kép GYERE! Amúgy meg van olyan, hogy egy gyerek ennyit alszik... Ha nem bírod, akkor cseréljünk egy kicsit KépKép .. Amúgy egy barátnőm 3. gyerkőce olyan - nemrég múlt 2 éves - hogy naponta többször is elvonul aludni... KépKép Örülj, hogy jó alvókája van Kép Ha valami nagyon leköti, akkor úgysem alszik, úgyhogy ebből hosszabb távon sem lehet baj Kép

Dzsili
A kert NAGYON SZÉP Kép Hogy tudtátok viszonylag rövid idő alatt ilyen széppé varázsolni? Lehet, hogy szükség lesz majd a tapasztalataidra Kép Örülök, hogy a gép-probléma is megoldódott... Kép

Andi
LUCÁNAK NAGYON BOLDOG 2. SZÜLINAPOT!!!!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Laura
Gratula Toncsinak Kép Nem egy elveszett kislegény.. KépKép

Bogancsi
üdv újra itthon Kép De jó, hogy Julinak is sikerült a külföldi útja, ráadásul nagyon jól Kép

Képzeljétek, hogy jártunk tegnap... Fel kellett volna hívnom a Genetikai Kp-ot, hogy időpontot kérjek... Megint megyünk majd a szívrendellenességek miatt, és mondta a doki, hogy akkor már menjünk a 12. héten, és egyben letudjuk a genetikai UH-ot is... Hát nem sikerül... A Gen. Kp. (SOTE I. .. asszem)... központi száma nem vette fel.. .Időpontot kérni csak pénteken lehet 9-12-ig.. 9-től bőszen telefonálok... folyamatosan foglalt volt, vagy " a hívott szám pillanatnyilag nem kapcsolható"... A 2. ilyennél már felhívta a párom a hibabejelentőt... ők ellenőrizték, és a válasz: félre rakták a telefont .. Remek... egy központi számon... Aztán 12 előtt sikerült őket felhívni... de akkor meg közölték, hogy velem majd csak a 18 héten foglalkoznak, ha már megvan az AFP-m ... de akkorra sem adtak időpontot... Már előre örülök, hogy újra telefonálással tölthetek egy egész délelőttöt Kép .. a 12. hetit meg csak úgy tudjuk megoldani, hogy egy orvos magánrendelőjében, természetesen pénzért... De ott legalább normálisak voltak. A doki azért őket mondta, mert ott van az ország állítólag egyik legjobb UH-osa, és ha megcsinálják, akkor már csinálja olyan, aki tényleg ért hozzá, és jó lesz... Az AFP eredmény úgyis blöff általában...

... na most mennem kell, mert a párom itt toporog, hogy kell neki a gép .. Kép

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Most csak a legfontosabb:

Lucának Nagyon Boldog 2. Születésnapot Kívánunk Napoccsal!
Kép

Majd még olvasok és jövök!

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Annyi mindent írtatok két nap alatt, hogy most csak nagyon röviden mindenkinek:

Dzsili: a kertet tényleg nagyon gyönyörű!!! Mekkora? Képről akkorának néz ki, mint egy park! Kép Kép Kép Kép Kép

Menta: a lányok már nagyon sok okosságot elmondtak neked, én csak egyet tudnék még talán hozzátenni: ha megbeszéled Győzővel, hangsúlyozd ki, hogy nem vele van bajod, hanem ez részint egy élettani folyamat, részint pedig tudat alatt is nagyon vigyázol a babókára. És mondd el azt is neki, hogy ez nagyon hamar változhat!
Dokihoz mikor mész?

Nyuszimanó: a rendetlenség ellen te magad is leírtad a receptet: meg kell hagyni a lakásban bizonyos helyeket, ahol nem szabad Doncinak szétpakolnia a játékokat (ez általában a szülők szobája, esetleg a nappali, vagy konyha szokott lenni).
Editnek pedig ebben az esetben azt javasolnám, hogy legalább egy sarok legyen, vagy a szobának egy része, ahol mindig rend van.

Bogancsi: az első nagy szerelmem Bregenzben élt nagyon sokáig, sokszor jártam én is arra. Tényleg gyönyörű hely, csak ne lett volna 1014 km! (Aztán, hogy milyen az élet: miután végleg szakítottunk /mert szakítottunk egy párszor a 7 év alatt Kép/, nem sokkal utána haza is költözött. Kép Vagy addig csak előlem menekült? Kép Kép Kép)

Ezt most elküldöm, mert megőrülök, ha "elszáll", de mindjárt jövök vissza.

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok újra! Kép

Az előbb el is felejtettem megköszönni Toncsinak a gratulációkat, tehát nagyon szépen köszi mindenkinek!

Enikő: először is üdv. közöttünk! Kép Kép Gyere máskor is, mi is vitáztunk már itt a lányokkal egy párszor, nem baj, ha sok mindenről másképpen gondolkozol!
Szerintem hagyd Bogit aludni annyit, amennyit csak akar. Én régebben, ha valaki más tanácsára cselekedtem valamit (Romola lányommal) akkor egy idő után a következőre döbbentem rá: ha most Romola megkérdezné tőlem, hogy ezt-azt miért teszem vele, mit mondanék neki? Azt, hogy: tudod kislányom, én sem értek ezzel egyet, de XY ezt javasolta? Ugyan már!
A második hozzászólásod alapján viszont azt gyanítom (most jön XY javaslata Kép), hogy Bogi azért alszik nappal sokat, mert felszínesen alszik és azért alszik felszínesen, mert nincs napirendje. Ez persze megint magánügyetek, pl. Mártiék és Coryék kiválóan "működnek" napirend nélkül. De talán érdemes lenne elolvasnod egy könyvet: Daniela Arbter-Öttl: Végre elaludt a gyerek! Tudom, hogy nektek nincsenek alvás-problémáitok, és Zsuzsi is csak a 84. oldaltól szokta ajánlani, de szerintem az első 83-at is érdemes elolvasni, nekünk sokat segített.
Jaj, és kérdeztél a gyermekeimről (ami jól esett): Toncsi kisfiú (Tőkés Antal László), bár Antóniának készült. Kép
Romola 21 hónapos kislány, a neve pedig a Romolusz név női párja.
A legismertebb Romola pedig Pulszky Romola, aki a híres orosz balett-táncosnak, Nyizsinszkijnek volt a felesége. (Édesanyja a nagy színésznő, Márkus Emília, apja pedig a Szépművészeti Múzeum egykori igazgatója, Pulszky Károly volt.)
Fürdés: próbáld ki, hogy együtt fürdesz Bogival a nagy kádban (vagy apa fürdik együtt vele), egy idő után szerintem már egyedül sem fog félni benne.
(A profilom pedig februári, tehát nem túl aktuális, ami engem is zavar, csak mostanában nincs szkennerünk.)

Edit: a Henrik-ről valahogy én is királyra asszociálok, vagy valami fejedelemre, főméltóságra. Kép De nem tudom, miért. Kép
A virslit Romola is nagyon szereti, nálunk az a "mindig bejön" ennivaló.

Rebi: vizsgálatok: Kép.

Andi: Lucának születésnapja alkalmából nagyon sok boldogságot kívánunk!!!

Márti: te jó ég! Neked kötélből vannak az idegeid!!! Képzeld el, tegnap szétszórta Romi a zsírkrétáit, amíg én Toncsit szoptattam. Apa hazajött, meglátta, és kérdőre vont, hogy minek adom oda neki, ha még úgysem tud vele rajzolni (ez igaz, de valami ismeretlennel le kellett kötni, amíg szoptattam). A lényeg, hogy nem tetszett neki, hogy minek csináltunk ekkora rendetlenséget!!! 12 db zsírkréta, szanaszét a padlón... Borzalom... Kép Kép Kép Kép Kép
Szóval, visszatérve a problémádra, én ha kiborulok Romitól, általában kiabálok szegénykémmel, vagy sírok. Ez a két módja van nálam a feszültség levezetésének. A kiabálás után ő elkezd sírni, mire én magamhoz ölelem, és elmagyarázom neki újra nyugodtan azt, amit még nyugodt hangom kezdtem el mondani (de ő csak rosszalkodott tovább és nézett huncut szemekkel, és egy idő után abból lett a kiabálás).
Figyu... tudom, hogy most talán nem ezt szeretnéd hallani, de nem lehet, hogy Ármin így szeretné felhívni magára a figyelmet? Írtad, hogy tegnap csak etetőgép voltál Vilkának: hát én talán minden nap az vagyok Toncsinak, főleg, ha Romi lát. Illetve... nálunk úgy néz ki a Toncsival való foglalatosság, hogy ő jelzi, ha éhes, akkor én bepelusozom, megmérem, megetetem, büfi, újra mérés, ez kb. 30-45 perc. Ha ez naponta hatszor megy, akkor az is 3-4 óra kizárólag vele való foglalkozás, és ehhez jön még az az átlagos fél órás babusgatás, amikor Romi alszik, és jön még a fürdetés, ami ugyan csak 2-3 naponta van, de az is fél óra. Ez napi 4-5 óra, szerintem egy csecsemőnek bőven elég.
Sőt: egy csecsemő még mindig kicsi testvérkéjének bőven sok (mármint hogy ennyi időt nem vele foglalkozunk).
Ami nálunk még nagyon fontos szabály: este, Romola evés-fürédés-lefekvés idejében (kb. 8-10-ig) nem foglalkozom Toncsival. Akármikor evett utoljára, megetetem, mielőtt vacsorát készítek Rominak, nagyon figyelek arra, hogy jól megbüfiztessem, berakom a kiságyba, és attól kezdve csak Romi van.
Egy szó, mint száz: nem lehet, hogy Ármin picit úgy érzi, hogy el van anyátlanodva?
A nagymamákat nem tudod jobban bevonni a segítésbe?
Az pedig, hogy a kreatív alkotómunka hiányzik neked, arra azt tudom mondani, hogy maximálisan megértelek, nekem is hihetetlenül hiányzik! Én kertészkedni szeretnék... De gondolj arra, hogy ezt az időszakot SOHA nem tudod visszahozni, a könyvek, a festőkellékek, a konyha pedig hidd el, nagyon türelmesen várnak, nem fognak elszaladni (előlem sem a kert...).
Azért drukkok mennek, hogy legyen elég erőd hozzájuk: Kép Kép Kép Kép Kép.

Na, most már végleg megyek, mert eldumcsiztam veletek az időt, nemsokára ébred Romi.

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Sziasztok!

Luca Boldog 2. szülinapot! Kép Kép Kép Kép

Márti!
Kitartás Kép Amúgy tuti van v.mi a levegőben, ha nem csinálok v.mi programot Vilivel megőrülünk mindketten itthon, és Vili szomszéd barátnője is ilyen pár napja.

Nálunk örökké egy őrült nagy játszótér a lakás, csak el ne essünk a szétdobáld dolgokban, amíg alszik Vili általában rendbe rakom, ha ébren van és nagyon idegesít akkor bevonom őt is a pakolásba, azt még élvezi is Kép , ha meg nincs hozzá kedve és én továbbra sem bírom akkor lemenekülünk a lakásból Kép

Laura!
Gratula Toncsinak.

Dzsili!
A kert tényleg gyönyörű.

Menta!
Győző tuti megérti, de ne problémázz nagyon, csak mond el őszintén. Nekem is volt ilyan én vagy hánytam, vagy aludtam, más nem fért bele a programomba Kép , olyankor együtt tévéztünk, én inkább szépen Vitya ölébe hajtott fejjel szundikáltama músor alatt, de így kicsit kipihentebb lettem estére Kép

Most én kérek segítséget, bocs hogy ide (is) leírom: szóval Vili egyre kevesebbet szopik, a reggeli szopi az kész vicc, fél perc után vagy apát keresi, vagy a hűtőszekrénynél terem a joghurtjáért, este lefekvés előtt még szopik, de gyönyörűen és egyedül alszik el, hajnalban ha felébred (bár egyre ritkábban, kivéve az elmúlt két napot) akkor szopik rendesen, viszont napközben csak "didivel"hajlandó elaludni. Ami önmagában nem lenne baj, viszont hogy ilyen keveset szopizik gondolom már nem is nagyon van mit, de mivel csak elalváshoz kéri a szopit nem szopik rendesen hanem szinte nyalogatja csak a mellbimbómat, amitől megőrülök Kép ráadásul már fáj is. Ma mikor ezt csinálta elvettem tőle a "didit", akkor meg olyat üvöltött, modtam szopizzon rendesen, de csak cumizgatott rajta, a végén már én bőgtem. Most jött el az a pot amikor terhes nekem a szopi, ha rendesen szopizna nem zavarna, de így igen. Talán ez már a leválasztás jele? Onnan is gondolom, mert van hogy odabújik hozzám és mondja, hogy "didi nem nem", már ha szomjas akkor is inkább vizet kér. De akkor most nekem mi a teenedőm? Hogyan segítsem őt, hogy ne legyek drasztikus se?

Mennem kell, majd jövök még

Norci
norci

Kedves Luca! Boldog második szülinapot!Kép
Borcsa + Luca

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok újra!

Rebi!
Genetikaki kp. Kép Még jó, hogy van az a magán doki. Én már annyira nem bízom az állami egészségügyben, azt hiszem okkal.

Bogancsi!
Üdv itthon. Tomi ilyen jól viselte nélküled? Most voltál először több napra nélküle?

Nyuszimanó!
Drukkoklunk és naná, hogy minden rendbe lesz a kistesóval Kép

Enikő!
Ne hallgass másokra, nyugodtan bízd Bogira, hogy mennyit alszik, mi is Vilire bízzuk, tkp. a mikort is, ezzel együtt mégis van egy nagyjából fix napiredünk, csak néha családi programok, vagy mint pl. most a frontok miatt borul. Bőven ráérnek még szabályokhoz igazodni, akkor aludni amikor ott kell stb. , majd ha bölcsisek ovisok lesznek ott úgyis kénytelen kelletlen megtanulják, addig meg felesleges ezzel szekálni bármelyik gyerkőcöt is. Amúgy az alvásigény is változhat, lehet mire ovis lesz nem is fogja igényelni már a délutáni alvást sem, mert ilyen is van.
És gyere!

Bocs, ha v.kit kihagytma kicsit elfáradtam.

Még annyit, hogy tegnap Vilivel voltunk halakat nézni a Camponában, végig gyalog jött Kép és minden egyes akvárium előtt megmutatta, hogy hogy csinál a halacska, bá nagy csalódás volt neki, hogy nem is csináltak úgy Kép legalábbis hangosan nem cuppogtak Kép a nagyobb halak és a cápák, azok mind "vauvau"-k Kép
Ha megkérdezzük tőle, hogy "hogy hívnak", mondja, hogy "Viji" és tudja, hogy a harcsának van "bajsza". Tegnapelőtt meg buszoztunk a 47V-vel, na azóta a fejét ingatva megmutatja, hogy hogy ráz a busz Kép és a milyen lámpa van a buszon kérdésre mondja, hogy "jelsző" Kép

Norci+Viji
norci

Sziasztok!

Andi!
Amíg még aktuális, nagyon boldog 2. szülinapot kívánok Lucának! Végül mit sikerült venned neki?

Márti!
Furcsa, hogy még te is néha panaszkodsz, de a leírt „csínytevések” már tényleg a türelem határát súrolják. Néha(?) Petire is rájön, hogy direkt rám néz és úgy csinálja meg azt, amit előtte 20-szor kértem, hogy ne tegyen meg! Néha én is úgy érzem, mintha direkt próbálgatná, hogy meddig mehet el. Nem lehet könnyű, még szerencse, hogy Vilka ilyen jó kislány! Tanácsot sajnos én nem tudok adni, inkább majd én is merítek a többiek javaslataiból.

Enikő!
Üdvözöllek itt az osztályban! Szép neve van a kislányodnak, az egyik barátnőm hármas ikrei közül az egyik kislányt hívják Boginak, nagyon tetszik!
Az alvásával kapcsolatban én is csak azt írom, amit a többiek. Pláne, ha amúgy sem akarod bölcsibe, oviba vinni, miért szoktatnád át erőszakkal, ha neki így jó a napirendje! Örülj a szabadidőnek és, hogy így egy nyugodt, kiegyensúlyozott gyerkőcöd van!

Dzsili!
Tényleg nagyon szép a kertetek, és az a facsúszda! Majd lehet, hogy tavasszal én is fordulok hozzád kérdésekkel, mert mi is szeretnénk legalább füvesíteni és egy pár gyümölcsfát elültetni. Ha ilyen lesz a végeredmény, máris lelkesebb vagyok.(most még teljesen sivár, a gaz már ki van gyomlálva, de egy pár páfrányon kívül teljesen üres)

Rebi!
Azt hiszem én valahol elvesztettem a fonalat. Milyen szívrendellenesség miatt kell a Genetikai Kp-ba mennetek?
Nem semmi az ottani munkamorál sem! Remélem azért legközelebb hamarabb sikerrel jársz!

Peti ma kész ördögfióka volt, amikor itthon voltunk (és ez elég sokszor volt, mert ma is költöztünk egy részletben és csomagolni kellett) állandóan rosszalkodott és csupa olyan dolgot csinált amit nem szabad. Ismét nagy kedvence a popsikenőcs szétkenés. Tudjátok, az a jó zsíros, amelyik még az ember kezéről sem akar lejönni.
Azonban, ha a játszótéren van, teljesen átszellemül, megy, hintázik, csúszdázik, homokozik, veszekszik a többi gyerkőccel. Szegénykém, biztos ezt a bezártságot nem bírja már.
Legújabb szavai: tetszik, tudom.
Megyek aludni, mert holnap is megyünk ki és elkezdjük a kicsomagolást.

Sziasztok!

Szilvi és Peti

Menta!
És aki még megemlített kistesó ügyben, én biztosan nem lehetek Menta párja, mert még minimum egy ciklust biztosan várunk a gyerkőcgyártással. Azután meglátjuk, hogy dönt a természet.
bszilvi

Sziasztok!

Andi: Boldog szülinapot kívánunk Dorkával együtt Lucának! Mit kapott a nagy szülinapos?Kép

Márti: Biztosan sokan nem értenek velem egyet, de én bizony rácsapok Dóri kezére és ha valami rosszat csinál, annak ellenére, hogy többször rászóltam, fel is emelem a hangom és nagyon szigorúan beszélek hozzá. Addig nem engedek, míg nem azt teszi, amit én mondtam, ha üvölt, akkor rászólok, hogy fejezze be a bőgést, mert semmi értelme. Pl. ma direkt kiszórta a zsírkrétáit fürdés után, mikor már rend volt a lakásban és többszöri felszólítás után sem akarta összeszedni. Tudtam, hogy érti, hogy mit akarok tőle, de ő végig úgy csinált mintha nem tudná miről is van szó. Ekkor felemeltem a hangomat és mondtam, hogy addig nem mozdulunk el innen, míg össze nem szedi a dobozba a zsírkrétáit. Közben felsoroltam neki, hogy mi lesz ha nem szedi össze: nem lesz mese alvásnál, nem lesz Süsü, nem megyünk sétálni holnap..., ha ilyen csúnyán viselkedik. Majd, hogy kimozdítsam a makacsságából, mondtam neki, hogy én segítek neki, tartom a dobozt és kezdjük az összeszedést a piros zsírkrétákkal. Láss csudát megértette és szépen összeszedte a krétákat és a helyére tette.Kép
Szerintem rájuk kell szólni, ha nem akarjuk, hogy nagyon felhergeljék magukat, különben nagyon nehéz lesz leállítani őket és megvigasztalni is. Ha hisztizik, akkor is az a módszerem, hogy minél hamarabb eltereljem a figyelmét a hisztiről, ha ez sikerül, rögtön abbahagyja az ordibálást és lehet vele beszélni. Csak akkor csapok rá a kezére, ha látom, hogy a bosszantást direkt csinálja, hogy én ideges legyek, akkor nem ismerek tréfát, nem hagyom magam. Egy leszídás után én sosem kérek bocsánatot tőle, hogy jaj nagyon megszídtalak, szerintem ez nagy hiba sok szülőnél (persze nagyobb korában fontos, hogy belássuk, ha hibáztunk, de ilyenkor, a következetesség fontosabb szerintem). De nem büntetem tovább, csak megjegyzem többször, hogy ez a magatartás nem tetszik nekem. Arra vigyázok, hogy ne vigyem túlzásba a leszídást vagy a büntetést. Én hamar túllépek ezeken, ha látom, hogy eljutott az agyáig, hogy nem szabad, utána mehet az élet a megszokott módon (sok puszi, játék...).

Márti: szerintem teljesen természetes, hogy lelkileg is kimerültél, tényleg próbálj egy picit magaddal törödni, ha nem tudsz elmenni otthonról, akkor legalább hívd meg magadhoz a legjobb barátnődet és beszélgess vele, lehetőleg Ármin és apa nélkül. Elképzelhető a vérzésed is valami hormonális zűrzavarra utalhat, ezért is vagy sokkal érzékenyebb, ezt megbeszélném a helyedben az orvosommal.
Anyósodra ne legyél mérges, végre olyan megnyilvánulása volt most, hogy igenis büszke rátok és örömmel nézi a képeitek. Pl. nekem nagyon rosszul esett anno, hogy az én anyósom a sogóromék esküvői fotóját kitette, de a miénket nem. Szerintem egyszerűen csak rosszkor jött fel hozzád.
Amit még talán ajánlhatok, mikor végre van egy szabad 20 perced, akkor hagyd a háztartást, és csinálj egy egyszerű hideg uborka-joghurtos pakolást az arcodra, dőlj hátra egy fotelben és hallgass egy jó zenét. Kép
Ha végre wc-re tudsz menni, legyen veled a kedvenc újságod, legalább hogy csak a főcímeket el tud olvasni Kép
Mikor Árminnak rajzolsz, akkor alkothatsz Te is valami szépet, Ármin okos fiú, ha közben elmeséled neki, hogy a színek mit jelentenek számodra, biztosan élvezni fogja ezt a különös rajzolást is (nemcsak pont-pont vesszőcskéből áll a világ). Kép
Szerintem a gyerekek sokkal többet megértenek belőlünk és rá tudnak érezni, hogy mire van szükségünk, csak nekünk is el kell nekik magyarázni, hogy most éppen anya nagyon fáradt, nyűgös, meglátod, rögtön alkalmazkodni fog.
Ha pedig kis zsarnokot játszik, akkor bizony rá kell szólni, hogy ez nem szép viselkedés és neked is van akaratod.
Na ennyit, mert nem bírod végigolvasni, olyan hosszú lettem, bocsi.

Norci: szerintem magától megoldódik a problémád, Vili majd egyszercsak nem akarja a cicit. Ha megharap, szólj rá, hogy anyának ez fáj és ez így nem megy. Egy kis sírás után próbálkozzatok újra, ha megint harap, megint szólj rá, de szerintem nem fogKép Én így csinálnám, de vannak szerencsére szakemberek közöttünk, biztosan mondanak okosabbatKép

Rebi: én is nagyon mérges lennék a helyzetedben!Kép de azért próbálj megnyugodni.Kép

befejezem, mert sok vagyok maKép

Jó éjt:
Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Lucanak nagyon boldog 2.szulinapot kivanok!KépKépKép

Norci!Szopi ugyben sajnos én nem tudok segiteni.Elég fura helyzet alakult ki nalatok!Mar nem kell a cici,de elalvashoz még igen.De akkor se a tejci miatt,hanem csak jatszik vele!Nem egyszeru,de mar mashol biztos segitettek.Kivanom,hogy sikeruljon minél problémamentesebben leszoktatni Vilit!

Rebi!Ez aztan az idegbaj!!Kép

Eniko!Koszi!KépKép

Laura!Nalunk egyaltalan nem probléma,hogy szét vannak a jatékok.KépNapjaban tobbszor ossze szoktam ramolni.Van,hogy Rikit is bevonom.Sot!Mostanaban egyre tobbszor elofordul,ha a kezébe vesz olyat,amit neki nem szabad,akkor megkérem,hogy tegye vissza a helyére és o készségesen vissza is teszi!KépSokszor szokta magatol kidobni a pisis pelust is,ha én nem vagyok elég gyors.Kép

Marti!Lehet,hogy a hormonok is kozrejatsznak,de biztos nehéz is elviselni egy folyton rosszalkodo,idegtépo dolgokat muvelo kis ordokot!
Igazan becsullek,amiért ezekutan sem kiabaltal ra!En egy kicsit hamarabb elvesztem a turelmemet,de ugye nalunk hozzatok képest még csak kicsiben mennek a dolgok.
Nem lehet,hogy Armin unatkozik?El tudja foglalni magat?Mert Riki akkor szokott igazan rosszalkodni,amikor képtelen lefoglalni magat.Akkor tudom,hogy uncsizik és akkor leulok,jatszok vele.(Persze nem csak akkor,de most a témahoz csak igy tudtam leirni!Kép)Sajna igazan okos otletet nem tudok adni,de fel a fejjel!Kuldok erot neked!KépKépKépKépKépKép

Edit
edith16

Sziasztok!

Hazajöttünk Kép

Először is:
Menta: gratulálok Kép Csiripeltek a verebek! Kép Én is csak azt tudom mondani, amit Borcsa is, hogy mindkét terhességem elején állandóan wc-re rohangáltam, hgoy tutira most jött meg... A libidót meg hagyjuk Kép Ugye volt a vérzésem a 14. héten, és azóta nagyon nehezen veszem rá magam a szexre Kép Ha már igen, akkor nagyon jó, csak hát a kezdet... Asszem nagyon tartok tőle Kép
A Szt. Imrés topicba most nincs kedvem írni. Kismama klub minden hónap második csütörtökén van 5-től fél 7-ig.

Andi: Boldog szülinapot Lucának KépKépKép

Név: köszönöm az ötleteket, de nem vagyok egyszerű eset Kép Egyrészt ugyebár a vezetéknév nem egyszerű: Tersztenyák, másrészt nem akarok túl gyakori keresztnevet, mert akkor szegény gyereket mindenki Tersztinek fogja becézni, és ettől rosszul vagyok Kép, valamint ne legyen túl hosszú, és ne legyen más a családban, akit így hívnak. A nyaralás alatt 6 névre sikerült leszűkítenünk a kört: Albert, Áron, Lőrinc, Zénó, Zsombor, Zalán. Aztán persze még bármi lehet, Balu a 38. héten még Donát lett volna KépKép

Tali: legyen valami! Nem tudom, mikor tudok majd még elmenni, és hát többen dolgozni is kezdenek hamarosan!

Márti: kicsit örülök, hogy nemcsak nekem van gondom Baluval. Időnként az őrületbe kerget! Ha valami nem tetszik neki, hisztizik, ha eszik, és megunta, földhöz vágja, és ha nem szedem össze időben, akkor szét is tapossa Kép Ja, és ha rászólok, azt nem hallja meg. Olyankor egyszerűen süket. Én rendszeresen állok kétségbeesve mellette, és azon gondolkozom, mit rontottam el. Nem tudom kezelni a hisztijét Kép Nem tudom, mit kéne tennem. Meg időnként nem tudom, most csak hisztizik, vagy tényleg valami baja van...
Ja, és Balu lebeszélhetetlen a hisztiről. Egyrészt az esetek többségében azt sem tudja, mit akar. A többi esetben meg csak akkor hagyja abba, ha megkapja azt, ami miatt kezdte az egészet. Pl. hagyom, hogy kapcsolgassa a ventillátort. Erre viszont nem vagyok hajlandó!

Azért hogy jót is írjak Baluról Kép: dumál ezerrel, egyre tisztábban, bár az esetek többségében még így sem értik mások, csak mi. Elkezdődött az enyém-tiéd korszak. Reggelinél az összes tányért és zsemlét megmutogatja: apáé, Balué, anyáé... Kép
Most már ott tartunk leválás ügyben, hogy ha ő megy el valakivel valahova, akkor mosolyog, szivesen megy, integet, de én nem hagyhatom ott senkivel sem! MÁr ez is nagy haladás. Nagykanizsán például elment anyósékkal 2 órára megetetni az állatokat, és megnézte a tyúkokat, nyulakat, kutyákat, cicákat. Egész nap erről beszélt utána Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory!
Udv ujra!KépHogy vagy?Hogy birod a pocakodat?Tudtal sokat pihenni a nyaralas alatt?
Nekem az Aron tetszik a legjobban,de mindegyik jo!KépEloszor a Zsombort és a Zénot ejteném ki.Bar magaban a Zsombor tetszik,de szerintem azzal tul hosszu lenne a név.
Gratulalok Balunak a dumcsiért!Kép

Edit
edith16

Cory!
Üdv újra itthon. Nekem is az Áron tetszik, de a 38. hétig még ráértek Kép Nálunk azért esik ki, mert elég viccesen hangzana, hogy Nagy Áron Kép
Ügyes fiú ez a Balu.

Zsuzsi! Edit! BSzilvi!
Köszi, hogy írtatok szopi ügyben.
Zsuzsi, Vili nem harap azt tudja, hogy nem szabad harapni sem a cicit, sem mást, még játékból sem, szóval a harapásért nem tudok rászólni, a cicvel való játékért ige, de ő azt teljesen ártalmatlannak gondolja Kép nehéz ügy, mondjuk ma már szinte aludt délelőtt amikor odabújt, így szopott is rendesen nem volt gond, de nem mindig van ez így.

Norci
norci

Sziasztok!

Márti: tegnap este még eszembe jutott valami, de azóta Zsuzsi is leírta: én bizony rácsapok Romola kezére, ha valamit csak azért csinál, hogy feszegesse a határokat. Ugyanakkor teszem, mint Zsuzsi: ha rászólok egyszer, kétszer, sokszor, és még mindig alkalmi süketet játszik.
Az én tegnapi példám: szó szerint ráállt a kutyánk lábára, na, ott mondjuk csak kétszer kértem meg (de nagyon határozottan), hogy ne csinálja, de ő direkt ráugrott(!), én meg úgy voltam vele, hogy inkább én csapjak az ő lábára, minthogy szegény Titusz kutyánk védje meg magát...

Cory: sziasztok! Kép
Edithez hasonlóan nekem is a Zsombor tetszik a legjobban, de szerintem a Tersztenyákhoz az Albert vagy az Áron illik.

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Szia Cory!
De jó, hogy újra itt vagy, annyit gondoltam rád!!! Írjál magadról is, hogy vagy, hogy bírod a meleget!
Neked is már mindenét kidugja a babó? Mi most már ott tartunk, hogy érzem a kezét, lábát, ja és azt is, ha csuklikKép

Csatlakozom a többiekhez, nekem is az Áron és a Zsombor tetszik a nevek közül, de én inkább az Áront ejteném ki, uis fura kimondani a vezetéknevetekkel: ...nyák.ár... (engem a sok á zavar benne a nevek találkozásánál), szóval én a többiekkel ellentétben inkább a Zsomborra szavazok!
Ja és a Donát név nagyon jó név ámKépKépKép Most nem jött számításba??

Puszi: Nyuszimanó 35.
nyuszimano

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?