Új privát üzeneted érkezett!

BÚÉK mindenkinek!!! :)

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Hahó Lányok!

Boldog új évet. A nagy hidegre való tekintettel mindenki felfüggesztette az írást?

Ma voltam cukorterhelésen és azt kell mondjam, fél deci citromlével nem is olyan rossz a lötyi. Simán lement!

Jövő héten megyünk UHra. Már nagyon várom! Lesznek képek is, úgyhogy majd teszek fel.

Egy valószínűleg buta kérdés: A bébit mibe szokták rakni a kórházból hazafele vezető kocsiúton? Kendő? Mózes? Bébihordozó? Bár ha jól tudom, ez utóbbi nem teljesen vízszintes. Vagy ilyen távon nem számít?

Ja! És ki van mostanság a finisben? Kinek lehet drukkolni?

Évi!
Hogy vagy Te és a három babó?

Eszter

Kép
eszter.eu

A cukrot ott adták, vagy kaptál előtte receptet? Nekem jövő héten kell mennem... :shock:

Kép
babyteve2

Én leskelődöm, de szinte sose ir senki... :)

Eszter, változó, ki miben viszi haza a babát... mi Atist pólyában, Barnust hordozóban hoztuk haza.... most is hordozó lesz valószinü, mert azt be tudjuk kötni az autóba.. :)
Várjuk az uh-képeket Balázsról... :) mi kedden megyünk 4D-re, nagyon várom már!

Látom, hogy a 27.hetet is túlhaladtad már, és most voltál cukron, akkor én még beleférek bőven! :) Mert már kezdtem parázni, hogy le fog cseszni a doki, hogy miért megyek ilyen későn a beutalóért. Hétfőn megyek hozzá, mert még a 2.trimeszteri vérképem sincsen meg. Nagyon nem volt kedvem dokihoz menni az utóbbi 6 hétben :) de most már muszály lesz, mert nem lesz meg a végén a 4 pöcsétem :) oszt ha ugrik az anyasági a saját hülyeségem miatt, baromi mérges leszek magamra :twisted:
Vendég

Ja, meg akartam irni, hogy pólyánk nem is hiszem, hogy lesz, mert szerintem (szerintem) nem érdemes venni. Saját magánvélemény, de nincs nagyon szüksége a babának rá. Barinőmék is vettek és állandóan belenyomorgatta a gyereket jó szorosan, mert a védőnő azt mondta nekik, ha nem pólyázzák, 35 fokot kell a szobában csinálni..... :twisted: én kiakadtam rajta.... mindig kiszedtem a gyereket, mikor mentem hozzájuk... :)

Bár néztem pólyát most, de nem olyan kötögetőset, hanem inkább más mivolta miatt venném meg, babamintás és ha kipatentolom, akkor lehet játszószönyegnek, vagy pelenkázó-alátétnek vagy akár takarónak is használni. És nem is olyan drága. Ha megtalálom a képet, felteszem. Na az praktikus, de rendes pólyára már nem költenék....
Vendég

Megtaláltam, ez a teszveszen volt, 2000Ft a licit nélküli ára, de sajna nekem nem lesz ilyen, mert elvitték már a rózsaszint :( ez is édi, de ha már egyszer lány lesz, ne kék legyen.... :)

Kép

Sajna le kellett vágnom a képből, mert nem engedte feltenni, de sztem azért látszik, milyen.... :)
Vendég

Sziasztok :)

Ha nem bánjátok, betolakodnék ide közétek... Én is a Jánosba járok, Dömötöri a dokim, és június 16-ra vagyok kiírva. Most volt az AFP vizsgálatom, és 14-én megyek a második genetikai ultrahangra. Nagyon érdekelnek a tapasztalataitok, és titokban abban is reménykedem, hogy sikerül találkoznom itt olyannal, aki kb. akkorra van kiírva, mint én :)

Szerintetek, ha szeretnék szülésznőt választani, körülbelül mikor érdemes vele felvenni a kapcsolatot? Esetleg tudtok ajánlani valakit, aki szimpatikus?

Köszönöm :)

Kép
elan

lányok: az új szabályzás szerint csak és kizárólag babahordozóban lehet hazahozni újszülöttet ill. szállítani babát. minden másért szigorúan megbüntetnek. a szül. előkészítőn ezt el is fogják mondani.

szal nem érdemes mással próbálkozni.
kerekpocak

CUKORTERHELÉS:

nekem zsömle és tej variáns lesz.
kerekpocak

Mázlista... :D (Bár a tejet is utálom, de a cukros lötyit még jobban...)

Kép
babyteve2

Zsófi, azt hittem eltüntél... :) de még jó, hogy nem...
MINDJÁRT 100 NAPON BELÜL LESZÜNK, MÁR EGY HÉT SEM!!!!!! :D
Én nem mertem irni, hogy kocsiba amúgyis kötelező az autósülés a babának.... de megtetted helyettem, köszi! :)

Hehe, énis tej+ zsömi leszek, felirhatja a doki nyugodtan a cukrot, én ugyan nem fogom meginni, úgyis anyuéknál veszik le majd a vért, ott meg kutya nem fogja nézni, melyik variánst veszem magamhoz :) a végeredmény a lényeg. De az sem nagyon zavarna, ha nem vennék le a terhelést, mert anya szokta ellenőrizni a cukromat és semmi nincs vele, tuti, hogy normális lesz a terhelés is! Már annyira utálom a vizsgálatokat! És még a java hátravan, a végén az nst-k....
Vendég

Sziasztok lányok

Most lehet h hülyét kérdezek, de az anyaságihoz a védőnő vagy az orvos pecsétje kell?

Ági

Kép
hági

Orvos.

Kép
babyteve2

Megerősitem az orvost!!! :)
Vendég

Sziasztok

Köszi a választ :)
Azért kérdeztem, mert számomra totál homály, hogy mihez mi kell majd és mindenhol másképp lehet olvasni.Gyás, anyasági,családi.
Pl: a gyáshoz olvastam h kell egy doksi ami igazolja a terhesállományba vételt ez mi?És kitől kell beszerezni? :shock:

Segítsen már valaki aki már intézte ezeket. :roll:

Köszi Ági

Kép
hági

Hahó!

Babyteve!

A 75g glükózt a patikában meg kellett vennem, recept nem kell hozzá.

Pumpóka!

Én a pólyát azért megpróbálom. Még az is lehet, hogy sikerül kölcsön kérnem egyet és ha nem jön be, akkor nem költök rá többet. Sokaktóla azt hallotam, nekik bevált. Úgy tűnik, ez is egyénenként változó, mint minden más.

Tőled is várjuk majd a 4Ds képeket!

Zsófi!
Köszi. Így könnyen eldőlt a kérdés. Gyerekhordozó kell.

Szia Elan!
Üdv köztünk!
Nekem nem lesz választott szülésznőm, de pont ezen az oldalon Lavazza ezt írta:
"Nemrég szültem a János Kórházban Héber Judit szülésznő segítségével. Mindenkinek csak ajánlani tudom a Judit, aki szeretne, de még nem talált magának szülésznőt. Én sokáig gondolkodtam rajta, hogy legyen-e választott szülésznőm, de ez volt az egyik legjobb döntés. Nagyon profin, empatikusan és teljes hozzáértéssel segítette a szülés lefolytatását nagyon jól együtt dolgozva az orvosommal és ami a legfontosabb végig velem volt!

Aki nem ismerné a Juditot, ő vezeti az ingyenes szülésfelkészítőt a kórházban, minden kedden 17.00 órától tudtok vele ott találkozni."

Nem tudjátok véletlenül, hogy év elején (max. február végéig) lesz-e Budapesten baba-börze?

Eszter

Kép
eszter.eu

Hági,
az, hogy hányszor voltál a dokinál a tgyás-hoz kell, és a kórházból mikor hazaengednek a doki automatikusan fogja adni az igazolást. Azzal kell majd bemenni az államkincstárhoz, és ott igényelni. És idéntől a családi pótlékot is onnan kell igényelni, akkor is, ha a munkahely tb kifizető hely...
Én is ezeket a köröket járom most (illetve a férjem) :D

Doren

Kép
Kép
Kép
doreen

Köszi Eszter, felírtam a nevet :) Remélem, jól kijön a dokimmal is.

Kép
elan

Eszter, köszi! :D

Kép
babyteve2

Sziasztok!

Nőgyógyászt keresek a János Kórházban, és Szathmáry doktorra esett a választásom.
Megírnátok nekem a magánrendelése elérhetőségét, illetve azt, hogy mennyit kér a magánrendelésen? Még mindig Gazdagréten rendel? A magánrendelésen csinálja az UH-kat is, vagy a kórházba kell menni?
Minden infó érdekelne vele kapcsolatban, milyen orvos, mennyire figyelmes a betegeivel.
Jöhetnek az infók priviben is.

Köszönöm.
matchi

Sziasztok!

Előre is bocsi attól, akire nem emlékszem, ki irta nekem a Kapás utcai Sztk. dokijai közül, a Koniorczik dokinőhöz jár (lehet, nevét rosszul irtam), szal mondta, hogy úgy tudja, a Németh doki is a Jánosban van.... no, csak azért irok, mert rávettem magam és ma megkérdeztem tőle.... és nincs a Jánosban :( maradt a Nyirőben, de ott meg nem vezetnek le tb alapont szülést már, mondta, hogy akkor ajánlja, ha sok a pénzem, mert 130ezer egy normál szülés náluk és ő is már mint egyéni vállalkozó folytatja ott a ténykedését.... :( Szóval, sajnos buktam a dokit, pedig szivesen fizettem volna hálapénzt neki, mert nagyon rendes és lelkiismeretes!
De köszönöm a biztatást, hogy kérdezzem meg nyugodtan, mert igy legalább tisztában vagyok vele, mi a helyzet.... :) marad az ügyi doki és vszinü ügyi szülésznő (mert ahogy hallom itt, minden szülésznő nagyon aranyos)....

Egyébként minden rendben a bébimmel, 25.hétnek megfelel mindene, még mindig nem nőtt kukija, szivhang-köldökzsinóráramlás rendben....
Holnap pedig végre-valahára 4D! Már teljesen türelmetlen vagyok!
Ja, és holnap megyünk a babakocsinkért is! :)
Vendég

Helló

Doreen
Köszi, de én szeretném még a szülés előtt igényelni a tgyást akkor gondolom előre adja a papírt?Vagy utólag kell beadni?

Ági

Kép
hági

Sziasztok!

pumpóka! Én mondtam, h a Jánosba megy, m február-március környékén még azt beszélték, mondván, h a Kpás utca a Jánoshoz tartozik és a Nyírőben is megszűnik a szülészet. Bocsi, nem akartalak félrevezetni vele! Nem semmi, mennyibe kerül a szülés a Nyírőben...

Teri

KépKépKép
pruci

Ne haragudj Pruci, ez a kiselefánt-szindróma nálam mostanában :lol: más néven terhességi feledékenység :) amiben szenvedek....

Nem azért irtam, mert félrevezettél, csak akartam irni, hogy végre volt merszem megkérdezni, de oda is irtam, hogy köszi a biztatást, mert lehet, magamtól nem lett volna bátorságom.... :wink:

Sajnálom egyébként nagyon a dokit, mert most is nagyon aranyos volt... tb alapon csak egy napos mütéteket és ambuláns dolgokat csinál csak a Nyirő már, a szülészet fizetős.... :? hát messze is van... meg a doki is tök rendi volt, nemhogy rábeszélt volna, hanem azt mondta, hogy igen, harmadik baba, ez lehet, hogy gyorsabban jön igy lényeges a kórházválasztásnál, hogy közel legyen a lakóhelyhez....
Majd azért a terhesség végefelé szerintem egy kicsi anyagi és egyéb ajándék formájában köszönetet mondok neki a terhesgondozásért, mert nagyon lelkiismeretesen csinálja... le a kalappal előtte tényleg. Most is végignézte a bébit, mindent lemért, meghallgatott, stb. Legalább 15perc volt csak az uh.... :)

Eszter! Próbáld ki a pólyát, hátha neked bejön, egyénenként változik ez is :wink: én azért tettem fel azt a fajta pólyát, mert abba is bele lehet tekerni a babust viszont utána lehet használni másra is.... de ha kaptok, nem szóltam.... egyébként sem beleszólni akartam, csak a tapasztalatokat irtam le :oops: de egy kétgyerekes anyuci már sokszor elhanyagol dolgokat, amiket az elsőnél még máshogy csinált.... :)
Vendég

Pumpóka!

Én szeretek kétgyermekes anyukáktól tanácsot kapni! :)

Eszter

Kép
eszter.eu

sziasztok!
tudna valaki segíteni abban, hogy a Jánosban hogy működik a rooming-in ill. a fizetős szoba szolgáltatás? (érdemes-e külön szobát választani, mennyibe kerül, stb.)
31 hetes ikres kismama vagyok, de még sajna nem tudtam megnézni/megérdeklődni a kórházban.
köszi előre is. :)
petra és a srácok
petricsek

Hági, ne haragudj, kicsit félrevezettelek.
Éjszaka jutott eszembe, hogy nem jót írtam Neked, mert nem a tgyás-hoz kell ez az igazolás, hanem az anyasági támogatáshoz.
A tgyás-t továbbra is a munkáltató (ha tb kifizető hely) intézi, az államkincstárnál a családi pótlékot és az anyasági támogatást kell igényelni.

Pumpóka, tényleg valamennyi szülésznő kedves és jó, felesleges választani előre. Lacus is ügyeletesnél született, igaz ő császáros volt, de azt sem bántam egyáltalán :D

Doren

Kép
Kép
Kép
doreen

Petra!

Az egy ágyas fizetős szoba 9ezer/éjszaka, a 2 ágyas fizetős pedig 6ezer/éjszaka. Mindkettőben saját zuhanyzó, wc, tv... ez biztos, meg asszem hütő? De vmelyik lány feltette pár oldallal előrébbre a szülésfelkészitő anyagát, és ott olvastam énis, töltsd le, érdemes!

Megjöttünk az uh-ról.... háát, élmény volt, az biztos... és kislány, az is biztos... :) olyan szépen láttuk a punciját... :) kicsit szégyenlős a kincsünk, de azért megmutatta magát nekünk, az arcocskáját is :)
Folyamatosan nyitva volt a szája, dugdosta a nyelvét, olyan édes volt! És 860 grammos!!!!

No, a kép:

Kép

Ági
Vendég

ági! zsófi nagyon nagyon édes!

hol voltatok végül? a praxisban? és miért írod kicsit szkeptikusan h "háát élmény volt, az biztos..." ? nem volt olyan jó?
mi most akarunk majd menni azért kérdezem.

petricsek: a kórházban csak akkkor lehet szobát "választani" ha van hely. amúgy nem. és ahogy mostanában hallom nem nagyon van esély mert még vidéket is a jános szolgálja ki.
kerekpocak

:( igy jött le? Nem azért irtam igy!
Nagyon jó volt! Nem a Praxisban voltunk, hanem a 4D Genesisben. Nagyon rendesek voltak, mert több, mint egy órát voltunk bent, mert ugye takarta magát rendesen és megkaptuk az egy órát dvd-n és ugyanannyit fizettünk, mint fél óráért! Nekem a Praxisban betartották a 30perces vizsgálatot a Barnussal, itt nem! Szóval én jobban ajánlom ezt a rendelőt! És sokkal családiasabb, nagyon kicsi hely, egyetlen uh-szobával és egy kicsi váróval, + mosdóval... de nekem sokkal szimpibb volt!!! :)

Ági
Vendég

Sziasztok!

Csatlakozhatom?
Látom van pár ismerős már!
Én is a Jánosban fogok szűlni,június 21. az időpont eddig!
Szeretnék majd menni szülésfelkészítőre,van valakinek tapasztalata,hogy mikortól érdemes?
És hol lehet letölteni az anyagát?
Köszi addig is!

Kép

Kép
ibm

Ibm, szia :) Egész közel vagyunk egymáshoz, én június 16-ra vagyok kiírva :)

Szülésfelkészítőre én is akarok menni, de szerintem majd csak áprilisban, addig dolgozom, és nem érnék oda. Meg talán még korai is...

Lányok, nem tudjátok, a 18. heti genetikai UH-t ugye csak akkor csinálják meg, ha megvan az AFP eredmény?

Kép
elan

pumpóka, kerekpocak, köszönöm a gyors választ, megkeresem azt az anyagot valahol.
annyira ugyan nem rémiszt, ha 4-5 ágyasban kell lennem, hiszen így más kismamákkal is megismerkedhet az ember és talán könnyebbek is az első napok, de ikrek lévén mégiscsak jobb lenne valami 2ágyas megoldás. :)
ez a kórházpara nem hiányzik most. :roll: jobban félek az egész bentléttől, mint a tudattól, hogy elsőre és egyből két babánk jön. :)
petra
petricsek

1198927779.4271.doc

ez a szülésfelkészitő anyaga.... HÁGI tette fel :) egy oldallal előrébb volt, jól emlékeztem :D

Érdemes elolvasni.... :)

Szia Ibm! Te is János? Nem is mondtad eddig.. vagy csak a kiselefánt-szindrómám jött elő megint???? :lol:

Petra! Énis jobb szeretnék fizetősbe menni, de nekem tökjó lenne a kétágyas is, Barnussal is abban voltam és egy nagyon édes szobatársam volt egy imádnivaló kispasival szintén... :) nagyon jól elvoltunk. Nekem egyébként azért ilyen hülye parám a fizetős szoba, mert ott bent van a wc+zuhanyzó.... :wink: ami nem egy hátrány...

Mégsem anyu-Zoli páros lesz a szülésáldozatom :) mert átvette anya helyét öcsém barátnője :) mondta, hogy ő úgy ott lenne és megnézné, hogy születik a bébi és előtte hogy zajlik egy vajúdás, stb.... hogy mire odajut 4-5 év múlva, ne legyen olyan ismeretlen neki. Anyu meg örömtáncot járva ünnepélyesen átadta helyét a szülőszobán... :) nagyon nem akart bejönni... :) de én nem bánom, jöjjön a kiscsaj nyugodtan, engem nem zavar, mert nagyon birom, jófej és én jól kijövök vele... ráadásul az értelmesebbik fajtából van szerencsére, tehát nem ez a mai 20éves fiatal, aki nem komplett... :) Zolinak sincsen ellenvetése, igy megvan az "áldozatpárosom" :)

No, eldugultam.... igyis mindig én irok olyan sokat.... :roll:

Ja...Elan... a genetikait az AFP eredmény megérkezése után csinálják meg. Vinni kell magaddal a papirt az eredményről. Nekem legalábbis elkérte a doki az uh-n....

Ági
Vendég

Köszi :) Közben felhívtam a Jánost, kész az AFM-m és a nőci azt mondta, teljesen jó :D

Hétfőn megyek UH-ra, előtte beugrom érte.

Kép
elan

Nagyon kis muki ez a 4D-s kép Zsófiról! :) Mi is voltunk még a 21-22. hét környékén a Hepinet-nél a III. kerületben (tudom őket ajánlani) és az egyik srác hol a köldökzsinórját, hol a testvérkéje fejét cupákolta.
Most már állítólag nem lenne sok értelme a babamozinak, mert nem lehet pontosan látni, hogy melyik végtag, kihez is tartozik. Viszont nagyjából tudom, hogy ki-mijét dugja ki éppen. Hol egy fejecske, hol egy "cipó"-hát dudorodik. ... vicces és imádnivaló, bár néha nem kapok levegőt. (most kb. másfél kilósak egyenként) :)

Petra
Kép
petricsek

Sziasztok

Doreen

Köszi, teljes a káosz a fejemben ezekkel kapcsolatban. Nekem sajnos magamnak kell a tgyást is intézni és ahhoz is kell valami igazolás,de nem tudom milyen.Talán a terhesállományba vételt igazoló vagy mi.

petricsek,Ibm meg akinek még kell

itt a szülésfelkészítő anyaga mégegyszer
1199888205.9846.doc

Ági

Kép
hági

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni. Én is a Jánosban fogok szülni, ezért érdekelnének az ottani tapasztalatok, információk.

Nálam most a szülésznő kérdés van napirenden. Máshol már felvetettem ezt a témát és azt tudtam, meg, hogy itt mindenki nagyon jó. De ha tényleg ekkora a zsúfoltság mostanában a Jánosban, akkor nem érdemes inkább fogadni?? Másrészt viszont, mivel ikreket várok, ki tudja milyen szülés lesz. Szóval elég tanácstalan vagyok, nem sikerült még döntenem.

Pumpóka! Köszi az infot a szobaárakról. Ez a kérdés engem is érdekelt, bár szomorúan hallom, hogy nem sok esély van rá. Én azért szeretném inkább kihagyni a nagyobb szobát, mert ha sikerülne egyszerre szoptatni a gyerekeket, azt szerintem kettőnél nem lehet olyan "diszkréten" előadni, mint egy babánál. És engem őszintén szólva zavarna, hogy közben 4 szobatársnál jönnek-mennek a látogatók. Tényleg látogató kérdés: ez hogy működik a Jánosban? Bárki bemehet a szobákba vagy csak a folyósón lehet látogatót fogani? Látogatási időt szigorúan betartják, vagy egész napos mászkálás van?

Petra! Neked különösen megörültem. Még egy zuglói ikres kismama. Én is ott lakom, lehet, hogy egyszer majd szembetalálkozunk séta közben. Ha minden jól megy kb. egy hónap lesz a gyerekeink között. Te kinél szülsz? Tudod már nagyjából, hogy milyen szülésre számíthatsz? Hogy fekszenek a babáid? Úgy tudom innentől már nem nagyon fognak forgolódni. Nálam is első babák. Eddig nem nagyon izgultam, de most kezd hatni rám a környezetem. Először mindenki örül, de jó ikrek és vegyespáros, milyen aranyos. Ezután pedig elkezdenek szörnyűlködni, hogy úristen, hogy fogod bírni, nagyon kemény lesz.... Téged nem hergelnek ilyesmikkel?

Kép

Kép
szofi74

Szofi, Petra,
Tök jó, hogy egyre többen vagyunk ikresek :)
Nekem is hetente többen elmondják, hogy embertelenül nehéz lesz két gyerekkel, és atyaisten, mi lesz velünk, de engem nem érdekel, valahogyan majdcsak megoldjuk a helyzetet... Nem kell ezzel foglalkozni! :)
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Akár a 35. héten is megfordulhatnak :D (Bár, nálunk Mira tekerte át magát a 20. héten, hááááát, vagy 5 percig hüppögtem utána...szóval, nem egyszerű, meg nem is jellemző, de előfordulhat :D ). Nálunk Mira az "A" baba fejvéggel, Gergő haránt, így egyelőre van esély a spontánra is. Szülésznőt nem fogadok. Én is max. 2 ágyas szobában szeretnék lenni, pont a fent említettek miatt. Egy babóval sem kellemes cicizni, de kettővel meg, vadidegenek előtt..pláne, amíg rájön az emebr, kit hogyan fog meg, hogy még etetés is legyen :oops: Az esetleges gát-és császársebek okozta vérzések takargatásáról meg ne is beszéljünk. Pont ma beszéltük a párommal, ahogy a folyósón üldögéltünk, hogy naggggyon nem kéne, hogy más rokonai fertőzzék meg az én babóimat (én közöltem a családdal, meg az ismerősökkel, hogy egy hónap múlva, otthon, bárkit szívesen látunk, aki nem göthös. Kórházba csak a férjem , a fiam, meg a barátnőm jöhet látogatni. Ha minden oké....és 3 nap múlva mehetünk haza. Ha gáz van, és tovább maradunk, akkor lehet engem látogatni...)

Kép
babyteve2

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól,most vizsgálat is volt,meg uh!
Fotót nem kaptam,de minden rendben vele!
Elkészült az afp is,doki szerint az is jó.
AFP: 28.7
MOM:0.81
Holnaptól bármelyik nap mehetek a genetikaira,de sajna a Jánosba és nincs időpont,1/2 9-től 11-ig.
Gondolom szétülöm a seggem,és kb. 3 percig fog tartani!
Kicsit szomorú vagyok!
Mindjárt megyek a barinőmékhez pizzaparty lesz ma!
Milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban!
Köszönöm a segítségeteket majd írok mindenkinek választ csak most nagyon kell sietnem!

Kép

Kép
ibm

Ikres mamik.... ne törödjetek a környezettel, csak irigykednek :)
Biztos, hogy nem olyan "könnyü" mint egy bébivel, de nem hiszem, hogy annyira kéne szörnyülködniük... szerintem hasonlóan lehet nehéz, mint két kicsi korkülönbséggel született gyerkőccel....
Szerintem!!!! :) ..... szerintem csak bele kell rázódni, ugyanúgy, ahogy egyébként a babázásba is, senkinek nem megy rögtön felhőtlenül és tökéletesen (jobb is, a tökéletes szülő kifejezéstől felmegy az agyvizem) :)
Én attól parázok mostanában, hogy fogom összeterelni az utcán két kóválygó ördögfiókámat, miközben fél kézzel tolom a babakocsit is... :lol: lesz pár érdekes pillanatom a közlekedésben, az tuti :)

Ibm! Nekem marha nagy szerencsém volt az uh-n. Mindkétszer (12. és 19.hét) kb. 10-re mentem és alig voltak 3-an előttem... a 12.hetin elég gyorsan végeztem, viszont a genetikain jobban végignézték a bébit!
Vendég

voltunk ma uhán. minden ok, jövő héten szerdán cukorterhelés. zsömlés balhé :)

ági be is jelentkeztem a 4D Genesisbe, hozzánk az tök közel van. nagyon kedvesek voltak! te melyik nőnél voltál?
kerekpocak

Zsófi!

Tőlünk sincs messze... :) én a Barna Csillánál voltam, nagyon aranyos, laza, jófej csajszi! De a másikat is dicsérik, állitólag mindkettő nagyon kedves.... de amelyiknél mi voltunk, az tutira!!!!! :)

Uhh, én még filózok, mikor menjek cukorra.... :roll: neked irtak a beutalóra ellenanyag-kontrollt Zsófi???? Mert mikor először a vércsoporttal levették az első ellenanyagot, akkor nem irták rá a papirra a laborban, hogy mennem kell kontrollra.... akkor minek? Mellesleg megjegyzem, a fiúkkal sem kellett....
És negativ volt amikor levették az elején... tehát nem terhel a szervezetem ellenanyagot, igy nincs összeférhetetlenség.... nem értem...
Vendég

Nekem néztek ellenanyagot a mostani vérvételnél...(nem emlékszem, mi a vércsoportod :oops: ha negatív vagy, akkor 3x kéne nézniük, akkor is, ha az első negatív lett...nekem az is, meg a msotani is negatív szerencsére). És vizelet-vizsgálat is volt (ha esetleg nem mondanák, én már szinte állandóan egy adaggal járkálok, ha dokihoz, vagy védőnőhöz megyek :oops: )

Kép
babyteve2

Én 0Rh pozitiv vagyok, Zoli 0Rh negativ.....

Az ellenanyagszürésem negativ lett szeptemberben és itt van előttem a papir, nem kérik, hogy menjek ellenőrzésre három hónap múlva.

De ezek szerint kénytelen leszek.
Azért vagyok mérges, mert a terheléses cukrot és a vérkép-vizeletet simán meg tudnám csináltatni anyáéknál is, de mivel rá van irva a beutalóra ez a sz..ros ellenanyag-szürés is, igy buktam, mert náluk gyerekvonalon nem néznek ilyet... :evil:
Baromira utálom a Kapás laborját, mert tele van vénasszonyokkal, akik már reggel fél7-kor odaállnak, mintha nem érnének rá baromira, sőt, elkószálnak a sorból sétálni meg ki tudja hova, és minden negyedórában megjelenik egy vén p..csa, aki közli, hogy ő itt állt, csak el kellett mennie.... :evil: szóval veszettül utálom és anyuéknál akartam levetetni, de igy nem fog menni, ha ezt a sz..rt is le kell vetetni..... :evil:
Vendég

ági passz. én magánrendelésre járok, és majd csak szerdán kapom meg a beutalót ott a dokimtól helyben, majd lekocogog a vérvételre. én a jánosban csináltatom, ahol 20. hét után a kismamák soron kívül mehetnek. miért nem ott veteted le??
kerekpocak

Zsófi!
Mindegy, hogy a Kapásban vagy a Jánosban???
Ha körzetileg oda tartozok, akkor mehetek oda is? Nem baj, hogy nincs ott dokim? És ott hova kell menni? A bejáratnál a laborhoz? Nem szokott sor állni? Hányig van labor, mikor érdemes odamenni, hogy ne legyenek sokan? Ott is tej+zsömi van mint a Kapásban?
Nekem azt mondta a doki, hogy éhgyomri, utána kaja utána 2 óra és újra vérvétel....

Uhh, ahány kórház annyi szokás... Barnusnál nem is vettek éhgyomrit, csak itthon meg kellett inni a cukrostrutyit v a zsömitejet és 2 óra múlva megjelenni a kórházban....

HELP VALAKI A VÉRCSOPORTUNKRA!!!!!!!!!!!!
Vendég

ági: a jánosban mindegy mikor mész, mert ha terhes vagy akkor soronkívül. kérdezd meg h a beutalóddal mehetsz e oda. sztem igen! nekem nem kell éhgyomri, mert a 12. héten már csináltak éhgyomrit. így 8kor megeszem a zsömlét + tej és 9kopr szuratnom kell. (a dokim meg f9kor adja a beutalót). sztem ha a jánosban fogsz szülni, akkor ott simán leveszik! főleg ha a genetikai uh is ott volt pl.
kerekpocak

Ha pozitív vagy, akkor nem értem, miért kéne ellenanyag... :shock:

(János-Kapás témához nem tudok infót, mert nekem a dokim intézett mindent, a laborban még sosem vettek vért...Asszem 7-től 10-ig vannak.)

Kép
babyteve2

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?