Szia Mindenki!
Susy,
szerencsére nem ekcémája van a lányoknak, csak ez a hétköznapibb megnevezése a dolognak, azért is írtam úgy, hogy elcéma-szerű. Hivatalosan kontakt dermatitisz, vagy csecsemőkori bőrérzékenység/szárazság. Az igazi ekcéma ennél jóval durvább, nekem nagyon ritkán, de előjön főleg stressz hatására, ismerem sajna... A Linola cuccokat kifejezetten ajánlják a nagyon száraz bőrű csecsemőknek, de csak együtt használva, vagyis a fürdőolaj, a sampon, a fürcsi utáni kence is mind Linola legyen, így fejlesztették ki, hogy kiegészítik egymást. Nem egy olcsóság, sőt... de most ajándékba kaptunk egy csomagot, így használjuk, remélem beválik. A SebaMed-et nekünk azért nem ajánlották, mert nem ekcémás a gyerek. Ez a másik "izéke" az allergiára hajlamos babáknál fordul elő leginkább, Boginál pl. mindig előjött, ha új ételfajtát vezettünk be. Aztán "megszokta" a szervezete az új cuccot, kenegettük a száraz bőrét kencével, és elmúlt. Igaz, sok allergént még most sem kap, hiába múlt el már 2 éves, epret és dió-mogyoró féléket még nem adok neki.
Pilla,
hogy a Laja mekkorát nőtt!!! Csak bámulok! Igazi nagylány... Doki ügyben fejlemény?
Henus, Tiop,
igazából nem csak a férjem a hibás a dologban, sajnos a munkahelye és a főnöke is oka annak, hogy valamit eltervezünk, és utolsó pillanatban ugrik a dolog. Tegnap elvileg elmehettem volna, ha a normál időbeosztása szerint alakulnak a dolgok, 4-ig bent volt, kb. 4.10-re hazaért volna, és én vígan masírozhattam volna tornázni. De már reggel szóltak neki, hogy meg kell várnia valakit, aki Székesfehérvárról érkezik, mert nagggggyon fontos beszélniük. Mintha nem létezne telefon... ami egyébként 24 órában csörög!
Szoktam is mondogatni, hogy tudtommal nincs háború, minek ez a nagy kapkodás?
És most kapja vissza a férjem, amit állandóan a fejemhez vágott, amíg dolgoztam, hogy "minek szoktattad úgy a főnöködet, hogy te mindig mindent megcsinálsz és elintézel, és gyorsan dolgozol?" Merthogy én is egy csöppet hülyére dolgoztam magam... Hát ő is pont így "szoktatta" a főnökét... bár azt elismerte, hogy simán tudna itthonról is dolgozni, a telefon és a net ugye adott, kellene egy faxgép meg egy jó szkenneres nyomtató, és elég lenne heti 1 napot bent töltenie. Leginkább azonban az szokott dühíteni, amikor már reggel 7-kor csöng a telefonja, és még este 9 után is hívják. Na ezen ki szoktam bukni rendesen, előfordult már párszor, hogy ő épp Bogit fürdette, megszólalt a telefonja, én felvettem, és természetesen nagyon diplomatikusan, de figyelmeztettem az illetőt, hogy hány óra van, és lesszíves másnap munkaidőben keresni a férjemet az irodában... Általában azt szoktam mondani, hogy "Jaj, nagyon sajnálom, nem tudom adni. Tudja
ilyenkor már fürdésideje van a kislányunknak, és ő azt szereti, ha Apa fürdeti. Meg tudja oldani, hogy holnap majd az irodában keresi? ...... Jaj, nagyon kedves, jó
éjszakát!" (a kiemelés nyomatékos hangvételt jelent...
)
Amúgy pont a férjem mondta meg, hogy melyik napokon menjek tornázni, elétettem a konditerem órarendjét, és közöltem, hogy válasszon ki két napot és jelölje meg az órát... de aztán tartsa is magát hozzá!!! Pénteken felőlem fejre állhat az egész Honvédség, ha nem jön haza, beviszem hozzá a lányokat az irodába, aztán oldja meg!
Engesztelésül viszont az eddig már elkövetett (és még elkövethető) hasonló "bűneiért" befizetett kettőnket áprilisra egy hosszú hétvégés wellnessezésre Harkányba. Kaptunk ugyanis ajándékba üdülési csekket, így ez jó alkalom lesz felhasználni. Már meg is érkezett a foglalás visszaigazolása az ÉN e-mail címemre, innen tudtam meg a dolgot, és azt is mondta, hogy elvisz bevásárolni ruhákat (merthogy kicsit ki kell cserélni a teljes ruhatáramat, cipőket, kosztümöket, stb. A terhesség alatt nőtt a lábam 1 méretet
és a mellbőségem is csöppet megnőtt, így szó szerint nincs egy göncöm, amit felvehetnék.). A lányokat itthon hagyjuk anyuékkal, mert az a 4 nap/3éj kettesben kell a házasságunk szempontjából is...
Egyetlen feltételem volt csak, miszerint induláskor átadja nekem a telefonját, én kapcsolom ki, és egész idő alatt nálam lesz.
Megyek, mert Bogi szirénázik, hogy vége van a filmnek, tegyek be másikat. Csak tudnám minek, mikor úgyse nézi...