Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! azután érdeklődnék,h valaki esetleg tud-e valamit Dr.Gonda Zoltánról?Nála szültem a lányom 2005.májusban a Flor Ferencben.Én voltam az utolsó szülése utánna a Bethesda gyermekkorházban dolgozott mint gyermekplasztikai sebész,de a nyár óta más ott sem dolgozik,és most nem tudom h ujból esetleg nőgyógyász lett vagy kiment külföldre dolgozni?ha esetleg valaki tud valamit légyszi szoljatok.Nagyon szépen köszönöm!!!

szia.buboneKép
bubone

Jó reggelt!

Tüccs, szerintem ne erőltessétek a hajszárítást. Lassanként majdcsak megbarátkozik vele Dóri. Mi is csak mostanában szárítjuk Szonja haját, pedig neki már elég nagy. Eddig viszolygott tőle ő is. Ha én elkezdtem szárítani a hajam, fejvesztve menekült, és beült apa ölébe. Aztán odajött, és skubizott az ajtóból (merthát a kíváncsiság ugye nagy úr :wink: ) amikor én hajat mosok, ő is kap hajhabot, és oda szoktam adni a rozzant hajsütőt, amivel ő magának szárít. :D Most meg már nem ordít a hajszitól, de nem a kedvence ha szárítjuk. Épp csak annyira szoktam a leggyengébb fokozaton, hogy ne legyen a bőre csurom víz. Eddig meg jól megdörzsölgettük neki, amíg éppencsak nedves lett.

Andi, tegnap akartam írni, férjekkel kapcsolatban, hogy nálunk van most hasonló szitu. Múlt héten el akartam menni fodrászhoz. Nálunk az van, hogy a fodrászom is GYES-en van, és egy héten csak egy napot dolgozik, csütörtökön. Sajna nem jött össze, de kijelentettem a páromnak, hogy ezen a héten, ha törik, ha szakad, elmegyek csütörtökön, úgy készüljön, mert botrány a fejem, és az ünnepek előtt sem jutottam el a betegségek miatt. Szonját eddig vittem mindig magammal, de valamiért nem szeret oda jönni, fél valamitől ( lehet a fodrász kisfiától, mert az egy kis gengszter :D ) nem tudom, lényeg, hgy ha már megállok ott autóval, elkezd sírni ( pont mint az orvosnál) Szóval itthon akarom hagyni. Múlt héten mondja a zuram, hogy persze, hogyne, menjél csak... Tegnapi reakció, mikor figyelmeztettem, hogy ugye nem felejtette el, hogy csütörtökön megyek, közli, hogy ja, ő délre megy nagy Budapestbe, tárgyalásra. :evil: :evil: :evil: A nap közepén, persze, hogy sehogy se tudjam elintézni amit én akarok. Merhát ugye, nekem rengeteg programom van amihez alkalmazkodni kell...egy GYES-es ki se lát a programokból... :evil: NAgyon berágtam ám, mert én szóltam előbb, és miért nem lehet az üzletfeleknek azt mondani, hogy "Bocsi, de nekem az a nap nem, jó", MIért csak a családnak lehet ezt mondani??? :evil: ... na szóval a pasik tényleg ilyenek. Amíg nincs konkrétum, addig szívesen vigyáznak a gyerekre, persze menjél csak cicukám, aztán meg ja, én akkor pont nem érek rá...
Na ez jutott nekünk... :) Mondjuk ennél nagyobb bajunk sose legyen... :D

thenus

Sziasztok!!

Nircee:
gratula a babóhoz,
(néha én is szeretnék egy következő csöpséget de aztán mindig elbizonytalanadom magamban)

Szantre:
Hát ez a házi baci nálam már 3x nem járt sikerrel akkor velem maradt és el is kapta, de akkor nem voltam lázas, most viszont pillanatok alatt ágynak estem és csak reszkettem ilyet kb 6 éve nem éltem át ,t ehát ezért éreztem jobbnak hogy a gayerek ne legyen a közelkebben főleg akkor ha van kire bízni... na mindegy most már jól vagyok ő is iithon van velem és jókat babázok!!
Képzeld már járkál a kiságba körbe-körbe, DE MÉG NINCS EGY FOGUNK SE ........ :lol: :lol:

Tegnap szigorlatoztam elég lehangoló, mert elcsesztem kegyetlenül de már nagyon nem akarom ezt az egészet és ez meg is látszik a teljesítményemen, remélem 18ra össze tudom magam kapni!!

felkeltünk majd rakok fel képet is...

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Marcinak Boldog Névnapot!

Didrinek pedig utólag Kívánunk Boldog Hófordulót!

Dobok pár képet a csajomról. Később még írok, de most mennem kell babázni (ez a legújabb), mert a kisasszony itt gyűri az ölembe a babákat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.09.13 18:07-kor.
Vendég

Sziasztok!

Tüccs!
Zsani hála az égnek nem fél a hajszárítótol!Amikor én hajat száritok akkor mindég odajön és szinte kéri,hogy fújjak rá meleg levegőt! :lol: Aztán a haja meg csak repűl,ő meg ezerrel vigyorog! :lol: Nállunk szerencsére semelyik gyerek nem félt eddig tőlle!Mondjuk a fúró gép,meg hasonlók azoktól már a karomba kéreckedik!Tegnap is amikor apa összevágtaa "karácsonyfánkat"végig a karomban volt!(nem tudom mi a neve a fűrésznek,talán úgy mondják,hogy Dekopir fűrész? :oops: De lehet,hogy hülyeséget írtam a nevére :oops: :? )Na jól eltértem a témától! :oops: :?

Henus,andibab!
Tényleg nagyon dühítők ezek a dolgok a pasikkal!Nállunk is volt már ilyen,de jó,hogy a szomszédban lakik Zsani keresztannyja így végszügség esetén át tud jönni!multkor az volt(kari előtt),hogy fél 5-re voltam bejelentkezve a kozmetikushoz és 4 óra előtt felhív,hogy akkor mikorra is kell neki hazajönnie?(pesten dolgozik és tömegközlekedéssel jár) :evil: Pont fél 5-re ért volna haza,így fél órára a keresztanyja vigyázott Zsanira!Pedig minden nap elmondtam neki,hogy mikorra kell hazajönnie!! :evil: :? Ez van,de tényleg ez legyen a legkevesebb, és a legnagyobb hibájuk! :D :wink:

Linda!
Gratula a járáshoz! :D
Ja és amikor én beteg vagyok Zsani sincs a közelemben!!!Mindég van aki vigyázzon rá! :wink: Mondjuk amikor én belázasodok akkor én mindég ágynak dölök és nem is tudok annyira foglalkozni a gyerekekkel!Most is tök szarúl voltam ,még jó,hogy apa ithon volt! :?

Szép napot sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Pilla, nagyon jók a képek! Szép a padlótok! Mi is nézegetjük már, hogy milyen legyen, de persze a maradék pénz fog dönteni...
Laurának ízlett a hó? Én imádtam. Lellét annyira nem izgatja, adtam a kezébe, meg megfogta, de csak nevetett, mert hideg volt.

Hajszárítani mi szoktunk, mert nálunk a hálóban csak 21 fok van és félek, hogy megfázik, ha vizes hajjal alszik
Eleinte neki sem tetszett, félt tőle, még most sem igazán, de előtte én szoktam a saját hajam szárítani és lassacskán az övét. Persze ez csak úgy megy, ha apa ölében van.

Nálunk a karácsonyfa még mindíg megvan, nem tudom mikor viszi vissza majd a Jézuska. Csakis hétvégén lehetne, vagy késő este, de akkor nekem már semmi kedvem. Tegnap délután az Apja volt Lellével, amíg kicsit számítóztam, de 10 perc után már itt is voltak, hogy ő nem bírja, én hogy csinálom egész nap. Persze Lelle egyre aktívabb, dehát ez a dolga.

Tegnap főztem kocsonyát, még a romok a konyhában, alig várom, hogy a hugom levizsgázzon ma és jöjjön hozzánk. Imád Lellézni. Azért is lenne nagyon jó, ha már nem lenne fa, mert foglalja a járóka helyét, így én napközben szinte semmit nem tudok csinálni, a nappaliban nem merem hagyni, a konyhában mégúgysem, természtesen csak a tisztítószeres szekrény érdekli.

Most alszik, úgyhogy húzok valamit csinálok.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Andi

Még mikor eleinte elkezdtem ide írni, leírtam a keresztlányom történetét. Röviden... valami kijött a fején és senki nem tudta mi az, még szövetmintát is vettek a fejéből. Aztán egy ismerős doki beajánlott minket a Heim Pálba egy prof. asszonyhoz, aki ránézett és azt mondta ekcéma. Azt mondta Seba Med samponnal mossuk a haját. Mi Németországból hozattuk, azóta itt is kapni.
Lekopogom, azóta a gyereknek egyszer sem jött elő, pedig a hugomat gyógyíthatatlan betegséggel ijesztgették.
Talán érdemes lenne nektek is kipróbálni.

Lenne egy kérdésem, hogy témánál maradjak, hajmosás és fürdetés. Ha megszületik Kristófunk, hányszor kellesz hajat mosnunk? Fürdetéssel kapcsolatban pedig, van aki azt mondja csak gyógyszertári cuccokkal lehet, van aki azt mondja ő egyéb márkákat használ. Ti hogyan csináltátok?

Kép
Kép
susytunder

Laura alszik, így van egy kis időm. Mostanában már csak egyszer alszik nap közben, általában ebéd után, de ma reggel a szokottnál korábban kelt, 9 helyett 7-kor, így már ebéd előtt elájult.

Susy, csecsemő korukban minden nap megmostam a lányok fejét (haját). Az a lényeg, hogy a sampont nagyon alaposan le kell öblíteni és jó szárazra kell törölni a buksit a kutacsnál is, mert általában ezek miatt alakul ki a koszmó. Ha mégis bekoszmósodik a fejbőr, akkor fürcsi előtt egy fél órával be kell dörzsölni babaolajjal és ráadni a picire egy cérnasapit. A gyógyszertári fürdető nekem nem vált be, mert Laurának pikkelyesre szárította a bőrét, így Nivea-t használunk a kezdetek óta.

Pimpoka, nekem nagyon tetszett a szülinapi torta, úgyhogy el is mentettem a képet, és idén valami hasonlót csináltatok. Tényleg gyönyörű!
Laura imádja a havat enni, meg a habfürdő habját. Őrülök meg tőle, hogy ahogy kimegyünk beleveti magát a hóba és ezerrel tömi be a szájába. Fürdésnél pedig az összes habot kieszi a kádból.
A padlónk Nekem is tetszik, bár elrontottam, mert nem szóltam, hogy hosszába tegyék le. Így most keresztbe van, ami nem a szívem csücske, de most már mindegy.

Henus, férfiak... Sajnálom... Múltkor mi is elmentünk Sárával vásárolgatni. Amikor elindultunk apa a gép előtt ült. Amikor hazaértünk akkor is a gép előtt ült, csak annyi változott, hogy Laura teljesen át lett öltöztetve. Na vajon miért? Gondolom azt szerette volna, ha a párom játszik vele, ő meg belenyomott a kezébe egy vagon csokit, babpiskótát, meg banánt. Persze addig is csend volt és nyugalom, viszont a kisasszony malaccá változott. Ezért még mielőtt hazaértünk átöltöztette. Hiába, a számítógép az első.

Szánkó: megkaptuk anyóstól a párom régi babaszánkóját, amire apósom alkotott egy támlát. Így most tudjuk használni:

Kép

Futok főzni... Ha kész vagyok még jövök és folyt. köv.
Vendég

Szia Mindenki!

Susy,
szerencsére nem ekcémája van a lányoknak, csak ez a hétköznapibb megnevezése a dolognak, azért is írtam úgy, hogy elcéma-szerű. Hivatalosan kontakt dermatitisz, vagy csecsemőkori bőrérzékenység/szárazság. Az igazi ekcéma ennél jóval durvább, nekem nagyon ritkán, de előjön főleg stressz hatására, ismerem sajna... A Linola cuccokat kifejezetten ajánlják a nagyon száraz bőrű csecsemőknek, de csak együtt használva, vagyis a fürdőolaj, a sampon, a fürcsi utáni kence is mind Linola legyen, így fejlesztették ki, hogy kiegészítik egymást. Nem egy olcsóság, sőt... de most ajándékba kaptunk egy csomagot, így használjuk, remélem beválik. A SebaMed-et nekünk azért nem ajánlották, mert nem ekcémás a gyerek. Ez a másik "izéke" az allergiára hajlamos babáknál fordul elő leginkább, Boginál pl. mindig előjött, ha új ételfajtát vezettünk be. Aztán "megszokta" a szervezete az új cuccot, kenegettük a száraz bőrét kencével, és elmúlt. Igaz, sok allergént még most sem kap, hiába múlt el már 2 éves, epret és dió-mogyoró féléket még nem adok neki.

Pilla,
hogy a Laja mekkorát nőtt!!! Csak bámulok! Igazi nagylány... Doki ügyben fejlemény?

Henus, Tiop,
igazából nem csak a férjem a hibás a dologban, sajnos a munkahelye és a főnöke is oka annak, hogy valamit eltervezünk, és utolsó pillanatban ugrik a dolog. Tegnap elvileg elmehettem volna, ha a normál időbeosztása szerint alakulnak a dolgok, 4-ig bent volt, kb. 4.10-re hazaért volna, és én vígan masírozhattam volna tornázni. De már reggel szóltak neki, hogy meg kell várnia valakit, aki Székesfehérvárról érkezik, mert nagggggyon fontos beszélniük. Mintha nem létezne telefon... ami egyébként 24 órában csörög! :evil: Szoktam is mondogatni, hogy tudtommal nincs háború, minek ez a nagy kapkodás? :roll: :wink:
És most kapja vissza a férjem, amit állandóan a fejemhez vágott, amíg dolgoztam, hogy "minek szoktattad úgy a főnöködet, hogy te mindig mindent megcsinálsz és elintézel, és gyorsan dolgozol?" Merthogy én is egy csöppet hülyére dolgoztam magam... Hát ő is pont így "szoktatta" a főnökét... bár azt elismerte, hogy simán tudna itthonról is dolgozni, a telefon és a net ugye adott, kellene egy faxgép meg egy jó szkenneres nyomtató, és elég lenne heti 1 napot bent töltenie. Leginkább azonban az szokott dühíteni, amikor már reggel 7-kor csöng a telefonja, és még este 9 után is hívják. Na ezen ki szoktam bukni rendesen, előfordult már párszor, hogy ő épp Bogit fürdette, megszólalt a telefonja, én felvettem, és természetesen nagyon diplomatikusan, de figyelmeztettem az illetőt, hogy hány óra van, és lesszíves másnap munkaidőben keresni a férjemet az irodában... Általában azt szoktam mondani, hogy "Jaj, nagyon sajnálom, nem tudom adni. Tudja ilyenkor már fürdésideje van a kislányunknak, és ő azt szereti, ha Apa fürdeti. Meg tudja oldani, hogy holnap majd az irodában keresi? ...... Jaj, nagyon kedves, jó éjszakát!" (a kiemelés nyomatékos hangvételt jelent... :wink: )
Amúgy pont a férjem mondta meg, hogy melyik napokon menjek tornázni, elétettem a konditerem órarendjét, és közöltem, hogy válasszon ki két napot és jelölje meg az órát... de aztán tartsa is magát hozzá!!! Pénteken felőlem fejre állhat az egész Honvédség, ha nem jön haza, beviszem hozzá a lányokat az irodába, aztán oldja meg! :twisted:
Engesztelésül viszont az eddig már elkövetett (és még elkövethető) hasonló "bűneiért" befizetett kettőnket áprilisra egy hosszú hétvégés wellnessezésre Harkányba. Kaptunk ugyanis ajándékba üdülési csekket, így ez jó alkalom lesz felhasználni. Már meg is érkezett a foglalás visszaigazolása az ÉN e-mail címemre, innen tudtam meg a dolgot, és azt is mondta, hogy elvisz bevásárolni ruhákat (merthogy kicsit ki kell cserélni a teljes ruhatáramat, cipőket, kosztümöket, stb. A terhesség alatt nőtt a lábam 1 méretet :shock: és a mellbőségem is csöppet megnőtt, így szó szerint nincs egy göncöm, amit felvehetnék.). A lányokat itthon hagyjuk anyuékkal, mert az a 4 nap/3éj kettesben kell a házasságunk szempontjából is... :oops: :lol: Egyetlen feltételem volt csak, miszerint induláskor átadja nekem a telefonját, én kapcsolom ki, és egész idő alatt nálam lesz.

Megyek, mert Bogi szirénázik, hogy vége van a filmnek, tegyek be másikat. Csak tudnám minek, mikor úgyse nézi...
andibab

Sziasztok!
Én most tele vagyok munkával, azért jövök ritkán....

Ma megvolt az egy éves státuszvizsgálat: 70 cm és 8400 gramm a kisasszony. A hízásával nem voltak igazán megelégedve, de tekintve, hogy már kb. 1 hónapja jár, szerintem igazán nem gáz... Hétfőn itt volt a védőnénink, és szerinte is teljesen rendben van a csajszi, kis termetű, mozgékony, még szép, hogy nem több a súlya...

Amúgy napok óta késik a mensim, még tesztet is csináltam (negatív). Igazából ebben a hónapban kísértettük a sorsot, voltunk együtt védekezés nélkül a párommal, de nem szándékosan, csak éppen nem volt itthon semmi... :oops: Na meg nem is középidőben történt... Még pár hónapot várnánk a tesó-projekttel, úgyhogy nem igazán jönne most jól, de mondom, nem valószínű, hogy "elkaptam" a "terhesség-vírust" ;), mert a tesztem 28. napon negatív lett...

Ja, koszmó: mi, amikor volt, naponta mostuk Babé samponnal, amíg el nem múlt. Azóta hetente kb. 2x mosom, elsősorban attól függ, mennyire maszatolja össze magát, mert néha még a haja is kajás evés után... Mondjuk Lolonak alig van haja, az is vékony szálú, pár pillanat alatt szárazra lehet törölni... Úszáson ez nagy előny!

Marcinak nagyon sok boldog névnapot kívánok!!!!
Vendég

Folyt...

Andibab, azért a párod arcáról egy fotót készíts, abban a pillanatban, amikor megjelensz a két lánnyal a munkahelyén és kijelented, hogy most ott is hagyod Őket. :wink: Viccen kívül, remélem erre nem kerül sor és sikerül végre eljutnod a tornára.
Én azt nem szeretem, ha hétvégén zaklatják a páromat munka ügyben. Ilyenkor hangosan megjegyzem a háttérben, hogy "nem hétvége van véletlenül?". Hatásos szokott lenni.
Műtéttel csak annyi, hogy kaptunk beutalót, úgyhogy megyünk az I. sz. gyermekklinikára. Remélem még ebben a hónapban elintéződik ez a dolog, mert februárban esedékes a 15 hós oltás, amit, ha megkap megint várnunk kell egy hónapot.

Verna, Laura pont így "készült". Védekezés nuku, nem középidőben (percre pontos mensessel), ráadásul hátrahajló méhem van, ami csökkenti a teherbe esés esélyét. :wink:

Ichtus, Neked még nem is gratuláltam, úgyhogy most meg is teszem. GRATULÁLOK!

Tüccs, nyugodtan adhatsz már darabos ételeket is a lánynak. A 8 hónaposoknak való babakaják is darabosak, ha jól emlékszem. Kezdd ezekkel, vagy olyan ételekkel amit könnyű az ínyével szétnyomkodnia. Főtt répa, krumpli, tök, stb.
Vendég

Esküszöm hagyom ezt a tortatémát, csak Pillának teszem fel, hogy milyen volt, amit kértem, amilyet szerettem volna, mert az sokkal jobb. Persze nyilván nem ezen múlt a szülinap, csak még mindíg bosszant, hogy 7ezret adtunk azért amit nem is így kértünk. Csak a különbséget akarom megmutatni.

Kép Kép

Susytunder: mi egyszer próbáltuk ki a neugranormon babafürdetőt, mert épp elfogyott a gyógyszertári. Másnapra tiszta pöttyös lett Lelle, ez az egy kilengés volt azóta, mi nagyon szeretjük a gyógyszertárit, a titka az, hogy hígítani kell, ki kell keverni vízzel és úgy belerakni egy pumpás adagolóba, mi így használjuk. Nyáron én is,mert utálom testápolózni olyan melegben magam.

Most, hogy kijöttek rajta kis pöttyök a tojástól, homeopátiás kenőcsöt használunk és végre eljutottam a homeós gyógyszertárba is és kaptam egy krémet az arcomra(tiszta ekcéma), tegnap bekentem és mára sokkal jobb a helyzet. Remélem ez valamelyest segít, mert már néhány helyen annyira száraz volt, hogy kisebesedett, de semmilyen krémet nem bírt, mert csípett, égett, fájt.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, nekem a tiétek jobban tetszik. :oops:

thenus

Nekem is... Bár azt el kell ismerni, hogy a másikon szebben vannak elhelyezve a kockák.
Vendég

Pimpoka,
nagyon szupi, hogy van egy homeo-szakértőnk itten a személyedben!!! :wink: Lécci írd meg, milyen krémet vettél az ekcémádra? Én már annyira utálom a szteroidosat...
Köszi!
andibab

Ja, és a ti tortátok nekem is jobban tetszik...
bocsika, de így van... lehet, hogy az elefánt miatt, mert elefáni mániás vagyok, de akkor is jobb...
(csak így zárójelesen: Bogi tortája sem pont olyan lett októberben, mint amilyet rendeltem, és a férjem 20ezret fizetett ki érte, pedig semmi extra nem volt rajta, egy sima 20 szeletes tejszínes gesztenyetorta volt, marcipánnal bevonva... én biztos otthagytam volna, ha én megyek érte, azt hittem elájulok, amikor megláttam a blokkot...)
andibab

szantre!

Gyömrőn lakom. Itt a Molnár Csaba rendel, aki nem rossz orvos, de kicsit szétszórt emberileg. Nagyon furi... :roll: Viszont most láttam kiírva, hogy keddenként délután a Szentágotai rendel magánban.

Kép
Kép
tabati

[img][/img]Szia mindenkinek. ma találtam ezt az oldalt és nagyon tetszik.és persze röktök tanácsot is kérnék. kis fiam 2 éves és 4 hónapos szeretném bilire szoktatni. De még csak rá se hajlandó ülni :lol: :oops: . Már mindent ki próbáltunk ami csak eszembe jutott. Már a maci is pisilt többször is. :D Ha valakinek van ötlete nagyon örülnék ha meg osztaná velünk. Köszönöm előre is. :lol :
dupkaanita

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de mostanság nem nagyon tudok jönni, mert ezer dolgom van.
Most is pofátlan módon csak kérdezni szeretnék tőletek... :oops:
Az egyik az lenne, hogy a Lili korabeli babák felkelnek még éjszakánként enni? És ha igen, mit kapnak? Megmondom őszintén, hogy mi már nem veszünk tápszert. Mostanság kezdük el leszoktatni arról, hogy éjszaka felkeljen enni. Így is felébred még, de csak cumit, meg simogatást kap. Könnyen vissza is alszik. Amíg esténként evett, reggel nem volt hajlandó normálisan reggelizni. Most viszont, hogy már nem kap enni az éjszaka folyamán, rendesen tudunk reggelizni.

A másik, hogy hogyan mossátok a gyerkőcök fogát? Vettünk a csajnak fogkrémet, de még így sem hagyja. Állandóan túrja ki a nyelvével a fogkefét. Képtelenség normálisan megmosni a fogát. :(
Nagyon nem szeretném, ha a gyönyörű szép kis tejfogai feketék lennének a szájában. Nincs annál csúnyább szerintem... :shock: :?

Köszke a segítségeket!!!
Szép estét!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!

Hát, én sem igazán jutok géphez, egyrészt Marci lefoglalja az összes időm, ráadásul most, hogy ilyen pocsékul érzem magam, kihasználom az időt, és én is alszom, mikor alszik. Estére meg szó szerint hulla vagyok. Ráadásul ma megmértem a hőmet, és 37,3 volt! Szuper, még a végén összeszedek valamit. Most ez eléggé aggaszt, majd figyelem folyamatosan, meg iszom a mézes-citromos hársfateát, de sajna attól meg csak még jobban forog a gyomrom. :? :cry: Na, mindegy. Csak azt remélem, hogy a lázat és a gyógyszereket el tudom kerülni. Mindemellett épp most rengeteg dolga van a férjemnek, alig van itthon, így most még Őt sem tudom megkérni, hogy segítsen, míg kipihenem magam a meleg ágyban. :cry: :cry: :cry:

Tabati, Dupkaanita,
üdv köztünk! Sajna nem tudok segíteni bili ügyben, mi még nem tartunk ott, de remélem mások majd tudnak segíteni.

Pimpó,
nekem is jobban tetszik a Ti tortátok! :oops: De az is igaz, hogy a másikon tényleg szebbek a kockák. Egyébként nem értem, mi volt ezen olyan nehéz nekik????????? Mit nem értettek????????
Marcinak is tojásallergiája van, szenvedünk is vele eléggé, mert nagyonnehéz elkerülni, ráadásul a sárgájától is, úgyhogy nagyon el kell olvasnom, mi az adott kaja összetétele. Én nem tudom, hogy Fábián dr. ne szülesztene a kórházban! Majd január végén úgyis megyek, majd megkérdezem!

Andi,
szegény!!!!!!! Részvétem a torna miatt!!!!!!!! Nem egyszerű a férjekkel, nekem is mindig akkor van sok dolga, mikor igazán szükségem lenne rá.

Tüccs,
koszmóban nem tudok segíteni, nekünk nem volt ilyen gondunk. Én is heti 2x mosom Marci haját, míg kisbaba volt, addig naponta, akkor is, mikor nem volt haja. Én már 8 hónapos kortól adok Marcinak darabos kaját, először csak bébiételt, mert 9,5 hónaposan jött ki az első foga. De az ínyével is gyönyörűen el tudta rágni! Most is csak 4 foga van, de már csak darabos kaját adok neki, a kedvence a Győri Reggeli Keksz!!! Pedig az igazán nagyon kemény!!!! Kell is a rágás, a fogak erősödéséhez!

Tiop,
de jó, hogy vagy megint!!!!!!!!! Jók a vonalzók! :wink:

Pilla,
Jaj, Laja Drágám mekkora már!!!!!! Nagyon szépek a képek, nekem is tetszik a padló!

Linda,
gratula Natika járásához!

Verna,
hát, akkor lehet, hogy csak szimplán késik? Nekem a szülés óta nem állt be rendesen a mensim, volt, hogy 27, de volt, hogy 34 napra jött meg. Én egyszerűen csak éreztem, mint ahogy írtam is.

Most mennem kell, Apa hív, majd jövök nemsokára!

Kép
Kép
nircee

Giga,, mi is szenvedünk a fogmosással. Egyszerűen nem engedi, hogy megmossam a fogait. Kinyújtja a nyelvét, visít. Végül a kezébe nyomom a kefét, de csak rágcsálja az ínyével. Én is várok ötleteket, hogy ezt a prolémát meg tudjuk oldani.

Az éjszakai evéshez nem tudok hozzászólni, mert Laura pár hónapos kora óta alszik éjszaka, de szerintem már nem kell adni tápszert a lánynak. Max. egy kis teát, bár én azt sem nagyon szoktam, csak akkor, ha beteg, nehogy hozzászokjon a teapartyhoz.
Vendég

Giga, akkor mit adsz neki tápi helyett? Bocitejcsit? Lelle, 9 hetes kora óta alussza át az éjszakát, enni sem kel fel. De reggelizni így sem eszik rendesen. 1-1.5 dl tápi csúszik le reggel. Kérdésedre nálunk a válasz az, hogy nem eszik semmit reggelig. Egyébként Humana 2-es tápot kap, csak azért írom ezt, mert a 3-as állítólag táplálóbb, de az már szinte rendes tej, legalábbis ezt olvastam.

Fogmosás, mi még nem mossuk a fogát, mert nem enged a szájába nyúlni, valamint azért sem, mert leginkább este lenne értelme, de ő este már tápizás után rögtön alszik. A nagyágyból a kiságyba megy, ha fogat mosna, csurom vizes lenne, ha előtte mosna, akkor meg minek. Viszont én meg olyat néztem, ami ilyen fluoridos vagy milyen kendőcske, csak át kell törölni vele a fogait, belül a száját, de nagyon drága. Pont ma gondolkodtam én is, hogy felhívom a fogorvosunkat, ő gyermekfogász, adjon tanácsot. Persze az első fog megjelenésétől, tudom, én is úgy képzeltem, hogy így lesz, de sajna kiviteleztetlen.

Na, Csajok, örülök akkor, hogy legalább nektek jobban tetszett a mi tortánk, mint a másik. Andi, a 20ezer iszonyat sok, mégis mi került annyiba? Hát én a 7-et is sokalltam.
Majd teszek fel még torta mintákat, mert olyan szupereket kaptam (persze szülinap után), egy-két ötletnek biztos jó lesz.

Andi: Halicar kenőcs amit Lellére használok. Ez áll a leírásban: Különböző bőrgyulladások, allergiás ekcéma, csalánkiütés, nap- vagy UV-sugárzás által okozott bőrizgalmak, rovarcsípés okozta bőrkiütések, veleszületett ekcéma utó- vagy kiegészítő kezelése, viszkető bőrelváltozás (neurodermitis) tüneti kezelése.
Amit pedig én az arcomra használok, Rubisan kenőcs, a leírásban száraz bőrkiütésekre és pikkelysömörre ajánlják. Próbáld ki, hátha neked is segít.

dupkaanita, próbáljátok ki esetleg a bili helyett az ilyen wc-re tehető lépcsős wc szűkítőt. Lehet az jobban tetszene, hogy ő is oda csinálhatja, ahová a felnőttek. Engedd lehúzni a wc-t, búcsúzzatok el a terméstől, a maci is odafér még... Mi még nem járunk itt, de én így képzelem el.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Látom mindenki tesz-vesz, alig írtok. :roll: Persze én is csak este jutottam ma ide. :? Képzeljétek keresztelőt szervezek Dóri szülinapja környékére. Csak azt nem tudom mit adjak rá ilyen hideg időben. Overállba csak nem vihetem a pap elé.. szerintetek mit adjak rá????

Giga!
Szerintem jól csinálod, ne adj neki semmit. Gondolom vacsizik rendesen, annak elégnek kell lennie reggelig.
A fogmosás téma engem is érdekel, kiváncsi vagyok mit mondanak a többiek.

Nircee!
37,3 még nem láz, nyugi. Pihenj, amennyit csak tudsz, persze tudom, könnyű mondani.

Pimpoka!
Jól néztek ki a torták, úgy beleharaptam volna valamelyikbe! :lol:
Ezer éve nem ettem tortát...

Jóéjt mindenkinek!

KépKép
tüccs

Sziasztok,

Pimpoka
Nekem úgy tetszik mindkét torta! Egyik szebb, mint a másik!!!

Pilla
Nagyon jók a képek, köszönjük!!! Majd én is rakok fel, csak még nem jutottam el odáig. Ma hoztam el egy csomót a fényképésztől, amiket előhívattunk, szépen kövéredik az albumom :D
Tényleg nem tudjátok véletelenül, hogy blogot ki lehet nyomtatni, úgy ahogy van? Mondjuk a freeblogot, képekkel, meg mindennel együtt? Gondolkodom, hogy írhatnék én is olyat. Én naplót írok már több éve, de abba macerás képeket rakni...

Képzeljétek, ma voltunk a Heim Pálba az ortopédián. Beninek sajnos terpeszpelenkát kell hordania. De csak felírták, semmit nem mondtak el, annyira sietett a doki. Ja mert fél 9-re mentünk, de szóltak, hogy a doki csak 10-re ér be. Mikor megjött elkezdte behívni azokat akik már jóval későbbre kaptak időpontot mint mi. Kérdeztünk, erre a doki azt mondta, hogy minket akar utoljára hagyni, mert hogy el akar magyarázni mindent. Nem értettem mit akar magyarázni, mert azt sem tudta mi a bajunk. Utóbb kiderült, azt hitte dongalábasak vagyunk... A férjem már morcos volt és elég csúnyán beszólt, hogy neki este 7-kor Barcelonába kell lennie és addig még vissza kell érni Gödöllőre, be kell pakolnia, inget kell vasalni stb. Taxi 2-re meg lett rendelve. Na erre a fickó behívott minket, és elég szűkszavú volt. Gondolom nem volt szép tőlünk, hogy türelmetlenkedtünk...De akkor mi a töknek időpontot kérni, ha 2-3 órával később szólítanak be? Jó én nem vagyok egy türelmetlen fajta, a férjem is nagyon béketűrő jószág, de hát neki is szabadságot kellett kivennie... mégis nem értem mit gondolnak, meddig ültünk volna ott???Ráadásul ezzel a kicsi kölyökkel. Persze voltak ezren, hát nem volt időm szégyenkezni, meg kellett szoptatni a Benit ott helyben, éhes volt a lelkem...
Szóval nem sok mindent tudtunk meg erről a pelenkáról...mikor kell hordani, éjjel-e vagy nappal-e stb.
De azt olvastam a csomagolásán, hogy az első használatkor a dokinak kell feltennie. Holnap jön a védőnő, ő biztosan tudja mit kell vele csinálni. Ráadásul én marha, nem a gumibugyi-félét vettem, hanem vállra csomózható vackot, és már előre félek, mit össze fogok vele kínlódni...a gumibugyis jobb lett volna, csak olyan nagynak találtam. Pedig 4 kg volt ráírva, de Beni mindenben sokkal kisebbet hord. Áhhh olyan béna vagyok. Ráadásul a boltba a csaj számlát se adott, mégcsak vissza se tudom vinni...

Olyan rossz egyedül. Szerencsére a főnökasszony eljött segíteni fürdetni. De már most olyan magányos vagyok. Nem jó szalmaözvegynek lenni....Ráadásul a férjem a hónap végén is megy 2 hétre.. Na az lesz az igazi!!! :( :( :(

KépKép
Kép
danka33

Egy-két minta:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tüccs,
szerintem ha nem akarsz overállt, akkor ha van valami kis dzsekitek, vagy kabátotok, akkor egy nadrággal, alatta harisnyával, tökéletes...annak elégnek kell lenni és mégsem overáll. Bár kérdés, hogy mennyire van hideg a templomban. Nálunk kicsi a templom viszonylag és nincs hideg egyáltalán, még a kabátot is le tudjuk venni.
De egyébként nem szoktak nagy ügyet csinálni belőle...

KépKép
Kép
danka33

Sziasztok!

Képzeljétek mi történt velem ma! Voltunk a kórházban szülésznő ügyben, és akit ajánlottak nekem, a beszélgetésünk során kiderült, hogy szomszédok voltunk gyerek korunkban. Leesett az állam.
Viszont itthon áll a bál, mert a párocskám szegényke bevágta a szüleinek, hogy nem lesz fogadott orvos, csak szülésznő. Most mindenki tök ideg, hogy ez így nem jó.
Hogyan lehet ezt kezelni szerintetek?

Kép
Kép
susytunder

Danka, Lelle is hordott terpeszbetétet, csak azt tudom mondani, hogy a bugyistól bármi jobb, legjobb az, amit a ruhán kívül helyezel rá, a férjem úgy hívta, hogy a mobilhinta. Mi voltunk vele 6-7 hetesen Kistarcsán, majd Miskolcon megnézte a gyerekdoki, mondta, hogy kötöttnek érzi a csípőjét, majd voltunk két magán gyermekortopédusnál, majd kórházban végül kiderült, hogy nem a csípője, hanem az egész bal odlala le van tapadva. Hordtuk a terpeszbetétet éjjel-nappal, semmit sem használt(nekünk nem a csípővel volt a baj). Lellét nem nagyon zavarta, inkább engem. Mióta mi így megjártuk, neked is csak javasolni tudom, hogy vidd el Benit egy Dévényeshez, nézze meg, főleg, hogy korababa is.

Egy kép a mobilhintában:
Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpo, és most minden rendben?
Na a mi pelusunk is ilyen, csak azon sokkal több kanóc van... Első látásra elég rémisztő, az ember hirtelen azt se tudja, mit hova kössön.. :? :? De ha így át tudnám alakítani tépőzárasra, nagyon jó ötlet, köszönöm a képet!

KépKép
Kép
danka33

Na, vagyok megint.

Folytatom, ahol abbahagytam:

Hajszárító,
nekünk szerencsére semmi gond nincs ebből, sokszor beviszem Marcit a fürdőbe, mikor fürdök, és utána hajat szárítok, és nagyon tetszik neki, mikor távolról ráfújom a levegőt. Olyan édes képeket tud olyankor vágni, és nagyokat nevet! Szóval nem volt gon, mikor neki is szárítottuk, csak a lényeg, hogy messziről, és nem túl magas fokozaton, hogy ne égesse, csak fújja a levegőt. Ő szerencsére nem ilyed meg semmiféle géptől, csak a botmixertől. :roll:

Sampon/fürdető,
mi sosem használtunk gyógyszertárit, mert bár vettünk, nem tetszett az állaga és a szagtalansága (ok. tudom, hogy pont az a lényeg, de akkor is!), így mi a DM Babylove-ot használtuk sokáig. Aztán még Gabi-t és Johnson's-t, de én a Gabit és a Babylove-ot szeretem a legjobban.

Giga,
jaj, hát Neked nincs szerencséd ezzel a kórházzal! :shock:

Éjjeli etetés,
én sem szoktam adni, csak sima vizet, ha felébred. Én még reggel-este tápit adok, a kedvencem a Hipp3 (csak nagyon ritkán lehet kapni), az nagyon sűrű, és attól tök sokáig alszik, ha az nincs, akkor Humana 3-at vagy Beba 3-at. Azoktól bizony hamarabb felébred, megéhezik. De úgy 5 hete átalussza az éjszakát szerencsére. Ja, és én 9 hós korától 3-as tápot adok Marcinak, mert Humana 2-t sehol nem lehetett kapni, csak 3-at, persze most meg épp fordított a helyzet. Aztán rátaláltam a Hipp3-ra, és ha látok, az összes dobozt meg szoktam venni. :oops:

Fogmosás,
nekünk ezzel sincs gond szerencsére, Marcinak az első fogacskái kibújásakor adtam gumisörtéjű fogkefét, először rágcsálni, majd most Elmex Kinder-t teszek rá, de csak épp annyit, hogy ragadjon rá egy kis fehér, semmiképpen nem többet! Most már az esti lefekvés a reggeli felkelés része, Marci ha meglátja a fogkeféjét, már veszi is a szájába. Persze Ő is rágcsálja, de akkor kiveszem, megnyomogatoma fogkrémben, egy kicsit megdörzsölöm a fogait, majd hagyom rágcsálni.
Így mossa a fogát, ez a kép még október 5-én készült:
Kép

Pimpó,
jaj, de szuperek ezek a torták!!!!!!!!!!!!!!!! Nyammmm!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Danka,
sajnálom ezt a terpeszpelus dolgot. Ebben nem tudok segíteni, de remélem, lesznek, akik igen. Vagy tényleg kérdezd meg a védőnőt holnap!

Jó éjt mindenkinek, megyek és lefekszem a meleg ágyiba.

Kép
Kép
nircee

Susy,
csak egy gyors észrevétel:
kedves családod mit dumál bele???? Esetleg közölhetnéd velük, hogy TE mégy szülni, nem pedig ők! Mi lenne, ha esetleg neked is lenne beleszólásod abba, ami történik veled???

Pimpoka,
köszi!
andibab

Danka, igen, minden rendben van, a Dévény kezelések fantasztikusan hatottak, az elején kicsit felgyorsították a mozgását, ahogy szedték fel az izmait, sokkal mozgékonyabb lett, de mostanra teljesen normál ütemben haladunk. A kistesót is majd gyógytornászhoz visszük először, utána csípőszürésre.

Nekünk ilyen tépőzáras volt, azt hiszem Ricsi hevedernek hívják, nem kellett felíratni(vagyis nem írták fel), 2ezer körül van az ára. [/quote]

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Helló,

Pimpoka, honnan ez a sok jó torta forma? Beleharapnék... :oops: :wink: :P :D

Fogmosás: Én amondó vagyok, hogy először kedvelje meg a gyermek. Nálunk az első fog óta van fogkefe. (kb. 6 hós kora óta) Inkább csak rágcsálja Szonja, de szerintem az nem baj, azzal is dörzsöli a fogakat, ha nem a klasszikus mozdulatokat használja. Viszont a napirend része, de van, hogy napközben betéved a fürdőszobába, és elkéri. Fogkrémet nem mindig óhajt. VAn neki tejfogkrém, de azt nem komálja, csak a miénket :oops: :shock: Aquafresh. Egy fél borsónyit szoktam neki belőle, merthát kiköpni nem tudja. :oops: ( LEhet, hogy ki tudná, még nem próbáltattam vele. Merthogy egyik nap kért cseresznye befőttet, és én kimagoztam mielőtt odaadtam. Erre nem evett belőle, csak bőgött. Rájöttem, hogy egészbe szeretné. Féltem odaadni, de bevette a szájába, és folyamatosan szajkóztam, hogy mag van benne, és azt köpje ki. Na mindent kiköpködte. :oops: :D
Szóval én nem erőlködöm, hogy a fogmosás olyan legyen amilyennek lennie kell. Szerintem ilyen kicsik szokják meg, hogy ilyen is van, és kell végezni. És elsősorban nem a fogmosás hiányától fog tönkremenni a foguk, hanem az ételektől, italoktól ( cukros lötyikre gondolok cumisüveg lötyivel, stb. ) Fontos a fogápolás is persze.

Tüccs, keresztelőre szerintem harigatyót bélelt nacival adjál rá, meg valami vastag kabit. HA nincs túl hideg, kardigánt. :roll:

Ja, és Giga, Szonja mikor éjjel átjön a mi ágyunkba cicizik. Meg amikor eszébe jut. De az nem kajálás, mert fél pillanat. Az csak cumi. Vacsorázik és reggelizik is de keveset. Neki vacsi, is reggeli is cici. Szóval nem nagy segítséget tudtam adni, de szerintem nem kell már nekik kaja ilyen idős korban, inkább csak simi, vagy víz. :roll: ( Én is iszok éjszaka :oops: )

dupkaanita, én is hasonlót javasolnék, mint Pimpoka. Ja, és ne ez legyen a család központi témája, mert annál rosszabb. Ne azt érezze a gyerek, hogy nyomás van rajta, mert attól csak méginkább nem produkál.

thenus

Hi!

Susy,
bocs ha az előbb túl szókimondó voltam, ilyen vagyok, nagyon fel tud bosszantani az ilyesmi. :evil: :evil: :evil: Szerintem igenis a terhes kismama dolga, hogy mit hogyan képzel és szeretne a szülésével kapcsolatban, ezt egyeztesse az orvosával és/vagy a szülésznőjével - ha vannak neki. A drága mama és a papa meg menjenek a fenébe (zárójelben: a párod is, anyuciéknak mi köze hozzá, hogy ki fog beléd nyúlkálni szülés alkalmával...) inkább azon idegeskednének, hogy hogyan és mivel tudnának elkényeztetni TÉGED, aki az unokájukat fogod megszülni....

Anita,
az én Bogim se szobatiszta még, de abszolút nem stresszelünk vele. Azt tudnod kell, hogy a gyerekekben csak 2 éves kor után alakulnak ki azok az idegrendszeri kapcsolatok, amik segítségével elkezdhetik tudatosan szabályozni a testfunkcióikat. A "bilire szoktatás" - ami még néhány évvel ezelőtt is divat volt, nem beszélve a mi kicsi korunkról - pedig nem más, mint IDOMÍTÁS, ennyi erővel cirkuszi produkciókat is lehetne követelni a gyerektől, vagy akár pacsit, mint a kutyáktól. A törpék rá fognak jönni, hogy kényelmetlen a pelus, zavar a benne lévő "cucc" és ők maguk fognak szólni, hogy valami nem okés. A bilit pedig azért nem javaslom, mert nagyon kellemetlen személyes élményem van vele kapcsolatban: a családban volt olyan kicsi, aki csakis és kizárólag a saját bilijébe volt hajlandó, és akárhová ment a család (szülinap, névnap, barátlátogatás, nyaralás, stb.), hurcolni kellett magukkal a bilit... Viccesen hangzik, de tök gáz... Nekünk is van wc szűkítőnk, fellépővel, Bogi azt használja, amikor eszébe jut. Szereti, mert érdekelte, hogy mi mit is csinálunk ott bent bezárkózva, elmeséltük, és ki akarta próbálni, ezért vettünk ilyet neki. Ha akar, ráül. Időnként meg szoktuk kérdezni, hogy akar-e pisilni, aztán megpróbáljuk. Volt olyan is, hogy magától szólt, hogy pisilni szeretne, aztán "nagydolog" lett belőle. Baromira örültünk neki, lehúztuk együtt, stb, de továbbra sincs erőltetve. Mostmár eljutottunk oda, hogy szokott szólni, ha kaki van, de általában csak a produktum után... Majd nyáron többet pucérkodhat, és akkor akár 1-2 hét alatt letudjuk ezt a témát, ha látja is, mi az, amit eddig elrejtett a pelus... Nem szabad erőltetni, mert annál jobban ellenkezni fog a gyerek!

Fogmosás,
próbáljatok a pici előtt fogat mosni miközben ő fürcsizik! Bogi olyan jókat röhögött mindig Apán, hogy habzik a szája, meg köpköd. Aztán amikor már voltak fogacskái, és biztos voltam benne, hogy nem fogja a torkán ledugni a fogkefét, vettem neki. Egy darabig azt játszottuk, hogy fürdetés közben ő mosta a mi fogunkat, mi meg az övét. Aztán kb. 14 hónaposan rájött, hogy egyedül akarja csinálni. Azóta így történik, de persze sokszor "utánaigazítunk". :wink:

Jó éjt!
andibab

Sziasztok!
Atya ég már megint termeltetek rendesen! :lol:

Pilla!
Aranyosak a képek Lauráról! :D :wink:

Andibab!
Bizony igazad van,nem csak a pasik hibásak!Nagyon sokban a munkahely a sze.........t!Tudják,hogy van gyerek,de othon van az asszony,ő ráér megcsinálni mindent!Az apa pedig csak azért van,hogy eltartsa a családot!Szerintük! :evil: :cry: Mondjuk én nem panaszkodok a páromra,mert mostanában azért nagyon sokat volt velünk és azért hazajön mindég ha kell valami!Ő már "immunissá" vált a főnökére!!!! :lol: :lol: :wink:

Pimpo!
A torták csondásak!a tiétek azért szép mert nincsen túlcsicsázva,és az a kiselefánt nekem is jobban tetszik!(Egyedi a tiétek is,hiszen olyan csak Lellének volt) :wink: :P
A másik a szine miadt szép,szerintem!Amikor csak a tiéteket láttam nekem tökéletes volt az is!Nem tudnék választani a két torta közül! :wink: :lol:
Amiket pedig feltettél még,háááááááát csúcs szuperek!!!!Nagyon szépek! :wink:

Anita!
Bilivel kapcsolatban Andibab már nagyon jól leírta!A titka,hogy semmi erőltetés,mert a visszájára fordúl a dolog!!!Nállunk úgy volt,hogy egyszer-kétszer próbálkoztunk ráűltetni Anettet,Rolit !Valamikor siker volt valamikor nem!Aztán csak ot hagytam a bilit éls egyik napról a másikra úgy megbarátkozott vele a gyerkőc,hogy magától űlt rá!ez kb 2 és fél éves korukra következett be!Az éjszakai szobatisztaság pedig az egy külön téma!Sokkal késöbb szoknak le a pelusról mint nappal!Legalábbis nállam így volt!Volt,hogy már oviba jártak,de éjszakára még kellett a pelus!3 éves elmúlt Anett amikor már nem kellett éjszakára sem!az is egyik napról a másikra következett be!Nyugi,szerintem semmi gond nincsen még!! :wink: :D

Giga!
Szerintem úgy jó ahogy csinálod!!!!!Nem kell már kajcsi ennyi idős korukban éjszakára!Elég egy kis teja,vagy valami fojadék!Zsani már hála az égnek nem kell fel,csak hajnalban,akkor is csak szív egyet-kettőt(cumi,szomjoltás),úgy mint Henuséknál!Aztán alszik tovább!Jó ahogy csinálod! :wink: :D

Nircee!
Remélem nem leszel te is beteg!!!Próbállj pihenni!!Tudom .......! :?
Utólag BOLDOG NÉVNAPOT MARCINAK!
Kép
Édes a kép Marciról! :wink: :D
Köszike a dicséretet a vonival kapcsolatban!Bánatom az,hogy képpel eggyütt nem enged feltenni csak 2-őt!(innen)A másik helyről meg már unom azokat a vonikat!
Susy!
Mégis kifog szűlni,te vagy a családod????Engedjék már meg,hogy te dönzsd el,hogy neked és a babának mi a legjobb!!!!!!!! :roll:
Szerintem mond meg nekik kerek -perec,hogy ez a te döntésed(ti döntésetek)és ebbe most ne szóljanak bele! :wink:

Tüccs!
Keresztelőre(Zsaninak novemberben volt,akkor volt 5 hónapos)én egy hosszúujjú badyt,harisnyát,rugit,fehér kis kardigánt,sapeszt,egy fehér kis cipellőt+egy takarót adtam!A takaróba,jól bebugyoláltuk és átszaladtunk vele a templomba!(igaz nekünk csak az úton kell átmenni)De aszem volt rajta egy overál is amíg átértünk!aztán a templomban lekerűlt az overál és csak a kispléd volt rajta! :wink:

Fogmosás!

Mi is úgy csináljuk,hogy Zsaninak odaadjuk a fogkefét,egy kicsike fogkrémmel(már ő kéri,ha fürdés van)Aztán ő szépen elkezdi rágni,de van olyan,hogy már mozgatja is ide oda!Megkell szokni nekik,hiszen így tanúlják meg ezt is,mint sok más dolgot is!Először ne várjunk csodákat! :lol: :wink: Nekünk sem megy egyből minden! :wink: :D

Szép napot sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok! Végre megjött... Fel is robbantam volna, ha így most véletlenül összejön, mikor eddig még célirányos próbálkozások mellett is 7, illetve 8 hónap alatt tudtam csak teherbe esni...
Na mindegy, még pár hónap, max. fél év, aztán úgyis megy élesben a próbálkozás! :)

Nircee: terhes vagy, nem?! Akkor pedig teljesen normális, ha van egy pici hőemelkedésed. ;) A terhesség egyik tünete, hogy felmegy a hő...

Éjszakai evés/ivás: hát most mi is bajban vagyunk. Lolo már nagyon-nagyon régóta 1, max. két ébredéssel vészelte át az éjszakát, és csak ivott egy kis teát, ennyi elég is volt...
Aztán most, a 8. fogánál volt, hogy 4-6-8-10-szer is felkelt egy éjjel, és sajnos ez nem is nagyon javult azóta sem, hogy kibújt a foga. A státuszvizsgálaton azt mondták, ennyi idősen már át kéne aludnia az éjszakát... hát ezt Lolonak kéne mondani, mert nem alussza át, sőt, újabban 3-4-szer kel, és általában nem is elég neki a cumi, teát kér, attól persze sokat pisil, hajnalban lehet tisztába tenni... :( Próbáltam azt is, hogy nem veszek tudomást a nyöszörgésről, sírdogálásról éjszaka, de akkor meg felül, vagy feláll, teljesen felpörgeti magát, és garantáltan nem alszik. Akkor már tényleg jobb, ha kap cumit, egy kis teát - sőt, mostanában én is megpróbáltam, hogy vizet adok éjszaka, mert azt simán otthagyom a kiságyban (szelepes itatóban van), és ki tudja szolgálni magát... Remélem, pár napon, pár héten belül azért javul a helyzet!

Fogmosás: Lolo viccesnek tartja, és tátja is szépebn a száját - egy darabig, aztán kicsavarja a kezemből a fogkefét, és rágcsálni kezdi. Mostanában kezdem neki mutatni, hogy mit kell csinálni, mert már kezd utánozni, hátha ellesi a technikát. :)
Vendég

Ja, és még annyit, hogy nagyon jók a torták, az utolsót le is mentem, majd valószínűleg keresztelőre rendelünk valami mutatósat, akkor lesz nagyobb összejövetel - tavaszra tervezzük. :)
Vendég

Sziasztok!

Teljesen igazatok van, én is kiakadtam.
Andi én a páromra nem haragszom, mert tök véletlen megjegyzés volt részéről, és utána nagyon bántotta a dolog.
A párom családja kicsit fura, dúskálnak a pénzbe, de sosem mondják, hogy legyünk nyugodtan, mert megoldjuk, vagy számíthatunk rájuk. Bezzeg a szüleim és nagyszüleim a kisnyugdíjból azt mondták, majd ők segítenek.
A párom szülei pedig a magas vérnyomás miatt aggódanak, hogy nehogy baj legyen. Valahol igazuk van, és úgy döntöttünk, mégegyszer átgondoljuk, pontosan a magas vérnyomásom miatt.
De az, hogy így rátaláltam erre a szülésznőre, nekem marha nagy biztonságot ad.
Na majd meglátjuk.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

susy: abban mondjuk igazad van, hogy a magas vérnyomás miatt tényleg nem ártana, ha lenne dokid...
Halkan jegyzem meg, nekem is anyósomék fizették ki a szüléssel kapcsolatos költségeket... ;)
Vendég

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a sok-sok tippet!!!
Akkor a kaja most már tényleg elmarad éjszaka! Megnyugodtunk, hogy nem csináltunk hülyeséget! :wink: Egyébként ha eddig felkelt volt, hogy kakaót, vagy mézes tejet adtunk neki. E kettő közül van valamelyik vacsora után is most már, hogy nincs táp. A kakaót nem igazán szeretjük adni neki lefekvés előtt, mert abban azért van rendesen cukor. Igaz a tejben is van, de korántsem annyi. No mindegy, most már nincs kaja éjszaka.

A fogmosásnál meg már én is mindent kipróbáltam. Vele mosom a fogam, hogy lássa, de akkor is kidugja a nyelvét. Finom málnás fogkrémet kapott, az se nagyon villanyozza fel. Sebaj, türelem... :?

Susy!
Ez szerintem is csak a ti döntésetek! Ne engedd, hogy a család beleszóljon. A férjeddel beszéljétek át, és ahogy döntötök úgy legyen!!!

Nircee!
Nagyon ügyes Marci, bárcsak Lili is így mosna fogat... :wink:

Pimpo!
Szerintem is szebb a ti tortátok! :D

Kép
Kép
giga1

Giga
Ha jól emlékszem, te is ügyeletes orvosnál fogsz szülni. Téged nem csesztetnek, hogy nehogy valami baj legyen, meg hasonlók?

Verna
Azt bizony felírnám a naptárba, ha ők kifizetnék a szülés költségeit.
Az lenne az év csodája!

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok lányok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek.
A kistarcsai kórház egyik dokijáról szeretnék minél több infot. Molnár Csaba a neve. Mit tudtok róla?
Tesómék már hónapok óta próbálkoznak, de nem igazán akar nekik összejönni a baba, és egy ismerősünk ezt a dokit ajánlotta nekik. Szerintetek? Köszönöm
töki29

Sziasztok,
holnap leszünk 2 hónaposak. Felhívtam a dokit, hogy mikor menjünk Di-Per-Te-re. Erre azt mondta, hogy nagyon későn szóltunk, mert előre be kellett volna jelentkezni (ezt nem mondta senki :( )
Kaptunk február 5-re időpontot. Nem nagyon későn van ez? Nem lehet, hogy valamit félreértett a doki a születési idővel kapcsolatban?

KépKép
Kép
danka33

Sziasztok!
Danka!
Nállatok bekel jelentkezni a dokihoz??????? :shock: :roll:
Hívd fel mégegyszer és mond neki,hogy mennyi idősek vagytok!!!!Szerintem!!!Nem veszítesz semmit!!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Sikerült a keresztelőt pontosítani, így feb24-én lesz, együtt a szülinapjával. :) Ruha ügyben meg max egy nadrágot újítunk be, valami szépet, csinosat. Köszi a tippeket!

Töki!
Őszintén szólva ez a Molnár Csaba nekem baromira unszimpatikus. Mikor laparoszkópia előtt bekerültem a kórházba, nemigen volt túl kedves , gyakorlatilag semmiről nem tájékoztatott, pedig lett volna miről.. Persze azóta se találkoztunk, ettől még lehet, hogy másnak bejön. :roll: Meddőségi kivizságásban szerintem egy meddőségi centrumhoz kellene fordulni, ott aztán értik a dolgukat és az idő is fontos szempont.

Danka!
Szerintem is hívd fel a dokit mégegyszer, ez elég fura, hogy be kell jelentkezni a kötelező védőoltásra. Biztos félreértett valamit.

Suzy!
Mindenképpen úgy legyen a szülés, ahogy Te elképzeled és ahogy biztonságban érzed magad. Szerintem az ügyeletesnek is figyelnie kell a vérnyomást, hiszen a kórelőzményedben benne lesz. A szülésznőd is biztos oda fog figyelni erre a dologra IS. Nyugi, minden rendben lesz!!

Azaz utolsó torta nekem is nagyon tetszik. Le is mentem valahogy. :D

KépKép
tüccs

Sziasztok

vagyunk csak nem jutok ide... :oops:

Néha beolvastam....

NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT Lelle, Flóra és Kristóf!!!!
Marcinak pedig boldog névnapot!!!!

Nekem tetszik a torta :wink:

Fogmosás nálunk is úgy zajlik, hogy rágcsálja, ha esetleg látok benne valamit kidörzsölöm...imád mindenféle fogkrémet enni.......mondjuk Szonja mindent...megy a szemeteshez kidobni valamit...lát benne valamit fogja beleharap visszarakja...biztos ami biztos nehogy éhen haljon :lol:

Biztos sokat számít, hogy miket esznek, szopogatnak stb...de szerintem a fog elsősorban a genetikánál dől el...Bence és Szonja úgy látom apja, Dorka én....Neki nagyon csúnyák a foga, pedig hát ua ellátást, ételt stb kap mint mindenki a családban...A párom gyerekként semmivel sem kapott jobb "nevelést" kaja téren, sőt...szuper fogai vannak...Bencének is...

És az sem igaz, hogy minél később lesz annál erősebb, jobb lesz, mert Dorkának 8 hósan még egy sem volt....a többieknek 4,5 hósan jött sorba...

Molnár nekem se szimpi....pedig gyerekként együtt jártunk templomba, bár ő erre biztos nem emlékszik...már én se nagyon :lol:

Az hogy hónapok óta nem sikerül teherbeesni még nem feltétlenül jelent bajt...azt mondják egy év után lehet gondolkodni azon hogy jobban rá kell nézni mi újság odabent.

Fogalmam sincs mit kapjon Szonja a szülinapjára..........nincs elég rutinom :oops:

Sziasztok!
becsi
Iklad

Frissült a blogom (szülinapi képekkel is). ;)
Vendég

Susy!
Mármint a családom piszkál-e? Erre vagy kíváncsi? Mert ha igen, nem piszkálnak. Én kerek perec megmondtam, hogy most nem tudok, és nem is akarok fizetni a dokinak. Most inkább szülésznőt fogadok, és kipróbálom, hogy így milyen lesz a szülés. Az előzőnél doki is és szülésznő is (bár nem volt fogadott) kapott pénzt, és nem voltam teljesen megelégedve. Akkor most mire fel fizessek annyit??? Anyósom mondta múltkor, hogy a szülésre ne sajnáljuk a pénzt, én meg mondtam, hogy most így se, úgy se fogok pénzt adni a dokinak. Ennyivel abba is maradt a téma taglalása.

Becsi!
Eszméletlen, hogy Szonja lassan 2 éves lesz. :shock: De még addig van másfél hónap, nem? Nem érsz még rá az ajándékkal? :? :)

Mi még mindig nem voltunk az 1 éves státuszvizsgálaton. Majd csak jövőhét csütörtökön tudunk menni. Eddig nem volt normális helyre időpont, vagy jégpálya volt a út... Remélem minden rendben lesz.

Ebéd után képzeljétek majdnem teljesen meg tudtam mosni a fogát a csajnak. Úgy csináltam, hogy én is elővettem a fogkefémet, és imitáltam a fogmosást. Egyet suvickoltam a kefével, aztán "köptem" egyet, mint a maci a tv-ben. Ez annyira tetszett neki, hogy nevetett, és ekkor stikában gyorsan megmostam egy picit a fogát. Mire észbe kapott már kettőt húztam a fogkefével. :lol: :P

Kép
Kép
giga1

Verna!
Nagyon édes Flóra a képeken!
Nem semmi, hogy hogy bemászott abba a dobozba!!! :shock: :lol: Tündéri!

Kép
Kép
giga1

Verna, Pilla,
zeneház???

Kép
Kép
nircee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?