Új privát üzeneted érkezett!

Tisztelet a kivételnek :shock:
Vendég

Sziasztok!!!

Én is azért ítam, hogy szinte mindenki tud szoptatni, mert van 1-2 %, aki genetikailag (öröklődik) nem képes rá!! Sajnos, ezzel nem lehet mit tenni!!!
De az hogy valaki undorodik a szoptatástól az nagy baj, ez is agyban dől el!!! Valahol mélyen, belül van a gond. De ő is képes lenne fizikailag. Egy barátnőm, akinek két lánya van nem tudta elképzelni milyen lehet fiut szoptatni, nem tartotta természetesnek, pedig orvos :oops: Ezek érdekes beidegződések. Én mindig arra törekedtem, hogy minden lehetséges nehézséget ismerjenek az anyukák, hogy fontosnak tartsák és hogy merjenek kérdezni, hogy fel tudjanak készülni erre is. És fel tudjanak készülni a szülési fájdalmakra, a szülésre, a testi változásokra, a hormonálisokra, a párkapcsolati változásokra , a síró csecsemőre, stb. De eröltetni nem lehet és szoptatni sem tudok senki helyett.
Ennek egy örömforrásnak kell lennie, ha nem az, akkor megette a fene, akkor abba kell hagyni. Valóban nem mindenáron kell szoptatni. Mi is felnőttünk így-úgy tehén (én kecske)tejen, felnőnek a gyerekek tápszeren is. A szoptatástól nem lesz senki jobb anyuka!!!! Ez fontos. Tényleg szörnyű, ha ezért valakit elitélnek, ha bűntudatot kell éreznie.
Bárány Te nem szoptattál, nem is akarod és meg vagyok győzödve arról, hogy jobb anyuka vagy, mint néhány csaj a környezemben, akik orrba-szájba szoptatnak :lol: :lol: :lol: És nem tetszik, hogy a selejtes szót használod!!!!! Csak más!!!!! Van aki nem tud teherbe esni, van aki nem tudja kihordani a babát, van aki nem tudja megszülni, van aki képtelen normálisan felnevelni. Nem vagyunk selejtesek, csak mások. Megértetted!!!!!!!!

Ovis szülinap!!!
Nálunk is csak cukrászdai tortát lehet bevinni, de azt bármilyet. Milyen torta a piskótalap mogyorókrémmel????Bleeeeee. :roll: :roll: :roll: ez agyatlan ovónő!!!! De agyatlanok mindenhol vannak, tudjátok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Éva!!

jó hogy helyebítettél :lol: :lol: :lol: Én azt hittem Te festesz!! :lol: :lol: :lol:
Akkor azért jól indult az ovi??? De az a vándorlás!!! :roll: :roll: :roll: Kimerítő lehet!!! :lol:

Pizzám:

Fél kiló lisztet elkeverek 1 kk sóval.
2 dl langyos tejben, 1 kk cukorral felfutattom 2,5 dkg élesztőt. Ha megkelt belerakom a lisztbe. Adok hozzá 2 dl forró vizet és 2-3 ek olajat. Jól kidolgoozm és kelesztem. (lehet géppel vagy kenyérsütővel is, de nekem eddig csak a kézi dagasztás jött be)
Olajos tepsibe kiterítem és pakolok rá.
Én a szószt egyszerűen csinálom: pizzakrám és ketchap, esetleg egy kis fejföl.
Nálunk a favorit rátét: párizsi (vagy szalámi) ananász, kukorica, sajt. Én szeretm az olivabogyót is rajta, vagy a feta sajtot.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Sziasztok!
Gyöngyi talán az olyan eseteknek mint a barátnőd,megoldás lehet üvegből adni az előre lefejt anyatejet...de nem tudom
Én ha menne biztos,hogy anyatejjel etettem volna a gyerekeimet,ha másért nem anyagi okokból :D

Pizza:hasonlít az enyémhez :wink:
Vendég

Sziasztok

Próbálok majd újra bekapcsolódni a dumcsiba,de most majd először visszaolvasok.:)
kicsit még mindíg be vagyok havazva:-Apa itthon-kocsit keresgélünk,mert venni akarunk,+a nyakamon a könyvelnivaló :(

Pizza.nyami :)
Mi is itthon szoktunk csinálni

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Köszi CSajok! Hétvégén kipróba a recepicéket.

bea
öreganyu

Na este csinálok is pizzát..:) Legalább a fiuknak meglesz az örömük. Bencinek szoktam hagyni nyújtás előtt,hogy gyümiszkülje,tökre szereti.. :) Mindíg azt mondja,hogy ő a szakács,mi meg csak segédek vagyunk.. :lol: :lol:
varga tünde

Tündi!
Te végül mit csináltál mikor nem evett a kicsi?
Mennyiket evett akkor,mikor nem evett?
Már eszik?
Nekem a kicsi,úgy csinál,mint anno a nagy,nem akar enni.
Ma tökre kiborultam.
A kicsi is a 2hós oltás óta szarakodik.
Ma is ivott vagy 40ml,(ő ugye lefejve cumisüvegből iszik)aztán forgatja a fejét,pampog rajta ,
ha véletlen beleszív erőlködik stb..
Ráhagytam,na majd következőleg.
Következőleg ugyanígy evett detto.
Elkezdtem vele járkálni,nézelődjön úgy kínkeservesen ivott még
50ml-t.De mi az a 90ml egy evésre,mikor 2hósan 150ml evett.
És ezt se túl jóízűen ette.
És hamarabb sem kéri ha kevset eszik sem.
Nálatok,hogy alakult.
Agyrém már ez a két gyerek.
Kinga ma még egy negyed kenyeret evett,ebéd nem kellett,meg pár szem chips.
Ma kaptuk a 3hós oltást.

Kép

Kép
kory

kory: miután megkérdeztem 2 orvost és védőnőt mindegyik egyöntetűen azt mondta,hogy hagyjam rá. Mi betegek voltunk és jött a fogunk is. Valószinüleg ezért nem volt étvágya. De hiába eröltettem,nem kellett neki inkább visszajött. Ugyhogy annyit evett amennyi neki jóleset. Engem is szét idegelt vele,na meg a 2 óránkénti kajálás :shock: kimerítő. :shock: De most hiába eszik 100felett,akkor is eszik valamennyit 2 óránként. Hagyom igény szerint,nem tudok mást. Gyarapodunk is szépen,de eléggé kimerítő ez a sűrű evészet. :? Már alig várom,hogy mást is adhassak neki. Tök érdekes mi is megáltunk mindíg 50ml-nél.De nekem nem is volt több egy ciciben mint 50,tökre ráált a picire.
Az egyik doki szerint szórakozik,eszik és érzi nem üres a pocak abba is hagyja.Addig nincs gond amíg növekszik.Ne is pótoljam,ha gyarapszik szépen. Csak én bírjam :shock: .
Nem lehet,hogy kezdődik náluk is valami? Azért nem éhesek?
Mennyi idős Kinga a picid meg 3 hós? mikor született? Nem vagy benne a szeptemberi topikban?mi is múlthéten kaptuk meg a 3hós szurinkat,de nem volt semmi különös tőle.
Ja igen tegnap este is 8.30kor 200ml evett,de kettő nekifutásra,böfizni is kellett,meg nézelődni mint nálatok.De ugyan úgy felébred, mint mikor 6kor füri evés és alvás,tehát éjfélkor fent kukorikolt kajáért,pedig tök sokat evet! Ma meg 1,5óránként eszik,úgy,hogy pl. délben nagykaja volt 10 percig szopi intenzíven el is aludt,felkelt fél2kor megint szopit kért,de csak pár kortyot szomjas lehetett,játszott,3kor nagy kaja szunya 1,5óra és megint kortyok..szóval ez van,de már nem is nézem ha kell adok neki.Ja és adtam neki vizet inni,de akkor is rábukott a cicire.!Nem értem én sem a dolgot.Ja próbaként egy kis puha kanállal bizergáltam a száját,úgy nyitotta meg úgy csinált mint aki soha nem evett,rábukott a kanálra :shock: .Gyöngyi ez miért van?Adjak neki mást is?Sz.ted.
Na most jól összekuszáltam a dolgot,de sietek fürdetni.:)
varga tünde

Sziasztok!

Hulla vagyok, de nem bírok már pakolni. Norbi kedd óta egyedül van az oviban, ebéd után hozom. Napi 3 sétám van így + kedd, szerda torna. Este hamar kifekszenek, de megint éjjel átjönnek felváltva, így én nem tudok pihennni. Honap és szombaton tanfolyam, ehhez kell ám szervezőkésség! Azon izgulok, hogy a férjem elhozza Martint holap du. az oviból. Ő is mondja, hogy valszeg elfelejti. Most mondjátok meg mit csináljak!? Azt hiszem rá fogok telefonálni az előadás közepén, nehogy otthagyja szegényt. Norbit anyámék lerendezik délben - remélem.
Kész a mosás, megyek!

éva

KépKépKép
agmano

Tünde!
Hát nem tudok én sem okos lenni.
Nálatok legalább úgy van,ha keveset eszik akkor 2óra múlva kéri.
Nekem Olivér ugyanúgy elvan,mintha dupláját ette volna,nem is éhes.
80ML-VEL IS ÚGY ELVAN,MINT AMIKOR 160ML EVETT.
Nem tudom mi ez a tiltakozás az evés ellen.
Olivér októberben született,Kinga meg karácsonykor volt
3éves.
Neked a nagy milyen evő,milyen súlyú?
Én 4hósan gondoltam,hogy tejpépet kóstoltatok először cumisüvegből,majd kanalasan.
Utánna gyümik,majd a főzik!
Éva!
Szerencséd van Norbi ilyen ügyesen beszokott,nagyon nem
is kellett szoktatnod.Nem?
Milyen tornára járnak a fiúk?

Kép

Kép
kory

Beni vagy,hogy jól eszik,de vannak napjai mikor alig. Na ilyenkor gyanús,és álltalában 2-3nap és beteg lesz. Mikor kisebb volt jobban evett. :? Súlya 17kg,mondták az oviban,hogy kevés,de hiába tömöm annyit nyüzsög,hogy ledolgozza. :? Talán Olivér jól felszedte magát,és most megállt kicsit pihizni.. :) Te,hogyhogy cumisüvegből adod a tejet.?

Éva: nem semmi..én is biztos kilennék dőlve. :shock:
varga tünde

[quote="varga tünde"] Súlya 17kg,mondták az oviban,hogy kevés

Tündi,hülye emberek vannak lesznek voltak....ilyen a világ :wink:
Vendég

Sziasztok!
Tünde,hogy miért üvegből,hosszan már nem akarom írni,mert a többiekkel már kiveséztük a dolgot.De röviden:lányomnak is anno lefejtem,elsimuló mellbimbóm van stb..
Bár ahogy Gyöngyi is mondja,tényleg jobb a mell,nem igazán
tudja az ember mennyit evett,azt nem ideges tőle.
17kg kevés??Na akkor mit mondanak az én 11kg-os 3évesemre????

Kép

Kép
kory

Értem Kory.. :) Azt biztos,így legalább tudod mennyit eszik..:)

Hát nem tudom én is ledöbentem,mikor m ondták,hogy kevés..
Mondtam,hogy a 22kg ducikhoz képest tényleg soványnak tűnik.. :lol: De én tudom,hogy honnan indultunk( 2,5kg volt mikor megszületett),úgyhogy nem volt sose egy díjbírkozó. :D
Különben azon gondolkodtam,mennyit ehet az oviban,mert mikor haza hozza az apja,egyből kérdezi mit ettünk délben,és kér belőle.Ma is szilvásgombi volt maradt 4db abból megevett 3db-ot. :shock: És most meg várja a pizzát,meg a sütit.

Amúgy Domi most ébredt 5kor 1kor aludt el ennyit még nem aludt napközben,megfürdettük és 200at evett.Jól feltelett a cici.. :) most meg elégedetten ül a kis foteljában és nézi a sürgés forgást a konyhában.. :lol: Ilyen is rég volt. :)
varga tünde

Tündi,ilyet ne is mondj mert Kory szegény mindjárt letargiába esik...Kinga gondolom még életében nem evett meg egyszerre 3 gombócot :D :D

Kory:az enyémek sem ettek még meg annyit soha még a nagy sem!!!!!

Tündi majd számolj be ,hogy sikerült a pizza :D
Vendég

[quote="kory"]N írta:korya akkor mit mondanak az én 11kg-os 3évesemre????

Kory:azt mondják,hogy milyen szép törékeny kislány...és de szerncsés mert nem kell majd hülyére fogyókúráznia magát...
Vendég

Sziasztok!

Tünde, látszik Bence nyakán, hogy nem erős, de 17 kiló?!?! Milyen magas hozzá? Nálunk Martin 17 kiló 5 évesen, de hagyjuk már ezt a súly témát. Nem mindegy, ki mennyi?
Amúgy Martin egész héten nem nagyon evett semmit az oviban, ezért beteg folyton. Reggel egy C500, ha hazajön, adok neki főtt ételt, de egész nap csak üres kenyéren van, szerintem nem is iszik vizet. Ha torna van, előtte megtömön kajával, és utána azért éhesek. Ez egy ovis torna, 4 év a korhatár, de Norbi bekéretőzött és beállt, megy neki, persze végig dumál és néha nem azt csinálja mit kell, de majd megszokja. Jól megfuttatják őket és labdáznak, gimnasztikáznak, bordásfal, matrac, minden érdekesség 45 percig.
Oviban Norbi berohant első nap és ott is ebédelt. Ott mindent megeszik válogatás nélkül, és vígasztalja a sírós gyerekeket - ez a legjobb. Persze minden nap kapom a pisis bugyikat, ami nagyon ciki, de mit csináljak, becsöpögtet.
Hát nálunk ez van. Festés kész, lazacszínű a nappali, nagyon merész :lol: Csak még nem pakoltam vissza. Ma függöny mosás, vasalás volt. 1,5 hónap alatt tök porosak lettek a fűtés miatt. Ja meg ovis "terítő" és "begyűjtő" sétafika: reggel, délben, délután. Jövő héttől megpróbálom Norbit is ott altatni. Azt mondja, szeretné.

Pusszantás, most egy darabig nem láttok, mert tanfolyok.

Éva

KépKépKép
agmano

Bárány, jó a vonalzó, de biztos jól számoltál, már 17 hét????
agmano

Sziasztok!!

Marietta 18 kg és 114 cm és idén öt éves lesz. És én valóban örülök neki, hogy nem kell néznem mennyit eszik, mikor, mit. Mert ehet bármit, nem kell vigyázni a súlyára!!! Ez jó!!!!!!!!!!

Tünde!!!

Vauuuuu, menyit evet ez a kis drága????????És mennyit aludt egyhuzamba????????????????????? Az enyémek még éjjel sem aludtak ennyit egyhuzamba 8 hónapos korukig!!!!
:cry: :cry:
3 gombóc?? Tényleg jó teljesítmény!!!
:lol: :lol: :lol: Tojd le mit mondanak, de komolyan!!!! Épp a helyi topikban vesézzük ki, hogy milyen hülyék a kolleganők, mert minden anyatejes babaát cseszegetnek. Az egyik túl kövér, túl sokat eszik, tessék neki kevesebbet adni (hogyan????? :roll: :roll: :roll: ) a másik túl sovány, keveset eszik, tessék neki tápszert adni!!! Hozzáteszem mindkét baba gyönyörű a maga nemében, csak az egyik a 56 kg-os apja alkatát örökölte, a másik meg nem!!!

Kanál miért tetszik Dominak??? Mert érdekes, és mert a csecsemő mindent megkostól ami ismeretlen. Ők igy ismerkednek mindennel. Orális fixáció :lol: :lol: :lol: Én még nem adnék neki a helyedben. A legjobb a 6 hónapig való kizárólagos szoptatás (ami elnézve a fiadat abszolút indokolt, mert jól fejlett baba) Bár ha 4 hónpos kora után elkezd kostolgatni, még az is jó. De addig várj még.
És nagy tévedés az is, amikor azt mondják a szülők, hogy azért adtam a hurkából a gyereknek, mert úgy nézte, kinézte a számból. Ez butaság, csak azt lehet kinézni a másiik szájából, amiről tudom, hogy finom :lol: :lol: :lol: De a baba azért néz, mert tök érdekes, hogy mozog a szád és mégsem hallja a hangodat. És egyébként is mindent néznek, ami a családtagokkal történik.

Kory!!

Azt hogy Te is elkezded 4 hónaposan az egyebek adását (ahogy én is :oops: ) nem csodálom. Ellenben a Te kitartásodat ezzel a fejéssel nagyon!!!!!!! Le a kalappal!!!
És azt ne felejtsd el, hogy a tej minősége is változik, ahogy nő a gyerek!!! Lehet kevesebbel is beéri!!!! Pisit tessék nézni!!!! Érdekességképp áruld már el, hogy előtte mennyit kakilt és most mennyit? Köszi.

Bárány!!!

Mnnyire gömbölyödsz???? Úgy irigyellek, én nagyon szerettem ezt az állapotot!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Éva!!

Beeleőztél!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
De jó, hogy már túl vagy a festésen!!! Az én párom festő, de nem fogunk bele a nappali/konyha festésébe, mert semmi kedvem a takarításhoz és a rengeteg könyv le és felpakolásához. Húú, pedig nagyon kellene!!!!

De jó lehet ez a torna!!!!!

Jó tanfolyást!!!!

ágyöngyi

Sziasztok!
Agmanó ennyi vagyok,jó a vonalzó telik az idő,szerencsére...
Vendég

Bárány-Kory : nagyon jól mondtad,mondta ,úgyis mindig a súlyal vagyunk elfoglalva,meg a narancsbőrrel.. :lol: :lol: :lol:

Gyöngyi: akkor kostiztatom.. :) még jó,hogy a kolléganők is mást mondanak.. :lol: még jó,hogy tanácstalan az anyuka... :lol: :roll:
Nálunk pl. tegnap 3 kakus volt pisisnek meg van pisis,ma meg csak egy kakus volt meg volt pisis is. Tudod miért aludt? Rájöttem most,hogy elaludt. Kb. 3 napja ő alszik el egyedül, vagyis berakom az ágyba kicsit fekvőtámaszozik és elalaszik,eddig morgot :lol: ,most meg ma megtalálta hüvelykmatyit és azt cucizta :) Most este nagy kajálás után 7 körül kis putyulgatás után,leraktam volt hiszti kis simi,felvettem boldog volt nagyon,aztán már nyomkodta magát ki a kezemből,leraktam és miután elköszöntem kb. 10 perc után megyek be,és hüvelykmatyi barátunk bent fityeg a szájba és alszik.. :lol:

Hát a nagyfiam evett kis levest,és pizzát is.. :) Persze meg is gyümiszkülte előtte.. :)

Na megyek majd jövök..
varga tünde

Bárány:irigyelek meg nem is.. :) imádtam,mikor mocorogtak a pocakomban,de ezt amiben most vagyok időszakot átugranám szivesen kb. 1 évet.. :lol: :lol:
varga tünde

Tündi:az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy ha nem lenne új házasságom,nem szülnék még egy gyereket....én a terhességet és az első 3 évet ugranám át ha lehetne....
Vendég

Akkor mindjárt négy évet :lol: :lol:
varga tünde

Egyetértek!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Én is imádtam a terhességet, még a 16 órás vajudást is bevállalnám, mert szülni is nagyon jó volt. De az első egy évet kihagynám az életemből :roll: :roll: :roll: Soha nem szerettem, tudtam, hogy anyukaként a sajátjaimnál sem fogom szeretni. Persze tündér a kisbaba, de ki a franc tudja miért sír :roll: :roll: :roll: Olyan jó, amikor már elmondják mi bajuk :lol: :lol: :lol: :lol:

Tünde!! Édes lehet Domi ahogy szopizza az ujját, az enyémek nem akarták, akárhogy nyomkodtam a szájukba :lol: :lol: :lol: Cumi sem kellett, maradt a dajkálás :roll: :roll: :roll: Van egy barátnőm, neki egy kislánya, aki olyan, de olyan édes baba, egy tünemény: eszik jókat, alszik éjjel, egy álom, és szopizza az ujját ha álmos és mosolyogva elalszik. Na, amikor ezt látom, akkor szoktam mondani, hogy csúszik ki a spirálom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Ezer bocsánat h ritkábban jövök, de teljesen "Született feleségek" függő lettem, megkaptam karira a mostohafiamtól a teljes első két évadot, és ahogy elalszanak a gyerekek egyből azt nézem...és nincs lelkiismeretfurdalásom h nem mosogatok vagy vasalok helyette. Aki éjjel 3x kel,annak ez jár, nem?

Igen, kéretik az első 3 évet kihagyni, Dominál most kezd nagyon klassz lenni (aug-ban volt 3)

NA mék dolgozni, pusza

bea
öreganyu

Bea:jogos :)

Gyöngyi: :)
varga tünde

Bárány!
Igen jól ismersz letargiába esek a 3gombóctól,na de a 200ml tejtől is :o !
Kinga mióta él nem evett meg 3gombócot.
Épp nagyon gondolkozok elkezdem adni neki a Peritolt,mert soha nem éhes mióta beteg volt,még azt a minimumot se eszi meg.
Gyöngyi!
Nem olyan nagy vész ha adom neki ugye?
Van ismeretségedbe olyan gyerkőc aki kapta?
Ez a spirálos ez nagyon tetszett!!
Jó lenne a csajoknak egy öcskös!
Na????
Öreganyu!
Jó ez a Született feleségek?
Én soha nem néztem,mindig későn van,és ha tehetem inkább alszok.
Meg egyidőben volt a Szökéssel,azt néztem a másikon.
Jó teszed,hogy valamivel kikapcsolódsz.
Ma egy 2órahosszára én is elmegyek dumcsizni a barátnőmhöz,ha apa hazajött.Bár igen kevés az a 2óra,de jobb,mint a semmi.
Bárány!
Nevek maradtak?
18hetesen hátha megmutatja magát.
Én kisfiút érzek neked.
Mentek valamikor 4d uh-ra?
Pussssz

Kép

Kép
kory

Sziasztok!
Kory,Szindinek nem jött be a peritol..én meg 13 évig szedtem,vagyis szedette velem anyám,és mégis csontváz voltam.
Néha azt gondolom,hogy felnőtt koromra jött meg a hatása és attól lettem ilyen zabagép..kb26éves korom óta...

ultrahang 19 hetesen megyek,és remélem látszik majd hogy fiú-e vagy lány,de gondolhatod,hogy mindenféle betegségektől,rendellenességektől rettegek,tehát a legutolsó gondolatom,hogy megtudjam a nemét :oops:

Nevek jelenleg,Niké,Dávid

4D-re lehet,hogy fogok menni,itt van tőlünk 5 percre,de azt halottam a 24-26.héten a legjobb,akkor látszik a legjobban :D
Vendég

Étvágytalankák! Lehet kapni Milli krémtúróból lágy kekszes változatot, isteni finom, szerintem biztos ízlene Nekik! Hmmm?

bea
öreganyu

Öreganyu,szerintem is isteni egy raklappal meg tudnék enni belőle :D Na meg is kivántam... :oops:
A kölkök undorodnak tőle...nem tudják mi a jó
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors,megyünk sióra.

Megmértem Bencit 109cm.. :) Valaki kérdezte,de nem tudom most ki. :shock:
De hát nem lehet egy kis legény hisz én 172 apa meg 180 magas.. Ja Dodika az utcsó méreckedés óta 72...Ezek vagyunk mi.. :)

Bárány:tutira nem lesz gond,és reméljük megmutatja magát,Dodit nem is tudtuk,hogy fiú,eltakarta magát minden usgnél..:)

Na sziasztok!
varga tünde

Hát akkor nem tudtam okosat mondani....

bea
öreganyu

Tisztára fáj a szivem!
Elkezdtem olvasni egy oldalt!
Angyalok szülei vagyunk!
angyalokszulei.hu
Nem is érdekel mennyit esznek,csak EGÉSZSÉGESEK legyenek!

Kép

Kép
kory

Kory,ne is mond én amúgy is mindenbe beleélem magam,ilyen tipus vagyok...

Még egy kóbor kutya láttán is kikészülök lelkileg,nem akarok ilyen sztorikat olvasni,utánna meg kikészülök,és képzelődök.. :(
Vendég

Sziasztok!

Én élveztem a gyerekek első 3 évét, szeretném még egyszer átélni és nyugisan végigcsinálni úgy, hogy a 2 másik ovizik v már Martin sulis. Nem könnyű, de nagyon szép időszak, ami soha nem tér vissza.
Tegnap az ovi egyik csoportjában 4-en voltak a 27-ből, szép kilátások...
Bárány, minden ok lesz!

Éva

KépKépKép
agmano

Agmano nagyon gyanús, csak nem kedvet kaptál??
Vendég

Jaj, Kory, megnéztem, de gyorssan abba is hagytam ezt a weblapot, nem fér már ez bele az én életembe, hogy mások tragédiáját is érzelmileg magamra vegyem. Egy biztos, terápiának jó lehet ha az ember kiakad, hogy "mi a francnak szültem gyereket"-márpedig ez nálam gyakori-akkor lehet hogy el kéne olvasni a történeteket, hogy van ennél sokkal rosszabb is, mintha a gyerek nem fogad szót, vagy hisztis.Gondolom ők mindent megadtak volna egy hisztis gyerekért. Ha már muszáj akkor inkább mesét olvasok, pedig az nekem iszonyú kínszenvedés és büntetésszámba megy, nem az én műfajom.

Bárány, nyugi, tudom manapság a 9 hónap arról szól, hogy vadásszuk a rendellenességeket és izgulunk, én is átéltem, főleg a lombik miatt, de hinni kell benne,hogy minden ok, vagy nem kell gyereket vállalni.

bea
öreganyu

Én sose gondélnék olyanra,hogy nem kell gyereket vállalni,de mivel az első gyerekem 8 napos korában meghalt, ezért valszeg fokozottabban figyelem az esetleges rendellenességeket,ha az én mérlegem is 2egészséges terhességből 2 egészséges gyerek lenne akkor kevésbé rettegnék.(de azért az alaptermészetem sem egyszerű) :oops:
Vendég

Sajna, nekem se ez a "mérlegem" :( :( És én csak vigasztalni szerettelek volna....

bea
öreganyu

Sziasztok!

1 hét ovi után egy kis nátha a mérlegünk, ha jól sejtem most már (még) minden gyerek ok? Tehát vége a gyöngy életnek - még mielőtt elkezdődött volna, Norbit itthon tartom, nehogy nagyobb baj legyen, még nem volt 100-as a füe. Úgyis megyünk kontrollra a héten, viszem mindkettőt. Remélem elkészül végre az a ro.... füldugó Martinnak, már utálom állandóan lesni fürdéskor, mit csinálnak.
Bárány, a kedvemmel semmi baj, most okosodom, hogy kell lányt csinálni :lol: Talán még idén belevágunk. Most vagy soha. 2 hét múlva nagy buli lesz nálunk, férjem 40 lesz. Csak nem tudom a munkanélküli járulék jövedelemnek számít-e a gyed számításakor. Ha nem, akkor inkább nem megyek munkanélkülire.
Igaz, most megint táppénzre megyek 1 hétig, de előbb utóbb csak elküldenek, ha már beígérték. nettó 65-ért nem vagyok hajlandó 8 órát gürizni.

Éva

KépKépKép
agmano

Agmano:én munkanélkülin voltam vagyok februárig,de nem számít bele :( Februártól 0 forintal tb nélkül vagyok...
Majd befizetem magamnak...utána méltányossági gyes 24E úgyhogy dúskálni fogunk :lol:
Vendég

Sziasztok!
Bea!
Szomorúan olvasom,hogy veletek is történt már SZÖRNYŰSÉG.
Te is vesztettél el manót?
Ezen az oldalon is olyan fájó történetek vannak,tényleg ezt
olvasva jön rá az ember,hogy mi gond is az,hogy az enyém nem
eszik.Hát semmi!Mit is panaszkodék én?
És ilyen kérdések merülnek fel az emberben.És talán az ember még nagyobbra értékeli a gyermekeit.
Éva!
Adsz a fiúknak valami vitamint?
Már jelezték,hogy elküldenek?
Én is inkább így megszakítás nélkül maradtam itthon,nem valami fényes a helyzet a munkahelyemen sem.
Pussszz!
Gyöngyi!
Írjál már sokat,úgy hiányzol!!!

Kép

Kép
kory

sziasztok

olvaslak ám azért benneteket,hogy nem írtam :wink:

Évi.Hajrá babagyártás!!!
Én még nem merek belevágni,parázok,hogy megint kinyílik a méhszáj.a pici náthi még nem vészes,de igazad van,jobb megelőzni a nagyobb bajt.

Bevallom nektek én is őszintén,hogy majd most valamikor kapok először munkanélkülit,és ki is akarom használni azt a 3 hónapot amíg többet kapok.ha elhelyezkednék akkor max 10-20e-rel kapnék többet :evil:

Bárány.tudod én is olyan parás vagyok. :wink: pedig ugye (kopp-kopp) nem volt olyan húdenagy problémám (mások szerint) terhességek alatt,de mégis...úgyhogy megértelek.nagyon kivi vagyok,hogy csajszid v fiúcskátok lesz :)

kory.tudom,hogy Évitől kérdezted,de én most Béres cseppet adok nekik.tavaly egész télen Aloe-t ittak és nem voltak betegek (hogy alapból nem,vagy tényleg a géltől...az passz)

puszim mindenkinek.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Kory, Martin ovistársáék Aloet iszank, azóta torokgyulladás, most influenza hányással a mérlegük. A lekvárról eddig csak jót hallottam, de én nem hiszek benne és baromi drága, Béres csepp kb 3 üveg után ér valamit, addigra kitavaszodik.
Mi Dr Lenkei gyerek multivitamin folyadékot adunk a fiúknak, van a multiba C vitamin, de néha csak C500- as rágótablettát kapnak - nyugalmasabb öszi-tavaszi időszakban. Ettől kicsit jobb lett Martin étvágya, de csak mikor elkezdte szedni, utána szépen visszaállt.

Martinék ovijában a 83 gyerkeből 12-en voltak reggel. Du. csak 7 aludt ott. Influenza járvány van, de nagyon. Norbit végülis elvittem, mert jól aludt éjjel, és talán nem lesz nagyobb baj, náluk majdnem teltházas az ovi.

Éjjel sógornőm görcsölt (kinyílt a méhszáj) és vérzett 35 hetesen, úgyhogy én nem aludtam, mígnem 2-kor kiderült, hogy nincs baj. Utána már nem tudtam jól aludni, most ledőlök picit.

Egész délelőtt ügyintéztem a munkahelyemen. Úgy tűnik kiszerveznek és vállalkozóként csinálhatom, de csakis kötetlen munkaidőben vagyok hajlandó, mivel a szüleimhez is elígérkeztem már dolgozni.

Azért is szeretnék mindenképpen jövőre szülni, mert egyrészt még kicsik a kicsik, másrészt a szülést megelőző év átlagjövedelme a mérvadó. Nem mindegy 2 évig mit kapnék. És még talán nem élesz túl nagy a korkülönbség.

Ma megyünk füldugóért, este Martinnak jó alapos hajmosás :lol: :lol:

Pusszancs!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Uhh mit olvastok :shock: ..

Gyöngyi : ha leszel légyszives írd meg,hogy a fogra a homeosbogyeszt,hogy oldottad fel,mennyi golyót mennyi idő után hat stb. Tehát mindent írj le róla.. Thx.. :)

Éva: tehát ha jól olvasom szeretnétek egy harmadik babát is. :) mindent bele. :)

Sz.tem mindenki végig paráza a terhességét. Legalábbis aggódik a születendő gyermeke miatt. :)

Találtam egy jó kis idézetet bemásolom nektek is:

Kisfiu megkérdezte az Anyjat:
-Miért sirsz?
-Azért mert asszony vagyok - mondta neki.
-Nem értem - mondja a fiu.
Az anya csak atölelte és mondta:
-Nem is fogod soha megérteni.
Késöbb a fiu az apjat kérdezte meg:
-Miért tünik ugy hogy Anyu ok nélkül sir?
-Minden asszony ok nélkül sir - annyi volt az egész amit az apja mondhatott. A kisfiu felnölt és férfiva valt. Es folyton nem értette miért sirnak az asszonyok. Végül felhivta az Istent és mikor végre kapcsolatba lépett vele megkérdezte:
-Uram miért sirnak olyan könnyen az asszonyok?
Az Isten igy felelt:
-Mikor az asszonyt teremtettem különlegesnek kellett lennie. Teremtettem neki valat elég eröset ahoz hogy elbirja a vilag terhét. de oly gyöngédet hogy nyugalmat biztositsanak. Adtam neki belsö eröt hogy birja ki a gyermek szülést és elutasitast melyet sokszor kap a gyermekeitöl. Adtam neki keménységet amely segit neki folytatni ott ahol mar mindenki feladja. Gondoskodni a csaladjarol betegség és faradsag ellenére panasz nélkül. Adtam neki érzést szeretni gyermekeit minden körülmény közt. Annak ellenére is mikor a gyermeke mélyen megsérti. Adtam neki eröt elfogadni a férjét hibai ellenére. Bordajabol formaltam öt hogy örizze az ö szivét. Adtam neki bölcsességet hogy tudja hogy a jo férj soha nem sérti meg a feleségét, De olykor probara teszi az erejét és a döntö képességét, kitartani mellette minden viszonytgsagba. Es a végén adtam neki a könnyet mely kicsordul és kizarolag csak az övé. Hogy fel tudja hasznalni barmikor mikor szüksége van ra. Hogy mindent el tudjon viselni. Ahhoz a könyhöz joga van. Senki nem bir ki szo nélkül annyit mint az asszon. Az asszony szépsége nem a ruhaba van mellyet hord Nem az alakjaba nem is abban hogyan fésüli a hajat. Az asszony szépsége a szemeibe kell hogy legyen mert azok a kapu a szivéhez és a helynek amelyben a szeretet lakik.

Nekem nagyon tetszik,és meg is könnyeztem mikor olvastam.. :oops:
varga tünde

tündi.

ez tényleg nagyon szép :shock: ....detto könnyezés...nálam is.

Lehet ki kéne nyomtatni férjecskémnek... :roll: ...úgyis olyan zizi mostanság... :(

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!!!

oké, én is megkönnyeztem!!! :cry: :lol:
Tünde!!

Én a Camomillát, bevallom öszíntén nem oldottam fel semmiben, csak a kanálról beöntöttem a nyelve alá, vagy a szájába oldalra, elcummogott rajta édesen. :lol: :lol: :lol:

Marietta influenzás lett, alig tudtam levinni a lázát, csak a borogatás és hűtőfürdő segített. Tegnap vendégségben voltunk, és ott lázasodott be. Semmi előjele nem volt. Este ég volt láza, csak inni kelt fel többször, bár volt láza, nem vészes, nem is kapott semmit. Reggel fájt a feje arra kapott Nurofent. És egész délelőtt láztalan volt (ez volt az altatás) Délutánra felszökött 38, 5-re (Cataflám) , ekkor el is aludt(!!!) és mire felébredt már 39.2-je volt. Nurofent kihányta, maradt a borogatás!! És estére a "nagyágyú" a kúp. Csak ne legyen nagyon gáz éjjel!!!
És holnap megyek dolgozni, Sanyi reggel jön , levált.
Megyek is, mert le kell írnom a gyerekekhez a "használati utasítást" , gyógyszert még soha nem adott, mert még soha nem voltak nélkülem a csajok, pláne nem betegen. Ez a rohadt munka!!!

Bocsi, de most ennyire futotta. Igyekszem jönni!!!!!

ágyöngyi

Gyöngyi.

jobbulást a nagylánynak...az a fránya vírus. :evil:

Nálunk pont ez a helyzet.Sanyim még egyszer nem adott be gyógyszert,hogy na...ő kiválasztja...kiméri..beadja.én is előre parázok,hogy mi lesz ha rajta marad a 2gyerek egyszer--még egészségesen sem bír velük néha.. :twisted: De a használati utasítás nagyon jó!!!!! :lol: Szerintem ha én dolizni fogok és Apa lesz velük csinálni fogok egy kis telószámlát :twisted:

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?