Sziasztok!!!
Én is azért ítam, hogy szinte mindenki tud szoptatni, mert van 1-2 %, aki genetikailag (öröklődik) nem képes rá!! Sajnos, ezzel nem lehet mit tenni!!!
De az hogy valaki undorodik a szoptatástól az nagy baj, ez is agyban dől el!!! Valahol mélyen, belül van a gond. De ő is képes lenne fizikailag. Egy barátnőm, akinek két lánya van nem tudta elképzelni milyen lehet fiut szoptatni, nem tartotta természetesnek, pedig orvos
Ezek érdekes beidegződések. Én mindig arra törekedtem, hogy minden lehetséges nehézséget ismerjenek az anyukák, hogy fontosnak tartsák és hogy merjenek kérdezni, hogy fel tudjanak készülni erre is. És fel tudjanak készülni a szülési fájdalmakra, a szülésre, a testi változásokra, a hormonálisokra, a párkapcsolati változásokra , a síró csecsemőre, stb. De eröltetni nem lehet és szoptatni sem tudok senki helyett.
Ennek egy örömforrásnak kell lennie, ha nem az, akkor megette a fene, akkor abba kell hagyni. Valóban nem mindenáron kell szoptatni. Mi is felnőttünk így-úgy tehén (én kecske)tejen, felnőnek a gyerekek tápszeren is. A szoptatástól nem lesz senki jobb anyuka!!!! Ez fontos. Tényleg szörnyű, ha ezért valakit elitélnek, ha bűntudatot kell éreznie.
Bárány Te nem szoptattál, nem is akarod és meg vagyok győzödve arról, hogy jobb anyuka vagy, mint néhány csaj a környezemben, akik orrba-szájba szoptatnak
És nem tetszik, hogy a selejtes szót használod!!!!! Csak más!!!!! Van aki nem tud teherbe esni, van aki nem tudja kihordani a babát, van aki nem tudja megszülni, van aki képtelen normálisan felnevelni. Nem vagyunk selejtesek, csak mások. Megértetted!!!!!!!!
Ovis szülinap!!!
Nálunk is csak cukrászdai tortát lehet bevinni, de azt bármilyet. Milyen torta a piskótalap mogyorókrémmel????Bleeeeee.
ez agyatlan ovónő!!!! De agyatlanok mindenhol vannak, tudjátok
Éva!!
jó hogy helyebítettél
Én azt hittem Te festesz!!
Akkor azért jól indult az ovi??? De az a vándorlás!!!
Kimerítő lehet!!!
Pizzám:
Fél kiló lisztet elkeverek 1 kk sóval.
2 dl langyos tejben, 1 kk cukorral felfutattom 2,5 dkg élesztőt. Ha megkelt belerakom a lisztbe. Adok hozzá 2 dl forró vizet és 2-3 ek olajat. Jól kidolgoozm és kelesztem. (lehet géppel vagy kenyérsütővel is, de nekem eddig csak a kézi dagasztás jött be)
Olajos tepsibe kiterítem és pakolok rá.
Én a szószt egyszerűen csinálom: pizzakrám és ketchap, esetleg egy kis fejföl.
Nálunk a favorit rátét: párizsi (vagy szalámi) ananász, kukorica, sajt. Én szeretm az olivabogyót is rajta, vagy a feta sajtot.