Új privát üzeneted érkezett!

Jó reg'!

Ilyenre öröm jönni, hogy kevesebbet kell fizetni mint amit számoltunk. :lol: :lol:

Nekem mindegy, hogy van kedvezmény vagy nincs, a lényeg, hogy megyünk. Családonként kb 5.000 Ft-al lesz így kevesebb, tudom az is pénz, de nem ér annyit, hogy ennyit vitatkozzunk rajta. Lehet nem is engedik meg egyenlöen leosztani, mert úgy a számlázást nem tudják megoldani. Na mindegy, ma kiderül.

Judyt :)
Már régebben is néztem az atw, és nekem akkor sem jött be. Szerintem írjatok a rendszergazdának.

Ditke :)
Szuperek a képek! Gyönyörüek a csajok, és szép ajándékokat kaptak. A Tigrist Te csomagoltad be? :lol: :lol:

Nálunk is felmerült a külön nyaralás kérdése, de nem tudjuk anyagilag sem kivitelezni, na meg az én lelkiismeretfurdalásom sem engedi. :oops:

Cat
Kép
cateye

Ditke,

Tegnap mi is pont azon agyaltunk, hogy hova menjünk nyáron. Ti egyébként hol voltatok? Mert látom, hogy a tengerpart ideális a gyerekeknek :D
Az a gáz csak, hogy mostmár elmúltak a fiúk két évesek, tehát utánuk is kell fizetni a repülőn :(

Kolping-lányok,

Osszuk el egyformán a pénzt! Nem hiszem, hogy értelme lenne veszekedni ezen a kedvezményen, vagy akkor hagyjuk a kedvezményt a fenébe (tudom, hogy én írtam, hogy ha van, akkor már éljünk vele...). Nekem tök mindegy, hogy mi lesz a sorsa.

Edit,

Elfelejtettem mondani, hogy nekünk kellene két kiságy. Megírjam e-mail-en is?

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Te jó ég, mennyit termeltetek!!!!! Majd igyekszem visszaolvasni alvásidőben...

Gyorsan annyit, hogy ...

Edit!

Akkor azt hiszem a kisapartmant szeretném kérni, végül is az tágasabb...., főleg, hogy ugyanannyi....

Lilla!
Köszi az infót!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Detti!
Nem kell!Ezt az előzetes alapján észben tartottam.

Kata!
Rendben!

Lányok!
Próbálom hívni a Kolpingot kedvezmény ügyben!Amint van eredmény,megírom!
Viszont este mindenképpen megrendelem a szobákat!Igazából Eriéktők nem kaptam konkrét választ,rá várok még!
Judyték 4-en jönnek,így ha Eriék jönnek 5-en,akkor Meméék 6-an jönnek!Ha viszont Eriék csak 4-en jönnek,akkor Meméék is csak 5-en! (Meme! Ezt jól értelmeztem ugye?)
Tehát legoptimálisabb esetben leszünk 42-en (2fő ingyen),rosszabb esetben csak 40-en és a legrosszabb esetben csak 36-an.Az utóbbi 2esetben 1 fő ingyen.Ezt osztjuk el egyenlő arányban a résztvevő családok közt 8 illetve 9 felé.

Eri!
Légy szíves,jelezd (akár e-mailben is),hogy hogyan döntöttetek!

Edit

Kép

Kép
edit73

Lányok!
Ma közbejött valami. :cry:
Nem megyönk. :(

Eri
simones

Ditke!

Szuperek a képek!!!A babakocsi nálunk is nagy sláger lenne!!! :lol: :lol: :lol:
Én megmondom őszintén,hagynám a férjed ügyét annyiban.Szerintem nem éri meg a család biztonságát kockára tenni egy ilyen üggyel.Azt írtad,semmi komoly nem történt!!!Tehát max. a férjed önérzete sérült.Viszont előfordulhat,hogy bosszúból akár rá támadnak újra,akár rátok!!!Merthogy az az ember mit kaphat ezért a tettéért?Pénzbírságot?Szerinted visszatartja ez attól,hogy rátok támadjon?
Ha meg tényleg csak az alkohol dolgozott benne és olyan rendesebb fajta,megkeresi a férjed és legalább bocsánatot kér!!! :wink:
Én nehezen tudom elképzelni rólad,hogy egy hétig feküdnél a forró homokban és ne gyötörne a vágy a gyerekek után!!!Komolyan erre vágysz????
Ha szeretnétek kicsit kettesben lenni,miért nem mentek el egy hétvégére valahova belföldre?Aztán ha az jól alakult és mindannyian élveztétek,meg lehet ismételni!Legközelebb külföldi (tengerparti) nyaralással!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

Most hívott Gréti, hogy ő mindenképpen szeretne jönni, csak anyukáját kell megpuhítania. ( mert már csüt. elkéne hozzánk jönnie, így egy napot igazolnia kellene a suliban).
Lehet még esetleg módosítani, úgy alakul, hogy tuti jön. ( 6 fő, nagyapartman )
Tegnap nagyon belelkesítettük, pedig csak rákérdeztünk, lenne-e kedve. :wink:
Amint biztosat tudok, jelzek.

Eri!

Sajnálom. :cry:

Ditke!

szuperek a képek!
Nagyon édes a csajok Kleo-s frizurája. Én is próbálom Zsófikámat rábeszélni tavasszal egy ilyesmire.
Jártok oviba? Szeretnek már?
Szegény férjed, nem tudok tanácsot adni, mit is kellene csinálnotok, hiszen nagyon jól megfogalmaztad, mi történhet. :x
Borzasztó milyen világot élünk, ilyen megtörténhet, aztán még a segítő orvos tarthat a továbbiaktól... :roll:

Brigi!

Mi bárhol is laktok, ill. bármilyen készenléti állapotban van a ház, szívesen megyünk ha ti úgy gondoljátok és szívesen szerveztek talit!
Égésre, meg a válaszom: láttad, a mi házunk sincs kész! Van mit javítani rajta!

Megyek csajok, mert nemsokára indulok angolra, ráadásul ma témazárót írunk. :roll:

Meme
szinta

Lányok!

Mivel Eriék lemondták,úgy gondolom,eldőlt a kérdés!!!8 család 36 fő megy április 18-20-án a Kolpingba!!!
Bár már részben beszéltem a Kolpinggal,de azért várom még az értékesítési vezető visszahívását.A lényeg,hogy ma akivel beszéltem,azt mondta,hogy vagy a csoprtos kedvezményt vesszük igénybe vagy az egyéb (azaz nagycsalád 4.gyermek ingyen) kedvezményt.Aztán amikor mondtam,hogy tegnap nem erről volt szó,akkor viszakozott és rögtön kapcsolni akarta a főnökét.De mivel nem volt a helyén,visszahívást ígért!!!
Próbálom úgy lerendezni ezt a dolgot,hogy mi kiszálunk.Így lesztek 30-an,kaptok egy ingyen főt (ez mindig felnőtt!!!-ezt azért már megtudakoltam).A mienket meg külön rendelem,így mi megkapjuk a Dávidra a kedvezményt.És a mi apartmanunkat is oda kérem,ahova a tieiteket!!! :wink:
Aztán a grátisz összeget meg elosztjátok 7 felé!!!Arra még rákérdezek a "főmuftitól",hogy lehet-e 27.000Ft hetedét érvényesíteni minden számlában!!!Így nem kell egymás közt "pénzezni":Oké?

Edit

Kép

Kép
edit73

Meme!

Akartam is kérdezni,hogy akkor ti hányan jöttök???
Mert ha 6-an,akkor titeket is kiveszlek a "csoportosból"!Így a csoport maradna 25fő+ 2db 6fős család 1-1 nagycsaládos kedvezménnyel!

Edit

Kép

Kép
edit73

Meme!

Este jelentkezz már,hogy le tudjam a megrendelést rendezni,jó?!
Addigra remélem,a visszhívnak a Kolpingból is!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

Meg is van! Gyors volt.
Jön Gréti is.
Akkor 6 fővel megyünk, nagycsaládos kedvezmény kell, és nagyapartman.

Mi kell Grétiről? Név: Szintai Gréta kora: 12 év

Este benézek még, ha valami kell. Mostmár tényleg rohanok!

Meme
szinta

Eri,
sajnálom, és remélem nem emiatt nem jössz!! (mármint a kedvezmény-vita miatt) Örültem volna, ha Téged, Titeket is megismerhetlek személyesen!

Ditke,
csodásak a gyerekeid! Gyönyörűszépek!! :D
És Te is milyen csinos és vékony vagy! Aszta! :shock:
Szerintem elbírnál Te egy kis gyerekek nélküli kikapcsolódást a férjeddel. De ő aztán biztos hogy szeretne Veled ketten lenni (abból amiket írsz róla..)!
Hol voltatok Ti nyaralni? Jó volt gyerekekkel a hely?
Nagyon sajnálom ami történt vele! (Én azt hiszem hagynám az ügyet amúgy békében. Saját biztonságotok és nyugalmatok érdekében.)

Edit,
recept oké, tudom hogy más dolgod is van!!
Most aztán szervezkedsz eleget.

Este még benézek, remélem lesz válasz Kolpingból.

Kép
nettke

Sziasztok!

Csak most esik le, Cat, Detti, nem olcsóbb nektek a kisapartman, ahol van két külön helyiség, mint két szoba, ami összenyitható? Azt két szobának számolják, nem?

Ditke!

Nagyon szuperek a képek! A nyaralás is, remélem idén mi is eljutunk tengerpartra, mert már nagyon hiányzik. Én a helyetekben úgy csinálnám, hogy egy közös nyaralás a gyerekekkel + egy hosszú hétvége a férjeddel, az mégis rövidebb, olcsóbb és akkor legalább mindenkinek jó.
A másik dolgot én is hagynám, mármint a feljelentést, ki tudja, mi lenne a vége...... :?
És tényleg, hogy megy az ovi?

Brigi!
Mi is szivesen megyünk, tök mindegy milyen a ház! Látnád mi van nálunk..... :wink:

Meme, Lilla!

Drukk a dolgozathoz és a vizsgához!!!!

Csajok!

Ugye 2,5 évesen már jobb lesz???? Amugy pont április 20-án lesznek annyi.
:D :D

Kata

Kép
kateduo

Nettke!

Egyszerre írtunk! :D :D

Kata

Kép
kateduo

Cat,
majdnem elfelejtettem. Egy jó sztori (vagy nem is olyan jó..):

Nati olvassa a mesekönyvet, és nézi a gonosz mostoha képét a Hamupipőkében. Azt mondja: "Itt a gonosz mostoha. Bea néni."

(többiek kedvéért: Bea néni a másik gondozónéni a bölcsis csoportban, nem hozzá tartozunk, de reggel és délután 1-1 órát csak ő van a gyerekekkel).

Szerinted szerethetik? Pedig én nem mondtam nekik semmit! (magam nem kedvelem a nevelési stílusát..)

Kép
nettke

Kata,
igen, most látom.
Nem, 2,5 évesen még semmi nem lesz jobb!!! :lol:
De hogy mikor lesz...?

Kép
nettke

Lányok!
Nem a vita miatt nem megyünk.
Más jött közbe. :cry:
Editnek megírtam e-mailben, de ide a fórumra nem akarom kiírni.

Eri
simones

Minden kedves fórumozó számára kívánok egy nagyon boldog új évet, amely valóra vált sok-sok álmot, beteljesít minden vágyat! Jó egészséget és boldogságot a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt!

2008.-ban is bővül a www.pszichologia.multiply.com oldal.
Pszichológiai tanácsadásért továbbra is a pszichotanacs@freemail.hu címen várom leveleiket. Bővebb információ: www.pszichologia.mlap.hu oldalon.

Barátsággal, Nisreen (ikres anyuka )
:wink:
nisreen

Kata :)

Azért ne csüggedj! A beszéd nagy fordulat ám. Nagyon izgalmas, rém nagy büszkeséggel tölt el, jókat lehet röhögni.
Hátulütője is van persze (minek nincs), például, hogy nem csinálhatsz úgy, mintha hülye lennél és nem értenéd, hogy mit akar, vagy hogy, ha vizet kér, akkor az egy perc alatt, amíg előveszed a poharat, töltesz bele és odaadod, még kb. 15x hangzik el:"kéjekvizet, kéjekvizet, kéééjekvizet, kééééjekvizet ....."
Nálunk volt egy nyugvópont, egy kellemes időszak, sztem nektek most jön. Amíg nem indul be az igazi dacolás. Nálunk most kezdődött a klasszikus dac. De lehet, hogy csak miattam, ami elég ciki, de ... :oops: :oops: :oops:

A ház állapotán ne versenyezzünk. :lol: A miénk lakható, de nagyon hiányzik egy mosdó, meg egy tükör a fürdőszobából, meg a polcok a konyhaszekrényből, bár ez az utóbbi vendégként nem lenne zavaró. :wink: :lol: :lol: :lol:

Még a végén visszaszokom. Majd én leszek az "irónikus" hang.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Kisapartmant kértünk. :P :wink:

Eri :)
Sajnálom. :( :( :(

Ditke :)
Elfelejtettem írni, hogy én is hagynám a francba a feljelentést, bármilyen bosszantó is, hogy egyes emberek bármit megtehetnek. A nyugalmatok és testi épségetek fontosabb...

Nettke :)
:) :) :) Hogy leveszik a gyerekek, hogy ki az aki szívböl törödik velük, elhivatottságból, és ki az aki utálja az egész melót, csak csinálja.
A fiúk sokszor mesélnek rólatok, a múltkor Samu mesélte, hogy összeházasodott Sárival. Samu volt a menyasszony. :lol: :lol: Különösen vonzódik Sárihoz, minden nap hallgatjuk, hogy mit csináltak.

Nisreen :)
Boldog lettem volna, ha olyan szorgalommal válaszolsz az emailemre mint ahogy hírdeted magad. :?

Cat
Kép
cateye

Még annyit, hogy nekem a 3 éves kor nagy vízválasztó volt. 2,5 éves kortól a kökemény dackorszak miatt még nem bíztatlak, de 3 évesen nagyon értelmes, okos, segítökész, szófogadó kisemberek lettek.

Már korábban is írtam, hogy nagyot fordult velünk a világ azóta. Sokat játszanak együtt, kommunikatívak, édesek ahogy rácsodálkoznak a világra. :P Persze tudom minden gyermek más, azért kívánom, hogy nálatok már 2,5 évesen bekövetkezzen a változás.

Cat
Kép
cateye

Edit,

Ha még nem rendelted meg, akkor mi is kisapartmant szeretnék, de csak akkor, ha az ugyanannyi, mint a két egybenyitható szoba.
Ha már túl vagy a rendelésen, akkor marad az első verzió, két éjszakát kibírunk így is, főleg, hogy az is elég tágas.

köszi!!!

Detti

KépKép
kiliman

Lányok!

Megvan a végeredmény!!!! :lol: Szerintem a legjobb!Akkor ahogy már írtam: Meméék meg mi külön leszünk megrendelve,így igénybe tudjuk venni a nagycsaládos kedvezményt.A többiek lesznek az "Ikres csoportba",így ti kaptok egy grátiszt ( felnőtt).Ezt oszthatjátok 6felé egyenlő arányban (4.500Ft/család),amit a számlában fognak érvényesíteni.Így nem kell egymás közt rendezni az anyagiakat.

Meme!
Hol vagy? Jó neked is így?Hogy ti a kislány után kapjátok a kedvezményt?( ha beveszlek a csapatba,akkor a nagycsaládost nem kapjátok meg!)

Elküldöm még ma este a megrendelőket,aztán ha megjött a visszaigazolás,küldöm mindenkiét!

Edit

Kép

Kép
edit73

Detti!

Nem tudom,mi az a 2 összenyitható szoba :shock: ,mert olyan nincs is a megrendelőn! 1 vagy 2 ágyas szoba, kisapartman, nagyapartman létezik! :)
Ahogy írtam,ti és a többi 4 vagy 5 személyes család kisapartmant kaptok.Jó lesz így?

Most fogom még csak megrendelni!!!Amúgy nem kell külön kérni semmilyen babafelszerelést,mert azt 3év alatti gyermekeknél automatikusan beteszik a szobába.De azért a kiságyakat meg amit kértetek,azt jelzem a megrendelőn.
Ha meg valami lemarad,akkor azt ott a helyszínen pótoltatni lehet! :lol:

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,

A mostani, februári megrendelőnkben úgy írták, hogy két kétágyas szoba, ami összenyitható. De tök mindegy, a lényeg, hogy találtunk egy olyan hétvégét, amikor mindannyian el tudunk menni :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Detti!

Itt is vannak akkor érdekes dolgok! :wink: :lol: Oké!Én kisapartmant kérek a megrendelőn nektek,aztán meglátjuk,mi jön vissza a visszaigazoláson.

Edit

Kép

Kép
edit73

Detti!

Nem adtál meg telefonszámot!!!!Titeket hagylak utoljára,de ha itt vagy,dobd át nekem!

Cat!
Esetleg Dettiéknek valami elérhetősége?Dobd át nekem,ha tudod,légy szíves!Csinálom a megrendelőket addig is,amíg anyós bírja a fiúkat!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit :)
Dobtam telefonszámot. Megcsinálom ma este a listát, csak pont a Detti nevét nem tudom.:-)))

Mi kétszer voltunk eddig Alsópáhokon, és egyszer kisapartmanba, egyszer pedig két egybenyíló szobásban. AZ a különbség a kettő között, hogy a kisapartmannál amikor belépünk egy előtér-szerű kiskonyhába érkezünk, ahol van egy kis hűtő, konyhaszekrény, rezsó, cumisüvegmelegítő stb. Ebből a konyhából nyílik szemben a két szoba, bal kéz felől az egyik, jobb kéz felől a másik. Tehát ez egy keskeny cső-szerű előszoba-konyhaféle. Az egyik szoba a nappali, innen nyílik a terasz. Itt egy kihúzható kis kanapéféle van. A hálószobában pedig egy két ágyas franciaágy és egy galériaágy létrával.

A két egymásbanyíló szobásban meg van egy kis előszoba ahonnan nyílik a fürdő is, és innen nyílik az egyik szoba, aminek az egyik oldalán van egy kétszárnyas ajtó, abból nyílik a másik szoba, és mindkét szobában franciaágy van.

Szerintem ez jobb nagyobb gyerekeseknek, a kisebbeknek meg jobb a kisapartman, mert a nappaliban jobban elférnek az utazóágyak.

SZUPER VAGY!

Cat
Kép
cateye

Cat!
Köszi!
Itt a szám!Mindjárt végzek a megrendelésekkel!

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Most értem haza a suliból, végre elégedetten- ez a 2 napos tréning nagyon tetszett. :)

Eri

Örülök, hogy nem a nézeteltrérés miatt szálltál ki és sajnálom. Azért egyszer már csak összejön egy tali nektek is.

Edit

Nagyon ügyi vagy, köszi szépen, hogy ilyen jól elintézted a foglalásokat. :D

Brigi

Szokájl csak vissza!!!! :D

Kata

Sztem se lesz jobb 2,5 évesen, ők most pont annyik és most nem igazán jó, bár nem is rossz. De tuti nem jobb mint 2 évesen. Csak annyiból élvezetesebb, hogy egyre okosabbak, egyre többet beszélnek, ilyesmik.

Cat

A szobájukba is most szoktak be, vagy csak az együttjátszásról van szó? Néha én is tudnám élvezni, ha kicsit elvonulnának és olyankor nem rombolnának valamit. Az uncsitesó csomószor felviszi őket a szobájába és tök jól elvannak, minket kizárnak, ahogy Te is írtad. :D De a vége egy katasztrófasújtotta övezet. :shock:

Remélem nem olvad el az összes hó vasárnapig....

Ditke

Tündériek a lányok és nagyon jók lettek a nyaralásos képek is. De jó, hogy emlékeztél rá és raktál fel utólag. Tunéziában voltatok, ugye?
Külön mi is csak 4, max 5 napra megyünk, többre nem volna szívem és annyi épp elég is, nagyon hiányoznak. Londonban minden második gondolatom velük kapcsolatos volt- na persze azért nagyon jó is volt. Most csak egy hétvégre megyünk, wellnessezni-Robi karácsonyi ajándéka. aztán még nyáron is megyünk remélhetőleg. Robi igazából már egy jó kis többnapos motoros túrára vágyna.

Hú, nagyon gáz, ami a férjeddel történt, elhiszem, hogy nagyon bántja. Én nem mernék ugrálni, rögtön eszembe jutott az a pasi, akit egy egészrokonság agyonvert valamiért. :shock: Majd mondd el mi lett vagy nem lett a folytatás.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Elment minden megrendelés!!! :lol: Este átküldöm a visszaigazolásokat!Most viszont muszály mennem,mert anyós már nem bírtaőket és felküldte a fiúkat!Ők meg szétszedték a karácsonyi díszítés felét!!! :evil: :evil: :cry:

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

Igen, nagycsaládos kedvezményt kérjük.
Igy az nekünk a kedvezmény, hogy nagyapartmant kapunk, és nagyon kényelmesen elférünk! :wink:
Meg tudod, Gréti olyan sokszor, mintha a lányom lenne! :)

Megkaptam, a mail-ed is, örülök, hogy Dávidnak ninc fenntartása.
Nagyon jól lesznek ők 3-an is.

Az angol nem volt nehéz, de azért rendesen lefáradtam.
Ezért a többit holnap!

Meme
szinta

Átküldtem mindenkinek a saját megrendelőjéről a visszajelzést!Szóljon,aki nem kapta meg vagy ha valakinek valamit rosszul írtam!!!!Jelentkezem,amint megjönnek a megrendelés elfogadásáról illetve a fizetés ütemezéséről az e-mailek!

Nyugodalmas estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla!
Sajnos nekünk most jobb lenne, ha amiatt kellett volna lemondanom.
A tali pedig egyszer biztos összejön majd :)

Ditke!
A Lányok már leírtak előttem mindent. Én sem merném feljelenteni. :(
Szomorú, hogy ilyen világban élünk. Sajnos lesz ez még rosszabb is. :(
A két hercegnődet pedig változatlanul nagyon csodálom. :lol: Kérem a liszenszet ;) :lol:

Eri
simones

Cat,
látod ezt irigylem, hogy nektek már mesélnek!

Én egy árva szót nem tudok kihúzni belőlük, hogy mi volt a bölcsiben.. semmiről soha nem mesélnek...
A neveket mind tudják, ha elkezdem sorolni, hogy ki várja őket, akkor folytatják. de semmi sztorizás.. még.. remélem 3 évesen már mi is okosak leszünk :)

Edit,
átjött, köszi!!!!!!

Kép
nettke

Lilla :)
Igen, a szobájukban játszanak egyre többet. Mondjuk utána a szobájuk katasztrófa sújtotta terület, de nem bánom, mert korábban a nappal volt az. :D

Nettke :)
Persze, hogy 3 évesen már így fognak neked is anekdotázni. Ami késik nem múlik. Neked 3-an fogják nyomni egyszerre. Bábeli zűrzavar!

Én már sokszor könyörgöm, hogy maradjanak csöndbe. Főleg Samu nálunk a nagy Andersen, a buszon-villamoson is leáll vadidegenekkel beszélgetni. A múltkor is úgy jött haza, hogy beszélgetett a metrón az Anikóval , a villamoson meg a Ferivel. :D Mindkettő mint kiderült nyugdíjas idős ember volt. :D

Megkaptuk, köszi! Hibátlan volt.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Szívesen mindenkinek!

Cat!
Ezt az elvonulásosdit már én is várom!!!Bár nálunk ha szól a tv,az Olivér lecövekel elé akár 3órára is. :shock: Így tőle nyugodtan csinálhatnám a dolgom!De a másik kettő mindig ott van láb alatt! :roll:
Azért ,tuti jó lehet,hogy már ilyen kis okosak a fiúk!!!
Köszi a telefonszámokat!!!

Brigi!
Lehetsz irónikus hang is!!!Azért csak gyere!!!
Ha pedig kedves szóval hívnak,elmegyünk bárkihez!A társaság a lényeg! :wink:

Eri!
Bocs,de még nem jutottam el odáig,hogy válaszoljak!És ma sem működik ez a nyomorult levelezőm!

Edit

Kép

Kép
edit73

Szóval nappalit akartam tegnap írni a nappal helyett.

Nekünk a szobájuk elég pici a fiúknak, ezért is örülök, hogy oda behúzódtak, mert azt hittem sosem fogják használni. :P

Az én Olim is tud a TV-re tapadni, Samuval ellentétben, de csak a mesefilmek érdeklik. Illetve csak 3. A Sam a tüzoltó a Noddy és a Thomas. Semmi újat nem fogadnak el.

Este azon röhögtünk Zolival, hogy Páhokon majd otthagyjuk az oviban vagy a bölcsiben a gyerekeket mindet a bébiszitterre, és elmegyünk mi szülök egy órára iszogatni a bárba. :lol: Jó kis eröpróba lesz neki. 8) Onnantól nem akar majd ikreket szülni. :D

Judyt :)
Még mindig nem jó az ATW-s oldalatok nekem. :cry: :cry:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Edit!

Mi is megkaptuk, még tegnap, köszi! :)

Edit és Kata!

Most megyek a postára, küldön a Dvd-et!

Cat!

Samu ismerkedése teljesen ledöbbentett. Melyikőtök ilyen nyitott? Mert nálunk Laci és én is ilyenek vagyunk, a gyermekeink meg zárkózottak idegenekkel szemben.
Bébiszittter... :D
Bár, nálunk nem lesz gond, mert Kristóf és Gréti nagyon sokat segítenek majd, így tudunk lazulni.
Kérdezte Kristóf, hogy Samu ott lesz-e?!
Ti voltatok már Páhokon, ugye?
Mert lenne egy kérdésem, de azt akkor majd privibe.

Képzeljétek:

Zsombi az, aki jobban akar reggelente oviba menni. Már nem kell bevinni az csoportszobába, sőt ő megy elől! :shock:
Szóval, minden gyermeknek a maga tempóját kell kivárni, legyen ez beszéd, elfogadás vagy akár mi...

A szobájukba ők is elvonulnak, a csatatér meg enyhe kifejezés! :wink:
De, segítenek összepakolni.
Bár, ha fáradtabbak, akkor csüngnek rajtunk, nem akarnak külön játszani!
Meg mostanában olyan kis széltolók. Állandóan röhögcsélnek, hülyítik egymást, " vicceseket" beszélgetnek!
A dackorszak is kezd lecsengeni... kopp-kopp-kopp
Viszont, amitől a 3 éves kor nagy mérföld kő. Egyrészt az ovi, mert ott kőkeményen alkalmazkodni kell. Valamint megértik, és alkalmazzák is, az ok-okozati összefüggéseket, akár közeli jövőre is rávetítve.
Meglehet velük " egyezni", s ez ami nálunk a nagy áttörést hozta. Nem kell a büntit annyit alkalmazni, ez nekik és nekem is nagyon jó lelkileg.

Húúú, mostmár eldugulok!

További szép napot:

Meme
szinta

Meme

Megegyezés nálunk már most is sokszor működik, én is nagyon örülök neki. Már persze, ha abbahagyja az illető a bőgést annyi időre, hogy meghallja, amit mondok neki. 8) Nálunk leginkább még olyan dolgokban nyilvánul meg, hogy amiből 1 van, pl szobában hinta, gyűrű, felváltva használják. Persze mindig a visítás az első, de most már képes vagyok lecsillapítani és megértetni vele, hogy várni kell/ oda kell adni a másiknak. :D
Amúgy én a büntit is mostanában tudom kicsit alkalmazni, most már látom, hogy érti, miért kapja- meg is mondja. Eddig csak ordítottam, ha vmi nem tetszett, vagy magyaráztam a végtelenségig.

Cat, Meme

És az elvonuláshoz mi kellett: maguktól fogták a játékaikat és bementek, vagy Ti vittétek be néhány cuccukat és javasoltátok, hogy ott is legyenek? Mert nekünk most minden játékuk kint van a nappaliban. Volt, amikor raktam a szobájukba is, de sose játszottak ott, csak jövet-menet ledobálták a polcokról és utána 2 szobát pakolhattam össze este. :roll:

Kata

Neked már akartam írni, csak mindig kiment a fejemből. A gyerkőcöket pulmonológushoz is beutaltathatnád. Eleve azért, mert ti is használtok Ventolint és Te is fulladtál (tehát örökölhették). Nekünk is ilyesmi problémánk volt, amivel odakerültünk. Volt olyan is, hogy a köhögés húzódott el hosszú ideig. És ott automatice van allergiavizsgálat is. Sajnos 3 éves kor alatt csak vérvétellel lehet. :( Én ezt javasolnám, de kérdezd meg a dokitokat, a beutalót úgyis ő írja.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla!

Ez szuper! :( Mármint amit az allergiavizsgálatról írtál (hogy 3éves kor alatt csak vérvétellel)Merthogy pont most kérdeztem rá a mi orvosunkra,hogy hogyan történik ez.Ő azt mondta,2éves kor felett már azzal a alkaron szúrkálós módszerrel (amikor várni kell,hogy bepirosodik-e).Na erre rá kérdezek hétfőn,mert csak akkor tudok a fiúknak időpontot kérni!ÚÚÚtálnám,ha felkészíteném őket az egyikre,azt a helyszínen meg kiderülne,hogy nem is úgy csinálják. :roll: Vagy lehet,hogy ez kórházanként máshogy működik??!

Cat!Meme!
1órára??!Egész délutánra! :wink: Tuti utánna felmondana!!!
Már az urammal úgyis beszélgettünk aról,hogy mit csinálnénk majd!Na ő rögtön felvetette,hogy nem lehetne-e a férfiaknak egy kocsmázós program?Tudjátok,afféle "kan-buli"! :twisted: Amikor belülnel valahova egy sörre/borra,azt jó kitárgyalják,ami piciny lelküket nyomja! :wink:

Cat!
Veletek ellentétben,nálunk Olit minden érdekli,ami a tv-ben megy!!! A Beni meg a Marcii lyen: csak egy adott mesét néznek (azt is max. 15percig) Eddig a Micimackó volt a sláger,most az Oroszlánkirály!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit

Nekünk ezt mondták és úgy is csinálták. Azt mondták, hogy az a biztosabb módszer. Sztem érdemes azt csináltatni, az tuti nem téved. Nálatok meg aztán tényleg nagyon nem mindegy, hogy kiderül-e végre, hogy mire allergiásak. Ja, ha vérvétel lesz, érdemes sokat itatni őket, akkor elvileg gyorsabban lejön a vér. Nikit szegényt eléggé megkínozták, nehezen találták a vénáját. :( De túlélte, nem is emlegeti. Nálunk még mindig a doktornéni a mumus, pedig ő nem is bántja őket és nagyon kedves. :?

TV: enyémek is elég mindenevők, mármint gyerekműsorban. Itt a nappaliban uis nincs TV, így számítógépről megy a mese nekik. Bármit hajlandóak kipróbálni, aztán ha tetszik, kérik legközelebb is. Vannak mindig aktuális kedvencek, amiről hetekig le se szállnak, aztán ha már sikítok tőle, berkakok mást és jön az újabb. De néha az egész rég látottakat kérik újra, pl a Süsü Dávidnál többször előkerül 1-1 alkalommal.

Oroszlánkirály: én azt még nem mertem, vannak benne elég vad jelenetek.
Nálunk az autós (verdá), vonatos (tomas) és egyéb járműves mesék a kedvencek. Most épp a Bob the builder.

kocsma: de csak ha utána mi is mehetünk. :wink: egyik este ők, utána mi. azért nem árt, ha valaki van olyan józan, hogy meg tudja fürdetni a gyerekeket. :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok.

Csak meg szeretném osztani veletek, hogy ma kiderült a genetikai uh-n, hogy 2 kislányunk, és 1 kisfiunk van. :D
Minden rendben velük, szépen fejlődnek.
Én kicsit rosszul viselem a terhességet, mindig fáj valami, hol az orrom vérzik, hol a fogaim gyulladnak be, volt már vesegyulladás is....
Vérszegény is vagyok....
De komolyabb probléma nincs, és az a lényeg, hogy ők jól vannak.
Változatlanul szenvedek a fekvés miatt, de megéri.

További szép napot:
Ancsa
anches

Ancsa,

Gratulálok a gyerekehez, azért az tök jó, hogy vegyesen lesznek! EGyébként az lenne a csoda, ha a három bébivel a hasadban könnyen viselnéd a terhességet :) Mikorra is vagy kiírva?

A kocsmázásban én is benne vagyok! Nálunk úgyis sokszor előfordul, hogy apuka fürdet és feketet. Sőt, nálunk mindig apa fürdet és mondja a mesét, én csak asszisztálok :lol:

Kata, Lilla,

Mi is voltunk pulmonológián (nem írom le a herce-hurcát, míg végül sikerült bejutni egy dokinőhöz), de szerencsére nincs semmi baja Bernátnak. Ha nehézlégzése van, akkor adjunk neki Ventolint. Adunk.

Ami a mi nagyobb problémánk, az az, hogy a fütyijüket valószínűleg műteni kell. Volt esetleg valakinél hasonló műtét? Mikor? Hogyan?

Mese: nálunk most Dumbo a menő (Walt Disney rajzfilm), meg Snoopy, meg Süsü. Most Noddy hanyagolva van, szerintem megunták.
Gondolkodtam, hogy elvisszük őket erre a Diseny on Ice előadásra, de négyünknek annyiba kerülne, mint a februári Alsópáhoki két éjszakás kiruccanásunk (igen, úgy döntöttünk, hogy megyünk most is :lol: )

Tud valaki olyan báb vagy mese előadást, amit már ők is, 2 évesen élveznének? Néztem a Bábszínház repertoárját, de nem találtam semmi olyat (illetve ami nekik való, az szerda, meg kedd délelőtt van... :cry: )

Ja, és a nagy hír: Ambrusnak van szerelme!!! Együtt alszanak a bölcsiben, és tegnap Ambrus puszikat is adott Zsófinak. Ez nála nagy szó, mert nekem is alig akar adni.
És amikor megkérdezem, hogy ki a Zsófi, azt mondja, hogy a "szerelmem". Nagyon cuki.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok :)

Nálunk is egy ideje nagyon sokat játszanak a szobájukban. Azt hogy magukra csukják az ajtót az úgy nov. vége felé vettük észre. Jót röhögtünk rajta. Olyan vicces ez az önállóság. Mondjuk október eleje óta van egyáltalán szobájuk, szóval lehet, hogy jól jött ki a költözés miatt, hogy nem a megszokott helyüket kellett lecserélni, hanem eleve minden új volt. Nálunk minden játéknak az ő szobájukban van a helye. Kivéve egy sor a könyvespolcon a nappaliban, ahol a könyveik vannak. Nálunk ez bevált, én meg örülök, hogy nem a nappalit "díszitik" a játékok. Legalábbis, amikor alszanak, vagy még nem rámoltak szét. :roll:
Na a rendrakás már más tészta. Azzal nem vagyok elégedett. Van valakinek lusta gyereke? Nem tudom mit lehetne kezdeni Bobóval. Képtelen vagyok rávenni, hogy pakoljon. Se a játékos pakolás, se szép szó, se rábeszélés, se fenyegetés. Legjobb esetben is csak egy-két dolgot rak el, és nézi, hogy a többit Réka vagy én megcsinálom. És nem azért, mert jobb dolga van és játszana. Van, hogy csak áll és néz minket, és közben dumál, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy nem csinál semmit. Vagy volt már (na ezen azért jót röhögtem utólag) elmagyarázta, hogy ő most nagyon álmos, megy aludni, elindult, majd a kérdésre, hogy mi lesz a játékokkal, utasította Rékát, hogy pakoljon el. :roll: :roll: :roll: Karácsonykor is előadta a nagyon fáradt vagyok, kérem a cumikát, megyek aludni dumát (anyósom meg is ette), utána persze bírta még néhány órát ébren. JÓl jönne valami tuti tipp! A legjobban eddig az "üzlet" jött be, de azt csak akkor lehet, ha nagyon akar valamit, viszont sokszor zsarolássá fajul. :oops:
Na felébredtek, megy a viháncolás. :)

Majd még jövök.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Jót röhögtem ezen a "csajok is mennek kocsmázni" felbuzduláson!!! :lol: Ha én ezt megmutatom a férjemnek,azonnal lefújja a kolpingolást! :twisted: Ő még az életében nem fürdette meg egyik (!) gyereket sem,a pelenkázástól meg szinte menekül! :roll: :shock: A gyerekek meg üvöltve rohannának utánnam,ha meglátnák az apjukat fürcsinél.A mesélést még csak-csak bevállalja az apjuk,de lefektetni szigorúan nekem kell,mert csak én takarhatom be őket,én adhatok utoljára puszit. (éjszaka el se fogdják az apjuk közeledését)
Szóval nálunk max. napközbeni program jöhet szóba pl. egy nyugodt szaunázás koktélozás közben.Azt is csak akkor,ha a gyerekek jó helyen (pl: bölcsiben) vannak.

Detti!
Nekünk a sérv műtéttel együtt megcsinálta a doki az Olivér kukiját is.Mit szeretnél róla tudni?
Édes lehet Ambrus,ahogy bújik a szerelméhez és puszilkodnak.
Kislány is viszonozza a közeledést?
Süsüs nálunk is menő volt egy időben!!!
Jól döntöttetek a februári pihivel kapcsolatban,nizot jól fogjátok érezni magatokat!! :D

Ancsa!
Nagy-nagy gratula!Ez nagyon szuper!Mindent megér,hogy egészségesek legyenek!Gondolj arra,hogy már a felén túl vagy!!!És ha hosszabbak lesznek a nappalok,jön a jó idő,többet süt a nap,akkor a kedved is jobb lesz!!!Ha meg lehangolt vagy,gyere ide,dumcsizz velünk!Hátha mi fel tudunk vidítani!
Az pedig nagyon jó,hogy a babák rendben vannak!

Brigi!
Nálunk Oli ilyen!Nálunk is sokszor a zsarolás jött be!Meg az ,ha konkrétumokat mondok neki:" hozd ide a kis autókat az ágyról,teed bele ebbe a kosárba!" Szinte minden egyes darab játéknál meg kell mondani neki,hogy vegye fel,vigye,tegye ide-oda stb. Kicsit fárasztó,de akkor legalább csinálja.
Nálunk egyébként a "beteg vagyok" duma jön elő!!!!
Ja és természetesen ő is áll (ha hagyom) és csak beszél,mondja,hogy mit kell megcsinálni! :roll: :evil:

Edit

Kép

Kép
edit73

Ancsa :)
Gratulálok a kis triódhoz! Szuper ügyes vagy! Hát szerintem ezek a nyügök a terhességgel járnak, utána egy csapásra semmi bajod nem lesz, illetve lesz, de az más jellegü. :lol: :wink:
Olvass és pihenj sokat, nézz meg minden filmet, utána évekig nem lesz időd erre. :D

Brigi :)
Nálunk is zsarolással megy csak a játék elrakás, bár Oli a segítőkészebb. Samu lesz*rja a pakolást. A játékok tárolása dettó úgy van mint nálatok, hogy a szobájukban van minden, csak egy polc mesekönyv a nappaliban. Na de azért estére kivándorolnak ám a játékok. :D

Kolping piálás: Szigorúan csak az egyenlőség jegyében ahogy Lilla írja! Én igazi emancipunci vagyok! Ha a fiúk mennek akkor mi is. :lol: Egyik nap Ők egy órára, másnap meg mi. Addig a nők a bölcsiben, másnap meg a pasik a kölkökkel.

Detti :)
Fitymaszűkülete vagy letapadása van a fiúknak? Nem mindegy.

Nekünk Olinál letapadás volt. Egyszerűen csak felhúzták neki, előtte bekenték szteroidos krémmel.
Édes a kis szerelmes Ambrus!

Cat
Kép
cateye

Köszi Edit! Ez megnyugtatott. Meg nem oldja, de legalább tudom, hogy nem az én "érdemem". Nálunk az is külön műsor, ha egyesével megyek végig, hogy mit hová tegyen, mert minden darabért kérvényt kell benyújtani. :roll: Borkánál még a "fáj a dejekam" szokott előjönni, ami ugye hároméveseknél gyakori probléma. :wink:

Ancsa!
Ez szuper. Kitartás, még ha nem is könnyű. Vigyázz magadra és fogadd meg az orvos tanácsait, de azért a józan eszedet is használd. Ha valami nagyon rossz, nagyon kényelmetlen, akkor azért tedd szóvá. Ez saját tapasztalat, én majdnem megjártam, amilyen nyuszi vagyok.

Puszi,

B

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ancsa,

nagyon örülök!! Szóval olyan kis vegyeskoktélod lesz babákból mint nekem :D
SZUPER összeállítás. Akik nemrég születtek a Klinikán, a férjem kollégájának a 3asai, ők is 2 lány 1 fiú. És ugye mind jócskán 2 kiló felett voltak, szóval hajrá, ők a követendő példa mostantól!
AFP-eredmény? Rémes lett?
Ancsa, nekem is vérzett az orrom, el se állt, volt hogy mentem taxival meg papírtörcsi tekerccsel a rendelőintázetbe a fül-orr-gégére, ahol tamponáltak meg gyógyszeresen bizgerálták az eremet az orromban. Szóval semmi pánik! Előfordul. Rutascorbint kellett szednem, ez erősiti az ereket, és lehet tehesen is.

Edit,

én elengedem Tomit inni, de inkább napközben, jó? Mond meg Tamásnak h mehetnek, de nálunk ő fürdet, szóval gáz lenne az este.. És Cattel egyet értek, akkor mi is!!!

Kép
nettke

Aranyosak vagytok lányok, köszönöm a gratulációt.

Most vagyunk 18 + 2, és igen, már túl vagyunk a félidőn, bár kitűztem magam elé a 36. hetet, volt rá példa, hogy másoknak sikerült. De majd meglátjuk....

Edit: Gondolom neked nem volt ennyi problémád, még azt is írtad, hogy hányingerrel sem küzködtél az elején. De persze, én sem panaszkodom, nem is magam miatt aggódom, hanem piciket féltem.
Amúgy nagyon élvezem a terhességem, sokat beszélgetek velük, jó érezni a mocorgást, már tudom, hogy mikor alszanak, és mikor vannak fent.

nettke: Igen, nekünk is kis vegyespárosunk lesz, mint nektek
:D :D :D :D :D
Afp tényleg magas lett, 5,85, de nem foglalkozik vele senki, az uh rendben volt.
Hát az orrvérzés nem túl bíztató, volt már nálam is, hogy majdnem rohantam az ügyeletre, de szerencsére eddig elállt, de olyan szörnyű amikor csak úgy el kezd magától ömleni...
Vesegörcsök is voltak, ráadásul pont karácsonykor, hát azt hittem meghalok, de kaptam rá antibiotikumot, szépen rendbe jött. Remélem...
Vérképem sem lett a legjobb, hemoglobin borzamasan alacsony, most vasat kell szednem.

Mostanában kevesebbet netezek, főleg filmeket nézek (kaptam rengeteg dvd-t), elkezdtem kötögetni, olvasok.
Valamivel mindig elütöm az időt, nem túl kellemes az itthonlét, de ezt végig kell csinálni.
Meg mire kiolvasom az Ikrek könyvét, ki is tavaszodik... :D :D :D :D :D

Néha azért majd benézek hozzátok, jó nézegetni a sok aranyos gyerkőcöt, meg sok hasznos tanácsot írtok, ami későbbiekben jól fog jönni.

Ancsa
anches

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?