Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Háátt… nem semmi napon vagyunk túl :roll: Úgy kezdődött, hogy tegnap este 10 körül elszökött Vanda kutyusunk. Hajnali kettőig jártuk Zozóval az utcát, semmi. Netre még éjjel felraktuk, hátha reggel látja valaki. Semmi. Délelőtt bementem a munkahelyemre nyomtattam ki plakátokat, felraktam az iwiw-re is, elmentünk az állatdokihoz is, és róttuk a köröket, plakátoltunk és reménykedtünk. Ma délután végül nem messze tőlünk, egy újabb plakátragasztás közben a kocsi mellett megjelent a kis csavargó :D Szóval meglett Vanda, és iszonyat boldogok vagyunk! Nagyon sokat sírtam, teljesen kikészültem, hogy nem lesz meg… Egyik lábára sántít, voltunk állatdokinál, megvizsgálta, szerencsére nincs semmi komoly, valószínűleg a jeges úton megcsúszhatott, vagy elesett. Jelenleg az előszobánkban alszik, nagyon-nagyon kimerült, remélem többet nem csinál ilyet :shock:

Na, most visszaolvasok, és írok még! :D

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok Lányok!

Benszi, Juci!
Azt hiszem én sem maradok le tőletek táskaügyileg. Bár Lucia nem nyugtatott meg, hogy egyre jobb lesz ikres anyukának lenni... :wink:
Éppen tegnap borultam egyébként ki. Mondtam Apának, hogy szétosztom a gyerkőcöket a nagyik között és neveljék ők, nekem ebből elegem van. A szokásosnál is jobban lestrapáltak néhány napig, ami valószínüleg a szerdai oltásnak volt köszönhető- hogy teljesen kidötem.
Ma viszont nagyon jól viselkedtek, úgyhogy mindent visszavontam. Nem adom őket a nagyiknak csak átmeneti megőrzésre... :wink:
Benszi!
Ismerős a mam cumi, és az aventes cumisüveg. Mi is ilyennel nyomulunk, csak már a nagy üveggel. :)
Nekünk a Mecsek Baby tea jött be és az, hogy szépen lassan kinőtték.

Napcsi!
örülök, hogy végre jelentkeztél! NAgyon szépek vagytok!
A születéstöri elég szomorú, de a lényeg, hogy minden jól végőzdött.
A fogacskák már jelentkezhetnek Nórinál. Egy anyuka, akivel együtt szültünk mondta, hogy az ő kislányának is Nóri korában kezdett el mocorogni valami a szájában és már ott kopogtat a fogacska. Nálunk is nagy nyálazás és rágcsálás van, de még nem érzékeltem, hogy fájna is valami a kis szájukban..

Zsókuci!
Minden jó, ha a vége jó. Örülök, hogy meglett a kutyus! A kis csavargó.

Chesti!
Niki baba tüneményes. Mindig nézzük, hogy milyen szépen fejlődik és mondogatjuk Apával, hogy jövőre már a mi lurkóink is ilyen nagyok lesznek.

Gomba!
Benedek nagyon édes!

Most mennem kell, Apa követeli a gépét.
Puszi Mindenkinek
Gica

Kép
gica1

Share,
:lol: naggggyon jóóóó ez a hajas kép Mátéról :lol: :lol:
Alvás azóta változott? Sajnálom a pajzsmirigy dolgot, remélem elég lesz rá gyógyszert szedned.

Lippa,
Akkor most Lillának kívánok jobbulást! Remélem, most már nem kapja el egyikőtök sem! :?

Rebe,
Remélem, hogy már a köhögés is elmúlt, és meggyógyultál!

Napcsi,
Álomszép a kislányod! Teljesen kész vagyok tőle! :D Olyan kis kiegyensúlyozott babának tűnik!
Örülök, hogy most ennyit írtál, és nagyon helyes, néha azért nem árt belesz**-ni a házimunkába! Az anyaidő jár! :wink:
Szüléstöri: :shock: Nem csodálom, hogy nem szívesen emlékszel vissza rá, nagyon megrázó lehetett… De tényleg az a lényeg, hogy Nórival minden rendben!

Judit,
Nagyon jók a lányokról a képek! :D Jók a kommentek is mellettük! :lol: A kedvencem a „Dorka mosolyogj, Apa már megint fényképez” kép! :D

Lucia drága,
Köszönöm, Nektek is Nagyon Boldog Új Évet! :D
Várjuk a képeket, sok puszi!

Chesti drága,
Remélem, hogy már teljesen rendbejöttél! Puszi és tudod, hogy én is… :)
Fantasztikusak a képek! Teljesen odavagyok ezért a csupaszem tündérért! :D:D

Szofi,
Nagyon örülök, hogy írtál! A lényeg, hogy minden rendben Veletek! A táblába beírtam az időpontot :wink:
Szuper, hogy a babák szépen fejlődnek, a képek nagyon jók!!!! :D

Benszi,
Nagyon szépek a gyerekek! A parókás kép nagyon király! :lol: :lol: Jó, látszik, hogy nem vagy fitt, de egyáltalán nem nézek ki sz*rul! Nem lehet egyszerű a két csöppséggel. Van segítséged? Örülök, hogy jónak tűnik az Espumisan csepp! :D

Bibar drága,
Sajnálom, hogy elestél! :( de örülök, hogy minden rendben Olivérrel! :) 4 kg???? :shock: Öööö… nem rossz… óriásbébitek lesz :D
Ne sírj drága, nemsokára a karjaidban tarthatod ŐT, akire mindig is vágytál! És minden rendben lesz az új dokiddal is meglátod. Sok-sok puszi, és kitartás! :D

Timy,
Nagyon gratulálok Norinához! :D:D Nagyon helyes leányzó! :D
Most nézem, te még benne sem vagy ebben a táblában. Ha küldesz adatokat, akkor felveszlek! És mostantól gyere sűrűbben! :wink:

Ági,
Elég korán szedted az antibiotikumot, hogy ne legyen semmi gond, ne aggódj. Bár biztos én is aggódnék természetesen :wink:

Ballagyo,
Most látom, hogy már Neked is csak 43 nap van vissza :shock: Kitartás! :D

Elan,
Igen-igen, szerdán. Nagyon szépen köszönöm a szorítást! :D
Hát, szerintem érdemes lenne otthon maradnod valamennyit, nehogy elkapd az influ-t… És még a bevásárlóközpontokat is kerülném a helyedben, és persze minden más tömeget is…

Mamm drága,
Szerdán lesz :shock: Látod, túl mozgalmasan telnek a napjaink, remélem most már csak jó dolgok jönnek…
Még nincs szilveszteri kép, majd ha lesz fent, megírom :wink:
Nagyon ügyes vagy a kilókkal! És szép a pocid nagyon! És nagyon örülök, hogy a párod is jobban van!!! Autóval végül mi lett?

Gomba,
Nagyon ügyik vagytok az altatással. :D És a kép is szuper Benedekről! :D

Lexi,
Köszönjük Sharonról a híreket! Gondolom Te majd megírod, hogy ha kibújik a kiscsajszija – a végén még túl hordja! :wink:
Te meg jól eltűntél, hallod…

Gica,
Látom, Te is ki tudsz borulni az ikreken :D Fotókat mikor kapunk? :lol:

Puszi mindenkinek!

UI: holnap dobok új táblát, ma már nincs erőm...

Kép

Kép
zsókuci

Zsókuci, végre a honlappal is utolértük magunkat, ott még vannak képek.

Jó éjszakát!

Judit

jucicuki

Napcsi
Most márértem miért nem emlékszel rá szívesen!A lényeg hogy NÓri jól van és gyönyörű kis csaj!!!

Juci
Jó beismerem,igazad van csak próbáltalak vígasztalni :D

Mamm
Csini vagy!Le a kalappal elötted,hogy még így az utolsó hetekben,napokban is tanulsz!
Nagyon nem tudok magamról írni,most nem igazán történik velünk semmi.Várom az Afp eredményt és a 20.hetet,mert akkor megyünk 4D-s uh-ra.

Lányok!Nektek volt terhességi orrvérzésetek?Én már a páromat teljesen kikészítettem,mert állandóan el van dugulva az orrom,horkolok mint állat és már ki kellett költöznie a nappaliba mert nem tud tőlem aludni.Tudtok erre valami megoldást?

Lexi
Köszi a híreket!Magadról nem irsz?

GIca
De jó hogy te is jelentkeztél!!!meddig dugdodog még a gyerkőcöket előlünk :wink: Kérünk ám képeket!!!!

BIbar
Uncsitesóm márciusban nála szült és nagyon dicsérte!Igaz a régi bevált módszereket jobban szereti,de nála be vált minden amit alkalmazott,ja és egy kicsit szigorú!Jó kezekben leszel ez már tuti,ne izgulj!!Örülök hogy jól vagytok!Jót mosolyogtam a közlekedési módszereden,saját magamat láttam benne,mert én is így közlekedem mióta elestél:D

Szofi
Tényleg felejtős ez a napod,de a lényeg hogy nem lett semmi bajotok!
gabicsibe

Juci
Igen, jó anya vagy!A gyerekek hálás mosolyából ezt nagyon jól látod!Ahogy rájuk néz az ember látszik rajtuk,hogy boldog,elégedett babák és olyan szépen fejlődnek!Hála a gondoskodó anyucijuknak :D
gabicsibe

Gabicsibe, nyugi, nekem is vérzik az orrom minden fújásnál már az elejétől kezdve. Mondjuk eldugulva legalább nincs... Az Az a 9 hónapban azt olvastam, hogy ez okés, az orr nyálkahártyája is meg van duzzadva ilyenkor. Mikor mész a 2. genetikai UH-ra? Vagy a 4d Nálatok azt váltja ki? Rém kiváncsi vagyok, hogy milyen nemű a babánk, gondolom, Ti is ;)

Kép
elan

Naposoldal,
Megértem, hogy nem szívesen emlékszel vissza a születéstörire, de a lényeg ez a kis gyönyörűség, akit a karjaitokban tartotok! :)

Lexi,
Rég írtál magadról, mi újság veled?

Zsókuci,
Örülök, hogy megtaláltátok Vanda kutyust, képzelem mit érezhettetek! :shock: Nekünk ugyan macskánk van, de nem is tudom mi lenne, ha eltűnne, hát kész lennék teljesen, az már biztos.
Még egy nagyon picit köhögök, de ez már nem vészes! Szerdára megy neked a drukk! Ja, kérlek majd javítsd a táblában a koromat, egy évvel öregebb lettem! :wink:

Gica,
Kíváncsi vagyok a te ikreidre is, majd tegyél fel képet, jó?

Gabi,
Nekem is sokszor el van dugulva az orrom, meg fújáskor vérzik is. Sőt, most kérdeztem apát, hogy én nem horkolok-e, és azt mondja, hogy kicsit igen! :roll:
Az én egyik könyvem azt írja, hogy orrdugulás, orrvérzés esetén fokozni kell a folyadékbevitelt, párásítani, alvás közben feltámasztani a fejünket, C vitaminban gazdag ételeket enni, forró gőz felett inhalálni vagy sós sprayt használni.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Zsókuci, a wiwen is olvastam Vandáról, de csak akkor, amikor már meglett... nem semmi kis ijedség lehetett, de a lényeg, hogy megvan!

Lányok, azt olvastam, hogy az oscillococcinum nevű homeopátiás cucc terhesség alatt is szedhető az influenza megelőzésére és kezelésére. Valaki esetleg kérdezte erről a dokiját, esetleg szedte is? Én csak 1 hét múlva megyek, és nem is vagyok biztos benne, hogy a dokim ismeri... pedig valami azért jó lenne tenni a megelőzés érdekében (Zsókuci, sajnos nem maradhatok otthon most :( )

Rebe, aranyos az új képecskéd. Ő az a Mofly nevű koala ugye, akiről volt egy mese ezer évvel ezelőtt? :) Te is mész AFP-re, vagy az ikresek megússzák?

Kép
elan

Elan,
Megyek én is AFP-re a jövő héten! Nem úszom meg, csak valószínűelg kicsit magasabb lesz az érték. Aztán meg a 19. héten genetikai uh-ra az Istenhegyire.

Tényleg ikres csajszik, az AFP érték meddig normális nálunk? Ha jól tudom, akkor amúgy 0,7-2,5 között jó.

Hát hogy ő-e ez a koala, nem tudom. Találtam a neten ezt a képet, és megtetszett! :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Chesti drága,

Kép

Kép

Kép
zsókuci

Rebe,

Kép

Kép

Kép
zsókuci

Zsókuci drága
de jó hogy meglett a kutyi,hát én is kilennék ha eltünne valamelyeik kis családtagom :wink: :wink: én már jobban vagyok ám,az csak pár nap volt,most ezerrel takaritok és készülök a bébi fogadására :wink: :wink:

Gabicsibe
ez megnyugtató,mi azok a régi módszerek???remélem azért annyira nem szigorú,már kaptam elég szigort az elözö dokimtól :oops: :oops: na mindegy holnap megismerkedek vele :wink: :wink: nekem orrdugulás terhességem elejétől van,és kb 4 hete külön kell aludnom a férjemtől annyira horkolok :shock: :shock: ez sajnos vele jár :wink: :wink: vérezni hála nekem nem vérzett :wink:

bibar

Bibarci,
hamarosan itt lesz Oli baba! Nem akarlak megijeszteni, de azon a februári babás topikon, amit a múltkor említettem, az anyuka nagy takarítási rohama után született meg az első bébi! :D :D :D :D :D

SZÜLINAPOSOKNAK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Kép

Kép
mamm

Chesti,Rebe nagyon boldog szülinapot kívánok Nektek!

Timy végre előkerültél,annyiszor gondoltam Rád,hogy vajon mi lehet Veled!Tiszta szívből gratulálok a szépséges Norinához!

Napcsi gyönyörűek Vagytok,Nóri baba csodaszép!Szüléstörid nem semmi,de szerencsére minden rendben lett a végére!

Benszike nagyon jók a képek és táskák ide vagy oda Te is szép Vagy :D !Giling-galang-on nagyon jót nevettem :lol: !

Bibar sajnálom,hogy másik dokihoz kerülsz végül,de drukkolok,hogy szimpi legyen!

Mamm,hogy elrepült az idő,utolsó találkozó a védőnővel :shock: !Nagyon szép a pocakod és hatalmas!

Zsókuci drága pont tegnap olvastam iwiw-en,hogy elveszett a kutyusotok,de látom szerencsére jól végződött a dolog :D !Szerdára nagyon drukkolok Neked!

Lexi köszi a híreket Sharonról.Még a végén tényleg túlhordás lesz a vége :) ?

Rebe én is így tudom az Afp értékeket,de ha kicsit magasabb akkor sem szoktak foglalkozni vele úgy tudom.

Köszönjük a sok jókívánságot Lilla meggyógyult,viszont mára ismét belázasodott Petra :shock: .Én ezt már nem hiszem el,pedig bölcsibe sem járnak egy jó ideje .Meddig fogják még egymásnak ping-pongozni a vírusokat :roll: ?

Mindenkinek puszi!
Lippa

lippa

Ja azt elfelejtettem írni,hogy nagyon-nagyon vigyázzon minden Kismami magára ebben a csúszós időben!

Lippa

lippa

Sziasztok!

CHESTI, REBE BOLDOG SZÜLINAPOT NEKTEK Kép

Luki drága,
Falatka egyszerülen gyönyörü!!!! :lol: több képet kérünk.
Néztem az iwiwen nagyon jo az a kép ahol 3-an vagytok! puszi

Agnesm,
GRATULÁLOK A KISTESOHOZ!!! :lol:

Zuzmo,
Tényleg nem vagy elfogult nagyon szép Jázmin! :lol:

Vicuska,
Kész vagyok a kis Ramitol olyan cuki! Nagyon szép baba. :lol:

Gombahölgy,
Benedek is bagyon cuki baba, a fürdös nagyon tetszik. :lol:

Share,
Kész vagyok máté hajátol, nagyon jóóóóóóó! :lol:

Naposoldal,
A kócosan de boldogan nagyon teszik az a kép rólatok, Nóri nagyon szép baba. :lol:
Nem semmi volt a szüli történet :shock:

Benszi,
Gripe water hascsikarásra van 1 hónapos kortol lehet adni, sokan dicsérik hogy nagyon jó!
Balázsnak mennyi haja van, nagyon édesek mindketten! :D

Chesti,
Nem semmi hogy már Niki huzza a szánkot! Niki még mindig gyönyörü!!!!! :D

Szofi,
Nagyon jok a 4 -d képek aranyosak nagyon.
Vigyázz magadra, szerencse hogy nem lett nagyobb baj!

Bibar,
Te is nagyon vigyázz magadra, szegény gondolom hogy megilyedtél.
4 kg nem semmi :shock:

Mamm,
Nagyon szép a pocid. :D

Zsókuci,
Örülök hogy meglett vanda :lol:
Puszi

JUCICUKI, BENSZI, GICA ÉS MINDEN IKRES ANYUKA, MINDEN ELISMERÉSEM A TIETEK! KITARTÁS

Lippa,
Szegény Petra, jobbulást neki, reméljük hogy mostmár nem adogatják tovább egymásnak.

Puszi mindenkinek

Kép
bibike27

Köszi lányok! :wink:
Chesti,
Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe és Chesti!!!!!!

Nagyon boldog szülinapot!!!!!

CSajok!!!!
Mindenkinek köszönöm a skacok dícséretét!

Rebe!
Nekem 2,0 lett az AFP-m!

Agnesm!
Hatalmas gratula a spontán babához!

Elan!
Köszi a dícsérőt!Nem tudsz betegácsiba menni ebben az influenzás időben?

Ballagyó!
Én négykézláb álltam,amikor szétnyomtak mindenemet!

Mamm!
A fogyás miatt ne aggódj,inkább örülj neki!Csini vagy nagyon!Jó tanulást!

Vicuska!
Sajna már nincsenek ekkora cickóim,mert nem szoptatok,de köszi a dícséretet!

Bibarka!
Tele van már a gatya?

Napcsi!
Nem semmi szülés!Ilyenkor örülök a császárnak!De az is nagyon szar!A szoptatás miatt már nem idegeskedem.Ez van.

Szofi!
Annyira jó,hogy vegyespárosod lesz!Jó,hogy nem lett semmi bajotok az esésnél!

Zsókuci!
De jó,hogy meglett a kutyus!Anyukám segít sokat,de aludni akkor sem tudok,ha itt van!

Gica!
Hát én is így érzek,hogy kellett ez nekem???Akkor meg egy szemétládának érzem magam.A baby mecsekben a kömény cseszett ki velünk két napig!Nem bírják!Espumisan cseppek jöttek be.

Gabicsibe!
Normális az orrvérzés ne aggódj!

Lippa!
SAjna ez a betegeskedés jb.1 évig normális és majd beáll a kis immunrendszerük!Gyógyulást nektek!

Bibike!
Már túl vagyunk a Gripén is!A kapormag olajtól sikoltoztak,mint állat,no meg én is!

Képzeljétek!!!
Tegnap este fél10-kor kajáltak,majd reggel fél 5-ig aludtak!Basszus kánaán volt.De nappal meg alig akarnak,csak fél órákra.Álmosak csak nem tudnak aludni.Kifáradnak és a fáradtságtól még jobban visítanak átesnek a ló túloldalára!

CSók nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Jó reggelt Csajok!!!

:)

Kép
mot

Kép

Chesti, Rebe, boldogságos szülinapot nektek!

Puszi!

Meiszter lányok

jucicuki

Basszus, titeket olvasva gyorsan felhívtam a férjem, h megkérdezzem, én horkolok-e, és igen :cry: :cry: Így kellett megtudnom :oops: :oops: De legalább még nem alszik külön tőlem...

Benszi!

Négykézláb álltál? Nem merném bevállalni.

Zsókuci!

Már előre drukkolok szerdára, és örülök, h meglett a kutyus :lol:

Rebe!

Először is BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!
Az én afp-m 2,3 lett, ezt Konc egyébként magasnak találta, úgyhogy nem úsztam meg a lepénybiopsziát.

Chesti!

Boldog születésnapot!

Nekem ma kellene védőnőhöz mennem, de a jeges utak miatt nem merek elindulni :roll:
ballagyo

Sziasztok!

Nem működik a netünk és vsz. addig nem is lesz, míg az új vonalat nem tudják bekötni, kb.:1 hónap!

Nagyon hiányoztok és nagyon sokat gondolok rátok!

Sajnos visszaolvasni nem tudok, mert addigra tuti tönkremegy a kapcsolat.

Jól vagyunk, egyenlőre semmi jele, hogy a kislányom ki szeretne bújni! Szerintem nem kíváncsi erre a sok jégre és hidegre, biztosan kis fázós :lol: Talán túl jól sikerült a visszatartás! :shock:

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
sharon

Köszönöm, hát 1 évvel megint öregebben. :)
A hátam is már rendbejött. :)

Rebe neked is Boldog boldog szülinapot! :)

Kép

Lippa szegény kis csajok. :( Gyógyulást nekik, hol az egyik, hol a másik.

Szofi tessék gyakrabban jönni. :)

Benszi mennyé már, tök jól nézel ki :) Parókás kép csúúúúúúúcs. :) Tök jó, hogy kezd múlni a hasfájás. :)
Niki is az elejétől fogva napközben keveset alszik, viszont éjszaka jól húzza.

Bibar drága a hideg is kirázott. Tessék nagyon vigyázni magatokra! Örülök, hogy nem lett komoly baj belőle, és Oli is jól van.

Timy gratulálok a kis Norinához! :) Ha tudsz gyere gyakrabban, és bombázz képekkel. :)

Ballagyo bent vagy már a kanyarban, lassan finiselsz. :)
izgiiiiii :lol: Jót nevettem a férjeden. :)

Elan hogy vagy? Otthon tudsz maradni?

Mamm nagyon jól nézel ki, és tali óta hatalmasatt nőtt a poci. :)

Lexi mi van veled?

Gica :) Hát nem egyszerű egy gyerekkel sem, nemhogy kettővel. :) Még mindig le a kalappal az ikresek előtt. :)
Képeket kééérrünk! :)

Gabicsibe pikkpakk itt lesz a 20. hét. Mit szeretnétek kislányt vagy kisfiút? :) Képet pociról kapunk? :)
Én is horkoltam. :)

Mi átálltunk a napi egy alvásra, úgy néz ki 2 órát alszik egyben. ANYAIDŐŐŐŐŐ! :lol: :lol:
Holnap ha az időjárás is úgy akarja megyünk tornázni! :) Remélem leköti, mert irdatlan pörög a csaj. :) Nem tudom érdekel e még valakit, több helyszínen tartják, és nem drága.
Itt a cím, mert eljön még a Ti időtök is. :)

http://gyerektorna.hu/bukfenc.htm

chesti

Sziasztok!

Boldog Szülinapot Lányok!!

Gabi, én is ezerrel horkoltam és az én férjem is kész volt tőle! Ez sajnos így van! Megszültem, elmúlt!

Lányok! Ma voltunk a 3 hónapos oltáson. Lemérték Ramit és 7 KG!!!! és 64 cm!!!
Férjem azt mondta, hogy kis Godzilla! De a doktornő megnyugtatott, hogy a csak anyatejes babák nem tudnak elhízni és megdícsért, hogy ebből is látszik, hogy bőséges és jó összetételű a tejem!
Nem semmi ugye??
:lol:

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Sziasztok Lányok!

Először is a szülinaposokat az istenke éltesse sokáig.

Karácsony óta csak olvasási üzemmódban voltam, nem volt lelkierőm írni. A két ünnep között elég rosszul voltam, feszitett nagyon a hasam, hányingerem volt, mondjuk a dokim azt mondta hogy ez természetes mert megint nő a méhem, és az okozhat ilyen tüneteket.
Ráadásul eléggé érzékeny korszakomat élem, szinte mindentől sírva fakadok, szegény férjem alig várja, hogy elmúljon, mert nem tudja kezelni a sírást.

Nézegettem a babák fényképeit, nagyon helyesek. Belegondoltam, hogy az idei karácsonyt már mi is babával együtt ünnepeljük, olyan jó érzés, már alig várom. :P

Én is voltam AFP vizsgálaton, nagyon remélem hogy minden rendben lesz.
toldikrisztina

Sziasztok... bocs, most nem írok mindenkinek, el vagyok úszva a melóban :(

Ebből kitalálhattátok, hogy nem tudok most otthol maradni... egyszerűen nem megy, a háziorvosom nem az az alkat, aki puszira kiír. Viszont egyáltalán nem úgy tűnik, hogy bármit elkaptam volna egyelőre :) kop-kop-kop. Ezután is vigyázok, persze.

Reggel meg behozott a párom, nehogy elzúgjak. Szóval minden oké, egyelőre :)

Toldikrisztina, mostanaban kezdtem én is bőgős lenni, tök szar érzés :/

Kép
elan

Chesti,Rebe
Kép
gabicsibe

Bibar
PL.Ő még szereti használni a homokzsákot szülés után.Uncsitesómnak nagyon nehéz szülése volt,tele volt a méhe visszerekkel és ő zétmaszírozta és így nem kellett megcsászározni!Szerintem más nem biztos hogy ezt megcsinálta volna!

Látom jó témát dobtam fel :lol: Jót mosolyogtam a hsz.-on :D

Chesti
Majd 21.-én megyünk 4D-sre és akkor rakok újabb pocis képet,addíg be kell érnetek az előzővel :D

Sharon
Szegénykép,hogy rettegtél a koraszüléstől és milyen ügyi vagy mindjárt töltöd a 40.-et :D

Elan
Ha mész az Afp-re ne felejts el vinni vizeletet és készülj,mert elég lassan haladnak az adminisztrációval!

Lippa
Jobbulást Petrának!Sógornőmék is ezt játszák!Egy hét ovi,két hét otthon.Majd megedződnek idővel,viszont addig is kitartás!!!
gabicsibe

CHESTI!

Kép

Kép
Kép
share

Még annyit szeretnék kérdezni Tőletek, hogy Nektek mi a véleményetek a Sejtjeink c. filmről. Tegnap éjjel szokás szerint nem tudtam aludni és tök véletlenül megnéztem. Mondjuk k.o. lettem. Annyira éreztem, hogy én ezt már nem akarom. Soha többet nem akarok oda menni! Amikor azt mondta a doki, hogy sikerült, akkor is ez volt az első gondolatom: nem kell ide járkálnom soha többé!!
Szerintem nagyon felületes ez a film. Igazából nem tudom mit akar bemutatni. Hol van szó arról, hogy napi 3-4 injekciót döfünk magunkba?? Arról, hogy mennyibe kerül, hogy mit érzünk, amikor leállítják a petefészkeink működését, ami addig működött. Hogy kétnaponta ott ülünk reggeltől estig? Miért csak az a fontos, hogy amikor kitolnak bennünket a műtőből, akkor össze-vissza beszélünk? Már többször láttam ezt a filmet, de csak tegnap éreztem azt, hogy mennyire semmitmondó és felületes. Vagy megint velem van baj és minden teljesen jó????
Remélem legközelebb már Sharon és kislánya szuper híreivel jövök!!!
Sok puszi mindenkinek
Vendég

Gabicsibe, hu, lehet, hogy nem meséltem, de 2-án megvolt az ÁFP-vizsgálatom, persze pisit nem vittem, mert a doki nem mondta, hogy kell :D Nade, nem csüggedtem, leadtam ott helyben, én mindig és mindenkor tudok :D

Tudod már az eredményt?

Kép
elan

Elan
Lehet én voltam felületes üzemmódban :oops:
Én még nem tudom,majd jövőhéten kell felhívnom a dokit az eredményért.
gabicsibe

Lexi, bevallom én nem láttam, nincs is meg nekünk.

Annyit gondoltam rád karácsonykor, hogy mi lehet veled, tudsz-e azért örülni az ünnepeknek, hogy viseled...

Puszi!

Judit

jucicuki

Sziasztok,

Judit,
Belekukkantottam a honlapon lévő képekbe. Cukorfalat mindkét csajszi! :D

Gabicsibe,
Sajnálom a horkolást, de látod, nem vagy ezzel a problémával egyedül :lol: Én is horkoltam (most kérdeztem meg) :oops: :oops: Úgy látszik, ez velejárója a dolognak :wink:

Elan,
Igen, volt nagy riadalom, de szerencsére happy end lett :wink:
Vigyázz magadra, egyél sok gyümit!!

Bibarci,
Azért óvatosan azzal a takarítással. CTG-n mi volt? Dokiról milyen az első benyomásod?

Lippa,
Ó, hát sajnálom, hogy egymást váltva betegek a lányok… :roll: Mindkét szépségnek jó egészséget kívánok! :D

Bibike,
Képet nem kapunk? :wink:

Benszi,
Na, akkor tudtál legalább picit pihizni! Remélem, egyre több ilyen éjszakád lesz :wink:

Mot,
:D

Ballagyo,
Jobban is tetted, hogy ma otthon maradtál, tényleg iszonyat jeges volt minden :shock:

Sharon,
Ej kislány, Te tudsz valamit! :D Tök ügyi vagy! Akkor gondolom már nem kell feküdnöd :lol: Várjuk a híreket Rólatok! Csak ügyesen :wink:

Chesti drágám,
Köszönöm a köszönömöt! :D Annyira jóóóó, sokat rötyögtem rajta :D:D

Vicus,
Szép nagylány már akkor Rami! :D Gratulálok, igazán szép méretek!

TKriszta,
Sajnálom, hogy nem voltál jól. A pityergés természetes, dolgoznak a hormonok :) Jelentkezz sűrűbben, majd mi megmosolyogtatunk :wink:

Lexi,
Természetesen én ezt is másképp látom. Nekem a BMC az a hely, ahol anyává, apává, szülővé tesznek nőket, férfiakat, párokat, akik vállalták, hogy BÁRMI áron, de övék legyen a legnagyobb boldogság. Igen, néhányan átéljük a poklok poklát mire sikerül, de ez nem a feladásról szól. A véleményem az, hogy aki feladja, nem is akarja igazán.
Én tisztelem a film készítőit, és szereplőit, hogy (fel)vállalták egy olyan országban, ahol ez addig titoknak, és szégyellni valónak tartottak (mellesleg manapság is sok primitív ember van, aki azt hiszi, hogy egy lombikkal fogant baba más - évekkel ezelőtt még annyira sem tudták mi ez, mint most) nyilvánossá tették az életüket, és megmutatták, hogy igen, így is lehet, és nem kell feladni. Valóban nincs benne tűvel hasbadöfés, és nem mutatják, amikor valakiből 3 litert leszívnak egy túlstimu miatt, de ettől még én nem tartom felszínesnek.
Remélem, nem bántalak meg soraimmal, de belőlem ezt váltotta ki az írásod. És veled ellentétben, én már nagyon várom, hogy újra mehessek. Ahogy erre egy kedves ismerősöm mondaná: „nem vagyunk egyformák” - és ez így is van rendjén.

Kép

Kép
zsókuci

Na, és egy friss táblácska! Ha valami nem stimm, szóljatok :wink:

Kép Kép Kép Kép

Szépséges álmokat mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Még kaptok tőlem egy ilyet... nagyon megtetszett, gondoltam megosztom Veletek:

Nem kívánok senkinek se
különösebben nagy dolgot.
Mindenki, amennyire tud,
legyen boldog.
Érje el, ki mit szeretne,
s ha elérte, többre vágyjon,
s megint többre. Tiszta szívből
ezt kívánom.
Szaporodjon ez az ország
Emberségbe', hitbe', kedvbe',
s ki honnan jött, soha soha
ne feledje.

Mert míg tudod, ki vagy, mért vagy,
vissza nem fognak a kátyúk.
A többit majd apródonként
megcsináljuk.
Végül pedig azt kívánom,
legyen béke. -
Gyönyörködjünk még sokáig
a lehulló hópihékbe'!

(Kányádi Sándor:
Csendes pohárköszöntő újév reggelén)

Kép

Kép
zsókuci

Elan

Az epidurál király, ne hagyd ki 

Elan és Ballagyo Én most olvasom a Bölcsek a bölcsőben című könyvet, ami nem gyakorlati tanácsokat ad, hanem a fejlődéspszichológia szemszögéből leírja, hogy mit tudunk most a babák gondolkodásáról és tanulásáról. Nagyon érdekes, ha bele akartok látni a fejükbe ezt olvassátok. Milyen könyvet olvasol fejlesztőpedagógiáról? Én vettem egyet, aminek az a címe Anya taníts engem, és egynapos kortól hatéves korig konkrét feladatötletekkel lát el, de én is szívesen olvasnék valami alaposabb könyvet.

Gica és ikres anyukák! El sem tudom képzelni milyen lehet két kis követelőzővel bánni. Néha engem ez az egy is kiborít, pedig ő nagyon jó baba, nem sír sokat és olyan értelmes. Kitartást nektek a következő 20 évre  Gica! Én is várom a fotókat.

Szofi és Bibar! Most már ne essetek el többet.

Lippa! Gyógyulást a lányoknak, és ilyenkor otthon tudsz maradni velük? Te már visszamentél dolgozni?

Horkolók! Én is horkoltam, még olyan is volt, hogy felkeltem rá, hogy nem kapok levegőt, de szülés után elmúlt.

Lexi! Én is láttam, hogy lesz a TV-ben a sejtjeink és pont mondtam a férjemnek, hogy meg kéne nézni, így hogy túlvagyunk rajta vajon most mit gondolok róla. Valószínű azt gondolnám, hogy ez már nem nekem szól, mert teljesen más átélni valamit és megnézni egy filmet. Szóval szerintem ez inkább azoknak érdekes és drámai, akik nincsenek ebben a helyzetben. Nekünk ez a valóság és nem csak egy dokumentumfilm. Emlékszem mikor először láttam még szó sem volt róla, hogy nekünk nem fog összejönni a baba, és akkor tetszett, mint film.

És gondoltam most én is felrakom a szüléstörténetemet, előre is bocsánat, hogy ilyen hosszú lett, de ezt az utókornak is írtam, meg a kisfiamnak, hátha egyszer kíváncsi lesz, hogy született, és akkor már biztos nem emlékszem rá ilyen jól.

Nehéz kezdet
2007-11-19-én, hétfőn reggel indították el a szülést, mert már 10 nappal túlhordtam a babát, és már én is úgy gondoltam nincs mire várni, ha nem akarunk óriásbébit, aki már lehet nem fog tudni kijönni magától. Előző este voltak nagyon enyhe görcseim, és ennek hatására egy picit fel volt puhulva a méhszáj, nem egészen egy ujjnyira ki volt már tágulva, de még nem indult be a szülés. Mikor reggel bementünk, megnézett az osztályvezető főorvos, és ő hagyta jóvá, hogy lehet indítani. Akkor felhelyeztek egy tablettát a hüvelybe, amitől jó esetben beindulnak a fájások, nekem szépen el is kezdődött, és hagytak is így vajúdni egy pár órát, ez még egyáltalán nem volt elviselhetetlen. Mikor megvizsgált az orvos (na ez sokkal jobban fájt), már két ujjnyira nyitva voltam. Közben élő egyenesben hallgattam végig egy kitolást, mindössze egy függönnyel voltunk elválasztva, mikor nekem még csak erős menstruációhoz hasonlító görcseim voltak. Hát a csajszi rendesen meg akart halni annyira fájt neki, üvöltött és sírt, hogy ő már nem bírja. Borzasztó volt hallgatni, teljesen beparáztam, a végén már én is nyomtam. De sokkal rosszabb hallgatni, mint amikor veled történik. Akkor úgyis te leszel a világ közepe.

A vajúdás
Annamari, a szülésznőnk jóvoltából, a 7 ágyas "szülőteremből", átköltöztünk egy szép nagy egyágyas szobába, ahol már a férjem is le tudott ülni, és nem olyan volt, mintha futószalagon szülnének a nők. Aztán már itt az új helyen felkötöttek az oxitocinra, és ettől aztán jó erősen beindultak a fájások, egy óra alatt 2 perces szabályos időközönként jöttek, itt már nem járkáltam, mert ez már nagyon gyakori és lélegzetelállítóan fájdalmas volt. Végig egy képet bámultam a falon, amin 5 kisbaba volt, a szemeiket számoltam, mikor jött a fájás. Aztán eltelt még kb. egy háromnegyed óra, és végül elveimmel ellentétesen kértem gerincérzéstelenítést, ami életem legjobb döntése volt, Szentpéteri doktor (az anesztes) valóban rászolgált a nevére. Innentől fájdalmat nem éreztem és mondták, hogy mivel ez lazítja a simaizmokat segíti a tágulást is. Hát nekem olyannyira bejött ez, hogy 1 óra alatt további 2 ujjnyit tágultam, fájdalmak nélkül. A férjem közben végig ott volt velem. Itatott, etetett, törölgette a homlokomat, közben még el is szundikáltam.

Kitolás
Végül elmúlt az érzéstelenítő hatása, ilyenkor már nem adnak többet, hogy a kitolásnál ne zavarjon be, aztán még egy fél óráig tartottak a fájások, mire teljesen eltűnt a méhszáj, és már azt éreztem, hogy tolni kell. Mondtam Pajának, hogy szóljon az orvosnak, aki jött is és nagy örömömre azt mondta, hogy még egy óra és itt lesz a baba. Innentől az orvosom irányította, hogy mit hogyan csináljak, nagyon megnyugtatott, hogy ő tudta nem szakadok ketté, mert én meg voltam győződve róla, hogy egyben márpedig nem maradok. Egy biztos, nyomnom kellett, amit nem lehet megakadályozni, akkor sem ha nagyon akarod. Fantasztikus volt érezni, hogy én segítem, tolom a babát kifelé. Éreztem az ágyékomban ahogy jön előre a feje, és ekkor éreztem először valósnak, hogy tényleg egy hús vér kisbaba lakott bennem, és most nemsokára itt lesz velünk a való világban is, nemcsak a képzeletünkben. Nem írok a fájdalomról, mert nem lehet leírni, hogy milyen, és igazából úgy emlékszem rá, mint valami nagy katartikus élményre. Innentől még 45 perc volt és ott volt a kezemben a picibabám. Közben a férjem tartotta a fejemet a nyomásoknál, és szorítottam a kezét végig. Az utolsó nyomásnál, levegőt sem vettem közben és egyszer csak azt hallottam, hogy a szülésznő mondja, hogy kinn van a baba.

Kibújt a baba
Kicsit szörcsögött és aztán rögtön a hasamra tették, a régóta várt kisfiunkat, Benedeket. A férjem azt mondta neki, hogy "Hát te voltál az, aki ott rugdosott belül!" Benedek érdeklődve nézelődött egyet, és szerintem mikor megismert minket, akkor kezdett el sírni. Biztos örült, hogy végre kinn lehet velünk, amiről már olyan sokat beszéltünk neki. Mikor elkezdett sírni mind a ketten úgy hallottuk, hogy azt mondta, hogy anyaaaaaaaaaaaa-aaa. Persze ezt senki nem hiszi el, de így volt. Nagyon rövid volt a köldökzsinór, csak 35 centi, azt mondták lehet emiatt nem akart megszületni időben és húzta magával a méhlepényt is, szerencsére semmi gond nem volt ezzel. A kis kék, majd a sírástól piros testét magamhoz öleltem és ott sírtunk együtt apával. Aztán Annamari odanyomott egy ollót, és a férjem elvágta a köldökzsinórt. Picivel később elvitték Benedeket és az apukája ment vele, fogta a kezét, mikor a fürdetés után öltöztették, és tartotta a karjaiban, amíg nekem ellátták a sérüléseimet. Aztán végre megkaptam Benedekbabát, aki ekkorra ereje teljében rávetette magát a cicire, és el sem engedte azóta 
gombahölgy

Zsókuci! A táblázatban nem jól van a dátum 2007.11.19. nem 10.19. Köszi! Mikor kezditek a lombikot? Lehet már írtad, csak én vagyok lüke. Igazad van még most is sokan nem mondják el, hogy lombikbabájuk van. Például mi nem mondtuk el a szüleinknek, mert úgy gondoltuk másként néznének ránk és túl sokat idegeskednének miattunk, viszont már van egy olyan ismerősünk akinek mi mondtuk hogy a BMC-be menjem, és most 10 hetes terhes, és egyik kollégám szintén ajánlotta egy ismerősének, hogy ide menjen, merthogy nekünk sikerült. Szóval tényleg nem olyan tabu már mint régen volt.
gombahölgy

Zsókuci
Amikor megláttam, hogy Te vagy az utolsó hozzászóló, már tudtam, hogy nem úszom meg, esküszöm görcsbe rándult a gyomrom.......
A filmmel kapcsolatos érzésemet és gondolataimat nem értetted meg. lehet, hogy nem is fogod, mert érthetetlenül írtam le, de mivel én értem mit akarok mondani, ezért felesleges újraolvasnom. Már azt is megbántam, hogy beléptem, nemhogy azt, írtam.

Sajnos én nem szeretek oda járni, ennek ellenére két éve kitölti az életem. (Mellette a többi kórház, amit végigpróbáltam, csakhogy ne legyen már annyira egyhangú.) Lehet, ha Bp-en laknék, akkor nem okozna ennyire negatív élményt mindez. Én szerelemgyereket akartam, ahogy a többi embernek is gyereke lesz. És ha ez azt jelenti, akkor soha nem is akartam gyereket, hát vállalom. Így viszont akkor minden rendben van és igaza van egy ismerősömnek, aki azt mondta: "mindenki azt kapja, amit megérdemel. "
Csak imádom hormonra költeni a pénzemet, tönkretenni a saját szervezetemet, testemet, szerettem volna kirúgatni magamat a melóhelyról, és előző életemben fakír voltam. Még tudnám folytatni. Ez az egy kijelentésed van, ami szerintem durva és számomra bántó, ennek ellenére egyáltalán nem bántottál meg, viszont szerintem nem is érted miről beszéltem. Pl. Egyetlen negatív megnyilvánulásom sem volt a szereplőkről. Sőt, én biztos, hogy nem mertem volna vállalni a sztorim. Még a környezetünk se tudta, hogy gyerekgyárban készült a babánk. (a nem babáson angyalgyárnak hívják, ami az esetemben igaz is, de inkább így nevezném, remélem ezt még szabad.) Az egyik barátnőm megnézte és pl. azt mondta, ha engem nem ismerne, akkor azt se értette volna a filmben, hogy mi az a stimuláció! Mindegy, már nem is érdekel. Tényleg megbántam!
NA, LÁTJÁTOK, EZÉRT FELESLEGES IDE ÍRNOM!! Nem tudom megfogalmazni mit akarok!
Vendég

Drága Csajok!!!

Már több mint 2 éve irogatok Nektek....

Hihetetlen...

És az is, hogy Tündérünk, MA 1 ÉVES!!!

:)

Kép

Kép

Kép

Kép

Holnap érkeznek a mai napi party fotók...

Legyen szép napotok!!!

MOT
mot

Lexi, ne így fogd fel Zsóka hsz-ét:
Szerintem Ő azon ritka kivételek közé tartozik, akik bármi áron mennek előre, mindig képesek előre nézni, annak örülni, ami lesz és bármilyen mélyről visszakapaszkodni ( pedig, ha valaki, akkor Ők mélyen voltak). Én tudom milyen ott állni az inkubi mellett és látni, hogy az orvosok már lemondtak a baváról akkor is ha mindent megtesznek, ami orvosilag lehetséges. Szóval Zskuci nagyon kivételes ember. És én úgy gondolom, hogy mások érzéseit még mi is nehezen értük meg, akik nagyjából ugyanazokat éljük át, és Zsókucinak talán még nehezebb, hogy valaki nehezen jön ki belőle, mert ő nem ilyen. Persze ez megint csak az én véleményem és lehet, hogy nem így van. De szerintem pont ezért van ez a topik, hogy mindenki leírhassa amit godol és mi meghallgatjuk.
Szóval iganis gyere és írd le bátran ami foglalkoztat, mi pedig igyekszünk átérezni, megérteni, segíteni, ha tudunk.
És annan is biztos vagyok, hogy itt soha senki nem akar szándékosan bántani senkit, de néha nehéz okosan fogalmazni.

Na, okoska befejezi!

Puszi!

jucicuki

bocs az elírásokért, de Dorka babával tele az egyik kezem

jucicuki

Jaj, Mot, nagyon szép kislány :lol:
Nagy buli lesz?
Jó szülinapozást!

jucicuki

Mot kis visszaemlékezés! Szüléstörit nem kaptunk!

[quote][ írta:i]"JÓ reggelt Csajok!!!!

Íme egy fotó!!! Szüléstörtent kicsit később!!! Köszönünk minden gratulációt, baba, mama jól vannak!!!

10.43 KOR TÖRTÉNT MEG A KIEMELÉS!!!!

Jó reggelt Csajok!!

Előtej reggel megérkezett!!

Babuci jól van, Kedvesem is!!!!

Fotók délután, vagy holnap reggel!!!!!

Szüléstörténetet anya fogja megírni, de azért azt elmondhatom, hogy nem pite a dolog, akárki akármit mond, hogy " húúú de jó, hogy császár tök hamar " meg így meg úgy!!! Ez nem igaz, ki van kötve az ember Kedvese és rendesen dolgoznak " BENNE" a dokik!!!!

Kellemes napot!!!

Le a kalappal Elöttetek Hölgyeim!!! A nem császárosok előtt is!!!

Kép Kép

Boldogságos 1 éves születésnapot ennek a gyönyörű nagy lánynak!! Olyan, mint egy festmény, csodaszép! :lol:

Kép Kép

chesti

Sziasztok lányok!

MOTÉK Krisztináját Isten éltesse sokáig! Boldog első születésnapot pici lány!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsókuci drága, most olvastam mi történt Vandával, meg hogy megkerült! Nagyon örülök neki! Próbáltalak hívni, ezzel kapcsolatban van egy kis személyes történetem. Nálunk is volt egy hasonló epizód a kutyákkal, ami végül szerencsére hasonlóan végződött. :) :) Még igyekezem hívni Téged.

Lexi drága, valójában Moték Krisztinája miatt jöttem fel a netre, de oélvastam amit írtál, és nem tudom szó nélkül hagyni. Sajnállak nagyon, értem amin keresztülmész. de vannak dolgok, amiket ne haragudj, de nem tudok elfogadni. Minden ember életében vannak tragédiák. De valahogy fel kell dolgozni őket. És előre kell nézni. Nem lehet rajtad segíteni, mert Te magad nem akarsz magadon. Pedig ezen csak Te tudsz változtatni.
Almási Tamás dokumentumfilmje az egyik legjobb ami IVF-fel kapcsolatban készült. Nem véletlenül lett cannesi díjas film. Amúgy is szeretem Almási Tamást, hű dokumentumfilmeket csinál. Nem az a lényeg, hogy hány tűt szúrsz magadba, ne haragudj. És azért ne haragudj, de főleg nem értem, hogy ha ennyire a hátad közepére kívánod a BMC-t, meg a vele TERMÉSZETESEN együttjáró dolgokat, akkor miért írsz egy olyan fórumra, ahol a babák így fogantak?

puszi mindenkinek
Lucia

Kép
lucia1

Gomba!

Elolvastam a szüléstörit és nem bírom abbahagyni a sírást. Már reggel pityeregtem, pedig csak egy korábbi Kismama újságot olvasgattam az ágyban :cry: Azóta egyszerűen nem bírom abbahagyni :oops:

Vicuska!

Gratulálok Ramihoz!!! Nagyon szépen fejlődik :lol:

Mot!

Krisztina baba gyönyörű! Isten éltesse sokáig!!!!!
ballagyo

Ballagyo, ne sírj :lol: mondanám, hogy a szülés után elmúlik ez az érzékenység, de nálam még mindig tart :oops:

Chesti, megnéztem, a babatornát, persze Fehérváron miért is lenne.
Nálunk nincs semmi. Az összes fejlesztésre más városba kell hordanom a csajokat. Pedig nem is vagyunk olyan kicsi város.
Azért ez szomorú... :cry:

Judit

jucicuki

Sziasztok Csajok!

Bocsi, de nagytakarításban vagyok már egy ideje.

A szülinaposoknak utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT!

MOT CSALÁD:
Továbbra is gyönyörű Krisztina, és neki is BOLDOG SZÜLINAPOT!

Gombahölgy:
Nem semmi a születéstörténet, bár én pont a fájdalomra lettem volna kíváncsi. Sajnos ezt senki sem tudja elmondani, így nem tudom mire számítsak. (vagy jobb is, mi?) :)

Lexi:
Ha rendben leszünk, beszélünk, oké? Majd jelentkezem. Légy jó!
Krisztivel mi van, és Zsebivel? Már többet soha nem írnak ide? :shock:
Vendég

Úgy döntöttem, ismét édességbe fojtom "bánatom" :oops: :oops:
ballagyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?