Új privát üzeneted érkezett!

Marietta:D
Hát az Ákosokról csak jókat tudok mondani;) Nekem gyerekkorom óta ez a kedvenc nevem (bevalom, van benne némi 5 éves korom óta tartó Bonanza Banzai-fanatizmus is:D ), de Ákit eredetileg Gábornak szántam. Apukája viszont nem akarta, hogy az Ő nevét kapja, és mivel Neki is régi kedvence az Ákos név, így maradt ez. Amik még tetszenek (Zalán, Csanád, Zétény, Áron) nem mennek a vezetéknevünkhöz, így ha a következő is fiú lesz, gondban leszünk :D

porsika

Halihó!

tyűű, jó sokat írtatok, de jegyzeteltem ám! :P

Porsi, Csonginak asztmatikus hörghurutja van, Nimródtól kapta el a vírust, nálunk erősebben jött ki (nagyon csúnyán köhög, de szerencsére jól viseli. Úgy kb. 25-én indult be ez Nála. Még nem kapott antibiotikumot, de akartam mondani, hogy ha nagyon nem akar Ákosnál múlni...akkor valószínű az lesz. Mi is, ha hétvégén nem múlik, akkor irány a doki, és bár én sem szívlelem, muszáj lesz az abiotikum.
Neki ilyen tejfölösdobozos módszert kell használnunk. Olyan sprayt kaptunk, amit be kell lélegezni, de mivel Ő még csak lenyelné a szert, nem jutna közvetlenül a tüdejébe, ezért az arcához kell tartani egy nagy dobozt, amibe belefújtunk, így sírva beszippantja...szupi nem? De elég jól viseli! Plusz annyi takony van a nózijában, hogy ennyit még én sem tudok produkálni. Szívás, aztán Nasivin.
De tényleg nem vészes, legalábbis a kedve szerencsére jó!

Éjszaka: nálunk 9kor elalszik nagy nehezen cicin, aztán 12 körül kel, majd 3 körül, végül 6 körül. Ilyenkor cici be a szájba...és már alszunk is. Az utolsónál már mellettem marad, jajj, annyira jó érzés együtt aludni Vele!!!!! szinte belém bújik. Eddig mindig eltávolodtam Tőle, hogy nyugodtan mocoroghasson, fel is ébredt állandóan, most meg aztán az a a jó, ha szinte ráfekszem, így érzi ott vagyok, és több órát is alszik. Nesze Nektek "ne aludjon az ágyban" funok, egyszerűen csodás érzés Mellette lenni. Mi fejlődünk vissza. Most többet alszik az ágyban, mint eddig. Jó, a betegségre fogtam, de asszem maradunk így. Ágyikóban is, Mellettünk is.

Fio, kakiügyben, Csongit is megfogja minden. 26-án sírva, sikítva, teljesen leizzadva, belevörösödve megszült egy akkora kakát, hogy az még nekem is fájt volna. Utána naponta eljátszotta ezt Szegény vagy 6x. Kemény óriáskakik. Sírva, zokogva. mellette az anyja is zokogott. Egyszerűen szörnyű volt látni.
Le is fényképeztük, gondoltam, azért nem teszek be egy nagy kakiképet ide :twisted:
Úgy néz ki, most segített az olaj. Tegnap azt tettem bele (bio kukoricaolaj).
Mondom, hogy mi fog minket: alma, kumpli, répa, körte, banán. A barack az hajt, és az újdonsült paradicsom is (most látom, hogy azt későbbre írják, de minket nem ütött ki). A husi szerintem semleges. de az alma és a kumpli az tuti fog, nekünk.
Nagyon ügyes Oli!!!! Szép ajándék!
Amúgy szerintem a szeme és a pofija teljesen a Tiéd, Apukáját én nem nagyon látom Benne.

Az ülésről én is úgy hallottam, hogy csak akkor jó ültetni, ha már Magától is megteszi, mert a gerince csak akkor készült fel erre a terhelésre. Azért mi is kipróbáltuk, hogy vajon megbírkózik -e ezzel. sikerült, de ettől függetlenül nem ültetjük. Íme a kép:
Kép

Vicky, hát ez tényleg kész "európai vakáció". A lényeg, hogy bagyobb baj nélkül megúsztátok, és nevetve vettetek tudomást a problémákról (a végén). Igen, 2008-at megszavazzuk a TI éveteknek! :wink:

Pinkiné, Marietta, gyönyörű a pocakotok, hihetetlen szépen gömbölyödtök, és hogy emellett nincs plusz súly... :roll:
Nekem mostanra sikerült leadnom a terhesség alatt felszedett 18 kg-ot. Ámbátor a pocakom óriási és debella vagyok, de ezt már nem foghatom a terhességre...sajnos sokat zabálok, főleg édességet (ugyi a kekszhiány... :twisted: )

Adri, sajnálom a fogakat, illetve, hogy fáj. Képet kérünk szépen!!!!

Szeri, hogy ez a Balázs milyen ügyes!!!!!! annyira Nagyfiú! Gyönyörűséges! Fogadalom terén, én azt tettem, hogy megígértem magamnak, hogy Csongi szülinapjára -5 kg-mal kevesebb leszek.

Hajni, hát tényleg nem mondanám meg, hogy most szültél. Na nekem nem ilyen alkatom van... :roll: Olyan szépek a gyerekek. Marci szeme...igéző!

Esztora, mondanom sem kell, bőgtem a cikk olvasása közben, mert elképzeltem. Nyunyinak abszolúte nem ilyen a feje, szép gömbi, biztos, hogy nincs probléma. Hát nem tudom, Nyunyi még mindig teljesen Apukája! De ez a nézés... :P

Orsi, hát Samu tényleg egyazegyben nagynéni, fiú kivitelben!!!

Valahol azt olvastam, hogy születésükkor a gyermek elsősorban az apára hasonlít, hogy az Apa biztos legyen abban, hogy ez az Ő gyereke, aztán szépen lassan alakul a kicsi feje...érdekes gondolat.

Arwen, hát Atti is milyen ügyes már! Csongi egészen le van maradva, amit persze nem is bánok, addig is nyugodtan vagyunk :twisted:
Hát igen,a fog. Nekünk most Gengigél van, no és az a csodaszer, ami nagggggyon bevált, a tesómék hozzák Szombathelyről, egy ottani gyógyszertát kutyulja, homeopátiás. Szuper. Kipróbáltam, úgy lezsibbadt a szám tőle, mintha lidokain lett volna, pedig nem!!

Nándorka, remélem Dorka meggyógyult már!

No, pici Fiam felébredt. Megyünk enni, oztán írok még, velünk mi van. Azért egy pár kép:

Kép Kép
a kerünk... és a szilveszteri vacsora a'la Ágota

Kép Kép
Karifánk, és Huncutka

KépKép
KépKép
ragota

lányok, nincs képem jönni, mert ugyan elolvastam, amiket írtatok, de reagálni nem tudok most sem... :(
de azért édi volt Ágota (is), h gondolt ránk, ezért anyit:
rhinathioolt szedte, sokat kellett orrot szívni, most köhögés már alig, alvás hullámzó, most épp hullámvölgy ... :(

Csongi szép huncut pofija viszont felvidított minket! :D

És Oli és Fio mosolya is! :D Tényleg hasonlítotok!!!

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok Lányok!

Hát reagálni és jönni nekem sincs jelenleg időm, de majd pótlom ígérem...

Most csak annyit szeretnék, hogy Vicky drága mi volt a dokinál? és a legfontosabb: ugye nem jött meg??? :wink: :lol: Gondoltam ám rád, csak időm nem volt írni.

Na meg minden beteg anyukára és babócára gondolok! Remélem minél hamarabb kigyógyultok ebből a fránya kórból.

Pussz Mindenkinek!
szerika

ja és még egy gyors kérdés: étolajat miért kell tenni a gyerek főzijébe???? (ez nekem rejtély...) ti raktok???
szerika

Szeri, milyen figyelmes vagy, most eléggé mélyponton vagyok, úgyhogy különösen nagyon jól esik! :D Ezért nem is írtam, nem akartam rontani a hangulatot...

Párommal hétfőn megyünk a kettes számú dokihoz. Az ő műtétjéről egyre inkább lebeszéljük magunkat, persze a hétfői után döntünk. Külföldi oldalakon nem sok jót találtam róla. Pl. hogy elavult módszer (van újabb, de azt Mo-n még nem igazán használják), és, hogy még ha javulnak is a kisfickók, a terhesség valószínűsége semmivel sem nő, és ezt alá is támasztják statisztikákkal... Úgyhogy ez most inkább kerülőútnak tűnik, mint problémamegoldásnak, ráadásul ott az a 3-6 hónap utána, amikor zéró az esély :(

Az a baj, hogy minden doki a saját területét nyomatja (meddőségi doki a mesterséges megtermékenyítést, andrológus a műtétet), aztán döntsd el magadnak. Nincs olyan, akiben megbíznék sajnos.

Januárban belevágunk a köv. inszembe, most hétvégén fog megjönni (sajnos ezt 100%-ra érzem, van benne rutinom :( ) Biztos a hormonok (is) teszik, de most nagyon elegem van és nagyon reménytelennek látom az utunkat. :cry: Az inszemes doki is olyan bunkó volt a héten (már megint). Legalább tudom, mire számítsak. Máshoz viszont esélyem sincs most elmenni, 1-2 nap és kezdeni kell a stimut. Megkapja ezt az esélyt még, aztán keresek új dokit. Nem elég a bajom, még egy normális orvos sincs, aki segítsen, ez keserít el talán a legjobban. Se pénzt, se időt, se energiát nem sajnálnék rá és mégsem :cry: Az idő meg múlik, 28 voltam, amikor elkezdtünk próbálkozni, most meg elmúltam 30 :(

Ne haragudjatok, hogy negatív dolgokat írtam és önző módon csak magamról, remélem, legközelebb lesz erőm reagálni nektek is és sikerül összeszedni magam...

Puszi

Kép
vickybabe

Vicky sok erőt küldök neked és igenis jöhetnek a negatív önző dolgok is!
(Pinkinének és Mariettának szerencsét hozott emlékszel?)
egy kis jóhangulat tulipán???
Kép

Bridzsi

Kép
esztora

Sajnos jönni és írni én sem tudok nagyon. Gabi baba amióta mászik és mindenbe belekapaszkodva feláll, legalább 5 embert kívánna, én meg egyedül vagyok. Ezen az oldalon végig futottam, igérem mindenkinek reagálni fogok.

Vicky,
nagyon rossz, hogy nem elég az alap probléma még a doki is bunkó pedig neki aztán még elvileg lelket is kellene picit ápolni, nem? Szóval szerintem nem szabad feladni és inkább keressetek egy másik dokit, aki az emberrel is foglalkozik, nemcsak a problémával. Most mindenképp próbáld túlélni most ezzel a dokival és gondolj a végeredményre, mi meg nagyon drukkolunk, hogy ne is kelljen másik orvos ;) Én hiszem, hogy a 2008-as év a ti évetek lesz. Nagyon drukkolunk itt neked mindannyian.

Szeri,
nekem az olajozást a védőnő tanácsolta. Tualajdonképpen a kalória miatt kell, mert Gabi baba miután megeszik egy hatalmas tányér husos főzit utána 2 órával éhen akar halni és megiszik 200 ml tápszert :shock: Szóval vettünk extra szűz oliva olajat bertollit, abból is a selymes lágy izűt. Úgy néz ki, hogy izlik neki. Egyébként amióta nagyon picit elkezdtem fűszerezni, jobban megy a főzi, nem csoda.

huhh... most mennem kell, mert Gabi baba épp most a maci nacimba kapaszkodva felállt és nyüszizik

Kép
Kép
adrienna

Olyan lelkiismeretfurdalásom volt az este. Remélem nem értettétek félre a "nesze nektek ne aludjon az ágyban funok". Ezt egy bizonyos családtagra értettem, aki szerint még betegen sem szabad beengedni az ágyba, mert egy fél perc és beszokik... no és persze nálunk is elsősorban az ágyában alszik, csak a reggeli a kivétel.

Jajj, Nándorka, fene vigye el ezt a sok betegséget. sebaj, mindjárt itt a nyár :roll: és akkor már semmilyen takonykór nem fenyeget, elvileg.

Vicky, ne légy letörve, de a helyedben nem vállalnám be ezzel az orvossal, avagy jól megmondanám neki a magamét, ámbátor a bunkóságot ezzel nem lehet "orvosolni". Én azt mondom, hogy inkább várjatok egy hónapot, míg egy másik orvost szereztek, mert szerintem nem hiányzik Nektek még egy olyan élmény, mint, ami a múltkor. ez így lehangoló, pedig ennek pont felemelőnek kéne lennie!!!!!!!!!!

Szeri, hát az olaj nagyon egészséges nyersen, tele telítetlen és telített zsírsavakkal. Nem mellesleg nálunk meglágyítja a akkit. Tényleg csak icipicit kell tenni bele. A tápértékére nem is gondoltam. Ha testkontroll szerint nézzük, akkor érdemes abba olajat tenni, amiben nincs husi (tényleg, Ti minden nap adtok Neki husit?), dehát fene se tudja, hogy a testkontroll (tudjátok, hogy szénhidrátot ne keverjünk fehérjével, mert az nehezebben emészthető, jobban megterheli a szervezetet. állítólag a kicsik még ösztönösen eszerint élnek, már a nagyobbacskák, akik tudnak válogatni - sokan nem eszik meg a husit kumplival, csak az egyiket, vagy csak a másikat).
jó persze a rizs is szénhidrát. Igazából erre még csak most gondoltam, hogy írtam ezeket a sorokat, Nektek mi a véleményetek?

Képzeljétek, ma 9 órát aludtam összesen, annnnnnyira jóóóóóóó! Csongi ilyen ügyes volt. 2x kelt.

Kijött fent a fogacskája, nagyon szép nyufifog :wink: , így most már 4 fog büszke tulajdonosai vagyunk. Ha kibújt a másik is felül, akkor kezdek neki adni majd kölest, meg rágcsának gyümit.

Húú, a havi kismama újságban van egy naptár, amiben benne van ez a táblázat. szupi jó!

Szóval Csongi már előre kúszik, ha nagyon akar valamit (pl. a cicimet), de nem sok minden motiválja egyelőre. Szóval már szinte talpra áll, négykézláb, ha értitek, mire gondolok (felemeli a popsiját, és a két talpát leteszi).

A Karácsony csodás volt, abból a szempontból, hogy ez volt az első igazán közös Karácsonyunk. 24-én azért egy kicsit nyügi volt, de utána nagyon kellemesen telt. 28-30-ig lent voltunk Apa szüleinél, az is jó volt. Én kakaslevest főztem 24-én, tyűű, hát mennyei lett, ez a kakasnak szólt, nem az én főzőtudományomnak :P a második fogást a tesóm vállalta.
Csináltam omlós kakaós csigát. Amikor vendégek jöttek, akkor sajtlevest csináltam cipóban tálalva, és tésztába csomagolt csirkehusit.

Dehát a Szilveszterünk az csúcs volt. Úgy kezdődött, hogy reggel hajnalban irány bevásárolni, akkor megcsináltam a hidegtálat, és estére úgy elfáradtam, hogy szopi után én is elaludtam, Apa csatlakozott. Csongi 3/4 12kor ébresztett. Éjfélkor az ágyban, kettőnk között volt, úgy szopizott, és átöleltük egymást Apával, így köszöntött ránk az Újév. Egyszerűen ez volt a legszebb Szilveszterem! Közben az ablakból láttunk tüzijátékot, szóval minden adott volt. Csongi befejezte, és aludtunk tovább :P

Azt akartam még kérdezni, hogy Ti mivel tisztítjátok a pofikáját a Gyerkőcnek???

No megyek reggelizni.

Ti hány fokban viszitek ki Őket max. vagyis minimum?

Pusza. Jajj, Szegénykém hátrafordulás közben úgy beverte a kis buksiját :cry: úgy sírt, jajj ez olyan rossz.

Pusza

KépKép
KépKép
ragota

Esztora, imádom a tulipánt, már alig várom, hogy tavasz legyen és nyíljanak a kertben :D

Adri, hát igen, nem kell, hogy lelkileg pátyolgasson, de legalább a témával kapcsolatosan lehetne normálisan válaszolni az ember kérdéseire, az nem hiszem, hogy túl nagy elvárás...

Ágota, igazad van, "normális" esetben én sem vállalnám be vele, de mivel még a levegőben lóg a párom műtétje is, ami ha mégis lesz, akkor nem tudunk inszemezni egy jó darabig, ezért ilyen "utolsó esély" ez a január. A doki már meglepetést okozni nem fog... legalábbis remélem... :roll:

Tényleg nagyon szép lehetett a karácsonyotok, szilveszteretek! Szebbet el sem tudnék képzelni, mint amit leírtál! A mienk is szép volt, kettesben, de azért hármasban (négyesben) lenne már az igazi...

Kép
vickybabe

ja közben meg is jött (így lenne egyszer lottó ötösöm), amiben egy dolog azért jó, hogy ezek szerint a múltkori stimu-inszem-progipótlás nem zavart be a svájci óraműként működő ciklusomba egy kicsit sem. Így nyugodtabban vágok újra bele, azért bennem volt a para, nehogy elromoljon a végén még nálam is valami...

Kép
vickybabe

Viki, először is szavak helyett:

Kép

Az orvosnak igenis normálisnak kellene lennie, együttműködőnek és megértőnek! Próbálj felkészülni a legrosszabbra, a stílusát illetően és hátha akkor majd kellemes meglepetés ér... Amilyen jó fejek vagytok, hátha találtok vmit, amin nevetni tudtok, és ami feledteti azt, h nehezíti a dolgokat, ahleyett, h próbálná könnyíteni. (Tudod mit, röhögjétek ki simán a dokit! Mondjuk képzelj világító rénszarvasagancsot a fejére, ha hülye! Bocs... :oops: :D )

Kép

Kép
nán-dorka

Drága Vicky!

Én megint annyira bíztam, a fene vigye el azt a .... pirit!!! Sok erőt és kitartást kívánok nektek! Nagyon csodállak ezért a kitartásodért. Sajnálom, hogy rákényszerülsz erre az idióta dokira. :twisted:
Az egész topic nektek szorít, mostmár kell, hogy legyen eredménye!!! Főleg, hogy általában azért pozitívan állsz a dolgokhoz, na ezért is csodállak.
Párod egyébként hogy viseli?
Mennek a pozitív drukkok és nem eltűnni ám! Légyszi számolj be minden eseményről!
szerika

Vicky!

Nem sok mindent tudok írni azokután amit már a csajok leírtak!! Nagyon megértelek és nagyon átérzem a mostani hangulatodat érzéseidet!!! NAgyon sok erőt és kitartást kívánok Neked a továbbiakhoz!!!! És igenis gyere csak a negatív gondolatokkal érzésekkel írd csak le nekünk!! Igaza volt Esztorának nekem is sokat segített hogy elmondhattam Nektek!!!!Emlékezz csak vissza hányszor voltam én is így!!!! Az inszemhez pedig egy nagy kalappal!!!!!!!!!!

Csajok!

Igazatok van a doki ügyben hogy jó lenne ha nem ilyenek lennének!!!!!! De én a 3,5 év alatt megtanultam,megtapasztaltam hogy ez csak egy álom!!!! Nem lelkiznek Veled!!! Csinálják a dolgukat Te meg rendezd az érzéseidet!!!! Abban reménykedhetsz csak hogy minnél hamarabb összejön a bébi és ahoz a dokihoz jársz akihez szeretnél!! Mert ilyen esetben nem mehetsz bárkihez!!! Sajnos ilyen világot élünk és valahol nem is csodálkozom azon hogy még nem is lelkiznek velünk mert iszonyat sok meddő nő pár vár arra hogy vele is csodát tegyen!! Én már Vickynek leírtam nagy vonalakba hogy milyen volt az én inszemes dokim na ha azt tudnátok akkor lepődnétek meg csak igazán!! :lol:
Bocsi hogy ezt így leírtam csak gondoltam megosztom Veletek a tapasztalataimat Veletek!! És nagyon örülök hogy Nektek nem kellett ilyenbe részt vennetek!!!!

Nándorka!

Mielöbbi jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
csipcsab

Sziasztok!

Na, jelentem péntekre elmúltak a görcsök, úgyhogy már a NoSpat sem szedjük. Voltunk péntek reggel doki bácsinál is, megdícsért minket a 6 kg fogyás miatt és megkukkantottuk Lurkót is :)
Azt mondta, búvár gyerekünk van, mert állandóan lubickol. Még egy uh alatt sem aludt :)
Jan. 17.-e utáni 1 hétben kell AFP-re menni, utána 02.01.-én vissza a dokihoz, a genetikai miatt.

Felvetette a doki, hogy ha van kedvem, járjunk kismama tornára, csütörtökön megyünk is :) Igazából én is kacérkodtam a gondolattal, csak aztán jött a görcs és elvetettem. De azt mondta, ilyen enyhe görcsölés elő fordulhat bármikor, tartsak magamnál NoSpat és ha kell, vegyek be és utána pihenjek pár napot. Amíg nincs vérzés, nincs nagy gond.

Most 2 napja épp fejfájással küzdök :( Nem vészes, de azért érzem. :(

Vicky, ne tessék feladni! Minden rendben lesz, s abban igaza van a lányoknak, hogy a dokik nagy része sajnos nem lelkizős. Dehát Ti mindig megtaláljátok a dolog humorosabbik felét :):):)
Én is próbálkoztam, hogy előadom az aggályaimat, meg is hallgattak, de éreztem hogy nem volt őszinte a figyelem, már alig várta, hogy kirakhasson a rendelőből.

Ágota, örülök hogy ilyen fantasztikusan bensőségesre sikeredett a szilveszteretek :) Mi szilveszter este veszekedtünk egyet, kitörtek belőlem a hormonok. Pityeregtem egyet vacsi készítés közben, aztán elborzadtam, hogy milyen szörnyű anyja vagyok ennek a gyereknek, hogy ilyen kiabálásoknak teszem ki. Ott helyben meg is fogadtam, hogy soha többé nem veszekszem. Idáig egész jól tartom is magam hozzá.

Csajszik, fogíny vérzés ellen van valami hatásos dolog? Így is egy kínszenvedés számomra a fogmosás, mert folyton végig öklendezem, de most elkezdett vérezni az ínyem is. Próbáltam a gyerek fogkefét, de az nem tiszítja le rendesen, így visszatértem a régihez.
El kéne mennem fogászatra is, dehát ha fogkefe van a számban, már öklendezem. Mit csinálok akkor a fogorvosnál? Bokán hányom? :roll: :roll:

Tegnap konkrétan attól voltam rosszul, hogy apósom a lépcsőházban vette le a munkás cipőjét (gagyi bakancs, kontra műszálas zokni) és olyan lábszag volt, hogy ahogy felértem a lakásba, hánynom kellett :(

Tegnap estére volt színház jegyünk is, de nem mentünk, mert állítólag influenza járvány van és félünk, hogy Manóval elkapunk valamit. Kicsit bezárva érzem magam, de olvasással, tv-vel és goblennel igyekszem magam lekötni. :wink: :wink:

Jó lenne, ha már tavasz lenne.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok Drágáim!

Vicky:D
Nagyon sanálom ezt a hülye dokit, meg a még hülyébb pirit, de tényleg gyere ngodtan és adj kimindent magadból!Nagyon melletted vagyunk, és iszonyatosan szorítunk Értetek!

Ninoka:D
Örülök, hogy elmúltak a görcsök!

Ágota:D
Jajj, szegény Csongi! Ilyen gyügyszert nekem is kellett szednem, négy évesen elég durva asztmám volt. Szerencsérekinőttem, de erre a mai napig emlékszem, utáltam. Csongi egy hős!!!!
Áki javul (kopp-kopp-kopp) , de most Apával tök náthásak vagyunk, úgyhogy félek, nehogy elkapja.

Szeri:D
GYere ám majd, a lesz egy kis időd:D

Adri:D
Gabi baba nagy huncut lehet! Áki is már próbálkozik a kószással, hátraele már profin tolat, de előre még nem megy, viszont ahogy elnézem már nem sok, és akkor én is rohangálhatok. :D

Dorka:D
Nagyon ihányolunk ám, gyere, ha időd engedi! Kitartást és jobulást kívánok Nektek!

millió puszi

porsika

Csajok!

Egy kérdés! Mert most elkezdtem paráztatni magam!!

Nem gond hogy még nem híztam egyáltalán semmit??? Én már kezdek aggódni!!!!! És ma mintha egy kicsit engedett volna a cicim is a feszeségéből!!! Remélem minden oké odabennt!!!!!!!!! Olyan sokára lesz még uh,addig nem tudom hogy birom ki!!!!

Pinkiné!

Örülök hogy jobban vagy! Akkor pontosan hanyadikán mész afpre?? Én 21-én! Ti mentek 4d-re??? és ha igen mikor?????
csipcsab

Marietta nem gond!azt mondják az okosok hogy 20.hétig nem indokolt a hízás (de nem gond ha van)
megkeresem a kiskönyvem és megnézem nekem hogy alakult ok?
(összesen 6kg híztam)

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora!

Köszi! ez megnyugtató amit írtál! Nem semmi hogy csak 6 kilot híztál!! Tök jó!!
Kilábaltatok már a betegségből?
csipcsab

Marietta, ne izgulj, én sem híztam, sőt! 6 kg fogyást mutat a mérleg.
Mindenki ki van akadva, hogy
1., biztosan fogyózom,
2., tuti baj van a terhességgel meg a babával, dehát Ő Lurkósága crl-je a pénteki uh-on 8 cm volt, és kb. 1- 1,5 dkg-val nagyobb a súlya, mint az átlag. Szóval amíg a doki nem mondja hogy hízni kell, ne aggódj! :) Elveszi az a manó ami neki kell.

Én mostanába állandóan éhes vagyok. De tényleg. :shock: :shock: Főleg evés után 15-20 perccel leszek még éhesebb. Ilyenkor általában "kiszúrom a szemünket" túró rudival, gyümivel, müzli szelettel :) Most épp zöldbab levest csinálok, mert azt kívántam meg :)

Hát, azt hogy pontosan mikor megyek nem tudom :) A 17.-i héten felhívom a szülésznőt és akkor Ő elmondja, hogy mikor van labor, mikor menjek.

Igen, szeretnénk menni 4D-re majd. Szerintem úgy a 25. hét környékén. De majd meglátjuk. :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Pinkiné!

Ahhoz hogy mehessünk 4d-re meg kell lenni az afp meg ilyenek?? Ezzel nem vagyok tisztában! De azt tudod hogy megvan határozva hogy melyik heteken lehet menni??!! Valhol olvastam is hogy melyek azok a hetek!
csipcsab

Marietta, arról még nem hallottam, hogy az orvosi vizsgálatok feltételei lennének-e a 4D-nek. Szerintem a kettőnek nincs köze egymáshoz. Ha mégis, tapasztaltabb mamik javítsatok! :oops: :oops:

Azt olvastam, hogy 4D-re lehet menni már a 20. hét előtt, mert már akkor is látható minden. A 25. hét körül látható a legjobban a mindene a picinek, de még a 30. héten is van annyi hely a méhben, hogy jó képek készíthetők róla.

Szerintem, mi a 25. hét környékén megyünk. :) Az március közepe.

Most viszont megyek enni, mert elkészült a levesem és istenien savanyú lett, ahogy szeretem :) Meg még Apa ebédjét is be kell fejeznem :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Csak gyors bekukk...

Vicky,
iszonyatosan sokat gondolok Rad!Teljesen termeszetes,hoyg ilyen erzeseid vannak es ird ki magadbol!Hidd el,az segit!!!Tudod,hoyg itt mindig elmondhatod,ide mindog johetsz,barmi is van :wink:

Marietta,
csak megnyugtatasul,en a 23.heten szedtem fel az elso kg-t!Ehhez kepest a vegere meg nagyon begyorsult (12volt a vegere),de azt mondjak ez igy is szokott lenni,a "nagy" hizas (mar akinel van) a 30.het utan van....
4D:mi voltunk a 12.heten is,mert az integralt teszthez azzal is megneztek a babat.Aztan a 21. es 28.heten is.
Barmikor lehet menni.Csak mondjuk a 32.het utan mar nem nagyon lehet oket latni,mert tul nagyok.Azt mondjak az idealis,ha a 28.het kornyeken megy el az ember,mert akkor mar jol latszik a kis pofija,a nemet is meg lehet siman allapitani (ha ugy fordul :wink: ) es meg "belefer" a kepernyobe,mert eleg neki ahely, a magzatviz.

Nalunk: a ferjem beteg+ Attila tegnap este hanyt egy jot...sztem tulette magat,de megijedtem,mert nagyobb volt JOVAL,mint egy bukas-nekem is atoltozes teljesen,neki is(de nem sugarban hanyt).....de aztan ejjel hal Istennek semmi gond nem volt,aludt este 9tol reggel 7ig :lol: Most csak anyatejet kap,nem kostolgat egyebet.Remelem ma nem lesz semmi ilyesmi...ha megis,holnap doki...

Ugyhogy ne haragudjatok,de most nem tudok tobbet irni! :(
Majd jovok es irok bovebben,remelem holnap!

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok:D

Marietta:D
Nyugi!!!!Én is úgy tudom, mint Esztora, hogy a 20 hétig nem is muszály plussznak lenni. Én a 18. hétig 2 kg-t híztam. Összesen 9-et.

Arwen:D
Szegény Ati!Gyógyuljatok meg hamar!

porsika

Hát, én még mindig nem lábaltam ki egészen, a lány jobban, de rettenetesen alszik. Vagyis nem alszik. Ami a legborzasztóbb, h több éjjeli cicizés után is még ki kell venni újra, új cicizésre, mert bőg.

Porsika, jobbulást Nektek, sztem Ti kaptátok el Ákitól, ő már nem fogja.

Marietta, semmi gond. Én ilyentájt 44 kg voltam, és látod, milyen dundi babám született!

Pinkiné, örülök, h elvonultak a fellhők, de vigyázz magadra!!!!!

Viki nem lelkizésre vágyott volna szegény, ahogy én a szavaiból kivettem, csak normális emberi bánásmódra és megfelelő tájékoztatásra. És sztem erről ne mondjunk le, legalább elviekben ne... úgy értem, arról, h egyszer megérnek erre az orvosok.
Gyere akármilyen gondolattal, Viki, és kívánom, h az inszemet azért mégis szépnek tudd megélni - hiszen lehet, h első közös pillanataidat akkor éled át majd a babáddal!

Kép

Kép
nán-dorka

Köszönöm lányok, már jobban vagyok...jól esik, hogy ennyire mellettem álltok és drukkoltok, tényleg nagyon sokat jelent nekem :D Mostanában tényleg nagyon összejöttek a dolgaim, remélem, most már tényleg kimászok a gödörből és újra jó dolgok fognak történni :D

Gondolom hallottátok a kenyai dolgokat, persze mire már jól beleéltük magunkat az útba :evil: Még szerencse, hogy nem fizettük még be... De már ki is találtuk, hová megyünk helyette, tiszta utazási lázban égünk újra, és ezerrel tervezgetünk. :lol: :lol: :lol:

Marietta, teljesen igazad van, hogy nem szabad sokat várni az orvosoktól...azért nem is nagyon ugrálok, mi van, ha még rosszabbat fogok ki?! Na persze ha most se sikerülne (de fog!), akkor rászánok 1-2 hónapot és addig megyek, míg nem találok jobbat! Tényleg nagyon jó, hogy itt a fórumban ezt a küzdelmes utat csak kevesen ismerjük, számomra felfoghatatlan volt eleinte, hogy mekkora tömeg van állandóan a meddőségiben, és ez csak egy a sok közül. Elszorul a szívem, mikor látom a sorstársakat, hogy ők mind normális fiatal emberek normális vágyakkal, és nem teljesülhetett eddig...Sosem fogom megérteni, hová halad ez a világ, és annak miért sikerül, aki nem akarja és nem vigyáz rá soha, ahol meg jó helye lenne, oda az istennek se akar jönni...

Pinkiné, régebben is volt fogínyvérzésed? Vagy a terhesség váltotta ki? Vegyél puhább fogkefét (Soft), és speciális fogkrémet, szerintem gyógyszertárban biztos tudnak adni ilyet.

Dorka, örülök, hogy jobban van a lány, Neked jobbulást!
Hát igen, nem lelkizni vagy cimborálni megy az ember nőgyógyászhoz, de egy alap kommunikáció talán jobb helyeken belefér a tarifába....
A humor tényleg sokszor átsegített már nehéz helyzeteken, pl. amikor az andrológián "mintát" kellett produkálni, minden pasi egyedül ment, mi meg bementünk ketten, aztán elszóltam magam, hogy na most biztos irigykednek és biztos be van kamerázva és kint a váróban ezt vetítik a többieknek, na innentől nem volt gond a hangulattal :lol: :lol: Annyira nonszensz helyzetekbe kerülök ennek kapcsán, amit vagy tragikusan, vagy komikusan fog fel, hát én igyekszem ez utóbbit, de azért nem mindig könnyű - mégiscsak az életemnek a jelenleg legfontosabb kérdéséről van szó...

Arwen, Attinak és párodnak is jobbulást! Köszönöm, hogy gondolsz ránk... :)

Szeri, párom nem nagyon beszél a dolgokról, de tudom, hogy nehéz neki, úgyhogy én szoktam neki beszélni erről, hátha megnyílik (néha igen :D )...Meghallgatunk még egy dokit az ő problémája miatt, aztán döntünk...nem lesz egyszerű... De mindenképp jövök majd, ha van vmi fejlemény :D

Puszi mindenkinek!

Kép
vickybabe

Arwen, remélem, Attinál már nyoma sincs a betegségnek! Párodnak is jobbulást!

Viki, ez nagyon jó! Ez a bekamerázott dolog... Csak így tovább!
Hát igen, és akármelyikőnkkkel megtörténhet, h sokáig kell várnia a babára... De Te már nem sokáig nézed a párokat a meddőségiben, megegyeztünk? :wink:

Kép

Kép
nán-dorka

Hová mentek??? Rögtön Rád gondoltam, Kenyát hallva, ez vili. H jó, h halasztottátok!

Szetgény picim csak köhög alvás közben. Holnap muszáj lesz feltárcsáznom a dokit. Már 10 napja tart ez a nyavalya. Mostanra már el kellett volna teljesen múlnia. Ébren ne mköhög, de alvás alatt igen. Megvan, h miért rossazk az éjszakák?

Főzésről: én azt várom már, h együtt lehessen főzni magamnak és neki. Olyankor egy kcisit módosítok az én kajáimon, h ő is ehesse egy részüket. Addig én nemigen főzőcskézek neki külön. :oops: Egy bébiételt megeszik épp annyi idő alatt, míg eltartható a hűtőben. Amúgy meg gyümölcsöket adok neki.
Olaj jó lehet a vitaminok felszívódása miatt is, bár az anyatej és a tápszer is tartalmazza a zsírban oldódó vitaminok számára a zsírt. Én a fiamnak nemigen raktam olajat a főzelékbe, mert neki is kevésbé adtam főzeléket. De azért most fogok én is, jó, h írtátok, Ti milyet raktok.

Kép

Kép
nán-dorka

Most amúgy rendeltem biozöldésgeket, úgyhogy abból már szívesebben adok Dorkának.
Remélem, Fio megtaláltad, mi nem fogja meg Olit. Esetleg a levek? Sütőtökről nem írtál, h hat rá.

Kép

Kép
nán-dorka

Dorka, priviben megírom! Már le se merem írni, mert még ott is történik valami, ami miatt nem mehetünk...

Kép
vickybabe

Dorka, kaptál pü-t? Mert nem tette át az elküldöttbe, a kimenő fiókban van, úgyhogy nem tudom, elküldte-e....

Kép
vickybabe

Sziasztok!
Most gyorsan csak annyit, hogy Atinak nagyon boldog névnapot!
MEgyek tisztába tenni a Fiút:D
puszi mindenkinek!

porsika

Atti baba, Isten éltessen!!!

Kép

Kép

Kép
nán-dorka

Viki, köszi, megkaptam, és most már ezért is drukk :wink: , de úgysem lesz gond!

Kép

Kép
nán-dorka

képzeljétek, csináltatunk a gyerkőcöknek útlevelet, h mehessünk velük pl Szlovákiába. Mókás lesz Dorkáról az ig.kép!!! :lol:

Kép

Kép
nán-dorka

Ágota, Neked akartam még írni, h aranyos vagy, h írtad, h nem ránk gondoltál azzal a nem-ágyban-altatni dologgal. Mondjuk én nem vettem magamra, én elfogadom, h vkinek az a jó. Sőt, néha mi is, sőt, kérdeznék is Tőled, meg aki még szokott együtt aludni a babával.
- Hogy csináljátok, h nem ébred fel a mocorgásotokra? én mindig olyan mozdulatlan vagyok ilyenkor (azért is, h én is alhassak)
- Nem akar sokszor visszakapcsolódni ilyenkor a baba a cicire? Az enyém gyakran igen.
- Mit csináltok, h ne gurulhasson, eshessen le?
- Mit csináltok, h véletlenül se kerüljön a baba feje a takarótok alá?
- Apuka is uúgy tud vigyázni a babára, ha kettőtök közt alszik, nem féltitek a babát ilyenkor?

Köszi!

Kép

Kép
nán-dorka

Dorka, az igazolványképet majd tedd fel, kíváncsi vagyok - anno az én 1. útlevélképem félévesen készült, vicces volt, mert aztán még évekkel később is ezzel utaztam, mert emlékszem rá :lol:

Arwen, Attit Isten éltesse!!! :D

Képzeljétek, folytatódik a "sikerszéria", ma volt időpontunk a párommal a dokihoz, na kiderült, hogy az ügyes recepciós egy teljesen más dokihoz írt be minket (sebészhez), aki nem igazán volt illetékes. Viszont, ami érdekes, megnézte azért (állítólag műtött már ilyet sokszor), és szerinte abszolúte semmi baja...na ezek után légy okos...Szerdán új próbálkozás, remélhetőleg most már az illetékes dokival...

Kép
vickybabe

Vicky!

Drukkolok hogy a végén kiderüljön nem is lesz szükség erre a műtétre!!!!

Arwen!

Atti babának Boldog Névnapot!!
csipcsab

Jah képzeljétek Lányok reggel mikor kelt a párom hogy megy melózni én is keltem mert pisilnem kellett. Ülök a wc-n és egyszercsak elindult az orrom vére de úgy hogy ömlött!! Tiszta vér voltam mindenhol(combom mellkasom :D ) minden! Hiába tartottam oda zsepit fél perc alatt átázott. Alig bírtuk elállítani. Ez ment vagy 15 percen keresztül. Eléggé megijedtünk mert tényleg brutál volt. A vérnyomásom miatt nem lehet mert nekem nem magas. 90/60-nál sose megy feljebb! Akkor mitől lehetett???? És azóta is fáj a fejem!! Vélemányek?? Szóljak a dokinak vagy a védőnőnek???
csipcsab

Sziasztok!

Koszi szepen a koszonteseket,majd hozok kepeket is,csak tennem mar fel...
En nem tudom,de en allandoan rohanok...most jottem haza,bevasarlas,meg minden fene,Dragamat utnak inditottam,mert sajna az etterembe ma este fel kell mennie,de mondjuk mar jobban van...de hat azert megsem annyira..
Attilanak hal Istennek kutya baja,azota nem volt semmi hanyi-hanyi..ma kapott is delelott almat banannal.Tegnap pedig kibujt az also ket fogacska!Szoval ketfogu lett :lol: Nagyon edes!!!!!

Mindjart jon Ocsem,ugyhogy csak hgyorsan reagalok megint,es csak par dologra,ne haragudjatok.Ha letettem Attilat megprobalok meg irni :wink:

Vicky,
engem is erdekel,hoyg hova mentek :wink:
Hat igen,attol en is kivagyok,amikor minden doki mast mond...remeljuk a legjobbakat!!!

Marietta,
allitolag tok normalis az orrverzes terhesseg alatt,sok helyen olvastam.Nekem is volt,egyszer-ketszer.Nyugi!!!!

Esztora,
sokat gondolok Ratok Nyunyival!

Nandorka,
szegeny Dorka,kikeveredhetne mar ebbol a betegsegbol...Puszi neki!
Utlevel:en is most akarok menni a heten,mert lehet,hyog elutazunk feb elejen egy picit,de a nyaron remelem mar tuti,szoval kell Attilanak is utlevel.Mar en is rohogok elore a kepen :lol:
Leirnad,hyog mi kellett hozza?Mindkettonknek ott kell lenni a ferjemmel,ugye(mindkettonknek ala kell irnia..?)?Szul akvija,lakcimkartyaja...valami mas?
Koszi elore is!

Na itt van Ocskos...majd jovok es visszaolvasok jobban!pusz

Kép

Kép
arwen07

Atti babának mi is nagyon boldog névnapot kívánunk!

Marietta nekem is sokat vérzett az orrom a terhesség alatt.
a súlyom pedig így alakult:az első mérés 12.05
aztán 01.16.-án -1,5 kg
02.27 +1,5 kg (az indulási súlyomnál voltam a 20. héten)
04.02 +2kg
05.15 +1.5 kg

06.13.-án 1.5 kg
a kórházban pedig +6kg mértek (pedig volt víz is rajtam)
-7 kg volt mikor itthon először mértem magam.

Bridzsi

Kép
esztora

na hát ezt nem így akartam :oops:

holnap megyünk homeos dokihoz Nyunyinak ekcémás a háta.
itt pedig almát (levet)eszik:
Kép

Bridzsi

Kép
esztora

Köszi csajok!

Esztora!

Olyan jókat mosolygok mindig Nyunyin! Olyan hatalmas szemeket mereszt állandóan mikor fényképezitek! Nagyon aranyos! És szép szemei vannak!!

Akkor az orrvérzés miatt "megnyugodtam".
csipcsab

ATI BABA! NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!! :D
szerika

Orrvérzés: nekem volt ismerős, akinek rendszteresen. Érdekes volt neki, mert amúgy dolgozott...

Esztora, Nyunyi nagyon édes!!!

Tényleg, nem tudjátok, hol lehet műanyagból etetőköpenyt venni? Ikea?

Arwen, igen, lakcímkátya, ak. kivonat. Ott adnak 1500 Ft-os csekket, amit postán be kell fizetni. A szülők mehetnek külön aláírni, ezért mi úgy csináljuk, h megvannak most a fényképek, és elintézték a papírmunkát, s amikor megy a férjem aláírni, akkor viszi a csekkszelvényt. Utána majd postázzák az útleveleket.
Majd lefényképezem a képet, ígérem! Kis komoly gombócfej, nem sikerült mosolygósat, mert a mosolyhoz mozgott is. :lol:

Kép

Kép
nán-dorka

Marietta :D védőnőnek szólj szerintem mindenképp, hátha van valami tuti tipp, ha esetleg legközelebb előfordul...

Arwen :D pü ment :wink: Mindig akarom kérdezni, csak szita az agyam, hogy álltok a házprojekttel, hogy halad?

Esztora :D Nyunyi nagyon kis édes, a nagy kerek szemeivel és a kis kopasz buksijával, mindig úgy rácsodálkozik a világra :D

Dorka :D várjuk a fotót :D Ikea honlapján fönn van a teljes szortiment, ott meg tudod nézni, van-e.

Kép
vickybabe

Vicky,
valaszoltam :lol:
Hat keresgetjuk a telket,most van 2 potencialis,de mindig van vmi gaz...nem tudom,keresgelunk,ragodunk.....nem egyszeru :?
Most majd jobban rafekszunk a temara,hoyg elmultak az unnepek,elvisszuk a szuloket is megnezni,hoygnekik mi a velemenyuk,aztan meglatjuk...

Nandorka,
en a Coraban lattam ilyen etetoszerkot :lol:
Koszi az utleveles infot! :wink:

Esztora,
en is megzabalom Nyunyit!Ez az eloke meg csucs,Ocsemnek is volt ilyen anno sargaban :wink:

Porsi,
remelem mar mindharman jobban vagytok!!!!!

Pinkine,
orulok,hoyg mar elmultak a gorcsok,vigyazz magatokra!
Foginyverzes:van ra fogkrem,keresd a patikaban!

Ragota,
remelem Csongi raall most mar az ilyen alvasokra,es hagy Titeket is alukalni!
Orulok,hoyg jol telt a karacson es a szilveszter!Tenyleg szuper lehetett!
Pofika:kaja utan gondolod?En akkor csak megnedvesitek egy papirtorlot es azzal,vagy ha pl a kezet akarom,akkor a nedves torlokendo,de azzal pofit is lehet.
Hat en mar vittem Attilat ki amikor olyan -5 volt kb,nem tudom pontosan.De akkor vmi bevasarlas,ugyintezes miatt vittem,szoval nem setalni.Allitolag -5ig (ha jol tudom) meg altatni is lehet kint.Mondjuk en nem merem :roll:
JObbulast Csonginak,szegenykem!!!!!Hogy vagytok?
Nagyon edi az utolso kepen!!!!Megzabalom,kis huncut!!!Ugyi hamit rittyentettel!
Az omlos kakaos csiga es a tesztaba csomagolt csirkehusi recept nagyon erdekelne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
arwen07

Fiona,
Olioval tenyleg nagyon hasonlitotok ezen a kepen!Nagyon jo kep!!!!!!Szegenykem,hoyg igy megfogjak a kakijat a hamik :(
A Kecskemeti babakaja is a HIpp tulajdona,megneztem :wink:

Kép

Kép
arwen07

Marietta,
huuu de szep poci!Nem semmi,hoyg mekkora!
Nekem ugy a 23.heten volt ekkora :lol:

Porsika,
nagyon jok a karacsonyi kepek!Akos milyen komoly nagyfiu mar!Es ahoyg nezem tiszta apja!!!!!Az utolso kepen sokkal idosebbnek nez ki,nagyon edes!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
arwen07

Arwen, ha már itt vagy, tehetnél föl képet! Olyan édik voltak a legutóbbiak is!!!

Kép

Kép
nán-dorka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?