Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Minden ünneplőnek nagyon boldog születésnapot kívánok!
Kép
Tegnap írtam, de valamiért nem került be ide. :roll:

Megfázásra nagyon jó a fekete retek mézzel. A levét kell kortyolgatni, nekünk nagyon bevált mindíg, nagymamám mondta nekem is.

Szép délutánt mindenkinek, Andibab kitartást, amiért nem tudtok menni.

Kép
Kép
susytunder

Boldog születésnapot Flórának!!!!

Andibab
Jól teszitek, hogy nem mentek ki! Mi a templomba mentünk reggel kocsival, igaz 2 perc normál esetben, de most 10 percig tartott mire elértünk, annyira csúszkáltunk. Örültünk, hogy nem törtük kezünket-lábunkat. Beni viszont aludt egészen 10-től délután 1-ig, ilyet sose csinál, mert általában 10-2-ig sose alszik. Mindig nagyon jót tesz neki a levegő. Ha néha nem tudjuk elaltatni, mindig kitesszük 10-15 percre az erkélyre és utána 3 órát is alszik.

Már jobban vagyok. Beni még mindig nem beteg! Szerintetek a most lefejt tejet eltegyem fagyasztani, vagy inkább ne?

KépKép
Kép
danka33

Danka, szerintem semmi baja nem lesz Beninek a mostani tejcsitől. Gondolom a szoptatást sem hagytátok abba egy kis megfázás miatt. Lehet, hogy vannak benne bacik, de ellenanyagok is, amiket a szervezeted termel a bacik ellen. Így erősödik az immunrendszere.
Ha mégis aggódsz, írd rá a tejcsis pohárra, hogy náthás voltál, maximum mégsem adod neki oda.
Gratula a nagy alváshoz! Az én gyerekem még sose aludt 3 órát nappal - éjjel is csak elvétve.. :?

Andi, sajnálom, hogy elmaradt a kori. Bosszantó, hogy ki sem lehet mozdulni ebben a hülye időben. Mi Dunaújvárosba mentünk volna a nagypapát köszönteni a 80. szülinapja alkalmából, de ilyen útviszonyok miatt nem mertünk elindulni.
Ráadásul holnap vizsgám lesz, de fogalmam sincs hogy fogok eljutni a vasútállomásig, ami kb. egy kilométerre van tőlünk. A kapuig félek kimenni :?
Szóval kitartás, elmúltak az ünnepek, hipp-hopp itt lesz a nyár!! :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

LELLE, FLÓRA NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!!!!

Csatlakozunk a nem alvók táborához, Kristóf kb. egy hete semmit nem akar aludni, se nappal se éjszaka, nem tudom mi lelete.
És enni se nagyon akar, lehet hogy végre kibújnak azok a fránya fogak. (már remélem)

Kép
tami2900

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket! :)

Én is Boldog születésnapot kívánok Lellének utólag, és holnapra Kristófnak! :)

Mi is a nagyiéknál ünnepeltünk, ott fértünk el. Csak a nagyszülők voltak, meg mi. Tortát végül is az utolsó pillanatban vettünk, nem tudtam rendelni, mert napok óta kivan a gyomrom, képtelen voltam elmenni a cukrászdába. :( Mindegy, azért volt torta, majd jövőre rendelünk időben! :)

Lolo nagyon örült ám az ajándékoknak, tőlünk kapott egy babát babakocsival, hordozóval meg mindenféle kiegészítővel, nem is gondoltam volna, hogy ennyire tetszik neki, nem győzte tologatni a babakocsit, babázott, és képzeljétek, még meg is itatta a babát (igaz, először ő próbált inni a baba cumisüvegéből). ;)
A nagyiéktól aranyos tekekészletet kapott, állatkás figurákkal, labdával, meg Asso szandit - még egy picit nagy, de nemsokára jó lesz!!
Kapott még könyveket és hintát is, de utóbbit csak akkor "adjuk át", ha fel lesz szerelve. A tortája nagyon ízlett neki, fél szeletet megevett.

Reggel amúgy nosztalgiáztam, nézegettem Lolo születéskori felvételeit. :) Milyen édes pici gombóc volt még akkor, és mennyit nőtt, fejlődött, elképesztő!!!

Sajnos most nem tudok a szülinapról képeket feltenni, mert persze elfelejtettük elvinni a fényképezőgépet, csak kamerát vittünk, de a nagyik fényképeztek, majd ha kapunk tőlük képeket, felrakom! :)
Vendég

Sziasztok,

BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK FLÓRÁNAK ÉS KRISTÓFNAK!!!

A kis szülinapi party nagyon-nagyon jó volt. Annyira élvezte ez a kis Mazsola, hogy csak na. Igaz nekem nagyon rosszul kezdődött, a hülye torta miatt. Elmentem a tortáért. Természetesen egyáltlán nem olyan lett, amikor megláttam, én annyira felhúztam magam, hogy a két csajt lehordtam mindenféle fogyatékosnak. Ajj, de komolyan, magamból annyira kikeltem, hogy még soha nem voltam ilyen, nem viselkedtem még így, de ez engem teljesen kiborított. Persze, ha nem mondtam volna el értelmesen és nem vittem volna képet, akkor ok, de csesszék meg, hogy így elszarni. Ja és 7000 Ft volt. Na mindegy, a vita vége az lett, hogy a két eladópi...a sírt, én tomboltam a dühtől és még a férjem is leszúrtam a telefonban, aki minderről semmit nem tudott, majd bőgve mentem haza.
Na de amikor hazaértem Lelle már fél óra alatt ki is aludta magát. Ebédelt, majd elkezdtük díszíteni a nappalit, amiben ő is aktívan részt vett. Aztán jöttek is a vendégek. Nagyon tetszett neki a társaság, boldog volt. A tortára vettem tüzijátékot is, jó lett volna, ha én nem ijedek meg, ezért Lelle is betojt, de tetszett neki. Az ajándékoknak pedig visongva örült. Duplozott, tologatta a babakocsiját, örvendezett a könyveknek. A délutáni alvás természetesen kimaradt, de nem érdekelte, sőt enni sem volt hajlandó. Ígyhát hazaértünk 7re, a kocsiban elaludt, nem fürdettem most, egy éve nem volt ilyen nap :D, bevágott két mese alatt 270!!!! ml tápot és már közben elaludt. Kíváncsi leszek reggel meddig húzza. A gyerekek és felnőttek is nagyon jól érezték magukat. Csak a csúszós út miatt aggódtam, anyukámék már sötétben mentek haza Vizsolyba, dédipapó Bogácsra, a helybeliek inkább a taxit választották. Mi is nagyon kifáradtunk, legalább is én, szegény anyósnak ott hagytam csapot-papot, majd meghálálom. Remélem minden szülinap ilyen gyönyörű lesz, nem az ajándékok miatt, hanem, hogy ha csak fél napra is, de együtt a család. Sajna a nővérem nem tudott eljönni, mert már két napja megy a hasa, aztán mondtam, hogy így inkább ne jöjjön a gyerkőcök közé, mert nem lehet tudni, hogy mitől van, úgyhogy ő hiányzott még.

Na pár kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpo!
Gratula a jól sikerült ünnepséghez! Nekem a torta is tetszik, bár tudom nem ilyet szerettél volna.. :lol:

Loloról pedig várjuk a képeket!

Nagyon elment ez az év...

KépKép
tüccs

Helló

Flórát Isten éltesse!

Pimpoka, gratula a partihoz! Nekem tetszik a tortád, mi volt vele a gond? Emlékszem valamit említettél, hogy körülményes volt már a rendelésfelvétel is... :roll:
Nálunk ugyanilyen jó volt a szülinap, csak sajna ( vagy most inkább hál Isten) 43 fok volt. :) Millióan voltunk, és Szonja nagyon élvezte. Csinos volt a kis ünnepelt is :wink:
Ja, és nekünk is ilyen babakocsink van (2 is, mindet kaptuk). Szonja mint egy félőrült, úgy száguldozik vele a lakásban...:D Amásik szórakozása, hogy beletolat, és őt kell tolingálni...halálos...:D

Danka, a tejjel nincs semmi gond, nyugodtan adhatod, fagyaszthatod. Én mondom, algopirint szedtem, és volt szopi is. Nem fog Beni elkapni semmit az anyatejjel. :wink:

Nálunk már nem jeges az út, legalábbis délután kimentünk egy kicsit, és már nem fagyott. Csak szegény kutya csúszkált, annyira, hogy nem is bir a hátsó kábára állni... :?

Tüccs, jópofa vagy...: " nagyon elment ez az év" Én már vagy tíz éve úgy érzem, minden év marha gyorsan elmegy, és rohan az idő... :( :(

Képzeljétek februártól továbbképzésre fogok járni. Nem sok, csak 30 órás, kb 6 alkalom. Szonja apával lesz. Délutánonként fogok járni egy kolléganőmmel... Kíváncsi leszek a gyerekre... :roll: :roll: Meg félek is egy kicsit... :oops: Mondjuk azért is vállaltam be, mert az utóbbi időben nagyon jólelvan nélkülem apával. Ma például orra bukott, és sírt. Ott voltunk mindketten, de apához ment vigaszért... :)

thenus

kábára=lábára

thenus

Pimpoka
gratulálok a szép ünnephez! A torta nekem nagyon tetszett, nagyon egyedi volt és szép egyszerű! Bár nem tudom, milyet szerettél volna.... Nagyon aranyos Lelle, ahogy örül a sok ajándéknak, hát ezért érdemes volt ennyit készülnötök!!! Cuki az a ruhácska rajta :)

Thenus
tök jó, hogy Szonja ilyen jól elvan apával. Látod én már 1 hónaposan leléptem a céges bulira (bár az csak pár óra volt), na azóta se sehová! Szóval nem könnyű dolog ez. Lehet, hogy téged fog jobban megviselni. :D

Mire készülök! Elmenni babakocsival valahová. Nagyon hülyén hangzik, de még nem voltunk sétálni babakocsival sehol sem, csak itthon a lakásban tologattuk, meg az erkélyre vittük ki benne Benit. Szerintem azért is húztam ezt a dolgot, mert annyi rosszat hallottam, hogy nem lehet babakocsival közlekedni. A Dm-be akarok elmenni, mert elfogyott apa borotvahabja. A Dm kb 10 percre van innen. Na még meggondolom. De hát el kellene már kezdeni sétálni. Megposhadunk idebent. Mármint én, mert Beni van kint az erkélyen majdnem minden nap....

KépKép
Kép
danka33

Jó reggelt,

a torta tényleg nagyon egyszerű és szép(lenne nekem), de a kérésem az volt, hogy a torta alján lévő szalag és a kockák a torta tetején rózsaszín marcipánból legyenek. A kockák méretei 2×2 cm-ek legyenk. Erre hoztak egy halál sápadt fehér tortát, azt a hullámot már utólag rakták rá valamint tégla nagyságú kockákkal. Na, ettől durrant el az agyam, hogy a kérésem semmi extra nem volt, csupán két szín, fehér-rózsaszín.

Danka, már biztos kiviheted Benit azért egy sétára, Lelle pár hetes kora óta kint van szinte minden nap, nekünk az első utunk a Sulyán cukitól(a fölött laktunk) a Shell benzinkútig és vissza volt. A babakocsi kerekét kellett felfújni. Nem tudom, hogy nálatok milyen most az út, de itt esett tegnap ónoseső, mára pedig hó, nekünk jó nagy kerekű babakocsink van, de nem szívesen tologatom mostanság a hóban.

Henus, Lelle először úgy tolta a babakocsit, hogy addig tolta, amig elért a karja, majd totyogott a babakocsihoz, de megmutattuk neki, hogy folyamatosan is lehet(kár volt :D).

Megyünk (mennénk) ma a dokibához egyéves vizsgálatokra, de a kocsink még szerelőnől a voyagert pedig elvitték a hétvégén sielni, remélem hamarosan visszakerül, mert délben indulni kellene.
Addig is, a karácsonyfáról kellene a díszeket leszedni, kidobni nem tudjuk, mert egyik ajtónkon sem érne ki, a harmadiktól a kukáig meg nem akarom végignyalni az egész lépcsőházat, ha mégis ott vinnénk, úgyhogy darabjaira kell szedni... jó mulatság lesz....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Kristófnak is sok-sok boldog szülinapot kívánunk!

Pimpo!
Jók a képek! :wink: Ugyanilyen mosdatós kesztyűt kapott Lili az öcsémtől karácsonyra. Neki is annyira tetszik, mint Lellének! :lol:

Ma megyek a kh-ba. Sajna a reggeli vérvételre nem mertünk elindulni, mert nem tudtuk, hogy milyen állapotban lesznek az utak... De remélem az uh-on minden rendben lesz. :?

Kép
Kép
giga1

Tiop???

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Kristóf, boldog első szülinapot!!!

Milyen sok kis szülinaposunk van mostanában :lol:

Pimpoka, örülök, hogy ilyen jól sikerült a szülinapi mulatság. Mi is jó sokan voltunk szeptemberben Sárika szülinapján :lol:

Mi tegnap színházba mentünk volna, de a kocsival nem tudott a férjem kiállni, hiába a fűrészpor, visszacsúszott a garázsba, aztán egy idő múlva meg feladtuk. Vonattal sem tudtunk volna bemenni, mert nem közlekedtek...így ránk maradtak a jegyek :cry: A kapuig is úgy csoszogtam el, mint egy tojós galamb, nem mertem sietni, nem hiányzik most egy esés. Remélem, mindenki megúszta a tegnapi napot esés nélkül. A híradóban volt, hogy mennyien szenvedtek kéz-és lábtörést...

szép napot mindenkinek, a napocska azért süt, mégha csúszósak is az utak :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Először is!

FLÓRÁNAK ÉS LELLÉNEK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!
Kép

KRISTÓFNAK IS BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!
Kép

Betegeskedőknek jobbulást!

Köszönöm a hiányolást,de elkapott engem egy jó kis virús ami nagy hasmenésel jár és szörnyű csikarásokkal!Zsani is hányt reggel,nemtudom,hogy milehet a baj,mert most semmi baja sincsen!azóta semmi!Majd meglátom.....!

Pimpo!
Nagyon jók a szülinapi képek!A torta pedig nagyon szép!! :wink: :D

Nem nagyon olvastam vissza,úgyhogy bocsi mindenkitől! :? :oops: :(

Szép napot sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Pimpoka
ti aztán nagyon jó helyen laktatok, a városközpont kellős közepén :) Irígyellek! Na mondjuk mi sem lakunk, csak 10 percre a Sulyántól...
Az útviszonyokkal kapcsolatban igazad van, írtó macerás lenne most elindulni, meg az én kocsimnak kicsik a kerekei, lehet, hogy nem volt egy jó választás ami azt illeti :( Na szóval maradunk.

Tiop
Gyógyulást nektek! Nekem most az orrom folyik és köhögök, szóval ez már a vége a betegségnek. És Beninek még mindig semmi baja!!!!

KépKép
Kép
danka33

Sziasztok!

A betegeskedőknek jobbulást! (én is takonykóros vagyok, egyfolytában tüsszögök és orrot fújok... :cry: )

Pimpoka,
tudom, hogy csalódás volt a torta, én is biztos leordítottam volna a haját a cukrászdásoknak, de hidd el, Lellének nem az lesz az élménye, hogy "az a béna anyám még egy tortát se tudott elintézni", hanem a fényképek alapján majd arra fog gondolni, hogy "mennyire szeretett engem a családom, hogy ilyen szupi szülinapom volt már egyévesen, pedig tudták, hogy nem is fogok rá emlékezni"... Fel a fejjel, a második szülinapos tortát majd máshol rendeld meg... :wink:

Fú, nagynehezen túléltük a tegnapot korcsolyázás nélkül. Persze az előszobafal is össze lett rajzolva, nem csak a felragasztott csomagolópapír... De nem érdekel, olyan ronda és régi a tapéta, hogy ha mi innen elköltözünk valaha, a tulajnak úgyis ki kell cserélnie... ennyi legyen életében az összes kára, kb. 3 nm-nyi helyiség kitapétázása... Persze hiszti volt, mert a falfirkálás után a férjem elvette Bogitól a zsírkrétákat, és csak úgy lehetett megnyugtatni a csajszit, hogy hozzáfogtunk DARTS-ozni.... :shock: mert ugye kisgyermekes háztartásban szükséges játék a darts. Amit akkor amikor ott a gyerek nem lehet játszani, nehogy megsérüljön, amikor meg nincs ott a gyerek, mert alszik, azért nem lehet játszani, nehogy a falkoppanásoktól (dübörgéstől!) felébredjen. Persze az egész a férjem vadiúj szerzeménye, és azzal védekezik, hogy "de ez soft hegyű, nem veszélyes..." Persze, őrá nem veszélyes, de a gyereknek simán kiviszi a szemét... PASIK... :x :evil: :x Úgyhogy játszottunk, Bogi az apja vállára kapaszkodva, ők ketten ellenem. Kicsi vigasz, hogy 5-0 arányban én nyertem, mire kissé morcosan megjegyezte drága párom, hogy "látszik ki járt rendszeresen kocsmázni Angliában". Nem tud elegánsan veszíteni... :roll: :lol:

Szombaton leszedtük a karácsonyfát, míg Bogi aludt ebéd után. Pikk-pakk félóra alatt rend volt, fa szétszedve, becsomagolva. Csak porszívózni kellett egy picit. Persze jó előre egyeztettük a nagylánnyal, hogy mostmár vége a karácsonynak, és telefonált a Jézuska, hogy visszavinné a karácsonyfát a raktárába, majd ő ott vigyáz rá, és a következő karácsonyra visszahozza... Egy darabig nagyon nem tetszett az ötlet a leányzónak, de aztán megértette, és folyton azt mondogatta, hogy "Vége!" és sóhajtozott, meg simogatta a karácsonyfát. Szóval beletörődött. Amikor meg felébredt, és a fa már sehol, szintén sóhajtott egy hatalmasat, és közölte, hogy "Elvitte Jesszuska..." Annyira szerettem volna röhögni egy jót, de inkább lenyeltem, és csak megölelgettem a csajt. :D

Képzeljétek, egyeztettünk a férjemmel, és úgy néz ki, kedd-péntek délutánonként el fogok járni tornázni az Örsre, az ottani női konditerembe. Kíváncsi vagyok, vajon holnap milyen kifogással nem fog időben hazaérni életem értelme, nehogy odaérjek időben. Elvileg 5-kor kezdődik, vagyis legkésőbb 1/2-3/4 5-re ott kéne lennem, hogy az anyagiakat és az átöltözést lerendezzem. Mert azt ugyan elismeri a drágám, hogy sportolnom kellene, meg tönkre fog menni megint a műtött térdem, ha nem fogyok vissza, de hogy ehhez el kell járnom itthonról, és neki kell a csajokat rendszeresen kibírni, az már sántít... Ráadásul pénzbe is kerül... Pedig nem is sok az ára. Keddenként alakformáló torna van, pénteken meg fit-ball torna, ami ízületkímélő és tartásjavító. Asszem nagyon a sarkamra kell állnom, mert a drágám képes elsunnyogni a dolgokat, és megoldaná, hogy mégse menjek el... ugyanez volt, amikor Bogi volt kb féléves, hozzáfogtam jógázni, de állandóan volt valami "fontos" munkával kapcsolatos dolga, és én sokat kihagytam, aztán már nem lehetett járnom, mert a kihagyások miatt lemaradtam a többiektől. :cry: :evil:

Na mennem kell, mesét kell cserélnem a lejátszóban, vége a Verdáknak... :wink: :D

Pápá!
andibab

Sziasztok!

Kristófnak Boldog Első Szülinapot Kívánunk!

Henus, nagyon jól esik, hogy hiányoltál! Köszönöm!
Sajnos ma hívott a Telkis doktornő, hogy törölték a szerdai műtétünket, mert a TB nem adta meg a támogatást. Most amúgy sem vagyok jó passzban, úgyhogy ez még rá is tett egy lapáttal. Holnap megyek egy beutalóért a dokinőhöz, az I.sz. gyermekklinikára. Az ottani főorvost ajánlotta a mostani sebészünk is. Szeretnék már túl lenni ez az egészen, mert felőrli az idegeimet ez a várokazás és bizonytalanság.
Ezért nem is írok, inkább csak olvaslak Titeket.
Mindenkinek szép napot!
Vendég

Sziasztok!

Képzeljétek voltam olyan ügyes és elestem. A térdemet ütöttem meg, és a jobb oldalam nagyon meghúzódott. Vérzésem, görcseim nincsenek. Kisírtam a lelkem annyira féltem, hogy a kisbabámnak nehogy valami baja legyen.

A magasvérnyomással kapcsolatban, a vérnyomáscsökkentő annyira levitte a vérnyomásom, hogy már 99/ 60. Hívtam a dokit, hogy kell e még szednem a bogyót és hogy ugyanilyen adagban e, és ő azt mondja, hogy igen. Szerinte ez nem alacsony.
Tudom, hogy követnem kell az orvos utasítását, de ilyen vérnyomásnál napi 3 tabletta szerintem sok.
Kiváncsi lennék mi a véleményetek.

Pimpoka
Gondolom attól függetlenül, hogy nem olyan volt a torta amilyennek szeretted volna, az árát megkérték. Bár így is szép volt, de lehetett volna szeb is, ahogy leírtad. De a Lelle öröme a legfontosabb.

Pilla
Sajnálom, hogy így alakult a helyzet. Az csak egy dolog, hogy a felnőttekkel is úgy bánnak, mint a kutyával, de még a gyerekekkel is...megráznám azt, aki nem adta meg a támogatást.

Mindenkinek szép délutánt kívánok!
Kristófnak pedig boldog szülinapot!

Kép
Kép
susytunder

Kristófnak boldog szülinapot!
Pilla. na végre! :)
Elhiszem, hogy nincs jó kedved, de azért gyere néha, hátha itt jobb kedved lesz. Sokszor van, hogy berágok én is a zuramra vagy anyósra, és benézek a babanetre. Máris mással foglalkozom...

Tiop, volt a környezetemben az elmúlt hetekbe több olyan is akinek ugyanilyen vírusos nyavalyája volt, mint neked. Vigasztaljon, hogy 3-4 nap, és elmúlik...
Azért, jó, hogy jelentkeztél te is.. :wink:

Pimpoka, nektek megvan a Kolompostól az Én elmentem a vásárba? Képzeld nekem az oviban majdbnem az összes Kolompos megvolt, de olyan balga voltam, hogy otthagytam a csoportba, pedig azt a saját pénzemből vettem nem ovipénzen. MOst meg rendelgetem Szonjának lassanként. Mondjuk pont a vásáros nem volt meg, azért kérdem, hogy ismered e.

Susy, nagyon vigyázz, ha nem muszáj ebben az időben ki se mozdulj!! Atyaég, ekkora hassal elnyalni.... Gondolom, hogy megijedtél.. :shock:

Danka, én azért dicsekszem, hogy otthonhagyom Szonját, mert eddig óriási tortúra volt ha elmentem. MIndig órákat ordított. A többiek ismerik már a sztorijainkat. :?

Na most lépek, majd este még benézek, mert anyuéknál vagyunk csavargóba.. :wink:

thenus

Sziasztok!

Kristófnak is boldog szülinapot kívánunk!!!

Délelőtt voltunk kint, szép napsütés volt, erre mire Dóri felébredt leszállt a köd és visszafagyott minden. :shock: Tavaszt akaroook!!!
Komolyan kezdek depis lenni, nem lehet sehova se menni, naphosszat be vagyunk zárva. :(

Suzy!
Vigyázz nagyon magadra, ha nem kell ne nagyon lépj ki az utcára. Szerintem hallgass a dokidra vérnyomás ügyben. Gondolom a gyógyszer hatására "normális" most a helyzet.

Pilla!
Sajnálom, hogy így megszenvedtek ezzel a műtéttel, tényleg felháborító ez a helyzet. Kitartást kívánok!

Danka!
Szerintem nyugodtan kimehettek már akár naponta 2x is. (persze ha nem lesz már jégpáncél) Dórival ilyenkor már naphosszat kint voltunk, mondjuk ő tavaszi baba volt. Neked is jót fog tenni egy kis kimozdulás.

Tiop!
Jobbulást kívánok!

Kismamik miújság , kinél mi volt a dokinál??????

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Voltunk dokibácsinál, minden ok, jó helyen tapadt Kiscsibe. Még nagyon kicsi, 4,5mm, ami kisebb, mint amekkorának a dátum szerint lennie kellene, de él, és van már szíve, csak annyira kicsi, hogy a gép még nem tudja érzékelni. Marci is pont ugyanilyen volt, mikor 6 hetesen mentem a dokihoz, akkor 5 heteset mért, aztán a 9. heti UH-on mindent bepótolt, pont akkora volt, amekkorának lennie kellett. :lol: Remélem, most is ez lesz, majd január 29-én kell mennem újra, mert a dokibácsink nem lesz februárban. Majd akkor többet tud mondani, most még a szülés időpontját sem tudta bemérni az eltérő adatok miatt.

Egyébként meg állandóan hányingerem van, nemcsak reggel, hanem ébredéstől fekvésig. Elég rossz, mert ha eszem, akkor attól, ha nem eszem, akkor attól. Inni a legrosszabb, alig tudok valami folyadékot magamba önteni, mert rögtön felfordul a gyomrom. Próbáltam már mindent, kamillateát, sima vizet, ízesített vizet, gyümölcsleveket (4-félét), tejet (amit egyébként nem bír a gyomrom), végső elkeseredésemben még szénsavas üdítőket is, és egyedül a Cola-tól nem vagyok rosszul, na de azt mégsem ihatok most! Napi néhány 1/2 decit engedélyezek max, de azt sem minden nap, de attól szó szerint megnyugszik a gyomrom! Értitek ezt????? Remélem, majd csak elmúlik ez is.

KRISTÓFNAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Pimpó,
szuperek lettek a képek!!! Nekem is tetszik a torta, de megértelek, hogy ki vagy akadva, én is ilyen vagyok, ha valami akárcsak a legkisebb mértékben is eltér az elképzeléseimtől, őrjöngeni tudok. :oops: :? De vigasztaljon a tudat, hogy Lelle ebből nem vett észre semmit! :lol: :wink:
Megérkezett végül a kocsi?

Susy,
hű, aszta, ilyenkor elesni!!!! Nagyon örülök, hogy nem történt semmi baj, naggggyon vigyázz Magadra!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A gyógyszerektől ennyi a vérnyomás, ha abbahagynád, akkor rögtön felmenne. Ez a vérnyomásosdi így működik, a családban van jópár magas vérnyomású, ezért tudom ezt. Nekem nem volt magas a vérnyomásom, végig 110/70-80 körül volt, de az izomlazítás részeként kellett sokáig vérnyomáscsökkentőt szednem, és azzal sem ment le 100/70 alá. Ez nem úgy van, hogy a végtelenségig csökkenti, hanem beállítja a normális szintre, és az adag azon is tartja.

Tiop,
jobbulást!!!!!! Hiányzol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pilla,
ezt nem hiszem el!!!! Meddig tart még ez a kálvária Nálatok???? Nagyon sajnálom, és szívből remélem, hogy mielőbb rendeződik a dolog, nagyon idegtépő lehet! :evil: :evil: :evil:

Andi,
jajjj, de édes lehetett Bogi!!!!!!!!!!!!!! Megzabálom!!!!!!!!!!!!!!! A tornával kapcsolatban meg állj a sarkadra!!! Veled vagyunk!!!! :lol: Darts: férfiak...... :roll: :roll: :roll: Nálunk Anyós az életveszély. :?

Piroska,
mi a helyzet vizsgával?

Ha valakit kihagytam, ezer bocs, nem direkt volt, csak futok, mint rendesen, az agyam meg szita. :oops:

Kép
Kép
nircee

Nircee
gratulálok a kis porontyhoz!!!! Nekem is erős hányingerem volt a 6-8 hét között, szerencsére csak 2 hétig tartott, de nagyon rossz emlékeim vannak róla. Ráadásul dolgoztam akkor és nem győztem hogyan rejtegetni a kirohanásaimat. Brrrrrr... Nekem leginkább a fodormenta tea segített. Másnaposság ellen is azt szokták állítólag.. Na nekem az bevált. Más nem nagyon... Ha a tejnek csak a dobozát megláttam a hűtőben, már teljesen rosszul voltam....
Hamar vége lesz ne aggódj!!!!

KépKép
Kép
danka33

Sziasztok!

Nircee, gratulálok a Kiscsibéhez! :lol: :lol: :lol: Úgy örülök nektek!
Nekem szerencsére semmi rosszullét nem volt, nem is gyanakodtam egészen a 7. hétig :oops: (a menzim sem a pontosságáról volt híres :oops: )
Remélem hamar elmúlnak a rosszullétek!

Tiop, neked jobbulást kívánok!

Susy, te pedig nagyon vigyázz magatokra!! Szerencse, hogy nem lett bajotok!

Pilla, nagyon sajnálom, hogy még mindig ilyen bizonytalan a helyzet. Remélem Laurát nem zavarja a bibije - legalább őt nem viseli meg ez a sok variálás.

Kristóf, boldog 1. szülinapot!

Henus, gratula Szonjának, hogy ilyen ügyesen elvan apával is. Neked is kell egy kis "gyerekmentes lét". Használd ki!

Danka, szerintem is nyugodtan babakocsizhattok már Benivel, de talán azt érdemes megvárni, míg az utakról eltűnik a jég. Ha aggódsz, először csak az utcában kocsikázzatok, aztán lehet vásárolgatni, stb. Nekem mindig az volt a gondom, hogy ha útközben elkezd sírni, mi a csudát csinálok vele (pl. ölbe veszem, mert azt szereti, de akkor meg cipelhetem a gyereket, és tolhatom a babakocsit is :? ) Persze aztán nagyobb volt az aggódás! :wink:
A babakocsikról meg annyit hogy nem létezik olyan kocsi, ami minden célra megfelel. Nekünk van egy szuper nagykerekű, lengéscsillapítós, strapabíró kocsink, remekül bevált itt a környéken , mert elég rosszak az utak, de lehetetlen vele tömegközlekedni. Úgyhogy vettünk egy kis, ócska, de könnyű sportkocsit, amit fel tudok rakni a buszra, de tuti nem bírja ki a következő gyerekig :? :roll:
Na, erről ennyit..

Hazajött a párom. Sziasztok!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Én csak jót tudok mondani a kórház nőgyógyászati osztályáról. Az orvosokról és a nővérekről egyaránt. Sajnos a szülészethez még nem volt szerencsém, így a szülésznőket nem ismerem, de sok jót hallottam már róluk is. Én sürgösségi esetként kerültem be, sajnos méhen kívüli terhességem volt, ami szerencsére elhalt. Rengeteg orvos megvizsgált, mivel most költöztünk el, és nincs még választott orvosom. Épp aki ügyeletes volt, és mégsem volt semmi panaszom, hogy elhanyagoltak volna. Szentágotai doktor már az elején kedves volt velem, aztán vele a továbbiakban nem találkoztam, de Túri doktor, és volt egy női orvos is valamilyen Réka is nagyon rendes volt. Mindegyik jó orvosnak tűnik. Nekem mégis a legszimpatikusabb Szabó László volt, aki épp akkor kezelt, amikor már nem bírtam tovább és elbőgtem magam. Megnyugtatott, minden kérdésemre válaszolt, úgyhogy valószínüleg ő lesz a választott orvosom. Sajnos a telefonszámát nem tudtam elkérni, így kérlek titeket, ha valaki tudja, elküldené nekem priviben? Jövőhéten megyek hozzá UHra, talán akkor el tudnám kérni, de nyugodtabb lennék, ha már meglenne. Tudjátok esetleg még azt, hogy neki hol van magánrendelője?
Köszi mindent, előre is!

Kép
Kép
tabati

Tabati, üdv köztünk!
Remélem tavasszal összejön a pocaklakó!
Én nem tudom Szabó doki számát, de van itt a fórumon, akinek ő az orvosa, biztosan tudnak neked segíteni.

Henus, neked akartam írni még a Kolompos: Én elmenetem a vásárra cíművel kapcsolatban, hogy ez fönt van az egyszervolt.hu-n. Nem tudom ismeritek-e ezt az oldalt, mi nagyon szeretjük, szerintem érdemes bekukkantani.

És:
a Kossuth Rádión volt egy nagyon érdekes riport kisgyerekekkel, akik a méhen belüli életükről ill. a születésükről beszélnek. Persze sok fantázia van a történetekben, de talán igazság is. És nagyon édesek!
http://real1.radio.hu/kossuth/
(Itt a Hangtárra kell klikkelni, majd a 'Hallgat 11-12 óra' linkre. Kb. a közepénél kezdődik a riport. A Vendég a háznál a műsor címe.)

Na, akkor én elteszem magam holnapra.
Jó éjt Mindenkinek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok,

Szantre, a Kolomposnak van egy önálló cd-je aminek az a neve, hogy Én elmentem a vásárba. Nem csak az az egy szám van rajta. Az egyszervoltot nagyon szeretjük mi is, de folyton össze van törve az az oldal.

Voltunk tegnap az egyéves státuszon. Lelle méretei: magasság: 80 cm, súly: 9.4 kg, fej: 48 cm, mellkas:46 cm, úgyhogy minden érték nagyon kafa. A tojás, pedig nagyon minit kapott, jól ki is ütötte, tiszta kis pöttyfoltok vannak rajta imitt-amott.

Már nagyon ügyesen megy, sőt, túl jól...

Tegnap délután jó nagyot aludt, sétából jöttünk haza és a babakocsiban bealudt, már vagy egy órája aludt amikor hazaértünk, még felcipeltem a harmadikra, akkor is aludt, áthoztam a nyekergő ajtónkon akkor sem kelt föl, úgyhogy hagytam a kocsiban aludni tovább, csak eléggé be volt öltöztetve, meg takaró meg lábzsák is volt rajta, úgyhogy egy fél óra után kicsi elkezdtem nyüzsögni, hogy ébredezzen. Ahogy levettem a sapkát róla, tiszta víz volt a haja, úgyhogy gyorsan átöltöztettem teljsen, nehogy megfázzon. Persze innentől kezdve már nem volt olyan jó hangulata.

Nircee, már több helyen olvastam, hogy Fábián már nem szüleszt a Flórban, igaz ez? Persze, szólt volna neked gondolom. Hányingerre homeo? :D

Susytunder, vigyázz az esésekkel! Én a 39. héten estem egyet, de szerencsére csak térdeltem és nekem is az egyik oldalam húzódott meg, utána pedig becsípődött a derekam a 40. héten, még jó, hogy 42. héten született meg Lelle.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Na sziasztok!

Nircee!
Akkor most már gratlula a kismanóhoz! Te is nagyon vigyázz magatokra!!!

Susy!
Ejha! Remélem nem lett komolyabb bajod/bajotok! De ha nem érzel semmi rosszat, akkor tutira nem! Szerintem is csak akkor mozdulj ki ilyen időben, ha iszonyatosan fontos!!!
Én is elestem még ősszel, ráadásul úgy, hogy Lili rám volt kötve a hordozókendőben. Hatalmas zakó volt. Szerencsére nem lett semmi bajunk, de annyira aggódtam akkor Liliért is, meg a pocaklakóért is! Nekem a sebeim azóta sem gyógyultak meg rendesen, még mindig látszódnak. :?

Tiop!
Jobbulást nektek is!

Andi!
Nagyon szépen köszönöm a szülésznős tippedet!!! Annyira hálás vagyok érte! Szantre is őt ajánlotta, és bár még csak telefonon beszéltem vele, de máris megnyugtató volt. Amikor mondtam neki, hogy te ajánlottál elnevette magát, és mondta, hogy milyen kedves vagy. :D Majd kb 2 hét múlva találkozunk. Annyira jó érzés, hogy legalább már valami fix is van. Nem csak a bizonytalanság. :( :D

Ami a kórházat illeti, én tegnap nagyon nagyot csalódtam.
Bementem a megbeszélt időpontra, és az asszisztens nő amikor elvette a kisfüzetem rögtön azzal kezdte, hogy miért nem a saját orvosomhoz mentem. Itt most nem szeretnék neveket írni, mert... mert nem. Szóval rögtön be is hívtak, mert nem volt más várakozó. Aztán az éppen rendelő doki is megkérdezte, hogy miért nem mentem a saját orvosomhoz. Mire én elmagyaráztam, hogy azért nem mert nekem azt mondták, hogy januártól nem lehet név szerint orvoshoz kérni időpontot, így én ezt a napot kaptam, hogy jöhetek. Erre a doki, hogy akkor biztosan valami félreértés volt a dologban, mert lehet. És hogy ez így nem túl helyes, mert ez etikátlan a saját orvosommal szemben. Elmondtam neki, hogy mi ezt az alkalmat megbeszéltük és semmi gond nem volt belőle.
Aztán azért cseszett le, hogy miért megyek én 34 hetesen uh-ra, mikor ilyenkor nincs is genetikai uh. Mondom azon egyszerű okból kifolyólag, mert erre a napra kaptam időpontot, már megint.
Aztán levetkőztem, ahogy szoktam, és indultam a vizsgálószék felé, de a doki egyből átirányított az uh-os ágyhoz. Meg se nézte a méhszájam, se semmi mást. Az uh-nál meg lemérte a bpd-t, meg megnézte az áramlást a köldökzsinórban azt szevasz. Közben kérdezgetett, hogy első terhesség-e. Meg, hogy az első normál szülés volt-e, meg hogy normális súlyú volt-e a baba...? Bennem egyből beindultak a gondolatok, hogy akkor most a cukrom miatt biztosan orási már a bébi... De kérdezni nem igazán tudtam, mert mást nem is mért le. Aztán mondtam neki, hogy amikor a diétámat megkaptam akkor mondták, hogy nézessem meg a pajzsmirigyemet is. Erre a doki visszakérdezett, hogy azt meg minek. Ennyi erővel lehetne egy teljes kivizsgálás, és egyébként is én minek diétázom, nem kéne (mondtam neki az értéket, és azt mondta, hogy ez még benne van simán).
Szóval igazából azért volt nagy csalódás, mert már megint csak azt tapasztaltam, hogy senki nem tud semmit a kórházi dolgokról, még az ott dolgozók sem. És ami a legrosszabb, hogy egy ilyen terheléses vércukor után mindenki mást mond! Még az orvosok között is. Mert ha az lenne, hogy a dokik ezt mondják, a laikusok meg azt, akkor okés hallgatok az "okosokra". De így... :?
Na jól kipanaszkodtam most magam. Megyek is, mert nemsokára felkel a lány.
Egyébként lenne még egy csomó kérdésem felétek, de majd legközelebb!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Képzeljétek hajnal 4-kor kidurrant egy lufi a nappaliban. Akkorát szólt, hogy azt hittük a tetőre dőlt valami fa, vagy akármi. Jaj, nagyon megijedtem, szerencsére Dóri csak felsírt és már aludt is tovább. Többet lufi nálunk nem lesz. :shock:

Tabati
Küldök majd privit!!

Giga!
Sajnálom hogy megint csalódtál. Én úgy érzem, hogy a dokik rátesznek egy lapáttal erre a nagy reformra és direkt érzékeltetik, hogy az ember menjen csak magánrendelésre, ott majd ellátják normálisan. Persze ott van az ellenpélda is, Tabati esete. :roll:
Viszont vígasztaljon a tudat, hogy a szülésznőben nem csalódsz majd. Kitartás!!

Azt hiszem mi megyünk ma szánkózni. Olyan szép minden kint.

Szép napot!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!
Hát nálunk a torta nem aratott túl nagy sikert, Kristóf ahogy hozzányúlt (gondoltam jól belecsap majd) egy kicsit tejszínhabos lett a keze és rögtön tartotta hogy töröljem le, nem bírja ha kajás lesz a keze, (egy picikét kényes a lelkem)
mindenkitől ruhákat kapott (na azért egy két kisebb játékot), mert hogy karácsonyra annyi játékot kapott hogy még azokkal se tudott betelni.

Susy: Nagyon vigyázz magtokra, inkább maradj otthon amíg ennyire csúszik!

A betegeskedőknek jobbulást, olyan rossz hogy ennyi nyavaja van mostanban, bárhova viszem amnót mindenhol beteg valaki.

nircee: GRATULA!!!

Giga: sajnálom, hogy ilyen rossz élményeid voltak a kórházban, de sajna ez a mostani egészségügy egy nagy rakás ........!!

MI most megyünk oltásra, bár amennyire csúszik még nem tudom hogy érünk oda.

Kép
tami2900

amnót=manót

Kép
tami2900

Sziasztok!

Szerencsére nem lett semmi bajom/bajunk az eséstől. A térdemen éktelenkedik egy szép nagy lila folt, de nem érdekel, a lényeg, hogy a pocaklakóm ugyanolyan aktívan rugdossa a bordáimat :)
Végülis úgy történt, hogy otthonról mentünk a párommal kocsival az irodát kinyitni és ahogy kiszálltam a kocsiból és becsuktam az ajtót akkor csúsztam meg. Nem volt semmi amibe meg tudtam volna kapaszkodni.
Mostmár apa ki sem hagy szállni a kocsiból, csak ha ő biztonságosnak érzi.

Giga
Nagyon át tudom érezni a helyzeted. Én ugyan magánrendelésre járok, de sosem éreztem azt, hogy a dokimmal igazán felszabadultan tudnék a problémáimról, kérdéseimről beszélni. Folyton ellentmondásba keveresik ő maga is. Mikor karácsony előtt voltam, mondta, hogy még farfekvéses, és ha így marad akkor császár...a kiskönyvembe meg beírta, hogy fejfekvéses.
Egy biztos! A következő babánál nagyon alaposan fogok dokit választani, vagy lehet nem is, csak eljárok a területileg illetékes rendelésre.
Valahogy az ember sosem azt kapja, amire számít!
Ja! És a méhszájat nekem egyetlen egyszer nézte eddig még meg :roll:

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Méhszáj
Nekem az első "perctől" mindig nézte a doki. Furcsa ez, mert a fölöttünk lakó kismamának se nézik csak ritkán. :roll: Mondtam már , hogy ő is február elején fog szülni??? :)

Voltunk szánkózni, Dóri egykedvű unalommal ült most is a szánkón. Nagyon nem hatja meg a dolog. :lol:

KépKép
tüccs

sziasztok!

Susy: Igaza van a párodnak, nagyon vigyázz!!!
Ki a dokid?

Kristóf szánkózás közben sikongat, de csak ha szaladunk vele, ha csak sétálunk akkor ül unottan.

Most jöttünk a dokitól: Kristóf méretei: 81 cm, 9920 gramm, fej: 48 cm, mellkas: 46 cm.
Pimpóka: ugyanakkora a gyerekeink feje és mellkasa. :lol:

Kép
tami2900

Köszi a privátokat, válaszoltam! :) Most meg látom, ahogy megyek a táppénzes papírt elintézni, hogy nálunk a Szentágotai doktor rendel magánban. :? Ő meg legalább közel van... El sem tudjátok képzelni mennyire bizonytalan vagyok! :oops: Mindegy megoldódik! (amúgy amikor kértem időpontot, tőlem megkérdezték, hogy kihez...pedig nekem mindegy volt tulképp, ezer doki vizsgált, míg benn voltam)

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Tami én nem Kistarcsán fogok szülni, csak itt ragadtam köztetek.
Igazából nem sikerült orvost váltanom, volt akinek sok a kismamája, volt aki elutazik stb...
Így a MÁV- ban szülök a régi dokimnál, de aztán meglesz a váltás.
Nekünk is Kristófunk lesz, apuci választása én Dánielt szerettem volna.
Ti hogyan becézitek?

Szép délutánt mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Giga, nincs szerencséd. MIért nem mondtad meg határozottan, hogy nem szeretnél orvost választani. Ilyen is van...csak ezt a dokik nehezen fogadják el, mert azt hiszik mindenki betoji, és tőlük függ, ezért tuti elmegy magánrendelésre, mégha nem is bírja a pénztárcája. Szerintem vmi ilyesmi is lehet a dokik hozzáállásában. :?

Szantre, ja ja Úgy van ahogy Pimpoka mondja, az egész cd-nyi anyag nincs fenn sehol (naná) csak az az egy dal... Az egyszervolt-ot nagyon szeretem, még aktív dolgozó koromban is sok ötletet gyűjtöttem onnan... :oops:
Ma megjött egyébként a CD. Szonjának nagyon tetszett. MA főztem nudlit, és természetesen ő is segített... Közben pedig járt keze lába ahogy szólt a zene... :lol:

Tüccs, megértelek lufi ügyben... Nálunk egyik éjsza hasonló történt. Arra ébredtünk: "Orr" Felültünk az ágyban "Piros orr". Konstatáltuk, hogy a Tanuló kutya. Lekecmergek, hogy félig begyógyult szemekkel kikapcsoljam. Botorkálok a félhomályban, mire: "Kukucs, látlak!" NA akkor azt hittem beszarok ( már bocsi :oops: ) NAgy nehezen leállítottam, de azóta is rejtély, mitől kelt életre. Na azóta minden este lekapcsolom, ne riogasson minket. :lol:

Csak nézek, hogy nektek milyen alapos vizsgálat volt egy éves korban. Kicsit mérgel, hogy nálunk semmi, csak súlymérés. A csípőt sem nézte meg a dokinéni. Én itthon mértem fejet, magasságot, de mellkas eszembe sem jutott. :evil: Áhhh, néha kicsit túl laza ez a dokinéni. :roll: :?

Pimpoka, nekem is van hogy Szonja elalszik a babakocsiban, és ha bejövünk, én kiveszem a kocsiból, be az ágyba és megpróbálom levetkőztetni. Nem szokott felébredni....Gondolom, nem merted bolygatni te sem.
Ébresztegetni nagyon nem szeretek, pont ezért, mert utána mindig nagyon nyűgi. Jobb ha maga szabja meg mennyit alszik. Ezt csak tapasztalatból mondom a mi esetünket, nehogy félre érts!

thenus

Sziasztok!

Giga,
örülök, hogy így látatlanban is szimpi az Éva, hidd el, személyesen sem fogsz csalódni benne! A doki-mizériádat nagyon sajnálom, és maximálisan egyetértek tüccs-el, hogy minden doki elvárja, hogy a magánrendelésére menjenek a kismamák, sokszor az az érzésem, hogy az az anyuka, aki nem jár magánrendelésre és nem választ dokit, "nemtörődöm nőszemély" címkét kap... mert ugye akármennyibe is kerül, elmegyünk, hogy biztosan foglalkozzanak velünk és a magzatunk egészségével... Példa: amikor Roni született, aznap hoztak be egy kismamát a mentősök, akinek idő előtt levált a lepény, és kb 36-37 hetesen elkezdett vérezni és görcsölni. Megcsászározták, szerencsére egészséges volt a baba, az anyuka is rendben volt, de mivel nem volt a kórházban fogadott orvosa és szülésznője, igazából tojt a fejére mindenki, nem is tartóztatták különösebben, amikor a 4. napon bejelentette, hogy haza kéne mennie mert a nagyobbik gyereknek nem megoldott a felügyelete. Sürgősségi császár után hazaengedték 4 nappal az egészséges, de mégiscsak koraszülött babával együtt... mert senkit nem érdekelt, mi van vele, annyit mondtak neki, hogy otthon menjen be a körzeti rendelőbe a nőgyógyászhoz kontrollra... Szerintem ez nagyon gáz! Az a kismama, akinek szintén nem volt fogadott orvosa, de szülésznőt viszont kért fel, azzal kénytelenek voltak foglalkozni a dokik normálisan, mert a szülésznő addig járt a nyakukra...
ÚÚÚÚÚÚTÁÁÁÁLOM ezt az egészségügyi izét!!!! (rendszert azért nem írok, mert a rendszer szerintem rendezett dolgokat takar...)
A cukorszintet pedig sikeresen megnöveli a stressz is, próbálj kevesebbet idegeskedni... tudom, könnyű mondani...

Henus,
én már kibeleztem a kutyát!!! 8) :twisted: Akkor lett belőle elegem, amikor éjjel fél12-kor megszólalt az ágyam mellett, hogy "kukucs, látlak" meg "énekeljünk és játsszunk". Jól van, mondom magamban, majd játszunk, de nagyon meg fogsz lepődni te kis genya... :twisted: :twisted:
Aztán ünnepélyesen elzártam, majd akkor lesz elővéve, ha Roni megfelelő korú lesz. Addig is van helyette ezermillió más dumáló-berregő-zenélő szir-sz@r. Pl. van egy idióta kacsája, amelyik twistel és énekel, azzal mindig együtt kell táncolni. Meg van egy Tinky-winky baba, amelyiknek mozgásérzékelője van, és mozgásra vörösen villog a szeme meg valami idétlen zenét játszik... én simán frászt kapok tőle, Bogi meg csak röhög rajta...

Na lányok, szerintetek megyek ma tornázni? Persze hogy nem... már reggel 9-kor hívott a férjem, hogy nem fog hazaérni... :evil: :x :evil: :x
Úgyhogy most dühöngök...
andibab

Tami bocsi, de mindig elfelejtem csatolni:

BOLDOG SZÜLINAPOT A NAGYFIÚNAK!!!!

Kép
andibab

Sziasztok!

Látogassátok meg a köv. oldalt.
Mondókákat fogtok találni :-D

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Vagy

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Köszi

Sziasztok

Üdv.
maci1981

Lenne 2 kérdésem.
Az egyik, hogy Dóri feje még mindig koszmós. Babe sampont használunk, eddig csak kicsit maradt a fejbőrén a koszmó, de ma felfedeztem, hogy nagyon csúnya lett és sárgább is. :roll: Most mit kenhetek rá ami végleg megszünteti ezt az izét???
Kb. 1 héten egyszer szoktunk hajat mosni, lehet hogy ez kevés??

A másik, hogy mikortól lehet darabos kaját adni a gyerkőcnek? Kis katonákra gondolok, amit lehet neki adagolni. Van már 5 fogunk, az elég?? Szeretném szépen lassan bevezetni nála, mert nálunk minden újdonság elég sokára lesz "mindennapos".

Köszi!

KépKép
tüccs

Tüccs, Szonjának is volt koszmós a feje, és innen kértem segítséget Vernáéktól. Én minden nap mostam a Babeval. Addig amíg el nem múlt. Szerintem az egy héten egy kevés... :roll:
Szerintem darabossal próbálkozhatsz, ami könnyen szétmegy a szájában az 5 foggal is. Pl jól megfőzött répa, kölesgolyó stb...

thenus

Henus, Andi, így olvasva a tanuló kutyás történetet nagyon vicces :lol: :lol:

Tabati, te hol laksz, hogy nálatok is Szentágotai rendel? Merthogy nálunk is a XVII. ker Medical Centreben. Nekem is ő az orvosom és én nagyon elégedett vagyok vele.

Susy, nekünk is szóba került a Kristóf név, és mi a Krisi becenévre gondoltunk, bár lehet, hogy egy kissé nehéz kimondani :oops: De aztán úgyis jön majd a cukorborsó, kiscsillag, kismanó, tündérpalacsinta stb. a nevétől függetlenül :wink: Én mindig mondam (a gyerek születése előtt), hogy sose fogom idétlen neveken becézni a gyerekemet, de ahogy ránézek, a kis drágám olyan édes, és nem tudok nem mondani ilyen baromságokat.. :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Giga, nagyon sajnálom, hogy megint ilyen szerencsétlenül jártál a kórházban! Kíváncsi lennék ehhez mit szól a dokid :roll: (hogy mégis lehet dokihoz időpontot kérni). Remélem (vagyis biztos vagyok benne), hogy a szülésznődben nem fogsz csalódni!!!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tüccs, nekünk sose volt koszmónk, de mi kb. 2-3 naponta mossuk a haját Johnsons kamillás samponnal. Sőt akkor is mostuk, mikor még nem is volt haja :wink: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

sZIASZTOK!
Nircee!
Gratulálok a picihez!!! :D :wink: A hányingerre nagyon jó a citromos hüvös ásványvíz! :wink:
Köszi,hogy hiányzok!! :wink:

Pilla!
Sajnálom,hogy még mindég nincsen normális időpont,ami biztos is!Szörnyű egy hejzetben vagytok! :evil: Részvétem! :cry:
Érthető,hogy kivagy! :(

Danka!
Jobbulást neked!az csak jó,hogy a pici nem kapta még el!!! :D :wink:

Susy!
Vigyáz magatokra nagyon!Semmiképpen nemozdúlj ki,ha nem muszály! :!:

Giga!
szörnyű,hogy milyen állapotok vannak!!!Felháborító,hogy még a korházban dolgozók sem tudnak normális felvilágosítást adni!! :evil: :cry:

Zsanival ma voltunk a 18 hónapos oltáson!a védőnő alig bírta megmérni,mert nem akart leűlni a mérlegre Zsani!Folyton felakart a nyakamba jönni! :oops: Szegénykémet nagyon sajnáltam!Végül is megmérték 10Kg !Nem sok,de a doki azt mondta,hogy nincsen evvel semmi baj!Nem fogyott,de nem is hízott! :? Nekem nem tetszik,de ha a doki azt mondja,hogy nincsen vele gond,akkor megnyugszom!Nem egy bágyadt gyerkőc sőt..!Nincsenek akkora hurkái,mint a bátyának annak ideén,de nem is baj!Ő kiscsaj! :wink:
:roll: Az oltásnál volt egy kis sivitás,de ahogy felvettem már abba is hagyta!Aztán kifelé már integetett is a dokibának! :lol:

Szép estét mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tüccs, kend be a fejbőrét fürdés előtt fél órával vastagon paraffin olajjal és húzzál rá egy sapkát, hogy melegben legyen. Így felázik és könnyebben eltávolítható, mosd meg utána a babe samponnal. Egy héten kétszer-háromszor is megcsinálhatod, de én is addig mosnám a babéval, míg el nem tűnik a koszmó. Fürdés után megszoktad szárítani hajszárítóval a haját?

Darabos kajának én is a puhára főtt zöldségeket és az érett banánt javaslom elsőre. Nálunk pl. a brokkoli, a karfiol nagyon ízlik, a répát pedig csak darabosan, főve eszi meg. Almát pedig nagylyukú reszelőn reszelj, ezeket a kajákat engedd neki kézzel enni, örülni fog(lehet te nem annyira) és szívesebben fogja enni őket.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tüccs!
Darabos kajcsiból adhatsz már neki amit Henus már jól leírt főt répát,krumli stb....!Kenyér darabkát is adhatsz,persze egészen picike darabot!Pici vajjal!

Kép
Kép
Kép
tiop

Pimpo!
Nem szoktunk hajszárítózni, mert nagyon fél tőle én meg nem erőltettem. Viszont most meg már sok haja van és azért is mostuk ritkábban, nehogy megfázzon a feje.

Szóval kipróbálom amiket mondtatok, megyek is sapkát keresni.

KépKép
tüccs

Tüccs,
mi egészen születésétől fogva a Nivea kamillás sampont (ezt kifejezetten koszmó ellen ajánlják) használjuk Bogival, soha nem volt koszmós a feje, pedig rengeteg haja van. Heti 2x mosunk hajat általában, de nyáron többször, mert belemelegszik. Roninak most nagyon durván előjött ez az ekcéma-szerű izéke a bőrén, még a haja alatt is, nála most fürdetéshez, hajmosáshoz, fürcsi utáni kencézéshez elkezdtük a Linola termékeket használni. Neki sem volt még koszmója, remélem, megússzuk.
A hajszárítótól Bogi is rettegett nagyon sokáig, mint minden zúgó-zajos géptől. De párszor végignézte, ahogyan hajat szárítok, persze szigorúan Apa nyakába kapaszkodva, aki folyamatosan mondta neki, hogy ezt most miért is csinálja Anya, illetve fordítva, Apát is nézte hajszárításkor. Egy ideje ő maga mondja fürdés után, ha akárcsak 3 szál haja is vizes lett, hogy meg kell szárítani...
andibab

Andi!
Linola fürdőolajunk nekünk is van, ezt a kamillás sampont is kipróbáljuk. Úgyis el fog fogyni a babe.
A torna tényleg elmaradt???? Sajnálom, egyszer valaki feltalálhatna valamit a férfi-megbízhatatlanság ellen.

Ja, hajszárítót este elővettük, de hosszas "előjáték" után is sírni kezdett Dóri. :(

Na, megyek elteszem magam holnapra.

KépKép
tüccs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?