Új privát üzeneted érkezett!

Ancsa
Drukkolok, hogy sikerüljön beizzítani a ciciket! :) Laktoherbet próbáltad? Vagy a Milupa szoptatós teáját?
Vagy esetleg a MoreMilk tablettákat? (Ez oltári drága... :()
Nagyon édes Réka a képeken! :)

Titti
Helyes a pocakod! :) Akkor mostmár csak Törpire várunk, és meg is van minden topik-baba! :)
Élvezd ki az utsó napokat, amíg még nyugi van nálatok... :D

Edit
Óriási nagy gratula Boróka Júliához, nagyon szép nevet adtatok neki! Sok boldogságot, és nem túl sok ordítást kívánok nektek! :)

Drumka
Na majd mesélj, mit mondtak, én csak hétfőn tudok egyáltalán időpontot kérni. :roll: Remélem minden oké lesz nálatok is, nálunk is!
Éjjeli hosszú alvás: nekem meg épp azt mondogatják, hogy ugye éjjel nem keltem?! (Volt már egyszer, hogy 5 órát aludt egyben.) Mondom eszem ágában sincs, örülök ha alszik! :D
Főzőcske: mennyi energiád van?! irigyellek...

Szilvi17
Persze, hogy az idegeskedés nem tesz jót a tejcsinek. :( Drukkolok, hogy mihamarabb túl legyetek ezen az egészen, és hidd el, akkor a tejmennyiséged is helyreáll!
Mit mondtak ma?

Gem
Nagyon helyesek a csajok a videón! :)
És micsoda rutinos anyuka vagy, gumi a rugicsúszkálás ellen?! Óriási ötlet!!! :D

Szilvi72
Egyik barátnőm kislánya volt anno elég sokáig sárga (Sebivel egyidős), és nekik is pár hét alatt, de teljesen magától elmúlt.
Pocakfájás: amint kimarad 1 szopinál egy adag a cseppekből, egyből megvan a méltó büntetés. Az éjjel túl gyorsan elaludt, nem tudtam neki beadni, ennek örömére délelőtt szinte semmi nem aludt. :( Úgyhogy eztán szopi előtt kapja (éjjel tuti).
Mondjuk Csilla a legnagyobb hasfájás közepén is képes cicizni szerencsére, sőt, néha csak azzal tudom megnyugtatni. Olyankor persze túleszi magát, és a fülén is folyik kifelé a tejcsi... na ilyenkor előfordul, hogy kilökdösi a cicit. :)

Porszívó
ma reggel míg a párom porszívózott CSilla édesen elaludt vele egy szobában a pihiszékben! :shock: Amint kikapcsolta, egyből felébredt! :D

Orrszívás
CSillának (lekopogom) még csak 1-2 szöszt kellett kiszippantani, de én is szájjal szívom a porszívó helyett a kütyüt.

Kép
Kép
Kép
cas

Drumka - nem vagy semmi!! Vacsora vendégek...én kimenekülnék a világból, ha hozzánk bárki akarna jönni vendégségbe :twisted:
Na most egyébként is ilyen a hangulatom...mert Marcus egész délelőtt evett, s nyűgösködött, majd negyed délben - másfél órával az előző kajcsi után - ismét enni kért, nem mértem le (elfelejtettem :oops: ), s nem tudom mennyit evett, de azóta kidölt. Szerintem nem volt sok tejem :roll: először rajtam, majd a kisiágyában alszik...én teszek - veszek- vasalok -rámolok..persze a fürdőig még nem jutottam el :twisted: a ma du-i fodrászt már elfelejtettem, én ilyen hangulatban nem indulok el sehova, nincs szívem a picurt itthon hagyni...inkább alszom, ha hagy, mert azt hiszem, hogy most a négy hetes fáradtság jelei kezdenek kijönni ratjam :oops: nyűgösség a felső fokon..
Bocsi, csak "jöttem" kipanaszkodni magam :oops:

Titti - a formája nekem is nagyon jó - még pocakosan vágták nekem is, de sajnos festettnem kell, mert nagy a lenövés, s a színeltérés is, s persze én már teli vagyok ősz hajszállal, ezért nem is tudnám elhagyni a hajfestést (hogy őszinte legyek nem is akarom, csak most lenne jó, ha nem lenne vele gond)...mindegy, majd megoldódik, mostanában úgy sincs jelenésem a királyi család előtt :wink: Bár az én hangulatomat nagyban befolyásolja, hogy "i néz vissza a tükörből" :)

Ancsa - nagyon édes Réka baba, s már jó nagy!!! nekem is az első kép jön be a legjobban...Marci is szokot ilyeneket csináni, s akkor (is) majd megzabálom :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Cas - tök jó, hogy írtad, hogy hasfájás közben is cicizik Csilla...Én ezért nem tudom megkülönböztetni sokszor, hogy éppen éhes, vagy a hasa fáj, mert mindig képes enni (95%-ban). S lehet, hogy sokszor én hülye akkor is adok neki kajcsit, amikor nem is éhes. A tetejébe én mérem (amikor nem felejtem el) evés előtt, s után, s így sokszor én "döntöm el helyette", hogy ő most "lehet-e éhes vagy nem". De egyszerűen kényszert érzek, hogy méregessem, s ezt fel is írjam szépen :oops: MOst is, hogy nem mértem, annyira zavar, hogy nem tudom, hogy mennyit evett, s így nem tudom, hogy mire számíthatok :oops: Ez kész csőd, komolyan, szerintem ettől is ennyire sz@r a hangulatom :oops:
Olyan "soknak" tűnik ez az eltelt négy hét, hogy sokszor azt hiszem, hogy ő már olyan nagy, s közben még annyira picur, nem is értem, hogy mit várok el tőle :roll: :oops:
Bocsi, hogy megint jó hosszú voltam,...megyek is mert felébredt...

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Cas:A laktoherb teától fáj a pocija.Viszont az a milupa szoptatós tea érdekelne,ha nincs benne kömény,ugyanis fáj tőle a hasa.Most vettem egy homeós bogyót,egyenlőre tesztelem.Remélem lessz eredménye.
Na megyek mert ordit a lányom.......

Kép

Kép
ancsa03

Szilvi: :D
Én most úgy érzem magam mint akit feltöltöttek. Tombol bennem az energia :lol: Sajnálom, hogy nyűgös Marcus :( nálunk még mindíg eszik alszik fejezet van kiegészítva sokszor 1-2 órás nézelődéssel. Nagyon jól elvan egyedül is a kiságyba kop-kop-kop :lol:
Most végeztem a főzéssel csináltam hideg gyümölcslevest, egybe sült töltött karajt, tejszínes fokhagymás mártásba párolt szűzérmét, párolt zöldséget, steak-et fogok még sütni ha itt lesznek azaz olyan 7 felé meg persze steak burit. :wink:
Na megyek gyorsan eltakarítom a főzés utáni "romokat" :lol:

drumka

Ancsa
Csipkebogyós-hibiszkuszos, gyógyszertárban tuti lehet kapni, talán dm-ben meg hipermarketekben is...

Szilvi
Teljesen megértelek, Sebit én is mértem nagyon-nagyon sokáig. Ugyanúgy éreztem magam, mint te most.
Sokáig tartott, míg rájöttem, hogy nem érdemes mérni, mert abból "számítok" vmire, aztán vagy úgy lesz, vagy nem. :)
Most hetente egyszer mérjük, eddig teljesen jól gyarapszik, úgyhogy nem idegesítem magam. Ha szopi után 1/4 órával keresi a cicit, hát megkapja.
Nem mondom, nem könnyű, főleg amikor hármasban vagyunk Sebivel, mert amíg Csilla szopik túl sok mindent nem tudok csinálni mellette... :( Addig Sebinek el kell foglalnia magát, a kéréseivel várnia kell... :(
Ezt tűröm a legrosszabbul. :(
Mikor miért sír: tök mindegy, csak mielőbb nyugodjon meg. Ha cicin, hát cicin. Kap gyógyszert a hascsikarásra, í]y legalább tud aludni.
De pl. az előbb már semmi nem volt jó, cici se kellett, úgyhogy kezébe nyomtam az apjának, hogy eddig tartott a tudományom, valszeg álmos de nálam nem alszik el, altassa el ő.
És lám, seperc alatt kidőlt a csajszi, és most a kiságyában durmol.
Hogy meddig? lehet, hogy fél órát, lehet, hogy hármat. Ki tudhatja?
Számolom a heteket, hogy mielőbb elérjük a 3 hónapos kort, úgy emlékszem Sebivel onnantól könnyebb volt, mert beállt vmiféle napirend.
No meg a tavasz is megjön addigra, és vége a hideg miatti szobafogságnak! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas:Akkopr engem átvágtak a gyógyszertárban???????Mert azt mondták,hogy az csak vitamin.Ha egyről beszélünk.Nem fehér a doboza?

Kép

Kép
ancsa03

Cas :D
Szobafogság - az nálunk nincs, s a tavaszt sem várhatom :wink:
nem minden nap ilyen ám, sőt reggel is sokkal jobban éreztem magam, csak amikor annyira nem tudok vele mit kezdeni, azt személyes tragédiának fogom fel, s a hangulatom egyre rosszabb, ezt ő megérzi, én még rosszabbul tűröm, s így továbbb..
de most 60 grammtól (1 és negyed óra két cicis szopi eredménye) megint alszik....a következő tápszer lesz, hogy fürcsi után legyen megint tejem (tudom, hogy sokan azt mondják, hogy a gyakori cicire tételtől lesz több tejcsi, de most már idestova négy hét után azt hiszem, hogy ki merem jelenteni, hogy nekem attól nem lesz több). Szóval mehettem volna fodrászhoz is (ja, mert a lelkifuri is bájátszott, hogy ha itt hagyom, akkor kényszerből kap tápit, s nem azért mert nincs tejem), de nem bánom, mert így pihizek :wink:

Köszi, hogy szántál rám pár sort, mert tudom, hogy teljesen igazad van, csak én valahogy pont nem akarom tollni az időt, mert az is lehet, hogy nem lesz többet pl. 3hetes és 6 napos babám :lol: s minden nap azt érzem, hogy milyen kár, hogy vége :?

Drumka :D - Én ezt akkor sem csinálnám, ha semmi más dolgom nem lenne :wink: ugyanis ha nem muszály, én nem töltök sok időt a konyhába :oops: . Én el nem tudom képzelni, hogy egy-két órát hagyjam Marcust magában gügyögni - a fenti okokból sem :lol:

Na jól lakott közben, s most apucival vannak...én meg elmegyek rendbe teszem magam, mert egész nap az alvós pólomban nyomultam 8)

Nyugodalmas, alvós jó éjszakát mindenkinek!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

ja, hogy értelmet adjak a fentieknek, megint két részletben több óra elteltével sikerült "hozzászólnom" :oops: :wink: azért ettünk kétszer közben múlt időben :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Ancsa nagyon édes a kislány egx másik topicon is ezt a bogyót ajánlották, remélem beválik neked is.
Szilvi72 valami ilyesmire gondoltam nálatok, hogy lehet nem mindíg éhes a suttogót olvastad? Abban kőkemény rendszert vezet be lehet nektek is beválik...

Kép
nyafi

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy szorítottatok nekünk. :wink:
Lehet, hogy össze vissza fogok írni,alig látok a fáradtságtól és be van dagadva a szemem a sok sírástól.
Jól van Levi baba, egy kis HŐS!!!!!!
Sajnos amitől tartottunk az megtörtént. :cry:
Felvágták neki a tályogot,kipucolták neki de a genny csinált egy járatot és egy sipoly alakult ki a végbelébe.Kivagyok teljesen.
Az altatásnál bent lehettünk,de nem tudtam oda nézni még a doki sem.Nagyon bátor volt az én kisfiam,büszkék vagyunk rá.
A védőnőm mondta, hogy köldöksérve van a házidokim azt, hogy nem,hittem a dokinak.Mondtam a sebésznek, hogy nézze meg és valóban van neki,leragasztotta neki,kezeli majd azt is neki,de azt mondta ha 3 éves korára nem múlik el csak akkor kell aggódni.
11.20kor csinálták neki,15.30kor hazajöhettünk.
Hazajöttünk bezabált a kis falánk mert reggel 7-től nem ehetett,és csak 14.00kor etettem meg de nem ehetett sokat .
Egyből ugye kakilt,és apuci tisztába tette és sajnos amit a sebbe tett egy gézcsíkot mert nem varják össze véletlenül kihúzta.Szegény párom nagyon ideges lett,remegett a keze,hogy ő most mit csinált.Szerencsénkre itt volt a sógornőm és ő nyugodtabb volt és nagyon szépen átkötözte.A lehető legrosszabb helyen van sajnos.Hívtam a dokit,műtött.Elindultunk a kórházba féltem ha megint kakail bemegy a friss vágásba.Megnézte megdícsérte a sógornőmet, hogy ő szebben bekötötte a sebet.
Kimosta neki betadinnal,üvöltött szegénykém,anniyra sajnáltam őt.
És így most minden egyes kakinál nekünk is batadinnal kimosni és kötözni.Én nem merem csinálni,képtelen vagyok rá.
A párom előtt le a kalappal.Mindent ő csinált a kórházban,látta, hogy kivagyok én csak énekeltem a fiamnak és puszilgattam ez volt az én dolgom. :wink:
Itthon van 1 hét szabin, hogy ne nekem keljen csinánom a tisztítást.
Lehet, hogy gyáva vagyok de nem merem neki megcsinálni.
2 naponta kell járni be a kórházba kontrollra.
Azt hiszem ez a dolog még jobban össze hozott minket.

Ti hallottatok már erről a sipolyról?Én még soha.

Szilvi:Nem tudják, hogy mitől alakul ki.Gyerekkorba még szerencsésebb mint felnőttkorban.De ez engem nem vígasztal.
Hál'istennek Levente nem fog rá emlékezni én viszont soha nem fogom elfelejteni azt az arcot amikor felébredt az altatásból.

Kicsit hosszú lettem ne haragudjatok.Puszi
Sziasztok
szilvi17

Ancsa
Amit én mondok az Milupa Szoptatós Tea nevezetű vízben oldódó granulátum, nem hinném, hogy csak vitamin lenne?! Kérdezd meg egy másik gyógyszertárban, én sógornőmnek pár hónapja vettem, tuti van, és tuti szoptatós tea, és neki bevált.
Doboza asszem tényleg fehér, és vmi fotó van rajta.
Hopsz, megtaláltam a neten: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Erről beszélek. tényleg itt is azt írja, hogy csak "pótlás" a kismamának vitaminokból, de én úgy tudom a tejelválasztást is serkenti.
Szerintem egy próbát megér... :roll:

Szilvi
Ne ess kétségbe! Csak ne várj túl sokat se magadtól, se Marcustól!
Nem fog ugyanúgy menni a házimunka.
Nem csak enni és aludni fog a baba, hanem időnként ordítani is.
Nem vagy rossz anya, csak azért, mert nem egy folyamatosan mosolygós babád van!
Ha nem éhes, nem szomjas, nem fázik, nincs melege és nem fáj a pocakja, nem álmos, nem kakis, akkor megáll a tudomány.
Én olyankor szoktam kezébe nyomni az apjának, hogy tessék, innen a tiéd! :D Persze amikor itthon van. :(
Napközben persze én próbálom körbe-körbe az összes lehetőséget. És hála az égnek többnyire előbb-utóbb elalszik! És akkor van legalább 1/2 óra nyugtom. :)
Utána kezdődik minden előlről! :D
Na szóval fel a fejjel, szuper anyuka vagy, és szerintem kimondottan jó mindkettőtöknek, ha először mindig cicivel próbálkozol (és ha szopizik is olyankor meg pláne jót tesz a tejtermelésnek is).
Szopis babát nem lehet túletetni...
A fodrászhoz meg majd eljutsz máskor! :)
(A lelkiismeretfurdalás nagy úr, amikor sorra jöttek a gondok a szopival most az elmúlt hetekben, már én is ott tartottam, hogy hagyom a fenébe az egészet, Sebi is felnőtt tápin... aztán persze győzött a lelkiismeretfurdalás, hogy azért igazán próbálhatnék még egy kicsit kitartani CSilla érdekében! S lőn... még most se tökéletes minden, de már nem akarom feladni.)

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi17
Huh, szegénykéim, ez borzasztó lehetett!!! :(
Egy hősök vagytok mindannyian!!!!
Fel a fejjel, a nehezén túl vagytok, erősek ezek a picúrok, hidd el Levi seperc alatt kiheveri az egészet!
Sajnos én már hallottam ilyen sipolyról, de gondolom a doki mindent rendberakott ott neki, és drukkolok, hogy soha többet ne legyen ilyen gondotok (se)!
Pihenjetek sokat, és kitartás! Minden nappal könnyebb lesz! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi17:Szegénykéim,tényleg borzasztó érzés lehetett,de mostmár próbálj egy kicsit megnyugodni,és pihenni egy kicsit.Levinek nagy szüksége van most rád(rátok)

Cas:Igen erről a teáról beszéltem.Most várok egy kicsit,mert mintha ezek a bogyók használnának.De kövezzetek meg ha gondoljátok,de nekünk ez a szopi téma nem akar menni.Maradunk az üveges verziónál.Kb.10,jobb esetben 20 perc,de az már ünnepnapnak számit,és utána csinálhatok bármit,egyszerűen kitekeri magát az ölemből,és vége. :cry: :cry:
A másik gondom,hogy azt hallottam,hogy amig az ember szoptat,vagy legalábbis van teje,addig nem jön meg.
Hát nekem igenis megjött.A hugom ugyanigy járt,és a gyerek nem fogadta el tovább az anyatejet.Hallottatok erről valamit?

Kép

Kép
ancsa03

Helló Lányok!

Tudnátok segíteni??? Kis Manóm most 3 hetes és sajna kizárólag a bal cicimben van tejcike. ( a jobb cicim beteg, 5 ml tej volt benne akkor, amikor még volt benne)Muszáj tápszert is adnom...:-(
3 óránként szopizunk, iszok milupa teát, szopizás után 1 órával fejek, de 40-80 ml - nél többet nem tudok kisajtolni belőle. Ez néha csak kiegészítésként jó....
Van valami ötletetek arra, hogy még mi serkenti a tejcikét???

Előre is köszike !

Üdv

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Cas :D Köszi :) Azt hiszem, hogy nálam most van a mélypont (legalábbis remélem, hogy nem lesz rosszabb 8) ), túl kell élnem...már a szülés, s azt követő élmény "lecsengett", s most kell belerázódnunk a minden napokban...neki lehet, hogy jobban fájt/fáj a pocija, vagy az idő, vagy ahogy írtad bármi lehet, s nálam meg ez a hülye letargia, s a fáradtság, s most ez a végeredmény :cry: , hogy azt hiszem, hogy alkalmatlan vagyok...de közben tudom ám, hogy nem így van :wink: A párom nagyon lazán fogja fel, nem pánikol, nem veszi magára sem Marci sírását, sem az én depimet, és segít, amiben tud...
Nálatok is holnap kezdődik az osztódás, mi???

Szilvi - nagyon sajnállak Benneteket, s tényleg egy igazi hős Levi Baba, adj egy puszit a nevemben is neki :) Párod pedig nagyon jó apuci, s szerencse, hogy tudott szabit kivenni....reméljük, hogy hamar jönnek a mosolygós emlékek ehelyett!!!!
Gyere nyugodtan panaszkodni, itt mindig "meghallgatunk"!

Ancsa - Senki nem vet meg semmiért. Mindenki maga érzi, hogy mi a jó a babónak, s hogy mire képes....Réka azért nem teljesen időre született, s ezért lehet, hogy a szopóreflexei sem voltak olyanok, így szerintem ezért nehezebb neki a szopizás...
Egy másik topikban olvastam, s szerintem annyira igaz, hogy a legnehezebb az, amikor eldönti az anyuka, hogy ad hozzátápit, vagy hogy csak tápit tud adni, s az a legrosszabb időszak, amikor örlődik az ember...valami hasonló van nálam is, s Cas is ilyesmiről írt. Bocsi, ha nem tudtam értelmesen fogalmazni, remélem, hogy értitek, hogy mire gondoltam..

Mi van a többi anyucival-babucival??? Jelentkezzetek!!

de ezt a képet nem hagyhatom ki:
Kép

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi17!
Meg csak olvasni is rossz, hogy miken mentek at, nemhogy atelni! Annyira segitenek barmiben, ha tudnek. Sok erot kivanok, es nyugodj meg, talan a nehezen mar tulvagytok! Es orulok, hogy a parod ilyen jo kis ember! Kulon koszonet neki.

Szilvi72!
Egyszeruen zabalnivalo!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Ancsa
A szoptató nők 70-80 %-ának nem jön meg. A dokim legalábbis ilyen arányt mondott. Nekem Sebivel 10 hetes korában jött meg, pedig akkor még éjjel-nappal szoptattam.
Anyósom mesélte, hogy neki a gyerekek 3 hónapos korában jött meg, és úgy megváltozott a teje íze, hogy az addig jól szopó gyerekei egyszerűen sehogy se fogadták el a tejét, pedig volt bőven.
Szóval azt mondják, a menstruáció alatt a mennyiség is visszaeshet kicsit, az íze is változhat, a mellbimbó is érzékenyebb lehet, így nyűgös a szoptatás, de csak néhány nap, s elmúlik! :)
Homeós bogyók: tök jó, ha hatnak! :)
A 10-20 perc cicin értendő? És addig aktívan szopizik (hallani, ahogy nyel)? Az szerintem nagyon jó eredmény, főleg hogy eddig főként cumisüvegezett! Esetleg próbáld ki, hogy ilyenkor hagyod, ha 10 perc hát 10 perc, és ha pl. félóra múlva újra balhézik a kajáért, akkor megint cicit adsz neki. :roll:

Dominika
Fel a fejjel, akár 1 ciciből szopizva is simán lehet elég tejed!
Csak szerintem ne tartsd a szigorú 3 órás etetéseket, hanem olyan sűrűn add neki a cicit, ahogy csak kéri. Hidd el, 1-2 nap szinte folyamatos cicinlógás (őrült fárasztó, tudom, mellgyulladás után nekem is mindkét mellem jelentősen leapadt, szóval végigcsináltam én is) után beindul a tejtermelés.
Szerintem érdemes még homeós bogyókkal próbálkozni (Urtica Urens ch5, 2×5 bogyó), ha bírja a pici pocakja esetleg laktoherb tea, de ha egyik se akkor MoreMilk tabletta (bár ez iszonyat drága, de én jókat hallottam róla).
Sok sikert!!! És gyere mesélj magatokról! :)

Szilvi
Fel a fejjel, a szülés utáni lelki hullámok sokakat megviselnek, én Sebivel teljesen kikészültem. :(
A vérszegénységedet amúgy sikerült már helyrehozni?Az sokat segít, ha legalább nem attól vagy folyton fáradt, "csak" a picitől! :)
A férjek pedig hősök! :)
Marcus pedig micsoda sármőr kis pasi, az a mosoly?! :D
És igen, az adjam-neadjam a tápit témába tényleg bele lehet őrülni, Sebivel engem is kikészített a dolog... :(

Kép
Kép
Kép
cas

Szasztok!Szilvik! Nagy kalappal!!!Ancsa! -nekem is megjött, én is ezen aggódom,hogy ezért szar a tejem neki

Kép
nyafi

Szilvi17
Borzalmas lehetett ez az egész. :evil: Nagyon sajnálom én is. Végiggondoltam, amit az ápolásáról leírtál, azt hiszem, én sem bírnám csinálni. Tényleg nagyon jó ember lehet a férjed... Le a kalappal előttetek... Kitartás, a nehezén talán már túl vagytok.
De hogy egy háziorvos ne tudjon megállapítani egy köldöksérvet?!?! :roll: :shock: Reméljük ez csak egy kisebb baj, és hamar kinövi a kis Drága...

Szilvia
Milyen zsivány a Kisfiad! :) Kajánul mosolyog, és közben még kacsint is... Nem hiszem ám, hogy Marcus "ilyen" lenne, ha egy alkalmatlan Anyukája lenne...

Cas
Próbálom kiélvezni az utolsó napokat, de nem mindig egyszerű... Törpi nagyon izgága, és valszleg már eléggé szűk Neki a hely - néha olyan fájdalmat tud okozni, hogy majd kiugrik a szemem...
De ahogy írtátok, ez az állapot (lehet) nem tér vissza többé, úgyhogy inkább nem panaszkodom...

Jelentem: a kórházi csomagunk készen áll.
Csütörtökön megyünk a kórházba, mondtam Apácskának, hogy egész napra kérjen szabit, és akkor minden hiányzó apróságot beszerzünk, hogy teljesen megnyugodhassak.

Hát Lányok ahopgy írjátok ezt a hozzátápis dolgot, meg hogy nem elég a tejci, lehet én is beszerzek egy dobozzal. Kb hányadik napra fog kiderülni, hogy elég-e a tejem a Babómnak?
Ja, nekünk alapból/elvből nem lesz mérlegünk, úgyhogy mérni nem fogom tudni...
:?:

Jövök még, de végig kell másznom porcicával, meg porszívóval a lakást... :twisted:

Kép
tittina1982

Cas!

Kösz a választ! Az egész napi cicizéseken már túl vagyunk, még fejem is, mégsincs több sajna....
A bogyókat kipróbálom, szerencsére a Manóm nem hasfájós (úristen, hol egy fa!) úgyhogy a laktoherbet is.
Mit szeretnél, mit meséljek majd???

Ja amúgy marha megnyugtató, hogy alig a gyermekágyi folyás után már rögtön menstruálni is lehet....:-(
No meg teherbe esni!.-)

Szilvi17!!!
Bár nem ismerlek Titeket, de minden elismerésem, ahogy ezt az egész tortúrát végigjártátok!
Ja és a párod előtt is le a kalappal!!!!
Nagyon nagyon szorítok Nektek!

Kriszti!
Még ne szerzz be tápszert, mert csak a dokinő írja fel a Babádnak megfelelőt! Recept nélkül jóval drágább és lehet, hogy többet ártasz vele, mint használsz, ha nem jót választasz.
A 3-4 -ik napon lövell be tejci, a mázlistáknak előbb. Csak tejbelövellés után fogod megtudni, hogy elégséges mennyiségű-e a tejed.Ha nincs elég tejcike, akkor a Manókád kiabálni fog az éhségtől! Ilyenkor még mindig ott van a másik cici is!Vagy felébred 1 óra alvás után. Nekem ezek voltak a jelek!De fontos az is, hogy kórházban megtudd a csecsmősöktől, hogy mennyit szopizott a Babád, általában reggel mérik.Ebből legalább megtudod, hogy keveset eszik vagy jól eszik és itt még variálhatsz a mellretételek szaporításával.(Sajnos ezt én itt jól elrontottam!!!!!!!!!)

Üdv mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Tittina
Csinosak vagytok!
Gratula a "nagy pocak" -hoz!
Már csak pár nap :wink:

RÉKÁNAK NAGY-NAGY GRATULA CSONGORHOZ és
EDITNEK JÚLIÁHOZ !
SOK-SOK TEJCSIT!!

(Köszi Barbi)

Szilvi17
Tényleg rossz volt olvasni, amit írtál... Nagyon sajnálom, hogy ez történt. De fel a fejjel! Hamar meggyógyul Levi! Drukkolok!

Gem
A videó nagyon - nagyon teszett :lol: nagyon aranyosak a csajok :wink:

Ancsa
Nekem is az első kép jött be :lol:
Nagyon aranyos.
De az is jó, amikor nem akarja látni, hogy mit eszik :P

Rendszer..
Nekünk még most sincs, szerintem nem is lesz.
Igény szerinti szopi híve lettem. (így is alszik 2-3-4 órákat)
Csak az a rendszeres, hogy dél után levegőzés és este 7-8 között fürcsi.

Szilvi
Marcus is nagyon aranyos - szépen mosolyog! :lol:
Levi is tud már ilyeneket - nagyon tetszik :) - néha a könnyem elered :P

Dominika
Szerintem az a legjobb, ha a baba szívogatja, nem a mellszívó.
A kicsi ingerli úgy, ahogy kell - ami segíti a tejtermelést...
Pl. a szopikat kezdd azzal a mellel, aztán a másikkal, amiben sok van.
Nekem is alig volt az egyikben, most mindkettő tele van.
..és nem iszok semmilyen teát, mert Levi hasa is fájt a Lactoherbtől.

Mejön..
Na igen, nekem is jött , de már a 4. héten... sajna.
Remélem a doki mond valami jó (új) módszert, hogy még ne legyen tesó.

Tegnap volt a mérés-nap.
4400 gramm. (1 hete 4040 volt) :shock: ...és ez kaja előtt.
1 hónap alatt 1160 gramm.

Manó imádja nézni a fényeket, árnyékokat...
Olyankor ilyet csinál:
Kép
.és ez az, amit imád:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szia Kia!

Köszi az ötleteket!!!!Ma megint elkezdtem akkor mellre tenni, amikor csak ébren van. Ma amúgy is csak 1 órákat alszik és folyamatosan kajás. (mindig alszik általában, ma még egy nyamvadt krumplis tésztát sem tudtam összetákolni, őhercegnősége mellett):-)
Sajna a jobb cicimet nem tudja használni. Fizikailag alkalmatlan a jobb oldali a szoptatásra.:-(
Már orvos is látta, idézem biztató szavait: "ilyen ronda ödémás mellbimbót még életemben nem láttam".??????Azt sem tudom mit jelent pontosan!+ befelé forduló a bimbi is (bimbókiemelő nem jött be).És a hab a tortán, hogy tele van cisztával is!
De hát több is veszett mohácsnál, ugye?!Szóval cicizünk rendíthetetlenül a balból tovább. A Tietek is hasonlít néha a kifacsart narancshoz +aszalt fonnyadt szilvához????

sziasztok

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kia!

Hát most néztem ezt a gyönyörű Manót!!!!Igazán kis férfias pocikája van...:-)
Az én lányom is nagy meglepetésünkre rajong a fürdésért!!!
Pedig mekkora hisztire számítottam!!!! Kép
Mondjuk ez pont nem fürdős kép......

Kép

Kép

Kép

dominika1

Voltunk délelőtt játszózni! Végre enyhe idő, napsütés, hát hajrá. Nem semmi logisztikai feladat volt útrakész állapotba hozni a két gyereket meg saját magamat, de sikerült. CSilla nyüszizett induláskor, de már a sarkon elaludt, és a napon aludt is egy órácskát odakint. Aztán bementünk a játszón lévő kisházba (máltai) szopizni, meg játszani Sebivel, utána pedig hazafelé és végigszunyálta az utat.
Úgyhogy szuper délelőttünk volt! :)

Megjött
Ööööö... én úgy tudom, az első 6 hét mindennemű vérzését a gyermekágyi folyáshoz szokás számolni, még akkor is, ha előtte akár 1-2 hét is kimaradt a vérzésben.
Nem mintha sok jelentősége lenne... persze inkább az dönt, hogy utána beáll-e a ciklus.

Titti
Igen, tudom, hogy az utolsó napok kényelmetlensége elég megterhelő, én is alig vártam már, hogy kettőben legyünk, annyira nem volt jó már sehogy. :(
De én az utsó pillanatot is kihasználtam, szülés előtti este még elmentem trécselni egy barátnőmmel, meg vacsiztunk egy jót! :)
Tápi: ha megnyugtat, legyen egy dobozzal otthon. (Nekem is van, szerencsére még nem kellett hozzányúlnom, bár a mellgyuszi utáni napokban volt, hogy majdnem bekevertem egy adagot, mikor már órák óta a mellemen csüggött a csajszi, és alig volt már 1-2 csepp bennük, és még mindig nem akart aludni.) A tejcsi tényleg a 3-4. nap környékén szokott belövellni, császárosoknak kicsit később. De hogy van-e elég tejed, az úgy néhány hét alatt dől el igazán, amikorra beáll normál esetben a kereslet-kínálat.
Mérés: sok baba felnőtt ám mérleg nélkül! :) Ha látod, hogy gömbölyödik, és tud aludni 2-3 órát egyfolytában nyugodtan, naponta kakil és van 5-6 pisis pelusa is mellette, akkor tuti nem kevés a tejed!

Dominika
Sajnálom, hogy ennyire küzdelmes nektek is a szopi. :(
A jobb melled akkor ezek szerint ha jól értem reménytelen...
Ödémás mellbimbók: na erről én is tudnék mesélni! Nekem a csecsemősök mutatták meg, hogyan lehet mellretétel előtt kicsit "meghúzkodni" a bimbót, hogy kicsit kevéssé legyen ödémás arra a pár másodpercre, amíg a kölök ráharap, meg hogy hogyan csippentsem meg a bimbóudvart úgy, hogy az amúgy lapos bimbóm kiugorjon, és elég mélyen a szájába tudja venni a baba (na itt derült ki, hogy anno a fiamnak SOHA nem volt jól a szájában - nem csoda hogy az első 8 hétben folyton sebesre rágta :()
Mesélni: magatokról! Merre laktok, hol szültél, milyen volt a szülés, milyen az élet most (a szopis gondokat leszámítva). :)
Ja, és hogy hívják a lányodat? Nagyon aranyos a képen! :)
Aszalt szilva: hajaj! Mikor teljesen kiszopizza csak "üres tejeszacsi". :D De nekem a laktoherb pl. "be tudja bikázni" a ciciket, elég 1-2 bögre belőle, s néhány óra múlva már csorog is a tejcsi jobbra-balra. Remélem nektek is bejön! :)

Kia
Nálunk is csak annyi a rendszer, hogy 8-9 között fürcsi, és délelőtt levegőzés. Persze én könnyen beszélek, mert Sebinek azért van egy napirendje, szegény Csillának ahhoz kell alkalmazkodnia, és pont. :)
Gratula a gyarapodáshoz! És nagyon édes Levi a képeken! :D
Mikor csinálják meg a nyelvét?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Szilvi: nem semmi amin átmentetek, minden elismerésem!! Barbi valamelyik nap "csak" hányt de én már attól is pánikba estem és elkezdtem bőgni :oops:
Mi ma voltunk előszőr levegőn. Olyan gyönyörűen sütött a nap, hogy kivittem 10 percre a teraszra Barbit. 1 óra múlva olyan csúnya idő lett, hogy nem láttam a szomszéd házat a ködtől. :(
Mintha Szibériába készültünk volna :lol:
Kép

Menetrend: Nálunk semmilyen sincs. :lol:
Amikor ébred akkor eszik, amikor ébred este akkor fürdik. De most éjjel 6 órát aludt. Persze bennem van, hogy 3 óra alvás után én kukorákolok és várom, hogy ébredjen. Így van az hogy ilyenkor 10 percenként ébredek, és mire Barbi felábred mosott kaki állagom van. :lol: De hiszem, ho gy egyszer csak beáll az a bizonyos menetrend. :roll:

Megjön: asszem ez az a téma amihez én még nem tudok hozzászólni, ugyanis nekem még van valami semmilyen színű folyásom de már nem vérzés. Aztán hogy ezután mi lesz azt nem tudom. A fiamnál nagyon kusza volt ez az időszak egészen 1 éves koráig, majd akkor gyógyszerrel állították be a ciklusomat. Remélem most menni fog ez magától is. :?

drumka

Drumka
Az elmúlt éjszakákon Csilla is aludt 1-1 hosszabbat (5-6 órát), és én is 3 óra után strázsáltam, hogy "biztos mindjárt ébred". :)
Még 1-2 éjszaka így marad, akkor fogom csak elhinni, hogy tényleg kibír ennyit cici nélkül... :D
Barbi nagyon helyes ebben a sok kapucniban! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok! Köszönjük a "bókokat" :lol: :lol:

Na..gyorsan visszafelé olvasva reagálok :oops:

Drumka - nagyon jól mutat Barbi a rózsaszín szerelésében :wink: az a 10 perc is több, mint a mi mai két percünk, mert nyűgös volt a drága...

Ti ügyesebben viszitek mindannyian levegőzni a kicsiket a mínuszokban, mint én a 22-26 fokban :oops: nagyon ciki...

Cas - téged már nem dícsérlek!! Pont járt a fejemben, hogy vajon milyen az első két gyerekes, osztódos napod, erre írod, hogy milyen szuperek vagytok! Háát nekem még tanulnom kell :oops:

Dominika - gondolom ez a kislányod neve (csak, mert a Krisz-t a tiedned tippelem :wink: ) ?? Nem irígyellek a mellproblémákért, de szerintem az is nagy szó, hogy az egyikből megy a szopizás!!
Aszalt szilva :lol: s egyéb gyümölcsök - én is jobban csípem az éjszakai/reggeli ébredés utáni helyzetet, akkor úgy érzem, hogy "ingyen" vannak szilikon melleim, s milyen jó :wink: csak a méretéből vennék "vissza" egy kicsit, mert nekem bőven elég volt a szopizás előtti is :lol: Én is kíváncsi vagyok rátok, tök jó, hogy gyarapszik "kis" társaságunk!!!

Kia - azta :shock: :shock: nem semmi a súlygyarapodás!! gratulálok!! mi 4690 grammot nyomtunk tegnap - 4 hetesen, szerintem a kb. kerek 1kilóst súlygyarapodást érjük el holnaputánra (akkor leszünk egy hónaposak) :lol:
Levi is nagyon cuki a képeken, s hogy írtad a fény-árnyék szeretetét, azt hiszem ez nálunk is "játszik"... a pelenkázó melletti lámpa szinte mindig elvonja a figyelmét. Iszonyat, hogy mennyire tudja figyelni :lol:

Titti - a mérlegről már én is sejtem, hogy nem feltétlen jó, de nem tudom elhagyni. Csak egy példa, ami szintén a tévedésemet igazolja: az utsó három napban akkor alszik jól Marci (pl. most is), amikor nem tudom lemérni rendesen vagy mérleg szerint szinte semmit nem evett :oops: Szerintem is évezd az utolsó napig a pocakos létet! Grat a kórházi csomaghoz!! Mit szeretnél még csütörtökön venni?

Megjön: háát lehet, hogy akkor nem is kéne annyira tartanom a gyógyszertől, amit dokibácsim adott a tesóproject idei kivédésére :roll: :?: bár erre most itt van Marci :wink:
Úgy értem, hogy ha sokaknak így is megjön, akkor lehet, hogy nem baj... :roll: mert ugye én attól féltem, hogy mondta, hogy három és fél hétre az első szem beszedésétől megjön :roll: na mindegy, csak hangosan gondolkozom...

Napirend - na ez az ami nekünk nincs, s megfigyeltem, hogy ha tervezek valamit az napra (akár csak egy kis levegőzés), akkor valahogy mindig felborul az a kevés is, ami addig volt. Ez azért van (tudom ám), mert én már reggeltől azon pánikolok, hogy hogy oldom majd meg, s ettől ő is idegesebb, s nem úgy/annyit/akkor eszik/alszik, mint ahogy "számítom" :oops:
Holnap már élesbe menni kell a Kristófért 2-re a suliba (ott ugye nem csúszhatok sokat időben), s ma gondoltam tartok főpróbát...persze, hogy 1.40-kor volt a legnagyobb sírás...na mondom így hogy tenném be mózesba, s raknám be hátra, s vezetnék nyugodtan :roll: :roll: de hát muszáj lesz :)

De azért dicsekszem is: ma el mertem menni megfürdeni, úgy, hogy Marci aludt, s nem tudtam rábízni senkire :lol: (Kristóf aludt még, apuci már dolgzott) + előkészítettem (bekavartam) a fasírott, s pucoltam krumplit , s még ettem is (tenapi pörit)...s ezt a kisregényt is megírtam :lol: :lol:

Na megint sok voltam...
Szép délutánt Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Drumka, Cas :lol: - nálunk meg rövidülnek az éjszakák :cry: de már egész jól bírom a szakaszos alvást...csak (mondjuk) minden másnap bukok ki :?

Cas - vashiány: azt mondta a doki, hogy ne szedjem s vasat(székletgondok, stb.), hanem kettőt vegyek be a terhes vitaminból naponta :)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Dominika, alias Krisz
Sajnálom ezt a szopi körüli kálváriát. :(
De itt a Csajok olyan jó tanácsokat tudnak adni, hogy valamelyik biztosan beválik.
Tápi: én Íro-ban élek, és itt CSAK tápszererzik a gyerekeket. Nem szoptatnak az Anyukák. A kórházban megkérdezik szóban és írásban, hogy szándékozol-e szoptatni. Ezért is van ezer-féle tápi a boltokban (újszülött kortól).

Kia, Viki, Krisz
Tündériek a Bébik... Nem sokára én is megláthatom, magamhoz ölelhetem az enyémet...

Cas
Hallgatok Rád, és beszerzek egy dobozzal.
És már megint megnyugtattál. :) Tudom, hogy sok gyerek nőtt fel méricskélés nélkül - sztem többek között mi Anyukák is.
Ja, és mondták a kórházban a védőnőt. Hogy majd hívjam föl, stb.
Lehet, hogy Ő majd fogja mérni. Utána érdeklődöm majd. Meg gondolom a gyerekorvos is...
Úgy örülök, hogy jól sikerült a napotok. :) Az biztos, hogy nehéz lehet két kicsivel útnak indulni. De megoldottad... :)

Kép
tittina1982

Szilvia
Te is nagyon ügyes vagy!
Azért néha sikerül jól is beosztani az időt...
Én ma takarítottam, mnt egy őrült. és nem közben nem éreztem, hogy fáradok. De most hogy már leültem, nehezemre esik felállni is... :oops:
Hiányzk még a fürdőkád, a pelenkázó-matrac. Ezeket egy helyről vesszük, ha minden kötél szakad Apácska egyedül is meg tudná oldani.
Szeretnék még pluszba egy törülközőt, lepedőt - ezek olcsóbbak Cork-ban, mint a mi kis városunkban. És hát ki tudja mikor jutnék be legközelebb, ha már nem "2in1" vagyunk...

Kép
tittina1982

Domi
Sajnálom az ödémát és a befelé forduló bimbót... így nagyon nehéz lehet. :?
De kitartás!! :wink:
Mesélj magatokról, ahogy a többiek is írták... név, szülés, ...stb.
Szép a pici lány!
...irigykedem - Levi nem akar hason aludni... Csak pár percig bírja.
Biztos a férfias pocak miatt :lol: De néha úgy kell feküdnie :wink:

Cas
Akkor nem jött meg??
Nekem csak úgy másfél hétig volt a szülés után, aztán még 4 nap a 4. hét végétől..
Jó lenne, ha még nem jönne, kibírnék még néhány hónapot így :P

A nyelve?
Jövőhéten megyünk a nődokihoz, vele beszéltünk, mert van egy ismerőse, aki megcsinálja...
Eddig 2 doki nem vállalta.
Azt mondták most még nem kell (pedig most még csak egy kis vágás, később már műtét lesz), csak majd ha beszél....
De jobb most túllenni rajta, mint 2 évesen.

Üres tejeszacsi és aszalt szilva :lol: ez jó :wink:

Drumka
Barbi jól néz ki rózsaszínben :wink:

Tittina
Várod már nagyon a nagy napot?

Vásárlás..
Nekem olyan jól esett (eddig már 2x) elmenni Apával vásárolni..
Amikor Anyu itt volt - Levi evett , aztán itthagytuk őket - pihengettek :P
Jó volt a friss levegőn sétálni..
Ha jobb idő lesz (pl. mint amilyen a mai is volt) lemegyünk kocsikázni..

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hello Lányok!

Kriszti!: Nem is néztem, hogy Írországban élsz!!! Bocsika!
Ha ott ekkora tápszermizéria van, azt nem is gondoltam volna!
Spájzolj el magadnak rápszert, de inkább hypoallergént, hogyha mégis kell, akkor ne alakuljon ki későbbiekben allergia.Ha nem bontod fel, akkor akár 1 évet is eláll. És kitartás arra a pár napra!!:-)Ja és hagyd a mérleget a szöszbe, mert csak saját magadat fogod vele paráztatni!!!

Kia, Cas, Szilvi!

Szóval mi 2007 12 17-én születtünk, a Jahn Ferenc kórházban 3600 grammal és 50 cm-rel. Kicsit túlórázott a kiscsaj odabenn, ezért a 41 héten egy burokrepesztéssel besegített a doktor bácsi.
Ennyi elég is volt.....a többi a szokásos...szenvedés, ne nyúlj hozzám szindróma (papának mondtam mindig), semmi nem esett jól stb...KB 1 órányi kitolás után született meg Dominika.
Nekem ő a második gyermekem, már van egy 13 éves fiam. (korán kezdtem) A terhesség totál problémamentes volt, lszámítva a döbbenetes méretű pocakomat!!!Bár asszongyák az okosak, hogy 30 felett már nem lehet megúszni a nagymértékű növekedést....
Nagyvonalakban ennyi a történetem, amúgy csak jót tudok mondani a kórházi személyzetről és a szülésemről.
Egyébként mennyivel másabb volt ezt a terhességet megélni 32 évesen és a fiamét 19 évesen!!! Ordító a különbség!

Kia!
Én is csak azért merem hason altatni, mert van légzésfigyelőnk.A fiamnál nagyon bevált a hason altatás és azóta ragaszkodom hozzá.Pedig a csajszikámnak is van egy feneketlen bendője.....és pocakmérete!

Most búcsúzom, mert mindjárt felébred, és tiszta apja ám!Ha nincs azonnal cici (jelen esetben a kaja), akkor megy ám a balhé ezerrel!

Puszi Nektek, igyekszem visszatérni, bár esténként a hapsi kommandó bunyózik a netezés előnyeiért! Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Domi ( ha nem baj maradok ennél a megszólításnál)
Jééé - hasonló a korkülönbség a gyerkőceink között :lol: s csodaszép a kislányod itt a fenti képen is...
Nekem nagyfiam 21 évesen, a kicsi most majdnem 36 évesen született (már mint én voltam/vagyok ennyi :lol: ), s tényleg hatalmas a különbség a teljes babázásban...bár nálam a túlzott féltés/aggodalmaskodás akkor is és most is nagyon jelen van...
majd egyszer kinövöm...

Kép
Kép
Kép
szilvia72

:oops: tudom, hogy telhetetlen vagyok :oops: de most egész du. alszik, s enni 20-at, illetve előtte 40-et evett, s most már aggódom :oops: megmértem (fülben) a hőmérsékletét, s 37 fok..a kérdésem, hogy ilyen pici babáknál hol kezdődik a láz, s a hőemelkedés, s ha Isten őrizz valami baja van, akkor milyen hőmérsékletnél kell bármit is beadni neki...s mikor kell dokihoz rohanni???
Bocsi, a sok hülye kérdésért, remélem, hogy feleslegesen pánikolok :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Minden kedves fórumozó számára kívánok egy nagyon boldog új évet, amely valóra vált sok-sok álmot, beteljesít minden vágyat! Jó egészséget és boldogságot a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt!

2008.-ban is bővül a www.pszichologia.multiply.com oldal.
Pszichológiai tanácsadásért továbbra is a pszichotanacs@freemail.hu címen várom leveleiket. Bővebb információ: www.pszichologia.mlap.hu oldalon.

Barátsággal, Nisreen
nisreen

Szilvia: :)
Ne aggódj nálunk is van, hogy 20-40 grammal alszik órákat és máskor 100 szopi után még lenyom 40 tápot és fél óra múlva kukorékol. :lol:
Én rájöttem, hogy a mérleg csak stresszel. Nem azt nézem, hogy Barbi jól érzi magát, hanem hogy grammra mennyit evett és ha szerintem keveset akkor kezdek idegeskedni pedig a királylány meg békésen szunyókál.
Mikor hazahoztuk a kórházból 4010 gramm volt azaz dec 21-én. Dec 28-án 4150 gramm és 01.04-én 4380 gramm. Engem addig nem érdekel ki mit mond amíg nem fogy a gyerek és amíg ilyen nyugodt.
És akkor a mai első nagy vízben fürdés képei. :lol:
Kép
Kép

drumka

Sziasztok!

Most épp fejek kaja után... és már 40 ml-nél tartok :lol:
Szinte egész éjjel tele volt...
Levi most ismét jó fiú volt. Evett 22 után, 1:30 után és 5 után.
Ez már tetszik. Végre aludtam is rendesen. :wink:

Domi
:P Levi is úgy van vele...
Felébred, ha 1-2 percen belül nem eszik... oáá van.
Mennyi napot várt a dokid a 40. hét után?
Mi csak 2 nappal mentünk túl.

Szép a pocakja a kis Dominikának, mint Barbinak is :lol:

60 ml :shock: -nél tartok... ennyit még nem láttam.

Szilvi
A láz 38 fölött van...
Ha 38 fölöttit mérsz, akkor 30 perc múlva ismét mérd meg.. ha még akkor is annyi, akkor kell csillapítani.
Nekünk már írt fel a dokinő kúpot előre, ha kell tudjuk használni, de remélem sokára kell kibontani.
DE ne mérj ilyen magasakat!!!

Süt a nap :lol: De köd van..

Drumka
Nekünk is van hasonló ülőke, de még nem használtuk.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
2. azaz második éjszaka hogy 6 órát aludt egyhuzamba. :lol:
De este a királylány külön szertartást vezetett be. Rengeteg tejem lett, ha az egyikből szopizik a másik spriccel, és szegény sokszor "fuldoklik" a tejtől annyira jön. :? Szóval este nincs türelme szopizni, begurul bevörösödik és elkezd hisztizni de szó szerint hiszti. Ekkor anya kibaktat a konyhába megcsinálja neki a tápot amit a kis királylány bekajál és mint aki jól végezte dolgát alszik 6 órát utánna. :lol: De viszont egész nap nem kell neki a táp, akkor van kedve szopizni ez csak estére jön elő nála.
Lenne egy kérdésem. Nekünk azt mondta a gyerekorvos ha kap Barbi bármilyen kis adagban tápszert akkor nem kell a K Vitamin. De a D Vitamin igen. Ki tud erről valamit :?:

drumka

Viki
Sajna én nem tudok segíteni vitain-tápi ügyben, de azt meg kell mondjam, hogy imádnivaló a Kislányod. :) Kis husos baba...

Kia
Tök jó, hogy ilyen sok tejed van - remélem mi sem fogunk szűkölködni a mennyiségben... Gondolom kicsit macerás is, de inkább legyen, mint ne.
Ja, és igen, nagyon várom már. Igaz, kicsit félek is ... az ismeretlentől. :oops:

Tápi
Asszem beszerzek egy dobozzal. Jobb félni, mint megijedni. :)

Krisz
Nagyon szép Domi-baba, és milyen hosszú... Gratulálok!

Olyan álmosság jött rám, asszem ledőlök egy picit...
Pussz Mindenkinek,

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Elnézést hogy ismeretlenül beugrom hozzátok. Régi babanetes vagyok, két kislányom van (mint a vonalzó is mutatja). Idén készülök letenni az IBCLC szopis tanácsadó vizsgát, amihez 2500 óra tanácsadást kell majd igazolnom.

Ha bárkinek tudok szopis kérdésekben segíteni, keressetek meg bátran, akár priviben, emailben vagy telefonon (ezt majd inkább priviben írom meg).

Jó babázást mindenkinek!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok lányok!

Hatalmas gratuláció Edit nektek, sok-sok boldogságot.
Bocsánat, de még olvasni sem tudtam semmit, csak ez megütötte a szemem!

Majd írok mindent, de még nagyon nem álltunk be a dolgokkal, mert tegnap jöttünk haza a kórházból. Sajnos tejem még nagyon nincs, de tápi kiegészítéssel küzdünk hősiesen a végsőkig.

Egy-két kép, 7 órás ezeken a mi Gyöngyünk.

Puszi Kép

Kép

Kép
solymosy

Jajj Réka!
Gyönyörű ez a kis Legény! Gratulálok! Minden jókat Nektek, és kitartás a szopihoz-tejcihez!
Várjuk majd a beszámolót, ha lesz egy szusszanásnyi időd!

Rokica
Köszönjük a lehetőséget! :)

Kép
tittina1982

Jajj Réka!
Gyönyörű ez a kis Legény! Gratulálok! Minden jókat Nektek, és kitartás a szopihoz-tejcihez!
Várjuk majd a beszámolót, ha lesz egy szusszanásnyi időd!

Rokica
Köszönjük a lehetőséget! :)

Kép
tittina1982

Bocsika, megfagyott egy pill-ra, és ez lett az eredménye... :evil:

Kép
tittina1982

Szasztok Lányok!

Viki
!Az én csajom is ilyen hisztis tud lenni,amikor nagyon fáradt!Ezt most vezette be, hogy vonaglik, kiköpi, utána olyan erővel szívja vissza, hogy kisebesedik a bimbi. Ja és néha ráharap és úgy tekeredik össze-vissza!!!
Én azt szoktam csinálni, hogy kevés tápit kap,utána büfi és mehet a cicike. Néha bejön.De ha nagyon nem bírok vele, akkor néha a tejcsikét is üvegből adom oda. Az Avent 1-es cumija baromi jó, nem szokott le miatta a ciciről!!!
A D vitamin napi egy csepp kell (tápiba beleteheted, csak figyelj oda, hogy mind megegye)
K vitamint teljes tápszerezés mellett kell elhagyni. Én is adom még neki, pedig nálunk is szerepel a tápi az étlpon.De csütin megyünk doktor nénihez, és nekem is akkor mondják meg,hogy kell-e még adnom neki.
Amúgy mi is úgy eszünk, hogy éjszaka pl 40 ml tápi 1/2 óra cicizés után, nappal meg (pláne esti lefekvéskor) előfordul, hogy cicizés után benyom 100 ml tápit is!!!De akár tápit eszünk, akár tejcikét, mindig 3 és fél órát alszik a szentem.
Ha felébred, minimum 1 óra a kaja szertartás. Már olyan vagyok, mint a másnapos kaki a sivatag közepén!

Solymosy!:
Igen szép a Gyöngyötök!!!Majd mesélj ezerrel, ha van egy kis szusszanásnyi időd!

Kia!
Mi "csak" 1 héttel léptük túl a terminust.Még szerencsére minden rendben volt nála, csak a doki is és én is aggódtunk már, mert 55 km-re lakunk a kórháztól, befektetni meg nem tudott még.
Ahhoz 2 ujjnyi nyitott méhszáj, rossz ctg vagy 2 hetes terminus túllépés kellett volna.

Tittina!!!

Jó pihenést!!!! Tárazz be pihenésből!!!!:-))

Rokica!

Szerintem jó helyre "tévedtél"!!!Csupa szopis gondok...meglesz a kötelező igazolni való tanácsadás mennyiség!!!!
Nagyon édesek a gyermekeid!

Csajok! A Laktoherb-et hol lehet kapni???Azt elfelejtettem megkérdezni tőletek, hogy azt eszik vagy isszák?:-)
Vagyi teaféleség vagy bogyóka?

na puszika mindenkinek....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szilvi72!

Maradhat a Domi is...:-)
Azt hittem csak én vagyok olyan "őrült", hogy ekkora korkülönbséggel vállalok gyereket!
Nagyfiad, hogy fogadta a kistesót???
Ja az aggodalomról ne is beszéljünk!!!
A fiamat elég "lazán" neveltem, próbáltam inkább haver is lenni, mint csak anya. De olyan nehéz!!!
Már csak ritkán bújik, ciki neki, ha puszit kérek a suli előtt. Pardon! A suli elé már be sem mehetek!!!Csak kb 100 méterre tőle!!!Asszem ez nem fog javulni... :cry:

Üdv

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Solymosy:Nagyon szép a kisfiad.Szívből gratulálok!!!
Nekünk is olyan rugink van mint a fiadon,nagyon szeretem. :wink:

Voltunk ma egy másik dokinál egy tapasztaltabb,idősebb dokinál.Nagyon kedves volt,a fiammal is rendesen bánt.
Megnézte a sebét,azt mondta nagyon szépen gyógyul.Ő tályogból sipolyt kialakulni még a 21 év pályafutása során nem hallott.
De sajnos ez a tályog még sokszor kialakulhat 1 éves koráig.
Meglátjuk...
Levi baba nagyon jól van,már sikongat is,ha hülye fejeket vágunk neki.
Ja és feltünően nagyon sokat eszik.Tegnap is meg ma is,evett mind a két cicimből kb.110-et és még tápszert 40-et.Nála ez nagyon sok de semmit nem bukott vissza.
Ja és ami még nem volt eddig,00.20-05.00-ig aludt,nem akartam reggel elhinni, hogy majdnem 5 órát aludt.Apa mondta, hogy éjjel egyszer felsírt adott neki pár korty teát és vissza aludt.Teljesen büszke vagyok rá.Nálunk ezek nagy dolgok.
Remélem mindenki jól van,és sétáltatok egy nagyot ebben a szép időben.
Sziasztok
szilvi17

Szilvi72
Na azért én se vagyok ám olyan profi, azért sajnos az én fáradtságomnak "köszönhetően" tegnap volt egy nagy veszekedésem Sebivel. :cry: De ma már ügyesebbek voltunk. :)

Titti
Bezzeg ma pont úgy alakult a két lurkó napja, hogy végül nem jutottunk le, pedig koradélután minden ideális lett volna Csillának, csakhogy addigra Sebivel ebédeltünk, és ment aludni. :( Na sebaj, majd holnap! :) Ha meg jobb idő lesz ilyenkor kirakom Csillát aludni az erkélyre. :)

Krisz
Akkor mi váltottuk egymást, én 13-án szültem a Jahnban, és 17-én jöttünk haza! :D
1 órányi kitolás brrrrrrrrrrrr... :shock:
Az öcsém meg köztem is 13 év van, szerintem ennek is megvan a maga előnye! :)
Laktoherb: gyógytea, gyószertárban, gyógynövényboltban, dm-ben tuti van.

Róki
Üdv itt, végre egy szakember, eddig főleg én osztottam az észt a csajoknak szopiügyben, lesz itt dolgod bőven! (Én is fogok még kérdezni tuti!) :)

Réka
Mégegyszer nagy-nagy gratula nektek Csongorhoz!
Nagyon szép fejecskéje van (jó nagy!), és hogy szöszi, az ennivaló! :)
Drukk a tejcsi-beinduláshoz! :)

Szilvi17
Tök jó, hogy Levi már ilyen jókedvű, és hogy túl vagytok az egészen! :)
Azt nem mondta a doki, hogy mégis mi a fenétől alakulhatott ki ez az egész?! :shock:

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi17!

Melyik kórházban szültél?

Csajok!

Ne frusztráljatok "majdnem egész éjszakákat" átalszok sztorikkal!!!
:-)
Mi bezzeg!!!!Hjajjjjjj. Fél tizenkettőkor meg hajnali háromkor is 1-1 órára felkelünk. Aztán Apa meg a fiam 5 órakor kel, akkor meg nekem is fel kell kelnem.
Egy zombi is jóképűbb, mint én.
Mi a titkotok?????

Kép

Kép

Kép

dominika1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?