Új privát üzeneted érkezett!

Bogyó! Most jutott eszembe, hogy már másodjára kérted a Zalán képek címét Tessék.

Ma még nem melózok, majd hétfőtől. Remélem. De Lilcsi bölcsiben van. Sőt, össze is vannak eresztve a nagyokkal, mert parkettáznak :shock: . Hogy ezt miért nem tudták akkor csinálni, mikor egy lélek sem volt bent? Ebédre kell visszamennem, de nem kell bemennem. Meg leteszik aludni is, hátha elalszik.

Edit, akkor Boróka is követi nővére példáját, és csak ráérősen, Pató Pál módjára jön :lol: ?
Hát a haj az már csak így szokik sűrűsödni :wink: ...de a sötétedést szerintem ráírhatod annak a számlájára, hogy nem éri napfény.
Tegnap kocsit takarítottunk, jelentem Lilcsi megbarátkozott a hóval! :lol:
Kép Kép Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Szia Nóri!

Köszi a linket, meg néztem Zalánt, aki tiszta nővére!!!! :lol:

Örülök, hogy Lilcsi végül megbarátkozott a hóval! Mondjuk túl sok választása amúgy se lett volna! :oops: :roll: :lol: Nagyon Édes a képeken! :lol:

Editről még semmi hír! Jól érzi magát odabennt a kisbaba! :lol: Pedig egyszer ki kell jönnie!

Edit!
Remélem Ti jól vagytok, és Kriszta is meg Te is kilábaltatok a takonykórból!

Nálunk is kitört a nyavaja!!!
Dávid is és Gyuri lebetegedett! :cry:
Szegénykéim olyan csúnyán köhögnek!!!! És mindketten lázasak is voltak éjszaka! De hál istennek, a Nurofen egyből levitte Dávid lázát! :roll:

Szép napot Mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Tényleg még semmi sehol nálunk! És Julcsi, hidd el, valóban ki fog bújni. :D Érdekes, én most annyira NEM vagyok türelmetlen, hoyg még magamon is csodálkozom. :roll: Krisztával ilyenkor már mindenemet rágtam. Most csak vakarózom. Anynira viszket a testem szinte mindenhol, hogy sokszor le tudnám vakarni róla a bőrt. Főleg éjszaka a tenyereim és a talpam, de napközben a hátam, kezeim, mellkasom , lábaim is. :roll:
Amúgy nem tudtam, hoyg hány fokok vannak errefelé, mert most nem nagyon jártunk kinn, de ma reggel -17,5 fok volt!!! :shock: :shock:
Gyors gyógyulást kívánok Gyurinak és Dávidkának is! Remélem, hamar átesnek mindketten ezen a nyavalyán!
Náalm nincs változás. Továbbra is köhögök és fáj a torkom. De gyógyszer néálkül, persze, hoyg elhúzódik. :roll:
Ja, és tegnap hozott "valamit" a posta. :wink: NAgyon-nagyon köszönöm. Szeretném én is postán viszonozni, de azt hiszem, egyelőre nem tudom. :oops:

Nóóri, nagyon édes Lilcsi a képeken! :) Persze, hoyg megbarátkozik a hóval, majd felfedezi azt is, hyog milyen jó móka és méginkább megkedveli! :) remélem, rendbejött teljesen a fülecskéje. :)

Kati, még vannak vendégek? Írj, ha tudsz! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szia Edit!

Igencsak hideg van felétek!!!! :shock: Nekem is a Dávid keresztszülei mondták, hogy ennyire hideg van, akik ünnepekre haza utaztak!

Olvastam a naplódat, hogy aggódsz a járványok miatt a látogatástól! Nálatok ilyen esetben nincs látogatási szünet??? Bár igazából nem is tudom melyik a jobb!!!

A viszketésre, csak azt tudom javasolni, hogy használj sok testápolót!

Puszi Nektek, és gyógyulj meg mihamarabb!

bogyo75

Sziasztok!

Képzeljétek! Van szánkónk! Persze nem anyós vette, hanem én. Regina nagyon élvezi a szánkózást! Csak az volt a baj, hogy nem volt igazán meleg overálja és hamar lehűlt a lába. De ezt a gondot is megoldottam, úgy, hogy volt egy régi, olyan békebeli vastag, síoverálom, aminek levágtam a nadrágját (majd fakutyázni a tavon pont jó lesz), a kabát újjából meg varrtam neki kantáros nadrágot. Most már bisztos nem fázik kint.

Bogyó!

Köszi, nagyon aranyos vagy! Renélem már gyógyulgattok! JObbulást kívánok nektek!

Edith!

Hallom nálatok szüntelenül havazik! Bisztos nagyon szép arra a hegyekben! Remélem te is hamar meggyógyulsz!

szirwen1

Sziasztok!

Bocs, hogy igy eltuntem mostanaban, de ismet sok a munka. Azert szemmel tartalak titeket, mivel mar nagyon izgulok Edith miatt. :)

Nagyon jok a kepek, amiket feltettetek.

Edith, szerintem is dusabbnak tunik Kriszta haja. Az enyemet is mindig rovidre vagtak kiskoromban, aztan jo dus es eros hajam lett, csak most a szules utan megtizedelodott. :( Azert remenykedem, hogy meg vissza fog dusulni, mert nagyon furcsa, hogy ilyen keves hajam van.

Lilcsi is tunderi a hoban. Lollinak szerintem csak akkor lesz eselye hoban jatszani, ha egyszer telen megyunk haza Magyarorszagra es pont havazni fog. Itt sose marad meg, megha esik is egy kicsi.

Szirwen, ahogy olvastam, hogy van Reginek szankoja, atfutott az agyamon, hogy megis rendes az anyosod es vett neki karacsonyra, de aztan lattam, hogy nem igy tortent. Irigyellek, hogy tudsz varrni. Nekem sokszor olyan jol jonne, de nem tudok. Pedig 12-13 evesen varrogattam magamnak topot, miniszoknyat, most meg mar azt se tudnam, hogy mit csinaljak, ha elmegy az also szal. Mondjuk itt nincs is varrogepem. Mar gondolkoztam, hogy kene venni es probalkozhatnek, mert sokszor gondban vagyok. Altalaban tul hosszuak a nadragjaim es a felsoim ujjat is mindig vissza kell hajtani, ha csak nem 3/4 ujjast veszek. Raadasul most mar egyaltalan nem tudok magamnak nadragot venni, mivel 2 meret a kulonbseg a derekam es a csipom kozott.

Bogyo, bocs, hogy a multkor kesobb nem valaszoltam a skype uzidre, de eppen szerelni probaltam a gepet. Nekem allandoan meggyulik a bajom veluk. Az enyem ugye haldoklik, a ferjemen kezdtem neki a retusalasnak, de az a multkoriban le lett csupaszitva es nem lett minden progi visszateve ra. Raraktam az egyik retusalos progimat es azt irta ki, hogy minden ok, sot meg az ikonja is megjelent a gepen, de amikor rakattintottam semmi sem tortent, ures volt. Hiaba probalkoztam ujra es ujra, nem megy. Raadasul egy masik progi, amit hasznalok, az se lett visszateve es nem talalom a cd-t. Probaltunk neten keresni egyet, de csak fizetos van, egyet talaltunk ingyen, de az japanul van. Azt hiszem azzal nehezkesen menne a retusalas. :roll:
Ugyhogy most mindent a Photoshoppal kell csinalnom, pedig vannak dolgok, amik egyszerubbek a masik progikkal.

Tegnap szornyu ejszakank volt. Tobbnyire ejjel csinalom a retusalast, amikor Lolli mar alszik, de tegnap nem akart aludni. Reggel negyed 5-re kerultem agyba. Nem ugy tunt, mintha fajna barmije is, csak nem volt almos, pedig napkozben se vitte tulzasba az alvast es meg direkt sokat fogalkoztam is vele, hogy elfaradjon. :shock: Szoval, ejjel egyfolytaban szirenazott, ha otthagytam vagy eppen lefektettem. Ha felultettem, akkor vigyorgott ezerrel es ulve ugrandozott. Na, delelott hulla is volt, 11-kor felebresztettem. Latszott rajta, hogy "masnapos". Mondtam is neki, hogy aki legeny ejjel, az legyen legeny nappal is, de nem talalta viccesnek, csak bambult a nagy semmibe. Megetettem es ismet aludni akart, ugyhogy vissza is raktam az agyaba. Akkor aludt egy orat, aztan ebed utan meg jatszottunk es most ismet alszik. Remelem, nem ismetli meg a mult ejszakat. Bar a tegnapelotti se volt a legjobb, de akkor legalabb csak 1 es 2 kozott volt fenn.

Most elkoszonok, mert megprobalok egy kicsit dolgozni, hatha hagy nekem meg fel orat Lolli.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

EDIT ÜZENETE!!!!!

SÜTŐ BORÓKA JÚLIA, JAN.5. -ÉN REGGEL 6-20.-KOR BÚJT KI A POCAKBÓL. 3850 g, 57cm ÉS SZŐKE!

Itt meg is ragadnám az alkalmat, És nagyon jó egészséget, kívánnék mindkettőtöknek! Borókának, sok tejcsit, és Neked pedig boldog babázást!

Puszi Nektek!

bogyo75

Hohó! Tegnap, még semmi nem volt, Edit vígan írogatott....

Nagy nagy gratuláció Editnek, és a kis Borókának és én is jó egészséget és boldog életet kívánok!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Edith: Sok szeretettel gratulálok kislányotok születéséhez, sok örömöt, boldogságot és jó egészséget kívánok Nektek! :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Julcsi, köszi a gyors jó hírt!! :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Nóri!

Igazán nincs mit!!!! :lol: A telefonommal aludtam, hogy ne késsem le! :lol: Valahogy megéreztem, hogy az éjszaka megtörténik a szülés! :lol: Lilcsi jól van? Jó lenne ma msn ezni!!! Képzeld ma urinő vagyok! A Gyurika főz, ma!!!!!!!!! De ez semmi, el is mosogatott előtte! :lol: :lol: :lol:
Ilyen még nem igazán fordult elő! :lol: :oops:

Olive!
Sajnálom, hogy ilyen nehezen mennek a dolgok, Lolli hogy aludt ma? Azért ha tudsz gyere Skypezni, ma ráérek!!! :lol: :lol: :lol:

Szirwen!
Az a lényeg, hogy van szánkó!!!! Regi Élvezte legalább?
Nekem is mindig az a gondom,hogy lent vagyunk 1 órát Dáviddal, és a zokniban, harisnyában, bundáscipőben le van fagyva a lába! :roll: Mondjuk a bundás kesztyűben a keze is! Nem tudom mi lenne a megoldás! :roll:
Én is elképedtem amikor olvastad, hogy Te varrsz Reginek overállt! :roll: Nagyon ügyike vagy!

Dávid már éjszaka nem volt lázas, és a lerakódás hallhatóan szakadozik fel neki, ami jó!!! Gyuri is már sokkal jobban van. Ugyhogy szerencsére hamar kikecmeregtek a nyavalyából! :lol:

Szép napot mindenkinek! Ha esetleg Edit még ír valamit, egyből jövök, és megosztom Veletek is!

Puszi!

bogyo75

Edith: Nagyon-nagyon gratulálok Boróka világrajöttéhez! Legyetek nagyon boldogok, Borókának jó egészséget, Nektek pedig jó babázást kívánok! Milyen óriási baba!

Julcsi:
köszönjük a gyors híradást! És azt is nagyon köszönöm, amit a múltkor írtál! Olyan jól esett.

Most mennem kell, a fejem is fáj, de muszáj gyakorolni.
Puszi
zsuzsi 81

Sziasztok!

Edith!
Gratulálunk Borókához!

Kép

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Edith, sok szeretettel gratulalunk Boroka erkezesehez! Remeljuk, most mar te is jobban erzed magad. Majd varjuk a kepeket![/b]

Ha jol tudom Erdelyben 2 oraval elorebb jarnak, mint mi Angliaban, ugyhogy en meg fenn voltam, amikor Edith szult. Lolli ma ejjel is bulizni akart. Lefekves utan 2 oraval olyan eber volt, mintha ataludt volna egy egesz ejszakat. Csak ulve volt hajlando csondbe maradni, ahogy megprobaltam lefektetni, uvoltes volt. Kb. 2 es fel oraig ment igy, aztan vegre aludt, viszont en meg akkor se fekhettem le, mert kesz kell lennem hataridore a munkaval. Orulnek, ha legalabb par napig kihagyna ezeket az ejszakai musorokat, legalabb addig, amig dolgozom.

Most du. aludt 1 orat, de mar hallom, hogy fel is ebredt, ugyhogy mennem kell.

Julcsi be van kapcsolva a skype-om, de csak azert, mert varok egy fontos hivast. Ma sajnos nem hiszem, hogy tudunk beszelni, mert meg rengeteg dolgom van. Nekem meg foznom is kell, nincs olyan uri dolgom, mint neked. :wink: Azert remelem, minel hamarabb talizunk a skype-on.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Boldog Uj Evet kivanunk minden mamanak es babanak!

Edith:
Gratulalok Borokahoz!Legyetek egessegesek es hamar keruljetek hazza a korhazbol!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

GRATULÁLOK EDIT!!!! Ma reggel direkt ezért néztem be, mert éreztem, hogy Boróka megszületett!

Kép
mölli

Sziasztok!

Sajnos nem fogok tudni jönni kb 2 hétig (nem mintha eddig olyan sürün jöttem volna), mert Gyula holnap elmegy Szigligetre az alkotóházba, és viszi a gépet is. (itthagyja viszont a közös könyvünket, amit egyszerrre olvasunk, úgyhogy 1-1!)

Vigyázzatok addig is magatokra, és remélem, mikor legközelebb jövök, sok jó hír fog várni!

Sok puszi
zsuzsi 81

Sziasztok!

En is azert irok gyorsan, mert nemsokara elviszi a ferjem a gepeinket. Mind a ketto haldoklik. Tegnap majdnem elvesztettem 60 retusalt gepet. Sik ideg voltam, de vegul kb. 10-szeri probalkozas utan sikerult elinditani a gepet es gyorsan lementettem a kepeket cd-re. Most is kesz csoda, hogy tudok nektek irni. Neha mukodik 5-10 percig.

Remelem, hogy minel hamarabb megjavitjak a gepeket es akkor feltetlenul jovok.

Bogyo, az adossagomat majd bepotolom, amint visszakaptuk a gepeket. Remelem nem okoztam remalmot neked a keppel, amit kuldtem. :wink:

Ja, meg annyit, hogy ismet jo ejszakank volt! Ejfeltol 3/4 3-ig bulizott a csaj.
Kezdek hulla lenni. Raadasul ma jon az anyosom es igen nehezemre esik jopofizni ilyen faradtan. A ferjem, meg termeszetesen itt lesz fel oraig, aztan lelep, itthagy az anyjaval.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli :(

KépKép
olive

Sziasztok!
Editekrol semmi hir????

Kati28:
Ti hogy vagytok?A szamod meg a regi?Egyszer hivttam de nem volt elerheto.Gondolom lecserelted.Hogy van Mira?

Nagyjabol rolunk!

Mi jol vagyunk.Ma.Sokat betegeskedik Eleonora azert nem is nagyon van idom arra hogy irjak.Latszik hogy sokat van velem mert nem lehet tole egy percre sem elszakadni.Ha a furdobe megyek mar sir!
Kuldok roluk egy kepet.Igaz ket honapja keszult a Levente szuli napjan.

Kép Eleonora es baratnoje Karina!

Kép Eleonora kistaskaval!Mitol nem akkar megvallni soha!

Kép

Kép Levente nem bir meg a gyertyaval!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Kicsit sok kep kerult bele!

Megyek mert furdetni kell Eleonorat!
Jo ejszakat mindenkinek!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Sziasztok!

Edith gratula a picike érkezéséhez, és mi is kívánunk sok-sok egészséget és boldogságot!

Olive!

Elhiszem, hogy mardos az ideg, nekem sem jó mostanában a gép, de nálunk nincs net, és a szolgáltató a hibás! De lemondani sem egyszerü, azzal is rohangálni kell!
Én még gyerekként tanultam varrni, olyan 8 éves lehettem, amikor apu megtanított, egy régi Singer-en, és nagyon sokáig nem is varrtam, csak mikor már felnőttem, és én sem kaptam magamra jó ruhát. De bisztosan állíthatom, hogy nem lehet elfelejteni!:lol: Sajnálom, hogy Lolli nem alszik, mi is küszködünk Regivel, már a párommal nagyon fáradtak vagyunk, egész nap csak a legszükségesebb dolgokat csináljuk meg, a többi időben meg probálunk pihenni. Próbálj te is többet pihenni napközben!
Bár egy anyós meg "áldás" ilyenkor! Kitartást hozzá!:lol:

Bogyó!

Az igazság az, hogy én is inkább szükségből varrok, a boltokban szebbeket kapni, de amit én csinálok az legalább olcsó. És sajnos nálunk ez nagy szempont!:oops:
Regi is élvezi a szánkózást, csak neki is hamar lehül a lába. Vettem neki egy hótaposót, az egy kicsit melegebb, de nem bundabéléses, csak szimplán meleg, azt adom rá, meg dupla zoknit, és úgy jobban viseli a hideget. Ha tehetem 2* viszem le napközben.

Mostanában Regina sem alszik éjszakánként! Nem tudom mi lehet az oka, talán a foga jön, de lehet, hogy az időt érzi. Mi mindenesetrrre jó fáradtak vagyunk töle. Sajnálom is szegény Olive-éket.

szirwen1

Sziasztok!

D. Andi, orulok, hogy elokerultel. Mar jo regen irtal nekunk. Sajnalom, hogy Eleonora sokat betegeskedik, pedig jokedelyu, egeszseges kislanynak latszik a kepeken. Levi hogy van? Ugy remlik, hogy amikor utoljara irtal, akkor valami vele is volt. Jo nagy tortaja volt! Gondolom tetszett neki, hogy meg kis tuzijatek is volt rajta. :)

Szirwen, akkor sorstarsak vagyunk az ejszakak teren. :(
Tulvagyunk anyoson. Probalgatta az idegeimet, de inkabb raharaptam a nyelvemre. El kezdte bontani a karacsonyfankat, mert, hogy azt ma le kell szedni. Mondtam is a ferjemnek tegnap, hogy jo lenne, ha reggel szetkapnank a fat, mert ha az anyja neki esik, abbol sok jo nem szuletik. Mivel ismet vacak ejszakank volt, keson keltunk, igy mar nem jutott ido a fara. Jol sejtettem, el is kezdte bontani a fankat. Az egoket akarta legeloszor leszedni, amikor azt a legnehezebb es azt szoktuk utoljara hagyni. Meg idoben raszoltunk, ugyhogy szerencsere nem kezdte lecibalni es nem tort ossze semmit. Voltak szaloncukraink is, amiket anyukamek hoztak, mivel itt nem lehet kapni. En azokat el akartam tenni jovore, mivel lehet, hogy itt karacsonyozunk es nem biztos, hogy tudunk szaloncukrot beszerezni es gondoltam a fara jo lenne a regi is. Erre anyosom megdezsmalta, a maradekrol meg lecibalta a kampokat, ugy, hogy elszakitotta a papirjat. :evil:
Abba meg termeszetesen ma is beleszolt, hogy tul sok kajat adok Lollinak. Nem erti meg, hogy ekkora baba mar ennyit eszik. Szegeny igy is pehelysulyu es meg dietaztassam is?! Na, mindegy, hagyom is az anyostemat.

Ja, mielott meglepodnetek, hogy hogy kerulek en ide, amikor jeleztem, hogy nem lesz gepunk, elarulom, mi tortent. A ferjem elvitte a 2 hasznalatban levo gepunket, de meg volt egy 3. regi gepunk, ami mukodokepes. Mindenki azt mondja, hogy szornyu mennyi kacatot tartunk es pl. minek nekunk 3 szamitogep. Hat, ezert. Mert ugy tunik a ketto nem eleg. :roll: Ezen sajnos nem tudok dolgozni, mert ahhoz egy kicsit lassu, de netezni tokeletes.

Molli, magatokrol is irhatnal egy kicsit!

Az amerikai Andi gondolom nagyon elfoglalt, azert nem jelentkezik, de M. Kriszta is regen jelentkezett mar.

Beuci meg teljesen eltunt.

Bettyek bekoltoztek mar az uj hazba? Tud rola valaki valamit?

Meg ha jol emlekszem Berta Esztiek epitkeztek. Ok vajon elkeszultek mar a hazzal?

Mira-Kati, te is irhatnal neha magatokrol? Hogy vagy, Kismama?

Cs-ne Kati, regen lattunk mar Jocirol kepeket!

Ugyanezt elmondhatnam Alidarol is, de tudom, hogy Zsuzsi most nem lesz gepkozelben.

Sudiekrol tud valaki? Azt tudom, hogy dolgozik, de azon kivul hogy vannak? Letette mar a jogsit?

Na, megyek, tesztelem meg a regi gepemet. Nem merek meg lefekudni, mert Lolli fel-felsirogat, nem valami melyen alszik. Lehet, hogy ma ejszaka is lesz musor nalunk. :(

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Nagyon Gratulálunk a kis Borókához!
Sok boldogságot az egész családnak, jó egészséget és vidám, mosolygós életet a kislánynak. Pusziiiii!!!!
Kép Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok Lányok!

Tegnap megint kaptam hírt Edittől,amiben azt írta, hogy ma jöhetnek haza, ha minden jól megy! Remélem így lesz! Már nagyon várom Őket!!! :oops: :)

Tegnap Dáviddal voltam orvosnál, ahol ki van írva, hogy nem kell egyből orvoshoz rohanni, ha beteg a gyerek. Csak ha fulladozik, akkor keressük fel orvosunkat! :shock: :twisted:
Én ezen nagyon fel vagyok háborodva!!!! Nem azért van az orvos, hogy megnézze a gyereket, és elmondja a szülőnek a teendőket? Egyébként Dávid már javiulgat, de még mindig rengeteg trutyi van neki lerakódva, és nagyon nehezen szakadozik fel neki! Az orra nem is folyik, és mégse kap levegőt szegény! És hiába probálom kiszívni neki, nem tudom! :cry:
Remélem már hamarosan meggyógyul!

Olive
Túlélted anyós itt létét? :roll: Remélem igen! :lol: Ami a képet illeti, tényleg szörnyű látvány, de szerintem az összkép se lehet szebb!!! :lol: :P :roll: A restanciádat kiváncsian várom! Ugye néha milyen jól jön, ha az ember gyüjtöget!!! Én is nem egyszer jártam már úgy, hogy valamit kidobtam, és fél év mulva szükségem lett volna rá!

Cs Kati
Nagyon tündéri Joci a képeken, bár ezt már mailben megírtam! :lol:
De azért itt is elmondom! :oops:

Azt hiszem ennyi! Szép napot mindenkinek!
[/b]

bogyo75

sziasztok!
Levente jol van.Mar ahogy.Meg mindig labuj hegyen jar sajnos!
Es most Eleonora is kezdi utanozni neha!A szivevel mostanaban nem volt problema.Polipja van amit majd tavaszal ki vesznek.

Most nalunk ifluenza jarvany van.Roman volt itt vendegsegben de o mar beteg is lett es Leventere is raragadt ugy nez ki mert kohog egy
kicsit.

Most mennem kell.
Este probalok jonni.
Addig is szep napot mindenkinek!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Én is nagyon várom már Edit jelentkezését! Azóta már lehet, az otthon melegét élvezik.

Olive! Bettiék még nyáron átköltöztek! Nem tudom, miért nem ír? :cry:

Ja, itt meg nem is írtam: Lilcsi vasárnap belázasodott, úgyhogy nem mentem melózni :cry: :evil: . Most meg a szemére ment rá, vörös-csipás-fele akkora, szegényem jól kinéz... Az orvos asszisztense "megvígasztalt", hogy ez az összeszokás akár fél évig is eltarthat. Az szép lesz, 1 hét meló után 2 hét tápénz :roll: . Most meg állítólag bárányhimlő járvány is van, még majd azt is elkapjuk.... :roll: De azon is túl kell esni.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Itthon vagyunk!!!
Egyelőre még mindig nehézkes a szopi, bár már ügyeskedik a csajszi. Amúgy jól vagyunk.
Kriszta szuperül fogadta a tesókát, majd megmutatom videón, de az nem éppen most lesz. :P :D
Amint egy kicsit ülni is tudok, majd jövök beszámolóval. Addig is puszilok mindenkit! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith, nagyon megorultem neked! Nem is remenykedtem benne, hogy ilyen hamar irni fogsz nekunk. :D Kivancsian varjuk majd azt a videot es termeszetesen kepekre is kivancsiak vagyunk Borokarol. A szopihoz sok sikert, remelem nem kell majd tapihoz nyulnotok! Ha meg igen, az sem a vilag vege, Kriszta is milyen szepen fejlodott.

Nori, hat, ez nem valami nagy orom. Mielobbi gyogyulast Lilcsinek!

Bogyo, igen, majd kuldom, amivel tartozom, ha visszakaptuk a gepeket. Anyost tuleltem a multkor, de szokas szerint az idegeimre ment. Tegnap felhivott telefonon, hogy ismet okoskodjon. Kar volt mondani neki, hogy Lolli mostanaban nem alszik ejszaka, mert most azon agyal, hogy mi mit csinalunk rosszul, hogy nem alszik a gyerek. :twisted: Azt mondja nekem, hogy ki kell nappal farasztani, biztosan nem faradt, azert nem alszik. Kerdem en, mit csinalok egesz nap? Mar takaritani se takaritok, este fozok, este mosok, hogy egesz nap foglalkozhassak Lollival, hogy kifaradjon. Meg azt is mondta, hogy ne hagyjam sokat aludni napkozben. Jofej, orulok, ha 2-szer 1 orat alszik! Az mar rekord nalunk. Kozolte, hogy nem erti, hogy mi a baj, az o anyjanak meg neki se volt sose gondja a gyerekeivel. Ez nala azt jelenti, hogy ha neki nem volt gondja, akkor masnak se lehet, biztosan valamit rosszul csinalunk. No comment.

D. Andi vigyazzatok magatokra, nalunk is most influenza jarvany van! Felek is, hogy Lolli elkap majd valamit, ugyanis csutortokon kezodik ujra a zenebolcsi.

Megyek, mert Lolli felebredt.

Puszi mindenkinek:

Olive es az ejjel bulizos Lolli

KépKép
olive

Edit!

Én is nagyon örülök Neked! Természetesen türelmesek leszünk a videót és a képeket illetően! :lol: De azért nagyon várjuk! :wink: :oops:
Amint már írtam, Boróka belefog jönni a szopizásba, mint kiskutya az ugatásba! :lol: Csak légy vele türelmes!
Most az a lényeg, hogy érezzétek magatokat nagyon jól.
És azt még nem is írtam hogy nagyon nagy baba lett!!!! Le a kalppal előtted! Nem hiába volt olyan nagy a pocid! :lol:

Olive
Hát mintha apósomat hallanám!!!! Ugyanezeket mondták Nekem is Dáviddal kapcsolatban, hogy ne hagyjam aludni délután!!! De Ő legalább tényleg alszik!!! :lol: De ha nem fektetem le, akkor délután 5 re olyan fáradt lesz, hogy csak esik kel, és nem lehet bírni vele! :roll: De nem tudom Őket miért zavarja, nem Ők kelnek fel hozzájuk éjszaka!!! :roll:

Nóri
Mi már beszéltünk tegnap, de azért itt is mondom, hogy nagyon sajnálom Lilcsit! Küldöm Neki a gyógypuszikat!!!! :lol:

bogyo75

Sziasztok!

Sajnom Jocikám is csatlakozik a betegeskedők táborához, vírusos torokgyulladása van. :cry: Lázas szerencsére nem volt, és az orra sem folyik, viszont csúnyán köhög. A hangulata is jónak mondható, bár talán nyűgösebb egy kicsit a megszokottnál.

Edith: Örülök, hogy valóban hazaengedtek benneteket tegnap! Már én is nagyon várom a képeket, a videót és a részletesebb beszámolódat! :D

Olive: Neked is küldtem képeket Joci keresztelőjéről, de ezek szerint rossz címre! :oops: Ha priviben megírod azt, amit használsz, elküldöm őket újra!

Andrea: Szép nagyok már a gyerkőceid! :)

A férjem húgáék szombaton hazautaztak, anyósom azonban még itt maradt és fogalmam sincs, hogy meddig boldogít majd. Egyelőre minden rendben, de tartok tőle, hogy lesz még rá alakalom, hogy felbosszantson.
A férjem még mindig itthon dolgozik a lakásunkon és ha kell, akkor én is segítek neki, amit tudok. Szóval ezért nincs mostanában sok időm netezni.

Minden beteg apróságnak jobbulást kívánok!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Edith!

Örülünk, hogy ilyen hamar otthon vagytok!
Ne izgulj, a szopi végett, elöbb- utóbb az is menni fog!
Várjuk a képeket a picikéről, és persze a beszámolót a szülésről!
De addig is gyógyulgass, pihengess, persze, csak ha tudsz, és van segítséged!:lol:

Elin!

Én Reginát beoltattm bárányhimlő ellen! Szerintem nektek is jobb lenne! Igaz az oltás nem olcsó, de ha azt nézed, hogy ha Lilcsi himlős lesz, akkor az legalább 2 hét táppénz, ott már megtérül az ára.

Regina még mindig nem alszik éjjelente!
Már arra is gondoltam, hogy nem eszik eleget napközben, és éhes lesz éjszaka. Nem tudom. Mindenesetre ma több ételt próbálok neki adni,ha így sem alszik akkor, holnap meg kétségbeesésemben készítek egy álomcsabdát neki. Beszéltem a dokival is, de Ő csak annyit mondott, hogy leyek türelemmel.
Ja: Jó is történt velünk! Nem volt elég benzinem, hogy elmenjek nagybevásárolni, és após hozott egy kanna benzint!:lol:

szirwen1

Hú, Szirwen! Mi az az álomcsapda??? Én 1 ilyen című filmet látam, de az horror volt. Kíváncsi lennék, milyen az igazi?
Plussz oltást nem adatok be Lilcsinek.
A nemalvásra szerintem is a türelem a legjobb. Lesz majd idő, mikor azt hiszed, rendeződik, de majd ha újdonságok érik, pl. óvoda, lehet, elölről kezditek. Persze ne legyen igazam :wink: .

Lilcsi is nagyon nyugtalanul alszik, múltkor pl. 2-kor felriadt (kaptam 1 jobbegyenest :cry: ), utána ő visszaaludt, én meg lestem a plafont reggelig. Az ilyenek akkor lesznek fincsik, ha már majd dolgozok is. :roll:

Kati! Jocinak jobbulást! Teljes gyógyulást.

Olvasgattam a fülgyulladásról. Hát, 3 éves korig elég gyakori és sűrűn előforduló betegség. Alkati dolog, mert a kicsik füle még nem olyan, mint nekünk. Úgyhogy nekem is kell türelem majd...
Viszont a szeme az már oké :lol: , de még kell csepegtetni.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok Lányok!

Volt nálunk reggel a fodrász! Végre már nem fogják Dávidot lánynak nézni! :lol:
Egyébként, már aránylag meggyógyult, már nagyon keveset köhög!
Viszont most meg Áki nincs suliban, ugyanis a tanár üzent, hogy ha folyik az orra a gyereknek ne küldjem iskolába!!!! :twisted: Pedig más baja nincs neki!!! :roll: És az a legszebb, hogy most írják a félévi felmérőket! :roll: :evil: Nem tudom, hogy fogja bepótolni!

Teszek fel képet, hogy milyen volt, és milyen lett Dávid frizurája!

Kép

Kép

Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Egyelőre egyetlen képet tudtam kicsinyíteni, azt meg is mutatom. Hosszabb beszámolóra még mindig nincs érkezésem, de aztán csak leírom én is a sztorit! :)

Szóval ő Boróka Júlia, hazaérkezés után néhány perccel. :)
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Óóóó, de kis formás-kövérke! :lol: :lol:
Várjuk a beszámolót, de addig is pihengess, gyógyulgass, szokjátok egymást!
PUSZI!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Kicsi lányom alukál, így még rászánok néhány percet egy gyors helyzetjelentésre. :)

Szóval, pénteken éjjel kb. fél 1-kor kezdődtek az erősebb, de rendszertelen fájások. MIre megfürödtem és rendbetettem magam (kb. fél 3-ra) sűrűsödtek, de még mindig szabálytalan időközönként jttek.Krisztát felöltöztettem és IStván elvitte anyósékhoz. Mire megjött, mindennel kész voltam, akkor voltak felváltva 5 és 2 perces fájásaim. Kb 4-kor érkeztünk a kórházba, 4 cm-re nyitva. negyed 6-kor 6-7 cm voltam, 5.20-kor burkot repesztettek. Akkor kezdődött a haddelhadd :D, de szerencsére nagyon felgyorsultak a dolgok és kerek 1 órára rá, 6.20-kor kibújt a kicsi kincsem. :D Megváratta magát, de kárpótolt a gyors világrajövetellel. JAj, és képzeljétek, egyetlen fájással kinyomtam. :shock: :oops: Egy hosszú nyomással kijött a feje, majd icipici szünet után, egy másik nyomásra kicsusszant a többi része is :D , 10/10-es lett az Apgarja.

A szopi nehezen ment a kezdetektől, nehezen kapja el a bimbómat, azt is csak a bal mellen eddig. :roll: a másikat fejem. Tejcsi annyi van, mint hétnek, azért nagyon remélem, hoyg ahogy még nő, ügyesedik egy picit és akkor a másikat is el tudja kapni, mert a bal, már kissé ki van készülve. :roll:
Nagyon hosszasan kínlódunk az elkapással, de ha rácuppant, akkor már jól eszik. Ha jóllakik, akkor utána nagyon sokat alszik, az éjszaka pl. kb. 4-től szinte de. 10-ig vágta. NAgyon jó baba, keveset lehet hallani a hangját, bár picit hasfájós, és ez is megviseli.
Nos, kb ennyi, dióhéjban.
Amúgy aggódok magam miatt, mert 37 körüli a hőm, és nagyon félek, hogy ne ismétlődjék a "történelem", mint anno Krisztával, hoyg nem tisztult ki rendesen a méh és visszakerültünk a kórházba. :( Azt hiszem, ha így lenne, nem bírnám ki depi nélkül. :oops: De nagyon remélem, hoyg nem kerül erre sor.

Most megyek, mert a csajszi, kezd mozgolódni. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Hát ez valóban gyors és szép volt! Gratulálok még egyszer!!

Szopi ügyben nézz fel IDE. Itt van, aki on-line, van, aki mailben nyújt segítséget, hátha most sikerülne sikeresen szoptatnod! Az oldal bal oldalán nézzed a segítőket!

Remélem, enm lesz semmi gond a hőemelkedés miatt, legalábbis nem olyan, hogy a kórházban köss ki!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Edit!
Gratulálok Borókához, gyönyörű, formás kislány! Az Isten Éltesse sokáig egészségben!!!! Na meg az anyukáját is, aki ilyen ügyi volt! :lol:

bogyo75

Sziasztok!

Most csak nagyon rovid leszek, mert mindjart etetnem kell Lollit.
Megkezdodott a zenebolcsi, vannak ujak is. Az egyik kislany 1 honappal fiatalabb Lollinal es a mogottunk levo utcaban laknak. Remelem, hogy esetleg kialakul majd koztuk valami baratsag, mert veluk konnyen tudnank talalkozni.

Edith, vigyazz magadra, sokat pihenj! Nekem is volt meg hoemelkedesem a korhazbol hazamenetelt kovetoen, de aztan megsem volt semmi gond, ugyhogy ne gondolj a legrosszabbara! Bevallom nektek, hogy utolso nap a korhazban egy kicsit lejjebb pockoltem a lazmerot, nehogy ott tartsanak. :oops: A szopihoz meg sok-sok turelmet es sikert kivanok!
Nagyon edes Boroka! A neve meg kulonosen tetszik. Olyan dallamos. Jol emlekszem, hogy Kriszta sokkal kisebb baba volt? Olyan jo ilyen szep babat latni, itt Angliaban nagyon sok csunya baba van! Tudom, hogy nem szep ilyen mondani, de ez az igazsag. Nagyon sok ugy nez ki, mintha beteg lenne. :shock: Altalaban azok a babak szoktak itt szepek lenni, akiknek nem angol mindket szuloje. :wink: A zenebolcsiben is igy van. Van egy kislany, akinek angol az anyukaja, alban az apukaja es o nagyon tunderi. Akkor a volt szomszedainknal angol az anya, fekete az apa es a kisfiu nagyon szep baba.

Na, rohanok. Majd jovok, ahogy tudok.

Addig is puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Bogyo, annyira siettem elozoleg, hogy elfelejtettem irni, hogy jo lett Davidka seroja. Mondjuk nekem a nagy loboncaval is tetszett. :)

Bogyoval mar beszeltuk, de a tobbieknek nem irtam meg, hogy par napja Lolli nagylanynak kepzeli magat es nem kert tobbet a cumibol. Ahogy odaadom neki, abban a pillanatban kopi is ki. :shock: Na, mindegy, en nem banom, igy nem fogunk kinlodni kesobb a leszokassal.

Csajok, ez az alvas tovabbra se megy nekunk. Most is negyed 1 van es meg nem aludt semmit. Kesobb is tettem le, mert nagyon porgott meg, semmi jelet nem mutatta az almossagnak. Aztan ugy voltam vele, hogy most mar keso van, muszaj lefektetni es azota sem alszik, csak nyogdecsel es mar teljesen leiizzadt a kinlodastol.

Megkinlodtunk a tapival is, mert minden mas erdekelte, csak az eves nem. Ehhez mar mondjuk hozzaszoktunk, de most meg ugralt is ossze-vissza, teljesen be volt zsongva. Aztan annyira osszerazta a gyomrat, hogy kb. 60ml utan bukott, de nem azt, amit megevett, hanem az elozobol. :roll: Jo szaga volt, huzhattam is agynemut. :oops:

Visszakaptuk a ket szamitogepet es az egyik most se mukodik. Pedig a sracnal, aki csinalta ment es semmi baja nem volt, a ferjem a sajat szemevel latta. Nalunk meg csak irja a hibauzeneteket. Lattatok ti mar ilyet? :twisted:

Szirwen, van mar uj tuzhelyetek? Emlekszem, hogy irtad, hogy elromlott. Vagy megjavittattatok? A mienknek nem volt hibaja, csak nagyon vacak volt a suto resze. Olyan sutesre, amilyenre az angolok hasznaljak, tokeletes (melyhutott pizza es egyeb melyhutott keszetelek), csak normalis sutesre, amire nekem kene hasznalhatatlan. Karacsonykor a kacsa se akart megsulni, ugyhogy felraktuk a fozolapokra es ott sutottuk, csak a vegefele tettuk be a sutobe. Na, a ferjem ekkor vegre felfogta, hogy ez a kinlodas nem mehet igy tovabb, ugyhogy akkor beaadta a derekat es vettunk egy masikat. Nem vadiujat, mert az nagyon draga lett volna, hanem egy 4 eves hasznaltat, de nagyon jo allapotban van es most mar jokat tudok sutni benne. Ja, es ami nekem a lenyeg volt, hogy a fozos resze gaz, a sutoje legbefuvos villany. Az elozonek a felso resze is villany volt, en meg azt nem szeretem.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

[color=darkblue]Sziasztok!

Tegnap is és ma is egész nap nálunk volt anyósom és mivel a sógorom, akinél el van szállásolva, segít a férjemnek a lakásunkat építgetni, így minden bizonnyal holnap is vele tart.
Néha kicsit erőszakos Jocival, mert babusgatná, de Joci nem mindig hagyja magát, más bajom nincs vele.

Joci egészsége mára teljesen rendbejött, remélem a többi gyerkőcé
is!

Úgy döntöttem, hogy egy időre szüneteltetjük a ringatót, mert ilyen téli betegeskedős időszakban talán jobb elkerülni a közösséget. :roll:

Edith: Boróka gyönyörű! És örülök, hogy ilyen "gyorsan" túl voltál a szülésen, hogy van tejcsid és hogy jó alvó a lánykátok! :D

Olive: Nehéz lehet, hogy Lolli ennyire nem akar elaludni esténként. Próbáltad már aromaterápiás fürdetővel fürdetni? Azt mondják, hogy a levendulás segíthet benne. :)

Julcsi: Dávidnak mindkét frizura jól áll! :) Lassan én is megint vihetem Jocit! :o

Puszi:
[/color]

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

SZiasztok!

Kati, remelem, anyosod mar nem sokaig marad! Hogy alltok a hazzal? Meg tudjatok mar nagyjabol saccolni, hogy mikor lesz kesz vagy az meg messze van?

Orulok, hogy Joci meggyogyult.

Lollit egeszen pici kora ota levendula olajos vizben furdetjuk, habfurdot nem is hasznalunk, csak a gyogyszertari mosakodokremet. Nem akarom elkiabalni, de talan most mar elaludt. Naluk mostk kb. 2 ora van. Eddig fent volt. Nem sirt, de igen hangos volt, szorakoztatta magat. Feltem is, hogy az apja majd nem tud aludni, de ugy latszik, kezd immunis lenni Lolli musorozasara. Nagy szineszno a csaj. Az elobb meg musirasfelet is produkalt. Aztan amikor arra nem reagaltam, hangosan hahotazott. Arra sem mentem be a szobajaba, erre jott a kurjongatas. Talan most mar megunta. Ugy szokta, hogy ilyenkor atkoltozik a kisagy masik vegebe, ugy, hogy a feje pont az ajto fele nez es a resen keresztul lesi, hogy jon-e valaki. Ja, es a pelenkajat is koltozteti magaval, hogy idonkent bele tudja furni a fejet vagy dorzsolgethesse az arcahoz. :)

Ma du. pacsmagoltam egy csomot, Lollinak fozocskeztem a melyhutobe. Ha holnap nem akarja megenni, meggyulik velem a baja. :twisted: Most paradicsomos edeskrumplis csirket csinaltam neki. Jo moka volt, beletelt egy kis idobe, mire atpasziroztam a paradicsomot, hogy ne maradjon benne mag. Volt itthon finom spanyol paradicsomunk es gondoltam beujitok, ilyet meg nem foztem neki. Anyukam hozott neki otthonrol paradicsomos, krumplis csirket es az izlett neki. Nem mertem sima krumplival csinalni, mert azt nekem nem szokta megenni. Az edeskrumplit viszont szereti es amugy is tobb benne a vitamin.

Ja, meg egy pelda Lolli szinesznoi tehetsegere: tegnap este kivetelesen en adtam neki a tapit, mert apa a szamitogepeket probalta beuzemelni. 10 masodpercenkent akart felulni, mert latni akarta az apjat. Aztan meguntam es probaltam visszatartani es nem engedni, hogy kikopje a cumit. Erre elkezdett ugy kohecselni, mintha felrenyelt volna es fulladna. Gyorsan kirantottam a cumit es felultettem es kepzeljetek, semmi baja, szo sem volt felrenyelesrol, csak trukkozott! :shock: :twisted: Nagyon rafkos a kiscsaj. :roll:

Na, megyek, talan most mar lefekhetek, vege az utolso felvonasnak is, legalabbis csond van.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli muveszno

KépKép
olive

Sziasztok!

Semmi időm visszaolvasni, nézzétek el, hoyg csak magunkról írok. Nincs semmi baj. :) , szerencsére, de valóban le vagyok foglalva. Kriszta az este jött haza, és eddig imádja a hugicáját. :D
Szopi terén van változás, mert Boróka megkedvelte a másik mellet is, de ma pl. hatalmas vérhólyagot szívott rá. :( A másik is már sebes. :( Sajnos, úgy látszik, hoyg a szoptatást nem nekem találták ki. Bár eszem ágában sincs még feladni, de már kapott a csajszi lefejt anyatejet. Ez van. MAjd aztán mesélek bővebben is, csak kicsit rendeződjenek a dolgok nálunk is. Puszilok mindenkit! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Edit!
Van nálatok a gyógyszertárba olyan krém, ami jó a cicidre? Mert ha nem, Én szívesen küldök Neked postán.
Örülök, hogy végre sikerült a szopi, és ne csüggedj, mindenkinek kisebesedik a cicije! Az az egyik titka, hogy nem szabad hagyni hogy elaludjon, és áztassa a bimbót, a másik pedig, hogy szoptatás után, ki kell nyomni, egy csepp tejet, elkenni a bimbón, és hagyni hogy rászáradjon!
Eddig hol volt Kriszta? Azt hittem otthon van?

Nálunk itt volt anyósom, 2 napig, de nekem nem volt terhemre! :roll: Végre rájött, Ő is, meg a fia is, hogy Dávidtól már semmit nem lehet csinálni!!!
Csak annyit akart, hogy kisüt egy kis sajttal töltött pulyka mellet, mire haza érünk, de nem bírta, mert Dávid állt a lábaközt, és kéredzkedett föl! 2 napig lógott rajta mint a kismajom!!! :roll: Ő meg cipelte!!! :roll: :lol:

Olive!
Én mondtam Neked a skypen, hogy fogunk mi még Lolliról hallani, ha színésznő lesz Hollywoodban!!! :lol: ( nem tudom, hogy így kell e írni :oops: ) Ne erőltesd rá a cumit, ha nem akarja!!! :oops:

Megyek Fürdetni! Szép estét, jó éjszakát Mindenkinek!

bogyo75

CSak ennyi vagyok most... :)

A korhazban:
Kép Kép
Hazaerkezve:
Kép Kép Kép Kép

A Krisztas kepek kameraval keszultek, es azok meg nincsenek a gepen, de amint tudom, potolom. Puszi mindenkinek. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szia Edit!

Nagyon édes ez a kislányod is, és Te is nagyon jól nézel ki! Meg nem mondanám, hogy most szültél!!! :roll:
Én szülés után, vagy 2 hétig olyan voltam mint a mosogatórongy! Nem mintha amúgy szép lennék! :roll: :lol: :oops:
De Te kifejezetten szép vagy! :lol:
3-an vagytok a legaranyosabbak!!! :lol:
A kérdésemre várom váloszod, hogy ha kell mielőbb tudjak intézkedni! És amit még nem írtam, az az, hogy amíg sebes a cicid, próbálj szilikon bimbóvédővel szoptatni!!!

Legyen szép napod!
Puszi JUlcsi!

bogyo75

Kriszta es Boroka:
Kép
JAj, mi ez a bogomasina itt:
Kép
Edi tesoka: Kép Kép

Julcsi, irtam privit.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edit!
Nagyon aranyos Boróka! Örülök, hogy jól vagytok, remélem a szopizás jobb lesz, mint Krisztával, de ha ugyanolyannak érzed, akkor ne csináld ki magad a végsőkig, inkább add neki lefejve. Lehet, hogy így hosszab távon lesz tejed, mert "megkíméled", minthogy úgy járj mint a múltkor. Kitartást az első "nehéz" időkhöz!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Edit! Szépek vagytok!! De tehettél volna nagyobb képeket is, alig győztem nagyítani, de úgy meg nem volt jó... :cry:
Olvastam a másik topikban a szopis megjegyzésedet, megértelek, hogy eleged van a "jótanácsokból". Addig és úgy csináld, amíg nektek jó. :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?