Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!!

Egy napot hagytam ki!!!!!! És teljesen le vagyok maradva :lol: :lol: :lol:
Mondjuk tegnap iszonyú hideg volt felénk (felétek is?) ki se tetem a lábam a csajokkal. Na, ma meg szakad az eső!!! :roll: :roll: :roll: Szegény Sanyi jött haza és ahogy kilépett a kocsiból seggre esett :lol: :lol: , anyira csúszott a járda!! Csak azt sajnálom, hogy nem láttam :oops: :lol: :lol:

Kajcsi:

Bea!!Nem akartam rosszindulatúnak tünni :oops: :oops: Bocsi akkor bevallom inkább írigy vagyok. Nekem a Sanyi 3 napból kettőt itthon van (mint már írtam sajnos, mert ez azt jeleni, hogy nincs fusi ":cry: )
A Marietta ugyan eszik az oviban, de itthon sokszor mégesgyszer ebédel Tehát az minimum napi 3 adag kaja. Ahogy a kory írta ha ez adagonként 590,- akkor az elég húzós . És akkor ott a reggeli, vacsora, uzsonna. A heti 8000 az két adag???? Mert akkor talán megéri.
azért vagyok írigy , mert mi még erre is csórók vagyunk, sajnos. Mi így döntöttünk, én főzök (bizony olcsóbban) de van autónk és internetünk :oops: :oops:
Kénytelen vagyok az ételen spórolni, máson nem tudok. És sajnos arról sem vagyok hajlandó lemondani, hogy a gyerekeimnek megvesgyem a túró rudit, krémtúrót, mici mackó magazint, fagyit, stb. Rajtuk sajnos csak korlátozva tudok spórolni :oops: :lol: :lol:

És írigy vagyok azért is, mert baromi sok időt elvesz a főzés és a hozzá kapcsolodó munka (bevsárlás, mosogatás, stb), írigylem, hogy ezt Ti meg tudjátok spórolni (Kory, Bea, Bárány).
Most ne gondoljátok, hogy ez rossz dolog, én sokszor vagyok írigy, ha valakinek valamiben jobb mint nekem (szerintem ez természetes érzés), ez nem jelent utálatot, haragot, CSAK írigységet :lol: :lol: :lol:

Bár nem cserélnék Bárány veled sem :oops: :lol: :lol: :lol: Ha belegondolok, hogy cserébe azért, hogy nem kell főznöm együtt kellene élnem az anyámal :roll: :roll: :roll: Főbe lőném magam!!!!
Tehát ezt is írigylem, hogy milyen jól kijössz az anyukáddal!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
De ez jó!!!! Mármint, hogy van mit írigyelnem tőletek :lol: :lol: :lol: Ez azt jelenti, hogy ebben jobb nektek!!!!
De nekem jó evők a gyerekek, beeeeeeeeeeeeee :lol: :lol: :lol: :lol:

És természetes hozzá kell tennem, hogy az én neveltetésem nem engedi meg, hogy ne házi koszt legyen. Ez nem nagyképűség, hanem panasz!!! :cry: :cry:
Nagyon nehéz másképp viselkedni, mint ahogy neveltek. Az én anyám mindig valahogy misztifikálta a házi kosztot és rettentően hálásnak kellet lennünk ezen mártíromság miatt. (persze ezeket csak felnőtt fejjel értem meg) Már a vasalásról való lemondás is nagy küzdelem volt a lelkemben :lol: :lol: :lol: Ne higgyétek, hogy másnak akarok megfelelni vagy ilyesmi (jó a gyerekeimnek és az apjuknak kicsit), hanem ez egy belső kényszer és magamat kellett "megerőszakolnom".

Hapsik!!! :lol: :lol: :lol:
Bárány!!! Falod a pasikat, mi?? :lol: :lol: :lol: De egyet értek veled: nálam sincs kompromisszum, csak azért hogy ne legyek egyedül. Nem mondom, hogy köztünk nincs vita! És mint írtátok, nálunk is a gyerekek óta. De ez mindenhol így van szerintem: a legtöbb vita a gyerekek miatt alakul ki. De alapvetően elvárom, hogy boldog legyek a kapcsolatomban. Akkor "kinyalom a seggét is", de cserébe elvárom, hogy jól érezzem magam a bőrömben. És ezt megkapom. Persze én is kiborultam a gyerekek miatt, amikor még kisebbek voltak (most is, csak ritkábban) ÉS valahogy mindig sikerült lehiggasztania. Én vagyok a vitázós, veszekedős, kötöszködős fajta kettőnk közül. Én vagyok az, aki ha rossz napja van belekötök abba is, hogyan nyomja a fogkrémes tubust a másik :lol: :lol: :lol: :lol: De nem tudunk pár óránál többet haragban lenni, mert mindig megnevettet valamivel és kész, a haragomnak, annyi!!! :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Sziasztok!
Gyöngyi nálunk igazándiból két ház van egy telken egy kicsi és egy nagy ,így vagyunk együtt!!Aránylag jól kijövünk,vita akad azért :oops:
Hapsik:nem falom :oops: valahogy így alakult de a férjemmel mostmár 4 éve együtt vagyunk ebből 1,5 házasság,remélem ez a végállomás.De ennyi idő alatt már kijött volna ha van valami gondunk,tapasztalatból tudom. :D

Kaja:anyám húslevesénél nincs jobb a földön,megfizethetetlen egy tányér 5000 ft-ot ér olyan finon,és most is ott rotyog a gázon :D
Vendég

Folytatom, csak kis családi életet éltem :lol: :lol: :lol:
Most végig olvastam és most próbálok még mindenre külön is reagálni :oops: :wink:
Bea!! Láttad az én konyhám sem nagy és el van szeparálva. Húúú az én álmom is egy amerikai konyhás megoldás!!!! Mert így tényleg nagyon nehéz, úgy érzem, hogy bezárom magam a konyhába és csak robotolok, miközben nem veszek részt a családi életben.
Még egy gondolat: nem áltatom magam azzal, hogy egészségesebb amit én főzök, mint amit rendeltek kajcsit, ez tuti.
De azt sem szeretném érezni, hogy elhanyagolom a gyerekeimet, mert nem sétálok velük annyit a főzés miatt :oops:

Kory!!

Na, ezért ennyire tisztaság mániám nincs :lol: :lol: :lol: :lol: , mint neked. Ez csak nehezíti a dolgod. Na erre gondoltam, amikor az írtam, hogy a neveltetésünk mennyire meghatároz minket. Ki nem szarja he, ha köszös a konyhaszekrény????? Én igen :lol: :lol: :lol: :lol:
Néha azért mosolygok magamban, hogy mennyire különbözőek vagyunk :lol: :lol: Bár a barátnőimel is különbözünk sokban, vallom nem azért tartom a barátnőimet, hogy mindenben bólógasanak nekem, és sokszor veszek át tőluk dolgokat, mert be kell látnom, hogy igazuk van :roll: :lol: :lol: Ezt azért írtam, mert én élvezem, hogy nem csak bólogatunk egymásnak, és hogy máshogy oldjuk meg az életünket, mert ebből tudok tanulni és ötletet meríteni :lol: :lol: :lol: :lol:

Ez a köhögés nagyon gáz!!!!! Nekem is volt ilyen, beszedtem az összes köhögéscsillapító gyógyszert amit csak ismertem, de hiába.
Nekem jó volt a hársfa tea és a kuc-kuc tea felváltva. És szerintem a bazsalikom olajat is használhatod (párologtatni és testápolóval bekenni a mellkasod hátul) mellékatása lehet, hogy nőveli a tejtermelést :lol: :lol: (ez is a hatása, ha valaki szorong... és szoptat természetesen) Én ezeket használtam, mert a receptes gyógszerek nem váltak be.

Ismerkedés!!
Hát a mienk nagyon egyszerű, mondhatnám banálisan, primitív volt (nem félreérteni) Egy vonattal utaztunk és kinézett magának, ezért mindig azzal a vonattal jött haza, amivel én. Szemezgetés pár napig, aztán leszálás után meszólított, és ez lett belőle :lol: :lol: :lol: :lol: Azért írtam, hogy egszerű, mert ilyet kamaszként szoktak csinálni, de mi már 28 évesek voltunk. :lol: :lol: :lol: :lol: (vagyis én, mert ő csak 27 :oops: :oops: )
Ne elég, hogy fiatalabb (fél évvel), de még csak nem is vett el feleségül :lol: :lol: :lol: Bár ahogy írtad Kory ez nálunk nem feltétlenül a "divat" miatt alakult így. De ez egy másik történet :cry:
Nekem is két komoly élettársi kapcsolatom volt Sanyi előtt (Bárány!! most már biztos, hogy a Sanyik az igaziak!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: )
És mindketten el akartak venni feleségül!! De milyen jó, hogy nem mentem hozzájuk :lol: :lol: :lol: :lol: Megvártam, amig eljött az igazi ,a (majdnem?)tökéletes :lol: :lol:

Bea!! Írtad, hogy "börtönbe" zártak. Értem mire gondolsz, de én ezt csak néha éreztem. De tudod te is, hogy mi ebben mások vagyunk :lol: :lol: , már beszéltünk róla. talán nem hiába lettem védőnő: én sokkal jobban értékelem a gyerekek butuska kérdéseit, mint a felnőttek hülyeségeit. Nehezeben boldogulnék, ha csak felnőttekkel kellene dolgozni, foglalkozni.
Pénteken bementem dolgozni :roll: :roll: , és olyan csönd volt óra alatt, hogy lefoglaltam magam és Halász Jutka dalt meg Gryllus dalokat énekeltem :lol: :lol: :lol: :lol: Vagy ez már a teljes agyi leépülés??? :lol: :lol: :lol: :lol: hiányoztak a gyerek dalok. Vannak ismerőseim, akik a kocsiba csak felnött zenét hallgatnak, akkor is ha ott vannak a gyerekek. Mi meg olyan hülyék vagyunk, hogy együtt éneklünk a gyerekekkel Lilly babát vagy Ovisdalokat :lol: :lol: :lol: :lol: És még élvezzük is.
Volt olyan, hogy a Sanyi elindult dolgozni és csak félúton vette észre , hogy a gyerek cd-t hallgat és dúdolja a dalokat :lol: :lol: :lol: :lol:

Na, lelövöm magam, mert már nem csak egy napi adagot írtam. Holnap nem jövök és akkor egálban leszünk :lol:

ágyöngyi

Bárány!!

Vicceltem, hogy falod őket. Három pasi nem sok, azt hiszem. Ennyi nekem is volt :wink: :wink:

Nekem is a husi leves rotyog!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De már jobb mint az anyámé!!! :oops: :lol:

ágyöngyi

Sziasztok!
Közöttünk 2 év van a férjemmel(valamivel kevesebb),és én vagyok az idősebb :oops: De melettünk hamar öregedésnek indult,szóval nem látszik :D

A "börtönbe zárást"én sem értem egészen,mert én amikor nem dolgoztam,annyit csavarogtam a gyerekekkel,hogy csak na.
Barátnőkhöz vagy csak céltalanul vonatozni,nyáron majdnem minden nap strand,én szabadabb életemben nem voltam,és ha a kicsi meglessz a babakocsit kitolom a világból az tuti,a nagyok meg jönnek biciklivel :D
Ha más nem valamelyik szomszédban vagyunk ahol van gyerek.

Mi is szeretjük a zenét a kocsiban de az én gyerekeim felnőtt zenét hallgatnak :oops: főleg a lányom,hát ő már kiskamasz
Vendég

Sziasztok!

A börtön nálunk is ül. Mi 1,5 éve költöztünk családi házba, előtte amerikai konyhás lakás a belvárosban, minden el tudtam intézni, persze gyerekekkel és egy jó szomszéd asszonnyal toltuk a babakocsikat. Sokszor találkoztunk babásokkal, jártam baba-mama tornára, de a szigorú napirend miatt tényleg egy rohanás volt minden napom és a végeredmény, hogy jól elfáradtam. Persze Norbi szopós fél éves volt mikor telket találtunk és lezavartunk egy építkezést. Minden délután rohanás Sanyi munkahelyére, onnan az építkezésre, elvégre én vagyok a mérnökasszony.
Foylt köv

KépKépKép
agmano

Sziasztok!
Igen,Gyöngyi tényleg mindannyian különbözőek vagyunk,és
ez így jó.Ha egyformák lennénk nem is lenne érdekes amit a másik
ír.
Én tényleg rendmániás vagyok,én otthon mondig ezt láttam,mi soha nem feküdtünk le,vagy mentünk el úgy
otthonról,hogy mondjuk 2db tányér mosatlanul volt a mosogatóban.
Én ugyanez vagyok.Engem néha az is zavar ha ki van teregetve,olyan rumlis látvány
:lol: !
Én még a DVD leemezeket is egy felé teszem.Szekrényen (nappalién)
csak az odavaló díszeket ami ugye színbe,formába megy tűröm meg,ezért utálom,ha valaki dísztárgyat vesz,ki sem teszem.
Nekünk ilyen mediterán jellegű,színű a nappali és ehhez vannak a díszek.
Nálunk amerikai konyhás a lakás,hát ez nem mindig előnyös.
Nem úgy van,ha épp jön valaki akkor ráhúzom a konyhára az ajtót,hanem aki belép az mindent körbelát.
Én a konyhapulton se tűröm a kacatot,86bögrét stb.
Én szépen csilli-villin szeretem.
Gyerekszobára is vonatkozik,az is gyerekszoba és nem csatatér..
Néha én is belefáradok a mániámba,de valahogy nem tudom elnézni...
ez van,én ezt láttam ,nekem ez a természetes.
Pl.előszobában sem tűrök egy utcai cipőt sem(persze a vendégét igen :lol: )
Van egy beépített szekrényünk és abba.
tesszük,abból vesszük ki
De ez kicsit sem azt jelenti,hogy ha másná kupi van az nem tetszene,ott ugyanolyan jól el vagyok,CSAK OTTHON rend legyen.
Gyöngyi!
Nézzél már kicsit vissza ,Kingánál kezdeném adni a Bérest,nézd már meg kérlek mit kérdeztem.Köszi előre is!
Bárány!
Milyen igaz,hogy minden férfi azért csak akar magának egy saját gyereket!
Szerinted?

Kép

Kép
kory

Kory, nem szűz jegyű vagy véletlenül?

A börtön nekem azért börtön mert nekem nagyobb kényelmetlenség jönni-menni, én ebben hülye vagyok hogy NAGYOn szigorú napirendet tartok mióta csak megszülettek, tudom lazábban kéne, de én egy kezemen meg tudom számolni hogy a nagy hányszor aludt du. pl. a saját kiságyán kívül pedig már 3.5 éves.

NA várom a kritikákat!

bea
öreganyu

mérleg vagyok!okt.4!
Bea!
Nincs kritikám!
Nálunk is ugyanígy van.Sőt még máshol sem etettem nagyon őket,és mivl evések,alvás itthon zajlik sok idő már nem jut csavargásra.

Kép

Kép
kory

Sziasztok!
Ja arra én is kínosan ügyeltem,hogy az alvás itthon történjen,csak és kizárólag!!Nemhogy,ritkán de egyszer sem aludtak máshol..
De az már rég volt,hogy aludtak :lol: Annak ellenére is csavarogtunk!De nekem volt a háztartásba mindíg is segítségem,így több időm volt mint annak aki komplett háztartást vezet.
És Koryhoz hasonlóan az evésnek csúfolt tömések is itthon zajlottak :oops: De már nem,!a kicsit én is szertném majd "lazán"nevelni,de nem tudom,hogy menni fog-e
Vendég

Sziasztok!!!

Kory!!

Béres cseppel nincs tapasztalatom, nem ismerem. De Bea és Bárány adták a gyerekeknek. Én csak annyit tudok róla, hogy akiktől hallottam, hogy adták mindenki dicsérte. próbáld ki. Adagolást sem tudom, de az biztos rá van írva. Gondolom ebből többet adni nem szerencsés az alkoholtartalma miatt?!! Jól emlékszem, hogy van neki???
C vitamin napi adagját, 1000 mg-ot meg ki tudod számlni, ha rá van írva az adagolás. Le kell hogy írják, hogy mennyi van benne.
Amit leírsz, ez a rend mánia elég borzasztóan hangzik!!
Borzasztóan megnehezítheti az életedet!!! De elhiszem, hogy nagyon nehéz kibűjni a bőrődból.
Én is szeretem ha rend van, de most is itt ülök, pedig lenne mit csinálni :lol: :lol: :lol: Délelőtt a csajok kiszedték a halóingeimet abban flangáltak és még nem tettem el :lol: :lol: :lol:
Azt hiszem jobb, hogy nem látod a mi gyerekszobánkat :lol: :lol: :lol: , az igen gyakran csatatér!!!!! De csak azóta, mióta a Sára is intenzíven játszik. És én még örülök is ennek, mert bármit tudok ilyenkor csinálni. És a rendrakásban is segítenek.

És a Bea szigorú napirendjét sem lehet kritizálni, valóban. Csak kicsit sajnálom, mert ezzel is nehezítve van a sorsotok.
Mi addig jártunk nagyon sokat mindenfelé, amíg csak szopizak a csajok. Azt bárhol el lehet intézni, nagyon jó volt. És mivel mindig cicin aludtak el, nem volt gond az altatás sem.
Autóban, babkocsiban mindig lehet aludni, vagy barátoknál ágyban. Ez minket nem tartott vissza. Aztán meg amikor dtabilan ettek, akkor megazárt lehetet menni. Mindig volt nálam banán, ha megéhezett hamarabb és ott volt a cici. Én is próbáltam délben az ágyukban altatni őket, de nem volt gáz, ha nem ott aludtak. A csecsemőkor ebből a szempontból könnyebb volt. Atzán 1 és 2 év között kicsit nehezebb. De most már megint könnyebb. Nyáron a szigeten Sára elaludt apja vállán is ha nagyon fáradt volt. Vagy hazafelé a kocsiban aludt addig míg haza nem értünk.
Ebben inkább bárányra hasonlítok, be a babakocsiba és írány horány!!!
:lol: :lol: :lol: És az autó csak könnyíti a hyelyzetet. Márha nincs lefagyva, mint most :roll: :roll: :roll: :roll:

ágyöngyi

Éva!!

Kisbabával építkezni!!!??? Na, ennyire laza nem vagyok!! Azt nem vállaltam volna be!!!! Gondolm a kényszer nagy úr, és nem volt más választásotok. Ezt nem írigylem, az kemyén időszak lehetett!!!

ágyöngyi

Kory!!

Ha látnád mi van itthon!! :roll: :roll: :roll: Kiszórtak a csajok 2 zsák játékot a nappaliba, lépni alig lehet és édesen, békében játszanak a szobájukban :lol: :lol: :lol: :lol: Kérdeztem is, hogy miért csak akkor tudnak ilyen aranyosan együtt játszani, ha kupi van!!??? :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Gyöngyi!
Félre értettél ennyire szőke nem vagyok,meg egyébként sem.
Azt látom én is ha 500mg-os Cvitamint veszek,akkor 2-t kell adni,hogy 1000mg legyen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A Béres cseppet csak C vitaminnal együtt lehet adni kizárólag!!!
Régen annyi Cebion csepp kellett ahány béres.
De a cseppet utálja,így rágótablettába adnám,és azt nem tudom a Béres felszívódásához hány mg C vitaminra van szükség!

Kép

Kép
kory

Én adom Szilveszternek a bérest napi 10csepp 10csepp cebionnal.
Vendég

Kori:kakukkfű tea!!!most jutott eszembe!!Én múltkor 2 nap alatt abbahagytam a köhögést tőle!!!
Viszont most betaknyosodtam,arra mondjatok valamit
Vendég

A Bérest csak C-vel szabad adni? Szerintem önállóan is, vagy nem?

Nátha: fokhagyma mézzel!!!! Citrom, sok!

Látod GYöngyi, ebben különbözik a vérmérsékletünk (sajnos), ha nekem kiborítanak egy láda játékot a nappali közepére én már üvöltök hogy ezt miért kellett? Pedig ennyire nem vagyok rendmániás, hogy mindent elvágólag....tudom nem kéne, pont most olvastam a Nők L-ban egy cikket, hogy egy kisgyereknek mennyire "árt" a rendmánia.

bea
öreganyu

Sziasztok!
Öreganyu,akkor az én gyerekeim ilyen téren nem szenvednek :oops: Én inkább rendetlennek mondanám magam,a tisztaságot szeretem de a kupi nem zavar..Mondjuk az enyimek már nem igen játszanak,a nagy eggyáltalán nem a kicsi meg számitógép,vagy társas,esetleg távirányítós autó.De a kupis játékok már a padláson várják a legifjabb jövevévnyt...

Már nyomatom a fokhagymát,mézes teával,és napi átlag 5 grapefruit,na jó a fokhagymához lecsúszott két májkrémeskifli is :oops:

Béres:én ugy tudom kell hozzá a c vitamin.
Vendég

Kory!!!

Bocsi!!!
Látod annyira nem ismerem a Bérest, hogy a kérdésed lényegét sem értetem meg :oops: :oops: :oops: . De az tuti, hogy a Cebion adagja kevesebb, mint 500mg. Ne haragudj, nem gondoltalak szőkének!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Így inkább én voltam az!!!! :wink: :wink: :wink:

Bea!!

A rendet én is szeretem, csak megvalósíthatatlan a két gyerek mellett folyamatosan. Este szépen együtt rendet rakunk, jó az :lol: :lol: :lol: :lol:
mondjuk nem "tudományos" alapon hagyom nekik, hanem önzésből :oops: :oops: :oops: addig tuti nyugtom van, amig a kupit csinálják :lol: :lol: :lol: :lol: És az egy alap, hogy a gyerek a rendetlenség közepén tud a legjobbakat játszani. Az enyémek is ilyenek :lol: :roll:

Bárány!!

5000- 8000 mg C vitamin!!!! Meleg ágyban pihizés!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Kory, én is ilyen rendmániás voltam, de már nem megy, nagy a ház, kicsi a gyerek. Minden nap kiborul min. 1 pohár ital és a fürdőt is szinte minden este felmosom. Amúgy szűz vagyok, de elromlottam. 4 pár cipő elől, tűzhely csak néha lemosva és miért, mert csak bevágom a mosogatógépbe a cuccot és eltűnt a kupi a konyhában. Én végig távmunkáztam itthon, vettem magamnak mosogatógépet. Most is inkább doliznom kéne...
Most is amerikai konyhánk van, rengeteget rágódtam rajta, de így a jó. Egy térelhatároló rolót még szeretnék a kopnyha-nappali közé. Majd.
Alvás nálunk régebben szokás volt heti 1 kaja anyáméknál, ami most már csak negyedévenként adódik, ekkor ott aludtak a gyerekek ebéd után, de éjszaka csak 5-6 alkalommal Martin, Norbi meg kb 2-szer. Ha anyóséknál voltunk 1 órányira, akkor ott kellett valhogy elaltatnom őket- kész tortúra a mai napig. De éjjel mindenki a saját helyén.
folyt köv

KépKépKép
agmano

Megismerkedésünk Sanyival 10 éve volt. Egy 4 hetes spanyol-portugál körúton vettünk részt amolyan túlélőtúra jelleggel. Egy buszal végigjártuk Spanyolországot, majd bérelt kocsival 12-en Portugáliát, aztán 1 hét pihi egy eldugott spanyol tengerparti városkában. A hazaútról előző nap még nem sokat tudtunk, elég nagy telefonszámlánk lett, de végül hazajutottunk. És séta a holdfényes tengerparton a születésnapom éjjelén... a többit kinek-kinek a (piszkos) fantáziájára bízom.

Azóta vagyunk sülve főve együtt. 2 évre rá esküvő, 2 évre rá gyerek, 2 évre rá másik gyerek, 2 évre rá ház, idénre nincs semmi nagyszabású tetrvünk.
agmano

Agmano, gratula, tök romantikus!

Még egy szót a férjekről, aztán nem ragozom tovább, mi 17. éve vagyunk együtt lassan, azért ennyi idő után sok mindent elnéz meg megbocsát a másiknak ez ember. oda-vissza. Már néha olyan mintha énmagam lenne a másik és fordítva. CSak vigyázni kell, hogy ez ne váljék unalmassá. Szerintem ez a legnagyobb veszély ennyi idő után.

bea
öreganyu

Azért szerintem is vannak dolgok amiket el lehet nézni....
Amit nem:megcsalás,pia,agresszivitás!!!Na ezt nem!!!
A többi jórészt megbeszélhető vagy megoldható...
Vendég

EGYETÉRTEK! ezek kizáró okok természetesen. Hál Istennek ezzel nincs baj, szegény Férjemben néha az az idegeitő hogy utálja az alkoholt és nem hajlandó még egy pohár jó valamit se meginni. De hát ez megbocsátható. Én agresszivabb vagyok mint Ő egyébként.... :roll: :roll: :roll:

bea
öreganyu

Nálunk is így van én agresszivabb vagyok sokkal
Az én férjem egy-egy pohár fimom italt szivesen meginna de nem teheti,mert évek óta vérzik a veséje,eddig nem tudták a pontos okát megállapítani,de ha alkoholt iszik akkor még jobban... :(
Úgyhogy neki amúgfy is kizárt
Vendég

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat!
Beszéletm egy dokival is,utánnunk egy jó kis 7vége.Nem kapott pótlást semmit,csak szopi,elvagyunk.Már agyban is lerendeztem a kisevéseket.De sz.tem már jóval többeket eszik napközben.

Mi is Bérest adunk Beninek 15 csepp 15 cs. Cvel.Kilónként lehet adni. :)
varga tünde

varga tünde

Sziasztok!
Akkor lehet,hogy én is megemelem a béres adagot a fiamnak,mert én még mindíg 10 cseppet adok de 25 kiló
Vendég

Én is megnéztem ezt a borostyánkőláncot,háát vannak fenttartásaim...
Vendég

ja a férjemnek is..:D de en szeretnek hinni benne.. :shock: meg jó,hogy egy ismerősnek akinek csinálta a honlapjat,az kövekkel foglalkozik..majd azzal bizniszelek..:)
varga tünde

Szaisztok!

Bea, még annyit a kajáról, hogy ha nem vagyok itthon egész de, akkor ki veszi át a kaját, a másik, hogy én 2 nap után megunom az éttermi kosztot. Az előző lakásunk földszintjén a város legjobb önkiszolgáló étterme volt/van, 3. nap már ugyanazok az ízek.

Éva

KépKépKép
agmano

Nálunk a fiúk,nem eszik meg aznap kétszer ugyan azt a kaját.. :shock: :? Így mindíg valamit ki kell találnom..De a múltkor beadtam az unalmast,és nem főztem semmit..Mit kaptam érte... :cry: :cry:

Irigykedem,hogy így letudjátok a kaját.Mit nem adnék érte,ha nem kellene vele foglalkoznom. :( :? :wink:
varga tünde

Hát nekünk reggel 8kor hozza a srác a kaját, így kértem. Ja kérem, valamit valmiért, persze hogy unalmas egy idő után, de pl. van ami annyira finom hogy én nem is tudom olyan jól megcsinálni. Komolyan. Hál Istennek ebben visznt a Férjem nagyon rendes, soha nem várja el hogy főzzek. Ha főzök örül, ha nem, eszik vajaskenyeret párizsival. (A 15. házassági évfordulónkon úgy alakult hogy ez volt a "menü"), nem csinálunk belőle nagy ügyet. Bárcsak a gyereknevelkésben lennék ennyire laza.
Egy valamiből nem engedek: sok-sok friss gyümölcs!!!!

bea
öreganyu

Abból én sem engednék szivem szerint,mármint a gyümölcsből,de sajnos egy gyerek eszi nálunk a gyümölcsöt az embrió a hasamban... :D Ő általam kényszerül a másik kettő akkor enne ha tölcsérrel beléjük tömném :twisted:
Vendég

Jól leragadtunk ennél a kaja témánál:
Én biztos,hogy nem unnám meg az éttermi kosztot,én a korházi kosztot is imádom,pedig az elég sz@r(sokak szerint)
Volt alkalmam az első terhességemmel korházban üdülni,de nem volt bajom a kajával.
A gyerekeim nagyon finnyásak.
A férjemnek teljesen mindeggy,de ő meg olyan elfogult velem,hogy amit én főzök vagy sütök neki akkor is izlik ha netán ehetetlen..(de azért nem szokott az lenni)
Vendég

Sziasztok!!!

Megint "kajálunk"?? :lol: :lol: :lol:
Én szinte minden nap főzök, de nekem is szerencsém van a családdal.
Nálunk sem gond ha délben rántotta az ebéd, és hajlandók 3 napig ugyanazt ebédelni, ha elvétem az adagokat :lol: :lol: .
És nálunk nagyon mennek a tészták, főzelékek, ezek gyorsan kész vannak. És amikor olyat főzök, amit lehet lefagyasztok több adagot. Mindegy mennyi bolognai szószt vagy paradicsomos húsgombócot csinálok egyszerre. És akkor mennek az adagok a fagyóba. Jaj, de jól jön néha!!!! :lol: :lol:
Párom nagyon szereti a pizzát, de mióta meg tudom sütni nem megyünk pizzériába sem :lol: :lol: Ezt annak tulajdonítom, hogy szereti amit csinálok és nem annak hogy smucig :lol: :lol: :lol: :lol:
Egyébként én sem nagyon szeretem a kórházi, éttermi kosztot. Házira vagyok beállítva :oops: :wink:

Tünde!!!

Örülök a kajálásnak!!! Semmi méricske, semmi para és akkor megy!!! csak így tovább agyban!!!!!! :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Sziasztok!
Pizza sütésban én is nagyon menő vagyok komolyan...
Szerintem az én pizzám finomabb mint amit kapni lehet..
Vendég

Pizza nálunk is menő..:)

Gyöngyi:agyban már sz.tem végleg lejátszottam a dolgot. :)
varga tünde

ÉSSS mindjárt 4 hósak leszünk...Megy az idő... :) Amúgy Bencit csak 1,5hós koráig tudtam szoptatni. Kár,hogy akkor még nem találtam ilyen topikot. :? Talán egy kis bátorítással, meg amiket itt plusz a másik topikban olvasok,tovább tudtam volna szoptatni,de mind1,ezt is átélhetem,meg azt is átéltem..:)

Tök furi,Benit már ennyi idősen szoktattam a kajákhoz..:) Huu Ő is mindjárt 4 éves!Nagyon megy az idő..:) :shock:
varga tünde

Huu csajok! Mikor szoptatatok-szoptattok nektek is nagyon hullot-hullik a hajatok?Mi a fenét lehet vele kezdeni? Annyi hajat találok magam után meg hajmosáskor fésülködéskor,hogy már kész vagyok tőle.Mit szedjek? Még a végén alig lesz hajam. :cry:
varga tünde

Jó, akkor elhiszem, hogy szereti az uram a pizzámat :lol: :lol: :lol:

Tünde!!

Nekem is hullott a hajam nagyon amíg csak szopiztak. Ne aggódj marad is :lol: :lol: :lol: :lol: De nekem erre is jó volt a Lenkei. Abban tényleg több vitamin van, mint amit a gyógyszertárban kapni. És azok épphogy csak elegek.
Azért nézz körül, mindenki ügyesebb a másodikkal. Az első gyerek a tanulóanyag :lol: , és még a második is sok meglepetést tartogat.
De az tény, hogy a szoptatás agyban dől el. Mindenki képes rá, és mindenki tudja. Csa ha senki nem segít a felmerűlő nehézségek esetén, akkor az emberlánya elhiszi, hogy ügyetlen és képtelen rá. Hollott senkinek nem megy ez zökkenőmentesen (bár én is azt hittem nekem könnyen fog menni, de voltak gondjaim) És a belénk nevelt vagy belénk beszélt gátlásokat is nehéz levetkőzni, de ügye ezek is agyban gátolnak. Testileg alkalmas rá szinte minden nő.
Sose felejtem el, amikor volt egy gondozott kismama, akikhez sokat jártam. Érdeklődők voltak a férjével együtt, mindent akartak tudni. Úgymond sok energiát fektettem abba, hogy meglegyen a szoptatás, hogy mindent tudjanak, hogy felkészítsem őket a nehézségekre, gondokra. Megszületett a tünemény kisfiuk, gond nélkül beindult a tej, sőt sok is volt, inkább ebből voltak nehézségei. Mentem, hogy megbeszéljük. És ott trónolt a kismama anyukája a fotelben és minden ösztönzésemre, nyugtatásomra csak az volt a hozzáfűznivalója, hogy" én sem tudtalak szoptatni, neked sem fog sikerülni" Azt hittem felrobbanok. hogy vegyem fel a versenyt heti két látogatással az egész nap ott trónoló és ezt kántáló nagymamával szemben???? Sajnos tápszer lett a vége!!! És tudom, hogy csak azért, mert belebeszélte az agyába a hülyeséget a "drága" nagymama. Ez egy olyan kudarcélmény volt számomra, ami még most is elkeserít!!

Szóval hajrá Tünde, én nagyon büszke vagyok rád!!!!!!!!!!!!!

ágyöngyi

Köszönöm Gyöngyi! :)

Nálam is elsőnél,, a nem segítőkészség volt a fő gond.Mikor ott voltam gondal,hogy kevesebb a tejem kérdeztem mit hogyan az akkori védőnőmet,mit csináljak,csak a válasz az volt,hogy igyak több teát vagy nem tudom,de biztos nem adna pótlást neki.De ne rakjam sűrűn se mellre csak kizárólag 3 óránként. :shock: Na egyenes út volt a tápszerhez mostani fejjel már tudom. De kis naívan,biztos úgy van ahogy mondja,és úgy csinálom,hogy tényleg 3 óránként,nehogy baj legyen.De ha visszaemlékszem 3szor volt kint..
Még jó,hogy most terhességem alatt eldöntöttem,hogy igény szerint szoptatok,mert nem követem el újra azt a hibát.
De hála most,a mostani védőnőm sokat segített,meg bíztatott amire szükségem is volt és van.Szerintem erre minden anyukának szüksége van,de ezt te tudod a legjobban..:) Most tőletek is kérdezek meg tőle is,eddig megusztam az adottságokkal,és azt hiszem most jött el a fejben levő dolog,vagyis legyőzni önmagam.. :) Most belegondolva mennyi időn keresztül sikerült Domit szoptatni nem fogom csak,úgy feladni,az tuti! :)
varga tünde

Kérek szépen pizzarecepteket!

bea
öreganyu

Én nem csinálok nagy dolgot a tésztával,50dkg liszt,egy szárított élesztő kicsit megfutatva,dagasztás (én lagyos vízzel) amennyi víz szükséges hozzá,és legalább fél óra kelesztés.
A rátét meg amit szeretünk,sonka,paradicsomszósz( itt megjegyezném,mi az amwaytól szoktunk rendelni,abban van gomba olivabogyó stb)és sajt ja meg a kihagyhatatlan ananász.De rátehetsz bármit amit szerettek.Ja igen én megkenem olivaolajjal az oldalát,hogy ne legyen kemény..

De tökre kíváncsi vagyok a többiek,hogyan is csinálják.. :)

Ma vagyunk 3hósak és 3 hetesek.. :D :D
varga tünde

Sziasztok!
Gyöngyi:nekem el vannak zárodva a tejcsatornáim,és hiába volt tejem,nem is kevés, folyadékvisszatartással,megszüntettem,mert nem tudott kijönni...hát erre nem megoldás az agyban eldöntés... :( Én vallom,hogy nem csak én vagyok selejtes hanem sokan képtelenek rá...És aki nem akar undor,vagy egyéb lelki okok miatt én azt sem eröltetném semmiképp...
De mindenben nem érthetünk eggyet,ti mondtátok... :?

Pizza:
1 kg liszt
fél élesztő
kis só
7dl tej
1dl olaj
Cukros tejben az élesztőt felfuttatni,és az egészet összegyúrni.
Meleg helyen keleszteni.Ez a tészta ez megpakolod amivel szeretitek,és mehet a sütőbe....Elég sok lesz belőle nem kell vastagra mert még dagad is a sütőben...

Azért többiek is írjatok,én csak ezt szoktam :P
Vendég

Szaisztok!

Majd hozom a túrós pizzareceptet, de moat konyha-nappali festés van és nem férek hozzá.
Ja, jut eszembe, egyedül vagyok itthon - a festő. A gyerekek oviban.
agmano

Itt vagyok újra. Nem - a festő, hanem + a festő.
Szóval Norbi tegnap elment beszokni, ott is ebédelt, ma már haza is küldtek, délbe megyek érte. Csak este nagyon anyás volt 2 órán át nem engedett el, már elaludt rajtam, de mikor le akartam tenni, felküzdötte magát, hogy újból rám feküdjön.
Nagyon megérintett érzelmileg.

Közben pedig a nappalit kellett volna kiürítenem. A kocsi aksi is tegnap bemondta az unalmast, úgyhogy egy barát autószerelő a családjával még estig itt volt + befutott még egy rokon a szomszéd utcából, már nem tudtam még mi lesz...

És reggel megtudtam. A gyerekek cipőit csak a radiátor mellé raktam így tök víz volt mind a 4 cipő még reggel is. Fél órán át hajszárítóztam. Nehogy elkéssek (nagyon) kocsival vittem a gyerekeket oviba, az ovi előtt egy drága anyuka a terepjárójával rám állt. Úgyhogy még ő is mire kikecmergett, akkor tudtam csak elindulni Norrbival a másik oviba.
Ma viszem a bolti tortát Martin szülinapját megkésve ünnepelni a Norbi ovija melletti cukrászdából, de Norbi akkor még nem végez, mert ugye ő is ott ebédel. Érte majd mehetek még egyszer, és du Martinért is, aztán torna egy harmadik oviban.
Közben a festőknek is kell valami még a festékboltból. Csak az ciki, hogy a főutak tiszták, de parkolni csak hóbal lehet, a mellékutak teljesen havasak, jegesek
Mondanom sem kell, ma nem kávéztam.

Bárány, nekem volt egy kolleganőm, nem voltak tejmirigyei, persze ez később derült ki, de állandóan szekálták a kórházban. Valóban van 1-2% "gyári hibás" bocs, de a töbség, ha jól kezelné a környezete tudna szoptatni. Nekem is anyukám volt a legnagyobb ellendrukkerem, és az állandó megjegyzések miatt -is- hagytam abba a szoptatást 1 évesen.

Még jövök este.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!
Agmano:képzeld nekünk csak bolti csomagolt piskótalapot és nutellát engednek szülinapkor bevinni az oviba...még cukrászdait sem.
És becsempészni sem lehet mert a vezető ovónő 100 szemmel figyel.

Szoptatás:nem az a baj hogy ennyire szorgalmazzák,hanem hogy attól 1-2%gyári hibástól is elvárják hogy szoptasson,minha lóellenző lenne rajtuk..:nincs miből,nincs mit??????nem számit!!!!
szoptasson!!!!Na én ilyen fajta buta konoksággal találtam magamat szembe....(nem is egyszer)
Vendég

Bárány:elég sajnálatos dolog.amúgy most olvasgatok a szülők iskolája című könyvből, ezt találtam:

Mindenki tudja,hogy az anyatej a legjobb,ám csak akkor,ha mi is és a kicsi is jól érzi magát közben. A szoptatás nem minden anyukának a legjobb megoldás.
varga tünde

[quote="varga tünde"]
írta:
varga tünde
Mindenki tudja,hogy az anyatej a legjobb,ám csak akkor,ha mi is és a kicsi is jól érzi magát közben. A szoptatás nem minden anyukának a legjobb megoldás.

Ez a tökéletes igazság,én ezt a hozzáállást hiányolom a cscsemősnővérektől,védőnőktől,gyerek dokiktól....
Vendég

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?