Új privát üzeneted érkezett!

Szantre!
Ti hova jártok dévényes szakemberhez? Meg tudod adni a címét?
Mert nekünk Egerben ajánlottak, de az nagyon messze van tőlünk. :(

KépKép
tüccs

Danka,
megkerestem a chicco honlapját, nekünk ilyen kengurunk van, 3 pozícióban (fektetve, befelé és kifelé) lehet benne a gyereket cipelni. Bogival halálra nyúztuk, naponta használtuk, amíg csak le nem szakadt a hátam a súlya alatt, az unokahúgom kislánya is ezt használta hónapokig, most meg Roni van soron. És abszolút olyan, mintha most hoztam volna ki a boltból, pedig már a mosógépet is megjárta párszor... A kupoláját le lehet cipzározni ha már ülteted a babát benne, az igazából csak fektetéshez kell, de rajta is lehet hagyni amíg befelé fordulva van a pici. Van rajta nagy zseb papírzsepinek, én abban tároltam a pici teáscumisüveget is Boginak, így kéznél volt. Adnak hozzá lepatentolható "nyálfogó" kendőt is, ha olyan időszakban van a baba, ne anyát és a saját ruháját áztassa el... Igaz, nem a kapható legolcsóbb, de minden forintot megért! (valószínűleg nem fogom eladni ha Roni kinőtte, még "hármaska" is vígan használhatja majd...)

Kép

ez a fekvő pozíció!
Nagyon stabil, biztonságos kivitel, párnázva, kényelmes, stb...

Persze vannak babák, akik nem szeretik ezt vagy azt a típusú hordozót, Bogit és Ronit pl. halálba kínozta a hordozókendő, üvöltött benne mindkettő, akármilyen pozícióban használtuk, szívből gyűlölték... Szerintem először kérj kölcsön ezt is - azt is, és próbáljátok ki, minimum egy héten keresztül használva, akkor talán ráéreztek, melyik jobb Beninek...
andibab

ja, és volt, hogy én úgy főztem, hogy Bogi benne volt a kenguruban, mert nem maradt meg másképp... :roll: :lol:
andibab

Tüccs, küldtem privit!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Lányok! Bár nem Kistarcsán fogok szülni, szeretném a segítségeteket kérni, mert ti mindíg olyan aranyosak és segítőkészek voltatok!
Voltam ma a dokinál, és magas a vérnyomásom. Terhességi magas vérnyomásom lett, sosem volt eddig még magas, eddigi életemben.
Valamelyikőtöknek volt terhességi magas vérnyomása?
Mennyire veszélyes ez? ( 151/95 volt a legmagasabb)
Kaptam vérnyomás csökkentőt, de a doki szerint nagyon oda kell figyelni, mert terhességi mérgezés esélye is fennáll.
Kicsit magamba szakadtam.

Kép
Kép
susytunder

Susy, sajnálom, hogy ez alakult ki nálad. Bár érdemben nem tudok segíteni, mert nincs tapasztalatom, de szerintem ne keseredj el nagyon. Mint minden terhességkor kialakult dolog, szerintem ez is kordában tartható, kezelhető, és akkor nem lesz senni gond. Az idegeskedés meg pláne nem tesz jót a magas vérnyomásnak, így ha teheted, ne parázz!!Biztos, minden rendben lesz a picikéddel, csak követned kell az orvos utasításait. Nyugodj meg!!!És már akartam régebben is írni, csak elmaradt, hogy azért, mert nem Kistarcsán fogsz szülni, nyugodtan maradj itt fórumozónak, szerintem a többieknek sem lesz ellenvetése, igaz? :wink:

Andi, most is elcsodálkoztam Roni babádon, hogy nem is nyikkant meg a szurikor. Stramm csaj, volt kitől örökölnie :lol: Tényleg, mennyire hasonlítanak Bogival egymásra természetileg? Külsőre már tudjuk :lol:

Képzeljétek, Sára egész nap nem aludt egy szemet sem, hatkor beájult, és fél kilenckor kelt. :roll: Most pörög ezerrel, nem tudom meddig fogja szórakoztatni a családot :shock:

Jó éjszakát, szép estét mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Lányok, köszönöm a szopis válaszokat.

Susy, szívesen látunk a fórumon továbbra is!
Én is csak azt tudom mondani, mint Ichtus: nyugalom. Ha a dokid adott gyógyszert, akkor a vérnyomásod rendben lesz, és a babád is, hiszen nem fog olyan gyógyszert adni, ami ártana a kicsinek. Tartsd be az orvos utasításait és nem lesz gond. Nekem antibiotikumot kellett szednem a terhessség alatt egy ideig, pont azért, nehogy a baba fertőződjön meg.
Már nemsoká' megszületik Kristóf, szerencse, hogy nem a terhesség elejétől magas a vérnyomásod. Ne aggódj, nem lesz semmi baj! :) :)

Andi, nagyon jó ez a kenguru, a következő gyerkőcnél én is ilyet szeretnék. Márk se nagyon szerette a hordozókendőt, meg én se tudtam egyedül megkötni magamnak.. szóval nekünk nem igazán jött be, viszont elég drága volt.. :(

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Andi,
Köszi a képet!
pont én is olyan alkalmatosságot keresek, "amiben főzni is tudunk" :D. Láttam a neten pont ilyen kengurut, de elég húzós az ára nekem, most így karácsony után. Az ára ellenére mégis szerintem ilyet fogok venni. Tök jó!!!

Szantre
Én is nagyon sokat gondolkodtam a hordozókendőn, de én is attól féltem, hogy hogy a csudába fogom megkötni? Próbáltam Benit pokrócba kötni, mikor már nagyon sírt, torkaszakadtából, gondoltam valami ilyesmi lehet a kendő is. Szóval egyedül nem tudnám megkötni 150-es vérnyomással, amikor már a gyerek sír egy ideje.
Marad a kenguru.

Pimpoka
az erszény is jó ötletnek tűnik, azt olvastam az oldalon, hogy azt sem kell megkötni és ha elalszik a baba, akkor le lehet tenni. Nem rossz. Ha a kenguruban elalszik, nem biztos, hogy le tudom tenni. Ráadásul az ára is jó.

KépKép
Kép
danka33

Képzeljétek! Lelle elindult! Olyan édes, simán átlépi a küszöböt is. Eddig is megtett pár lépést magától, de nem volt folyamatos, csak bútortól-bútorig, de most már szépen jár.

Andibab, hát, Roni jól belehúzott. Lelle majd 10 hónaposan lett fogas, most is még csak 6 van.

Na lépek, most mentek el vendégek tőlünk...hurrá...
Reggel megy a férjem céges buliba, kelhetek fel inget vasalni, mert most száradnak...jó kis reggeli mulatság.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, gratula Lellének!! Neked meg részvétem...utálok inget vasalni :?

thenus

Pimpoka,
a reggeli ingvasalásba én is beszállok :x Apa holnap megy vizsgázni. Most még tanul... én meg várom, hogy Roni felébredjen az utsó kajálásához, mert már nagyon mocorog, így inkább nem fekszem le, mert durva lenne a legszebb álmomból felriadni félóra múlva. GRATULA A SÉTÁLÓBABÁHOZ! (csak csendben jegyzem meg, most jön a legizgibb korszak, amikor már majd szaladni kell a törpe után, és valamiért sokkal gyorsabban futnak, mint mi... :shock: )

Katica,
amilyen egyforma kívülről a két lányom, olyan különbözőek belülről. Roni áldott nyugodt, békés baba, sokszor szinte észre se lehet venni, hogy ott van a szobában, úgy elvan magának viszonylag hosszú ideig. Bezzeg Bogi... mint egy tornádóba oltott ciklon. Iszonyatosan temperamentumos kis némber (állítólag ezt is örökölte valahonnan... :oops: :wink: )! Roni is persze kéri magának mostmár a figyelmet, de soha nem erőszakosan, vagy követelőzve, hanem szinte beszélgetve, hogy "na, mostmár vegyetek észre engem is lécci!" Szoktam is mondogatni a férjemnek, hogy olyan nyugalom és béke árad a kicsiből, az egész testéből, de különösen a szemeiből, mint egy Buddha-szoborból. Teljesen kicserélődöm, amint a szemébe nézek, nagyon meg tud nyugtatni. Kíváncsi is vagyok az aurájára, majd el szeretném vinni egy aurafotózásra, de persze nem egy "vásári komédiáshoz", hanem olyanhoz, aki komolyan foglalkozik a dologgal (bár a férjem hülyeségnek tartja a dolgot, én valahol elhiszem, hogy léteznek indigó gyerekek és kristály gyerekek is).

Asszem felébredt, megnézem, mert elnézeget akár félórát is csendben, de már nagyon aludnék, így megyek kajáltatni...

Jó éjt mindenkinek!
andibab

Most csak Susy-nak válaszolok, nekem is terhességi toxémiám volt, bár a vérnyomásom 140/90 körül volt, szinte végig, a hízással és a vizesedéssel együtt már problémás volt. 145/95-re pedig be is fektetett Surányi (azt mondta, a 95 a vészesebb).
Gondolom, néztek fehérjét is a vizeletedben, azt fontos folyamatosan ellenőrizni.
Amit te tudsz tenni (amellett, hogy szeded a vérnyomáscsökkentőt), hogy 0-ra csökkented a sófogyasztásodat, fehérjedúsan táplálkozol, nem hízol, rendszeresen ellenőrzöd otthon is a vérnyomásodat és amikor csak lehet, nézetsz orvosnál, védőnőnél fehérjét a vizeletben (egyébként azt te is észreveszed, ha gond van, először opálossá, majd akár túróssá is válhat a vizelet a benne lévő fehérjétől - mondjuk nálam ilyen egyáltalán nem volt). Figyeld a vizesedést is, ha felpolcolt lábbal, vagy egy kiadós alvás után csökken, akkor még nem vészes a helyzet, de ha állandóan be van dagadva a lábad, karod, mindened, és egyáltalán nem megy le a duzzanat, akkor érdemes szólni az orvosnak!
A toxémia legveszélyesebb szövődménye a preeclampsia, ami vagy kialakul, vagy nem - nekem a terminus napján ment fel 190-re a vérnyomásom, egy napig még próbálták gyógyszerrel levinni, aztán megindították a szülést. De azért gondolhatod, hogy mivel nem lett azonnali császár, annyira nem volt vészes a helyzet...
Szóval nyugi, a dokid figyel rád, meg te is tudsz figyelni magadra. Főleg a sót kell kerülni, tényleg.

Pimpoka: gratula a sétához, érdekes, hogy a küszöböt milyen hamar megtanulják, Lolo is simán átlépi. :)
Vendég

Sziasztok!

Pimpo!
Gratula Lellének az elinduláshoz! És rögtön milyen ügyes, hogy átlépi a küszöböt. Lili egyáltalán nem néz a lába elé, így akkorákat szokott zakózni, hogy csak na... :shock: :wink:

Andi!
Nekem a fogdokibácsim ilyen karakter. Magas, iszonyat jóképű, és még humora is van. Ja és férjecském nem is ezekért féltékenykedik rá, hanem mert ő is bringázik... :lol:
Roni tényleg nagyon ügyi baba, hogy így viselte a szurikat, biztosan lenyűgözte őt is a dokibácsi. :wink:

Susy!
Szerintem is nyugodtan maradhatsz a fórumon!
Sajnálom, hogy ez kialakult nálad, de ahogy Verna írta, ha figyelsz magadra, akkor nem lehet gond! Már nincs sok hátra a szülésig, ezt már féllábbal is kibírjuk! Szorítok nektek nagyon!!! :D

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek!

Igyekszem betartani mindent, amit mondanak, és idegeskedni sem próbálok. Nagyon nehezen megy az alvás, ma éjjel is nagyon keveset aludtam, és szinte folyton álmos vagyok.
Szerencsére eddig csak az ujjamon a gyűrű alatt vettem észre dagadást, a magas vérnyomáson kívül más nincs. Néztek fehérjét a vizeletembe, negatív volt.
Olvastam a neten a csalán-zsúrló és méhfű teáról, amit kimondottan kismamáknak ajánlanak magasvérnyomásra. Erről tudtok valamit?

Mégegyszer köszönöm mindenkinek, itt maradok és írom majd a fejleményeket, remélem hamarosan azt is, hogy megszületik a picurkánk.
Ami jó hír, hogy eddig farfekvéses volt, de megfordult szerencsére!

Szép napot kívánok mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Susytunder, tök jó, hogy befordult, de nem akarlak elkeseríteni, még addig sokszor fordulhat vissza és megint vissza. Lelle is ezt játszotta, a 36. héten fordult be először, majd vissza, majd be. A doki szerint, amig az ajtóig érek a vizságlóból, addig is változhat. De nálad reménykedjünk, hogy úgy is marad. Lelle is végül befordult, igaz nem ékelődött be csak a legeslegvégén.

Nem ismerem azt a teakeveréket, nem próbálod meg a homeopátiát? Bármit elkezdesz inni, szedni, mindenről kérd ki az orvosod véleményét.

Lelle úgy döntött nem alszik, egy órán át volt a szobájában, ült a kiságyában, játszott a hálózsák zippzárjával, beszélgetett, kihoztam, azóta csak megy...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Hát, Sára ma is azt játssza, mint tegnap. Ma sem aludt még egy szemet sem. Hiába altattam, nem aludt el, és úgy megharapta a cicimet, hogy nagyon fájt. Még soha nem harapott meg. Most meg tudatában is volt az egésznek, direkt csinálta, amiért nagyon mérges voltam rá. Életében először voltam rá igazán mérges.És ez a kis taknyos meg játszik, beszélget a plüssállataihoz, és tök jól érzi magát, köszöni nem kér az alvásból. Na de ma akkor már nem is fog aludni, akármennyire hisztis lesz késő délutánra, nem fogom elaltatni. Legfeljebb hétkor aludni fog. Az csak nekem lesz jó. Hú, most jól felhúztam magam. Ne haragudjatok. Megyek, tisztába teszem a kis szó szerint "szaroskámat".

Susy, örülök, hogy maradsz :lol:

Tiop, mi van veletek, mostanában ritkán jössz.

Andi, nem semmi, hogy ennyire különbözőek a gyerkőcök :D

Pimpoka, gratulálok Lellének, nagyon ügyes!!!

Sára ma megkapta a 15 hós oltást. Most két hét karantén...

Na, tényleg megyek, bűzlik a gyermekem :roll:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Katica, Pimpoka, ilyenek voltak/vannak nálunk is. Szonjuska kigondolja, hogy nem alszik, és fél6 fele nem lehet vele birni. Na olyankor jön a birkózás, hogy legalább 7-ig kibírja. ÁHH, olyankor nagyon bemérgelek. :evil:

Katica, tudni már valami biztosat a tesókáról? :wink:
Nircee, neked?

Pilla is rég volt már. :shock:

Na megyek, polár anyagból szeretnék párnára huzatot, a régit már nagyon elnyúztuk. szabok, varrok... :wink:

thenus

Úgy látszik, ilyen nem alvós nap van, fél1kor sikerült elaludnia, rá 20 percre jött egy mentő, ami nem ritka, mivel a kórzházzal szemben lakunk, de az az egy ami tuti felébreszti. Ígyhát még 1 előtt felvolt. Annyit bírkóztam vele és most aludt el újra, de már kezdtem elveszíteni a türelmemet, pedig szerintem elég sok van belőle nekem, de én is rákiabáltam egyszer. Jól meg is bántam, mert szegénykém úgy megijedt, hogy azonnal elkezdett sírni, meg bújt hozzám.
Na és akkor most futok, valamit csinálok, amit egész nap nem tettem...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Csatlakozom(unk) a nemalvósok táborához. Igaz mi aludtunk, de nagyon keveset. :? Valami lehet a levegőben..

Gratula Lellének a járáshoz!

Suzy, én járatlan vagyok a magasvérnyomásban, segíteni sajna nem tudok.

Tegnap voltunk méreckedni, Dóri 8840gr és 76cm. Én sokkal súlyosabbnak érzem.. :lol:

Szép estét mindenkinek, mi még indulunk vásárolni.

KépKép
tüccs

Sziasztok,
tudnátok segíteni? Nagyon fáj a torkom és érzem, hogy beteg leszek. Meg tudjátok mondani milyen fájdalomcsillapítót vagy ha kell milyen lázcsillapítót lehet szedni szoptatás mellett?
Köszönöm!

KépKép
Kép
danka33

Danka, én ezeket tudom neked ajánlani:

Nátha

CORZALYA tabletta, napi 3-5 tabletta
Többféle nátha elleni homeopátiás szert tartalmaz. Tüsszentés, orrdugulás vagy orrfolyás kezelésére.

SAMBUCUS NIGRA 5 CH napi 3x5 golyó
Szopós kisbabák orrdugulásának fő szere.

Torokfájás

BELLADONNA 9 CH, napi 3-4x5 golyó
A torokfájdalom erős, helyi melegre csökken. Hirtelen magas láz, erős szomjúság és levertség kíséri a betegséget. A szemek fényérzékenyek.

APIS MELLIFICA 9 CH napi 2-3x5 golyó
A szúróan fájdalmas torokfájásra a hűvös hideg esik jól, de a beteg nem szomjas.

HOMEOGENE 9 tabletta, napi 3-4x1 tabletta
Gyulladás és fájdalomcsillapító hatású.

HOMEOVOX tabletta, nap 3-4x1 tabletta
Ha a torokfájás rekedtséggel párosul.

Köhögés

STODAL szirup
Alkoholmentes homeopátiás köhögéscsillapító száraz és hurutos köhögésre egyaránt.

Láz

ACONITUM 15 CH óránként 5 golyó a verejtékezés megindulásáig.
Főleg éjfél körül hirtelen jelentkező magas láz, száraz kipirult bőrrel, hidegrázással, szomjúsággal.

BELLADONNA 9-15 CH óránként 5 golyó a tünetek enyhüléséig.
Magas láz, bőséges verejtékezés, fejfájás, forró arc. A kicsit zavarja a fény! Állapota romlik erős érintésre, zajra.

Influenza

OSCILLOCOCCINUM
Napi 1 adag influenza esetén, heti 1 adag megelőzésre járványos időszakban.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Danka, még ezek is a torokgyulladásra vannak, most kaptam Karácsonyra a Homeopátia enciklopédiáját, csak azért vagyok most így képben. Ha kis időm van, folyton ezt olvasgatom...

Fontos, hogy mielőtt kiválasztod a megfelelőt, pontosan figyeld meg a tüneteket és az alapján válassz.

ACONITUM NAPELLUS 15 CH, 2x5 golyó naponta

Hirtelen lehűlést, hideg szelet követő torokpanasz
Hideg víz ivása, vagy fagylaltevés után lép fel
Száraz piros torok, rekedtség
A láz gyorsan magasra szökik, de a beteg nem izzad, arca kipirult, meleg tapintatú, száraz.
Ideges nyugtalanság, szomjas, hideg vizet kíván

BELLADONNA 9-15 CH, 2-3x5 golyó naponta

Jobb oldali torokgyulladás
Kisgyerekeknél az első szer
Hirtelen kezdet, magas láz, fényérzékenység, tág pupillák
Piros torok, erős fájdalom nyeléskor
Málnanyelv

APIS MELLIFICA 15 CH, 2x5 golyó naponta

Fájdalmas, fényes rózsaszínes, duzzadt torok
Égető, szurkáló fájdalom
Duzzadt nyelvcsap (mint egy vízzel teli zacskó)
Hideg ital enyhíti, meleg fokozza a fájdalmat

HEPAR SULPHURIS 15 CH, 2x5 golyó naponta

Erős borzongás
Szálka érzet a torokban
Nyeléskor fülbe sugárzó fájdalom
Meleg italok fokozzák a fájdalmat
Gennyes torokképlet
Túlérzékeny, fázós beteg

LACHESIS 15 CH, 2x5 golyó naponta

Bal oldali fájdalom, vagy balról-jobbra vándorol
A nyak érintésre érzékeny
Száraz nyelés fájdalmas, a szilárd ételé nem
Liláspiros torok
Bal fülbe sugárzó fájdalom nyeléskor

LYCOPODIUM 9 CH, 3x5 golyó naponta

Jobboldali fájdalom
Fogfájás, felfúvódás, bélgázok jelentkezhetnek
Duzzadt, tiszta nyelv
Rosszabbodás 4 és 8 óra között.

MERCURIUS SOLUBILIS 15 CH, 2x5 golyó naponta

Sötétpiros torok
Gyulladt, tüszős mandula
Nyálcsorgás, a nyál égeti a torok belsejét
Petyhüdt, sárgásfehér nyelv, fognyomokkal
Szájszag

PHYTOLACCA DECANDRA 9 CH, 3x5 golyó naponta

Bíborvörös, forró mandulák
A nyelvgyök fájdalmas, meleg rontja az állapotot
Pókháló-érzet az arcon
Legyengült, elesett beteg

Kép

Kép

Kép
pimpoka

DRÁGA LELLE! SOK BOLDOGSÁGUT KÍVÁNUNK NEKED ELSŐ SZÜLETÉSNAPOD ALKALMÁBÓL!

Kép
mano83

Akartam még írni,hogy sajnos most Levi is beteg,nagyon csúnyán köhög,láza nincs,délután jön az orvos hozzá.
Biztos elkapta tőlem:(

Kép
mano83

Lellének boldog szülinapot!!!

Pimpoka, hogy fog telni az ünneplés? Torta? Majd tegyél fotókat! :wink: :)

thenus

Boldog szülinapot Lellének!!!!

Danka!
Rubophent biztos lehet szedni lázcsillapításra. De a homeos cuccokkal biztosabb a dolog. Jobbulást!

KépKép
tüccs

Lellének én is nagyon boldog születésnapot kívánok!!!!

Pimpoka,
köszönöm szépen a hosszú listát. De hol lehet egyáltalán ilyen készítményeket kapni? Gondolom nem a gyógyszertárban...

Most hirtelen elküldtem a férjemet a gyógyszertárba rubophenért (köszi tüccs!!!).
Éjszaka elég rosszul voltam, de lázam talán nem volt. Beni szerencsére csak evett, aludt, így nem kellett sokáig ringatóznom vele.
Annyira félek, hogy elkapja tőlem. :shock: :shock: :shock:

KépKép
Kép
danka33

Danka!
Szerintem bármelyik gyógyszertárban lehet a homeos szereket kapni. És a gyógyszerészek is tudnak segíteni mit lehet, mit nem. Nekem apa számsztalanszor vett gyógyszert nélkülem amíg terhes / szoptatós voltam és mindig segítőkészek voltak vele a gyógyszerészek. Persze mindig kihangsúlyozta, hogy kismamának hozza a gyógyit. :wink:
Én úgy tudom, hogy ha az anya beteg, az anyatejben automatikusan termelődnek a baci elleni ellenanyagok. Így védve van a pici. Úgyhogy NYUGI!!

KépKép
tüccs

Lelle babának sok-sok boldog szülinapot kívánunk!!!

A kis betegeinknek meg gyors jobbulást! Danka! Te is közéjük tartozol... :wink:

Kép
Kép
giga1

Lelle, boldog szülinapot kívánunk neked!!!!!!!!

Henus, 11-én pénteken megyek dokihoz, akkor fogok tudni majd biztos infoval szolgálni a Kislurkóról :wink:

szép napot mindenkinek!!!

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

BOLDOG SZÜLINAPOT LELLE!!!

Kép
andibab

Sziasztok,
hogy telik Lellének a szülinap?

Giga, kedves vagy :)

Én nem vagyok túl jól, de Beninek nincs baja, legalábbis jó az étvágya és minden olyan, mint szokott lenni.
De a férjem elment a gyógyszertárba és megkérdezte, mit szedhetek. Először kiváncsiak voltunk mond e ő valami mást. Szóval csak annyit mondott, hogy semmit nem lehet szoptatás alatt szedni. Ha valamit be akarok venni, akkor rögtön abba kell hagyni a szoptatást egy időre, amíg ki nem ürül a méreganyag(?!) a szervezetből...
Szerintem csak nem akarta felvállalni ezt a felelősséget. Megértem.
Vettünk rubophent, de nincs lázam, egyenlőre nem kell.
A homeos szereket meg sem kérdezte a férjem :(

KépKép
Kép
danka33

Danka, a gyógyszerésznek ezt kellett mondania. :? Nekem a múltkor mondta itt a gyógyszertárban a vezetőnő, hogy ezt kell mondani, mert minden gyógyszeren szinte rajta van, hogy szoptatósok nem ehetik, mert sem a Gyógyszergyártók, sem a patikusok nem válllalnak felelősséget. Egyébként meg én Algopirint szoktam. Egyszer voltam lázas, az ősszel, akkor szedtem. Egyébként meg ha lázas vagy először próbálj borogatást, hűőfürdőt, stb...a természetes módokat.
Torokfájásra meg szopogass Negrót, igyál sok teát, egyél citromot.
Hirtelen ezek jutottak eszembe. :roll:

thenus

Thenus,
igen sejtettem, hogy ez van a dologban. Szerintem én sem vállalnám fel azt a felelősséget. Ki tudhatja ki mire allergiás. És a babának lehet, hogy semmi baja nem lenne a gyógyszertől, de ő is lehet rá allergiás. Szerintem ezért nem is ajánlják a legtöbb gyógyszert.
Szerencsére jobban vagyok, pedig este általában rosszabbul van az ember.

KépKép
Kép
danka33

Sziasztok,

Lelle nevében is nagyon szépen köszönjük a köszöntést! A buli holnap lesz, mert az anyósom ma vizsgázott és csak a fél4es ic-vel jött haza, az meg már késő. Anyósoméknál lesz a buli holnap, mert nekik meglehetősen nagy nappalijuk van. Dédik, nagyszülülők, keresztszülők, az én keresztfiamék és a férjem unokatesójáék lesznek ott. Három gyerek lesz, két közel 5 éves, egy 10 hós és az EGY éves. Ajjj, már úúúgy várom, nagyon készültem ám, már rég óta gyüjtögettem a szebbnél szebb, formásabb, színesebb lufikat, vettem egyforma terítőt, szalvétát, tányért, poharat.... kis pulykafasírtkák lesznek formára szúrt kenyérkével, pogácsa és a torta. Mondjuk a tortára kíváncsi leszek, mert rendeltem, két atomfizikus lányka vette fel a rendelést, és a barmok, azt hitték, hogy amit vittem fekete-fehér kinyomatott képet a tortáról(hogy lássák kb. milyen legyen) azt a képet kérem a torta tetejére...a képen egy torta szerepelt...minden áron rá akartak beszélni, hogy disney-set kérjek, majd jött a főnök...kicsit okosabb volt már, de láttam, hogy nem érti, na mindegy, nem volt túl bonyolult, de nagyon kíváncsi leszek rá, a kinyomtatott papírra mindent ráírtam mielőtt mentem, hogy hogy szeretném, hááát na hátha felfogták...

Ma már voltak vendégek, de ők még most jöttek babalátogatóba, mondták is, hogy erre a napra vártak! Nagyon édes c&a-s kötött felsőket és egy bársonygatyót kapott, aminek annyira örült, meg frutapurát és mindenféle gabi dolgot, nem használunk a gyógyszertárin kívül semmit, de csak nem romlik meg, míg bevetjük majd egyszer.
Tőlünk és anyukáméktól duplot fog kapni, amik vannak neki, nagyon szereti pakolgatni őket és tudja, hogy a traktort valakinek vezetnie kell, vagy állatot vagy embert tesz sofőrnek. Az anyóséktól kapott egy bundás bakit, meg még melepit, azt én sem tudom. Meg én tolmácsoltam, hogy szeretne Kolompos cd-t, Zene ovi cd-t, baba-babakocsit, mesekönyvet. Aztán majd meglátjuk, hogy miket kap. A dédikéktől pedig fincsi gyümölcsöket kap majd. Mindenáron akartak valamit venni, de tudom, hogy néha a számlák befizetése is gondot okoz, főleg így télen... Na, ennyit tudok a holnapról, de majd holnap este mesélek és képeket is hozok.

Danka, a homeot szedheted terhesen és szoptatáskor is. Ha nem akarod vagy tartasz tőle vagy nincs, napi egy Algopiryn-t lehet szedni. A patikákban lehet kapni, de ha nincs, megrendlik, csak tudd, hogy mit szeretnél, mert nagyon kevés patikában van homeos gyógyszerész. Vagy kend be a mellkasod, hátad baby luffal, de van ilyen nagyobb gyerekeknek is, mert ez kicsiknek van, megpróbálhatod azt is.

Hétfőn megyünk a dokibához egy éves státuszra. A vigantolunk egy hete elfogyott, remélem ez nem túl nagy gond, eddig minden nap kapta, majd hétfőtől, ha felírta a doki, folytatjuk, de azt csak vényre adják, sajna. Kíváncsi vagyok a méretekre, direkt nem mértem itthon. Az bizti, hogy a születési súlyát nem háromszorozta meg.

Na meg még azt is akartam kérdezni, hogy ha kaja allergiás, milyen jelei vannak, foltok vagy pöttyök? Mostanában a nyakát vakargatja, időnként piros foltos és a karján pedig láttam kis pöttyöket. Pár napja adtam neki kiflit és tegnap megpróbáltam egy kis tojássárgáját, de abból egy darabkát sem nyelt le szerintem úgy fújta ki a szájából. Viszont pogit evett kedden, abban van tojás is. Na meg még az is rátesz egy lapáttal, hogy nem kaptam a megszokott mosószerünket vettem egy másikat, lehet amiatt van.
Ennyi új dolog egyszerre, hétfőn visszaállunk a régi mosószerrel és újra hanyagolom ezt a gluténes, tojásos dolgokat.
Hoppá és ma elcsent egy csokis kekszet, na lett is nagy malackodás belőle, annyira nem ízlett neki, mert nem egy édes szájú, de azért nem tette le, vicces volt, hogy barnára festette a kezét és a badyját is, na meg a környezében mindent és mindenkit, leginább a vajszínű kanapénk bánta.

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tyűha, Pimpoka ez a holnap tényleg Lelle napja lesz!! Mennyi ajándék!! :) Majd hozd a képeket!

Nálunk ezek szerint frankó gyógyszerészek vannak, mert mindig tudtak és akartak is segíteni. :roll:

Jóéjt mindenkinek!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Lelle, nagyon boldog első szülinapot kívánok!

Pimpóka, remélem nem jön ki valami allergiája Lellének. Gondolom így 1éves kor körül is érdemes betartani a fokozatosságot az új dolgok bevezetésénél, mint mikor a hozzátápit elkezdjük. Édes Lelle a csokit majszolva :wink: Várjuk a beszámolót az ünnepségről.

Danka, szerintem is próbáld bevetni a hagyományos gyógymódokat: méz, meleg tea, sál a nyakadra.. próbáld megelőzni a bajt, mikor még csak érzed, hogy bújkál benned a betegség.

Mi úgy tűnik meggyógyultunk (mármint Márk meggyógyult). Ideje vot már, mert karácsony előtti héten kezdődött a kis orrfolyás, aztán egy kis köhögés, aztán pont az ünnepekre rosszabbodott. De mostmár kutya baja :lol:

Ichtus, lehet, hogy a hormonok játszanak veled is, és azért voltál most először mérges, mikor Sára megharapott??? :wink:

Tiop, merre vagy? Rég nem írtál..

Betegeknek gyógyulást!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Boldog születésnapot Lellének! :)

Nemsokára végzek a vizsgákkal, azóta csak ötöseim vannak :)

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

LELLÉNEK ÉS FLÓRÁNAK, NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

Kép
Vendég

Ja, és Flórának Boldog Szülinapot! :)

Ha valaki kimaradt, akkor bocsánat! :oops:

17-e után jelentkezem. Jövő pénteken gondoljatok rám, ha eszetekbe jut, akkor lesz a közgáz. Ráadásul aznap lesz még egy vizsgám :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Flórának boldog szülinapot kívánunk!!!

Piroska megy a drukk!!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Lellének és Flórának nagyon boldog Szülinapot!!!
Majd kérjük a képeket!

Danka,
én már nem teszek hozzá semmit, a többiek mindent elmondtak. Gyógyulj meg hamar!

Szantre,
örülök, hogy jobban vagytok!

Mi is megvagyunk, voltak nálunk a horvát barátaink Svédországból hazafelé beugrottak 1 napra. Mondanom sem kell, mindketten taknyosak voltak, prüszköltek, orrfújtak egész végig, én meg tök ideg voltam, hogy most el ne kapjuk tőlük. Állítólag csak megfáztak odakint, nagyon ajánlom nekik, mert elég gáz lenne most benyakalni egy influenzát, főleg az első 3 hónapban. Persze mondhattam volna, hogy most inkább ne jöjjenek, de általában 2-3 évente látjuk egymást, és pont miattunk hozták előbbre a gépüket 1 nappal, egyszerűen nem volt hozzá pofám. Tudom, ez az én gyengeségem. :oops: :?

Én hétfőn megyek dokihoz, már annyira várom, hogy megerősítse, hogy minden ok! Tegnap egy kicsit vacakul éreztem magam, mikor elmentek végre a barátaink, teljesen kimerültem, át kellett hívnom Anyuékat estére, mert annyi erőm nem maradt, hogy átpelenkázzam Marcit. Szó szerint. (A férjemnek el kellett mennie este). A hasam is görcsölt estére, mondjuk nem csodálom, egész pénteken takarítottunk, majd este megjöttek, akkor 1/2 2-ig beszélgettünk, másnap Marci 6.30-kor már ébresztett, aztán egész nap ugréltam, sütöttem 2 adag sütit stb. Még jó, hogy elhatároztam, hogy kímélem magam. Na, mindegy, most ezen túlvagyunk, ma nem vagyok hajlandó semmit sem csinálni Marci ellátásásn kívül, ami önmagában is épp elég.

Kép
Kép
nircee

Lolónak boldog első szülinapot kívánok!
Verna, tőled is várjuk majd a beszámolót és a képeket!

Pimpóka, nekünk is elfogyott a Vigantol, vagyis van még egy pici az alján, de alig tudok cseppenteni belőle, mert ha fejjel lefelé fordítom, akkor magasabbon van a cseppentő szára, mint a folyadék. Szóval nekünk is kell íratnunk, de még időpontot se kértem tanácsadásra, úgyhogy nemtom mikor lesz.. :oops: Szerintem pár nap szünet belefér, én néha elfelejtettem és volt, hogy 1-2 nap kimaradt, vagy a fele kifolyt Márk száján.. :oops:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!!

Először is Mindenkinek B.U.É.K.................!!

Bocsika, hogy így eltűntem de a suli miatt van, de hála 01.18án lesz a záróvizsgám és utána egy ideig nem akarok semmilyen tanulnivalót magamnak!!

Lellének és Flórának Boldog Szülinapot!!

Pusza

majd jövők addig is mindenki vigyázzon magára és a babókra!!

Ja képzeljétek olyan beteg vagyok, hogy kénytelen voltam a gyereket átköltöztetni anyósomhoz, mert nem akrtam megfertőzni (láz, torokfájás, nátha stb..), már 2 napja nem láttám és a legszörnyűbb, hogy itt van tőlem 1 percre talán ma este már haza hozattom...olyan rossz.......

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Nircee, remélem a nátha elkerül benneteket (az influenza meg pláne)!
Vigyázz magadra, pihizz amennyit tudsz, a nagyik biztos odáig vannak, hogy "Marcizhatnak".

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Linda, de jó, hogy írtál! :lol: :lol:
Az már kevésbé, hogy ilyen beteg vagy! Ennyire rossz a helyzet? Nati hogy viseli a hiányodat? Szerintem "házon belül" ismerős bacikkal nem biztos, hogy elkapná Nati a betegséget.. persze lehet, hogy igen.. :oops:
Drukkolok a záróvizsgádhoz!
És ha van egy kis időd tennél fel képet a kiscsajodról? Olyan kíváncsi vagyok mekkora már..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Flórának nagyon boldog születésnapot kívánunk!!! :lol:

Kép
Kép
giga1

Kicsi Flóra, boldog szülinapot kívánok neked!!!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

BOLDOG SZÜLINAPOT FLÓRA!!!

Kép
andibab

Képzeljétek, Bogi ki van akadva, már tegnap délután óta menni akar korcsolyázni, de inkább nem indulunk el ebben nagy közúti csúszkálásban. Nem tudom, hogyan húzzuk ki a napot komolyabb hisztériák nélkül. Most odaadtam neki egy csomag zsírkrétát, felragasztottam az előszobában a falra egy nagy csomagolópapírt és egy ideje firkálgat. Vajon meddig tart a nyugalom? Úgy sajnálom szegénykémet, mert már annyira készült korizni, de az autó egy totál jégpáncélba van zárva, lógnak az alján a jégcsapok, nálunk még nem sóztak, csak a főúton, de az is csúszik. Én is nagyon készültem már a Pólusba, ott a legfinomabb a thai tészta, míg Bogi korizik Apával, mindig berámolok a gyomrocskámba egy adaggal... :oops: :lol:
andibab

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?