Új privát üzeneted érkezett!

Húú, jól lemaradtam fél nap alatt! :) de azért a túrótorta receptet elmentettem..

Lora, ahhoz mit szólsz, h mi a párásítóban tavaly óta felejtettük benne a vizet, több mint fél évre :oops: :oops: azóta annyira parázok, h nem lehet kimosni bacimentesre, h be se kapcsoljuk, majd talán rászánom magam.

Amúgy nálunk is 28% a levegő, és Boldi eddig 1x voilt taknyos, lehet csak szerencsénk van vagy nem érzékeny a száraz levegőre? :shock:

Mazsi, nagyon veszélyesnek tűnik az a felső fogsor! :D

Szerintetek van már különbség a fiúk és lányok érdeklődési körében, vagy az csak véletlen, h Boldit minden szerkenytyű és csat eszméletlenül izgatja. (légzésfigyu, órák, telefonok, usb kábelek) Most pl már 10 perce játszik a hintája csatjaival, meg az etetőszéken is próbálja bekapcsolni egyedül.

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi
Hát ha van, akkor Brigi is inkább fiús érdeklődésű. A telefon, kábelek, távirányítók stb. nálunk is nagy sláger. :lol:
lora7

Fiús anyukák! Ti terveztek babát venni a fiuknak? Úgy hallottam hogy szoktak! :roll:

KépKép
csongria

Lányok! Beni inyén alul, de nem ott ahol a két alsó fognak kell(ene) kijönni, hanem kettővel arréb. Egy hatalmas lila vérömleny van és be van duzzadva! Mi lehet ez? :shock:

KépKép
csongria

Lora,
Szerintem összetévesztesz valkivel tea ügyben. :? Peti megissza a vizet is 1-2 dl, de most langyi teát kap amit én főzök sima gyerek gyümiteakeverékből és nem kap bele cukrot, mert anélkül is nagyon fini. :D
A dokim szerint már az első fogacskák kibújásától lehet adni a fluort, erősíti a fogakat. :?
Megyünk hétvégén haza, lesz nagy szánkózás! :D

Ria,
Nekem még nem jutott eszembe a baba, de szerintem nem kap a Peti babát. Esetleg otthon megmutatom neki az enyémet.
Vendég

Ria,
Nem lehet, hogy valamire erősen ráharapott vagy esetleg megütötte?
Vendég

nálunk 31-én és 1-én egész nap szakadt úh kb 20cm es hó van kint IMÁDOM!!!!!
olyan szép minden :lol: azt persze kevésbé h babakocsival nem lehet közlekedni :twisted: így most a kölcsön ERGO-t próbálgatjuk :lol: :wink: Leának nagyon tetszik :lol: nekem pedig azért mert hihetetlen mekkora különbség van a kenguru és e között :shock: sokkal kényelmesebb azzal h a csípőn van a súly :wink:

de arra még nem jöttem rá h lehet egyedül a hátra feltenni ezt az óriásbébit a maga több mint 10 kg-val :shock: :lol:

dana
Leát nem állítgattam

ágiboldi
Leát is ezek a dolgok izgatják úh szerintem még csak a kíváncsiság... :wink:

28%? akkor nem tudom :shock:hétfőn megyünk tanácsadásra rá fogok kérdezni létezik-e egyéni érzékenység ezen a téren is

ria
sztem is mehet a krumplis tészta csak óvatosan a paprikával és hagymával... vagy Beninek csak egy kis hagymával készítsd ...én lehet h úgy csinálnám

köszi a túrótorta receptet :wink:

sági
Peti tényleg nagyfiú lett!!!

fluor
már hallottam róla de még nem adtam mint ahogy ezt a rengeteg fogat sem mossuk de hétfőn ennek is utánanézek...

egyébként nem nagyon hiszek benne anyós állítólag adta a fiúknak és a párom fogai mégis elég ramaty állapotabn vannak pedig ápolja őket :shock:

május
tök jó h Kele hajlandó így inni :wink:

lin
fog :cry: úgy látom ti edzetek az ovis betegségekre Gréta mindenen átmegy mire odakerül :wink: :cry:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sno

Sebinek Boldog hófordulót !!!!!!!!!!!!!!!

Dana

Lefényképeztem a várat, mert nem tudom elmondani. Az
egyok oldalon formákat lehet beledobálni, a másikon betűket a harmadikon nyomogatni és sípol, ugyanazon tekerni és ábrák jönnek ki, a negyediken ki lehet nyitni és kipakolni belőle amit előzőleg beledobtam én, mert Tomi csak az ajtaját nyitja le és kifele pakol be még csak én pakolok !! Az alja legós rá lehet a katonákat állítani plusz a katonák egymásba is rkhatók, pontosabban egy magas torony építhető belőlük !

Szerintem se aggódj nem vagytok lemaradva semmiről, csak az úszás miatt megy gyorsabban nálunk is a mozgás. De beszédileg sehol nem állunk ! No de nem mehet minden egyszerre !! Minden megy majd nálatok is hamarosan !!!

Sági

Peti nagyon cuki a szánkón, tetszett neki a szánkózás ??
Én még nem gondolkodtam szánkón, nem tudom elképzelni, hogy Tomi már felfogná ?

Lorca

Jobbulást Natinak!!!

Timi

A kétszer akkora ajándék szerintem még mindig jobb mint nálunk az anyós ajándék mindig FELE akkora !! Hiába mondom, mindig egyszámmal kisebbet vesz !!!!!

Terhesség alatt 6 kg-ot híztam, szülés után 12 kg-ot fogytam, szoptatás után 10 kg-ot híztam. Én ezek után semmin sem csodálkozom !! Ezek a hormonok ???

Csongria

Én is adtam már krumplis tésztát durumból hagymával paprika nélkül és még sajtot is reszeltem rá, nagyon ízlett Tominak !!

A lila foltról csak annyit, hogy nálunk így jöttek ki Tomi felső fogai, én is azt hittem, hogy megütötte, de aztán 1 hét leforgása alatt kibujt a két felső fogacskája.

Fiús lányos játékok nem tudom, de Tomi nagyon szereti a macijait. Ez szerintem semleges !! De szerelés megvan, mert bármi új van a környezetében felfordítja és a mechanikát babrálja azonnal.
Tiszta apukája !!!! Kép Készségfejlesztő vár Kép Vár a másik oldalról

Kép
kditke

Szerintem még most nem nagyon van különbség az érdeklődési körben. Mert Lillus is a fiús dolgokat kedveli: vezetékek, csatok, számítógép, kapcsolók ilyenek. :roll: :D

Én is nagyon szeretem a havat, csak tényleg b.kocsival közlekedni szörnyen nehéz! :lol: :lol:

Kditke!
Jó ez a játék! És játszik is vele Tomi?

Ria!
Nem tudom mi lehet a lila folt. Remélem csak a foga és hamar elmúlik, mert kijön! :)

Mazsi!
Tök jó, hogy tetszik a kölcsön ERGO, lehet, hogy kinn tudsz is majd venni! :D :D

Ivás terén visszafejlődtünk: mármint cumisüvegből cumival iszik kábé napi 60-70 ml. Az aventes csőrös csöpög, mint a franc. :evil: :evil: Pohárból is megy az ivás, csak nekem kevés türelmem van hozzá. :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Na pont ezt akartam írni hogy az Aventes csőrös csöpög nagyon! :evil: Arra gondoltam hogy azért mert a cumisüveggel használjuk. Lehet kapni külön varázsitatót! :roll:

Még mindig nem találom a lila folt okát. Az biztos, hogy mielött letettem a déli alvásra azelött nem volt ott!

Elromlott a porszívó!!! Csak a fél szobával vagyok kész!!! :evil: Nincs seprüm :oops:

KépKép
csongria

Sági
Bocsi, azt nem is neked írtam, csak úgy mindenkinek. Csak ott jutott eszembe. :oops: :oops:

Ria
Nekünk külön varázsitatónk van és az nem csöpög. De Brigi nem tudja használni egyelőre. Ebbe vajon lehet cumit rakni, mint a cumiba ezt az itatót? Nincs sajnos aventes cumisüvegünk, így nem tudom kipróbálni. Persze az avent nem kompatibilis semmi mással sem. :evil:
Rossz porszívó: legalább jó indokod van arra, hogy leülj pihizni egy kicsit! :lol: :lol: :lol:
lora7

Lora! Szerintem lehet cumit rakni bele (aventeset) Mert akkora a fej rész!

KépKép
csongria

Halihó,

Most aludt el, ami nem lenne baj, de akkor szóljon 10-kor, hogy ne próbáljam félóránként lerakni, mert majd csak egykor méltóztatik pihenni egy kicsit…

Tegnap bevezettem a sajtot (végre!). Nagy mennyiségben van itthon Karaván sajt, mehet az is? Vagy milyen sajt javasolt, és milyen nem (gondolom a lágy sajtok nem).
Éééés tegnap óta ő rakja magának a kanalat (kajával) a szájába, ma már merített is. Úgysem lett kész a karácsonyi takarítás, nincs mit sajnálni.
Tegnap továbbá bevezette magának a hajzselét és egy kis nyomtató festéket, egyiktől sem lett baja, uh mehet nagyobb mennyiségben…

A fluorpótlást én sem tudom pontosan, hogy hogy van, de a tesóméknak annak idején adtak valamit, amiről aztán kiderült természetesen, hogy rákkeltő, de a fogaik tényleg jók. Majd megkérdem anyától a szer nevét. Ők is azért adták, mert nekik rosszak a fogaik, és örökölhető.

Ria,
Köszi. Most úgy mentem bele az ünnepekbe, hogy hízni kell, jó volt.
Sebinek már régebb óta teszek hagymát a kajájába, ha egy pici vizet is teszel alá, amikor pirítod, akkor kímélőbb. A pirospaprikát nem tudom.
Ez a nekem való recept!!!
Apai ág fogsora! Nagyon irigy vagyok.
Én szerintem, majd ha látok egy alkalmas babát, akkor veszek egyett.
Vérömleny??? Nem ütötte be?

Timo,
Kaptam (többet, mint eddig), és erről jut eszembe, én tényleg kaptam valami 13. havi-félét decemberben.

Ditke,
Köszi a köszöntést!
Én terhesség alatt 18-20 kg-t híztam (80 kg volt a cél, ott abbahagytam a mérést). Utána szép lassan fogyogattam, aztán kb. a 6. hónaptól fogytam drasztikusan, most 4 kg mínuszban vagyok, és szerintem a szopi elmaradásával jön a jo-jo effektus.

Orsi
Kép Kép
sno

Fluorpótlás:
Nati jó fél éve kapja, a Zymát. Heti 2x1, dokinénivel beszéltük meg. Van sok ellen-mellett érv, ezért adok, de nem olyan sokat, mint a dobozon. Máshonnan is kaphat fluort, étel, ital, fogkrém (még többnyire megeszi), így nem valószínű a túladagolás. Ha túl sokat kap, foltosodást okoz. A kevés lyukat. :D Elvben nem kéne lenyelnie a tablettát vagy a vizet, hanem abban áztatgatni a fogait. Arra sztem csak mostanában érett meg.

Sági,
Fából készült a hintaló, hátul támlás. A klasszikus változatot próbáltuk játszóházban, de hátul mindig leesett Nati, nekem nem jött be. Neki ennek ellenére igen. :D
A Sinlacot az íze miatt sok baba visszautasítja. Növényi alapanyagú, nehezebben hasznosítható. Esszenciális aminosavakból gondolom kevesebb van benne. A szója, még ha allergiára inkább hajlamosít, gazdagabb tápanyagban és hasonló, babáknak fontos dolgokban. Tejalapú lenne a legjobb, de arra is sok az allergiás reakció. Orvos. :? Féligazságokat mond, hogy egyszerűbb legyen az élete. Kizárólagos táplálásra tényleg nem jó.

Kép KépKép
lorca

Hol csöpög az aventes itató? Nekem szerencsére nem csöpög. Viszont van varázsitatónk is, de Peti abból nem hajlandó inni. :?

Lora,
:D :lol:

Kditke,
Nagyon szuper a játékvár!!!! Hol vettétek? Peti szánkózás közben végig brümmögöt mint aki autókázik. Én úgy vettem észre, hogy tetszett neki a szánkózás. Az ok, hogy még nem fogja fel, hogy mi is ez, de egy sétának jó volt és nem utolsó sorban én élveztem. :oops: :lol:

Ria,
Köszi a krumplis tészta ötletet. Csináltam Petinek és 240-et be is nyomott belőle. :D Porszívó :(
Vendég

Sno! Te kaptál 13. havit? Azt a munkáltató adja? Vagy dolgoztál még január, februárban? Nagy gratula Sebi egyedül evéséhez!!! :D

KépKép
csongria

Sági! Úgy csináltad mint ha magadnak? Ment bele minden? A kis csörrel szemben a másik oldalon van egy kicsi luk, bemélyedés, és onnan csöpög pont bele az orrába ivásnál. :? mindent össze pacsál!

KépKép
csongria

Ria,
januárban végig és február első pár napjában.

Orsi
Kép Kép
sno

Ria,
Nem egészen, mert nem raktam bele borsot és csak egy pici paprikár tettem bele viszont raktam bele egy kis paradicsompürét és sajtot. Nagyon fini lett. :D
Ott nekem is csöpög az itató, de csak egy-két csepp jön belőle ha iszik vagy még annyi sem.

Orsi,
Sebi nagyon ügyike!!! :D Már Peti is próbálkoik a kanalazással csak az a baj, hogy gyakran a kanál másik végét próbálja bekapni. :? :lol:

Lorca,
Egyre közelebb hozol a hintaszékhez! :lol:
Fluor: akkor még egy ideig vacilálok rajta.
Vendég

Lorca
Nem szeretnél új képet felrakni a vonalzókra? Lassan olyan, mintha Nati lenne a 2007tavaszi baba! Légyszí!!!!

Sági
Nagyon huncut a nézése a Petinek a vonalzón! Tök édi!

Ria
Nálatok meg azt figyeltem meg a kisképeken, hogy tökre hasonlít rád Beni. Tudom, hogy szerintetek az apukája a régi fotókon, de sztem egyre jobban hasonlít rád. :D

Bocsi csak most belemerültem képekbe. :)
Brigi alszik, apa nemsokára hazaér és aztán megyün vhová sétálni. Ezt a rövid munkahetet meg tudnám szokni! 8) :D
lora7

Lora! Igen sokan mondják, hogy már inkább rám hasonlít. Az apja is azt mondja amikor hisztis "tiszta olyan vagy mint anyád" :lol:

KépKép
csongria

ria
én is a beütésre/rágcsára tippelek... :cry:

lora
20.héten? :shock: :lol: :wink:

Lea is 86-92es rucikat visel...(a 8hónapos méricskén 71cm volt most nem tudom) felsőkben tuti ,bár az ujjuk hosszú de a pocak miatt kell :oops: :lol: naciban a 12-18hónaposokét használja :shock: :oops: ez is hosszú de a popó koffernek kell :lol:

ditke
nem tudom Tomi 78cm-t a 80as ruciban elképzelni :shock: h fér bele?hány kg?

pankaa
de jó h sikerül összehozni a lakást!az meg h az illetéket is megússzátok külön jó!én ma találtam meg az utolsó illetékrészletek csekkeit totál elfelejtettem h ez maradt januárra...a spori pénznek annyi :twisted:

lin
fotókat légyszi a megújulásról!!!!!!

Timi
az 1 éves hajvágási "tilalmat" én is hallottam már de szerintem ha zavarna levágnám ...

éjszakák miatt kitartás!csak azt tudom mondani elmúlik :lol: nekünk a november volt ennyire gáz... :cry:

sno
ez a gátülés ismerős :lol:
Kép íme :lol: Kép itt már olyan mintha spárga lenne 8) :lol:

maszi
jó h írtad a Bepathent mert épp az éjszaka "nyalattam " le Leával...mostanában vagy nagyon szívja vagy rágja :?: :shock: a cicim és este bekentem vele viszont az éjszakai szopinál későn jutott eszembe h rajta volt... :oops: de ezek szerint eheti :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

csajok mennyi husit adtok 1-1 adag főzihez/gyümihez?
én eddig 150g hoz adtam 1 kiskanálnyit de tegnapelőtt vettem egy üveges spenótot pulykahusival Leának (sikerült az első kaját megtalálni amitől a hideg is kirázza :lol: ) amiben tök sok husi volt...

Lea a darabos kajcsikat nem hajlandó enni...1-2 falatot egészben (banán, párolt alma,krumpli, répa) :shock: lenyel utána köpi kifelé...
lehet h erélyesebbenk kellene lennem?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi! Én kb egy nagy diónyit adok neki a húsból! A banánt meg már úgy esszük hogy kap a kezébe egy nagy darabot aztán majszolhatja! :wink:

Az ínyénél én is a beütésre tudok gondolni. De az azért fájt volna neki és nem sírt! :roll:

KépKép
csongria

Timi

Igen az oldalán levő várkaput kinyitja és kipakolja belőle a játékokat és a másik oldalon levő nyomogatható sípoló szerkentyűt is nyomogatja, továbbá van az oldalán egy műanyag vonalzó amin karikák vannak azokat huzogatja, szóval sokféle játék van rajta. Mikulásra kapta a kerimamitól, a Regióban vette a XI.-kerületben.

Csongria

Te jobban jártál, én porszívózás közben feldöntöttem a vizes porszívót, mit csak később vettem észre kifolyt belőle a víz és a csempén kb úgy balettoztam mint Lea, de neki jobban állhatott.
Apuka egyből odarohant nem-e " felvertem a csempét" a nappaliban együttérző lélek ! Takarítást neki kellett befejeznie !
HE_HE-HE :lol:

Mazsi

dec. 20-án volt 9730 g. Lea képeiről elnézve az én fiamnak is ilyen kis husi ujjai vannak ! Még van 74-esnek megfelelő rugink is (ausztrál) ami még mindig jó. Továbbá egy-két tescos body velünk együtt NŐ !!! :P

Én két jégkocka husikát adok egy főzibe ! Sajtot is két kiskanálnyit teszek a főzibe ! Bár az én főzi adagom kb 250-300 g .Tomi még nem panaszkodott, hogy sok ! :lol:

Szerintem még ebben a korban nem kell eröltetni nekik a darabosat ! Ez csak az én véleményem !

Nagyon édi a kis balerina a képeken !!!!!
(ZÉ ülés-gátülés- a hivatalos neve kérem-kerimami testnev. tanár.)

Párásításról:

Én sem párásítok, és kopogjam le Tomi még nem volt beteg, egyszer fogzás idején volt egy ici-pici
orrváladéka amit szívtunk, bár szerintem a tiszta levegő ami itt van nálunk sokat nyom a latba.

Sági

Igen sétának bizti nagyon jó és ha még tetszett is Petinek akkor igazad van. Nagyon vagány volt a szánkón !!

Sno

Átérzem az altatás kínjait, Tomi is kb fél órája kínéódik alvás címszóval. De csak messziről nézem, majd csak elfárad már, nem sír csak nyüszike. Már olyan fáradt, hogy fel sem tud állni, de még kutyázik.

Sebinek gratula a kanalazáshoz, én még ilyen céllal nem mertem a kezébe adni kanalat (féltettem az étkezőt, önző dög vagyok).
Betalál a szájába és még ennivaló is marad rajta ? Csoda ez a
gyerek kérem dicsekvésre méltó tett !!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Lorca

Ezt a fogáztatást vízben kb 70-80 év múlva el tudom képzelni de most ???? Hogyan ??? Kép Buborékesőben

Kép
kditke

Mazsi,
Én 3-4 kocka husit (nem turmixolt) szoktam rakni a Peti kajcsijába.
A darabos kajcsi erőltetéséhez nem tudok hozzászólni. Anno nekem pont ezért javasolták a kölesgolyót. Nem nagyon van gondja Petinek a darabos kajcsikkal, hogy a kölestől vagy amúgysem lenne azt nem tudom. Talán tapasztaltabbak tudnak segíteni.

Lora,
Köszi a dícséretet. Tényleg nagyon ravaszan tud nézni.
A teljes kép is jó. Szerintem. :D
Kép Kép

Voltunk megint szánkózni. :D Én most már úgy veszem, hogy kihasználtuk a szánkót ha már többször nem szánkóznánk az idén. ( de fogunk, holnap, holnapután...) Szóval jó vásár volt! :lol:
Fő a nagyok krumplis tésztája is. :lol:
Vendég

Mazsi,
Bocsánatért esedezem! A kis balarinát nem dcsértem meg! Nagyon édibédi!!! :D :D :D Na és az előző képen az fogsor!? :D :D :D

Ditke,
Most tudot mit élvezet Peti a szánkózásban? Szaladtam vel és egy hirtelen mozdulattal megpördítettem. Nagyon élvezte. Természetesen ő közben brümmögött, nekem meg majd lefagyott az arcom. :lol:
Vendég

Megjöttünk a dokitól. Nincs semmi komoly, nem piros a torka, csak kicsit váladékos, arra kapott köptetőt és mellé vitamint.

Mazsi: Remélem az oviban már nem lesz beteg, addigra megerősödik az immunrendszere, apjának van ilyen szar. Képet még nem tudok, mert még nem voltam fodrásznál. Holnap meg jövő hét szombaton lesz egy-egy vizsgám és valószínű utána, de akkor teszek majd.
Gréta is egyfolytában teljesen kitekeri a lábát és úgy ül, meg térdelve, meg spárgába.

Babakocsival valami szörnyűek ezek az utak. Mi direkt nagykerekű babakocsit vettünk, mert itt sok a homokút, de még azzal is nehézkes a közlekedés.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

akkor lehet h "alultáplálom" a gyermekemet? :oops: :lol: :wink: mármint ami a husit illeti... :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Megjöttem a fodritól is.Anya kivan, de tetszik neki azért hogy pesztrálkodhat. :wink:

Mazsi!
Nekünk Lanaform van, és kikapcsol. :wink: Bár látom elkéstem az infóval, mi elégedettek vagyunk vele.
Jó a kép a fogas vámpírkáról
:wink: :lol:
Nekünk nem psohadt ble a víz, sosem engedtük ki belőle, és csak desztillált vizet szabad bele használni, bármilyen márka, és bármit is írnak rá!A csapvíz mindegyiket tönkreteszi!!!!

Dana!
Csak aférjem vezet, és egy 22 nm-es garázsba azért az autó mllett elfér egysmás.De a padlástérből is lesz elkerítve nekünk egy saját rész :wink: Én nem tudok vezetni(pedig van jogsim, de a vizsga óta nem vezettem :oops: :lol: ), de most lehet meg kéne tanulni.Csak egy gond van:nem látok ki az autóból :roll: :lol: Nekem középre kéne akormány, és az legyen az eleje, ne legyen se hátul se elöl semmi. :lol: És sötét se legyen, mert akkor sem látok semmit :lol: És hogy ezek mellettmég az autót is vezessem??Áhh, ezt nem nekem találták ki.Túl sok emberéletet követelne ha én vezetnék. :twisted:
Mi ingyenes helyen szoktunk parkolni :wink:

Lorca!
Nekem is azt mondta a doki, hogy a Sinlac nem anyatejpótló tápszer, hanem inkább sűrítő, és kiegészítő a kajákba tej helyett.Egyébként a Vitakolán is a tápik közt van, pedig az egy vitaminkészítmény. :wink: De olyan sokminent másképp neveznek,mint ahogy azt mi gondolnánk, hogy esetleg az már más kategória.Na jól megaszondtam :wink:
Ezt az evős dolgot akkor sem értem, még nem hallottam.
:roll: Biztos én vagyok a csekély értelmű :lol:

Ja, most olvasom Riát:így már értem!!!!(homlokon csapós smile :) )

Ria!
A lencsefőzi azért más!Azután lökhajtással közlekedik az ember :oops: :lol: Krumpli simán mehet!
Beniapunak boldog szülinapot!Mi is idén leszünk xxx-ek
:wink:

Timi!
Én még nem kaptam meg csak a családit, a Cibes számlára egy nappal később jön mint az OTP-re :evil:
De a csalédi 1000-el, a gyed pedig 8%-al emelkedik idén, ha jól tudom. :roll:

Ágiboldi!
Emilit is a kütyük érdeklik a legjobban, minden ami lektromos :twisted: Apja lánya 8)

Baba:igen, afiúknak is kell, de csak 3 éves kor körül a szerepjátékoknál.Vhonnan ez rémlik.De vmelyik fiú kéri, pár hónapig játsztik vele, majd jönnek az autók.Emilinek is van autója, és tologatja is. :wink:

Lin!
Jobbulást Grétnak!

Husi:én is csak 1 jégkockatartónnyit szoktam beletenniu ha főzök neki.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Orsi!
Nagyon ügyi Sebi, hogy kanalazgat már! :) Lillus még a kisebb kajadarabokat is alig tudja felcsipegetni a tálcáról vagy ha egyszerre több kis falatot teszek a tányérjába, az összeset felmarkolja és betömi a szájába! :roll: :roll:

Mazsi!
Tényleg milyen nagy Lea! :)
Mi jövő héten megyünk tanácsadásra, kíváncsi vagyok nőtt-e vagy csak megint szélesedett a lányom! :D :D

Ria!
Recept lementve! :)
Mi újság a lila puklival? Elmúlt?

Panka!
Irigy-irigy a fordi miatt! (remélem most nem írtam félre, és megint a fogorvosnál voltál!) :oops: :oops:

Sági!
Hová jártok szánkózni?

Lora!
Jók az új fotók! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Így aludt el Lillus :lol: :lol: :lol: Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!
De édes Lillus!Emili is így szokott aludni, nem is értem mi a kényelmes benne :roll: :lol:
Igen, fodrinál voltam, most irígykedhetsz! :wink: :lol:

Emili is szokta a kezemet a szájához húzni amiben akanál van.:)
És mostanában néha megáll kapaszkodás nélkül is pár másodpercre!Akkro nagyon megdícsérem, ő meg próbálja újra, hátha jön megint a dicsi. :lol: Milyen könnyen motíválható gyerek. :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Panka!
Lilla is egy kis korrupt, nagyon könnyű lefizetni! :lol: :lol: Egy kis kölesgolyóért vagy ilyesmiért igen könnyen motiválható! :)
Ügyi Emili, hogy próbál kapaszkodás nélkül ácsorogni! :)

Se GYED, se családi! :cry: :cry: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Azóta nem tudom mi van a lila puklival nem engedi hogy belenézzek a szájába! :twisted: :lol:

Panka! Egyetértek a Sinlac ügyileg! Én régóta használom, de arra külön felhívták a figyelmemet, hogy nem helyettesíti a tápszert/szopit!

KépKép
csongria

Panka
Én még a vasalót is sima vízzel használom, miután bevízkövesedett a desztillált víztől. Inkább tisztítom és már évek óta semmi baja.

Timi
Nekem is még csak a családi jött meg.
Olyan édesek mikor alszanak! :D Ha este ilyet produkál Brigi, inkább kiegyenesítem, mert különben azért kel fel, mert zsibbad. Nappal hagyom.

Orsi
Nagyon ügyi a kanalazó Sebi! Én még próbára sem merem hagyni, hogy Brigi egyedül egyen, mert az kész mocsokkatasztrófához vezetne. :lol: :lol:

Mazsi
Én is egy jégkockányi husit adok egy kajába. Ha főzök, akkor ált. egy 220 milis aventes pohárba.

Sági
Tényleg nagyon helyes a nagykép is! Úgy bírom a kis huncut nézésüket! :lol: Hát szerencsétek van a szánkóval, ki lehet most használni rendesen!
lora7

Timo,
Nagyon édi Lillus ahogy így alszik. Peti is szokott így amikor ülés közben elalszik. :D
Szánkózni az udvarra járunk. :lol: Körözünk a házak körül a parkolóban, a hátsó körforgalomban, végig az úton a kapuig, közben a kerítéshez is lemegyünk és nézzük az autókat, villamost. Jó móka. Végre valamire használjuk az udvart a parkoláson kívül.

Ria,
Hááát, ha nem nyitja a száját akkor lehetséges, hogy fogacska lesz belőle. :D
Vendég

Timo,
Most néztem a számlám, én már december 27-én megkaptam a pénzt. :shock:
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, de jövök okoskodni!

zymafluor: sok fogorvos véleménye elutasítja mindenféle fluor tbl és egyéb adagolását, mert az adandó mennyiséget egyszerűen nem lehet kiszámolni.........ráadásul egyéni dolgokban hisznek és nem gondolják, hogy befolyásolná a fogak állapotát
van aki 1x mossa és tök jók a fogai, van aki 3x-4x és egy csomó lyukas
ha mindenképpen szeretnénk rásegíteni, hogy szép és jó fagai legyenek a manóinknak akkor a legfontosabb a fogmosás minimális szénhidrát

ill. a fluoriontoforézis, de az is már csak a maradandó fogaknál vagyis 6 éves kor után
ezzel a módszerrel egy lenyomati kanál szerűbe kerül a fluor tartalmú zselé és az iontoforézis által közvetlenül a fogakon fejti ki hatását
ezt szokták csinálni kb évent 1x 5-5 perc

+ a hátsó fogak barázdazárásában hisznek
ez pedig azt jelenti, hogy mivel a 6. fogak jönnek ki elsőnek és jó hátul vannak és jó gidres-gödrösek így érdemes a felszínüket simává tenni, hogy könnyebben tisztíthatóvá váljanak......
ezt akkor érdemes megcsináltatni gyorsan amikor kibújtak fúrni nem kell csak egy kis kefével jó alaposan megtisztítják és belefolytatják folyékony tömőanyagot spec erre a célra valót .....

túl sok fluór egyébként az agyban rakódik le...érdemes elgondolkozni rajta

Bocs belekotykotyért!
Vendég

Sági! Holnap lesz a szülinapom fogacskát kértem ajándékba! :wink: :lol: Te is több pénzt kaptál mint eddig?

KépKép
csongria

Meli, :D
Köszi szépen az infot!!!! Ez igazán jól jött. Akkor hagyom is a zymafluort. Köszi! :D

Ria,
Nekem nem több egy fillérrel sem, sajna. :(
Vendég

Ria, :D

Kép

:D :D :D
Vendég

Sági! Nagyon köszönöm! :D :D :D

KépKép
csongria

Voltunk a helyettes dokinál és egy kicsit "összekülönböztünk" a szoptatás terén. A WHOra hivatkozott, amiért abba kéne hagynom a szoptatást. Azt hiszem nem találkozik túl sok anyukával, aki a jó kis érveire azt mondja (merészeli?!), hogy nem így van. Még ha orvosi érveket hoz fel, azt elfogadom, de ne hivatkozzon elferdítve olyan forrásra, amit ismerek! :x Ledöbbent, hogy miért nem kap Szabi tisztességes üveges tápszert. Nem tudom, hogy mit szól, ha mondom, hogy az általa nagy becsben tartott WHO két éves korig ajánlja a szoptatást, vagy még tovább. :twisted:
Az ő megoldása arra, hogy Szabi nem szereti igazán a tejpépjét az volt, hogy főzzek neki egy kis tejbegrízt. Itt kezdtem akadékoskodni, a tejjel kapcsolatban. Meglepődött, de helyesbített. Nem szereztem túl sok jó pontot. Natira most azt találta ki, hogy allergiás, és szerinte el kéne kezdeni egy 3 hónapos allergiakezelést, csak úgy hasraütésre. Hétfőn indul az allergológus keresés. Van valakinek ismerős? Doki, akit jónak tart?

Fenti vitánkon felpaprikázva ismét olvasgattam a WHO ajánlásokat. Azt hiszem, pár oldallal feljebb írtam olyasmit, amit dokinénink mondott és én átvettem. :oops: A napi 2 szopi, ha csak minimális mennyiségű, nem elegendő. Nem volt se időm, se energiám (nem is lesz) végigbogarászni azt a több száz oldalt, ami a témáról van. Ahogy látom, kb annyi tej kéne, mint valahol 1-2 hónapos kora körül. Nekem annyi szerintem nincs. :?

Most jól ülök itt a sz.ban. Ha dokinénit felülbírálom, saját dokim sem állhat mellém, mivel az ő lojalitása a partner dokihoz kell, hogy húzza. Azaz van két beteg gyerek, akiken kísérleteznek, én meg vagy tűröm, remélve, hogy eltalálják, vagy saját kútfő, ami igencsak karcsú ebben az ügyben.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok

9-re értünk haza szánkó nézőből, sehol nincs csak tescóban volt fa de az nagyon nem volt szimpi. Olyab szép kéket szerettem volna műanyagot mint Ságiéknak. Pedig már éppen kedvet kaptunk Petitőll !!! :lol:
Idén így mégsem szánkózunk. Se KIKA se Brendon, se Brico. El is ment a kedvem !!! :cry: :oops: :twisted:

Vettünk fogkefét Tominak de fogkrémet nem valahol azt olvastam, hogy először nem kell még csak szokja meg a fogkefét majd utána.

Körkérdés: ki hogy áll a fogmosással milyen sűrűn ???? Kép Szánkó nélkül szomorúan

Kép
kditke

Ja azt még nem írtam, hogy a doki azt mondta az egész ínye be van durranva, nem csak ahol látszik, hogy már jön. Nagyon jó most ez a köhögés mellé még. Szegénykém valószínű azért szenved ennyire.Jó lesz az éjszakánk is, már egyszer felkelt a köhögés miatt, sokat fogok aludni így vizsga előtt.

Tegnapi huncutkodásról pár kép:
Kép
Kép
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Kditke! Én napi kétszer szoktam fogat mosni! :wink: :lol: Hehe!

KépKép
csongria

Lorca! Most akkor mi van??? Nem igazán értem!! Az tény hogy Beni napi 2x kap tápszert összesen kábé 400 milit. Igaz hogy az írás alapján 460 ml kéne! Ennyi tejed nincs egy napra? Gondolom az anyatejben lévő ásványianyagokat, ellenanyagokat fehérjét, zsírt stb a zöldség, gyümölcs nem fedezi. Talán a hús valamelyest bár az nem mennyiség amit ők kapnak! Ezért vannak a babatejek egy éves kor után. De nem tudom csak találgatok! :roll:

KépKép
csongria

Lorca,
Mi az hogy ne szoptass??? A kicsi tej nem tej? Nagyon nem értem a dolgot. :oops:

Ditke,
Nem volt a Kikában szánkó??? :shock: Tegnap délben még volt vagy 20 műanyag és vagy 10 fa viszont vásárló meg alig. Fent néztétek a gyerek cuccoknál? Tudtam, hogy el kellett volna hoznom többet! :(
Fogmosás: Peti csak imitálja, fogkrém nélkül. :D

Lin,
Micsoda kék szemek! :D Jól látom, hogy nagyon hasonlít rád Gréta? :D Lehet akkor most kinövesz egyszerre egy pár fogacskát szegényke. Nem is tudom mi a jobb, gyorsan túl lenni rajta vagy lassan szenvedni?! :?
Vendég

Kép készülődés Kép Kép ennyire merte a fát megközelíteni Kép Kép csomagolóvadász Kép

nanica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?