Új privát üzeneted érkezett!

Tücsi: úgy legyen! egyébként igazad van! hát akkor legyen: :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Tücsi!

Avandiában csak rosiglitazon van, az Avandametben viszont még metformin is van mellette.

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Aranyosak vagytok!

Eszébe sem jutott, annyit mondott, hogy sokszor beszéltünk a hibákról, erényekről...de szerinte már nem megy.
És igaza van, már nem úgy kötődünk egymáshoz mint nőés férfi, férj és feleség........és talán ha jól tudom, vanneki 3.
Ehez nincs köze a babának....
Most albérlet keresés, új élet kezdés...stb.
Az a baj, hogy nem lenne gond a vizsga, ha nem jövő héten lenne 3 meg utána hétfőn 1, henm lenne 1 hetem, hogy kicsit lehiggadjak...... ezért is félek nagyon :( :(
csipi78

Ági:
Szerintem igen, ha jól tudom, csak hetente egyszer van pesten a Mensmentisben. Valaki írta itt korábban, hogy hozzá jár Debrecenben, de szégyen gyalázat, nem tudom, ki volt :oops: Lányok! Ki a debreceni?

Kép
Kép
zazzy

Rambóka, hű akkor ez most jó vagy rossz hír? Úgy értem, meg tudod nekem laikusnak mondani, hogy miért jó nekem ha nem kapok metformint? :roll: Gondolom a mellékhatások miatt, de a hatóanyagára meg szükségem lenne a met-nek, vagy most hogy is van ez??? :oops:

Csipi, értem akkor viszont tényleg nem szabad erőltetni a dolgot! Kérlek gyere hozzánk ezután is, nehogy eltűnj! Ölelés neked!
Vendég

7Kincs járt drnőhöz.

Csipikém :cry:
Vendég

Csipi: Nagyon nehéz ez így, pont vizsgaidőszakban... Nem tudott volna várni a végéig? A férfiak néha olyan... :evil: Én annak idején az államvizsgám előtt voltam így, bár az nem házasság volt "csak"eyg 4 éves kapcsolat, aminek februárban lett vége. Sosem fogom elfelejteni. Pénteken szakítottunk és hétfőn vizsgatanításom volt... Iszonyú volt. De csak addig, amíg be nem mentem a terembe. A gyerkőcök olyan édesek voltak, nem tehettem meg sem velük sem magammal, hogy bénázzak. És ráadásul utána mi még 2 kétig "együtt laktunk", mivel pont azért mentem Pestre gyakorlótanításra, hogy vele lehessek. Jól sikerült. :? De végülis akkor én egész "könnyen" engedtem el, mert pontosan tudtam, hogy csak kínlódunk, és bár eleinte nagyon jól ment a távkapcsolat(Pest-Szeged), tudtam, hogy az államvizsga utáni életét(egyszerre végeztünk)nem velem képzeli el, és én sem igazán vele, csak én ezt képtelen lettem volna kimondani. :( Meg is köszöntem neki akkor. Szóval így is nehéz volt, mert 4 év csak 4 év, de más, ha az ember biztosan tudja, hogy ez a jó döntés.
Na bocsi az offért, ez most úgy kijött.

Kép
Kép
zazzy

Manócska!

Igazán nem szeretnélek megbántani, meg "örülünk" ha jönnek folyamatosan újak, de tényleg olvasgasd a www.pco-szindroma.hu weblapot, mert ott minden pontosan le van írva.
Itt szinte mindenki onnan indult, onnan szedtük az alapokat.
Sokakat félre vagy egyáltalán nem kezelnek a PCOSsal kapcsolatban, ezért nem lenne rossz ha néhány napig tanulmányoznád az oldalt hogy legyen egy képed magáról a betegségről.
De mielőtt még elkeserednél, van ám remény! A helyes kezeléssel többen lesznek babásak mint nem. :D Itt is mindenkire sor fog kerülni, hiszen a 2008 a mi évünk! :D

Várunk a további kérdésekkel!
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Tényleg kincs volt! Megtaláltam a hozzászólást is az 508. oldalon, de nem írta, hogy hol rendel, csak hogy ő ajánlja, mert tb alapon mm-es orvos :wink: , de nekem Debrecen messze van, átszállások meg minden, Pest könnyebb.

Kép
Kép
zazzy

Szia Monee,

éppen azt olvasom, már más is elküldete nekem. :)
Tényleh hasznos infók vannak ott.

Köszi,
manóka22

Manóka, ha jól látom, pesti vagy - javaslom, hogy miután áttanulmányoztad az általam már ajánlott oldalt, keress fel egy endokrinológust! Találsz egy orvosajánlót, ott tudsz keresgélni!

A PCOS ugyanis nem nőgyógyászati, hanem endokrin betegség és csak egyik következménye hogy nem vagy csak nagyon nehezen sikerül teherbe esni - és kezelés nélkül akkor is nagy a vetélés esélye...

Nagyon jó lenne látni a hormonjaidat, egy inzulin terhelést is nézetni! igazából baromira nem értem, hogy miért is írta fel Neked ezt a gyogyit így!

Ezek szerint a dokid azt sem mondta Neked, hogy ehhez a gyógyszerhez fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetedet! Először csak este felet szedjél és ha azt megszoktad, akkor emeld a reggeli féllel! És mellette az sem mindegy hogy mit eszel, mert elég sok mindennel "összeveszik". Én nem ezt a bogyót szedem, hanem emforalt, aminek a hatóanyaga ugyanaz, és eleinte tejet nem ihattam csak pár óra múlva, nem bírta a krumplit - de ezt Neked magadnak kell kitapasztalnod!

megkérdezhetem hogy hová jársz orvoshoz?

Kép

Kép
anyoooka

bocsi, meforalt... nem tudok írni...

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok

Én is db.-i vagyok, és Valicskó dr.-nőhöz járok .
Elérhetősége: VESZ Diabetológiára szoló beutaló!!! szükséges
Debrecen, Bethlen u. 11-17 2.em Tel.: (52) 513-621
Rendel: Hétfő: 8-14 Kedd: 12-18
Érdemes időpontot kérni. Remélem segítettem, ha kell még info szivesen irok.

Nekem is kellene egy kis tanács. minden mensinél fájni szokott a fejem, de iszonyúan. Állítolag a hormonok miatt. Most újra ez van.
Azt hittem hogyha szedem a meforalt elmúlik :( szerintetek most kevés volt még az egy hónap hogy rendeződjön ez is, vagy a gyógyi nem hat úgy ahogy kellene???
Másik próbálok diétázni, de hol hányingerem van evés után, hol szédülök és rossz a közérzetem. Mit csinálok rosszul?? Már kezdek teljesen elkeseredni. :(

"Ha az élet citromot ad................csinálj limonádét!
árnika

Anyooka,

Azt hogy fokozatosan kell hozzá szoknom azt mondta, ezért szedek először 2* felet / nap és emelni kell 2 egészre/nap.
Hát igen hormon vizsgálat az nem volt, itt a forumon olvastam, hogy azt is szoktak csinálni. Ja és azt sem tudtam, hogy nem lehet mindent enni. erről sem tett említést. :(
Azért írta fel, mert nem érnek meg a petéim rendesen, és a nyálkahártyám sem vastag eléggé. Ja..., és szednem kell folsavat is.

Én a 17. kerben járok egy magándokihoz aki a SOTE-n dolgozik.
manóka22

De hát akkor is, ez nem egy peteérlelő gyógyszer! :shock:

Olvasgass, töltsd ki a tesztet ha még nem tetted és meglátod, hogy mekkora az esélye Nálad a pcos-nek!

folsavat a gyógyszer miatt kell szedni, asszem az előző oldalon volt erről pont szó!

Keress egy endodokit és csináltass 3. napi hormonokat! Ezzel is előbbre leszel! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Köszi az infókat, sokat segítettetek. :)
manóka22

Tücsi, a rosiglitazon is arra hat, mint a metformin, csak teljesen máshogyan!Más mechanizmussal éri el a sejtek érzékenységének növelését.És védi is az inzulintermelő sejteket.Én ennyit tudok róla.Vagyis ennyit értettem meg a leírásokból.
:lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Csipi: :cry: nem si tudom mit mondjak, átérzem a helyzeted tiszta szívemből. Én is átestem egy ilyen időszakon, csak mi nem voltunk házasok az exemmel, hanem 10 évig voltunk együtt és ebből 5 volt az amit együtt is éltünk. Bár én mondtam ki a végső döntést, mert nálunk erre ment ki a játék. Eléggé megviselt a dolog engem is. Kívánom Neked, hogy találd meg az Igazi Nagy Ő-t olyan nagy szerencsével, mint én. Nekem a férjem egy igazi véletlen műve, és valószínű a sorsé is. A vizsgádra pedig drukkolok!Ügyes lyány vagy Te!!! :wink:

Manóka: azt ajánlanám sürgőssen keress egy olyan dokit aki nem peteérésre adja neked az Adimetet. :shock: Ezen kicsit kiakadtam...

Rólam: megvan a progim eredménye:1,4 nmol/L (eddig ez a legmagasabb értékem) - tehát asszem nem volt pé-m. Jöhet a norcolut :( de aztán végre vége lesz ennek a maratonnak és jöhet egy újabb hónap újabb esélyekkel. Ennek reményében vettem E-vitamint és folsavat, úgyhogy utána nézek mennyit is szedjek belőlük. esetleg valaki segítene? :D :roll:

hajni...
Budaörs

Anyooka: Most ez tuti, hogy nekünk a met miatt muszáj, vagyis igen ajánlott folyamatosan folsavat szedni? Ezt nekem még egy orvos sem mondta :evil: Recept nélkül kapható???

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Rég jártam erre!

Segítenétek egy kicsit.

Majd' 1 év után sikerült kicsikarnom egy terheléses inzulint.
Mit szóltok az eredményeimhez:
inzulin:
éhgyomri: 12,92
60 perces: 60,91
120 perces 36

cukor:
éhgyomri: 4,4
60 perces: 4,4
120 perces 4,8

Erre már kell/adható-e metformin?

"az élet utat tör magának"
dera

Zazzy: én pont ma vettem folsavat, reci nélkül kapható

Dera: bocsi de én nem tudok nagyon hozzászólni még; vannak nálam okosabbak :D :roll:

hajni...
Budaörs

Dera: én nem vagyok szakértő, de bár nekem lenne ilyen eredményem! Az én 120as cukrom 8,5 és a 120-as inzulinom 113! :cry:
Azt hiszem 25 körülit emlegettek terheléses inzulinra.
Ezek nem vészes eredmények szerintem, nem tudom, írnának-e rá metet.

Kép
Kép
zazzy

Bocsánat, a cukor tuti tökéletes!!!!

Kép
Kép
zazzy

dera, kicsit magasabbak az éhomi és 120as inzulinértékek, nem sokkal, csak kicsivel (mit meg nem adnék ilyen értékekhez)!Talán kapsz rá, én kapnék ezekre az értékekre, a te dokid nem ismerem.
Vendég

Köszönöm a segítséget. Az a baj, hogy egy kicsit cisztásak csak a petefészkeim, kicsit nagyobbra nőnek a tüszőim, mint az átlag pcos betegeknek, egy kicsit magasabb az inzulinom, de sajna...... csak egy kicsit nem esek teherbe. Pedig azt hittem, hogy meg van a hiba forrása. Ilyen kicsi eltérés is okozhat ekkora galibát?

dera

Dera!
Szerintem is kellene adjanak ezekre az értékekre metet. De nem tudom, hogy a dokid hogyan gondolkodik. Nekem alacsonyabb értékekre adtak.
És az alacsonyabb értékek mellett is kialakult a PCOS. :? Amit a met helyrepofozott.
Nyomulj!!!! :lol:
Vendég

És érdemes egyáltalán ilyen eltérés esetén metet szedni, vagy inkább csak diétázzak és tornázzak, esetleg egy kis kecskerutafűtea?

dera

Ja és az alacsonyabb inzulin értékeim és 20-as BMI mellett is kellett a 3x850 mg! :?
Hát ennyire nem müködünk egyformán. :roll:
Vendég

Kavics :D
De fura. Te mennyi ideig szedted a metet? Terhesség alatt is? Hanyadik hétig?

dera

Sziasztok!

Csipi: :( Nagyon, nagyon :( Reméltem, hogy menthető még a dolog, bár asszem mondtad is, hogy ez így sokáig nem mehet. Kívánom, hogy mihamarabb megtaláld a neked megfelelő pasit és csodaszép gyerkőceitek legyenek majd. Addig is szedd a metet, hogy szépen rendbetegyen ;) Ja, és ne felejts néha azért benézni hozzánk, jó? Ne tessék eltűnni!!! A vizsgákhoz pedig egy nagy kalappal!

Dera: Hát igen, az éhomi és a 120 peces inzulinod magasabb, de csak egy picit (asszem 10 és 30 a határ...). Viszont a 60perces cukor alacsonynak tűnik, annak nem magasabban kellene lennie? Nekem 8 körüli volt és azt mondták rá, hogy tökéletes...
Jó kérdés, hogy hova kihez jársz, sok minden függ ettől.

Lafi: 4hét??? Hú, de megy az idő!

Pussza

Kép

Kép
bettica

Dera! :)
Én 2006 január ban kezdtem a metet és augusztusban kezdtem helyrejönni (spontán menszi, aztán ettől kezdve minden ciklusban PÉ) és 2007 júliusában teszteltem pozitivat.
Én végig szedem terhesség alatt, sőt szoptatás alatt is szedni fogom.
Vendég

Jaj lányok, annyira fáj!!! Olyan egyedül vagyok!!!
Csak ülök és sírok!!!!!! Itt a lakásban, amit együtt varázsoltunk széppé!!!!! mielőbb albérletet kell találnom, mert itt lenni nagyon fájdalmas!!!!!
Tudom, hogy jobb lesz így, és szeretem annyira hogy elengedjem, és boldog lehessen!!! De akkor is pokolian fáj és nem tudok másra gondolni :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
csipi78

sziasztok Csajok!
Zugtopikoló révén, csak helyzetjelentek.
3 hó metszedés után,javulok. T. doki elégedett volt a hormonjaimmal. A prolaktinom és a tesztoszteronom is fele az 1 évvel ezelőtti hormoneredményeknek. ( minden hormonom határon belüli) :D A 9 éve szedett másfél szem bromocriptint csökkenthetem napi 1-re. A metet viszont emelnem kell 3x850-re. Remélem megúszom túlzott mellékhatások nélkül! Jajj, úgy örülök, már csak a ragyáim is múlnának, mert megint átmentem pattis kamaszba. :?
javulást mindenkinek! Testileg-lelkileg!
nani72

Csipi!

Igenis sírd ki magad mikor senki sem lát. Ne keresd az okokat, nézz előre. A jövőben sok meglepi vár rád. Valahol megvan neked a nagy Ő, akivel meglesz a babó is. de ez még idő. Igenis kell a pityergés...mert segít!

Puszi és ölelés neked!

Gina
Vendég

Sziasztok!!!

Olyan jó nektek hogy ti már régebb óta hallottatok a MET-ről, így már korábban eltudtátok kezdeni a szedését. Bár én még márciusban fogok menni a dokihoz.
Aki Tűű dokihoz jár elárulná nekem hogy milyen vizsgálatokat végez el, mielőtt felírja a gyógyszert? Mivel messziről megyek Pestre szeretném tudni hogy kb. hány napot vesz igénybe a kivizsgálás?
Ti a MET mellett diétáztok, tornáztok esetleg szedtek folsavat és valami vitamint is?
-------------------------------------------------------------------------------------
Az a helyzet ha nem köttettük volna be a netet akkor a mai napig nem hallottam volna erről a kezelési lehetőségről ( a METről).
Ugyanis az én orvosom azt mondta " sajnos én már semmit nem tudok tenni, ebbe bele kell törődni". Hát gondolhatjátok -mint akibe bele csapott a villám olyan zokul esett.
Ugyanis már a closty sem volt hatásos.
De így mostmár úgy érzem hogy van remény. Hiszen megis fogadtam, hogy az idén terhes leszek.
Úgy örülk annak hogy megtaláltalak titeket.
Ági!!!!
:o :) :) :) :)
Kép
szoriagi

szia szoriagi!
Hát bizony, ha nincs internet, én sem tudok erről az egészről ( ir-pco). Bár jártam régebben is endokrin rendelésre( tejcsorgás miatt), de ott nem volt szakértelem. :(
A doktorúr magánrendelésére mész, vagy a kórházba? Én a mens-ben kerestem fel, ott számíthatsz egy tisztességes elbeszélgetésre, és valószínűleg hormonmeghatározás lesz, esetleg mr, vércukor és inzulinvizsgálat. Persze minden egyénreszabott. Leletet máshonnan is elfogad.
Jó a terved ( idén terhes leszek) , veled tartok ebben! :D nani
nani72

Manóka!

Két verzió van:
- Vagy egy PCOS kezelésében jártas dokid van, aki nem túl közlékeny, esetleg rosszul magyaráz
- Vagy olyanvalaki, aki babacsináló vitaminnak tartja a metet
Mindenesetre én bízom az első verzióban.
Ha legközelebb mégy hozzá, kérdezősködj, akkor ki fog derülni, mert addigra már te is képben leszel! :wink:

Csipi!

Nagyon sajnálom! :(
Remélem a sors akarta így, h. te is megtaláld majd az igazit végre és ne vesztegess további éveket egy kihűlő kapcsolatban.

Tücsi!

Valószínűleg éppen azért ezt kaptad és nem az Avandametet, mert nem bírtad a metformint és nem is javultál tőle.
A PCOS hátterében rengeteg génelváltozás lehet (szemben Mekkelek állításával, én eddig minimum 10 félét találtam a neten, amit összefüggésbe hoznak a PCOS-val és kutatják is rendesen!), tehát többféle enzim v. fehérje kiesése is eredményezheti ugyanazt a következményt. (bocs, ha túl tudományoskodó, szóljatok, ha vmi nem tiszta!), szóval az a lényeg, h. a tünet ugyanaz, még akkor is, ha a két különböző fehérje ugyanannak a folyamatnak két külön lépésébe szól bele.
Valahogy úgy, mint egy télifagyi töltő gépsoron tökmindegy, h. a tölcsérbetöltő romlik el, vagy a csokikrém fogy el, az eredmény egyaránt nem fogyasztható.
A hasonlatnál maradva, a metformin mondjuk pótolja a csokikrémet, de ez csak azoknál hoz teljes sikert, akiknek a csokikrém hiányzott, akiknél a tölcsérrel is/vagy csak azzal van baj, azoknál nem hoz javulást. Nekik kell a tölcsér is a sikerhez, vagyis a rosiglitazon.
Csak sajnos Tűűnek nem áll rendelkezésére egy műszakvezető, aki megmondja, h. mi romlott el. :twisted: Így kénytelen a tünetek, laborok és egyéb paraméterek javulásából kikövetkeztetni, h. merre tovább.
Ezért nem szabad egymáshoz hasonlítgatni magunkat és a kezeléseinket sem. Van akinek elég a met, van akinek kell mellé a rozi, és van akinek elég lesz csak a rozi. És van akinek kell még mellé bromo, vagy pajzsmirigy gyógyszer.
(És remélem nekem segít a Premens megint.)
Szóval különbözőek vagyunk.

Árnika!

Ha tudsz, nézess prolaktin szintet, mert nálam az volt a gyanusítható a menstruációs migrén okaként. Premens is segíthet, de a szedésével várd meg a prolaktin eredményt, nehogy bekavarjon!

Hajni!

UH-on nem voltál? Endometriózisra kérdezz rá! Laparod volt már?

rambóka

Rambóka!
A csokisfagyi hasonlatod nagyon ízes és emészthető! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Március 13-án kinek kell menni Tűű dokihoz?
szoriagi

Rambóka!

Megkövezhettek de nem, nem voltam UH-n, trehány módon. Mert mivel a progim azt mutizta hogy nem volt pé és már nem is fáj a pocim és elkezdtem beszedni a norcolutot. Lehet rosszul tettem hogy nem mentem uh-ra.
De eléggé megijesztettél ezzel az endometriózissal.
Laparom pedig még nem volt. Egyszer egy régi nőgyógyászom (aki az egészségügyi államtitkár volt-dr. Kovács A.) akart csinálni, de amikor megtudta hogy volt cukorbeteg a családban gyorsan visszaszívta a dolgot.

Inkább azon törtem a buksimat, hogy Apát minél előbb becsempésszem az MMbe metabólikus szűrésre. :) Amint kimondja az áment már telizek is, csak kell neki hagynom pár napot hogy ő szóljon nekem. :D Én meg szedem a norcolutot 5 napig és várom a mensit, majd elmegyek 3.napon vérszívásra és várom hogy javuljak az eredményeim (kivi leszek rájuk nagyon) és a pocakomba költözzön a babaaaaa. Furcsa hogy most tudatosult bennem az hogy nem akarom görcsösen a babát- lehet ezért is nem törtem le nagyon - és hogy a szervezetemnek 14 év alatt összejött rossz állapotot kell helyrehoznia ami nem megy egyik napról a másikra. És hogy milyen gyorsan telik az idő, hisz mindjárt a 6.hónapi kontrollra megyek Thez.

hajni...
Budaörs

Szép jó reggelt mindenkinek.

Rambóka,

Igen a következő találkozáskor elkapom a grabancát :) és kikérdezem Őt részletesen. Sajnos a magán rendelőjébe járok, és kígyozik a sor nála állandóan. :( valóban észre vettem, hogy gyorsan próbálja meg elmagyarázni a dolgokat, mert az utolsó alkalommal is mikor voltam, este 11-kor ment el az utolsó páciense.
De amint látjátok, nekem lajikusnak nem elég ha "kínaian" magyaráz.
Egyenlőre még bízom a dokibácsimban!!! Remélem 2008-ban BABÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁS leszek. :)

Puszi mindenkinek, Szép napot!!!
manóka22

Sziasztok!

Csipi :D
Szegénykém! Pokoli érzés a megszokott környezetben egyedül lenni. Ginának igaza van, ne folytsd vissza, ami fáj. Igenis ki kell sírnod magad! Egy kicsit segíteni fog.
Aztán pedig minél hamarabb lépj ki ebből, próbálj meg kicsit más rendszer szerint élni, valami más, új dolgot, dolgokat csinálni.
Csinálj valami olyat, amit eddig nem tudtál és örömöd leled benne. Hidd el segíteni fog. Én is így csináltam. És így jöttünk össze a férjemmel. Csak légy nyitott. Fel a fejjel! Küldök egy hatalmas ölelést neked!
Kép

Nani :D
Gratula az eredményekhez! Az új év jól indul, csak így tovább!

Ági :D
Milyen tüneteid vannak? Policisztás petefészkek, súlyprobléma, szőrösödés.....ami miatt a metre gondoltál?
Nekem anno a dokim rögtön kés alá akart fektetni és közölte, hogy 6 hónapig tartható fenn az állapot, tehát ha nem esek teherbe, akkor annyi. És van egy nénjém (ugyan 10 évvel idősebb), aki más problémával, de szintén 6 hónapot kapott a teherbeesésre és nem sikerült nekik.....szóval a világ fordult meg velem. Ismerős érzés.
Üdv közöttünk! Bár én nem nagyon tudok neked profi tanácsokat adni, de vannak itt néhányan, akik már végigjárták a hadak útját és tudják a választ a kérdéseidre.

Rambóka :D
Ez nagyon jó magyarázat volt. Tökéletesen sikerült lefordítanod a tudományos magyarázatot. Most már én is értem. :D

Hajni :D
Miért lényeges a metabolikus szűrés apának? Bocsi, de nekem ez tök új dolog? :oops:

Engem is küldeni akarnak laparra, de most nem tudom mit csináljak. Csináltassak átjárhatóságit vagy inkább lapar. Apa nem lelkesedik attól, hogy hegek maradjanak a hasamon. Öszintén szólva én sem, de engem nem ez tart vissza.
A dokim azt mondta, hogy ha csinálunk lapart, akkor egyúttal pukkasszuk ki a cisztákat is, végülis logikusnak hangzik, de hát én nem is tudom.... :?

Mindannyian szedtek Utro-t vagy Norcolutot? Az a progi miatt kell, ugye? De ha nekem nem néztek 21. napi hormont, akkor honnan tudják, hogy jó-e? Egyszer az egyik dokim azt mondta az ilyen irányú kérdésemre, hogy ne foglalkozzak a progival, majd foglalkozik vele a nőgyógyász, először essek teherbe. Pedig akkor épp az volt a gondom, hogy gyanítottam az esetleges terhességet és féltem, hogy ha tényleg sikerült, akkor nem fog megmaradni. Ez butaság? :?

Rengeteg buta dolgot kérdeztem, bocsika! Azt hiszem megint szájmenésem lesz ma. :?

dera

Monee

Úgy megörültem mikor láttam a babás vonalzódat....gratulálok....boldog pocakos hónapokat kívánok!!!! :P
Vendég

Ági: Akkor mégse Debrecenbe mész??? Valicskó doktornő is nagyon jó, én nem akartam ennyit várni Tűűre, de nem bántam meg egyáltalán!

Most kérdezek egy érdekeset a hozzáértőbb lányoktól :D , akik már millió pcos sztorit hallottak. Szerintetek ha rendesen diétázok, mozgok, és szedem a metet, mennyi idő(úgy mégis, kb.)amíg normalizálódnak ezek a pocsék eredmények(113 inzulin, 8,5 cukor, 2,7 tsh, fsh/lh)
Igazából felkészültem a türelmes időszakra, de mégis, mennyi lehet???

Csipi:
Sajnos tényleg rosszabb elfojtani, írtam tegnap, nekem szinte megkönnyebbülés volt, hogy vége lett, de így is iszonyú nehéz volt, hogy már nem beszéltünk nap mint nap, ha történt velem vmi, automatikusan nyúltam a telefonért, hogy elmeséljem neki, de nem lehetett... Eleinte próbáltuk a maradjunk jóban-t :shock: egy pár hétig ment, de szerintem csak rosszabb volt, dühös voltam, hogy ő könnyebben emészti meg, mint én.Februárban szakítottunk és nyárra jöttem helyre(pedig mondom, én "örültem", hogy vége lett)és nem utolsó sorban azért, mert jött valaki más, akitől 2 hét alatt több szeretet és törődést kaptam, mint tőle 4 év alatt!
Szóval, ha nem ő volt az igazi, akkor hidd el, nagyon szép dolgok várnak még rád, legyél erős és ilyen célokra koncentrálj!

Kép
Kép
zazzy

Zazzy

Úgy értesültem a dolgokról hogy Valicskó drnő Debrecenben csak Debrecenieket fogad. Én meg Szabolcs megyei vagyok.
Vagy te másképp tudod?
szoriagi

Ági:
Nekem azt mondta a múltkor pesten, hogy Debrecenben volt nála egy szeghalmi lány(aki u.attól az orvostól ment, akitől én)
De Pesten is mehetsz hozzá, szerintem sokkal hamarabb tudsz, mint Tűűhöz, és legfeljebb ott megbeszéled vele, hogy járhatnál-e Debrecenbe.

Kép
Kép
zazzy

Ági: Olvastad feljebb Árnika hsz-át? Telefonszámot is írt!!! Most néztem meg.

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Dera: nálunk azért lenne fontos Apa metabólikus szűrése, mert nem is tudom hány év után elment egy vérvételre (anyós meg is kérdezte hogy sikerült rávennem :) ) és magas lett a koleszterinje,trigliceridja és sztem a 6,1es cukker sem a legjobb. Főleg akkor ha számításba vesszük a többi "tünetet" is. (pl. hasra hízik, sokszor rosszul van mondhatni mindig ha nem eszik gyorsan valamit mikor érzi a gyengeséget -hirtelen lemegy a cukra sztem; szurkál a szíve és nehezen veszi a levegőt) Éééééés "csak" 29 éves. Szóval én nagyon szeretném ha elmenne, inkább ne legyen semmi baja, minthogy évek múlva derüljön ki - már ha addig nem kap mondjuk infarktust vagy cukorbetegséget - hogy ezen lehetett volna előbb is segíteni. Igaz még a kiskatonákat nem vizsgálták nála, vagyis nézte egy orvos kinek a nevét le sem akarom írni mert mekkmester :evil: és elgondolkodtatott Anyooo ék esete is ilyen téren. Mert engem hiába kezelnek és javulnék, ha tegyük fel Apának is van egy IR-je és attól nem olyan a minősége a katonáknak. :roll: De ez csak az én hülye szüleményem, nem biztos hogy van neki valami baja. De jobb a biztos mint a bizonytalan. Egyébként érdekes, mert ő mondta hogy el szeretne majd menni valamikor. Csak még meg kell várjm azt az időt, hogy ő szóljon hogy telefonáljak. :D Szóval kivárásra megyek. Ez mindig bejön hisz Ő is férfiból van. :D :wink:

hajni...
Budaörs

Elkezdjük csinálni a 2008-as metformin baby mozit!

Mindenki jelentkezhet, aki 2007 májusa óta megszült vagy babás lett, és ez a metforminos kezelésnek köszönhetően sikerült. Amik kellenek hozzá:

- nicknév
- mikorra várja a babáját (névvel, ha van), vagy mikor született
- rövid előtörténet, mennyi ideig szedte a metet a + tesztig
- lehetőleg egy terhesfotó a mamiról
- kép a picurról, akár UH kép, akár újszülöttként, ez utóbbi esetben lehetőleg a mamival

A mozi márciusig készül, addig folyamatosan várom az anyagokat a sari.nora@pco-szindroma.hu e-mail címre.
Vendég

zazzy!!!!

Igen .én is úgy gondoltam hogy megpróbálom töröltetni az időpontomat , és kérek egyet Valicskó drnőhöz (pestre) aztán megbeszélném vele , hogy a továbbiakban fogadna-e Deb.-ben.
Csak vajon átkérhetem magam a dr nőhöz?
Na mindegy hétfőn felhívom a mensmentist, remélem sima ügy lesz. :oops: :oops: :oops: Kép :
Ági
szoriagi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?