Manóka!
Két verzió van:
- Vagy egy PCOS kezelésében jártas dokid van, aki nem túl közlékeny, esetleg rosszul magyaráz
- Vagy olyanvalaki, aki babacsináló vitaminnak tartja a metet
Mindenesetre én bízom az első verzióban.
Ha legközelebb mégy hozzá, kérdezősködj, akkor ki fog derülni, mert addigra már te is képben leszel!
Csipi!
Nagyon sajnálom!
Remélem a sors akarta így, h. te is megtaláld majd az igazit végre és ne vesztegess további éveket egy kihűlő kapcsolatban.
Tücsi!
Valószínűleg éppen azért ezt kaptad és nem az Avandametet, mert nem bírtad a metformint és nem is javultál tőle.
A PCOS hátterében rengeteg génelváltozás lehet (szemben Mekkelek állításával, én eddig minimum 10 félét találtam a neten, amit összefüggésbe hoznak a PCOS-val és kutatják is rendesen!), tehát többféle enzim v. fehérje kiesése is eredményezheti ugyanazt a következményt. (bocs, ha túl tudományoskodó, szóljatok, ha vmi nem tiszta!), szóval az a lényeg, h. a tünet ugyanaz, még akkor is, ha a két különböző fehérje ugyanannak a folyamatnak két külön lépésébe szól bele.
Valahogy úgy, mint egy télifagyi töltő gépsoron tökmindegy, h. a tölcsérbetöltő romlik el, vagy a csokikrém fogy el, az eredmény egyaránt nem fogyasztható.
A hasonlatnál maradva, a metformin mondjuk pótolja a csokikrémet, de ez csak azoknál hoz teljes sikert, akiknek a csokikrém hiányzott, akiknél a tölcsérrel is/vagy csak azzal van baj, azoknál nem hoz javulást. Nekik kell a tölcsér is a sikerhez, vagyis a rosiglitazon.
Csak sajnos Tűűnek nem áll rendelkezésére egy műszakvezető, aki megmondja, h. mi romlott el.
Így kénytelen a tünetek, laborok és egyéb paraméterek javulásából kikövetkeztetni, h. merre tovább.
Ezért nem szabad egymáshoz hasonlítgatni magunkat és a kezeléseinket sem. Van akinek elég a met, van akinek kell mellé a rozi, és van akinek elég lesz csak a rozi. És van akinek kell még mellé bromo, vagy pajzsmirigy gyógyszer.
(És remélem nekem segít a Premens megint.)
Szóval különbözőek vagyunk.
Árnika!
Ha tudsz, nézess prolaktin szintet, mert nálam az volt a gyanusítható a menstruációs migrén okaként. Premens is segíthet, de a szedésével várd meg a prolaktin eredményt, nehogy bekavarjon!
Hajni!
UH-on nem voltál? Endometriózisra kérdezz rá! Laparod volt már?