Új privát üzeneted érkezett!

Cat,

Minket érdekelne ez az Alsópáhokos dolog! Egyébként is terveztük, hogy tavasszal elmegyünk, úgyhogy benne vagyunk, majd gondolj ránk is a foglaláskor :lol:

Ancsa,

Gratulálok én is a sok lábhoz és kézhez. Neveken gondolkodtatok már? Én két fiúnevet is olyan nehezen találtam... Lánynévből szerintem több jó is van.

Mikor érdemes a rácsos ágyról a rácsot leszedni? Honnan tudom, hogy már inkább normális ágy kell nekik?

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Végül mi sem úsztuk meg betegség nélkül ezt az évet az oviban.... :cry:
Már múlt csütörtök óta nem mennek, s ezen a héten már maradnak is itthon, bár olyan elevenek, hogy néha nem tartom jó döntésnek amit hoztam.
Szóval, Zsófi csütörtökön, Zsombi pénteken belázasodott, szinte túl is estek a nehezén, csak a köhögés szakadt fel nehezen.
De!!!
Szombaton Lacikám és én is teljesen lebetegedtünk. Ma van az a nap, mikor azt mondhatom, hogy jobban vagyok, de sajnos ez rá még ma sem mondható el.
Mikor kicsik voltak, s olyan sokat betegeskedtek, szenvedtek, mindig titkon azt kívántam, hogy "vegyem át a betegséget tőlük". Most ez sikerült.
:wink:

Annamari!

Jó utat és Áldott, Békés Ünnepeket kívánunk Nektek!!!!

Cat!

Az ötlet tetszik!!! Megbeszélem itthon, nem csak rajtam múlik.

Ancsa!

Gratulálok az eddigiekhez, kitartást és sok erőt kívánok!
Tudod, én 162 cm és 50 kg vagyok, s bár csak kettő picit kellett kihordanom, de az sokat segített, hogy azt eldöntöttem, hogy sikerülni fog, és csak pozitív gondolatokat engedtem meg magamnak.
Nekem biztosan Kecskeméten derült ki, hogy ikrek!! :) Nemes dokit ismered?

Gyöngyi!

Nem jött privi. A receptet viszont abban majd küldöm, jó?

Kata!

Bár Baba tényleg sokkal közelebb van, s ha megtudjátok oldani, egyszerűbb onnét venned lekvárt. Ha, valami miatt nem sikerülne, szólj, postázom.

Thomas-osaim! :wink: ( Lilla, Kata, Edit, Detti)

Ma postáztam a legújabb részeket mindenkinek! A hosszú rész is kész lett közben aki kérte, majd az is megy!

További szép estét!

Nekem már olyan karácsonyi hangulatom van!!! Ti hogyan vagytok ezzel???

Meme
szinta

cateye: aranyosak vagy.
Nem igazán vagyok még képben, de szállodákban vannak azért jó gyerekkedvezmények, gyerekbarát szállodák?

baba888:
Hogy te milyen jó szakács lehetsz... Fantasztikus ez a recept!!
Kár, hogy feküdnöm kell, szívesen főzőcskéznék én is, de ezt gyorsan el is mentem későbbre. Imádom a lazacot....

Szoktam beszélni a babákhoz, de végülis nem az a lényeg, hogy mi van a lábuk között, csak egészségesek legyenek. :D :D :D
Persze azért kíváncsi is vagyok.. :?

kiliman: neveken gondolkodtunk már, de valahogy megrekedtünk, nem jutottunk még közös nevezőre. De ráérünk még.

szinta: tudom, hogy a pozitív gondolatok sokat segítenek, igyekszem nem gondolni semmi rosszra. Persze nem mindig sikerül..
Kecskeméten is szültél, vagy csak uh-ra jártál oda? Nemes dokit személyesen nem ismerem, de sok jót hallottam róla. Én Godóhoz járok, meg vagyok vele elégedve.
Még pszichológusnak is elmenne, lelkileg is olyan sokat segít.
anches

Kicsit már hülyülök.

cateye: aranyos vagy. :lol: :lol: :lol: :lol: :lo
anches

Sziasztok!

Ancsa!
Ezek tök jó adatok!Szép nagyok a babák!
Téged küldtek már különböző vizsgálatokra?Fogászat?EKG?Vérvétel?(vérkép miatt)

Meme!
Jobbulást nektek!Néha én is eltöprengek azon,hogy jól tettem-e,hogy nem adtam őket közösségbe?Aztán mindig rájövök,hogy IGEN!Mert nem azért olyanok ördögök,mert most épp mások.Hanem nekem nincs annyi időm velük foglalkozni az ünnepi készülődés miatt.(ezt pedig rögtön leveszi a fenemód kifinomult radarjuk).De a szünetben bepótolom!!!16napot lesz itthon a Dávid!!!!Semmit nem akarunk csinálni,csak együtt lenni, játszani, beszégetni.Nálatok mikortól lesz a szünet?Kristóf várja már?

Baba!
Köszi a receptet!
Már a múltkor is akartam írni,hogy nagyon ügyik a lányok a beszéddel,pedig még nincsenek 1,5évesek!
Nálunk most az Oli kapott rá nagyon a versekre,mesékre.Eddig el voltam kenődve,hogy hiába mesélek,verselek.Semmit nem mondtak utánam.Még télapóra se!Aztán úgy 2hete beindult az Olivér!!! :D Kiderült,rengeteg verset tud!Most a Hóember és az Ec-pecc... a kedvence!Meséből meg (kisebb átköltésekkel) elmondja a Sün Balázst meg Petőfi Arany Lacinak című versét is.Én meg totál élvezem,ahogy mondja! :lol: Meg mellesleg irtó büszke vagyok rá! :wink:

Nettke!
Hogy állsz a karácsonyi készülődéssel?Ajándékok?

Szép napot mindenkinek!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok.

Edit:
Fogorvoshoz karácsony után szeretnék elmenni.
Eddig a hányinger miatt nem nagyon mertem. Szerintem vannak rossz fogaim, sajnos sok az amalgám tömésem is, de terhesség előtt nem volt alkalmam kicseréltetni, rendbe hozatni olyan gyorsan jöttek a babák.
EKG-t még nem említették...
Vérképet néztek a 10. héten, akkor minden rendben volt.
Még kétszer fognak majd a terhesség alatt.

Én meg azt kérdezném, hogy csinálnak vizeletvizsgálatot, hogy van e benne baktérium mondjuk?
Mert amit a védőnők néznek a vizeletből az más.
Lehet legközelebb meg is említem orvosomnak...

Ma szörnyű éjszkám volt, azt hiszem epegörcsöm lehetett. Már indultam volna dokihoz, mire elmúlt. Mostmár csak nyomásra érzékeny.
Megettem egy rakás magnéziumot, azt mondták epére is jó.
De hogy ne legyen minden tökéletes, reggelre a bölcsességfogamnál begyulladt az ínyem is. Most kamilla teával óblögetek meg használok a corsodyl szájöblögetőt.

Fogalmam sincs mi jön még, pedig még az elején vagyok....
anches

Ancsa!

Remélem jobban vagy!! Sajnos, igen ez várható, hogy mindig valami előjön. Az orvosom azzal szokott bíztatni :roll: : Amint előbújnak a babók, minden megszűnik. Csak az legyen jó hosszú idő, bármennyire is nehéz.
Háááát, végül is igaza lett.
Én nem Kecskeméten szültem, hanem Szekszárdon. Csak 4D-s UH-n voltunk a Nemesnél. Jó szakembernek tartom én is, csak olyan közvetlen hangot ütött meg, hogy azt gondoltam, hogy az orvosommal nem ilyen " kapcsolatra" vágyom, így visszatértem ahhoz, akinél Kristófot szültem.
A tiedet nem ismerem. 2 ikres ismerősöm is szült Kecskeméten, maximálisan elégedettek voltak az ottaniakkal.

Edit!

Kösz, jobban vagyunk.
A szünetet mi is hasonló képpen tervezzük, még Laci is itthon lesz velünk, így tényleg igazi lehet.
Oli nagyon ügyi, vagy az anyukája???? :wink: Ilyen verseket mond: :shock:
Kristóf már ma sem ment suliba, mert elaludtunk: :oops:
Ilyen még a 4 év alatt nem fordult elő. De, nem akartam kapkodni, így javasoltam maradjon itthon, ő meg benne volt.

megyek, mert a kaját befejezem, mert a lurkóknak visszatért az étvágyuk. :)

Meme
szinta

Sziasztok!

Ancsa!
Alapból nem csinálnak vizeletvizsgálatot,mert ehhez a nőgyógyásznak semmi köze.A védőnő meg csak fehérjét,cukrot,vért keres a vizeletben (ha jól emlékszem!).De egy megértő házi orvos kérésre ad beutalót laborba és ott megcsinálják. Amúgy én a heyledben inkább kenetvizsgálatot kérnék a nőgyógyásztól.Az rátok nézve fontosabb!!!Ezt csak 36.héten szoktak csinálni,ami úgy nálatok már nem bizti,hogy lesz.Úgy félidőben (mi ebben az esetben 16-18hét) érdemes azért kenetet levetetni.
Igen,lesznek még ilyen napjaid.De ez már hozzátartozik ehhez az állapothoz.Amúgy más 1babaával is szenved ezektől.Neked meg ahogy nőnek a picik,egre jobban nyomják a belső szerveket,idegeket,izmokat.Ez sok kellemetlenséget okoz.Ilyenkor nincs mit tenni,pihenni kell.Én amúgy a legjobban a légszomjtól szenvedtem.Sokszor volt olyan a 18.hét után,hogy annyira fent feküdtek,hogy alig kaptam tőlük levegőt. Még fekve is úgy érztem,hogy nincs elég oxigén a szobában.
De mindent megért,hogy bent maradjanak a babák még jó sokáig a pociban!!!Most már jobban tudsz enni?Nem vagy kívánós?Mekkora a pocid?

Meme!
Egy ilyen elalvásban a Dávid is benne lett volna,mert ők ma még matekból és nyelvtanból dogát írtak. Így most meg is jutalmazta magát!Mióta hazajött,fekszik a tv előtt! :roll: :lol:
Nálunk is itthon lesz apa elég sokat.Fél napokra kell bemennie (igaz szilveszterkor muszály dolgoznia,de csak 8-ig) Remélem,a srácok is betegszenek le,az idő meg egy kicsit jobbra fordul.Mert már befagyott a tó,mehetnénk korizni,csúszkálni.Csak ebben a cudar időben fél óra alatt összefagynak a fiúk és akkor bömbölnek ezerrel.Meg egy kis hó se ártana,mert kértünk a Jézuskától szánkót is! :wink:

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,
nem csak akartad, írtad is a múltkor, hogy milyen ügyes Zsófi a beszéddel. :wink: Annyira megzabálom, mikor mondja a magáét!
Oli sem semmi, hogy titkolta, hogy már komplett mondókákat, meg verseket tud!! :D

Ancsa,
köszi a bókot, de igazán akkor lennék szuper szakács, ha ez saját recept lenne... :lol:
Hú, már el is felejtettem, milyen kellemetlenek voltak ezek a terhesség alatti váratlan fájdalmak! Nekem is a levegővel volt gondom, mint Editnek, a hátamon nem is tudtam egyáltalán feküdni, az uh-kon szenvedtem rendesen. :wink:
Meg a szeméremcsomtom fájt már a végefelé annyira, hogy úgy éreztem, mindjárt kibújnak. :?

Kellemes készülődést mindenkinek a hétvégére!
Továbbá a tüdőmön kívül még kisajátították a gyomromat is, és Rennie nélkül egy lépést sem tettem, sok volt a savam.
De ezek mára csodás emlékek! :lol:

Kép
baba888

Lányok köszi a recepteket, írom is a bevásárlólistát :)
Baba!
Kandírozott gyömbért lehet kapni, vagy sk csinálod? Hogy?

Ancsa!

Vizeletben csak gennyet, fehérjét meg cukrot szoktak nézni. Ha genny van akkor baci is, de azt nem lehet gyorsteszttel nézni csak tenyészteni, az meg időigényes (meg drágább is), ezért nem nézik. Vagy lehet mikorszkóppal nézni üledéket, de ahhoz centrifugálni kell a pisit meg mikorszkóp kell, meg olyan aki tudja is hogy mit lát, de a védőnő nem tartozik ide. Ha gennyet találnak akkor nem várnak a tenyésztésre hanem elkezdik egyből antibiócával kezelni, közben elmegy a tenyésztésre is a laborba, onnan néhány nap múlva megjön az eredmény és csak akkor változtatnak az antibiotikumon ha a tenyésztés szerint más az érzékenysége a bacinak.
Ha lázad van akkor mindig érdemes megnézetni a vizeletet még akkor is, ha nincs egyéb tüneted, lehet húgyúti fertőzéstől is, terhesekben azonnal kezelni kell, de a tünetmentes bacikat is, ha a rutinvizsgálatnál találnak.
Lehet, hogy bonyolult voltam, bocsi, csak már késő van :oops: , meg egyébként is eléggé le vagyok már épülve agyilag :lol:

Megcsináltam az óvónénik ajándékát, délelőtt átvittük, bár csak egyikük volt bent, mert összesen 3 gyerek van a csoportból, mindenki beteg :( Még mi is, bár a lányok már kifelé jönnek, én meg most vagyok mélyponton :(

Kép

Kép

Gyömölcsös golyók vannak benne, alig bírtam annyit kimenekíteni a család elől, hogy az óvónéniknek elég legyen :)

Ja, és végre sikerült készre varratni Pepe falvédőjét, ilyen lett:
Kép

Erre Csenge közölte, hogy neki is kell. ami oké, csak azóta naponta kétszer megkérdezi, hogy mikor lesz már kész :lol:

Ja, hogy panaszkoldjak is, hátha van valakinek ötlete:
Az éjszakáink már megint elég rémesek. Nem mintha valaha is igazán jók lettek volna, de eddig legalább kb. hajnal 2-ig békén hagytak, meg elaludtak maguktól. De mostanában este megy a cirkusz, fél 10-ig is fent vannak (pedig 7-kor fürdetek, utána max. 8-ig olvasok, bábozok, de aztán villanyoltás) . Először jön a "szomjas vagyok, pisilni kell, ki kell fújni az orromat, takarjál be, hol a macim" rész, aztán meg beviszik a könyveket, játékokat az ágyba, ma este pl. mikor benéztem, Csenge épp kirakózott :shock: . Ha rájuk parancsolok, mindent visszarakatok, akkor meg jön a dumálás :( A végén már minden este ordibálok velük, hogy méltóztassanak csendben lenni és aludni :evil: :oops: )
Aztán ha elelszanak, meg óránként kelnek, és kitaláljk, hogy tegyek be cd-t mert zenét akarnak hallgatni, vagy olvassak, vagy csak feküdjek melléjük, stb. Persze nem, erre kezdődik a hiszti, felébresztik a másikat, borzalmas. Már próbáltam bezárni őket büntibe, hagytam bömbölni (több mint egy órát orrdított Csenge valamelyik éjjel, hogy tegyem be a cd-t :evil: ) Semmi nem használ :(
És nem egy-két este megy ez hanem már régóta, nem is az ovival kezdődött hanem még előbb, arra sem foghatom. Egy ideig türelmes vagyok, de már elszakadt a cérnám. Valamelyik nap már bőgtem, pedig nagyon nem szokásom :(
Bár optimistán kitaláltam a megoldást: bemegyek a pszichiátriára, kiejlentem, hogy öngyilkossági szándékom van, sőt, közveszélyes vagyok - így tuti bent tartanak pár napig, végre kialaszom magam, viszek egy kis olvasni valót, főznek rám, még takarítani, mosni, vasani sem kell.... itthon meg csináljon mindenki azt a gyerekkel amit akar :lol:
Azért van van ennél jobb ötletetek hallgatom :wink:
Ja, és az nem megoldás, hogy elvisszük a nagyihoz őket, mert egyrészt nem is nagyon vállalnák be, másrészt ott is ezt csinálják, csak a nagyszülőket ugráltatják. Éjjel meg ugyanúgy felkelnek, vándorolnak át a másik szobába, mint ahogy itt jönnek hozzám. Ráadásul ott még képesek lennének mesét olvasni hajnal 3-kor csak nyugi legyen...

Jó éjt!
Ditke
ditke62

Sziasztok!

Hú, Ditke, nem irigyellek!! Ez a pszichiátriás megoldás nagyon bejön!! Hogy találsz Te ki ilyeneket??... :P
Tudom, hogy az apukájuk keveset van otthon, de ha épp ott van, és ő rájuk dörögne, az nem lenne nyomatékosabb?

Edit,

én csak Tominak vettem meg mindent sk, a többi ajándékot mind neten rendeltem, így kihagytam a sorállást, tülekedést és a többi finomságot.. :lol:
Most már csak a halbeszerzés és utolsó kajavásárlások vannak hátra. De mondjuk én most is dolgozom, így jár az, aki decemberben szegődik el, és próbaidős.. De nem baj, mert beteg alig, hamar végzek, és akkor irány haza.

Cat,
a Kolpingon elmerengek, biztos megyünk valamikor, és ez jó lenne együtt! Megbeszélem Tamással, aztán jelzek!

Lányok,
nagyon köszönöm a sok receptet, amiket leírtatok, ebből lesz a menüsor. Csinálok 25-én barackos csirkét a'la Cat, szójás-mézes lazacot 26-án. Ja és a mézeskalácsot már meg is sütöttük, nagyon fini lett. Süti aranygaluska lesz (ez az ötlet is innen jött), és 26-ára az ananászos tejszines süti.

Ha nem tudnék újra jönni, hát előre is mindannyiótoknak nagyon boldog karácsonyt kívánok!!!! :D

Sziasztok!

Kép
nettke

Sziasztok!

Mindenkinek Boldog ,BÉKÉS!!! Karácsonyt!

Betegek kötelezően gyógyuljanak meg Karácsonyig!!!

Nálunk is minden alakul, ajándékok megvannak, kacsa a mélyhűtőben, menüsor a fejemben.

Ditke

Sztem a pszichiátria nagyon jó ötlet. Kivéve, hogy ahogy hallottam az ismerőseimtől, a folyosón táboroznak az ellátatlan betegek és egyre másra elküldik őket, mert sehol nincs hely. De ez most biztos minden osztályon elég nehéz, nemcsak a pszichiátrián....

Nálunk is volt most egy több hónapja tartó durva időszak alvásilag. Ők se akartak elaludni este, ugyanígy 10-ig ment a műsor. Már mindent csináltam, rövidítettem a délutáni alvásukat, stb- egyre hülyébbek lettek és csak nem akartak este elaudni. Aztán egyszer csak hagytam őket visszaállni a 2 és fél 3 órára délután és most este is simán lefekszenek és elalszanak 9-kor, pedig már a rácsot is kivettük az ágyukból. Lehet, hogy a végén már az alváshiánytól voltak túlpörögve, nem tudom....

Amúgy nálam eddig ilyen estekre csak a szigor vált be. Nyáron, mikor Dávid 3 hétig nem volt hajlandó elaludni csak ha foghatta a kezemet. Emlékszel? Már mindent próbáltam, vártam, hogy elmúljon, de nem. Aztán mikor már nem bírtam (ugyanez volt éjjel is, állandóan felébredt és ott kellett aludni mellette a padlón) 3 napig nagyon bőgött esténként, mert otthagytam, de utána visszaállt a régi rend. Iszonyatosan éreztem magamat, egy szemétnek, hogy cserben hagyom amikor szüksége van rám, de már nem brtam tovább. És azóta is tök normális, nem lett leki zakkant tőle. :wink: A szomjas vagyok, pisilni kell, stb-re tuti nemet mondanék, ha már minden este eljátszanák. Amit lehet leépítenék az időhúzásből, de a játszós része nehéz- elvégre nem kötözheted az ágyhoz... :roll: Valamivel egyezkedni, "zsarolni"? pl nálunk a folyosón ég a villany, de ha rapliznak, megmondom, hogy lekapcsolom és le is nyomom, ha nem hagyják abba.
Éjjel tuti nem csinálnék semmit nekik, ahogy te sem, az se érdekelne, ha mindkettő üvölt 1 órát. Ezt is csak addig csinálják, amíg van értelme. Ha holnap, holnap után se jön be, abbahagyják.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok,

Én ezzel a kis vidámsággal szeretnék nektek boldog karácsonyt és minden jót az újévre kívánni. Mindenképpan adjatok rá hangot!!!!

http://www.elfyourself.com/?id=1532386222

Detti

Ja, Ditke,

Van egy könyv, az a címe, hogy Kicsi Angyalkák. A BBC-n ment egy sorozat, amiben olyan családoknak segített egy pszichológus, ahol problémás volt a gyerek (hiszti, szobatisztaság, elalvási-alvási nehézségek, evési problémák, stb.). Ebből született meg ez a könyv is, és nagyon-nagyon tudom ajánlani. Én ez alapján tanítottam meg a fiúkat aludni (a hiszti még hátravan, azt még csak gyakoroljuk), és bejött! Még az éjjeli ágyban-tartás sem tudtam megoldani, de azt is csak azért nem, mert még nem volt hozzá erőm, de most, hogy itthon leszünk 12 napig, ez lesz a feladat éjjelenként!
Az a baj, hogy most hosszú lenne ide leírni, hogy milyen technikák vannak pont a te problémádra is, de ugyanígy vázoltak fel egy családot, ahol szintén nem akartak elaludni a gyerekek.
Egyébként több ikres családnál is voltak, és az ő példájuk is benne van a könyvben.

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Nettke!
Akkor nagyon ügyi voltál,hogy meló mellett mindent így elintéztél.Én is sok mindent rendeltem a netről.
Mi csak 24-én főzünk,akkor is csak ebédet,mert utána mindig valakinél éeszünk/eszünk :lol: .Azt is apa főzi.Annyit tudok róla,hogy nyúlat süt.A többi meglepi! :wink:

Ditke!
Hűha! :evil: Ez nagyon rosszul hangzik.Mi is most vagyunk túl(vagy nem?) egy ilyen korszakon,bár nálunk csak 3hétig tartott!!!Valszeg azért,mert nekem ennyi idő kellett a teljes kiakadáshoz.De a végén már én is úgy üvöltöttem,hogy remegtek a falak! :cry: Reggel 6kor keltek,este 10-fél 11-kor aludtak el a fiúk.Napközben meg jó volt,ha 1órát aludtak.Este ugyanaz a cirkusz volt,mint nálatok.Az éjszaka csak annyiban volt más,hogy csak betakarni kellett,alvós párnát visszaadni vagy átjöttek a mi ágyunkba.De ezt sokszor 10percenként!!!!
Nálunk is a szigor vált be.Minden este elmondom,hogy ez az utolsó korty víz,most utoljára adok puszit és takarom be.Aki nem marad csendben az ágyában,az bünti sarokba megy.Ezt kétszer meg is tettem az elején!Addig hagytam meztéláb állni a sötét folyosón üvölteni,amíg hallottam a hangján,hogy elfáradt. Akkor visszaküldtem az ágyba. Ezen szerintem annyira meglepődtek, hogy ma már csak kicsi nyafi van csak este és 9-fél10 körül elalszanak.Ez most így kibírható.Igaz,most fél órával később (8körül) fürdenek.Így fél 9-től 9-ig van mese.
Én azt gondolom,hogy ebben az egészben azért szerepet játszik az is,hogy kevesebbet tudunk kint lenni és tényleg nem fáradnak el annyira.

Lányok!

Szeretnék mindenkinek BOLDOG,BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNNI!

Kép

eDIT

Kép

Kép
edit73

Detti!

Nagyon jó ez a klipp!Te vagy az ötletgazda?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok.

szinta:
Sajnálom, hogy nem vált be neked Nemes doki, de azért az bíztató, hogy ismerőseid meg voltak elégedve a kecskeméti kórházzal.

Edit:
A kenetvizsgálatot már kétszer is említettem orvosomnak. Nem tudom miért, de nem nagyon rajonganak az ötletért, persze mondta, hogy majd 20. hét körül azért megcsinálja, csak hogy megnyugodjak.
Három hetente nézi a méhszájat, azt mondja, ő látja ha valami nem stimmel. Persze eröltetni fogom mindig...

Nagyon helyesek a fiúk..

baba888:
Akkor is ügyes szakács vagy, meg mindenki aki ezt a szupi receptet el tudja készíteni.
Nekem sajnos az elmúlt 10 év alatt soha nem volt időm bonyolultabb ételt elkészíteni. Mindig rohantam dolgozni, utána saját vállalkozás... Hétvégén szülőknél ebéd. Persze éhen nem haltunk, de majd remélem hamarosan jobban bele tudok mélyedni a sütés-főzés rejtelmeibe.

ditke:
Köszönöm a részletes leírást. Ha jól értettem, akkor a védőnők is látják ha nagy gond van, és akkor lehet komolyabb vizsgálatot kérni.
Ezt csak azért kérdeztem, mert most aztán minden eszébe jut az embernek...

Milyen szépek a dobozok, na meg a süti is... :D

kiliman: nagyon aranyos a klip.

Holnaptól már nem dolgozik a párom, végre egy egész hetet együtt töltünk.

Én is szeretnék mindenkinek
BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNNI.

Ja, és majd készítsetek sok-sok karácsonyi képet. :)
anches

Sziasztok lányok!

Most volt csak időm visszaolvasni és visszavenni a nevem :)

Szóval reagálhatnék arra is, hogy ti milyen zseniálisan vezettek :) vagy türelmesek vagytok gyerekekkel/férjekkel, de miért is tenném, hiszen karácsony van. 8) és félek, hogy csúnyán megrugdosnak itthon :wink:

Sajnos annyira el vagyok foglalva a munkámmal, hogy az egész életem egy rohanás... :( De most itt van 10 nap!

Jó lenne, ha Alsópáhok összejönne egy ikres bulira...
A kölkeink cseperednek, ha mi ordibálunk velük, ők ordibálnak velünk, ha rácsapok a kezére visszacsap, uh olyan, mint ha egy ill. két tükörrel vitáznék. (Mi elég mediteránnok vagyunk, legalábbis ami a komunációs stílusunkat illeti.:roll:) Másodpercek tört része alatt két kis angyalból, két kezelhetetlen ördög lesz... bárhol, bármikor.

A receptekre: Baba az 50 perc nekem nagyon soknak tűnik, nekem max 10 percig sül a cucc, biztos a rétestészta jól szigetel... :)

Íme az idei karácsonyi receptünk: Lazacszeletek lime-mártással és héjában sült krumplival

Hozzávalók:
5 szelet lazac, 2 lime, főzőtejszín, pici liszt, oregánó, fokhagyma
só, 2-4 közepes krumpli, olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A halszeleteket befűszerezem (oregánó, fokhagyma, só). Állni hagyom amíg a krumplikat megmosom, hosszában és keresztben bevágom, kis olivaolajat és egy kis sót teszek rá, és előmelegített sütőbe teszem. Egy polccal feljebb, légkeverésen a halakat (még) pirosabbra sütöm.
A lime-ot kifacsarom, a tejszínt meglangyosítom, majd cseppenként belekeverem. Sűrítem liszttel. Jól felforralom, ízesítem egy pici olívaolajjal.
A mártást a halra illetve krumplira öntve tálalom.

Üdv.

Kiliman

KépKép
kiliman

Mivel Kiliman ellőtte az elyourself poént, és kicsit komolyabban kívánok mindenkinek nagyon boldog és békés karácsonyt.

Angyal, vidd meg a hírt az égböl,
Mindig új élet lesz a vérböl.
Találkoztak ök már néhányszor
- a gyermek, a szamár, a pásztor -
Az alomban, a jászol mellett,
Ha az Élet elevent ellett,
A csodát most ök is vigyázzák,
Leheletükkel állnak strázsát,
Mert Csillag ég, hasad a hajnal,
Mondd meg nekik -
mennyböl az angyal.

(Márai Sándor)

Kép

Edit :)
Ezt bárki megcsinálhatja az elfyourselfen, csak a saját képeteket kell berakni a fejek helyére. Nagyon vicces! :P

Szuper jó a fiúkról az aranyalma is!

Nekünk is innen lesz a menünk karikor, a szójaszószos lazac krumplisalival, megy egy göngyölt pulyka is készül. :P

Mindenkitől várom a karácsonyi képeket!

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Kívánok én hitet, kedvet,
szép szerelmet, hű türelmet,
utadhoz fényt, csodát, álmot,
békességet, boldogságot,
tekintetet szembe nézve,
éjjelt, nappalt soha féltve,
kézfogásos tiszta csöndet,
szép mosolyból minél többet!

Áldott, Békés Karácsonyt kívánunk!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cat!
Alsópáhokra mi is mennénk. Lesz annyi hely még? :roll:

A receptek jók, csak sajnos nálunk én szeretem ezeket. A többiek nem rajonganak érte.

A betegség minket is elért a múlt héten. Így kénytelen voltam a nagy tömegben bevásárolni.
Ráadásul a Viki anorákja is eltűnt/ellopták az oviban :( Szerencsére mellette a Zoliét már nem vitte el. Még pár hónapig jó lett volna. Cat ismerőseinél vettem tavaly újonnan.
Ha majd karácsony után valaki lát jó overált 110-es méretben szóljon. :)
Ennél már csal jobb lehet. ;)

Eriék
simones

Sziasztok!

Ezúton szeretnék kívánni Nektek és kedves családotoknak:

Áldott, Békés, Szeretetteljes Ünnepeket !

"Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. (...) Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás."

(Márai Sándor)

Kép

Meme
szinta

Sziasztok!

Mi is nagyon Boldog Karácsonyt kívánunk Mindenkinek!

Majd jövök bővebben, de egyszerűen semmi időm nincs. :(

Kata

Kép
kateduo

Akkor én megkezdem a sort:

Az első karácsonyi fényképpel kívánok a magam és családom nevében Nektek Békés, Boldog Karácsonyt!

Kép Ilyet hozott a Jézuska hozzánk...illetve hozza majd reggelre....;-)

Sok kacagást, örömet és jó pihit!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok :)
Mi is Kivánunk Mindenkinek Boldog, Békés, Szeretetteli Ünnepeket és Egészséget az Új esztendőre:))

Szeretettel:Doris
doris

Nagyon boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!!!!!!

Puszi

Judyt&Atika&Ákos

Judyt
KépKép
judyt

Kép

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Még mindenki rokonozik? Azt hittem, már lesznek élménybeszámolók....

Akkor kezdem én. :wink:

Nagyon jó volt, már annyira élvezték az egészet, imádtam!

Mi 23-a délután díszítettünk fát együtt. Már akkor sikongattak örömükben, mikor behoztuk az üres fát.
Kép

Kép

Kép Dávid díszít

Kép Niki díszít

Kép Kééééész!!!!

24-én délelőtt végig főztem, de legalább megérte, nagyon fincsi lett minden: a kacsasült, a párolt káposzta, a knédli és az aranygaluska is. :D
Az ajándékokat ébredés és gyors uzsi után néztük meg. Szerencsére minden nagyon bejött nekik, mindennel tudnak játszani, pedig a 3+ -osoktól kicsit tartottam, nehogy túl kicsik legyenek még hozzá.

Kép Dávidnak a távirányítós markoló a kedvence

Kép Niki örömmel fedezte fel Anna és Peti újabb történeteit

Kép A pasik a távirányítós járgányokat nyúzzák állandóan, Niki legtöbbet a Thomasos Aquadraw-val játszik.

Kép Végre sikerült egy normális családi fotót is besöpörni :D

Másnap délelőtt szánkózni mentünk.

Kép Azt hiszem, indulhatnánk egy alaszkai szánhajtóversenyen is ezzel a mutatvánnyal. :P

Tegnap a Mamáéknál ünnepeltünk. ÉÉÉÉÉS ma este színházba megyünk!!!!!!!

Remélem mindenkinek hasonlóan jól telt a Karácsony! Várom a képeket!!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Akkor mi is jelentkezünk!

Először is, Meme,

Megkaptuk a dvd-ket, köszi! :lol: :lol:

Lilla,

Jók lettek a képek! Mi végül is lemondtunk az aquadraw-ról, de látom, nálatok bevált! A távirányítós autók felosztása mi? Egy Dávidé, egy Nikié, vagy pedig egy Dávidé és egy Apucié? :lol: :lol:

A mi karácsonyunk is jól sikerült, sokkal jobban élvezték, mint tavaly. Ajándékokból is volt bőven: Bruder jeep, ilyen-olyan Lego készletek, távirányítós autó, traktor, könyvek, gyerek szintetizátor, ruhák, mágneses pakolgató (ez nekem nagyon teccik), diavetítő, kisautók, stb.

Nálunk 24-e reggelre hozta az Angyalka a fát, az ajándékokat meg a déli alvás után kapták meg. A kaja is nagyon fini volt, az a lazac, amit K. is leírt ide korábban.

Akkor néhány kép:

Kép 24-e reggel

Kép Ajándékok kibontása itthon

Kép Ambrus az új játékokkal

Kép Ketten

Kép Legok között

Kép Macikákkal:-)

Kép Nagymamáméknál a befagyott tavon

Kép Ma voltunk Esztergomban egy kicsit pancsizni

Egy kicsit sokra sikeredett, bocs :lol:

Várjuk a többiek élménybeszámolóját is!!!

Detti

KépKép
kiliman

Mindenkienek nagyon boldog, sikerekben gazdag új évet szeretnék kívánni!
anches

Sziasztok

Boldog új évet mindannyiótoknak!!! :D

Detti, Lilla,
csodajók a képek!!!
Majd idővel én is megkísérlem felrakni őket..
Az ünnep szuperul sikerült, volt nagy meglepi, öröm, a kaják nagggyon jók lettek - még egyszer ezer hála a receptekért !

Jó bulizást - vagy punnyadást - kinek mit..

Puszi,
Anett

Kép
nettke

Sziasztok!

Csak annyira kukkantottam be hogy mindenkinek nagyon boldog új évet kívánjak!
Azért a képeket megnézegettem, nagyon jók, úgy látom jól sikerült a karácsony, a gyerkőcöknél beváltak az ajándékok. Nálunk is nagy sikerük volt, majd írok meg töltök fel képeket ha lesz egy kis időm.
Mindenkinek BÚÉK!
Ditke
ditke62

Sziasztok!

Mi is ezúton KÍVÁNUNK BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!!!!

Edit+a fiúk

Kép

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Szuperek a kepek, latom jol sikerult mindenhol a karacsony.
Nalunk nagy rohanassal teltek az unnepek, ha visszamentunk irok bovebben, addig is Boldog Uj Evet Kivanunk Mindenkinek!!!

Gyongyi, Eme es Reka

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Megpihen egy pillanatra az órarúgó,
míg himnuszra vigyázban áll a két mutató.
Majd a nagyobbik egy picit megdőlve

Átlép az új esztendőbe.

Onnan szól vissza a kicsinek.
Boldog Új Évet Neked és mindenkinek! :lol:

Eriék
simones

Sziasztok!

Békességben, Boldogságban, Egészségben, Szeretetben Gazdag Új Évet kívánunk Mindenkinek!!!!

A karácsony csak képekben, a beszámoló később:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Cat!

Nekünk sajnos nem jó a Kolping hétvége. :cry:
Kértem tőlük még akkor egy ajánlatot, amit küldtek is azonnal. Csak sajnos azon a hétvégén min. 4 napos ott tartózkodás kell, s Nekünk ez nem jó. Nem tudja Laci megoldani. ( Flórián kupája lesz).

Szép estét mindenkinek.

Meme
szinta

Sziasztok :D

BUÉK Mindenkinek!

Nagyon klasszak a képes beszámolók, ha lesz egy kis idöm akkor dobom én is. Sajnos a munkahelyi jamboree-m folytatódik, így kések vele. :D

Meme :)
Ha min. 4 napot ott kell tölteni, akkor nekünk sem jó a dolog, anyagi okokból. Az kb 150 ezer Ft lenne a 4 éjszaka, ezt erös túlzásnak tartom. Még jó, hogy rákérdeztél. Sajnos nagyon jól megy nekik, és már megcsinálhatják, hogy meghatározzák, hogy hány éjszakát KELL maradni. Régen ez nem így volt.

Választhatunk egy másik kevésbé felkapott hétvégét is! Többiek?

Cat
Kép
cateye

Cat!

Nekünk 205.120.- ft-os ajánlatot tettek.
:?
De, ahogy írtam, nekünk a vasárnap ami nem lett volna jó, ezért rákérdeztem.... Úgy meg nem akartam, hogy kifizetjük a teljes összeget, aztán legkésőbb szombat délelőtt haza kellett volna jönnünk.
Másik hétvége nekünk okés. :wink:
Akár egy közelebbi is jó.
De klassz lenne!!!!

Meme
szinta

Cat, Meme

egyetértek, ez durva ár!!! Legyen akkor más, sima hétvége sztem. Esetleg még szezon előtt?
Anett

Kép
nettke

Sziasztok :)

Minden szépet és jót kívánok Nektek az új évre!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat,

Egy kétéjszakás kalandban mi is benne vagyunk a Kolpingban :lol: :lol:

Egyébként mi megyünk februárban is, de szívesen megyünk tavasszal is. Nem inkább júniusban kellene???? Vagy akkor már nagyon drága?

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Egy 2 éjszakás hétvégében a Kolpingban mi is benne lennénk!!!!
Viszont nekünk az ősz lenne a legjobb,de még egy tavaszi program is kivitelezhető.
Megnéztem az árlistát:
elő és utószezon: 01.02-02.29. és 11.23.-12.14.
középszezon: 02.29.-04.20. és 10.12.-11.23.
Csodálkoznék,ha április 20-ig tudnának ennyi embernek szállást biztosítani hétvégére!Így szerintem, az október 12-e utáni időszakban lenne jó.

Cat!
Ha sok a melód,akkor én annyit bevállalok,hogy ha összeírjuk,hogy ki hány fővel jönne és milyen jellegű szállást (szoba,apartman vagy bioház) szeretne,akkor rákérdezek,hogy melyik időpontokban lenne szállás!!!

NOS,LÁNYOK???

Meme!
Utólag is köszi a dvd-ket!!!Nagyon örültek neki a fiúk!

Nettke!
Ha az időjárás nem szól bele,ott leszünk szombaton!

Nekünk is nagyon jól teltek az ünnepek.A fiúk mindennek nagyon örültek,élvezték a jövés-menést.Ez már tényleg az az igazi karácsony volt.Képek és élménybeszámoló később!!!!

Nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Megköszönöm ha rákérdezel, mert tényleg nagyon nem érek rá. :?

Mi lenne ha február 22-23-24 lenne, ez elöszezon. Tapasztalataim szerint baromi sokan vannak már összel az október 23 és a halottak napja miatt.

Cat: 4 fö, és két hálóhelységes lakrészt kérnénk. Gyerekágy nem kell, franciaágyon alszanak. Ja és félpanziós ellátást, de ez benne van. Fontos még, hogy a házon belül elérhetö legyen az uszoda, tehát ne kelljen kimenni, de azt hiszem már csak egy helyröl nem elérhetö a folyosókon.

Köszi mégegyszer Edit!

Cat
Kép
cateye

Csajok!

Kértem 2 éjszakára ajánlatot, ami 98.000.- ft-ra alakult. Áprilisra adták automatikusan, de ez persze módosítható.
( nálunk Kristóf 8.100.- éjszakánként plussz )

Rákérdeztem a csoportos kedvezményre, és 21 főtől kérhető!!!!
Szerintem leszünk annyian!
Edit, 4 gyermek esetén a legkisebb igyenes, ha jól tudom!

Jó a februári hétvége nekünk is.

Edit, átküldjem a csaj mail címét? Korrekt, és tök gyorsan válaszol!
Intézed Nekünk is?
Köszi.

Mi még nem voltunk, és mi kisapartmanra kaptunk ajánlatot. Az jó?
Onnam elérhető az uszi???

Meme
szinta

Sziasztok,

Nekünk a február azért nem jó, mert 15-17-ig ott leszünk, már le van foglalva :(
Vicces lenne a következő héten is menni, meg hát az anyagiak, ugye...

Úgyhogy vagy más időpont, vagy mi sajnos nem tudunk menni.

Vagy tegyük át arra az időpontra a mi foglalásunkat is???

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Én eredetileg is azért javasoltam Cat-nek a május 1-ét, mert mi már jó időben szeretnénk menni. Én áprilisra szavazok. :oops: Már csak azért is, mert az enyémek kb egész télen betegek voltak eddig és lehet, hogy a febr is így zajlik majd. :shock:
Amúgy a szobát illetően nem tudom, milyet kéne. Még sosem voltunk. Adjatok tanácsot! :)

Meme, Detti

Jók a képek! Tök jó, hogy mindenkinek jól sikerült a Karácsony. :D

Meme

Megírtam a tronát és a Verdákat, elvileg Robi ma fel is adja.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Kolping:Hú,most már kicsit kaotikusra sikerült ez a dolog!Próbálom összegezni,jó???
Tehát:max. április 20-ig keresünk 2éjszakára szállást.Talán április 18-20???
Tuti 21fő felett lesz ez a dolog,mert

Cat 4fő
Szinta (Meme) 5fő
Cicamica (Lilla) 4fő
Nettke 5fő
Kiliman 4fő
Simones(?) 4fő? (első körben ő is jelentkezett!)
Edit73 6fő

És még a többiek is jelentkezhetnek!!!!!!!

Mindenkinek jó a félpanziós ellátás???
Azért jó lenne,ha néhány szóban megírnátok,hogy kb. milyen szobát szeretnétek!(ahogy Cat is)Mi nagyapartmanban voltunk egyszer.Ez egy előtérből,egy nappaliból és 2db 2ágyas szobából állt.A nappaliban is volt egy ágy,ahol lehetett aludni (ez lesz a Dávid birodalma).
A kisapartman ugyanez,csak egy szoba van.Gondolom itt aludhatnának a gyerkőcök(2 vagy 3 pici),a nappaliban a szülők.De van még 2ágyas szoba is,itt nincs erkély,illetve nappali.De fürdő,wc mindenhol van.
Az uszit,ebédlőt,Bobóországot mindenhonnan meg lehet közelíteni fedett folyosón át (legalábbis ezt írták,de rákérdezek majd még!)

Meme!
Dobd át az e-mail címet,de én először inkább telefonon próbálnék meg velük beszélni.
Amúgy 4gyereknél a legnagyobb szállása+félpanziója ingyenes! :lol:

Nettke,Lilla!
Talán nekünk azért is jobb lenne a tavasz,mert 3év alatt csak 2.200Ft/fő az ár!(utána már 5.800Ft/fő)

Kiliman,Detti!
Nektek április jó lenne?

Lányok!
Mivel ma már csütörtök van,arra gondoltam,hogy vasárnap estig összegezhetnénk,ki,mit szeretne,melyik időpont lenne jó és akkor hétfőn megpróbálnék beszélni velük!!!
Majd a csoportos kedvezményre is rákérdezek!!!!
Illetve ha tavaszra már nem lenne időpont,akkor októberi időpontban ki lenne benne???

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Hahó Mindekinek!

Mi is megvagyunk. Olyan jó olvasni, hogy kivel mi van...

Csak gyors reagálás, és kis segítség:
Alsópáhok nagyon jó ötlet. A magunk részéről csak akkor csatlakozunk ha ősszel lesz a buli, mert mi már befizettünk egy május 30- június 2-es hétvégére az ikres barátainkkal. (Ehhez ne igazodjatok, menjetek, amint összeállt a csapat!)

Infok:
Most a bioházak kivételével már minden házból elérhető folyóson minden (értsd Bobóország, uszoda stb). Annyi a különbség, hogy mivel az egész egy félkör nem mindegy, hogy honnan mennyit kell sétálni. Mi legutóbb az István házban voltunk kisapartmanban, és onnan nagyon közel volt Bobóország meg az étterem, de a félkör túlsó vége az uszoda (mi átvágtunk a kerten).

Félpanzió: csak így adnak szállást.

Kisapartman: szerintem elég jó: egy viszonylag tágas előszoba, abban van egy kis konyharész, majd tolóajtóval leválasztva egy nappali (kihúzható kanapéval és egy 4 személyes étkező résszel), és egy rendes ajtóval nyíló hálószoba (ebben volt egy nagy franciaágy, meg egy emeleti ágy a szekrény fölött). Plusz fürdő zuhanyzóval és WC-vel.

Ha valakit még érdekel valami kérdezzen, igyekszem visszagondolni, és válaszolni. Majd ha lesz egy kis időm, akkor körülnézek a képeink között, és teszek fel olyat, hogy adjak egy kis infot vele.

Karácsonyi képes beszámoló már folyamatban...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Edit!
Még utánanézek, milyen szállás kellene nekünk, kisapartman vagy 2 ágyas szoba. A félpanzió jó nekünk is. :)
Még mi sem voltunk ott, de már régen tervezem, hogy el kéne menni oda. ;)
Szerintem jobb lenne most tavasszal, október nagyon messze van.

Eri
simones

Hali,

Mi inkább a tavaszi-nyári megoldást preferálnánk... Akkor többet lehetnek kint az udvaron (elég jó a játszótér), igaz, hogy kicsit drágább, de mégiscsak jobb az idő.

Mi olyan szobát szeretnénk, ami egybenyitható. A mostani foglalásunkban ezt két összenyitható kétágyas szobának nevezték. Két kiságyat kérnénk.
Mi most megyünk negyedszerre, szóval már törzsvendégek vagyunk :lol:

Ha segítség kell valamiben, szóljatok!

Detti

KépKép
kiliman

Detti

A 2 összenyitható szoba mennyibe került? drágább v olcsóbb mint a kisapartman?

Egy szoba mekkora? Elfér benne 2 kiságy pluszban? 2 éjszakát simán kibírunk úgy is és nem mindegy, hogy mennyibe kerül....

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nekünk is jó a két összenyitható szoba, nem kell konyhai rész, ha drágább a kisapartman. Mi voltunk abban is és 2 szobásban is, mindkettö nagyon jó. Utoljára mi is az István házban voltunk, az uszi elég messze volt, de a fiúknak a játszóház és az étterem volt a lényeg. :D

Nekünk jó az április is, és inkább ezt preferálom mint az októbert, mert az még nagyon messze van. De októberben IS szívesen megyünk, tehát két buliban is benne vagyunk. 8)

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?