Lányok köszi a recepteket, írom is a bevásárlólistát
Baba!
Kandírozott gyömbért lehet kapni, vagy sk csinálod? Hogy?
Ancsa!
Vizeletben csak gennyet, fehérjét meg cukrot szoktak nézni. Ha genny van akkor baci is, de azt nem lehet gyorsteszttel nézni csak tenyészteni, az meg időigényes (meg drágább is), ezért nem nézik. Vagy lehet mikorszkóppal nézni üledéket, de ahhoz centrifugálni kell a pisit meg mikorszkóp kell, meg olyan aki tudja is hogy mit lát, de a védőnő nem tartozik ide. Ha gennyet találnak akkor nem várnak a tenyésztésre hanem elkezdik egyből antibiócával kezelni, közben elmegy a tenyésztésre is a laborba, onnan néhány nap múlva megjön az eredmény és csak akkor változtatnak az antibiotikumon ha a tenyésztés szerint más az érzékenysége a bacinak.
Ha lázad van akkor mindig érdemes megnézetni a vizeletet még akkor is, ha nincs egyéb tüneted, lehet húgyúti fertőzéstől is, terhesekben azonnal kezelni kell, de a tünetmentes bacikat is, ha a rutinvizsgálatnál találnak.
Lehet, hogy bonyolult voltam, bocsi, csak már késő van
, meg egyébként is eléggé le vagyok már épülve agyilag
Megcsináltam az óvónénik ajándékát, délelőtt átvittük, bár csak egyikük volt bent, mert összesen 3 gyerek van a csoportból, mindenki beteg
Még mi is, bár a lányok már kifelé jönnek, én meg most vagyok mélyponton
Gyömölcsös golyók vannak benne, alig bírtam annyit kimenekíteni a család elől, hogy az óvónéniknek elég legyen
Ja, és végre sikerült készre varratni Pepe falvédőjét, ilyen lett:
Erre Csenge közölte, hogy neki is kell. ami oké, csak azóta naponta kétszer megkérdezi, hogy mikor lesz már kész
Ja, hogy panaszkoldjak is, hátha van valakinek ötlete:
Az éjszakáink már megint elég rémesek. Nem mintha valaha is igazán jók lettek volna, de eddig legalább kb. hajnal 2-ig békén hagytak, meg elaludtak maguktól. De mostanában este megy a cirkusz, fél 10-ig is fent vannak (pedig 7-kor fürdetek, utána max. 8-ig olvasok, bábozok, de aztán villanyoltás) . Először jön a "szomjas vagyok, pisilni kell, ki kell fújni az orromat, takarjál be, hol a macim" rész, aztán meg beviszik a könyveket, játékokat az ágyba, ma este pl. mikor benéztem, Csenge épp kirakózott
. Ha rájuk parancsolok, mindent visszarakatok, akkor meg jön a dumálás
A végén már minden este ordibálok velük, hogy méltóztassanak csendben lenni és aludni
)
Aztán ha elelszanak, meg óránként kelnek, és kitaláljk, hogy tegyek be cd-t mert zenét akarnak hallgatni, vagy olvassak, vagy csak feküdjek melléjük, stb. Persze nem, erre kezdődik a hiszti, felébresztik a másikat, borzalmas. Már próbáltam bezárni őket büntibe, hagytam bömbölni (több mint egy órát orrdított Csenge valamelyik éjjel, hogy tegyem be a cd-t
) Semmi nem használ
És nem egy-két este megy ez hanem már régóta, nem is az ovival kezdődött hanem még előbb, arra sem foghatom. Egy ideig türelmes vagyok, de már elszakadt a cérnám. Valamelyik nap már bőgtem, pedig nagyon nem szokásom
Bár optimistán kitaláltam a megoldást: bemegyek a pszichiátriára, kiejlentem, hogy öngyilkossági szándékom van, sőt, közveszélyes vagyok - így tuti bent tartanak pár napig, végre kialaszom magam, viszek egy kis olvasni valót, főznek rám, még takarítani, mosni, vasani sem kell.... itthon meg csináljon mindenki azt a gyerekkel amit akar
Azért van van ennél jobb ötletetek hallgatom
Ja, és az nem megoldás, hogy elvisszük a nagyihoz őket, mert egyrészt nem is nagyon vállalnák be, másrészt ott is ezt csinálják, csak a nagyszülőket ugráltatják. Éjjel meg ugyanúgy felkelnek, vándorolnak át a másik szobába, mint ahogy itt jönnek hozzám. Ráadásul ott még képesek lennének mesét olvasni hajnal 3-kor csak nyugi legyen...
Jó éjt!
Ditke