Sziasztok!
Megjöttünk a tanácsadásról, és mivel a dokinénink nyugdíjba ment, bemutatkoztunk az új dokibácsinak, aki tök aranyos, relatíve fiatal, kábé 36-38 lehet, magas és jóképű...
Persze Roni is és Bogi is vigyorogtak rá ezerrel, nagyon tudnak "cicázni" a lányaim... Roni azt se bánta, hogy 2 oltást is kapott, meg se nyikkant csak bájolgott a dokira!
Mondta is a férjem, hogy tiszta szerencse, hogy ő is jött, mert ez az új pasi még mindhárom nőjének elcsavarta volna a fejét... (na, nem mondom, azért egy gyermekkardiológus szakorvos, aki ráadásul magas és jóképű...
)
Roni már 6,5 kiló és 66 cm! Dokibácsi mondta is, hogy milyen harapnivaló combocskái vannak... Meg nézett nagyokat, mert a vizsgálóasztalon elkezdett forogni a csaj, és amikor bele akart nézni a torkába, megharapta a kezét. Így nem kellett mondanom, hogy már fogaink is vannak, elsőkézből tapasztalta az orvos.
Mondjuk nekem nem meglepő, hogy hamar fogzik, így is ő kezdte legkésőbb, mert nekem már 12 hetesen volt fogam, Boginak meg 14 hetesen. Valahogy sejtettem, hogy Roni is nemsoká elkezdi, de ez a 3 napon belül 2 fog, kicsit megdöbbentett. Ráadásul a pörgés is, szóval most mindent igyekszik egyszerre letudni, tisztára mint a nővérkéje. Ráadásul nem nagyon tetszik neki a fekvés, ha felvesszük az ölünkbe kell ültetni. A kenguruban is állandóan tekergeti a fejét, mindig azt nézné, hogy merre megyünk, így azt hiszem, nemsoká már kifelé fordítva kell magamra kötözni a kisasszonyt - bár ezt ebben a hidegben még nem nagyon szeretném, mert az arcocskáját ne nagyon érje direktbe a hideg levegő, felém fordulva ugyanis a kabátomat amennyire tudom körécippzározom, így melegítjük egymást...
Henus,
ne is idegesíts a felüléssel!!
Már próbálja felhúzni magát ha két kézzel meg tud kapaszkodni, illetve ha felveszem, mindig reklamál, mert csücsülni akar... Bogi is korán csinált mindent, 5,5 hónaposan felült, egyedül segítség nélkül üldögélt és játszott... 8 hónaposan felállt, 9 hónaposan egykézzel kapaszkodva járt... 11 hónaposan egyedül sétálgatott - izé... futott... vagyis fogócskáztunk a lakásban, csak senki nem hiszi el, aki nem látta -, de ez is családi "hagyomány", 11 hónaposan én is elészaladtam apámnak a kertajtóba, amikor hazajött eltávra (akkor sorozták be, amikor megszülettem). Nézett is nagyokat, hogy amikor legutoljára otthon járt még álldigálni sem tudtam, most meg már szaladok...
Timi,
a barátnőm kislánya májusban született és még egy foga sincs... a kisfia Bogival egyidős, ő sem siette el a fogzást, még csak mostanában jöttek ki az utolsó tejfogacskái. Vagyis ahány ház... annyiféle gyerek!
Danka,
a kengurut csak 3 hónapos kortól javasolják, de ha találsz olyat, amiben el lehet fektetni a babát, akkor abban már 2-3 hetesen is lehet hurcolni. Vagy a babahordozó kendő, ami újszülöttkortól is oké. Láttam olyan cuccot is, ami azt hiszem babahordozó erszény néven fut, majd utánanézek, ez olyasmi, mint a kenguru és a kendő ötvözete, szintén nagyon korán lehet már használni. Nekem biztonságosnak tűnt, csak azért nem vettem, mert van már kengurunk Bogi óta, aki nagyon imádta, sokszor követelte mutogatva a járókából, hogy menjünk már kenguruzni...
Én mindig a kabátom alá veszem fel a kengurut, így pluszban még az én kabim is melegíti a kiscsajt. Egyébként semmi extra öltözet nem kell, nálunk a body+vastag rugi+frottírzokni a lábacskára+melegítő felső+overál "csizmácskával" és "kesztyűcskével"+ vastag sapi az öltözet. (meg anya testmelege és kabátja, ezért van egy hatalmas pufidzsekim...)
Ilyen overálunk volt, de december elején kinőttük, és kénytelen voltam venni egy nagyobbat, de már az is sanszos, hogy 3 overállal húzzuk ki a telet, mert a mostani is éppencsak...
Ezt azért szerettem, mert a cippzárával átalakíthattam zsákká, ha babakocsiztunk, úgy kényelmesebb volt feküdni benne.
Na megyek, lejárt a mosógép...
Üdv!