Új privát üzeneted érkezett!

Kép (:
Remélem sikerül kacagót és szomorkodót tennem.
Köszi
Böbe
Böbe

Sziasztok

Köszönöm a kedves szavakat, a smink csodákra képes.

Éva
Írtó csinos a kiscsaj (tényleg femme fatale), lesz még bajod a pasikkal, a fiúk meg elbűvölően drága kis rosszcsontok a képekből ítélve. Mi újság telekileg? Van már valami kilátásban? Nézelődjek itt Erzsébeten?

Vikics
Semmi problémát nem jelent a mandulák hiánya. Sokszor kérdéses is, hogy mi a fenének rakta oda a jóisten, hiszen annyi galibát csinál sokszor. Gyerekkorban a sok mandulagyulladás, felnőttkorban a horkolás (ezt a részét én is élvezem). Én a kivételre voksolnék, de azért szimatolj körbe.

Doris
A manócskák biztos, hogy egészségesek, érzemKép Nem lesz semmi baj. A két hetes lemaradás átlagosnak mondható. Két hónapig feküdtem a Barossban, kiműveltem magam e téren, nem lesz bibi. Mikor lesz a genetikai UH? Feltétlen számolj be róla!

Erika
Nálunk furcsamód változnak a gyerekek. A Kristóf két nap leforgása alatt elfelejtette a hisztizéseket, most kisangyalka lett. Immáron Esztike a rossz kislány, néha ad egy sallert a bátyusnak, de azért nem komolyan. A simit én is bevezettem, kötelező. A függőségről annyit, én itt barnulok a monitor előtt.

Mindenki: azért abban picit reménykedem, hogy egyszer majd élőben csodálhatjuk meg egymás babócáit, mert úgy az igazi. Mi is szervezhetnénk magunknak találkozót. Vagy nem?

Zsuzsi
Azt hittem visszamentél Hellas-ba. Norton Antivírus...!

Andi
Ambrosia

Na, az egyik kártyáról sikerült képet tennem az albumtárba.KépKép Holnap felteszem a másik kártyáról is.Kép

Andi!

Nézd meg a kutyusokat!Kép...ugye elhiszed, hogy milyen szívesen visszamennék HozzájukKépKépKép...de az még egy évKép

A felvetett ötletet támogatom...Kép!

Böbe:

Nem szabad megfordítani a sorrendet először a : és aztán ) vagy : és aztán (.
De rájöttem, hogy röhögni pedig így lehet:
először : aztán egy nagy O.
KépKépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Zsuzsi

Megnéztem a képeket, (nagyon jók) le sem tagadhatod, hogy kutyabolond vagy, akárcsak én.

Andi
Ambrosia

Nem is akarom, de nem is tudnám, mert imádom Őket, és elolvadok Tőlük, a gyengéim.Kép De minek is írom, hiszen ezt Te is tudodKépKépKép

Jó éjt!

Zsuzsi
zsuzsi

Andi, Zsuzsi

Köszönöm szépen. Mi már most arról szoktunk elmélkedni a férjemmel, hogy elengedjük-e majd mindenhová a Lorenát vagy sem. Én azt modnom neki, hogy engedjük, mert engem is az anyukám mindig elengedett normál kereteken belül bárhová és vele mindig őszínte voltam, de apukám sehová sem akart elengedni, így neki mindig hazudni kellett valamit. És így, hogy tudtam,hogy bárhová elmehetek nem is vonzott annyira a csavargás.
De még sokára lesz ez.

Andi

HÁt még nem találtunk igazán megfelelő telket, azt megköszönném, ha esetleg körülnéznél felétek. Nekünk teljesen mindegy, hogy merre megyiünk, csak szép, nyugodt környék legyen a gyerekek miatt. A legfonotosabb, hogy legyen egy saját kertünk a kutyusok miatt is.

Zsuzsi

Én is kerestem az ikertaliról, de nem találtam semmit. Biztosan megtudjuk valahogyan. Jók lettek a képeitek!

Zizi

Pihenj sokat, jó, hogy már nem vagy egyedül. Nem lehetett valami könnyű. Cipeled még Zsófit?

Éva
p.éva

Lányok!
Lehet szölöt adni 1 éveseknek?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

Én már adtam ilyenkor nekik szölöt, csak a magokat kell kiszedni belőle. Eleinte csak a belsejét ették meg, aztán a héját is.
Nyugodtan adj nekik.

Doris

Ma megkérdeztem egy védőnőt az AFP-vel kapcsolatban és azt mondta, hogy normál terhességnél 0-2 közötti a normális érték, de ikreknél sokkal magasabb és annak nincs határa, azt nem is szokták figyelembe venni. Azt mondta, hogy nyugtassalak meg, mert nincs okod az idegeskedésre de azért kérdezd meg az orvosodat is.

Éva
p.éva

Milyen néven keressem az új képeket a fotóalbumban. Nagyon sok van benne, és mint ikres anyuka nincs annyi időm, hogy mindet átnézzem Kép
Zsuzsi
Köszi, lehet, hogy most sikerült teleszájjal kacagót tennem.
Köszi
Böbe
Böbe

Sikerült, Böbe!Kép

A mi új képeinkre gondolsz?Kép

Dóri és Zsuzsi néven, ma még teszek fel bele egy párat, ha áthozza apám a másik kártyátKép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok LányokKép
P.ÉvaKép
Sajnálom ami a családotokon belül történt, a legfontosabb tényleg az egészségKép Köszönöm szépen, hogy megkérdezted a védőnőtöket ez tényleg megnyugtatóKépTe hányadik héten voltál genetikai UH-on? Egyáltalán milyen időszakban szokták ezt elvégezni?
Ambrósia (Andi)Kép
Köszönöm szépen a nyugtatást, igyekszem továbbra sem túlzottan idegeskedniKép Holnap délelött kell időpontot kérnem. Amint lesz valami nfom azonnal megirom NektekKép
ZsuzsiKép
Köszönjük a fogadtatástKép Én is örülök, hogy itt vagyok újra köztetekKép Jókat mosolygom azen a megkülönböztetési procedúrán...Kép Sosem gondoltam volna, hogy ez családon belül is gondot okozhatKép

LányokKép
Bár most még nagyon korai a kérdés igy a hatodik hónap közepe felé de mégis mikorra kellene elkezdenem szerintetek készülődni a Babák fogadására? Csak azért kérdezem,mert többektől is hallottam, hogy ikres mamákat előfordul, hogy hamarabb is befektetnek. Mégis hányadik héttől kezdjem el a vásárlást és a szoba meg a holmik rendezgetését? Túl korán persze nem szeretnék belevágni de kicsit előre kell terveznem mivel addig szeretnék kint maradni a Párommal amig csak tudok mert utána már nagyon keveset lehetünk együtt. És kezdő pelenka készletnek milyen mennyiséget kell például iker babákra számolnom?

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!Kép

Felraktam a maradék 15 képet is a másik kártyáról a fotóalbumbaKépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Doris
Én a harmicadik héttől kedve kezdtem összeszedni a babakellékeket. Ikerterhességnél sajnos elfordul, hogy kicsit előbb megérkeznek a babák. Nem szeretnélek ijesztgetni, de erre azért fel kell készülni (lelkiekben is)! Mivel a harmacadik héttől kezdve már nagyon nagy esélyük van az életben maradásra, szinte biztosra lehet venni őket. Én végig veszélyeztetett voltam, ezért igazán csak akkor kezdtem el élő babákként gondolni rájuk, amikor betöltöttem a 3O.-at. Előtte is beszélgettem velük, folyamatossan hallgattuk a férjemmel a szívverésüket, de mivel már nekem előtte volt két méhen kívül terhességem, nem szerettem volna ismét beleélni magam, ezért egy kicsit tartozkodó voltam, hogy mély kapcsolat alakuljon ki közöttünk. A pelenkát átlagban napi 1O-zel számold, fejenként öt. Reggel biztos, aztán napi három csere pisi és kaki függvényében (általában 3-4 óránként a pisit is ki kell venni) majd este fürdés után az ötödik. Tudom, hogy ez nem a reklmán helye, de tudom ajánlani a Libero mini 2-4 kg-os pelenkát. Mivel a súlyuk is valószínű, hogy egy kicsit kisebb lesz, ebbe a pelenkában biztos hogy nem fognak elveszni. Mi például a babakocsikat már a 32. héten megvettük, aztán szép apránként a többi kelléket is. Kint vagy itthon veszed meg a kellékeket? A szülés után a férjed nem lesz veletek? Lesz segítséged? Ha nem mindenképp már előre próbálj keresni valakit, mert az első időszak tényleg nem lesz könnyű. Nekem a hugom személyében volt állandó segítségem, mégis kb. 4 hónapig olyan voltam mint a keljfelJancsi. Ha most kint vagy, hogy jösz haza szülni ha kicsit előbb jönnek a babák? Pihenj nagyon sokat, hogy a méhnyak nehogy előbb elkedjen tágulni. A sok állástól a babák súlya folyamatosan nyomja, ezért elfáradhat és elkezd tágulni. Ilyeneket biztos mondott az orvosod is, de azért gondoltam leírom. Ha bármiben segíthetünk, szólj nyugodtan.

Zsuzsi
Nagyon aranyosak a lányok Kép Általában egyformába szoktak öltözni? A hajukat is egyformán hordják? Ők egypetéjű ikrek?
Üdv. Böbe
Böbe

Sziasztok!

Nálunk ma nagyon szomorú dolog történt. Meghalt a kiskutyánk a Fruzsi. Odakapott a nagy kutyusunk a kajája miatt és azonnal meghalt. Fel sem tudjuk fogni, hogy már nincs köztünk. Iszonyatosan rossz! Nagyon hiányzik! A gyerekek is nagyon kereseik és az anyukája is a Zsebike.
Csak az okokat keressük, hogy miért történt ez a tragédia, de már hiába. Hiába okolok bárkit, ez egy baleset volt.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Böbe!

KösziKépKép! A képeken mi vagyunk a testvéremmel!Kép
Igen, egypetéjű ikrek vagyunk.Kép Néha (gyakran) szoktunk egyformába öltözni, bár már egyre ritkábban, mert így egy csomó konfliktus elkerülhető.Kép
A hajunkat egyformán hordjuk, egyforma hosszú (rövidKép) bár most más színűre van melírozva, de ez a képeken nem látszik, mert vizes, meg nincs is akkora eltérés, enyém egy kicsivel világosabbKép.

Doris!

Normális családban biztos nem okoz nagy problémát a megkülönböztetés, amíg a faterom velünk lakott jól megtudott különböztetni, most már, hogy ritkábban találkozunk, már nem annyira...Kép
A bátyám is elköltözött már, vele is hasonló a helyzet, a múltkor véletlenül egy nagyon csúnya káromkodás hagyta el a számat, én a bátyámmal szemben ültem, a tesóm mellette. Megkérdezte a tesómtól, hogy "Te melyik vagy?", ő mondta, hogy a Dóri, utána odafordult hozzám, és mondta, hogy "Zsuzsi, ne beszélj csúnyán, mert szájon váglak!"-(testvéri szeretet)Kép
De a nővérem simán megtud különböztetni, és anyukám is majdnem mindig!Kép

Lányok!

Ha anyukám nem felejti el felhívni az Ercsi Polg.hivatalt, akkor holnap már meglesz az infó az ikertaliról!!KépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Éva,
Nem is tudok mit mondani!KépKépKép.... szörnyű lehet elveszíteni egy Kiskutyát!KépKép
......biztos vigyáznak Rá odafönnt,és kóborol az "örök vadászmezőkön" !KépKép
zsuzsi

Sziasztok!Kép
Doris!
Én már előbb, kb.a 26.héten megvettem az igazán fontos dolgok közül párat/kiságyak,pelenkázó komód,kád+állvány,autósülé-hordozó,lepedők,törölközők,textil pelusok,2-3 kicsi body,rugi,kis sapkák/.Mivel én is veszélyeztetett terhes voltam,nem sűrűn mászkálhattam,és eleinte úgy nézett ki,hogy a 28.héttől befektetnek /a Schöpfibe így gondolták/.De közben orvost kellett váltanom,s a Barossba szerencsére nem voltak ennyire "szigorúak"-a 34.hétig otthon lehettem.Így az utolsó napokra hagytuk a pelenka vásárlást és több apróságot, pl.a dr.néni által felírt patikai kellékeket/hintőpor,alkohol,fürdetőkenőcs,olaj,steril vatta és géz,popsikenőcs.../Ezekre a recepteket kérd el időben,mert a bolti márkás kencék ilyenkor még teljesen feleslegesek és nem is igazán jók a pici bőrének.Mi babakocsit csak kb 1 hónapos korukban vettünk,mivel február elején születtek,nem is vittük az influenza járványok idején az utcára Őket-így ezzel ráértünk.Eleinte az orvos is házhoz jött/persze kapott is/,de mivel 10 hétig sem tudta kikezelni Őket egy hörghurutból,orvost váltottunk és azóta bevisszük Őket a rendelőbe.Mi pelusból azért 5-nél biztos többet használtunk az elején /fejenként/,de erre már pontosan nem emlékszem 1,5 év távlatából.
Segítséget viszont mindenképpen szerezzél magad mellé-mert az első napok,hetek maga lesz a diliház...De lehet,hogy szerencséd lesz/remélemKép/ és szopni fognak,hamar át alusszák az éjszakát,és nem lesznek hasfájósak!!!Nekem anyukám segített az első napokban,hetekben- többször jött,volt hogy itt aludt.A párom sajnos csak 1 nap szabit kapott a szülésre,így rá nem számíthattam.De hidd el így is volt,hogy észre sem vettem és egész nap hálóingbe voltam,arra nem volt erőm,hogy átöltözzek.De így utólag:ez az időszak olyan hamar elrepül!!!
Hamarosan Te is megtapasztalod! Vigyázz Magadra/MagatokraKépKép/!!!
Üdv. Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Éva! Nagyon szomorú, ami a kiskutyátokkal történt Kép Kép

Zsuzsi! Nagyon jók a képek, nekem eléggé egyformának tűntök, de azért biztos vannak különbségek Kép Képzeld, a nőgyógyászomnál a rendelőben ki volt téve egy aláírásgyűjtő papír az állatkínzásról. Gyorsan alá is írtam Kép

Doris! Szerintem lassan elkezdheted összeszedni a dolgokat, ahogy Böbe is írta, a 30. héttől már bármi történhet.
Ne járj úgy, mint én, aki ma mostam ki a babaruhákat, és a saját holmim, ami a kórházba kell, még mindig nincs összerakva....

Andi! Az ötlet nagyon jó, pár hónap múlva talán már részt is tudunk venni benne Kép,

Marcsi! Szerintem is nyugodtan adhatsz szőlőt.

Zizi
debyand

Éva! Milyen kutyus volt?Én annyira meg tudlak érteni,veszítettem már el én is kedvencet,egy 13 éves németjuhászt!KépIMÁDTAM!Azt hittem belehalok,ráadásul előtte 2 hónappal volt a vetélésem,így teljesen kikészültem.Azóta nincs is kutyám!!!!Veled érzek!De gondolj arra,hogy majd egyszer úgyis találkozunk velük,s Ők addig is figyelnek ám minket...Ez biztos,mert az anyuékhoz odavezérelt egy kóbór kutyust pár hónapra rá!Aki azóta is ott van velük,nagyon szeretik,de az Alexet senki és semmi nem feledteti.6 hetes kora óta élt velünkKép
Pusz Erika

KépKép
herika

Zizi!

Köszi!Kép Vannak bőven különbségek, 2 cm, 2 kiló, és a nyakamon egy anyajegy. Ezek a külsőségek, de belül totál mások vagyok...Kép
Köszi, hogy aláírtad az ívet! Már hiszem, hogy meglesz a 70 ezer aláírás, és DÖMBÖRI szemecskéin felszárad a könny...

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!
Doris!
A gondolkogó széket valamelyik Claudia showban hallottam, hogy egyik színésznő lányának van ilyen az ovijában és otthon is retteg ettől a büntetésnemtől.
Nálunk bejött. Gondolj bele, két perpetum mobile skac egyhelyben ülésre van kényszerítve. Pár perc után leígérik a csillagokat is az égről. Kép
Csatlakozom pelus és bevásárlás ügyben Böbéhez. Kb én is olyan tájt vehettem meg a babakocsit aztán rögtön minden mást is. Az ágyak voltak készem már jóval előtte, mert az a Dédpapa műve. Kép Szerintem arra számíts, hogy a 36. hétig legyen meg ami kell. Segítséget meg ha lehet 4 hónapig lízingelj ha tudsz, utána már lényegesen könnyebb tapasztalataim szerint. Persze állandóra elég az első időkben is.
Erika!
Már nem kell sokat várni, hogy beszéljenek, addíg meg megteszi a simi is. Kép A széket meg próbáld ki. Attól, hogy nem beszél egy gyerek ugyanolyan értelmes, okos és megért mindent. Szerintem tudni fogja mi a pálya és humánabb mintha a fenekére csapnál. Bár nem szoktam a fenekükre csapni, de tán hatásosabb is.
Andi!
Köszi a segítséget! Már én is hajlok arra, hogy szabaduljuk meg tőlük de minél előbb. Tegnap este 3x is öklendezett fel szegény kis Levike slejmet. :''(

Vikics

KépKép
vikics

Zsuzsi!
Szerintem parkokban,játszótereken is lehetett volna gyűjteni,s úgy a sok idős ember és sok kismama is tudott volna még csatlakozni.Pl mi is!
Sajnálom,hogy mi nem találkoztunk aláírás gyűjtőkkel...Kép
Erika

KépKép
herika

Erika!!Kép

Még ne add fel! Szeptember 17-ig tart az aláírásgyűjtés!Kép Én itt nálunk, vagyis apámnál gyűjtök a máltai játszón, oda szoktunk járni ping-pongozni.Kép
De jó hétvégi program az Állatkert, a fővárosi előtt van a "központ", ott is alá lehet írni!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Doris
Szerintem is mazsolázhatod már a kellékeket, neked is jobb érzés lesz ha tudod, hogy már minden megvan. Viszont pelus témában ha lehet ellentmondanék, mélységesen csalódtam az egyik vezető pelenka márkában (Pampers) miután valaki ajánlására megvettem és kipróbáltam a Helen Harper-t. Kb. 2x annyi pisit képes megtartani szivárgás nélkül az áráról már ne is beszéljünk. Ebben is van 2-5 kg-ig. Több mint ezer forinttal olcsób egy csomag, bármelyik minőségi pelus márkánál. A gond, hogy kizárólag az Auchan forgalmazza. Én azóta 10 körömmel ragaszkodom hozzá. - Persze csak ha itthon vásárolsz be.
Nem tudom ki hogy van vele, most 5x annyi dolgom van a gyerekek körül mint a születésük utáni hónapokban. A lényeg, hogy ne akard magad túlteljesíteni, pihenj sokat és ne csíramentesítsd a gyerekek környezetét. A hiedelemmel ellentétben nem tesz jót az immunrendszerüknek. Vessetek követ rám de én pl. soha nem főztem ki semmit, se cumisüveget se pelust. Húúú..., most elvágtam magam...

Éva
Veletek érzek...Kép Azért az vigasztaló(?), hogy nem szenvedett.
Ár limit?

Zizi
A manóid lehet hogy ki sem akarnak majd jönni, túl jól érzik magukat odabentKép

Andi
Ambrosia

Zsuzsi

Ezt nagyon szépen írtad..., "szemecskéin felszárad a könny" Csak azt sajnálom, hogy ezért Neki meg kellett halniaKép

Andi
Ambrosia

Andi!
Én is csak 1x próbáltam kifőzni a cumisüvegeket /műa./ de olyan csúnya,homályos lett,hogy hihetetlen.A tej se tejnek tűnt benne...
A pelusokat pedig 90 fokra raktam a mosógépbe,de csak azért mert a fehér dolgokat sokszor "főzőm" így ki,pl.lepedők v.törölközők.De a babacuccokat még külön se tettem,talán csak kezdetben.A napi porszívózás sincs bevezetve,bár cipővel nem is megyünk a szobákba.Sokan lebeszéltek a szőnyegpadlóról is,de én szívesebben láttam a babócokat ezen kúszni,mászni,hemperegni,mint a parkettán.Viszont a kókuszmatrac az ágyukba az első volt,amit elhatároztam.És nem bántam meg.1000x jobb mint a szivacs! Szerintem...
Persze mindenkinek más jön be.Nekem például a Ti pelusotok abszolút nem szuprerált.A gyerek rugija a lábfejénél tele volt azokkal a pisis kis golyókkal,amik a kiszakadt H.H. pelusból elvándoroltak...Kép De szerencsére ma már van választék,így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt!Csak az árak ne szaladtak volna így el...Ezért is várom epedezve már a biliket!Kár,hogy itthon ezzel egyedül vagyok...:o
Üdv
Erika

KépKép
herika

Andi!

Nekem mindig úgy tűnik, mintha Szegényke sírna, ami a szenvedésére gondolva nem is lenne meglepő...Kép...de inkább hagyjuk, nem akarok Senkit azokra a szörnyű képere emlékeztetni!Kép

Erika!

At ötletet mindenképpen beírom a fórumra a többi önkéntes gyűjtőnek (120-an vagyunk), hogy nézzenek körbe a játszótereken, mert belegondolva, nem mindenki tud eljutni az állatkerthez, főleg két pici mellett.
Hátha találkozol egy gyűjtővel!KépKép

Vikics!

Jobbulást Levikének!

Zsuzsi
zsuzsi

Jó reggelt mindenkinek!

Mi nagyon rosszul aludtunk az éjjel. Éjfélig sírattuk a kis Fruzsikánkat. Egyszerűen nem tudok belenyugodni az elvesztésébe. Úgy érzem bele fogok őrülni. Már ötkor a sírjánál voltam. Tudom, hogy az idő majd begyógyítja a sebeinket, de most még iszonyatosan fáj.

Erika

Ő egy öt hónapos yorkshire terrier kiskutyus volt. A kutyusom szűlte és már a születésnél is én mentettem meg az életét, mert nem lélegzett. Akkor elhatároztam, hogy nem adom őt senkinek és nagyon fogok vigyázni rá, de sajnos nem sikerült.
Megpróbálok felrakni egy képet róla az albumunkba P. Éva családja néven találod meg.

Éva
p.éva

Andi

A telek árára gonoltál? Minnél olcsóbb, annál jobb.

Sikerült felraknom a képet a kiskutyusomról.

Éva
p.éva

Szia Éva
Megnéztem a fotót a kutyusról:egy tünemény!!!
Nagyon sajnálomKép!Valóban nagyon hamar, iszonyú szoros kötelék tud kialakulni egy pici kutyával-aki sokszor emberibb az embernél.S főleg,hogy Te segítetted Őt a világra,ill.az élethez!!!
Maximálisan Veled érzek,bár tudom,hogy ezzel sokat segíteni nem tudokKép.Sajnos.Csak az idő múlása tudja a mély fájdalmat "enyhíteni".Ehhez kívánok sok erőt!
Pusz Erika

KépKép
herika

Erika

Köszi az együttérzésedet, azért nagyon jól esik.
Most elmegyünk itthonról strandra, vagy valahova, mert nem bírok a lakásban maradni,minden ráemlékeztet.

Éva
p.éva

Jól teszed,hogy kicsit elmentek otthonrólÉrezzétek "jól" magatokat!Szép időt!!!!!!!Kép

KépKép
herika

Sziasztok!

Éva!
Őszinte részvétem! Együtt örültünk Veled mikor megszületett és életben maradt és most együtt is sírunk. Kép Nagyon szomorú egy ilyen esemény, de próbáld magad túltenni rajta! Én hiszek abban, hogy véletlenek nincsenek és így talaán kicsit könnyebb feldolgozni mindent. A kikapcsolódás mindenképpen jó ötlet.

Én meg azon vettem észre magam, hogy van motorom, de mégsincs, mert folyton a párom dolgozik vele és így nekem sosem jut belőle. Max. hétvégén ha éppen megyünk valahová. Nagyon elkeseredtem. Kép Ez egy ilyen hétvége. Kép Attól visztont fellelkesültem, hogy találtam törötteket jó occsóért és addíg fogok gyűjtögetni, míg egy olyat meg nam kaparintok. És az csak az enyém lesz!!! Itt fogom őrizni a fizetős parkolóba és csak én fogok ráülni akkor és annyiszor ahányszor csak akarok!!!!
Na jól kisírtam magamat. Azért jó, hogy itt meghallgatjuk, bíztatjuk meg vigasztaljuk egymást.
Éva! Nekünk van egy telkünk Pilisborosjenőn a természetvédelmi terület szélén. A párom pont a napokba mondogatta, hogy lehet, hogy eladja. Ha gondolod megkérdezem.

Mi is a HH-t használtuk és teljesen bejött. Akkor még csak műanyagos volt belőle. Most voltunk az Auchanben és láttuk, hogy már van textil borítású is és jelenleg az van nekünk. Az is teljesen jó. Persze ha nem lennék sóher hozzá Liberot vennék, mert messze a legjobb minden tekintetből, de az ára a mi méretünkben már horror.
Zsuzsi!
Köszi! Ma már jól aludtak csak reggel köhögött a Levike non-stop. Már nagyon unom. Úgy ordítanak orrszívás közben, hogy csoda, hogy a szomszédok még nem jelentettek fel. Gondolom mit hihetnek, mit csinálunk velük. Ennél még egy műtét is jobb az összes hátrányával. Kép

Én fél éves korukig főztem kizárólag a cumisüvegeket. Hát nem esett jól mondhatom. Még most is cumisüvegből isszák a kakaót, persze már nem főzöm ki őket, de a mosogatásától is herótom van. De úgy sajnálnám elvenni tőlük.
VikicsKép

KépKép
vikics

Sziasztok LányokKép
P.ÉvaKép
Nagyon sajnálom a kutyuskátokkal történt...
BöbeKép
Köszönöm szépen a leirtakat, igyekszem tanulni belőleKépEgyenlőre csak az orvosi vizsgálatokra járok haza és akkorra időzitam a körzeti orvost, a védőnőt, terhesgondozót és a munkahelyi körutamat is. Úgy tervezzük, hogy legkésőbb októberben (ha minden rendben lesz) már nem jövök vissza, hanem szépen otthon maradok és elrendezem a babaholmikat. A Párommal akkor megvennénk a legszükségesebbeket (ágy, komód, ruhaneműk...stb) és ha hamarabb jönnének a Babucik akkor nem történne semmi, mert irány a korház. A szülés után a 3 Nővérkém-ék majd időszakosan tudnak segiteni meg a Párom is egy-két hét szabit ki tud venni és mi otthon Anyósékkal egy házban lakunk úgyhogy Rájuk is számithatokKép Hát valahogy igy próbáltuk megtervezni bár tudom nagyon nehéz lesz a Párom nélkül de sajna Neki sem egyszerűbb...De nem panaszkodom mert végül is minden ami Velünk az utóbbi időszakban történt (babák, külföldi munkaKép)régóta áhitott dolog voltKép Megoldjuk valahogyKép

Mindjárt végigolvasom a többi bejegyzést is, csak a Párom vár a modemre, mert ma itthonról dolgozikKép

doris

Sziasztok!
A Libero pelenkát én nem úgy értettem, hogy nedvszívó képességében jobb mint a többi, hanem úgy, hogy a legkisebb amit tudtommal lehet kapni. A Pampers 2-5 kg. sokkal nagyobb, és mivel rácsos belülről szerintem nagyon kényelmetlen. Mi is kiprobáltuk, de mikor megláttam szegények rácsnyomta popoját, rögtön kihajítottuk.

Éva!
Én is szívből sajnálom ami a kiskutyusotokkal történt. Remélem a sok kutyabarát között elférek én is, mint cicagazdi. Nekem egy fekete cicám van. Sajnos mikor elköltöztünk a szüleimtől probáltuk öt is magunkkal vinni, de több napi "kínzás" után sem sikerült megszoknia az új lakásunkat, úgyhogy a szívem hasadt ketté, de az ő érdekében vissza kellett költöztetni a szüleimhez. Azóta is minden hézvégén legalább egy délelőtőtt vagy délután odaát töltünk. Már a hét elején várom, hogy menjünk már. A gyerekeknek is azt szoktam mondani, hogy megyünk a Mefi cicához, nem azt, hogy megyünk a mamához vagy a papához. A bátyáméknál ez Cicamamaként müködik. Ők a Cicamamához szoktak átmenni.
Tényleg jó ötlet lenne a játszótereket is járni aláírásért, mert például mi sem hiszem, hogy mostanában, főleg ebben a nagy melegben, eljutunk az Állatkertbe. Nem nagyon értek hozzá, de interneten keresztül nem lehet valahogy megoldani az aláírásgyűjtést?

Üdv. Böbe
Böbe

Zsuzsi
Bocsi, lehet, hogy a mostanában zajlott topikokból ez nem derül ki. Most megrohamozlak néhány kérdéssel, mert szerintem igazából csak te tudhatod a megfelelő válaszokat. A szakirodalom szerintem felületesen kezeli a témát. Milyen érzés ikernek lenni? Volt gyerekkorotokban külön baráti körötök? Most vannak külön barátaitok? Ti is büszkén feszítettek anyukátók mellett, vagy csak neki dagad a melle a bűszkeségtől mikor együtt vagytok az utcán? Milyen érzés az, ha csak az egyikötöket vitték el pl. bevásárolni, a másik otthon maradt? Ovódába, iskolába egy csoportba jártatok, vagy külön.
Kösz előre is
Böbe
Böbe

Vikics
Megnéztem a képeket, tündéri ez a két kis manócska. A motoros kép nagyon tetszik, este megmutatom a férjemnek is.
Üdv. Böbe
Böbe

Sziasztok!

Éva!

Nagyon édes kis Angyalka, Fruzsi!
Sok erőt kívánok, hogy túl legyetek rajta!Kép

Vikics!

Írtó klassz ez a kakaós kép!Kép Én is imádom a kakaót...csak nem cumis üvegből!Kép
Az sem semmi, hogy a Párod mekkora halat fogott! Gratula!Kép

Böbe!

Persze, hogy elférsz itt, mint cicabarát!Kép Nekem 11 éves perzsa cicám van. Ugyanúgy imádom, mint a kutyámat, hiszen az ember nem tehet különbséget a "gyerekei" között!Kép

A kérdésekre mindjárt válaszolok, most ide kell engednem egy e-mail erejéig a tesómat!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Na, visszajöttem, közben még becsúszott egy német fordítás.Kép

Böbe!

Szívesen válaszolok minden kérdésre, amit felteszel!Kép
Menjünk sorban.Kép Ikernek lenni alapjában véve jó, mint, ahogy az is jó, ha az embernek van testvére. Persze egy kicsit más, mert pl. a másik két tesómmal nem vagyok együtt napi 23,5 órában. Ez elég rossz, az egyik hátránya a dolognak, mert elég hamar egymás agyára megyünk. Viszont egymás nélkül is rossz.Kép Gyerekkorunkban sem volt, és most sincs (16 évesek vagyunk) külön baráti körünk, mert ahogy már írtam, folyton "össze vagyunk zárva", így alkalom sincs rá. Viszont olyan van, hogy a baráti körünkön belül egyikkel én, másikkal a Dóri van jóban. De ismerjük egymás barátait, nincsenek titkok egymás előtt...
A harmadik kérdés aranyos. Nem tudom, hogy anyukánk mennyire büszke ránk. Gondolom itt is az ikerségre gondolsz.Kép Nem emlékszem, hogy régen hogy volt ez. Most viszont nem igazán szeretem, ha megbámulnak, de már hozzászoktam, elfogadom.
Ha külön programra vittek/mentünk/megyünk elég rossz érzés, mert nem nagyon bírjuk sokáig egymás nélkül. De ha csak néhány óráról van szó, pl. bevásárlás, azt nem viseltük meg annyira, csak annyira volt rossz, hogy unalmas egymás nélkül.Kép De ezen is könnyen lehet segíteni!Kép Csak belegondolva, ha elvittek volna egy klassz programra egyedül, lelkiismeret furdalásom lett volna, hogy ő kimarad belőleKép
Mi eddig, most leszünk 10-ikesek mindig együtt jártunk, egy osztályba, ill. oviban egy csoportba. Én szerintem csak megszokás kérdése, nekünk jó együtt, legalábbis én így érzem, mert ezt szoktuk meg, soha nem voltunk egymás nélkül, és ezért rossz lenne külön. Nem tudom, milyen külön lenni, de szerintem, ha kezdettől fogva külön csoportba jártunk volna, akkor az lett volna a jó. Sőt...talán jobb is lett volna. De elég félénkek voltunk, így nem tudom elképzelni, hogy mihez kezdtem volna egyedül az oviban.
Majd néhány év múlva kiderül, hogy milyen egyedül...az egyetemen, vagy fősulin..ajaj,Kép, szerencsére még messze van.

Zsuzsi
zsuzsi

Böbe,

még az utolsó gondolatomhoz annyit, hogy van két ismerősöm, 14 éves egypetéjű fiú ikrek. Egy osztállyal alattunk jártak, egy általánosban. Nagyon nem fértek meg együtt, folyton szekálták egymást, vagy éppen együttes erővel a többi gyereket. Aztán a tanár javaslatára a szüleik kivették őket a suliból, és átvitték őket máshová. Itt külön osztályba kerültek, és sokkal jobban érzik most így magukat, már nem állnak bukásra, stb.., és otthon még mindig együtt lehetnek!
Ilyen is van...

Zsuzsi
zsuzsi

Lányok!

Anyukám egész nap hívta a munkahelyéről, az Ercsi polg.hivatalt, sikertelenül, mert folyton foglalt volt. Persze nem adjuk fel, amint sikerül valamilyen infót megtudni, beírom ide!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok

Éva
Nagyon elkeserítő ez a dolog, nem igazán lehet ilyenkor még megnyugodni, talán az idő...
6 éve az én Jimmy-kém is meghalt (gordon szetter) és üvöltöttem a fájdalomtól. Talán még barátságtalan is voltam a környezetemmel, annyira szenvedtem. Hidd el veled érzekKép

Vikics
Hát ez a két pasas...haláli! KépKépKép Két miniférfi. Írtó helyesek. Levikének mondd, hogy gyógyuljon meg!

Mi épp készülünk hétvégére Fonyódra menni barátokhoz, Esztikém meg lázas lett. Csak az nyugtat meg, hogy ezen kívül egyáltalán nincs semmi tünete. Jó kedvű, jól eszik-iszik. Akkor gondolom nem lehet olyan komoly. A dokibácsit megkérdeztem, azt mondta, hogy ő nem ilyen szigorú e tekintetben, ha nincs nagyobb baj akkor amit itthon teszünk azt ott is megtehetjük. Érti ezalatt azt, hogy max. kúpot adunk. Ezért nem érdemes bezárkózni. Szerintetek?

Andi
Ambrosia

Zsuzsi
Köszönöm a válaszokat. Mi még csak 18 hónaposak vagyunk, de már azon törön a fejemet, hogy külön ovicsoportba járjanak-e. Nem tudom hogy helyesen fogok-e dönteni, mert mint írtad tényleg két véglet van. Sajnos, mi szülök lehet, hogy csak későn fogunk rájön, hogy rosszul választotunk. A ti esetetekben bejött a jó szölői döntés. Félek, hogy egy életre szóló lelki traumát fogok okozni nekik, a rossz döntésemmel. Szeretnélek megkérni, hogy kérdezd meg az anyukádat, hogy ő mi szerint választott. Figyelte-e előtte a más gyerekekkel való viszonyotokat, vagy hogy amikor egymás nélkül voltatok mutattátok-e valami jelét annak, hogy ez így nem jó nektek. Mégegyszer köszi a válaszokat, ha lesz még kérdésem fordulhatok hozzád?
Képzeld az én Mefi cicám, annyira értelmes, hogy mikor műtőttek a hasamon, szó nélkül tudta, hogy most nem jöhet az ölembe. Előtte ha otthon voltam és pl. tévéztem, elhelyezkedett a hasamon és olyan jóízűen aludt, hogy még a nyála is kicsorgott. A műtétem után sokáig otthon voltam, soha nem mondtuk neki, hogy beteg vagyok, valahogy megérezte. Elhelyezkedett a fejemnél lévő éjjeli szekrényemen és ott gubbasztott egész nap. Olyan aranyos volt.

Andi
Szerintem csak egy kis nyári meghűlés lehet. Lehet hogy holnapra elkezd folyni az orra. Én is amellett döntenék, ha tényleg nincs rossz kedve, nem sirdogál, hogy nyugodtan menjetek el. Ha tényleg lappang benne valami, akkor azt jobban elviseli más környezetben, kevésbbé köti le a figyelmét a betegség. Jobbulást kívánunk Eszti babának.

Üdv. Böbe
Böbe
Böbe

Sziasztok LányokKép
Bocsi, hogy csak most jelentkezem, de a Párom eddig lefoglalta a modemet de nem baj, mert igy legalább itthonról dolgozottKép
Megkaptam az időpontot a genetikai UH-ra és 19.-én 11 órára kell mennünk. Már nagyon váromKép
ZsuzsiKép
Nagyon helyesek vagytok a fotón és jót mulattam azon amit a megkülönböztetésről irtálKép
A múltkori otthonlétem alkalmával én is hallottam az aláirás gyüjtésről de sajnos sehol sem botlottam ilyen kérdőivbe. A Camponában és a Tesco-ban direkt kerestem is...
ErikaKép
Köszi a leirtakatKép Az már azért biztos, hogy ha nem lesz gond a 30. hétig akkor feltétlenül elrendezek otthon mindent mert az utána lévő időszak már ajándék számba megy főként ha bármi közbe jöhetKép Külön köszi, hogy a receptre felirható dolgokat megemlitetted mert egyáltalán nincs még tapasztalatom ilyen téren. Akkor érdemes lesz megismerkednem a jövendőbeli gyermekorvosunkal is igaz?
ZiziKép
Megfogadom a tanácsodat, hamarabb elkezdem a készülődéstKép
VikicsKép
Olyan édes volt olvasni, hogy a csillagokat is leigérik az égről...Kép El tudom képzelni Őket ahogy a széken ülve szenvednek pár percigKép Hatásos módszerKépNagyon szépek egyébként de gondolom ez a kakaóivás meg az alvás az egyetlen olyan időszak amikor nyugton ücsörögnekKép Drukkolok, hogy meglegyen a saját, külön bejáratú motorodKép
AndiKép
Köszi a Te tapasztalatodatKép Idejében nekikezdek a készülődésnek és azt is elhatároztam, hogy kezdetben többféle pelenka márkát is kipróbálok aztán majd meglátjuk melyik válik be. Mivel a babák November környékén várhatóak ezért arra gondoltam a babakocsival bőven ráérünk majd később foglalkozni amikor már kellően megerősödtek a kinti életreKép
P.ÉviKép
Nagyon sajnálom a kicsi kutyuskátokat de hidd el Rá már az Égiek vigyáznakKép A Nagyikám biztosan szárnyai alá vette és szeretgetiKépKép

LányokKép
Ezek a kis Manócskák a pocakomban annyira tüneményesen mozgolódnakKép Már külső szemlélőnek is jól látható mikor rugkapálnak és ez az egész olyan megható...maga a CSODAKépKép Viszont az éjjszakáim elég nyugtalanok mivel Ők időszakonként felébrednek és megy a mocorgás belülrőlKép Mindig az a baba mocorog jobban amelyik oldalamon fekszem és folyton attól félek, hogy elnyomorgatom valamelyiket és ettől nem tud rendesen fejlődni... Ti hogy aludtatok? Egy lány irta nekem a "Friss kismamik"-ban, hogy Őt az anyukája elfeküdte a hasában és azóta oda vagyok az aggodalomtól... Árthatok én Nekik?

doris

Lányok!

Irtó aranyosak vagytok, hogy együtt éreztek velem! Nagyon jól esik mindenki bíztató szava! Köszönöm mindenkinek!

Vikics

Kérdezd meg légyszi a férjedet a telekkel kapcsolatban, az nagyon jó hely lenne nekünk, mert itt van Budakalász után. Előre is köszi.
Az Auchanban lehet kapni egy új fajta pelenkát az a neve, ogy Auchan komfort és teljesen ugyanolyan, mint a Libero csak sokkal olcsóbb! Ugyanannyi, mint a HH. És a DM-ben lehet kapni a Babylove pelust, az is teljesen olyan, mint a Libero és az is nagyon olcsó! Én ezt a kettőt használom. Ma is voltam Békáson a DM-ben és ott vettem pelust. Azt még nem próbáltátok?
Édesek a fiaid, mint mindig!!
Sok sikert az új motorhoz!

Doris

Én már nagyon hamar elkezdtem vásárolgatni az ikreknek. Nem érdekelt a babona. Amikor valami akciósat láttam megvettem. A babakocsit is már nagyon hamar megvettük. Igaz nekem sok cucc maradt a kislányom után is, de azért még sok mindenből be kellett szereznünk mégegyet Pl: kiságy, bébihordozó stb. Szerintem lassan ti is nekifoghattok a vásárlásnak, mert egyszerre nagyon sok mindent megvenni.
A Pampers nekünk sem jött be, mi is a Liberot használtuk az elejétől fogva, de már nagyon sok jó pelus van, majd a kórházban biztosan kapsz mintákat és majd magad is kipróbálhatod azokat.
Nekem az egyik barátnőm szűlt kb. 2 hónapja a Margítban és bent voltam vele a szülésen végig, minden jól ment. De a csecsemősökkel ő sem volt megelégedve, ő is sírt amikor mentünk hozzá látogatni. De ezen ne szomorodj el, mert én a MÁv-ban szűltem és én is végig sírtam az öt napot, amit bent töltöttünk, pedig nekem nem is az első babáim voltak. Ilyenkor nagyon érzékenyek az anyukák és nehéz elviselni, hogy nem érnek rá csak velünk foglalkozni.

Andi

Én is nagyon magamba fordultam, barátságtalan vagyok mindenkivel, még a gyerekekhez sincs annyi türelmem, mint korábban. Tudom, hogy el fog múlni de most még iszonyú! Amikor megtudtam, hogy mi történt dühömben ütöttem-vágtam mindent a lakásban, amit csak értem, mert nem akartam elfogadni a történteket. De most már azért egy fokkal jobb. A következő tüzelésnél lehet, hogy újra pároztatjuk a Zsebit és akkor megint lesz egy kis Fruzsikánk. Most ez tartja bennünk az erőt.
Az a kis meghülés miatt szerintem nyugodtan menjetek el. Vészhelyzetben ott is van ügyelet, aki tud gyógyszert adni.

Zsuzsi

Én is írtam az Ercsi művelődési háznak, mert ott szokott lenni a találkozó, de nem válaszoltak.

Éva
p.éva

Sziaztok!
VAN ESERNYŐRE CSUKHATÓ IKERKOCSINK!!!KépKép
Jövő héttől miénk a világ!Meg kell szoknunk /a srácoknak is és nekem is/,kicsit fura tolni:kicsi kerekek,majdnem összecsuklik,...de majd belejövünk.
Vikics!
Változatlanul szabadalmaztatnunk kellene az egymás mögötti,esernyőre csukható ikerkocsit!Kép
Igazad van-SK motor!Az kell Neked!Hajrá!!!!!!
A babócoknak is okozott már az orrszívó-porszívó
kellemetlen napokat,heteket.Azóta Tudikám még a morzsaporszívó hangjától is fél,már szalad el sírva,ha meghallja,meglátjaKép l éves korukban hallottam,hogy ciklikusan v. rendszeresen többeknél bevált a Béres-csepp+C vitamin /porban/.Megkérdeztem a dr.nénit,aki mellesleg gyermek orr-fül-gégész, és Ő is javasolta.Azóta kb. minden második hónapban ezt kapják,és /hol kopogjam le!!!/még nem voltak betegek,pedig az első év sokszor erről szólt!Kép
Doris!
Az első napokban ki fog menni mindenképpen az a gyerek körzeti orvos,akihez helyileg tartoztok.A védőnő még a babák születése előtt megnézi a "helyszínt",hogy hova viszed haza a babát.Tőle is érdeklődhetsz a gyerekorvos iránt,ill.a környéki gyerekes mamáktól.Informálódj több helyről,több szem többet lát.Én sajnos 1o hétig tartó betegeskedés után váltottam csak orvost, pedig az elején kellett volna.Akkor talán idejében kiderül,hogy a babócok csak egy egyszerű sóoldat és utána orrszívás technikával megúszhatták volna.Nem kellett volna antibiotikum,orrcseppek,óránkénti orrrszívás,stb.És 2,5 hó szenvedés az újszülött babáknak.S persze én is szenvedtem,a szívem majd meg szakadt,hogy nem tudtam rajtuk segíteni,csak sírtak,fulladtak,enni alig tudtak-mivel levegőért kapkodtakKépKép
S az én orvosom minden alkalommal megjegyezte:"Ne aggódjon Anyuka!Gyönyörűek ezek a babák!Büszke lehet rájuk!"Ebben ki is merült a tudománya!Gyógyítani azt nem tudott...
Szóval Doris-puhatolózz előre,tanulj a pédámból!Szabad orvosválasztás van!
Andi,Vikics!
Jobbulást a beteg babsziknak!!!!!!!!!!
Bocsi,igen hosszú lettem...Kép
Szép hétvégét Mindenkinek!
/Éva: Nektek is,most,hogy már látod az alagút végét-egy másik picurban!Kép/
Pusz Erika

KépKép
herika

P.ÉvaKép
Köszi, hogy megosztottad velem a tapasztalataidatKép Ezek szerint nem árt már most nyitott szemmel mászkálni és ami akciós vagy olcsóbb azt beszerezniKép Remélem lesz majd Valaki aki betölti az űrt a szivetekben, lelketekben...KépNekem utoljára gyermekkoromban pusztult el állatkám. Egy 12 éves cica volt és úgy hivták MicóKép Nehéz most megemésztened a hiányát de idővel talán begyógyulnak a sebekKép
ErikaKép
Hol sikerült beszereznetek az esernyő-ikerkocsit és hogy néz ki és mennyibe került? Ne haragudj, de még sosem láttam ilyet... Van valami márkája? Csak azért kérdem mert megnézném a neten. Köszi a jótanácsot és tapasztalatokatKép Ebből tanulok a legtöbbet no meg majd a magam tapasztalataibólKép

Jó pihenést Mindenkinek és jobbulást a betegeknekKép

doris

Sziasztok

Köszi a jótanácsot mindenkinek, felnyalábolom a nyulakat és usgyi. Betáraztam gyogyszreből. Valószínű, hogy egy meghűlés lehet, igen, mert a kisasszony minden eszközt bevet hogy minden alkalommal nyakig vizes legyen. Ha kell körbepisili magát és bekeni a testét vele. Ez már beteges vízimádat.Kép
Az orrszívás nálunk sem népszerű de a porszívó azért még ettől függetlenül izgalmas játék. Az a "műanyag kutya".

Nem tudom elhinni, hogy MI ne tudnánk magunknak saját ikertalit szervezni!!!

Vigyázzatok magatokra és a törpékre hétvégén.
Jó pihenést, sziasztok.
Andi
Ambrosia

Doris!
Legegyszerűbb ha kinyitod az aug.4-i archívot.Marcsi feltett a német ebay oldaláról egy hasonlót.Az elv ugyanaz,mint a harmónika,úgy csukódik össze.Kis helyet foglal,bár nem olyan könnyű mint gondoltam,játszóterezéshez szerintem megfelelő.De nem újszülött babáknak!Csak amelyik már biztosan ül!Nem valami kényelmes,a mi jelenlegi széles,masszív kocsinkhoz képest pl..Abban úgy terpeszkedtek a srácok,mint a basák.KépKép
Én hirdettem,de hiába-viszont láttam hirdetéseket/ összesen hármat!/ s azokat felhívtam. Persze már mind eladták,de az egyik egy ikerklubbot vezet Szegeden,és Ő talált nekem egy högyet,aki 1oooo.-ért eladta.No márka,használt,de még használható állapotban van.És akkora mákom volt,mint a Marcsinak-nekem is elhozták Pestre,mert minden héten feljár egy ismerősük.Szóval jövő héttől beindulunk...KépKép
Szerintem a kocsit a babák érkezése után érdemes valóban megvenni,akkor látod,érzed milyenre van szükségetek!Kép
Bármi kérdésed van,írj nyugodtan!!!!!!KépKépKép
Pusz

KépKép
herika

Andi!
Jöhet az ikertali,de HOL????????
Jó pihit!!!!!!!!KépKép
Erika

KépKép
herika

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: