Új privát üzeneted érkezett!

Vadmálna!
A gond abból ered, hogy terhesgondozás valóban nincs a kórházban, mert ez alatt a védőnői teendőket kell érteni.
Ha ultrahangra kérsz időpontot adnak :!:
Engem is kioktattak legutóbb telefonon. :?

Képzeljétek!
Diétáznom kell. 175 grammos diétára vagyok fogva. Igazából nem értem, hogy miért. Ma voltam a kórházba vérvételen. Az éhgyomri vércukrom volt 4,3. Utána kellett a zsömlét megennem és másfél óra múlva újabb vérvétel. Az lett 4,8. Elvileg ezek normál értékek, nem?
A 175 gramm szénhidrát meg annyira molyfing nekem, hogy csak na. Ma egész nap éhezem. Nem tudom, hogy hogyan fogom kibírni ezt így szülésig. És miből lesz energiám magához a szüléshez... :(
Természetesen nem kockáztatnám Bulcsú egészségét, ezért ha kell akkor tényleg éhezem februárig, de így meg le fogok fogyni. Ennyivel én nem lakom jól. Vagy ha nem is fogok fogyni, hízni már tutira nem fogok semmit... Ha azt vesszük eddig 6kilót szedtem fel. Az semmi. Ez szinte csak a gyerek, a magzatvíz, a lepény meg az apróságok...

Beszéltem a dokimmal is, de ő is csak annyit mondott, hogy a 7,6-os terheléses vércukor nem terhességi vércukor baj, és hogy ő is megmondta volna, hogy diétázzak, nem kellett volna eljönnöm erre a vérvételre. Akkor (kérdem én) miért nem mondta legutóbb??? :evil: Aztán megpróbáltam elmondani neki, hogy nem fogok tudni hozzá járni, mert a kórházban azt mondták, hogy jan-tól már nem adhatnak dokihoz időpontot, meg el is költöztünk. Megkérdezte, hogy hova. Mondom Dunakeszire. Erre ő, hogy az még közelebb van Gödöllőhöz, mint Kistarcsa. Igen, mondtam én, de mi most költöztünk, és nincs pénzünk a magánrendelésre. Erre meg csak annyit mondott, hogy akkor csütörtökönkéntre kérjek majd időpontot. :roll:
Áááá! Olyan gyáva nyúl vagyok, hogy csak na! Nem tudok én anyagiakról beszélni az emberekkel. Meg kellett volna mondanom neki, hogy nem szeretnék orvost fogadni, de nem tettem. Béna pancser vagyok. :( :oops:

Kép
Kép
giga1

Teszek fel néhány képet én is. :D

Íme a jól sikerült vakondtúrás torta. Ez tényleg finom lett. :lol: Kép

Ezek már nem lettek olyan jók... :? De a lány nagyon szívesen nyomkodta szét. :-) Kép

Ezek pedig már a karácsonyi képek. Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
giga1

Giga!
Nem vagyok orvos, de szerintem hagyd a fran**ba azt a diétát. Ilyen alacsony értékekkel még enni kéne, nem diétázni. :roll:
Én a helyedben 2 hét múlva csináltatnék még egy vércukor vizsgálatot, addig óvatosan de ennék. A régi védőnődet nem tudod felhívni tanácsért?
A dokinak meg nem kell magyarázkodnod egyáltalán, ha a szülőszobán lesztek, csak annyit kell mondanod, h nincs választott orvosod. :wink:
Lili tündérien szép kislány!!! A szemei nagyon szépek!

KépKép
tüccs

Giga, gyönyörű a lányod.
Most akkor ha nem vagy terhességi vércukros, akkor miért kell diétáznod?
A dokival kapcsolatban pedig megértelek, én is tök béna vagyok, ha anyagiakról kell beszélni a dokival :oops: De rendes volt, hogy mondta, hogy csütörtökre kérj időpontot, szerintem akkor be tudsz hozzá menni, még ha több doki rendel is egyidőben.
Tényleg elég sovány vagy, ez a 175 gramm csak a szénhidrátra vonatkozik? Gyümölcsöt ehetsz? Vagy hogy van ez?
Lili még mindig olyan kis akaratos? Hogy bírsz vele?
Remélem elrendeződnek a dolgok, elég elképesztő milyen fejetlenség van mostanában a kórházban!

Henus, Márknak nem hullik a haja, hanem most kezdett el nőni, és még itt-ott hiányos :oops: De tényleg elég vicces :wink:

Timi, azt hiszem te kérdezted hol lakunk Csabán.. Rákoscsaba-Újtelepen, egészen kint a Tarcsa felé eső határ közelében. Innen kb. 10 percre van a kórház.

Vadmálna, én meg Tápióságon laktam korábban, az ott van a szomszédotokban! Hát onnan tényleg baromi messze van a kórház.. eszembe jutott már, hogy mire beér a kismama a kórházba, lehet, hogy nem lesz szüksége a dokira - főleg többedik gyereknél (igaz Timi? :wink: )

Tiop, megnéztem az ajándékbontogatós videót, és annyira édesek a gyerekek. Főleg Zsani, ahogy tipeg és szedegeti le a fáról a díszt! Viszont a másik két videót nem tudtam megnyitni :oops: Fel tudnád rakni újra a linkeket?

Danka, Tüccs, Timi

nagyon szépek a gyerkőcök!!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tüccs!
Köszi a bíztató szavakat! Majd felhívom holnap a régi védőnéninket, hátha mond valami jót... :?

Szantre!
Ebben a 175-ben minden benne van, még a gyümölcs is. Az amit beteszek a számba és le is nyelek bele kell számolni. :?
Igen, Lili akartos rendesen! Mostanában már egyre inkább nem volt hozzá türelmem. Az ünnepek alatt viszont olyan jó volt, hogy itthon volt apóca, hogy csak na! Kicsit kipihentem magam. Bár tegnap így is kiborított a lány, amíg apa tekert egyet odakint. De ebben az is benne volt, hogy reggel lementem a háziorvoshoz vércukrot mérni, és ott 9,8-at mértek. De aztán később kiderült, hogy az valami más mértékegységben volt megadva, és még ők sem tudták mert új volt a gép. Jó, mi? Én meg síkideg voltam, szegény Lili meg hisztis... :twisted:
Mennem kell vacsizni, mert hisztizik a férjecském. :wink:

Kép
Kép
giga1

Thenus: Köszi, igyekszem magam nem stresszelni túlságosan... :shock:

Giga: Értem én, de a védőnő nem tud "úgy" megvizsgálni, UH-on pedig most voltam (nem a kórházban). Hiába kértem, hogy egy sima vizsgálaton szeretnék részt venni, nem kaptam időpontot senkihez.
:?
Nagyon szép a kislányod! Gratula Hozzá! :D :D
A terhességi vércukorral nekem is volt bajom..az első vizsgálat eredménye sajnos, nem lett jó...a második viszont tökéletes (1 hét múlva...) Szerencsére diétáznom sem kell, bár nem ártana, mert mostanában kúsznak fel a kilók! :(
A 175 gramm tényleg nem sok...vigyázz magadra, tényleg nehogy túlságosan legyengülj!!

Szantre: No igen, tényleg messze van a kórház, még autóval sem 5 perc...Ha majdan beindul valami, hívunk mentőt... :)
vadmálna

Sziasztok!

Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

Nem nagyon vagyok és leszek, mert sok vizsgám van még.

Mindenki nagyon szép képeket tett fel, nem tudok kiemelni senkit, mert nincs rá időm, bocsánat! De szupik, nagyon! :)

Giga:
azt nem lehet, hogy ne egyél. Miért nem kérdezted meg, hogy miért kell diétáznod? Azok az értékek nemhogy nem magasak, hanem a legalacsonyabb határát súrolják. Nézd, tudod, mit? Méress cukrot a háziorvossal rendszeresen és egyél, amennyire szükséged van. A vércukor szint étkezés előtt 4 és 7 között a normális, étkezés után 5 és 8 között, de azért a hét fölötti vércukor már óvatosságra int. De nem éhezésre!!! Ha nem eszel, a gyerek nem fog fejlődni. Szerintem csináltass egy újabb vérképet és ha azt mondják, hogy diétázz, akkor kérdezd meg, hogy miért? Magyarázzák el, hogy tudd, mihez tartsd magad. Ne engedd magad lerázni, ha nem értesz valamit, kérdezz, de ne gyere el sok kérdőjellel az orvostól.
Szerintem a doki azért mondta, mert megérti, hogy nincs pénzetek és még így is bevállal. Menj el hozzá időpontra és beszéld meg vele. Lehet, hogy még így is bevállal, mert az elsőt nála szülted, ki tudja... Léteznek még csodák!

Vadmálna:
simán kérj időpontot valamelyik dokihoz, mondd a nevét és kész! Mondd, hogy vizsgálatra mész, ne foglalkozz vele, mit mondanak.
Köldökzsinór - hát nem tudom, HÁla Istennek nem volt nálunk ilyen gond, de nem lehet, hogy majd kijön onnan, ahogy ficereg a babó? Azt mondják, ne nyújtózkodj, arra kell odafigyelni, de neked már sajnos nem jótanács ez... Szerintem is kellene neked az odafigyelés. Miért nem hívod valamelyik dokit a telefonján. Ha valakit kinézel, hívd fel, szerintem megmondja, mit csinálj. Én Szentágothaihoz jártam, az ő telefonszáma nekem megvan, ő mindig csinál uh-t meg meg is vizsgál. Ha nem, akkor kérd el a kinézett doki számát, itt szerintem bármelyik doki számát megkapod, ne a kórházat hívd.
A szüléshez meg szerintem ha mentőt hívsz, nem tudom, mennyire érkezik meg időben, én a helyedben egy ismerőst megkérnék, hogy legyen készenlétben, az én barátnőm minden nap felhívott 20-szor, hogy na, mikor jöjjön értem? :) A mentő nem mindig ér oda időben... Csak mondom, hogy nehogy gond legyen...

Nircee:
szerintem le kellett volna nyugodnod előbb és utána írni nekünk. Te és a két gyerkőc fontosabbak vagytok, mint mi! :):):):)
Ne aggódj, lesz ez még rosszabb is, de sajnos, két gyerekkel nem könnyű. Szerintem most kell megtanulnod lazábbra venni a dolgokat és semmi ne legyen olyan fontos, mint a nyugalom! :):)
Marcika szegény érzi szerintem a tesó érkezését, meg amúgy is abban a korban van, amikor nem könnyű egy gyerekkel. Szerintem tápláld magadba, hogy nyugodt leszel és próbálj meg az lenni, de tudom én, hogy nem megy az olyan könnyen! Kívánok neked nagyon sok erőt és kitartást, majd szólok két szót Jézuskának az érdekedben. :):):)

Henus:
ez király volt, ahogy írtál a Nircee-nek, te megszelidültél :):):) Nehogy megsértődj! :):):)

Lányok
Isten áldjon meg benneteket, bocsi, hogy nem írok, de most nem is fogok egy ideig, mert nagyon sok a tanulnivalóm!

Ha valakinek van valami mondanivalója, írjon mail-t, azt olvasom!

Csók mindenkinek! Jan 17 után leszek! :)

Szép napot! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vadmálna!
Én tudom, hogy a védőnő nem tud úgy megvizsgálni! A fogalommal van itt a gond. A kórházban a terhesgondozás azt jelenti amit a védőnő csinál. Orvoshoz biztosan nem fogsz kapni időpontot, mert az most be lett tiltva. (bár a dokim szerint csak idő kérdése és visszaáll a régi rend, mindig próbálkoznak hasonlókkal, aztán rájönnek, hogy nem működik) Szerintem próbáld meg mégegyszer úgy, hogy uh-ra kérsz időpontot. Hátha most nem azt a recepcióst fogod kifogni. :?

Piroska!
Jó tanulást!
Majd kikérdezem a dokikat, ma még fel kell hívnom a kh-at a vénás vérvételem eredményéért.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Most csak gyorsan, mert rohanok, csak Henusnak és Piroskának szeretném írni, hogy azért ne úgy képzeljétek el, hogy egész nap ordítozok a gyerekkel és beteszem őt a szobájába!!!!! Ez egyszer, akkor történt meg (nem ordítottam akkor sem, csak egyszerűen betettem, de a rácson keresztül végig látott!). Akkor egyszer szállt el az agyam, de már nagyon ki voltam merülve, minden összejött. Tény, hogy kevesebb türelmem van hozzá, de ezt nem rajta szoktam levezetni, inkább magamban dohogok, vagy egyszerűen csak hagyom, csináljon, amit akar, mert nincs energiám állandóan fegyelmezni. Most már jobb a helyzet, akkor volt néhány nap, mikor nagyon fáradt voltam, szerintem a Karácsonyi előkészületek, majd a maratoni vendégeskedés tett be nekem.
Lányok, nyugi, Marcikát imádom, csak néha nehezebb vele, és olyankor könnyebben felhúzom magam, de nem szoktam vele kiabálni vagy ilyesmi, max. szigorúbban szólok rá, és igyekszem komoly arcot vágni. Ez persze nem mindig sikerül, mert rögtön elszáll a mérgem, amikor ránézek!!!!
No megyek, csak tisztázni akartam, mielőtt még egy folyton zsörtölődő, kiabáló, gyerek-kínzó emberkének látnátok! :wink: :lol:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Jól eltűntem, állandóan jöttünk-mentünk az ünnepek alatt. Nagyon jól sikerült a Karácsony, Lolo élvezte a jövés-menést, vendégeskedést, főleg, hogy más gyerekekkel is találkozott.
Kétszer is apukáméknál aludt, egyszer mert színházban voltunk, aztán kihasználtuk Apával a gyerekmentességet és még vacsorázni is elmentünk. :) Tegnap meg lagziban voltunk, így szintén ottalvós buli volt Lolonak. Szegénykémet nagyon kínozza a foga, így elég vacak éjszakáink vannak már vagy egy hete, sokszor ébred, itthon is, és most a nagyiéknál is. De napközben jó a kedve, sokat játszik az ajándékaival. :)
Majd ha lesz egy kis időm, írok blogot és teszek fel képeket...

Nircee: hát van ilyen, nálunk is, hogy csinálnám a dolgom, és Lolo hisztizik, hogy inkább vele foglalkozzam, és bizony ilyenkor én is berakom a szobába, és könyörgök, hogy csak még 10 percet adjon... valahogy meg kell szokniuk a kis zsarnokoknak, hogy nem mindig az van, amit ők akarnak... ;)

Giga: elég hülyeség ez a cukros diéta, mert nekem hasonló eredményeim voltak, mint Neked (az alacsonyabb értékekre gondolok), és én bizony még ájuldoztam is néha, muszáj volt ennem olyankor. Az utóbbi értékek inkább alacsonyak, mint magasak, és ilyenkor szerintem még inkább árt is a diéta, minthogy használna... de mondom, én magamból indulok ki, hogy hasonló értékekkel szabályosan rosszul voltam...

Na jó, mára ennyi voltam, Lolo mindjárt ébred, és az ebédet is be kell bejeznem. ;)
Vendég

Sziasztok!

Piroska
jó tanulást, szorítunk és várunk vissza :D

Giga én nem igazán értek ezekhez az eredményekhez, de a sajátjaimból kiindúlva szerintem is igen alacsony értékek ezek és nem értem miért kell diétáznod :roll: így minden erőd elhagy egy idő után és a szülésre sem lesz elég energiád, kérdezzd meg a dokit és akit csak lehet ezzel kapcs szerintem,
annyira komolyak vagytok a karácsonyfa mellett, semmi mosoly

Szantre akkor valahol a tó környékén lakhattok, ha nem tájoltam be rosszul magam :wink:

Danka
angyali a kép a babádról :D sajna a csípő dologban nem tudok segíteni, nekünk egyiknél sem volt ilyesmi

Vadmálna ne stesszeld magad, nekem a Bence született a nyakán a zsinórral (1x volt rátekeredve) 9/10 Apgarral és egy nagyon eleven kisfiút kaptam, mondjuk nekünk egyik uh sem mutatta, hogy a nykán van, de még a doki sem szólt, és bizony igaza van Szantrenak, hogy a többedik baba nem biztos, hogy megvárja, hogy beérjetek a kórházba :wink: tudnék mesélni Hugi születéséről :D

most ennyi hírtelen, mert még alszik anyus addig el kellene mosogatnom

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Nircee még neked akartam írni, hogy mikor vártuk a Hugit akkor sokszor nem volt türelmem a Bencéhez és ott hagytam a szobában én is, de mikor utánam jött minden dühöm elszállt ahogy rámnézett, a terhesség végefelé már a kutya puszta látványa is kiborított pláne ha hozzám is ért és szegénykém nem tudta miért küldöm el állandóan :oops: biztos, hogy a hormonok is szórakoznak ilyenkor az ember idegeivel, de ez meg fog változni, kitartás :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!
Nircee!
Na én aztán nem gondoltam,hogy rossz zsörtölödő,kiabálos anyuka lennél!!! :lol: :lol: :wink: Szerintem mindenkivel előfordúlt már ilyen!!!!! :D Néha kell,hogy a gyerekek lenyugodjanak,még ha egy kis sírással is jár! :wink:

Giga!
Nagyon guszti a torta!!!!!!!a képek pedig nagyon szépek!!! :wink: a cukorhoz nemtudok hozzászólni!!! :oops: :?

szantre!
Köszi!
Itt a másik két link! :wink: :D
http://dlp.data.hu/dl/52a8df234face48f9 ... szaval.wmv

http://dlp.data.hu/dl/eb49186d4365ad520 ... Anettr.wmv

Mindenkinek kívánok EREDMÉNYEKBEN GAZDAG ,BOLDOG ÚJ ÉVET!
Kép

CSAK AZÉRT ÍROK,MERT LEHET,HOGY NEM TUDOK MÁR JÖNNI IDÉN! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop, köszi a linkeket, megnéztem. Nagyon szépek és ügyesek a gyerekek! Gondolom nagyon büszke vagy ilyenkor (is) rájuk. :lol:

Zsaninak boldog másfeledik szülinapot!

Neked is nagyon boldog új évet!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Kicsit eltűntem,most is csak Gigának szeretnék írni (többiektől elnézést kérek,de tényleg nincs időm),mert kicsit megdöbbentett,amit írt.

Giga,
Nekem is azt mondták,hogy diétázzak,pedig nekem is normális volt a cukrom,viszont én nagyon sokat híztam: 48 kg-ról 85-re.
Persze mindig nagyon éhes voltam,kb 1 napig bírtam a koplalást,majd felhívtam Toldi dokit ( ez kb. a 30.hétben volt) és megkérdeztem,hogy ehetek-e.
Erre ő azt mondta,hogy mivel a cukrom normális annyit eszek amennyit csak akarok,mert a babának egyáltalán nem ártok vele.
Szóval szerintem sem kéne koplalnod,mert a cukrod normál,és még csak el sem vagy hízva,. :wink: :roll:

Kép
mano83

Sziasztok!

Kicsit most panaszkodni és ötleteket kérni jönnék. :(
Úgy kezdődött, hogy Dóri karácsony napján náthás lett, 1 nap alatt végigment rajta, láza is csak 1 este volt. Azóta viszont nem eszik. A reggeli-esti tápot csak kiköpi, ebédet nem eszi, és van olyan, hogy a gyümölcsöt se. Alig-alig tudok ezekből valamennyit a hasába juttatni. Ő mindig is jó evő volt, ha valami miatt egy étkezésnél kevesebbet evett, a következőnél bepótolta rendesen. A tápival se volt gond sose, most viszont azt sem fogadja el.
Ráadásul ránézésre se néz ki jól. A délelőtt mindig nyűgös, kialvatlanul néz ki (pedig este fél9-től reggel 8-ig alszik) és már fél12-kor le kell tenni aludni. Most is így van, már alszik is, ebédelni semmit sem evett. :shock: Délután jobban néz ki, viszont estére megint nagyon elfárad és este 6-tól megint nyűgös, alig lehet lekötni valamivel.
Fogalmam sincs mitől lehet ez és hogy mit csináljak. Nagyon olyan a megérzésem, hogy nem normális dolog ez nála.
Mutassam meg a dokinőnek?? Viszont semmi "tünetet" nem tudok mondani, csak hogy nem eszik... ÁÁÁ, nem tudom.

KépKép
tüccs

Helló,

Nem voltunk itthon tegnap (sem :oops: ), elmentünk a vásárlási utalványokat elverni... :oops:

Nircee, légyszi, nehogy megharagudj....nem kell bizonygatni, hogy nem vagy sárkány! Csak hirtelen megsajnáltam Marcit.... :( Mindenütt van ilyen...

thenus

Most bocsi, de csak Tüccsnek írnék gyorsban.
Tüccs!
Szerintem azzal nem ártasz, ha megmutatod a dokinéninek.
Egyébként sajna nincs sok tippem, hogy mitől lehet ez. Lehet, hogy csak 1-2 nap lesz ilyen, és utána erőre kap.
Anyukám mesélte, hogy amikor kicsi voltam nálam 1 hétig tartott hogy nem voltam hajlandó enni. Ő már a haját tépte, hogy mi bajom lehet, de végül minden helyre jött. Remélem nálatok sem lesz semmi gond!!!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Tüccs, biztosan nem jött még helyre teljesen Dóri az egy napos betegségből, lehet, hogy lappang még benne valami, vagy tünetek nélkül továbbra is benne van még a betegség, nem tudom. Az étvágytalanságból gondolom. Szerintem vidd el doktornőhöz, hogy megnyugodj.

Sárika is még mindig beteg, neki sincs semmi étvágya. 23-24-én volt láza, az óta nem, viszont köhög, rengeteg trutyi van az orrában, meg a tüdejében is, ezért életében először antibiotikumot kapott. Nem úsztuk meg. Doktornéni mondta, hogy most nem meri megkockáztatni, hogy nem ad, mert mi is betegek vagyunk, és össze-vissza fertőzzük egymást. (Ezért gyógyul mindenki nehezen) Az éjszakáink már jók, de volt néhány pocsék éjszaka. Szóval Tüccs, az étvágytalanság nálunk is megvan. Szinte semmit nem eszik, még a mandarint sem, pedig az a kedvence. Ilyenkor örülök, hogy még van tejem, mert legalább szpoizik, és a tejcsi benne van, egyébként nem tudom mit adhatnék neki.

Kicsit eltűntem, nem is voltunk itthon, aztán vendégek is voltak, meg nem is éreztem jól magam, ezért nem jöttem mostanában.

Nircee, örömmel olvastam a jó hírt!!!!Annyira örülök nektek!!!Vigyázz magadra, és a kis pocaklakódra!!(Pár nap múlva, ha rendesen nem jön meg, én is veszek egy tesztet, mert most nem tudom, mi a fene van. Késett néhány napot, és akkor egyik reggel megjött. Barnás, ahogy szokott. Aztán egész nap semmi. Márnap reggel megint csak kevés barnás, egész nap semmi. És az óta sem. Nekem még nem volt ilyen, hogy így kimaradt volna, mióta újra megjött szülés után. De lehet, hogy csak a szoptatás miatt van. (Bár nem bánkódnék, ha az lenne, amire gondolok... :D )

Látom, mindenkinek szépen telt a karácsony, a gyerkőcök tündériek a képeken. Majd én is teszek fel, ha kicsinyítettem. Nekünk is jó volt, szép volt, csak közbejött ez a fránya betegség, ami kicsit beárnyékolta az egész ünnepet.

Tiop, Zsani hogy van? Meggyógyult már? És a többi betegeskedő baba?

Szép napot mindenkinek!!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Köszönöm szépen MINDENKINEK a sok bíztatást és a tippeket! :D
Remélem, hogy minden rendben lesz és kívánom Nektek is a legjobbakat!!
Úgy néz ki, megoldódott a "doki-probléma", van már időpontom!:)

"Megcélozni a legszebb álmot, komolyan venni a világot, mindig szeretni és remélni, így érdemes a földön élni!"

Szeretnék mindenkinek nagyon boldog, sikeres, szép új esztendőt kívánni! (és még minden jót, amit csak lehetséges!!)

Szeretettel:
Vadmálna
vadmálna

Tüccs, még neked akartam írni egy múltkori hozzászólásodhoz. Említetted, hogy Dóri még nem mászik, viszont ügyesen feláll. És hogy már nem is erőltetnéd a mászást, mert nemsokára elindul. Nem ilyesztgetni akarlak, sem megbántani, csak tájékoztatni téged, jót akarva, hogy az nem jó, ha a kúszás-mászás kimarad a kisgyerek mozgásfejlődéséből. A mászás az első olyan mozgásforma, amiben a kéz és láb koordinációja egyszerre, összehangoltan jelenik meg, és ennek gyakorása nagy hatással van az agy fejlődésére. Szóval, ha egy mozgásfejlődési lépcső kimarad, az később (nem minden esetben, és nem törvényszerű) tanulási zavarokhoz vezethet. Csak azért írtam le ezeket, mert most ebben a korban ez még nagyon jól kezelhető mozgásfejlesztés révén. Akár gyógytornász, akár a Pető Intézet korai fejlesztő részlegén konduktorok nagyon szépen rá tudják vezetni Dórit a mászásra. Még egyszer mondom, ne haragudj, én nem beleavatkozni akartam a dolgaidba, megbántani meg főleg nem, csak segíteni szerettem volna.

Egy-két cikket találtam erről a témáról. Olvasd el, ha érdekel.

http://www.tanulasmodszertan.hu/diszlex ... cikk15.htm

http://www.kismamablog.hu/babazas/mozga ... a-idejeben

http://www.hetivalasz.hu/cikk/0702/15085

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Csak helyzetjelentek....
MEgjött (az volt a hasfájás) és a csaj konkrétan NEM szopik, már a cici látványára is sírt... úgyhogy 2. napja tápin élünk... azért fejek, és ha elmúlik próbálkozunk... (addig is napi 1x - reggel, mert akkor a legéhesebb - bepróbálkozok...) :cry: :cry: :cry:
Addig is legkisebb, 1-es - újszülött - cumit használunk, nehogy ellussuljon...

De tegnap jobb volt a pocija - lehet, hogy az anyatejemmel van a gond??? :shock: - bár ma megint rosszabb (de nem annyira, mint amilyen az átlagos volt).

Ja és 4x eszik a csaj, akkor sokat (200-250 mili közt)...

Valakinek volt hasonló "élménye"? Akár szopisztrájk, akár poci javulás tápszerre témában érdekelne!!!

NA bocsi, most el, mert nyűglúdés indul!!

Jutta

KépKép
jutta

Ja és már 4x fordultunk meg összesen, kari óta minden másnap produkálja a csaj!! És utolsónak vigyorgott hozzá!
(Csak akkor ordított, amikor újra próbálta és nem ment, azt hiszem dühében! :lol: - szegénykém, nem érti, hogy így is szép teljesítmény, bármennyire is örülünk neki, majd vígasztaljuk, ha nem sikerül)

Jutta

KépKép
jutta

Szia Mindenki!

Nircee,
ez a feszültség az "állapotodból" adódik. Konkrétan a hormonjaid akarnak kikészíteni, de ez természetes. Én is sokszor voltam idegbeteg, rengeteg alkalommal kikészített Bogi, ráadásul ő igazi hisztis pitcha... :roll: Ha a szervezeted beáll végre arra, hogy babát növeszt, akkor nyugisabb leszel és a hormonok sem szórakoznak annyit.

Katica,
csak neeeem??? Megy a drukk ezerrel!!! :D :D :D

Giga,
hagyd a francba a diétát, nem tudom milyen agyament találta ki. Igazán karcsú vagy kismamának, az értékeid is inkább alacsonyak, semmiképp se magasak! Nem lehet, hogy összetévesztették az eredményeidet valaki máséval, és azok alapján javasolták a koplalást? Én mindent el tudok képzelni a mai egészségügyről...
Ja, és szép a tortád, én sajnos nem tudtam lefényképezni az enyémet, a férjem már kivégezte szegényt, mire eszembe jutott... :twisted:

Tüccs,
ha nem is eszik, legalább itasd Dórit, akár akarja, akár nem. Nálunk is volt ilyen, akkor mindig minden hülyeséget kitalálunk, hogy hogyan töltsük fel a gyereket. Pl anya-apa bögréje, 1,5 literes palack (mindegy ha elázik a szoba), szívószálazás, kisdobozos almalé a dobozból, együtt gyártsunk szendvicset (nálunk ilyenkor mindig lecsúszik 1-2 szelet sonka a gyerek torkán csak úgy natúrban)stb-stb. Egyszer odáig elmentem, hogy se inni se enni nem akaró leányomat bevágtam a kocsiba, elvágtattunk a McDonalds-ba és ott bezzeg vígan nyomta magába a sültkrumplit ketchup-al és itta a narancslevet (vagy az almalevet, már nem emlékszem pontosan)... Nem épp egészséges a mikkmakkos kaja, de legalább volt valami a pocijában, főleg a folyadék fontos! Esetleg próbáld meg a megszokott ízek helyett valami újjal megkínálni. Nem tudom inni mit szoktál adni a kiscsajnak, de ha Bogi nagyon nem akarta inni a különféle gyerekteákat, akkor én rögtön főztem csipketeát, beízesítettem cukorral-citrommal a kannában, mintha csak nekünk készülne, és látványosan abból töltöttem neki. Garantáltan elfogyott eddig mindig! Hajrá, nem feladni...

Jutta,
Dorka már nagy az egylyukú cumihoz (azt 2 hetes korig szokták használni), hidd el, nem fog ellustulni, ha a 2 vagy 3 lyukúból kap enni. A 4x kaja neki még kevés, viszont egyszerre a 250 ml soknak tűnik... Inkább keveset egyszerre 160-180 ml, és 5-6x naponta. Roni mostanra kajál stabilan 5x 180 ml-t, plusz étkezések között kap babateát, napi 100-140 ml összesen, mert elég száraz a levegő, meglehetősen szomjas szokott lenni, de ez nem befolyásolja a kajálókedvét! Az egylyukú cumival kajáláskor a "mohó enniakarás és nem jön elég kaja egyszerre" szindróma gondot okozhat, mert sok levegőt lenyelhet a törpe => pocifájás. A forgáshoz gratulálok, nagyon ügyi a picur! :D

Képzeljétek, Roni ma kapott almapürét! Keményen 2 kiskanállal tudtam a szájába pakolni összesen, persze icipici adagokban. Hát ne tudjátok meg, milyen fejeket vágott! Szétröhögtem az agyam!!! Neki sem nagyon tetszik az alma, a nővérkéje is pont így volt, de Bogi anno olyan üvöltést csapott az alma ízére, mintha sztrichnint, arzént és ciánt kevertem volna a gyűszűnyi kajájába, és iszonyatos pontossággal köpött szembe vele. Roni legalább lenyelte, de nem nagy lelkesedéssel... :wink: Majd holnap vagy holnapután újra próbálom...

Megint ügyeskedtem, összevágtam egy fotót rólunk a lányaimmal, mind 2-3 hónapos korban vagyunk rajta. A névfelirat a barátnőmnek hivatott segíteni, mert nem bírt rájönni, ki kicsoda... :lol:

Kép

Pusszantás mindenkinek, ha addig nem jönnék, akkor:

BUÉK!!!!

Kép
andibab

Köszi lányok a bíztató szavakat. Ma du végre sikerült enni egy kis brokkolifőzeléket. :) Igyekszem én mindennel kínálni, tegnap még háztartási kekszet is és kenyérhéját is adtam (feladva elveimet), csak végre egyen. Az ivás is gond nálunk, ezt már említettem, hogy kanalazunk mindent. De csúszik azért, meghát a reggeli-esti tápi összesen volt fél liter, szóval nem aggódtam. Csak amióta az se csúszik...
Na mindegy, lehet, hogy tényleg ez egy ilyen hét most, aztán remélem elmúlik. A dokinénit meglátogatjuk, vagy kihívom 2-án. Nem szívesen vinném most a rendelőbe, ahol még 20 betegebbnél betegebb gyerkőc van sajna.

Katica
Tudom én , hogy nem egészséges a mászás-kúszás kihagyása, csak úgy érzem már későn kaptam észbe. Beszélünk még a férjemmel erről, mi legyen és azt hiszem érdeklődöm majd egy gyógytornásznál is mit javasol. Ezt elpuskáztam még korábban mikor azt olvastam ráérünk még a mászással, mert minden gyermek máskor kezdi...
Jövőre pedig pozitív tesztet kívánok!! :D

Andi!
Az ikrek is irigykedhetnek rátok! Nekem is jól jött a feliratozás a képekre! :lol:

hűha, mennem kell, terjengenek a szagok..

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Andibab, nem semmi az a hasonlóság!!! :wink: :lol: Csak nem rokonok vagytok?

Tüccs,
szerintem is még nem késő a gyógytornász. Az evést sajnálom, a többiek már olyan jó ötleteket írtak, hogy nem tudok mit hozzátenni. Remélem, mihamarabb megoldódik!

Jutta,
hát, én bizony egész 6 hónapos koráig 1-es cumiból adtam a lefejt tejet és a tápot Marcinak. (Addig azopizott) Soha nem volt ezzel gond, és a szopival sem. Csak utána tértem át a 2-es, majd úgy 8-9 hónapos korától a 3-as cumira (4-es még mindig nincs, és már nem is lesz). A tápot most már csak variábilis cumiból adom, mert abból gyorsan jön.

Giga,
szuper lett a tortád!!! És tényleg olyan komolyak vagytok a karácsonyi képeken! Rossz kedvetek volt, vagy csak így sikerült?

Katica,
köszi! És drukkolok ezerrel Neked is!

Henus,
jaj, dehogy haragszom Rád!!! Én nem szoktam senkire sem haragudni a véleménye miatt, csak gondoltam, tisztázom a helyzetet! :wink: Én is nagyon megsajnáltam Marcit, miután elmúlt a mérgem, el is sírtam magam, hogy hogy lehetek ilyen hülye... Mindegy, tudom, hogy hormonok, de nem szeretnék emögé bújni. :roll:

Danka,
Beni baba nagyon édes, ahogy ott alszik!!!!

Szantre,
Márk nagyon cuki abban a szánkóban! Most láttam én is egy ilyet, meg is vesszük, mert nagyon tetszik!

Most megyek, majd még jövök!
Ha addig nem tudnánk beszélni, mindenkinek Boldog Új Évet!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Tüccs, milyen szagok terjengenek? (mármint gondolom én, de miből produkálja, ha alig eszik?)
Nemevésben nem vagyok szaki, mi zabálunk, de lehet lesz ez majd másképp!!

Andi, köszi a cumiról az infót, akkor a 2-est nyomjuk!! (én pont fordítva gondoltam volna, mármint a levegős nyelés... jó hogy írtad!!!)

És tényleg jól jöttek a feliratok!

Kiscsajszi ma sem tud délután aludni, álmos... de hol kakil, hol csuklik, utána meg már kajás... most éppen jól elvan, de lesz itt még nyüszi! És nappal visszavettem az adagjait 200-ra ellenben csak 4x fog ma is enni szerintem... délelőtt 9-kor kelt, utána 11-től fél 2-ig aludt, akkor kapot kaját, majd 5-kor, 8-kor fürcsi van és fekvés... ez elvileg még egy kaja...most pl tuti nem éhes, éppen a macijának dumál a pihiszékben!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta: a brokkolifőzelék, amit sikerült du megenni.

KépKép
tüccs

jaaaa... és akkorát rotyizott hogy bűzlött? gyors az anyagcseréje!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Rég jártam errefelé :)

Sajna visszaolvasni csak 2 oldalnyit tudtam, gyönyörűek a fák, gyönyörűek és hatalmasak a babák :)

(giga: nézess HgA1c-t. Ha 6 alatt van akkor hagyjanak szépen békén, ne a CH-t számold hanem a glikémiás indexet nézd, az bőven elég... ha 6 alatt van!)

Utólag is Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!!!!

Mi a szüleimnél voltunk 24-én, az otthoni fánkról még nincs kép (az jó pici, azt könnyebb felpakolni az asztalra és kisebb az esély arra, hogy lerántja :)))

Kép

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok,

Jutta, ha lefejt anyatejet adsz cumiból, akkor elég az egy lyukú, ha tápot, akkor kell az egyel nagyobb. Nálunk úgy volt, ha anyatejet kapott két lyukúbúl, fájt a hasa, mert gyorsan evett és többször félrenyelt. A vizet, teát még most is egy lyukúból kapja. A tápszer sokkal sűrűbb, azt most is két lyukúból issza. Mi MAM etetőcumit használunk, csak arról tudok nyilatkozni, na meg persze nyilván a tapasztalások, kinek, hogy és mi vált be.

Képzeljétek, Lelle már olyan ügyesen tud egyedül pohárból inni, napközben szinte csak abból iszik, az elalvásokhoz kapja cumisüvegből a vizecskét. És akkora haja van már, hogy teszünk bele kis csatot, ami nagyon tetszik neki, ha véletlenül kiesik, azonnal hozza, hogy tegyem vissza.

Tüccs, ilyenkor nagyon lehet ám aggódni, ha nem eszik rendesen a gyerek, nálunk is volt ilyen, persze mostanság is van, dehát ha éhes lesz jelzi és eszik. Nekem a doki azt szokta mondani, hogy még éhenhalni nem látott gyereket (persze nem olyan estre gondolok, mint a közelmúltban a hírekben volt, hogy egy évesen a gyerek alig 3 kiló volt...), hanem normális esetre, de persze a legbiztosabb, ha a dokinénitek megnézi. Lehet csak új ízekre vágyik, ha te készíted az ételeit, dobd fel új fűszerekkel, én a herbáriában szoktam só mentes ételízesítőt venni, azt pl. Lelle nagyon szereti. Ne add fel az elveidet, gondolom te is elhatároztad, hogy kb. egy éves koráig óvod a glutén-, tej- és tojástartalmú ételektől, ne add neki, ha eddig nem adtál, csak azért, hogy valamivel megtömd, sokkal rosszabb. A tápszerébe turmixolj egy kis banánt, hátha úgy megeszi, reszeld le a gyümölcsöket, hagyd kézzel enni, ha eddig nem evett úgy. De lehet csak a lappangó betegség kavar be az étvágyába.

Andibab, nagyon jók a képek, annyira jó, hogy szinte mindhárman majdnem egyformák vagytok. Nálunk Lelle egyenlőre csak az apjára hasonlít, amit mindenki szóvá is tesz, hogy jajj, hát tiszta apja ez a gyerek. Én meg mindíg csak azt válaszolom, bizony, tiszta apja. Ilyenkor nagyon örül mindenki, hogy jól észrevette...

Giga, jók a képeitek, nekünk is van olyan zenélőkénk, amit a kezedben tartasz, kellett pár nap, míg rájöttünk, hogy a számok, mikor zenélnek és nem csak egy hangot adnak ki....:oops: Nagyon csini kismama vagy!

Danka, aranyos Beni nagyon. Mindíg sapkában van?

Vadmálna, szerintem szülés előtt nem csinálnak uh-t, csak ctg-t, vagyis nekem nem csináltak, de a zsinórt, hogy a nyakán vagy épp hol van, nem csak 3D-s uh-val lehet látni?

Csakegy, Lilla milyen nagy már, aranyos nagyon, ahogy ücsörög a kis taxiján.

Egy pár kép a kis csatos Mazsolánkról:

telefonálok, a távirányítóval, jól szól
Kép

Matyibaba, mutasd csak szemed!
Kép

Húúú, de elfáradtam...
Kép

Úgyis megtalállak...

Kép

Hozzánk ma jönnek vendégek, úgyhogy kezdődik a takarítás, sütés főzés... persze a férjem közben kicsit elmegy dolgozni...

Mindenkinek sikeres új évet kívánunk!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!!!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Boldog újévet kívánok mindenkinek!!!

KépKép
tüccs

Sziasztok,
Beni baba alszik szépen. Én meg mellé feküdtem a nagyágyba és bealudtam, lám most ébredtem. Hiába, most megtehetem, mert a férjem is itthon van és nincs egyéb dolgom :D

Pimpoka
nagyon aranyos Lelle, ahogy a Matyi baba szemét nyitogatja :D
Milyen okos már, nagyon kis aktív!
Beni baba mindig sapkában van, mert olyan kopasz a fejecskéje, mint az apjának, meg az anyjának ennyi idős korában. Sőt az apjának 2 éves koráig egy szál haja sem volt, de szerintem a kettőnknek együttvéve se volt ennyi mint most Beninek.
Nincs nálunk hideg, de mégis valahogy rátesszük a sapkát. Miki szerint így jobban alszik. De néha sír így is úgy is, na akkor mondjuk, hogy az is baj, ha van sapka rajta, az is baj, ha nincs :D

Andi
nagyon jók a képek. Beni nagyon hasonlít rám, és sajnos semmi hasonlóságot nem tudok felfedezni az apjával (na jó a haját :D :D )

KépKép
Kép
danka33

Danka, nekem ez tök fura, hogy sapiban is alszik. Persze lehet, hogy most jó nagy butaságot fogok írni, de szerintem így sokkal kevesebb inger éri és hallani sem hall olyan jól, mint sapka nélkül. Azért, mert nincs haja, nem fog megfázni. Lellének sem volt túlsok haja, de nem adtam rá sapit csak a kórházban, amikor kivittem a látogatóknak megmutatni.

Már fő a fini lencseleves, pácolódnak a malachusik, lassan kiveszem a csirkeciciket is, aztán már csak össze kell sitty-sutty takarítani.

Itt esik valami dara szerű, biztos lefagy majd, aztán fog csúszni, mint állat. Estére még egy pár bejelentkezett...

na lépek tovább

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Kép
becsi
Iklad

Kép karácsonyfa mellett sapka nélkül :D :D

KépKép
Kép
danka33

Boldog Új Évet Mindenkinek!

KépKép
Kép
danka33

Sziasztok!

KIJÖTT AZ ELSŐ FOGUNK!!!!!
(legalábbis asszem kijött, mert megharapott valami éles dologgal, de megnézni még nem engedi a drágaságom, majd fürcsinél meglesem, olyankor mindig olyan teliszájjal vigyorog, hogy le lehet látni a bugyogójáig...) :D :lol: :D

BÉKÉSEBBET, NYUGODTABBAT, KISZÁMÍTHATÓBBAT JÖVŐRE MINDENKINEK!!!
andibab

Andi, gtatulálok a fogacskához, úgy látszik ebben is hasonlít a nővérkéjére, nem csak kinézetre :wink:

Boldog hófordulót Roni babának!!

Beni baba nagyon édi a karácsonyfa mellett :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Boldog hófordulót Roninak és gratula a fogacskához!!!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Sajnos időm nincs reagálni semmire, mert most ment el egy adag vendég és estére újabbakat várunk.

SZERETNÉK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNNI MINDENKINEK!

Kép
Vendég

BOLDOG ÚJ ÉVET!

És gratula a fogacskához!!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok

A vilag barmely reszen is elsz es barki vagy,
szeretnem, hogy legy egy kicsit boldogabb.
Kivanj igazbb unnepet, kivanj igazbb eletet,
ahogy en neked. BUEK :wink: :wink:

Uj evet, uj remenyt adjanak az egiek,
csak a barataid maradjanak a regiek :D BUEK

elnezst mindenkitol, de nem tudok ekeyetes betuket irni :oops:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Mindenkinek!
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Itt az újév, új jót hozzon,
Régi jótól meg ne fosszon!
De ha új jót nem is hozhat,
Vigye el a régi rosszat!

B.Ú.É.K.!!!!!
Kép

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Én is szeretnék nagyon boldog új évet kívánni Mindenkinek!

Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szép jó reggelt!!

Annyira szépen esik a hó!Ha eláll, mehetünk szánkózni :lol:

Piroska, nem akarok a tanulásod útjába állni, hogy kérdezgetlek, de erre nagyom kíváncsi vagyok, Didrikédnek milyen volt a tegnap éjszaka. Végül apukájával maradt otthon, míg te énekeltél? Elfogadta a tejcsit cumisüvegből? Biztos nem volt semmi gond, csak eszembe jutottatok. :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok

Mi is megyunk szankozni :lol: a szomszed kislannyal :wink:
itt meg mindig esik a ho :lol: :lol:

Tenyleg Piroska milyen volt a buli es Didri, hogy viselte nelkuled

Kép BUEK MINDENKINEK

Timi
Kép