Új privát üzeneted érkezett!

Köszi a jókívánságokat, a gyulladás szerencsére múlóban! :) A nagy tejcsárdáknak viszont ezzel vége, Csilla már csak két cicivel tud jóllakni egyszerre. :( Amíg teljesen el nem tűnik az utsó csomó is a mellemből ráadásul még a laktoherbet se merem inni... Talán holnap végre...
De azért nem fogy el a csajszi, tegnap mértük (2 hetes), 4230 g. (3720 g-mal jöttünk haza). :D

Gem
CSilla most kapott karácsonyra ugyanolyan pulcsit, mint ami Zsófin van! :)
Éjszaka-nappal csere: barátainknál ugyanez volt a helyzet, nekik 6 hetes kora körül rendeződött a dolog magától, és állt be a "rendes" napirendre a kissrác. Drukkolok, hogy nálatok is mielőbb "forduljon a kocka". :)
Rebekának gyors gyógyulást!!!
Mellgyuszi: a fájdalom se volt kellemes, de a magas láz volt a legrosszabb. Folyamatosan vacogtam, és alig voltam magamnál, így Sebivel se tudtam törődni (szerencsére mindkétszer éjszaka szökött fel, így nappal már jobb volt picit), és szoptatni is borzasztó nehéz volt. :(

Szilvi
4 dolgot szeretnék csak megjegyezni, aztán dönts belátásod szerint. :) Nem akarok okoskodni, szerintem tök ügyesek vagytok! :)
1. A fiad gyönyörűen gyarapszik ilyen kajamennyiség mellett.
2. Attól, hogy keres téged, meg a cicit, nem feltétlen éhes. Van az úgynevezett komfortszopás, amikor egyszerűen csak cicit akar a szájába, mert az jó, és nem enni, csak megnyugodni (ehelyett később van aki cumit ad, vagy vmelyik gyerek az ujját szopja, vagy az anyja haját tekergeti, stb...)
3. Minél többet van mellen a baba, és szopizik (akár csak ilyen cicizés szinten is), annál több stimuláció éri a melled, ami fokozza a tejtermelést.
4. Több önbizalmat!!! (hehe, bagoly mondja verébnek :D) Felejtsd el, hogy Kristófnál tápiztatok, felejtsd el, hogy hány éves vagy! Szuper fiatalos anyuka vagy, sokkal tapasztaltabb, mint anno, és sokkal ügyesebb! :)
Ui: PIHENJ! Ez a legjobb tejcsináló! :)
(Nekem is be kellett látnom, mert volt ám itt pörgés, oda is vágott a tejcsinek... akkor észre tértem... :) Most hegyekben áll a vasalni való, de nem izgat. Most nem izgathat.)
Súly: rajtam is maradt vagy 7-8 kg - sajna MIND a fenekemen... :evil: :D

Edit
Szegény ti!!! :(
Nagyon-nagyon gyors gyógyulást nektek!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Nyafi :D
Ez a Suttogó könyv már régen "izgatja a fantáziámat", több helyen olvastam róla, de nekem nincs meg. Hol lehet beszerezni???
Valakivel kihozatom...Mert ugye itt ilyen nincs :lol:
De olyan jó lenne tényleg tudni értelmezni a gyermekem jelzéseit :roll: másra sem vágyom jobban :)

Cas :)
Köszönöm, s nem veszem okoskodásnak...szinte csak ezért néztem be, hogy hátha valami "okos" tanácsot kaphatok...
Igyekszem betartani, s már nem foglalkozom azzal, hogy mi volt Kristófnál, csak az a baj, hogy olyan nagyon tud sírni amikor keres, s ez nem hiszem, hogy komfortszopi hiánya lenne :roll: habár aztán lehet :roll: :oops:
Egyik pillanatról a másikra kezd bele a sírásba, s NAGYOOON TUDJA NYOMATNI :wink: naponta kétszer-háromszor tuti meg kell fújnom őt, mert úgy lilul a feje, hogy levegőt sem vesz. Apukája meg hülyének néz, hogy mit csinálok, de én nagyon félek attól, hogy annyira belefeledkezik a sírásba, hogy "elfelejt " levegőt venni...
Tényleg erről tudsz/,lányok tudtok valamit???
Többet nem hiszem, hacsak nem éjjel, hogy mellre tudnám tenni, mert amikor sír, akkor majdnem mindig cici van fél óra-óra időtartam, s délutánra már előfordul, hogy két óránként eszik...s én a kajálás kezdetétől számolom :roll: azt hiszem, hogy így kell :roll: :oops:
Nem tudom befejezni, mert sír - újra - s még nem fürödtem, s mindjárt itt a család, a nagynéni szülinapját ünnepeljük :? ennyit a pihiről :?
Még igyekszem jönni..

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szia Szilvi! A brendon bababoltban árulják 2400ft. De talán a Libriben is lehet kapni.

Kép
nyafi

Szilvi
Suttogó: nézd meg a http://www.bookline.hu webes könyvesboltban. Bár az első kötet mintha mostanság hiánycikk lenne... azért próbáld meg. Vagy az http://alexandra.hu. vagy a http://libri.hu.
De azért ne végy mindent készpénznek, amit ez a könyv ír, csak kritikusan! :) (Mint minden gyereknevelési könyvet! :twisted: )
Ordítás: na Sebi is pont ilyen volt! Megértem az aggodalmad nagyon! Szörnyű volt! Aztán szerencsére mindig levegőt vett, csak nekem állt meg addig a szívem! :)
Az órát meg tedd el egy fiókba, a rokonok meg család legközelebb menjen máshová ünnepelni, ti meg cicizzetek nagyokat, ha bírod, és minden oké lesz! Legalábbis szerintem... :)
Anyósom nálunk is ideszervezte a családi ebédet (8 felnőtt, 2 gyerek), mondtam, hogy oké, ők hozzák a kaját, én adom a helyet, étkészlet van, asztal van, mosogatógép van. S lőn. (Naná, lázasan nem volt így se nagy élmény...) :)
Még leírom, hogy a kaja az előbb pl. hogy volt nálunk (ugye most mi is az éppenhogy-elég határán táncolunk, volt, hogy már szemeztem a tápival a hűtőben...)
Szóval CSilla felébredt 3-kor, megkapta a jobb cicit, nagy megelégedéssel be is lakmározott belőle kb. 20 perc alatt, magától el is engedte, és aranyos elnézelődött. Apja játszott vele. Kb. negyed óra múlva elkezdett csuklani, ezen jól felhúzta magát, és úgy se múlt el, így megkapta megint a jobb cicit, kortyolt belőle párat (kb. 10 perc), elmúlt a csuklása, és minden kerek lett úgy újabb 20 percre. Akkor aztán elkezdett vigasztalhatatlanul sírni, és mivel se kakás nem volt, se nem fázott, viszont igencsak kereste a cicit, megkapta a jobb cicit (óránként kell váltanom, mióta kevés, hogy jól tudjon lakni), kb. 15 perc alatt bekajált belőle, és (lekopogom), most beszunyált.
Ja, és elkezdtem inni a laktoherbet, nekem segít, úgy nézem. :)
És még azt is hozzá kell tennem, hogy normál esetben (nem fáj pl. a pocija) Csilla ébredéstől kb. 1-1,5 órát bír ki ébren. Utána már tuti az álmosságtól is üvölt.

Kép
Kép
Kép
cas

Jajj Csajok! Ahogy olvaslak Bennetek nagyon úgy tűnik, hogy nekem is csak addig lesz nyugtom, amíg a pocakomban van a Törpe??? Eléggé nagyétkűek a Babák itten, nem?
Egy-két dolgon nagyon el kell gondolkodnom. :? A könyv még haggyán, hogy itt nem fogom én sem megkapni, de pl bimbóvédő, meg laktoherb tea, meg ami még estleg a szopihoz szükséges lehet??? Egy olyan országban, ahol nem szoptatnak?!?! :roll: Még jó, hogy mellszívót találtunk.
Viszont tápiból van annyiféle, hogy nem is lehet választani...

Na megyek, pucolok egy kis krumplit a hurka mellé...

Kép
tittina1982

Szilvi
"viszont igencsak kereste a cicit, megkapta a jobb cicit (óránként kell váltanom" itt természetesen BAL CICIT akartam írni!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Tittina
Ne ess pánikba! :) Nem ennyire bonyolult ám ez az egész, csak hát a jó tapasztalatokat nem írja senki, mindenki csak panaszkodni-tanácsért jön ide! :D
Egyébként biztos kint is van tejelválasztást serkentő tea, meg homeós bogyó, de MoreMilk nevű gyógynövény-tabletta biztos van (vmi Motherlove vagy mi a márkája).
Bimbóvédőre meg remélhetőleg nem lesz szükséged, de avent termékek ha vannak akkor azt is fogsz kapni...
Hurka?! De jó neked!!! Csillának minden fűszerestől csikar a hasa, lassan semmit nem eszem... :( :9

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Kicsit megint eltűntem, de újra oka volt. Majd leírom, de előbb reagálok.

Edit
Jóbúlás neked is és Krisztának is. Reméljük meggyógyultok mire jön az Apróság. Nagyon rossz lehet, így pocakosan köhögni. Én csak nagy ritkán szoktam, de nagyon nem esik jól.
Drukkolok, hogy minnél hamarabb meggyógyuljatok!

Cas
Neked is jóbúlás, mármint a gyulladás miatt, nem tudom milyen lehet, de ahogy írod és ahogy a többiek reagáltak rá (akinek már volt), hát tényleg nem egy leányálom. Remélem mi kihagyjuk majd...

Szilvi72
Köszi, aranyos vagy hogy írod ezt a nosztalgia érzést. Az az igazság, hogy ma nagyon jól vagyok és elszállt minden nyűgöm, pedig korán kelltem és egész nap mentünk. Most mintha helyreállt volna a Karácsony előtti állapot. Lehet, hogy a nagy zabálások (sok nasi) tett be egy kicsit és amúgy sem éreztem volna túl jól magam a bőrömben, hát még így pocakosan.
Persze nem mondom, hogy nem fáj itt vagy ott vagy hogy a derekam nem készül ki estére, de pl. a lábam ma alig dagadt meg.
És igen, igazad van, nagyon, de nagyon élvezem Csongor moztudlatait és jelenlétét, hogy 24 órában össze vagyok vele kötve, pontosabban ennyire a részem. És még egy ici-picit így is lesz, aztán majd jön a várva várt TALÁLKOZÁS :) .

Édesek a képek. Ti is Edit és Gem Csilla pedig gyönyörűséges :) .

Szóval ahogy írtam NST-re mentünk tegnap délelőtt. Hát Csongor végig aludta, bár pár rázogatásra felébredt, de rögtön visszanyugodott. Mivel nem volt bent az orvosom egy másik orvos nézte meg a paírt (hozzáteszem semmi különbség nem volt a korábbi NST-khez képest és olyankor az én orvosom sosem mondta, hogy bármi gond lenne, mert állítólag látszott, hogy felébresztésre reagál a baba, csak utána visszanyugszik), így aláírta a papíromat, de a mostani, általam nem ismert orvos visszarendelt délutánra a szülőszobára mégegy NST-re. Hát visszamentünk. Ekkor már kicsit jobb volt a helyzet, de természetesen nem volt az igazi, így egy hülye sípoló és rezgő készülékkel stresszelték a babámat. Az elsőnél akkorát ugrott a kis szentem, hogy a szívem szakad meg, annyira megijedt. Akkor már elkezdett mozgolódni, de állítólag még mindig nem volt az igazi. Kezdtem hülyét kapni és persze hiába mondtam nekik, hogy az úton végig ficánkolt, mielőtt jöttünk vagy háromnegyed órát tornázott, náluk mi számít, amit a gép mond az a fontos, nem amit Te, aki az anyja vagy és érzed, hogy semmi baj nincs a babáddal, csak éppen nem akkor van ébren és akar örült módon kiugró szívhangokat produkálni, amikor ők akarják.
Több mind 40 percet ültünk ott, a végén már a Párom is bejött és ott simogatta közben a hasamat, meg puszilgatta és beszélt folyamatosan Csongorhoz, hogy kicsit még ficánkoljon, hogy elengedjenek minket. Egyébként majd 10 percre be is jött a taktika :D .
Utána az ügyeletes orvosnak kellett megnézni és amit hallottam a nagy konzultációból, hogy hát nem rossz, de nem teljesen 100-as (mint szlenget értsétek, nem mint konkrét értéket ez a mondatot, de szószerint így hangzott el) ez az NST. Már forgattam a szemeim, komolyan. Aztán visszarendelt ma 10 órára megint egy újabb NST-re és egy áramlásvizsgálatra.
Persze én tovább erősködtem, hogy ahogy lecsatolták a gépet és lesétáltam az ügyeletes orvoshoz éreztem hogy mozog a kis szentem, persze ez senki nem érdekelt, mert nincs a PAPÍRON!
(mellesleg a szülészeten ügyeletes szülésznő is azt mondta, hogy nem is olyan rossz az az eredmény, de hát ugye nem ő írja alá a papíromat)
Ma egy nagyon kedves asszisztenső volt délelőtt és ő is azt mondta, hogy azért meg a babák éppen nem akkor vannak ébren állapotban, amikor az NST-t csinálják még nem jelenti azt hogy baj van velük. Aztán egy pici küzdéssel, de szép eredményt procukáltunk. Mondtam neki is hogy előző nap (vagyis tegnap) este 8-fél 1-ig ment a pocakban a ramazuri, még aludni sem tudtam, de hát ugye akkor nincs rád csatolva gép. Tiszta hülyeség az egész, komolyan.
Utána még csináltak egy UH-t, ahol szintén természetesen minden rendben volt. AMIT ÉN VÉGIG TUDTAM!!! De hát én mint egyszerű, halandó ember, aki több mint 9 hónapja összevagyok kötve a gyermekemmel, honnan is tudhatnám. Nem azt mondom, hogy nem szükségesek a vizsgálatok, csak úgy gondolom több bizalmat kellene fektetni a Kismamákba is, hiszen mégis az ő testükről, érzéseikről van szó, míg az orvosok csak papírcsíkokra, meg képernyőn megjelenő képekre tudnak hagyatkozni.
Bocsi a bosszankodásért, de másfél napunkat vette el ez a dolog és semmi, de semmi értelme nem volt :evil: .

Szóval Edit néha úgy gondolom, tök jó, hogy nálatok csak a szülésnél nézik ezt és nem stresszelnek titeket ezekkel a vizsgálatokkal.

Bocsi, a hosszú levélért, de le akartam írni miért is maradtam el.
De legalább egy hétig nem kell mennünk újabb NST-re!!!

Na, pussz, Réka

Kép
solymosy

Húú, bocsi Lányok összekevertem a neveket. Gem természetesen Zsófira gondoltam amikor a feltett képről írtam, mert Cas nálatok van Csilla, elnézést újra a botlátésrt :wink: !

Csináltam a karácsonyi ajándékokról képet, amit holnap letöltök és felteszem. Ahogy ígértem is...

Kép
solymosy

Már írni sem tudok "elnézést a botlásért" nem pedig a "botlátésrt"
Na mára eldugultam!

Kép
solymosy

Sziasztok!

Mi is megvagyunk még...
Anyu itt van pár napig, így tudok nappal is pihengetni...
Az éjjelek még most sem jók.

A hasfájás még van, sajna.
Kaja után a böfi alig akar kijönni.. perdig nem eszik sokat. (60-110 között) Ölben van egy ideig... ha lefektetjük már jön is vissza a tej.
A kamillát iszogatja néha...

A köldöke már szép.... így könnyebb a fürdés is, amit imád. :lol:

Bocsi, hogy nem reagálok mindenkinek, mindenre külön...

Szépek a babák (Ancsa, Gem, Edith...)

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Réka
Sajnálom a herce-hurcát az NST-vel! :( Sebivel nekem is sokszor kellett dupláznom, mert marhára nem érdekelte, hogy neki parancsra kéne ugrabugrálnia. :?
Egyébként a kiírás napjától amúgy is naponta kell menni, nem? (Legalábbis mindig ezt mondják...)
Viszont gondolj bele a doki helyzetébe, ha hazaenged, és neadjisten kiderül utólag, hogy tényleg baj van, akkor mi van...? :roll: Na de erre még gondolni se szabad! :)

Én továbbra is próbálom visszaállítani a tejtermelést, tegnap laktoherbeztem (nekem nagyon bejött!), ma homeós bogyózom (urtica urens ch5). Viszont a sűrű cicizés miatt megint kezdi kirágcsálni a melleimet a csajszi... :( Még nem sebes, de már nem az igazi...

Kia
Sebi is ilyen nagyon bukós volt, sajna nekünk sem segített semmiféle gondos büfiztetés, egyszercsak kinőtte. Kitartás!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Az jó, hogy hat a tea, de sajnálom, hogy a rágicsa, már egyre kellemetlenebbé teszi a dolgot. Hátha azért nem lesz sebesedés belőle.

Az új időpont szerint január 7-re vagyunk kiírva, szóval így a napi NST-t megúszom addig.
Én értem amit mondasz, hogy az orvos csak abból ítél és felelőssége van, csak éppen a szintén tapasztalt szülésznő és a másnapi asszisztensnő is (akik igazán foglalkoznak veled az NST vizsgálat esetében is) mindketten azt mondták hogy egyáltalán nem olyan rossz azon a papírcsíkon az eredmény. Nekem csak ennyi bajom volt vele és az, hogy hiába mondtam, hogy mozog a babám rendesen azzal nem foglalkoztak.
Mivel tudom, hogy jól van (hiszen semmi változás nem állt be a mozgolódásában), így nekünk eszünbe sem jutott izgulni az eredmények miatt, főként úgy, hogy eddig is kb. ennyi mocorgott és akkor a saját orvosom mindig elengedett minket.
Egyszerűen nem szereti az ilyen vizsgálatokat, az UH anno szintén bebizonyította, amikor úgy furakodott belefel, hogy alig bírta az orvos megvizsgálni. Egyszerűen ő ilyen fajta és kész. A tegnapi szülésznő is azt mondta, hogy vannak ilyen érzékeny babák, akik így reagálnak az NST-re.
Na, mindegy téma tényleg lezárva, biztos van akinek fontos ez a vizsgálat (kismama), de én egy kicsit feleslegesnek tartom. A kiírt időpont utána napi NST-t pedig pláne. Azért mert nem pontosan a 14. napon fogant és nem akar a KISZÁMOLT időre megszületni, az abszolút nem jelenti azt, hogy valami baj történthet attól az időponttól kezdve és hogy nem jól érzi magát odabent. Csak azért mert átléptünk egy meghatározott dátumot még szerintem felesleges ez a herce-hurca. Persze ha két héttel tovább van bent már én is szeretném tudni, hogy minden rendben van-e, de rögtön napi NST...., na mindegy, én kicsit tudom máshogy gondolkozom orvos és mai tudomány terén. Jobban bízom sokszor az emberi tényezőben és abban, hogy az érzéseinkre is hagyatkozhatnánk néha, nem csak a műszerekre és a számokra, amiket a fizikai szemünkkel látunk. Valami köztes megoldsá olyan jó lenne.
Szerintem a babákat így stresszelni, hogy csak azért tornázzuk fel a szívhangjukat, hogy lássuk, hogy regaálnak rá, hát nem tudom. De ez privát vélemény és biztosan van más aki megcáfolná ezt.

Na, mindegy, 1 hét szabadság, kórház nélkül :lol: !

Kép
solymosy

Réka :D
Én is sajnálom az NST-s herce-hurcát, de Cas-nak teljesen igaza van, hogy tényleg mi van, ha baj van :roll: Szerintem jobb a túlzott óvatosság, mint a nemtörödömség (van egyáltalán ilyen szó :roll: ?), szóval gondolj Csongorra, hogy érte teszed!!!

Titti :D
Ja, ez a külhoni élet nem egyszerű, amikor tudod, hogy Magyarországon mindent meg lehet venni egy helyen..én is csak az egyik bababoltot szeretném idetollni a sok magyar közül, s már jól is lennék.
Bár ennek is van előnye, mint pl. eltörtem (használat előtt) a porszívós orrszívót, s itt olyanról nem is hallottak (párom egy csomó gyógyszertárban járt), de volt szájjal szívós....s annyira jó!!! Sokkal könnyebb vele kiszívni a kis nóziját, mint a kézivel, s legalább nem idegeskedem, hogy nem teszem-e kárt a porszívóssal....Avent cucc itt is van, az egyébként is angol termék, csak lehet kapni bimbóvédőd az íreknél is :wink:

Cas :D
Vendégség: hááát ez most úgy van nálunk, hogy anyósék a sógornőméknél laknak 300m-re tőlünk,s általában du. átjönnek kajával, amit itt megeszünk, majd ők elrámolnak (mosogatógép, étkészlet, hely itt is van ), s elmennek haza. Ha alszik manó, akkor keseregnek, hogy alszik, ha fent van akkor áhítattal dajkálják, s lesik őt. Én nem értem, hogy miért nem itt vannak két hétig, amikor első uncsijuk megszületett. Anyut elvinni nem lehetett anno Kirstóftól, de ennek is sok hátulütője volt (egyszer már talán írtam erről), szóval nem tudom, hogy mi a jobb. MÁr jobban vagyok, de annyira jó lett volna/jó lenne, ha valaki tudná, hogy mit kell megfogni, s melyik végén a lakásban, hogy rendben menjenek a dolgok...ilyenkor is furdal a lelkiismeret (vagy mia szösszenet), hogy itt kopácsolok, ahelyett, hogy vasalnék, vagy rendet raknék...mert én nem tudom elnézni....s anyós a párom húgánál gondolom elrámol, mert ott lakik (ébred, s fekszik) ,nekem most úgy gondolom, hogy sokkal nagyobb szükségem lenne rá....de nem panaszkodom, mert lehetne sokkal rosszabb, s eddig nagyon jó volt a viszonyunk :lol:

na egy kis Tenerife - doktor sztori, mert már nem létezhetek nélküle :lol:
Szóval ma elmentem szokásos déli doktorbácsinkhoz: már nem vérzek (egy hete csak éppen hogy, de ez már szinte semmi), s szabadutat adott mindennek....de mondom, még csak három hete...azt mondja, hogy minél hamarabb annál jobb :roll: mondom, de én nem szeretnék még egy tesókát 2008-ban, utána meglátjuk, azt mondja, akkor szedjek fogamzásgátlót :oops: , kérdezem, de hát a szoptatás....azt mondja az nem gond, vegyem be ma az elsőt, s három és fél hét múlva megjön... :roll: :roll: :roll: s az nem okoz gondot... :shock:
Mert ugye másfél évet vártunk Marcusra, de ki tudja, hogy most mi történne, így azért jobb a megelőzés, de nekem ez borzasztó fura.... :?: :?:
Kíváncsi vagyok a véleményetekre :shock:

Edit :D
Bocsi, már majdnem másodszorra hagytalak ki....szóval nagyon sajnállak Benneteket, s remélem, hogy most már sokkal jobban vagytok!!!
Úgy sem tudod megszervezni, hogy mi történjen, én már csak tudom...s tényleg sokkal egyszerűbb minden utólag, mint agyalni előre, hogy mi hogy lesz :wink: Tudom, könnyen pofázom :wink:

Eltünt lányok merre vagytok???
Amaryl- nagyon régen nem jelentkeztél!
And, Goodfairy - Ti sem jártatok felén mostanság???

Megyek, mert kajaidő van, jönnek fel Apucival :wink:

Ja, tejcsi téma :lol: tegnap csak anyatejet ettünk :D
Ma nem tudtam doki előtt lefejni (szopi után), csak 60-at, ezért Apucinak kellett pótolni még 60 tápival, de ez is nagyon szép, szerintem....
na tényleg mentem, s köszönöm a bíztatásokat, s az infókat...

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Egy ma reggeli kep
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem :D
Nagyon szep!!!! Tiszta Rebeka :wink: vegul is, ha van egy bevalt, jol sikerult modszer, akkor miert is ne :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Én is itt.Kezdünk betegek lenni apával,remélem Réka nem kapja el.Nekem még csak a torkom fáj,meg rossz a közérzetem,apa valamelyik éjszaka lázas is volt.

Edit:Nagyon szépek vagytok igy eggyütt!!!!!!!!!

Gem:Zsófi is nagyon csodálatos baba.

Ezzel a cicisebesedéssel kapcsolatban nincs tapasztalatom,mert a korházban csak bimbóvédővel tudott szopizni,mert nem tudta bekapni a cicit(Bevallom még most sem tudja,mert azért ugye próbálkozunk,de nem sikerül,és baromi gyorsan dühbe gurul,hogy nem jön semmi),de a bombóvédőtől most meg egyszerűen öklendezik.Bár a mellszivótól sebesedett már ki.
Szerintetek van még remény,hogy valaha megtanul szopizni??

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa melyik bimbóvédőt próbálod?

Kép
nyafi

Nyafi:Nekünk a korházban csak az Aventos vált be.

Kép

Kép
ancsa03

Tegnap iszonyú napunk volt, CSillának egész nap fájt a hasa, nagyon sokat sírt, folyton cicin lógott, alig aludt (1×1, 1×1/2 és 1×1/4 óra), és végül fürcsi előtt kakilt egy óriásit, aminek a vége gyakorlatilag hab állagú volt. Nem csoda, hogy annyit tekergett-sírt. :(
Este már zombi voltam. :(
De éjjel csak 4 óránként kelt, és csak egy gyors kajára, a cicik meg a sok szopitól meg a laktoherbtől úgy beindultak, hogy végre megint van tejem bőven, és egy cici is elég a kajcsira. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas
Akkor várom szépen a bukás kinövését :?
Tisztába tenni is csak úgy lehet, ha a cumi a szájában van, így lefoglalja magát, nem ficánkol és nem jön vissza a tej.
Gratula a tejhez!
Mennyi teát iszol?
Én csak 1 csészével. Azt olvastam nem jó belőle sok - ez is gázokat csinál.

Réka
A jan.7 is itt van már :wink:

Szilvi
Érdekes, hogy a doki azt mondta szedjél fog.gátlót :shock:
Bár lehet van már olyan gyenge is, ami nem befolyásolja a szopit..
Én is megkérdezem majd a dokit, hogy mit ajánl a köv. 3 évre... :wink: ...és megírom.

Gem
Zsófi nagyon szép pici lány!

Bimbóvédő..
Mi is ettünk azzal (Avent)- de már nem használom, pedig fáj még....

Mi most rengeteget aludtunk - együtt...2-3 órákat...
Levi hasa főleg éjjel fáj - sajna, így délelőtt sokat alszunk.
Anyu holnap megy haza, így már végig én leszek fent vele, ha fáj a pocak :(
Ma mérjük...
Kiváncsi vagyok, hogy mennyit hízott...

Az többi kismama hol van? Nagyon elfoglaltak vagytok?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Olvaslak titeket héba hóba,de írni nincs sok időm napközben.
Tegnap este először ki kellett pótolni tápszerrel a vacsit,nem értettem, hogy most miért nincs tej.Mondjuk a bal cicimbe mindig több van,többször is eszik belőle,de mindig fejem.
Tegnap rátettem cicire és üvöltött mint a sakál,én úgy hallottam mintha nyelne,gondoltam jön belőle de nem ömlik mert azt szokta meg és most ideges egy kicsit.Megnéztem mellszívóval hát alig jött valami.Elvoltam keseredve,hogy most miért nincs.Ugyanúgy eszem,iszom sőt többet mint az elején,alszom is.
Utána a köv. szopinál hajnalba meg szétakart durranni,evett 110-et és még lefejtem 60-at.A másikba meg alig van már megint.
Ha most elkezdem mindig rátenni a jobb cicire akkor elindulhat még???Pedig mindig szívtam mellszívóval.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Védőnőmet hiába kérdezem,ZIZI!!!!

Mindenkinek Boldog Új Évet kívánunk.
Szilvi és Levente
szilvi17

Kép

Tegnap fotóztam.Ma 6 hetes Levi baba.
szilvi17

Kia
Én 3 csészével ittam (reggel-délben-este), de csak kampányszerűen, hogy beindítsa a tejtermelést. Szerencsére ma már nem kellett. Lehet, hogy tényleg ettől volt a pocakfájás... :(

Szilvi
nekem sem egyformán termel a két mellem. Érdekes, mert Sebinél a balból jött mindig több, és a jobb volt a gyengébb (akkor az gyulladt be, és utána). Olyan különbség volt, hogy a balból tudott enni 160-t, a jobból meg alig jött 80-90. :( (Ekkor ő 3 hónapos volt...) Most meg a bal termel kevesebbet...
Szóval próbáld meg a "gyengébb" melleden tovább "tartani", ha hajlanó, akár üresen is szopizza minél többet, hátha beindul.
De ha teljesen befuccsol az a cici, akkor sincs semmi, a másik simán át tudja venni a szerepét, és akkor legfeljebb 1 mellből etetsz! (Gondolj arra, hogy tandem szopinál is ált. beosztják az anyukák, hogy egyik mell a nagytesóé, másik a picié... :roll: )
Sok sikert!!! :)
Levi pedig komoly krapek már!!! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Cas - az, hogy lehet, hogy ha nagyot és kicsit is szoptat anyuka, akkor végül is melyik "korosztálynak" megfelelő az anyatej??? Mert, hogy azt mondják, hogy az anyatej a gyerkőc korának megfelelően változik(mármint az összetétele)?? :roll:

Ma még nem voltam a fürdőben, most rohanok, de ideültem előbb :oops:
Manó ma nálunk nyűgös, az idő is hűvösebb, mint tegnap...éjszaka is alig aludtunk, reggel már magam mellé vettem, jobb cici bele a kis szájába, s tandem alvás... :oops: most aludt el, de nem tudomm, hogy mennyit evett, mert nem akartam mérni, hogy pihenjen....
Én nem tudok a mérleg hatása alól kikeveredni... :oops:
Úgyhogy a mai napunk eddig káosz, s már volt tápi is megint :cry:
Tudom, hogy azt mondtam, hogy én ezen nem fogok stresszelni, de érzem, hogy most sokkal jobb a helyzet, mint Kristófnál volt, s ezért akarom nagyon....ha már a nagyja anyatej, már annak is nagyon örülök..
Na léptem, és ha esetleg nem jönnék már akkor most Kívánok Nektek Nagyon Boldog, Sikeres, sirásben kevés, alvásban, de főleg egészségben gazdag, Új Évet!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi
Szerintem a kicsinek termelődik a tejcsi, és egye fene a nagyobb is azt eszi! :)
Azért a nagytesó ált. olyankor már bőven nemcsak anyatejet eszik... szóval neki már nem annyira izgi az összetétel.
Részvétem a zűrös éjszakáért, nem csoda, hogy hulla vagy!
drukkolok, hogy ma nyugisabb legyne, és tudj aludni!!! :)

Már néhány napja nem is sír fürcsinél. Legfeljebb ha épp akkor sikerül megéheznie! :D
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

ANCSA

BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
(holnapra)

Szilvi17
Nekem is kevesebb van a balban, mint a jobbosban.
Anyu mondta, hogy neki is ez volt.. mint kiderült mammográfián az egyikben kevesebb a tejcsatorna.
Látom Levinek már nagyon tetszik a játszószőnyeg :lol: Aranyos!

Cas
Látom Csilla tényleg élvezi a fürcsit - Levi is szereti :lol:

Sziasztok!

Ha holnap nem tudok jönni...

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDEN MAMÁNAK, BABÁNAK és KISMAMÁNAK!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia:Köszönöm szépen.

Kép

Kép
ancsa03

Cas :D
Nagyon édes Csilla :lol: Jó nagy kádatok van :wink:

Ancsa :D
Isten éltessen sokáig :wink: Jövőre már egy évvel öregebb leszel :wink:

Szilvi17 :D
Boldog 6 hetet Levinek! Nagyon szépek vagytok! Már olyan nagyok a babáink, neeem??? :lol:
Azt hiszem - még nem érzem magam annyira tapasztaltnak :oops: -,hogy nekem a jobb mellem az "erősebb"...de ez normálisnak hangzik, mert egyik páros szervünk sem egyforma :lol:

Kia :D
Ügyi vagy!!
Férjed már dolgozik??
Olyan jó, ha valakire rá tudunk nézni kérdően, hogy mi is lehet a baja...már én is egy hete magam vigasztalom Marcit éjjel :cry:
Apuci magától leszokott róla :cry: Egyébként mindent megcsinál, segít, de éjjel általában alszik :wink:

Ki hogy altat???? Főleg az esti érdekelne?? Lehet ilyenkor már szoktatni a picurokat valamire vagy még teljesen felesleges??

Jó éjt! (Az üzi írását fürdés előtt kezdtem, most aludt el, s gyorsan elküldöm, már megyek is aludni..ki tudja, hogy mennyit :roll: )

Kérünk képet Leviről is!!
Várom az otthoni családtervezős híreket :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Az utsó két sor is Kiához szól :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi:Neked is köszönöm!

Mi nagyon nyügik vagyunk,éjfélkor,miután 11-kor sikerült elaludnia,arra keltünk,hogy borzasztóan sir,és alig alig vesz levegőt,aztán végre sikerült megnyugtatni,de alig kapott levegőt úgy szörcsögött az órra.Úgyhogy szegény férjem éjfélkor elindult az ügyeletes gyógyszertárba orrcseppért,meg orrszivóért,(ezt mondta az ügyeletes orrvos,mert persze felhivtam,hogy mit csináljak)mert szegénykém enni sem tudott,annyira nem kapott levegőt.Aztán cseppentettünk,kiszivtuk az orrát,mondanom sem kell,hogy szerintem 80%-ban csak tej jött ki, egy órakor evett,és képzeljétek 6-ig aludt.Ilyen még nem volt.Ja közben próbáltunk lázat mérni popsiba,tehát sikerült összefosnia mindent.

Mindenkinek kivánunk nagyon Boldog Új Évet!

Réka,Ancsa,Gábor

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa
Boldog szülinapot! :)
Éjszakai kalandok: huh, biztos fárasztó lehet, de a lázmérős megjegyzéseden jót derültem! :D

Szilvi
Nagy?! :shock: Sebinek ennél sokkal nagyobb volt...
Ja, nektek van olyan kicsi (ikeás), ugye? Ahhoz képest tényleg nagy. :)
Éjjel pedig már én is egyedül kelek Csillához. Nincs értelme a párom nyaggatni, úgyse tud segíteni. CSak ha már nagyon nem tudom cicivel elaltatni, akkor vetem be apát. :)
És holnapután már ő is megy dolgozni. :(
Altatás: este fürcsi után ált. fáradt (előtte kb. 1 órával felkeltjük, ha épp nincs ébren, hogy fáradt legyen), úgyhogy bekajál és kidől.
Napközben vagy cicin, vagy apja ringatja a szopifotelben, vagy a pihenőszékben Sebinél. Ez utóbbiaknál van, hogy sirdogál kicsit, mielőtt beszunyál. (Ma reggel nem tudtam cicivel elaltatni, mert folyton megindult a tejem, és nagyon méltatlankodott, hogy ő csak szopizni akar, enni nem?! :D Úgyhogy pár cicikiköpés után megint megkapta az apja, aki seperc alatt elringatta. :))
Éjjel pedig szerencsére Csilla egyből elalszik cicin, berakom a kiságyba, és ugyan még van, hogy 1/4 órán át nyög nagyokat :), hogy tele pocakkal hason kell feküdnie, de óriási szerencsére alszik szépen tovább! (Sebivel mennyit kellett fel-alá sétálni éjjel, hogy aludjon végre?! :()

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok Lányok!

Olyan nagyok már a babáitok tényleg és nagyon-nagyon szépek :lol: !

Vagyok ám, csak Apával egész nap jövünk-megyünk. Egyik barát, másik barát, egy kis vásárlás stb. Élvezem, mert zajlik az élet és nem a várva várt pillanattal vagyunk elfoglalva :) . Majd jön, ha jönni akar...
Bocsi, hogy nem szólok nagyon hozzá a topichoz, de ezekhez a témákhoz már tényleg nem tudok. Ti már egy teljesen más "szférában" mozogtok és gondolkodtok. Ezen látszik az ember élete mennyire megváltozik egy picur ékrezésével.
Nekem még bent van a pindurcim és még előző tapasztalatom sincs, majd hamarosan csatlakozom én is :lol: .
Szóval ennyi, mert megyek is egy sütit sütni estére és még hátra van a husi leves is.

Puszi Nektek és

Nagyon Boldog, Békés Új Évet Kívánok Mindenkinet!

Réka

Kép
solymosy

Már megint nem tudok írni, természetesen Boldog Új Évet Mindenkinek! :lol:

Kép
solymosy

Sziasztok!

Mi este 19 körül fürdetjük, aztán ha akar még eszik egy kicsit...
Bealszik 2-3 órácskára az ágyában...
Aztán ismét hami..

Mint most is - hajnali 2 után sikerült elaludnia... előtte szenvedett 2 órát, volt 2 kaki is... Jól bekajázott és aludt reggelig.
6 után ébredt :lol: De mellettünk aludt :wink:

Szilvi
Apa csak 7-én megy melózni , addig szenved velünk :lol:

Mindenkinek
Kép és Kép
Megyek - főzünk Apával...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Mi is nagyon boldog új évet kívánunk mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Hello Lányok!

Csatlakozom Rékához! :) Olvaslak Benneteket rendületlenül, de hozzászólni én sem tudok. Viszont szívom magamba az információkat. :wink:

Minden Baba gyönyörűűű! Irigy-irigy... :oops:

Ancsának nagyon boldog szülinapot!

Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánunk!

Kép

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy eltűntem, de 3 napig csak ágyban voltam.
Sajnos továbbra sem mondhatom, hoyg jól vagyok, de lényegesen jobban már tegnaphoz képest is. Ma már felkeltem, és tettem-vettem egy kicsit, mert már a csípőm-forgóim kikészültek. :roll: Remélem, 1-2 nap és teljesen rendbejövök. Nem tudom, hogy Mütyürke tudja-e ezt, de jólesne, ha figyelembe venné. :D Ha nem, hát... nem... :)
Mindenkinek e kedves sorokkal kívánok minden jót az új esztendőre:
"Tervekhez szerencsét, a munkához kedvet,
Minden földi jóból a legkedvesebbet!
Kérem a Jóistent, küldjön áldást Rátok,
Az új év minden napján vigyázzon Reátok!" :)

Vidám Szilvesztert Mindenkinek! :D
Kép

Réka, drukkolok!!!! :wink: :wink: :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Buék!
Orrdugulásra a legjobb pár csepp anyatej, pipettával kell becseppenteni.
Pocifájásra nekünk bevált a kamilla!
Esti fürdetés átlagban fél 7 és fél 8 között.
Ancsa küldtem privit! Boldog szülinapot!

Kép
nyafi

pár óra, s már egy évvel öregebbb is leszek:
Kép
Bolgog Új Évet Mindenkinek!!!!!
Szilvi és a Fiúk :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

bocsi, de most volt két percem...még egy pár a sok jóból :wink: Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Nagyon Boldog Uj Evet kivanunk mindenkinek!
Gem es csaladja

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

B.Ú.É.K.!!!!!!!
Hogy vagytok?Mi jót csináltatok tegnap?
Én kidőltem 22.30-kor.Párom felkeltett 00.00-kor,köszönteni,de anniy erőm nem volt, hogy felkeljek.Valami vírus megtámadott,vert a víz és fájt a gyomrom piszkosul.Jól kezdem az évet.De a hóesésnek nagyon örülök.
Mindjárt megyek ki havat lapátolni,imádom!!!!!

Szép Napot mindenkinek.
szilvi17

Buék mindenkinek.
Hozzánk tegnap átjött egy pár akik szintén mindenórásak úgyhogy 22 20kor koccintottunk gyerekpezsivel, aztán aludtam 01kor keltett Abigél és 04-ig fenn is volt. Fél 4től apa vette át az őrzést és aztán reggel 8ig aludt.

Kép
nyafi

Mi 10-kor kidőltünk mindannyian, Csilla 1/4 2-kor keltett szopizni, akkor adtam a férjemnek is két puszit, hogy búék, aztán reggel 1/2 6-ig szunyáltunk tovább mindannyian. :)
Most voltunk a kertben Sebivel hóembert építeni, meg délelőtt az apjával nagyot szánkóztak! :)
Igazából ez az első hó, amit ki is tud élvezni, mert az első telén pici volt, tavaly nem volt hó, úgyhogy a férjem is inkább vesz ki szabit holnapra is, hogy mehessenek hancúrozni a hóba! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Ti mikor viszitek ki a picit először levegőzni?
Nekem már nagyon viszket a fenekem, hogy ebben a kicsit enyhébb, havas időben legalább 10 percre kezdjünk már levegőzni az erkélyen?!
(Most mosom a babakocsi huzatát, hátha pár nap múlva már használatba is vehetnénk? Bár nem jósolnak enyhébb időt. :()

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok! BUÉK

Cas
Nekünk azt mondták, (doki, védőnő) hogy a 3. héten már irány az erkély pár percre..
De a mai napig csak bent volt, amikor szellőztettünk beöltöztettük és így ő is levegőzött.
Ma már voltunk hóesésben az erkélyen :lol:

Szilvi
De nagy baba már Marcus :P

A mi éjszakánk ismét.. nem volt jó.
Levi pont éjfélkor kezdett el sírni... 3 körül aludtunk el :?

A karácsonyi ajándékát is kipróbálta :
Kép

Nyafi
Abigél testtartásához hasonlít :)
Kép Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Egy gyors bekukkantás :wink:
Békés boldog új évet kívánunk mindenkinek!!
Tegnap kicsit sűrű volt a nap, rengeteg gyerek jött szülinapozni, persze a felnőttek sem maradtak ki a buliból. Ennek az lett az eredménye, hogy este 9-től éjjel 2-ig nem aludt Barbi csak nyűgösködött, így az éjfélt is úgy vettük észre, hogy közbe pocit simiztünk :lol:
A tejcsi alakul, már van olyan hogy egy ciciből 70-80 gramm összejön. Persze annyit iszok mint egy teve. :D Nekem is nagyon fáj mikor szopik, de mindenki azt mondja, hogy "aki megsebezte az be is gyógyítja" azaz a baba nyála a legjobb gyógyír a sebes mellre. Most annyiból vagyok szerencsésebb mint a fiamnál, hogy legalább nem vérzik, csak fáj. :?
Nem tudom, mennyire normális, de nekem nem szedték ki a varratokat, és maguktól sem kezdtek el "kiesni", és még majdnem 1 hónap van a 6 hetes kontrollig. :roll:
Egy tegnapi kép
Kép

drumka

Nálunk nagyon jó volt az éjszaka :lol:
3/4 11-kor elaludt (így tartottunk magyar szilvesztert is, mert mi egy óra késésben vagyunk), s éjfélkor a helyi idő szerint is tudtunk koccintani. Majd én felmentem Marcihoz, hogy nehogy felébredjen a durrogtatásokra...s igaz ő békésen aludt, de én is eltentikéztem, s egészen negyed-fél háromig szunyált...majd kajcsi után nem aludt rögtön vissza, de a lábamon elaludt, s negyed nyolcig ismét tentike volt. Szóval tuképpen egyszer keltünk az éjszaka, ami fantasztikus eredmény.
S ma egész nap alszik, szinte csak kajcsizni kell az TündérHercegem :lol:

Viszont lányok hadd kérdezzem meg, hogy volt -e valakinek széklet problémája a szülés után??? Inkább még két babát megszülök, olyan fájdalmaim vannak, s már mindent kipróbáltam.... :cry:
Azt sem tudom, hogy ha kell, akkor milyen dokihoz menjek :roll: Ha tudtok írjatok nekem valami okosat, légyszíves!!

Levegőzés - mi már egy hetesen voltunk, nekem azt mondták, hogy mehetünk...na de itt más időjárás van, úgyhogy én nem vagyok mérvadó :wink:
Megyek, mert felébredt (pedig nem lehet még éhes :wink: )

+1x B.U.É.K!!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi: :)
Nekem most vannak gondjaim, a wc-zéssel :oops:
kb 4 napja kijött az aranyerem és pont az utolsó öltés mellett, kegyetlen fájdalom reggelente bőgők a wc-n annyira fáj, és hiába kenem. Az az érdekes, hogy nem rögtön szülés után jött elő, hanem most. :roll:
Mivel iszom a laktoherb teát ez valamennyit lazít, de így is szenvedek. :(
De ha valakinek van jó ötlete én is szívesen fogadom, már a melegvizes ülőfürcsit is kipróbáltam.

drumka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?