Sziasztok!
Most úgy látszik, hogy mindenkinek olyan problémái vannak, mint nekem!
Vagy
. PCO, cysta, barnás folyás...
Boglárka,
a PCO-tól valóban nem kell megijedni, mert könnyen kezelhető, viszont nem értem, hogy a doki miért nem beszélt neked a negatív dolgokról, mivel, amíg PCO-s a petefészek, nincs nagy esély a sikerre, ha sikerül, akkor pedig elmegy a baba. Tényleg nem vészes maga ez a betegség, könnyen helyrejöhet komolyabb beavatkozások nélkül, de amíg el nem múlik, addig nem olyan fényes a helyzet. Nekem egy éve vették észre és télre múlt el, nálam szerencsére magától. Úgyhogy egyél rendesen, stresszelj kevesebbet és pár hónap alatt elmúlik.
A sima egy-egy cysta teljesen különbözik a PCO-tól. Valaki hajlamos a cystákra, akkor elég gyakran kialakul egy-egy, aztán felszívódik, vagy kipukkad. Ezen könnyen segít a hasizom gyakorlat. A PCO szindróma teljesen más, ott a petefész(k)ekben sok apró cysta van, ami megakadályozza a rendszeres peteérést és tüszörepedést.
Én mindig azt mondom magamról, hogy PCO-s vagyok, mivel ha valakinek egyszer volt, máskor is lesz, maximum tünetmentes lehet. Igaz, hogy nekem nincsenek fél éve apró kis cystácskáim, szóval tünetmentes vagyok, úgyhogy most sikerülhet, de bármikor kiújul, ezért én mindig PCO-s vagyok, anak ellenére, hogy jelenleg nincs tünet.
Ez a mostani csak egy sima cysta volt, ami felszívódik magától, nem kell vele semmit se csinálni, ha nem túl nagy és nincs túl sokáig.
Nem akartalak megijeszteni, csak hogy tudd mi is az a PCO.
Monique,
abszolút ne keseredj el!
Az csak egy mezei cysta! Igaz, hogy nagyra nött, de nekem a 4 hónappal ezelötti 5cm-es cystám is felszívódott magától, úgyhogy ne engedd, hogy megmütsenek. Nekem évente legalább 6x van cystám, mindegyik elmúlt magától, akármilyen sok vol, vagy nagy volt, vagy bevérzett volt, ha mindig hagytam volna magam megmüteni....! Várjatok ki egy ciklust, csinálj sok hasizom gyakorlatot és a menzivel általában elmúlnak. Ne izgulj egy csöppet se!
Ma volt az utolsó 2 vizsgám (szóbeli és írásbeli)és holnap kapok még egy jegyet írásbelire és végeztem!!
Aztán jön hétvégén a nyelvvizsga...
Most is engedd, hogy a férjed megnevettessen, nincs okod szomorkodni.
Nekem is most múlt el a cystám és lett mellette 2 tüszöm is.Én ilyenröl sosem hallottam, amit Cincerke írt, hogy ki kellene hagyni utána hónapokat, pedig már régi motoros vagyok a cysta ügyekben.
Zsófi,
nekem nyáron és összel voltak az utolsó hormonvizsgálataim, úgyhogy neem mlékszek rá hányadik napon csinálták. De változó attól is, hogy milyen hormonokat és mit akar látni. Bízz a dokidban, csak tudja mit csinál!
Meg aztán jön a napfény...!!
A barnás trutyiról írtam már ezrszer, nálam nem jelent sosem jót, ha a dokimnak mondom, hogy a ciklus közepén megint volt pár nap barnás, akkor nagyon nem örül.
Megyek lefeküdni, mert összesen 2 órát aludtam, egész reggelig tanultam. De megérte.
Puszi