Ma tyúk melléből főzöm a húslevest jó sok zöldséggel.
(ha csak répa meg gyökér van itthon hozzá se fogok a húsleveshez!) Van benne, sárgarépa, gyökér, zeller, kelkáposzta, hagyma, fokhagyma, zöldségzöldje, bors, só, pici ételízesítő.
Szerintem a húsleves lelke a zöldségekben rejlik.
Majd apró kockatésztát főzik ki hozzá. Még nincs kész a leves...
Másodiknak meg pulykahúsos tésztát csináltam
Anyós hozott sonkás, tésztáhoza való knorr (asszem) rafinériát. Én ilyeneket nem szoktam venni, de mivel kaptuk, gondoltam megcsinálom, kis átalakítással!
Fazékba: rafinéria por+tej, tejföl, víz (a recept 2 dl főzőtejszínt ír 8 dl vizet, de én nem nagyon használok tejszínt ezért azt tejföllel és tejjel helyettesítettem, így kb fele tej-tejföl volt fele víz) összeforraltam.Húst kockára vágtam, befűszereztem (bors, só). Egy tepsit kivajaztam, beletettem 25 dkg nyers tésztát meg a nyers husit, picit összekevertem és rá a forró rafinériát. Be a sütőbe, amikor kész lett reszeltem rá sajtot.
Hát isteni finom lett
, csak egy picit ettem belőle, apánk este 6ig dolgozik, majd utána "ebédelünk" . Kíváncsi vagyok mit szól majd hozzá, a "mű" kajákat nem szereti, de ezen nem érződik a műség
Képek:
még nyersen:
elkészült
:
tálalva:
Pulyka apró fehérhús (ilyet vettem ma, ezt tettem bele) a Plázába a CBA-ba 1099.- ft
És most akciós a zúza is
Többiek mit főztetek?