Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
bekukkantottam, keresek valami gyorsat, finomat, kikészültem... :lol:
(ugyanis mától fogyózok, hát mire ezt az oldalt vévigolvastam...
huh.)
legalább megvan h. holnap mit főzök :D

írjatok még, képeket is tegyetek, öröm itt nézelődni és olvasni :wink:
Vendég

Nálunk ma ebédre pizza lesz.
A kenyérsütő megcsinálja a tésztát :wink: én meg pakolok rá 1 nagy kupa tejfölt,szalámit,mexikói zöldségkeveréket meg sok sajtot. Szívesen raknék rá gombát meg főtt tojást is csak férjemnél egyik sem jön be :?
Nagyon fini lesz :wink:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Karfiolleves.Sertéssült,hagymás krumpli,párolt káposzta.
Paradicsomleves,Husi/pirított máj,rizi-bizi
--- I I ----- ,Paprikás krumpli,savanyúság

Pizza!
Nyami...:):)

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!

T mit főztök-süttök Karácsonyra?Tudjátok már?

E.

szilde
Szeged

Szilde! Sztem nálunk kacsacomb lesz, halat nem szeretjük, kacsa pedig tavaly nagyon bejött:).

És csak 2félét fogok készíteni, és inkább sokat leszünk együtt, nem akarom halálra dolgozni magam idén sem, tavaly bejött ez a taktika. Mi 25-26-27 én családról családra megyünk, mindenhol kajahegyek, szóval felesleg is sokat sokfélét készítenem, csak 24-én kell főznöm.

Tavaly ilyet készítettem még: http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... cept=12835

Előételnek pedig ez isteni: http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... cept=12666

.:Angi:.
angiszeged

Ezeket főztem az utóbbi napokban:
(Vasárnap vendégeink voltak)
zellerkrémleves sajtos pirítóssal
csirkemell, marhalapocka, sertésmáj grillezve krumplipürével
saláta: reszelt cékla (nyers), répa, káposzta, retek nyakonöntve joghurttal

tegnapelőtt és tegnap: sertéscomb szeletek rizibizivel
(kb 1 cm-es szeletekre vágtam, megkentem mustárral, só, bors, szárított paradicsom, majd minden szeletre 1-1 darabka libazsír (upszi) :)
Fólia alatt sütőben sütöttem 180 fokon kb 70-80 percig, míg átsült és fincsi leve képződött, majd fólia nélkül elpárologtattam a lé nagy részét és fincsi szaft képződött alatta. )
Rizibizit csináltam hozzá, amit húslével főztem víz helyett, nagyon nyamm volt együtt, sztem ez ünnepi kaja is símán lehet.

múlt héten:
csirkeraguleves+rizskoch

csirkepaprikás

rakott kel

rakott krumpli

paradicsomos káposztában húsgombóc

Ma lesz krumplileves és káposztás tészta:)

angiszeged

Angi!

Köszi.
Öröm volt olvasni amiket írtál!!:)

Na, hát én sem szeretném széthajtani magam az ünnepek alkalmából..:):)
Mindenesetre sütitésztákat előre megcsinálom és berakom a fagyasztóba,v. készen.Meglátom.Így ennyivel is előbbre vagyok.

Kislányom most tojásmentes diétán van,én tejmentesen,így nem egyszerű,de találtam pár jó sütireceptet.
Ha vkit érdekel,leírom..

Amúgy pont ezt beszéltük a férjemmel,hogy kellene csinálni nyers zöldségekből salátát,vmi öntettel..
Répa,retek..:)káposzta...leszelni gyorsan robotgéppel sitty-sutty.
Tele vitaminnal....,így nem vesznek el belőle az értékes anyagok.
Átmegyünk nyusziba..
Mint a reklámban..
Na persze nem csak ezt esszük majd..:):)
A cékla nem jutott eszembe.Eddig csak savanyúságként ettük.
Nyersen milyen az íze?Édes?
Biztosan finom volt a sali.
Tiszta salátabár!:)

Edit

szilde
Szeged

Angi!

Látom nektek bejön a libazsír.Nagyot dob a kaján?Más lesz az íze mintha olajjal,v. sertészsírral csinálnád?

Na én is jókat kérdezek.Ízekről mindig nehéz írni,de hátha..
Vagy legfeljebb küldesz kóstolót. :lol: :lol: :lol:

Edit

szilde
Szeged

Szilde:DDD
Libazsír nagyon fini, de csak azért favorizálom, mert sütöttem nemrég egy libát és csomó zsírja kisült, így el kell használni azt is:)

nyers cékla meglepően finom!!!, ugyanolyan az íze, mint főzve, finom édes.
Nemrég a TVben Sütő Enikő ajánlotta a következőképpen: cékla, fekete retek, káposzta, ezek együtt természetes ránctalanító hatásúak. Állítólag:). Én gyakran csinálok ilyen vitamin salátát, bár leginkább csak én eszem sajna, nekem viszont kell vmi zöldség minden húsos ételhez.

Sütitészta előre lefagyasztva, ez nagyon jó 5let!!

angiszeged

Angi!

Szeretnénk rászokni mi is a vitaminsalátákra.Egyszerű és nagyszerű.:)

Régebben én próbáltam sütni kacsát.Nem volt sikerélményem.
Sokáig készült és mégis rágós maradt.Nem tudom mi a titka....
Lehet,hogy öreg volt a kacsa..
Azóta nem mertem kacsát venni..
Meg semmi extra szárnyast.Maradt a csirke,pulyka..

Edit

szilde
Szeged

Hájháj!
Látom Angi még mindig nagy gasztronómiai szaki és alkotó vagy :wink: :D Istenieket készítesz :D

Szilde: A célka nyersen édeskés, csak elég nehéz lereszelni, mert jó kemény....de biztosan fincsiiiiii :D

Nálunk tegnap gulyásleves volt, meg sütöttem kiflit (sósat) meg rétes volt még mellé (édes). Ezt ettük ma is, maradt belőle, a gulyást általában úgy főzöm, hogy 2 napra jusson!

Holnap nem főzök, mert megyünk kajolni 8)
Hétvégére, meg karácsonyra lövésem sincs :lol:
Még nem is agyaltam rajta, lassan el kellene kezdeni 8)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Edit! Biztosan öreg volt, ha friss a hús, nem nagy dolog, lassan kell sütni letakarva, majd pirítani...

Enikő! Hová mentek ma kajolni?? De jó lesz nektek:)

angiszeged

Sziasztok!

Összehoztam egy kis finom pulykasültet.De jót ettünk belőle!:):)
Rizi-bizi volt hozzá.
Pulykamellet szeletekre vágtam.Rá só, bors, szerecsendió.Alá margarin(eredetileg vaj),rá császár szalonna csíkok.Rá husi.
Utánna hús tetejére szintén szalonna, nyers gomba-szeletek,mindegyik húsra kis halom margarin,almakockák,kelkáposzta levél csíkok.
Alufólia alatt készült.Én pici vizet is öntöttem a tepsibe.
Tálalás előtt a husira ment még reszelt sajt+tejföl,ki mit kért.
Most levest nem csináltam.Ivólé volt helyette.

Edit

szilde
Szeged

Csajok, van valakinek elronthatatlan, kipróbált, finom mézeskalács receptje? :)

Vettem formákat, jó lenne alkotni valamit.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!
Mások által kipróbált van.Megpróbálom előhalászni.

E.

szilde
Szeged

Edit: Köszi, jöhet az is. Közben vadásztam én is mézeskalácsreceptekre, sőt sütöttem is tegnap, nem bírtam megmaradni...ez csokis mézeskalács.

Hát ronda lett, de finom :) Gréti meg apa nagyon rájártak. Amiket nem lyukasztottam ki azokat mind megették, ennyit tudtam megmenteni:

Kép
Első mézeskalácsom, és az anti kézügyességem eredménye.

Linzert is sütöttem az is isteni lett, Gréti is segített.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea csokis mézeskalács recipét írd le léccci, nekem teccenek ízlésficamos volnék? :oops: :lol:

Nálunk tegnap: húsleves+csont leves, és brassói tejfölös fokhagymás ubisalival. Ma nem főzök, maradt elég tegnapról :oops: (ami nem is baj, mert apa dolgozik, és egész nap egyedül vokk a gyerekekkel)
Alvásidőbe sütök majd valamit, rétest vagy kakaós csigát, vagy mindkettőt :lol: Ha egyszerre alszanak ebéd után a törpök!

ceniko
Szeged

Bea!

Szerintem is szépek a mézeskalácsok!
Ne szerénykedj!
Receptet légyszives leírni.:)

Enikő!
Neked mennyi energiád van!

E.

szilde
Szeged

Találtam három mézeskalács receptet.Válogassatok.

I.Mézeskalács tészta

80dkg liszt
35dkg cukor
4dkg méz
3dkg vaj
1 tojás
késhegynyi fahéj
Kiskanál szódabikarbóna
2dl víz
Összegyúrni.

Cukormáz

1 tojásfehérje kemény habbá verni
hozzákeverni 20 dkg porcukrot

II.Lilla Mézes

6 tojás
50dkg cukor
20dkg méz
20 dkg zsír
1 csomag szalakáli
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csomag fahéj
2 teáskanál mézes fűszerkeverék
1 evőkanál kakaó
1/2 dl rum
1/2 dl víz
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1 kg liszt,ebből 40dkg félfogós

A mézet és a zsírt langyosítsd meg!1 napig pihentesd,mert ragadós lesz a tészta.1 hétig is pihenhet.

Cukormáz

1 tojásfehérjéhez 25 dkg porcukor,ízesíthető 1 citrom levével.
1 teáskanál kukoricakeményítőt is keverhetünk bele.

III.Mézeskalács

250g méz
125g cukor
60g vaj
60g sertészsír
500g búzaliszt
2 púpozott teáskanál sütőpor
1 tasak mézeskalács fűszer

1 tojásfehérje
250g porcukor

szilde
Szeged

A mézeskalácsreceptem:

Csokoládés mézeskalács

17 dkg lisztet elkeverek egy fél kávéskanál szódabikarbónával, egy csipet sóval, teáskanál mézeskalács fűszerkeverékkel és 3 dkg kakaóporral. Belemorzsolunk 7 dkg vajat. 8 dkg mézet, 1 tojássárgáját hozzáadunk és összedolgozzuk. Fóliába csomagolva 30 percre hűvösre tesszük, mielőtt formázzuk.

180 fokon sütöm a mézeseket, a figurákat nem szorosan rakva a tepsibe, hiszen megdagadnak (és a formájukat is picit megváltoztatják).
A mézeseket nem szabad sokáig sütni, amikor kezdik magukat elszégyellni (enyhén megpirulnak a szélein)) akkor ki is kell venni rögtön és mehet be a következő adag. Emmiatt előre érdemes az egész kisütendő tésztát kiszúrni, mert sütés közben nem lesz rá elég idő.
Teljesen sima felületen hagyom kihűlni.

Díszítő cukormáz
Habverővel tojásfehéjéhez átszitált (!) porcukrot adagolok. 1 tojásfehérje kb 25 dkg porcukrot vesz fel. Ezt a fehérséget kisméretű nejlonzacskóba töltöm és a zacskó végének a sarkát ollóval a kívánt nagyságra levágom. Én vékony cukorfonallal szeretek dolgozni, ezért nagyon pici lyukat vágok csak. A zazskóból ügyesen nyomom a cukorfonalat a mézeskalács felületére mindenféle mintákat alkotva.

(ezt nem én írtam eredetileg, hanem egy nagyon ügyes anyuka egy másik fórumban)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!!!

Szentestére baconba csomagolt csirkemájat gondoltam. Ismeri valaki????? Lehetne valami göngyölt husi is, ha van ötlet szívesen fogadom!!!

Ha kókuszos tekercs (daráltkekszes kakaós tészta, megkenve kókusos krémmel, feltekerve, szeletelve) recije van valakinek azt is megköszönném.!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu: Én múlt héten csináltam baconbe csomagolt csirkemájat, gyors kaja és fincsi (ahhoz képest hogy sose szerettem a májat...hihetetlen dolgokat hoz ki belőlem ez a babavárás).

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!

hogy csináltad??

(én arra gondoltam, h fűszeres lisztbe bemártom a májakat, becsomagolom, tepsibe bele és megsütöm)

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kettévágtam a májakat, kivágtam belőle azt az inas részt vagy mi a túró az (nem vagyok egy főző zseni se), enyhén megsóztam, becsomagoltam a baconba a kis falatkákat be a sütőbe, pici olaj a tepsi aljára, 10-15 perc alatt megsül

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Májacska jóóó, én szoktam ezt úgy is készíteni, hogy csirkecombfilébe teszem bele a májat, és ezt göngyölöm a baconbe, isteni. Én a lisztet ebből kihagynám...

Egyszerű göngyölt husi még: alufóliára fektetsz bacon szeleteket, majd erre vékony husiszeleteket (pulyka-csirkemell a legjobb erre a célra), majd betölteni bármivel, amit szerettek... aszalt szilva és sajt, avagy savanyú uborka-sonka, máj (előtte hagymásan megsütve, akár turmixolva). Feltekered a husit és szallonát, majd az alufóliába csomagolod, két végét összecsavarod, mihnt egy szaloncukrot, majd sütőben készre sütöd. Menet közben leveheted a fóliát és piríthatod kicsit... Pepecselők még be is panírozhatják a kész husit, majd gyorsan olajban meg lehet sütni a panírját.
A kész göngyöleget (nem forrón!) szépen lehet szelni, hidegtálra is okés.

angiszeged

Angi!!!!

KÖSZI!!!!!!!! nagyon tetszik, kipróbálom!!!!!!!!!!!!!! KÖSZI, KÖSZI, KÖSZI!! :D :D :D

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Mai menü: fokhagymával tűzdelt pulykafelsőcomb császárszalonna köntösben :D Krumplipürével és tormás céklasalival (piaci) :D

ceniko
Szeged

desszert:
bodzavirágot megmosni, palacsintatésztába belemártani és megsütni, rá porcukor mehet.

nincs rá szó h. milyen finom, most jutott eszembe láttam v.mi utazós műsort és ott is csinálták, 10éve ettem és készítettem utoljára, (húderégvolt)viszont h. bodzavirágot honnan lehet beszerzni nem tudom, fáról... majd. :lol:
Vendég

Hali Lányok!
Kérdés:Főz valaki itt közületek zepterrel?
Most kaptam egy készletet,de még nem nagyon megy vele a főzés.Meg nagyon receptjeim sincsenek!

Kép
Kép
zsanett26

Sziasztok!
Én új vagyok ebben a topicban.
Szilveszterre barátok jönnek. Ti mit főztök szilveszter és újév napján????

Kép
blani28

Sziasztok!

Enikő!
Én is göngyölt husit csináltam karácsonyra. Bacon, rá pulykamell szeletke picit sózva,rá csirkemáj (ezt rozmaringos olajban átpároltam-sütöttem a gombával együtt), gombaszeletke, sajt, rozmaring, petr. zöld. ezt feltekertem és rozmaringágacskával megtűztem. Amikor megtelt a tepsi ráöntöttem a maradék olajat amiben a máj párolódott és pici sajtot reszeltem rá. Még anyósomnak is ízlett :D :D :D

Kép sütés előtt
Kép elkészült
Kép torta (apa rendelte)

Blani!
A klasszikus szilveszteri ennivalók: kocsonya, lencse, malac, saláták......
Nálunk kocsonya lesz (apa főzi) , egy kis malacsült valami salátával. Vendégeknek hidegtálakat is szoktak, mindenféle saláta, töltött dolgok....

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Köszi Zsuzsu !
Hát kocsonyát nem tudok csinálni. Azt hiszem hideg tál lesz,meg szendvics,meg kitaláltam, hogy valami baconos husi is lesz.

Kép
blani28

Én tegnap krumplilevest csináltam, meg oldalast sütöttem+sültkrumpli+savanyú káposzta.
A csajoknak meg bolognai spagettit készítettem. Mára is maradt mindenből, ma nem főztem, csak friss krumplit kellett sütnöm a husi mellé :D
Desszertnek meg kókuszgolyó volt. Asszem nemsokára nekiállunk 2. adagnak, mert elfogyott mind :lol:

ceniko
Szeged

Enikő!

Jól hangzik nagyon.
Krumplilevesbe mit szoktál tenni.Kolbit,v. krumpligombócot?Ecettel v. tejföllel?
Képeket most nem raksz föl?

Pont én is most készülök kókuszbogyót csinálni.Amit mama csinált az már gyorsan elfogyott.Nálunk is nagy sláger.
Én meg szeretem,mert nem kell sütni. :lol:
Te mi mindent teszel a kókuszgolyóba?

Nálunk raguleves volt(férjem csak ilyet enne minden variációban),
zöldbabos-krumplifőzelék,sült csirkemell,sült kolbász
gesztenyepüré

Edit

szilde
Szeged

Edit :) Szia :D

Hmm nálatok is fincsi volt az ebéd! :)
Raguleves itt is jöhet, bármikor bármilyen mennyiségben :lol: 8)

Nálunk a krumplileves húsmentes és jó sűrű! :lol:
Simán hagymás pöri alapba kockarépa, zöldség lepirít+kocka krumpli, ha félig kész csipetkét csipedek bele, ha lusta vagyok vagy időhiányos akkor tarhonya tésztát teszek bele :oops:
Fűszerek: só, bors, vegeta, fűszerpaprika, finomra vágott petrezselyem (ebből jó sok)!
Egyszerű gyors és finom a család imádja :D

A kókuszgolyóba semmi extrát nem teszek.
Vaj (nem margarin, hanem igazi vaj!!!!!), darált keksz, kókuszreszelék, meggybefőtt leve, porcukor és ennyi. Én nem szeretem se a rumot se a kávé ízét (sütiben) és a gyerekeket se akarnám rászoktatni.... :roll: De ez így nagyon egyszerű és Bogi olyan szivesen segít az elkészítésben és az elfogyasztásban is élen jár a többiekkel egyetemben!! :lol:

Van valakinek Rafaello édességre valami receptje? Lehet torta is, csak olyasmi íze legyen, mint a Raffaellónak :D

ceniko
Szeged

Hja képeket nem csináltam elfelejtettem, elég zsúfolt a napi programom, így bocs de elmaradt. majd a héten jobban fogok igyekezni 8)

ceniko
Szeged

Na gondolom,hogy zsúfolt a napod...
Csak olyan guszta látvány,mikor raksz fel...
Meghát amilyen kapacitásod neked van,ezért bátorkodtam megkérdezni,hogy netán,esetleg... :lol: :lol:

E.

szilde
Szeged

Sziasztok!!

Nálunk most a levesek a sláger és a főzelékek. Ábel névnapjára sütöttem egy kis túrós lepényt Bóly túrós, biztos ismeritek. Bele kell szórni a hozzávalókat egy tepsibe és megsütni. Nagy sikere volt, Ábel is két marékkal ette :D

Enikő!
Régen csináltam Raffaellót, de a receptem így szól:

RAFFAELLÓ
35 dkg cukor
30 dkg tejpor (sovány)
30 dkg kókuszreszelék
25 dkg vaj
10 dkg mandula vagy mogyoró

A cukrot 1,5dl vízzel sziruppá főzzük. A tűzről levéve beledobni a vajat, had olvadjon el. Amikor langyosra hűlt belekeverjük a kókuszt és a tejport. 1 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután golyókat formázunk belőle, közepébe hámozott mandula vagy mogyoró kerül és kókuszreszelékben meghempergetjük.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Köszi Enikő!
Jól hangzik nagyon a leves tarhonyával,meg sok petrezselyemmel.Elraktározom.
Rafaellót sajna nem tudok.

Ma csináltunk Hannával egy hadseregnek elegendő kókuszgolyót.. :lol:
Tettem bele kakaóport,maci-kávé port(maláta+cikória),darált diót,mazsolát,megylevet,baracklekvárt,porcukrot,ami a kezem ügyébe akadt.
Állítólag jó lett.

Zsuzsu!
Kedvet kaptam tőled,hogy kipróbáljam a rozmaringot.Eddig nem használtam egyáltalán.
Csináltam nemrég csirkemellet.Megszórtam rozmaringgal(szárított),meg bazsalikommal,sóval.Nagyon különleges íze lett,de nagyon jó.

Husira,ment máj,szintén rozmaringgal,rá füstölt tarja.
Tepsis krumplival,meg rizzsel ettűk.
Férjemnek tettem még rá paradicsomszeleteket,és kívánkozott volna rá fetasajt,de az most nem volt.
Pazar.
Köszi az ötletet!!!!!:):)

A bazsalikomot,meg a paradicsomot a Tesco-s kajáldában lestem el,a csirkeszeletjükről.:):)

Csak csenben figyelek.Figyelek és raktározok,amerre járok.
Mindig tanul az ember!:)

Edit

szilde
Szeged

Sziasztok!

Látogassátok meg a köv. oldalt.
Mondókákat fogtok találni :-D

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Vagy

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Köszi

Sziasztok

Üdv.
maci1981

Mai ebéd:

Zúzapörkölt galuskával (ezt imádja a párom, ha minden nap ez lenne ebédre az se lenne baj :lol: ):
Kép

Meg sütöttem kakaós csigát meg szezámos kiflit :D :
Kép Kép

Zsuzsu: köszi a receptet :D :D

Edit: ez a bazsalikomos husika jól hangzik :D

ceniko
Szeged

Uh!
Ez nagyon jól néz ki Enikő!
Olyan ügyi vagy!
Köszi a képeket!:):)

E.

szilde
Szeged

Ma tyúk melléből főzöm a húslevest jó sok zöldséggel. (ha csak répa meg gyökér van itthon hozzá se fogok a húsleveshez!) Van benne, sárgarépa, gyökér, zeller, kelkáposzta, hagyma, fokhagyma, zöldségzöldje, bors, só, pici ételízesítő.
Szerintem a húsleves lelke a zöldségekben rejlik. 8)
Majd apró kockatésztát főzik ki hozzá. Még nincs kész a leves...

Másodiknak meg pulykahúsos tésztát csináltam :D
Anyós hozott sonkás, tésztáhoza való knorr (asszem) rafinériát. Én ilyeneket nem szoktam venni, de mivel kaptuk, gondoltam megcsinálom, kis átalakítással! :D
Fazékba: rafinéria por+tej, tejföl, víz (a recept 2 dl főzőtejszínt ír 8 dl vizet, de én nem nagyon használok tejszínt ezért azt tejföllel és tejjel helyettesítettem, így kb fele tej-tejföl volt fele víz) összeforraltam.Húst kockára vágtam, befűszereztem (bors, só). Egy tepsit kivajaztam, beletettem 25 dkg nyers tésztát meg a nyers husit, picit összekevertem és rá a forró rafinériát. Be a sütőbe, amikor kész lett reszeltem rá sajtot.

Hát isteni finom lett :D :wink: , csak egy picit ettem belőle, apánk este 6ig dolgozik, majd utána "ebédelünk" . Kíváncsi vagyok mit szól majd hozzá, a "mű" kajákat nem szereti, de ezen nem érződik a műség :lol:

Képek:
még nyersen:
Kép
elkészült :D :
Kép tálalva: Kép

Pulyka apró fehérhús (ilyet vettem ma, ezt tettem bele) a Plázába a CBA-ba 1099.- ft :wink: És most akciós a zúza is :wink:

Többiek mit főztetek?

ceniko
Szeged

Hú, összeszaladt a nyál a számban:)
Zúzapörkölt de rég volt, köszi a tippet.

nálunk a napokban: zborsóleves+tökfőzelék, fasírt (a tökfőzelékbe mindig belefőzök nagyon apróra vágva 1 szem krumplit, majd ha nem fő szét eléggé, kicsit beletöröm
maradék fasírt+zöldséges rizs+körtekompót
zöldbabfőzelék+párizsi sertéscombból
karfiolleves+rizsfelfújt

angiszeged

Én épp most készülök borsólevest csinálni...:):):)
Utána bolonyai lesz+sültkrumpli,és savanyú káposzta.Férjem igy szereti,és tényleg finom.
Aki nem hiszi..próbálja ki!:):)

E.

szilde
Szeged

Szilde! ÉN elhiszem, sült krumpli bármihez jó:D

Nálunk tegnap bolognai sütőben sülve, ma tarhonyaleves+túrógombóc.

angiszeged

Bableves füstölthússal,grízestészta,palacsinta többféle töltelékkel.

szilde
Szeged

Angi: Hogy készíted a túrógombócot? Tegnap mikor olvastalak úgy megkívántam hogy össze is dobtam én is egy adagot, ma megfőztem, finom lett, de kíváncsi vagyok rá, te hogy csinálod. :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea! Kis kívánós:)))

Újabban a Lidl vödrös krémes túrót veszem, nagyon finom, könnyű.
A vödörnyi túrót 3 tojással, némi sóval összekeverem és hozzáadok kb fél kg grízt. Hagyom állni, majd főzés előtt megnézem az állagot, h jó e... Ha nagyjából már összeáll, akkor 2 evőkanállal nem gombóc formájúra szaggatom, mert utálom a dzsuvás melót a konyhában:). Az a nagyon fontos, hogy lassan, fedő alatt hosszan főzd, minél lassabban és tovább veszi fel a vizet a gríz, annál könnyebb, puhább lesz (gondolj a tejbegrízre!) Fontos az is, h nagyon bő vízben főzd.
Nyugodtan benne is lehet hagyni a vízben, majd lezárni, attól mégjobb lesz...

angiszeged

Túrógombóc nyamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiika :lol: :lol:
Nálunk ma gombaleves és brassói volt, tegnapról maradt mindez :lol:
Holnapra lövésem sincs, majd még alszom rá egyet 8)

ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?