Új privát üzeneted érkezett!

Cas!
Nagyon szep!

Lanyok
Kép

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!
Tegnap kerültünk haza, mert sajnos hétfő éjjel rosszul voltam de kedden még bementem Barbihoz de este már kórházba voltam. Szülés előtt vagy alatt lehetett egy tüdőemboliám és abból visszamaradt következmény, hogy a jobb oldalon a mellhártya között folyadék van. Ezért nem légtartó a tüdőm egy része ami azzal jár, hogy kegyetlen fájdalom minden levegővétel. Aludni csak ülve tudok. :( A tejem kedden kezdett beindulni, de a kórházi bentlét és hogy Barbi nem lehetett a közelembe sajnos megtette a hatását, és szinte teljesen elapadt a tejem. 10-20 grammok még vannak, most azon vagyunk, hogy valamilyen úton-módon "visszaszerezzük" a tejcsit. A feltétele hogy kijöhettem az volt hogy naponta 2X hasba be kell adnom magamanak a vérhigító szurit szednem kell a gyógyszereket és teljes ágynyugi. :?
Viszont Barbinál jobb babát el sem tudok képzelni. Eszik és alszik. Azaz evés közben, tisztábatétel közben is alszik. És eddig csak mosolyogni láttuk sírni nem. A kórházba is azt mondták, hogy ritka nyugodt baba. Talán ezzel kárpótol a sors a sok szerencsétlenségért. :roll:

drumka

DRUMKA
és
NYAFI

BOLDOG NÉVNAPOT holnapra!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Cas
Szép hosszú vajudásod volt... :shock:
Én tényleg nagyon szerencsés voltam, hogy szinte pillanatok alatt kitágultam.

Levi nyelve "le van nőve". A nyelvfék teljesen elől van - ezt a kis hártyát kell átvágni, hogy majd tudja mozgatni a nyelvét, tudjon beszélni, ki tudja nyújtani...
Remélem januárban megcsinálják és ügyesebben fog szopni is.

Réka
A karácsonyi ajándékokkal mi is így vagyunk most..
Az idei ajándék Manó :wink:
Majd csinálunk képet, ő lesz a fa alatt :lol:

Gem
Nagyon szép Rebeka és Zsófi :P

Drumka
Sajnálom, ami történt :cry:
Mielőbbi gyógyulást kívánok!!
Örülök, hogy tudsz pihenni Barbi mellett és hogy nyugis baba.
Vigyázz magadra és a kicsire!
..és remélem beindul a tej is!

Levi ma nagyon nyügi volt.
Délután 4 órát volt fent (most még alszik) - nagyon fájt a hasa. :cry:
Enni nagyon szeret, néha már túlzásba is viszi.

Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Gem
Nagyon helyesek a csajok együtt! :)

Drumka
Ez nem hangzik túl jól, mielőbbi gyors gyógyulást kívánunk neked!
Drukkolok, hogy sikerüljön a tejcsit mielőbb újra beindítani, de ha nem, akkor se idegeskedj ezen, a te egészséged most a legfontosabb!!!!!!!

Kia
És miért nem vágták fel neki már egyből a kórházban? :shock:
A melledet nem rágcsálja így ki? :roll:
Vajúdás: nem volt vészes, csak az fél óra volt elviselhetetlen a végén, de az meg másnak se rövidebb szerintem... :)

Csilla pedig továbbra is egy kisangyal, csak akkor halljuk a hangját, amikor kakilnia kell, de még nem sikerült, és küzd vele. Aztán ha végre megvan a produktum megnyugszik, és iszonyú édesen és nagyon jellegzetesen kiabál egy-kettőt, hogy akkor mostmár szedjétek ki, mert csípi a fenekem! :) (Eszement érzékeny a bőre neki is... :()
De ettől eltekintve eszik, alszik, nézeget, mostmár az időbeosztását is kezdjük kiismerni. Ált. ébredés után kajcsizik, aztán nézelődik, aztán elkezd nyűgösködni, és eddig mindig cicin aludt el, de az előbb végre apa karjában is a szopifotelben hintázva. :) Ja, és ma már sikerült a kiságyba is becsempészni, eddig adtam magunknak haladékot, hogy a szopikuckóban aludjon, de tegnap leesett a köldökcsonkja, mostmár semmi akadálya a hasonalvásnak, és a kiságynak. Szerencsére eddig jól tűri! :)
Szóval nagyon boldog vagyok, hogy ilyen könnyű kijönni a csajszival. Mennyire más, miint Sebi, ő egy ordítógép volt éjjel-nappal! :)
Épp most voltak vendégeink, és megdicsértek, milyen jól nézünk ki, bezzeg Sebi ennyi idős korában olyanok voltunk, mint a mosott rongy! :)
A cicizés is egyre jobb, végre gyógyulnak a kezdeti bénázásból adódó bibik, úgyhogy ennek még jobban örülök! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok csajok! Nagyon szépek a babukák, mindenkinek Boldog Karit kívánunk! Majd jövök még bővebben is, ha lesz egy kis időm!
Puszi

Kép
kkriszti77

Apával büfizünk

Kép

Kb.10 percesen

Kép

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Szép Jó Reggelt mindenkinek.
Végre a fiam egyszer kelt fel éjjel és tudtam aludni.Teljesen fitt vagyok. :wink:
Ma nagy sütés főzés lesz,és ajándék vásárlás mert még nem vettünk semmit.Őrültek háza lesz mindenhol. :wink:

Fné Kia:Az én fiamnak is levolt nőve a kis nyelve,de neki megcsinálták a kórházban.Sírtam nagyon, sajnáltam.Neki meg se kottyant.Azt mondták inkább most mint később.

KKriszti:Gyönyörű a kisfiad,tényleg!!!!!!!

Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánunk.

Szilvi és Levi baba
szilvi17

Kép

Már 1 hónapos
szilvi17

Köszi Kia a felköszöntést. Nekem a kislány jól eszik, de előfordul, hogy a nyelve alá kerül a cici, na akkor rág, mint a veszettfene, úgyhogy nem irigyellek.
Picúr 3590gr!!!
Drumka! Neked is boldogat! Most hozott a férjem tök szép virágot! Mitől kaphattad a tüdőembóliát? Tök durva! A tej miatt ne izgulj, nekem csak a 7. napon lett 20ml. egy ciciben és most már van elég. Kop, kop, kop. Ja és tényleg azért aranyos a pici, mert érzi, hogy baj van anyuval. Ahogy javul a lábam, úgy lesz több a sírás.
Szilvi, Kriszta! Nagyon szépek a tücskök! És gratula Szilvi az egy hónaphoz!

Kép
nyafi

Sziasztok!

Kriszti:Nagyon aranyos Bence baba.

Drumka:Mielőbbi gyógyulást kivánok neked!

Gemi:Nagyon aranyosak a lányok igy eggyütt.

Kia:Remélem Levi nyelve hemarosan meggyógyul.

Szilvi:Jó nagy rohanás lessz akkor neked ez a két nap.Örülök,hogy tudtál végre pihenni.

Nálunk kezdenek alakulni a dolgok.Mos pl.3 és fél órája alszik,és még semmi jele annak,hogy enni szeretne,és az éjszakánk is jónak volt mondható.. :lol: :lol:

Hoztam egy cuki képet...
Kép

Uncsitesóval eggy ágyban
Kép

Kép

Mindenkinek BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT KIVÁNUNK!

Réka,Ancsa
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Minden baba nagyon édes a fotókon!!! :)

Nyafi
Az nagyon jó hír, hogy javul a lábad! :)
A gyarapodáshoz is gratula! :)

Csilla stabilan alszik végre a kiságyban, és a hasonfekvéssel sincs semmi baja szerencsére (még a kórházban kérte a gyógytornász, hogy így altassam, mert jót tesz a csípőjének). Sebi is hason alvós volt, és bár Csilla egyáltalán nem bukós (Sebi az volt) mégis nyugodtabb vagyok, hogy nem a hátán/oldalán alszik... :roll:

PIHENŐSZÉK!
Ancsa ha jól látom nektek van. Mik a tapasztalatok? Többiek?
Én tegnap néztem itt a Kenguru Goldban, de azok nem tetszettek. A Brendonban van olyan, ami tetszene, de 18 ezer. :evil:
Mondjuk ha beválik, megéri. Mert most már szívesen használnánk, pl. Sebihez bevinném a földre, amikor ott játszunk, vagy az asztalhoz is odahoznám, amikor eszünk... :roll:
Nekem ez a fajta tetszik (de a színe rusnya, na mindegy).
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?productid=197823&pageno=1&whid=25

Kép
Kép
Kép
cas

Cas:Az nem pihenőszék,hanem a hordozó az autóból...
A Réka holnap lessz 8 hetes,és egy hete kezdte el kibukni a kaját,addig semmi nem jött ki.Most meg szinte ahány evés,annyi pelenka a feje alatt az ágyban.

Kép

Kép

Kép
ancsa03

Eléggé el vagyok havazódva, ezért nem tudom, mikor tudok ismét jönni.
Gyönyörűek a babák!!!!! :)

Megragadom az alkalmat és:

Áldott, meghitt Karácsonyt és mindenben gazdag, betegségmentes, idődús boldog új évet kívánok minden topiklakónak és családjának!!!!
Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Minden Baba s a Tesók is nagyon gyönyörűek, igazán ennivaló minden kiskölök :lol:
Ne haragudjatok, hogy név szerint nem emeltem ki senkit, de most csak azért jöttem, hogy BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNJAK MINDENKINEK!!!Az ünnepek alatt igyekszem visszaolvasni, s reagálni is, de ha most nem fekszem le egy órára (picur alszik), akkor végem lesz...s még sok dolgunk van :wink:
Nagyon jól vagyunk, s nagyon boldogok, csak még az időmet nem tuodom jól beosztani :oops: Ezért a tőlem szokatlan szűkszavúság!!!
Puszi,
Szilvi s a Fiúk :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Mindenkinek áldott, békés karácsonyt kívánunk! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Mindenkinek nagyon boldog, békés karácsonyt kívánunk!

Anita és a fiúk

goodfairy

Minden drága Mamának és Babának, és természetesen a MÉG Pocakosoknak Boldog Karácsonyt kívánunk!

Kép

Én, Apácska & Napsugár Judit/Gábor

Kép
tittina1982

Sziasztok Lányok!

Én is csak egy gyors bekukkantást tettem, hogy

Boldog, Békés és Szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket Kívánjak Nektek és az egész Családnak!!!

Puszi,
Réka

Kép
solymosy

Aldott Karacsonyt kivanunk mindenkinek, vigyazzatok magatokra es szeretteitekre!
Gem es csaladja

Zsofi szunyal, Rebeka is, mar csak arra varnak az ajandekok, hogy felebredjenek! :D Hihetetlen, hogy mindennel elkeszultunk!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem
Nálunk is nagy versenyfutás volt, hogy álljon a fa és alatta legyenek az ajándékok, mire Sebi felébred, de sikerült! :)
Hulla fáradt vagyok, de megérte! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Mindenkinek Boldog Karácsonyt Kívánunk!

Cicirágás...
néha nagyon fáj, de kibírom :wink:
Még 2-3 hétig...

Levi ma is nagyon nyügi volt... alig alszik, rengeteget eszik.
Egy hét alatt 370 gramm volt most a hízás :shock: :lol:

Megyek... aludni kellene, de ... :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok! Kia és akkor most mennyi a súlya?
Cas! Hordozóban nekünk is tud hintázni. Nem kell az a pihenőszék sztem. Anyukák! Mi a jó megoldás, ha fáj a hasija? Főleg éjjel...

Kép
nyafi

Sziasztok!

Nyafi
Most vasárnap 3840 gramm volt...
3400-gyel született, 3240-nel jöttünk haza... Hízik :lol:

Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

A hasfájásra a megoldás engem is nagyon érdekelne...

Tapasztalt Anyukák???

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok lányok!
Csak bekukk, mindjárt kajcsi van...:)
Mi jól vagyunk, túl egy torokfertőzésen, és megfázáson (kórházból...:(), kis drágánk napról-napra változik, lekopogom nincs semmi baj vele, 3 óránként kap enni, kivéve este (éjfélkor még kap, aztán reggel hatkor), jól alszik, bár néha hajnal 4 körül egy kis tea bejátszik (5-6 korty), lefejt tejet kap cumisüvegből, mert a kórhiban véresre szívta a mellem, nem jött belőle még akkor semmi, úgyhogy gyógyulgat, reggel-este fejek neki, jól eszik, olyan 500-520 ml körül naponta, hízni még csak pár dekát, de jó súllyal született (3950 g), 3720-szal jöttünk haza.
Iwiw-en megtalálhatóak vagyunk : Gulyás-Oldal Bence
Ti jók legyetek, mennem kell, majd jövünk!
Puszi mindenkinek
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
kkriszti77

Kép Kép

Kép
kkriszti77

Kriszti
Szépek vagytok :P és nagyon szép a karácsonyfátok is! :wink:

Ma mi is csináltunk képeket:
Kép
Kép Kép

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok! :)

Remélem, mindenkinek szépen és jól telt a tegnap estéje. :) Mi jól éreztük magunkat, jó hangulat volt anyóséknál. MAjd hozzánk jöttek sógornőmék (együtt jöttünk anyóséktól), ma mi voltunk náluk (hazavittük őket), majd Édesanyámékhoz mentünk.
Kriszta rengeteg ajándékot kapott, meg sem nézett még mindent rendesen, de majd sorra fel fogja fedezni, úgyhogy, nem is gyúrok neki mindent! :)

Az éjszaka nagyon szarul voltam, annyira sugárzott a fájdalom a csípőmbe-farforgómba, hoyg nem tudtam felkelni egyedül az ágyból. :oops: Utána is nagy nehezen, csak IStván segítségével tudtam elvánszorogni a vécéig. MA is folytatódott ez többször is. Remélem, csak addig tart, amíg szülök és utána nyomtalanul eltűnik. NAgyon rossz, olyan, mintha a lábaim mennének ki alólam, miközben semmit sem tudok tenni ellene. :roll:
MA a hasam is szúrkálgatott, de semmi sehol. István zenélni van bálban, de eljött velünk Édesanyám, hoyg ne maradjak itthon egyedül bármilyen eshetőségre. Eddig még fölösleges volt! :D

Bemásoltam a felvételeket a gépbe, de még csak azok a fotók vannak meg, amiket itthon készítettünk.
Hatalmas sikere volt a fának, fenőfa!!! felkiáltással rohant felé:
Kép (félhomály volt, azért is ilyen gyenge a kép :oops: )
Aztán megostromolta a gömböket, legszívesebben mindegyiket külön-külön megfogta-simogatta volna. :D
Kép
Itthon a mi ajándékunkat kapta meg, a Micimackót:
Kép Kép
Keresztszüleitől egy csini kis ruhát kapott kabátkával:
Kép Kép
Illetve anyóséktól kapott egy pár csizmát, amit azért adtunk át (én vettem meg neki), hogy már ráadhassam a lábára. :oops:
Itt épp kiveszi a másidokat is és azt mondja: Szelusz (szervusz) csizma! :lol: :lol: :lol:
Kép
Itt meg velünk van a kisasszony, közös fotót sajnos nem csináltunk:
Kép Kép
(Bocs' a túl sok képért, de nehezen tudtam válogatni. :oops: )

Sajnos, mi kicsit betegek lettünk. :( Kriszta igaz, csak lightosan taknyizik, illetve reggeliben szokott köhögni is, mivel ez most inkább a foga miatt van (megvan a 17. foga az egyik leghátsó), viszont ma reggelre én kezdtem orrot fújni, sőt, annyira fáj a torkom, hoyg annak örülök, ha nem kell nyelnem. Kész kín minden nyelés. :roll: Fogalmam sincs, honnan jöhetett ez nekem, de nagyon nem tetszik. :evil:

MInden babóca tündéri a képeken!!!! :)

Most azt hiszem, be is fejezem, mert már eléggé nehezen bírom magam! Rég volt a reggel! :roll: Jó éjt mindenkinek, további szép ünneplést. Holnap az én családom látogat meg minket, édesanyám itt van, még jön Apu, a húgom és a barátja.
Puszi:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit
Akkor beszéld meg Mütyürkével, hogy mindenképp várjon még pár napot, hogy legyen időd gyógyulni! Szóval gyors gyógyulást Neked!!!

Kia, Kriszti
Nagyon szépek vagytok a képeken!!! :)

Sajnos hát a 24-e nekünk nem telt felhőtlenül, nagy versenyfutás volt, de sikerült feldíszíteni a fát és alárakni az ajándékokat, mire Sebi és Csilla felkelt. Úyhogy volt nagy öröm!
Csak én éreztem magam egyre szarabbul, estére felment a lázam (nem mértem, csak másnap, amikor már "jól" voltam volt 38, tehát előtte legalább egy féllel több) mint kiderült a melltartóm elnyomott egy tejcsatornát, és begyulladt a jobb mellem. Egész éjjel alig voltam magamnál, csak szoptatni keltem, férjem tutujgatta CSillát, aki szerencsére ügyesen szopizott, így másnap délre lement a lázam. Kicsit vörös még itt-ott, de csomók nincsenek, így gondolom idővel az is elmúlik.
Persze tegnap is nagy vendégjárás volt, Sebi ki is borult kicsit estére a sok új élménytől, úgyhogy mindahányan kidőltünk elég korán!
Ma nyugi van, szükségünk is van rá...

Kép
Kép
Kép
cas

Ez lemaradt:

Hasfájásra sajna nincs csodamódszerem... :(
Csak azokat tudnám mondani, amiket eddig már többen is felsoroltatok. Azon kívül max annyit, hogy kitartás! :(

Nyafi
Az a baj, hogy nekünk nagyon egyszerű autósülésünk van, és oltári nehéz ki-beszerelni a kocsiba, így azt nem hozzuk fel, hanem fixen lent van a kocsiban.
Ezért kéne vmi más megoldás. De most úgy néz ki nem kell vennünk, ,mert kapunk kölcsön egyet erre a pár hónapra! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Kia! Nem kiabálom el, de úgy néz ki a kamilla beválik pocira. Én is iszom ő is issza... infacol dögöljön meg...

Kép
nyafi

Sziasztok!

Nyafi
Kamillát iszok néha, főleg azért, mert pár napig csípett a pisi :cry: valamiért.
Apa mondta, hogy főzzünk neki is - akkor főzünk és kap néha.... köszi! :wink:

Cas és Edith
Mielőbbi gyógyulást!
Örülök, hogy jól sikerült a szenteste.
A mell-begyulladástól én is tartottam, de eddig nincs jele szerencsére - fejegetek, mert mindig marad benne. :wink:

Edith
Most látom, hogy már csak 5 nap :shock: :P
Szépek vagytok mindhárman!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok Lányok!

Csodálatosak a kis angyalkák...
Én meg csak irigykedem.
Ráadásul ma reggel kaptunk egy sms-t, hogy a Párom legjobb barátjáéknál is megszületett a várva várt Csöppség.

Bocs, hogy ilyesmivel jövök, de valaki tud segíteni, hogy ha fehérjét találtak a vizeletemben, akkor az mekkora problémát jelenthet? Most nézegettem a papírjaimat, meg próbáltam utánaolvasni is, de csak magas vérnyomással meg ödéma együtt említik érdemben ezt a dolgot.

Mindenkinek jó pihit, a betegeskedőknek pedig gyógyulást!

Réka! Merre vagy?

Kép
tittina1982

Sziasztok!
Én is csak gyors bekukk...
Kriszti, Edith, Kia :D remélem, hogy senkit nem hagytam ki...Nagyon szépek vagytok !! Gratula Nektek!!

Nekünk is vannak jó képeink, de most nincs időm lekicsinyíteni, mert mindjárt kaja idő van , ... megint :wink: Úgy érzem, hogy folyton csak eszünk..ehhez jön, hogy már az utóbbi napokban relatíve sokat mentünk Marcival, s ez minden napra bezavart egy kicsit....+ anyósék ugyan itt vannak,de nem nálunk laknak, minden du. jönnek kajával, na meg üngyüm-büngyüm babázni, de kb. ennyi...vasalni, mosni, ebédről (na ez túlzás :oops: hívjuk inkább kajálásnak, ha nem marad ki) mi gondoskodunk Apucival, aki holnap már megy dolgozni, bár szerencsére csak egy napot...s Kristóf is itthon van...7-ig nincs suli :lol:
Nagyon szuper babázni, de az éjszakáktól már félek...pedig nálunk kb.éjfélkor kezdődik, mert 9-10 körül fürdünk, s utána szopi, ha kell pótlás (ez kb másfél óra), s már az utsó napokban hasink sem fáj (kopp-kopp), de eddig keltettem éjjel is max 4 óra alvás után, s nem mindig csicsikált vissza...
DE AKKOR IS CSUDIJÓ.... :wink:
Ma voltunk dokinéninél, s 400 grammot hízott 9 nap alatt...így én is bevetek egy kis teát, s az éjszakában is megvárom míg ébred
Kriszti - nagyon jó a 6 óra egyben, én azt most egy éves koráig alá is írnám :wink:
Kaja - tegnapig - 80%anyatej (amire én nagyon büszke vagyok), s kb 20% tápi volt...ma egy kicsit visszaeset a tejcsi, de holnaptól megpróbálok fejni is ... eddig ha fejtem akkor nem volt elég a következőre. Mondjuk délutánonként két óránként evett, eszik általában (ezt szeretném 3 órára feltornázni :roll: )
Most én is azon imádkozom, hogy ne kerüljön haza valami nyavalya(nyavaja :roll: ), mert már a Drárám igy is taknyos....néha kell szívni a nóziját :cry:

Cas - sajnálom a mellgyuszit, remélem, hogy már jobban vagy!!!!
Akkor nálatok is van jövés-menés :roll: Én néha kiborulok attól, hogy nem tudom, hogyan beosztani az időmet, aludnék, pihennék, de mikor tudom, hogy mennyi dolog vár rám, akkor az sem megy nyugodt lelkiismerettel....hiába Anyukám nagyon hiányzik... :cry:

Tittina - fehérje ügyben nem tudok mit mondani, de mikor mész dokihoz megint????
Hogy telt a karácsony??? MÁr nektek is "csak" négy hét....mindjárt itt a ti időtök!!!! Készen van minden Törpi fogadására...de izgi, hogy nem tudjuk a nemét :wink: Pihenjetek Apácskával sokat!!! Bár előre nem lehet aludni...

Kia - sajnálom Levi nyelvét, reméljük, hogy gyorsan segítenek majd rajta, s nem fog neki nagyon fájni....Te biztos, hogy rosszabbul viseled majd,....én azt is végig zokogtam, amikor a sarkából vették a vért, de ha éhesen sír is a szívem szakad meg :oops: pedig néha csak egy-két percet kell várnia :wink:
Szépen gyarapszik, s ügyi vagy a tejcsivel is!!!!!
Nyafi - az édeskömény teára is azt mondják, hogy jó a hasfájásra..nekünk egy helyi gyogyó jött be (el ne kiabáljam), napi 3x5 csepp, s el kellett telnie egy pár napnak még hatott..egyébként az infacolról is ezt olvastam, van belőle egy dobozunk, s a tájékoztató ezt írta.... :roll: végül is mindegy mi, csak segítsen.
Én most amit találok eszek - kivétel felfújós, csípős kaja - s hál Istennek Mütyürnek nem árt....iszom napi egy gyenge koffeines kávét is, mert anélkül meghalok...több kéne, de nem merem, most majd még egy koffeinmenteset legnyomok :oops:
Nincs több időm, de igyekszem sűrűbben jönni , mert hiányzik a társaság :wink:
Akihez név szerint nem írtam, ismét bocsi.....

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Edit - jobbulást!!!! S várjuk a híreket!!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Lányok, nagyon szépek és meghatóak a karácsonyi képek. Így babásan vagy kislurkóval annyira más lehet. Majd jövőre mi is megtudjuk. Már az is hogy az öt és fél éves keresztlányom velünk van karácsonykor annyit jelent. Egyszerűen más a hangulat, mintha csak felnőttek lennének. Aztán jövöre meg Csongor is már majdnem 1 éves lesz! Egész hihetetlen gondolat!!!

Edit jóbulást neked, nagyon rossz lehet.

Már én is kicsit kezdek türelmetlen lenni, de tudom még van egy kis időnk. Már vizesedik sajnos a lábam és néha a kezem is. A jobb oldal jobban és most a nagy zabálások idején nem is múlik el reggelre. Szerintem ez annak is köszönhető, no meg a súlynak, ami egyre nagyobb (pocakra gondolok itt). A kis Drágám már néha nagyon kemény görcsöket tud okozni odalent, hogy még felállni is alig tudok, de ezek inkább csak este vannak, amikor már sokat ültem és valahogy mintha nem csak én, de a testem, a pocakom is fáradna az egész napos súlytól (tudom ez olyan furán hangzik, de úgyis értitek).
Holnap vagy holnapután megyünk megint NST-re. Ez lesz a harmadik, de hát fájások terén eddig semmi, de tényleg semmi jel. Majd meglátjuk mi lesz.
Azért örülök, hogy az ünnepeket így kihúzzuk (ahogy már korábban is írtam), de most lassan kezdődik a türelmetlenség nálam is :D . Hiába ahogy egyre nehezebb az ember csak veszít a türelméből is. A pocakunk már elég nagy (majd talán holnap csinálok képet) és sokat fáj mindenem, a csontjaim, izmaim, egyszerűen mindenem.

Titti
Még mindig nem tudjuk milyen autótok van vagy lesz!

Kia
Szegény Levi. Ez a nyelv dolog nálam valahogy kimaradt, ha esetleg írtad. Biztos tényleg gyorsan túl lesz rajta és ez is egy olyan dolog, ami csak rosszabbúl hangzik, mint amilyen. Biztos gyorsan gyógyul majd és elfelejtitek az egészet!

Kép
solymosy

Bocsi a nem túl jó hangulatú hozzászólásért, de tényleg úgy érzem magam lassan mint egy jól méretezett bálna. Esetlennek és hatalmasnak érzem magam mindenhol, mégha nem is így van és ez így estére kicsit lehangol.
Bocsi, majd holnap reggel írok és akkor még biztos jobban fel leszek dobva :?

Kép
solymosy

Sziasztok!

Most gyors leszek...
Levi épp eszik, addig írok... :P

Tittina
Fehérje...
Nekem is volt egy kicsi - a védőnő azt mondta a vízesedés miatt is szokott lenni, így nem vizsgálgattak tovább.

Szilvi
Gratula a 400 g-hoz - szép hízás :wink:

Réka
Kitartás! Már csak pár nap!!! :lol:

Megyek...
Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Na megjöttem én is.Végre nyugalom.Három napig csak mentünk,minden nap valahova.Jó volt,de mostmár örülök,hogy vége.Nem beszélve arról,hogy nem tudtam ellenállni az édességeknek,és a három nap alatt sikerült majdnem 9-ig tornázni a cukromat,úgyhogy kőkemény diéta vár rám.
Kellene mennem a védőnőhöz méretni,meg az én dokimhoz gyógyszert iratni,(hideg van brrrrrr)ugyanis két hete úgy fáj a hátam,meg a fejem,hogy majd bele pusztulok.Mostmár nem birom tovább,iratni kell valamit amit szedhetek,mert ugyan nem szopik Réka,de anyatejet kap.Bár sajnos egyre kevesebb van :cry: :cry: :cry:

Hasfájás:A kamilla teát én is adom felváltva az ánizsteával.A kamilláról azt mondta a dokinő,hogy épp hogy csak megszinezze a vizet.

Lányok nagyon cuki minden baba.

Solymosi,Kriszti,Edit:Már nektek sem sok van hátra.Kitartás.

Szilvi:Gratula a 400g-os hizáshoz.Nálunk is van,hogy Réka kibir 4-4 1/2 órát,van pedig,hogy két óránként is eszik.

Kép

Kép

Kép
ancsa03

Jó reggelt!

Nagyon édes Réka baba a képen és hihetetlen hogy már ekkora. Igazán sokat nőtt és így a képen is igazi husi baba :) .

Kia
Hát ahogy számolgattam az a pár nap azért még nem pár nap. Az új szülési időponttal amit kijelöltek (jan. 7.) még 11 nap és hát utána még egy pár napot biztosan várunk ha magától Csongor baba nem indul meg (én legalább is szeretném még ha nehezebb is lesz), így még akár 2 hetünk is lehet.
Ezzel az átszámolással majd 3 héttel nőtt meg a terhességünk ideje, szóval a vonalzóm érdekesen fog kinézni egy idő után :) .
De nem baj, ha még maradnia kell és maradni is akar, akkor tegye, én szeretném ha nem akarnák megindítani (és a doktornő nem is nagyon akarja az utóbbi UH eredmények tükrében).

Titti
Sajnos én nem tudom mit jelent a fehérje, mert még sosem volt, pedig minden héten nézik az NST előtt. De ha a vizesedés is okozhatja, akkor nálad ez még a leírt zsíbbadás tükrében normális is lehet, nem?

Na lassan megpróbálom felkellteni Apát, hogy ma letudjuk az NST-t és már csak jövőre kelljen kórházba menni újra.
Itthon mindenki beteg. A Párom még csak most lábal ki belőle (már több mint egy hete húzza). Testvéremnek közel 40 fokos láza volt 24-én és már gyógyulóféleben van, Anyukám ma éjszaka volt nagyon lázas és baromi csúnyán köhög. Én meg mondogatom magamnak, hogy "nem kapom el", "nem kapom el"...., mert nagyon nem lenne jó. Mi a Párommal egy náthásos dolgon mentünk végig, bár akkor is én bírtam jobban (én csak fújtam az orrom két napig). Szedem a bivaly dózisú C vitamint és közben túráztatom magamat, hogy mi Csongorral vagyok a legellenállóbbak :D .

Kép
solymosy

Szilvi
Gratula a tejcsi-mennyiséghez, nagyon ügyesek vagytok! :)
Az egyik mellem már meggyógyult, de biztos ami biztos tegnap du. begyulladt a másik, megint 38,5. :evil: Azóta "fejjel lefelé" szopizik a csajszi azon a mellemen, hogy oldódjanak a csomók... :) (Fekve szoptatok...)
Jövés-menés: nekem is az agyamra ment már. Irigyellek, hogy ilyen jó a kapcsolatod a mamáddal, megértem, hogy hiányzik. Bezzeg az enyém... itt van 10 percre, de megint sikerült teljesen felidegesítenie és kiborítania az alatt a pár óra alatt, míg itt voltak 25-én. :(

Réka
Azért pocakkal is nagyon szép karácsonyozni, egész más, mint bárhogy máshogy! Persze gyerekkel is nagyon klassz lesz majd! :)
A nyűgiért meg ne kérj bocsánatot, mi aztán igazán megértjük!!! :wink:

Ancsa
Réka tényleg nagyon komoly kis hölgy a képen! irtó aranyos! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Szilvia
Törpi fogadására még semmi sincs kész. :oops: Gondoltam ma elkezdem, de úgy döntöttem mégsem teszem. Van még egy hónapom (ami persze nem biztos :lol: ) de mivel a kezem miatt nem tudok már kreatívkodni, ezért ez lesz majd az elfoglaltságom január 3-ától. Mosni, vasalni, sterilizálni, stb. Ja, és pihenni.
Apropó pihenés: már az sem megy; semmilyen testhelyzetben nem jó már. :(
Várjuk a kari-képeket.

Kia
Köszike az infót, egy kicsit megnyugtattál ezzel a fehérje-mizériával.
Ja, most az ünnepek alatt elég sokat olvastam régebbi babás-mamás újságokat, és az egyikben az volt írva, hogy a lenőtt nyelvet a házi-gyerekorvos egy nyisszantással rendbe tudja hozni. Hát azért én jobban örülnék, ha kórházban csinálnák... Gondolom Te is így vagy vele...

Réka
Teljesen együttérzek Veled... Föntebb írtam, hogy már nekem sem jó sehogy. De muszáj kibírnunk, mert a Babóknak bent kell még maradniuk egy ideig.
Egy kicsit idevág talán, szintén az egyik újságban olvastam egy történetet, 7 hónap problémás terhesség után császárral szült egy Anyuka és ez volt a végszó:
"Reméljük, ha egyszer még bele merünk vágni egy újabb babavárásba, nekem is megadatik kilenc boldog hónap (a hét helyett), egy nagy pocak minden terhével együtt, s nem utolsó sorban a víjúdás és a szülés is. Bár én már tudom: a lényeg, hogy a gyerekem EGÉSZSÉGESEN jöjjön a világra. A többi számomra már részletkérdés."

Párom egy kisebb haszongépjárművet szeretne. Sok szerszáma van - kell a rakodótér, és miattnk kell elől a 3 ülés. A típus: Citroen Dispatch.
Kép

Cas
Kitartás, és mielőbbi gyógyulást Neked!

Kép
tittina1982

Sziasztok Csajok!
Pocakosan pihenni én csak a baba-mama párnával tudtam. Beraktam a combom közé végig a hasam alatt és a fejemet rátettem, gy kényelmes volt.
Ma voltam vérvételen meg kontroll vizsgálaton, napi 2 szuri helyett 4 db tablettám lesz :wink: és lehet vele szoptatni. Sajnos nincs sok tejem 40-60 gramm jön össze de az sem mindíg. :cry: Viszont Barbi egy áldott jó baba kop-kop-kop. Eszik és alszik, ha ébren van akkor is csak nézelődik szinte sosem sír. Reméljük ez így is marad. :roll: Ma volt a gyerekorvos holnap jön a védőnő :?
Olyan furi, hogy mindenre jut időm, mosni teregetni, rendetrakni takarítani. A fiam egyfolytába ordított és most ez a kis Hercegnő akkor sem sír ha már számítunk rá /orrszívás, fürdés stb/
Nektek mikor esett le a köldökről a seb? Mi holnap leszünk 2 hetesek, és még úgy ott van, mintha soha nem akarna leesni. :roll:
Megyek megiszom a Laktoherb teát, hátha használ, és most is annyi tejem lesz mint a fiamnál, ő fél évig csak szopott és 1,5 éves koráig volt tejem, nem is akármennyi. Most meg szopi után megyek tápszert keverni. :cry:

drumka

Titti! Kitartás!
Cas! Jobbulást!
Szilvi! Bocsi, de ha 400gr-ot hízott minek adsz tápot neki, hiszen 150gr hízás már tök jó.
Kia! Biztos csak egy rutin nyisszantás. Cegéééééééééény Levi.

Kép
nyafi

Köldökcsonk két hetesen esett le.

Kép
nyafi

Vagyunk, elulunk, letezunk.

Rebeka ismet elkapott egy jo kis lazzal es teli orral jaro bategseget, tulkepp dec 22 ota ezzel bibelodtunk, mostanra kezd jobban lenni, ma mar csak hoemelkedese volt.

Az unnepek jol teltek, tovabbra is eleg faradt vagyok. Zsofi jo baba, de inkabb napkozben szeret csak aludni. Ejszaka van, hogy csak egy-fel ketto korul alszik be, es 3-4 orat ad, utana megint ehes. Nappkozben viszont van, hogy 6-7 orara is behuny, hisz ki kell pihennie az ejszaka faradalmait. :?

Cas!
Borzasztoan sajnalom ezt a mellgyuszit, csak elmondasbol, de tudom, igen fajdalmas tud lenni.

Edith!
Veled vagyunk! Most mar mindjart te vagy soron!
Helyesek a kepek, es nagyon szep lehetett a karacsonyotok!

Kriszti!
Koszi a kepeket, gyonyoru a babatok!

Minden baba gyonyoru, bocsanat, ha nem nevezem meg mindegyiket!

O volt a mi legnagyobb karacsonyi ajandekunk!
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem :D
Nagyon szépek vagytok! Most pont azért jöttem, mert nálunk is az éjjel 1-2 közötti elalvás játszik..s aztán ua., mint nálatok...

Nyafi :D
Pont arra kérdeztél rá, ami szerintem is érdekes, elvileg ugye elég kéne, hogy legyen a tej (szerintem, mondjuk rosszul mérték 9 nappal ezelőtt), de most is olyan sírást vágott le 80 gramm után (majdnem egy órát szopott két mellből), s egész nap dettó ugyanaz 60-70 grammok után, hogy kénytelen vagyok csinálni 60 gramm tápszert, s annak a felét megeszi. Most este az egészet :shock: :shock: s úgy hagytam ott apjával, hogy 10 perc múlva újra mellre teszem, amíg el nem alszik, mert egyszerűen hihetetlen de 140!!!! gramm után (80+60) még keresett....próbáltam neki teát adni napközben nem fogadta el :?
Szóval a kérdés jó, de az én fiam annyit eszik, hogy erre a Milli tejüzem kapacitása sem elég :lol: Aztán lehet, hogy én csinálok/értelmezek valamit rosszul :roll: :oops:
Úgysem tudok mást csak kísérletezni...s megpróbálni a legjobbat neki :)

Drumka - Grat a jó babátokhoz! S tovább i jobbulást, mielőbbi tejcsibeindulást Nektek! Lehet ám, hogy a takarításból, s a mosásból-vasalásból kéne visszafognod. Nekem sem volt/van nagyon segítségem, de észre vettem, hogy ha ledőlök egy órára, vagy reggelre, ha három órát egyfolytában tudtam aludni, akkor több tejem van. Tehát nem véletlen, hogy azt mondják, hogy a pihenés az egyik feltétele a tejnek!!!!! Próbálj lazítani (ezt most bagoly mondja....), mert elvégre pár hete/napja szültél!!!

Titti - pihenj, Törpi úgyis tudja, hogy mikor kell jönni, s megvárja, még elkészültök a fogadására :wink: Autó valóban hasznos kategória, de amíg megnyeritek a lottó ötöst :wink: s nem lehet három féle kocsi a garázsban addig ez a fő szempont :wink: ez így normális :lol:

Réka - én azért még mindig nosztalgiázom a soraidon, azzal a nehéz mozgással is hiányzik a pocak :wink: ma kimostam a terhes gatyóimat, de nincs szívem elrakni őket :oops: tök hülye vagyok, tudom :oops:
súlykérdés: +5,5kg :lol: sokkal többre számítottam...na egy kicsit sikerült előnytelenül átrendeződnöm, de majd helyre rakom, ha lesz rá időm/energiám :wink:

Edit - hol vagy?????? csak nemm?????

Na megyek, mert még fürdőszoba, s vissza a "szoliba" vár a Főnök....
Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szia megvan neked a suttogó című könyv? abban le vannak írva, hogy mit miért csinál a baba. Ha félre fordítja a fejét és o betűt formál a nyelvével éhes. Ha jobbra balra fordítja a fejét akkor álmos. Ha pöndörgeti a kis nyelvét mint egy gyík akkor bántják a szelek. Sima cumit próbáltál utána? Lehet, hogy csak az kell neki. Anna! Neked is ajánlom. Ha nem jön már a tejecske, told be neki, azzal el van egy darabig, aztán utána tedd cicire, egy óra múlva már tuti van valami.

Kép
nyafi

Szilvi, neeeeeem... :(

Mondjuk ez a lefele görbülő száj nem annak szólt, hoyg nem szültem még, hanem, hoyg én is a lányom is dögrováson vagyunk. Az este mindkettőnknek hőemelkedése volt, én köhögök, mint egy kutya, a mellkasom tele váladékkal, a nyakamat jön, hogy letépjem, annyira viszket a gégém. Kriszta csak egyet-egyet szokott köhinteni, neki az orrfolyás keseríti az életét, az éjszaka is többször szívtuk az orrát. :( Nemsokára beszélek a doktornővel, és remélem, hoyg kijön du., hogy megvizsgáljon, vagy ha nem, mi megyünk a lakására. (Ez azért, mert a rendelője nem itt, hanem 40 km-re van, anyukámék falujában.)

Szóval, jól betett nekünk ez az akármi, pont most, amikor Mütyürke is bármelyik pillanatban jelentheti érkezését.
Tegnapelőtt éjjel egész éjjel voltak jóóslóim, de nem akartak sem rendszereződni sem sűrűsödni. És még mindig itt vagyok. Ami nem baj, sőt, most, hoyg betegek vagyunk jobb is. Remélem, sikerül helyretenni magam, mire érkezik, nehogy betegséggel kezdje ő is az életet itt kinn! :( És Krisztát sem hagynám jó szívvel itthon betegen, de ez ellen sem tudnék tenni semmit. :roll:

Szilvi, valóban a pihenés sokat számít a tejcsinál. Nekem sőt, csak akkor gyűlt, ha aludtam. Csendespihenő nem volt elég. Szerintem is lehet valami egyszerű anyahiány :) Marcus "követeléseiben" , és ha nem avgy cumiellenes, illetve nem bánod, ha cumizik, akkor tényleg próbálkozhatsz a játszócumival! Én nem vagyok mellette, de Krisztának van, éppen azért, mert nem tudtam a mellemmel a szájában ülni egész nap. És azt nem szerettem volna, ha szopja az ujját. Van aki ezt jobbnak találja (az ujjszopást), de miután a sűgornőm 14, a húgom pedig 17-18 évig nem tudott lemondani az ujjáról :shock: , akkor én azt mondtam, százszor inkább cumi.

Cas, remélem, azóta javult a melled, vagy talán teljesen rendbe is jött. Tudom, milyen rossz, nekem is volt ilyen gyulladásom.

Most megyek, még olvasgatok, mert mindjárt kel Kriszta. Bocs', hogy nem reagáltam mindenkinek!

Legyen szép napotok! :)
Ez tegnapelőtt készült rólunk:
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?