Új privát üzeneted érkezett!

Már én sem tudok jönni mostanában (bár eddig sem sűrűn jártam erre :oops: ),így KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Kép
mano83

Kép
BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!
becsi
Iklad

Jutta
érdekesnek tünik a recept, de kipróbálom az tuti...zabot, árpát meg kesut még be kell szereznem holnap...
Talán alakul a helyzet, most már legalább nem vagyok annyira stresszes a tejügy miatt. Talán ez az első lépés
Köszi lányok!

Thenus
Mi is megyünk a szülőkhöz haza az ünnepek alatt, de a szentestét itthon töltjük, még ráérek holnap a fórumra beugrani, pláne hogy igy a tej miatt próbálom lazára és pihenősre venni a figurát. Egy kis internetezés is belefér :)
Nem tudom Beni hogy fogja viselni a 2 órás utat haza, lehet hogy hülyeség még őt ilyen hosszú útra vinni, de úgy vagyok vele, hogy úgy is végig alussza az utat, otthon meg már jó helye lesz. Hacsak a környezetváltozás meg nem viseli szegényt....

Jó éjszakát, álmodjatok szépeket, aranyló angyalokat...[/b]

KépKép
Kép
danka33

Danka
én úgy tudom, hogy szoptatás alatt a dió, mogyoró, meg ilyen olajos cuccok nem nagyon ajánlottak.

BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!!!! :D :D :D

és BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT JÉZUSKÁNAK! :D :D :D

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok!!!

Sajnos még nincs netünk, most is rokonoktól írok. Nem is tudom, hogy mikor tudjuk beköttetni, de előbb utóbb majd jövök!
Nagyon hiányoztok ám! :D

Egyébként nagyon jól érezzük magunkat a házikóban, minden szuper!

Na megyek is vissza karácsonyozni!

Vigyázzatok nagyon magatokra és a gyerkőcökre!

Puszi
Márti
Vendég

A házakban mindenhol kalács illatozzon, Fenyőfák alatt gyertyaláng ragyogjon. Szívekbe költözzék nyugalom, s szeretet, Hozzon a Karácsony békét és örömet!
Kép
Békés boldog karácsonyt mindenkinek!

Kép
klmaria

Sziasztok!

Ezzel a két, tegnap készült képpel, szeretnék Boldog Békés Karácsonyt Kívánni a topic összes lakójának!

Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Boldog KarácsonytMindenkinek!

Pilla, uggyanilyen a fürdőszobánk!! :wink: ugyanez a csempe, ugyanez a fürdőkád. :wink: talán a mi kádunk pont ellentétes, de ugyanez. Laura nem akar felállni, oda az ülőkére. Szonja ezt dolgozza minden este, hogy megmássza a kádat! :lol:
Egyébként nagyon cuki a csaj, és nagyon vagány a zebrán!!!!

teszek fel én is néhány képet, aztán húzok, mert megyünk vendégségbe anyuékhoz, és még pakolásznom kell.
JA Szonjának most éjjel nem volt láza először....

Kép Igy csodálta Szonja a fát :D

Kép Így bontogatta az ajándékokat..:D

Kép ..És aztán így dolgozott...:D

Jajj, Tiop, olyan kíváncsi vagyok, mit kaptál a két tekercs csomipapírba???? :lol: :lol:

thenus

Sziasztok!

Pilla

jó a fürdő :wink:

Laura milyen nagy már :lol: nagyon édi!

Henus

Szonja csak dolgozik, dolgozik :lol:

Mi csak videóztunk, mert azt hittem bekrepált a fényképező, de ma reggel kiderítettem, hogy nem is :twisted: :lol:

Szonja ebéd után aludt, addig a nagyokkal feldíszítettük a fát, egy óra alvás után felébredt és teljesen el volt ájulva a fától...fogta a széket, lerakta a tövébe és ott üldögélt 2 óra hosszát...nézegette a fát....
Közben egyszer majdnem megfulladt....nem kaptunk ám szívinfartust :cry: , úgy sírtam mikor túl voltunk rajta....történt ugyanis hogy a nagyok csinálta mézestésztából kisablakokat aminek az üvege olvasztott színes keménycukorból volt és ezt még elfelejtettük felrakni a fára...kikészítettem, hogy jövök felfűzőm, erre Szonja leharapott egy darabot, de olyan kemény mint a kő...úgy kapartuk ki a torkából... :o ....kivágtam a kukába

Egyébként nagyon örültek mindennek, boldogok!

Ha olvassátok és vannak tippjeitek gombás popsira, puncira segítsetek...így még nem jártunk, ráadásul Dorka....
tegnap este kiderítettem, hogy szódabikarbónásvízzel kell mosogatni, mert az semlegesíti ugye a savas közeget ami kedvez neki és canestent olvastam, de egy éve lejárt ami itthon van.... :twisted:

További szép ünnepet!
becsi
Iklad

Henus,Pilla
NAGYON JÓK A KÉPEK!:)

Én is rakok gyorsan párat Levi új mocijáról és kuckójáról

További jó pihenést!

Kati és Levente

Kép
Kép
Kép Kép Kép

Kép
mano83

Becsi!
Használj canesten plust!
Nekünk nagyon bevált, éjszakára lila ecsetelőt kapott, de az és a Mycloson krém is vényköteles.
Minél többet meztelenkedjen és kevesebb ideig fürödjön!
Nálunk még előfordultak kisebb-nagyobb balesetek ebből, de neked már nem kell ettől tartanod :lol:
Van még egy gombaölő krém, ami vény nélkül kapható, de nem tudom a nevét :(
Úgy látom a zebra nagy sláger volt karácsonykor! :lol:
Nem akarok kihagyni senkit, hogy megnőttek a gyerekek, mióta kevesebbet fórumozok.
Levinek még mindig elájulok a mosolyától! 8)
Kellemes pihenést mindenkinek!
Kép

Kép
klmaria

Sziasztok!

További kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek! :)

Lányok,
szerintetek miért lehet kicsit piros a Didri szeme? Lehet a sírástól? Tegnap egy kicsit belehergelte magát a sírásba alvás előtt. Nem tudtam, mi baja, megpróbáltam megetetni, de nem kellett neki, semmi sem volt jó, aztán ölbe vettem és azonnal elaludt. A fáradtság miatt sírt, én meg azt hittem, hogy éhes és próbálkoztam vagy öt percig az etetéssel, mert mindig bekapta, kiköpte a cicit, aztán megint bekapta, megint kiköpte. Ezzel eljátszadoztunk és közben annyira belelovallta magát a sírásba, hogy már berekedt. Ehhez hozzátartozik az is, hogy most nem mindig akart enni, mert megvan a menszeszem és nem ízlik neki annyira a tejci, aztán volt, hogy csak többszöri próbálkozásra sikerült csak a szopi.
Vagy belekapott volna a szemébe? Huzatot nem nagyon kaphatott, mert a lakásba voltunk csak, ráadásul akkor nem nyitok ablakot meg ajtót, amikor bent van a szobában, csak amikor nincs bent.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egyébként visszatérve egy régi témára, amikor birkóztunk a kajánál nem azért volt, mert nem találta a cicit, hanem gondolom, hogy azért, mert sztrájkolt, mivel a menszeszem közel lehetett és a tejci íze megváltozott, mert most a menszesz ideje alatt elég nehézkes a szopi nálunk. Bár - lekopogom - úgy érzékelem, kezd nagyjából visszatérni, de még nem olyan tökéletes, mint előtte.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nállunk már a nagyja ünnep letelt,de ma még Zsani keresztszüleihez átmegyünk és átadjuk az ajándékokat!Nállunk örültek mindennek,bár Rolinál volt egy kis pánik roham!A LEGOK miadt!Már az is elmúlt szépen összerakták apával!Látom mindenkinél zajlik az élet kinek így kinek úgy!!!Nekem is volt meglepiben részem rendesen!Nagyon örültem az én ajándékomnak amit apa jézuskájától kaptam!
anyuék tegnap voltak nállunk ebédelni,jó nap volt a tegnapi!aztán ma reggel arra ébredtünk,hogy Zsani egy kicsit meleg(náthás)Rolinak görcsölt a hasa,.........holnap megyünk a dokihoz!Remélem csak egy futó kis vírus,mert egyépként semmi gond!
:? :oops:
Apátol a nagy meglepi egy 10db TEFAL edény készletet kaptam aminek nagyon örültem!!!!!!!!! :D :P :P :P :wink:
a másik csomagolópapír a gyerekeknek az ajándékára kellett!Egy kormány volt még a meglepi! :lol: :wink:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

További szép ünnepeket kívánok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Egy vakunélküli kép a fárol! :wink: :D
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!

Na Tiop, de jót kaptál!!! :lol: Már én is izgultam, mit lehet annyi papírba tenni... :lol: :lol:
NAgyon jópofák a gyerekek ahogy bontogatnak.... :wink: Zsani adja a formáját, látom, még az ajit is megmászná.... :lol: :lol:

Becsi, a Canesten a legjobb szerintem, és pont ahogy Klmaria mondja szellőztetés, kevés víz!! Mondanám, hogy gyertek át adok, de most néztem, hogy kb egy mogyorónyi van belőle. :?

Kati, ez a Levi fiú egyre férfiasabb!! :wink:

Klmaria, de jó, hogy jelentkeztél!!! Alexa, menniyt nőtt, és változott!!! :shock: :D

Na szép napot nektek, és további kellemes ünnepeket!

thenus

Sziasztok!

Nagyon boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

Kép

Nagyon eltüntem mostanában, ennek az az oka, hogy sokat gondolkodtam és arra jutottam, hogy mivel ilyen problémás lett volna váltanom, maradok a régi dokimnál és a MÁV kórháznál. ( Dec. 17-től üzemel)
Az én drága pici babám egyenlőre még farfekvéses, remélem megfordul.
Mivel ez nem MÁV- os fórum, nem tudom írhatok ide, de mindenesetre olvaslak titeket, mert nekem sokat segítettetek, amit ezúton is köszönök!
Kívánom, hogy mindenkinek szépen, békességben teljen az év hátralévő pár napja, és kezdődjön az új év úgy, hogy mindenki egészséges és boldog legyen!

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok,

nagyon gyönyörű volt a Szenteste, Lelle annyira izgatott volt, érezte, hogy készül valami. Nálunk a Jézuska hozza a fát is, nem láthatja addig amíg el nem készült minden és amíg az Jézuska nem csengetett. Apa volt a Jézuska, ő kezelte a csillagszórókat, a csengőt, a Mennyből az angyalt, a fényképezőt, így nagyon kevés olyan kép lett, amikor Lelle és én bejövünk. Természetesen csak az anya és apa ajándéka érdekelte, valamint a duplok, a többi annyira nem izgatta. Ajándékbontás után megfürdettük Lellét és megitta az ünnepi tápiját és már horpasztott is. A nővérem itt volt nálunk, nagyon örültem és milyen jól elvoltak Lellével, ő vigyázott rá, míg mi készültünk.Másnap reggel már nagyon korán átmentünk anyósékhoz, ott reggeliztünk és ebédeltünk. A reggeli már nagyon régóta náluk, 25-én, mindenféle tengeri bizbasz, amiket én nagyon imádok és az após már nyártól gyűjti és rakosgatja erre a reggelre.

Ma itthon vagyunk, nemsokára jönnenk hozzánk, meg holnap is, de a férjem már dogozik holnap, a vizsgája miatt kivette az összes szabiját és nem maradt az újévig.

A karácsonyfánkat az após beleállította a talpba, mert tudtuk, hogy mi nem bírunk vele, direkt vettem ehhez a fához talpat, mert nagyon vastag a törzse, mi amikor 24-én délután beráncigáltuk az erkélyről és feltettük az asztaltre a 2.2 m és kb. 35-40 kilós fát, az úgy ahogy volt a talp összeszakadt. Remek, Karácsony napján, délután 3kor honnan szerezzünk ekkora batár talpat, sehonnan. két deszkával van a fa törzse kitámasztva, valamint 3 helyen kikötve, ez annyi időt vett el, hogy a vacsora csak 9 előtt volt valamivel. A férjem csinálta a halászlevet és pedig a szilvás pulykacicit, meg a sült lazacot és a köretet. Meg volt még négy féle süti, amit előtte való nap és aznap sütöttem, meg még 23-án csináltam kocsonyát. Úgyhogy én annyira készen voltam, hogy a szemem alig bírtam nyitva tartani amikor vacsiztunk.

Nagyon szépek a képek, amiket feltettetek!!! A gyerekek is milyen boldogok és mindenki. Szép, igazán.

A fánk feldíszítve igazán szép, pedig tényleg csak mézeskalács és szalmadísz van rajata, de az sok, a képeken amit felrakok ez nem látszik annyira, de egyébként csodás.

Kép

Kép

Kép

A maradék Óéveben is minden jót kívánunk!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Remélem mindenki karácsonya szépre-jóra sikerült.
A miénk elég beteges lett sajnos. Szentestére engem kiütött valami náthás vírus, mára pedig Dóri és apa lett beteg. Így nem is mentünk a családhoz, itthon dekkolunk. Dóri még nem lázas, viszont porszívózzuk az orrát óránként. Szegényke elég gyatrán néz ki. :( Úgy sajnálom, hogy az első karácsonyunk ilyen nemjól sikerült. :(

Suzy!
Szívesen látunk mindig és segítünk is bármikor. Gyere Te is mostmár gyakrabban!

Tiop, Henus, Mano, Pilla : aranyosak voltak a gyerkőcök a képeken!

Klmaria!
Alexa mekkora nagy lett!! :shock: Szalad az idő!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
tüccs

Hűű, Pimpoka ez aztán tényleg nagy fa!!

Később teszek fel én is képeket!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Anyuék most indultak haza, Roni és Bogi alusznak, anyósék szerencsére még nem értek ide, így gyorsan leültem a géphez.
Nálunk is "mókásra" sikeredett a karácsony kezdete, mert az a batárnagy fa, amit vettem (225 cm) kissé nem fért el, rendesen van kerülete is, nemcsak magassága. Mivel Bogi egyébként is mindig a hátsónkban van, így nem lehet tőle semmit titokban tartani, ezért úgy döntöttünk, hogy 23-án éjjel feldíszítjük a fát, és 24-én reggelre már ez fogadja a csajt. Így éjjel fél 1-kor kellett átrendezni a nappalit a fa miatt... mozgatni a 100 literes akváriumot, foteleket, kanapét, stb... A végén már csak röhögtünk rajta, hogy ilyen bénák is csak mi lehetünk. De szerencsére megoldottük, fél 3-ra már mi is ágyban voltunk. Reggel a csajszi keltett minket, nagy csatazajjal, hogy azonnal menjünk, mert olyasmit talált a nappaliban, hogy csak na... Édes volt nagyon, ahogy pizsiben, az alvós kisplédjével együtt ott állt a nappali közepén és mutogatta a fát. Ami így néz ki:

Kép

(persze az 50 masni, amit gyártottam, szinte elvész rajta :roll: )

Aztán a Jézuska akkor hozta az ajándékokat, amikor ebéd utáni alvás volt a nagylánynak. Egész délelőtt csúszott-mászott a fa alá, hogy vajon hozta-e már az ajándékokat az a fránya Jézuska... 5 percenként ellenőrizte a helyzetet! Aztán amikor felébredt, fel se lehetett rendesen öltöztetni, mert azonnal nekiesett a csomagoknak, természetesen mindenki ajándékát ő nyitotta ki...

Kép

Roninak is segített kibontogatni a kicsi csomagot, és aztán jól elmagyarázta neki, hogy: "látod ez egy nyuszika, játsszál vele!" Nagyon örült mindennek, a fa kisvasutat persze rögtön össze kellett építeni, de még mindig nem tudtam eldönteni, hogy Bogi vagy Apa játszik vele lelkesebben? :lol: :lol: Nagyon örült a könyveknek is, kapott egy Thomas Nagykönyvet és a Füzesi Zsuzsa féle Mondókáskönyv 1. kötetét. Nagyon tetszenek neki a mondókák, a kedvence a Kisbence esete a kormos kemencével!
Amikor sikerült felöltöztetni normálisan, ilyen csini lett:

Kép

Apa kapott egy "manager"-típusú bőr aktatáskát, aminek nagyon örült, végre nem hátizsákban viszi magával a tárgyalásokra az iratokat. Én meg egy nagyon szép, egyszerű, visszafogott stílusú vékony aranyláncot kaptam, halványkék topázköves medállal (a csiricsáré ékszerek nem az esetem, nagyon nem bírom, ha valaki pl. karvastag láncokat hord, ökölnyi gyűrűkkel, szerintem az ízléstelen). Illetve az egyik kedvenc boltomból, a Lush-ból kaptam egy tök jó fügés szappant, "nyugi-aromával". Mindenki nagyon örült mindennek, csak kicsit fáradtak voltunk az éjszakai lakberendezés miatt.

Az ünnepi kaja aszaltszilvával és májjal töltött, baconbe tekert pulykamell volt, amihez újabban a köretet úgy oldom meg, hogy mellette sütöm meg a krumplit, répát, hagymát. A szaftjából meg isteni tejszínes szószt lehet csinálni 3 perc alatt... Sütinek volt mézeskalács, és fahéjas szívecskék, illetve csináltam meggyes tejberizstortát (ami szegény alig élt 12 órát, a drága férjem "eltüntette", azután megérdeklődte, hogy a receptet ugye megtartottam későbbre? :shock: :lol: )
Tegnap délelőtt jöttek anyuék, hozott isteni töltött káposztát meg bejglit, és Bogi segített neki rántotthusit csinálni:

Kép

Ma ebédre vaddisznópöri volt a menü, apámmal együtt főztük (sok rosszat lehet mondani a faterról, de főzni azt kiválóan tud), Bogi halálra zabálta magát a szaftba tunkolt kenyérrel.

Nemsoká jönnek anyósék, a sógorék is átugranak, de ők vacsi után hazamennek, mert holnap már dolgozik, anyósomék meg valamikor holnap mennek haza, aztán végre lesz egy kis nyugi... Úgy szeretném már végre kialudni magamat... :wink:

És komolyan elgondolkodtam azon, hogy lassacskán muszáj lesz elkezdeni sportolni, mert igaz, hogy visszafogottan zabálok, de a karácsony és az újév mindig megviseli a nadrágjaim derékbőségét... :oops: :oops: :roll: :lol:

Üdv mindenkinek!!!
andibab

Sziasztok!

Mindenkinek boldog karácsonyt a maradék időre!!! :lol:

Nagyon szépek a fák, édesek a gyerekek. Mi mindhárman betegek vagyunk :cry:

Majd jövök részletesebben később.

Puszi nektek, szép estét!!!!!

Katica Kép

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

andi

ez a fa igazi vagy mű???
gyönyörű!!!
becsi
Iklad

Sziasztok!

Tök jók a képek, jövőre már nálunk is fára rácsodálkozós karácsony lesz! :lol:

Nálunk is megvolt a Karácsony, szép volt, jó volt, Dorka meg egy angyalka volt végig!
Tegnap sógoréknál voltunk a párom családjával (itt felébredés után kb. fél óra göndör kajact nyomott a csaj mindenkinek), ma az én családom volt nálunk! Nekik is gügyögött, sőőőt "énekelt", a nagy unokatesók kb. 1 órát elvoltak vele, amíg mi beszélgettünk, kávéztunk és sütiztünk, egy kép erről:

Kép

(na ekkor "énekelt", mivel a csajok énekeltek, meséltek és báboztak neki, ő meg "énekelve" válaszolt!)

És holnap megyek Évzárózni, apa fürdet, etet, altat!

Tegnap délután - este nekem fájt a hasam, pedig alig ettem (mert már előtte is fájt)... puffadtam, olyan volt a hasam mint egy kő és zuhanzás közben le kellett ülnöm, mert majdnem elájultam.
Azt hittem a mensim jön meg, mert régebben akkor voltak ilyenek, de nem... mi a tök lehetett??

Jutta

KépKép
jutta

Becsi

műfenyő... de nem látszik, szerencsére nagyon jó minőségű! (és utánaszámoltunk, 3 év alatt simán behozza az árát... :wink: )
andibab

jutta

epe?

nekem is ilyen szokott.... :cry:
becsi
Iklad

Jó reggelt!

Olyan jó képeket tettetek fel. Még! :) Gyönyörűek a karácsonyfák és tündériek a gyerekek.

Mi is megjártuk a fával, mert eddig minden évben jó nagy volt és legalább 1 órán keresztül válogattam, mire megtaláltam a megfelelőt. Idén bementünk az árushoz és elhoztuk az első fát, ami ráadásul picike, mert Laura miatt nem akartunk nagyot. Kis fa kicsit puffan, alapon. Párom szépen be is rakta a talpba, de ez a szerencsétlen egyenesen kezdődik és olyan rettentő ferdén végződik, hogy csak na. Nagyon hülyén néz kis a nyomorlult...

25-én anyuék voltak itt, tegnap pedig a párom családjához mentünk.

Henus, akkor nagyjából egyforma az ízlésünk? Laura nem próbál felmászni még a kád szélére, de a dobozokat folyamatosan huzigálja be a vízbe.

Ma megyünk fület lyukasztatni. Lesz bőgés... :cry:

Pár kép a házról:

Kép Kép

A hálókról és a másik fürdőről még nem csináltam képet. Majd...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.01 11:36-kor.
Vendég

Sziasztok!
Mindenki karácsonyfája csodás!!!!!!!! :D :wink:

Katica!
jobbulást nektek!Jó a kép nagyon! :wink:

Andibab!
Gyönyörű a csajod! :wink: :D A fa pedig csodás! :wink:

Pilla!
Nagyon szépek vagytok!!!!! :wink: :D

Rolinak megy a hasa,Zsani dáthás+nyügi,Ani elvan!Ma doki!MC hejett!!

Pár képet mutitok még!
Ja és itt van egy kis részlet az előadásbol!
Roli!
http://dlp.data.hu/dl/4392873ee6e7a2fd9c16c46cdf2316ce/477364f2/2007-12-27/11987448181430451530/Roli_szaval.wmv
Anett
http://dlp.data.hu/dl/f6fb92f1d82bc0443579545860d1ef3f/4773653b/2007-12-27/11987448911430451530/Anettr.wmv
Kép
Kép
Kép
Kép
Ezek este fürdés után készültek!Ja és hozzánk reggel jött a jézuska ezért voltak pizsiben!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Marci az előbb nyomta ki a gépet, pedig már csak az "elküld"-re kellett volna kattintanom. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Most betettem a szobájába, ott ordít. Mostanában nem sok türelmem van hozzá, iszonyat eleven, ráadásul életveszélyes dolgokat művel, folyton rohangálni kell utána, meg azt lesni, hogy mit ránt magára, honnan esik hanyatt stb.... És nekem ehhez most nincs energiám. :cry:

Már persze nem tudom ugyanúgy leírni a gondolataimat, de megpróbálom.

A fák egytől-egyik gyönyörűek, a képek mind csodálatosak!!!! A gyerkőcök nagyon édesek, ahogy a fáknak és az ajándékoknak örültek. Majd én is teszek fel képet, de most nem nagyon van időm, este jönnek hozzánk a horvát barátaink, csak itt alszanak, mert holnap megy a gépük Svédországba. Egész nap takarítottunk, pakoltunk, ágyneműt húztunk, átcuccoltunk Marcihoz, mostam, teregettem, Marcit vigyáztam.

Persze Apának mikor kell elmennie???? Hát persze, hogy ma délután, így rám marad az esti fürdetés-etetés, valamint a vendégek fogadása, épp egyidőben. Ő majd csak akkor ér haza, mikor a barátaink már becuccoltak. Ááááááááááááááááááá!!!!!!

A Karácsony egyébként ritka jól sikerült, mindenki boldog és elégedett volt, senki nem panaszkodott, politizált vagy sértődött meg, Anyós is tök normális volt, el sem hittem!!!! Évek óta ez volt ez első meghitt Karácsonyom!!!! Marci végig olyan volt, mint a kisangyal, de csak mikor a vendégek itt voltak, illetve mikor mi voltunk Anyuéknál, itthon egész napos hisztik voltak. A vacsorám is tökéletesen sikerült, mindenki csak áradozott róla.

Én viszonylag jól vagyok, az álomkórt és az örökös feszültséget leszámítva (nem tudom, miért, de egész nap csak őrjöngenék legszívesebben :oops: ). Meg a hajolgatást nem bírom, azonnal begörcsöl a hasam, pedig tuti, hogy mostanában minden 3x kiesik a kezemből, meg Marci is rekordsebességgel dobál mindent a földre, úgyhogy kijut belőle rendesen. Utána van, hogy le kell ülnöm, annyira rosszul vagyok. Ha nem kell hajolnom, akkor nincs semmi gond. Mitől lehet ez?????

Na, lépek, mert túl nagy a csend, és még készülődnöm kell. Majd jövök holnap vagy holnapután, attól függően, Apának mennyi dolga lesz.

További szép napokat mindenkinek!!!!!
A betegeknek meg jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Jaj, Tüccs,
DÓRINAK BOLDOG HÓFORDULÓT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Még régebben írogattam néhányszor ide...aztán elmaradtam...:(

Remélem, mindenkinek jól telt a karácsony!:)

Képzeljétek..múlt héten próbáltam időpontot kérni a következő vizsgálatra, erre arrogáns hangon közölték velem, hogy olyan, mint "terhesgondozás", az intézményükben nem létezik, menjek a "körzeti" szakrendelőbe. Ezen teljesen kiakadtam...amúgy a 31. hetet töltjük be holnap...
Ja, és időpontot nem kaptam!!
Van erről esetleg valakinek valami információja?
Most megpróbálok Erdélyi dokihoz bejelentkezni a magánrendelésére.....hátha sikerül..de ha valamilyen oknál fogva Ő sem tud vállalni, akkor már tényleg nincs ötletem.
Sajnos, a kicsinek a nyakán van a köldökzsinór, ezért is szeretnék nagyobb odafigyelést, de így nehéz lesz...:(

Bocs, hogy rátok zúdítottam ezt az egészet, de már teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom hová is fordulhatnék...

Köszi még egyszer....
vadmálna

Jajj, én is írtam egy csomót, de mire végeztem kiírta, hogy be kell újra jelentkeznem, így elveszett az egész.. :cry:

Akkor rövidítek!
A képek alapján mindenkinek nagyon jól teltek az ünnepek! Gyönyörűek a fák és édesek a csillogó szemű gyerekek!

Mi Szenteste óta csak járjuk a rokonokat.. kezd egy kicsit elegem lenni, főleg, mert a végén már Márk elég nehezen viselte. Sajnos a rokonok egy része képtelen megérteni, hogy sok a kicsinek ez a rengeteg új hely és ember - ráadásul bőven benne vagyunk az 'idegen félelem' korszkában... :? ...szóval kaptam pár rosszalló pillantást, hogy én hogy irigylem tőlük a gyereket...

Persze azért nem mindenki ilyen, és örültünk persze, hogy látjuk egymást, hiszen olyan ritkán jön össze a rokoság. Márk hihetetlenül sok ajándékot kapott :shock: , komoly gondot okoz nekem, hogy hova fogom elpakolni őket. Most egy része a járókában hever, a többi az ágyon, szőnyegen.. így nem könnyű rendet tartani :roll: :oops:

Tüccs, Dórinak boldog hófordulót!
Mászik már a kiscsaj? Márk már tud egy kicsit hintázni négykézláb, még tetszik is neki ez a formáció, de elég hamar kicsúsznak hátra a lábai, és akkor jön a sírás..

Nircee, én látok összefüggést az álomkór, hajolás utáni szédülés és a pozitív teszt között :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Henus, jobban vagytok már? Mi is összeszedtünk minden nyavalyát a rokonlátogatás során, szegény Márkot életében először dokihoz is el kellett vinni, mert nagyon csúnyán köhög, folyik az orra, mondjuk szerencsére nincs láza, és a közérzete is jó.
Minden betegeskedőnek jobbulást!

Mindjárt jönnek a képek..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Helló,

Szantre, köszi, de sokkal jobban vagyunk. Szonja 24.-ére lett jobban akkor már nem volt láza. Az antibiotikumot még most is adjuk neki, de már nyoma sincs a nagy levertségnek. Pörög. Porszívózik, takarít, dolgozik. :lol: :lol: :lol: A bioritmussal akadt egy kis gond, ugyanis amikor éjjelente lázas volt, egy-két órát fel voltunk, és reggel mindig 10-fél11 fele kelt. Csúszott a délutáni pihi este fél7-ig A lefekvés pedig 11-fél12. Szerencsére ma visszaállt. Fél 2-kor elindultunk babakocsival a barátnőmhöz, és út közben elaludt. Este fél9-kor rendes időben bubikázott. :)
Sajnálom, hogy többen is betegek. Hiába szeretnétek nem tudtok vigyázni eléggé, sajna. :( Kellene egy jó kis szél ami kicseréli ezt a bacikkal teli levegőt. Nálunk is azért tartott ilyen sokáig a betegeskedés, mert egymásnak adtuk át. :?
Most hallottam a híradóban, hogy egy új 2006-os influenza vírus ütötte fel a fejét, és egyre több a beteg... Na már csak az hiányzott... :?

Nircee, sajnálom, hogy kevés a türelmed Marcihoz, majd csak túl leszel ezen az időszakon...de nem csukd be szegényt a szobájába.... :( :( Úgy megsajnáltam... Ő nem akart téged bosszantani, csak kíváncsi.. :( ÉS nehogy megsértődj, nem akartalak okítani, vagy ilyesmi, tudom, hogy most nem könnyű neked.... :wink:

Pilla szép ám nagyon a házikótok!!! :wink: És ne érezd magad egyedül, mi is kaptunk néhány gagyit. :wink: Pedig nálunk úgy működött, hogy a legtöbben megkérdezték mit vegyenek Szonjának, és én megmondtam, Így egy csomó olyat kapott ami nem haszontalan műanyag. De volt aki nem kérdezett... :? :D

Tiop, megnéztem a videókat, ügysek a gyerkőcök, büszke lehetsz rájuk. :wink:

Betegeknek jobbulást!!

JA, Pimpoka, Lelle jobban lett végül? Az ünnepeket átvészelte?

thenus

Ezek még a havazás után készültek:
Kép Kép

Szenteste:
Kép

Új cipi a nagypapától:
Kép
Kép

"Nehéz meló az ajándékbontogatás"
Kép

Ez a legjobb játék :wink:
Kép

"Játszom"
Kép Kép

Már egy órája töltögetem fel a képeket.. Márk még csak két órája alszik, de már legalább 15-ször felsírt, ölbe vettem, visszaaludt, felsírt... és így tovább.. Apa persze megint nics itthon :x

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

jajj, de édes pofa ez a Márk... :D Milyen kis husi...és hullik a haja? :shock:

thenus

Sziasztok!

Tegnap megvolt a fülbevaló belövés, jó nagy sírással. Tudom, hogy nem fájt, csak megijedt a lány, de annyira sajnáltam. Aztán ahogy kiléptünk a kozmetikustól, mintha sosem sírt volna, vigyorgott ezerrel egy kutyára. Majd teszek fel képet a fülcsisről.

Dórinak utólag kívánunk Boldog Hófordulót!

Vikinek és Pimpokának, szintén utólag kívánunk Boldog Névnapot! Az összes Viktóriának és Évának Boldog Névnapot!
Vendég

Sziasztok !

Császárosoktól szeretnék kérdezni - Fontos !

Második babámat várom, és sajnos az elsőnél hagyományos császár volt mivel tudom mivel jár és a második is császár lehet csak ezért azt szeretném kérdezni hogy tudja e valaki hogy Kistarcsán alkalmazzák e az ugynevezett Mislav Ladah nevü kimélő császárt ?

A válszokat előre is köszönöm .
betty
smithbetty

Sziasztok!

Újra itt :wink: hamar elteltek a szép napok, mindenkinek csodás volt a karácsony ez a képekből látszik :D

Andi a fátok egyszerűen gyönyörű, dús is, formás is :wink: Bogi meg csúcs ahogy bontogat

Tiop a ti fátok is nagyon szép és nem kis darab :wink: a srácok nagyon édik ahogy bontják az ajándékokat és nagyon ügyesen és komolyan szerepeltek, gratulálok hozzájuk :lol: :lol: ja. és ekkora ajándékhoz igencsak kellett a sok papír :wink:

Pimpoka a fátok szerintem nagyon szépre sikeredett és ő sem rendelkezik kis mérettel, ahogy Lelle rácsodálkozik a fára, annyira tüneményes :D

Pilla szépek lettetek nagyon, Laura milyen kis husika :wink:

Szantre Márk nagyon vagány, már sokszór meg akartam kérdezni, hogy Csabán merre felé laktok, mert én is ott laktam nagyon sokáig a Zrínyi utcában

a betegeskedőknek mielőbbi gyógyulást kívánok :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
ezt a Bence csinálta rólunk :D

bocs ha sok lett a kép, de nem lehet válogatni, annyira édesek mindenhol

:oops:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!

Köszönöm a dicséreteket mindenkinek!

szantre!
Márk nagyon édes a képeken!!Gratula a mászáshoz!Zsani is kapott olyan zsiráfot! :wink: :D

Czakoca!
Nagyon szépek vagytok ti is,látszik a gyerekeken,hogy mennyire izgatottan bontogatnak!!!! :wink: :lol: :D
Igen nem kisdarab a fánk!!!! :lol: :oops:

Henus!
Örülök,hogy jobban van már Szonja! :D Remélem az új virús minden babát és szülőt elkerűl!!!! :!: :?

Nircee!
Én is látok összefüggést! :wink: :D Vigyázz magatokra! :wink:
Örülök,hogy jól teltek nállatok is az ünnepek!

Bocsi akinek nem írtam,de nagyon nincsen időm mostanában!Apa hála az égnek ithonvan!Zsani megint antibiotikumot kapott,hála az égnek semmi komolyabb nincsen ,jól hat a gyógyi!Sajnos muszály volt megint,de ez van!mi a fenét csináljak? :cry: Lényeg,hogy nincsen rosszúl a csaj! :!:
Megmutatom nektek,hogy örültek a fának a gyerkőcök!

http://dlp.data.hu/dl/d28181619c0eb431411f6d0e395f3a60/4774b69e/2007-12-28/11988312621430451530/Megjot_a_kisjezus.wmv

sziasztok!Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Szépek a képek, olyan öröm ez az ünnep a gyerkőcöknek! Nagyon jó nézni őket. :)

Vadmálna
Nem tudom mi lehet ez az új "nem terhesgondozás" a kórházban, kezdek félni mi vár ránk a kistesónál. :shock:

Szantre!
Nem mászik Dóri, viszont napról-napra ügyesebben áll. Persze csak, ha tartjuk, magától még nem. Nálunk már tutira kimarad a mászás. Szerintem 1 hónap és menni fog a csaj. Innen meg már nem kényszeríteném "visszafelé" a mászni próbálással.

Teszek fel pár képet, aztán szaladok a dolgomra.

Kép ajándékkal Kép baba

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Vadmálna,
megpróbálhatod még Fábián dr-t a Mátyásföldklinikán. www.matyasfoldklinika.hu
Szerintem uh ügyileg ők a legfelszereltebbek és a legmodernebbek, nekem is egyből kiszúrta a Kati (ő a szonográfus), hogy Roni a nyakára (meg a kezére-vállára stb) tekerte a madzagot. Ja, és vérprofi a dokibácsi!!! Ő szerintem fogad, de telefonálj oda időpontért és kérdezz rá, mert ha jól tudom februárban pár hétig külföldön lesz. Mikor jön a baba?

Smithbetty,
már két csaszim volt, tapasztalt vagyok... Először is. Ha az első baba császárral született, nem feltétlenül fog a második is azzal!!! Legalábbis Kistarcsán szülés-pártiak a dokik!!! Nekem is azért lett császár Roni, mert egyrészt egy héttel túlhordtam már, másrészt nagyon rendszertelenek voltak a fájások, harmadrészt még nem illeszkedett be teljesen a buksija, negyedrészt óriásbébi volt... (az más téma, hogy hármaska már programozott csaszi lesz)
Másodszor. A Misgav Ladach módszer és a Pfannenstiel metszés már alapeljárás mindenhol, kivéve, ha olyan típusú sürgősségi volt az előző császár, ahol függőlegesen nyitották meg a hasfalat és a méhet. Neked milyen volt?

Most ennyi, Bogi megint elhagyta az agyát és hisztizik... :x :evil: :x Mennem kell!

Pápá!
andibab

Sziasztok!

Andibab: Köszönöm a tippet, de Fábián dokinál már jártam - sajnos, nem tudott vállalni, éppen a külföldi útja miatt...:((
Direkt rákérdeztem, hogy tud-e valakit ajánlani, de Ő is csak azt tudta mondani, hogy hívjam fel a kórházat és próbáljam megismerni az orvosokat...Nos, én megpróbáltam, de még csak időpontot sem kaptam!:(
Kicsit meg vagyok ijedve...Most voltunk UH-n a Mátyásföld Klinikán (19-én), és világosan látszott, hogy Marcinak a nyakára van tekeredve a köldökzsinór.
Te császárral szültél..?

....

Szépek a karácsonyi fotók, helyesek a gyerkőcök!:))))
Bárcsak jövőre mi is.....de addig is aggódom...:(

Minden jót Nektek!
vadmálna

Smithbetty, ugyanazt akartam rni amit Andi. Csodálkozom is, hogy neked "régi tipusú vágásod volt". :shock: Hol szültél?
Nekem EDA-s szüléssel indult a dolog, és 16 óra elteltével császár lett. Ha kváncsi vagy még valamire, kérdezz, bátran! :wink:

Vadmálna, miért nem mész be személyesen a kórházba, szerintem egy ambuláns rendelésre így is be tudsz kerülni. De lahat, hogy nem, mert én már ezer éve voltam, és ki tudja mi most az új módi :? :roll:

Tüccs, Dóri milyen nagylányos, ahogy játszik... :)

thenus

Málna,
igen, csaszi volt mindkét csaj, Bogival végigvvajúdtam az egészet és a kitolásnál lett gond, őt sürgősen kellett kikapni belőlem, Roni már félig-meddig tervezett volt. De attól még, hogy a nyakán van a madzag, még nem lesz semmi gond a picivel, ne aggódj!!! Egy ismerős pár kisfia úgy született meg, hogy a bal karján-nyakán-jobb karján volt ilyen sorrendben feltekerve a madzag, mégis "rendesen" született, semmi bajuk nem történt! Roninál sem a köldökzsinór helyzete volt a császármetszés fő oka, hanem a túlhordás és a baba mérete (4060 gr és 57 cm). Ha nagyon aggódsz, és esetleg császárt emlegetnek az orvosok, próbáld meg Túri dokit, amikor "finisben" voltam, Fábián akkor nyaralt, ő maga beszélt Túrival, mert az a véleménye róla, hogy rendesen dolgozik és simán "lerendez" egy problémásabb császárt is. Így amíg Fábián nyaralt, én a Túrihoz jártam, de mivel Roni ráérős baba volt, hazavártuk a dokibácsit. Szóval az orvosom véleménye alapján tudnám őt ajánlani... Sajnos az elérhetőségét nem tudom, mert én mindig a kórházba mentem be hozzá.
Szülésznőd van?
andibab

Smithbetty, ugyanazt akartam rni amit Andi. Csodálkozom is, hogy neked "régi tipusú vágásod volt". :shock: Hol szültél?
Nekem EDA-s szüléssel indult a dolog, és 16 óra elteltével császár lett. Ha kváncsi vagy még valamire, kérdezz, bátran! :wink:

Vadmálna, miért nem mész be személyesen a kórházba, szerintem egy ambuláns rendelésre így is be tudsz kerülni. De lahat, hogy nem, mert én már ezer éve voltam, és ki tudja mi most az új módi :? :roll:

Tüccs, Dóri milyen nagylányos, ahogy játszik... :)

thenus

Ne haragudjatok, Szonja 2 gombnyomással újra küldte az üzit. :oops: :oops: :oops:

thenus

Szerintem meg gond, ha a nyakán van a köldökzsinór, nem természetes. Nagy százalékban oxigénhiányosak a babák, ez elég nagy baj már, még ha csak igen kicsit is.

Lelle túlhordott baba, nyakán köldökzsinórral született => oxigénhiányos volt. Igaz az ég világon semmi nem látszik rajta, viszont a mozgásfejlődésében voltak gondok, amiért gyógytornászhoz jártunk, nem volt túl kellemes.

Mi kistesónál, ha nyakán lesz a zsinór, akármennyire is könnyű és fantasztikus szülésem volt, nem vállalnám be a természetes szülést, mert nagyon aggódnék. Persze biztos nem én szabom meg, hogy császárt szeretnék-e vagy sem, de bízom benne, hogy nem lesz rá szükség.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Thenus: Még telefonon sem adtak időpontot azzal az indokkal, hogy nincs "terhesgondozás" a kórházban, hiába mondtam, hogy szeretném, ha valaki mégis megvizsgálna. Most már tényleg nem tudom, hogy mi van...? Sajnos, nem nagyon tudok bemenni a kórházba, mert sajnos, tömegközlekedéssel messze van (vonat, metró, busz két átszállással...)

Andibab: Gratulálok a gyerekeidhez!:)
Sajnos, éppen Túrival kapcsolatban vannak rossz tapasztalataim. Kezdetben hozzá jártam, de mivel egyszer sem vizsgált meg "fizikálisan", így "lemondtam" a további látogatásokról, mivel nem sok értelmét láttam. Mindenesetre köszi a tippet, legalább nyugodtabb lennék, ha az ő kezei közé kerülnénk.
Hát, majd meglátjuk, mit hoz a jövő...

Köszi a bíztatást is...tudom, hogy nem természetes, ha a nyaka körül van a köldökzsinór, de igyekszem tényleg nem a legrosszabbra gondolni...
Úgyis csinálnak közvetlenül a szülés előtt ultrahangot (vagy nem?)
Kezdetben féltem a császártól, de most már mindegy, csak Marcika egészségesen szülessen!

Minden jót Nektek!
vadmálna

Vadmálna, sajnálom, hogy így el vagy kenődve, de nem kell!! Szerintem valaki téged félre tájékoztatott, és próbálkozzál még hátha tudsz beszélni olyannal aki jó infót ad.
Ne stresszeld magad!!!! :wink:

thenus

Sziasztok,
mindenkinek gyönyörű a karácsonyfája!!!A gyekeket már ne is említsem :D Annyira látszik a nagy boldogság és izgalom!

Pilla
Nagyon szép a házatok, gratulálok hozzá! Biztosan nagyon sokat dolgoztatok rajta és most jó érzés lehet, hogy minden szép és rendben van.

A mi karácsonyunk is nagyon jól telt. A Szentestét itthon töltöttük, másnap elmentünk a nagyszülőkhöz vidékre. Az út 2 órás volt, de a kis pocok végig aludta oda. Így aztán felbátorodtunk és elmentünk a másik nagyszülőkhöz is, még másfél óra, azt is végig aludta. Nagyon angyalka volt egész idő alatt. Csak most izgulok nem e elkapott valamit. Minden családban volt egy-két beteg ember :( A férjemnek már fáj is a torka....

Tegnap voltunk csípő ultrahangon és a doktornéni a jobb csípőnél talált egy kis eltérést (59 fok és 56 fok). Ortopédiára kell mennünk. Van valakinek tapasztalata, hogy ez mekkora mértékű eltérés?

Rakok fel egy képet, sajnos a fáról még nem készült...

Kép

KépKép
Kép
danka33

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?