Sziasztok!
Anyuék most indultak haza, Roni és Bogi alusznak, anyósék szerencsére még nem értek ide, így gyorsan leültem a géphez.
Nálunk is "mókásra" sikeredett a karácsony kezdete, mert az a batárnagy fa, amit vettem (225 cm) kissé nem fért el, rendesen van kerülete is, nemcsak magassága. Mivel Bogi egyébként is mindig a hátsónkban van, így nem lehet tőle semmit titokban tartani, ezért úgy döntöttünk, hogy 23-án éjjel feldíszítjük a fát, és 24-én reggelre már ez fogadja a csajt. Így éjjel fél 1-kor kellett átrendezni a nappalit a fa miatt... mozgatni a 100 literes akváriumot, foteleket, kanapét, stb... A végén már csak röhögtünk rajta, hogy ilyen bénák is csak mi lehetünk. De szerencsére megoldottük, fél 3-ra már mi is ágyban voltunk. Reggel a csajszi keltett minket, nagy csatazajjal, hogy azonnal menjünk, mert olyasmit talált a nappaliban, hogy csak na... Édes volt nagyon, ahogy pizsiben, az alvós kisplédjével együtt ott állt a nappali közepén és mutogatta a fát. Ami így néz ki:
(persze az 50 masni, amit gyártottam, szinte elvész rajta
)
Aztán a Jézuska akkor hozta az ajándékokat, amikor ebéd utáni alvás volt a nagylánynak. Egész délelőtt csúszott-mászott a fa alá, hogy vajon hozta-e már az ajándékokat az a fránya Jézuska... 5 percenként ellenőrizte a helyzetet! Aztán amikor felébredt, fel se lehetett rendesen öltöztetni, mert azonnal nekiesett a csomagoknak, természetesen mindenki ajándékát ő nyitotta ki...
Roninak is segített kibontogatni a kicsi csomagot, és aztán jól elmagyarázta neki, hogy: "látod ez egy nyuszika, játsszál vele!" Nagyon örült mindennek, a fa kisvasutat persze rögtön össze kellett építeni, de még mindig nem tudtam eldönteni, hogy Bogi vagy Apa játszik vele lelkesebben?
Nagyon örült a könyveknek is, kapott egy Thomas Nagykönyvet és a Füzesi Zsuzsa féle Mondókáskönyv 1. kötetét. Nagyon tetszenek neki a mondókák, a kedvence a Kisbence esete a kormos kemencével!
Amikor sikerült felöltöztetni normálisan, ilyen csini lett:
Apa kapott egy "manager"-típusú bőr aktatáskát, aminek nagyon örült, végre nem hátizsákban viszi magával a tárgyalásokra az iratokat. Én meg egy nagyon szép, egyszerű, visszafogott stílusú vékony aranyláncot kaptam, halványkék topázköves medállal (a csiricsáré ékszerek nem az esetem, nagyon nem bírom, ha valaki pl. karvastag láncokat hord, ökölnyi gyűrűkkel, szerintem az ízléstelen). Illetve az egyik kedvenc boltomból, a Lush-ból kaptam egy tök jó fügés szappant, "nyugi-aromával". Mindenki nagyon örült mindennek, csak kicsit fáradtak voltunk az éjszakai lakberendezés miatt.
Az ünnepi kaja aszaltszilvával és májjal töltött, baconbe tekert pulykamell volt, amihez újabban a köretet úgy oldom meg, hogy mellette sütöm meg a krumplit, répát, hagymát. A szaftjából meg isteni tejszínes szószt lehet csinálni 3 perc alatt... Sütinek volt mézeskalács, és fahéjas szívecskék, illetve csináltam meggyes tejberizstortát (ami szegény alig élt 12 órát, a drága férjem "eltüntette", azután megérdeklődte, hogy a receptet ugye megtartottam későbbre?
)
Tegnap délelőtt jöttek anyuék, hozott isteni töltött káposztát meg bejglit, és Bogi segített neki rántotthusit csinálni:
Ma ebédre vaddisznópöri volt a menü, apámmal együtt főztük (sok rosszat lehet mondani a faterról, de főzni azt kiválóan tud), Bogi halálra zabálta magát a szaftba tunkolt kenyérrel.
Nemsoká jönnek anyósék, a sógorék is átugranak, de ők vacsi után hazamennek, mert holnap már dolgozik, anyósomék meg valamikor holnap mennek haza, aztán végre lesz egy kis nyugi... Úgy szeretném már végre kialudni magamat...
És komolyan elgondolkodtam azon, hogy lassacskán muszáj lesz elkezdeni sportolni, mert igaz, hogy visszafogottan zabálok, de a karácsony és az újév mindig megviseli a nadrágjaim derékbőségét...
Üdv mindenkinek!!!