2002.07.11 18:27
Szerző: Anonymous
Sokan idegenkedve fogadták,mikor bejelentettük,hogy én is bent leszek a szülésnél.Elõször talán én sem gondoltam komolyan,hiszen csak a feleségem kedvéért akartam aztán ez a dolog teljesen megváltoztatott.Az élmény friss,hiszen alig pár órája történt a dolog.Már reggel elkezdõdtek a fájások,és bizony 8:30-tól sétálgattunk a kórház folyosóján fel,s alá,s közben néztem az órát,és közben masszíroztam feleségem derekát,ha kellett.Ez így ment egészen este 23:00-ig.Aztán átöltöztem,és én is bementem a szülõszobára,hogy a párom mellett legyek,és ha mást nem,legalább lelki támaszt nyújtsak.Jöttek a fájások,és én együtt szuszogtam párommal,s közben nedves gézzel törölgettem ha kellett.A CTG egyre inkább furibb dolgokat mutatott,ezért burokrepesztés és infúzió közepette folytattuk a megkezdett tevékenységet.Õ egyre kimerültebb lett,de nem hagyhatta el magát,hiszen élete legfontosabb eseménye közeledett.Egy új élet kezdete,aki a jelek szerint már nem akart bent maradni,és az orvosok unszolása közepette egyre inkább kifelé vette az irányt.Jöttek a toló fájások,de a méhszáj nem igazán karta felvenni a kívánt nagyságot.Mondjuk ez a kis boszorkánkat egy pillanatig sem zavarta.Gátmetszés következett,amit az érzéstelenítõnek köszönhetõen nem érzett meg feleségem,hiszen még a fájás közben történt.Aztán egy kicsit megakadtunk,mert nem olyan volt a kijöveteli tempó,ahogy ez lenni szokott,ezért elõkerült a szilikonos anyagból készült vákum"fogó",és megkezdõdött a baba kipréselése az anyából,de itt már többen voltak jelen akik ezt segítették.Egy kicsit vad látvány volt ami8t törékeny feleségemmel mûveltek,de tudtam éreztem,hogy nem lehet baj.Aztán egy gyors mozdulat ami egy örökké valóságnak tûnt,és kint volt a kis béka.Elõször csak pislogott,aztán a légzõjáratok kitisztítása után meghallottam életem legcsodálatosabb gyermeksírását.Megérkeztem,mondta a lányom.Itt vagyok nektek hiszen már nagyon vártatok.Megcsodáltam szerelmünk gyümölcsét,és csodálatos volt.Az Én lányom!!!Aztán feltették az anyuka hasára,erre a sírás abbamaradt.Itt van anya,és az általam már 9 hónapja hallott szívdobogás.Biztonságban vagyok.
Aztán az orvos megkérdezte,hogy elvágom-e a köldökzsinórt. Igent mondtam,és a nõvérke már nyomta is a jobb kezembe az ollót,csak volt egy kis gond.Én balkezes vagyok!Semmi gond,
hát akkor balkézzel vágtam el a lányomat az anyjához kötõ vezetéket.Nagyon érdekes volt,és ugyanakkor csodálatos is.
Nézegettük a babánkat,és nagyon boldogok voltunk.Egy igazi kis csúcsfej!!!De a doki megnyugtatott,hogy ez el fog múlni.
Már pár órával késõbb is látszott,hogy alakul a dolog.Aztán még hátra volt a méhlepény.Lassan,nagyon lassan jött,de nem lehet erõltetni.A kijövetel után megvizsgáltuk,s én is csak csodálkoztam,hogy ez bizony elég érdekesen néz ki,de egyáltalán nem voltam rosszul a látványtól.A lánykát elvitték,és a doki elkezdte összevarrni anyát.Sajnos elég sokat kellett varrni,így ezzel elment 40 perc.Nem egyszerû munkát végzett kijövetel közben a kis boszorka.Amikor kész lett az utolsó öltés is,megkönnyebbültünk.Kész van,most már csak várni kell,hogy elmúljon a megfigyelési idõ.Már reggel 6 óra volt.Nehéz éjszaka állt mögöttünk,mégsem voltunk fáradtak.Aztán mégegyszer megnéztem a lánykám az újszülött osztályon,de éppen a lámpa alatt aludta a születése fáradalmait.Édes kis pofa,gondoltam.Mivel a feleségem is elaludt közben,hát én is haza mentem,de közben az elmúlt éjszaka járt a fejemben.Azt hiszem,a következõnél is bent szeretnék lenni,mert ez egy csodálatos élménnyel gazdagított,s ezerszer jobb volt,mint kint idegeskedni a folyosón,s azon mélázni,hogy most éppen mi is történhet.Ha valaki teheti,csinálja végig,mert megéri.Utólag is elnézést kérek a helyesírási hibákért,de ezt mindenféleképpen le akartam írni ide,mert a feleségem renszeres látogatója volt ennek a honlapnak,és sok hasznos infót gyüjtött be a terhességhez.
Üdv mindenkinek!
István Kecskemétrõl