Új privát üzeneted érkezett!

Köszi, csajok, aranyosak vagytok!
Cseriani, Eliza annyira gyönyörű! Demostkomolyan. Nem vagyok ilyen édelgős típus (dehonnem), de elájulok tőle mindig.
A torta az úgy vóóót, hogy anyuék rendelték Hannának, meg kellett hozzá venni a babát, azt becsomagolták fóliába és úgy valahogy koré építették a tortát. Erdei gyümölcsös ízű volt, és nagyon finom!
A ti micimackósotokba biztos beleszeretett volna Hanna! :wink:
Vendég

Jah, és a lényeg: Kristóf is nagyon helyes nagyfiú! :D
Vendég

Fú, cseri, Eliza gyönyörű! A férjem is elgyönyörködött benne, és azt mondta: igazi nő lesz, ha felnő. Vigyázni kell majd rá nagyon! :)

Kép

Kép
enahma

Köszönjük szépen mindenkinek a szülinapi köszöntéseket!!!

Kép

Enikő felköszöntése tortástul kölyökpezsgőstül holnap esedékes, így képeket is holnap mutatok. :)
Vendég

Emmamami! Én is gratulálok a szülinaposnak, nagyon szépek a gyerekek a képeken!

Cseriani! Lestoppolom az Olivérnek a gyönyörű Eliza babát, a szemei mint valami istennőnek, komolyan!

Kép
timesz

Köszi csajok,nagyon rendik vagytok...Kristóf tiszta apja,majd keresek egy képet kettejükről,aztán majd meglátjátok. Eliza állitólag tiszta én,de szerintem nem. Jobb,ha magamról nem teszek fel képet :?

Kristófom rékababa lánykáit is nagyon nézegette..idejöttem hozzá,erre:anya,ő kicsoda? Mondom a nagyobbik lányod nevét,meg: tetszik? Szép kislány,ugye? Erre elszégyellte magát,és elrohant gyorsan vonatozni :lol:
Akkorát kellett nevetnem :lol:
De valahogy akkor is a legjobban Hannával favorizál-biztos emlékeznek egymásra a szülészetről :lol: :lol:
Szerintem azért,mert Hannának is jó hosszú haja van,és Kristóf nagyon odavan a hosszú hajért :D
A vonatos dolog az úgy van,hogy kapott sineket,meg pár mozdonyt már tavaly,és most megint kapott hozzá dolgokat. Rohadt drágák ezek a Thomasos dolgok,így részletekben kapja :twisted:
rékababa,ha nem késő,holnap leírom a receptet,ma du.nem voltam itthon,nemrég értünk haza,bocsi...
Vendég

Timi igazi istennő Eliza,mikor üvölt. :lol: Múltkor a csípőuh.n csak lestek az anyukák,hogy a drágám mekkora hangerővel tud üvölteni :?
Szédület,ne tudjátok meg.
Vendég

Cseriani!

Pedig olyan a képen Eliza, mint egy kis kezes bárányka, jámbornak tűnik. Édes!

Kép
timesz

Szerencsére ritkán üvölt,de akkor asztán,majd beszakad a dobhártyám :twisted:
És azt kellene hallanotok,mikor nem azt teszem,amit ő szeretne..mondjuk lerakom,pedig ő még azt akarja,hogy fogjam-olyan megsértődötten tud sírni :evil:
Szerintem akaratosabb lesz,mint a Kristóf,akkor pedig jajj nekünk :?
Szerencsére Kristóf nem követelőző,tehát,nem hisztizik,hogy vegyek meg neki valamit,de ha itthon akar valamit,akkor azt rögtön,abban a pillanatban.(tiszta én :oops: )
Vendég

na,tudok ám helyesen írni:asztán :oops:
Vendég

Cseriani várom ám a receptet, de véletlenül nincs rá időd azt is meg tudom érteni. Előre is köszönöm
Vendég

hazaértünk babamasszázsról,küldöm a receptet:
tészta: 30dkg liszt
20dkg margarin
4 toji sárgája
1/2 csom.sütőpor
kevéske tej,hogy jól gyúrható tésztát kapj
Ebből a mennyiségből 2 lapot nyújtasz,egyiket a tepsi hátuljára teszed,megkened lekvárral,ráteszel 4 fehérjéből és 10 dkg cukorból vert habot,és megszórod durvára darált dióval.És megsütöd.Ugyanígy jársz el a másik lappal is.

Krém:1/2 liter tejhez 2 puding,10 dkg cukor,20 dkg margarin

A margarint kevés rummal habosra kevered,hozzáadod a kihűlt pudingot(fél liter tejhez 2 puding!!!!).
Ezt a krémet töltöd a két lap közé,ha a lapok is kihültek.
Másnap az igazi a süti. Mi próbáltuk vanília és tiramisu pudinggal,mindkettővel finom. Nekem a tiramisus izlett nagyon :D

Egyszerű ám megcsinálni,remélem érthetően pötyögtem be :oops:
Vendég

ja: a neve tarka süti :D
Vendég

na,ma aztán ténylem mindinki eltünt. Süttök,mi???
Vendég

Mindenki a receptedet próbálgatja :lol:
Vendég

Nem, én dolgozom. :lol: És elhatároztam, hogy meglepem magam karácsonyra, és a kedvencemet: rétest fogok sütni. Túrósat és káposztásat. Sokat. Nyamm. Utána megszülök. :D

Kép

Kép
enahma

Káposztás az finom, tökös-mákosat véletlenül nem csinálsz?
Arra vevő lennék :twisted:
Én tanulgatok :( készülök a vizsgákra
Vendég

enahma csak nem Zalaiak vagytok?
Vendég

Estét!
Hát, én se sütök... De majd holnap!
Ma bevásároltunk, meg dógoznom kellene nagggyonnn... Nemérdekel.
Enahma, úgy legyen! Egyé soksok rétest, aztán szüjjé meg! :lol:
Devcsa bakker, nem irigyellek, amíg suliba jártam nem volt egy normális karácsonyom... :cry: Kitartást.
Cseriani, guszta lehet az a süti, kimásoltam a receptedet én is. :wink:
Ja, még neked akartam: Hanna tisztára, mint Kristóf. Közösségben és nyilvánosság előtt tud disztingválni, itthon aztán, magunk között... :twisted: Eszemmegáll. De legalább nem lesz vele baj az oviban... :roll: Már, ha eccé eljut odáig. De sztem egyetemre is pelenkában fog menni. :?
Vendég

Sziasztok, lányok! Ha addig már nem jelentkeznék, boldog, békés karácsonyt kívánok mindenkinek! Vigyázzatok magatokra és egymásra. Rékababa lesz a hírmondóm, ha valami történik, de szerintem már ki fogjuk bírni a karácsonyt, megbeszéltem a pocilakóval! Szóval sok csók mindenkinek!És drukk nekem, azért néha-néha gondoljatok rám!

Kép
Kép
banoed

devcsa: miért pont Zala? :shock: Én Baranyából származom, a férjem Szatmárból. De a réteseket Pesten szerettem meg, és ott tanultam meg a fajtáit is. Egyébként a tökös-mákos is finom, de kéne hozzá tök, az meg nincs. Viszont van mák, csak fel kell főznöm, köszi a jó tippet! :)

banoed: én már azt sem bánnám, ha az ünnepek alatt szülnék meg. Kit érdekelnek az ünnepek? :D

Mindenki, aki már szült: elképzelhető, hogy fájás alatt (mondjuk jóslófájás alatt) mozog a baba? Esetleg az jelent valamit, ha olyasmi érzésem van, mint a menstruáció első napján? Nem görcs, de ilyen alhasi izé... nyomásféle... Kicsit izgulok, nálunk a családban mindenki 2-3 óra alatt szülte az első gyereket, és nem szeretnék autóban szülni, és innen Szekszárd min. 3/4 óra...

Kép

Kép
enahma

enahma,mozoghat nyugodtan közben,nálam mindkét gyermek majd kiugrott a hasamból.
Nem ijesztgetni akarlak,de amit leírtál nálam mindkét esetben a szülés előjele volt,Kristóffal du.3-kor éreztem először,és másnap hajnali 5-kor megszületett,és Elizánál is hasonló volt a helyzet. Szüljél holnap,nekem is akkor van a szülinapom :D
Vendég

Már tegnap is fájogatott így a hasam, szóval mittomén... olyan kellemetlenül érzem magam, nem fáj igazából semmi...

Kép

Kép
enahma

persze,hogy kellemetlenül érzed magam,38 hetes terhes vagy :D
Vendég

Hacsak azért nem... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
enahma

Banoed, olvasom a blogodat, úhogy nyomon követlek ám! Neked is szép karácsonyt, drukk, hogy kibírja a pici lányod ezt a pár napot. vagy annyit várjon, amennyit szeretnél... :wink:
Enahma, én is ilyesmit éreztem, napokkal a szüléseim előtt. Ki tudja? Csak nehogy annyira mondd, és télleg bent töltsd az ünnepeket, a kicsi druszánkkal... Neked is a legjobbakat! Legyen úgy, ahogy szeretnéd. Hehe, nembaj, ha kcsit későn érsz be, legalább megúszod a beöntést...
:mrgreen:
Én még jövök karácsonyig tuti, de annak, aki már nem: békés ünnepet!
Vendég

enahma Azért, mert a szüleim zalaiak és ott rettentő nagy hagyománya van a rétes készítésnek. Pl az esküvőkön a rétes egy külön fogás. Eddig a mamámtól hallottam a legkülönfélébb recepteket: káposztástól a répásig...
És nagyon szeretem, főleg a mami félét, mert ő házilag nyújtja a tésztát Kép
Vendég

Enahma nálam is így kezdődött mind a két lánnyal. Előfordúlhat hogy hamarosan meglesz a kisfiad.
Banoed kiatartás, csak kibírja a pici lánykád.
Ismerek egy csajt aki szintén négy héttel előbb szült. Nála úgy kezdödött ahogy írtad, csak egy picit érezgette. Majd elfolyt a magzatvíz. Mire indultak a kórházba már tolófályásai voltak. Az autóban már a babája felyét fogta, hogy nehogy kibujjon idő előtt. A férje pedig 160-180-as tempóban halytott végig, még Várdombon sem lassított. Mire a szülő szobába ért már csúszott is ki a baba. Igaz az Ő kisbabája csak 1700 g-os volt. De azért azóta minden rendben van velük. Szépen behozta a lemaradást.
Cseriani köszönöm a receptet.
Vendég

szentgyörgyi csajok..ismertek a Tél u.4-ben egy Piszár Tiborné nevű hölgyet?
Sokat segítenétek nekem...
Vendég

a lánykori neve Balogh Marianna...
Nagyon fontos lenne
Vendég

Hát, meglátjuk, mi lesz. Még mindig csak izén érzem magam...
Az nagyon valószínű, hogy az én babám nem lesz 1700 g-os, a múltkori UH 3400-at tippelt, ennyit azért nem tévedhet. :D
Ja, és a szám is bedagadt, tegnapelőtt valami megkarcolta a nyelvem alatt, mostanra meg már az egész megduzzadt, alig tudok rágni, nyelni. :S De legalább még mozgok. :lol:

Rékababa, te meg ne ijesztgess: a barátnőm is jól rám ijesztett tegnapelőtt, mert közölte, hogy mivel kiskoromban leműtötték a farokcsontomat, nem lehetetlen, hogy a tágulás sokkal gyorsabb lesz, mint másoknál - ne 5, hanem 10 perces fájásokkal induljak kórházba.
Én meg itt azon parázom, hogy nem fogom tudni, hogy amit érzek, fájás-e vagy sem. :D

Kép

Kép
enahma

Cseriani,
még a férjem is megkérdeztem, de nem ismerjük. :(
Vendég

Cseriani, sajnos mi sem ismerjük... :cry:
Enahma, tudni fogod. :wink: Allergiás vagy, hogy bedagadt a szád, vagy begyulladt? Basszus, mi jöhet még... Na, ha izé vagy, meg fáj, tuti nemsokára szülni fogsz.
(Csak az a baj, hogy én Áfinak és Cserianinak is ezt mondogattam, és nem szültek meg mingyá ahhoz képest...) Na, de te meg fogsz és kész! :D
Vendég

Reggelt mindenkinek!
Enahma mi újság? Még egyben? Különben én Evelinnel 5 perces fályásokkal mentem be reggel negyed hatkor, és csak délután negyed háromkor született meg. Rékánál megfogadtam, hogy csak a legvégén, mikor már nem bírom a fályásokat akkor megyek. Pár napja görcsöltem már, de nem siettem, csak a kisasszony nem akart mozogni fájások után és ezért mentünk. Szülészeten a szülésznő mondta, hogy túl nagyok a fájásaim és még nem szabadna, nála még korai volt. De szerencsére rendben volt vele minden. Nekem viszont mások is mondták, hogy volt olyan, hogy mikor szült előtte nem akart mozogni a babája.
Banoed még otthon valószínűleg, mert még nem kaptam tőle értesítést. Csak kibírja a kislánya még bent a karácsonyt.
Vendég

Egyben vagyok, de tegnap egy csomót kellett dolgoznom du., és most teljesen paff vagyok. És nem vagyok jól. De nem érdekel, nem főzök-sütök karácsonyra, csak du. megcsinálom a rétest, oszt jónapot.
Ez a szájfájás nem allergia, hanem mittudoménmi. Nem gyakran jön rám, de olyankor napokig eltart, bár általában a szájpadlásom szokott bedagadni és fájni, ez egy picivel "kellemesebb".
Asszem elmegyek, ledőlök aludni... Ha van valami, majd ideszólok. :)

Kép

Kép
enahma

Jól vagyok, még mindig:-)Enahma, sajnálattal olvasom, hogy nem érzed jól magad. Csak nem szülsz előbb, mint én? Te is a két ünnep közé gyúrsz? Vagy januári bébi legyen? Szekszárdon szülsz majd?
Karifa feldíszítve, lakás kitakarítva, indulhat a christmas project:-)!!! Hogy itthon vagy bent, már csak ez a kérdés! :roll:

Kép
Kép
banoed

banoed hogyhogy már ma díszítettétek a fát?Hozzánk holnap hozza a jesszuska :D
Még egy kérdés? Téged nem akart Kundoktorbácsi befektetni?
Vendég

Sziasztok csajok!

Áfi! Pár nap késéssel igaz, de nagyon boldog szülinapot kívánok lánykádnak!!!! :D

Enahma! Nem ijeszgetni akarlak, de lassan pont egy évvel ezelőtt én sem éreztem jól magam, betöltött 37. hét után, sőt kifejezetten rosszul voltam. Zúgott a fülem, nem bírtam fent lenni, szinte fájt, ha fel kellett valamiért kelnem. Doki azt mondta, hogy azonnal be a kórházba legalább egy NST-re (néhány nappal előtte még tökéletes volt az NST-m!). Ez délután olyan kettő óra körül volt. A kórházban bent fogtak, mert rossz lett az NST, csak a cuccomért engedtek haza (persze a kiskönyvemet ottfogták zálogként :lol: ), először úgy volt, hogy 24 órás megfigyelésre bent kell maradjak, aztán este 10 óra 8 perckor már kivették Dominikot, mert az ellenőrző NST-n rossz lett a szívhangja nagyon.
De tényleg nem akarlak megijeszteni!!! Nem azért írtam, de ha továbbra is rosszul érzed magad, nagyon gyenge vagy, azért érdemes bemenni a kórházba egy NST-t nézetni. Ha minden oké, akkor úgysem fognak bent! Csak egy jó tanács.
Aztán az is lehet, hogy ma még mindenképpen menni kell a kórházba :wink: , ki tudja, lehet a kislegény már nagyon kíváncsi a kinti világra! :lol: :lol:

Csajok, akik képeket raktatok fel, mióta nem írtam (bocsi, hogy nem név szerint mindenkinek)! Csodálatosak a gyerkőcök, csak ámulok, meg a nagykisfiam is :lol: :lol: ("Anya, jaj de szép kislány!") :lol: :lol: :lol: Ja, és hogy a fiúk se maradjanak ki: "Anya, milyen jó pályája van a kisfiúnak!" :lol: :lol: :lol:

Na lépek, míg apa, meg Dani szánkóznak, csomagolom az ajándékokat :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Sziasztok!
Nem voltam pár napig!
Mindenkinek Boldog Békés Karácsonyt kivánok mindenkinek,és nagyon Boldog Újévet!!!!!
Nem tudom mikor jövök szerintem majd Január eleje felé valamikor,mert otthon elromlott az internet,most itthon vagyunk Szekszárdon azét tudok csak irni!
De azért elne felejtsetek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll:
Vendég

moni nem felejtünk,nyugi :lol:
Kellemes ünnepeket nektek is,és add át üdvözletem légyszi Tiboréknak is..köszönöm :D
Vendég

Cseriani!
Okés átadom! :) :) :) :wink:
Vendég

cseriani, nincs megőrülve a doki, hogy karácsonykor befektessen! Sőt, úgy bocsátott utamra, hogy aztán kíméljem magam, majd 27-én találkozunk. Hát, ha őt nem idegesíti a túlhordás, engem se fog:-)Sőt, örülök neki, ha ez a karácsony még (szinte) teljes egészében a kisfiamé! Persze, azért sokszor eszembe jut a szülés, félek is, de a karácsonyunkra ez nem fogja rányomni a bélyeget...

Kép
Kép
banoed

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánunk! :wink:

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Sziasztok, pihentem, és most jól vagyok. Attól tartok megfázás/influenza bujkál bennem, a rosszullét attól van. (Kivéve ezt az alhasi izét, persze.)
De karácsonykor csakazértse szülök meg, nehogy húgoméknak legyen igaza... :lol:
Banoed: szurkolok, hogy te is kibírd ünnepek utánig. :)

Kép

Kép
enahma

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt és új évet!!!! Nagypocakosok......kitartás :lol:

Kép
Kép
josi

Békés, Boldog Karácsonyt kívánok mindannyiótoknak, és azt, hogy minden vágyatok teljesüljön ezen az ünnepen!
(Pl. az, hogy a pocakosaink még otthon tölthessék a karácsonyt...)
És aztán ennyi sok babát a topikunkba:
Kép
Vendég

Én is csatlakozom és mindenkinek boldog, nyugodalmas karácsonyt kívánok!
Vendég

Mindenkinek nagyon-nagyon kellemes ünnepeket kívánunk. Pocakosok,mostmár bírjatok ki még 2-3 napot :D
Vendég

Kis karácsony, nagy karácsony,
Angyal csókja rátok szálljon!
Hozzon nektek minden jót,
Nem csak almát mogyorót,
Boldogságot, békességet,
Szívből jövő melegséget!

BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!!
Vendég

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Kép
Kép