Új privát üzeneted érkezett!

Boldog Első Szülinapot Kívánunk Lilinek!

Kép

Nircee, Kép
Vendég

Lányok,
kakilt a Didri!!!!!! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

LILINEK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT!!!!!

Dorka lázasodik....szuper...még jó, hogy nem járt oviba...és 3 nap múlva karácsony...

mindenkinek jobbulást aki beteg!

jó éjt
becsi
Iklad

Sziasztok!

Nem igazán haladtam ma sem :( mondjuk a székelykáposzta kész van, a kaszinótojás a hűtőben, kocsonya mellette, sütés holnapra maradt, remélem nem lesz baja a tésztának, hogy két napot pihizett a hűtőben :oops: lánykának most tör át a 7-dik foga és eléggé nyüszi tőle és inkább vele foglalkoztam, mikor aludt behoztam a lemaradást :wink:

Betegeknek jobbolást kívánok :) :) :) :)

Nircee én is csak halkan gratulálok :) :) tök jó most neked :wink:

Giga
elég bosszantó lehet a dolog, hála nekem eddig mindent kihoztak és a GLS pedig szerintem egy jó cég, felénk is ők járnak, bizti a futár volt még "bejáratós" :) ugyi vagy az a torta tényleg fincsi :D

ha esetleg már nem jönnék BOLDOG, BÉKÉS ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDENKINEK

az ígért kép:
Kép

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok,

oh, Becsi, jobbulást Dorkának!

Lelle egész jól van, kicsit nyűgösebb, de nem vészes. Most láza nincs.

Szerintetek elromlott a kocsink? Naná. Még szerencse, hogy Lelle nem volt velünk, mert szétfagytunk és annyira szar helyen történt, de még jó, hogy nem a 10 méterrel hamarabb, mert az elég gáz lett volna. Sajna nem is lesz jó az ünnepek alatt, de kaptunk egy kölcsönkocsit féjrem munkahelyétől, de ez cseszett nagy, creysler busz. Nagyon utálom a kölcsön dolgokat, főleg a kocsit, mert tuti, hogy ilyenkor történik valami szarság...

Elkészült a mézesház, nem csináltam túl csicsásra, de így is szép lett és a mézeskalácsdíszek is alakulnak már, most fogom folytatni, mert az egész délutánunk a kocsi lerobbanására, alkatrész beszerzésre, trélezésre ment rá. Aránylag szépek, lehetne szebb is, de nincs több időm. Majd megmutatom azokat is.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok Lányok!

Köszönöm szépen a gratulákat, édesek vagytok! Azért én még óvatos vagyok, persze egész nap madarat lehetett volna velem fogatni, de Marcival is úgy voltam, hogy a 12. hétig csak "tudomásul vettem", majd utána fellélegeztem, és akkor már nagyon örültem. Úgyhogy még a mai napot végigörvendeztem, aztán holnaptól már igyekszem "csak" nagyon vigyázni magunkra. Most, hogy bizonyos lett, alig tudom felfogni! :lol: :roll:

Anyósom meg: én mindig mondtam, hogy egy boszorkány!!! Azóta ismét álmodott, tegnap este, és még mindig kislány, és hosszú szempillái vannak. :lol: A végén még előbb fogja látni, mint én! :shock: Egyébként el tud átkozni bárkit (sántultak már meg és betegedtek meg miatta emberek), és átok elleni védelmet is tud. Úgyhogy igyekszem jóban lenni vele, még ha ez néha nehéz is.

LILINEK NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Majd kérünk képeket!!!

Tiop,
A Kisangyalkádról is kérjük a képeket! Hű, már én is kíváncsi vagyok, mit fogsz kapni!!!! :lol: :lol: :lol:

Piroska,
gratula a vizsgákhoz!!! És a kakihoz is! :wink:

Giga,
tényleg felháborító! Én a Jatsszvelem.hu-val jártam meg: Marci szülinapjára rendeltem néhány játékot, majd 2 hét után még mindig semmi, ekkor hívtam őket, a válasz, hogy ja, abból most nincs, de jövő héten lesz, jövő héten semmi, erre írtam egy dörgedelmes levelet, hogy akkor köszönöm, de ha ennyire semmibe veszik a vásárlókat, hogy még nekik kell hetek múltán telefonálgatni, hogy mi van, akkor nem kérek belőlük, és lemondtam a rendelést. Erre jött a válasz, hogy sajnálják, és nem értik, mert a kolléganő mindenkinek kiküldött mailt, hogy késik a szállítmány, nem tudják, én mért nem kaptam. Erre visszaírtam, hogy akkor legyenek szívesek jobban átnézni a vevőlistájukat, és mivel 2 nap múlva Marci szülinapja van (ez nem igaz, mert nov. közepén mondtam le, de már nagyon elegem lett belőlük), ezért nem aktuális a dolog. Na jó, ezzel megvoltunk, erre tegnapelőtt jön a futárszolgálat, és hozza a játékokat!!!! Ááááááááááááááá!!!! Persze nem vettem át. Őrület, ha én így végeztem volna a munkámat, 1 hétig sem dolgoztam volna!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Danka,
NAGYON JÓ ANYA VAGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Semmi nem történt, csak 2 órára mentél el!!!!!

Na, megcsináltam a mézeskalácsházat, eleinte nagyon nem sikerült, mert alig bírtam kinyújtani a tésztát (éjjelre be is gyulladt a karom!!!), a férjem nyújtotta ki végül, majd szépen feljött és puha lett ahelyett, hogy lapos és kemény lenne. Majd rájöttem a trükkre, és szerintem szuper lett!!!!!! Szerencsére maradt annyi tészta, hogy az elrontott részeket is újra tudtam csinálni, így agyon büszke vagyok magamra! Majd teszek fel képeket, de ahhoz csinálni is kellene. :oops:

Most megyek, majd jövök!

Kép
Kép
nircee

Ja, lányok, a fagyasztott halat mikor kell kivenni felolvasztani? Ugye Maggi Fix-et akarok csinálni, és nem tudom,hogy már előtte nap vegyem-e ki, hogy kiolvadjon, vagy csak néhány órával előtte, hogy csak a külseje olvadjon fel? Vagy rakjam az egészet fagyottan a sütőbe???? Bocs, de most csinálok először ilyet! :oops:

Kép
Kép
nircee

nircee

szerintem előző este kiveheted........ha esetleg előbb olvad ki akkor hűtő és nem lesz semmi baja a sütőig
becsi
Iklad

jaaa

pimpo

szuper a házad!!!
becsi
Iklad

Nircee, elég ha a fagyott halat a készítés előtt kb. egy-két órával hamarabb kiveszed, gyorsan kiolvad, de egy nappal hamarabb semmi esetre se vedd ki.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Ja, ha a fagyott halat előző este kiveszed, akkor csak rakd át a sima hűtőbe. Akkor bizti jó lesz.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Becsi, köszi, sokkal jobb lett volna a gerendásház, amilyen nektek is volt. De majd jövőre...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka szupi a házikó, nem is olyan kicsik azok a díszek szerintem :wink:

Tiop tényleg izgi lehet, hogy csak a csomagolópapírt láttad, most aztán lehet izgulni hétfőig :wink: angyalkáról várjuk a képeket

Piroska azért megérte az a sok hajnalban kelés, gratula :D csuklottál a vizsgák alatt? :wink:

Danka neked is kell a kikapcsolódás, hogy feltöltődve tudj foglalkozni Benivel, azt meg felejtsd el, hogy rossz anya lennél

Nircee
anyósod egy kicsit misztikus, kezdek félni tőle :wink:

JÓ éjszakát mindenkinek.

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Pimpó,
nagyon szupi lett a házikó!!! A kocsit sajnálom.... Az én álomautóm a Chrysler Grand Voyager, csak nem olyat kaptatok???? Sosem lesz olyanunk, pedig nagyon szeretném! :cry:

Itt vannak az én sütijeim:

Kép vegyes sütik a fára
Kép a ház
Kép
Kép

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Először is nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! ;)

Piroska: Hűű, így aztán tényleg nem lesz könnyű :P ! Azonban örömmel hallom, hogy ennyi jó orvos van...
Már Márkónál is ott akartam szülni, de sajnos tavaly ilyenkor még nem engedte meg a kórház... Azt mondták, hogy a Péterfy-hez tartozok... :oops:

A Jókain azonban találtam egy emberileg nagyon kedves orvost, de mire vége volt a szülésnek és az utókezeléseknek, már mindenünket ráfizettük... :oops: Iszonyatos összegeket kért minden egyes hónapban...
Ez még nem is lett volna olyan óriási baj, de a szülés után három héttel kivette az összes belső varratomat... Nem is kell mondanom, hogy az a szülésnél is nagyobb fájdalom volt... :cry:
Akkor azt mondtam, hogy soha többé nem szülök, de Márkó megváltoztatta a véleményem :D

Andi: legszívesebben egy fiatal vagy középkorú férfi orvoshoz mennék, aki a lazább kategóriába tartozik... Az hogy van e magánrendelése, nem tudom, hogy mennyire számít. Szívesen fizetünk is - ha persze normálisabb összegekről van szó, nem úgy, mint az előzőnél...

Tiop: megköszönném a priviben való tájékoztatót :wink:

Mindenkinek jó hétvégét!!!

Sylvie
sylvie26

Hűűűű, ezek a házikók, nem semmik vagytok!! Áruljátok el légyszi, belül tartja-e valami a tetejét, vagy simán a cukormáz összefogja???

KépKép
tüccs

Pimpoka, gyönyörű a házikó!!!! :shock: :D :wink:
Nem baj, ha nem túl csicsa, nekem a tiéd pont elég, ez sem a legegyszerűbb. Irigyellek.
Én most kezdek a puszedli sütéshez. A zuram is megígérte, hogy segít.
Szonja nagyon nyűgi volt egész nap,alig tudtam valamit csinálni. Csak feküdt az ölemben. Pedig nem volt láza.
Reggel annyira megsajnáltam: Cicizett, és közben nézett rám a kis bágyadt szemeivel, én meg beszéltem hozzá, és kérdeztem, hogy nincs jó kedved, manócska? Erre elkezdett inteni a fejével, hogy nincs. Olyan cuki volt, azt hittem elbőgöm magam. :(

Becsi, remélem nem lesz komoly baja Dorkának.. :roll:

Czakoca, nagyon édesek a gyerkőcök. nekem, mint két tojás. :wink: (egyik nagyobb tojás, másik kisebb :D )

Giga, majd tegyél fel fotókat a szülinapról, meg a torta evésről!!!

na mentem, mert így sosem lesz mézes... :roll:

thenus

Nircee, a te házad is szupi lett! :wink:

thenus

Tüccs, én a tetejét ragasztópisztollyal ragasztottam oda, mert az illesztések nem voltak pontosak és nem fedte teljesen. Ha legközelebb csinálok, akkor nem szarozok a cukormázzal, úgysem esszük meg és így talán "Lelleállóbb" is.

Henus, olyan édes lehetett Szonja!!! Olyan jó neked, hogy még szoptatsz.

Nircee, jó kis házatok van :D! Nekem olyan igazi mesebeli mézeskalácsházhoz hasonlít. A karácsonyfa nekem kicsit vastagnak tűnik, de szupi.
De, egy voyager van nálunk. Egyszer utaztunk már ezzel Németországba egy hot rod találkozóra, nem ismeretlen, csak ilyenkor szokatlan. Szereted az amerikai autókat? Tudnék mesélni...
Készen lettél a dvd-kel?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Jajj, de ügyesek vagytok lányok! Mindenki süt-főz.. kezdem szégyelleni (úú, így kell ezt írni?? :roll: :oops: ) magam.... :oops: :oops:
Pimpó, Nircee, nagyon jók a házikók!

Pimpó, ti aztán elég pechesek vagytok a kocsikkal mostanában :roll:

Czakóca, nagyon jó a kép a gyerekekről!!

Betegecskéknek gyors gyógyulást!!!

Jaj, képzeljétek hogy jártam! Be kellett mennem a Nyugatihoz ma este, hogy odaadja egy évfolyamtársam a jegyzeteit a követető vizsgámhoz. Márkra a párom anyukája vigyázott addig, és mikor indultam, mondta, hogy ne rohanjak nagyon, nehogy elessek, hiszen olyan csúszós felénk az út. Erre nem elestem a vasútállomás felé menet.. :? Nagyon meghúzódott a bal térdem, amit évekkel ezelőtt műtöttek is, és tökre megijedtem, ahogy feltápászkodtam a földről, mert eléggé fájt, de mivel lábra tudtam állni, elmentem a jegyzetekért a városba. Most már itthon vagyok, elég hosszúra sikeredett az utam, így bicegősen, és itthon látom, be is van dagadva rendesen :( Remélem nem kell azért dokihoz menni vele..
Azért öröm az ürömben, hogy kénytelen lesz a párom felkelni a Márkhoz, mert így aztán nem nagyon tudom dajkálni, márpedig az altatáshoz az kell a fiatalúrnak.. Remélem a ma éjszaka után jobban fogja értékelni a több mint 8 hónapos fáradtságos munkámat! :lol: :lol: :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Becsi
nagyon arik a gyerekek

Nircee, Pimpoka
naggggyon szépek házak

jó éjt mindenkinek

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

szantre
remélem, nincs komoly baj

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

bocsi,becsi!
gyógyulást akartam írni Dorkának! nem mintha a te gyerekeid nem lennének édesek :) :) :)

czakocza
jó a kép :) :) :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt mindenkinek! :)

Hol van Tiop meg Pilla? :)

Nem kaptam meg a reggeli adagomat, pedig már pár órája fent vagyok ... :oops: :oops:

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

jó reggelt!

nircee te is ügyi vagy!!!

nézzétek mit találtam...hátha valaki kedvet kapott még

http://desszert.eu/mezeskalacs_haziko_keszites
becsi
Iklad

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!
Tegnap nagyon édesek voltak Anették!videóztam ezerrel,majd ha egyszer apa kivág egy részletet akkor meg is mutatom,de most csak képet teszek fel!! Annyira hulla voltam tegnap,hogy ruhástól elaludtam a BARÁTOK KÖZT alatt és éjjel 2-kor keltem fel,mint akit fejbe vágtak! Aztán reggel fél6-kor zuhanyoztam csak le Nem jó zuhany nélkűl lefeküdni! :oops: :oops: :oops:

Nircee,Pimpo!
Nagyon szépek a házikók!Igaz ügyesek vagytok!!!!!!!!! :wink: :D

Henus!
szonja édes lehetett amikor ingatta a fejecskéjét!!Szegényke! :cry: Zsani a múltkor szopi allatt mondta,hogy anya(nem engette el a cicit,csak félig) :D :wink:

Becsi!
Dorkának jobbulást! :cry:

Czakoca!
Nagyon szépek a gyerkőcök! :wink: :D

Piroska!
Gratula!!!!!!!!! :!: :D

Szantre!
még jó,hogy nem lett nagyobb bajod! :cry: :!:

Sylvi!

Nagyon szivesen! :wink:

Most elköszönök!Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt,

Becsi, én erről a linkről építkeztem :-D.

Mi nemsokára indulunk a rohadt nagy tömegbe. Annyira utálom, de ha a kocsint tegnap nem romlik el, már túl lennénk rajta. Már látom előre, hogy mi lesz a boltokban. Jobb, ha két listát írok, egyet magamnak egyet a férjemnek. Neki olyanokat írok fel, amiket nehezen lehet megtalálni, mert ha bemegyünk majd valahová az lesz, hogy végigmegyünk egy soron és megkérdezi, hogy kell-e még valami?
:shock: jól tudja, hogy még ezer dolog kell, de már hót ideg lesz...
Lellét átvisszük anyósékhoz, semmi esetre sem cipeljük magunkkal.
Már kezdek én is elég feszült lenni, utálom az előttem tébláboló, megmakkant embereket, akik feszt csak válogatnak, a sorok kellős közepén hagyják a bevásárlókocsit és húzzák a szájukat, ha arrébtessékelem.
Na lépünk is.

Szantre, jártok még gyógytornára? Hogy viseli Márk? És te? Én minden kezelés után nagyon kivoltam.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Köszönjük a további gratulációkat Lili szülinapjára!
Képeket majd szerintem jövőhéten teszek fel, mert hozzánk csak vasánap jön a vendégsereg. Tegnap nem ünnepeltünk nagyot, mert még javában kupi van a lakásban a festés miatt. Majd ma leszünk készen igazából.

Na? Hogy jártam?
Tegnap elmentünk az Auchanba ajándékokat venni. Meg is vettük a két lánynak. Erre kb. 15 perccel ezelőtt szól a kaputelefon. Azt hittem hirtelen, hogy a férjem jött haza a tekerésből, de rögtön tovább gondoltam, hogy az nem lehet, hiszen neki van kulcsa, minek csöngetne. Na, hát nem fogjátok elhinni ki volt! Naná, hogy a gls-es futár... :twisted: Hát tiszta ideg lettem. Lementem, hogy lemondjam a cuccot, erre mondja a srác, hogy ezt a telefonba is mondhattam volna. Hát nagyon vissza kellett fognom magam, hogy ne képeljem fel. Az volt a szerencséje, hogy Lili a kezemben volt. Mondtam neki, hogy a telefont bezzeg cseszik felvenni. Tudom, hogy nem az ő hibája, de én legalább szóltam, hogy ez így nem jó. Sajnálom. Pedig jó kis játékok lettek volna... :? Legközelebb én is több héttel előre fogok rendelni... :evil:

Pimpo, Nircee!
Nagyon jók lettek ezek a házikók!

Kép
Kép
giga1

Éppen sütöm a beigliket (4 rúd mákis, és ugyanennyi diós), Dani darálja a mákot. Kenyérsütőgépben dagasztom és kelesztem a tésztát, utána már csak kenni és tekerni kell + sütni. Így könnyebb azért, mert tavaly mindent kézzel csináltam :shock: , egy örökkévalóság volt, de fincsi lett.

Áruljátok el légyszi, hogy csináljátok ezeket a szép mézeskalács házikókat? Sütés előtt vagy után illesztitek? Nekem tavaly kidőlt az oldala, lehet a tészta nem volt túl jó, passz. Ízre fincsi volt azért. A fára a mézeskalácsdíszek készen vannak, nem szoktunk szaloncukrozni, de lehet még sütnék ilyen házikót, ha eláruljátok a hogyanját.

Hal - én mindig készítés előtt 1-2 órával veszem ki, nagyon hamar felolvad, és könnyen romlik, semmi esetre nem venném ki előző nap. Tejben szoktam még megáztatni, akkor elmegy a halíze és finom porhanyós lesz. Mi mondjuk cska a tengeri halat szeretjük. Néha félig fagyottan is már szeletelem, ízesítem, és be a sütőbe, vagy serpenyőbe, attól függ mi lesz belőle.
A csirkét sem szoktam előbb kivenni, mint a készítés napja, beteszem a mikróba olvasztó prigora és a súlyűtól függően hamar készen van, az is olyankor féig fagyott, de már szeletelhető.

Mindenkinek kellemes készülődést!

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicuki

azon a linken, amit Becsi felrakott, van egy videó is.

http://desszert.eu/mezeskalacs_haziko_keszites

Utána kell összeragasztani :)

Jó készülődést! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szia Mindenki!

Asszem idén már nem fogok jönni, a nagy készülődésben most is csak egy pár percem van, ezerrel dagadnak meg sülnek a sütik, nagytakarítani meg rengeteget vasalni kell (különben amikor anyám 25-én megérkezik, rögtön hozzáfog rendetrakni :evil: ), és végre a férjem is itthon van, egészen jan. 2-ig!!! (a főnökük kiíratta mindenkinek kötelező szabira a két ünnep közti napokat).

Szóval pusszantás mindenkinek, és

BÉKÉS, BOLDOG ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

Kép
andibab

Hát lányok, éjjel úgy bedagadt a térdem, hogy ma már muszáj volt elmenni (bicegni) a dokihoz. Leszívott egy csomó véres-gennyes cuccot (bocsi :oops: ) úgyhogy mostmár nagyjából tudom mozgatni.. Eltörve nincs, de elküldött térd ultrahangra, ahova csak jan. 3-ára kaptam időpontot.. addigra lehet, hogy magától helyrejön.. remélem.

Pimpó, sajnos a múlt héten nem tudtunk gyógytorára menni, mert Márknak folyik az orra (mondjuk más baja nincs), úgyhogy nem akartam nagyon utazni vele, most pedig az ünnepek miatt szünetel. Majd jan. 9-én folytatjuk. De a párom konduktor ismerőse összeállított egy csomó feladatot, amivel lehet fejlesztgetni, erősítgetni Márkot, remélem hamarosan lesz látványos eredmény!

Tiop, képek??

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Nálunk a helyzet változatlan. :? Szonja az éjjel is lázas volt, felkelt többször is. Reggel elvittük a dokinénihez. Mondta, hogy hiába próbáltuk edzeni a leányt, csak nem ússza meg az antibiotikumot. Írt is neki, amit naponta egyszer kell bevenni. Plusz jó gennyes a torka. hallom is a hangján, mintha gombócot nyelt volna. :(
Remélem a gyógyszi segt, és akarácsonyt jobb keddvel vészeljük át. Csinálni semmit sem tudok tőle, mindent apa csinál, de eddig egész jól viseli.
A mézest is ő csinálta meg tegnap este.
Ja, Becsi, nagyon fini lett, majd ha lesz időm, priviben írok részleteket. :wink:

Andi, Neked is békés, boldog ünnepeket, azért gyere, ha tudsz!!

Na mentem, mert most jobb kedvű egy kicsit Szonja, és pakolászok egy kicsit, mert belep minket a vasalatlan... :oops:

thenus

Sziasztok!

Henus küldök én is egy kevés vasalni valót :wink: nyissd az ablakot :wink: :wink: :wink:

jelentem hókifle kész :D zserbó még sűl

Kép
Kép

nagyon fincsi lett, Bence rájár, úgyhogy el is rakom, hogy maradjon azért hétfőre egy kevéske :wink:

takarítani majd holnap fogok, ma már elég volt, a gyerekszoba mint egy csatatér :( én elrámolok, ők vissza :x na majd holnap ott is pakolunk

csajok, nagyon ügyesek vagytok ezekkel a házikókkal, egyik jobb mint a másik, jövőre lehet, hogy megpróbálkozom vele én is

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Henus,
Szonjának sok-sok gyógypuszit küldünk!

Levinek ma lett egy nagy monoklija...:(
Kb. 1 méterrel ment előttem,amikor megakadt a lába a küszöbbe és megfejelte az ajtót a jobb oldalával.:(
Sajnos nem bírtam elkapni,úgy sajnáltam szegénykémet,annyira sírt.

Itt tényleg minidnki milyen ügyes és mennyi ideje van...nekem sokszor még az evés is gondot jelent,általában futtában kapok be 1-2 falatot. :wink:

Kép
mano83

Lilinek boldog születésnapot!!! így utólag is...

Pimpoka, nircee
A házak gyönyörűek!!! Apukám csinált nekünk ilyet, mikor picik voltunk, még emlékszem rá. Azóta is tervezem, hogy csinálok, de én nem tudom vagyok e ilyen ügyes.

Thenus
Jobbulást a kis Szonjának! Sajnálom, hogy így karácsonyra megbetegedett. Mi gondolkodtunk, hogy karácsonyra hazamegyünk (mindkét nagyi és papa az Alföldön lakik) de ilyenkor mindenhol olyan nagy a vendégjárás, hogy félünk, nehogy Beni összeszedjen valamit. Olyan pici még...

Szantre
Remélem nincs nagy baj. Olyan sokára kaptál időpontot, hogy addig tényleg helyrejön. Elképesztő, hogy ilyen sokat kell várni :x

Czakóka
irígylem a kifliket, nagyon fininek látszik!

Én az idén örülök, ha a főfogást megcsinálom. Ahhoz is a párom vásárol, éppen most a Corában. Szerintem akkora fejjel fog hazajönni, hogy na, biztos írtó sokan vannak :roll:

KépKép
Kép
danka33

Kicsit el vagyok keseredve, ma egész nap ezen filóztam...
Eddig Beninek elég volt az egyik cici simán, aztán bealudt. 1 hét óta azonban mindkettő kell neki, mert amúgy nem alszik, szóval látom, hogy éhes. Ráadásul mindkettőt totál kiszívja, nem marad semmi sem. Tehát éppen elég neki. Úgy félek, mert már most érzem, hogy ez egy idő után nem lesz elég.
Mit csináltam rosszul?
Eszek rendesen, iszok napi 2.5 l folyadékot tudatosan, szoptatós teát minden nap, tegnapelőtt óta iszok alkoholmentes sört, mondjuk sokat takarítok, meg napközben nem alszom, de nem tudom jobb lenne e, ha többet pihennék???

Fejni nem fejtem, mert 3 óránként eszik Beni és ha az egyikből evett és közvetlen utána a másikat lefejtem, akkor mikor legközelebb felébredt nem nagyon volt tej a cicibe.

Van valami ötletetek, mit kellene csinálnom?
Azt hiszem bekeverek egy kis tápszert... :( :cry: :cry:

KépKép
Kép
danka33

Danka

Szerintem előbb próbálj meg minden szopi előtt fél órát pihenni. Hidd el, az alvás nagyon sokat segít.
Azonkívül meg három liter folyadék kell minimum.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Csak gyorsan,mert rohanok!voltunk ma a Mindenki karácsonyát itt Mogyin,ahol Anett és Roli is szerepelt! :D Nagyon büszke voltam rájuk,még el is érzékenyűltem! :oops:

Giga!

mostmár tényleg csesszék meg!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :cry:

szantre!

Nagyon sajnálom,hogy bedagadtál!!!! :cry: Reméljük jövőre nem lessz rosszabb! :!: :wink:

Henus!
Sajnálom,hogy szonja nincsen jobban,de majd a gyógyi helyre tszi őt!!!!Remélhetőleg! :wink: Kitartás!!!!! :wink: :)

Czakoca!
Nagyon guszta a hókifli!!!!!
Én holnap sütök Bejglit!! :wink: :D

Mano!
Sok-sok gyógypuszi Levikének! :wink: :(

Danka!
Lehet,hogy most egy kicsit megcasappant a tejcsid,de van ez így néha,de utánna visszajön sőt több lessz!Nem most kelene esetleg megjönnie??Akkor mindég megcsappan egy kicsit!!? :roll:

Itt vannak az igért képek! :D
angyalka! :D
Anettnek rövid a szoknyája!(gondolom felismeritek őt?)
Kép :lol:
Kép
Itt voltunk ma a Főtéren!!!!!
Kép
ezt Anett készitette!Bió búza!
Kép
Délután az előadáson!Piros kabátban van Ani!
Kép
Kép
A szereplésért járt egy labda és ajándékot választhatott a fa alol!
Kép
Roli!
Kép
Kép
Kép
Kisvonattal is utaztak ma délután!
Kép

Csajok valószinű,hogy nem tudok most jönni pár napig,de megpróbálom magam ide lopni! :wink:
MINDENKINEK KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop,
Anett és Roli NAGGGGYON édesek voltak!!!!

Lányok, már nem biztos, hogy tudok jönni, majd csak Karácsony után, ezért már most

NAGYON BOLDOG, BÉKÉS, SZERETETTEL TELI KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

A betegeknek sok-sok gyógypuszi, Levikének meg nagy pusszancs a monoklijára.

Danka,
hát, én is mindennel próbálkoztam, de nekem a 2. hónaptól tápival kellett kiegészítenem. Pedig úgy elhatároztam, hogy 6 hónapig csak szoptatok!!! :? :cry: Rengeteg folyadék, és sok-sok fejés!!!!! És pihenés!!!!!

Szantre,
remélem, magától megjavul a térded!!!

Timi,
hihehetlen guszták azok a hókiflik!!! Nyammm! :lol: :lol: :lol:

Pimpó,
a karácsonyfa tényleg vastag, de még csak most csináltam először, és nem tudtam, mennyire fog feljönni a tészta. Háááát, nagyon.... :lol: :lol: :lol: Majd jövőre! :wink:

Kép
Kép
nircee

Danka!
A pihenés sokat segít, próbálj ledőlni fél órákra napközben. A folyadék szerintem elég, amit iszol. Aztán a tápszer se tragédia..

Lányok most én is elköszönök, mert szétesik a torkom és még szalad a lakás is.

Mindenkinek boldog karácsonyt kívánok!!!

KépKép
tüccs

Danka, szerintem ne aggódj előre. A szakirodalom írja, hogy 6 hetes ill. 3 hónapos kor körül megnő a babák étvágya, lehet, hogy Beninél ez kicsit később, most jött el. Nálunk is csúszott egy kicsit, de valóban megjelent.
Ez természetes folyamat, és ha többet szopizik, több tejcsi is fog termelődni, alkalmazkodik a szervezeted a Kicsi igényeihez.
Nyugi! :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Csatlakozom az előttem szólókhoz, sajna időm már nekem is csak Karácsony után lesz. (épp hólabdákat és sajtos csigákat gyártok, még nem takarítottam...)
Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tiop:
akkor most nekem azért van egy kicsit kevesebb tejem? Mert most jött meg ... :oops: :oops: :oops:

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Isteni sütiket csináltok lányok... én idén semmit,párom főz, nővérem - anyukám - anyósom pedig a sütiket hozzák! :oops:
Isteni dolgom van mi? :lol:

Betegeknek (nagyoknak, kicsiknek, náthásoknak és lábfájósoknak) jobbulást!

Piroska, neked gratula!

Lilinek boldog szülinapot!
(Igazi Karácsonyi ajándék lehetett tavaly!)

Danka, ha mennyiségi ugrása van a csajnak akkor azt látod a méréseknél (összességében többet eszik?), ilyenkor 2-3 napra el kell dobni mindent, enni-inni-pihizni-szoptatni. Valószínűleg beáll a cicid, de ha nem, akkor sincs gond! Attól még hogy kap vmennyi pótlást esetleg, ugyanúgy védett lesz (imunrendszernek nem a napi 1 liter anyatej kell szerintem, hanem a rendszeres szopi).
Szernintem adj magatoknak kb 1 hetet és ha nem alakul úgy, akkor utána tápi (lehet hogy csak délután/este kell - akkor amúgyis kevesebb a tejcsi).
Nálam a 2. mennyiségi ugrást nem tudta a cici lekövetni, este kap csak pótlást, nagyritkán 2x, általában csak 1x. De előbb pihi, lehet Te még 6 hósan is vígan szoptatsz mindenféle pótlás nélkül!
Mondjuk Dorka rendesen zabál... este még jó, hogy nincs 250 mili tejem... no ilyenkor jön a cumisüveg! :roll:

Mivel nem bizotos, hogy jövök még Karácsonyig, ezért:

[b]MINDENKINEK KELLEMES KARÁCSONYT![/b]

Jutta

KépKép
jutta

Piroska, neked már megjött? :shock: :shock:

(azt álmodtam, hogy nekem is és a csaj utána nem volt hajlandó szopizni... :cry: :cry: :cry: és nem csak átmenetileg... )

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Lányok,
szerintetek hányas lett a közgáz írásbelim? Négyes!!! Ez milyen durva??? Ugyanis az van, hogy közgázból van egy írásbeli és egy szóbeli. Az írásbelin azt az egyetlenegy tételt húztam, amit három hete dolgoztam ki és már nem volt időm frissen átnézni, meg mondjuk fáradt is voltam, négy órát aludtam, de a többire emlékeztem ennek ellenére is. :) Most mondjátok meg, mennyire gáz, hogy azt a tételt húztam! Ilyen nincs! De a többi jegyem ötös. :):):)

Tudjátok, mi történt ma? Didrike szopizott bimbóvédő nélkül. :) El sem akarta engedni! :):):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tiop
nagyon büszke lehetsz a gyerekeidre!!!! Lehet hogy hülye vagyok, de mikor szoptatok, gyakran elgondolkodom, hogy ez a kisfiú egyszer majd anyák napi verset fog nekem szavalni az iskolában. :oops: :)

Köszönöm a sok biztatást és jó tanácsot a szopival kapcsolatban. Amit Szantre irt, arról eszembe jutott, hogy régen én is olvastam a szoptatós könyvben, miszeint a 6. hét táján többet kezd enni a baba. Na szóval ezért eszik most többet a Beni....

Jutta,
igazatok lesz, hogy 2-3 napot rá kellene szánni a pihenésre és csak a szoptatásra koncentrálni. Biztos, hogy az megoldás lenne. De már tegnap megfogadtam és nem ugráltam minden kis dologgal mint egy majom (kicsit rendmániás vagyok és tiszta ideg vagyok, ha velemi nincs rendben a házban). Talán tényleg le kellene adnom ebből egy kicsit most. Lehet hogy tudatalatti, de már éjszaka is többnek éreztem a tejet, mint előző éjjel...

Piroska,
csak tudja ez a kis Didri, hogy mi a jó neki, bimbóvédő nélkül szopizni :D A közgázhoz gratulálok!!!!

Mindenkinek Áldott, Békés Karácsonyt!!!

KépKép
Kép
danka33

Sziasztok!

Danka, a sok - szerintem általad is ismert (tea, homos bogyó, folyadék, pihi, sör) praktika mellett - én egy dolgot hasznltam még, és valószínűleg újra azt fogom, mert ahogy kezdem összerakni a képet talán ez segített leginkább (bár sokx többdolgot is használtam, de ezt nem mindig és mintha akkor lett volna a legjobb).

Na ez egy recept:

250gramm búza,
100gramm zab
150gramm vaj (nem margarin!!!)
150gramm árpa
egy marék kesudió (kb 100-150g)
150gramm barnacukor (de a jó minőségű méz is kiváló)
Elkészítés: a gabonát lisztté őröljük, a kesudiót finomra aprítva/darálva aranybarnára pirítjuk, ezután hozzákeverjük a vajat és a cukrot/mézet. Tíz-tizenöt másodperc múlva levesszük a tűzről, és ha kicsit kihűlt, három -öt evőkanálnyi vízzel elkeverve két-három centiméter átmérőjű golyókat formálunk. Naponta öt-hét golyócskát ajánlatos elfogyasztani.

Ne kérdezd, hogy pontosabban hogyan kell csinálni, mert egy barátnőm csinálta meg nekem 2x, tehát fogalmam sincs, ja és nekem ízlett is! :wink: (na jó, nem egy beigli de azért fini)

Ja és még ezt talátam és küldöm mindenkinek:

Kép

Jutta

KépKép
jutta

Helló,

Szép lassan mindenki eltűnedezik. most úgy érezzük nem lesz időnk ide jönni, de a nyugis karácsony estéken, majd azért csak csak bekukkant mindenki. :wink:

Nálunk annyi, hogy Szonja talán kicsit jobban van, napközben jobban érzi magát, már nem olyan bágyadt. Éjszaka viszont még mindig van láza. :(
Remélem ez a 24 órás antibiotikum használni fog... :roll:

Piroska, gratula a vizsgához!

Danka, valóban pihizz sokat, és tedd gyakrabban cicire a kicsi fiút. Ne ijedj meg! A gyakori szopi, serkenti a tejtermelést!!!

Czakoca, nagyon gusztik a hókiflik! Nekem egyszerűen most hogy beteg Szonja nincs időm sütögetni, a mézesen és bejglin kívül, csak egy kókuszgolyóra futja. :oops: :oops:

Jutta, erről a golyócskáról most hallok először...nagyon érdekes... Ha használ, egyétek!!!! :wink:

Tiop, már láttam múltkorában is hogy MOgyin milyen szép a főtér. Kint tartják a nagykarácsonyt nálatok? Tök jó,mert itt a Művelődési házban van... :? Aranyosak voltak a gyerkőcök. :wink:

MAjd azért ha lesz időtök, és energiátok, tegyetek fel képeket, hogyan örültek a gyerekek a fának, ajándéknak, stb...

Üdv, mindenkinek, Boldog, Békés Ünnepeket!

thenus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?