Új privát üzeneted érkezett!

Bocs!Már egyszer elment az előző,csak nem jelent meg a gépemen.
Éva!Köszi,megpróbálom.A kocsit,s persze a receptet is!Kép)

KépKép
herika

Sziasztok!

Éva!
Először is egy gyönyörő épületrészen keresztül jutottunk oda és ahoz képest úgy éreztem magam abban a kis váróban mint aki büntetésba van. Másodszor egy fiatal doki megnézte a fiúkat és azt mondta, hogy mosogassuk sós vízzel az orrukat meg szippantsuk és ha nem múlik a köhögés akkor ki kell szedni az orrmandukát. Ez egy kicsit furcsa volt, hogy ajánl egy lehetőséget és ha az nem jön ba akkor hopp kikapja. Én még elviszem őket legalább 2 helyre. Nekem már nagykoromba vették ki és visszanőtt.
Hogy csinálod a padlizsánkrémet?
Marcsi!
A lányok mandulaműtétjének volt eredménye? Most már nem okoz problémát nem tudod?
A Budai gyermekkórház a hegyen vant fent a Margit híd magasságában valahol. Mondjuk mi térképről néztük ki és képzeld el volt írva jó pár utcával odébbra. Keringtünk egy darabig mire eligazítottak minket. De utcanevet most sem jegyeztem meg.
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Most voltam uh-n, a babákkal minden rendben van, csak semmiképp sem akarnak "rendesen" feküdni, úgyhogy most már tényleg tuti, hogy császározni fognak. Holnap megyek a drnénimhez, és megbeszéljük a dolgokat, hogy végülis befekszem, vagy nem, és mikor, és megvárjuk-e, hogy elkezdjek vajúdni, vagy programozott császár lesz...

Andi! Remélem imáid meghallgatásra találnak, már nagyon nem bírom a kánikulát Kép És Zsófi még nálam is rosszabbul bírja, ma egész nap nyávogott.
Már én is gondoltam rá, hogy kéne egy kis gép a kórházba, főleg, ha hamarabb be kell feküdnöm, mert hülyére fogom unni magam Kép
A hajmosás nálunk nem vészes, igyekszem úgy csinálni, hogy ne menjen a szemükbe, persze ha mégis belemegy, akkor ők is visítanak rendesen Kép

Éva!
Köszi a receptet, én készen ettem már, és nagyon ízlett, de még soha nem csináltam. Ha lesz időm és energiám, biztosan kipróbálom. Kép
A neveink most Örs és Ákos, de ez még változhat Kép

Marcsi! A pocakom borzasztó nagy, már utálok tükörbe nézni Kép Ja, és kb. 14 kg-t híztam.

Böbe! Szerintem kötőhártya gyulladást simán elkaphat bárhol, akár az utcán, buszon is, mert nagyon fertőző. A szepcsepptől hamar elmúlik, egy-két napig csúnya piros, aztán már nem látszik semmi. De az valószínű, hogy a tesója is el fogja kapni Kép

Erika! LEhet, hogy én olvastam figyelmetlenül, de a Te gyerekeidet hogy hívják? Mert nem emlékszem, hogy írtad volna. Tényleg jó ötlet az egymás mögötti sportkocsi Kép

Zizi
debyand

Andi!
Sikerült képeket feltenni.
Üdv. Böbe
Vagy mégsem.?! Hogy kell csatolni?
Böbe

Sziasztok

Éva
A receptet nagyon köszönjük, most már tényleg kipróbálom mert mindíg csak dícséreteket hallottam róla. Mellesleg a kedvenc zöldségem, csak én húsokhoz szoktam sütni, karikára vágva és meglocsolva egy olívaolajból, citromléből és fokhagymából készült mártással. Iiiiisteni...

Marcsi
A karikát megvettem még régen de nem jött be, egy másodperc alatt lekapják a fejükről. Majd ha már lehet velük üzletet kötni, megpróbálom.

Egyébként nem árulta el senki, hogy a képek felrakása hogy működik ebben az új variációban. Nekem mindent kétszer rakott fel múltkor.

Most fejeztem be a tapétázást, a kis ördögök kicsomagolták a szobátKép

Andi
Ambrosia

Andi

Kép
Szederke és Eperke

Kép
Szederke

Kép
Eperke
Böbe

Szerintem a melléklet feltöltése nevű gomb, aztán tallózás, és ugyanúgy, mint a régi babanetnélKép
zsuzsi

Zsuzsi
Köszi már megoldodott. Az a része tiszta volt, csak a képek méretével voltak problémák, hímnemű ember segítségére volt szükségem a férjem személyében a képek átalakításához.
Böbe
Böbe

Megpróbálom, bár a múltkor hiába írtam be a mell. feltöltésébe, jött egy másik ablak és ott is be kellett írni ugyanazt.
Esztibaba
Kép
Kristófmaci
Kép
Úgy tűnik bingó.
Ambrosia

Böbe

Tündériek a lányok!Kép
Ambrosia

Böbe!
Tündéri a két kis "gyümölcs"!KépKép
Olyan jó lenne,ha én is meg tudnám már mutatni Nektek a fiúkat...
Zizi!
Valamikor már szerintem leírtam,de biztos ami biztos:Henrich Márk és Martin Richárd.Az első baba egyik névnek az apjáét kapta /Henrich/.És pont Ő nem hasonlít az apjára.Szőke,gyönyörű vil.kék szeme van.Riki a beceneve,bár mindenki inkább Tudinak szólítja.A másik legény barna,sötétkék szeme van.Ő mintha az apja klónja lenne...Ő Ricsi,egy igazi csibész. Imádnivaló két kis bitang!!!!!!!!!!!!!!!!!KépKép
Jó éjt, és egy kis hűsítő szellőt Mindenkinek!
Erika

KépKép
herika

Ambrosia!
Micsoda szemek!!!!!!!!!!!!!!KépNagyon édesek, és mint a nagykönyvben:egy kisfiú és egy kislány.Amikor kiderült,hogy két babám lesz én is azért drukkoltam/az egészség után persze/,hogy vegyes páros legyen.Nekem nem jött össze...
De mostmár el se tudnám képzelni,hogy ne két fickóm legyen!
Szerintetek normál fotót hol tudnak feltenni a netre,mert már szinte mindenki megmutatta a Babócait,és ez olyan jóóóóóóóóóó!

KépKép
herika

Böbe, Andi

Édesek a babáitok! Gratula mindenkinek! Nekem sajnos nem sikerült még mindig feltenni a képeket, de igyekszem.

A padlizsánkrémet sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy le van írva. Csak ki kell sütni, meghámozni és a hozzávalókkal együtt összeturmixolni. Én nem vagyok egy valami konyhatündér és mégis sikerült. Sok sikert hozzá mindenkinek.

Vikics

Hát akkor ti biztosan nem valami jó orvost fogtatok ki. A miénk egy nagyon kedves dr.nő, ott rendel a csobánkatéren a gyerekfülészeten, menjetek el hozzá is, hátha mást mond. Mi már nagyon régóta szenvedünk a fülük miatt és ezért kell kivenni az orrmanduláját mind a három gyereknek.

Zizi

Ne aggódj a császár miatt, biztosan minden rendben lesz. Nagyon szorítok neketek!
Szép neveket választottatok. Mi is még a szülőszobán is vaciláltunk a neveken.

Éva
p.éva

Böbe, Andi!

Nagyon édesek a Babák!KépKép Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok

Köszi a dícséretet!Kép

Erika
Ha olcsón akarod megúszni érdemes lenne egy scannert vásárolnotok, 15-20.000 forintért már lehet kapni. Azzal bármit feltehetsz a netre. Még mindíg olcsóbb mint egy digi fényképezőgép, amiből ugyan van már 40.000-ért, de az olyan is. Az is igaz, hogy a filmelőhívás is húzós. Hát..., kinek mi éri meg.

Andi
Ambrosia

Sziasztok!
Én is köszönöm a dícséretet. Lehet, hogy kicsit elfogult vagyok, de szerintem is nagyon jól sikerültek a babák.

Erika!
Tényleg össze kellenne ruccanunk és akkor vagy hozott képből a férjem be scannel egy párat, bár azt csak a munkahelyén tudja, vagy digitális géppel lefotózza és azt már fel lehet tenni. Szóljál bátran ha segítség kell. Én is szívesen megnézném a gézengúzokat. Nagyon kivácsi vagyok rájuk, már csak azért is mert én el sem tudom képzelni milyen lehet két fiúval. Ők is veszekednek, mint a lányok?

Andi!
Gyönyörüek a lurkók. Ezeket a hatalmas szemeket honnan örökölték? Szerintem nagyon hasonlítanak egymásra. Többször is megnéztem őket, de tényleg hasonlítanak. Nekem is mindig azt szokták mondani, hogy teljesen egyforma a két gyerek, bár szerintem az enyémek nem hasonlítanak, még annyira sem, mint két sima testvér. Az orruk, a fülük, szemük, talán a szájuknál van egy kis eltérés.
A vegyes páros is szokott veszekedni?
Üdv. Böbe
Böbe

Zizi!
Ügyes vagy! 14 kg még 1 gyerekkel is átlagos. Ez érdekes, hogy Te mondhatod meg kb. mikor szülessenek meg a lurkók.

Andi!
A gyerköceid továbbra is nagyon-nagyon helyesek!

Erika!
Édesek a lányok! Kiáncsi vagyok mit szólnak majd a nevükhöz, ha már érteni fogják.

Éva!
Köszi a receptet! Azért várjuk a képeket! Ebben az új rendszerben nem annyira körülményes a képek csatolása.

Vikics!
A mandulamütét sikeréröl aztán már nem beszéltünk, mert nálunk nem téma, így nem is kérdeztem rá. Hallottam már olyat, hogy ezerszer jobb lett utána, meg olyan véleményt is, hogy minek kivenni, ha egyszer odanött, biztosan van valami feladata ;)
Ma egyébként gyümölcsnapot tartanak a fiúk. Nem voltak hajlandóak enni reggelire és ebédre se mást, némi rozsos keksszel, zabpehellyel. Ádám talán most lesz beteg, vagy a foga jön, vagy csak így tiltakozik a meleg ellen. Péter pedig sajnos hörgögyulladást fejlesztett ki a náthából Kép (Antibiotikumot szedünk, most elöször Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Éva!
A Csobánka téren van gyermek fülészet? Fül-orr-gége ugye? Ha igen én is elmennék oda. Még legalább két helyen nézetném meg hátha meg lehetne menteni még. Bár azon is vaciláltam, hogy ha ki kell venni egyszer akkor jobb lenne most ovi előtt, hátha akkor kevésbé lesznek fogékonyak a betegségre.
Nálunk az a baj, hogy csorog le a váladék az orrmandulából (mint most kiderült, mert eddíg a köptetőket szedtük szorgosan)cirka április óta és ami lerakódik azt felköhögik esténként. Néha fel is öklendezik.
A Bethesdában voltatok már?

Böbe!
Édes két kiscsaj! Jól sikerültek valóban!

Erika!
Nem tudom máshol ez hogy megy, de mintha rémlene, hogy ahol elő lehet hívni a képeket ott adathordozóra is ki tudják menteni. Mintha úgy emlékeznék, hogy nem csak a digitális géppel készülteket. A Kodak expressznél legalább is nagyon sok dologra képesek. Talán az a legolcsóbb módszer.
Bár ha az ember lánya imád fényképezni akkor érdemes gyűjtögetni egy jó digit gépre, mert idővel megtérül.
Marcsi!
Én is úgy gondolom, hogy van feladata, de mostanában csak azt hallom, hogy mindenkinek kiszedik. Nekem spec semmi értelme nem volt mert visszanőtt. Kép
Jobbulást Péternek!!!

Zizi!
14 kg???!! Ez hihetetlen. Te aztán nem vitted túlzásba. Én 27 kg-ot híztam a skacokkal! Senkinek meg nem mondtam volna akkor annyira durva számnak tűnt. Pedíg inkább csak az látszott, hogy olyan vagyok mint egy víztorony. Mindenféle vízhajtó zöldségeket kellett ennem naphosszat. Kép Aztán szerencsére mind lement. Az idei nyárnak köszönhatően viszont sajna visszatelepedett rám 3kg. Kép

Andi!
Kinek a szemét örökölték a skacok?? Annyira szépek!

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok LányokKép
Letelt a Párom szabadsága igy visszatértünk Svájcba és Hozzátok isKép A nyaralás jól sikerült bár a Páromnak túl nagy volt a csend és a nyugalom, nehezen tudta feldolgozni a lazitást...Kép
Pénteken voltunk 21. heti UH-on és kiderült, hogy egy Leányzó (Ő a kisebb) és egy Fiúcska csücsül odabent a pocakombanKép Nagyon boldogok vagyunkKép
Viszont a 16. heti AFP eredményem állitólag ikrekhez képest is nagyon magas volt. Van erről tapasztalatotok? Az érték: MOM 3,3B-HCH MOM 5,9
Ezért vasárnap megismételték az AFP vérvételt a 22. hét elején. Ér ez ilyenkor valamit? Kaptunk egy beutalót Genetikai UH-ra az I.Női Klinikára de oda csak pénteken lehet időpontot kérni. Hétfőn beszéltem velük, de elutasitottak mondván,hogy telefonáljak pénteken mert csak aznap osztanak időpontot. Azért vagyok elkenődve, mert nem értem a terhesgondozóban miért nem szóltak időben. Ha maguktól nem is értesitenek legalább akkor mondhatták volna, mikor átvettem a leletet. Ennek is már két hete és mostanra talán megnyugodhattunk volna.

Puszi: Doris
doris

B.Marcsi
Szerintem az Erikának írt üzenet nem szól. A nevükkel szerintem nem lesz baj. Van másik anyakönyvezett nevük is, ha szeretnék, akkor meg lehet változtatni. Angelina Eperke és Bettina Szederke. A mi családunkban senki sem használja a rendes nevét. A hugom Margit, családon belül mindenki Cunynak hívja. Az Y-t már ő tette bele. A baráti köre Gittnek szólítja. A bátyám Sándor, őt Siminek hívjuk. Én Erzsébet volnék, de ha az utcán utánam kiabálnak, hogy Erzsi, felsem figyelek rá. Már az iskolákban is Böbének hívtak. Szerintem náluk sem lesz gond vele. Ha már meglesz a magukhoz való eszük, és változtatni szeretnének rajta, rövid időn belül meg lehet szokni az megszólításukat. Az egyik nagymamájuk Angi és Betti babának hívja őket, úgyhogy nem furcsa számukra, hogy több nevük van.

Doris
Nekem a 16. héten az AFP 58 ng/ml, wAFP 63,1 ng/ml, MOM 1,6 volt. Sajnos én sem tudok sokat az AFP-ről de biztos, hogy nincs semmi baj. Szeritem ez mindenkinél változhat.Sajnos a terhesgondozókban valóban kegyetlen emberek ülnek. Csak egy pici odafigyelés kellenne a részükről és akkor tényleg nem tennék ki a terhes kismamákat napikig, hetekig tartó izgalomnak. Én nagyon veszélyeztett terhes voltam már a legelejétől kezdve. Én is megkaptam az orvosomtól az AFP beutalót. A férjem, mivel mi rendszeresen pórul járunk ilyen helyeken, előtte odatelefonált, elmondta milyen papír van a kezében, kell-e még valami hozzá, és egyébként is le tudják-e venni a vért, ami teljesen természetes, de ő azt is megkérdezte. Persze, mondták minden rendben csak valahogy juttasson el a laborba. Persze a papír nem volt jó, a laboros nem vette le a vért rossz papírral. Hiába mondtuk, hogy délutánra hoz a férjem jó papírt, csak ne kelljen már mégegyszer eljönni és sorba állni. Szóval az egész terhességem alatt ilyen bánásmódbab részesültem, szinten minden vizsgálat alkalmával volt valami galiba. Neked első babáid lesznek az ikrek? Terveztétek így vagy csak spontán bejött? Jársz még dolgozni? Melyik kórházban fogsz szülni? Meg úgy általában érdekel minden, ha van időd egy kis gépelésre. Köszi
Szia Böbe
Böbe

Doris

Örülök, hogy itt vagy köztünk újra! Már aggódtunk érted, hogy merre jársz. Ne aggódj, minden rendben lesz! Majd megnézem a mi adatainkat.
Gratula a vegyespároshoz!

Vikics

Igen, a Csobánka téren van gyerek orr-fül- gégészet. Mi amíg nem tudtuk, hogy ilyen közel is van addig mindig a Bethesdába jártunk, ott is voltunk 1hetet, fel is szúrták már ott is a fülüket. De ott mindig egy fél napot kell várakozni, mire sorra kerül az ember, azóta ide járunk békásra, itt mindig nagyon kevesen vannak, szerintem senki sem tud róla.

Megyek, mert odaég a padlázsánom!

Éva
p.éva

Zizi

Tényleg nagyon ügyes vagy a 14kg-al! Én 22kg-ot híztam az ikrekkel, abból ők voltak 7kg-ok a többi meg hamar lement a szülés után, csak a hasamon a kinyúlt bőr maradt meg, amit most már több, mint valószínű,hogy megcsináltatok, mert nagyon zavar.

Erika

A múltkor a Tescoban már 9000Ft-ért volt digitális fényképező. Biztos nem egy nagy szám, de kezdetnek megteszi.

Marcsi

Jobbulást a kicsinek!

Ma egésznap strandon voltam a három gyerekkel. Persze nem egyedül, eljött velem az egyik barátnőm is a kisfiával és segített ahogy tudott. NAgyon jól éreztük magunkat, Leányfalun voltunk. Szerintem nagyon jó az a strand és nem is olyan drága, mint a többi.

Éva
p.éva

Böbe!
BOcs, tényleg Neked szólt Kép és továbbra is fenntartom, hogy édesek a lányok. A nevük pedig nagyon kedves Kép Kép

Doris!
Utánanéztem az AFP-s papírnak, de sajnos nem találtam. Arra emlékszem, hogy határérték volt és magyarázatként ennyi szerepelt: gemini.
Nekem is kétszer vették le, mert az elsö után orvost/kórházat kellett váltanom és persze nem fogadták el a máshol levett véreredményt Kép
Talán Zizinek még megvan. Hátha ír majd róla.
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Doris! Üdvözlet újra a neten Kép Kép Nekem sajnos csak a MOM érté van meg, az 2,2 volt. Erre mindenki azt mondta, ha ikrek, akkor teljesen jó. A magas érték miatt kicsit se izgulj, az egész AFP már eléggé elavult módszer, az esetek nagy részében csak vaklárma, had izguljon szegény kismama egy-két hétig, a genetikai uh-n kiderül, hogy semmi gond Kép Testvérem is így járt.
Klassz, hogy egy fiú egy lány, én is szerettem volna, merthogy már itthon is van egy-egy, de nem jött össze. Így túlsúlyban lesznek a fiúk. Kép Persze biztos csak akkor lesz, ha már kibújtak Kép

Most voltam orvosnál, sajnos hétfőn (11-én)már mindenképpen be kell feküdnöm, nem húzhatom tovább az időt, akkor leszek 37. hetes. Leginkább azért, mert ha elkezdek vajúdni, és nem érek be időbe a kórházba, akkor összeakadhat a két gyerek, mert pont úgy fekszenek. Nagyon megnyugtató... Kép Na sebaj, legalább pihenek egy kicsit Kép A 39. héten (ha addig nem indul el) így is, úgy is megcsászároznak, úgyhogy remélem nem kell sokat bent lennem.
Andrissal is így volt, hogy berendeltek a kórházba egy vasárnap reggel, hogy fedüdjek be, mert nyitva volt már a méhszáj, aztán délután magától beindult a szülés. Most is így kéne valahogy... Kép

Köszi, hogy bíztattok a 14 kg-val, nekem ez is soknak tűnik, mert eddig az egy-egy gyerekkel csak 8-10 kg-t híztam.

Nagyon klasszak a képek, amiket felraktatok, majd én is nyúzom egy kicsit a sógoromat, hogy küldjön át képeket e-mailben, bár ugye nekem a meglévők nem ikrek, de azért nagyon aranyosak Kép (nem is vagyok elfogult Kép Kép )

Zizi
debyand

Sziasztok

Vikics
Az orr és garatmandulák "sorompóként" funkcionálnak a szervezetben. Szerepük (elvileg), hogy megakadályozzák a kórokozók bejutását. De mint azt az ábra is mutatja, sokszor elszalad velük a ló és a szervezet ellen fordulnak. Ez pusztán hajlam kérdése. Nekem egész pici koromban kirámolta a nagybátyám, ennek ellentmond viszont, hogy engem szinte elkerültek egész gyerekkoromban a felsőlégúti betegségek. Ezzel azt akarom mondani, hogy a mandulák kivétele nagyon sokszor kedvező hatású. Azért nem árt a több orvosi konzultáció.

Böbe
Hála istennek eddig szerencsém volt, inkább szeretik egymást mint civakodnak, persze ilyen is előfordul de ritkán, az is light-os. De ne bánjad, tegyék, fejlődik az egyéniségük. Egyébként a lánykáid nagyon hasonlítanak (komolyan) egymásra és mindkettő egyformán gyönyörű!Kép Köszönöm a dícséretet, nem tudom kié a szemük, felteszek egy képet magamról.
Kép

Doris
Már nagyon vártunk, izgultunk mi lehet veled. Az AFP-vel ne foglalkozz tényleg nem a legmegbízhatóbb, csak harcold ki magadnak a vizsgálatokat. A lényeg, hogy minél több ultrahangot csikarj ki a dokiból. Ikerterhességnél jár a havi egy! Az egészben Te és a babák vagytok a lényeg, semmi más! Gratula tőlem is a manókhoz.

Zizi
Nagyon szorítunk értetek!!!

Andi
Ambrosia

Sziasztok!
Köszönöm szépen a fotó témában küldött tippeket.Az a helyzet,hogy amikor bekötötték a netet/chello-UPC/beettetek mindenkit,hogy ajándékba kap egy digitális kamerát.KépGondolom vmi "ratyi",de még azt sem sikerült megkapnunk.KépÁllítólag elfogyott,majd hozzák.Szóval most még várunk egy picit,hátha bejön.Kezdetnek megtenné...Tavaly vettünk a babócok miatt egy videókamerát,részletre.Örülünk,hogy végre kicsengettük,nem kezdeném újra...De ha nem jön a ratyi kamera,karácsonyra benevezek egy digit.fgépre.
Böbe! Igen,veszekszenek! De még hogy!!! Az egyik feldönti a másikat, a másik meg beleharap-ahol éri.Persze a játékokon balhéznak össze.Ha egy van azért,ha kettő van azért,ha......./Mert ugye 2-2 kezük van!!!/Szóval játékonként,kb.4 db kellene...Vicc!
Doris!Megnéztem én is az AFP-t,nekem csak egy érték van beírva:"3,1 MOM/gemini".Szóval én hasonlóan magas értéket "szereztem",de velem nem ismételtették meg./Ezek szerint nálam nem figyeltek eléggé?!Kép/De szerencsére két egészséges kisfiam született 2800gr ill. 2700gr
súllyal.Ne izgulj,biztos nem lesz semmi gond!!!Kép
Zizi!Akkor ezek szerint most betöltötted a 36.hetet!Most már nem lehet gond!Bár ez még koraszülésnek számít,de csak pár napig.Én 36 hét 1 napra szültem,igaz programozott császárral.Baromira vizesedtem.Bár én is "csak" 14 kg-ot híztam,de rajtam már előtte is volt bőven felesleg-sajnos!Kép
Kismamák:kitartás!!!!!!!!
Anyukák:KITARTÁS!!!!!!!!!
Jó éjt Mindenkinek!
Üdv. Erika

KépKép
herika

Andi!
A TIÉDET örökölték!!!!!!!!!!!!!Ez tuti!

KépKép
herika

Andi

Neked még kérdéses, hogy kitől örökölték a gyönyörű szemeiket?! A férjedet nem láttam, de biztosan tőled!

Erika

Remélem, megjön az a vebkamera és akkor megláthatjuk a csöpségeidet!

Zizi

Nagyon szorítok nektek! Legalább pihensz egy kicsit, és ez most mindennél fontosabb. Mert minél tovább maradnak a pocidban, annál fejlettebbek lesznek a babák és akkor hamar haza is jöhettek a kórházból.
Ádos és Őrs! Bírjátok még ki egy picikét odabent és na nagyon nyúzzátok meg anyát!!!!

Éva
p.éva

Mostanában Zolika megint koránkelő lett. Ma is már hat előtt felkelt. És ilyenkor azonnal üvölt, mint egy őrült, hogy anya-anya! Már a kutyákat is megsétáltattam, úgyhogy nálunk már megkezdődött a nap. Ilyenkor kint van velem Zolika és elvan, amíg a többiek nem ébrednek fel.

NÁlatok mikor kelnek a kicsik, nagyok?

Éva
p.éva

Sikerült egy pár képet feltenni az albumba P.Éva családja néven.
p.éva

Nem tudom , miért ilyen szemcsések, nekem itthon teljesen tiszták a képek.Lehet, hogy mert nagyon nagyok voltak és ahogy lekicsinyítette, azért lettek ilyen rosszak.
p.éva

Szia Éva!
Nekem még alszanak...KépKépTalán érzik,hogy megyünk délelőtt a dokihoz-kukikontroll.Kép
Általában 7 körül kelnek,persze vannak kivételek.6-tól kb. 9-ig minden előfordulhat.Ez több dolog függvénye:meleg,fog- ill.kuki fájdalom,előző napi hancúr-pancúr,vagy pusztán a hajnali kukásautó megérkezése...
Szia

KépKép
herika

Éva!
TÜndériek a gyerekek!!!Kép
Ádám a vödörben-kép,szenzációs!
Szuper lehetett a nyaralás,jó helynek néz ki ez a Kehidak...Már a TV-ben is reklámozták.
Jövőre ha törik-ha szakad, mi is nyaralunk!!!(mondom én...)
Vagy elköltözünk!(mondom én...)!
De mit mond a párom főnöke?!Ez itt a kérdés!
Üdv Erika

KépKép
herika

Erika

Hová akartok elköltözni? Kertesházba? És merre? Mi is állandóan telkeket nézegetünk, mert egyszer majd építkezni szeretnénk. Itt is van kertünk,de közös és ez a lakás kicsi ötünknek, csak 50 nm és ráadásul még önkormányzati, igaz vadi új és gyönyörű, de azért jobb lenne egy saját.

Már vissza is aludtak az ikrek, a kislányom meg szépen játszik. Alkalmas idő főzésre, takarításra, de én inkább az internetet választom és a lustálkodást.

ÉVa
p.éva

Éva
Hol találom az albumot? És egyébként mi az? Megnézhetem én is?
Mi a nappal kelünk, általában 5 és 6 óra között. Ezt én is korainak tartom, de nem tudom szabályozni. Probáltuk később letenni őket este, de akkor is felkeltek korán. Ugyhogy maradtunk a fél 8-as fekvésnél.

Andi
Mostmár szerintem sem kétséges, hogy kinek örökölték a szemét. Gyönyörű szemeid vannak.

Tudtok már valamit az ikertalálkozóról?

Üdv. Böbe
Böbe

Zizi
Tényleg ne aggódj, mostmár nem lehet semmi baj. Én is 37. hétre szültem, nekem ugyan koraszülöttnek nyilvánították őket, de azért mert nagyon kicsi volt Szederke súlya. 163O g. Még lélegeztetni sem kellett őket. Csak hízlalták :-) az inkubátorba.
Hogy kell kék és sárga jeleket tenni?
Böbe
Böbe

Böbe!
Itt a társalgó ablak mellett balra fent látható a Fotóalbum felirat. Katt arra, majd még egyszer a fotóalbum föoldalán. Aztán abc rendben megtalálod az albumokat. Te is készíthetsz a csajszikról Kép. (Ott vannak képek EFGabi fiairól, Vikics Pupikáiról, Zsuzsiékról is asszem) A jelek pedig úgy lesznek a kettöspont és zárójelek segítségével, hogy a nevetö/szomorkodó figurából, amit Te is írtál a hozzászólásodban, elhagyod az orrocskát : ) vagy : ( (szünet nélkül) Kép Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Éva!
Köszi a képeket, édesek ezek Hárman! Mostmár biztosan nem kételkedsz, hogy egypetéjüek a srácok.
Az enyémek biztosan kétpetéjüek. Még azért az utcán learatom, a "de egyformák vagytok" ámulásokat, de egy-ketten már megjegyzik, hogy na, nem is annyira... A szülinapi fotókon már egyértelmü, amit már régóta mondogatok, hogy teljesen mások. MÉg igy sem tudták (vagy nem akarták) megkülönböztetni öket a rokonok, mi lenne ha egypetéjüek lennének?!
Éva, Vikics!
Tényleg a tesókról már beszéltünk, apukák is ügyesek voltak kezdettöl a megkülönböztetésben?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

Nálunk a férjem még van hogy most se tudja megkülönböztetni őket, de ez csak azért van, mert felületes és nem nézi meg rendesen őket. Anyósomék egyáltalán nem tudják megkülönböztetni őket, pedig aki többször látja őket, az simán megkülönbözteti. Lora a szandáljukról tudja megkülönböztetni őket egymástól.

Böbe

Marcsi már leírta, hogy hol vannak az albumok, nézd meg nyugodtan.

Éva
p.éva

Sziasztok!
Éva!
Nálunk is 11 körül fekszenek újra!!!KépBár ma csúszás volt a doki miatt(kukkerek rendben!!!KépKép),s ezért nagyon nyűgösen zajlott az ebéd is.De most kb 1,5 órája CSEND van.Úgy aludnék ilyenkor én is,de szalad a lakás.S én mégis a net előtt ücsörgök.Ez már függőség?!
Igen, családiház az álmunk!!!Egy szép kerttel,pázsit,tuják,és 1-2 kutyus...
A lányod nagyon édes lehet-a szandáljukról különbözteti meg a srácokat!De mi van akkor,ha mezítláb vannak?!
Böbe!
Engem is érdekelne az ikertelálkozó,csak azt nem tudom,hogy jutnánk le.Kép
De azt még most sem értem,miért pont Pesten nincs /legalább egy kicsi/ ikerklub...KépKép

Szép délutánt!!!!!!!!

KépKép
herika

Sziasztok!
Éva!
Édesek a lurkók! Főles az tetszik nagyon ahogy hárman állnak a szekrénysor előtt. Kép
Légyszi írd meg nekem a dokinő nevét, esetleg ha tudod a rendelését, mert elcsattogunk oda valamelyik nap.

Doris!
Sajna én sem találtam meg a leletemet, de arra tisztán emlékeszek, hogy amikor kiderült, hogy nekem is nagyon sok lett egyből mondták, hogy ne aggódjak mert ez tök normális. Csodálkoznék ha ikrekre is lenne egy tól-ig határ mert én semmilyen tértn nem találkoztam ilyennek. Az ikres anya az MÁS! Sosem tudták megmondani, hogy mi a normális az esetemben. Úgyhogy ne aggódj cseppet sem.
Zizi!
Aztán jelentkezni ám ha van valami fejlemény! Én úgy tudom telefonról is lehet mailt írni. Szorítunk Neked, hogy minden simán menjen és ne und magad halálra bent. Kép
Andi!
Köszi a felvilágosítást! Azt tudtam mire való csak affelől vannak kétségeim, hogy nem okoz majd gondot ha kikapják. Bár ha jobban belegondolok ennél nagyobb gondot már nem igen tudna okozni. Vagy esetleg tudsz olyan dolgot? Már a normál műtéti kockázaton kívül.
Valóban hasonló a szemeitek, de tán a skacoknak még a Tieidnél is nagyobb. Kép Kép
Marcsi!
Nálunk nem volt gond a megkülömböztetésnél apai téren. És én tartom azt ma is, hogy teljesen más a két gyerek külsőre is. Csak mások vannak gondba. Kép
Erika!
Verjétek ki a cégből a gépet! Mi az, hogy elfogyott??? Ezt nem szerződés stzegésnek hívják ha szigorúan nézem. Egy ilyen kütyü beszerzése nem lehet több 1 hétnél, de ha jól veszem ki a szavaidból ez nem egy hetes történet.
Harapár nálunk is megy, már nagyon kivagyok. Ha a veszekedésben tehetetlen az egyik akkor jól beleharap a másikba. Kilátástalan néha hogy néznek ki.
vikics

KépKép
vikics

Vikics!
És mit teszel harapás "ellen" v. után?!
Én tehetetlen vagyok.Ráadásul nekem mindi a Ricsi /Ő sosem harap!!!Kép/ a szenvedő alany.Úgy tud olyankor sírni,hogy a szívem megszakad!Csak azt nem értem,olyankor miért "nem védi meg magát"?!Miért akkor dönti fel a másikat,ha úgy tartja úri kedve:s esetleg a másik éppen egyedül játszik.Nem találok összefüggést...

KépKép
herika

BöbeKép
Nos a Te AFP leletedet látva az enyém tényleg iszonyatosan magas...minden értékem több mint a duplája a Tiédnek.Sajnálom, hogy Te is ilyen bánásmódban részesültél a terhesgondozóban... Megpróbálok minden kérdésedre válaszolniKép Nos Ők nagyon is tervezett babákKép Évekig hiába próbálkoztunk...volt 7 nőgyógyászati kis-nagy műtétem, több hormonstimulálásom mig végül több év után lombik program keretében ügyesen megkapaszkodott ez a két kis BabuskaKépKépA 6. heti UH alapján egy élő és egy halott magzatunk volt. Aztán a 7. héten két élő magzatot láttunk, de azt mondták az egyikük oly kicsi, hogy a 12. hétig fel fog szivódni. Közben a Férjem a múlt év végén elfogadott egy külföldi kiküldetést igy idén márciustól Svájcba költözött én pedig áprilisban immáron terhesen követtem ŐtKép Igy nem dolgozom de egyébként is a beültetés napjától otthon maradtam és feküdtem néhány hetet. A 12. heti UH-on kiderült, hogy két élő babánk van csak az egyik túl pici, lehet, hogy valami gond van Vele... A 16. héten levették az AFP-t és csináltak UH-ot is. Az egyik baba kissebb de megfelelő ütemben fejlődik. Kb.két hét lemaradása van a testvérkéjéhez képest de ez már meg is marad. A 16. heti AFP eredményemet szó nélkül adták a kezemben a terhesgondozóban, nem emlitették, hogy ismételni kéne... Múlt pénteken derült ki délután, hogy nem jó az érték és genetikai UH-ra kell mennünk oda viszont csak pénteken kérhetek időpontot. Hétfőn sikerült ugyan elérnem Őket, de leráztak, hogy telefonáljak vissza pénteken. Akkor töltjük be a 22. hetet. Hát igy állunk mostKépItt vagyok Svájcban és majd pénteken derül ki mikor kell legközelebb hazamennemKép Egyébként első két babánk lesz és a Szt.Margit korházban fogok szülniKép
P.ÉvaKép
Köszi az aggódástKép Itt vagyunk és nagyon kis drágák a Babukák mert olyan finoman rugkapálnak odabentrőlKépKép
B.MarcsiKép
Köszi, hogy megpróbáltad előkeresni a leletedetKép
ZiziKép
Köszi az AFP infotKép Nagyon drukkolok Nektek hétfőtől és amint tudsz adj valami hirt magatokrólKép
AndiKép
Köszönjük a gratulációtKépUH-on a 6., 7.,12.,16.,és 21. heteken voltunk eddig. Most lesz egy genetikai UH és a következő a 26. héten amit a nőgyógyászom csinálKép Egyszóval a havi egy átlagban megvanKép
ErikaKép
KÖszi, hogy Te is megnézted a leletedetKép De irigykedem a babák óriási súlya miattKép
VikicsKép
KÖszi a biztatástKépPróbálok nyugodt maradniKép Ahogy olvasom a bejegyzéseiteket az ikrek hétköznapjairól...mit mondjakKépFelköthetjük a gatyóinkatKép

Puszi Mindenkinek, megyek fotókat nézni: Doris
doris

Sziasztok!

Erika!
Nálunk azért minden ok nélkül nem történik efféle szerencsére. Mindíg valami játék miatt. Aztán az éppen aktuális sértett odajön hozzám sírva. Én jól összeszidom a másikat megígértetem vele, hogy nem történik ez meg többször. Mondania kell, hogy ne haragud és egy puszit kell adnia oda ahová harapott. Nekem nincs más ötletem. Az elején ez sokkal durvább volt és akkor gondolkodó széke is ültek emiatt, de most már azért szerencsére ez csak 1-2 heti rendszerességel van.

Doris!
Először a Margit kórházra készülj fel. Vegyél leckéket akaratosságból mert arra nagy szükséged lesz! Amit szeretnél tudni hangosan pofa nélkül kell megkérdezni akár egymás után többször is, mert nem túl lelkesek a csecsemősök. Ha minderre fel vagy készülve, meg arra, hogy csak magadra számíthatsz akkor minden rendben lesz!! Kép

Vikics

KépKép
vikics

VikicsKép
Ez a gondolkodó szék nagyon tetszikKép Köszi a használati utasitást...akaratosságból fejlődnöm kell de igyekszemKép
LányokKép
Akit tudtam megnéztem képekenKép Nagyon szépek vagytok meg a gyerkőcök isKép GratulálokKép

Puszi: Doris
doris

Vikics!
Remélem 1 év múlva már nálunk is hasonló lesz a helyzet,Ők még csak 18 hónaposak lesznek.Még beszélni sem tudnak,így a "ne haragudj" nálunk ugrott.Viszont azt már elértem,ha mondjuk egymást megütik és meglátom,mindig mondom:nem szabad bántani a testvéredet,csak simózni szabad,szeretni kell a bátyust v. öcsit /persze mindig az aktuálisat!/-és közben a kis kezével megsimogatjuk (közösen) a másikat.És már csinálták maguktól is,persze a szöveg az kellett hozzá...S közbe hangosan kacagnak-azt hiszik ez játék!!!!!! A harapás egyébként,nálunk is többnyire játék miatt szokott indulni.De akkor ezek szerint bízhatok benne,hogy idővel elmúlik...Hát már ez is valami!Kép
A gondolkodó szék nekem is tetszik,csak úgy érzem Ők még kicsik ehhez.Vagy nem?!
KépKép
Üdv Erika

KépKép
herika

Doris

Lehet, hogy azért nem mondtak semmit a terhesgondozóban, mert ők nem találták magasnak az értéket. Nekem is kellett genetikai UH-ra mennem, de nekem azért, mert nálunk volt a családban down- kóros és ez öröklődhet és ezért kellett elmennem. Egy unokatestvérem volt anyai ágon , de csak 2-3 hónapot élt szegény, nem is ismertem.

Vikics

Itt a rendelő száma, hívd fel őket. Én már annyiszor voltam ott, de még nem sikerült megjegyezni a rendelési időt. Tel: 2432986 gyerekfülészet. A dr.nő nevére nem emlékszem, de csak ő rendel ott egyedül.

Erika, Andi

Nálunk is állandóan megy a harc és persze a játékok miatt, nálunk is ilyenkor a fegyelmezés és a másik simogatása a megoldás. Mást már nem tudok kitalálni, vészhelyzetben elkülönítem őket a kiságyukba és akkor lenyugszanak egy kicsit.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Nálunk semmi újság egyenlőre, de a férjem ma reggel végre hazajött, így egy kicsit többet tudok pihenni a hét hátralévő részében. Persze össze kellene már pakolnom a saját kórházi holmimat, Andris holmiját a táborba, meg esetleg Zsófiét is, mert lehet, hogy anyósoméknál lesz egy ideig, ők meg most költöztek ki Sződligetre. Na majd talán holnap Kép
HA valami van, fogok szólni, már próbáltam mutogatni a férjemnek, hogy hova is kell írnia Kép

Én Andris nem tudom leszoktatni arról, hogy csapkodjon, meg ZSófival nehéz, mert Zsófi szeretné ugyanazt csinálni, mint Andris, de persze nem tudja, csak esetleg elrontja, szétrombolja, stb. Andris meg persze mérges lesz, és első mérgében odacsap egyet. Nálunk az a büntetés, hogy becsukom a szobájába 5 percre. Eddig bejött, utána lenyugszik egy kicsit. Na meg persze próbálom Zsófit elterelni onnan, adok neki mást, Andrist meg megkérem, hogy játszon az íróasztalán, azt még nem éri fel a kicsi.
Mi lesz még itt 4 gyerekkel...!?

Zizi
debyand

Sziasztok!

Egy rohadék vírus totál kikészítette a gépemet, nem tudtam írni eddig, most visszaolvasok, és írok!Kép
zsuzsi

Sziasztok!

Na, visszaolvastam!Kép

Doris!

Örülök, hogy jelentkeztél!Kép És a vegyes-párosnak is!Kép

Zizi!

Aztán szerezz be egy laptopot, és tudósíts!Kép
Mi kb. ebben az időben születtünk, a 36. héten 2300 és 2500 grammal.Kép
Kitartás!Kép

Éva!

Nagyon tündériek a gyerekek, megnéztem az albumot!KépKép

Apukák, és a megkülönböztetés.Kép
Nálunk mostanában nem mindig sikerül megkülönböztetnie, talán mert ritkábban találkozunk, ja, és a figyelmetlenség miatt.Kép De lehet a férfi agynak is valami szerepe benne, mert a bátyámmal is hasonló a helyzet.Kép

Megkaparintottam a képeket, a nagy részét, majd megprobálom a többit is, és felteszem az albumtárba.Kép

Hírem még nincs az ikertaliról, de ha lesz, akkor tutkó, hogy jövő hétvégén.

Zsuzsi
zsuzsi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?