Új privát üzeneted érkezett!

Coffea Tosta 15 CH este 1×5 golyócska

Elalváskor még tele van a feje gondolatokkal, örömhír, izgalom miatt nem tud elaludni.

KépKép
KépKép
fioona

Fioo:D
Hát nem eredeti Mei Tai abban az értelemben, hogy nem kínából van..:D De egyébként minden olyan rajt, amilyennek lennie kell szerintem... Így néz ki:
Kép

Nekem is eltúnt a karácsonyi hangulatom tegnap...éjszaka veszekedtünk (pedig nem nagyon szoktunk, de most mindenki beteg, fáradt, ideges, és nem értettünk egyet abban, hogy kit hogy kéne elalatani, miután hajnali kettőkor szegénynek ki kelett szívni az orrát- Apa szerint le kellett volna raknom, énmeg el akartam ringatni...), Áki egész délelőtt kivolt...de hála IStennek már jobban van, így nekem is kezd visszatérni a hangulatom. :D
puszik

porsika

Na, csak pár új kép:
Kép

Kép

Kép

Kép

porsika

Gyorsan válaszolok pár kérdésre,mert indulunk karácsonyzni..igen igen már most... :D

Fio!

Mi vegyszerrel szoktuk irtani a gombát,de ez sem hatásosabb az általad írtnál...kb.3-4 hétig tűnik el a penész.Hanno penészölő.Az a jó benne,hogy csak be kell fújni vele a falat.Emlékszem amikor anyuéknál laktunk minden hétvégén az volt a program,hogy a falat sikáltuk domesztosszal...

Fürdés: Domi 3 hós kora óta nagykádban locsizik, Samu pedig még csak egyszer próbaképpen,de nagyon tetszett neki,úgyhogy szerintem a kiskádat dobhatjuk is ki.:)

Társas:Mi tavaly karácsonyra vettünk magunknak a bankkártyás monopolyt...kb 3-szor ha játszottunk vele...(pedig pont apa kérte...és ő neki nincs kedve hozzá sosem.)Ti milyet vettetek?
A lotti karotti pedig bizti tetszik majd Lillának! :wink:

Porsika!

Nagyon szép Áki baba! Jól látom,hogy szőkül? (És tényleg mintha hasonlítana egy kicsit Csongira.) :D :lol:

Vicky!
Gyönyörű helyeken jártatok!!!!

Szeri!
Köszi amit írtál! Ünnepek után elvisszük megnézetni Samcit.
Na fel is ébredt...mosolyogva!!! :D

Már biztos nem jövök Karácsonyig,így hát ezt a versikét mindenkinek küldöm sok szeretettel!

"Csillag ragyogott az égen, nem is ma hanem még régen. Azóta is unnepeljük a kis jézust nem feleltjük. Gyüljön össze házadnépe, köszöntsön rátok a szeretet és a béke! Boldog Karácsonyt!"

KépKépKépKép
*orsi*

Orsi:D
Igen, szőkül a Gyermek...nagyon érdekes a haja egyébként, alapból inkább ilyen világosbarna, de a "friss" hajai teljesen szőkék, és ha fényben van, akkor meg tök szőke az egész gyerek. Majd meglátjuk, mi lesz belőle:D:D:
Samu nagyon ügyi!!
Nagyon boldog karácsonyt Nektek is!

puszik

porsika

Porsi, de szép Áki baba. nagyon jó fej azon a pöttyös alapon, ahonnan huncutul mosolyog!

Orsi, nagyon jó ünneplést és szép karácsonyt Nektek, már most!

Legyenek boldogok az ünnep- és a hétköznapjaitok! Mindenkinek!

No, mi még a doktor bácsit is elhívtuk karácsonyozni... :? :)
Nagyfiú köhög és kicsit lázas volt, kislány szeme meg váladékozott. A náthát már megszoktuk :? , de ez már dokit kívánt.

Szeri, ugye h milyen jókat tud a Ghymes? :wink: Mit szóltál a Tánc a hóbanhoz?

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok Csajok!

Bocsi hogy nem tudok mindenkinek és sokat írni de rohanok! Mindig van mit csinálnom!

Porsi!

Nagyon édes Áki baba!

Nándorka!

Remélem hamar meggyógyulnak a gyerkőcök!

Nálunk a karácsony az idén még a megszokott módon fog telni! Járkálunk a rokonokhoz!
24-én anyóséknál leszünk Berettyóújfaluba,25-én Debrecenbe jövünk össze az unoktesókkal,26-án anyuéknál,és 29-30-án pedig tesóméknál Kalocsán!
Úgyhogy nekem főznöm nem kell! Azt hiszem eddig nem híztam majd most fogok! Úgy szeretek így kajálni!

Ja és egy kis meglepi!! :D
Kép

Este voltunk a dokinál! Hát nem tudom szavakkal elmondani azt az élményt! Fantasztikus volt! Hatalmasat nőtt a gyermek és amit leművelt,jókat mosolyogtunk rajta!! Össze vissza ficánkolt akkor egy kicsit szopta az újját rúgdosta a köldökzsinórt,tiszta tornaórát tartott!! A doki is csak mosolygott!! Türelmesnek kellett lennie hogy tudja Őt mérni! :lol: És mi meg csak néztük a monitort nagy meghatódva! Már egy jó ideje néztük mikor mondta a doki hogy na jó mostmár vége a torna órának!!! De én még mindig látom magam elött!!!!!
Január 21-én kell mennem AFP-re és annak az erdményével pedig a genetikai UH-ra! Hihetetlen hogy így megy az idő!!
csipcsab

Marietta, gyönyörű!!!!!!!!!!!! És csodálatos lehetett látni a mocorgását-ficánkolását!
Ez az az időszak, amikor nekünk kb akkora volt a baba a fényképen, mint valójában. Olyan jól el tudtam így képzelni, megsimizni képen is és pocakban is. :)

Kép

Kép
nán-dorka

Doktor bácsinak ragasztott a kisfiam ajándékot, olyan képeslapfélét, és ráírta a nevét is. Örült is a doktor bácsi!

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Huu hat megy a keszulodes ezerrel!
tegnap begyurtam a mezeskalacsot,aztan most majd aprankent sutom.
Sutok pogit is,csak meg egy jo receptre vadaszom,mert en mar kiprobaltam parat,de valahogy eddig egyik sem az igazi...Van vmi jo receptetek?

Annyira jol esett,hyog gondoltatok rank....

Nalunk a Karacsony:
Iden,hoyg mar 3an vagyunk 24en itthon vagyunk (eddig mentunk aznap mindket szulohoz,majd 25en az egyikhez es 26an a masikhoz ismet),25en most az en szuleimhez,es 26an pedig Anyosomekhoz.Nalunk ugye a 26 azert is unnep,mert "csupan" 3 Istvanunk van:)
Ugyhoyg 24en fozok is jo sok fincsit!Halaszlevet nem,mert azt 25-26an eszunk a szuloknel majd,de fuszervajas lazac,mandulas pisztrang,es valami fincsi csirke (meg nem tudom pontosan milyen) lesz, mindenfele salikkal,koretekkel.
Na meg a pogi es a mezekalacs.Mondjuk abbol en ipari mennyiseget csinalok,mert iseti es mindenki koveteli belole az adagjat:)Igy az egesz csaldnak en sutok.Mindenki kap egy-ket nagy femdobozzal,Anyosek,Anyuek,Sogornomek es magunknak is marad meg jo sok:)
Majd teszek fel kepet!

Tubusos szines cukormaz:en a Culinarisban vettem,imadom azt a boltot,minden kulonlegesseg van,amit el lehet kepzelni,nem tudom ismeritek e.Mondjuk tolunk 2 perc az egyik boltjuk (Stahl is itt vasarol,multkor talalkoztunk,kislanyaval valogattak epp :wink: ),de amugy csak 2 van belole Bpen.
http://www.culinaris.hu/

Annyira sokat valtozott minden gyerkoc,hihetetlen!!!
Annyiar szerettem volna jo sokat irni,meg mindnekinek,de mar megint mennem kell,mert meg kell vennem karacsonyfadiszeket,meg csomagolopapirt....na meg takaritani is el kell majd kezdeni....

Nandorka,
jobbulast a Nagyfiadnak!!!!!

Marietta,Pinkine,
nagyon vigyazzatok magatokra es a picurokra!!!!!Emlekszem en is a tavalyi karacsonyra...olyna jo volt,hoyg mar 3an vagyunk....
Majd kerunk am pocikepet Pinkinetol is!!!
Marietta a Te pocid nem semmi!Az enyem a 20.heten kezdett latszani,akkor volt kb ekkora,mint Neked most :lol: Es fantasztikus erzes latni,mikor ficankolnak!!!

Porsi,
huuu Akos mekkorat nott!Aztaaa!Jo ez a "kendo",amit vettel!
Nalunk most kenguruzas van ezerrel,gyakorlatulag csak azzal tudok kozlekedni igy az unnep elott,mert sehova nem lehet beferni a babakocsival a tomegkozlekedesrol ne is beszeljunk...
Vettunk egy BabyBjorn kengurut,Apat imadja benne vinni Attilat,nagyon aranyosak egyutt!

Fioona,
boldog 7hot Olionak!!!Azta hoyg megy az ido!!
Es Lilla milyen nagylany mar,ugy valtoznak,olyan hamar megnonek...en mar most sajnalom,hyog elmulik ez az idoszak nemsokara...

Orsi,
Samukad is mekkora mar!Ugy megy az ido!!!

Nem tudom tudok e jonni meg Karacsonyig (szerintem meg igen,de hat mit lehet tudni...suru a hetvegenk is...Mamaert lesz mise is..),igy mar most kivanok Mindenkinek nagyon Boldog, bekes, aldott Karacsonyt es csillogo gyerekszemeket!!!!

Kép

Hoztam Attilarol ket aktualis kedvenc kepet:

Kép

Kép

Nagyon sok minden lenne,amire szeretnek reagalni,meg meselni...
most csak hirtelenjeben erre az oldalra reagaltam,ne haragudjatok!!!!!!!!

Kép

Kép
arwen07

CSak gyorsan:
borzalmas éjszakáink és nappalok vannak. Mindent kipróbáltam, amit csak lehet, már panadol bébi fájdalomcsillapitót is kapott. Homeo bogyó teljes tárházát de semmi. Gabi baba csak sír és sír és sír és nem tudom megnyugtatni. Egyedül akkor jobb ha rajtam van, igy egész nap cipelem, hol kenguruban, hol csak úgy az oldalamon, de leginkább lustizunk és az ágyon és babusgatom. Olyankor "csak" nyüszizik, de nem sír :( :( Eredmény: van egy újabb fogacskánk. Örülök, hogy legalább van oka illetve eredménye a szenvedésnek, de szörnyű megélni. Most apa babázik vele picit, de igazából engem akar, úgy hogy megyek is csak be akartam jelentkezni, hogy megvagyok.

Kivánom, hogy gyógyuljanak meg a lurkók minél hamarabb!

Mennem kell, puszi mindenkinek

Kép
Kép
adrienna

Ja meg eszembe jutott vmi..
Multkor kerdeztetek,hogy nincs e mas lehetoseg (mint a ciposdoboz) segiteni a raszorulokon igy karacsonykor...
Mi minden evben kuldunk csaladoknak,akik irnak a Csaladi lapba.Ott megirjak,hogy mire van szukseguk,mekkorak a gyerekek stb...
Utana van,hogy szoktak kuldeni kepeslapot,koszonetkeppen...en ugy erzem,ennel nincs is szebb dolog igy karacsonykor..persze maskor is...es mindig megkonnyezem,amikor tudom,hogy mosolyt csalt valaki arcara egy sal egy kisauto,vagy eppen etel,cipo.....

Kép

Kép
arwen07

Jaj Adri,szegenykeim.......nalunk is vannak ilyen napok-ejszakak,borzalmas tudom,engem is iszonyat megvisel,ha szegenykem sir es tudom,hyog valami nem jo neki...es nalunk ennek ellenre meg egy fog sincs :evil: puszi Nektek!

Kép

Kép
arwen07

Na elriasztottam Mindenkit? :lol: :lol: :lol:

Megprobalok visszaolvasgatni.....(bar mezeskalacsot kellene sutnom... :roll: )

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok!

Jelentem, túl vagyunk a 12. heti uh-on :) Olyan csodás élmény volt :) Marietta sorait olvasva olyan volt, mintha megint ott lettem volna :) Nudlinkat eléggé nehéz volt megmérni, mert folyton fickándozott, 1x, 2x hátat is fordított az ultrahangnak :) Nagyon szereti rugdosni a méhfalat :) A méhlepény a hátsó falon tapadt meg, ami a doki szerint jó. Egyébként fejtetőtől lábujjig 10 cm-ek vagyunk és 6,5 dkg a súlyunk :) A nyaki redő pedig 1,7 cm.
Ígérem, juttatok nektek pocifotót :) A pocim a héten egyik napról a másikra jó nagyot növekedett, pedig jelenleg 4 kg fogyásnál tartok :):):)

Az átalakítás utáni rendrakás az utolsókat rúgja. :) Vasárnap hozzák az Ikeából a maradék bútorokat. Tesóm és Apa összerakják, be lehet pakolni és készen leszünk :) Úgyhogy arról is kaptok fényképet :)

Adri, nagyon sajnálom, hogy ilyen rosszak a napjaitok :( Szegény mindkettőtök :(:(:(:(

Arwen, hogy Ati a 2. képen milyen kis huncut fejet vág :) Igazi kis kópé. :):):)

Dorka, sajnálom hogy betegek a lurkók :(:(:(

Nálunk a karácsony a következőképpen alakul: 24.-én este anyóséknál vagyunk (jön a nagyim is.) :) 25.-én Nagyival itthon 3-asban, 26.-án jönnek Tesómék ebédre, Nagyi du. megy haza :)

Kép

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Lattam,hoyg szo volt a Waldorfrol....
Ne kovezzetek meg,leirom a velemenyem:
Szerintem termeszetesen jo,de nem a valo eletre nevel...hisz pl egyetem nincs Waldorf,na es ne is beszeljunk arrol,hoyg az Elet nagyon mas,mint ott bent a falak kozott...szerintem emiatt jobb,ha a gyerek "normal" oviba,suliba jar,mert utana nehezebb lesz kesobb beilleszkednie a tobbiek koze..azaz nem is jol fogalmazom,nem a tobbiek koze,hanem a vilag jatekszabalyai koze..
De ez az en velemenyem.Persze az lenne za igazi,ha minden iskola ovoda ilyen lenne,es eszerint nevelkedhetnenek a gyerekek,illetve a tarsadalom is ilyen alapokra helyezodne...na de ez sajnos alom...a valo vilag mas.

Kép

Kép
arwen07

Pinkine,
de jo,hoyg megvolt az Uhtok :lol: :lol: :lol:
Tok jo,szinte egyszerre szultok majd Mariettaval :lol:
Az atalakitasrol meg persze kerjuk a kepeket,na es a pocirol nem is beszelve :wink:

Kép

Kép
arwen07

Waldorf meg:
termeszetesen nem az elveire irom,hoyg nagyon mas,mint a valo vilag,hanem a modszereire.De lehet,hoyg rosszul tudom.Pl nincs osztalyozas,meg tanorak,nem kell ulni a helyukon..ilyesmik.Erre gondolok,hogy nehez ezutan mas kozossegben helytallni egy gyereknek.

Kép

Kép
arwen07

Én itt vagyok!
megvolt a bevásárlás végre minden megvan étel-ital-ajándék.
Nyunyi jól elnézelődött az isparban

Ezt a játékot kapja tőlünk mi majdnem 2e Ft olcsóbban vettük itt fehérváron:
http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... cikk=63114

Én megvettem a mézeskalácsot,a manikürösömhöz viszi be egy néni most is meg húsvétkor is szokott lenni.nagyon finom.

Attila nagyon aranyos ,együtt sütötetek?

B.nőm itthon van megint Hollandiából,tegnap érkezett.Anyukáját meg kórházba kellett vinni ,agyérgörcs a diagnózis szerencsére nagyon enyhe így valószinű karácsonyra ki is engedik.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora,
sokat gondolok Ratok,minden rendben lesz Nyunyival!!!!!!

Hajni,
amikor dolgozol ki vigyaz Lillara?Nagyszulok?
Remelem azota mar jobban alltok karacsony-ugyileg :wink: Engem is erdekelne a Hamburger torta rejtelye :lol: :lol:

Kép

Kép
arwen07

Esztora :lol:
szegeny baratnod....
Attila is nagyon szeret nezelodni,ha elmegyunk valahova,hihetetlen modon!Inkabb nem is alszik el (mitn regen),nehogy lemaradjon valamirol!!!! :lol: :lol:
Jo az ajandek :lol:
Ja Attilam szokott "segiteni" a konyhaban :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
arwen07

Orsi,
Dominal bizti a teso miatt vannak a valtozasok.Ezek tudatalatti dolgok,biztosan emaitt.Probalj tobbet csak Vele foglalkozni (pl mikor Samu alszik),lehet,hoyg akkor elmulnak ezek a dolgok.
Depi:huuu hat ilyesmi nekem is volt,de az elejen meg...en nagyon kesz voltam....eskuszom nem ismertem magamra.... :(

Kép

Kép
arwen07

Ragota,
mennyit valtozott Csongi!!!Aztaaaa!Olyna nagyfiu mar,kezs vagyok!
Mi most beszeltunk a vedonovel pont a kajarol,mert hoyg elkezdhetem az almat kostoltatni...Hat Attilamnak iszonyat bejon,ha adnam sztem megenne egy csomot....na de azert fokozatosan :wink:
Szoval a lenyeg:hogy azt mondta az elso,amit kivaltunk az a tizorai.
Azaz reggel van egy szopi es utana olyan 10 korul,persze kinek hanykor van az, johet a gyumi.Majd delben pedig,ha eljon az ideje,jon a fozelek,es kovetkezonek azt valtjuk majd ki.
Szoval szerintem jol csinalod,hoyg a tizorait valtottad ki.
En is azt fogom,aztan johet az ebed,majd az uzsi.
Es igy megmarad meg a reggeli,meg esti szopi,na meg ha meg esteleg ejjel ker...de remelem addigra mar nem fog :roll:

Nandorka,
olyan jo az a kep Dororol...anniyra helyes rajta,es nalam is ez most a favorit Doro kep :lol:

Kép

Kép
arwen07

Szeri,
micsod akis szoszke lett Balazs :lol: Jaj de helyes!Es hogy teperhet,kepzelem!A kis huncut!Hat igen,akkor tenyleg vege a "jo vilagnak" :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
arwen07

Vicky,
nagyon szep helyen voltatok!Annyira jok a kepek!!!!!Gyonyoruuu!

Fiona,
Lilla milyen komoly Nagylany :lol: Egyem meg!!

Sokszor eszembe jut Nagymamam,es el is pityeredem....plane ha eszembe jutnak a szavai,amiket mondott legutoljara...es hogy Attilat hogy imadta.....

Na majd a tobbit legkozelebb,most muszaj valamennyit megsutnom ma.....
De tovabbra is erdekelne vmi jo,kiprobalt pogi recept (sajtos pogi!)!

pusz!!!

Kép

Kép
arwen07

Szia Arwen, de jó, h ilyen sokat írtál!
Sajnos recepttel nem szolgálhatok, talán majd a szorgosabb sütögetők. :oops:
Nagyon édi Atti!!! Mind2 képen! Zabálnivaló mosoly a másodikon! És mi történik az elsőn?
Ügyes vagy, h ennyit csinálsz!
Nem kövezlek meg a véleményed miatt a Waldorfról- nem vagyok amúgy se egy kövezős típus :wink: -, ha érdekel, majd megírom, én miért nem félek attól, amit írsz. A kisfiam ui. Waldorfba jár.

Esztora, klassz, h készen vannak az előkészületek!
Én egy kicsit izgulok, h minden meglegyen, de közben pihizni is kéne néha, mert a köhögéses nyavalya velem is próbálkozik...

Doró ma már aludt egyet este, aztán felsírt, most altatás 2 beindult. ezért tudok most írni.

Nekünk egy barátunk halt meg tegnapelőtt. Egy ideje már elszakadtunk egymástól, és most ezt a hírt kaptuk róla. Elég nehéz a szívem emiatt, nehéz összeegyeztetni a boldog készülődéssel.

Köszönjük a gyógykívánságokat, úgy tűnik, nem rosszabbodnak a tünetek, talán akkor megússzuk ennyivel. Jó lenne 24-ére meggyógyulni!

Kép

Kép
nán-dorka

ja, 3 hír Doróról:

1. néha négykézlábra áll rövid időre
2. picit már kúszik előre
3. megjelent az első fogacskájának a teteje!

Fio, boldog 7 hót Olinak! Olió név már nem használatos?
Igen, Bács-Kiskun megye és még Csongrád megye is van anyai ágon a családban. Nagymamáék azt is csinálták, h egy diót, egy almát és egy fokhagymát annyi részre vágtak, ahány családtag volt és együtt megették, az összetartozás jeleként. Úgy mondták, azért, h mindenki hazataláljon.
Ezt mi is megcsináljuk minden 24-én délben. Most már Doró is beszáll az almába legalábbis.

Kép

Kép
nán-dorka

Helló Csajok!!!

Esztora: nem voltam elég figyelmes, mostmár értem. Mi azért elvisszük babaúszásra már most, remélem nem lesz vele semmi gond.

Fioona: sajnálom, hogy Lillus hisztis lett. Nehéz lehet egyedül, a férjed gondolom keveset van otthon.
Úszógumi: nekem normál kellene, bár a beülős se rossz, illetve még gondoltam mellényre, karúszóra. De majd megnézem a játékboltban, hogy van-e és köszi az ötletet, ránézek a brendon honlapjára, hátha ott is van.
Addig örülj, amíg Oli nem mászik.
Balit már képtelenség egyedül hagyni. Imádja a konnektort például. Én meg frászt kapok, amikor meglátom, hogy kihúzta a lámpazsinórt. Amúgy simán áll térden. Rakok is fel új képeket róla.
Lillus gyönyörűűűűű! Hogy kell ilyen szép kislányt csinálni?
A Ghymes nagyon szuper!!! Tetszik a szám, amit ajánlottál. Na meg a karácsonyi számaik most nálam a menők…
Így utólag is gratula a 7. hóhoz.!!! Hogy telik az idő…
Mi is ma vagyunk 7 hósak!

Adri: Gabibaba mászik már? Sajnálom, hogy ismét ilyen nehéz neked vele. Az a fránya fog….

Porsi: De csábos ez az Ákos fiú! Nagyon klasszak a képek! Olyan jó nézegetni ezeket a lurkókat.

Marietta: ezt az uh képet bele kellene szerkeszteni egy karácsonyi keretbe. Jó sokat nőtt már a babátok!

Én holnap mézeskalácsozom. Ma összegyúrja anyukám és holnap készítjük. A tavalyiról teszek fotót.

Arwen: te egy igazi ínyenc szakácsnő vagy! Nem semmi menütök lesz. De jó már Atit is látni! A második képen egy szívtipró nézése van!
Pogi receptet sajna nem tudok, én venni szoktam Fornettiset, mélyhűtött és azt sütöm meg. Ez így jó kényelmes.

Én a múlt héten akartam venni kengurut, de felpróbáltuk a boltban és már nem érte át Balit. Aztán a brendonban is mondták például, hogy tök fölösleges venni, mert ami jó esetleg azt egy hónap múlva úgyis kinövi… Pedig nekem is kellene a közlekedéshez. Ez a Babybjorn hány kg-ig jó? Hol vettétek Arwen?

Pinkiné: örülök, hogy minden rendben volt uh-n! Képet! Képet!

Nán-dorka: küldöm a gyógypuszikat, 24-re rendbejöttök hidd el! Doró ügyeske nagyon! És gratula a fogacskakezdeményhez!!!
De szupi családi hagyományotok van, összetartó lehet a családotok igaz?

Csajok, akik halászleveznek! Ti főzitek? Számomra a halászlé főzés egy akkora nagy dolog! Nekem a szüleim főzik, én még nem mertem belevágni...

Mindjárt rakok képeket!

Pusszzz
szerika

Kép
Kép
Kép
Kép
szerika

Sziasztok!

Ha nem haragszotok, hozok ma is egy kis karásconyi hangulatot. :lol:

Kép

Kép

Az a helyzet, hogy nekem is más dolgom lenne, de beleolvastam Arwen hozzászólásába a Waldorfról, és szeret6nék reagálni rá most, mert később elfeledem. :roll:

Elössszőr is, mire kikerűl az iskolákból, jó ersetben elmúlt 20 éves, nem gyerek. Akkor már feltudja fogni mit miért. Nem szabad, hogy gondot okozzon ez neki. Másrészt a "hagyományos" iskolákban tanultaknál is nagy számban vanank, akik nem tűrik a kötöttséget. Sőt, azt kell mondjam, épp ez korunk fő baja! Dobbal nem lehet verebet fogni, így kényszerítéssel sem tanítani. A atnításnak a példamutatás lenne a fő eszköze. Ez lehetetlen, és kivitelezhetetlen az adott oktatási rendszerben.
Egyetem pedig valóban nincs Waldorf, miért is lenne? Hisz ott már természeténél fogva adott, hogy mindenki érdeklődési körének, a választott hivatásának megfelelő dolgokat, tantárgyakat tanulja. :wink:
Mindennek ellenére, sztem sem ez a legjobb módszer, csak épp jobb, mint az állami oktatás.
Vannak tanulmányok pl., amik arról számolnak be, hogy mmilyen káros hatással van a gyermekekre, hogy a nap nagyrészét, csak a saját korosztályukkal töltik. Ezzel magyarázzák, hogy később eltérő korú emberekkel, nem tudnak megfelelő kapcsolatot kiépíteni. Gondolj csak bele, volt régen generációs ősszeférhetetlenség? Manapság, már családszinten nagyszámban megfigyelhető. Nem rtisztelik egymást a különböző korú emberek.
Sztem logikus, hogy ennek oka, hogy nem látnak bele, mit tesz a másik, mi minden köszönhető neki. Hiszen szinte nem is a szülei nevelik a gyereket! Vagy csak hétvégén, mert amúgy 5-ig suliba van, utánna meg otthon anya a háztartást vezeti. Szóval vannak itt alapvető gondok. Ha szétnézel a világban, hány olyat hallani, hopgy a gyerekek lövöldöznek az iskolában. :shock: Sztem a végét járja ez az oktatási forma. Hogy mi jön a helyébe.......... :roll:

Na, megyek főzni gyerkőcnek. :wink:

Bali miket tud! Már ül? Én lemaradtam valahol, nem is tudtam...... :oops:

KépKép
KépKép
fioona

Ja, Dorka, Olinak valóban eszméletlen selymes a buksilya. De minden gyereknek nem? Legalábbis Lillusé is az volt. :mrgreen:
Nem tudom mihez hasonlítani. Csudijó! Én főleg az arcomon szeretem érezni. :mrgreen: Olyan finoman simogat. Na, tényleg lépnem kell. :twisted:

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok Lányok!!!
Bocsi, hogy elég rég voltam, de a múlt hétvégét Egerben töltöttük Zolival, nagyon jó volt, voltunk a Szépasszony völgyben, borozgattunk kicsit. Jó volt kikapcsolódni. Aztán a héten meg szinte folyamatosan dolgoztam.

A karácsonnyal úgy állok, hogy tegnap megvettük a fát, nekünk is műfenyőnk lesz, úgy látom, hogy egyre többen erre szavaznak mostanában, pláne, hogy olcsóbb már mint a rendes fenyő.

Sütit rendeltünk, azt is elhoztuk tegnap. Még holnap, vagy 24-én reggel menni kell vásárolni, mert a húst nem akartam még tegnap megvenni, hogy ne romoljon meg 24-ig. Valószínű csirkét fogunk sütni, meg teszek a tepsibe mellé baconba csavart májat. Zoli azt rendelte.

A mézeskaláccsal már egy hete barátkozom, lehet, hogy még azt is fogok sütni.
Ajándékkal úgy állunk, hogy nagymamámnak már megvettem, anyuval nem ajándékozunk, anyósomékkal és a sógornőmékkel is megbeszéltük, hogy nem lesz most ajándékozás /kíváncsi vagyok, hogy mindenki kibírja-e, mert anyósom már nemtetszését fejtette ki/. Tesóm Halász Judit cd-t kap, meg Lecsó dv-t, sógornőmék gyerekeinek meg gondoltam, hogy veszünk 1-1 perselyt, teszünk bele pár száz forintot, és azt kapják ajándékba. Nem igazán van most sok pénzünk ajándékra. Egymásnak nem veszünk semmit, betudtuk Egert karácsonyi ajándéknak. :lol:

Kacérkodtam még halászlével, meg rántott hallal, aztán azt mondtam, hogy 24-én ha lehet kapni élő halat, akkor lesz, ha nem nem. /a Jó Istenre bíztam :lol: /

A gyerekek gyönyörűek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Balit meg be lehet csomagolni, és a fa alá tenni, ahogy beült a dobozba, egyből ez jutott eszembe. :wink:

Úgy látom, ez a falvizesedés szinte mindenhol gondot jelent. Nálunk a plafonnál volt tiszta penész tavalyelőttig, akkor körbeszigeteltük a házat, a padlásra is tettünk kőzetgyapotot, azóta úgy tűnik jó, csak a lábazat maradt ki, ezért még mindig nem tökéletes, a fal alul még mindig nedvesedik miatta, de hát nem jutottunk még oda, hogy azt is megcsináluk, pedig 1 nap lenne. Csak hát mikor időnk van, eszünkbe sem jut.

Kíváncsi vagyok a társas hatására. Már én is gondolkodtam hasonlón, hogy ne csak tv-s legyen az esti program, Zolinak meg játék, hanem valami közös időtöltés, legalább hetente 2x.

Mi szerencsére nem vagyunk betegek. Biztos nehéz lehet a gyerkőknek. Én annyira félek az orrszívástól, már előre, valahogy nem tartom egészségesnek, de nem tudom, hogy mi lenne a megoldás.

A Waldorf módszer nekem is szimpatikus már régóta, én is szeretném majd a gyerekeimet e szerint taníttatni. Reménykedem, hogy mikorra az én gyerkőm oda jut, elterjedtebb lesz ez a módszer, könnyebb lesz bekerülni, és megfizetni is.

Muffinnal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ti mit csináltok, hogy ne ragadjon bele a papírba? Én már kivajaztam a papírt is, de így sem lehet leszedni a sütiről, csak a süti felével együtt. Úgyhogy papír nélkül szoktam általában sütni. Esetleg a papírral van baj?

Nikó

Kép
nikóska

Sziasztok, süti a sütőben, remélem, nem feledkezem azért itt!
Mézeskalács idén nem lesz, de januárban bepótolom! És az egyik szobában az ajtó mögött muffinsütő kanduikál egy zacsiból. Jól eldugta a párom. Pedig azon tényleg meglepődtem volna, mert azt hittem, végül nem kapok... :wink:

Jó készülődést, de felüdülést, együttlétet is mindenkinek!

Fio, kösz az édi képeket és h hangolsz minket a karácsonyra!

Szeri, tündér a fiad! boldog 7 hót, bár a képeket látva kétlem, h jól emlékszel a születési dátumra...! :lol: Olyan nagyos, komolyan! Járókát ő nem bírja? Én áldom a feltalálóját :D , nekünk nagyon bejön. Meséltem, h egy órát volt úgy benne, h anyukám egy jót aludt abban a szobában, Dorka meg elfoglalta magát?
Igne, elég összetartó a család, de ezeket a hagyományokat egy időben nem csináltuk, csak az utóbbi 10 évben elevenítettük fel.

Halászlé: nálunk is csak Anyu tud. Meg kéne tanulni, de nekem is olyan óriás dolognak tűnik.

Kép

Kép
nán-dorka

Nikó, muffinügyben nem tudok segíteni, mert még soha nem csináltam. Azt sem. :)

Kép

Kép
nán-dorka

Fio, Olióé olyan látványiosan selymes. De a miénk is az! :wink:

Kép

Kép
nán-dorka

Szeri, a mézeseket látva kis híján meginogtam abban, h nem csinálok...! gyönyörűek!

Fio, kérdeztél a köyvről (Nevelés mindennapi műv-e). Azt kértem karácsonyra, de már olvasom. :oops: már volt nálam kölcsön korábban, akkor amibe beleolvastam, nem volt olyan szimpi. most vuiszont! bárhol ütöm föl - többnyire csak úgy szopi közben olvasom, ahol kinyílik :D -, minden roppnatul tetszik benne. A legjobban a "megelőlegezett bizalom", ami valóban működik is. Meg h nem utasítjuk a gyereket, hanem kérdéssel vagy más megjewgyzéssel arra irányítjuk a figyelmét, amit szeretnénk, és akkor kevésbé fog dacolni. Érdemes elolvasni a dackorszak beköszönte előtt!
Jó volt, h emlegetted, sztem az is felhívta rá a figyelmemet. Egy délutáni alvásunk pl. azért lett olyan nyugodt, mert a könyv hatott rám. (időnként a fiammal nagy harcaink vannak du-i alvás kapcsán). Akkor azt gondoltam, ez a könyv egy kincs!

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Sajnos nem jutottam ide, már sztem is nem fogok.

Mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt!

Kép
Kép
h@jni

Kép

Kép
Kép
h@jni

Kösz, Hajni, Nektek is szép karácsonyt!!!

volt szó társasokról felnőtteknek. véletlenül találtam most egy ilyenre, a neten. nem ismerem, csak gondoltam, megosztom Veletek, hátha vkit érdekel. önismereti-pszichológiai társasjáték. bár lehet, h erre inkább mi nők vagyunk jobban vevők.
http://pszichologia.com/hirek/beszamolo ... jatek.html

Kép

Kép
nán-dorka

Helló Csajszik!

Estére lesz időm bővebben jönni (legalábbis most úgy gondolom). Most csak Vicky miatt ugrottam be.

BOLDOG NÉVNAPOT ÉS MINDEN ELKÉPZELHETŐ JÓT VICKY!!!! :D :D :D :D :D :D
szerika

Sziasztok!

Vicky, Boldog Névnapot!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok!

Viki! Boldog névnapot!

Mindenkinek békés, boldog karácsonyt kívánok!

Remélem még délután vagy este tudok jönni, mert annyi mesélnivalóm lenne, meg egy pár dologhoz hozzá szeretnék szólni, de még a szobát ki kell takarítanom, és díszitenem kell a mézeskalácsokat....

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Mára is egy kis hangulat. :mrgreen:
Sztem az ünnepek alatt végig boldogítalak titeket ilyen képekkel. :twisted:

Arwen, megértem, hogy miért ezek a kedvenc képeid!!! Ebben a korban már olyan szívmelengető dolgokat művelnek. Ilyen huncut nézésnek ki tudna ellenállni? :wink:

Dorka én se olvastam még ki a könyvet. :oops: Így beleolvasva is nyújt valamit? Mi úgy értelmeztük, hogy naygon egymásra épülnek a fejezetek. :shock:
Annyi érdekeset olvastam, amit szívesen megosztanék, de most mennem kell. Oli éjjel gyakorlatilag 1 órákat hagyott aludni. Nem tudom miért csinálja, mert nappal semmi baja!!!! Nevetgél, a világ legboldogabb babája. Éjjel meg......... :roll: Ötletek??????? :?:

Kép

KépKép
KépKép
fioona

Ez a Csengen egyre..... nem is tudom mi lenne a jó szó........ Lányosodik? Bájosodik?....ezek nem az igaziak, mert eddig is azu volt, de mégis, van benne valami, amit nem tudok megfogalmazni most........ :D Olyan cukrosabb? :lol:

KépKép
KépKép
fioona

porsi butaságokat írtam múltkor. Egy márkára kartam rákérdezni hordozó ügybe. :roll: :oops: Mindegy...... Nekem is ugyanerről a szabásmintáról van a hordozó varrva. De Oli nem rajongott érte. Nekunk az ergpo és a kendő jön be. :D

Nézd csak: http://olgakittler.freeblog.hu/

Háton is hordozod Ákost?

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok Csajok,

Sajna mostanában nem volt időm olvasgatni, de majd az ünnepek alatt bepótolom.

Cak beugrottam egy Boldog Karácsonyt! üdvözletre.

Kép

Pussz
Timi
toti77

Vicky Nagyon Boldog Névnapot ,jővőre pedig egy jó nagy pocakot kívánok neked!

holnap már csak gyors porszívózás, fa diszités és jöhet a karácsony!

Nyunyinak nem selymes a haja olyan kemény drót mint az Apukájának
:lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Vicky,
nagyon-nagyon boldog nevnapot kivanok es mindent,amit csak szeretnel!!!!!!

Visszaolvastam villamban...

Tegnap 1ig mezeskalacssutes,meg pogi (vegul egy pofon egyszerut csinaltam,25dkg turo,25dkg margarin, 25dkg liszt,plusz amennyit akarsz so,en dupla adagot csinaltam,de vendegvarashoz ez pl nagyon keves,sztem ahhoz mondjuk 1kgbol kell csinalni(midenbol 1 kg) este meg betettem egy femdobozba es isteni puha,omlos :wink:
Es amezeskalacsom is!Mondjuk nekem mar akkor az,amikor megsult.Sztem a titok az,hoyg nagyon rovid ideig kell sutni.

A Waldorf erdekel Nandorka igy testkozelbol!!!!!!Nagyon kivancsi vagyok reszletekre,mert keveset tudok rola... :roll:

Fiona,
tok igazad van am mindenben a Waldorffal kapcsolatban,mert nekem is szimpi,ahoyg irtam!!!

Angyalkrisz,
huuu Csenge tenyleg iszonyat csajos mar!Jaj nagyon aranyos es sztem tavaszra mar siman lesz egy jo nagy copfja :lol: Tokjooo!

Na jol elfelejtettem meg mit akartam...

Kép

Kép
arwen07

Nandorka,
sajnalom a baratotokat... :(

Szeri,
12kg-ig jo a Baby Bjorn kenguru,de ebbol is van tobbfele....Ez az egy volt ott,ami ilyen sokaig hasznalhato.A legtobb sztem olyan 9kgig ok,annak meg tenyleg nincs ertelme.
En a Kenguru Goldban vettem,de a Brendonban is lattam.
Bali nagyon ugyes,huuu de szet fogja szedni a fat :lol: :lol: :lol:
Hogy terdel :shock: csucs!

Kép

Kép
arwen07

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?