Új privát üzeneted érkezett!

Diadella biztosan szép napod lehetett a keresztfiaddal. Amikor még nem volt gyermekünk, volt olyan nyár, hogy egy hétig is nálunk volt a keresztfiunk és két testvére. Az volt a legszebb hetünk azon a nyáron, még ha a végére ki is purcantunk. Voltunk kettesben is nyaralni, szép volt jó volt, de a gyerekekkel itthon nálunk ezerszer jobb volt. Erről jutott még eszembe, hogy anno, amikor a keresztfiunk családjában megelmítettük, hogy örökbe fogunk majd fogadni egy kisbabát, akkor a 8 éves nagyfiú ezen nagyon ledöbbent és felháborodott, hogy mi az hogy mi valakit elveszünk az anyukájától, és szegény kisbabának ez milyen rossz lesz. Aztán az anyukájával sokat beszélgettek erről, és megértette, hogy miről van szó. Annyira tetszik, ahogy a gyerekek gondolkodnak! Olyan tisztán és logikusan. Mindez telefonbeszélgetésekkel történt, mert ők külföldön élnek. Nem sokkal később meglátogattuk őket, ott voltunk egy hétig, az öf-ről nem volt szó. De amikor búcsúzkodtunk, akkor a nagyfiú úgy engedett el, hogy ha majd megszületik a baba küldjek ám neki fényképet. És vigyorgott. :) A nyáron együtt voltunk velük egy hétig és nagyon szeretik Emmát, és így természetes nekik, ahogy van.

Éppen várjuk a nagymamát, nagypapát hogy hozzák haza Emmát, mert tegnap délután óta náluk van. Nekünk nagyon mozgalmas esténk és napunk volt, így gyorsan eltelt az idő, de már nagyon hiányzik! Persze a nagymama mondta a telefonban, hogy ő inkább még egy pár napig nem hozná vissza, mert olyan jó vele. :) Emma nagyon szeret mindkét nagyszülőnél, nem sír, jól érzi magát és mintagyerek (bezzeg itthon). :)

Este még megyünk egy Gospel koncertre.

Szép hétvégét!
Vendég

Sziasztok

Be-be kukkantottam eddig is hozzátok, és jó volt olvasni optimista soraitokat.
Nálunk nincs semmi baj csak.....
Volt 2 szülinapi bulink
3 vizsgám
és nyakamon a karácsony és a vizsgaidőszak :(:(
Szóval sokszor örülök ha este bekukkantok aztán elvonulok aludni.
Ma viszont letudtam az uccsót is legközelebb csak januárban megyek igy engedtem magamnak 2 szabadnapot :):)

Naninga
naninga

Sziasztok Lányok!

Krisztike! Örülök ha egy kicsit megtudlak nyugtatni, és nem vagyok fárasztó! Örömmel olvasom a Te megnyugtató cikked is! Köszönöm a tájékoztatást, majd utána nézek a plakátnak!

Kclaudia! Köszönöm a jó kívánságod! Hááát, igen minden nap közelebb kerülünk a várva várt naphoz!!! Már nagyon várjuk!!! Örülök annak, hogy a kicsike olyan jól kijön a nagyszüleivel! Ez nektek csodálatos érzés lehet! Remélem, hogy jól éreztétek magatokat a Gospel koncerten!

Diadella! Remélem, hogy jól vagytok!!!!

Lányok!

Angyali üzenet: Ha semmi áron nem akarunk letérni a kitaposott ösvényről, nem fogjuk meglátni a bokrokban rejtőzködő Angyalokat.

Túl gyakran viselkedünk úgy, mintha már az egész életünket kívülről ismernénk.
Robotként végezzük el a napi rutinfeladatokat, a kíváncsiságot, szokásokkal, a tudatosságot öntudatlansággal helyettesítjük.
Mókusok vagyunk a mókuskerékben, újra és újra körbejárunk, azt hisszük, mozgunk, de végül mindig ugyanott kötünk ki.
Noha bevett szokásoknak és kialakult magatartásformáknak megvan a maguk előnye, ami a kényelmet és a biztonságot illeti, de veszélyessé válnak, ha elvakítanak minket a friss élmények szépségével szemben.
Az Angyalok azt szeretnék, hogy mindig friss szemmel nézzünk körül, hogy felfedezzük azokat a kincseket, melyek mellett gyakran összetévesztünk az élettel.
Ezért is noszogatnak minket olyan gyakran, hogy térjünk le a kitaposott ösvényről járatlan utakra, melyek, ha végigmegyünk rajtuk, magasabbrendű tudatossághoz és örömhöz vezetnek el minket.
Ha legközelebb ismerős úton megyünk valamerre, engedélyezzünk magunknak egy kis időt arra, hogy legalább egy kis kitérőt tegyünk eddig ismeretlen utak felé.
Álljunk meg, figyeljünk, nézzünk körül.
Forduljunk be máshol, fedezzünk fel egy új utat, egy új utcát.
Ha autóval megyünk, szálljunk ki a kocsiból és sétáljunk egyet.
Fedezzük fel a környezetünket, ismerkedjünk meg új emberekkel. (Akár még egy Angyal is lehet az.)
Gondolkodjunk el azon, ez a tapasztalat hogyan lehetne az életünk metaforája, és min szeretnénk benne változtatni.

Angyali tanács: Ahogy új valóságokra nyílik rá a szemem, úgy nyílik fel elmém is az új lehetőségek felé.

Kívánom, érezzétek, lássátok meg, azokat az apró "kitérőket" életetekben, melyek megszépítik, elvarázsolják kicsit mindennapjainkat:)!
Szeretetteljes estét és szép álmokat kívánok Nektek:)))!

Puszi: Ági
szabko

Kisfiamat 3 évesen fogadtuk örökbe. Kezdők vagyunk nagyon, mert a történet még alig 3 hónapos. Érdekes, hogy még nem jutott eszembe olyasmi, hogy jó lett volna, ha ...mittudomén járni taníthatom, ilyesmi. Az ő élete, közös életünk most kezdődött. Az elmaradások ledolgozása szép feladat, látni, ahogyan sajátjaivá válunk, hatalmas öröm. Mióta nevet kapott tőlünk (családnevet), a teljes nevét büszkén mondogatja, elképzelhetetlen dolgokat produkál: a jogerő másnapjától megváltozott a viselkedése, megnyugodott, felszabadult, hat hét alatt egy évnyit fejlődött, múlt hétvégén még síelni is elkezdett :o)) A gyermek a családjában újra megszületik. Lesz első mosoly, lesz első "anya", első ölelés, küzdelem, aggódás és öröm, amikor nagyon hamar észreveszed, hogy nincs különbség örökbeanya és vszanya között.

Minden újszülött, minden csecsemő aprócska, törékeny, gyönyörű és tökéletes. Őket csak óvni kell, szeretni és velük együtt fejlődni anyaságunkban.

Mi megismertünk egy kisgyermeket: vonásait, habitusát, eszét, haja színét, szeme színét. Tudtuk, még mielőtt láttuk volna, hogy ő a mi gyermekünk, de így még egyértelműbb volt. Gondolkozom sokat a ti nagyon-nagyon hosszú várandósságotokon és azt érzem, talán nem volna botorság esélyt adni arra, hogy legalább megmutassanak egy kisgyermeket, akiben talán azonnal megtaláljátok, akit kerestek. És azonnal el is lehetne indulni az újszülöttért, a kistesóért, hogy kiteljesedhessen az anyaság.

Azt vegyétek figyelembe, hogy a nevelőszülő teljesen más státusz. Legyen bármennyire is szerető pót-szülő, más lesz. A gyermek pontosan tudni fogja, hogy ez mit jelent, mi a különbség. A mi kicsink nagy szeretetben élt nevelőcsaládban, vele egy szintén nevelt hat évessel, aki ugyanúgy tapadt a nevelőanyára, mint a többi gyermek az édesanyjára. Amikor mi elkezdtük a fiúnkat látogatni, összeszokni vele, akkor a hatéves megkérdezte, hogy elvisszük-e őt is, kért mindig puszit ő is, amikor a kicsi kapott. Igen, érezte ő is, milyen a feltételek nélküli szeretet és olyant kért volna ő is.

Legyetek jók, lesnek az angyalok! :)

boldog napot, nevetést,
t.
bimbócska

Bimbócska olyan szép amit írtál! A legjobb benne, hogy igaz! Köszönöm! Én elraktározom ezeket az igaz és szép szavakat.
Elgondolkodtó. Nálatok, amúgy is nagyon jó lehet gyereknek lenni!

Szuper volt a koncert én még sokkal tovább is elhallgattam volna őket. :)

Mindenkinek szép napot!
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam,mert nincs sok időm!!

Kép

Puszi:Kriszti
kkriszi

Sziasztok!!

Velünk is minden rendben van, csak a hétvégét anyóséknál töltöttük, ezért nem voltam gépközelben, ők 240 km-re laknak tőlünk, és ilyenkor 2 napra szoktunk menni.

Kriszti!! Nagyon szépen köszönöm :wink:
Becsomagoltad már az ajándékokat? Már nekünk is csak a csomagolás van hátra!

Kcaludia! Egyáltalán nem baj, hogy felvetetted a nagyobb gyermek örökbefogadását! Mi is csecsemőt szeretnénk.
Az egyik ok, hogy "miattam" nem lehet vérszerinti babánk, tehát nekem van ketőnk közül olyan nőgyógyászati problémám, ami miatt nem lehet. Ezért először is én tiszteletben tartom a párom kívánságát a csecsemő iránt.
A másik pedig, hogy én magam is nagyon szeretném egy kisgyermek minden percét anyaként átélni. Azt hiszem, hogy ezt másképp nem tudnám megfogalmazni.

Nehéz egyébként "kölcsönadni" :) Emmát? Úgy értem, hogy egy anya lelkének nehéz e? :wink: Olyan jó, hogy szeret náluk lenni !!

Naninga! Gratulálok a vizsgáidhoz, a soron következőkhöz pedig sok sikert kívánok!
Azért pihenjél is!! :wink: Pici Zalán hogy van?

Ágika! Minden rendben! :wink: Ti mikor döntöttétek el, hogy Enikő lesz a kislányotok? Csak úgy kíváncsiságból kérdezem.
Nekünk is egyre biztosabb a név! Patrik! :wink: Hétvégén sokat beszélgettünk a leendő babánkról, és azon kapjuk magunkat, hogy nem "baba"-ként emlegetjük őt, hanem "Patrik"-ként!

Bimbócska! Nagyon szép amit írsz! És örülök, hogy ezt leírtad! Jó volt olvasni!! Minden tiszteletem és elismerésem a
tiétek!!

Végül, engedjétek meg, hogy bemutassam nektek a karácsonyi ajándékomat. Tudom-tudom, még nincs Karácsony, és még nincs is nálunk az én "ajándékom", de pár nap és megérkezik hozzánk.
A férjecskémtől kapom és először teljesen titokban akarta tartani, és csak 24-én hozni haza őt, de inkább megkérdezte, hogy örülnék e neki, mert nem volt biztos benne, hogy Dominik cica után szeretnék e egy kis sziámit! Domi cicám nem jött haza, de továbbra is várom őt, nagyon szomorú vagyok miatta. Ha hazajön, akkor lesz egy "kistesója" is már :)!! Domi cicámat nem fogja pótolni az új kis jövevény, ő egy teljesen másik helyet fog kapni a szívemben!!
Az új cica neve Balanbér ... így hívják most ... nem tudom, hogy marad e ez a név neki, kicsit szokatlan, de végül is nem rossz :wink:

íme Dominik még 9 hetesen
Kép

és Balanbér, most .. szintén 9 hetes
Kép

a pici sziámik ilyen fehérkék, csak pár fekete/barna pötty :) van rajtuk és majd ahogy nőnek úgy lesznek egyre barnábbak!
Vendég

Sziasztok!

Drága Diadelle! Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen csodaszép kiscicával ajándékoz meg a Jézuska! Igaz, nem kárpótolhatja „ Dominik” cicádat! Talán a lelkednek egy kicsit könnyebb lesz!!! Annyira tündéri cicuska!!! Vigyázz rá nagyon és legyen nagyon sok boldogságod a kis „ Balambér” hancúrozásában! Tanítsd meg őt minden szép viselkedésre, és akkor sem haragudj majd rá, ha valamit megrág, vagy esetleg egyszer-kétszer bepiszkít! De még akkor sem, ha valamit levadászik és a küszöb elé fogja vinni! Mindig édi lesz!!!

Bimbócska! Amit írtál annyira meghatott engem! Még könnyben is lábadt a szemem! Csodálatos érzés lehetett, amikor elkezdetett kötődni hozzád a kisfiad! Mi már megtudjuk fogalmazni, hogy mi is az a kötődés és szeretni valakit, a kicsit, a maguk egyszerűségükkel és csodálatos mivoltukkal egyből leszűrik, hogy ki is az aki tiszta szívből szereti őket, és úgy ahogy írod ( feltételek nélkül )!!!!! Bízom abban, hogy ezt a csodálatos érzést mi is minél hamarabb átélhetjük! Nálunk, nálam volt a gond, és a párom türelmesen jött velem az élet rögös útján! Kitartott mellettem jóban, rosszban! Látom és érzem, hogy Ő egy kiscsecsemőben találná meg, vagyis élné át az Apai aggodalmat és szeretet. Nem tagadhatom meg tőle, hogy ezt a csodálatos érzés ne érezze át. Én is nagyon szeretnék egy kiscsecsemőt, fölnevelné és minden pillanatában ott lenni! Viszont, ahogy írod a nagyobbacskákat is nagyon lehet szeretni és biztos, hogy egy pillanat elég lenne ahhoz, hogy egyből beleszeressek a kicsibe. Én, még egy 2 éves kislányt is eltudnék képzelni és úgy, ahogy írod majd a tesó lenne a kicsike, de mivel a házasság két személyből áll, jobbik esetben, így a férjemmel is mindig mindent meg kell beszélni! Lehet, hogy ez a hosszú várakozás miatt majd nálunk is kitolódik a kicsi kora! Annyira jó volt olvasni a történeted, hogy örömmel venném, ha mindig beszámolnál a kicsi fejlődéséről, és örömökről, esetleg a mindennapi problémákról, amit akadhat!!!! Köszönöm, hogy elmesélted az örökbefogadásod egy pillanatát!!

Krisztike! Nagyon szép az adventi képeslap és köszönjük!!!!!

Mi ma elutaztunk Fótra és az egyik barátunkhoz, akiknek ikrei lesznek, összeszerelte a párom az ágyacskájukat! Csináltam egy kis gombakrémlevest ebédre, és grillcsirkét ebédeltünk! Utána bementünk a kórházba, ahol a barátunk felesége volt, mert szegénykémnek bekellett feküdnie, mert veszélyeztetett terhes lett! Amúgy jól volt, csak egy újnyira kinyílt a méhe. Most 31 hetes kismama! Utána meg meglátogattuk a másik barátunkat, aki szomszédjai az előzőbarátunknak. Ott van egy kisfiú, aki már 2 éves lesz! Annyira sokat nőtt egy pár hónap alatt! Nagyon jó volt látni őt! Olyan igazi vadóc volt. Közbe siettünk haza, de így is szinte 20 óra volt mire haza értünk. A kis „ Bocskorunkat” aki házi cica és perzsacica keverék bezártuk a házba. Gondolhatjátok, hogy milyen gyorsan akart kijönni a házból.

Mi még nem vásároltunk ajándékokat karácsonyra, mindig az utolsó pillanatra hagyjuk! Pedig már nagyon sokszor megfogadtam, hogy már októberben elkezdem megvenni az ajándékok egy részét, de valahogy mindig elrepül az idő!

Mindenkinek szép estét kívánok!!!

szabko

diadella, gratulálok a cicusodhoz. gyönyörű kismacsek.

Íme az én két kiscicám, Dorkám a hétvégén volt 4 éves.
Kép gyerekzsúr

Kép
Kép
koko

Anya tortája sem volt rossz :lol:
Kép

Kép

Kép
Kép
koko

Szép, vidám jó reggelt! :) :)

Ágika! Én Dominikra sem haragudtam soha ... Andor néha már mondta is, hogy nagyon el van kapatva az a macsek ... nade kit kényeztettem volna ha nem őt? :) :)
Szó ami szó, minden megvolt neki engedve és ezzel őkegyelme vissza is élt rendesen. :) Mert olyan okos volt, hogy azt elmondani nem is lehet :wink: .
Valamiért imádta a majorannát. Amikor még kicsi volt, én még panel lakásban laktam. Hazamentem a közértből, az előszobába letettem a földre a kosarat amibe vásároltam, és bementem a fürdőszobába kezet mosni. A kosárban felül volt két zacskó majoranna .. Dominik kiszedte, kibontotta és szétszórta úgy, hogy aztán belehempergett ... :oops: :oops: , akkor se haragudtam rá :)
késöbb már csak ha megérezte a majoranna illatát már jött hozzám nyávogva :)
Egy biztos ... Balambérnak nincs kegyelem, ami az ivartalanítást illeti ... Dominiknak mindíg megkegyelmeztem, hát ez lett az eredménye.
Egyébként a tenyésztő --akitől lesz a kis Balu-- mondta, hogy szerinte Domikát tuti, hogy ellopták, mert rengeteg sziámit lopnak. Van olyan ember, aki egy év alatt már harmadszor vesz tőle kis sziámit, mert mindíg ellopják.
Én nem értem ezt ... nekem eszembe nem jutna elvenni a másét
:( :(

Bocskor cicáról van fényképed? Megmutatod nekünk? Nem is olyan rég itt a fórumon elég sokan bemutattuk a kedvenceinket ... olyan jó volt. :wink:

Hát akkor igyekezned kell az ajándék vásárlással :wink: !!

Koko!! Köszi!
Olyan szép nagylány Dorka!! Annyira bájos kis arcocskája van! Tetszett a gyerekeknek az arcfestés?
Jól néz ki az a torta nagyon ... anyáé is ... de Dorkáé is!! :) :)
És milyen szép csini ruhácskába volt!! Igazi nagylány!! :wink:
Lora is nagyon csinike abban a kis rózsaszínben!!!

Kép
Vendég

Hogy az állatoknál maradjunk az én Szandrám ezt a kiskutyát könyörögte ki karácsonyra. Nagyon aranyos, de a szobatisztasággal még gondjaink vannak, bár már ez is alakul. Kép

A kutyus neve egyébként Benji.

Diadella nagyon aranyos a cicusod, a mi sziáminkat sajnos megmérgezte a hülye szomszédom, mert ugatta a kutyája.
Most egy Picur nevű fehér fekete foltos házicicánk van, de ő kinti cica. Vaéahogy nagy a szabadságvágy 5 percnél tovább nem akar bentmaradni. :D
simineni

Simineni! Köszi szépen!!
Jajj de édes kiskutyus! Ő szobakutyus? Milyen fajta?... annyira nem értek hozzá :oops: :oops:
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok,

Lányok s.o.s segítséget szeretnék kérni Töletek. Kedden megyünk a TEGYESZ-be. Párommal beszélgettünk, hogy milyen kisbabát, gyereket szeretnénk örökbef-ni. Nem vagyunk tisztába azzal a résszel, hogy pontosan milyen betegsége lehet a gyereknek. Azzal a résszel tisztába vagyunk, hogy milyen betegségek léteznek, de azzal nem, hogy ők ( mármint a TEGYESZesek ) azokat, hogy sorolják be. Felvetödöt az is, hogy akár nem csak "fehér" babát fogadnánk örökbe, és ezt mi elfogadjuk, de ha gyerek nőni fog nem okoz az neki gondot, hogy láthatóan elütő bőrszíne van? Ezt a részt tudják kezelni a gyerekek? És a környezet, hogy kezeli ezt a kérdést?

Köszi a segítséget.

Kép

csibe
csibe32

Siminéni, kitűnő a névválasztás a kutyusnak :lol: :lol: :lol: :lol:

Diadella, köszönjük szépen. Nálunk valahogy Dorka pici kora óta úgy alakult, ha ünnep van, akkor szép ruhába öltözik és rohan a kopogós cipőjéért. nem vagyok biztos benne, hogy Loránál is így lesz, de hát ez vagy megvan vkiben, vagy sem. Hát az tuti, hogy nem tőlem örökölte :lol: :lol: én legfeljebb nem töröm le ezirányú törekvését.

Csibe, bocsi, hogy belekotyogok, de ezt csak ti dönthetitek el, ti. hogy mit vállaltok fel. A kórházban egészségesnek kikiáltott csecsemőről is kiderülhetnek később kisebb, de akár komolyabb betegségek is, de ehhez nem kell örökbebabának lennie. Sajnos tudnék a családunkból is beteg gyereket említeni, aki vérszerinti.
A bőrszínét pedig a gyerek akkor fogadja el, ha előbb Ti elfogadjátok, hogy ő kicsit kávé vagy karamellszínű :wink:

Kép
Kép
koko

csibe,
a tegyesznél a bőrszínt nem firtatják majd (legalábbis nálunk nem volt lehetőség beírni sehova, hogy kifejezetten örülnénk a sötétebb bőrszínnek), állítólag ez változni fog. a betegségekkel kapcsolatban tudni kell, hogy betegségnek számít az is, hogy a gyermek pl szemüveges, az is, ha lisztérzékeny, az is, ha epilepsziás. szinten tartható az, ami gyógyszer mellett tünetmentes. (nekem vsz gyermekem reggel szívgyógyszert, este másik betegség miatt injekciót kap, mégsem tekintjük őt betegnek. vízilabdázik, sízik, zongorázik, rosszalkodik.) tudnotok kell, hogy MINDIG mondhattok NEMet. ha kiajánlanak nektek egy gyermeket, akinek ismert ilyen vagy olyan betegsége van, van időtök konzultálni szakemberrel, aki el tudja mondani, mit kell vállalnotok, ha elfogadjátok a kicsit. azt kell nagyon erősen eldönteni, mi az, amit egészen biztos, hogy egyáltalán nem tudtok elfogadni, kezelni. (mi kizártuk a szellemi fogyatékot és csakis azt, minden másról azt gondoltuk, elfogadható) ugyanez a bőrszínre is. ha eleve kizárjátok a színeset, akkor nem fognak olyan gyermeket megmutatni nektek, akinek bőrszínét adott esetben ti nem is találnátok még csak világosbarnának sem.
hajrá, szurkolunk! (a leglényegesebb az életkort meghatározni, mert a pszichológus véleménye kizárólag arra fog vonatkozni és az alkalmassági határozatba is azt írják majd, hogy pl " ... 0-1 éves kislány örökbefogadására alkalmas..." és ettől nem térnek el)

boldog napot, nevetést,
t.
bimbócska

Sziasztok!!!

Nagy-nagy boldogsággal jövök hozzátok,mert olvastam a Gólyahíren,hogy sorban születnek a kis Gólyahíres kisbabák!!
Micsoda öröm,és boldogság ez!!! :P :P :P

Diadella!!
Nagyon aranyos a kiscicád!!Gratulálok hozzá!!Csodaszép ajándékot kaptál a Jézuskától!!!

Simineni!!A Ti kiskutyátok is tündéri kis teremtés!!!

Koko!!!
A nagylánykádnak utólag sok-sok boldog szülinapot kívánok!!Nagyon aranyos,és csinos volt ,és biztos a tortája is nagyon finom lehetett!!

Lányok!!
már csak 5 nap van karácsonyig!!!

Puszi:Kriszti Kép
kkriszi

Csak azt tudnám Latimi vajon merre van? :cry:

Diadella, tényleg édes a kiscicád. :lol: Vigyázz rá!

Simineni, az a kiskutya... :lol:

És hát a gyerekek... gyönyörűek. :lol: :lol: :lol:

Koko, Dorka, mint egy kis királylányka... "nadon cinosz" :lol:

Amandamondta: "Kenesztanyu, öcce-vicca, adon puszijjak" Hogy egyem meg a kis száját.
Megvettük a karácsonyi ajándékát, de majd vele együtt teszek fel róla képet. Addig csak had fúrja az oldalatokat a kiváncsiság. :lol:

Ma beszéltem a TEGYESZ-es néninkkel és hát jó híreket mondott ő is... nemcsak a Gólyahírnél halad a sor, úgyhogy lányok 30 alatt vagyunk a TEGYESZ-nél. :lol: :lol:
kanga_mama

Kangamama!!

Ez nagyon jó hír!!!Mindenhol végre jó híreket lehet hallani!!

Latimiéknél szerintem már nemsokára kopogtatni fog a Gólya,azért van ilyen nagy csend feléjük!
Ez a Gólyahírnél is így volt!
Eddig túlságosan is nagy volt a csend,majd hirtelen elkezdődött a babaeső!!Csak így tovább!!
Istenke meghallgatta mindannyiunk imáit,és a Gólyahírhez küldte a csöppségek szüleit!Na és a Tegyeszhez is,ha ott is szépen halad a sor!!
kkriszi

Én is úgy érzem Kriszti, hogy Latimiék... adná a Jóisten.

Diadellám, vagy valamelyikőtök... segítsetek nekem légy szíves. Már megint nem kaptam az újságosnál Nők Lapját, szerettem volna elolvasni Gabikáról szóló cikket. Ha valamelyikőtök bescannelné és elküldené, megköszönném. :lol:
kanga_mama

Ja és még egy Amandamondta:

Valamelyik nap indultak hazafelé, állunk kint a ház előtt, nehogy bemelegedjen a lányzó, a kezemben tartom. Egyszer csak megsimogatja a kis kezével az arcomat és azt mondja: "Szia-szia djágám!" Keresztanyu röhög, apája meg majd beesik az autó alá a röhögéstől.

Ja és Krisztikém! A kutyák-macskák ettek! :wink: :wink:
kanga_mama

Kangamama!!

Küldtem a cikket!!!
kkriszi

Krisztikém! Megkaptam, nagyon-nagyon szépen köszönöm. :lol:
kanga_mama

Kangamama!!

Nagyon-nagyon szívesen!

Puszi
kkriszi

Kép
kkriszi

Sziasztok Lányok!

Hááát, ez tényleg örömhír, hogy szépen halad a sor a Gólyahírnél! Ez nagy-nagy öröm mindenkinek! A Jóisten megáld mindet és meghallgatja az imáinkat!!!!!

Kokó! Nagyon szép kislányod van!!!Utólagosan is BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok neki!!!!!!

Katácska! Próbálok fölrakni képet, remélem sikerül! Bocskor cicánkat 2 évesen kaptuk a házhoz, ahová költöztünk, most 7 éves! Kívánom, hogy a kiscicádban nagyon sok örömöd legyen! Már én is készülődök a karácsonyra! Valahogy hirtelen megjött a kedvem!!!!! Igaz, még fenyőfánk nincs, mindig az utolsó pillanatra hagyjuk!!!!! Ti már megvettétek a fát?

Krisztike! Te is mindig közelebb kerülsz a nagy boldogsághoz! Hidd el, hogy hamar elrepül ez a hosszúnak mondható idő! A kedveseddel sokat kirándulj, élvezd az életet, és hipp-hopp a kicsike már a karodban lesz!!! Igen, már csak 5 nap és itt a karácsony!!! Utána már szinte vége is az évnek! Egy újabb év és újabb remény!!!!

Kanga.mama! Tündéri lehetet Amanda és nagyon megható! Kívánok neked sok-sok ilyen szép pillanatot az életben! Remélem egyszer nekem is mondja majd a kislányom, hogy szia-szia djágám!!!!!

Lányok!

Ki, hová megy szilveszterezni?

Legyen szép estétek!

Sziasztok-sziasztok djágáim!!!!!!!

[/url][/quote]
szabko

Ági!!

Nagyon aranyosak a szavaid,köszönjük szépen!Az biztos,hogy az idő kereke nagyon gyorsan halad,és nagyon bízunk benne,hogy ez a hosszúnak tűnő sor is minél gyorsabban eltelik majd!!
a sor végén,pedig ott fog minket várni a mi kis édes Gyermekünk!!

Ma vettünk a mi Kicsikénknek egy játszószőnyeget!!Nagyon édes,világoskék színű,és egy nagy maci van középen rávarva!Remélem,hogy jót játszik majd rajta a babucink,ha már itt lesz velünk!! :P :P :P

Szilvesztert mi itthon töltjük,mert hozzánk jönnek majd a bátyámék,és a sógoromék.Házibulit szoktunk csinálni már évek óta.Nagyon jól el szoktuk tölteni az estét.Sokat játszunk(Activityzni szoktunk),táncolunk,beszélgetünk!
Szóval nagyon jó szokott lenni!
kkriszi

Most sajnos én sem tudtam megvenni az újságot!

Krisztike! El tudnád küldeni nekem is a cikket?
Hogy Ti mennyire ügyesek vagytok Kriszti!! Olyan jó sok mindent vettetek már a babátoknak!! Szuper!

Ági!! Oké, próbálkozzál Bocskorral :)!! Nekünk ez lesz a második éve, hogy műfenyőnk lesz. Egy nagyon szép selyemfenyőfa, havas ágakkal. Nem vagyok híve a műfenyőnek, viszont annak sem ha az élő fát "megölik", így hát rátértünk erre .. no és persze pratikus is.
Az illatot pedig az aetheroleum pini silvestris szolgáltatja! :wink:

Kangamama! Amanda olyan édes, el tudom képzelni!!
Vendég

Angyali üzenet karácsonyra

Néhány nap múlva, az év elérkezik egy fontos fordulópontjához. A Szenteste és az azt követő karácsonyi ünnepek az év egyik legfelemelőbb időszakát jelentik életünkben.
Fény tölti meg a szíveket karácsony közeledtével.Mindannyian érzékenyebbé válunk, mert ez az ünnep egy kicsit vizsgája az eltelt 1 esztendőnek. Ilyenkor derül ki, hogy valójában milyenek is vagyunk, és mások milyenek velünk szemben. A szeretet fájáról ilyenkor szakíthatjuk le az évi Szeretet Termést. És, hogy ki mit talál a fán, az azon múlik mi magunk mennyi önzetlen szeretetet voltunk képesek adni az év folyamán.

A másoktól eredő szeretetet mindannyian szívesen fogadjuk, mert rohanó világunkban egyre kevesebb időt engedünk magunknak a bensőséges kapcsolatok kialakítására. De mi vajon mennyi szeretetet tudunk átadni a környezetünkben élőknek? Avval a szeretet mennyiséggel, amit kapnak tőlünk, Mi mennyire vagyunk megelégedve? Vagy talán legbelül tudjuk, hogy ettől többre lenne szüksége a másiknak?

Soha nincs késő változtatni rossz szokásainkon, és helyette a szeretetet választani.

A karácsony előtti készülődés is lehetőséget nyújt már ezeknek az apró hibáknak a kijavítására.
Már ezüst vasárnap környékén elkezdhetjük a sütemények elkészítését, de érdemes belekalkulálni a Szenteset napjáig tartó titkos süti fogyasztást is.
A kicsik élvezik a közös süteménykészítést, a mézeskalács pedig csak finomabb lesz, ha néhány héttel a fogyasztás előtt elékészül. „Munkájukért” cserébe kedveskedhetünk Nekik egy nagy bögre forró csokoládéval, melyet tejszínhabbal, narancshéjjal, és fahéjjal díszítünk.
A nagyszülők ilyenkor mesélhetnek gyermekkoruk régi karácsonyairól, a hó lepte tájakról, a lovas szánokon megtett utazásaikról, és hogy miként leltek rá a Szenteste elhullajtott Angyal hajszálakra.
Amikor a gyerekek felnőnek, az ilyen szép emlékek fognak örömöt lopni a szívükbe. És amikor nagyszülőkké válnak lesz miről mesélniük unokáiknak.

A karácsonyi menü összeállítása és a hozzávalók megvásárlásában a család apraja nagyja részt vehet. A lista összeírása után együtt mehetünk a közeli piacra, hogy kiválasszuk a legszebb húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket, melyekből megfőzzük az ünnepi ételeket.
Egy ilyen bevásárlást nem kell elsietni, élvezni kell az együtt eltöltött időt még ilyenkor is.

A lakás ünnepi díszítésébe is be tudjuk vonni a gyerekeket. Kérhetjük tőlük, hogy rajzoljanak, vagy fessenek karácsonyi képeket. Amikor megmutatják a képeket, nyugodt szívvel higgyük el Nekik, hogy ők a képen szereplő Angyalkát tényleg látták, esetleg beszéltek is vele.

Mire eljön a Szenteste, így kellőképpen felkészülünk a szeretet tovább adására.
Ilyenkor már nem az számit, hogy mi mit kapunk, hanem az, hogy mit tudunk adni valójában szeretteinknek. Ezt hívják feltétel nélküli szeretet állapotának. Aki ezt megéli, az ettől kezdve szinte új emberként éli az életét. Mert rájön, hogy minden nehézség helyett lehet egy sokkal szebb és boldogabb jövőt választania.

Szép estét kívánok!!!

Sok - sok puszi: Ági
szabko

A Szilveszter nálunk úgy lesz, hogy először is én délig dolgozom, aztán jönnek majd hugomék hozzánk, itt lesz Martin is ... mi nagy darts partikat szoktunk rendezni, szóval jól elvagyunk, kártyázunk, társasozunk... ilyenek .. és éjfélre átmegyünk anyuékhoz, hogy ott együtt köszöntsük az újévet.
Egyébként én nem szeretem a Szilvesztert!

KARÁCSONYI BABAESŐ van csajok??? annnyira jóóóó!!!! :wink:
Vendég

Latimi nem ér rá, mert nagyon izgul!
nikinozso

További szép estét és nyugodt éjt mindenkinek!:)

""
A Jó és Gonosz oldal

"A Hagyomány szerint valamennyiünk fölött egy jó és egy gonosz angyal őrködik. Ennek sajátos jelentése van a Kabbalában, ahol a jobb és a bal oldali pillér a Jó és Gonosz oldalnak is nevezik. A Fán a jobb oldal a terjeszkedő, a bal a visszahúzó, a jobb oldal a növekedésért, a bal a hanyatlásért felel, és így tovább. A bal oldal tehát visszahúzó, merev, szigorú: a halál oldala. Ha e pillér egymagában állna, ez kegyetlen és zord univerzumot eredményezne, amiként arról a Talmudban található teremtési legendában is olvashatunk. Az Úr azonban kiegyensúlyozta az előbbieket a jobb oldal, a Könyörület hatásával, míg a két pillért a központi tengely hozza összhangba, s teremt egyensúlyt. Ez megakadályozza, hogy a bal oldal a Forma egyeduralmát teremtse meg. Ennek ellenére itt munkál azért a merevség elve, és az egyensúly felborulásakor tanúi lehetünk a Gonosz feltűnésének, kabalista kifejezéssel a "Túloldal" munkájának.

A Gonosznak megvan a maga helye az univerzumban. Egyáltalán nem olyan, mint legtöbben elképzeljük. Például egy emésztőgödör igencsak kellemetlen látvány, ám nélküle a szerves hulladék nem bomolhatna alkotó részeire, mielőtt visszaforgathatnánk a földbe vagy a szerves természetbe. Ilyen Gonosz lehet valami megromlott helyzet rothadó nyoma. Ha ezek a hulladék-anyagok megőrződnének, hamarosan az egész világmindenség minden szinten szeméttel telítődnék. A szemétnek alkotóelemeire kell bomlania, hogy imigyen felszabaduljon a belé zárt Erő, Forma és Tudat. A folyamatot a Kabalában "Veremnek" vagy Gyehennának is nevezik: a Pokol Völgyének. Ez a fajta Gonosz mindenesetre egészen más, mint a Világmindenségen kívüli démoni Erők és Formák, más mint a Sátán, aki Isten szolgája és az ember kipróbálója.

A Geburában lakozó angyal az Ítélet végrehajtója. Feladata, hogy szigorral éljen és úgymond gonosz legyen ott, ahol ez szükséges, s működésbe hozza a Lélek visszahúzó erőit. Amennyiben valaki igaz emberként él, az angyal passzívan és tartózkodón tudomásul veszi. Amennyiben azonban áthágja a helyes viselkedés szabályait, az angyal aktivizálja a Geburá erőit, és gonoszként további kihágásokra bujtogatja a vétkest, míg a helyzet meg nem romlik annyira, s az Ítélet oly kíméletlen nem lesz, hogy az kiváltja a Könyörület pillérének közbelépését. A szóban forgó személy ezek után vagy megbánást tanúsít, és így Fája újra visszabillen egyensúlyi helyzetbe, vagy elkötelezi magát a Túloldal mellett, még további fenyítéseket szenved el, akár élete is rámegy Fája egyensúlyának felborulására."
(Halevi: A Kabala Útja)

szabko

[quote="nikinozso"]L írta:nikinozsoatimi nem ér rá, mert nagyon izgul!

Igen, igen, igen!!! Ez az!! Latimi nagyon drukkolunk !!!!!
Köszönjük Gabika!! :wink:
Vendég

Kedves Latimi!

Én is drukkolok, hogy minden szépen alakuljon!

Puszi mindenkinek!!

Szép álmokat!!!!!!
szabko

húúúúúú

akkor mi is nagyon izgulunk :D :D :D

Naninga
naninga

Mi is izgulunk a háttérben! :D :D

Kép
petyaanya

Húúú, éreztem... szorítunk! :lol: :lol:
kanga_mama

Latimi!

Nagyon drukkolunk! :D :D :D

Kép
csöpke

Drága Latimi!!!

Nagyon-nagyon szorítunk!!!De jóóóó,ez szuper jó hír!!!
Izgulunk mindannyian értetek!!! :P :P :P

Ezt megéreztük,ugye Kangamama??Szinte éreztük,hogy mostmár nálatok lesz valami,hisz nagyon-nagy a csend!!!

Kezünk-lábunk,mindenünk csuriban!!!

Gabika!!
Köszönjük az infót!!!!

Puszi:Kriszti
kkriszi

Igen, Kriszti, ezt megéreztük... és elmondanám neked, hogy ez nem az első, amióta elindítottuk az örökbefogadást, ugye Csöpke?! :lol: [/quote]
kanga_mama

Latimi, én is izgulok és drukkolok!!
ildi_ko

Ennyire ne izguljatok, mert még van idő!!!
nikinozso

Oké, Gabika, akkor csak takaréklángon izgulunk. :lol:
kanga_mama

Sziasztok!

Sajna nem sikerült az örökbefogadás. Ez a baba nem nekünk született. Most még nyalogatjuk sebeinket. Kaárcsonykor, családi körben töltődünk majd lelkileg.

Köszönjük,hogy izgultatok értünk.

Timi
latimi

Úgy,bizony,ahogy Kangamama is írja,tartaléklángon izgulunk,és szorítunk Latimiékért!!!
Egy a lényeg,ha még nincs is itt az idejük,de már nagyon-nagyon közel járnak a célhoz!
Már biztos,hogy nem kell sokat várniuk,az biztos!!!

Micsoda boldogságban teljes izgalmas napok várnak azokra,akik most a sor elején várakoznak!
Ők már igazán mindenórás várakozóknak mondhatják magukat,hisz már nem sok van nekik hátra,és megszülethet a kisbabájuk!!

Micsoda öröm ez most nekik,és micsoda izgalom,hogy minden jól alakuljon!

Furcsa belegondolni,hogy majd egyszer mi is ott leszünk a sor elején,és majd tűkön űlve izgulhatunk majd a kisbabánkért!!
Az lesz ám az igazi izgalom!!!
kkriszi

Drága Latimi!!

Nagyon sajnálom!! :cry:
Hidd el,hogy a Ti babátok nemsokára rátok fog találni,és az is lehet,hogy hamarabb,mint gondolnád!!
Szorítunk továbbra is nektek,hogy minél hamarabb rátok találjon a kisbabátok!!!
kkriszi

Drága Latimi nagyon sajnálom én is, de hidd el, hogy nagyon hamar megszületik a TI babátok is. Ez biztos!
kanga_mama

Kedves Latimi!

Szívből sajnálom, hogy nem sikerült az örökbefogadás! Hidd el, hogy hamarabb megtalál az Angyalkád, mint gondolnád! Ők, ott fönt tudják, hogy mikor, kihez menjenek! Még alszol egyet-kettőt és a Tündérkéd ott lesz az otthonodban!

Ne szomorkodj!!!! Nem sokára boldog Anyuci leszel!

Sziasztok Lányok!!!!!

Szép estét mindenkinek!!!!! Ma már megvettük a fát is végre!!!!

Puszika
szabko

Kedves Latimi!

Szívből sajnálom, hogy nem sikerült az örökbefogadás! Hidd el, hogy hamarabb megtalál az Angyalkád, mint gondolnád! Ők, ott fönt tudják, hogy mikor, kihez menjenek! Még alszol egyet-kettőt és a Tündérkéd ott lesz az otthonodban!

Ne szomorkodj!!!! Nem sokára boldog Anyuci leszel!

Sziasztok Lányok!!!!!

Szép estét mindenkinek!!!!! Ma már megvettük a fát is végre!!!!

Angyali mese:

Kicsi angyal könnye pereg
vigasztalja égi sereg.
Elveszett a glóriája
egyik felhőn sem találja.

Ezüst fényű, kicsi ékszer
viselése sosem kényszer.
Büszke volt rá nagyon-nagyon
értéke nem kincs vagy vagyon.

Hold sugárból éjjel szőtte,
szeretete fogta össze,
fényét tiszta lelke adta.